Page 1


ВДЪХНОВИ МЕ Чух спонтанния концерт на ветровете, облаците и вълните. Срещнах незабравима картина, която обективът никога няма да успее да улови. Нещо ново, възможно само там, където "непознатото“ надхвърля "познатото“. Аз и моят Santa Fe – ето къде сме пристигнали.


ВСЕКИ МОМЕНТ Всеки разполага с време и с възможности. Когато става въпрос за щастие, разликата е в това, дали “сграбчваме“, или “пропускаме“ ценностите – големи или малки, които ежедневието ни предлага във всеки един момент. Фронтът на бурята – концепцията зад дизайна на Santa Fe, уловил могъщия и същевременно деликатен момент на природата в движение, когато бурята се надига и утихва. Той сякаш ни казва, че онези възхитителни моменти, които не трябва да пропускаме, всъщност са точно пред очите ни.


Усилия и постижения на Hyundai за създаване на природосъобразен Santa Fe. Оценка на жизнен цикъл (LCA), процедурите от която са част от стандартите за опазване на околната среда ISO 14040, е международен екосертификат, издаван от германския TUV NORD. Той дава количествено измерение и оценява потенциалното влияние върху околната среда на всички етапи от живота на продукта - от обработката на материалите през производството, разпространението, употребата, ремонта и поддръжката до изхвърлянето и рециклирането на колата. След като вече получи сертификат LCA за i20 и за EON, Hyundai използва същите технологии, за да направи новия Santa Fe. Усилията, положени за минимизиране на емисиите на СО2 на напълно новия Santa Fe, получиха признание чрез получаването на въглероден етикет за природосъобразност, издаден от корейското министерство на околната среда.


Така, сякаш виждам блестящите слънчеви лъчи или чувам песента на вятъра за първи път, всичко ме поразява, бидейки ново и изненадващо. Нещо напълно ново, което изведнъж разрушава съществуващия опит, стандарти и сетива. Това, което ме доведе тук, беше Santa Fe. А аз знам, че за да достигне дотук, Santa Fe разби множество установени схващания за колите и за SUV-овете.


ПО-ВИСОКО НИВО НА Никой вече не очаква нивата на комфорт при седани и SUV-ове да се различават. Дизайн, отличаващ се с ергономична организация на интериора и качествени луксозни спортни седалки, и осигуряващ тихо и плавно пътуване, високотехнологични характеристики, предлагащи най-високо ниво на комфорт и универсалност на пространството, която само един SUV може за осигури – напълно новият Santa Fe е станал още по-комфортен, за да превърне пътуването в ново любимо занимание и да ни напомни без думи колко ценни са моментите, прекарани със семейството.


Вътрешното пространство, също както и организацията на местата и седалките на Santa Fe, са напълно оптимизирани, за да го направят практичен във всяка ситуация, независимо дали става въпрос за почивка или бизнес. Задните седалки се делят в съотношение 4:2:4, предоставяйки достатъчно място за сядане във всички случаи, позволявайки поместването на товари като ски. От бизнеса до ежедневния семеен живот с деца, Santa Fe предоставя лесни за работа и изключително универсални конфигурации на седалките, правейки живота още по-съвършен.


СЪВЪРШЕНА КОМБИНАЦИЯ ОТ ФУТУРИСТИЧНИ ТЕХНОЛОГИИ И ЕРГОНОМИКА Ергономичното пространство с оптимизирана организация на множеството високотехнологични функции за осигуряване на удобство предлага чувство на задоволство, което само човекът, седящ зад волана на Santa Fe, може да усети и оцени. Навигация и аудиосистема Седеминчовата интелигентна навигация ви позволява по удобен за вас начин да използвате информацията за шофирането и мултимедията. Освен това можете да се насладите на истинските звуци на вашето радио, CD и MP3 файловете посредством аудиосистемата, разполагаща с Premium Sound System (10 високоговорителя + усилвател). Стандартните и опционалните аудиосистеми са оборудвани с Virtual Surround System (6 високоговорителя).

Табло с уреди / TFT LCD Контрастното и по-стилно табло с уреди идва с 4,2-инчов TFT-LCD (дисплей), който улеснява възприемането на разнообразна информация за пътя и колата, като например данни от Системата за предупреждение при напускане на лентата на движение (LDWS) и Системата за следене на налягането в гумите (TPMS).

PA30A Стандартна аудиосистема

PA30B Опционална аудиосистема


* Щората над багажника е налична само при петместния вариант.


Панорамен подвижен покрив Панорамният подвижен покрив на Santa Fe предоставя усещане за по-открито пространство в сравнение с аналозите си, като елиминира централната греда на рамката и използва задвижвани от мотор ролетни щори.

Flex steer Flex Steer дава възможност на шофьорите да избират между три режима на управление (Normal/ Sport/Comfort) в зависимост от предпочитанията си. Това става чрез специален, вграден във волана превключвател, с който се работи лесно, независимо дали колата се движи, или не.

SPAS (Интелигентна система за помощ при паркиране) Ултразвуков датчик в задната част на колата определя мястото за паркиране, а системата контролира управлението, за да помогне на шофьорите да паркират по-лесно.

УДОБСТВА, КОИТО СЪБУЖДАТ УДОВОЛСТВИЕТО ОТ ШОФИРАНЕТО Вдишвайки удоволствието от шофирането, уютно разположен в комфортната си седалка, аз се наслаждавам на небесния простор. Мога да усетя дори спокойствието на спътника си. Градският пейзаж, който познавам толкова добре, вече възприема едно съвсем ново измерение.

Йонизатор Пречистващо въздуха устройство, което отстранява вредните вируси и миризми в колата и създава здравословен интериор, освобождавайки отрицателни йони, които поддържат въздуха чист през цялото време.


Сгъване на облегалките на втория ред седалки в съотношение 4:2:4 Облегалките на втория ред седалки се сгъват в съотношение 4:2:4, за да осигури още по-голяма ефективност в зависимост от броя на пътниците, размера на багажа и неговата форма.

ЛУКСОЗНО И СЪЩЕВРЕМЕННО ПРАКТИЧНО ПРОСТРАНСТВО

Усещането за комфорт не е само отпред, но и отзад, за да даде възможност на цялото семейство да се наслади на пътуването, без да споменаваме голямото багажно пространство, и превръща всяко пътуване в един незабравим приятен спомен.

Дистанционно сгъване на облегалките на втория ред седалки Седалките на Santa Fe са проектирани така, че да осигуряват на пътниците максимален комфорт. Функцията за дистанционно сгъване на облегалките на втория ред седалки осигурява голямо багажно пространство с активирането на един лост.

Багажно пространство Просторното място за багаж дава възможност за превозване на големи, обемисти товари.

Поставка за чаши в централния подлакътник Подлакътникът в средата на втората седалка е проектиран с мисъл за удобството на пътуващите отзад и разполага с вградена прибираща се поставка за чаши за по-пълно удоволствие по време на пътуване.


ЕДИН НОВ СВЯТ НА Причината, поради която динамиката на двигателя трябва да бъде постоянно усъвършенствана, е не просто осигуряването на експлозивна мощ, бърза реакция и минимум шум и вибрации. Това, което е по-важно, е да се минимизират разходът на гориво и вредните емисии. Двигателите на Santa Fe - Theta 2.4 GDI, R 2.0 и R 2.2 позволяват на шофьорите да усетят динамика, която се намира на една крачка пред останалите. Безупречните мерки за безопасност, вложени навсякъде - от дизайна до монтирането на най-новото високотехнологично оборудване, също допринасят за внушаването на едно непознато до момента чувство на увереност.


8,7

л/100 км

(A/T, 4WD)

Двигател Theta II 2.4 GDI Въртящ момент кг.м

Мощност к.с.

6,1

л/100 км

(M/T, 4WD)

Двигател R 2.0 VGT (M/T) Въртящ момент кг.м

Мощност к.с.

6,7

л/100 км

(A/T, 4WD)

Двигател R 2.2 VGT (A/T) Въртящ момент кг.м

Мощност к.с.

25

200

45

160

45

200

23

150

35

120

35

150

21

100

25

80

25

100

50

15

40

15

19 Въртящ момент Мощност 17

2,500 3,500 4,500 5,500 Обороти на двигателя об/мин

Въртящ момент Мощност 0

0

1,000 2,000 3,000 4,000 Обороти на двигателя об/мин

50 Въртящ момент Мощност

0

0

0 1,000 2,000 3,000 4,000 Обороти на двигателя об/мин


Предно и задно окачване Новопроектирано предно окачване тип MacPherson осигурява по-добра возия и по-висока стабилност при движение и при спиране. Многоточково окачване отзад пък дава възможност за създаването на попросторно задно отделение, отколкото при колите с вградено в колелата задно окачване, осигурявайки по-комфортно пътуване.

6-степенни трансмисии Революционните промени в ускорението, издръжливостта и ефикасността на шестстепенните автоматични и механични трансмисии на Santa Fe позволяват на шофьорите да изпитат колко вълнуващо и в същото време удобно е управлението на колата.

ПЕЧЕЛИВША СТРАТЕГИЯ НА ДИНАМИКА И ИКОНОМИЧНОСТ

Превъзходна мощ и динамика, най-напредничави функции за управление, осигуряващи безопасност и ефективна трансмисия – шофирането на Santa Fe винаги е изключително изживяване независимо от времето и пътните условия.

ESC / 4WD Assistance Control ESC / 4WD Assistance Control е функция, която минимизира риска от излизане от пътя при влизане в завой с висока скорост. Системата 4WD разпределя тягата към задните колела, а ESC упражнява спирачно усилие към вътрешното, за да подпомогне предотвратяването на загубата на контрол една стъпка преди задействането на една конвенционална ESC система. Те осигуряват по-стабилно управление, като помагат на водачите да контролират колата си и подобряват динамиката на шофиране.


Режим V (~30км/ч)

Режим С (30~100км/ч)

Режим Е (~100км/ч)

Динамична завиваща светлина

AFLS (Адаптивна система на предните фарове) Предните фарове завиват в посоката на въртене на волана, за да предоставят повишена видимост и по-голяма безопасност при шофиране нощем. Динамичната конфигурация на лъчите се адаптира към различните пътни условия.

СЪОБРАЖЕНИЯ, КОИТО ПОСТАВЯТ СЕМЕЙСТВОТО НА ПЪРВО МЯСТО

Високоякостен корпус на колата и усъвършенствана система от въздушни възглавници - широк спектър от функции за безопасност, които са настроени така, че да се приближат до съвършенството. Технологиите на Santa Fe обръщат внимание на безопасността не само на пътниците в автомобила, но и на пешеходците.

Система от 7 въздушни възглавници и датчик за преобръщане Въздушни възглавници с понижено налягане на раздуване предотвратяват нараняванията, които се получават при задействане на този тип предпазни средства. Системата включва странични възглавници и възглавници тип завеса в допълнение към тази за коленете на шофьора, предназначена да минимизира нараняванията му. Специални датчици регистрират евентуално преобръщане още в самото му начало и задействат възглавниците, за да повишат нивото на безопасност.

Контрол на спирането при спускане (само за А/Т) Контролът на спирането при спускане е система, която контролира автоматично скоростта на Santa Fe при стръмни спускания. Това е една от функциите на Santa Fe, която осигурява стабилно управление при множество различни пътни условия.


ВДЪХНОВЕНИЕ, КОЕТО САМО SANTA FE МОЖЕ ДА ДАДЕ Нощ... Светлините на града отново ме поздравяват. Красота, която изплува пред очите ви само когато сте се отдалечили от нея. Аз и моят Santa Fe – ето нашето завръщане.


LED габаритни светлини

Цвят на купето + хромирана радиаторна решетка

Черно покритие + хромирана радиаторна решетка

HID (ксенонови) фарове

Хромирани странични лайстни

Хромирани дръжки на вратите

Комбинирани задни фарове


СТИЛ И ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТ

7.5Jx19 алуминиеви джанти

Големи алуминиеви джанти с луксозен дизайн подобряват динамичното управление и изискания облик на Santa Fe.

7.5Jx19 алуминиеви джанти с вградена TPMS

19-инчовите алуминиеви джанти, съчетаващи луксозен дизайн и висока динамика, са оборудвани с TPMS – система, която отчита налягането в гумите и тяхната температура в реално време, за да осигури безопасно шофиране.

Фарове за мъгла и фарове за завиване

Фаровете за мъгла повишават видимостта в гъста мъгла или проливен дъжд. Фаровете за завиване повишават страничната видимост в завой, а оттам – и безопасността на шофиране.

Високо разположена централна стоп-светлина Високо разположената в задната врата централна стоп-светлина с яркочервени диоди ви прави по-забележими за движещите се зад вас, когато задействате спирачките.

Багажни релси на покрива

Надлъжните релси на покрива добавят финален щрих към екстериорния дизайн, за да оформят динамиката и изискаността на един градски SUV.

Двоен ауспух

Дизайнът на двойния ауспух създава ярко диференциран високодинамичен облик, който намеква за европейски спортен дух.

Странични огледала

Вградените в тях светлини повишават видимостта дори в лошо време. Електромеханичното сгъване прави работата с тях удобна. Насочените надолу лампи и мигачите също допринасят за отличните дизайн и функционалност.

7.0JХ17 алуминиеви джанти

7.5JХ18 алуминиеви джанти

7.5Jx19 алуминиеви джанти

7.5Jx19 алуминиеви джанти с вградена TPMS


Система за поддържане на зададена скорост

Дистанционно управление от волана

Премиум озвучителна система (само с навигация)

Черна тапицерия от естествена кожа

ЕСМ (Електрохроматично огледало)


ФУНКЦИОНАЛНОСТ И ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТ

Отопляеми седалки

Отопляемите седалки са изключително топли, уютни и удобни през зимата.

Интелигентен ключ и старт-бутон

Интелигентният ключ се използва лесно за отключване и заключване на вратите, а двигателят може удобно да бъде задействан с едно натискане на старт-бутона.

IMS (Интегрирана запаметяваща система)

Интегрирана запаметяваща система позволява възстановяването на два профила за автоматична настройка на седалката и страничните огледала.

USB и AUX входове

USB и AUX входовете дават възможност да се слушат MP3 файлове, както и записана в други формати музика чрез висококачествената аудиосистема на Santa Fe.

Тонирани стъкла

Тонираните стъкла ефективно предпазват пътниците от ултравиолетовите лъчи и предотвратяват избледняването на цветовете в интериора.

Охлаждане на жабката

Отделението от жабката с функция за охлаждане е достатъчно голямо за съхранение на напитки в горещо време.

EPB (Електронна паркинг-спирачка)

Паркинг-спирачката се задейства автоматично, когато колата спре, предпазвайки я от нежелано движение по наклон в покой или при потегляне.

Механични странични завеси

Първокласни завеси на задните врати спират слънчевата светлина и допринасят за усамотението в салона.

Регулируема в 12 посоки шофьорска седалка

Седалката на шофьора може да бъде оптимизирана в осем различни позиции, а лумбалната опора – настроена по четири начина, за да се осигури максимален комфорт на шофиране.


ИНТЕРИОРНИ ВАРИАНТИ

Сиво в два нюанса VFG

Черно в един нюанс RYN

Бежово в два нюанса VYN

Черно в един нюанс + Кафяви седалки CPB

Материал на седалките

Висококачествен текстил

Висококачествен текстил

Естествена кожа

Естествена кожа

Сиво в два нюанса

Черно в един нюанс

Висококачествен текстил

Естествена кожа

Естествена кожа

Бежово в два нюанса

Черно в един нюанс + Кафяви седалки

Декоративни елементи Кръстосан метален мотив

Кръстосан метален мотив

Кръстосан метален мотив

3D Карбон

3D Карбон

3D Карбон

3D Карбон

ЕКСТЕРИОРНИ ЦВЕТОВЕ

Creamy white NCW

White Crystal PW6

Sleek silver N3S

Glacier V8U

Titanium silver T6S

Ocean view W8U

Mystic beige Y8Y

Beach sand S8N

Arabian mocha N8N

Red merlot VR6

Phantom black NKA


СПЕЦИФИКАЦИИ ДВИГАТЕЛ Тип

Theta(θ)Ⅱ 2.4 GDI

R 2.0 VGT

2,359

1,995

2,199

192 / 6,300

150 / 4,000

197 / 3,800

M/T

24.7 / 4,250

39.0 / 1,800 ~ 2,500

43.0 / 1,800 ~ 2,500

A/T

24.7 / 4,250

-

44.5 / 1,800 ~ 2,500

Ходов обем (куб.см) Мощност (к.с. / об/мин) Максимален въртящ момент (кг.м / об/мин)

R 2.2 VGT

Окачване Тип

отпред / отзад

McPherson / многораменно

Амортисьори

отпред / отзад

газови / газови

Спирачки Общо

Двойна диагонална сплит-система, сервоусилвател с EBD

Тип на предните спирачки Тип на задните спирачки

2WD / 4WD с ABS

ABS на 4-те колела

ф320 вентилирани дискове, плаващи спирачни апарати и накладки с устройство за предупреждение за износване ф302 (2WD / 4WD) плътни дискове, плаващи спирачни апарати и накладки с устройство за предупреждение за износване / ф190 (2WD / 4WD) паркинг спирачка с висок въртящ момент

електронна, 4 сензора, 4-канално електронно разпределение на спирачното усилие, система за разпределение на въртящия момент на спирачките (EBD)

Задвижване Механично

Тип ниво на СО 2 (г/км) Разход (л/100 км)

Theta(θ)Ⅱ 2.4 GDI

R 2.0 VGT

2WD

202

4WD

Автоматично Theta(θ)Ⅱ 2.4 GDI

R 2.2 VGT

159

R 2.2 VGT 147

-

169

207

160

149

208

175

2WD

8,7

6,1

-

-

-

4WD

8,9

6,1

5,7

8,7

6,7

Капацитет на горивния резервоар (литри)

64

Трансмисия

6-степенна

4WD задвижваща система

MAGNA DynActive 4WD задвижване с активно разпределение на въртящия момент между предния и задния мост

• Горните параметри представляват резултати от вътрешни изпитания, могат да бъдат променени след утвърждаване. • Част от илюстрираното или описаното в този каталог оборудване може да не е включено в стандартния пакет, а да се предоставя срещу допълнително заплащане. • Hyundai Motor Company си запазва правото да променя спецификациите и оборудването, без предварително да съобщава това. • Цветовете в каталога може да се различават от действителните вследствие на ограниченията на процеса на печатане. •Моля, потърсете вашия дилър за пълна информация и наличност на цветове и нива на оборудване.

РАЗМЕРИ

1,628* 1,880

935

2,700 4,690

1,055

* С леда 17 инча (отпред/отзад): 1,633/1,644 18/19 инча (отпред/отзад): 1,628/1,639

(С релси на покрива: 1,690)

1,680

в мм

1,639*

SantaFe broshure  

SantaFe broshure

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you