WIKING Katalog 2020-2021 NL

Page 1

made by

ECODESIGN

READY

made by

made by

29-1631 NL

made by

Made in Denmark

COLLECTION 2020/2021

ECODESIGN

READY

1


made by

ECODESIGN

READY

WIKING-houtkachels worden geproduceerd door HWAM A/S. Tot groot genoegen van consumenten over de hele wereld maakt het vak personeel van HWAM A/S dagelijks unieke en esthetische producten samen met zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsleveranciers. Onze houtkachels worden geproduceerd in onze eigen moderne fabriek in Hørning, ten zuiden van Aarhus, in het hart van Denemarken. Hier ontwikkelen en produceren we de functionele ontwerpoplossingen die hand in hand gaan met traditioneel vakmanschap. Dit resulteert uiteindelijk in het perfecte product. Bij HWAM A/S richten we ons op milieuvriendelijke en CO2-neutrale verbranding. We doen dit via onze unieke verbrandingssystemen die in al onze producten zijn ingebouwd, zodat de energie van hout zo goed en schoon mogelijk kan worden benut.


made by

ECODESIGN

READY

INHOUD 5

Waarom voor WIKING kiezen

7

Eenvoudige bediening

8

Het milieu beschermen

11

Made in Denmark

13

Tegels & natursteen

20

WIKING Mini technische specificaties

22

WIKING Miro technische specificaties

24

WIKING Luma technische specificaties

26

Vloerplaten

27

Assortimentsoverzicht

made by


WIKING Mini 2,Mini korte Wandhängend / Muurmontage WIKING 2,poten

4


made by

ECODESIGN

READY

made by

WAAROM VOOR WIKING KIEZEN Efficiënte verbranding en eenvoudige bediening dankzij WIKING® Automatic™

Een uniek sluitmechanisme dicht de deur stevig af voor optimale verbranding

Al meer dan 45 jaar vervaardigd in Denemarken

Een luchtspoelsysteem zorgt voor de juiste luchtcirculatie en houdt het venster schoon

Warmteopslag helpt de warmte in de ruimte te behouden, zelfs nadat het vuur is gedoofd

Optionele verseluchtsysteem voor aansluiting op buitenlucht

Convectie verdeelt de warmte in de ruimte

Gemak en eenvoudige bediening dankzij WIKING® Automatic™

Stelpoten

WIKING Mini, met korte poten

Deens ontwerp

5


WIKINGWIKING Luma 6Mini 2, mit niedrigen Beine / met korte poten WIKINGŽ Automatic™ - Een bimetalen veer regelt automatisch de verbrandingslucht in de WIKING houtkachel; al onze houtkachels zijn hiervan voorzien.

6


made by

ECODESIGN

READY

made by

EENVOUDIGE BEDIENING WIKING® Automatic™ WIKING® Automatic™ heeft veel voordelen: het biedt aanzienlijk meer comfort, omdat de kachel zelf de zuurstoftoevoer regelt. Het zorgt ook voor makkelijker ontsteken, omdat het systeem zorgt voor maximale zuurstofopname in een koude oven. Daarnaast garandeert WIKING® Automatic™ een schone en efficiënte verbranding - voor zowel u als het milieu. Onderzoeken hebben aangetoond dat u tot 40%* brandstof bespaart, dankzij de betere verbranding.

Moderne constructie WIKING-houtkachels worden ontwikkeld en vervaardigd met de nieuwste bouwmethoden. WIKING-houtkachels hebben ingebouwde blazers die het glas constant “reinigen” met lucht. Daardoor branden roetdeeltjes zich niet vast en het zicht op de vlammen wordt niet beperkt. De luchttoevoer is af te stellen met een simpele hendel. WIKINGhoutkachels hebben een goed geïsoleerde verbrandingskamer die zorgt voor een optimale verbranding. De unieke constructie van WIKING-houtkachels geeft je elke dag praktische voordelen. De houtkachels warmt snel op, het houtverbruik is zo laag mogelijk, de warmteafgifte kan worden aangepast naar wens, en je kunt lange brandintervallen bereiken.

BESPAAR TOT

BESCHERM

CLEANER SCHONERE

ENJOY THE GENIET VAN

OP UW BRANDHOUTVERBRUIK*

DE NATUUR

COMBUSTION** VERBRANDING

HET COMFORT COMFORT

40%

* In vergelijking met een WIKING-houtkachel zonder WIKING® Automatic™

7


HET MILIEU BESCHERMEN Milieuvriendelijke verwarming De bomen in het bos reinigen de lucht door de opname van CO2. Wanneer het hout in onze houtkachels brandt, komt CO2 vrij. Hetzelfde proces zou hebben plaatsgevonden als het hout op de bosbodem weg zou rotten. Zo benutten we de energie effectief en vermijden we tegelijkertijd dat we onze energiereserves aan olie, kolen en gas gebruiken. Het verbranden van hout is dus een milieuvriendelijke vorm van energie. WIKING-houtkachels doen echter veel meer als het gaat om duurzaamheid. Klaar voor ECODESIGN 2022 Alle WIKING-houtkachels zijn getest in vooraanstaande Europese testlaboratoria en dragen allemaal het CE-keurmerk. Bovendien zijn ze goedgekeurd volgens de Europese norm EN 13240, de Noorse norm NS 3058/3059 en de Oostenrijkse norm Art. 15a. Alle WIKING-houtkachels voldoen aan de strengste Europese eisen voor de uitstoot van deeltjes. In feite voldoet onze kachel nu al ruimschoots aan de nog strengere EU-eisen die in 2022 worden ingevoerd.

Frisse lucht verbetert de verbranding Geen vuur zonder zuurstof. Daarom is een continue luchttoevoer naar uw houtkachel nodig voor een schone en efficiĂŤnte verbranding. Moderne, energiezuinige en milieuvriendelijke woningen zijn echter zeer goed geĂŻsoleerd. Enerzijds heeft dit een positief effect op het warmteverbruik en de elektriciteitsrekening. Anderzijds levert dit ook een uitdaging op voor uw houtkachel, omdat deze misschien niet genoeg frisse lucht in de kamer kan vinden. Daarom hebben we een frisse luchtsysteem ontwikkeld dat op al onze kachels kan worden aangesloten. Wat alle frisse luchtsystemen gemeenschappelijk hebben, is het feit dat frisse lucht van buitenaf wordt aangezogen via een leidingsysteem. Het frisse luchtsysteem zorgt ervoor dat er voldoende lucht via een gesloten circuit naar de verbrandingskamer wordt gevoerd om een optimale verbranding te garanderen. Tegelijkertijd voorkomt u hiermee dat er al verwarmde lucht uit de ruimte voor de verbranding wordt gebruikt.

8


made by

ECODESIGN

READY

made by

9


WIKING deuren in de productieruimte van de fabriek in Horning, Denemarken.

10


made by

ECODESIGN

READY

made by

MADE IN DENMARK

Vervaardigd in Denemarken

We geloven dat innovatie en ontwikkeling hand in hand gaan met productie. Neem de productie uit de ­vergelijking en u verliest de praktische kennis ­waarmee ­ontwerpideeën kunnen worden vertaald naar echte k­ achels die zowel esthetische als functionele ­behoeften en eisen vervullen. Daarom worden al onze houtkachels en inzetkachels in onze fabriek in Hørning ­gefabriceerd - en dat al meer dan 45 jaar. Het proces begint met onze getalenteerde ontwerpers. Wanneer hun ideeën en visies zich h ­ ebben geconcretiseerd in schetsen, gaan ze in gesprek met onze ontwerpers en ons verkoopmanagement voor de ontwikkeling van een houtkachel of een inzetkachel die voldoet aan de eisen van onze klanten. Wanneer de ontwerptekeningen klaar zijn, verplaatst het proces zich naar onze ontwikkelingswerkplaats in de ­fabriek in Hørning, waar prototypen van de nieuwe ­kachel worden gemaakt. De kachel wordt vervolgens ­getest door onze verbrandingsexpert om ervoor te ­zorgen dat deze voldoet aan de strenge eisen voor een ­houtkachel. Wanneer de houtkachel brandt zoals het hoort, wordt deze naar een erkend testlaboratorium gestuurd voor externe tests. Nadat de kachel is goedgekeurd met betrekking tot ­verbrandings- en veiligheidseisen, wordt deze in ­productie genomen. Elke WIKING-houtkachel wordt op bestelling geproduceerd in onze moderne fabriek. De processen worden uitgevoerd en gecontroleerd door onze hoogopgeleide medewerkers. Dit zorgt voor een stabiele orderstroom, ­betere controle van de productie en dus uiteindelijk een kachel van uitstekende kwaliteit.

11


WIKING Luma 4, natuursteen

12


made by

ECODESIGN

READY

made by

TEGELS & NATUURSTEEN Bij alle tegel- en natuursteenbekledingen wordt een plug van hetzelfde materiaal gebruikt om het gat in de bovenste lade goed af te dichten, als de kachel is aangesloten op een rookuitlaat aan de achterkant. Het typische van natuursteen is dat structuur, oppervlak en bedekking elk individueel bekledingsonderdeel uniek maken. Afhankelijk van het materiaal heeft elke individuele steen zijn eigen kleur en structuur. Inkepingen, die grijs, bruin, wit of veelkleurige sedimenten kunnen zijn, zijn typerend voor het unieke uiterlijk van natuursteen. Tegelbekledingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De kleuren op het glazuur van de tegels kunnen enigszins variĂŤren. Krakelingen (haarfijne scheuren) en kleine depressies in majolica en glazuur kunnen voorkomen. Om koude schokken, warmteopbouw en eventueel materiaalbreuk te voorkomen mag u niets direct op het oppervlak van de steen plaatsen.

TEGELS

NATUURSTEEN

Moos No. 4870

Savanne dunkel No. 6464

Lava No. 6260

Falbe No. 2310

Elfenbein No. 1780

Torf No. 6433

Fossil No. 6494

Mangan No. 2330

Erika No. 4730

Rot glänzend No. 303

Natuursteen

13


WIKING Mini 2, lange poten WIKING Mini Zie pagina 20 voor een compleet overzicht van de WIKING Mini-lijn.

14

Mini 2 Sokkel

Mini 2 Korte poten

Mini 2 Lange poten

Mini 2 Muurmontage


made by

ECODESIGN

READY

made by

WIKING

MINI Goedkeuringen & registraties

Technische specificaties Vermogen Nominaal vermogen Rookgasafvoer Energie-efficiëntieklasse Rendement Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Breedte verbrandingskamer, voor/achter

3-7 kW 4,5 kW Ø 125 mm / Ø 150 mm 83% 12 Pa 35/32 cm

• • • • •

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a LRV BlmSchV Stufe 2

made by

ECODESIGN

READY

Verbrandingssysteem

15


WIKING Miro 4 WIKING Miro Zie pagina 22 voor een compleet overzicht van de WIKING Miro-lijn.

16

Miro 1 Muurmontage

Miro 1 Voetstuk

Miro 2 Sokkel

Miro 3

Miro 4

Miro 4 Natuursteen

Miro 5

Miro 6

Miro 6 Natuursteen


made by

ECODESIGN

READY

made by

WIKING

MIRO 78% 12 Pa 35/32 cm

• • • • • •

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a DIBt/RLU LRV BlmSchV Stufe 2

made by

ECODESIGN

READY

lu

f t u n ab h g ig

3-8 kW 4,9 kW Ø 150 mm

än

Vermogen Nominaal vermogen Rookgasafvoer Energie-efficiëntieklasse Rendement Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Breedte verbrandingskamer, voor/achter

R au m

Goedkeuringen & registraties

Technische specificaties

gep

rüft

Verbrandingssysteem

17


WIKING Luma 4 WIKING Luma Zie pagina 24 voor een compleet overzicht van de WIKING Luma-lijn.

18

Luma 1 Muurmontage

Luma 1 Voetstuk

Luma 2 Muurmontage

Luma 2 Voetstuk

Luma 3

Luma 4

Luma 4 Natuursteen

Luma 5

Luma 6

Luma 6 Natuursteen


made by

ECODESIGN

READY

made by

WIKING

LUMA 81% 12 Pa 36,5 cm

• • • • • •

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a DIBt/RLU LRV BlmSchV Stufe 2

made by

ECODESIGN

READY

lu

f t u n ab h g ig

4-9 kW 7,0 kW Ø 150 mm

än

Vermogen Nominaal vermogen Rookgasafvoer Energie-efficiëntieklasse Rendement Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Breedte verbrandingskamer, voor/achter

R au m

Goedkeuringen & registraties

Technische specificaties

gep

rüft

Verbrandingssysteem

19


WIKING Mini Technische specificaties Vermogen

3-7 kW

Nominaal vermogen

4.5 kW Ø 125/150 mm

Rookgasafvoer

83%

Rendement

12 Pa

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Energie-efficiëntieklasse

35/32 cm

Breedte verbrandingskamer, voor/achter

Variaties Rookgasafvoer, boven- of achteraan

Goedkeuringen • • • • •

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a LRV BlmSchV Stufe 2

made by

ECODESIGN

READY

Verbrandingssysteem Alle WIKING-houtkachels zijn standaard voorzien van WIKING® Automatic™

Voor meer informatie over de specifieke modellen, zie pagina 27-31

68,4

46,8

35,6

30,8

8,3

44,5

59,2

8,3

51,3

37,1

30,8

35,6

13, 9

8,3

13,9

35,6

30,8

13,9

46,8

20

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

46,8

35,6

30,8

13, 9

6

24,4

50,4

65,2

46,0

Mini 2 Muurmontage

Mini 2 Lange poten

83,2

Mini 2 Korte poten

60,8

Mini 2 Sokkel

8,3


made by

ECODESIGN

READY

made by

WIKING Mini 2, lange poten

21


WIKING Miro Technische specificaties Vermogen

3-8 kW

Nominaal vermogen

4.9 kW Ø 150 mm

Rookgasafvoer

78%

Rendement

12 Pa

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Energie-efficiëntieklasse

35/32 cm

Breedte verbrandingskamer, voor/achter

Variaties Rookgasafvoer, boven- of achteraan

made by

ECODESIGN

READY

lu

f t u n ab h g ig

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a DIBt/RLU LRV BlmSchV Stufe 2

än

• • • • • •

R au m

Goedkeuringen

gep

rüft

Verbrandingssysteem Alle WIKING-houtkachels zijn standaard voorzien van WIKING® Automatic™

Voor meer informatie over de specifieke modellen, zie pagina 27-31

30,4

30,4 30,4

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

40,0

86,4 96,0

110,8 101, 2 70,8

96,0 56,4 40,0 35,5 35,6 15,9

46,8 46,8 30,4 30,4

35,6 35,6 15,9 8,3

10,0

46,8 46,8

13,9 13,9

7,5

Miro 2 Voetstuk

0,6

63,4 35,5

13,9 13,9

46,8

7,0

35,6 35,6 15,9 15,9

13,9

0,6

40,0 40,0 30,4 30,4

71,2 110,8 70,8

Miro 2 Muurmontage

71,2

96,0 96,0

96,0 40,0 56,4

71,2 30,4 30,4

46,8 46,8

13,9 13,9

13,9

35,5 35,6 15,9

46,8 46,8

13,9 13,9

7,6

35,5 7,5

30,4

22

63,4

71,2 7,0

46,8

Miro 2 Sokkel

7,6

Miro 1 Voetstuk

110,8 110,8 70,8 70,8

Miro 1 Muurmontage

110,8 70,8

Miro 1 Sokkel


made by

ECODESIGN

READY

8,3 8,3

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

86,4 35,6 35,6

54,5 54,5 48,0 48,0

10,0 10,0

86,4

13,9 10,0 10,0

135,1

86,4

13,9 35,6 35,6

10,0

104,4

104,4

86,4

8,3

48,0

Miro 6 Tegelbekleding

135,1

86,4 86,4

35,6

Miro 6 Natuursteen

54,5 54,5 48,0 48,0

54,5

8,3 8,3

13,9 13,9

13,9

10,0 10,0

131,4 131,4 30,4 30,4

30,4

35,6 35,6 8,38,3

46,8 46,8

8,3

13,9 13,9

8,3

13,9 13,9

10,0

131,4

35,6

46,8

35,6

48,0

Miro 6

86,4

Miro 5

54,5

35,68,3 15,9

10,0

40,0 30,4

13,9 14,0

30,4

13,9 13,9

30,4

35,6

46,8

46,8

35,68,3 15,9

Miro 4 Tegelbekleding

10,0

96,0

86,4

110,8

86,4 35,6

46,8

46,8

30,4

10,0

40,0

96,0

110,8 101, 2

Miro 4 Natuursteen

101,2 70,8

Miro 4

70,8

Miro 3

made by

23


Technische specificaties Vermogen

4-9 kW

Nominaal vermogen

7,0 kW Ø 150 mm

Rookgasafvoer

81%

Rendement

12 Pa

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Energie-efficiëntieklasse

36,5 cm

Breedte verbrandingskamer

Variaties Rookgasafvoer, boven- of achteraan

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a DIBt/RLU LRV BlmSchV Stufe 2

made by

ECODESIGN

READY

lu

f t u n ab h g ig

• • • • • •

R au m

Goedkeuringen

än

WIKING Luma

gep

rüft

Verbrandingssysteem Alle WIKING-houtkachels zijn standaard voorzien van WIKING® Automatic™

Voor meer informatie over de specifieke modellen, zie pagina 27-31

* Kan op een niet-ontvlambare vloer worden geplaatst Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

37,7 37,7

67,0 99,0 40,4

8,4

45,8 46,0 19,2 8,3

53,6 53,0

19,2 19,2

8,3 8,3

37,7 37,7

80,1

67,0 67,0 8,4 8,4

40,467,0 99,0

80,1 46,0 46,0

53,0 53,0

19,2 19,2

19,2 19,2

19,2

19,2

24

37,7

37,7 37,7

Luma 2 Voetstuk

8,4

80,1

67,0 8,4

80,1

8,3

37,7

45,8 46,0 19,2 8,3

53,6 53,0

46,0

53,0

Luma 2 Muurmontage*

112,1

Luma 1 Voetstuk

112,1

Luma 1 Muurmontage*


made by

ECODESIGN

READY

10,0

46,0 9,1 20,0

46,8

95,3 46,0

57,3

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

9,1

46,8

20,0

9,1

46,8

10,0

135,8

95,3 10,0 46,0

57,3 20,0

8,3 8,3

95,3

111,8 19,2 57,3

Luma 6 Tegelbekleding

135,8

95,3 95,3 45,4 45,4

19,2 19,2

95,3

46,8

10,0 10,0

53,0 53,0

37,7 37,7

10,0

19,2

95,3

9,1

Luma 6 Natuursteen

132,4 132,4

95,3 10,0

132,4

8,3 19,2

46,0

19,2

19,2

37,7

Luma 6

45,4

37,7

57,3

8,3

Luma 5

53,0

10,0

45,4

53,0

20,0

8,3

37,7

108,4

10,0

108,4

45,4

53,0

Luma 4 Tegelbekleding

Luma 4 Natuursteen

111,8

Luma 4

95,3

Luma 3

made by

25


WIKING VLOERPLATEN

Wij bieden voor Miro en Luma uiteraard ook een stijlvol alternatief ter bescherming van de vloer voor uw houtkachel, in de vorm van een op maat gemaakte vloerplaat. Onze vloerplaten zijn verkrijgbaar in glas of in zwart staal, zodat u een afwerking kunt kiezen die het beste past bij het interieur van uw huis.

Miro staal

B 95,4 X D 50 X H 0,2 cm & B 77,4 X D 40 X H 0,2 cm

Miro glas

B 95,4 X D 50 X H 0,6 cm & B 77,4 X D 40 X H 0,6 cm

26

Luma staal

B 96,2 X D 50,3 X H 0,2 cm

Luma glas

B 96,2 X D 50,3 X H 0,6 cm


made by

ECODESIGN

READY

made by

WIKING ASSORTIMENTSOVERZICHT WIKING Mini

Mini 2

Technische specificaties

Vermogen

3-7 kW

Nominaal vermogen

4,5 kW 83 %

Rendement

35/32 cm

Breedte verbrandingskamer, voor/achter Rookgasafvoer

Ø 125 / Ø  150 mm 12 Pa

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen)

A+

Energie-efficiëntieklasse Gewicht

71,2 kg

Gewicht zonder sokkel/poten Gewicht met sokkel

72,1 kg

Gewicht met korte poten

72,0 kg

Gewicht met lange poten

73,5 kg

Variaties Rookgasafvoer bovenaan

Ja

Rookgasafvoer achteraan

Ja

Verseluchtsysteem, frisseluchtaansluiting aan de achterkant/onderkant (Ø100 mm), met sokkel echter alleen aan de vloer

Ja

Natuursteenbekleding

Nee

Tegelbekleding

Nee

Voetstuk

Nee

Poten

Ja

Sokkel

Ja

Muurmontagebeugels

Ja

Warmteopslagstenen

Nee

Leverbaar met stalen kap, zwart

Ja

Leverbaar met stalen kap, grijs

Ja

Aansluiting vanaf vloer, bovenaan Muurmontage

55,0* cm

Met sokkel

56,9 cm

Met korte poten

61,3 cm

Met lange poten

79,3 cm

Goedkeuringen EN 13240

Ja

NS 3058/3059

Ja

Art. 15a

Ja

LRV

Ja

ECODesign 2022

Ja

BlmSchV Stufe 2

Ja

Afstand tot brandbare materialen 1: Aachterkant

7,5** / 12,5 cm

2: Zijkant

32,5** / 32,5 cm

3: Afstand tot meubilair, voorkant

100 cm

4: Boven brandbare vloer

22 cm***

5: Bij hoekopstelling, 45° - van bekleding

5** / 7,5 cm

6: Bij hoekopstelling, 45° - gemeten vanaf het midden van de rookuitlaat, bovenaan 1

5 45°

2 3

4

24,9** / 27,4 cm

6

5

* Vanaf de onderkant van de houtkachel. ** Met geïsoleerde rookleiding. *** Aan deze afstandseis is voldaan wanneer de kachel met lange poten of aan een wand wordt gemonteerd met de vereiste afstand onder de houtkachel.

27


WIKING Miro Technische specificaties

Vermogen Nominaal vermogen Rendement Breedte verbrandingskamer, voor/achter Rookgasafvoer

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Energie-efficiëntieklasse Gewicht

Gewicht Gewicht met natuursteenbekleding Gewicht met tegelbekleding Gewicht voetstuk Gewicht warmteopslagstenen Variaties

Rookgasafvoer, bovenaan Rookgasafvoer, achteraan Verseluchtsysteem Natuursteenbekleding

Tegelbekleding Voetstuk Sokkel Muurmontagebeugels Warmteopslagstenen Leverbaar met stalen kap, zwart Leverbaar met stalen kap, grijs Aansluiting vanaf vloer, bovenaan

Aansluiting vanaf vloer, bovenaan Muurmontage Met sokkel Met voetstuk Goedkeuringen EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a LRV DIBt/RLU ECODesign 2022 BlmSchV Stufe 2 Afstand tot brandbaar materiaal, min.

1: Achterkant 2: Zijkant 3: Afstand tot meubilair, voorkant 4: Boven brandbare vloer 5: Bij hoekopstelling, 45° - van bekleding 6: Bij hoekopstelling, 45° - gemeten vanaf het midden van de rookuitlaat, bovenaan 1

5 45°

6

2 5

3

28

4

* Vanaf de onderkant van de houtkachel / ** Aan deze afstandseis is voldaan wanneer de kachel op een sokkel of voetstuk (bijgeleverd) wordt gemonteerd.


made by

Miro 1

Miro 2

Miro 3

Miro 4

Miro 4

Miro 5

Miro 6

3-8 kW

3-8 kW

3-8 kW

4,9kW

4,9 kW

4,9 kW

3-8 kW

3-8 kW

3-8 kW

3-8 kW

3-8 kW

4,9 kW

4,9 kW

4,9 kW

4,9 kW

78 %

78%

78%

4,9 kW

78 %

78 %

78 %

78 %

78 %

met bekleding

Miro 6

met bekleding ing

35/32 cm

35/32 cm

35/32 cm

35/32 cm

35/32 cm

35/32 cm

35/32 cm

35/32 cm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

12 Pa

12 Pa

12 Pa

12 Pa

12 Pa

12 Pa

12 Pa

12 Pa

A

A

A

A

A

A

A

A

79 kg

82 kg

90 kg

93 kg

-

94 kg

97 kg

-

-

-

-

-

217 kg

-

-

252 kg

-

-

-

-

130 kg

-

-

143 kg

11 kg

11 kg

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

34 kg

34 kg

34 kg

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

Nee

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

Nee

Nee

Ja

Ja

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja 97 cm

-

-

97 cm

97 cm

97 cm

97 cm

97 cm

67* cm

67* cm

-

-

-

-

-

-

74 cm

74 cm

-

-

-

-

-

-

106,6 cm

106,6 cm

-

-

-

-

-

-

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja 10 cm

10 cm

10 cm

10 cm

10 cm

10 cm

10 cm

10 cm

52 cm

31 cm

52 cm

31 cm

31 cm

52 cm

31 cm

31 cm

90 cm

90 cm

90 cm

90 cm

90 cm

90 cm

90 cm

90 cm

7 cm**

7 cm**

-

-

-

-

-

-

38 cm

10 cm

38 cm

10 cm

10 cm

38 cm

10 cm

10 cm

57,9 cm

29,9 cm

57,9 cm

29,9 cm

36,6 cm

57,9 cm

29,9 cm

36,6 cm

29


WIKING Luma Technische specificaties

Vermogen Nominaal vermogen Rendement Breedte verbrandingskamer Rookgasafvoer

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Energie-efficiëntieklasse Gewicht

Gewicht Gewicht met natuursteenbekleding Gewicht met tegelbekleding Gewicht, voetstuk Gewicht, warmteopslagstenen Variaties

Rookgasafvoer, bovenaan Rookgasafvoer, achteraan Verseluchtsysteem Natuursteenbekleding

Tegelbekleding Voetstuk Muurmontagebeugels Warmteopslagstenen Leverbaar met stalen kap, zwart Leverbaar met stalen kap, grijs Aansluiting vanaf vloer, bovenaan

Aansluiting vanaf vloer Muurmontage Met voetstuk Goedkeuringen EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a LRV DIBt/RLU ECODesign 2022 BlmSchV Stufe 2 Afstand tot brandbaar materiaal, min.

1: Achterkant 2: Zijkant 3: Afstand tot meubilair, voorkant 4: Boven brandbare vloer 5: Bij hoekopstelling, 45° - van bekleding 6: Bij hoekopstelling, 45° - gemeten vanaf het midden van de rookuitlaat, bovenaan 5

1 45°

2

6

5

4

3

30

* Vanaf de onderkant van de houtkachel. ** Met geïsoleerde rookleiding. *** Deze afstand is van toepassing als de houtkachel (bijgeleverd) op een voetstuk of aan een wand wordt gemonteerd met de vereiste afstand onder de houtkachel.


made by

ECODESIGN

READY

made by

Luma 1 Luma 2 Luma 3 Luma 4 Luma 4 Luma 5 Luma 6 Luma 6 met bekleding

met bekleding

4-9 kW

4-9 kW

4-9 kW

4-9 kW

4-9 kW

4-9 kW

4-9 kW

4-9 kW

7,0 kW

7,0 kW

7,0 kW

7,0 kW

7,0 kW

7,0 kW

7,0 kW

7,0 kW

81 %

81 %

81 %

81 %

81 %

81 %

81 %

81 %

36,5 cm

36,5 cm

36,5 cm

36,5 cm

36,5 cm

36,5 cm

36,5 cm

36,5 cm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

Ø 150 mm

12 Pa

12 Pa

12 Pa

12 Pa

12 Pa

12 Pa

12 Pa

12 Pa

A+

A+

A+

A+

A+

A+

A+

A+

117 kg

114 kg

120 kg

117 kg

-

129 kg

126 kg

-

-

-

-

-

234 kg

-

-

266 kg 165 kg

-

-

-

-

145 kg

-

-

19 kg

19 kg

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

45 kg

45 kg

45 kg

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

Nee

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

Nee

Nee

Ja

Ja

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja 104,5 cm

76,2 cm

76,2 cm

104,5 cm

104,5 cm

104,5 cm

104,5 cm

104,5 cm

76,2* cm

76,2* cm

-

-

-

-

-

-

108,2 cm

108,2 cm

-

-

-

-

-

-

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

5** / 12,5 cm

5** /15 cm

5** / 12,5 cm

5** /15 cm

5** /15 cm

5** / 12,5 cm

5** /15 cm

5** /15 cm

60 cm

45** / 40 cm

60 cm

45** / 40 cm

45** / 40 cm

60 cm

45** / 40 cm

45** / 40 cm

105 cm

115 cm

105 cm

115 cm

115 cm

105 cm

115 cm

115 cm

28,3*** cm

28,3*** cm

-

-

-

-

-

-

31,5 cm

5** / 7,5 cm

31,5 cm

5** / 7,5 cm

5** / 7,5 cm

31,5 cm

5** / 7,5 cm

5** / 7,5 cm

58,4 cm

31,9** / 34,4 cm

58,4 cm

31,9** / 34,4 cm

35,6** / 38,1 cm

58,4 cm

31,9** / 34,4 cm

35,6** / 38,1 cm

31


made by

MADE IN DENMARK

32

H WA M A /S • N y da m s v ej 5 3 • DK- 836 2 Hørni ng • hwam@hwam.com • www.wi ki ng.com