Page 1

Shoes & bags

inspiratie

aankondiging bedankjes fotografie

achtergrond

De voorbereiding

Ni eu w e

trends

17e jaargang Losse verkoopprijs â‚Ź 4,50 www.huwelijk.nl

huwelijk

"Wanneer trouwen we? Wat is ons budget? Wie nodigen we uit?"

accessoires cadeaus

Boordevol Bruidsmode

& trouwlocaties

Flevoland


2

www.huwelijk.nl


w w w

.

j e s u s p e i r o

.

c o m

www.huwelijk.nl

3


Over een tijdje is het dan eindelijk zover en mogen jullie elkaar het ‘ja- woord’ geven. Een bijzondere periode van intensieve voorbereidingen en voorpret is jullie voorbij gegaan of liggen nog heerlijk in het vooruitzicht. Fantaseren over DE dag, de jurk, het vervoer of misschien wel die prachtige huwelijksreis. Het hele traject naar de bruiloft toe is ontzettend bijzonder, samen ben je één van de mooiste dagen in je leven aan het organiseren en dat is af en toe best spannend. Lekker bladeren door de trouwmagazines, het internet afstruinen naar super coole ideeën en bij alles wat maar met ‘trouwen’ te maken heeft gaan je voelsprieten recht omhoog staan. Heerlijk toch! Er zijn enorm veel mogelijkheden voor je bruiloft, maar het belangrijkste is dat de dag ook echt bij jullie past en dat de elementen perfect met elkaar harmoniëren. Zo vier je een vintagebruiloft bij voorkeur in een schitterende tuin met lang gedekte tafels, bloemen van het seizoen en heerlijke ambachtelijke gerechten. Een traditionele bruiloft waarbij de gasten gekleed gaan in een rokkostuum of jacquet komt het beste tot zijn recht in een schitterend kasteel of landhuis. Wat zijn jullie wensen? Om daar achter te komen is het goed om een avondje samen te brainstormen over bijzondere ideeën, wensen en mogelijkheden. Knip de leukste ideeën uit de trouwmagazines en maak jullie persoonlijke moodboard. Maak je droombruiloft visueel, kijk er regelmatig naar en droom samen over die spannende dag die komen gaat…. Ik wens jullie een fantastische huwelijksdag toe en een hele mooie voorbereiding er naar toe.

Warme groeten, Shirley Pisano, weddingplanner Bloom Wedding

Inhoud

Spannend hè…

6 9 10 11 13 17 19 20 24 25 26

26 Voorbereiding, keuzes maken Voorpret, begin op tijd Do it Yourself Wedding Aankondiging Jullie mooiste herinnering in beeld Inspiratie fotografie Laat je rijden Tips & trends Accessoires De japon die jou laat stralen Trouwringen, symbool van eeuwige liefde

28 30 Ni eu w!

11

57

28 30 32 33 37 39 41 42 50

Shoes & bags Beauty, vooral ontspannen Bloemrijk trouwen Let me entertain you Bedankjes Bruidstaart, samen het eerste stuk Huwelijksreis, eindelijk samen Trouwen in Flevoland Gemeentelijke index

32

nieuwe Bruidsmode

www.huwelijk.nl

5


Verzekering Omdat je ondanks nauwkeurige voorbereidingen nu eenmaal niet alles in de hand hebt, is het verstandig afsluiten van een bruiloftsverzekering. Dan zijn in elk geval de financiële gevolgen bij het niet doorgaan van jullie bruiloft goed afgedekt. Zo’n verzekering hoeft niet duur te zijn. Voor een paar tientjes heb je de grootste risico’s al afgedekt. En het is een goede investering in je gemoedsrust.

6

www.huwelijk.nl

Documenten bij ondertrouw Afschrift van de geboorteakte, legitimatiebewijs van jullie beiden, (kopie) legitimatiebewijs van de getuigen, uittreksel uit de Gemeentelijke Basis-administratie persoonsgegevens (hierop staan uw nationaliteit en burgerlijke staat vermeld). Mocht je eerder getrouwd zijn geweest, dan ook een bewijs van beëindiging van een vorig huwelijk of eventueel een bewijs van overlijden van jouw vorige echtgenoot/echtgenote.


‘Het leven bestaat uit keuzes maken’, het is misschien wel één van de grootste clichés ooit, maar dat maakt hem niet minder waar. Als je al een tijdje een fijne relatie hebt, komt onherroepelijk die ene vraag: willen we trouwen?

Voorbereiding, keuzes maken Als je dit blad onder ogen hebt, gaan wij ervan uit dat het besluit is genomen. Jullie gaan trouwen. Ook nu kom je weer voor keuzes te staan. Wanneer trouwen we? Wat is ons budget? Wie nodigen we uit? Dit zijn slechts enkele van de vragen die voorbij komen. Bedenk bij elke keuze die je maakt dat het om de mooiste dag van jullie leven gaat; een dag die je nooit over kunt doen.

Ondertouw en getuigen

Foto: See Yourself Photography

De eerste stap om straks echt te kunnen trouwen is in ondertrouw te gaan. Vanaf dat moment ben je officieel bruidspaar! Deze aangifte bij de burgerlijke stand kan maximaal een jaar en minimaal 14 dagen voor jullie huwelijksdag. Voor het sluiten van het huwelijk zijn meerderjarige getuigen verplicht: minimaal twee en maximaal vier. Hun volledige namen en adressen moeten worden opgegeven bij de aangifte. Ook moet je doorgeven welke achternamen jullie na jullie trouwdag willen dragen. Hoewel het niet verplicht is om dit samen te doen, is het natuurlijk wel zo gezellig. Het is jullie eerste officiële stap dus maak er een feestelijke dag van (in de meeste CAO’s staat er trouwens een vrije dag voor en anders moet je je baas maar lief aankijken). Voordat je vrij neemt om naar het gemeentehuis te gaan, kun je beter eerst bij Burgerzaken informeren welke documenten je mee moet brengen.

om er te trouwen. Het jawoord mag dus ook klinken op een plek buiten jullie woongemeente. De meeste gemeentes hebben naast het gemeente- of stadhuis andere trouwlocaties aangewezen (zie achter in dit magazine). Steeds meer gemeenten laten het toe om te trouwen buiten die vastgestelde trouwlocaties. Dat houdt in dat je dan zelf een locatie voor één dag kan laten benoemen tot ‘huis der gemeente’. Denk aan een strandlocatie, partyschip, je eigen tuin, een leuk restaurant of jullie ontmoetingsplek. Deze locaties moeten wel aan bepaalde eisen voldoen.

Trouwlocatie Voordat je in ondertrouw gaat is het goed om jullie alvast te oriënteren om mogelijke trouwlocaties. Jullie moeten aangifte doen bij de gemeente waar jullie wonen, maar het is niet verplicht

Foto: Bibi Fotografie

www.huwelijk.nl

7


w

wTrouwen..? w Esther’s w

w

w Bruidsshop w

w

w ww

w

ww

ww w

w

w

w

w

w

w

w

w

w

Kijken en er passen zond ! k afspraa Markerkant 1011 1316 AA Almere 036-5344763 www.bruidsshop.nl

w

ww w

w

De allermooiste

Trouwjurken van €199,- tot €1299,-

Willen jullie een origineel en uniek persoonlijk trouwalbum? Dat kan! Naast jullie trouwfoto's, maak ik een uniek persoonlijk album met bijv. mooie gedichten, jullie trouwbeloftes of quotes van familie en vrienden. g r a f i s c h

i n

Ook voor fotografe n!

b e e l d

ont werp vormgeving beeldredactie

tel

06 105 24 645

e m a i l: i n f o@gr a f i s c h i n b e e l d.n l w w w. g r a f i s c h i n b e e l d . n l


Foto: Bibi Fotografie

Een zorgvuldige voorbereiding is het halve werk. Als de huwelijksdag de mooiste dag van je leven is, waarom zou de aanloop daar naartoe dan vervelend of gespannen moeten zijn? Relax, begin op tijd en laat je niet gek maken.

Voorpret, begin op tijd Informatie inwinnen kan via allerlei kanalen. Behalve je directe omgeving, die je (ongevraagd) zal voorzien van goedbedoelde adviezen, dient internet als inspiratiebron. Ook bruidsbeurzen, huwelijksbladen en boeken over trouwen zijn ware ideeënbussen. Laat je goed informeren en maak van daaruit keuzes die passen bij jullie wensen. Bepaal samen hoe je wilt dat jullie bruiloft eruit gaat zien. Maak een draaiboek van wat er allemaal geregeld moet worden. Gaan jullie dat zelf doen, zoek je hulp bij familie of vrienden, stel je een goede ceremoniemeester aan, of vertrouw je op een professionele weddingplanner?

Weddingplanner Een ervaren weddingplanner is de spin in het web, die alle partijen die je nodig hebt voor je huwelijksdag, bijeen brengt. Het scheelt je niet alleen een hoop stress, maar het kan

ook een heleboel geld schelen. Vanuit zijn ervaring kan de weddingplanner de beste aanbieder kiezen, tegen de beste prijs. De weddingplanner kan ook jullie ceremoniemeester zijn. Het nadeel van een familielid of vriend(in) als ceremoniemeester is dat deze zelf vaak weinig mee krijgt van de trouwdag. Het gebeurt daarom vaak dat het bruidspaar de weddingplanner het draaiboek mee laat maken en ook als ceremoniemeester inhuurt. De weddingplanner weet immers precies wat er moet gebeuren, is stressbestendig en kan ingrijpen als er iets mis dreigt te gaan.

bizarre voorvallen voorafgaan aan zijn huwelijk. Tomine en zijn verloofde moeten keuzes maken tussen dj’s, het diner, trouwboeketten, de voorkeuren van zijn en van haar ouders, de uitnodigingen, de gastenlijst en natuurlijk de jurk en de taart. ‘Scènes uit een aanstaand huwelijk’ is een lief, klein en grappig cadeauboekje met de kleine momenten die aan de grote dag voorafgaan.

Boek Wil je je echt even ontspannen dan kan dat met het boekje ‘Scènes uit een aanstaand huwelijk’ van Adrian Tomine. Tomine beschrijft en illustreert op een open, scherpe en heel herkenbare manier wat er voor

tip

Moodboard

Een handige en leuke manier om de invulling van jullie trouwdag te bepalen, is het maken van een sfeercollage, ook wel moodboard genoemd. Je verzamelt sfeerbeelden uit tijdschriften of print deze vanaf je computer. Zo knip, scheur en plak je je gedroomde trouwjurk, decoratie, bloemen, kapsels, accessoires etc. bij elkaar. Je creëert een beeld van je gevoel dat in woorden vaak moeilijk is samen te vatten.

www.huwelijk.nl

9


Het is het helemaal tegenwoordig, de DIY wedding, oftewel: de Do-It-Yourself bruiloft. Het concept is simpel, je maakt en bedenkt zoveel mogelijk zelf, waardoor je trouwerij er letterlijk one of a kind is! Vooral eigengemaakte decoraties maken de aankleding van jullie trouwdag tot een uitzonderlijk geheel. Dit kun je heel uitbundig doen, maar ook verwerken in details. De diverse (Amerikaanse) weddingblogs zijn voor velen een bron van inspiratie. Hieronder slechts een paar voorbeelden om je een idee te geven.

Something old Wie kent ze niet, de borden waarmee je als bezoeker welkom wordt geheten op een bruiloft. Het is iets waar je als DIY-er alle kanten mee op kunt. Neem eens een aantal oude fotolijstjes en schilder ze in de kleur van jullie bruiloft. Hang ze op in en rond de huwelijkslocatie, met in sierlijke letters ‘welkom’ en ‘entree’ erin. Of maak je eigen wegwijzer, met geschilderde kartonnen of houten pijlen. Je kunt er alle kanten mee op!

DIY wedding

lekker doe-het-zelven! Feestelijk en fun

Je hebt ze vast wel eens gezien, de gekleurde, draaiende molentjes die op vakantie en aan het strand worden verkocht. Maar heb je er ooit aan gedacht om ze als trouwdecoratie te gebruiken? Er is geen hoogstaand vouwtalent voor nodig. Koop vrolijk papier en stokjes en vouw ze snel en gemakkelijk in elkaar. Of neem neutraal papier en laat je gasten ze zelf versieren. Steek de molentjes vervolgens in de grond, zet ze in een vaas of gebruik ze bij het snoepbuffet. Vrolijk!

! o c E Go

Ecowedding

Een milieuvriendelijke trouwerij en het Do It Yourself principe gaan perfect samen. Zo kun je zelf uitnodigingen en bedankjes maken op milieuvriendelijk papier. Ook voor de aankleding kun je prima zelf aan de slag. Hierdoor hoeven producten niet op een milieuonvriendelijke manier uit bijvoorbeeld China te komen. Ook leuk, plant een boom, ter ere van jullie bruiloft. Zo help je het milieu een handje én staat er een boom symbool voor jullie huwelijk. Kijk hiervoor eens op www.geefeenboompje.nl.

8

10

www.huwelijk.nl


Iets meer dan een standaard trouwkaart? Door het combineren van het beste drukwerk, persoonlijke ontwerpen en een unieke online service creëer je de allerleukste én mooiste huwelijksaankondigingen. Kwaliteit staat voorop, en behoudens onze catalogus maken wij graag kaarten naar eigen ontwerp. Daarnaast maak je bij Sendency gebruik van een unieke service: je hebt direct met de uitnodigingen toegang tot je eigen persoonlijke online pagina die je zelf kan beheren. Hier kan je makkelijk belangrijke informatie plaatsen, maar ook bijvoorbeeld je verlovingsfoto’s! Kijk op www.sendency.nl voor zo’n persoonlijke pagina. Voor je kaart op maat neem contact op via info@sendency.nl.

Ingeblikt Trouwkaarten worden normaal gesproken gewoon per envelop verzonden. Willen jullie het een keer anders aanpakken als de rest? Verras jullie familie, vrienden, kennissen en collega’s dan met de unieke trouwkaarten in een blikje.

BliQje Doordat de kaart in blik verstuurd wordt, houden jullie de gasten nog iets langer in spanning! De blikjes zijn in verschillende ontwerpen te verkrijgen en te bestellen via www.trouwkaarten.nu. Zij bieden meer ludieke uitnodigingen als megakaarten, flessenpost en de Out of the Box cards.

Je eigen postzegel De trouwkaart wordt zorgvuldig uitgekozen. Legio voorbeeldboeken worden doorgenomen. Vele websites worden bezocht op zoek naar die ene kaart. Steeds meer stellen maken een eigen design of laten de uitnodiging ontwerpen. Wat is er nu leuker om de kaart die met zoveel aandacht en liefde is gekozen te versturen met een persoonlijke postzegel. PostNL biedt jullie deze mogelijkheid. Via persoonlijkepostzegel.postnl.nl kun je je eigen postzegel ontwerpen.

8

8

inspiratie aankondiging

8

Elegante collectie

Aanstaande bruidsparen opgelet! De nieuwe trouwkaarten collectie van Family Cards is vanaf heden verkrijgbaar onder de naam: Toujours; “de elegante collectie”. De nieuwe collectie wordt gekenmerkt door stijlvolle en elegante ontwerpen, die zijn voorzien van verfijnde details. Hierdoor is de perfecte trouwkaart snel gevonden. Nieuwsgierig? Bekijk dan onze volledige collectie op www.familycards.nl of bezoek een Family Cards servicepunt bij jou in de buurt!

8

www.huwelijk.nl

11


exclusief, uniek

Trouwen? ...vaar jullie eigen koers!

het luxe stoom-salonschip ‘succes’ anno

1897

www.partyschipsucces.nl

Voor een romantische huwelijksvoltrekking in een stijlvolle ambiance. Én (of) een ouderwetse verwenning tijdens de feestelijkheden eromheen!

Dé grootste trouwringenspecialist van Nederland Meest exclusieve trouwringen collectie van klassiek tot modern of uiterst modieus tot design! (meer dan 2000 modellen) Onze specialiteit, Uw voordeel! bel voor een afspraak 0528 - 391222 7 dagen per week geopend (op afspraak)

w w w. r o z e n h o f t r o u w r i n g e n . n l

Trouwen op het water… Altijd al gedroomd van trouwen op het water? Dan is Yacht Club Lelystad Haven ‘the place to be’. Jullie worden ontvangen in een warme en gezellige sfeer en in een eigentijdse ambiance. Na jullie jawoord op onze stijlvolle locatie kan ook de rest van jullie trouwdag bij ons worden gevierd op en aan het water. Kom eens langs of informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Met vriendelijke groet, Arjen en Brigitte

Y a c h t C lu b L e ly s ta d H av e n , Oostvaardersdijk 59E, 8244 PB Lelystad, (0320) 262 300 info@yachtclublelystadhaven.nl www.yachtclublelystadhaven.nl


Van jullie trouwdag wil je natuurlijk een mooie herinnering. Foto’s of een film, om nog jarenlang van jullie trouwdag te kunnen genieten. Maar hoe kies je een goede fotograaf? Hier een aantal tips!

Jullie mooiste herinnering in beeld Tekst: Susan Traag Foto: See Yourself Photography

Vakfotograaf Een vakfotograaf onderscheidt zich van een amateur door perfecte foto’s. Bekijk de website van de fotograaf nauwkeurig. Is er een hele trouwreportage te zien of alleen losse foto’s? Een hele reportage van een bruiloft geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten als bruidspaar. Onscherpe of bewogen foto’s zijn natuurlijk uit den boze. Net als foto’s die niet geheel naar jullie smaak zijn: kies liever voor een andere fotograaf.

Kijk ook eens of de fotograaf detailfoto’s laat zien op zijn website; close-ups van bijvoorbeeld de ringen en het trouwboeket. Zo ja: fantastisch, want dat betekent dat de fotograaf over prima materiaal beschikt. Daarna is het goed om bij de fotograaf langs te gaan om te kijken dat hij bij jullie past. Er moet natuurlijk wel een klik zijn. Je kunt dan ook zijn verdere portfolio te bekijken. Ga vroegtijdig op zoek. De betere fotografen zijn met name in het hoogseizoen (april t/m september) al geboekt. >>

www.huwelijk.nl

13


Foto: Amazing Fotostudio

‘Digitale look’ maar met echte foto’s! Verka is gespecialiseerd in innovatieve producten op het gebied van professionele fotoalbums. Vrij nieuw in het uitgebreide aanbod zijn de Palazzo albums. Deze serie gebonden boeken met stevige bladen zijn leverbaar in diverse formaten. De foto’s worden verlijmd op het gehele blad, het geheel krijgt hierdoor een ‘digitale look’ maar dan wel met echte foto’s! Naast de uitvoering met een z.g. magneetsluiting, zijn er omslagen die gepersonifiseerd kunnen worden d.m.v. een photo-inlay of photo-acryl. Vraag ernaar bij jullie fotograaf. www.verka.nl

8

14

www.huwelijk.nl

=


Willen jullie geen standaard fotoverslag, maar liever iets bijzonders? Let dan op afwisseling in de reportages. Een afwisselend fotoaanbod geeft aan dat je met een creatieve fotograaf te maken hebt. Wel zo fijn als je unieke foto’s wilt hebben van je bruiloft! Je kunt je bruiloft ook extra speciaal maken door te kiezen voor een thema: een bepaalde stijl, kleur, seizoen, een gezamenlijke hobby, noem maar op. Ga in dat geval op zoek naar een vakman die daarbij aansluit. Er zijn fotografen die zich hebben gespecialiseerd in bijvoorbeeld vintage of retro.

Blijvende indruk Bruidsparen met een kleiner budget kiezen er soms voor om zelf hun album te maken. Je koopt dan als het ware

de trouwfoto’s, waarna je zelf aan het knutselen gaat om er een mooi geheel van te maken. Dit heeft een groot nadeel. De opmaak van een fotoboek is van grote invloed op het eindresultaat: ‘verkeerde’ vormgeving kan afbreuk doen; ook als de foto’s prachtig zijn. Het voordeel van je eigen trouwalbum opmaken is dat je misschien toch geld hebt om die goede vakfotograaf te betalen! Prijs zegt niet alles, maar wel veel. Iemand die weinig vraagt voor het maken van een trouwreportage, is naar alle waarschijnlijkheid iemand die naast zijn job als hobby aan het fotograferen is geslagen. Bedenk dat fotografie een vakmanschap is. Heb je iets meer te besteden, doe dat dan want het is het waard. Je bruiloft kan maar één keer vastgelegd worden! n

Foto: Bibi Fotografie

tip

Bespreek met de fotograaf welke momenten sowieso moeten worden vastgelegd. Wat zijn de highlights tijdens jullie trouwdag die niet mogen ontbreken in het bruidsalbum. Dan gaat het niet om de geijkte hoogtepunten als de kus, de ringwisseling en de toost (dat is bij de fotograaf wel bekend), maar om voor jullie speciale ogenblikken. Bijvoorbeeld de blik van oma tijdens het jawoord, de uil die jullie ringen komt aanvliegen, een persoonlijk detail in de bruidskleding e.d.

www.huwelijk.nl

15


linea raffaelli

16

www.huwelijk.nl


Praatwolkjes voor spontane foto’s

Geen zin om 100 keer dezelfde standaardwensen te lezen in je gastenboek? Of dat je door de foto’s van je bruiloft bladert en alleen maar geposeerde foto’s ziet? Spontaan en origineel is anders… Met Wolkie Talkies, whiteboards in de vorm van praaten denkwolkjes, krijg je het wel voor elkaar! Laat je gasten originele foto’s op je bruiloft maken met praatwolkjes. Een setje Wolkie Talkies (€ 19,95) bestaat uit 2 praatwolkjes, 1 denkwolkje en 3 stiften met wisser. Voor meer informatie of bestellen kun je terecht op www.wolkietalkie.nl. De Wolkie Talkies zijn natuurlijk ook geschikt voor de professionele fotograaf.

Preweddingshoot

Om alvast te wennen aan de camera en de fotograaf is het in Amerika heel gebruikelijk om een aantal maanden voor het huwelijk een preweddingshoot te doen. Deze trend lijkt nu ook over te waaien naar Nederland. Jullie gaan dan voor enkele uren op pad met de fotograaf. Zo leer je elkaar onder relaxte omstandigheden een beetje beter kennen. Dit neemt op de grote dag toch wat spanning en koud water vrees weg. De foto’s kun je gebruiken voor bijvoorbeeld de uitnodigingen of bedankkaartjes.

inspiratie fotografie

Bij zonder kunst werk

Zou je graag iets leuks doen met al die mooie foto’s die zijn geschoten tijdens jullie trouwdag? Met de designer collages van EasyCollage creëer je in een handomdraai een bijzondere eyecatcher. Maak je keuze uit een van de vele collageontwerpen, combineer deze met je mooiste foto’s en je hebt een uniek kunstwerk aan de muur. Verschillende talentvolle Nederlandse designers zijn gevraagd om mooie collages te ontwerpen. Je hoeft alleen maar je favoriete ontwerp te kiezen en je mooiste foto’s erin te zetten. Zelfs met twee linker computerhanden heb je binnen no time je eigen collage aan de muur hangen. www.easycollage.nl

Foto: Amazing Fotostudio

Spontaniteit

De tijd van stijve staatsieportretten is voorbij. Tegenwoordig vertelt de reportage het verloop van de dag. De nadruk ligt op spontaniteit, emotie en natuurlijk romantiek. Ook zijn close-ups en detailfoto’s erg in. Kies voor de stijl die jullie voor ogen hebben. Is dat journalistiek, trendy, klassiek of vintage? Stijlvol, sprankelend of spontaan? Misschien is het juist een combinatie van die stijlen!

www.huwelijk.nl

17


Tekst: Loes Schrijver Foto groot: Bibi Fotografie

Limousine, oldtimer, koets, bus, bakfiets of vespa. Eigenlijk klinkt elk vervoer wel leuk! Om de keuze makkelijker te maken, is het handig om een lijst met eisen en verlangens op te stellen.

Laat je rijden (of rij zelf…) Wat is het budget en hoeveel kilometer willen jullie afleggen? Wil je tussendoor met het vervoer foto’s laten maken? Willen jullie opvallen? Gaan jullie voor stoer of voor stijlvol romantisch? Ook moet je je afvragen of je familie en vrienden eigen auto’s wil laten rijden of dat je voor hen een bus

tips

r en te vo m va n i u r r er vee 1 Res llen of wi zelf ? e r j d uffeu 2 Rij n cha e e e julli ok nis o e n ken julli e e r o g l? o 3 Ma midde het d s r n e i o v n r e e d v j ri rde er vee geres olgen e gev ijn d z t a 4 W ? chade bij s zijn eters n? kilom e p l e e r e g v i n be 5 Hoe prijs e d bij ng sieri r ver 's gauto g voo l r o o v Z e 6 ntuel e ) v ? e r e va n meest monie (cere

wilt huren. Alles is mogelijk. Maar wie een lijst van wensen en eisen naast een lijst met vervoersmiddelen legt, kan steeds meer weg schrappen. Als het budget beperkt is, kun je altijd een vespa of solex overwegen Of ga met zijn allen op de fiets. Wel even iets regelen voor opa met zijn rollator. Welk formaat moet de auto voor jullie hebben? Eend of Fiat 500 is leuk, maar er moet wel ruimte zijn voor lange benen en sluier. Bij grote afstanden kan een koets, bakfiets of tuktuk ook lastig zijn. Houden jullie er allebei van om een lekker uit de band te springen of zijn jullie de types: ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Ook als slechts een van beiden niet graag opvalt, is het aan te raden om jullie opwachting niet te opzichtig te maken. Jullie

staan die dag immers al volop in de schijnwerpers en dan is een aankomst op een kameel of in een luchtballon mogelijk te veel van het goede. Romantische types voelen zich wellicht meer thuis in een klassieker of een koets. Maar de wat ruigere types kiezen voor een trike, een hummer of een Amerikaanse truck. Kies het vervoer dat bij je past.

Foto: See Yourself Photography

Wist je dat...?

Blikjes achter de auto is niet alleen maar fun. Zelfs toen er nog geen auto’s waren en bruid en bruidegom in de koets zaten, had de familie daar blikjes achter gebonden. Ze verjoegen de geesten die een gelukkig huwelijk in de weg zouden staan.

www.huwelijk.nl

19


Geluksmuntje De voorbereiding geeft vaak veel stress. Vaak doordat je je bedenkt wat er allemaal fout kan gaan tijdens jullie grote dag. Zo kom je ongetwijfeld op Youtube de ene na de andere weddingblooper tegen. Maar, don’t panic. Met jullie eigen geluksmuntje kan er niks gebeuren. Verras daarom jouw aanstaande met dit ultieme liefdescadeautje. Het muntje kun je bestellen via www.geluksmuntjes.nl.

Zo kan jullie niets gebeuren op jullie trouwdag en staat niets een gelukkig huwelijk nog in de weg.

Sfeervol licht

Helemaal hip zijn de candlebags. Deze zijn gemaakt van speciaal behandeld (brandvertragend) papier en kunnen daardoor goed buiten gebruikt worden. Zo kun je er bijvoorbeeld de tuin, paden en opritten sfeervol mee verlichten. Candlebags zijn er met verschillende decoraties, waaronder een met hartjesmotief. Heel toepasselijk voor jullie trouwdag natuurlijk. www.xxlwensballon.nl

Singing in the rain Wees voorbereid op het wisselvallige Nederlandse weer en kom smaakvol én praktisch voor de (trouw)dag met de Wedding Wellies. Deze designer regenlaarzen van Weddington Boots uitgevoerd in parelmoer coating en speciaal ontworpen om onder je trouwjurk te dragen. Je ziet er fantastisch uit en de Wedding Wellies houden je voeten droog en warm tijdens de trouwreportage, buitenbruiloft en andere buitenactiviteiten. Ze geven je trouwdag en buitenfoto’s een heel speciaal tintje en je trouwpumps blijven netjes! www.wellieswonderland.nl

Om nooit te vergeten

Eén van de mooiste dagen van je leven wil je vastleggen. Waarschijnlijk maak je een fotoboek en misschien wordt er gefilmd. Maar het is extra bijzonder om te zien en te horen wat de gasten jullie toewensen. Daarvoor is er nu het videogastenboek van Praatzuil.nl. De bezoekers hoeven tijdens het huwelijksfeest alleen op de knop van de praatzuil te drukken en het opnemen van hun felicitatie begint. Uiteindelijk krijgen jullie deze persoonlijke boodschappen in beeld en geluid op HD-dvd thuisgestuurd. www.praatzuil.nl

20

www.huwelijk.nl


Wedding bubbles

Het is niet overal meer toegestaan om met rijst, confetti of rozenblaadjes te strooien. Een mooi alternatief hiervoor is de bellenblaas of wedding bubbles. Bellenblazen heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Zo levert het vrolijke trouwfoto’s op en je vindt na jullie huwelijk niet rijst in je haar of lingerie. Daarbij komt dat de kids zich er een hele dag mee kunnen vermaken. Op www.trouwartikelen.nl vind je bellenblazers in soorten en maten. Deze vlekken bij normaal gebruik niet.

trends inspiratie

Just married!

Enthousiaste reacties op jullie trouwaankondiging zijn onbetaalbaar. Op www.cardxl.nl kun je al meer dan 25 jaar de geweldigste trouwkaartjes bestellen, van speciale papiersoorten en met luxe bewerking. Sinds kort heb je er ook weerbestendige raamborden, met ‘just married’, of ‘het bruidspaar’ erop, in verschillende stijlen. Speciaal ontwor pen en dus uniek in zijn soort. Een bijzondere manier om iedereen die het nog niet wist op de hoogte te stellen van jullie kersverse huwelijk!

De

musthave voor je stilettos

Iedere fashionista kent het probleem: je bent onderweg naar een leuk feestje, je bent mooi aangekleed, hebt je nieuwste stilettos aan… en zakt continu weg tussen klinkers, in gras of nog erger; in een putdeksel! De internationale sterren en royalty’s kennen de oplossing maar nu kan ook tout vrouwelijk Nederland haar mooiste pumps en hakken weer veilig uit de kast trekken. Olivia Wedding Search introduceert Olivia’s Heelos. Een eenvoudig concept waarbij een transparant dopje het loopvlak van de hak verbreedt waardoor wegzakken tot de geschiedenis behoort. Niet alleen praktisch, ook onopvallend. Kijk voor meer informatie op de website: www.heelos.nl

8

www.huwelijk.nl

=

21


enzoani

22

www.huwelijk.nl


Ha l ia Ivory: tulle an d lace overlay

www.huwelijk.nl

23


Vintagestijl Geïnspireerd door de vintagetrend is het Bulatti weer gelukt om een unieke en exclusieve sieraden collectie te creëren. Het basismetaal van de sieraden van Bulatti is messing. Voor de kenmerkende Bulatti-afwerking ontwikkelde het atelier met een uniek procédé een tweetal heel eigen finishes: oud zilver (antiek verzilverd) en brons. Verder worden er tevens verschillende onderdelen gebruikt in glanzend vergulde- en verzilverde onderdelen. In combinatie met spannende materialen als Swarovski kristal, parels en schelpen ontstaan zo sieraden die de vintagestijl versterken en onderstrepen. www.bulatti.nl

Diamonds are forever

accessoires

De tijdloze sieraden van Hot Diamonds zijn gemaakt van een unieke combinatie van sterling zilver met een of meerdere echte diamanten. Het is al jaren het bestverkochte sieradenmerk van Engeland. En nu is Nederland aan de beurt.

Pure klasse

Bij elke jurk past een Abrazi sieraad. Door een breed palet van parels en kristallen, variabel in grootte en kleur, is Abrazi in staat tot het samenstellen van een unieke en perfecte combinatie, welke feilloos zal aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeur en schoonheidsbeleving. Magnifiek en oogstrelend, van modern tot klassiek, waarbij de ontwerpen uitblinken in variatie, stijl en pure klasse! De schitterende, handvervaardigde sieraden van Abrazi worden met de grootste zorg en uitsluitend in Nederland ontworpen. Abrazi is verkrijgbaar bij de gerenommeerde bruidsmodezaken. www.abrazi.com

Ni euw! 24

www.huwelijk.nl

Fashinators Als je eenmaal de bruidsjapon hebt gevonden, heb je vast ook al een idee hoe je je bruidskapsel wilt hebben. Wel of geen sluier, opgestoken of los. Nieuw van Rainbow Club zijn de fascinators; prachtig versierde diademen/tiara's met parels en kristallen en schelpenblad

De sierlijke collectie Addicted to love kenmerkt zich door speelsheid en eenvoud en is geïnspireerd op de liefde. Alle Hot Diamonds sieraden hebben een rhodium toplaag die het dof worden tegengaat. Zo kun je het ook nog jaren na jullie trouwdag dragen. www.hotdiamonds.co.uk


Bruidsjapon:

Medio 2012 bleek uit onderzoek van de Viva dat vrouwen nog steeds niets liever willen dan trouwen. Na de schrik van het aanzoek gaan brides-to-be doen als eerst op bruidsjaponnenjacht. In welke trouwjurk voel jij je speciaal, een echte prinses en op en top vrouw! Want dat is blijkbaar toch wat iedere vrouw wil.

De japon

die jou laat stralen Het uitzoeken van de trouwjurk gebeurt met zorg. Eerst blader je de bruidsbladen door en surf je het wereldwijde web over. Je plakt memootjes bij je favorieten en bewaart foto’s in een (geheim) mapje op je laptop (of I-pad natuurlijk). Overweeg vervolgens eens een bruidsmodeshow of –beurs te bezoeken. Daar zie je de jurken live. Houd hierbij een fotocamera in de aanslag.

Eerlijke meningen En dan een van de mooiste momenten in de voorbereiding: het passen bij de bruidsmodezaak. Om aandacht en privacy te garanderen werken de meeste bruidswinkels op afspraak. In een gezellige ambiance onder het genot van een kopje koffie of thee wordt rustig de tijd genomen voor jou en de mensen die je hebt meegenomen. Neem nooit meer dan 2 mensen mee. En dan het liefst waarvan je weet dat ze heel open en eerlijk zijn en je tevens in je waarde

laten. Hoe meer meningen, hoe moeilijker het wordt.

Professioneel advies Neem uitgebreid de tijd om te vertellen over je aanstaande bruiloft en natuurlijk van welke stijl je houdt. Vergeet ook niet de verkoopster jouw verzamelde favoriete jurken te laten zien. Door middel van een professioneel en eerlijk advies wordt er in samenspraak een selectie gemaakt van verschillende bruidsjaponnen. Daarna kan het grote pasfestijn beginnen. Uiteindelijk zul je uitkomen bij die ene droomjurk, die wel speciaal voor jou lijkt gemaakt. De jurk die bij jou past, je lichaam omlijst en die jou zeker maakt. Die het accent op de juiste punten weet te leggen en de minpuntjes verdoezelt. De jurk die jou laat stralen op jullie mooiste dag. Wanneer definitieve keuze is gemaakt, kom je nog een aantal keren terug om alles perfect op

maat af te laten passen door een coupeuse. Dit gebeurt met trouwschoenen en bruidslingerie aan. Het is dus aan te raden om ruim voor jullie trouwdag de zoektocht te starten.

tips Ga eens langs een kleurenanalist om je te laten adviseren welke kleur bij jou past. Voor het complete plaatje is het handig om er op de pasdag goed verzorgd uit te zien. Vraag een stofje mee voor het kiezen van bijpassende accessoires en bruidsbloemen.

www.huwelijk.nl

25


Specialist in de liefde De trouwring is het symbool van jullie liefde voor elkaar. Niet voor niets nemen ze bij Rozenhof Trouwringen alle tijd voor jullie om tot de ringen te komen die bij jullie passen. Daarom wordt alleen op afspraak gewerkt. Jullie worden dan ontvangen op het landgoed Rozenhof in Veeningen. Stap voor stap doorlopen jullie de meest uitgebreide trouwringencollectie van Nederland. Er zijn meer dan tweeduizend ringen op voorraad. Van klassiek tot modern, of uiterst modieus en design. Zit jullie droomring hier niet tussen dan creëren ze bij Rozenhof Trouwringen de ring naar jullie wensen. Zo krijgen jullie de trouwringen die jullie liefde voor elkaar verdient. Kijk voor meer informatie op www.rozenhoftrouwringen.nl.

8

Passion for true values

Christian Bauer staat synoniem voor een exclusief premiummerk met glamour factor. Het gebruik van de edelste grondstoffen en de buitengewoon hoge kwaliteit bij de verwerking hiervan, resulteert in ringen met een combinatie van schoonheid, kwaliteit en hoog draagcomfort. De innovatiekracht wordt door het eigentijdse elegante ontwerp onderstreept. De collectie trouwringen vind je bij exclusieve juweliers en speciaalzaken. www.christianbauer.nl

8

Uniek & waardevol De trouwring draag je de rest van je leven, dag en nacht. Vandaar dat de gehele collectie van Martinshof duurzaam is en comfortabel zit. Daarnaast speelt Martinshof in op jouw specifieke wensen. De Classic Comfort Line vormt het hart van de Martinshof collectie. Met deze stijlvolle serie ringen kun je oneindig variëren. In kleur: witgoud, geelgoud of roodgoud. In bewerking: glanzend, mat-geschuurd of mat-gezandstraald. Maar ook in dikte, breedte en profiel. Ook de ‘Your Name’ ringen zijn te leveren in diverse variaties, witgoud, geelgoud of bicolor. Met behulp van een revolutionaire techniek is het mogelijk om de naam van je liefste in sierletters in je ring te dragen. Ook is het mogelijk om kindernamen in de ring te graveren. www.martinshof.nl

8

De 14/18 Collectie van Aller Spanninga Aller Spanninga heeft onlangs de 14/18 collectie geïntroduceerd. Met deze collectie is het antwoord gevonden op de goudprijs! De modellen in palladium 585 zijn namelijk gunstiger geprijsd dan het 14 karaat witgoud. Deze collectie bestaat uit ringen welke onder andere gemaakt zijn van geelgoud, palladium 585 of een combinatie daarvan. Je zult opkijken van de gevarieerde ontwerpen. Diverse modellen zijn glanzend gepolijst en andere zijn weer (deels) gematteerd. De modellen zijn zowel verkrijgbaar met als zonder briljant. Je kunt ook jouw eigen ideeën in samenspraak met Aller Spanninga laten vertalen in jullie trouwringen! www.allerspanninga.nl

8

26

www.huwelijk.nl


Foto: See Yourself Photography Tekst: Loes Schrijver

Over de oorsprong van de trouwring bestaan vele verhalen. Wat de waarheid precies is, weten we niet. Wat we wel weten is dat ringen symbool staan voor de verbondenheid van twee mensen, in voor- en tegenspoed.

Sy mbool

van eeuwige liefde twee dragen, zoals je zelf wilt. Persoonlijk maak je de ringen ook met een vingerafdruk van je partner, de hartslag of een sterrenbeeld in de ring. Dat kan met lasertechniek. Ook is het mogelijk om tekst aan de binnen- of buitenkant te graveren: een persoonlijke boodschap, de tekst van jullie favoriete liedje of een symbolische illustratie.

De oude Egyptenaren zagen de ring als verbinding met het bovennatuurlijke en voor de Romeinen was het accepteren van een ring door een jonge vrouw een bindende legale overeenkomst. In oude volksverhalen en in de mythologie symboliseert de ring de eeuwigdurende, cirkelvormige verbondenheid van twee mensen. Vroegere Joodse bruiden droegen de ring om de wijsvinger. Daarmee lazen ze de Torah. Puriteinen vonden sieraden te frivool en droegen helemaal geen trouwring. Weet je trouwens dat mannen vroeger helemaal geen trouwring droegen? Wanneer dat veranderde, is niet bekend. Waarschijnlijk kwam

die trend in de negentiende eeuw op, maar de echte doorbraak was in de Tweede Wereldoorlog, toen vele jonge mannen langdurig gescheiden werden van hun echtgenoten.

Links of rechts

Kussentjes of roofvogels

Je draagt je trouwring om je rechterringvinger. Behalve als je katholiek bent, dan draag je de verlovingsring rechts en later de trouwring links.

We kennen allemaal de traditionele ringkussentjes en -schoteltjes. Alternatieven zijn de ringen aan een roos, in een aardbei – even doorsnijden, ring erin en weer dichtleggen – of aangereikt door huisdieren of kinderen. Of wat denk je van een roofvogel die de ringen brengt? Dan ben je in elk geval verzekerd van bijzondere foto’s!

Behalve symboliek, wil je met de ringen iets uitdragen. Dat kan het beste als je ze naar eigen smaak laat ontwerpen. Dan weet je zeker dat je iets bijzonders aan je hand hebt. Het materiaal kan titanium zijn, edelstaal, goud of platina. Er zijn duo-ringen van twee kleuren goud of platina, eventueel gecombineerd met trendy zwart zirkonium. Je kunt meerdere ringen tegelijk dragen, maar je kunt ze ook per stuk of per

Wie niet van ringen houdt of ze niet praktisch vindt, kiest vaak voor een ander symbool. Dat kunnen hangers zijn, oorbellen, horloges, piercings of zelfs tatoeages.

www.huwelijk.nl

27


Katharine

Nina Fiarucci staat voor een uitgebreide collectie elegante bruidsschoenen naar Italiaans design. Nieuw is de collectie Vintage.

V int age

Sahara

Katy

Shakira

Shoes g a B s &

tip:

Ni euw!

Style je eigen bruidsschoen!

Diverse varianten clips om je eigen bruidschoen te creĂŤren 28

www.huwelijk.nl

Ook al voelen je schoenen nog zo comfortabel bij het passen, loop ze toch even in enkele weken voor de grote dag. Dan bedoelen we niet de vierdaagse van Nijmegen maar gewoon, als je eens 's avonds thuis bent. Dat voorkomt blaren.


Tivoli

Cherish Bon Bon

De Hassall Collection staat bekend om de momenteel populaire vintagestijl. Er wordt veel gewerkt met bloemmotieven,borduursels en gespjes. Dit geeft een romantische look met een vleugje nostalgie. Een sprookjesachtige elegantie. Minette

Blossom Time

Young and stylish Trouwschoenen lijken op het eerste gezicht een accessoire, maar ze zijn veel belangrijker dan dat! Je trouwdag is immers een lange dag: je schoenen moeten je van ‘s ochtends vroeg tot in de late uurtjes dragen. Schoenen die niet perfect zitten, kunnen je mooiste dag aardig verpesten. Hoe later op de dag, hoe meer je voeten gaan zwellen. Daarom is de vroege namiddag het ideale moment om schoenen te kopen. Neem je tijd om beide schoenen te passen, je ene voet kan immers groter zijn dan je andere. Let erop dat je voldoende bewegingsruimte hebt voor je tenen. www.mijntrouwschoen.nl

! w u e i N

Merlot

Punch Metropolitan

8

een bruidstasje maakt je outfit compleet

De collecties van Elsa Coloured Shoes (waarvan enkele getoond op deze pagina) bieden veel meer dan alleen een bruidsschoen. Iedere collectie, Rainbow Club, Rainbow Couture, Hassal, Else, Nina Fiarucci, Isabella, DC Collection en Men, bevat naast de bruidsschoen ook bijpassende bruidstasjes. Alle collecties zijn ontworpen om de eisen die worden gesteld aan het gebruik gedurende één dag te overtreffen door moderne styling, duurzaamheid, veelzijdigheid en comfort. www.elsacolouredshoes.com

Penelope

8

Witter dan wit

Melia

Aphrodite

Mira

Venus

Ni euw!

In de collecties van Nina Fiarucci en Rainbow Club zijn er speciale 'schoenen en bruidstasjes opgenomen in de tint wit. In lederen en satijnen uitvoering.

W hit e

www.huwelijk.nl

29


Jouw eigen kleuradvies Foto: Beeld Bij Birgit

Een trouwjurk of bruidskleding uitzoeken? Kijk eerst welke kleuren echt goed staan! Een kleuradvies helpt je bij het maken van de juiste keuze voor bruidskleding en make-up. Een kleurconsulent geeft je een gedegen kleuradvies. Ieder persoon (man of vrouw) heeft een eigen kleurenpalet, gebaseerd op zijn of haar karakteristieken (de combinatie van de kleur van je huid, haar en ogen). Aan de hand van een uitgebreide analyse worden jouw persoonlijke kleuren vastgesteld. Uit deze analyse volgt een kleur- en make-upadvies. Niet alleen handig voor op je trouwdag, maar ook daarna.

Voor een frisse look

De inspiratie voor de Rose Gold collectie van de celebrity make-upartist Bobbi Brown is simpel en romantisch: haar geliefde rosĂŠ-gouden trouwring. De collectie bestaat uit twee shimmers, lipglosses en lipsticks. Allemaal in naturelle en zachtroze tinten, die een bleke toet zo omtoveren tot een frisse look. Tijdens de trouwdag kun je je lippen eenvoudig bijwerken met de lipglosses. De Rich Color Lip Gloss biedt het uiterlijk en de voordelen van drie producten in een: een lipstick, de zachte glans van een gloss, en het luxueuze gevoel van een balsem. www.bobbibrown.com

Goed voorbereid

Verzorgde handen en nagels zijn een must voor jullie bruiloft. Het goed hydrateren van de handen het hele jaar door, zowel in de winter periode als de zomer, is essentieel voor de handen en nagels. Het verwennen van de nagels is niet moeilijk of tijdrovend maar wel een beloning en heb je veel plezier van. Minimaal 1x per week. Het 3-stappenplan van KOH is een verwennerij en niet een verplichting, vooral wanneer je het resultaat ziet. Stap 1: reinigen, Stap 2: verzorgen, Stap 3: onderhouden. De verzorgende producten van KOH Cosmetics zijn verkrijgbaar bij de luxe parfumerieĂŤn. www.kohcosmetics.com

30

www.huwelijk.nl


Tekst: Inge de Munnik

Wallen onder je ogen, rode vlekjes op je huid of kleine bloedinkjes onder je wenkbrauwen? Zo wil je er echt niet uitzien op je trouwdag! Ook stress heeft een negatieve invloed op de huid. De oplossing? Een strakke beautyplanning! En wat fijn dat er zo veel beautyspecialisten zijn die je daarbij kun helpen en adviseren. Plan je behandelingen ruim voor je trouwdag zodat je in de drukke week van je huwelijk alleen nog maar de puntjes op de i hoeft te zetten en je vooral kunt ontspannen.

Plan je beautybehandelingen ruim voor je trouwdag De huid Er is niets mooier dan de stralende huid van een gelukkige bruid! En een mooie huid is een gezonde huid. Om te kijken hoe het met jouw huid gesteld is kun je voor een huidanalyse terecht bij een professionele

schoonheidssalon. Samen met je schoonheidsspecialiste spreek je af op welke manier de huid nog te verbeteren is en hoeveel behandelingen daarvoor nodig zijn. Afhankelijk van de conditie van je huid begin je 3-6 maanden voor je bruiloft met Foto: Amazing Fotostudio

De dag zelf

Ons belangrijkste advies: blijf jezelf! Zorg ervoor dat je ontspannen bent en je ziet er beeldschoon uit.

gezichtsbehandelingen zodat de huid op je trouwdag in topconditie is. Of het nu gaat om het in vorm brengen van je wenkbrauwen, het waxen van je bikinilijn of het verwijderen van haartjes in je gezicht: ook met ontharen moet je op tijd beginnen. De huid kan immers hierdoor ge誰rriteerd raken of rood worden. Plan dit vervelende karweitje minimaal een week voor je trouwdag en nog eerder als je het nog nooit gedaan hebt of als je een gevoelige huid hebt. Voor een mooie bruine teint kun je in de weken voor je bruiloft ook een zonnebankkuurtje nemen, maar overdrijf niet! Te bruin is niet mooi.

Kapsel en make-up Natuurlijk kun je zelf je make-up en haar doen, maar je bereikt het mooiste resultaat met een goede visagiste, bruidstyliste en/of kapper. Als je voor een professionele styling kiest spreek je 6 weken voor de bruiloft een proefsessie af. Kies voor een look die bij je past: als je van simpel en puur houdt, laat je dan geen glamourous look aanpraten. Blijf trouw aan je eigen stijl, zorg ervoor dat je er uit ziet als jezelf, maar dan wel de mooiste versie.

Bloem in je haar Silly Stuff heeft prachtige haarsieraden met echte Swarovski kristallen. Door het uitgebreide assortiment zal er voor elke bruidsoutfit een passende accessoire te vinden zijn. Dankzij het unieke systeem blijft je bruidssieraad ook nog eens de hele dag goed zitten! Naast prachtige Swarovski steentjes heeft Silly Stuff ook zeer elegante Swarovski bloemen in allerlei kleuren! Kijk voor een onvergetelijke bruiloft met prachtige haar- en schoudercreaties eens op www.sillystuff.nl. (exclusief door Poirier geleverd aan bruidsmodezaken en groothandel)

www.huwelijk.nl

31


Bloemrijk trouwen

Foto: See Yourself Photography

Bloemen spelen bij een trouwerij een grote rol. Denk hierbij niet alleen aan het bruidsboeket, maar ook aan corsages, tafelstukken, bloemversieringen op locatie en op de trouwauto. Maar welke bloemen passen ĂŠcht bij jullie?

Trends hebben wat minder invloed op bloemen bij bruiloften. Dat komt omdat het huwelijk iets heel persoonlijks is. Het bruidspaar kiest voor hun trouwdag voor een eigen stijl. De bloemen zijn een niet onbelangrijk onderdeel in het totaalplaatje. Met bloemen vertel je het verhaal van jullie liefde. Wat men de laatste tijd wel weer wat meer ziet, is dat de betekenis die bloemen van oudsher hebben, terugkeren op de bruiloft. Ook dit staat in het teken van persoonlijke keuze: je geeft een (geheime) boodschap mee via de bloemen. Meer over de betekenis en symboliek van bloemen vind je op de site www.mooiwatbloemendoen.nl.

Populaire kleuren zijn roze, wit en pasteltinten. Anjers en Freesia zijn bloemen die je weer wat vaker ziet dan vroeger. Dit komt evenals de kleur roze uit de vintage trend. Het zijn bloemen die er volop zijn in mei.

Extra feestelijk In Amerika is het aankleden van de feestlocaties tijdens jullie trouwdag al heel lang een standaard. Gelukkig zie je dit nu ook terug in Nederland. En terecht, want styling geeft veel extra sfeer. Bloemen, (led)ballonnen, linten, kaarsen en andere mooie decoratiematerialen maken de locatie nog feestelijker. Ook het oplaten van heliumballonnen of gelukslampionnen werkt sfeerverhogend.

tip Top 5 bloemen: - Rozen (rood: liefde; wit: vertrouwen) - Pioenroos (luxe en weelderigheid) - Gipskruid (vruchtbaarheid) - Anjers (rose: ik vergeet je niet; wit: toewijding) - Freesia (wit: onschuld)

32

www.huwelijk.nl

8

Op de site www.bloemenopjebruiloft.nl maak je eenvoudig een online moodboard die je eventueel kunt delen met je vrienden. Zo creĂŤer je jullie persoonlijke bloemenstyling. Het moodboard kun je meenemen naar je bloemist of aan je ceremoniemeester geven.


Tekst: Ghislaine van Delden

Uiteraard afhankelijk van wat je zoekt, is er eigenlijk entertainment op allerlei gebied. Van een man op stelten tot gekke wc-juf en van een limboact tot ijscowagen. Bekijk dus eerst wat je wilt en waar voor jou de meerwaarde ligt en ga daarnaar op zoek.

Voor veel mensen is het feest het populairste sluitstuk van de huwelijksdag. Een traditioneel feest met stijldans als opening of een gek themafeest waarbij iedereen verkleed moet komen, het is allemaal mogelijk. Maar bedenk je ook dat entertainment ‘m niet alleen zit in wie je uitnodigt om je gasten te vermaken, maar ook wáár je ze uitnodigt! Ga je voor een romantisch kasteel, een modern partycentrum, industriële locatie of een tent. Deze zet je bijvoorbeeld op waar je wilt, én in welke stijl je wilt. Bedenk altijd: een goede binnenkomer is het halve werk!

In stijl Dansen doet het altijd goed. Huur een coole dj of band. Zij krijgen gegarandeerd de voetjes van de vloer. En als je dat in combinatie doet met een workshop Salsa- of Saterday Night Fever dan ben je helemaal verzekerd van swingend feest. Wil je spraakmakend zijn? Bij de diverse artiestenbureaus vind je acteurs die zich in het publiek mengen en iedereen op een leuke manier in het ootje nemen. Ook leuk en gek: een karikatuurtekenaar die rondloopt en je gasten natekent. Een oosters tintje krijg je met een vuurspuwer, buikdanseres en waarzegster. Tot slot moet er ook goed voor de innerlijke mens gezorgd worden. Helemaal hot is de mobiele catering.

Let me

entertain you! Het feest der feesten heeft een geheim ingrediënt: het juiste entertainment op de juiste plek!

Hierin zijn ook weer mogelijkheden te over. Van pizzakar tot ijssalon en van crèpebusje tot snacktent. Of wat denk je van het kaviaarmeisje of haar zusjes het macaronmeisje, champagnemeisje en sushimeisje? In gepast kostuum delen ze lekkernijen uit aan

je gasten. Dat is heel wat anders dan een kommetje borrelnootjes.

Kidsproof Wel of geen kinderen op de bruiloft? Als je het doet, doe het dan goed! Een luchtkussen werkt altijd. Verwacht je veel kinderen denk dan eens aan een speciale kinderreceptie. Met een clown bijvoorbeeld die van ballonnen dieren voor ze maakt, een goochelaar die trucken voor ze uithaalt of iemand die komt schminken. Ook ouderwetse spelletjes zijn leuk, zeker als er prijsjes te winnen zijn. Of laat alle kinderen samen aan een groot kinderkunstwerk werken! En wat denk je van een karaoke-set? Liefst eentje die ook dvd’s afspeelt voor als ze moe worden. En laat ze hun eigen bruidstaartjes of -cakejes versieren. En wanneer ze naar huis gaan, mogen ze nog even lekker in de grabbelton voor een kleinigheidje. Zo veranderen vrolijke minigasten niet in kleine draakjes!

www.huwelijk.nl

33


Het candybuffet

Familie en vrienden maken jullie grote dag perfect. Het is dan ook altijd lastig om een originele manier te vinden om hen te bedanken. Overgewaaid uit Amerika is er sinds kort het zoete en kleurrijke candybuffet. Schep kannen, vazen en schalen vol met verschillende soorten snoep, in de kleuren van je huwelijksfeest. Wanneer de gasten naar huis vertrekken, kunnen ze langs het snoepbuffet lopen en een bakje of zakje vullen met hun favoriete zoetigheid. Succes verzekerd!

Om op te eten!

inspiratie bedankjes

Het nadeel van huwelijksbedankjes is dat ze vaak na een tijdje naar zolder verdwijnen. Dus waarom zou je geen eetbaar cadeautje geven? Met het chocoladetelegram huwelijkspakket bedank je je gasten met persoonlijke chocolade. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen. Zo kun je jullie voorletters in een blokje chocolade laten drukken, met een hartje in het midden. Er worden kleine doosjes bij geleverd. Zo heb je gemakkelijk en snel een smakelijk cadeautje. www.chocotelegram.nl

=

Two of a kind

Een zeer speels cadeautje voor alle gasten is om ze leuke hartvormige speelkaarten mee te geven. Met de tekst “Two of a kind” op de voorkant is dit perfect geschikt om als bruiloft bedankje te gebruiken! Wil je de kaarten persoonlijk maken, dan zijn de stickers hart een echte aanrader. Op deze stickers kun je jullie namen en trouwdatum laten drukken. Bij elk kaart spel zal dan met veel plezier terug gedacht worden aan jullie bruiloft. www.trouwartikelen.nl

Persoonlijke

cadeaubon

Trouwen doe je niet met z’n tweetjes. Je hebt mensen om je heen nodig. Denk aan jullie getuigen, ouders en ceremoniemeester. Dit ‘bruidspersoneel’ wil je op een persoonlijke manier bedanken. De Bonnenfabriek maakt dit mogelijk. Hier maak je in een handomdraai een cadeaubon met een personal touch. De kleine fotootjes op de voorkant kun je uploaden en op de achterkant is ruimte voor je eigen tekst. Nodig ze uit voor een diner, stuur ze een weekendje weg of trakteer ze op bijvoorbeeld een ballonvaart. Bestel je de bon voor 15:30 dan wordt ‘ie de volgende dag al geleverd; incl. spectaculaire cadeauverpakking met confetti en een extra verzendenvelop, zodat je je bon zelf kunt versturen. (Ook geschikt als uitnodiging voor jullie bruiloft.) www.bonnenfabriek.nl

www.huwelijk.nl

37


De trouwdag is een aaneenschakeling van hoogtepunten. De champagnetoost en het aansnijden van de bruidstaart horen bij die ultieme fotomomenten. Zorg er dus voor dat jullie bruidstaart niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook op en top uitziet. Je begrijpt, dit vereist vakmanschap.

Bruidstaart,

samen het eerste stuk

Traditioneel is de bruidstaart wit, versierd met bloemen van marsepein en andere decoraties met op de top een bruidspaar. Tegenwoordig kan de taart volledig aangepast worden aan jullie wensen. De belangrijkste voorwaarde is dat hij er prachtig uitziet en fantastisch smaakt. Kies een taart die bij jullie bruiloft past. Kleurrijk, dan wel stijlvol, machtig of juist luchtig, de keuze is reuze. Bovenop de taart staat jullie evenbeeld, weerspiegeld in een klein bruidspaartje. Deze taarttoppers zijn er in vele

Wat je steeds vaker ziet zijn de cakecups of cupcakes (what’s in a name). Deze stijlvolle traktatie wordt gepresenteerd op speciale standaards. Geen gedoe met bordjes en vorkjes, maar een feestelijke presentatie van prachtige cakejes in jullie eigen stijl. Romantisch, vrolijk, zwart-wit, speels en hip of juist klassiek, alles is mogelijk. Cakecups zijn niet per se een vervanger van de bruidstaart, maar zijn ook uitermate geschikt om bijvoorbeeld alleen aan de kinderen uit te serveren.

soorten en maten, waarvan sommige dolkomisch. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een speciaal voor jullie ontworpen glassculptuur. Na de bruiloft hebben jullie dan nog een luxe tastbare herinnering. Het is gebruikelijk dat de bruid de taart aansnijdt. Haar nieuwbakken partner assisteert haar daarbij. De bruid houdt het mes vast en de bruidegom heeft zijn hand op de hare. Samen eten ze het eerste stukje op. Een foto hiervan ontbreekt in geen enkele bruidsalbum.

Macarons Wil je een traktatie die helemaal van deze tijd is en uitstekend past in de retrotrend, ga dan voor de macarons. Dit zijn kleine, ronde en luchtige koekjes met een taaie bite die aan elkaar geplakt zijn met een zeer zachte vulling. Macarons zijn er in héél veel smaken en bijbehorende kleuren. Door die vele verschillende kleuren en smaken maken macarons ieder feest compleet.

www.huwelijk.nl

39


Wil je op de hoogte blijven van alle trends en nieuwtjes op huwelijksgebied? ĂŠn iedereen op de hoogte houden van jullie trouwplannen?

de en Scan de QR co ijkje op k neem eens een huwelijk.nl

Op Huwelijk.nl draait alles om jullie huwelijk. Met je facebookaccount kun je een eigen trouwblog bijhouden en delen. In het online magazine lees je de nieuwste tips en trends. Ook vind je er bedrijven bij jou in de buurt en houden specialisten je op de hoogte van hun belevenissen.

www.huwelijk.nl 8

Breng dus eens een bezoekje aan de leukste trouwsite van Nederland!


Eindelijk samen Maanden hebben jullie uitgekeken naar de grote dag. Continu bezig met de voorbereiding en planning van jullie bruiloft. En als het dan eindelijk zover is, is het puur genieten van elkaar. Maar wat als alles achter de rug is? Val je dan in een zwart gat? Don’t panic, dan volgen de wittebroodsweken. De wittebroodsweken zijn de eerste

zes weken na jullie trouwdag. Volgens traditie mogen jullie in die weken niet worden gestoord. Zo kunnen jullie wennen aan jullie nieuwe status (oefenen met je eventuele nieuwe achternaam) en is er tijd genoeg om nog uitgebreid na te genieten. Genieten door jullie te baden in luxe. Vroeger was het eten van wit brood

een teken van feest en luxe. Nu laten de meeste kersverse echtgenoten zich verwennen tijdens een huwelijkreis. Niets is immers leuker dan na een geweldig feest vertrekken voor wat quality time met zijn tweetjes. En… mobieltjes uit natuurlijk!

Droomreizen naar Azië

Samen wandelen over een verlaten strand met golven kabbelend langs uw voeten, een romantisch diner bij zonsondergang aan het strand, een privé-optrekje om je even helemaal terug te trekken met jouw geliefde of samen een uitgebreide lichaamsbehandeling ondergaan in de meest idyllische spa. Azië is terecht voor velen een droombestemming en vooral voor het doorbrengen van een huwelijksreis. Idyllische stranden, prachtige natuur en cultuur, heerlijk eten, romantische settings en evenzo romantische accommodaties. 333TRAVEL kennen Azië door en door! Kijk daarom eens op www.333travel.nl.

8

Honeymoon op Aruba

Een onvergetelijke huwelijksreis op een tropisch eiland? Je beleeft het op Aruba. De mooiste dagen na je huwelijk breng je door op het ‘One Happy Island.’ De prachtige stranden, dineren aan de branding en opzienbarende zonsondergangen. Dit zijn slechts een paar ingrediënten om optimaal te kunnen genieten van jullie huwelijksreis. Stellen worden bij aankomst vanaf dag één in de watten gelegd. De hotels en resorts bieden voor bruidsparen speciale honeymoon packages. Voor een onvergetelijke huwelijksreis in paradijselijke sferen kies je dus voor Aruba. www.aruba.com

8

www.huwelijk.nl

41


De jongste provincie van Nederland herbergt een scala aan trouwlocaties. Zo kun je letterlijk in het huwelijksbootje stappen op één van de vele schepen, kun je elkaar het jawoord geven op het strand en zelfs in één van Nederlands spectaculairste pretparken. Wil je liever een traditionele huwelijksceremonie, dan kun je natuurlijk terecht in het stad- of gemeentehuis. Je hebt echter ook de mogelijkheid om op een zelf gekozen locatie te trouwen. Veel succes met het maken van jullie keuze!

Trouwen in Flevoland

Tekst: Ellen Hiemstra-de Jong Foto: Bibi Fotografie

42

www.huwelijk.nl


www.huwelijk.nl

43


Almere Trouwen in een van de meest dynamische steden van Nederland is mogelijk op een diversiteit aan locaties. Wij lichten er hier een aantal uit. Het stadhuis van Almere heeft een prachtige trouwzaal. Deze is ontworpen door de bekende architect Cees Dam. Tijdens de huwelijksvoltrekking kun je je eigen muziek draaien. Het is mogelijk op andere locaties dan de permanente trouwlocaties in de echt verbonden te worden. Wil je liever thuis trouwen of op een andere favoriete plek, neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken. Geen kerkelijk huwelijk, maar toch trouwen in een mooie kerk? Kerk De Goede Rede biedt deze mogelijkheid. Natuurlijk kan de kerkelijke inzegening ook op deze locatie plaatsvinden. Haddock Watersport is een veelzijdig bedrijf met een unieke ligging aan het Weerwater in het hart van Almere. Haddock Watersport beschikt over twee sfeervolle zalen met eigen bar. De zalen worden verhuurd inclusief verzorging van hapjes en drankjes naar wens. In de Kleine Zaal is plek voor circa 80 personen. De Grote Zaal heeft plek tot circa 160 personen. Voor een

Haddock Watersport, gem. Almere.

44

www.huwelijk.nl

CASLa, gem. Almere.

grote bruiloft kunnen beide zalen gekoppeld worden. Lido-Almere is eveneens gelegen aan het Weerwater. Net buiten het drukke stadsgewoel. Door de prachtige ligging met een terras aan het water kijk je uit op de skyline van Almere. Lido-Almere is de locatie bij uitstek voor het jawoord, een sportieve ontmoeting of het feest van je dromen. Waar anders dan aan de oevers van het water hoort BoatHouse thuis? Een indrukwekkend gebouw, dat in al z’n elementen en uitstraling aan de karakteristieke watersportverenigingen van weleer doet denken die destijds de oevers van grote Amerikaanse en Engelse rivieren sierden. Ruim en robuust van opzet. Deze accommodatie beschikt over drie multifunctionele zalen. Brasserie Bakboord is gevestigd op een unieke locatie met prachtig uitzicht over het Gooimeer en de havenkom van Almere Haven. Het telt maar liefst 3 beschutte terrassen aan en over het water. Het restaurant is ingericht met warme kleuren, gedekte tafels, comfortabele lederen stoelen en banken en beschikt over twee zalen. Op het water trouwen is mogelijk op een van de authentieke zeilschepen De Hartstocht, De Lis, Omega en de Willem Barentsz. Of je kiest voor een heus stoomschip. Partyschip ss Succes anno 1897 is de huwelijksboot bij uitstek als het gaat om een exclusieve bruiloft. Geef het jawoord op spectaculaire wijze met de kilometers ver te horen bruidsmars van het unieke

stoomorgel. De rest van jullie trouwdag kun je ook vieren op deze salonboot. Voor een spetterend feest ben je ook bij Spotlight aan het juiste adres. Zij beschikken over vier zalen en verzorgen elk type feest tot maximaal 450 personen. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de speciale moderne kathedraal die een perfecte bruidssfeer creëert. Deze sfeervolle zaal biedt ruimte aan maximaal 150 personen. Door de combinatie van diverse witte tinten en diverse gekleurde lichten ontstaat een effect van kleuren. In deze bijzondere sfeer wordt jullie trouwplechtigheid onvergetelijk. De jonge geschiedenis, voortdurende groei, stedenbouwkundige vorm en opzienbarende architectuur maken Almere tot een fenomeen. CASLa is het centrum waar je over verleden en toekomst van de stad wordt geïnformeerd. CASLa biedt jullie een moderne glazen ruimte met naar alle kanten een schitterend uitzicht over het water. Je kunt hier op verschillende plaatsen jullie eigen ceremoniële plek inrichten. Een van de opties is

Stoomschip Succes, gem. Almere.


wel heel spectaculair: het open dak waar de zon en de flikkering van het watervlak jullie plechtigheid luister bijzetten. Een uniek decor voor trouwfoto’s. Trouwen in de stijl van de jaren ‘40, ‘50, ‘60 kan bij GateWay Diner. Het originele concept vanuit die jaren tot in het kleinste detail: vanaf de muziek uit de Jukebox, milkshakes uit hoge glazen tot aan de manier van serveren. Deze American Diner staat midden in het stadspark Koningin Beatrixpark te Almere. Achter de Diner is een pand gebouwd, gebaseerd op een woning uit Amerika 1939 met o.a. een zaaltje voor feesten en partijen; The Blue Plate. Het nieuwe Van der Valk Hotel Almere biedt een moderne plaats om het jawoord te geven. Zowel het bruidspaar als de gasten zullen worden omringd door luxe en comfort. Lodgerie Het Groene Geheim is een bijzonder hotel, dat meer biedt dan allen de verhuur van luxe lodges. Je kunt op deze romantische locatie, omgeven door bos en water, ook in het huwelijk treden. De prachtige landschapstuin is een fraai decor voor de trouwreportage. Voor de organisatie voor jullie gehele trouwdag is hier in overleg veel mogelijk. Stad & Natuur Almere staat voor de Almeerse groene buitenruimte. Op de diverse ontmoetingsplekken kom je in contact met de natuur. Stadslandgoed de Kemphaan is hier een favoriete fotolocatie van vele bruidsparen. Het stadslandgoed ligt in het grootste loofbos van Almere, boswachterij Almeerderhout. Het Vroege Vogelbos maakt hier onderdeel van uit. Dit bos is een bijzondere plek met de theeschenkerij, de schaapskooi met

Het Eksternest, gem. Almere.

Café-restaurant Lands End in Ketelhaven, gem. Dronten.

schaapskudde, de mooie houten speeltuin en de bostuin. Hier biedt Het Eksternest jullie de mogelijkheid om te trouwen. Dit kan op verschillende plaatsen zoals in de boomgaard, het theehuis of in de nieuwe feestzaal. Ook het prieel in de bostuin is een romantische plek voor het jawoord. Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders is eveneens een ontmoetingsplek van Stad & Natuur Almere waar je in het huwelijk kunt treden. Zit jullie locatie hier niet tussen kijk dan ook nog even achter in dit magazine voor het complete overzicht. Je zult zien: Trouwen? Het kán in Almere.

Dronten Dronten geeft je de ruimte. Ruimte heb je zeker bij Walibi Holland. Hier kun je waanzinnig trouwen aan de voet van de Goliath, of statig voor het reuzenrad. Walibi Holland is met verschillende zalen, uiteenlopende lunch-, diner- en feestmogelijkheden voor 20 tot 1500 personen, een exclusieve locatie. Het attractiepark kan zelfs de shows speciaal afstemmen op jullie wensen. Café-restaurant Lands End in

Walibi Holland, gem. Dronten.

Ketelhaven laat je kiezen uit meerdere culinaire arrangementen. De locatie ligt centraal in Flevoland met een uniek uitzicht over het Ketelmeer. Een aanrader is om je receptie op het prachtige nieuwe terras te houden. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de trouwzaal van het gemeentehuis in Dronten.

Lelystad Lelystad kent naast het stadhuis diverse trouwlocaties, elk met een eigen uitstraling en sfeer. Je kunt er trouwen te land, ter zee en in de ‘lucht’. De Waterlely ligt in Natuurpark Lelystad, een van de natuurgebieden van Het Flevo-landschap. Het paviljoen heeft een bijzondere architectuur en ligt verscholen tussen het groen aan een grote plas. De buitenwanden zijn geheel van glas, waardoor binnen en buiten in elkaar over lopen. Je hebt het gevoel dat de ceremonie middenin de natuur plaatsvindt. Dit schitterende natuurpark is ook meteen een prachtlocatie voor de fotosessie. Aan de rand van Lelystad bevindt zich het zeer bijzondere gebied “De Groene Velden”. De Groene Watertuinen is hierin aangelegd als zeer luxe verblijfaccommodatie waar logies en trouwen samen gaan. Deze Royal Bed & Breakfast beschikt met goed weer over een glazen prieel centraal in de parktuin waar de huwelijksceremonie kan plaats vinden. Bij slecht weer wordt inpandig een luxe trouwzaaltje met uitzicht over de watertuinen aangeboden. Het kersverse echtpaar kan zich meteen laten verwennen met een luxe suite, zwembad, sauna, Turks stoombad en jacuzzi. Iedere trouwerij is op deze exclusieve locatie 100% maatwerk. De mogelijkheden zijn, net als jullie huwelijk, eindeloos. Restaurant BijdeBuren is gevestigd in het hoofdgebouw op golfbaan Buitenhof. Hier kun je trouwen op het grote terras, het ruime dakterras, in het >>

www.huwelijk.nl

45


Theater Agora, gem. Lelystad.

restaurant of in één van de zalen. Deze stijlvolle locatie, omgeven door groen en water biedt volop mogelijkheden voor een geslaagde trouwdag. Het trefpunt van Lelystad is Agora. Dit prachtige, kleurrijke en desingvolle theater en congrescentrum vormt het ideale decor voor een spraakmakende bruiloft. De Heeren van Stael is een mooi en sfeervol partycentrum dat een grote verscheidenheid aan activiteiten aanbiedt. Zo zijn er onder andere een bowlingbaan, een laserdome en kun je er heerlijk eten. De Heeren van Stael komt volledig tot zijn recht tijdens een feestavond waarop het publiek

helemaal los gaat op de muziek. De Meeuwenhoeve is gehuisvest in een fraai ingerichte boerderij. Het partycentrum is rustiek gelegen grenzend aan het Knarbos. De landelijke omgeving staat garant voor een romantisch jawoord. De diverse zalen zijn geschikt voor het vieren van jullie bruiloft in grote of kleine kring. Zijn jullie op zoek naar gezelligheid en warmte in een eigentijdse ambiance, dan is Yacht Club Lelystad Haven the place to be. Het stijlvolle en sfeervolle restaurant is direct gelegen aan de hoofdsteiger van Jachthaven LelystadHaven. Aankomen per huwelijksboot is dus zeker het overwegen waard. Bij Scheepswerf Batavia beschikt over drie bijzondere locaties voor jullie jawoord. De kapiteinshut van het VOC-schip Batavia is een authentieke plek voor een kleine groep. Wil je een wat officiëlere omgeving? Denk dan aan de Commandeurskamer op de

eerste etage in het hoofdgebouw. Een grote raampartij biedt een schitterend uitzicht over de werf, de schepen en het Markermeer. Sfeervol en intiem is de Tentoonstellingsruimte. Bovenop de tribune in de zaal waan je je op een schip en kijk je uit op een prachtig zeezicht. Vervolgens daalt de bruid de trap af en loopt tussen de dierbare gasten door naar haar bruidegom. Het jawoord kan uitgesproken worden. Schepen van de NAUPAR dienen tegenwoordig ook als huwelijksboot. Alle schepen van de NAUPAR zijn namelijk officiële trouwlocaties van de gemeente Lelystad. En als je je realiseert dat meer dan 60% van het IJsselmeer behoort tot het grondgebied van de gemeente Lelystad, dan begrijp je dat trouwen op het water hier niet beperkt is tot in, of net buiten de haven. Je kunt tot aan Enkhuizen je trouwbelofte afleggen. Oxalex biedt jullie de mogelijkheid om >>

Aviodrome, gem. Lelystad.

Yacht Club Lelystad Haven, gem. Lelystad

De Batavia, gem. Lelystad.

www.huwelijk.nl

47


wil niet zo’n decor? De plaats waar het kerkje staat, de omgeving en de karakteristieke bebouwing ademen de vroegere eilandsfeer. Een tropisch paradijs is de Orchideeënhoeve bij Luttelgeest. Hier vind je duizenden orchideeën uit de hele wereld, tussen watervallen en snelstromende beekjes. Tussen de bloemen in de Maleisische tuin en Taiwanese tuin staan intieme huisjes. Een romantische manier om elkaar je jawoord te geven en tegelijk een prachtig decor voor de bruidsreportage. Als je veel gasten mee wilt nemen, kies je voor de Vandazaal. Daar kunnen maar liefst 500 mensen zitten. In de verschillende hutten passen maximaal 50 mensen. Ook voor het feest na de huwelijksvoltrekking biedt de Orchideeënhoeve veel mogelijkheden. Een gebouw met twee gezichten is de Bantsiliek. Dit unieke kerkgebouw en multifunctioneel centrum in Bant is sfeervol. De Bantsiliek staat voor persoonlijke aandacht in een gebouw vol prachtige details. Het is daardoor ook geschikt als locatie voor je trouwfoto’s. Je huwelijk kun je hier

vormgeven naar jouw wensen: met jouw muziek en bloemen. Het bruidspaar is letterlijk het stralende middelpunt in de Bantsiliek. Je komt binnen via een rode loper en neemt plaats te midden van de familie en vrienden in de kerkzaal. Je kunt er na het burgerlijk huwelijk je huwelijk ook kerkelijk laten inzegenen. De trouwzaal in het gemeentehuis ademt een Scandinavische sfeer: veel blank hout in een duurzame, eerlijke stijl. In de zaal is een traditioneel Japans trouwgewaad te vinden, een geschenk aan de gemeente Noordoostpolder van de Japanse stad Mizumaki. In de trouwzaal is ruimte voor ongeveer 60 gasten. Voor de dag van je leven mag je voor één dag de locatie van je dromen laten aanwijzen als ‘huis der gemeente’. De plek waar je elkaar ontmoet hebt? De Lichtwachterswoning op Schokland? Er is veel mogelijk. Zo zijn er al huwelijken voltrokken bij Op d’n Akker in Nagele. Uniek is de zaal met het aangrenzend groot terras dat uitzicht biedt over het karakteristieke polderlandschap. In een sfeer van gezelligheid ervaar je, meteen bij aankomst, de rust en de natuur. De mooiste dag van jullie leven kan in overleg met Op d’n Akker geheel worden verzorgd. Van de ceremonie tot het avondfeest. Ook kun je trouwen bij Eigen Wijze. Dit vakantiepark bestaat uit een voormalig boerenerf met daaromheen 23 vakantiehuisjes. De schuren op het erf zijn omgebouwd tot sfeervolle feestzalen. De Kapschuur en De Silo zijn daarnaast ook nog eens officiële trouwlocaties. Hier kunnen dus de huwelijksvoltrekking tot en met het spetterende trouwfeest plaatsvinden. Uiteraard kunnen de gasten lekker blijven slapen. De gemeente stelt wel een aantal eisen aan de keuzelocaties. Belangrijkste voorwaarde is dat het een bestaand gebouw moet zijn. Je

Op d’n Akker, gem. Noordoostpolder.

Gemeentehuis, gem. Zeewolde.

Kerkje op Middelbuurt, gem. Noordoostpolder.

te trouwen op de Bounty. Dit luxe, dwarsgetuigde zeilschip is een waardige locatie voor jullie jawoord op het IJsselmeer. Een bruiloft kan op de Bounty op maat worden samengesteld. Rustig en ingetogen, of wild en luidruchtig? Wel of geen livemuziek? Soep met broodjes of een sjiek meergangendiner? Het schip is uitgerust om elke trouwerij onvergetelijk te maken. Een exclusieve omgeving in luchtvaartsfeer vind je in Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. Je trouwreportage kun je maken bij de originele historische Fokker F.VII uit 1926, of op de trap van de F.27. Het historische gebouw van Schiphol uit 1928 heeft een prachtige vertrekhal die een authentieke romantische sfeer ademt. Met een beetje geluk staat de Uiver op zijn thuisbasis en kun je foto’s in het toestel maken. Maar ook de oranje Dakota of de De Havilland Dove zijn historische toestellen die een prachtig decor geven. Mogelijkheden te over!

Noordoostpolder Voor de voltrekking van het huwelijk heeft de Noordoostpolder oneindig veel locaties beschikbaar. Een romantische start begint op een idyllische plek: het voormalig Zuiderzee-eiland Schokland. Dit eiland is zelfs aangewezen als werelderfgoed van Unesco: zo uniek dat het bewaard moet blijven. Je kunt in het kerkje op Middelbuurt je burgerlijk huwelijk sluiten, maar ook je kerkelijk huwelijk laten inzegenen. Het terrein van het voormalige eiland is echt uniek: wie

48

www.huwelijk.nl


kunt dus niet trouwen in een tent of in de buitenlucht.

Urk De gemeente Urk heeft drie trouwlocaties. De eerste is de raadzaal in het gemeentehuis. Deze is na een opknapbeurt sinds kort weer beschikbaar. Deze moderne zaal is geschikt voor grote gezelschappen. Museum Het Oude Raadhuis is al jaren een vaste trouwlocatie op Urk. Het museum is gevestigd in het voormalige raadhuis van Urk, dat in 1905 door de architect J.F.L. Frowein is gebouwd. Van 1905 tot 1988 heeft het gebouw dienst gedaan als gemeentehuis. De linker- en rechtervleugel van het museum waren in de eerste tientallen jaren na de bouw ook nog in gebruik als respectievelijk burgemeesters en dokterswoning. In het museum zelf zijn daarvan nog foto’s te bezichtigen. De zaal die voorheen werd gebruikt als raadzaal is in 2007 gerenoveerd en is zeer geschikt als trouwzaal. Deze sfeervolle zaal biedt plaats aan 60 tot 65 personen. Trouwen kan er het hele jaar door, er is wel eerst overleg nodig met het museum in verband met de openstelling voor het publiek. De laatste locatie is Party & Events De Koningshof. De zaal De Binnenhof wordt omgetoverd tot trouwzaal. Ook bij de invulling van de rest van de dag helpen ze je graag verder. Zo hebben ze als nieuw trouwconcept de Eigentijdse inrichting. Door het gebruik van diverse soorten meubilair willen ze er naast een trendy en eigentijdse uitstraling voor zorgen dat

er meer ‘loop’ ontstaat. De gasten hebben meer onderling contact, wat de sfeer ten goede komt. Jullie als bruidspaar staan hierdoor nog meer in het middelpunt van de belangstelling.

Zeewolde In Zeewolde zijn verschillende mooie trouwlocaties. Het gemeentehuis van Zeewolde is een opvallende verschijning aan het water van de Aanloophaven. Architect Wim Quist ontwierp het pand dat in 1986 is gebouwd. Het paviljoen ‘De Verbeelding’ is een ontwerp van de Almeerse architect René van Zuuk. Hij heeft zich laten inspireren door de burenschuren in Flevoland. Om het pand te laten opvallen is er een schiereilandje in de vijver gemaakt waarop het gebouw nu staat. Aan de kopse kanten valt het licht binnen, terwijl het gebouw een zekere luchtigheid heeft door het gebruik van een strook glas op vloerhoogte. Hierdoor lijkt het gebouw los te staan van de grond. De bezoeker beleeft hierdoor nadrukkelijk de omgeving. En die omgeving is heel bijzonder en uitermate geschikt voor de bruidsreportage. Ben je meer een buitenmens en droom je ervan te trouwen met het geluid van de vogels en het kabbelende water op de achtergrond. Het Erkemederstrand biedt je die mogelijkheid! Geef elkaar het jawoord op deze perfecte trouwlocatie. Ook hier is een bruidsreportage op een mooie manier in te vullen. Het is tegenwoordig ook mogelijk jullie trouwceremonie te laten plaatsvinden

Museum Het Oude Raadhuis, gem. Urk. Foto: Erik van den Ham.

in Congres & Event Center The Harbour. Naast een onvergetelijk jawoord kan men ook jullie huwelijksfeest volledig verzorgen inclusief entertainment. Wat dacht je bijvoorbeeld van parasailing! Zelfs in ‘State of Happiness’ De Eemhof is het mogelijk de officiële trouwplechtigheid te laten plaatsvinden. De verschillende locaties bestaande uit twee restaurants, een sfeervolle bar en een multifunctioneel centrum met negen zalen, maken de mogelijkheden oneindig. Na het geweldige feest is er natuurlijk ruimte voor een romantische huwelijksnacht in het hotel of één van de cottages. Ook heeft Zeewolde KaapFlevo aangewezen als trouwlocatie. Dit is een strandpaviljoen midden op het Woldstrand aan het Flevomeer. Het paviljoen heeft rondom uitzicht op strand en meer. De sfeervolle basic inrichting geeft jullie en jullie gasten een thuisgevoel. Een unieke plek om te genieten van een romantisch jawoord en verdere feestelijkheden. Het was al mogelijk om een bruiloftsfeest te vieren bij Brasserie Zuiderzoet of in de Beachclub, maar nu kan ook de huwelijksbevestiging op het terrein van Marina de Eemhof plaatsvinden. Deze jachthaven ligt net buiten de Randstad in een oase van rust. Je waant je er in het schilderachtige decor van een Franse haven.

Paviljoen ‘De Verbeelding’, gem. Zeewolde.

n

www.huwelijk.nl

49


indexflevoland Naast het gemeentehuis of het stadhuis kan er in bijna iedere gemeente op alternatieve locaties worden getrouwd. In steeds meer gemeenten mag je in overleg ook trouwen op een zelf gekozen locatie. Bezoek de website van de gemeente voor de mogelijkheden, de voorwaarden en de tarieven. De hieronder benoemde trouwlocaties zijn de officieel aangewezen alternatieve locaties.

50

Gemeente Almere

Gemeente Dronten

Trouwlocaties:

Stadhuisplein 1, Almere Stad Tel. 14 036 www.almere.nl

De Rede 1, Dronten Tel. (0321) 388911 www.dronten.nl

Museum Het Oude Raadhuis, www.museum.opurk.nl Party & Events De Koningshof, www.dekoningshof.com

Trouwlocaties:

Trouwlocaties:

Bar -Eetcafé Den Enghel, www.denenghel.com Bioscoop Utopolis, www.utopolis.nl Bistro Hemel op Aarde, www.hemelopaarde.nl Brasserie Bakboord, www.brasseriebakboord.nl Casa CASLa, www.casla.nl Dans- en Partycentrum The Lake, www.thelake.nl Dubbel-Op De Kemphaan, www.dubbel-op.nl GateWay Diner, www.gatewaydiner.nl Grandcafé De Havenkom, www.dehavenkom.nl Haddock Watersport, www.haddockwatersport.nl Het Eksternest, www.eksternest.nl Het Plein19, www.hetplein19.nl Kerkcentrum Goede Rede, www.goederede-almere.nl Lido Almere, www.lido-almere.nl Lodgerie Het Groene Geheim, www.lodgerie.nl Natuurbelevingscentrum De Oostervaarders, www.stadennatuur.nl Restaurant Boathouse, www.boathouse.nl Restaurant Het Veerhuys, www.hetveerhuys.nl Restaurant Voor Pampus, www.voorpampus.nl Rhodos Almere, www.rhodosalmere.nl Spotlight, www.spotlight.nl Stoomschip Succes, www.partyschipsucces.nl TMG Congres- en partycentre, www.partycentrealmere.nl The Party Factory, www.partyfactoryalmere.nl Van der Valk Hotel Almere, www.hotelalmere.nl Zeilschip Hartstocht, ww.de-hartstocht.nl Zeilschip Omega, www.zeilcharters.nl Zeilschoener Willem Barentsz, www.willem-barentsz.nl Zeiltjalk De Lis, www.delis.nl Zomerrestaurant Poort Dok, www.poortdok.nl

Lands End in Ketelhaven, www.lands-end.nl Walibi Holland in Biddinghuizen, www.walibi.com

Raadhuisplein 1, Zeewolde Tel. (036) 522 9 522 www.zeewolde.nl

Gemeente Lelystad

Trouwlocaties:

Stadhuisplein 2, Lelystad Tel. 14 0320 www.lelystad.nl

Center Parcs De Eemhof, www.dagjeeemhof.nl Erkemederstrand, www.erkemederstrand.nl Paviljoen De Verbeelding, www.deverbeeldingzeewolde.nl The Harbour, www.theharbour.nl Strandpaviljoen KaapFlevo, www.kaapflevo.nl Marina De Eemhof, www.jachthaven-eemhof.nl

www.huwelijk.nl

Trouwlocaties: Theater en congrescentrum Agora, www.agora-lelystad.nl De Groene Watertuinen, www.groenewatertuinen.nl De Heeren van Stael, www.heerenvanstael.nl Natuurpark Lelystad, www.dewaterlely.nl De Meeuwenhoeve, www.demeeuwenhoeve.nl Yacht Club Lelystad Haven, www.yachtclublelystadhaven.nl BijdeBuren op Buitenhof Lelystad, www.bijdeburen.eu Bataviawerf, www.bataviawerf.nl Schepen van Naupar, www.naupar.nl Schip De Soeverein, www.admiraliteit.nl Schepen van Allround schepenverhuur Oxalex, www.oxalex.nl Aviodrome, www.aviodrome.nl

Gemeente Noordoostpolder Harmen Visserplein 1, Emmeloord Tel. (0527) 63 39 11 www.noordoostpolder.nl

Trouwlocaties: Bantsiliek in Bant, www.bantsiliek.nl Orchideeënhoeve in Luttelgeest, www.orchideeenhoeve.nl Werelderfgoed Schokland, (0527) 63 38 36

Gemeente Urk Singel 9, Urk Tel. (0527) 689868 www.urk.nl

Gemeente Zeewolde

colofon Huwelijk in Flevoland

verschijnt jaarlijks in december en is een uitgave van: media

Redactie en samenstelling: Ward Media i.s.m. Rinske Bosma, Creunion Media huwelijk@wardmedia.nl

W

Medewerkers aan deze editie: ARD Rinske Bosma, Ghislaine van Delden, M E D I A Ellen Hiemstra-de Jong, Inge de Munnik, Shirley Pisano, Marijke Rethans, Sabine Schravemade, Loes Schrijver, Susan Traag •M E D I A

ward

Ontwerp & vormgeving: Grafisch in Beeld Saskia Padberg, info@grafischinbeeld.nl Commerciële zaken: Jan Bergsma, janbergsma@wardmedia.nl Jan Dijkstra, jandijkstra@wardmedia.nl Marijke de Vries, Wedding & Events Algemene zaken: Géjanna Buma, info@huwelijk.nl Coverfoto: © Sincerity Druk: Drukkerij Veldhuis Raalte Wijzigingen in de gemeentelijke index kunnen gemaild worden naar: huwelijk@wardmedia.nl. Dank aan alle gemeentes die informatie verstrekten voor dit magazine en aan alle fotografen die meewerkten aan dit magazine. © Copyright Ward Media Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever worden vermenigvuldigd. Ward Media Tijnjedijk 89 8936 AC Leeuwarden T (058) 284 94 25 F (058) 212 94 36 info@wardmedia.nl www.wardmedia.nl

W A R M E D I


T

ROUWEN OP LANDGOED OLDRUITENBORGH, EEN STADSPALEIS IN VOLLENHOVE IN DE

KOP VAN OVERIJSSEL, MAAKT JE HUWELIJKSDAG TOT ‘EEN BIJZONDERE BELEVENIS’

EEN UNIEKE TROUWLOCATIE IN EEN HISTORISCHE SETTING, MIDDEN IN HET IDYLLISCHE ZUIDERZEESTADJE.

DE HAVEZATHE BESCHIKT OVER EEN SFEERVOLLE TROUWSALON, EEN PRACHTIGE LOUNGE, INTIEME DINERRUIMTEN, RUIME ONTVANGSTRUIMTEN VOOR RECEPTIES EN FEESTEN EN..... MAAR LIEFST 20 GASTENKAMERS MET EIGEN BADKAMER, WAARONDER EEN BRUIDSSUITE!

W W W.OLDRU I T ENB ORGH.NL Voor nadere informatie of een vrijblijvend kennismakingsbezoek: 0527-244600 (tijdens kantoortijden) of info@oldruitenborgh.nl


Huwelijk in Flevoland 2013  

Lees alles over trouwen. Bruidsmode, fotografie, tips en trends. Uitgebreid aandacht voor de officiële trouwlocaties van Flevoland. Bestel v...