Page 1

inspiratie

Ni eu w e

voorbereiding bedankjes fotografie achtergrond

Provincie Overijssel

17e jaargang Losse verkoopprijs â‚Ź 4,70 www.huwelijk.nl

huwelijk

de mooiste trouwlocaties

trends

accessoires cadeaus

Boordevol Bruidsmode

Overijssel


Over een tijdje is het dan eindelijk zover en mogen jullie elkaar het ‘ja- woord’ geven. Een bijzondere periode van intensieve voorbereidingen en voorpret is jullie voorbij gegaan of liggen nog heerlijk in het vooruitzicht. Fantaseren over DE dag, de jurk, het vervoer of misschien wel die prachtige huwelijksreis. Het hele traject naar de bruiloft toe is ontzettend bijzonder, samen ben je één van de mooiste dagen in je leven aan het organiseren en dat is af en toe best spannend. Lekker bladeren door de trouwmagazines, het internet afstruinen naar super coole ideeën en bij alles wat maar met ‘trouwen’ te maken heeft gaan je voelsprieten recht omhoog staan. Heerlijk toch! Er zijn enorm veel mogelijkheden voor je bruiloft, maar het belangrijkste is dat de dag ook echt bij jullie past en dat de elementen perfect met elkaar harmoniëren. Zo vier je een vintagebruiloft bij voorkeur in een schitterende tuin met lang gedekte tafels, bloemen van het seizoen en heerlijke ambachtelijke gerechten. Een traditionele bruiloft waarbij de gasten gekleed gaan in een rokkostuum of jacquet komt het beste tot zijn recht in een schitterend kasteel of landhuis. Wat zijn jullie wensen? Om daar achter te komen is het goed om een avondje samen te brainstormen over bijzondere ideeën, wensen en mogelijkheden. Knip de leukste ideeën uit de trouwmagazines en maak jullie persoonlijke moodboard. Maak je droombruiloft visueel, kijk er regelmatig naar en droom samen over die spannende dag die komen gaat…. Ik wens jullie een fantastische huwelijksdag toe en een hele mooie voorbereiding er naar toe.

Warme groeten, Shirley Pisano, weddingplanner Bloom Wedding

Inhoud

Spannend hè…

5 6 11 13 19 20 25 26 30 32

26 Voorpret, begin op tijd Voorbereiding, keuzes maken Aankondiging Jullie mooiste herinnering in beeld Laat je rijden Inspiratie fotografie De japon die jou laat stralen Trouwringen, symbool van eeuwige liefde Beauty, vooral ontspannen Bloemrijk trouwen

39 30 Ni eu w!

11

57

33 Let me entertain you 35 37 39 40 43 44 58

Bedankjes Bruidstaart, samen het eerste stuk Accessoires Tips & trends Huwelijksreis, eindelijk samen Trouwlocaties in Overijssel Gemeentelijke index

32

nieuwe Bruidsmode

www.huwelijk.nl

3


Foto: Stefan Kemper Fotografie

Een zorgvuldige voorbereiding is het halve werk. Als de huwelijksdag de mooiste dag van je leven is, waarom zou de aanloop daar naartoe dan vervelend of gespannen moeten zijn? Relax, begin op tijd en laat je niet gek maken.

Voorpret, begin op tijd Informatie inwinnen kan via allerlei kanalen. Behalve je directe omgeving, die je (ongevraagd) zal voorzien van goedbedoelde adviezen, dient internet als inspiratiebron. Ook bruidsbeurzen, huwelijksbladen en boeken over trouwen zijn ware ideeënbussen. Laat je goed informeren en maak van daaruit keuzes die passen bij jullie wensen. Bepaal samen hoe je wilt dat jullie bruiloft eruit gaat zien. Maak een draaiboek van wat er allemaal geregeld moet worden. Gaan jullie dat zelf doen, zoek je hulp bij familie of vrienden, stel je een goede ceremoniemeester aan, of vertrouw je op een professionele weddingplanner?

Weddingplanner Een ervaren weddingplanner is de spin in het web, die alle partijen die je nodig hebt voor je huwelijksdag, bijeen brengt. Het scheelt je niet alleen een hoop stress, maar het kan

ook een heleboel geld schelen. Vanuit zijn ervaring kan de weddingplanner de beste aanbieder kiezen, tegen de beste prijs. De weddingplanner kan ook jullie ceremoniemeester zijn. Het nadeel van een familielid of vriend(in) als ceremoniemeester is dat deze zelf vaak weinig mee krijgt van de trouwdag. Het gebeurt daarom vaak dat het bruidspaar de weddingplanner het draaiboek mee laat maken en ook als ceremoniemeester inhuurt. De weddingplanner weet immers precies wat er moet gebeuren, is stressbestendig en kan ingrijpen als er iets mis dreigt te gaan.

bizarre voorvallen voorafgaan aan zijn huwelijk. Tomine en zijn verloofde moeten keuzes maken tussen dj’s, het diner, trouwboeketten, de voorkeuren van zijn en van haar ouders, de uitnodigingen, de gastenlijst en natuurlijk de jurk en de taart. ‘Scènes uit een aanstaand huwelijk’ is een lief, klein en grappig cadeauboekje met de kleine momenten die aan de grote dag voorafgaan.

Boek Wil je je echt even ontspannen dan kan dat met het boekje ‘Scènes uit een aanstaand huwelijk’ van Adrian Tomine. Tomine beschrijft en illustreert op een open, scherpe en heel herkenbare manier wat er voor

tip

Bruidsbeurs Nederland

Bruidsbeurs Nederland heeft alles in huis om jullie te voorzien in een fantastische trouwdag. De laatste bruidsmode wordt op professionele wijze getoond tijdens eigentijdse modeshow voor bruid en bruidegom. Naast het aanbod van de nieuwste trends op de huwelijksmarkt, zullen bezoekers ook worden getrakteerd op diverse geschenkjes en beursaanbiedingen. Bruidsbeurs Nederland organiseert diverse bruidsbeurzen door het hele land, waaronder één in Overijssel. De entree is altijd GRATIS. Be Inspired! www.bruidsbeursnederland.nl

www.huwelijk.nl

5


My wedding has to be perfect WeddingFair organiseert trouwbeurzen in heel Nederland op beurslocaties met sfeer. Zodra je binnenkomt op de beurs word je omarmd door de uitstraling die past bij een verzorgde en smaakvolle trouwdag. Aanstaande bruidsparen kunnen zich een hele dag vrijblijvend laten informeren bij een groot aantal verschillende

6

www.huwelijk.nl

bedrijven die keuzes mogelijk maken voor elk beschikbaar budget. Dát is het werkelijke voordeel van het bezoek aan een WeddingFair; in een gezellige omgeving veel bedrijven spreken op één dag en dan thuis, samen met de voetjes op de bank, overleggen en keuzes maken. Alle bezoekers ontvangen een goodiebag.

En omdat bij een aanstaand huwelijk cadeautjes horen vind je in de beurstas ook een verrassingsgeschenk. De mooiste dag van je leven verdient een perfecte voorbereiding. Kijk voor een WeddingFair bij jou in de buurt op www.weddingfair.nl.

8


‘Het leven bestaat uit keuzes maken’, het is misschien wel één van de grootste clichés ooit, maar dat maakt hem niet minder waar. Als je al een tijdje een fijne relatie hebt, komt onherroepelijk die ene vraag: willen we trouwen?

Voorbereiding, keuzes maken

Ondertouw en getuigen

Foto: PhotoMo, Moniek Aansorgh

De eerste stap om straks echt te kunnen trouwen is in ondertrouw te gaan. Vanaf dat moment ben je officieel bruidspaar! Deze aangifte bij de burgerlijke stand kan maximaal een jaar en minimaal 14 dagen voor jullie huwelijksdag. Voor het sluiten van het huwelijk zijn meerderjarige getuigen verplicht: minimaal twee en maximaal vier. Hun volledige namen en adressen moeten worden opgegeven bij de aangifte. Ook moet je doorgeven welke achternamen jullie na jullie trouwdag willen dragen. Hoewel het niet verplicht is om dit samen te doen, is het natuurlijk wel zo gezellig. Het is jullie eerste officiële stap dus maak er een feestelijke dag van (in de meeste CAO’s staat er trouwens een vrije dag voor en anders moet je je baas maar lief aankijken). Voordat je vrij neemt om naar het gemeentehuis te gaan, kun je beter eerst bij Burgerzaken informeren welke documenten je mee moet brengen.

Trouwlocatie Voordat je in ondertrouw gaat is het goed om jullie alvast te oriënteren om mogelijke trouwlocaties. Jullie moeten aangifte doen bij de gemeente waar jullie wonen, maar het is niet verplicht om er te trouwen. Het jawoord mag dus ook klinken op een plek buiten jullie woongemeente. De meeste gemeentes hebben naast het gemeente- of stadhuis andere trouwlocaties aangewezen (zie achter in dit magazine). Steeds meer gemeenten laten het toe om te trouwen buiten die vastgestelde trouwlocaties. Dat houdt in dat je dan zelf een locatie voor één dag kan laten benoemen tot ‘huis der gemeente’. Denk aan een strandlocatie, partyschip, je eigen tuin, een leuk restaurant of jullie ontmoetingsplek. Deze locaties moeten wel aan bepaalde eisen voldoen.

Foto: Stefan Kemper Fotografie

Als je dit blad onder ogen hebt, gaan wij ervan uit dat het besluit is genomen. Jullie gaan trouwen. Ook nu kom je weer voor keuzes te staan. Wanneer trouwen we? Wat is ons budget? Wie nodigen we uit? Dit zijn slechts enkele van de vragen die voorbij komen. Bedenk bij elke keuze die je maakt dat het om de mooiste dag van jullie leven gaat; een dag die je nooit over kunt doen.

www.huwelijk.nl

7


8

www.huwelijk.nl


w w w

.

j e s u s p e i r o

.

c o m

www.huwelijk.nl

9


Wildthout

Hotel & Restaurant

exclusief af te huren!

de mooiste dag

Het ja-woord... welkom bij Wildthout Hotel & Restaurant

Hammerweg 40 7731 AK Ommen 0529-451592 info@wildthout.nl

DĂŠ grootste trouwringenspecialist van Nederland Meest exclusieve trouwringen collectie van klassiek tot modern of uiterst modieus tot design! (meer dan 2000 modellen) Onze specialiteit, Uw voordeel! bel voor een afspraak 0528 - 391222 7 dagen per week geopend (op afspraak)

w w w. r o z e n h o f t r o u w r i n g e n . n l


Iets meer dan een standaard trouwkaart? Door het combineren van het beste drukwerk, persoonlijke ontwerpen en een unieke online service creëer je de allerleukste én mooiste huwelijksaankondigingen. Kwaliteit staat voorop, en behoudens onze catalogus maken wij graag kaarten naar eigen ontwerp. Daarnaast maak je bij Sendency gebruik van een unieke service: je hebt direct met de uitnodigingen toegang tot je eigen persoonlijke online pagina die je zelf kan beheren. Hier kan je makkelijk belangrijke informatie plaatsen, maar ook bijvoorbeeld je verlovingsfoto’s! Kijk op www.sendency.nl voor zo’n persoonlijke pagina. Voor je kaart op maat neem contact op via info@sendency.nl.

Ingeblikt Trouwkaarten worden normaal gesproken gewoon per envelop verzonden. Willen jullie het een keer anders aanpakken als de rest? Verras jullie familie, vrienden, kennissen en collega’s dan met de unieke trouwkaarten in een blikje.

BliQje

Je eigen postzegel De trouwkaart wordt zorgvuldig uitgekozen. Legio voorbeeldboeken worden doorgenomen. Vele websites worden bezocht op zoek naar die ene kaart. Steeds meer stellen maken een eigen design of laten de uitnodiging ontwerpen. Wat is er nu leuker om de kaart die met zoveel aandacht en liefde is gekozen te versturen met een persoonlijke postzegel. PostNL biedt jullie deze mogelijkheid. Via persoonlijkepostzegel.postnl.nl kun je je eigen postzegel ontwerpen.

8

Doordat de kaart in blik verstuurd wordt, houden jullie de gasten nog iets langer in spanning! De blikjes zijn in verschillende ontwerpen te verkrijgen en te bestellen via www.trouwkaarten.nu. Zij bieden meer ludieke uitnodigingen als megakaarten, flessenpost en de Out of the Box cards.

8

inspiratie aankondiging

8

Elegante collectie

Aanstaande bruidsparen opgelet! De nieuwe trouwkaarten collectie van Family Cards is vanaf heden verkrijgbaar onder de naam: Toujours; “de elegante collectie”. De nieuwe collectie wordt gekenmerkt door stijlvolle en elegante ontwerpen, die zijn voorzien van verfijnde details. Hierdoor is de perfecte trouwkaart snel gevonden. Nieuwsgierig? Bekijk dan onze volledige collectie op www.familycards.nl of bezoek een Family Cards servicepunt bij jou in de buurt!

8

www.huwelijk.nl

11


Van jullie trouwdag wil je natuurlijk een mooie herinnering. Foto’s of een film, om nog jarenlang van jullie trouwdag te kunnen genieten. Maar hoe kies je een goede fotograaf? Hier een aantal tips!

Jullie mooiste herinnering in beeld Tekst: Susan Traag

Vakfotograaf Een vakfotograaf onderscheidt zich van een amateur door perfecte foto’s. Bekijk de website van de fotograaf nauwkeurig. Is er een hele trouwreportage te zien of alleen losse foto’s? Een hele reportage van een bruiloft geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten als bruidspaar. Onscherpe of bewogen foto’s zijn natuurlijk uit den boze. Net als foto’s die niet geheel naar jullie smaak zijn: kies liever voor een andere fotograaf. Kijk ook eens of de fotograaf detailfoto’s laat zien op zijn website; close-ups van bijvoorbeeld de ringen en het trouwboeket. Zo ja: fantastisch, want dat betekent dat de fotograaf over prima materiaal beschikt. Daarna is het goed om bij de fotograaf langs te gaan om te kijken dat hij bij jullie past. Er moet natuurlijk wel een klik zijn. Je kunt dan ook zijn

verdere portfolio te bekijken. Ga vroegtijdig op zoek. De betere fotografen zijn met name in het hoogseizoen (april t/m september) al geboekt. Willen jullie geen standaard fotoverslag, maar liever iets bijzonders? Let dan op afwisseling in de reportages. Een afwisselend fotoaanbod geeft aan dat je met een creatieve fotograaf te maken hebt. Wel zo fijn als je unieke foto’s wilt hebben van je bruiloft! Je kunt je bruiloft ook extra speciaal maken door te kiezen voor een thema: een bepaalde stijl, kleur, seizoen, een gezamenlijke hobby, noem maar op. Ga in dat geval op zoek naar een vakman die daarbij aansluit. Er zijn fotografen die zich hebben gespecialiseerd in bijvoorbeeld vintage of retro.

Foto: Stephan Jansen Fotografen

www.huwelijk.nl

13


tip Bespreek met de fotograaf welke momenten sowieso moeten worden vastgelegd. Wat zijn de highlights tijdens jullie trouwdag die niet mogen ontbreken in het bruidsalbum. Dan gaat het niet om de geijkte hoogtepunten als de kus, de ringwisseling en de toost (dat is bij de fotograaf wel bekend), maar om voor jullie speciale ogenblikken. Bijvoorbeeld de blik van oma tijdens het jawoord, de uil die jullie ringen komt aanvliegen, een persoonlijk detail in de bruidskleding e.d. 14

www.huwelijk.nl


Blijvende indruk Bruidsparen met een kleiner budget kiezen er soms voor om zelf hun album te maken. Je koopt dan als het ware de trouwfoto’s, waarna je zelf aan het knutselen gaat om er een mooi geheel van te maken. Dit heeft een groot nadeel. De opmaak van een fotoboek is van grote invloed op het eindresultaat: ‘verkeerde’ vormgeving kan afbreuk doen; ook als de foto’s prachtig zijn. Het voordeel van je eigen trouwalbum opmaken is dat je misschien toch geld hebt om die goede vakfotograaf te betalen! Prijs zegt niet alles, maar wel veel. Iemand die weinig vraagt voor het maken van een trouwreportage, is naar alle waarschijnlijkheid iemand die naast zijn job als hobby aan het fotograferen is geslagen. Bedenk dat fotografie een vakmanschap is. Heb je iets meer te besteden, doe dat dan want het is het waard. Je bruiloft kan maar één keer vastgelegd worden!

Foto: Fotografie Mike Rikken

www.huwelijk.nl

15


Foto: PhotoMo, Moniek Aansorgh

Foto: Peter van der Lingen Bruidsfotografie

16

www.huwelijk.nl


Foto: Stefan Kemper Fotografie

‘Digitale look’ maar met echte foto’s! Verka is gespecialiseerd in innovatieve producten op het gebied van professionele fotoalbums. Vrij nieuw in het uitgebreide aanbod zijn de Palazzo albums. Deze serie gebonden boeken met stevige bladen zijn leverbaar in diverse formaten. De foto’s worden verlijmd op het gehele blad, het geheel krijgt hierdoor een ‘digitale look’ maar dan wel met echte foto’s! Naast de uitvoering met een z.g. magneetsluiting, zijn er omslagen die gepersonifiseerd kunnen worden d.m.v. een photo-inlay of photo-acryl. Vraag ernaar bij jullie fotograaf. www.verka.nl

8

www.huwelijk.nl

n

17


Tekst: Loes Schrijver Foto groot: PhotoMo, Moniek Aansorgh

Foto: ADFotos.nl Limousine, oldtimer, koets, bus, bakfiets of vespa. Eigenlijk klinkt elk vervoer wel leuk! Om de keuze makkelijker te maken, is het handig om een lijst met eisen en verlangens op te stellen.

Laat je rijden (of rij zelf…) Wat is het budget en hoeveel kilometer willen jullie afleggen? Wil je tussendoor met het vervoer foto’s laten maken? Willen jullie opvallen? Gaan jullie voor stoer of voor stijlvol romantisch? Ook moet je je afvragen of je familie en vrienden eigen auto’s wil laten rijden of dat je voor hen een bus

tips

en e vor va n t r uim

r er vee 1 Res llen of wi zelf ? e r j d uffeu 2 Rij n cha e e e julli ok nis o e n ken julli e e r o g l? o 3 Ma midde het d s r n e i o v n r e e d v j ri rde er vee geres olgen e gev ijn d z t a 4 W ? chade bij s zijn eters n? kilom e p l e e r e g v i n be 5 Hoe prijs e d bij ng sieri r ver 's gauto g voo l r o o v Z e 6 ntuel e ) v ? e r e va n meest monie (cere

en van der Ling Foto: Peter

wilt huren. Alles is mogelijk. Maar wie een lijst van wensen en eisen naast een lijst met vervoersmiddelen legt, kan steeds meer weg schrappen. Als het budget beperkt is, kun je altijd een vespa of solex overwegen Of ga met zijn allen op de fiets. Wel even iets regelen voor opa met zijn rollator. Welk formaat moet de auto voor jullie hebben? Eend of Fiat 500 is leuk, maar er moet wel ruimte zijn voor lange benen en sluier. Bij grote afstanden kan een koets, bakfiets of tuktuk ook lastig zijn. Houden jullie er allebei van om een

Bruidsfotogr

afie

Foto: Fo

tografie

Mike Rik

ke n

lekker uit de band te springen of zijn jullie de types: ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Ook als slechts een van beiden niet graag opvalt, is het aan te raden om jullie opwachting niet te opzichtig te maken. Jullie staan die dag immers al volop in de schijnwerpers en dan is een aankomst op een kameel of in een luchtballon mogelijk te veel van het goede. Romantische types voelen zich wellicht meer thuis in een klassieker of een koets. Maar de wat ruigere types kiezen voor een trike, een hummer of een Amerikaanse truck. Kies het vervoer dat bij je past.

Wist je dat...?

Blikjes achter de auto is niet alleen maar fun. Zelfs toen er nog geen auto’s waren en bruid en bruidegom in de koets zaten, had de familie daar blikjes achter gebonden. Ze verjoegen de geesten die een gelukkig huwelijk in de weg zouden staan.

www.huwelijk.nl

19


fotogra f i e

Mike Rikken Nijverdal

Trouwlocatie Bruiloftsfeest Feestdiner Bruidssuite

Bijzondere trouwreportages op unieke locaties!

Bornsestraat 400 | Hengelo | T 074 255 50 55 www.hotelhengelo.nl | sales@hengelo.valk.nl

www.fotografiemike.nl 06-10760128


Praatwolkjes voor spontane foto’s Geen zin om 100 keer dezelfde standaardwensen te lezen in je gastenboek? Of dat je door de foto’s van je bruiloft bladert en alleen maar geposeerde foto’s ziet? Spontaan en origineel is anders… Met Wolkie Talkies, whiteboards in de vorm van praaten denkwolkjes, krijg je het wel voor elkaar! Laat je gasten originele foto’s op je bruiloft maken met praatwolkjes. Een setje Wolkie Talkies (€ 19,95) bestaat uit 2 praatwolkjes, 1 denkwolkje en 3 stiften met wisser. Voor meer informatie of bestellen kun je terecht op www.wolkietalkie.nl. De Wolkie Talkies zijn natuurlijk ook geschikt voor de professionele fotograaf.

Film je eigen bruiloft.nl: Een unieke manier voor het vastleggen van je bruiloft

inspiratie fotografie

Een trouwfilm wordt steeds unieker en persoonlijker. Film je eigen bruiloft.nl zorgt ervoor dat ieder bruidspaar de trouwfilm van hun leven krijgt. Film je eigen bruiloft.nl is een heel simpel concept. Je krijgt voor jullie bruiloft de beschikking over professionele videocamera’s. Je vraagt een aantal vrienden of familie om gedurende de dag te filmen. Na afloop worden de camera’s weer opgehaald en wordt al het video materiaal afgemonteerd door professionele editors tot een echte Hollywoodproductie. De film is uiteindelijk te delen via Facebook en Twitter. www.filmjeeigenbruiloft.nl

Bij zonder kunst werk

Zou je graag iets leuks doen met al die mooie foto’s die zijn geschoten tijdens jullie trouwdag? Met de designer collages van EasyCollage creëer je in een handomdraai een bijzondere eyecatcher. Maak je keuze uit een van de vele collageontwerpen, combineer deze met je mooiste foto’s en je hebt een uniek kunstwerk aan de muur. Verschillende talentvolle Nederlandse designers zijn gevraagd om mooie collages te ontwerpen. Je hoeft alleen maar je favoriete ontwerp te kiezen en je mooiste foto’s erin te zetten. Zelfs met twee linker computerhanden heb je binnen no time je eigen collage aan de muur hangen. www.easycollage.nl

= Foto: Peter van der Lingen Bruidsfotografie

Spontaniteit

De tijd van stijve staatsieportretten is voorbij. Tegenwoordig vertelt de reportage het verloop van de dag. De nadruk ligt op spontaniteit, emotie en natuurlijk romantiek. Ook zijn close-ups en detailfoto’s erg in. Kies voor de stijl die jullie voor ogen hebben. Is dat journalistiek, trendy, klassiek of vintage? Stijlvol, sprankelend of spontaan? Misschien is het juist een combinatie van die stijlen!

www.huwelijk.nl

21


enzoani

22

www.huwelijk.nl


Ha l ia Ivory: tulle an d lace overlay

www.huwelijk.nl

23


Bruidsjapon:

Medio 2012 bleek uit onderzoek van de Viva dat vrouwen nog steeds niets liever willen dan trouwen. Na de schrik van het aanzoek gaan brides-to-be doen als eerst op bruidsjaponnenjacht. In welke trouwjurk voel jij je speciaal, een echte prinses en op en top vrouw! Want dat is blijkbaar toch wat iedere vrouw wil.

De japon

die jou laat stralen

Het uitzoeken van de trouwjurk gebeurt met zorg. Eerst blader je de bruidsbladen door en surf je het wereldwijde web over. Je plakt memootjes bij je favorieten en bewaart foto’s in een (geheim) mapje op je laptop (of I-pad natuurlijk). Overweeg vervolgens eens een bruidsmodeshow of –beurs te bezoeken. Daar zie je de jurken live. Houd hierbij een fotocamera in de aanslag.

Eerlijke meningen En dan een van de mooiste momenten in de voorbereiding: het passen bij de bruidsmodezaak. Om aandacht en privacy te garanderen werken de meeste bruidswinkels op afspraak. In een gezellige ambiance onder het genot van een kopje koffie of thee wordt rustig de tijd genomen voor jou en de mensen die je hebt meegenomen. Neem nooit meer dan 2 mensen mee. En dan het liefst

waarvan je weet dat ze heel open en eerlijk zijn en je tevens in je waarde laten. Hoe meer meningen, hoe moeilijker het wordt.

Professioneel advies Neem uitgebreid de tijd om te vertellen over je aanstaande bruiloft en natuurlijk van welke stijl je houdt. Vergeet ook niet de verkoopster jouw verzamelde favoriete jurken te laten zien. Door middel van een professioneel en eerlijk advies wordt er in samenspraak een selectie gemaakt van verschillende bruidsjaponnen. Daarna kan het grote pasfestijn beginnen. Uiteindelijk zul je uitkomen bij die ene droomjurk, die wel speciaal voor jou lijkt gemaakt. De jurk die bij jou past, je lichaam omlijst en die jou zeker maakt. Die het accent op de juiste punten weet te leggen en de minpuntjes verdoezelt. De jurk die jou laat stralen op jullie mooiste dag.

Fashinators

Wanneer definitieve keuze is gemaakt, kom je nog een aantal keren terug om alles perfect op maat af te laten passen door een coupeuse. Dit gebeurt met trouwschoenen en bruidslingerie aan. Het is dus aan te raden om ruim voor jullie trouwdag de zoektocht te starten.

tips Ga eens langs een kleurenanalist om je te laten adviseren welke kleur bij jou past. Voor het complete plaatje is het handig om er op de pasdag goed verzorgd uit te zien. Vraag een stofje mee voor het kiezen van bijpassende accessoires en bruidsbloemen.

Ni euw!

Als je eenmaal de bruidsjapon hebt gevonden, heb je vast ook al een idee hoe je je bruidskapsel wilt hebben. Wel of geen sluier, opgestoken of los. Nieuw van Rainbow Club zijn de fascinators; prachtig versierde diademen/tiara's met parels en kristallen en schelpenblad

www.huwelijk.nl

25


Specialist in de liefde De trouwring is het symbool van jullie liefde voor elkaar. Niet voor niets nemen ze bij Rozenhof Trouwringen alle tijd voor jullie om tot de ringen te komen die bij jullie passen. Daarom wordt alleen op afspraak gewerkt. Jullie worden dan ontvangen op het landgoed Rozenhof in Veeningen. Stap voor stap doorlopen jullie de meest uitgebreide trouwringencollectie van Nederland. Er zijn meer dan tweeduizend ringen op voorraad. Van klassiek tot modern, of uiterst modieus en design. Zit jullie droomring hier niet tussen dan creëren ze bij Rozenhof Trouwringen de ring naar jullie wensen. Zo krijgen jullie de trouwringen die jullie liefde voor elkaar verdient. Kijk voor meer informatie op www.rozenhoftrouwringen.nl.

8

Passion for true values

Christian Bauer staat synoniem voor een exclusief premiummerk met glamour factor. Het gebruik van de edelste grondstoffen en de buitengewoon hoge kwaliteit bij de verwerking hiervan, resulteert in ringen met een combinatie van schoonheid, kwaliteit en hoog draagcomfort. De innovatiekracht wordt door het eigentijdse elegante ontwerp onderstreept. De collectie trouwringen vind je bij exclusieve juweliers en speciaalzaken. www.christianbauer.nl

8

Uniek & waardevol De trouwring draag je de rest van je leven, dag en nacht. Vandaar dat de gehele collectie van Martinshof duurzaam is en comfortabel zit. Daarnaast speelt Martinshof in op jouw specifieke wensen. De Classic Comfort Line vormt het hart van de Martinshof collectie. Met deze stijlvolle serie ringen kun je oneindig variëren. In kleur: witgoud, geelgoud of roodgoud. In bewerking: glanzend, mat-geschuurd of mat-gezandstraald. Maar ook in dikte, breedte en profiel. Ook de ‘Your Name’ ringen zijn te leveren in diverse variaties, witgoud, geelgoud of bicolor. Met behulp van een revolutionaire techniek is het mogelijk om de naam van je liefste in sierletters in je ring te dragen. Ook is het mogelijk om kindernamen in de ring te graveren. www.martinshof.nl

8

De 14/18 Collectie van Aller Spanninga Aller Spanninga heeft onlangs de 14/18 collectie geïntroduceerd. Met deze collectie is het antwoord gevonden op de goudprijs! De modellen in palladium 585 zijn namelijk gunstiger geprijsd dan het 14 karaat witgoud. Deze collectie bestaat uit ringen welke onder andere gemaakt zijn van geelgoud, palladium 585 of een combinatie daarvan. Je zult opkijken van de gevarieerde ontwerpen. Diverse modellen zijn glanzend gepolijst en andere zijn weer (deels) gematteerd. De modellen zijn zowel verkrijgbaar met als zonder briljant. Je kunt ook jouw eigen ideeën in samenspraak met Aller Spanninga laten vertalen in jullie trouwringen! www.allerspanninga.nl

8

26

www.huwelijk.nl


Foto: Peter van der Lingen Bruidsfotografie Tekst: Loes Schrijver

Sy mbool

Over de oorsprong van de trouwring bestaan vele verhalen. Wat de waarheid precies is, weten we niet. Wat we wel weten is dat ringen symbool staan voor de verbondenheid van twee mensen, in voor- en tegenspoed.

van eeuwige liefde twee dragen, zoals je zelf wilt. Persoonlijk maak je de ringen ook met een vingerafdruk van je partner, de hartslag of een sterrenbeeld in de ring. Dat kan met lasertechniek. Ook is het mogelijk om tekst aan de binnen- of buitenkant te graveren: een persoonlijke boodschap, de tekst van jullie favoriete liedje of een symbolische illustratie.

De oude Egyptenaren zagen de ring als verbinding met het bovennatuurlijke en voor de Romeinen was het accepteren van een ring door een jonge vrouw een bindende legale overeenkomst. In oude volksverhalen en in de mythologie symboliseert de ring de eeuwigdurende, cirkelvormige verbondenheid van twee mensen. Vroegere Joodse bruiden droegen de ring om de wijsvinger. Daarmee lazen ze de Torah. Puriteinen vonden sieraden te frivool en droegen helemaal geen trouwring. Weet je trouwens dat mannen vroeger helemaal geen trouwring droegen? Wanneer dat veranderde, is niet bekend. Waarschijnlijk kwam

die trend in de negentiende eeuw op, maar de echte doorbraak was in de Tweede Wereldoorlog, toen vele jonge mannen langdurig gescheiden werden van hun echtgenoten.

Links of rechts

Kussentjes of roofvogels

Je draagt je trouwring om je rechterringvinger. Behalve als je katholiek bent, dan draag je de verlovingsring rechts en later de trouwring links.

We kennen allemaal de traditionele ringkussentjes en -schoteltjes. Alternatieven zijn de ringen aan een roos, in een aardbei – even doorsnijden, ring erin en weer dichtleggen – of aangereikt door huisdieren of kinderen. Of wat denk je van een roofvogel die de ringen brengt? Dan ben je in elk geval verzekerd van bijzondere foto’s!

Behalve symboliek, wil je met de ringen iets uitdragen. Dat kan het beste als je ze naar eigen smaak laat ontwerpen. Dan weet je zeker dat je iets bijzonders aan je hand hebt. Het materiaal kan titanium zijn, edelstaal, goud of platina. Er zijn duo-ringen van twee kleuren goud of platina, eventueel gecombineerd met trendy zwart zirkonium. Je kunt meerdere ringen tegelijk dragen, maar je kunt ze ook per stuk of per

Wie niet van ringen houdt of ze niet praktisch vindt, kiest vaak voor een ander symbool. Dat kunnen hangers zijn, oorbellen, horloges, piercings of zelfs tatoeages.

www.huwelijk.nl

27


28

www.huwelijk.nl


linea raffaelli


Foto: Peter van der Lingen Bruidsfotografie

Jouw eigen kleuradvies Een trouwjurk of bruidskleding uitzoeken? Kijk eerst welke kleuren echt goed staan! Een kleuradvies helpt je bij het maken van de juiste keuze voor bruidskleding en make-up. Een kleurconsulent geeft je een gedegen kleuradvies. Ieder persoon (man of vrouw) heeft een eigen kleurenpalet, gebaseerd op zijn of haar karakteristieken (de combinatie van de kleur van je huid, haar en ogen). Aan de hand van een uitgebreide analyse worden jouw persoonlijke kleuren vastgesteld. Uit deze analyse volgt een kleur- en make-upadvies. Niet alleen handig voor op je trouwdag, maar ook daarna.

Voor een frisse look

De inspiratie voor de Rose Gold collectie van de celebrity make-upartist Bobbi Brown is simpel en romantisch: haar geliefde rosĂŠ-gouden trouwring. De collectie bestaat uit twee shimmers, lipglosses en lipsticks. Allemaal in naturelle en zachtroze tinten, die een bleke toet zo omtoveren tot een frisse look. Tijdens de trouwdag kun je je lippen eenvoudig bijwerken met de lipglosses. De Rich Color Lip Gloss biedt het uiterlijk en de voordelen van drie producten in een: een lipstick, de zachte glans van een gloss, en het luxueuze gevoel van een balsem. www.bobbibrown.com

Goed voorbereid

Verzorgde handen en nagels zijn een must voor jullie bruiloft. Het goed hydrateren van de handen het hele jaar door, zowel in de winter periode als de zomer, is essentieel voor de handen en nagels. Het verwennen van de nagels is niet moeilijk of tijdrovend maar wel een beloning en heb je veel plezier van. Minimaal 1x per week. Het 3-stappenplan van KOH is een verwennerij en niet een verplichting, vooral wanneer je het resultaat ziet. Stap 1: reinigen, Stap 2: verzorgen, Stap 3: onderhouden. De verzorgende producten van KOH Cosmetics zijn verkrijgbaar bij de luxe parfumerieĂŤn. www.kohcosmetics.com

30

www.huwelijk.nl


Tekst: Inge de Munnik

Wallen onder je ogen, rode vlekjes op je huid of kleine bloedinkjes onder je wenkbrauwen? Zo wil je er echt niet uitzien op je trouwdag! Ook stress heeft een negatieve invloed op de huid. De oplossing? Een strakke beautyplanning! En wat fijn dat er zo veel beautyspecialisten zijn die je daarbij kun helpen en adviseren. Plan je behandelingen ruim voor je trouwdag zodat je in de drukke week van je huwelijk alleen nog maar de puntjes op de i hoeft te zetten en je vooral kunt ontspannen.

Plan je beautybehandelingen ruim voor je trouwdag De huid

schoonheidssalon. Samen met je schoonheidsspecialiste spreek je af op welke manier de huid nog te verbeteren is en hoeveel behandelingen daarvoor nodig zijn. Afhankelijk van de conditie van je huid begin je 3-6 maanden voor je bruiloft met

Foto: Margriet Fotografie

Er is niets mooier dan de stralende huid van een gelukkige bruid! En een mooie huid is een gezonde huid. Om te kijken hoe het met jouw huid gesteld is kun je voor een huidanalyse terecht bij een professionele

gezichtsbehandelingen zodat de huid op je trouwdag in topconditie is. Of het nu gaat om het in vorm brengen van je wenkbrauwen, het waxen van je bikinilijn of het verwijderen van haartjes in je gezicht: ook met ontharen moet je op tijd beginnen. De huid kan immers hierdoor ge誰rriteerd raken of rood worden. Plan dit vervelende karweitje minimaal een week voor je trouwdag en nog eerder als je het nog nooit gedaan hebt of als je een gevoelige huid hebt. Voor een mooie bruine teint kun je in de weken voor je bruiloft ook een zonnebankkuurtje nemen, maar overdrijf niet! Te bruin is niet mooi.

Kapsel en make-up

De dag zelf

Ons belangrijkste advies: blijf jezelf! Zorg ervoor dat je ontspannen bent en je ziet er beeldschoon uit.

Natuurlijk kun je zelf je make-up en haar doen, maar je bereikt het mooiste resultaat met een goede visagiste, bruidstyliste en/of kapper. Als je voor een professionele styling kiest spreek je 6 weken voor de bruiloft een proefsessie af. Kies voor een look die bij je past: als je van simpel en puur houdt, laat je dan geen glamourous look aanpraten. Blijf trouw aan je eigen stijl, zorg ervoor dat je er uit ziet als jezelf, maar dan wel de mooiste versie.

Bloem in je haar Silly Stuff heeft prachtige haarsieraden met echte Swarovski kristallen. Door het uitgebreide assortiment zal er voor elke bruidsoutfit een passende accessoire te vinden zijn. Dankzij het unieke systeem blijft je bruidssieraad ook nog eens de hele dag goed zitten! Naast prachtige Swarovski steentjes heeft Silly Stuff ook zeer elegante Swarovski bloemen in allerlei kleuren! Kijk voor een onvergetelijke bruiloft met prachtige haar- en schoudercreaties eens op www.sillystuff.nl. (exclusief door Poirier geleverd aan bruidsmodezaken en groothandel)

www.huwelijk.nl

31


Bloemrijk trouwen

Foto: Peter van der Lingen Bruidsfotografie

Bloemen spelen bij een trouwerij een grote rol. Denk hierbij niet alleen aan het bruidsboeket, maar ook aan corsages, tafelstukken, bloemversieringen op locatie en op de trouwauto. Maar welke bloemen passen ĂŠcht bij jullie?

Trends hebben wat minder invloed op bloemen bij bruiloften. Dat komt omdat het huwelijk iets heel persoonlijks is. Het bruidspaar kiest voor hun trouwdag voor een eigen stijl. De bloemen zijn een niet onbelangrijk onderdeel in het totaalplaatje. Met bloemen vertel je het verhaal van jullie liefde. Wat men de laatste tijd wel weer wat meer ziet, is dat de betekenis die bloemen van oudsher hebben, terugkeren op de bruiloft. Ook dit staat in het teken van persoonlijke keuze: je geeft een (geheime) boodschap mee via de bloemen. Meer over de betekenis en symboliek van bloemen vind je op de site www.mooiwatbloemendoen.nl.

Populaire kleuren zijn roze, wit en pasteltinten. Anjers en Freesia zijn bloemen die je weer wat vaker ziet dan vroeger. Dit komt evenals de kleur roze uit de vintage trend. Het zijn bloemen die er volop zijn in mei.

Extra feestelijk In Amerika is het aankleden van de feestlocaties tijdens jullie trouwdag al heel lang een standaard. Gelukkig zie je dit nu ook terug in Nederland. En terecht, want styling geeft veel extra sfeer. Bloemen, (led)ballonnen, linten, kaarsen en andere mooie decoratiematerialen maken de locatie nog feestelijker. Ook het oplaten van heliumballonnen of gelukslampionnen werkt sfeerverhogend.

tip Top 5 bloemen: - Rozen (rood: liefde; wit: vertrouwen) - Pioenroos (luxe en weelderigheid) - Gipskruid (vruchtbaarheid) - Anjers (rose: ik vergeet je niet; wit: toewijding) - Freesia (wit: onschuld)

32

www.huwelijk.nl

8

Op de site www.bloemenopjebruiloft.nl maak je eenvoudig een online moodboard die je eventueel kunt delen met je vrienden. Zo creĂŤer je jullie persoonlijke bloemenstyling. Het moodboard kun je meenemen naar je bloemist of aan je ceremoniemeester geven.


Tekst: Ghislaine van Delden Foto: Fotografie Mike Rikken

Uiteraard afhankelijk van wat je zoekt, is er eigenlijk entertainment op allerlei gebied. Van een man op stelten tot gekke wc-juf en van een limboact tot ijscowagen. Bekijk dus eerst wat je wilt en waar voor jou de meerwaarde ligt en ga daarnaar op zoek.

Voor veel mensen is het feest het populairste sluitstuk van de huwelijksdag. Een traditioneel feest met stijldans als opening of een gek themafeest waarbij iedereen verkleed moet komen, het is allemaal mogelijk. Maar bedenk je ook dat entertainment ‘m niet alleen zit in wie je uitnodigt om je gasten te vermaken, maar ook wáár je ze uitnodigt! Ga je voor een romantisch kasteel, een modern partycentrum, industriële locatie of een tent. Deze zet je bijvoorbeeld op waar je wilt, én in welke stijl je wilt. Bedenk altijd: een goede binnenkomer is het halve werk!

In stijl Dansen doet het altijd goed. Huur een coole dj of band. Zij krijgen gegarandeerd de voetjes van de vloer. En als je dat in combinatie doet met een workshop Salsa- of Saterday Night Fever dan ben je helemaal verzekerd van swingend feest. Wil je spraakmakend zijn? Bij de diverse artiestenbureaus vind je acteurs die zich in het publiek mengen en iedereen op een leuke manier in het ootje nemen. Ook leuk en gek: een karikatuurtekenaar die rondloopt en je gasten natekent. Een oosters tintje krijg je met een vuurspuwer, buikdanseres en waarzegster. Tot slot moet er ook goed voor de innerlijke mens gezorgd worden. Helemaal hot is de mobiele catering.

Let me

entertain you! Het feest der feesten heeft een geheim ingrediënt: het juiste entertainment op de juiste plek!

Hierin zijn ook weer mogelijkheden te over. Van pizzakar tot ijssalon en van crèpebusje tot snacktent. Of wat denk je van het kaviaarmeisje of haar zusjes het macaronmeisje, champagnemeisje en sushimeisje? In gepast kostuum delen ze lekkernijen uit aan

je gasten. Dat is heel wat anders dan een kommetje borrelnootjes.

Kidsproof Wel of geen kinderen op de bruiloft? Als je het doet, doe het dan goed! Een luchtkussen werkt altijd. Verwacht je veel kinderen denk dan eens aan een speciale kinderreceptie. Met een clown bijvoorbeeld die van ballonnen dieren voor ze maakt, een goochelaar die trucken voor ze uithaalt of iemand die komt schminken. Ook ouderwetse spelletjes zijn leuk, zeker als er prijsjes te winnen zijn. Of laat alle kinderen samen aan een groot kinderkunstwerk werken! En wat denk je van een karaoke-set? Liefst eentje die ook dvd’s afspeelt voor als ze moe worden. En laat ze hun eigen bruidstaartjes of -cakejes versieren. En wanneer ze naar huis gaan, mogen ze nog even lekker in de grabbelton voor een kleinigheidje. Zo veranderen vrolijke minigasten niet in kleine draakjes!

www.huwelijk.nl

33


Er waait een frisse wind in de Overijsselse bruidswereld: Sam’s Bruidsboetiek is dè no-nonsense bruidswinkel waar je bij uitstek terecht kunt voor de prachtigste bruidsjurken en bruidsaccessoires. Grote designerlabels, maar wel betaalbaar, van top tot teen. Samira is jouw persoonlijke adviseur in de grootste collectie betaalbare trouwjurken van heel oost Nederland. Je trouwdag begint al bij de zoektocht naar je droomjurk en daarom krijg je bij Sam’s uitgebreid de tijd om te snuffelen, te ervaren en te passen.

Sam’s Bruidsboetiek; eigenzinnig, persoonlijk, betaalbaar www.samsbruidsboetiek.nl Sam’s Bruidsboetiek Van Loenshof 86, 7511 NK Enschede (winkelcentrum de Zuidmolen)

info@samsbruidsboetiek.nl tel. 06 34 260 148

Het Lutterzand is een prachtig natuurgebied. De Dinkel, de dennenbossen, de zandverstuivingen en de heide vormen een mooi decor voor jullie trouwdag. Te midden van de bossen is Restaurant & Buitenplaats Florilympha gelegen. Deze heerlijke uitspanning biedt verrassende mogelijkheden voor een bijzondere dag.

Florilympha is de ideale locatie voor o.a.: - intiem diner - buffet - high tea - barbecue - bruisend feest - trouwvervoer Florilympha verzorgt ook de catering op de officiële trouwlocaties: Erve Beverborg en het Jan Wesselinkhoes. Lutterzandweg 16-1 De Lutte T 0541 551486 www.florilympha.nl


Het candybuffet

Familie en vrienden maken jullie grote dag perfect. Het is dan ook altijd lastig om een originele manier te vinden om hen te bedanken. Overgewaaid uit Amerika is er sinds kort het zoete en kleurrijke candybuffet. Schep kannen, vazen en schalen vol met verschillende soorten snoep, in de kleuren van je huwelijksfeest. Wanneer de gasten naar huis vertrekken, kunnen ze langs het snoepbuffet lopen en een bakje of zakje vullen met hun favoriete zoetigheid. Succes verzekerd!

Om op te eten!

inspiratie bedankjes

Het nadeel van huwelijksbedankjes is dat ze vaak na een tijdje naar zolder verdwijnen. Dus waarom zou je geen eetbaar cadeautje geven? Met het chocoladetelegram huwelijkspakket bedank je je gasten met persoonlijke chocolade. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen. Zo kun je jullie voorletters in een blokje chocolade laten drukken, met een hartje in het midden. Er worden kleine doosjes bij geleverd. Zo heb je gemakkelijk en snel een smakelijk cadeautje. www.chocotelegram.nl

=

Two of a kind

Een zeer speels cadeautje voor alle gasten is om ze leuke hartvormige speelkaarten mee te geven. Met de tekst “Two of a kind” op de voorkant is dit perfect geschikt om als bruiloft bedankje te gebruiken! Wil je de kaarten persoonlijk maken, dan zijn de stickers hart een echte aanrader. Op deze stickers kun je jullie namen en trouwdatum laten drukken. Bij elk kaart spel zal dan met veel plezier terug gedacht worden aan jullie bruiloft. www.trouwartikelen.nl

Persoonlijke

cadeaubon

Trouwen doe je niet met z’n tweetjes. Je hebt mensen om je heen nodig. Denk aan jullie getuigen, ouders en ceremoniemeester. Dit ‘bruidspersoneel’ wil je op een persoonlijke manier bedanken. De Bonnenfabriek maakt dit mogelijk. Hier maak je in een handomdraai een cadeaubon met een personal touch. De kleine fotootjes op de voorkant kun je uploaden en op de achterkant is ruimte voor je eigen tekst. Nodig ze uit voor een diner, stuur ze een weekendje weg of trakteer ze op bijvoorbeeld een ballonvaart. Bestel je de bon voor 15:30 dan wordt ‘ie de volgende dag al geleverd; incl. spectaculaire cadeauverpakking met confetti en een extra verzendenvelop, zodat je je bon zelf kunt versturen. (Ook geschikt als uitnodiging voor jullie bruiloft.) www.bonnenfabriek.nl

www.huwelijk.nl

35


De trouwdag is een aaneenschakeling van hoogtepunten. De champagnetoost en het aansnijden van de bruidstaart horen bij die ultieme fotomomenten. Zorg er dus voor dat jullie bruidstaart niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook op en top uitziet. Je begrijpt, dit vereist vakmanschap. Foto: PhotoMo, Moniek Aansorgh

Bruidstaart,

samen het eerste stuk Traditioneel is de bruidstaart wit, versierd met bloemen van marsepein en andere decoraties met op de top een bruidspaar. Tegenwoordig kan de taart volledig aangepast worden aan jullie wensen. De belangrijkste voorwaarde is dat hij er prachtig uitziet en fantastisch smaakt. Kies een taart die bij jullie bruiloft past. Kleurrijk, dan wel stijlvol, machtig of juist luchtig, de keuze is reuze. Bovenop de taart staat jullie evenbeeld, weerspiegeld in een klein bruidspaartje. Deze taarttoppers zijn er in vele soorten en maten, waarvan sommige dolkomisch. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een speciaal voor jullie ontworpen glassculptuur. Na de bruiloft hebben jullie dan nog een luxe tastbare herinnering. Het is gebruikelijk dat de

bruid de taart aansnijdt. Haar nieuwbakken partner assisteert haar daarbij. De bruid houdt het mes vast en de bruidegom heeft zijn hand op de hare. Samen eten ze het eerste stukje op. Een foto hiervan ontbreekt in geen enkele bruidsalbum. Wat je steeds vaker ziet zijn de cakecups of cupcakes (what’s in a name). Deze stijlvolle traktatie wordt gepresenteerd op speciale standaards. Geen gedoe met bordjes en vorkjes, maar een feestelijke presentatie van prachtige cakejes in jullie eigen stijl. Romantisch, vrolijk, zwart-wit, speels en hip of juist klassiek, alles is mogelijk. Cakecups zijn niet per se een vervanger van de bruidstaart, maar zijn ook uitermate geschikt om bijvoorbeeld alleen aan de kinderen uit te serveren.

Bruidstaart op maat Wat is er persoonlijker dan jullie levensverhaal terug te zien in de bruidstaart? Tisa’s Taarten maakt het mogelijk. Had jouw aanstaande op zijn achttiende niet stiekem de auto geleend van palief en die tegen een boom geparkeerd? Heb je elkaar leren kennen tijdens een concert of heeft hij ten huwelijk gevraagd in een luchtballon... met een speciale bruidstaart kunnen alle verhalen op leuke wijze worden uitgebeeld op de taart en wordt het een échte persoonlijke feesttaart. Ook maken ze bij Tisa’s cupcakejes en de klassieke bruidstaarten. Heerlijk, stijlvol en precies passend bij jullie huwelijksfeest. www.tisa-taarten.nl

8

www.huwelijk.nl

37


Vintagestijl Geïnspireerd door de vintagetrend is het Bulatti weer gelukt om een unieke en exclusieve sieraden collectie te creëren. Het basismetaal van de sieraden van Bulatti is messing. Voor de kenmerkende Bulatti-afwerking ontwikkelde het atelier met een uniek procédé een tweetal heel eigen finishes: oud zilver (antiek verzilverd) en brons. Verder worden er tevens verschillende onderdelen gebruikt in glanzend vergulde- en verzilverde onderdelen. In combinatie met spannende materialen als Swarovski kristal, parels en schelpen ontstaan zo sieraden die de vintagestijl versterken en onderstrepen. www.bulatti.nl

Diamonds

accessoires

are forever

De tijdloze sieraden van Hot Diamonds zijn gemaakt van een unieke combinatie van sterling zilver met een of meerdere echte diamanten. Het is al jaren het bestverkochte sieradenmerk van Engeland. En nu is Nederland aan de beurt.

Pure klasse Bij elke jurk past een Abrazi sieraad. Door een breed palet van parels en kristallen, variabel in grootte en kleur, is Abrazi in staat tot het samenstellen van een unieke en perfecte combinatie, welke feilloos zal aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeur en schoonheidsbeleving. Magnifiek en oogstrelend, van modern tot klassiek, waarbij de ontwerpen uitblinken in variatie, stijl en pure klasse! De schitterende, handvervaardigde sieraden van Abrazi worden met de grootste zorg en uitsluitend in Nederland ontworpen. Abrazi is verkrijgbaar bij de gerenommeerde bruidsmodezaken. www.abrazi.com

De sierlijke collectie Addicted to love kenmerkt zich door speelsheid en eenvoud en is geïnspireerd op de liefde. Alle Hot Diamonds sieraden hebben een rhodium toplaag die het dof worden tegengaat. Zo kun je het ook nog jaren na jullie trouwdag dragen. www.hotdiamonds.co.uk

Ni euw!

Style je eigen bruidsschoen!

Nina Fiarucci heeft sinds kort Shoeclips in haar assortiment. Met deze ivoorkleurige clips kan de bruid haar eigen bruidsschoen ‘designen’. Er zijn clips voor satijnen en lederen schoenen. Een eenvoudig basismodel wordt zo een hippe eigentijdse bruidsschoen! De clips zijn in diverse uitvoeringen met organza, tule, parels en bloemetjes. www.mijntrouwschoen.nl

www.huwelijk.nl

39


Geluksmuntje De voorbereiding geeft vaak veel stress. Vaak doordat je je bedenkt wat er allemaal fout kan gaan tijdens jullie grote dag. Zo kom je ongetwijfeld op Youtube de ene na de andere weddingblooper tegen. Maar, don’t panic. Met jullie eigen geluksmuntje kan er niks gebeuren. Verras daarom jouw aanstaande met dit ultieme liefdescadeautje. Het muntje kun je bestellen via www.geluksmuntjes.nl.

Zo kan jullie niets gebeuren op jullie trouwdag en staat niets een gelukkig huwelijk nog in de weg.

Sfeervol licht

Helemaal hip zijn de candlebags. Deze zijn gemaakt van speciaal behandeld (brandvertragend) papier en kunnen daardoor goed buiten gebruikt worden. Zo kun je er bijvoorbeeld de tuin, paden en opritten sfeervol mee verlichten. Candlebags zijn er met verschillende decoraties, waaronder een met hartjesmotief. Heel toepasselijk voor jullie trouwdag natuurlijk. www.xxlwensballon.nl

Singing in the rain Wees voorbereid op het wisselvallige Nederlandse weer en kom smaakvol én praktisch voor de (trouw)dag met de Wedding Wellies. Deze designer regenlaarzen van Weddington Boots uitgevoerd in parelmoer coating en speciaal ontworpen om onder je trouwjurk te dragen. Je ziet er fantastisch uit en de Wedding Wellies houden je voeten droog en warm tijdens de trouwreportage, buitenbruiloft en andere buitenactiviteiten. Ze geven je trouwdag en buitenfoto’s een heel speciaal tintje en je trouwpumps blijven netjes! www.wellieswonderland.nl

Om nooit te vergeten

Eén van de mooiste dagen van je leven wil je vastleggen. Waarschijnlijk maak je een fotoboek en misschien wordt er gefilmd. Maar het is extra bijzonder om te zien en te horen wat de gasten jullie toewensen. Daarvoor is er nu het videogastenboek van Praatzuil.nl. De bezoekers hoeven tijdens het huwelijksfeest alleen op de knop van de praatzuil te drukken en het opnemen van hun felicitatie begint. Uiteindelijk krijgen jullie deze persoonlijke boodschappen in beeld en geluid op HD-dvd thuisgestuurd. www.praatzuil.nl

40

www.huwelijk.nl


Wedding bubbles

Het is niet overal meer toegestaan om met rijst, confetti of rozenblaadjes te strooien. Een mooi alternatief hiervoor is de bellenblaas of wedding bubbles. Bellenblazen heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Zo levert het vrolijke trouwfoto’s op en je vindt na jullie huwelijk niet rijst in je haar of lingerie. Daarbij komt dat de kids zich er een hele dag mee kunnen vermaken. Op www.trouwartikelen.nl vind je bellenblazers in soorten en maten. Deze vlekken bij normaal gebruik niet.

trends inspiratie

Just married!

Enthousiaste reacties op jullie trouwaankondiging zijn onbetaalbaar. Op www.cardxl.nl kun je al meer dan 25 jaar de geweldigste trouwkaartjes bestellen, van speciale papiersoorten en met luxe bewerking. Sinds kort heb je er ook weerbestendige raamborden, met ‘just married’, of ‘het bruidspaar’ erop, in verschillende stijlen. Speciaal ontwor pen en dus uniek in zijn soort. Een bijzondere manier om iedereen die het nog niet wist op de hoogte te stellen van jullie kersverse huwelijk!

De

musthave voor je stilettos

Iedere fashionista kent het probleem: je bent onderweg naar een leuk feestje, je bent mooi aangekleed, hebt je nieuwste stilettos aan… en zakt continu weg tussen klinkers, in gras of nog erger; in een putdeksel! De internationale sterren en royalty’s kennen de oplossing maar nu kan ook tout vrouwelijk Nederland haar mooiste pumps en hakken weer veilig uit de kast trekken. Olivia Wedding Search introduceert Olivia’s Heelos. Een eenvoudig concept waarbij een transparant dopje het loopvlak van de hak verbreedt waardoor wegzakken tot de geschiedenis behoort. Niet alleen praktisch, ook onopvallend. Kijk voor meer informatie op de website: www.heelos.nl

8

www.huwelijk.nl

=

41


Willen jullie een origineel en uniek persoonlijk trouwalbum? Dat kan! Naast jullie trouwfoto's, maak ik een uniek persoonlijk album met bijv. mooie gedichten, jullie trouwbeloftes of quotes van familie en vrienden. g r a f i s c h

i n

Ook voor fotografe n!

b e e l d

ont werp vormgeving beeldredactie

tel

06 105 24 645

e m a i l: i n f o@gr a f i s c h i n b e e l d.n l w w w. g r a f i s c h i n b e e l d . n l


Eindelijk samen Maanden hebben jullie uitgekeken naar de grote dag. Continu bezig met de voorbereiding en planning van jullie bruiloft. En als het dan eindelijk zover is, is het puur genieten van elkaar. Maar wat als alles achter de rug is? Val je dan in een zwart gat? Don’t panic, dan volgen de wittebroodsweken. De wittebroodsweken zijn de eerste

zes weken na jullie trouwdag. Volgens traditie mogen jullie in die weken niet worden gestoord. Zo kunnen jullie wennen aan jullie nieuwe status (oefenen met je eventuele nieuwe achternaam) en is er tijd genoeg om nog uitgebreid na te genieten. Genieten door jullie te baden in luxe. Vroeger was het eten van wit brood

een teken van feest en luxe. Nu laten de meeste kersverse echtgenoten zich verwennen tijdens een huwelijkreis. Niets is immers leuker dan na een geweldig feest vertrekken voor wat quality time met zijn tweetjes. En… mobieltjes uit natuurlijk!

Droomreizen naar Azië

Samen wandelen over een verlaten strand met golven kabbelend langs uw voeten, een romantisch diner bij zonsondergang aan het strand, een privé-optrekje om je even helemaal terug te trekken met jouw geliefde of samen een uitgebreide lichaamsbehandeling ondergaan in de meest idyllische spa. Azië is terecht voor velen een droombestemming en vooral voor het doorbrengen van een huwelijksreis. Idyllische stranden, prachtige natuur en cultuur, heerlijk eten, romantische settings en evenzo romantische accommodaties. 333TRAVEL kennen Azië door en door! Kijk daarom eens op www.333travel.nl.

8

Honeymoon op Aruba

Een onvergetelijke huwelijksreis op een tropisch eiland? Je beleeft het op Aruba. De mooiste dagen na je huwelijk breng je door op het ‘One Happy Island.’ De prachtige stranden, dineren aan de branding en opzienbarende zonsondergangen. Dit zijn slechts een paar ingrediënten om optimaal te kunnen genieten van jullie huwelijksreis. Stellen worden bij aankomst vanaf dag één in de watten gelegd. De hotels en resorts bieden voor bruidsparen speciale honeymoon packages. Voor een onvergetelijke huwelijksreis in paradijselijke sferen kies je dus voor Aruba. www.aruba.com

8

www.huwelijk.nl

43


Trouwlocaties in Overijssel

Buiten trouwen bij Den Alerdinck, gem. Raalte, Stephan Jansen Fotografen

Aan mooie huwelijkslocaties geen gebrek in het lieflijke Overijssel. Authentieke boerderijen en havezates, prachtige stadhuizen en andere historische locaties zorgen voor een romantische trouwceremonie. Tal van moderne locaties, voorzien van stijlvol meubilair en ledverlichting, bieden eveneens de perfecte plaats voor een sfeervolle huwelijksceremonie. En wat te denken van het uiteenlopende Overijsselse landschap dat als decor dient voor jullie fotoreportage. De Weerribben, kronkelende riviertjes, dennenbossen, heides en zandvlaktes, maar ook de (Hanze)steden bieden een sfeervolle omgeving. Succes met de zoektocht naar de locatie van jullie dromen!

Tekst: Ellen Hiemstra-de Jong

Almelo Wil je modern en zonder opsmuk elkaar het jawoord geven, dan trouw je in het stadhuis van Almelo. In de trouwzaal van het stadhuis treffen jullie moderne kuipstoeltjes aan, sfeervolle vloerbedekking en spotjes in het plafond. Het stadhuis is de enige aangewezen trouwlocatie van de gemeente Almelo. Op ieder gewenste locatie kan een huwelijk worden gesloten.

44

www.huwelijk.nl

Theaterhotel Almelo staat voor weelderige luxe. Warm, chique en uiteraard theatraal van aankleding. Het Theaterhotel biedt een persoonlijke partymanager voor al het regelwerk, een visagie-studio, een kapsalon en een bruidssuite. Het Theaterhotel heeft maar liefst zeventien ruimtes, waarbij de Sonneveldzaal toch wel favoriet is bij de bruidsparen. Een andere alternatieve trouwlocatie is ’t Wetshuys. Dit stadsmonument


anno 1691, karakteristiek en kordaat, is tegenwoordig een taveerne. Waar jarenlang stadsbestuurders en rechters met de wet in de hand de stad dienden, geurt nu de koffie, klinken de glazen en laten lekkernijen zich met smaak verorberen.

Borne Borne biedt niet alleen volop keuze in mooie trouwlocaties, maar ook in bijzondere tijdstippen en zelfs op zon- en feestdagen. Een absolute aanrader voor een chique bruiloft is het Dorset, waar je desgewenst zelfs om klokslag middernacht het jawoord mag laten vallen. De sfeer in het Dorset is onmiskenbaar Engels, beschaafd en stijlvol. In de salon op de 1e etage worden geluiden gedempt door het zware diepblauwe tapijt en de metershoge roomwitte gordijnen. Na de formaliteiten kunnen je gasten

Museum Bussemakershuis, gem. Borne.

in de lounge, maar ook op het balkon, met uitzicht op de beeldentuin, of op het terras een toost uitbrengen. Staat culinair genieten hoog op het verlanglijstje van jullie trouwdag, dan moet je zeker eens gaan kijken in Restaurant Seminar in Zenderen. Het is statig van buiten en biedt binnen een sfeervolle kapelzaal waar de trouwplechtigheid kan plaatsvinden. Ook de serre en het ruime terras staan tot jullie beschikking. Waar kun je beter stilstaan bij iets plechtigs als het huwelijk als in een huis waar de tijd heeft stilgestaan? Hiervoor is bezinningscentrum De Zwanenhof in Zenderen de aangewezen plek. Van oudsher is dit het retraitehuis van de Paters Redemptoristen, waar sinds 1927 een sfeer van inspiratie en gastvrijheid hangt. Jullie geven elkaar het jawoord in de prachtige oude kapel. Desgewenst kun je ook de kerkelijke inzegening hier laten plaatsvinden, waarna de kloostertuin wacht voor een fotoreportage van deze bijzondere dag. In de Tuinzaal is volop gelegenheid om de feestelijke

ceremonie ontspannen af te sluiten. In Zenderen is het mogelijk om in Theehuis de Karmeliet te trouwen. Het prachtige pand met de fraai aangelegde tuin huisvest behalve de theegelegenheid ook een gezellige lounge, met comfortabele stoelen en een ruim terras. Tevens in Zenderen staat de Kloostergang, een gastvrij en gemoedelijk restaurant. Een sfeervolle plaats om elkaar het jawoord te geven. In hetzelfde dorp is dan ook nog Wijnkoperij De Prinsen aangewezen als trouwlocatie. Authentieke klaslokalen, vol van flessen, maken de sfeer magisch. Het perfecte decor voor jullie jawoord en bijbehorende feestelijkeheden. In een mooi aangeklede zaal of tent, en bij mooi weer in onze voortuin, waar een 100 jaar oude eik het feestelijke nostalgisch maakt. Jan Boomkamp Gardens staat garant voor een bruiloft in het groen. Je hoeft zelf geen groene vingers te hebben om te kunnen genieten van de meer dan vijftig modeltuinen die naar wens worden aangekleed met een loper, bloemstukken, vuurkorven en kaarslicht. Bij slecht weer blijft het een bijzonder mooie omgeving om te trouwen. Het bruidspaar en de gasten kunnen dan uitwijken naar de Engelse serre of het Tuinrestaurant. Trouwen in een romantisch en sfeervol ingericht rijksmonument kan in Museum Bussemakershuis. Deze locatie die zich in het hartje van ‘Oud Borne’ bevindt leent zich uitstekend voor een huwelijksvoltrekking en receptie. Het museum is gebouwd in 1779 en beschikt over

prachtige stijl en tuinkamers die uitzicht geven op een fraaie tuin.

Dalfsen In 2008 is in Dalfsen het nieuwe gemeentehuis in gebruik genomen. In dit gemeentehuis kan getrouwd worden in de Raadzaal en in de Jeroen Krabbézaal. Deze laatste zaal is zoals de naam het al zegt ontworpen door de ambassadeur van Dalfsen, Jeroen Krabbé. Belangrijk onderdeel van deze moderne zaal is de Muur van de Verbintenis. Dit een kunstwerk bestaande uit ruim tachtig details van beroemde schilderijen en kunstwerken. Het huwelijk wordt daarmee als verbintenis in een historisch perspectief geplaatst.

Gemeentehuis Dalfsen, gem. Dalfsen. Foto: Ringfoto De Boer

Intiem en heel bijzonder is het Hofje van Buisman, de voormalige Hervormde Kerk, in Lemelerveld. Exclusief is Huize Den Berg, een statige locatie die te vinden is tussen Dalfsen en Ommen. Het landgoed wordt al in 1483 genoemd, maar het huis zelf dateert uit 1703. Voor het huis ligt een fraai plein met een monumentale toegangspoort. Op de benedenverdieping is ruimte voor een >>

Hofje van Buisman in Lemerveld, gem. Dalfsen, Fotografie Mike Rikken

www.huwelijk.nl

45


sfeervolle plechtigheid, met een kleine receptie of intiem diner. Het landgoed biedt een prachtig decor voor de foto’s, terwijl de gasten genieten van een verfrissende wandeling. De keuze is aan jullie. Sinds 2010 kan er in de gemeente Dalfsen ook op een locatie naar keuze getrouwd worden. Zo kun je bijvoorbeeld thuis trouwen of in een horecagelegenheid. Er is bijvoorbeeld al verschillende malen het jawoord gegeven in Auberge ’t Asje. Deze authentieke auberge is omgetoverd tot een magische locatie met landelijke sfeer. Hier worden jullie verwelkomd rondom het grote fornuis middenin het restaurant onder het karakteristieke balkenplafond. Naast de huwelijksceremonie (bij mooi weer ook buiten op het terras mogelijk) kun je hier de gehele trouwdag vieren.

Auberge ‘t Asje, gem. Dalfsen.

Deventer Intiem en sfeervol zijn voor het Van Marlehuis prima omschrijvingen. Veel van jullie gasten zullen blij verrast zijn door dit bijzondere monument waar ze waarschijnlijk nog niet eerder zijn geweest. Jullie worden ontvangen in de Gobelin kamer, waarna jullie samen met de gasten het jawoord geeft in de Rococozaal. Ook is het mogelijk om deze bijzondere dag te vieren met een receptie en of een diner. Het Sandton IJsselhotel is monumentaal en design tegelijk. Met haar ligging aan het water is het gemakkelijk bereikbaar voor iedereen. Bovendien, het uitzicht over de IJssel, eventueel in combinatie met een eigen vaartochtje, is typisch Deventer. Deventer is één van de Sallandse gemeenten waar je ook op zondag in het huwelijk kunt treden, bijvoorbeeld in Gastenboerderij Spijkvoorde in Lettele. Deze multifunctionele en luxe b&b locatie ligt verscholen achter een klein bos tussen de Hanzestad en de Holterberg. Daarnaast zijn er binnen de gemeentegrenzen van Deventer nog het

Landshuis, Huis Nieuw Rande, het Stadhuis van Deventer en het Westerhuis in Bathmen. Het Westerhuis is gevestigd naast de kerk in het hart van Bathmen. Het voormalige gemeentehuis is helemaal opgeknapt en daarmee weer een trouwlocatie met allure. Huis Nieuw Rande is een andere feestelijke locatie. Dit monumentale Sallandse landgoed ligt tussen Deventer en de IJssel, in Diepenveen. Het is een uniek pand dat historie ademt en dat wordt omgeven door een Engels landschapspark met bospartijen en vijvers. De koetsenpoort lijkt gemaakt voor een aankomst met paard en rijtuig. Wil je de huwelijksnacht hier doorbrengen, dan kun je kiezen uit één van de gastenkamers in het landhuis zelf of in de koetsierswoning. Ook de Dorpskerk van Diepenveen behoort tot de officiële trouwlocaties. Wil je filmpjes zien van de eerder genoemde trouwlocaties? Dan kun je terecht op de website van de gemeente. Zit de locatie van jullie dromen er nog niet bij? Geen probleem! In principe kan er in de gemeente Deventer overal getrouwd worden. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met het team Publiekszaken.

Dinkelland Dinkelland heeft veel keuze voor bruidsparen. De locaties zijn heel divers. Midden in Ootmarsum, in het voormalige stadhuis, kan men elkaar het jawoord geven in de zeer bijzondere en stijlvolle trouwzaal. Exclusief en sprookjesachtig is

Stadhuis, gem. Deventer, Fotografie Mike Rikken

het Landgoed Singraven, waar meerdere gebouwen geschikt zijn voor een sfeervolle feestelijkheid. De Watermolen was oorspronkelijk het molenaarshuis en ligt midden op het landgoed. De oud-Twentse inrichting van het restaurant sluit naadloos aan bij de sfeervolle, schilderachtige omgeving. Ook het Koetshuis is tegenwoordig ingericht als horecagelegenheid, waarbij het nostalgische karakter van de voormalige stalling voor rijtuigen en paarden in tact is gebleven. Allerlei authentieke details zoals het plafond met de balkenstructuur, de vitrines en de paardenboxen zijn nog te zien. Bij mooi weer gaan de enorme staldeuren open en heffen de gasten het glas met op de achtergrond het ruisen van de Dinkel. Ook historisch, maar dan heel anders >>

Huis Nieuw Rande, gem. Deventer, PhotoMo, Moniek Aansorgh

www.huwelijk.nl

47


is het Openluchtmuseum midden in Ootmarsum. De fraai aangelegde tuinen en een zeventiental vakwerkgebouwen leveren een bijzonder sfeervolle omlijsting voor jullie trouwdag. De huwelijksvoltrekking zelf kan plaatsvinden in het rustieke Los Hoes, de statige Hofkamer, de nostalgische uitspanning De Weemhof, de sfeervolle Schaapskooi of in de openlucht. In Ootmarsum is ook Hotel De Wiemsel aangewezen als trouwlocatie. Hier wordt Twentse gastvrijheid gecombineerd met wereldse gastronomie. De prachtige tuin van het hotel en het hotel zelf kan worden gebruikt voor het maken van de bruidsreportage. Pluspunt is bovendien Beauty World in het hotel dat het wel heel aantrekkelijk maakt om er voor of na de bruiloft nog een paar verwendagen aan vast te plakken. Havezathe Het Everloo in Rossum combineert Twentse streekgerechten met een whiskybar en goed verzorgde boerderijlodges voor een huwelijksnacht in landlevenstijl. Chique waar het chique moet zijn en toch ook allemaal heel gemoedelijk. Bij uitstek een adres voor een persoonlijke invulling van jullie trouwdag. Lommerrijk en besloten is misschien wel de beste typering voor de voormalige Stiftschool in Weerselo. Het eeuwenoude schoolgebouw maakt onderdeel uit van het beschermd dorpsgezicht Het Stift. Je kunt op Het Stift terecht voor het trouwen voor de wet, de kerkelijke inzegening (NH-Kerk) alsmede het aansluitende feest. In Lattrop is de historische Oortmanmolen aangewezen als speciale locatie voor de trouwplechtigheid. Ook is het mogelijk in Lattrop te trouwen op het mooie landgoed De Holtweijde. Allure, stijl en sfeer zijn de sleutelwoorden op dit speciale plekje. Verscholen in het groen zou dit wel eens de perfecte locatie kunnen zijn Landgoed Singraven, gem. Dinkelland.

48

www.huwelijk.nl

De Weemhof, gem. Dinkelland, PhotoMo, Moniek Aansorgh

voor jullie jawoord. Ook al is de keus overweldigend het kan natuurlijk zijn dat jullie een andere locatie in Dinkelland als de perfecte plaats voor jullie ceremonie zien. Dit is geen probleem want in de gemeente kan je trouwen op een willekeurige locatie naar keuze.

Enschede In Enschede is volop gelegenheid om een trouwlocatie te vinden die bij jullie wensen past. Alleen het stadhuis telt al meerdere trouwzalen. En dan is er nog een groot aantal alternatieve locaties aangewezen. Om te beginnen bij Partycenter ’t Bölke. Hier kan je naast een professioneel opgezette trouwceremonie ook prima terecht voor het diner en (thema)feest. Het Paradijs, bewijst dat een bijzondere trouwerij het niet altijd hoeft te hebben van chique allure. Het Paradijs is begonnen als project van een kunstenaar vol idealen. In vijf jaar tijd toverde hij een industrieloods om in een oase van groen, terrassen, water en rustige ruimtes. Inmiddels wordt Het Paradijs gerund Hampshire Hotel De Broeierd, gem. Enschede. Foto: Pro-foto.

als horecabedrijf, met nog altijd alle ruimte voor rust en meditatie, kunst, vegetarische etentjes en bijzondere bijeenkomsten. Jullie bruiloft kan hier helemaal op maat worden gesneden. Binnen de stadsgrenzen van Enschede zijn er dan ook nog het moderne Rijksmuseum Twenthe en de Grote Kerk. Zoek je het liever in landelijke sferen, dan kom je wellicht beter aan bod bij de Johanneskerk in Twekkelo of het Hampshire Hotel De Broeierd. Deze trouwlocatie, met 61 luxueuze kamers, is in authentieke Saksische stijl gebouwd en is van oorsprong de oudste herberg van Twente. Trouwen in Lonneker kan sinds kort in de intieme en romantische kapel. Maar jullie kunnen natuurlijk ook naar Hotel Savenije. Gelegen aan het dorpsplein omgeven door eeuwenoude bomen worden jullie hier gastvrij en met zorg ontvangen. De speciale jachtkamer is ingericht als trouwzaal. Een ander hotel waar je in de watten wordt gelegd is Sandton Resort Bad Boekelo. Een hotel met beautyen wellnesscentre dat ligt op een eigen landgoed ter grootte van 23 ha. Resort Bad Boekelo biedt dan ook ongekende mogelijkheden. Trouwen in belevingspark Labyrinth der Zinnen in Boekelo is heel speciaal. Daarbij komt dat dit prachtige park natuurlijk een mooi decor is voor jullie trouwreportage. Trouwlocatie Dragonheart-Erve ’t Stroink is gelegen op een unieke plek in Enschede Zuid. De monumentale boerderij staat op een plek die al bekend is bij het bisdom van Utrecht sinds 1325, onder de benaming ‘Erve


Strodinch van Esmarke.’ Dragonheart heeft in het oudste gedeelte van de boerderij van de ‘Jachtkamer’ uit 1776 een ‘Ridderzaal’ gemaakt. In deze nog authentiek betegelde kamer kan je je jawoord tot iets heel speciaals maken. Zie je meer in een trouwceremonie buiten? Dat kan hier ook. Het rietgedekte Prieel bij de Dragonheart is een mooie buitenlocatie. Tot slot willen wij nog Parklocatie De Jaargetijden benoemen. Het Volkspark werd als park ingericht in 1872. Op ruim vijftien hectare staan nu diverse kunstwerken, waaronder het oorlogsmonument van Mari Andriessen. In het in 1874 gebouwde Volksparkgebouw is nu Parklocatie De Jaargetijden gevestigd.

Gemeentehuis, gem. Haaksbergen.

Haaksbergen Trouwen in het gemeentehuis van Haaksbergen is een stijlvolle beleving. De natuurstenen bordestrap aan de voorzijde van het gebouw leidt het bruidspaar en de gasten naar de ingang. Op de eerste verdieping is de intieme trouwzaal. Naast het gemeentehuis zijn er nog drie aangewezen locaties. Zo kun je ervoor kiezen om elkaar het jawoord te geven in De Jaargetijden, gem. Enschede, Fotografie Mike Rikken

Restaurant de Blanckenborgh. Deze statige witte villa is gevestigd in het stadspark van Haaksbergen. Een ceremonie op het terras en rond de vijver kan natuurlijk ook! Na de huwelijksvoltrekking kun je er genieten van een zorgeloze dag met diner en receptie. Kortom, een romantische dag op een romantische locatie. De tweede trouwlocatie is restaurant Bi’j de Watermölle. Dit intieme hotel/ restaurant is gelegen in een historische omgeving bij de eeuwenoude Oostendorper watermolen. Hier is het tevens mogelijk om elkaar het jawoord buiten te geven. Ze bieden je Bi’j de Watermölle een zorgeloze dag, inclusief feest tot vijftig personen. En genoot je al van al dat water in deze mooie omgeving, dan is je huwelijksnacht helemaal speciaal als jullie je terugtrekken met whirlpool en waterbed in de bruidssuite. Restaurant ’t Hagen is door de gemeente uitverkoren als derde locatie voor het voltrekken van wettelijke huwelijken. Deze prachtige partyaccommodatie is gevestigd in een eeuwenoude hoeve die grenst aan het buitengebied van Haaksbergen. De gelegenheid ademt sfeer en warmte uit met een moderne tint. De monumentale serre, kroonluchters, schouw en kleurstellingen zorgen ervoor dat de tijd wegglijdt. Verrassend is de koepel in het park waar je het jawoord kan geven, direct grenzend aan het ruim opgezette terras.

Hardenberg In Hardenberg vinden we vijf bijzondere locaties: Het Historisch

Voormalig Gemeentehuis Gramsbergen, gem. Hardenberg.

Cultureel Infocentrum Vechtdal, het voormalig gemeentehuis in Gramsbergen, de Oude Kosterij in Heemse, de Gashouder en De Turfschuur in Dedemsvaart. Het voormalig gemeentehuis in Gramsbergen heeft de Baron van Voerst van Lyndenzaal. Deze oude trouwzaal is nog in oorspronkelijke staat. Alleen het verdwenen glasin-loodraam is vervangen door een nieuw raam ontworpen door glaskunstenares Ans Stobbe-Buter. De exploitatie is in handen van Stichting Quo Vadis. Een unieke locatie is De Gashouder in Dedemsvaart. Een klein aantal Dedemsvaarters nam zich eind van de vorige eeuw voor om het voormalige gasreservoir in ere te houden. Maar er gebeurde meer dan dat. De gashouder kreeg een enorme facelift, veroverde een volstrekt eigen plek in de entree van dit eeuwenoude dorp, en torent inmiddels fier uit boven de beroemde kalkovens. De ruimte waar vroeger volop gas was, heeft voortaal volop gasten. In een theaterzaal, die je nergens anders vindt in Nederland. Tegenwoordig is het mogelijk elkaar het jawoord te geven op deze speciale plek. De theaterzaal wordt omgetoverd tot een prachtige trouwzaal. Modern en comfortabel ingericht en voorzien van prachtige verlichting. Zit de locatie van jullie dromen er niet bij? In overleg zijn andere gewenste locaties mogelijk.

Hellendoorn Je mag in Hellendoorn je eigen trouwlocatie kiezen, maar dat niet alleen, het is daarbij ook nog mogelijk zelf het tijdstip te bepalen. Je kunt 24 uur per dag gedurende 6 dagen per week de verbintenis met elkaar aangaan! (met uitzondering van de zondag) Natuurlijk zijn er ook aangewezen locaties met bijzondere extra’s. Zo kun je terecht in de unieke trouwzaal van het nieuwe Huis voor Cultuur en Bestuur >>

www.huwelijk.nl

49


Wil je op de hoogte blijven van alle trends en nieuwtjes op huwelijksgebied? ĂŠn iedereen op de hoogte houden van jullie trouwplannen?

de en Scan de QR co kijkje op neem eens een huwelijk.nl

Op Huwelijk.nl draait alles om jullie huwelijk. Met je facebookaccount kun je een eigen trouwblog bijhouden en delen. In het online magazine lees je de nieuwste tips en trends. Ook vind je er bedrijven bij jou in de buurt en houden specialisten je op de hoogte van hun belevenissen.

www.huwelijk.nl 8

Breng dus eens een bezoekje aan de leukste trouwsite van Nederland!


in Nijverdal of in ’t Noaberhuus in Hellendoorn.

Hengelo Het stadhuis van Hengelo, ontworpen door J.F. Berghoef, werd in 1963 officieel geopend. De Scandinavische en Italiaanse stijlkenmerken vermengd met Saksische bouwwijzen en eigentijdse decoraties geven het gebouw een zekere voornaamheid. Via de brede buitentrap kom je in de grote hal, die als een plein centraal in het stadhuis ligt. Aan de andere zijde, één verdieping hoger, ligt de trouwzaal. Buitenplaats de Houtmaat is één van de meest bijzondere trouwlocaties in Twente. Het geheel ligt in het buitengebied van Hengelo midden in de bossen aan een mooie goed onderhouden vijver. Het landgoed bestaat uit twee rustieke, in Saksische stijl opgetrokken boerderijen, een aantal deels overdekte terrassen en een grote speeltuin. Voor het voltrekken van huwelijken wordt een nostalgische zaal gebruikt waarvan de intieme sfeer een onvergetelijke stempel drukt op de bijzondere dag. Daarnaast is het in de zomermaanden mogelijk om te trouwen onder de bomen of in de romantische huwelijkskoepel op het water. Ook voor bijvoorbeeld het nuttigen van een heerlijk buffet met de bruiloftsgasten of vieren van de bruiloft na de huwelijksplechtigheid zijn de mogelijkheden zowel binnen als in de buitenlucht groot! Maar gemeente Hengelo biedt meer. Het is ook mogelijk te trouwen in Tuindorphotel Lansink, Watermolen De Olde Meule in Oele en Het Wapen van Beckum. Deze van oorsprong herberg (1895) is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een imposante Saksische boerderij. Historisch besef wordt gecombineerd met een moderne entree, een Engelse tuin en diverse open haarden. De terrassen, met waterpartijen doen het goed op de trouwfoto’s. Bij

Markelo, nu onderdeel van de gemeente Hof van Twente, was destijds de eerste Nederlandse gemeente die bruidsparen liet trouwen in de openlucht. Dat gebeurde en gebeurt nog op de Dingspelerberg, één van de vijf heuvels die Markelo omringen. Nadat de huwelijksceremonie in de openlucht heeft plaats gevonden, worden akte en huwelijksbelofte ondertekend in een klein gebouwtje op de heuvel, dat dienst doet als dependance van het gemeentehuis. Voor slecht weer moet je rekening houden met het feit dat de hele plechtigheid eventueel nog verhuisd wordt naar het gemeentehuis in Goor. Ook geen slechte optie trouwens, want via een ingebouwd videoscherm kun je daar een diavoorstelling met je eigen fotoselectie laten projecteren. De andere locaties waar buiten kan worden getrouwd zijn Restaurant Den Haller in Diepenheim of Museumboerderij Wendezoele.

Trouwzaal Stadhuis, gem. Hengelo.

Broederpoort, gem. Kampen.

Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal, gem. Hellendoorn, Fotografie Mike Rikken

mooi weer kun je er ook trouwen bij het prieeltje in de Engelse tuin.

Hof van Twente

Restaurant Den Haller is een authentieke Saksische boerderij landelijk gelegen nabij een gerenoveerde watermolen. De plechtigheid kan hier plaatsvinden op de deel of in de oude Twentsche keuken, maar ook buiten onder de walnotenboom. Er kan tevens getrouwd worden in het Parochiehuis in Delden en het Beaufort in Markelo. Is een andere locatie zo bijzonder dat je er het jawoord wilt geven? Dat kan, want in de gemeente kan op elke locatie getrouwd worden.

Kampen De oude Hanzestad Kampen heeft diverse bijzondere locaties, de één met een bijzonder historische sfeer, de ander rond het thema water en weer een ander typisch klassiek. Zo is het mogelijk te trouwen in de Museumboerderij op het Kampereiland, met maximaal zo’n 65 gasten. De hele trouwdag kun je er vieren: van ontmoeting in het gemeenschapscentrum “Ons Erf”, per koets (kerkbrik) naar de museumboerderij voor het burgerlijk huwelijk en eventueel een kerkelijke inzegening >> Sint Annakapel, gem. Kampen.

www.huwelijk.nl

51


in de kerk op het Kampereiland. Voor een receptie of feest kun je vervolgens weer terecht bij “Ons Erf”. Super sfeervol is natuurlijk een trouwerij op het water, vanuit je eigen Hanzestad. Met de tweemastbrigantijn Jannes van Campen, vaar je zo de IJssel op. Alleen tijdens het officiële gedeelte ligt het schip afgemeerd. Zit je met veertig gasten op de Jannes van Campen eigenlijk al te snel aan je maximum aantal uitnodigingen, dan kun je met honderd gasten ook nog kiezen voor een stoomsalonschip. Rederij Faim & Co biedt jullie een gastvrij onthaal volop nostalgie, luxe en comfort op de Succes, een schip dat al sinds 1897 zijn naam eer aan doet. De thuishaven van de Succes is Almere. Aan de vaste wal kun je kiezen tussen de moderne raadzaal in het nieuwe stadhuis, de indrukwekkende Broederpoort, in de oude foyer van de Stadsgehoorzaal of in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum, voorheen het Oude Stadhuis. De trouwzaal straalt romantiek en er is plaats voor 60 personen. Na afloop van de ceremonie kun je en mooie foto maken op de bordestrap. De Broederpoort was tot in de 19e eeuw één van de zeven hoofdpoorten, toen Kampen nog geheel ommuurd was. Via een ronde stenen trap is de trouwzaal op de eerste verdieping te bereiken. Van hieruit heb je, samen met max. 40 gasten, een schitterende doorkijk in de Broederstraat. De Broederpoort is bij gebrek aan een lift helaas niet geschikt voor minder valide personen. Veel toegankelijker en geschikt voor grote gezelschappen tot 350 personen is de monumentale Stadsgehoorzaal. De intieme sfeer is uitermate geschikt voor de officiële huwelijks voltrekking. Dit gebouw met de typische klassieke sfeer van een middelgroot theater nodigt uit tot een stijlvolle ontvangst voor receptie en feestavond. Erve Beverborg, gem. Losser.

52

www.huwelijk.nl

Landgoed De Wilmersberg, gem. Losser.

Een ander wel heel romantisch en intieme locatie is de St. Annakapel aan de Broederweg 10. Zeker als de trouwbelofte ook nog eens gepaard gaat met de muzikale hoogstandjes van pianovirtuoos Jan Vayne; de eigenaar van dit voormalige eeuwenoude kloosterkerkje.

Losser Naast de trouwzaal en de raadszaal in het gemeentehuis in Losser is in principe de hele gemeente aangewezen als ‘huis de gemeente’. Met haar vijf unieke en fraaie kerkdorpen De Lutte, Losser, Beuningen, Glane en Overdinkel mag men de gemeente Losser met recht “De Schatkamer van Twente” noemen. De diversiteit van het Twentse landschap, de streekeigen bouwstijl, verborgen paden, de rijke geschiedenis en tal van andere parels kenmerken deze grensgemeente. Aan unieke trouwlocaties dan ook geen gebrek. Alleen al Het Lutterzand kent een paar authentieke plekken om het jawoord te geven. Het natuurgebied met dennenbossen, zandverstuivingen en heide wordt doorkruist door het riviertje De Dinkel. Dit levert vanzelfsprekend schitterende trouwfoto’s op. Het Jan Wesselinkhoes is een Saksisch Los Hoes aan de Puntbeek, gelegen aan de rand van Het Lutterzand. Erve Beverborg is een zelfde type Saksische schuur en is enkele jaren geleden volledig gerestaureerd. Gebleven is de authentieke sfeer met wijd openslaande Niendeuren, houtkachel en uitzicht over de akkers en weilanden. Het is nu voorzien van een moderne pantry, cv en gescheiden toiletten. Erve Beverborg ligt vlak aan de Dinkel. Op korte afstand van deze locaties vind je Restaurant Florilympha

en Paviljoen ’t Lutterzand. Deze gelegenheden bieden verrassende mogelijkheden voor jullie trouwdag. Aan een kabbelende Bloemenbeek, te midden in het glooiende Dinkeldal ligt als een juweel in een perfecte zetting Landhuishotel De Bloemenbeek. Een sfeervol boutique hotel met historie, stijl en allure. De stijlvolle kamers, het fine dining restaurant, de Orangerie en de diverse zalen met terrassen zijn uitermate geschikt voor het organiseren van een receptie of diner voor welke gelegenheid dan ook. Ter afsluiting van jullie trouwdag staat de romantische bruidssuite tot jullie beschikking. Het idyllisch gelegen Landgoed de Wilmersberg is ook zo’n perfecte plek om jullie huwelijk te laten voltrekken. Na het jawoord kun je de champagne laten ontkurken op het terras met uitzicht op de omliggende landerijen. Het prachtige Twentse Trouwingang van Gemeentehuis in Wijhe.


coulisselandschap dat Landgoed de Wilmersberg omringt, leent zich bovendien voor een mooie fotoreportage. De chef-kok verzorgt een diner met heerlijkheden uit het hart van Twente. En natuurlijk kun je op het landgoed jullie receptie houden en een spetterend feest geven. Overnacht vervolgens in een van de mooie suites en laat jullie gasten overnachten in een van de andere stijlvolle kamers. De ervaren weddingplanner zal er samen met jullie voor zorgen dat alle wensen ingewilligd worden op ‘jullie eigen landgoed’. Het dorp Losser heeft een streekeigen trouwlocatie in ’t Nien End; een Saksische boerderij die in het dagelijks leven dienst doet als kunstgalerie. Op deze culturele hoeve kan temidden van kunstexposities het huwelijk worden voltrokken. Een prachtig stekje voor de fotoreportage, want ’t Nien End ligt midden in het lommerrijke cultuurpark van Erve Kraesgenberg.

Oldenzaal Oldenzaal telt naast het stadhuis een aantal bijzondere alternatieven. Het Koetshuis trekt trouwlustigen uit de verre omgeving. Het is gevestigd in één van de oudste gebouwen van Oldenzaal, gelegen aan de historische Marktstraat tussen de panden ‘De Groote Sociëteit’ en museum ‘Het Palthehuis’. Achter de fraaie oude gevels schuilt een intieme zaal voor een gezelschap tot 75 personen. Er staat een vleugel tot jullie beschikking. Villa De Haer is eveneens een trouwlocatie met allure. Dit in 1881 in eclectische stijl gebouwde pand herbergt een authentieke eetzaal en is geschikt voor partijen tot 80 personen. De lange groene oprijlaan zorgt voor een schitterende aankomst. Erve Hulsbeek ligt op Recreatiepark Het Hulsbeek. Op het landgoed bevinden zich bossen, heidevelden, vennetjes, zwem- en surfvijvers met zandstrand. De Buitenplaats Erve Huize Westervoorde, gem. Olst-Wijhe.

Landgoed Het Laer, gem. Ommen. Peter van der Lingen Bruidsfotografie

Hulsbeek is gebouwd in Engelse landschapsstijl. De monumentale Twentse boerderij met aangebouwd jachtverblijf is verbouwd tot een multifunctionele accommodatie met o.a. een sfeervol partyrestaurant. De huwelijksvoltrekking kan plaatsvinden in de serre met uitzicht over de vijver. Ook de knusse Pronkkamer is hier een uitstekende ruimte om elkaar het jawoord te geven. Een andere mogelijkheid is Cultureel Centrum De Hof. Eveneens een plaats waar je elkaar op een mooie manier eeuwig trouw kan beloven. Met de tot in de puntjes verzorgde ambiance is Luttikhuis misschien wel de gedroomde trouwlocatie voor jullie. Alles is in overleg mogelijk en de parktuin leent zich uitstekend voor het maken van een mooie trouwreportage.

Olst-Wijhe In Olst wordt het huwelijk voltrokken in de sfeervolle trouwzaal van Huize Westervoorde. Het landhuis bestond al in 1772 en heette toen Het Spijker. De dames Conradie Westervoorde kochten het en gaven er hun naam aan. De gemeente Olst richtte in 1951 het inmiddels Trouwzaal, gem. Raalte.

vervallen landhuis, na een grondige renovatie, in als raadhuis. Sinds naast Huize Westervoorde een nieuw gemeentehuis is verrezen, dient het landhuis als vergaderruimte en exclusieve trouwlocatie. In Wijhe kan getrouwd worden in het gemeentehuis aan het Raadshuisplein. Het bruidspaar heeft hier een exclusieve trouwingang aan de kant van de IJssel. Een prachtige brug verbindt de dijk met het gemeentehuis. De inrichting van de trouwzaal is strak en modern met een uniek uitzicht over de rivier de IJssel. Foto’s zijn te vinden op de website van de gemeente OlstWijhe. Uiteraard kan er in overleg ook getrouwd worden op een locatie naar keuze. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de gemeente.

Ommen Ommen heeft als bijzondere locatie Landgoed Het Laer. Dit 17e-eeuwse landgoed heeft alles waar je als bruidspaar van kunt dromen: vier stijlvolle feestzalen, een hoogstaande keuken, een monumentale entree, een prieeltje in de tuin en een oud park voor prachtige foto’s. Wil je hier overnachten, dan krijg je bijvoorbeeld de beschikking over de Freule Johanna Suite waar je je ook kunt terugtrekken voor de voorbereidingen. Het landhuis wordt geëxploiteerd door Hotel & Restaurant de Zon, zodat je eveneens de overnachting voor al je gasten kunt regelen. Ook authentieke koetsen en trouwauto’s kunnen worden voorgereden. Vanaf maart 2012 is het in Ommen mogelijk om op locatie te trouwen. >>

www.huwelijk.nl

53


Raalte Raalte nodigt romantische echtparen uit als buitenlocatie te kiezen voor het koetshuis van Havezate Den Alerdinck. Den Alerdinck heeft de allure van een historische buitenplaats uit de 18e eeuw, hoewel het later is herbouwd. Rondom het huis loopt een gracht, waarover een strakke brug is gebouwd, die toegang geeft tot het huis, dat opgetrokken is uit baksteen, twee bouwlagen heeft en een voorgevel bestaande uit vijf brede traveeën. De gemeente biedt daarnaast ook een kleine sfeervolle kerk als trouwlocatie. Deze sfeervolle Vrije Katholieke Kerk is zeer geschikt voor gezelschappen tot 40 personen. In overleg met de gemeente is het ook mogelijk om te trouwen op andere locaties, deze dienen wel te voldoen aan vastgestelde eisen.

Vrije Katholieke Kerk, gem. Raalte. Foto: Stefan Kemper Fotostudio.

Rijssen-Holten In het gemeentehuis van Rijssen kon een aantal jaren niet getrouwd worden vanwege nieuwbouw, maar nu kun je gebruik maken van het mooie gemeentehuis. Diverse locaties die toen als alternatief werden aangeboden, zijn nu ook nog beschikbaar. Dit betekent dat je kunt trouwen in discotheek Lucky & Co, Brasserie de Beyaardier, ‘t Brodshoes, Café de Blauwe Reiger in Rijssen, Fletcher Hotel Sallandse Heuvelrug en Hotel Restaurant ’t Lösse Hoes. ’t Lösse Hoes heeft samen met Gasterij De Kruidentuin alles in huis voor een tip-top feest. Jullie trouwdag is ook bij Fletcher Hotel Sallandse Heuvelrug in goede handen. Van de entree over de rode loper tot en met de huwelijksnacht ben je hier aan het juiste adres. En wens je nog tips, ideeën of hulp bij het organiseren van jullie trouwdag, dan staat de Fletcher Trouwspecialist voor jullie klaar. Een andere locatie buiten Rijssen is Het Schwarzwald. Dit partycentrum is gelegen in het bosrijke en natuurschone gebied tussen Rijssen, Holten

Havezathe Den Alerdinck, gem. Raalte. Stephan Jansen Fotografen

en Markelo. Beeldbepalend is het Parkgebouw in Rijssen, dat ooit werd opgericht als cultureel centrum voor de Rijssense burgerij, een geschenk van de bekende jutefabrikanten Ter Horst. De directe omgeving van het Parkgebouw is uniek. Het grenst aan het Twentse natuurgebied met Havezathe De Oosterhof (Rijssens Museum) en de eeuwenoude oliemolen aan het riviertje De Regge. Rondom het Parkgebouw zelf kun je trouwens ook al prima uit de voeten voor een fotoreportage in de natuur, want het ligt midden in het volkspark. Aan de rand van Nationaal Park ‘De Sallandse Heuvelrug’ staat restaurant, hotel en grand café De Swarte Ruijter. De rietgedekte villa is in de jaren 30 van de vorige eeuw gebouwd als theehuis en zou wel eens zeer geschikt kunnen zijn voor jullie ceremonie. Hotel-restaurant Hoog Holten biedt de mogelijkheid tot een speciaal jawoord. Dit voormalige jachthuis uit 1919, in Engelse Cottagestijl, is gelegen in een prachtige omgeving met bossen. Hier wordt de roze loper voor jullie uitgerold. Het Kulturhus Holten is het kloppende hart in het centrum van Holten. Het bestaat uit drie locaties. Het Kulturhus Holten biedt plaats aan een groot aantal culturele en maatschappelijke organisaties en heeft bovendien een eigen horecagelegenheid, multifunctionele theaterzaal en diverse zalen. Het Kulturhus Holten bruist zeven dagen per week door het grote aantal functies Fletcher Hotel Sallandse Heuvelrug, gem. Rijssen-Holten.

dat bij elkaar is gebracht en de enorme verscheidenheid aan activiteiten, variërend van theater en filmvertoningen tot vergaderingen, lezingen, recepties, cursussen en niet te vergeten: huwelijksplechtigheden. In Holten is tevens het voormalig gemeentehuis te vinden waar jullie elkaar het jawoord kunnen geven en Outdoors Holten. Bij deze laatste is het mogelijk lekker te blijven dineren, een knalfeest te geven en jullie kunnen hier ook jullie huwelijksnacht beleven!

‘t Brodshoes, gem. Rijssen-Holten. Fotografie Mike Rikken

Staphorst Staphorst heeft als gemeenschap al een heel eigen sfeer. Het is dan ook wel zo consequent dat ook de trouwzaal van de gemeente geheel in stijl is ingericht. Het meubilair heeft de kleuren en de vorm van de jaren ’50. Ook de glas-in-loodramen en het fraaie houtwerk in de deuren dragen bij aan de authentieke sfeer. Voor de echte Staphorsters zal misschien geen Overijsselse locatie kunnen opboksen tegen hun eigen trouwzaal, maar sinds kort mag er in Staphorst ook op alternatieve locaties getrouwd worden. En die zijn zeker de moeite waard. Zo kun je onder andere trouwen in de prachtige Museumboerderij Staphorst in de Veldschuur in Rouveen en in het Kerkje IJhorst. Voor meer informatie kun je terecht op het trouwportaal van de gemeentelijke website.                         

Steenwijkerland Super de luxe verwend worden of al punterend naar het huwelijksfeest: het kan allemaal in Steenwijkerland. In overleg met de gemeente mag een locatie naar keuze als trouwlocatie worden gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan het vernieuwde Buitengoed Fredeshiem in de bossen van De Bult. Alles is aanwezig: een zaal voor receptie of feest, uitstekende catering, een kerkje voor de dienst of plechtigheid, een sfeervol >> restaurant met terras en prima

www.huwelijk.nl

55


overnachtingsmogelijkheden in het hotel of een van de vakantiehuizen. En natuurlijk een beeldschone locatie om jullie trouwfoto’s te maken. Ook het sfeervolle Restaurant ‘t Binnenhof in Paasloo kan jullie trouwdag van huwelijksceremonie tot een swingend feest tot in de puntjes verzorgen. Als aangewezen trouwlocatie kun je terecht bij Landgoed Oldruitenborgh. De Trouwzaal van Oldruitenborgh ademt zijn historie door het antieke Louis XIV meubilair en bijzondere tapijt met zacht kleurrijk motief. De wanden zijn bedekt met lichtgroen satijnbehang met bladgoud en let op de fraaie marmeren schouw en de antieke kristallen kroonluchter. Aansluitend op de trouwplechtigheid is er in één van de andere zalen gelegenheid voor champagne tot en met een feestavond.

Tubbergen

Een geheel andere trouwlocatie is Villa Rams Woerthe, een landhuis in Jugendstil. Jaren is het gebruikt voor diverse semi-overheden. Nu kan er weer, net als vroeger, getrouwd worden in een heel sfeervolle omgeving. Een andere sfeervolle omgeving voor jullie huwelijksceremonie is Landgoed Oldenhof te Vollenhove. Het huis is begin 17e eeuw gebouwd en geeft je huwelijk een historisch tintje. Daarnaast kan er getrouwd worden in Leerkamer Doopsgezinde Kerk Giethoorn. In dit laatste geval gaat het om een huwelijk per punter en dat kan alleen in het zomerseizoen, van 1 maart tot en met 1 november. De ceremoniemeester regelt in dat geval de punters.

De Kroezeboom bij Fleringen is ouder dan zevenhonderd jaar. Naast de boom staat een kapelletje dat doet denken aan lang vervlogen tijden. In de 17e en 18e eeuw werden op deze plek geheime katholieke bijeenkomsten gehouden. Bruidsparen kunnen elkaar onder het bladerdek van deze oudste eik van ons land, het jawoord geven. De prachtige natuur in de omgeving, het gebied De Fleringer Es, geven je volop de gelegenheid om een mooie fotoreportage te maken. Bij slecht weer kan je uitwijken naar het gemeentehuis, maar ook naar Havezate De Eeshof. De Eeshof, met het voorplein en het koetshuis, ademt een kasteelachtige sfeer. De havezate is gebouwd in 1719 en sindsdien enkele keren gerestaureerd, waarbij de buitenkant uiteindelijk in originele staat is teruggebracht. Om binnen te komen, ga je met een brug over de verdedigingsgracht. De trouwzaal is een intieme ruimte voor kleine gezelschappen. In de landelijke gemeente Tubbergen kan op aanvraag elke locatie als trouwlocatie worden aangewezen. De keuze is reuze temidden van dit typisch Twentse landschap met de heidevelden en vele kronkelende beekjes. Wat te denken van

Buitengoed Fredeshiem, gem. Steenwijkerland.

Trouwzaal Gemeentehuis, gem. Steenwijkerland.

Trouwzaal van Oldruitenborgh, gem. Steenwijkerland.

56

Landgoed Oldenhof, gem. Steenwijkerland. Stephan Jansen Fotografen

www.huwelijk.nl

de havezate op Landgoed Herinckhave of het Vijverhuisje op Landgoed Baasdam. Vlak voor het idyllische Vijverhuisje met een prachtig uitzicht over het landschapspark en de centraal gelegen vijver vindt de huwelijksvoltrekking in de openlucht plaats. Na de feestelijkheden bij ‘t Oale Roadhoes, komt het bruidspaar terug voor de romantische huwelijksnacht in het Vijverhuisje. De volgende dag is er geen haast, want het Vijverhuisje is ook de volgende dag & nacht nog een heerlijk bruidshuisje!

Vijverhuisje op Landgoed Baasdam, gem. Tubbergen.

Ook de voormalige raadszaal van ‘t Oale Roadhoes in Tubbergen en Tante Sien in Vasse zijn geschikte keuzelocaties. De gemoedelijke sfeer en de warme uitstraling van het interieur van Tante Sien geven een zeer persoonlijke ambiance.

Twenterand Musea bieden vaak verrassende decors voor de trouwplechtigheid en fotoreportage. In Vriezenveen kun je naast het gemeentehuis kiezen voor het historisch streekmuseum, dat is gevestigd in het voormalig gemeentehuis van Oud Vriezenveen. Het museum is beroemd geworden om haar uitgebreide Russische afdeling. Hier wordt het verhaal van de Rusluie verteld, een groep Vriezenveense kooplui die in de


18e en 19e eeuw hun waar in Rusland verkochten en zelfs een Vriezenveense handelskolonie in Sint Petersburg oprichtten. In de gemeente Twenterand kan een huwelijk plaatsvinden op elke locatie die voldoet aan een aantal vereisten. Voor informatie kan contact worden opgenomen met de medewerker frontoffice Dienstverlening.

Enterse Waarf, gem. Wierden.

Wierden Het gemeentehuis beschikt over een mooie, moderne trouwzaal, die ook gebruik wordt als raadszaal. Bijzonder aan de raadszaal is dat jullie huwelijksvoltrekking opgenomen kan worden op cd. Je krijgt dan een blijvende herinnering aan dit bijzondere moment mee. Wat ook bijzonder is, is trouwen in een van de aangewezen trouwlocaties. Trouwen in een landelijke en rustieke omgeving kan in het “Skoap’nskot” te Hoge Hexel. Een mooie, nostalgisch herbouwde schaapskooi, waar in alle intimiteit in het huwelijk kan worden getreden. Op een schitterend plekje aan de waterplas de Lee te Enter is de scheepswerf “De Enterse Waarf” gebouwd. In deze prachtige omgeving waar historie, natuur en water elkaar ontmoeten, kan men in het huwelijksbootje stappen. Beide locaties zijn geschikt voor maximaal 50 personen.

Zwartewaterland Het oude gemeentehuis van Zwartsluis is ingrijpend verbouwd en de sfeervolle, gerestaureerde trouwzaal bevindt zich op de eerste verdieping. In het Conferentieoord Deel Vier in Zwartsluis, gem. Zwartewaterland.

markante pand is nu restaurant Het Oude Gemeentehuis gevestigd. Dit betekent dat hier ook een receptie of feestavond kan worden gehouden. Een andere trouwlocatie in Zwartsluis is conferentieoord Deel Vier. De trouwzaal bevindt zich in de voormalige boerderij. Ook kan er na afloop een bruiloft worden gehouden. Hier kan veel, en altijd net even anders. Verder is er in Zwartsluis een trouwzaal in Schoonewelle Centrum, Natuur en Ambacht. In dit museum worden wisselende exposities gehouden. In Genemuiden kan getrouwd worden in het voormalige gemeentehuis. Vanaf het bordes heb je een prachtig uitzicht op de binnenhaven. In Hasselt zijn het gemeentehuis, het oude stadhuis en korenmolen De Zwaluw aangewezen als trouwlocatie. Het oude stadhuis is een sfeervolle locatie in het centrum van Hasselt, waar de trouwzaal zich op de eerste verdieping bevindt. In de historische molen De Zwaluw in Hasselt kunnen bruidsparen ook in de echt worden verbonden. Trouwen in de molen en foto’s maken op de stelling met een schitterend uitzicht over de uiterwaarden van het Zwartewater is uniek en onvergetelijk. In overleg kan na afloop nog een receptie worden gehouden in de molen. In de oudste polder van Nederland, de Mastenbroekse polder, is de Geallery aangewezen als trouwlocatie. Het atelier van Gea Kok is gevestigd in de deel van haar woonboerderij. Hier trouw je te midden van haar collectie schilderkunst.

Zwolle Zwolle doet erg haar best om de trouwstad van Overijssel te zijn. Niet alleen kun je er trouwen op elk tijdstip en op een locatie naar keuze, maar er werd er ook nog een officieel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de trouwservice nog beter te maken. Daaruit bleek, niet verwonderlijk, dat het meest getrouwd wordt in de Schepenzaal en de Statenzaal, beiden in het stadhuis aan de Diezerstraat. De Schepenzaal ligt pal naast het stadhuis en is de plaats waar het vroegere stadsbestuur vergaderde. In deze zaal is zelfs beperkte catering mogelijk. Daarnaast kun je uitwijken naar een eigen gekozen locatie.

colofon Huwelijk in Overijssel

verschijnt jaarlijks in oktober en is een uitgave van: media

W M E

Redactie en samenstelling: Ward Media i.s.m. Rinske Bosma, Creunion Media huwelijk@wardmedia.nl

W

Medewerkers aan deze editie: ARD Rinske Bosma, Ghislaine van Delden, M EJong, D I Inge A Ellen Hiemstra-de de Munnik, Shirley Pisano, Marijke Rethans, Sabine Schravemade, Loes Schrijver, Susan Traag

w a r d •M E D I A

Ontwerp & vormgeving: Grafisch in Beeld Saskia Padberg, info@grafischinbeeld.nl Commerciële zaken: Jan Bergsma, janbergsma@wardmedia.nl Jan Dijkstra, jandijkstra@wardmedia.nl Marijke de Vries, Wedding & Events Algemene zaken: huwelijk@wardmedia.nl Coverfoto: © Marylise Druk: Drukkerij Veldhuis Raalte Wijzigingen in de gemeentelijke index kunnen gemaild worden naar: huwelijk@wardmedia.nl. Dank aan alle gemeentes die informatie verstrekten voor dit magazine en aan alle fotografen die meewerkten aan dit magazine. © Copyright Ward Media Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever worden vermenigvuldigd. Ward Media Tijnjedijk 89 8936 AC Leeuwarden T (058) 284 94 25 F (058) 212 94 36 info@wardmedia.nl www.wardmedia.nl

n

www.huwelijk.nl

57


indexoverijssel Naast het gemeente- of stadhuis kan er in bijna iedere gemeente op alternatieve locaties worden getrouwd. In steeds meer gemeenten mag je in overleg ook trouwen op een zelf gekozen locatie. Bezoek de website van de gemeente voor de mogelijkheden. De hieronder benoemde trouwlocaties zijn de officieel aangewezen alternatieve locaties. Gemeente Almelo Stadhuisplein 1, Almelo Tel. (0546) 54 11 11 www.almelo.nl/trouwen

Trouwlocaties: Stadhuis Almelo (en op iedere gewenste locatie)

Gemeente Borne Rheineplein 1, Borne Tel. (074) 265 86 86 www.borne.nl

Trouwlocaties: Dorset, www.dorset.nl Het Seminar, www.hetseminar.nl De Zwanenhof, www.zwanenhof.nl Jan Boomkamp Gardens, www.tuinrestaurant.nl Theehuis de Karmeliet, www.theehuisdekarmeliet.nl Het Bussemakerhuis, www.bussemakerhuis.nl De Kloostergang, www.dekloostergang.nl Wijnkoperij De Prinsen, www.deprinsen.nl

Gemeente Dalfsen Raadhuisstraat 1, Dalfsen Tel. (0529) 48 83 88 www.dalfsen.nl

Trouwlocaties: Huize Den Berg ’t Olde Gemientehuus in Nieuwleusen Hofje van Buisman in Lemelerveld, www.hofjevanbuisman.nl

Gemeente Deventer

openluchtmuseumootmarsum.nl Hotel De Wiemsel in Ootmarsum, www.wiemsel.nl Voormalig stadhuis in Ootmarsum Havezathe Het Everloo in Rossum, www.heteverloo.nl Oortmanmolen in Lattrop, www.demolenstichting.nl Landgoed de Holtweijde in Lattrop, www.holtweijde.nl

Gemeente Enschede Hengelosestraat 51, Enschede Tel. 14 053 www.enschede.nl

Trouwlocaties: Stadhuis Rijksmuseum Twenthe, www.rijksmuseum-twenthe.nl Grote Kerk, www.podiumtwente.nl Eden Hotel De Broeierd, www.broeierd.nl Sandton Resort Bad Boekelo, www.resortbadboekelo.nl Parklocatie De Jaargetijden, www.dejaargetijden.nl Het Paradijs, www.hetparadijs.com Johanneskerk in Twello, www.twekkelo.nl Hotel Savenije in Lonneker, www.hotel-savenije.nl Dragonheart-erve ’t Stroink, www.dragonheart.nl Partycenter ’t Bölke, www.bolke.nl Labyrinth der Zinnen, www.labyrinthderzinnen.nl Kapel ‘Uit Liefde,’ www.kapel-lonneker.nl

Grote Kerkhof 4, Deventer

Gemeente Haaksbergen

(publiekszaken Leeuwenbrug 81en 85)

Tel. 14 0570 www.deventer.nl

Markt 3, Haaksbergen Tel. (053) 57 34 567 www.haaksbergen.nl

Trouwlocaties:

Trouwlocaties:

Het Marlehuis, www.bekedamcatering.nl Het Landshuis Sandton IJsselhotel, www.ijsselhotel.nl Het Westerhuis in Bathmen Huis Nieuw Rande in Diepenveen, www.huisnieuwrande.nl Dorpskerk in Diepenveen Gastenboerderij Spijkvoorde in Lettele, www.spijkvoorde.nl

Restaurant Bi’j de Watermölle, www.watermolle.nl Restaurant Villa de Blanckenborgh, www.blanckenborgh.nl Restaurant ’t Hagen, www.het-hagen.nl

Gemeente Hardenberg Stephanusplein 1, Hardenberg Tel. 14 0523 www.hardenberg.nl

Gemeente Hellendoorn Willem-Alexanderstraat 7, Nijverdal Tel. (0548) 63 00 00 www.hellendoorn.nl

Trouwlocaties: Huis voor Cultuur en Bestuur ’t Noaberhuus in Hellendoorn

Gemeente Hengelo Burg. Jansenplein 1, Hengelo Tel. 14 074 www.hengelo.nl

Trouwlocaties: Buitenplaats De Houtmaat, www.houtmaat.nl Tuindorphotel ‘t Lansink, www.lansinkhotel.nl Het Wapen van Beckum, www.wapenvanbeckum.nl Watermolen De Oldemeule in Oele.

Nicolaasplein 5, Denekamp Tel. (0541) 85 41 00 www.dinkelland.nl

Trouwlocaties: Huis Singraven, www.singraven.nl Voormalig gemeentehuis in Weerselo Stiftsschool in Weerselo, www.hetstift.nl Openluchtmuseum in Ootmarsum,

58

www.huwelijk.nl

Oude Kosterij in Heemse De Turfschuur in Dedemsvaart, www.hvavereest.nl Historisch Informatiecentrum in Gramsbergen, www.infocentrumvechtdal.nl Voormalig gemeentehuis Gramsbergen, gemeentehuisgramsbergen.nl De Gashouder, www.gashouderdedemsvaart.nl

Gemeente Olst - Wijhe Raadhuisplein 1, Wijhe Tel. 14 0570 www.olst-wijhe.nl

Trouwlocaties: Huize Westervoorde in Olst Gemeentehuis in Wijhe

Gemeente Ommen Chevalleraustraat 2, Ommen Tel. 14 0529 www.ommen.nl

Trouwlocatie:

Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1, Steenwijk Tel. 14 0521 www.steenwijkerland.nl

Trouwlocaties: Villa Rams Woerthe Leerkamer Doopsgezinde Kerk in Giethoorn (betreft punterhuwelijk: mogelijk van 1 maart tot 1 november.)

Havezathe Oldruitenborgh in Vollenhove, www.oldruitenborgh.nl Landgoed Oldenhof in Vollenhove

Gemeente Tubbergen Raadhuisplein 1, Tubbergen Tel. (0546) 62 80 00 www.tubbergen.nl

Trouwlocaties:

Landgoed Het Laer, www.laer.nl

Havezate De Eeshof Bij de Kroezeboom in Fleringen

Gemeente Hof van Twente

Gemeente Raalte

Gemeente Twenterand

De Höfte 7, Goor Tel. (0547) 85 85 85 www.hofvantwente.nl

Zwolsestraat 16, Raalte Tel. (0572) 34 77 99 www.raalte.nl

Manitobaplein 1, Vriezenveen Tel. (0546) 84 08 40 www.twenterand.nl

Trouwlocaties:

Trouwlocaties:

Trouwlocaties:

Parochiehuis in Delden, www.parochiehuis-delden.nl Het Beaufort in Markelo, www.hetbeaufort.nl Dingspelerberg in Markelo Restaurant Den Haller in Diepenheim, www.denhaller.com Museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden, www.wendezoele.nl

Vrije Katholieke Kerk Havezate Den Alerdinck in Laag Zulthem, www.alerdinck.nl

Voormalig gemeentehuis Historisch Museum Oud Vriezenveen, www.oudvriezenveen.nl

Gemeente Rijssen - Holten

Gemeente Wierden

Schild 1, Rijssen Tel. (0548) 85 48 54 www.rijssen-holten.nl

Plantsoenlaan 1, Wierden Tel. (0546) 58 08 00 www.wierden.nl

Trouwlocaties:

Trouwlocaties:

Kulturhus Holten, www.kulturhusholten.nl Het Parkgebouw, www.parkgebouw.nl Havezathe ‘De Oosterhof’, www.brodshoes.nl Discotheek Lucky & Co, www.lucky.nl Brasserie de Beyaardier, www.beyaardier.nl Partycentrum’t Brodshoes, www.brodshoes.nl Het Schwarzwald, www.hetschwarzwald.nl Café de Blauwe Reiger Fletcher Hotel Sallandse Heuvelrug, www.hotelsallandseheuvelrug.nl ’t Lösse Hoes in Holten, www.lossehoes.nl Hoog Holten in Holten, www.hoogholten.nl De Swarte Ruijter in Holten, www.swarteruijter.nl Outdoors Holten, www.outdoorsholten.nl Voormalig gemeentehuis Holten, www.oudheidkamerholten.nl

Schaapskooi in Hoge Hexel, www.schaapskooihogehexel.nl De Enterse Waarf in Enter, www.entersezomp.nl

Gemeente Kampen Burg. Berghuisplein 1 Kampen Tel. (038) 339 29 99 www.kampen.nl

Trouwlocaties: De Broederpoort De Stadsgehoorzaal, www.stadsgehoorzaalkampen.nl Brigantijn ‘Jannes van Campen’, www.rederijvancampen.nl Stoom-salonschip ‘Succes’, www.faim.nl Museumboerderij Kampereiland, www.erf29.nl Stedelijk Museum voorheen Oude Stadhuis, www.stedelijkemuseakampen.nl Sint Annakapel, www.sintannakapel.nl

Trouwlocaties:

Gemeente Dinkelland

Villa de Haer, (0541) 57 39 00 Erve Hulsbeek, www.hulsbeek.nl Luttikhuis, Hof van gastvrijheid, www.luttikhuis.nl Cultureel Centrum De Hof, (0541) 519624

Gemeente Losser Raadhuisplein 1, Losser Tel. (053) 537 74 44 www.losser.nl

Gemeente Oldenzaal Ganzenmarkt 1, Oldenzaal Tel. (0541) 588 111 www.oldenzaal.nl

Trouwlocaties: Het Koetshuis, (0541) 53 01 34

Gemeente Staphorst Binnenweg 26, Staphorst Tel. (0522) 46 75 59 www.staphorst.nl

Gemeente Zwartewaterland Telvorenstraat 2, Hasselt Tel. (038) 385 30 92 www.zwartewaterland.nl

Trouwlocaties: Oude Stadhuis, www.vvvhasselt.nl Korenmolen De Zwaluw, www.vvvhasselt.nl Voormalig gemeentehuis in Genemuiden De Geallery in Mastenbroek, www.geallery.nl Schoonewelle Centrum Natuur en Ambacht in Zwartsluis, www.schoonewelle.nl Deel Vier in Zwartsluis, www.deelvier.nl Oude Gemeentehuis in Zwartsluis, www.restauranthetoudegemeentehuis.nl

Gemeente Zwolle Lübeckplein 2, Zwolle Tel. 14 038 www.zwolle.nl

Trouwlocaties: De Schepenzaal De Statenzaal


Huwelijk in Overijssel 2012/2013  

Lees alles over trouwen. Bekijk de nieuwste bruidsmode en laat je inspireren door de tips en trends. De gemeentelijke trouwlocaties van Over...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you