__MAIN_TEXT__

Page 1

Tucson


2


Sporty hverdagshelt. Med Tucson har Hyundai skapt en av verdens mestselgende SUV-er, ­designet og produsert i Europa. Den kompakte SUV-en har et kraftfullt ­design og er utstyrt med smart teknologi og moderne førerassistent­systemer. Den kommer i tohjulstrekk diesel og firehjulstrekk hybrid. Sistnevnte fås også med sporty N-Line styling.

3


Markant stil. Det utvendige designet til Tucson gir bilen et markant og samtidig elegant utseende.

4


5


6


Høy komfort. Kupeen i Tucson er preget av stilfulle detaljer, god kvalitet, høy komfort og god plass. Instrumentpanelet har en myk overflate, og doble dekorsømmer som matcher de andre overflatene i kupeen. Tucson er utstyrt med behagelige seter med høy sittekomfort.

7


Innvendig design. Den romslige kupeen til Tucson er preget av kvalitet og komfort.

8” berøringsskjerm med navigasjon – Berøringsskjermen er plassert i perfekt betjeningshøyde over instrumentpanelet. Designet gjør det mulig å se multimedieinformasjon høyere opp og nærmere synsfeltet ditt. Du har enkel tilgang til infotainment- og navigasjonssystemet. Et syv års abonnement på LIVE-tjenester følger med.

8

Skinn med dekorsømmer – I kupeen er mange overflater trukket i skinn med dekorsømmer.


Innvendig design - Kupeen preges av høy komfort og kvalitetsmaterialer.

9


10


Effektiv energiutnyttelse i kraftfull innpakning. Sidelinjen pü Tucson strekker seg fra hovedlyktene til hekken og skaper et inntrykk av bevegelse. LED-kombinasjonsbaklyktene gir Tucson en ­dynamisk lyssignatur og gjør den mer synlig. Store felger og hjulbuer understreker det dynamiske inntrykket. De integrerte takrelingene og sidelistene fremhever bilens SUV-egenskaper.

11


Markant utseende. Tucson har en sportslig lyssignatur med full-LED hovedlykter. Lyktene møter hjørnene på k­ askadegrillen som er hovedelementet i fronten. Støtfangeren og beskyttelsesplaten foran har en utforming som gir Tucson et kraftfullt utseende.

De markante hjulbuene matcher de stilfulle 19” lettmetallfelgene.

12


13


Markante designdetaljer. Iøynefallende designelementer preger fronten pü Tucson.

Kaskadegrillen er typisk for Hyundai.

14

Full-LED hovedlykter med fjernlysassistent.


Støtfanger bak og LED-kombinasjonsbaklykter.

LED-kombinasjonsbaklykter. Doble forkrommede enderørsdeksler.

15


Tilkoblingsmuligheter. Navigasjonssystemet med berøringsskjerm på 8 tommer sørger for at du har enkel tilgang til alt med Apple CarPlay™ og Android Auto™. Det er bare å koble smarttelefonen til bilen, så har du tilgang til favorittappene dine på den store skjermen. Du kan bruke stemmestyring til å ringe, sende/motta meldinger og spille musikk over lydsystemet fra KRELL. Åtte høyttalere og en ekstern forsterker sørger for perfekt surroundlyd uansett hvor du sitter i bilen. Surroundanlegget har en effekt på 448W.

Premium-lydsystem fra KRELL. Surroundanlegget har en effekt på 448W.

16

Trådløs lading av mobiltelefon, AUX-inngang, USB-port og 12-voltskontakt.


17


18


Praktiske funksjoner. Tucson har mange smarte funksjoner som gjør hverdagen mer behagelig. Den elektroniske ­parkeringsbremsen aktiveres og deaktiveres enkelt med en knapp. Den tar liten plass, og dermed er det plass til en ladeplate for trådløs lading av smarttelefoner i midtkonsollen. 360°-parkeringskamera viser området rundt hele bilen, slik at det blir enklere og tryggere å parkere. Navigasjons­ systemet har 3D-kart og inkluderer et gratis abonnement på LIVE-tjenester i syv år, som omfatter ­oppdatert informasjon om vær, trafikk og fotobokser.

Elektronisk parkeringsbrems.

19


20


Plass til det meste. I Tucson er det god plass til fem voksne, og panoramataket får kupeen til å virke enda romsligere. Bilen har et raust bagasjeromsvolum på 502 liter, slik at du får med deg det du trenger på turen. Du kan raskt og enkelt endre bagasjeromsvolumet og sitteplassen i baksetet ved å legge ned / rette opp bakseteryggen som kan deles i forholdet 60:40. Når bakseteryggen er lagt ned, har du et bagasjerom på hele 1 492 liter.

Bakseteryggen kan enkelt deles og legges i forholdet 60:40.

21


Full oversikt. Tucson har smarte løsninger som gjør kjøreturen mer behagelig.

Supervision-display – Supervision-displayet med LCD-fargeskjerm på 4,2 tommer er plassert slik at det er lett å se og bruke. Her ser du viktige kjøredata, for eksempel statusen til aktivt sikkerhetsutstyr, rekkevidde og drivstofforbruk, ­navigasjonsmeldinger, utetemperatur og mye annet.

22

360°-parkeringskamera – Et 360°-parkeringskamera gjør det enklere og tryggere å manøvrere på trange steder. Denne sikkerhetsfunksjonen bruker flere strategisk plasserte kameraer for å gi en 360°-visning av ­området rundt bilen, slik at du ser hva du gjør.


Smart baklukebetjening – Det praktiske systemet åpner bakluken automatisk når du har med deg smartnøkkelen og står i aktiveringssonen i minst tre sekunder. Du trenger ikke ta ut nøkkelen.

USB-port bak – Baksetepassasjerene har tilgang til en praktisk USB-ladeport i baksetet. 7-trinns dobbelclutchgirkasse – Kombinerer den effektive energiutnyttelsen og kjøreopp­ levelsen til en manuell girkasse med komforten til en automatgirkasse.

23


24


Tucson Hybrid. Tucson Hybrid har et 48-volts mild-hybriddriftsystem som bidrar til å redusere drivstofforbruket og CO2-utslippet. Det gir merkbart bedre drivstofføkonomi og reduserer CO2-utslippet med opptil 11 prosent avhengig av bilens utstyrsnivå (NEDC 2.0). 48-volts mild-hybriddriftsystemet leveres i kombinasjon med U 1,6 CRDi-dieselmotor. Systemet støtter forbrenningsmotoren med opptil 12 kW ekstra effekt som gir mykere igangkjøring og akselerasjon år.

Du finner mer informasjon på hyundai.no

25


Fordelene med hybridsystemet. De følgende illustrasjonene viser hvordan 48-volts mild-hybriddriftsystemet støtter forbrenningsmotoren ved å bidra med ekstra kraft i ulike kjørefaser.

26


Komfortabel start. Hybridsystemet gir ekstra fordeler når du kjører i byen. Det har en mild-hybridstartgenerator (MHSG) som støtter forbrenningsmotoren når den starter igjen etter stans i trafikken. Det gir raskere og mykere motorstart med ekstra dreiemoment ved hjelp av energi fra 48-voltsbatteriet. Mild-hybridstartgeneratoren støtter forbrenningsmotoren med ekstra dreiemoment og kraft ved igangkjøring.

Effektiv og kraftfull akselerasjon. Under akselerasjon støtter mild-­ hybridstartgeneratoren forbrenningsmotoren med 4–12 kW ekstra kraft, avhengig av batteriets ladenivå og hvor hardt du trår inn gasspedalen. Når bilen oppnår den ønskede hastigheten, skifter mild-hybridstartgeneratoren til nøytral modus, og leverer ingen kraft. På denne måten er det mulig å redusere CO2-utslippet og drivstof­ forbruket med opptil 11 prosent.* (*NEDC 2.0)

Regenerering av bremseenergi. Når du trår inn bremsepedalen, og i motorbremsfaser driver den roterende veivakselen mild-hybridstartgeneratoren med en maksimal regenerering på 10–12 kW. Generatoren omdanner den kinetiske bremseenergien til elektrisitet som lagres i 48-voltsbatteriet. Forbrenningsmotoren fortsetter å gå i disse fasene og clutchen er lukket, slik at energien overføres fra hjulene gjennom girkassen og motoren til mild-hybridstartgeneratoren.

Utvidet start/stopp-funksjon. Når bilen ruller i lave hastigheter uten at du bruker gasspedalen, aktiveres start/stopp-funksjonen ved 30 km/t. Under bremsing mellom 30 og 0 km/t, og når clutchen er åpen, slås motoren helt av.

Kjøring i konstant hastighet. Når du kjører i en konstant hastighet, er mild-hybridstartgeneratoren enten i nøytral modus eller fungerer som generator og lader 48-voltsbatteriet, avhengig av batteriets ladenivå.

27


Tucson N Line. Et statement.

Hyundais N-avdeling følger opp suksessen til i30 N og i30 Fastback N med N Line. Nå kan du oppgradere Tucson til et høyere nivå med designelementer fra i30 N. Spesialtilpasset demping og servostyring ­kombinert med 19” dekk gir Tucson N Line ekstra sportslige kjøre­ egenskaper.

28


29


Utvendig design. Hyundais N-avdeling følger opp suksessen til i30 N og i30 Fastback N med N Line. Nå kan du oppgradere Tucson til et høyere nivå med designelementer fra i30 N. Spesialtilpasset demping og servostyring kombinert med 19” dekk gir Tucson N Line ekstra sportslige kjøreegenskap.

Eksklusiv grill og markant støtfanger. Tucson N Line har en egen N Line-versjon av Hyundais kaskadegrill over den markante støtfangeren foran. Boomerangformede LED-kjørelys rammer inn tåkelysene og gir Tucson N Line et sportslig utseende.

N Line-logo og -detaljer. N Line-logoen på siden og sorte sidespeil gjør at Tucson N Line skiller seg ut fra mengden. 19” lettmetallfelger og dekk. Tucson N Line har tydelige forbindelser til motorsporten. Tilpasset demping, store 19” lettmetallfelger og Michelin PS4-dekk gir bilen et dynamisk uttrykk og like dynamiske kjøreegenskaper. Større bremseskiver foran understreker det sportslige utseendet.

30


En haifinneformet antenne og et høytmontert bremselys er integrert i den aerodynamiske hekkspoileren.

31


N Line-sportssetene er trukket i en kombinasjon av semsket og glatt skinn med N-logo og røde kontrastsømmer. Korsryggstøtte med elektrisk justering sørger for ekstra komfort.

32


Oppgradert komfort. Kupeen til Tucson N Line har en sportslig design med en oppgradert førerplass inspirert av motorsporten. N Line-sportssetene leveres med trekk i semsket og glatt skinn og har korsryggstøtte med elektrisk ­justering som gjør dem ekstra behagelige. Setene har N-logo og røde kontrastsømmer som går igjen på instrumentpanelet og armlenet. Det sportslige N Line-rattet er trukket med perforert skinn med røde kontrastsømmer og har metalliceiker.

N Line-girspaken har metalldekor, en rød linje og skinninnlegg som gjør at den ligger ekstra godt i hånden.

De sportslige pedalene i metall understreker motorsportspreget i kupeen. De er i børstet metall med gummipartier for godt feste.

33


Tucson er utstyrt med Hyundai SmartSense, våre avanserte førerassistentsystemer, som øker den aktive sikkerheten og kjørekomforten. Tucson kan varsle deg om potensielle farer, hjelpe deg å unngå kollisjoner og holde bilen i kjørefeltet mens du kjører, for eksempel ved hjelp av automatisk bremsing og varsling om kjøretøyer i blindsonen.

Et 360°-parkeringskamera viser området rundt hele bilen. Det gjør det enklere og tryggere å manøvrere på trange steder.

34


Automatisk nødbremsassistent med fotgjengervarsling. Den automatiske nødbremsassistenten overvåker trafikken foran bilen ved hjelp av frontkameraet og radaren. Den varsler deg hvis den registrerer at det er fare for ­kollisjon med et kjøretøy eller en fotgjenger. Ved behov bremser den bilen automatisk eller stanser den helt.

Aktiv filassistent. Den aktive filassistenten overvåker veimerkingen ved hjelp av frontkameraet. Hvis bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet, varsler den deg. Systemet holder også bilen i kjørefeltet ved å svinge på rattet.

Adaptiv cruise control. Ved hjelp av radarsensorer og automatisk bremsing/akselerasjon holder adaptiv cruise control en konstant hastighet og avstand til kjøretøyet foran. Hvis trafikken stanser, bremser systemet bilen til den står i ro, og akselererer til innstilt hastighet når veien er klar igjen.

Blindsonevarsler med filskiftevarsling. Systemet bruker to radarer i støtfangeren bak og varsler deg visuelt om kjøretøyer i blindsonen. Hvis du setter på blinklyset i en slik situasjon, vil filskiftevarslingen varsle deg med et lydsignal.

Lykter med full-LED. Når du kjører i mørket, registrerer fjernlysassistenten møtende kjøretøyer og kjøretøyer i samme kjørefelt som bilen, og endrer automatisk til nærlys ved behov. Det statiske kurvelyset lyser opp ­området foran bilen i retningen du svinger. Det gir bedre sikt i mørket.

Ryggeradar. Ryggeradaren reduserer faren for kollisjoner når du rygger på trange og uoversiktlige steder. Den bruker to radarer bak og varsler deg om kryssende trafikk som nærmer seg bak bilen.

Fartsgrensevarsling. Fartsgrensevarslingen bruker ­frontkameraet og informasjon fra navigasjonssystemet til å registrere veiskilt med informasjon om fartsgrenser og forbikjøring forbudt. Informasjonen vises både på ­navigasjonsskjermen og på TFT-instrumentdisplayet.

Tretthetsvarsling. Dette standardutstyret øker sikkerheten ved å kontinuerlig overvåke og analysere kjøremønstret. Når den registrerer tegn på tretthet eller dårlig konsentra­ sjon, varsler den føreren med et lydsignal og en melding i informasjonsdisplayet med en oppfordring om å ta en pause.

35


Interiørfarger og setetrekk.

Sort

Sahara beige

Red wine

Light grey

Sort skinn

36

Red wine skinn

Sahara beige skinn

Light grey skinn


Lakkfarger.

Polar White

Platinum silver

Micron Grey

Olivine Grey

Moon Rock

Phantom Black

Stellar Blue

Champion Blue

Engine Red

37


1 655 (1 660) mm

MĂĽl og spesifikasjoner.

1 604 mm 1 850 mm

2 670 mm 4 480 mm

Felger og dekk.

19� lettmetallfelger

38

For tekniske spesifikasjoner, se modellsiden pĂĽ hyundai.no.

1 615 mm


39


Forhandlerstempel:

NYBILGARANTI UBEGRENSET KJØRELENGDE

Hyundai Motor Norway www.hyundai.no Copyright © 2018 Hyundai Motor Europe. All Rights Reserved. NO-2020-Tucson

Hyundai er stolte av å tilby en av markedets aller beste fabrikkgarantier på fem år uten kilometerbegrensing. Utstyret som er avbildet og beskrevet i denne brosjyren, kan avvike fra det som leveres i Norge. Trykketeknikken gjør at fargeprøvene som er vist, kan avvike fra de faktiske fargene. Ta kontakt med din Hyundai-forhandler for mer informasjon om hvilke farger, setetrekk og tekniske spesifikasjoner som leveres. Det tas forbehold om eventuelle trykkfeil og endringer.

Profile for Hyundai

Tucson hovedbrosjyre  

Tucson hovedbrosjyre