__MAIN_TEXT__

Page 1

KONA


2


You drive it. You define it. Stil handler om å være deg selv hundre prosent, akkurat som Hyundai KONA. Det unike utseendet gjør at den skiller seg fra alle andre i dette s­ egmentet. Dette gjør KONA til den p ­ erfekte bilen for deg som ikke gjør som alle andre, men heller kjører dine egne veier.

3


You style it. KONA har en utforming som tar seg godt ut fra alle kanter. Elementer i ­kontrastfarger betoner de kraftfulle formene i SUV-designen. Sportslige 18″ lettmetallfelger understreker den brede sporvidden til KONA. Taket og speilhuset i kontrastfarge gir deg muligheten til å tilpasse bilen med farge­kombinasjonen du foretrekker.

4


5


6


You shine it. Med KONA beveger vi oss i en ny retning. Frontdesignen har doble lykter med LED kjørelys. Full-LED hovedlykter sørger for maksimal belysning av veien. De inkluderer statisk kurvelys og fjernlysassistent som øker sikkerheten og kjørekomforten. Denne moderne lysteknologien skaper optimale lysforhold.

7


Eksteriørdetaljer Det er bare å venne seg til at folk snur seg etter KONA. Den utvendige designen er preget av kraftfulle linjer og former, LED lykter og unike detaljer som viser at dette er en ekte SUV fra Hyundai.

Kaskadegrill og dobbel lysdesign

8

KONA fås med LED kjørelys og Full-LED hovedlys


LED baklykter

Sølvfarget sidelist

Speilhus i kontrastfarge med LED blinklys

Tak og takspoiler i kontrastfarge

18″ lettmetallfelger

9


10


You boost it. KONA leveres med en økonomisk, turboladet bensinmotor og forhjulstrekk. Den kraftige 1,0-liters T-GDi-motoren har en effekt pü 120 hk. Den leveres sammen med en 6-trinns manuell girkasse som er optimert for lavt ­drivstofforbruk.

11


12


You match it. Det er detaljene som gjør KONA spesiell. Her får du høy komfort og kvalitets­ materialer. Du kan velge mellom fire fargekombinasjoner for å sette et personlig preg på kupeen. Fargekombinasjonene omfatter detaljer som kontras­t­sømmer på rattet og setene. Du kan også velge farge på sikkerhetsbeltene*. * Leveres kun i kombinasjon med fargekombinasjonene Red eller Lime.

Silver

Orange

Red

Lime

13


You rock it. Om du kjører i byen eller utenfor allfarvei byr Premium-lydsystemet fra KRELL på krystallklar lyd når du virkelig vil nyte musikken. Uansett hvor du er på vei, og hvilken vei du velger å kjøre, gir KONA deg utstyr som gjør livet behagelig. Her finner du blant annet en 8″-skjerm som gir enkel tilgang til alt du måtte ønske, med Apple CarPlay™ og Android Auto™.

Premium-lydsystem fra KRELL

8″ berøringsskjerm

Apple CarPlay™ er et registrert varemerke for Apple Inc. Android Auto™ er et registrert varemerke for Google Inc.

14


15


Teknologi I KONA har du tilkoblingsmuligheter og teknologi som gjør livet behagelig, blant a ­ nnet head-up display, slik at det er enklere å holde fokus på trafikken. I tillegg har bilen trådløs lading av ­mobiltelefoner og stor berøringsskjerm. Skjermene er høyt montert, slik at de er lette å se og bruke.

Head-up display – det nye head-up displayet øker sikkerheten. Det har en krystallklar visning av viktig informasjon som hastighet, navigasjonsmeldinger og advarsler midt i synsfeltet ditt.

8″ berøringsskjermen omfatter 3D-navigasjon, medie- og tilkoblingsfunksjoner. Et syv års abonnement på TomTom-tjenester følger med systemet. Det gir oppdatert ­informasjon om trafikk, vær, fotobokser* og interessepunkter. *Varsling om fotobokser leveres ikke i alle land.

16


Trådløs lading av mobiltelefonen – en ladeplate for trådløs lading på midtkonsollen (Qi-standard) gjør det mulig å lade Qi-kompatible smarttelefoner uten å bruke rotete ­ledninger.

Digitalt kombiinstrument – en 4,2″ LCD-skjerm som er plassert slik at den er lett å se og bruke, viser viktige kjøredata, for eksempel statusen til aktivt sikkerhetsutstyr, rekkevidde og drivstofforbruk, navigasjonsmeldinger, utetemperatur med mer.

17


You fit it. KONA er allsidig, og den er en av de beste i klassen på benplass, skulderbredde og takhøyde. Her er det god plass til både passasjerer og bagasje. Den store baklukeåpningen og den lave ­innlastingshøyden gjør at lasting og lossing går som en lek. KONA er kompakt, men samtidig romslig, med et bagasjeromsvolum på 361 liter. Det kan du enkelt utvide ved å legge ned de 60:40-delte baksetene med et tastetrykk. Når setene er lagt ned, er bagasjeromsvolumet hele 1143 liter, slik at det er plass til bagasje for lengre turer.

18


19


20


You spot it. KONA har de mest avanserte sikkerhets- og førerassistent­systemene i denne klassen. Utstyret omfatter blant annet blindsonevarsler og ­varsling om kryssende trafikk ved rygging. Ryggekameraet gjør det enklere å se og unngå hindringer når du parkerer.

Ryggekamera

21


Hyundai SmartSense, våre avanserte førerassistentsystemer, øker sikkerheten og kjørekomforten, og gjør at KONA er ledende innen aktiv sikkerhet i dette segmentet. KONA kan varsle deg om potensielle farer mens du kjører, f.eks. ved hjelp av automatisk bremsing for å unngå kollisjoner og varsling om kjøretøyer i dødvinkelen.

Automatisk nødbremsassistent med fotgjengergjenkjenning Den automatiske nødbremsassistenten overvåker trafikken foran bilen ved hjelp av frontkameraet og radarsensoren. Den varsler visuelt og med lyd hvis den registrerer at det er fare for kollisjon med et kjøretøy eller en fotgjenger. Ved behov bremser den ­automatisk bilen eller stanser den helt.

Filskifteassistent Filskifteassistenten (standard) overvåker veimerkingen ved hjelp av frontkameraet. Hvis bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet, varsler den deg, og griper inn og korrigerer styringen ved behov for å holde bilen i kjørefeltet.

Blindsonevarsler med filskiftevarsling Systemet bruker to radarsensorer i støtfangeren bak og varsler deg om kjøretøyer i blindsonen. Hvis du setter på blinklyset i en slik situasjon, vil filassistenten varsle deg med et lydsignal.

Full-LED lykter Når du kjører i mørket registrerer fjernlysassistenten møtende kjøretøyer og kjøretøyer i samme kjørefelt som bilen, og endrer automatisk til nærlys ved behov. Det statiske kurvelyset lyser opp området foran bilen i retningen du svinger. Det gir bedre sikt i mørket.

Varsling om kryssende trafikk bak Funksjonen for varsling om kryssende trafikk ved rygging reduserer faren for kollisjoner når du rygger på uoversiktlige steder. Den bruker to radarsensorer bak og varsler deg om kryssende trafikk som nærmer seg bak bilen.

Tretthetsvarsling Dette standardutstyret øker sikkerheten ved å kontinuerlig overvåke og analysere kjøremønstret. Når tretthetsvarslingen registrerer tegn på tretthet eller dårlig konsentrasjon, varsler den føreren med et lydsignal og en oppfordring om å ta en pause.

22


Bruken av høyfast stål gir KONA en ekstra stiv konstruksjon. Sammen med høy energiabsorberingsevne beskytter dette passasjerene i tilfelle kollisjon. Kupeen er konstruert for å fordele kollisjonsenergien ved en eventuell kollisjon, slik at belastningen passasjerene utsettes for, reduseres.

23


Høydepunkter

18″ lettmetallfelger

Tretthetsvarsling

Head-up display

Trådløs lading av smarttelefoner

Supervision-kombiinstrument med 4,2” LCD-fargeskjerm

Automatisk klimaanlegg med automatisk avdugging

Skinntrukket og oppvarmet multifunksjonsratt med knapper for cruise control og hastighetsbegrenser, samt multimedia og lydanlegg

Elektrisk åpning og lukking av sidevinduene foran og bak

Metallakk på innvendig døråpner

24


Ryggekamera

Elektrisk soltak (ekstrautstyr)

Skinntrukket girspakkule

Setevarme foran

Ventilerte forseter (ekstrautstyr i ­kombinasjon med skinnseter)

Oppvarmbare sidespeil med elektrisk justering og LED blinklys

LED hovedlykter

LED baklykter

Tonede vinduer fra B-stolpen

Grill med kromramme

Kanallister, hjulbuelister og dørdekor med mørkegrå og sølvfargede side­lister

Regnsensor

Smart fjernlysassistent

Takrails

Parkeringssensorer foran og bak

25


Interiørfarger og setetrekk

Setetrekk i stoff

Setetrekk i skinn (forutsetter Teknikkpakke)

Silver (stoff- eller skinnseter)

Orange (skinnseter)

Red (skinnseter)

Lime (skinnseter)

Grå sømmer med sorte sikkerhetsbelter og grått taktrekk

Oransje sømmer med sorte sikkerhetsbelter og sort taktrekk

Røde sømmer med røde sikkerhetsbelter og sort taktrekk

Lime sømmer med lime sikkerhetsbelter og sort taktrekk

26


Lakkfarger

Chalk White

Lake Silver

Dark Knight

Phantom Black

Tangerine Comet

Acid Yellow

Pulse Red

Blue Lagoon

Galactic Grey

Ceramic Blue

Kontrastfarger pĂĽ tak og speilhus

Dark Knight

Phantom Black

27


Motor og girkasse

1,0-liters T-GDi bensinmotor

120 hk (88 kW) / 6000 o/min 172 Nm / 1500–4000 o/min

28

6-trinns manuell girkasse


1 568 mm (1 565 mm)

Mål og spesifikasjoner

1 559 mm 1 800 mm

2 600 mm 4 165 mm

1,0-liters T-GDi bensinmotor 2WD 6-trinns manuell girkasse

Type Slagvolum (cc) Boring x slaglengde (mm)

MOTOR

YTELSER

3

Kompresjonsforhold

10

Maks. effekt (hk / o/min)

88kW (120 PS) / 6 000 rpm

Maks. dreiemoment (Nm / o/min)

172 Nm / 1 500 – 4 000 rpm

Topphastighet (km/t)

181

Akselerasjon 0–100 km/t (sek)

12,0

Nox-utslipp

VEKT

117 – 125 15,9 mg/km

Bykjøring (l/mil)

6,0 – 6,3

Landeveiskjøring (l/mil)

4,7 – 5,0

Blandet kjøring (l/mil)

5,2 – 5,4

Drivstofftank (l)

HJULOPPHENG

998 71,0 x 84,0

Sylindere

CO2-utslipp, blandet kjøring (g/km)

DRIVSTOFFORBRUK CO2-UTSLIPP

1 568 mm

50

Foran

MacPherson-hjuloppheng

Bak

Med torsjonsaksel (CTBA)

Egenvekt (kg)

1 233 – 1 350

Tillatt totalvekt (kg)

1 775

Taklast

80 kg

Hengervekt: Bremset

1 200 kg

Hengervekt: Ubremset

600 kg

29


30


Våg å være deg selv. Noen av de beste opplevelsene får du når du ikke lar deg påvirke av ­omverdenen, men når du påvirker den. Det er tanken bak KONA. Bli kjent med denne kompakte SUVen som er en kombinasjon av stilfull design, kraftfull ytelse og moderne teknologi. Du finner mer informasjon på hyundai.no

31


Forhandlerstempel

Hyundai Motor Norway www.hyundai.no Copyright © 2017 Hyundai Motor Europe. All Rights Reserved. NO-2018-KONA-T-GPi

Noe av utstyret som er avbildet eller beskrevet i denne brosjyren, kan variere mellom utstyrsnivåene eller er ekstrautstyr som ikke er tilgjengelig. Fargeprøvene som er vist, kan avvike noe fra de faktiske fargene på grunn av forhold ved trykkeprosessen. Ta kontakt med din lokale Hyundai-forhandler for å få informasjon om hvilke farger, trekk og tekniske spesifikasjoner som er tilgjengelige. Denne brosjyren erstatter alle tidligere brosjyrer. Det tas forbehold om eventuelle trykkfeil eller endringer.

Profile for Hyundai

Hovedbrosjyre KONA  

Hovedbrosjyre KONA