Page 1

Ă…RSRAPPORT

2008 Hvadharvigangi?


FORMANDSBERETNING Den forgangne sæson bød på en række af arrangementer og nye initiativer. Vi har diskuteret vores nutidige demokrati, de olympiske lege i Kina, overvågning i det offentlige rum og meget mere. De 10 afholdte arrangementer er listet nedenfor. Vi har udover de månedlige arrangementer, afprøvet et medlemsarrangement med filmfremvisning om tvangsflytning af kinesere i forbindelse med OL og afholdt et natligt arrangement, da amerikanerne skulle vælge ny præsident d.4.november. Antallet af deltager til de månedlige arrangementer har varieret meget, men med et gennemsnitlig fremmøde 30-40 personer.

Sæson 2008 i Hvadharvigangi? København Den 21. januar: Hvor er demokratiet på vej hen? Oplæg ved professor Tim Knudsen Den 26. februar: Genetik og etik - hvordan skal fremtidens menneske se ud? Oplæg ved Journalist og medlem af Etisk Råd Klavs Birkholm Den 27. marts: OL i Kina - hvordan deltager vi med integriteten i behold? Paneldebat med Joakim Lundstrøm fra Amnesty International, Carsten Haurum som var OL-deltager på herrehåndboldlandsholdet 1980 og 1984 og aktiv i Idræt for Fred og Jun Feng, som er kinesisk systemkritiker, poet og filosof bosat i Danmark Den 2. april: Medlemsarrangementet: Goodnight Beijing Fremvisning af den kinesiske instruktør Ronja Yu’s film: Goodnight Beijing Den 22. april: Generalforsamling Generalforsamlingen blev indledt med foredrag og musik af Hans Dal Den 27. maj: Dialogkultur og coaching - Hvad har vi gang i? Oplæg ved professor og filosof Ole Fogh Kirkeby Den 23. september: Overvågning - hvad har vi gang i? Paneldebat mellem Forsker ved Ålborg Universitet Anders Albrechtslund, journalist Anders Kjærulff Christensen og Seniorkonsulent ved teknologisk institut Torben Jørgensen

ÅRSRAPPORT 2009 DEBATFORENINGEN HVADHARVIGANGI? www.hvadharvigangi.dk


Den 23. oktober: EU – hvad har vi gang i? Oplæg ved ph.d.-studerende Rebecca Adler-Nissen Den 4. november: Amerikansk valg – hvad har de gang i? Hele natten så vi med, mens stemmerne blev talt op ved det amerikanske præsidentvalg Den 1. december: Demokrati i Mellemøsten - hvad har de gang i? Oplæg ved kultursociolog Jacob Erle fra International Academy for Education and Democracy Den 15. december: Politisk satire – hvad har vi gang i? Oplæg ved instruktør og skuespiller Flemming Jensen Derudover har to af foreningsmedlemmer i løbet af efteråret kørt Filosofisk Agenda, hvor der på baggrund af udsendte tekster, blev diskuteret Kant, Heidegger, Zinkernagel, Andersen og Aristoteles. Og så har vi kørt et forsøg med caféaftener uden oplæg en gang om måneden, hvor medlemmer kan mødes og diskuterer alt mellem himmel og jord. I August måned fik vi en henvendelse fra to kvinder fra Odense, der ønskede at stifte en Odense afdeling af Hvadharvigangi?. Vi har i løbet af efteråret bistået dem med vores erfaringer, og hjulpet dem i gangen, og den 2. december blev Hvadharvigangi? Odense en realitet ved afholdes af stiftende generalforsamling. Det første arrangement løb af stablen i februar måned, og vi ser i københavner bestyrelsen frem til deres fremtidige arrangementer og det indbyrdes samarbejde gennem den kommende landsorganisation, som stiftes på den anden side af Hvadharvigangi? København’s generalforsamling. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne takke for et endnu godt år i Hvadharvigangi? Et år med masser af god debat og et år hvor foreningen rundede sit medlem nr. 100. Vi håber at den igangværende sæson vil bringe mere god debat. Nikolaj Frost Formand for Hvadharvigangi?

ÅRSRAPPORT 2009 DEBATFORENINGEN HVADHARVIGANGI? www.hvadharvigangi.dk


RESULTATOPGØRELSE OG BALANCE

ÅRSRAPPORT 2009 DEBATFORENINGEN HVADHARVIGANGI? www.hvadharvigangi.dk


MÅLSÆTNING FOR 2009

ÅRSRAPPORT 2009 DEBATFORENINGEN HVADHARVIGANGI? www.hvadharvigangi.dk

Årsrapport  

Årsrapport 2009 ved generalforsamling

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you