2 minute read

Ingrid Strümke er endelig gammel

Indieforfatter Ingrid Strümke er nå aktuell med boka: ”Endelig gammel”.

Ingrid Strümke, født i Tyskland i 1952 med norsk mor og tysk far, bodde i Tyskland og Sør Afrika før hun flyttet til Norge i 1994. Den internasjonale bakgrunnen sammen med hennes yrkeserfaring som selvstendig næringsdrivende, lektor og forfatter lot henne komme i kontakt med mennesker fra forskjellige kulturer og deres livshistorier. Dette bidro til et variert liv med et egenrådig livssyn. Hennes dypt forankrede livspositivisme trekker seg som en rød tråd gjennom hennes møte med hverdagen og omverden. Den er like sterk - om ikke sterkere - i pensjonsalderen som da hun var ung. Som initiativtaker for etableringen av Norges Indieforfattersentrum (NIFS) er hun et levende eksempel på at man kan sette sine nytenkende spor også i en solid bestemorsalder.

Ingrid er nå aktuell med boka ’Endelig gammel” som er et filosofisk kåseri over hvordan livets krumspring kan føre til et spennende liv og en lykkelig alderdom, en livsfase som kan betegnes som livsårstiden vi får presentert som gave med en rød sløyfe på. I denne boken deler forfatteren sine refleksjoner om livet og alderdommen. Den er fylt med overraskende vinklinger, uortodokse tolkninger og preget av fremtidsoptimisme.

Det er avviket som definerer originalen!

Vær modig nok til å ikke være perfekt! Vær modig nok til å være deg selv! Dette er en av tekstene til forfatteren.

KUN den som klarer å bli venn med lytene, svakhetene og særhetene sine kan bli fornøyd med og glad i seg selv.

Vi vet at ingen er feilfri, og disse små feilene og avvikene som skiller oss fra andre gjør at vi er unike og interessante.

Allikevel prøver mange å oppnå en perfeksjon som samfunnet, allmenheten eller media selger som norm. Den skal angivelig føre til lykken. Men ikke bare er den er helt umulig å oppnå, vi klarer aldri å bli tilfreds eller fornøyd på denne måten heller.

Prisen å betale for denne higen etter perfeksjon kan være høy! Vi risikerer å miste vår autentisitet, personlighet og særpreg – det ekte mennesket, det som utgjør oss.

Det har en fatal konsekvens, for ingen kan bygge opp gode, oppriktige kontakter med et skall. Og uten ekte kontakter med ekte mennesker er livet tomt og ensomt.

Våger du å være deg selv fullt ut?
Mona Hauglid

NIFS

Starten av det hele :

Da jeg jobbet som tysklærer på vgs var jeg så heldig at jeg fikk være del av et team som utviklet og skrev digitale læreverk for et av de helt store norske forlagene. Dette arbeidet ga meg både lysten og forutsetningen for å kunne ta opp og utvikle skrivingen etter at jeg sluttet å jobbe som lærer. Men erfaringene jeg hadde gjort var også grunnen for at jeg bestemte meg for å gi ut bøkene mine i selvforlag da de var klare for publisering. Etter fire år som såkalt indieforfatter kom ideen å etablere et nettverk for å samle andre som drev med det samme som jeg. Her skulle vi utveksle tanker, hjelpe hverandre og etterhvert danne en salgsplattform for indiebøker. Den 22.9.2020 ble Norges Indieforfattersentrum SA offisielt registrert som non-profit organisasjon i Brønnøysundregisteret. Det gleder meg veldig at “nifs” stadig vokser for det viser meg at denne organisasjonen er viktig for mange.

This story is from: