__MAIN_TEXT__

Page 1

BELEGGEN IN ZEKERHEID EN OPBRENGST


Elke belegger is op zoek naar maximaal rendement en minimaal risico. De geschiedenis leert ons dat er op de beurs weinig zekerheden zijn op dat vlak. Volatiliteit, ontwrichting van de ďŹ nanciĂŤle markten, weinig rendement op cash beleggingen ‌ Laat vastgoed dan misschien de enige sector zijn waar veiligheid en rendement wel harmonieus kunnen samengaan.

-

3


Huysman Advies koppelt hiervoor zijn expertise aan die van de andere bedrijven uit de Huysman Groep: Huysman Bouw, Immo Huysman, Huysman verzekeringen en het AXA-Bankkantoor. Beleggingen in aandelen, obligaties, verzekeringsproducten of vastgoed…in functie van uw risicoprofiel, doelstellingen en verwachtingen werken we een portefeuille uit op maat. Met het oog op een maximaal rendement. Het juiste plan, daar gaan we voor. En we volgen het van dichtbij op, met oog voor de nodige accentverschuivingen. Zo hoeft u zich later aan het eind van uw carrière geen zorgen te maken omtrent uw levensstandaard.

Toekomstgericht en risicoloos beleggen vergt een grote dosis inzicht. En dat is net waar wij bij Huysman Advies sterk in zijn. We kunnen voor u in alle onafhankelijkheid een gerichte analyse en een evenwichtig fiscaal/financiëel plan uitwerken op maat van uw ambities en mogelijkheden. Geen enkele andere speler op de markt kan zich beroepen op een dergelijke helikoptervisie.

“ Een investering in kennis behaalt altijd het hoogste rendement. ” – Benjamin Franklin –

Vastgoed zorgt alvast voor stabiliteit in eender welke beleggingsportefeuille. Bovendien is een intelligente belegging in vastgoed momenteel nog steeds aan te raden omwille van de lage rentes en financieringskosten. Op basis van een precieze cash-flow berekening volgens de eigen middelen, het huurpotentieel, de kredietlast, de aankoopprijs en aankoopkosten kan Huysman Advies u de beste vastgoedbelegging voorstellen.

-

5


3 VUISTREGELS VOOR EEN SUCCESVOLLE VASTGOEDINVESTERING

1

2

3

REDE BOVEN EMOTIE

KIES VOOR RESIDENTIEEL

ZORG VOOR EEN OPTIMALE SPREIDING

Wanneer u succesvol in vastgoed wenst te beleggen, zet u best het gevoel even opzij. Kijk vooral uit naar panden die de hoogst mogelijke opbrengsten kunnen genereren. Enkele belangrijke vragen werpen zich op. Heb ik het juiste pand met de juiste ligging geselecteerd? Heb ik een oplossing voor een vlot beheer en verhuur? Is er ruimte voor meerwaarde bij een herverkoop? Op deze en andere vragen bieden we u graag een helder antwoord.

De markt voor winkelpanden en kantoorcomplexen is vaak aan onvoorspelbare schommelingen onderhevig. Residentieel vastgoed echter biedt voldoende zekerheid op de lange termijn, omdat wonen een basisbehoefte is en ook zal blijven. De Belgische residentiële vastgoedmarkt presteert internationaal gezien bijzonder goed omwille van ons conservatieve spaaren leengedrag. Vergeet ook niet dat nieuwbouw u voor lange tijd bevrijdt van kosten en zorgen.

Vermogensspreiding is het geheim van elke succesvolle belegger. Zet nooit alles in op aandelen of obligaties maar zorg voor een evenwichtige spreiding van uw beleggingen. Laat ook voldoende ruimte voor vastgoed, verzekeringsproducten, grondstoffen…Voorzichtigheid blijft één van de beste raadgevers wanneer u overmatig risico wil vermijden. Door de structuur van onze groep kunnen wij vrij en ongedwongen een ideale mix van de beste beleggingsproducten voorstellen.

-

7


HET RENDEMENT 3 WETMATIGHEDEN BIJ HET BELEGGEN IN VASTGOED

1

2

3

HET ZAAGTANDPRINCIPE

HUURRENDEMENT

FISCAAL RENDEMENT

Meerwaarde komt pas tot stand bij een effectieve verkoop. Het is kwestie van het meest opportune moment te kiezen. De ‘gezondheid’ van de vastgoedmarkt is daarbij een bepalende factor voor de mogelijke meerwaarde. Het is ook een feit dat de rendementscurve daalt met de leeftijd van de woning. Wie belegt in een nieuwbouwwoning blijft alvast een aantal jaren gespaard van renovatie- of andere kosten. Een nieuwbouwwoning verkopen na 10 tot 15 jaar is in dit opzicht aan te raden.

Dit is de meest directe en tastbare vorm van rendement. Door de verhuur van een pand strijkt u maandelijkse inkomsten op die de aankoopkost en de afschrijving helpen compenseren. Laat u niet verblinden door extreme huurrendementen, maar kies voor een mooie harmonie tussen huur en meerwaarde. Uiteindelijk is de som van 3 rendementen groter dan slechts 1 rendement.

Voor particulieren die een eigendom verhuren voor private bewoning, worden huurinkomst en niet belast. Dit geldt tevens voor de gerealiseerde meerwaarde, op voorwaarde dat er minstens 5 jaar ligt tussen de aankoop en de verkoop van de woning.

Bij vennootschappen liggen de zaken anders. Hier worden alle inkomsten belast via de vennootschapsbelasting en zijn de kosten aftrekbaar. Het betreft hier de kosten voor aankoop en beheer, de interesten op de lening en de boekhoudkundige kosten. Voor een particuliere woning mag 33 jaar lang afgeschreven worden op de gebouwen, maar niet op de grond.

-

9


WAAROM IN VASTGOED INVESTEREN MET HUYSMAN ADVIES

Wanneer blijkt dat uw investeringsportefeuille baat kan hebben bij een vastgoedinvestering, dan is de Huysman groep ideaal geplaatst om u hierbij te helpen. Niet in het minst door onze ervaring van meer dan 45 jaar. En dat kan alvast tellen op vlak van zekerheid en expertise! Maar er zijn nog andere sterke argumenten die in het voordeel van onze bedrijvengroep spelen: HUYSMAN ADVIES brengt de competenties van de diverse bedrijven uit de Huysman groep samen om u met kennis van zaken de juiste richting uit te sturen.

B O U W E N

M E T

V E R T R O U W E N

VASTGOED

AXA BANKKANTOOR

LEVEN & VARIA

HUYSMAN BOUW heeft zijn sporen verdiend als algemeen aannemingsbedrijf. U koopt dus rechtstreeks aan de bron, bij de aannemer dus.

Via het AXA BANKKANTOOR en ons eigen VERZEKERINGSKANTOOR kunnen we alle financiële en fiscale aspecten van uw vastgoed- of andere investering onder de loep nemen en een sluitend, voordelig financieringsvoorstel uitwerken. HUYSMAN IMMO tenslotte kan er voor zorgen dat uw investeringspand vlot en aan de beste voorwaarden verhuurd of verkocht raakt. Zo bent u zeker van een optimaal rendement en een maximale meerwaarde.

-

11


1 GRONDPLAN, VERSCHILLENDE ARCHITECTURALE MOGELIJKHEDEN

NIET MIN ALS INVESTERING!

Naast het klassiek vastgoed voor de belegger zoals halfopen of gesloten bebouwingen en appartementen, hebben we bij Huysman Bouw met COMPACT+ een bijzonder rendabel en future-proof beleggingsproduct ontwikkeld dat zowel de ervaren als de beginnende vastgoedinvesteerder aanspreekt.

COMPACT+ is een hedendaagse manier van bouwen waarbij veel aandacht geschonken wordt aan een compact bouwconcept met optimale ruimte-invulling. Compact staat tevens voor een sterk gereduceerd energieverbruik en een minimum aan kosten en onderhoud. De vraag naar dergelijke woningen stijgt voor het moment exponentieel, waardoor een vlotte verhuur en een aantrekkelijke meerwaarde bij herverkoop zo goed als verzekerd zijn.

-

13


7 PLUSPUNTEN VAN COMPACT+

1

2

3

BUDGETVRIENDELIJKHEID

RUIMTEOPTIMALISATIE

ENERGIEZUINIGHEID

Compact bouwen op een beperkt bouwperceel doet alle negatieve effecten van stijgende grond- en bouwprijzen teniet. Zo komen we tot een stijlvolle woning die ook voor een jongere doelgroep aantrekkelijk en betaalbaar blijft.

Door de strakke en compacte vorm zijn er in een COMPACT+ woning geen verloren hoeken of onbenutte ruimtes. Elke vierkante centimeter van de woonoppervlakte wordt op een intelligente manier aangewend. Een carport bijvoorbeeld vervangt de ruimte-inefficiënte garage.

Compact staat ook voor energiezuinig. Beperktere volumes in combinatie met vooruitstrevende technieken laten toe om de energiebehoefte van een COMPACT+ woning te beperken. En, een lagere energiefactuur maakt geld vrij voor andere leuke zaken.

4

5

6

7

VRIJHEID QUA UITVOERING

DUURZAAMHEID TROEF

LIGGING EN BEREIKBAARHEID

RUIME DOELGROEP

Compact is geen synoniem van inspiratieloos. Onze architecten slagen erin om ook hier voldoende persoonlijke toetsen aan te brengen. Bovendien blijft u met een COMPACT+ woning totale vrijheid behouden in materialenkeuze en afwerking.

Minder stoken is goed voor ons milieu en net hierin blinkt een COMPACT+ woning uit. In combinatie met duurzame materialen en technieken beschikt u hier over een woning die niet enkel hoogst comfortabel is, maar die vandaag reeds voldoet aan de regelgeving van morgen.

Iedereen wil graag rustig wonen, maar liefst niet te ver van alles. Bij Huysman Bouw beschikken we over een ruime keuze aan bouwpercelen die geselecteerd werden op basis van bereikbaarheid. Rustig gelegen maar toch in de buurt van het openbaar vervoer, invalswegen, scholen, winkels en andere faciliteiten.

Daar waar een ander populair beleggingsproduct, de assistentiewoning, zich vooral richt op een oudere doelgroep, spreken we met COMPACT+ alle leeftijden aan. Dit zorgt er uiteraard voor dat u bij een latere herverkoop meer potentiële kopers zal bereiken.

Compact bouwen is zonder enige twijfel dé bouwtrant van de toekomst. Het is een concept waar we bij Huysman goed over nagedacht hebben om uiteindelijk te komen tot een eigen interpretatie met talloze voordelen.

-

15

- 15


TROEVEN

Brugge

Oostende

N49

N9

Antwerpen

Eeklo N44

Aalter

E19 E40

E403

Gent E40

E17

Kortrijk

Aalst

OP TAL VAN A-LOCATIES BESCHIKBAAR SCHERPE PRIJS/KWALITEIT - ENERGIEZUINIG AANKOOP DIRECT VAN AANNEMER BAAS IN EIGEN HUIS GEEN SYNDIC EN ALGEMENE VERGADERING INVESTERINGSLASTENBOEK = ALL-IN = VERHUURKLAAR STABIEL HUURPUBLIEK RUIME DOELGROEP BIJ HERVERKOOP PRIJSKLASSE: € 250 000� - € 350 000

-

17


01

HUYSMAN ADVIES PRAKTIJK CASE

SITUATIE Paul (60), zelfstandig zaakvoerder, en Béa (61), meehelpende echtgenote, zijn in 1976 gehuwd zonder huwelijkscontract. Ze hebben 2 zonen Rik (30) en Geert (27), beide gehuwd en zelf ook elk 2 kinderen. Ze hebben hun bedrijf, de bedrijfsgebouwen en hun aanpalende gezinswoning verkocht. Op de gezinswoning behouden ze een levenslang woonrecht.

02

BELEGBAAR BEDRAG De hele transactie bracht 1,2 MIO euro op. Hoe kunnen ze best deze som beleggen, rekening houdend met onderstaande uitdagingen?

03

UITDAGINGEN Paul en Béa zijn niet bereid om bijzonder risicovolle beleggingen aan te gaan. Ze willen ook hun levensstandaard behouden en zijn op zoek naar een evenwichtige vermogensspreiding tussen roerend en onroerend. Ze zouden ook hun kinderen financieel willen steunen en meteen reeds de successieplanning in goede banen leiden.

04

VOORGESTELDE STRATEGIE Na een grondige analyse stelden we Paul en Béa volgende strategie voor op korte en op langere termijn.

KORTE TERMIJN - Een bankgift aan elk van de twee kinderen met het verbod op inbreng in de huwelijksgemeenschap - Een liquide buffer op een klassieke spaarrekening voor dringende en onvoorziene uitgaven

LANGERE TERMIJN - Deels roerend, zowel bancair als via beleggingsverzekeringen. - Deels onroerend, 2 onroerende goederen met gesplitste aankoop vruchtgebruik - naakte eigendom. Zo kon er een extra aanvullend pensioen gegenereerd worden via huurinkomsten.

Een krediet afgesloten door de ouders zorgde voor de extra hefboom en verdere fiscale- en successorale optimalistatie.

-

19


Huysman Advies Stationsstraat 83 9900 Eeklo +32 (0)9 376 14 11 info@huysmanadvies.be Voor een afspraak, neem gerust contact met ons op: Bart: +32 (0)476 26 95 96 Stijn: +32 (0)475 28 83 84

Profile for xavier ally

Huysman advies brochure 20p  

Huysman advies brochure 20p  

Advertisement