Page 1

ID CAAD AUS


ID CAAD AUS

RETAIL RESIDENTIAL INSTITUTIONAL WORK TEMPORARY/EXHIBITIONS LEISURE: RESTAURANTS/BARS/ HOTELS/ SPAS/CAFES DETAILS/FURNITURE/LIGHT/MATERIALS/ MANUFACTURERS/BRANDS THEORY AND BIBLIOGRAPHY GRAPHICAL LANGUAGE AWARDS LINKS: MAGAZINES/VIDEOS


BELZBERG ARCHITECTS_Commercial_Conga Room http://belzbergarchitects.com/work/commercial/


BELZBERG ARCHITECTS_Commercial_LA County Museum of Art Cafe http://belzbergarchitects.com/work/commercial/


BELZBERG ARCHITECTS_Commercial_Nick & Stef’s Steakhouse NYC http://belzbergarchitects.com/work/commercial/


BELZBERG ARCHITECTS_Commercial_The Gores Group Headquartes http://belzbergarchitects.com/work/institutional/


BELZBERG ARCHITECTS_Institutional_Ahmanson Founders http://belzbergarchitects.com/work/institutional/


BELZBERG ARCHITECTS_Institutional_LA Museum of the Holocaust http://belzbergarchitects.com/work/institutional/


BELZBERG ARCHITECTS_Institutional_Occidental College Center for Global Affairs http://belzbergarchitects.com/work/institutional/


BELZBERG ARCHITECTS_Institutional_The Art Lab http://belzbergarchitects.com/work/institutional/


Lobby looking toward Flame Rooms and Executive Offices

Lobby/Lounge Area

Click3xLA The design for Click 3X LA transforms an industrial wasteland into a dramatic setting for a digital effects and animation studio. Located at Bergamot Station, the internationally known art center, this renovation and expansion involved adding 2500 sq. ft. to an existing 6,500 sq. ft. industrial building formerly used to manufacture residential water heaters. The dense, technologically-rich program includes Inferno rooms used to create visual effects and computer animation for TV commercials and shows and large format movies. Also included are several other computer animation studios, avid rooms, CGI suites, open production space, conference rooms, executive offices and a machine room housing sophisticated visual effects computers.

The architecture confronts the user, while maintaining a spatial continuity and sensation of vastness characteristic of the industrial warehouse buildings at Bergamot Station. Bold, almost primitive, sculptural forms are intentionally large and expressive. Attention was paid to creating unbroken visual corridors that extend the entire length of the space. Simultaneously, the design creates opportunities for more intimate, internally-focused moments. This diversity of spatial experience deftly reconciles both functional needs and the firm’s desire for a dynamic, cutting-edge workplace.

Project Location: Santa Monica, California Project Size: 9,000 SF Project Date: 1998

BROOKS+SCARPA_Interiors_Click 3X Los Angeles http://http.brooksscarpa.com/projects/interiors


CNC milled Wall at the Edit Studios

COoP Editorial Like much or our work, this remodel of an early 1963 Frank Gehry designed commercial structure is a continuation of an ongoing inquiry. It is an ongoing research into materials and technologies as well as a re-examination of known conditions, accepted norms and established methods. This has lead us to an innovative solution and stimulating new way of approaching interior architecture. Without predefining architecture, we responded directly and intuitively to the material qualities of place. The design examines the tension between materials, form and experience. The interior can be viewed as “a skin or surface wrapper that moves in and out alternately concealing

New Complex integrating old and new Structures

and revealing the building fabric.” The layering and sculpting of the newly formed surfaces weave together disparate and contrasting materials. Recalling film director Alfred Hitchcock’s interest in openings as metaphors, here, too, voids are as important as surfaces, revealing an earlier pattern of materials or use. Of particular interest is the idea of transcending traditional craft and elevating humble materials without trying to make them into something other than what they really are. It is an attempt to find and reveal the extraordinary from within the ordinary. The exploration encourages the user to forge a deeper and more meaningful understanding of the fundamental, yet delicate relationships that exist between themselves, the natural world, its vital resources, and our collective cultures. In Complexity and Contradiction in Architecture, Robert Venturi writes, “ A familiar thing seen in an unfamiliar context can become perceptually new as well as old.” By placing objects and materials “outside the frame,” a new frame of reference deepens our sense of perception. Art does not reproduce what we see; rather it makes us see.

Milling Layout at the Shop

Project Location: Santa Monica, California Project Size: 4,700 SF Project Date: 2003

BROOKS+SCARPA_Interiors_CoOP Editorial http://http.brooksscarpa.com/projects/interiors


Creative Domain Albert Litewka, chairman and CEO of Creative Domain, a marketing and advertising firm geared to the entertainment industry, chose Brooks + Scarpa for the renovation of their Los Angeles headquarters because he wanted a firm bold enough, and inventive enough, to express the themes of his firm, while bringing together its seven disparate divisions under one roof. The result is an “eloquent and unexpected” work that excites both employees and clients, one that perfectly reflects the advertising firm’s award-winning reputation. The 31,000 square-foot renovation on two floors of a traditional, 12-story, 1970’s glass office building opposite the Mann’s Chinese Theater on Hollywood Blvd. also provides more than enough growing space for Creative Domain’s 125 employees, involved in their numerous functions and technologies, including traditional marketing and advertising services, DVD and VHS products, TV channels, programming, trailers, and more.

Project Location:Hollywood, California Project Size: 31,000 SF Project Date: 2004

BROOKS+SCARPA_Interiors_Creative Domain http://http.brooksscarpa.com/projects/interiors


Floating Edit Studios with Ping-Pong Ball Walls

Jigsaw The film editing profession requires small, dark environments free from distraction and light reflection—in essence, hermetically sealed boxes. Yet at the same time, a film editing company, if it is to be competitive, must exist in a stimulating, socially interactive workspace, alive to workers and clients alike—a place where people will want to be. It was this challenge to transform the interior of a rough 1940’s 5,000 SF bow-truss warehouse into an entirely surprising and inventive space. The location of the warehouse—in a featureless, industrial area of West Los Angeles—created few basic restrictions, yet the question of how to incorporate boxlike rooms inside a large area while simultaneously creating a

Reception/Cafe Area (left), Ping-pong Ball Wall (center), Cafe (right)

Detail of the Edit Studios

living interior atmosphere became a major challenge. To answer this question, the architect’s first decision was to treat the building’s warehouse exterior as a kind of horizon or envelope within which to locate a large interior public area, which would enclose the warehouse’s smaller rooms. Incorporating the client’s program of offices, library, socializing zones, music rooms and editing rooms, the design uses independent forms as well as interior walls of unique materials, to create an entirely new and unexpected world of public and private space. This same relationship between object and space can be seen at a larger scale throughout the project, where the residual or interstitial spaces between the objects and volumes in the warehouse become niches for informal encounters, waiting zones for clients or terraces on the water, all offering varied views from different vantage points. Some of these waiting areas become informal areas to relax, even a café, where social activity is thrown into the limelight. The design attempts to create a series of balanced tensions – between isolation and interaction, movement and stasis, weight and weightlessness, light and dark, generating a complex spatial experience, turning an office space into an inspiring playground.

Project Location: Santa Monica, California Project Size: 6,400 SF Project Date: 2003

BROOKS+SCARPA_Interiors_Jigsaw http://http.brooksscarpa.com/projects/interiors


Shipping Container Converted into the Conference Room

Reactor Films Reactor presented the unique challenge of satisfying the client’s requirement to move into a completed space in less than fourteen weeks from the beginning of the design process. In order to meet this demand, a systematic working strategy was developed to capitalize on these extreme constraints while cultivating an inventive and dynamic working atmosphere in which client, contractor and architect collaborated with an unprecedented synergism. The program was strategically divided into distinct and separate areas that could be developed and detailed in phase with the construction schedule: each programmatic element or area was explored in depth and developed in detail, presented

Waiting Area (left), Director’s Office (right)

to the client and then dimensioned and issued to the contractor for construction. Design decisions were made in close association with the contractor and various fabricators whose expertise was fundamental to the project. A complex set of issues and relationships involving time, money, design, construction and fabrication created a context in which the process of making and the craft of construction intensified in importance and became central aspects of the design process. Construction commenced during the first week of design and permits were issued by the City by the beginning of the second week. All drawings generated for the project served as both client presentation and construction document. To facilitate this process and allow for rapid facsimile communication between participants, all drawings were completed freehand on 11’ x 17” vellum. The immediacy of working in this ‘one take’ or ‘live broadcast’ context resulted in an architecture that, in essence, evolved as a drawing at full scale.

Shipping container selection and installation

Project Location: Santa Monica, California Project Size: 7,000 SF Project Date: 1998

BROOKS+SCARPA_Interiors_Reactor Films http://http.brooksscarpa.com/projects/interiors


Cafe and Reception Area

The Firm This tenant improvement transformed an existing commercial interior space into the signature headquarters for a cutting edge artist management company. Located on the 4th floor of a Beverly Hills high-rise, the program includes executive suites for the principals of the company, offices for other members of the executive team, assistants, and support staff, two conference rooms, a kitchen and lounge area, reception and miscellaneous service rooms. The clients for this project needed to occupy a finished space within sixteen weeks from the beginning of the design process. This allowed for a very limited incubation period in which ideas had to be generated and realized. To meet this demand, a systematic working strategy that capitalized on the extreme constraints of the project and a team approach was adopted. Client, contractor and architect collaborated with an unprecedented synergism. Ultimately, the architecture emerged from the inventive and dynamic atmosphere that was cultivated in response to the particular conditions of the project.

BROOKS+SCARPA_Interiors_The Firm http://http.brooksscarpa.com/projects/interiors


View From Cafe towards Reception and Board Room

Office Wing (upper left), Board Room and Conf. Room

XAP The design of this tenant improvement for XAP Corporation evolved from the unique challenges and conditions presented by the client, the pioneer in electronic and Internet-based information management systems for college-bound students, and the exigencies created by the physical context—located within Culver City’s Hayden Tract complex, the challenge was to adhere to the strict design parameters of the site’s architect and owner. Even though the building is packed with program, it maintains an open, spacious feeling. The organizational strategy takes full advantage of the spatial qualities of the existing building—an industrial saw-tooth roof warehouse with exposed framework and dramatic clerestory windows at each structural bay.

While designed to serve as formal background, the workstation and office elements are well considered, meticulously crafted and elegantly realized. They establish a rigorous order for the sculptural feature elements to play against, without losing the clarity and coherence of the overall design. This allows the Board Room and Conference Room to become the formal focal points of the project; their organic, sculptural forms standing as distinct structures within the larger space. A marriage of art and technology, the exteriors of exposed curving steel and the round bar give presence and life to each volume. In a twist on convention, the raw exterior is juxtaposed with an interior finished with plaster— smooth and refined. This material and textural counterpoint exemplifies XAP’s design, enhancing the dynamism and richness of the space.

Project Location: Culver City, California Project Size: 22,000 SF Project Date: 2003

BROOKS+SCARPA_Interiors_XAP Corporation http://http.brooksscarpa.com/projects/interiors


BROOKS+SCARPA_Interiors_Youbet http://http.brooksscarpa.com/projects/interiors


NEIL M DENARI ARCHITECTS_Commercial_Endeavor Offices www.nmda-inc.com/filter/commercial/.webloc


NEIL M DENARI ARCHITECTS_Commercial_Endeavor Screening Room www.nmda-inc.com/filter/commercial/.webloc


NEIL M DENARI ARCHITECTS_Commercial_MUFG GInza www.nmda-inc.com/filter/commercial/.webloc


NEIL M DENARI ARCHITECTS_Commercial_MUFG Kobe www.nmda-inc.com/filter/commercial/.webloc


NEIL M DENARI ARCHITECTS_Commercial_MUFG Nagoya www.nmda-inc.com/filter/commercial/.webloc


NEIL M DENARI ARCHITECTS_Commercial_Street www.nmda-inc.com/filter/commercial/.webloc


SHUBIN + DONALDSON_Commercial_David and Goliath http://shubinanddonaldson.com/project-type/commercial-interiors/


SHUBIN + DONALDSON_Commercial_Ryot Games http://shubinanddonaldson.com/project-type/commercial-interiors/


SHUBIN + DONALDSON_Commercial_Saatchi http://shubinanddonaldson.com/project-type/commercial-interiors/


SHUBIN + DONALDSON_Commercial_Street_Lynda http://shubinanddonaldson.com/project-type/commercial-interiors/


NERI & HU_retail_Camper showroom/office in shanghai http://www.designboom.com/?p=152315


Bestor Architecture_ Beachwood CafĂŠ http://bestorarchitecture.com/#!/restaurants


Bestor Architecture_ Intelligentsia http://bestorarchitecture.com/#!/restaurants


Bestor Architecture_ Pitfire Pizza http://bestorarchitecture.com/#!/restaurants


Bestor Architecture_ Roxy http://bestorarchitecture.com/#!/restaurants


Clive Wilkinson_ Disney Store HQ http://www.clivewilkinson.com


Clive Wilkinson_ Foote, Cone & Belding http://www.clivewilkinson.com


Clive Wilkinson_ Google HQ http://www.clivewilkinson.com


He C Ho inc_Leisure_Bacchus Patisserie http://hechoinc.com


He C Ho inc_Leisure_Ginny’s Supper Club http://hechoinc.com


He C Ho inc_Leisure_Glaze Teriyaki http://hechoinc.com


He C Ho inc_Leisure_The Act http://hechoinc.com


He C Ho inc_Leisure_The Box_Soho http://hechoinc.com


Hirsuta_ No good Television Bar and Film set http://www.hirsuta.com/PROJECTS.html


O+A http://www.o-plus-a.com/work/


p-a-t-t-e-r-n-s http://www.p-a-t-t-e-r-n-s.net/fyf-residence/


Space Craft http://www.spacecraftgroup.com/main_photogallery.html


Fabio Novembre_retail_Meltin Pot Milano http://www.novembre.it/interiors/meltin-pot-showroom-milan/


Fabio Novembre_retail_Shu Restaurant Milano http://www.novembre.it/interiors/shu-restaurant-milan/


Fabio Novembre_retail_Stuart Weitzman Store Rome http://www.novembre.it/interiors/stuart-weitzman-store/


Michele De Lucchi_retail_camper shoe shop http://www.amdl.it/retail.aspx


Michele De Lucchi_retail_Moschino shops http://www.amdl.it/retail.aspx


Michele De Lucchi_retail_showrrom de castelli http://www.amdl.it/retail.aspx


Michele De Lucchi_retail_trienanale coffee design http://www.amdl.it/retail.aspx


STUDIO PIERO LISSONI_ Conservatorium Hotel http://www.lissoniassociati.com/ProductList.aspx?t=S&i=388


STUDIO PIERO LISSONI_ Mamilla Hotel_Jerusalem http://www.lissoniassociati.com/ProductList.aspx?t=S&i=388


Eric Owen Mos_ 8522 National http://ericowenmoss.com


Eric Owen Mos_ Gasometer http://ericowenmoss.com


Frank Israel http://goo.gl/x3ZZNW

Frank Israel http://goo.gl/x3ZZNW


LTL_ fluff-bakery http://ltlarchitects.com/interiors/


LTL_nef-fitness http://ltlarchitects.com/interiors/


LTL_topp http://ltlarchitects.com/interiors/


LTL_van-alen-institute http://ltlarchitects.com/interiors/


Min Day_ Art Farm http://www.minday.com


Min Day_ Chartboost http://www.minday.com


Min Day_ House on Lake Okoboji http://www.minday.com


Min Day_ Ice-Garden http://www.minday.com


Min Day_ InfoShop http://www.minday.com


Min Day_ Soft Cube http://www.minday.com


Morphosis_ 72 Market Street Restaurant http://morphopedia.com


Morphosis_ Angeli Restaurant http://morphopedia.com


Morphosis_ ASE Design Center http://morphopedia.com


Morphosis_ Contempo Casuals Retail Store http://morphopedia.com


Morphosis_ FJC Communications http://morphopedia.com


Rural Studio _Hale County Animal Shelter http://www.ruralstudio.org


Rural Studio _HERO Knowledge Cafe http://www.ruralstudio.org


Rural Studio _Perry County Learning Center http://www.ruralstudio.org


Rural Studio _Rural Heritage Center Gift Shop http://www.ruralstudio.org


TAKK_ suitcase house... model http://www.takk-architecture.com/2012/06/maleta-de-viaje-movie.html


OMA_7 SCREEN PAVILION http://www.oma.eu/projects/2012/kanye-west-7-screen-pavilion


Richard + Su Rogers_HOUSE http://goo.gl/1jfz1L


LANGARITA NAVARRO_ RED BULL ACADEMY http://goo.gl/Cjd8Sf


Kengo Kuma_Starbucks at Dazaifu http://goo.gl/aMAQR


CH+QS_magic carpet of 36 shipping containers hang at pier 57 http://art-nerd.com/newyork/magic-carpet-at-pier-57/


CH+QS_Cineteca Madrid http://www.dezeen.com/2012/05/28/cineteca-matadero-by-churtichagaquadra-salcedo/


ID CAAD AUS


Id ig 1314  

Id

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you