__MAIN_TEXT__

Page 1

Since 1973

HWAM 4520c 29-1596 DK

COLLECTION 2019/2020


Hos HWAM arbejder vores dygtige organisation hver dag på at frembringe unikke og æstetiske produkter i samarbejde med håndplukkede kvalitetsleverandører, til stor glæde for forbrugere verden over. Vore brændeovne og pejseindsatse er produceret på egen fabrik i Hørning syd for Aarhus, i hjertet af Danmark. Her udvikles og produceres funktionelle designløsninger på vores moderne fabrik, hånd i hånd med det traditionelle håndværk, som i sidste ende skaber det fuldendte produkt. Hos HWAM har vi fokus på den klimavenlige og CO2-neutrale forbrænding. Det har vi igennem vores unikke forbrændingssystemer, der er indbygget i alle vores produkter, hvorigennem energien i træet udnyttes bedst og renest muligt. Alle vores produkter er desuden udviklet i tæt samarbejde med designere, som kender vores fag, og som ikke alene indfanger tidens trend, men favner det fuldendte og unikke design, som klassikere er skabt af. God fornøjelse med det nye produktkatalog. På vegne af os alle i Team HWAM. Stefan Hvam Pedersen Adm. Direktør HWAM A/S

intelligent heat


INDHOLD 5 6 8 10 12 14 16 18

Hvorfor vælge HWAM Skån miljøet HWAM® SmartControl™ FAQ før du køber en brændeovn Varmelagring Design din egen HWAM brændeovn Mød vore designere En HWAM brændeovn bliver til

INSPIRATION 22 HWAM I 40/55 24 HWAM 2600 26 HWAM 3100 28 HWAM 3500 30 HWAM 3600 32 HWAM 4500 34 HWAM 4600 36 HWAM 7150 38 HWAM I 30/55 + HWAM I 30/65 TEKNISKE SPECIFIKATIONER 42 HWAM 2600 44 HWAM 3100 46 HWAM 3500 48 HWAM 3600 51 HWAM 4500 54 HWAM 4600 56 HWAM 7150 57 HWAM I 30/55 58 HWAM I 30/65 59 HWAM I 40/55 60 Produktoversigt 62 Afstand til brændbart materiale 63 Godkendelser & registreringer 64 Testresultater


Bedst mulige forbrænding og meget lidt arbejde takket være HWAM® SmartControl™ Effektiv forbrænding og enkel betjening takket være HWAM® Autopilot™ Dansk design Dansk produktion i mere end 40 år Rudeskyl sørger for at luften cirkulerer og hjælper derved med at holde glasset rent Komfort og nem betjening takket være HWAM® SmartControl™ eller HWAM® Autopilot™ Unikt lukkesystem lukker lågen tæt og sikrer den mest optimale forbrænding Mulighed for friskluftsystem Konvektion fordeler varmen i rummet HWAM 3120m

Varmelagring giver varme over længere tid

4

intelligent heat


HVORFOR VÆLGE HWAM? I dine øjne ser de fleste brændeovne sandsynligvis ret ens ud, og måske spørger du dig selv hvorfor du skal vælge en bestemt producent fremfor en anden. Vi har designet og produceret ­brændeovne i Danmark i mere end 40 år. Det har været en spændende og lærerig rejse, hvor vi er blevet meget klogere af at lytte til vore kunder og vore samarbejdspartnere. Vi tester vore ­brændeovne grundigt og har altid design, ­funktion og kvalitet som højeste prioritet. Design, funktion og bæredygtighed er nøglefaktorer i vores filosofi. Baseret på d ­ isse v­ ærdier har vi udviklet en intelligent måde at styre luften i ­brændeovnen; den m ­ ekaniske HWAM® ­Autopilot™ og den digitale HWAM® ­SmartControl™, der regulerer lufttilførslen og derved optimerer forbrændingen. Du kan læse mere herom på side 6-9 eller på vores hjemmeside www.hwam.dk. Når du vælger en HWAM brændeovn har du ­mulighed for at designe den, så den passer til din smag og dine behov. På side 14 kan du se mere om hvilke valgmuligheder du har og lade dig ­inspirere af de mange muligheder. Lige ­meget ­hvilken model du ender med at v­ ælge, lover vi dig, at l­evere en dansk ­produceret b ­ rændeovn i høj­ este kvalitet. Alle vore ovne b ­ liver produceret på vores fabrik i Danmark, hvilket gør, at vi selv ­styrer hele processen, fra første ­konstruktionstegning til at brændeovnen forlader fabrikken.

5


DET GØR VI...

”Vi bestræber os hele tiden på at gøre vores brændeovne endnu mere effektive og miljøvenlige. Derfor gennemgår HWAMs brændeovne også løbende en række vidtgående tests for at klarlægge, hvordan de klarer sig i forskellige situationer samt ved forskellige temperaturer og forbrændingshastigheder. Det gør vi for at sikre, at brændeovnene overholder vores strenge miljøkrav i alle tænkelige og utænkelige situationer. Og vi gør det for at sikre, at ovnen kommer til at betyde mest muligt for forbrugeren og mindst muligt for miljøet”. 6 6

intelligent intelligent heat heat


Det bedste tidspunkt at beskytte naturen var i går. Det næstbedste tidspunkt er i dag. Du kan gøre en stor ­forskel og efterlade et grønnere aftryk til g ­ læde for de næste g ­ enerationer, ved at indføre små ændringer i dit liv. Du kan b ­ egynde med at vælge en HWAM brændeovn. Alle HWAM brændeovne er som standard udstyret med HWAM® Autopilot™, der hjælper dig til at opnå en god forbrænding. I takt med at temperaturen stiger og f­alder i brændkammeret, vil en bimetalfjeder udvide sig e ­ ller ­trække sig sammen, hvorved lufttilførslen reguleres. Når ­ilden er ved at dø ud åbnes spjældet igen a ­ utomatisk, og du kan genindfyre eller lade ilden dø ud. Hvis du ­foretrækker en elektronisk løsning der via en app m ­ inder dig om hvornår det er tid til at genindfyre, skal du vælge en brændeovn med HWAM® SmartControl™; et e ­ lektronisk system, udviklet i samarbejde med DTU (Danmarks ­Tekniske Universitet), for at hjælpe til at opnå den renest ­mulige forbrænding. For at skabe ild er tilstedeværelsen af tre elementer essentiel; den ­ ­ rette ­ mængde træ, varme og ilt. For at opnå den reneste forbrænding kræves en helt ­nøjagtig kombination af disse elementer. Det afgørende er, at ­ temperaturen hurtigst muligt når op på 7500 ­hvorved ­ risikoen for udslip af ­ ­ gasser og partikler reduceres. ­Dette niveau er ­praktisk talt umuligt at opnå manuelt. En ­brændeovn med HWAM® SmartControl™ vil sikre, at du opnår den mest optimale kombination, hvilket resulterer i en meget ren forbrænding.

7


3 ENKLE TRIN

TIL REN FORBRÆNDING & MERE KVALITETSTID MED FAMILIEN Du behøver pratisk talt kun at løfte én finger, HWAM® SmartControl™ klarer resten.

Er du træt af at bruge meget tid og energi på at opnå den renest mulige forbrænding? Med HWAM® SmartControl™ kan du opnå det ved tre enkle trin, hvilket giver dig mere tid til de vigtige ting i livet. Læs mere og se vore videoer på www.hwam.dk eller besøg din lokale forhandler.

1 2 3

Tænd op som sædvanligt

8

Indstil den ønskede rumtemperatur på app’en

intelligent heat

Modtag en besked når det er tid til at lægge mere brænde på


SPAR OP TIL

50%

PÅ DIT BRÆNDEFORBRUG*

SKÅN NATUREN

RENERE FORBRÆNDING

NYD KOMFORTEN

-50% BRÆNDEFORBRUG

BRÆNDEFORBRUG*

HWAM® SmartControl™

HWAM® SmartControl™

UDEN

MED

* Sammenlignet med en HWAM brændeovn uden HWAM® SmartControlTM

9


FAQ FØR DU VÆLGER BRÆNDEOVN BØR DU OVERVEJE FØLGENDE

Smag og stil er meget individuel, så her vil vi lade dig være eksperten, men inden du anskaffer dig en ­brændeovn, er der er par ting der er værd at overveje.

Hvorfor vil du have en brændeovn? Er det fordi du bor i et koldt hus? Ønsker du at spare ­penge på varmeregningen eller er det for hyggens skyld?

Hvor mange m2 skal opvarmes? Det er vigtigt, at den varme, som brændeovnen ­leverer, passer til de m2, der skal varmes op. Som en ­tommelfingerregel kan du gå ud fra, at der skal cirka 1 kW til at opvarme 20 m2, forudsat at huset er nogenlunde godt isoleret.

Hvor nemt skal det være? Der er forskel på, hvor nemt det er at betjene en ­brændeovn. Alle HWAM brændeovne er som standard udstyret med HWAM® Autopilot™, en automatisk regu­ lering af ­luften, der sikrer dig en god forbrænding. Er du typen der vil have det så nemt som muligt, kan du med fordel vælge en model med indbygget HWAM® SmartControl™. Her er det eneste du skal gøre at tænde op som vanligt, indstille temperaturen via en app på din smartphone og nyde v­ armen og de dansende flammer. Du vil modtage en ­besked via din app, når det er tid til at genindfyre.

Krav til placering Er der særlige konstruktioner i din bolig, der gør, at brændeovnen ikke vil være mulig at installere på ­ ­udvalgte steder? Er der noget du bør være opmærksom på i f­orhold til brændbart materiale?

Krav til skorsten & røgrør Skorstenen skal have en sådan højde, at trækfor­holdene er i orden, og røgen ikke generer. Som hovedregel opnås tilfredsstillende trækforhold, såfremt skorstenen er 4 m over ovnen og samtidig er ført mindst 1 m over tagrygningen. Placeres skorstenen ved husets sider bør toppen af skorstenen altid være højere end husets tagryg eller tagets højeste punkt. Vær opmærksom på evt. nationale og lokale bestemmelser med hensyn til placering af skorstene i forbindelse med stråtag. Brændeovnen kræver et træk på mindst 12 Pa. Skorstenen skal have en minimumslysning svarende til Ø 150 mm. Skorstenslysningen bør dog altid minimum svare til ovnens afgangsstuds. Skorstenen skal være forsynet med en let tilgængelig renselem. Røgrør og skorsten skal altid være egnede til brug for brændeovne. Spørg din HWAM forhandler for yderligere information.

Krav til gulv eller væg Du bør undersøge, om det gulv, som din brændeovn skal stå på, er stabilt nok til at klare vægten, eller at den væg, der skal bære din væghængte brændeovn eller pejseindsats, kan holde til det. Her er det en god idé at vende det med en fagmand. Hvis brændeovnen skal opstilles på et brændbart gulv, skal det sikres mod gløder, som kan falde ud på gulvet. Se mere omkring afstande til brændbart materiale på side 62.

Snak med en ekspert Når du har overvejet nogle af disse spørgsmål er du ­forhåbentlig blevet bedre rustet til at træffe et valg. Er du stadig i tvivl, kan du altid besøge din lokale HWAM forhandler og tage en snak om det rigtige valg for dig.

Krav til nye huse Bor du i et nybygget hus, kan det være nødvendigt at installere friskluftssytem i din brændeovn. Nybyggede huse er meget tætte og den luft der cirkulerer i huset genbruges i ventilationssystemet. Det gør, at der ikke vil være tilstrækkelig luft i huset til optænding og for­brænding. 10

intelligent heat


11


HWAM 4660c

12

intelligent heat


VARMELAGRING & STENBEKLÆDNING Når du vælger en brændeovn med stenbeklædning, får du en ovn med et unikt udseende, da hver sten har sit helt eget fingeraftryk. Udover at få en helt unik ovn opnår du også andre fordele der er til at tage og føle på. Oplagring af varme er et fænomen kendt fra masseovne, hvor varmen opbevares i de sten, der omgiver brændkammeret. Ved varmelagring i en brændeovn kombineres brændeovnens evne til hurtigt og behageligt at fordele konvektionsvarmen i rummet med masseovnens evne til at oplagre varmen. Udvalgte HWAM modeller er konstrueret med et varmemagasin, der kan fyldes med varmelagringssten, som har

en særlig evne til at lagre varmen fra b ­ rændeovnen og langsomt afgive den i­rummet. Dette gør, at du kan nyde varmen længe efter at ilden er gået ud. Ønsker du en brændeovn, der lagrer varmen, kan du vælge stenbeklædning til følgende HWAM modeller: 3520, 3530, 3640, 3660, 4540, 4560, 4640 og 4660. Hvis du gerne vil have en brændeovn med v­ armemagasin kan du vælge mellem følgende HWAM modeller: 3130, 3520, 3530, 3650, 3660, 4550, 4560, 4660 og 7150. Nedenfor illustreres varmelagring for en brændeovn hhv. med og uden varmelagringssten.

Varmelagringssten

Timer

HWAM 4660m

Principskitse Brændeovn uden varmelagringssten Brændeovn med varmelagringssten

13


Højde 70 cm - 153 cm.

Røgafgang Top eller bag. Type Vægmonteret, piedestal, gulvmodel, sokkel, pejseindsats.

HWAM 3120c

Låge De fleste modeller findes med to typer låge, en ­klassisk støbejernslåge (c) eller en moderne glaslåge (m). Vore pejseindsatse findes i forskellige varianter, med enten hævelåge, højre- og venstrehængt låge.

14

Farver Modeller med m-låge (glaslåge) fås i sort, grå og hvid. Modeller med c-låge (støbejernslåge) fås i sort og grå. Modeller med stenbeklædning fås i sort og grå.

intelligent heat


DESIGN DIN EGEN HWAM BRÆNDEOVN Når du har besluttet dig for hvilken model der bedst opfylder dine behov, er det tid til at vælge det helt rigtige udseende. Der er mange muligheder for at skræddersy din brændeovn, så den passer præcis til din stil og dit hjem. Foretrækker du det klassiske look? Det rå? Eller det moderne? Under de tekniske specifikationer fra side 41 kan du se alle vore modeller. Tag et kig på mulighederne og lad dig inspirere til at sammensætte din helt egen HWAM model.

Stenbeklædning En brændeovn med stenbeklædning har to funktioner. Rent visuelt skaber stenene et helt unikt udseende, idet ingen sten er ens. Rent funktionelt forlænger stenen varmeeffekten gennem varmelagring.

Fedtsten

Tobacco

San Sebastian

Rosewood

Nox Petra

Funktion Alle HWAM brændeovne er som standard udstyret med HWAM® Autopilot™, der hjælper dig til at opnå en god forbrænding. I takt med at temperaturen stiger og falder i brændkammeret, vil en bimetalfjeder udvide sig eller trække sig sammen, hvorved lufttilførslen reguleres. Når ilden er ved at dø ud, åbnes spjældet igen automatisk, og du kan genindfyre eller lade ilden dø ud. Vil du gerne have det så nemt som muligt, kan du med fordel vælge en model med indbygget HWAM® SmartControl™. HWAM® SmartControl™ er en elektronisk styring af luften, der sikrer den mest optimale forbrænding. Det eneste du skal gøre, er at tænde op som vanligt, indstille temperaturen via en app på din smartphone og nyde varmen og de dansende flammer. Du vil modtage en besked via app’en, når det er tid til at genindfyre.

15


36,9

43,4

8,1

Når design møder funktion skabes ­noget helt unikt. Det er svært at beskrive med ord. Det skal ses, røres og opleves. HWAM har en lang tradition for at arbejde sammen med dygtige danske designere. Kombinationen af deres sans for æstetik og detaljer og vore eksperters know-how resulterer i funktionel brugskunst.

55,2

70,0

MØD VORE DESIGNERE

43,0

36,7

Udviklingen af en HWAM brændeovn tager altid udgangspunkt i designet, hvorefter konstruktionsprocessen begynder.

Strand + Hvass

Sørig & Jacobsen

Anders C. Fasterholdt

Design teamet Strand + Hvass, udgør Christina Strand og Niels Hvass, der er s­ pecialiserede i industrielt møbeldesign. Deres stil er klassisk dansk; minimalistiske linjer og funktionelle former. De stiler efter at skabe æstetisk synergi mellem form og materiale.

Designteamet Sørig & ­Jacobsen, udgør Henrik Sørig og Tobias ­Jacobsen.

Anders C. Fasterholdt har først og fremmest fokus på brændeovnens f­ unktion, forbrugerens behov og den æstetiske sanselighed. Han s­ kaber brændeovne og løsninger der fungerer i hverdagen.

Strand + Hvass har vundet flere designpriser, herunder for design af en stol til den danske kronprins.

16

Deres design fortæller en ­historie og dyrker hamonien mellem ­funktion, form og teknik. De har et skarpt øje for detajler og arbejder med enkelheden i udseende og udformning. For dem er godt ­design, når brændeovnen opfylder brugerens behov helt perfekt.

intelligent heat

Som designer er det hans p ­ assion at fjerne al unøvendig støj, således at designet står så rent som muligt.

8,8


47,9

41,4

HWAM I 40660c

20,2

19,6

17,8

85,4

5

100,

15,2

30,7

17


DANSK DESIGN

18 18

FREMSTILLET I DANMARK

intelligent intelligent heat heat

DANSK KVALITET


EN HWAM BRÆNDEOVN BLIVER TIL Fra idé til endeligt produkt... Fra idé til brændeovn Vi er af den opfattelse, at innovation og udvikling går hånd i hånd med produktion. Vælger man at tage produktionen ud af den direkte ligning, mister man ­ den praktiske ­ viden, der gør det muligt at omsætte ­ designidéer til r­eelle­­ brændeovne, der opfylder både æstetiske og f­unktionelle behov og krav. Derfor ­fremstilles alle vore brændeovne og pejseindsatse på vores fabrik i ­Hørning og sådan har det været i mere end 40 år. ­Processen b ­ egynder hos de dygtige designere, vi har et ­mangeårigt samarbejde med. Når deres idéer og visioner har ­manifesteret sig i skitsetegninger, går de i dialog med vore konstruktører og salgsledelse for at udvikle en brændeovn eller p ­ ejseindsats, der opfylder de behov og ønsker vore kunder efterspørger. Prototyper & tests Når konstruktionstegningerne er på plads, ­ rykker ­processen ud i vores udviklingsværksted på ­fabrikken i Hørning, hvor der udarbejdes prototyper af den nye b ­ rændeovn eller pejseindsats. Herefter testes brændeovnen eller pejseindsatsen ved vores ­forbrændingsekspert for at sikre, at brændeovnen eller pejseindsatsen kan leve op til de skrappe krav, der stilles. Når brændeovnen eller pejseindsatsen brænder som ­ønsket, sendes den til eksterne tests i ind og udland hvor den testes og godkendes.

Første produktion Efter at brændeovnen eller pejseindsatsen er blevet ­godkendt i forhold til forbrænding og sikkerhedskrav, sættes den i produktion. Hver enkelt HWAM brændeovn eller pejseindsats produceres til ordre på vores ­moderne fabrik, og processerne gennemføres og overvåges af vore dygtige medarbejdere. Dette giver et stabilt flow og sikrer bedre kontrol med produktionen og dermed den allerbedste kvalitet i den endelige brændeovn og pejseindsats. De små detaljer gør den store forskel Vores mål er at udvikle brændeovne og pejseindsatse, der har et unikt design og som henvender sig til den ­kvalitetsbevidste forbruger. Her er det de små detaljer der gør forskellen. En af de funktioner der er med til at gøre en HWAM model helt unik er, at alle vore brændeovne og pejseindsatse som standard er ud­ styret med en ­bimeltalfjeder - HWAM® Autopilot™, der automatisk styrer den meget vigtige forbrændingsluft inde i brændeovnen eller pejseindsatsen, modsat andre brændeovne, hvor man selv skal åbne og lukke for luften, for at forsøge at opnå en fornuftig forbrænding. Vi har gjort det nemt for dig, så du kan koncentrere dig om at nyde varmen og den smukke fortryllende ild.

En bimetalfjeder, der regulerer l­ ufteen i brændeovnen automatisk, er ­standard i alle HWAM ­brændeovne og pejseindsatse.

19 19


20

intelligent heat


INSPIRATION Tag med på opdagelse og oplev vores sortiment, der byder på noget for enhver smag. Se uddybende i­nformationer om hele s­ ortimentet under de tekniske specifikationer fra side 42.

22 24 26 28 30 32 34 36 38

HWAM I 40/55 HWAM 2600 HWAM 3100 HWAM 3500 HWAM 3600 HWAM 4500 HWAM 4600 HWAM 7150 HWAM I 30/55 + HWAM I 30/65

21


HWAM I 40/55c

HWAM I 40/55 For mere information om HWAM I 40/55, se side 59.

HWAM I 40/55c venstrehængt

22

HWAM I 40/55c højrehængt

HWAM I 40/55m venstrehængt

HWAM I 40/55m højrehængt


EN INTEGRERET DEL AF DIT HJEM HWAM I 40/55c Design by Sørig & Jacobsen Enkel elegance, rene linjer og minimalistisk design kendetegner vores nye pejseindsats HWAM I 40/55. Den brede rude giver et flot indkig til de dansende flammer og får en fremtrædende rolle i kraft af det enkle design. Denne model fåes med klassisk støbejernslåge eller moderne glaslåge og man kan vælge mellem højreeller venstrehængt låge.

HWAM I 40/55c

HWAM I 40/55 er konstrueret således, at den er ­meget nem at servicere. Det 55 cm brede brændkammer er ­monteret på en drejeakse, der gør, at indsatsen på en hurtig og enkel måde blot drejes ud, hvorved alle dele er let t­ilgængelige. For mere information om HWAM I 40/55, se side 59

80% Classic eller moderne Højre- eller venstrehængt 11 Pa 55 cm

• • • • • • •

* DEFRA EN 13229 EXEMPT NS 3058/3059 Art. 15a BImSchV Stufe 2 LRV RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018 lu

f t u n ab h

g ig

4-8 kW 6,4 kW Ø 150 mm

än

Driftsområde Nominel effekt Røgafgang Energieffektivitetsklasse Virkningsgrad Låge Låge Skorstenstræk, min (anbefalet) Brændkammerbredde

Godkendelser & registreringer

R au m

Specifikationer

gep

rüft

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

* I forberedelse

Forbrændingssystem 23


HWAM 2620c

HWAM 2600-serien For mere information om HWAM 2600-serien, se side 42.

24

HWAM 2610c med sideglas og sokkel

HWAM 2610m med sideglas

HWAM 2620c pĂĽ piedestal

HWAM 2630c med sideglas

HWAM 2640c

HWAM 2640m


LILLE, EFFEKTIV & STILREN HWAM 2620c Design by Sørig & Jacobsen

HWAM 2620c

Med sin praktiske størrelse passer HWAM 2620 både ind i mindre og større hjem og skaber et hyggeligt samlingspunkt for dig og dem du holder af. HWAM 2620c er kendetegnet ved sin flotte rundede front, der i kombination med helt enkle linjer giver ovnen et tidløst udtryk. En rigtig god lille brændeovn, der passer i de fleste hjem. Lad flammerne forføre dig og skab en s­ temningsfuld atmosfære i dit hjem. For mere information om HWAM 2600-serien, se side 42.

Specifikationer

Godkendelser & registreringer

Driftsområde 2-6 kW Nominel effekt 4,5 kW Røgafgang Ø 150 mm / Energieffektivitetsklasse HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Virkningsgrad HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 80,3%/81,3% Låge Classic eller moderne Skorstenstræk, min (anbefalet) 12 Pa Brændkammerbredde 27 cm

• • • • • • •

lu

f t u n ab h

än

g ig

R au m

DEFRA EN 13240 EXEMPT NS 3058/3059 Art. 15a* ** BImSchV Stufe 2 LRV RLU** Brændeovnsbekendtgørelsen 2018 gep

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

rüft

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

* Ikke HWAM® Autopilot™ ** Ikke HWAM 2610 og HWAM 2620

Forbrændingssystem

25


HWAM 3120m

HWAM 3100-serien For mere information om HWAM 3100-serien, se side 44.

26

HWAM 3110c med sokkel

HWAM 3110m

HWAM 3110m pĂĽ piedestal

HWAM 3120c

HWAM 3120m

HWAM 3130m


KRAFTFULDT BLIKFANG HWAM 3120m Design by Anders C. Fasterholdt

HWAM 3120m

Her er en tidløs brændeovn, der er med til at skabe en dejlig hyggekrog i dit hjem. HWAM 3120 kendetegnes ved den smukke elipseform, der gør den til rummets midtpunkt. Den perfekt buede glasrude byder på et imponerende kig til flammerne og fungerer som et kraftfuldt blikfang. Det behøver ikke altid at være så firkantet. For mere information om HWAM 3100-serien, se side 44.

*** EN 13240 DEFRA EXEMPT NS 3058/3059 Art. 15a* ** ** BImSchV Stufe 2 LRV RLU** Brændeovnsbekendtgørelsen 2018 lu

f t u n ab h

g ig

• • • • • • •

än

Driftsområde 2-7 kW Nominel effekt 4,5 kW Røgafgang Ø 150 mm / Energieffektivitetsklasse HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Virkningsgrad HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 78,1%/83,4% Låge Classic eller moderne Skorstenstræk, min (anbefalet) 12 Pa Brændkammerbredde 33 cm

Godkendelser & registreringer

R au m

Specifikationer

gep

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

rüft

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

* Ikke HWAM® Autopilot™ **Ikke HWAM 3110 *** Ikke HWAM 3130

Forbrændingssystem 27


HWAM 3520c

HWAM 3500-serien For mere information om HWAM 3500-serien, se side 46.

28

HWAM 3520c

HWAM 3520m

HWAM 3520c med fedtsten

HWAM 3530c

HWAM 3530c med fedtsten


ELEGANT SKØNHED MED RENE LINJER HWAM 3520c Design by Anders C. Fasterholdt

HWAM 3520c

HWAM 3520 inviterer til en rolig stund og tillader dig en pause fra hverdagens travlhed. En brændeovn med karakter, der med sit s­ kulpturelle ­formsprog bidrager til et klassisk udtryk i dit hjem. De r­unde former giver ovnen karakter og lader den pynte, selv når den ikke er i brug. For mere information om HWAM 3500-serien, se side 46.

Specifikationer

Godkendelser & registreringer

Driftsområde 2-7 kW Nominel effekt 4,5 kW Røgafgang Ø 150 mm / Energieffektivitetsklasse HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Virkningsgrad HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 78,1%/83,4% Låge Classic eller moderne Skorstenstræk, min (anbefalet) 12 Pa Brændkammerbredde 33 cm

• • • • • • •

lu

f t u n ab h

än

g ig

R au m

EN 13240 DEFRA EXEMPT NS 3058/3059 Art. 15a* BImSchV Stufe 2 LRV RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018 gep

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

rüft

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

* Ikke HWAM® Autopilot™

Forbrændingssystem 29


HWAM 3630m

HWAM 3600-serien For mere information om HWAM 3600-serien, se side 48.

30

HWAM 3630c med sideglas

HWAM 3640c med fedtsten

HWAM 3640m

HWAM 3650c med sideglas

HWAM 3650m med sideglas

HWAM 3660c

HWAM 3660m

HWAM 3660m med fedtsten


PERFEKTE PROPORTIONER HWAM 3630m Design by Sørig & Jacobsen

HWAM 3630m

Skab de skønneste rammer i dit hjem med plads til godt selskab og dejlige hyggestunder foran brændeovnen. ­ ­Magiske ­stunder hvor man glemmer tid og sted og bare lever i nuet. HWAM 3630 har et ­minimalistiske ydre, der skjuler den moderne teknik og lader dig nyde ilden, h ­ yggen og varmen i flot stil. For mere information om HWAM 3600-serien, se side 48.

** EN 13240 DEFRA EXEMPT NS 3058/3059 Art. 15a* BImSchV Stufe 2 LRV RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018 lu

f t u n ab h

g ig

• • • • • • •

än

Driftsområde 3-9 kW Nominel effekt 6,0 kW Røgafgang Ø 150 mm / Energieffektivitetsklasse HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Virkningsgrad HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 78,3%/80,7% Låge Classic eller moderne Skorstenstræk, min (anbefalet) HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 11 Pa/12 Pa Brændkammerbredde 35 cm

Godkendelser & registreringer

R au m

Specifikationer

gep

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

***

rüft

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

* Ikke HWAM® Autopilot™ ** Ikke HWAM® SmartControl™ *** Ikke HWAM 3660

Forbrændingssystem 31


HWAM 4520c

HWAM 4500-serien For mere information om HWAM 4500-serien, se side 51.

32

HWAM 4520c

HWAM® Autopilot™

HWAM 4510c mini sokkel

HWAM® Autopilot™

HWAM 4510c lav sokkel

HWAM® Autopilot™

HWAM 4520m høj sokkel

HWAM 4530c med sideglas

HWAM 4530m med sideglas

HWAM 4540c med fedtsten

HWAM 4550m med sideglas

HWAM 4560c

HWAM 4560m med fedtsten


LIDT MERE KANT HWAM 4520c Design by Sørig & Jacobsen

HWAM 4520c

Indret dit hjem med HWAM 4520, der oser af elegance og ­eksklusivitet og lad brændeovnens flotte design bidrage til et tidløst skandinavisk look. Denne stilrene brændeovn giver dig et ekstra flot indkig til flammerne. En tidsløs brændeovn med en meget flot og ren forbrænding. For mere information om HWAM 4500-serien, se side 51.

Specifikationer

Godkendelser & registreringer

Driftsområde 3-7 kW Nominel effekt 4,9 kW Røgafgang Ø 150 mm / Energieffektivitetsklasse HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Virkningsgrad HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 81,6%/81,0% Låge Classic eller moderne Skorstenstræk, min (anbefalet) 12 Pa Brændkammerbredde 35,8 cm

• • • • • • •

lu

f t u n ab h

än

g ig

R au m

EN 13240 DEFRA EXEMPT NS 3058/3059 Art. 15a BImSchV Stufe 2 LRV RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018 gep

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

*

rüft

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

* Kun HWAM 4540 og HWAM 4560

Forbrændingssystem 33


HWAM 4660c

HWAM 4600-serien For mere information om HWAM 4600-serien, se side 54.

34

HWAM 4620c

HWAM 4640m med fedtsten

HWAM 4640m

HWAM 4660c

HWAM 4660m med Tobacco sandsten


BRED & BETAGENDE HWAM 4660c Design by Sørig & Jacobsen

HWAM 4660c

HWAM 4660 er formgivet i et enkelt og arkitektonisk design med unikke detaljer, og prikken over i’et, det ikoniske HWAM håndtag. HWAM 4600 modellerne er ekstra brede, så du har et endnu bedre indkig til flammerne. Den ekstra plads i brændkammeret tillader brændestykker på op til 45 cm. Læn dig tilbage og nyd flammerne i endnu længere tid. For mere information om HWAM 4600-serien, se side 54.

Specifikationer

Godkendelser & registreringer

Driftsområde 3-9 kW Nominel effekt 7,0kW/8,0 kW Røgafgang Ø 150 mm / Energieffektivitetsklasse HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Virkningsgrad HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 80%/81% Låge Classic eller moderne Skorstenstræk, min (anbefalet) 12 Pa Brændkammerbredde 49 cm

• • • • • • •

lu

f t u n ab h

än

g ig

R au m

* EN 13240 DEFRA EXEMPT NS 3058/3059 Art. 15a BImSchV Stufe 2 LRV RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018 gep

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

rüft

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

* Ikke HWAM® SmartControl™

Forbrændingssystem 35


HWAM 7150c

HWAM 7150 For mere information om HWAM 7150, se side 56.

36

HWAM 7150c med fedtsten


INVITER NATUREN INDENFOR HWAM 7150c Design by Sørig & Jacobsen

HWAM 7150c

Nogle ting lyser et rum op, selv når de ikke er i brug. Det gør sig gældende for HWAM 7150. Skab dynamik i dit hjem ved at mikse de unikke natursten med et stringent design. Den ­dramatiske kontrast, som man aldrig bliver træt af at se på. Nyd flammernes dans og naturens præg af stenene. For mere information om HWAM 7150, se side 56.

Specifikationer

Godkendelser & registreringer

Driftsområde 2-7 kW Nominel effekt 4,5 kW Røgafgang Ø 150 mm / Energieffektivitetsklasse HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Virkningsgrad HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 80,9%/80,5% Låge Classic eller moderne Skorstenstræk, min (anbefalet) 12 Pa Brændkammerbredde 33 cm

• • • • • • •

f t u n ab h

gep

g ig

R au m

lu

än

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a BImSchV Stufe 2 LRV RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

rüft

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem 37


HWAM I 30/55

HWAM I 30/55 & I 30/65 For mere information om HWAM I 30/55 og I 30/65, se side 57 + 58.

HWAM I 30/55 hævelåge

38

HWAM I 30/55s sidehængt låge

HWAM I 30/65 hævelåge


STILFULD & TIDSLØS HWAM I 30/55 Design by Strand + Hvass

HWAM I 30/55

En hyggelig stund foran flammerne i din brændeovn er det perfekte sted at koble af og få ro og nærvær med venner og familie. HWAM I 30/55 er meget moderne i sit udtryk, men ­passer alligevel til de fleste hjem. Understreg dit hjems tidsløse indretning eller skab en flot kontrast til den traditionelle eller moderne indretning. Den brede rude og det store brændkammer tillader et virkelig flot indkig til flammerne. Glaslågen findes i to varianter, en der kan sidehænges og en der kan hæves. For mere information om ­HWAM I 30/55 og HWAM I 30/65 se side 57 + 58

Specifikationer Driftsområde HWAM I 30/55 / HWAM I 30/65 Nominel effekt HWAM I 30/55 / HWAM I 30/65 Røgafgang Energieffektivitetsklasse HWAM I 30/55 / HWAM I 30/65 Virkningsgrad HWAM I 30/55 / HWAM I 30/65 Låge Låge HWAM I 30/55 / HWAM I 30/65 Låge HWAM I 30/55s Skorstenstræk, min (anbefalet) Brændkammerbredde HWAM I 30/55/ HWAM I 30/65

4-10 kW/6-14 kW 7,0 kW/10,0 kW Ø 150 mm / 80,7%/78,5% Moderne Hævelåge Sidehængt 12 Pa 55 cm/81 cm

• • • • •

EN 13229 NS 3058/3059* BImSchV Stufe 2* LRV Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

* Kun HWAM I 30/55

DEFRA EXEMPT

* * Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem 39


40

intelligent heat


TEKNISKE SPECIFIKATIONER 42 44 46 48 51 54 56 57 58 59 60 62 63 64

HWAM 2600 HWAM 3100 HWAM 3500 HWAM 3600 HWAM 4500 HWAM 4600 HWAM 7150 HWAM I 30/55 HWAM I 30/65 HWAM I 40/55 Produktoversigt Afstand til brændbart materiale Godkendelser & registreringer Testresultater

41


HWAM 2610/2620 Varianter

Tekniske specifikationer Driftsområde

2-6 kW

Autopilot™ eller SmartControl™

Nominel effekt

4,5 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Støbt top, topafgang eller bagudgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

Piedestal, sokkel eller vægbeslag

80,3%/81,3%

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

HWAM 2610m og HWAM 2620m fås i sort, grå og hvid

12 Pa

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

HWAM 2610c og HWAM 2620m fås i sort og grå

A+/A+

Tilbehør

Vægt Vægt HWAM 2610c/2610m

66/64 kg

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Vægt HWAM 2620c/2620m

66/64 kg

Godkendelser & registreringer

Vægt piedestal

• • • • • •

15 kg

Mål Brændkammerbredde

27,0 cm

Tilslutning fra gulv med Autopilot™, top*

65,1 cm

Tilslutning fra gulv med SmartControl™, top*

67,8 cm

Tilslutning fra gulv på sokkel med Autopilot™, top

68,1 cm

Tilslutning fra gulv på sokkel med SmartControl™, top

70,8 cm

Tilslutning fra gulv på piedestal med Autopilot™, top

95,1 cm

Tilslutning fra gulv på piedestal med SmartControl™, top

97,8 cm

Tilslutning fra væg til midt med topafgang med vægbeslag

18,9 cm

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a** BlmSchV Stufe 2 LVR Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

DEFRA EXEMPT

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

* Fra brændeovnens underkant uden sokkel ** Ikke HWAM® Autopilot™

HWAM 2620c på piedestal

42

37,8

100,0

37,8

30,7 16,2

16,2

30,7

8,1

43,0

55,2

70,0

30,7

16,2

55,2

36,7 9,9

11,1

43,0

3,0

70,0

43,4

85,2

HWAM 2610m med sideglas

9,9 Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

43,0

36,7 12,2

10,2

HWAM 2610c med sideglas og sokkel


HWAM 2630/2640 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

2-6 kW

Autopilot™ eller SmartControl™

4,5 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Nominel effekt Røgafgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

Støbt top, topafgang eller bagudgang

80,3%/81,3%

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

HWAM 2630m og HWAM 2640m fås i sort, grå og hvid

12 Pa

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

HWAM 2630c og HWAM 2640c fås i sort og grå

Tilbehør

A+/A+

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Vægt HWAM 2630c/2630m

75/73 kg

Forlæggerplade

Vægt HWAM 2640c/2640m

75/73 kg

Godkendelser & registreringer

27,0 cm

Tilslutning fra gulv med Autopilot™, top

95,1 cm

Tilslutning fra gulv med SmartControl™, top

97,8 cm

* Ikke HWAM® Autopilot™

DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

g ig

Brændkammerbredde

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a* BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

än

• • • • • • •

Mål

R au m

Vægt

gep

7

appareil de classe

rüft www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

16,2

37,8 16,2

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

43,0

37,8

30,7

16,2

43

16,2

85,2

100,0 16,2

30,7

38,2 12,7

43,0

HWAM 2640m

85,2 38,2

16,2

30,7

100,0

HWAM 2640c

12,7

37,8

38,2 12,7

43,0

85,2

100,0

HWAM 2630c med sideglas


HWAM 3110 Varianter

Tekniske specifikationer Driftsområde

2-7 kW

Autopilot™

Nominel effekt

4,5 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Støbt top, topafgang eller bagudgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad

78,1%

Piedestal, sokkel, vægbeslag eller hjørnevægbeslag

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

12 Pa

HWAM 3110m fås i sort, grå og hvid

Energieffektivitetsklasse

HWAM 3110c fås i sort og grå

A

Tilbehør

Vægt Vægt HWAM 3110c/3110m

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

87/84 kg

Vægt piedestal

Godkendelser & registreringer

14 kg

• • • • •

Mål Brændkammerbredde

33,0 cm

Tilslutning fra gulv*, top

69,8 cm

Tilslutning fra gulv på sokkel, top

72,8 cm

EN 13240 NS 3058/3059 BlmSchV Stufe 2 LVR Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

DEFRA EXEMPT

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Tilslutning fra gulv på piedestal, top

99,8 cm

Tilslutning fra væg til midt topafgang med vægbeslag

20,5 cm

Forbrændingssystem

* Fra brændeovnens underkant uden sokkel

HWAM 3110m på piedestal

44

47,9

90,4

105,5

41,3

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

30,0

20,2

60,4 41,4 19,6

8,0

75,5

20,2

60,4 41,4 19,6

11,0

47,9

3,0

75,5

47,8

20,2

HWAM 3110m, hvid

47,1

39,9 19,6

16,9

HWAM 3110c med sokkel


HWAM 3120/3130 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

2-7 kW

Autopilot™ eller SmartControl™

Nominel effekt

4,5 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

Støbt top, topafgang eller bagudgang

78,1%/83,4%

HWAM 3120m og HWAM 3130m fås i sort, grå og hvid

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

12 Pa

HWAM 3120c og HWAM 3130c fås i sort og grå

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

A/A+

Tilbehør Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Vægt Vægt HWAM 3120c/3120m

107/104 kg

Varmelagringssten (HWAM 3130)

Vægt HWAM 3130c/3130m

113/110 kg

Forlæggerplade

Godkendelser & registreringer

Ca. 32 kg

33,0 cm

Tilslutning fra gulv med Autopilot™, top

94,8 cm

Tilslutning fra gulv med SmartControl™ top

97,5 cm

* Ikke HWAM© Autopilot™ ** Kun HWAM 3130

lu

f t u n ab h

gep

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

rüft www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

41,4 19,6

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

47,9

41,4 19,6

20,2

17,8

20,2

85,4

85,4

100,5 47,9

17,8

17,8

20,2

100,5 41,4 19,6

HWAM 3130m

126,0

HWAM 3120m, hvid

85,4

HWAM 3120c

47,9

** DEFRA EXEMPT

g ig

Brændkammerbredde

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a* BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

än

• • • • • • •

Mål

R au m

Vægt, varmelagringssten

45


HWAM 3520 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

2-7 kW

Autopilot™ eller SmartControl™

Nominel effekt

4,5 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

Støbt top, topafgang eller bagudgang

78,1%/83,4%

Fedtstensbeklædning, topafgang eller bagudgang

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

12 Pa

Naturstensbeklædning, topafgang eller bagudgang

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

A/A+

HWAM 3520m fås i sort, grå og hvid HWAM 3520c fås i sort og grå

Vægt Vægt HWAM 3520c/3520m

118/115 kg

HWAM 3520 med stenbeklædning fås i grå og sort

Vægt med fedtstensbeklædning HWAM 3520c/3520m

167/164 kg

Tilbehør

Vægt med naturstensbeklædning HWAM 3520c/3520m

155/152 kg

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Vægt, varmelagringssten

Varmelagringssten

Ca. 44 kg

Forlæggerplade

Mål 33,0 cm

Tilslutning fra gulv med Autopilot™, top

95,0 cm

Tilslutning fra gulv med SmartControl™, top

97,7 cm

Godkendelser & registreringer DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

g ig

* Ikke HWAM© Autopilot™

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a* BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

än

• • • • • • •

R au m

Brændkammerbredde

gep

7

appareil de classe

rüft www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

Fedtsten

Tobacco

San Sebastian

Rosewood

Nox Petra

16,2

46

16,2 Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

37,1 16,2

17,8

54,0

50,3

16,3

85,5

127,0

37,1

16,3

85,5

126,0 16,3

54,0

50,3 17,8

37,1

17,8

54,0

HWAM 3520c med fedtsten

HWAM 3520m

50,3

85,5

126,0

HWAM 3520c


HWAM 3530 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

2-7 kW

Autopilot™ eller SmartControl™

Nominel effekt

4,5 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

Støbt top, topafgang eller bagudgang

78,1%/83,4%

Fedtstensbeklædning, topafgang eller bagudgang

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

12 Pa

Naturstensbeklædning, topafgang eller bagudgang

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

A/A+

HWAM 3530m fås i sort, grå og hvid HWAM 3530c fås i sort og grå

Vægt Vægt HWAM 3530c/3530m

131/128 kg

HWAM 3530 med stenbeklædning fås i sort og grå

Vægt med fedtstensbeklædning HWAM 3530c/3530m

191/188 kg

Tilbehør

Vægt med naturstensbeklædning HWAM 3530c/3530m

178/175 kg

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Vægt, varmelagringssten

Varmelagringssten

Ca. 77 kg

Forlæggerplade

Mål 33,0 cm

Tilslutning fra gulv med Autopilot™, top

95,0 cm

Tilslutning fra gulv med SmartControl™, top

97,7 cm

Godkendelser & registreringer DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

g ig

* Ikke HWAM© Autopilot™

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a* BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

än

• • • • • • •

R au m

Brændkammerbredde

gep

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

rüft www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

Fedtsten

Tobacco

San Sebastian

Rosewood

Nox Petra

HWAM 3530c med fedtstensbeklædning

37,1 16,2

37,1

16,3

85,5 54,0

50,3 17,8

17,8

54,0

50,3

16,3

85,5

144

145,0

HWAM 3530c

16,2 Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

47


HWAM 3630/3640 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

3-9 kW

Autopilot™ eller SmartControl™

Nominel effekt

6,0 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

78,3%/80,7%

Skorstenstræk, min. (anbefalet) Autopilot™/SmartControl™

11/12 Pa

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

A/A+

Støbt top, topafgang eller bagudgang Fedtstensbeklædning, topafgang eller bagudgang (HWAM 3640) Naturstensbeklædning, topafgang eller bagudgang (HWAM 3640) HWAM 3630m og 3640m fås i sort, grå og hvid HWAM 3630c og 3640c fås i sort og grå

Vægt Vægt HWAM 3630c/3630m

139/136 kg

HWAM 3630 og 3640 med stenbeklædning fås i sort og grå

Vægt HWAM 3640c/3640m

139/136 kg

Tilbehør

Vægt med fedtstensbeklædning HWAM 3640c/3640m

229/226 kg

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Vægt med naturstensbeklædning HWAM 3640c/3640m

211/208 kg

Forlæggerplade

Godkendelser & registreringer

Brændkammerbredde

35,0 cm 109,6 cm

Tilslutning fra gulv med SmartControl™, top

112,3 cm

** DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

g ig

* Ikke HWAM© Autopilot™ ** Ikke HWAM® SmartControl™

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a* BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

än

Tilslutning fra gulv med Autopilot™, top

• • • • • • •

R au m

Mål

gep

7

appareil de classe

rüft www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

Fedtsten

Tobacco

San Sebastian

Rosewood

Nox Petra

48

55,6

44,2 6,8

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

60,0

6,8

49,6

16,9

99,2 44,2

9,5

16,9

45,0

9,5

44,2 6,8

9,5

55,6

114,8

45,0

HWAM 3640c med fedtstensbeklædning

99,2

114,8

HWAM 3640m, hvid

16,9

99,2

114,8

HWAM 3630c med sideglas


HWAM 3650 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

3-9 kW

Autopilot™ eller SmartControl™

Nominel effekt

6,0 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

Støbt top, topafgang eller bagudgang

78,3%/80,7%

Skorstenstræk, min. (anbefalet) Autopilot™/SmartControl™

HWAM 3650m fås i sort, grå og hvid

11 Pa/12 Pa

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

HWAM 3650c fås i sort og grå

Tilbehør

A/A+

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Vægt Vægt HWAM 3650c/3650m

Varmelagringssten

171/168 kg

Vægt, varmelagringssten

Forlæggerplade

Ca. 55 kg

Godkendelser & registreringer

Brændkammerbredde Tilslutning fra gulv med Autopilot™, top

109,6 cm

Tilslutning fra gulv med SmartControl™, top

112,3 cm

** DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

g ig

* Ikke HWAM© Autopilot™ ** Ikke HWAM® SmartControl™

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a* BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

än

• • • • • • •

35,0 cm

R au m

Mål

gep

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

rüft www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

55,6

44,2 6,8

9,5

44,2 6,8

9,5

55,6

16,9

45,0

16,9

45,0

99,2

150,8

HWAM 3650m med sideglas, hvid

99,2

150,8

HWAM 3650c med sideglas

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

49


HWAM 3660 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

3-9 kW

Autopilot™ eller SmartControl™

Nominel effekt

6,0 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

Støbt top, topafgang eller bagudgang Fedtstensbeklædning, topafgang eller bagudgang

78,3%/80,7%

Skorstenstræk, min. (anbefalet) Autopilot™/SmartControl™

11 Pa/12 Pa

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

Naturstensbeklædning, topafgang eller bagudgang

A/A+

HWAM 3660m fås i sort, grå og hvid HWAM 3660c fås i sort og grå

Vægt Vægt HWAM 3660c/3660m

171/168 kg

HWAM 3660 med stenbeklædning fås i sort og grå

Vægt med fedtstensbeklædning HWAM 3660c/3660m

282/279 kg

Tilbehør

Vægt med naturstensbeklædning HWAM 3660c/3660m

260/257 kg

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Vægt, varmelagringssten

Varmelagringssten

Ca. 55 kg

Forlæggerplade

Mål

Godkendelser & registreringer

35,0 cm

Tilslutning fra gulv med Autopilot™, top

109,6 cm

Tilslutning fra gulv med SmartControl™ top

112,3 cm

** DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

g ig

* Ikke HWAM© Autopilot™ ** Ikke HWAM® SmartControl™

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a* BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

än

• • • • • • •

R au m

Brændkammerbredde

gep

rüft

Forbrændingssystem

Fedtsten

Tobacco

San Sebastian

Rosewood

Nox Petra

50

44,2 6,8

44,2

6,8

49,6

16,9

99,2

150,8

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

60,0

9,5

55,6

16,9

150,8

99,2

45,0

16,9

99,2 44,2 6,8

HWAM 3660m med fedtstensbeklædning

9,5

55,6

HWAM 3660m, hvid

45,0

9,5

150,8

HWAM 3660c


HWAM 4510/4520 Mål

Tekniske specifikationer Driftsområde

3-7 kW

Brændkammerbredde

35,8 cm

Nominel effekt

4,9 kW

Tilslutning fra gulv uden sokkel, top, Autopilot™*

72,3 cm

Tilslutning fra gulv uden sokkel, top, SmartControl­™*

77,8 cm

Røgafgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

82%/81%

Skorstenstræk, min. (anbefalet) Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

Tilslutning fra gulv på mini sokkel, top, Autopilot™

77,8 cm

12 Pa

Tilslutning fra gulv på lav sokkel, top

89,8 cm

A+/A+

Tilslutning fra gulv på høj sokkel, top

100,8 cm

Tilslutning fra væg til midt topafgang med vægbeslag

Vægt Vægt HWAM 4510c/4510m

101/99 kg

Vægt HWAM 4520c/4520m

96/94 kg

Vægt med mini sokkel HWAM 4510c/4510m

103/101 kg

Vægt med mini sokkel HWAM 4520c/4520m

98/96 kg

Varianter Autopilot™ eller SmartControl™ (ikke HWAM 4510/HWAM 4520 på gulv el. mini sokkel) Classic låge (c) eller moderne låge (m) Støbt top, topafgang eller bagudgang

Vægt med lav sokkel HWAM 4510c/4510m

105/103 kg

Vægt med lav sokkel HWAM 4520c/4520m

100/98 kg

Vægt med høj sokkel HWAM 4510c/4510m

109/107 kg

HWAM 4510c og 4520c fås i sort og grå

Vægt med høj sokkel HWAM 4520c/4520m

104/102 kg

Tilbehør

* Fra brændeovnens underkant.

21,3 cm

På gulv, mini sokkel, lav sokkel, høj sokkel eller vægbeslag HWAM 4510m og 4520m fås i sort, grå og hvid

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

OBS: Lave varianter af HWAM 4510/4520 må ikke stilles på brændbart gulv.

Godkendelser & registreringer EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

än

g ig

• • • • • • •

R au m

Spørg din forhandler ved tvivl.

gep

rüft

Forbrændingssystem

50,0

40,6 13,7

40,6 13,7

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

88,5

104,0

43,2

17,3

17,3

32,2 50,0

HWAM 4520m med høj sokkel

77,5

93,0

HWAM 4510c med lav sokkel HWAM® Autopilot™

17,3

65,5

81,0

17,3

60,0 40,6 13,7

HWAM 4510c på mini sokkel HWAM® Autopilot™

20,2

50,0

14,7

75,5

HWAM 4520c HWAM® Autopilot™

50,0

40,6 13,7

51


HWAM 4530/4540 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

3-7 kW

Autopilot™ eller SmartControl™

Nominel effekt

4,9 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

82%/81%

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

12 Pa

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

A+/A+

Støbt top, topafgang eller bagudgang Fedtstensbeklædning, topafgang eller bagudgang (HWAM 4540) Naturstensbeklædning, topafgang eller bagudgang (HWAM 4540) HWAM 4530m og 4540m fås i sort, grå og hvid HWAM 4530c og 4540c fås i sort og grå

Vægt Vægt HWAM 4530c/4530m

124/122 kg

HWAM 4540 med stenbeklædning fås i sort og grå

Vægt HWAM 4540c/4540m

119/117 kg

Tilbehør

Vægt med fedtstensbeklædning HWAM 4540c/4540m

175/173 kg

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Vægt med naturstensbeklædning HWAM 4540c/4540m

136/134 kg

Forlæggerplade

Godkendelser & registreringer

Brændkammerbredde

35,8 cm

Tilslutning fra gulv, top

111,4 cm

DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

g ig

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

än

* Kun HWAM 4540

• • • • • • •

R au m

Mål

gep

7

appareil de classe

*

rüft www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

Fedtsten

Tobacco

San Sebastian

Rosewood

Nox Petra

40,6 12,6

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

98,8

17,3

50,0

40,6 12,6

13,7

17,3

50,0

13,7

17,3

52

40,6 12,6

13,7

50,0

114,3

HWAM 4540c med fedtstensbeklædning

98,8

114,3

HWAM 4540m

98,8

114,3

HWAM 4530c med sideglas


HWAM 4550/4560 Varianter

Tekniske specifikationer Driftsområde

3-7 kW

Autopilot™ eller SmartControl™

Nominel effekt

4,9 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Støbt top, topafgang eller bagudgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

HWAM 4550m og 4560m fås i sort, grå og hvid

82%/81%

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

HWAM 4550c og 4560c fås i sort og grå

12 Pa

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

HWAM 4560 med stenbeklædning fås i sort og grå

A+/A+

Tilbehør Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Vægt HWAM 4560c/4560m

129/127 kg

Forlæggerplade

Vægt med fedtstensbeklædning HWAM 4560c/4560m

201/199 kg

Godkendelser & registreringer

Vægt med naturstensbeklædning HWAM 4560c/4560m

156/154 kg

• • • • • • •

Vægt varmelagringssten

Ca. 29 kg

Mål Brændkammerbredde

35,8 cm

Tilslutning fra gulv, top

111,4 cm

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

g ig

134/132 kg

än

Vægt HWAM 4550c/4550m

R au m

Vægt

gep

7

appareil de classe

*

rüft www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

* Kun HWAM 4560

Fedtsten

Tobacco

San Sebastian

Rosewood

Nox Petra

40,6 12,6

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

98,8

17,3

50,0

40,6 12,6

13,7

50,0

13,7

17,3

17,3

40,6 12,6

13,7

50,0

138,8

HWAM 4560m med fedtstensbeklædning

98,8

138,8

HWAM 4560c

98,8

138,8

HWAM 4550m

53


HWAM 4620/4640 Tekniske specifikationer

Varianter 3-9 kW

Nominel effekt Autopilot™/SmartControl™

7,0/8,0 kW

Røgafgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

Autopilot™ (HWAM 4620/4640) eller SmartControl™(HWAM 4640) Classic låge (c) eller moderne låge (m) Støbt top, topafgang eller bagudgang

80%/81%

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

Fedtstensbeklædning, topafgang eller bagudgang (HWAM 4640)

12 Pa

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

Naturstensbeklædning, topafgang eller bagudgang (HWAM 4640)

A+/A+

HWAM 4620m og 4640m fås i sort, grå og hvid

Vægt Vægt HWAM 4620c/4620m

119/117 kg

Vægt HWAM 4640c/4640m

133/131 kg

Vægt med fedtstensbeklædning HWAM 4640c/4640m

197/195 kg

Vægt med naturstensbeklædning HWAM 4640c/4640m

182/180 kg

HWAM 4620c og 4640c fås i sort og grå HWAM 4640 med stenbeklædning fås i sort og grå

Tilbehør Frisklufttilslutning bagud/i bunden Forlæggerplade

Mål Brændkammerbredde

49,0 cm

Tilslutning fra gulv, top, HWAM 4620

81,9 cm

Tilslutning fra gulv, top, HWAM 4640

111,4 cm

Godkendelser & registreringer * DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

g ig

* Ikke HWAM© SmartControl™

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

än

• • • • • • •

R au m

Driftsområde

gep

7

appareil de classe

rüft www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

Fedtsten

Tobacco

San Sebastian

Rosewood

Nox Petra

54

12,6

98,8

98,8

17,3

17,3 40,6 12,6

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

63,0

13,7

63,0

13,7

10,2

40,6

17,3

69,3

84,8 63,0

HWAM 4640m med fedtstensbeklædning

114,3

HWAM 4640m

114,3

HWAM 4620c

40,6 12,6


HWAM 4660 Varianter

Tekniske specifikationer Driftsområde

Autopilot™ eller SmartControl™

3-9 kW

Nominel effekt Autopilot™/SmartControl™

7,0/8,0 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Ø 150 mm

Støbt top, topafgang eller bagudgang

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

Fedtstensbeklædning, topafgang eller bagudgang

80%/81%

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

Naturstensbeklædning, topafgang eller bagudgang

12 Pa

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

HWAM 4660m fås i sort, grå og hvid

A+/A+

HWAM 4660c fås i sort og grå

Vægt Vægt HWAM 4660c/4660m

153/151 kg

HWAM 4660 med stenbeklædning fås i sort og grå

Vægt med fedtstensbeklædning HWAM 4660c/4660m

224/222 kg

Tilbehør

Vægt med naturstensbeklædning HWAM 4660c/4660m

209/207 kg

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Vægt, varmelagringssten

Varmelagringssten

ca. 45 kg

Forlæggerplade

Mål 49,0 cm

Tilslutning fra gulv, top

111,4 cm

Godkendelser & registreringer

* Ikke HWAM© SmartControl™

* DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

g ig

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

än

• • • • • • •

R au m

Brændkammerbredde

gep

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

rüft www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

Fedtsten

Tobacco

San Sebastian

Rosewood

Nox Petra

HWAM 4660m med Tobacco sandstensbeklædning

63,0

40,6 12,6

63,0

13,7

13,7

17,3

17,3

98,8

98,8

138,8

138,8

HWAM 4660c

40,6 12,6

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

55


HWAM 7150 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

2-7 kW

Autopilot™ eller SmartControl™

Nominel effekt

4,5 kW

Classic låge (c) eller moderne låge (m)

Røgafgang

Ø 150 mm

Virkningsgrad Autopilot™/SmartControl™

80,9%/80,5%

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

12 Pa

Energieffektivitetsklasse Autopilot™/SmartControl™

A+/A+

HWAM 7150 med fedtstensbeklædning fås i sort

Tilbehør Frisklufttilslutning bagud/i bunden Varmelagringssten Forlæggerplade

Vægt med fedtstensbeklædning HWAM 7150c/7150m

462/459 kg

Vægt, varmelagringssten

Ca. 50 kg

33,0 cm

Tilslutning fra gulv, top

138,1 cm

EN 13240 NS 3058/3059 Art. 15a BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

Forbrændingssystem

Fedtsten

56,0

56

28,0

16,0

59,1

135,3

151,3

1,4

HWAM 7150c med fedtstensbeklædning

56,0 11,0

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

lu

f t u n ab h

g ig

Brændkammerbredde

• • • • • • •

än

Mål

Godkendelser & registreringer R au m

Vægt

gep

rüft

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe


HWAM I 30/55 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

Autopilot™

4-10 kW

Nominel effekt

Hævelåge (HWAM I 30/55) eller sidehængt låge (HWAM I 30/55s)

7,0 kW

Røgafgang

Topafgang eller bagudgang

Ø150 mm

Virkningsgrad

80,7%

Tilbehør

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

12 Pa

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

Energieffektivitetsklasse

Godkendelser & registreringer

A+

• • • • •

Vægt Vægt HWAM I 30/55

98 kg

Vægt HWAM I 30/55s

92 kg

Mål

EN 13229 NS 3058/3059 BlmSchV Stufe 2 LVR Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

DEFRA EXEMPT

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Brændkammerbredde

55,0 cm

Forbrændingssystem

HWAM I 30/55

HWAM I 30/55s

HWAM I 30/55s

84,1

33,2

78,4

7,9

47,0

8,1

54,4

48,8 53,4 62,1

31,2

19,1 57,8

61,9 59,3

53,0 36,3

73,8

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

74,8

47,5

57


HWAM I 30/65 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

6-14 kW

Nominel effekt

Autopilot™

10 kW

Røgafgang

Topafgang eller bagudgang

Ø150 mm

Hævelåge

Virkningsgrad

78,5%

Tilbehør

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

12 Pa

Frisklufttilslutning bagud

Energieffektivitetsklasse

A

Godkendelser & registreringer

Vægt Vægt

• • •

126 kg

EN 13229 LVR Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

Mål

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

7

appareil de classe

Brændkammerbredde

81,0 cm

www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

HWAM I 30/65

110,0

58

54,7

48,8 53,5

19,5

61,9 59,3

57,8

54,5 36,1

104,3

47,0

99,7

7,6

Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet.

100,7

5

. 47,

min


HWAM I 40/55 Tekniske specifikationer

Varianter

Driftsområde

4-8 kW

Autopilot™

Nominel effekt

6,4 kW

Classic (c) eller moderne (m) låge

Røgafgang

Højre- eller venstrehængt låge

Ø150 mm

Virkningsgrad

Topafgang eller bagudgang

80%

Skorstenstræk, min. (anbefalet)

Tilbehør

11 Pa

Energieffektivitetsklasse

Frisklufttilslutning bagud/i bunden

A+

Ventilatorsæt

Vægt Vægt HWAM I 40/55c / I 40/55m

Ramme med specialmål

99/97 kg

Godkendelser & registreringer

Brændkammerbredde * I forberedelse

* DEFRA EXEMPT

lu

f t u n ab h

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

g ig

EN 13229 NS 3058/3059 Art. 15a BlmSchV Stufe 2 LVR RLU Brændeovnsbekendtgørelsen 2018

än

• • • • • • •

55,0 cm

R au m

Mål

gep

7

appareil de classe

rüft www.flammeverte.org

Avec le concours de l’Ademe

Forbrændingssystem

HWAM I 40/55m højrehængt

HWAM I 40/55m venstrehængt

14,9

38,5 30,8

18

21,8 31,8 39,1 38,5

18

54,7 47,0

18

61,4

18 Ø12,0 54,3

18

30,8 Alle tegninger: Mål for røgafgang og frisklufttilslutning er angivet til center af hullet. 14,9 14,9

36,7 14,7

54,7 47,0

Ø12,0

14,9

A

18

74,431,8 39,1

21,8

14,9

14,9

61,4

56,9

54,7 53,3 47,0 21,8

A

39,1

36,7 14,7

73,4

53,3

45,2 50,2

18

18

45,2 50,2

31,8 31,8 39,1

73,4

21,8

53,3

54,7 47,0

56,9

14,9

77,0

14,9

A

18

77,0

53,3 A

18 18

18

38,5

8

Ø12,0

56,9

Ø12,0

31,8 39,1 38,5 30,8

21,8

18 38,5

18

38,5

36,7 14,7

53,3

38,573,4

77,0HWAM I 40/55c venstrehængt

31,8 39,1 38,5 30,8

36,7 14,7

A

21,8

53,3

56,9

HWAM I 40/55cAhøjrehængt

77,0

45,2 50,2

45,2 50,2

18

38,5

18

38,5

38,5

18

38,5

,6

39

59


Produktoversigt

Funktion

x

HWAM 2630m

x

x

x

HWAM 2640c

x

x

x

HWAM 2640m

x

x

x

HWAM 3110c

x

x

HWAM 3110m

x

x

HWAM 3120c

x

x

x

HWAM 3120m

x

x

x

HWAM 3130c

x

x

x

HWAM 3130m

x

x

x

HWAM 3520c

x

x

x

HWAM 3520m

x

x

x

HWAM 3530c

x

x

x

HWAM 3530m

x

x x x

x

x

x

x

x

x

HWAM 3630m

x

x

x

HWAM 3640c

x

x

x

HWAM 3640m

x

x

x

HWAM 3650c

x

x

x

HWAM 3650m

x

x

x

HWAM 3660c

x

x

x

HWAM 3660m

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x x

x x

x

HWAM 3630c

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x x

x x x x x x x x x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x x x x

x x

x x x x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x x

Frisklufttilslutning bagud

x

x

Frisklufttilslutning i bunden

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Fedtstensbeklædning/ Naturstensbeklædning

HWAM 2630c

x

x

Sort

x

x

x

Grå

x

x

Hvid

x

x

Varmemagasin

HWAM 2620m

x x

Piedestal og/eller sokkel

x

Vægbeslag

x

x

Sideglas

x

x

x

Valgfri højreel. venstrehængt låge

x

HWAM 2620c

x

Hævelåge

Classic låge

HWAM 2610m

x

Sidehængt låge

HWAM® SmartControl™

x

Moderne låge

HWAM® Autopilot™

x

Nominel effekt >6 kW

x

Nominel effekt 5-6 kW

x

Nominel effekt <5 kW HWAM 2610c

60

Tilslutning

Design


Produktoversigt

x

x

x

HWAM 4540c

x

x

x

HWAM 4540m

x

x

x

HWAM 4550c

x

x

x

HWAM 4550m

x

x

x

HWAM 4560c

x

x

x

HWAM 4560m

x

x

x

HWAM 4620c

x

x

HWAM 4620m

x

x

HWAM 4640c

x

x

x

HWAM 4640m

x

x

x

HWAM 4660c

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 7150c

x

HWAM 7150m

x

HWAM I 30/55

x

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM I 30/55s

x

x

x

x

HWAM I 40/55

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x x

x x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x x

x

x x

x

x

x

x

HWAM I 30/65

x

x

x

x

x

x

x

Fedtstensbeklædning/ Naturstensbeklædning

x

x

x x

Sort

x

Varmemagasin

x

x

x

Piedestal og/eller sokkel x

Frisklufttilslutning bagud

HWAM 4530m

x

x

Frisklufttilslutning i bunden

x x

x

x

Grå

x x

x

x

Hvid

x x

Vægbeslag

HWAM 4520m HWAM 4530c

x

Sideglas

x

x

Hævelåge

x

Valgfri højreel. venstrehængt låge

x

x

Sidehængt låge

HWAM 4520c

Moderne låge

Classic låge x

HWAM® Autopilot™

x x

Nominel effekt >6 kW

x x

Nominel effekt 5-6 kW

x x

Nominel effekt <5 kW HWAM 4510c HWAM 4510m

HWAM 4660m

Tilslutning

Design HWAM® SmartControl™

Funktion

x

x

61


1. Bag Cm. min.

2. Side Cm. min.

3. Møbleringsafstand foran Cm. min.

4 . Over brændbart gulv Cm. min.

5. Til. brændbar væg, hjørneplacering Cm. min.

6 . Til. brændbar væg, hjørneplacering Cm. min.

Afstand til brændbart materiale

HWAM 2610

19

36

80

3(4)

34(3)

56(3)

HWAM 2620

19

36

80

3(4)

20(3)

42(3)

HWAM 2630

19

36

80

-

34(3)

56(3)

HWAM 2640

19

36

80

-

20

42

HWAM 3110

10

20

80

3(4)

13

34

HWAM 3120

10

20

80

-

13

34

HWAM 3130

10

20

80

-

13

34

HWAM 3520

10

20

80

-

13

43

HWAM 3530

10

20

80

-

13

43

HWAM 3630

10

40

90

-

35

63(3)

HWAM 3640

10

40

90

-

20

48

HWAM 3650

10

40

90

-

35

63(3)

HWAM 3660

10

40

90

-

20

48

HWAM 4510

10

59

120

28,5(6)

33

57

HWAM 4520

10

35

110

28,5(6)

7

31

HWAM 4530

10

59

120

-

33

57

HWAM 4540

10

35

110

-

7

31

HWAM 4540, stenbeklædning

10

40

110

-

7

31

HWAM 4550

10

59

120

-

33

57

HWAM 4560

10

35

110

-

7

31

10

40

110

-

HWAM 4620

7 /20

(5)

40 /35

130

HWAM 4640

7(5)/20

40(5)/35

HWAM 4640, stenbeklædning HWAM 4660 HWAM 4660, stenbeklædning

1 2 3

HWAM 4560, stenbeklædning

HWAM 7150

4

(3)

(3) (3) (3) (3)

(3)

(3)

7

31

-

12 /12

41

130

-

12(5)/12

41

7 /20

(5)

45 /45

140

-

(5)

15 /15

44

7(5)/20

40(5)/35

130

-

12(5)/12

41

7 /20

(5)

45 /45

140

-

(5)

15 /15

44

5

31

80

-

5

33

(1)

(5)

(5)

HWAM I 30/55 / HWAM I 30/55s

12/6/15

8

80

30

-

-

HWAM I 30/65

4/4/14(1)

4(2)

80

30

-

-

5

120

35

-

-

HWAM I 40/55 (1)

62

(1)

18,8

(7)

(7)

45°

HWAM 3110 HWAM 3120 HWAM 3130

5

6

5

6

45°

Isoleringstykkelse, bag/under/over (2) Isoleringstykkelse (3) Vigtigt! Mål ved hjørneplacering er vejledende. Kontakt din HWAM forhandler eller skorstensfejeren for endelig afklaring. (4) Dette afstandskrav er opfyldt når brændeovnen monteres på en sokkel (tilbehør). (5) Med halvisoleret røgrør (isoleringstykkelse min. 35 mm) (6) Dette afstandskrav er opfyldt når brændeovnen monteres på en høj sokkel. (7) Afstand til ikke brændbar isolering mod brændbar væg.

6

45°

6

5

5

HWAM 4510 HWAM 4520 HWAM 4530 HWAM 4540 HWAM 4550 HWAM 4560

HWAM 4620 HWAM 4640 HWAM 4660 5

5 45°

6

45°

5

5

HWAM 7150 5

5

5

HWAM 3630 HWAM 3640 HWAM 3650 HWAM 3660 5

HWAM 3520 HWAM 3530 5

45°

45°

5

(3)

(5)

(5)

HWAM 2610 HWAM 2620 HWAM 2630 HWAM 2640

6

6


Godkendelser & registreringer f t u n ab h

7

appareil de classe

än

g ig

R au m

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

lu

www.flammeverte.org

LRV (Schweiz)

BlmSchV Stufe 2 (Tyskland)

DEFRA exempt (UK)

HETAS (UK)

Flamme Verte (Frankrig)

x

x (1)

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 2620

x

x (1)

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 2630

x

x

(1)

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 2640

x

x (1)

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

RLU zugelassen (Tyskland)

Brændeovnsbekendtgørelsen 2018 (Danmark)

HWAM 2610

EN 13229 (Europa)

NS 3058/3059 (Norge)

Avec le concours de l’Ademe

Art. 15a (Østrig)

rüft

EN 13240 (Europa)

gep

DEFRA EXEMPT

HWAM 3110

x

x

x

x

x

HWAM 3120

x

x (1)

x

x

x

x

x

HWAM 3130

x

x

(1)

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 3520

x

x (1)

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 3530

x

x

(1)

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 3630

x

x (1)

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 3640

x

x

(1)

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 3650

x

x (1)

x

x

x

x

x

x

x (1)

x

HWAM 3660

x

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 4510

x

x

x

x

x

x

x

(1)

x

(1)

x

HWAM 4520

x

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 4530

x

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 4540

x

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 4550

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 4560

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM 4620

x

x

x

x

x

x

x

x

x (1)

x

HWAM 4640

x

x

x

x

x

x

x

x

x

(1)

x

HWAM 4660

x

x

x

x

x

x

x

x

x (1)

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x (2)

x

HWAM 7150 HWAM I 30/55 - HWAM I 30/55s

x

HWAM I 30/65

x

HWAM I 40/55

x

x

x

x

x

Gælder kun modeller med HWAM® SmartControl™ (2) I forberedelse NB! Skemaet viser status på tidspunktet for katalogets udgivelse. Aktuel status kan oplyses af din HWAM forhandler og ses på www.hwam.dk.

(1)

63


Testresultater

NS 3058 NS 3059

Røggasmasseflow

mg/m³n

°C

g/s

HWAM 2610, Autopilot™

0,10

1250

22

366

3,72

HWAM 2610, SmartControl™

0,08

1000

16

372

3,55

HWAM 2620, Autopilot™

0,10

1250

22

366

3,72

HWAM 2620, SmartControl™

0,08

1000

16

372

HWAM 2630, Autopilot™

0,10

1250

22

HWAM 2630, SmartControl™

0,08

1000

HWAM 2640, Autopilot™

0,10

HWAM 2640, SmartControl™ HWAM 3110, Autopilot™

Støv

Røggastemperatur målt i afgangsstuds

mg/m³n

CO

Støv ved 13% O2

%

Støv

CO ved 13% O2

Art. 15a

CO ved 13% O2

EN 13240/13229

mg/MJ

mg/MJ

g/kg

-

-

3,42

10

654

2,20

-

-

3,42

3,55

10

654

2,20

366

3,72

-

-

3,42

16

372

3,55

10

654

2,20

1250

22

366

3,72

-

-

3,42

0,08

1000

16

372

3,55

10

654

2,20

0,07

875

22

300

5,10

-

-

2,05

HWAM 3120, Autopilot™

0,07

875

22

300

5,10

-

-

2,05

HWAM 3120, SmartControl™

0,08

1000

20

307

3,66

13

630

2,45

HWAM 3130, Autopilot™

0,07

875

22

300

5,10

-

-

2,05

HWAM 3130, SmartControl™

0,08

1000

20

307

3,66

13

630

2,45

HWAM 3520, Autopilot™

0,07

875

22

300

5,10

-

-

2,05

HWAM 3520, SmartControl™

0,08

1000

20

307

3,66

13

630

2,45

HWAM 3530, Autopilot™

0,07

875

22

300

5,10

-

-

2,05

HWAM 3530, SmartControl™

0,08

1000

20

307

3,66

13

630

2,45

HWAM 3630, Autopilot™

0,09

1125

18

350

6,00

-

-

1,21

HWAM 3630, SmartControl™

0,10

1250

21

325

5,04

13

756

1,78

HWAM 3640, Autopilot™

0,09

1125

18

350

6,00

-

-

1,21

HWAM 3640, SmartControl™

0,10

1250

21

325

5,04

13

756

1,78

HWAM 3650, Autopilot™

0,09

1125

18

350

6,00

-

-

1,21

HWAM 3650, SmartControl™

0,10

1250

21

325

5,04

13

756

1,78

HWAM 3660, Autopilot™

0,09

1125

18

350

6,00

-

-

1,21

HWAM 3660, SmartControl™

0,10

1250

21

325

5,04

13

756

1,78

NB! På grund af den konstante udvikling i vores produkter, kan de gældende værdier afvige fra de ovenfor nævnte. Aktuelle værdier oplyses af din HWAM forhandler og kan ses på www.hwam.dk.

64


Testresultater

NS 3058 NS 3059

Art. 15a

CO ved 13% O2

CO ved 13% O2

Støv ved 13% O2

Røggastemperatur målt i afgangsstuds

Røggasmasseflow

Støv

CO

Støv

EN 13240/13229

%

mg/m³n

mg/m³n

°C

g/s

mg/MJ

mg/MJ

g/kg

HWAM 4510, Autopilot™

0,08

1000

24

312

4,1

18

752

3,01

HWAM 4510, SmartControl™

0,06

750

19

324

4,0

15

586

2,16

HWAM 4520, Autopilot™

0,08

1000

24

312

4,1

18

752

3,01

HWAM 4520, SmartControl™

0,06

750

19

324

4,0

15

586

2,16

HWAM 4530, Autopilot™

0,08

1000

24

312

4,1

18

752

3,01

HWAM 4530, SmartControl™

0,06

750

19

324

4,0

15

586

2,16

HWAM 4540, Autopilot™

0,08

1000

24

312

4,1

18

752

3,01

HWAM 4540, SmartControl™

0,06

750

19

324

4,0

15

586

2,16

HWAM 4550, Autopilot™

0,08

1000

24

312

4,1

18

752

3,01

HWAM 4550, SmartControl™

0,06

750

19

324

4,0

15

586

2,16

HWAM 4560, Autopilot™

0,08

1000

24

312

4,1

18

752

3,01

HWAM 4560, SmartControl™

0,06

750

19

324

4,0

15

586

2,16

HWAM 4620, Autopilot™

0,08

1000

28

320

5,9

19

659

1,74

HWAM 4640, Autopilot™

0,08

1000

28

320

5,9

19

659

1,74

HWAM 4640, SmartControl™

0,06

750

29

334

6,6

19

515

1,88

HWAM 4660, Autopilot™

0,08

1000

28

320

5,9

19

659

1,74

HWAM 4660, SmartControl™

0,06

750

29

334

6,6

19

515

1,88

HWAM 7150, Autopilot™

0,06

750

19

282

4,04

13

457

2,05

HWAM 7150, SmartControl™

0,07

875

19

276

4,27

14

546

2,45

HWAM I 30/55 - HWAM I 30/55s

0,09

1125

26

296

5,51

-

-

3,31

HWAM I 30/65

0,12

1500

28

350

9,07

-

-

-

HWAM I 40/55

0,06

758

16

326

5,5

11

389

2,65

NB! På grund af den konstante udvikling i vores produkter, kan de gældende værdier afvige fra de ovenfor nævnte. Aktuelle værdier oplyses af din HWAM forhandler og kan ses på www.hwam.dk

65


Noter

66


Noter

67


MADE IN DENMARK

H WA M A /S • N yda m s v ej 5 3 • DK- 836 2 Hørni ng • hwam@hwam.com • www.hwam.dk

Profile for HWAM A/S

HWAM collection 2019/2020  

Have a look at our brand new catalogue. Be inspired...

HWAM collection 2019/2020  

Have a look at our brand new catalogue. Be inspired...

Profile for hwam_as
Advertisement