Page 1

inspiratie aankondiging bedankjes fotografie achtergrond

De voorbereiding

17e jaargang Losse verkoopprijs â‚Ź 4,70 www.huwelijk.nl

huwelijk

"Wanneer trouwen we? Wat is ons budget? Wie nodigen we uit?"

Ni eu w e

trends

accessoires cadeaus

Boordevol Bruidsmode

& trouwlocaties

Drenthe


2

www.huwelijk.nl


w w w

.

j e s u s p e i r o

.

c o m

www.huwelijk.nl

3


Over een tijdje is het dan eindelijk zover en mogen jullie elkaar het ‘ja- woord’ geven. Een bijzondere periode van intensieve voorbereidingen en voorpret is jullie voorbij gegaan of liggen nog heerlijk in het vooruitzicht. Fantaseren over DE dag, de jurk, het vervoer of misschien wel die prachtige huwelijksreis. Het hele traject naar de bruiloft toe is ontzettend bijzonder, samen ben je één van de mooiste dagen in je leven aan het organiseren en dat is af en toe best spannend. Lekker bladeren door de trouwmagazines, het internet afstruinen naar super coole ideeën en bij alles wat maar met ‘trouwen’ te maken heeft gaan je voelsprieten recht omhoog staan. Heerlijk toch! Er zijn enorm veel mogelijkheden voor je bruiloft, maar het belangrijkste is dat de dag ook echt bij jullie past en dat de elementen perfect met elkaar harmoniëren. Zo vier je een vintagebruiloft bij voorkeur in een schitterende tuin met lang gedekte tafels, bloemen van het seizoen en heerlijke ambachtelijke gerechten. Een traditionele bruiloft waarbij de gasten gekleed gaan in een rokkostuum of jacquet komt het beste tot zijn recht in een schitterend kasteel of landhuis. Wat zijn jullie wensen? Om daar achter te komen is het goed om een avondje samen te brainstormen over bijzondere ideeën, wensen en mogelijkheden. Knip de leukste ideeën uit de trouwmagazines en maak jullie persoonlijke moodboard. Maak je droombruiloft visueel, kijk er regelmatig naar en droom samen over die spannende dag die komen gaat…. Ik wens jullie een fantastische huwelijksdag toe en een hele mooie voorbereiding er naar toe.

Warme groeten, Shirley Pisano, weddingplanner Bloom Wedding

Inhoud

Spannend hè…

6 9 11 13 19 20 24 25 26

26 Voorbereiding, keuzes maken Voorpret, begin op tijd Aankondiging Jullie mooiste herinnering in beeld Laat je rijden Tips & trends Accessoires De japon die jou laat stralen Trouwringen, symbool van eeuwige liefde

24 30 Ni eu w!

11

57

30 32 33 35 37 39 40 50

Beauty, vooral ontspannen Bloemrijk trouwen Let me entertain you Bedankjes Bruidstaart, samen het eerste stuk Huwelijksreis, eindelijk samen Trouwlocaties in Drenthe Gemeentelijke index

32

nieuwe Bruidsmode

www.huwelijk.nl

5


My wedding has to be perfect WeddingFair organiseert trouwbeurzen in heel Nederland op beurslocaties met sfeer. Zodra je binnenkomt op de beurs word je omarmd door de uitstraling die past bij een verzorgde en smaakvolle trouwdag. Aanstaande bruidsparen kunnen zich een hele dag vrijblijvend laten informeren bij een groot aantal verschillende

6

www.huwelijk.nl

bedrijven die keuzes mogelijk maken voor elk beschikbaar budget. Dát is het werkelijke voordeel van het bezoek aan een WeddingFair; in een gezellige omgeving veel bedrijven spreken op één dag en dan thuis, samen met de voetjes op de bank, overleggen en keuzes maken. Alle bezoekers ontvangen een goodiebag.

En omdat bij een aanstaand huwelijk cadeautjes horen vind je in de beurstas ook een verrassingsgeschenk. De mooiste dag van je leven verdient een perfecte voorbereiding. Kijk voor een WeddingFair bij jou in de buurt op www.weddingfair.nl.

8


‘Het leven bestaat uit keuzes maken’, het is misschien wel één van de grootste clichés ooit, maar dat maakt hem niet minder waar. Als je al een tijdje een fijne relatie hebt, komt onherroepelijk die ene vraag: willen we trouwen?

Voorbereiding, keuzes maken

Ondertouw en getuigen

Foto: Ringfoto De Boer

De eerste stap om straks echt te kunnen trouwen is in ondertrouw te gaan. Vanaf dat moment ben je officieel bruidspaar! Deze aangifte bij de burgerlijke stand kan maximaal een jaar en minimaal 14 dagen voor jullie huwelijksdag. Voor het sluiten van het huwelijk zijn meerderjarige getuigen verplicht: minimaal twee en maximaal vier. Hun volledige namen en adressen moeten worden opgegeven bij de aangifte. Ook moet je doorgeven welke achternamen jullie na jullie trouwdag willen dragen. Hoewel het niet verplicht is om dit samen te doen, is het natuurlijk wel zo gezellig. Het is jullie eerste officiële stap dus maak er een feestelijke dag van (in de meeste CAO’s staat er trouwens een vrije dag voor en anders moet je je baas maar lief aankijken). Voordat je vrij neemt om naar het gemeentehuis te gaan, kun je beter eerst bij Burgerzaken informeren welke documenten je mee moet brengen.

Trouwlocatie Voordat je in ondertrouw gaat is het goed om jullie alvast te oriënteren om mogelijke trouwlocaties. Jullie moeten aangifte doen bij de gemeente waar jullie wonen, maar het is niet verplicht om er te trouwen. Het jawoord mag dus ook klinken op een plek buiten jullie woongemeente. De meeste gemeentes hebben naast het gemeente- of stadhuis andere trouwlocaties aangewezen (zie achter in dit magazine). Steeds meer gemeenten laten het toe om te trouwen buiten die vastgestelde trouwlocaties. Dat houdt in dat je dan zelf een locatie voor één dag kan laten benoemen tot ‘huis der gemeente’. Denk aan een strandlocatie, partyschip, je eigen tuin, een leuk restaurant of jullie ontmoetingsplek. Deze locaties moeten wel aan bepaalde eisen voldoen.

Foto: Foto Franka

Als je dit blad onder ogen hebt, gaan wij ervan uit dat het besluit is genomen. Jullie gaan trouwen. Ook nu kom je weer voor keuzes te staan. Wanneer trouwen we? Wat is ons budget? Wie nodigen we uit? Dit zijn slechts enkele van de vragen die voorbij komen. Bedenk bij elke keuze die je maakt dat het om de mooiste dag van jullie leven gaat; een dag die je nooit over kunt doen.

www.huwelijk.nl

7


Foto: Bianca Verhoef Fotografie

Een zorgvuldige voorbereiding is het halve werk. Als de huwelijksdag de mooiste dag van je leven is, waarom zou de aanloop daar naartoe dan vervelend of gespannen moeten zijn? Relax, begin op tijd en laat je niet gek maken.

Voorpret, begin op tijd Informatie inwinnen kan via allerlei kanalen. Behalve je directe omgeving, die je (ongevraagd) zal voorzien van goedbedoelde adviezen, dient internet als inspiratiebron. Ook bruidsbeurzen, huwelijksbladen en boeken over trouwen zijn ware ideeënbussen. Laat je goed informeren en maak van daaruit keuzes die passen bij jullie wensen. Bepaal samen hoe je wilt dat jullie bruiloft eruit gaat zien. Maak een draaiboek van wat er allemaal geregeld moet worden. Gaan jullie dat zelf doen, zoek je hulp bij familie of vrienden, stel je een goede ceremoniemeester aan, of vertrouw je op een professionele weddingplanner?

Weddingplanner Een ervaren weddingplanner is de spin in het web, die alle partijen die je nodig hebt voor je huwelijksdag, bijeen brengt. Het scheelt je niet alleen een hoop stress, maar het kan

ook een heleboel geld schelen. Vanuit zijn ervaring kan de weddingplanner de beste aanbieder kiezen, tegen de beste prijs. De weddingplanner kan ook jullie ceremoniemeester zijn. Het nadeel van een familielid of vriend(in) als ceremoniemeester is dat deze zelf vaak weinig mee krijgt van de trouwdag. Het gebeurt daarom vaak dat het bruidspaar de weddingplanner het draaiboek mee laat maken en ook als ceremoniemeester inhuurt. De weddingplanner weet immers precies wat er moet gebeuren, is stressbestendig en kan ingrijpen als er iets mis dreigt te gaan.

bizarre voorvallen voorafgaan aan zijn huwelijk. Tomine en zijn verloofde moeten keuzes maken tussen dj’s, het diner, trouwboeketten, de voorkeuren van zijn en van haar ouders, de uitnodigingen, de gastenlijst en natuurlijk de jurk en de taart. ‘Scènes uit een aanstaand huwelijk’ is een lief, klein en grappig cadeauboekje met de kleine momenten die aan de grote dag voorafgaan.

Boek Wil je je echt even ontspannen dan kan dat met het boekje ‘Scènes uit een aanstaand huwelijk’ van Adrian Tomine. Tomine beschrijft en illustreert op een open, scherpe en heel herkenbare manier wat er voor

tip

Moodboard

Een handige en leuke manier om de invulling van jullie trouwdag te bepalen, is het maken van een sfeercollage, ook wel moodboard genoemd. Je verzamelt sfeerbeelden uit tijdschriften of print deze vanaf je computer. Zo knip, scheur en plak je je gedroomde trouwjurk, decoratie, bloemen, kapsels, accessoires etc. bij elkaar. Je creëert een beeld van je gevoel dat in woorden vaak moeilijk is samen te vatten.

www.huwelijk.nl

9


DĂŠ grootste trouwringenspecialist van Nederland Meest exclusieve trouwringen collectie van klassiek tot modern of uiterst modieus tot design! (meer dan 2000 modellen) Onze specialiteit, Uw voordeel! bel voor een afspraak 0528 - 391222 7 dagen per week geopend (op afspraak)

w w w. r o z e n h o f t r o u w r i n g e n . n l


Iets meer dan een standaard trouwkaart? Door het combineren van het beste drukwerk, persoonlijke ontwerpen en een unieke online service creëer je de allerleukste én mooiste huwelijksaankondigingen. Kwaliteit staat voorop, en behoudens onze catalogus maken wij graag kaarten naar eigen ontwerp. Daarnaast maak je bij Sendency gebruik van een unieke service: je hebt direct met de uitnodigingen toegang tot je eigen persoonlijke online pagina die je zelf kan beheren. Hier kan je makkelijk belangrijke informatie plaatsen, maar ook bijvoorbeeld je verlovingsfoto’s! Kijk op www.sendency.nl voor zo’n persoonlijke pagina. Voor je kaart op maat neem contact op via info@sendency.nl.

Ingeblikt Trouwkaarten worden normaal gesproken gewoon per envelop verzonden. Willen jullie het een keer anders aanpakken als de rest? Verras jullie familie, vrienden, kennissen en collega’s dan met de unieke trouwkaarten in een blikje.

BliQje

Je eigen postzegel De trouwkaart wordt zorgvuldig uitgekozen. Legio voorbeeldboeken worden doorgenomen. Vele websites worden bezocht op zoek naar die ene kaart. Steeds meer stellen maken een eigen design of laten de uitnodiging ontwerpen. Wat is er nu leuker om de kaart die met zoveel aandacht en liefde is gekozen te versturen met een persoonlijke postzegel. PostNL biedt jullie deze mogelijkheid. Via persoonlijkepostzegel.postnl.nl kun je je eigen postzegel ontwerpen.

8

Doordat de kaart in blik verstuurd wordt, houden jullie de gasten nog iets langer in spanning! De blikjes zijn in verschillende ontwerpen te verkrijgen en te bestellen via www.trouwkaarten.nu. Zij bieden meer ludieke uitnodigingen als megakaarten, flessenpost en de Out of the Box cards.

8

inspiratie aankondiging

8

Elegante collectie

Aanstaande bruidsparen opgelet! De nieuwe trouwkaarten collectie van Family Cards is vanaf heden verkrijgbaar onder de naam: Toujours; “de elegante collectie”. De nieuwe collectie wordt gekenmerkt door stijlvolle en elegante ontwerpen, die zijn voorzien van verfijnde details. Hierdoor is de perfecte trouwkaart snel gevonden. Nieuwsgierig? Bekijk dan onze volledige collectie op www.familycards.nl of bezoek een Family Cards servicepunt bij jou in de buurt!

8

www.huwelijk.nl

11


Van jullie trouwdag wil je natuurlijk een mooie herinnering. Foto’s of een film, om nog jarenlang van jullie trouwdag te kunnen genieten. Maar hoe kies je een goede fotograaf? Hier een aantal tips!

Jullie mooiste herinnering in beeld Tekst: Susan Traag Foto: Beeld Bij Birgit

Vakfotograaf Een vakfotograaf onderscheidt zich van een amateur door perfecte foto’s. Bekijk de website van de fotograaf nauwkeurig. Is er een hele trouwreportage te zien of alleen losse foto’s? Een hele reportage van een bruiloft geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten als bruidspaar. Onscherpe of bewogen foto’s zijn natuurlijk uit den boze. Net als foto’s die niet geheel naar jullie smaak zijn: kies liever voor een andere fotograaf. Kijk ook eens of de fotograaf detailfoto’s laat zien op zijn website; close-ups van bijvoorbeeld de ringen en het trouwboeket. Zo ja: fantastisch, want dat betekent dat de fotograaf over prima materiaal beschikt. Daarna is het goed om bij de fotograaf langs te gaan om te kijken dat hij bij jullie past. Er moet natuurlijk wel een klik zijn. Je kunt dan ook zijn

verdere portfolio te bekijken. Ga vroegtijdig op zoek. De betere fotografen zijn met name in het hoogseizoen (april t/m september) al geboekt. Willen jullie geen standaard fotoverslag, maar liever iets bijzonders? Let dan op afwisseling in de reportages. Een afwisselend fotoaanbod geeft aan dat je met een creatieve fotograaf te maken hebt. Wel zo fijn als je unieke foto’s wilt hebben van je bruiloft! Je kunt je bruiloft ook extra speciaal maken door te kiezen voor een thema: een bepaalde stijl, kleur, seizoen, een gezamenlijke hobby, noem maar op. Ga in dat geval op zoek naar een vakman die daarbij aansluit. Er zijn fotografen die zich hebben gespecialiseerd in bijvoorbeeld vintage of retro.

www.huwelijk.nl

13


Blijvende indruk Bruidsparen met een kleiner budget kiezen er soms voor om zelf hun album te maken. Je koopt dan als het ware de trouwfoto’s, waarna je zelf aan het knutselen gaat om er een mooi geheel van te maken. Dit heeft een groot nadeel. De opmaak van een fotoboek is van grote invloed op het eindresultaat: ‘verkeerde’ vormgeving kan afbreuk doen; ook als de foto’s prachtig zijn. Het voordeel van je eigen trouwalbum opmaken is dat je misschien toch geld hebt om die goede vakfotograaf te betalen! Prijs zegt niet alles, maar wel veel. Iemand die weinig vraagt voor het maken van een trouwreportage, is naar alle waarschijnlijkheid iemand die naast zijn job als hobby aan het fotograferen is geslagen. Bedenk dat fotografie een vakmanschap is. Heb je iets meer te besteden, doe dat dan want het is het waard. Je bruiloft kan maar één keer vastgelegd worden!

14

www.huwelijk.nl


Foto: Nicole Holsheimer Fotografie

tip

Foto linksboven: Foto Franka Foto linksonder: Bianca Verhoef Fotografie

Bespreek met de fotograaf welke momenten sowieso moeten worden vastgelegd. Wat zijn de highlights tijdens jullie trouwdag die niet mogen ontbreken in het bruidsalbum. Dan gaat het niet om de geijkte hoogtepunten als de kus, de ringwisseling en de toost (dat is bij de fotograaf wel bekend), maar om voor jullie speciale ogenblikken. Bijvoorbeeld de blik van oma tijdens het jawoord, de uil die jullie ringen komt aanvliegen, een persoonlijk detail in de bruidskleding e.d.

www.huwelijk.nl

15


‘Digitale look’ maar met echte foto’s! Verka is gespecialiseerd in innovatieve producten op het gebied van professionele fotoalbums. Vrij nieuw in het uitgebreide aanbod zijn de Palazzo albums. Deze serie gebonden boeken met stevige bladen zijn leverbaar in diverse formaten. De foto’s worden verlijmd op het gehele blad, het geheel krijgt hierdoor een ‘digitale look’ maar dan wel met echte foto’s! Naast de uitvoering met een z.g. magneetsluiting, zijn er omslagen die gepersonifiseerd kunnen worden d.m.v. een photoinlay of photo-acryl. Vraag ernaar bij jullie fotograaf. www.verka.nl

8

n

Foto: Ringfoto De Boer

16

www.huwelijk.nl


Foto: Erik Brand Fotografie

Foto: Reina de Vries Fotografie

www.huwelijk.nl

17


Tekst: Loes Schrijver Foto groot: Reina de Vries F otografie

Limousine, oldtimer, koets, bus, bakfiets of vespa. Eigenlijk klinkt elk vervoer wel leuk! Om de keuze makkelijker te maken, is het handig om een lijst met eisen en verlangens op te stellen.

Laat je rijden (of rij zelf…) Wat is het budget en hoeveel kilometer willen jullie afleggen? Wil je tussendoor met het vervoer foto’s laten maken? Willen jullie opvallen? Gaan jullie voor stoer of voor stijlvol romantisch? Ook moet je je afvragen of je familie en vrienden eigen auto’s wil laten rijden of dat je voor hen een bus

tips

en e vor va n t r uim

r er vee 1 Res llen of wi zelf ? e r j d uffeu 2 Rij n cha e e e julli ok nis o e n ken julli e e r o g l? o 3 Ma midde het d s r n e i o v n r e e d v j ri rde er vee geres olgen e gev ijn d z t a 4 W ? chade bij s zijn eters n? kilom e p l e e r e g v i n be 5 Hoe prijs e d bij ng sieri r ver 's gauto g voo l r o o v Z e 6 ntuel e ) v ? e r e va n meest monie (cere

Foto: Eri

anka Foto: Foto Fr

wilt huren. Alles is mogelijk. Maar wie een lijst van wensen en eisen naast een lijst met vervoersmiddelen legt, kan steeds meer weg schrappen. Als het budget beperkt is, kun je altijd een vespa of solex overwegen Of ga met zijn allen op de fiets. Wel even iets regelen voor opa met zijn rollator. Welk formaat moet de auto voor jullie hebben? Eend of Fiat 500 is leuk, maar er moet wel ruimte zijn voor lange benen en sluier. Bij grote afstanden kan een koets, bakfiets of tuktuk ook lastig zijn. Houden jullie er allebei van om een

k Brand

Fotogra

fie

lekker uit de band te springen of zijn jullie de types: ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Ook als slechts een van beiden niet graag opvalt, is het aan te raden om jullie opwachting niet te opzichtig te maken. Jullie staan die dag immers al volop in de schijnwerpers en dan is een aankomst op een kameel of in een luchtballon mogelijk te veel van het goede. Romantische types voelen zich wellicht meer thuis in een klassieker of een koets. Maar de wat ruigere types kiezen voor een trike, een hummer of een Amerikaanse truck. Kies het vervoer dat bij je past.

Wist je dat...?

Blikjes achter de auto is niet alleen maar fun. Zelfs toen er nog geen auto’s waren en bruid en bruidegom in de koets zaten, had de familie daar blikjes achter gebonden. Ze verjoegen de geesten die een gelukkig huwelijk in de weg zouden staan.

www.huwelijk.nl

19


Geluksmuntje De voorbereiding geeft vaak veel stress. Vaak doordat je je bedenkt wat er allemaal fout kan gaan tijdens jullie grote dag. Zo kom je ongetwijfeld op Youtube de ene na de andere weddingblooper tegen. Maar, don’t panic. Met jullie eigen geluksmuntje kan er niks gebeuren. Verras daarom jouw aanstaande met dit ultieme liefdescadeautje. Het muntje kun je bestellen via www.geluksmuntjes.nl.

Zo kan jullie niets gebeuren op jullie trouwdag en staat niets een gelukkig huwelijk nog in de weg.

Sfeervol licht

Helemaal hip zijn de candlebags. Deze zijn gemaakt van speciaal behandeld (brandvertragend) papier en kunnen daardoor goed buiten gebruikt worden. Zo kun je er bijvoorbeeld de tuin, paden en opritten sfeervol mee verlichten. Candlebags zijn er met verschillende decoraties, waaronder een met hartjesmotief. Heel toepasselijk voor jullie trouwdag natuurlijk. www.xxlwensballon.nl

Singing in the rain Wees voorbereid op het wisselvallige Nederlandse weer en kom smaakvol én praktisch voor de (trouw)dag met de Wedding Wellies. Deze designer regenlaarzen van Weddington Boots uitgevoerd in parelmoer coating en speciaal ontworpen om onder je trouwjurk te dragen. Je ziet er fantastisch uit en de Wedding Wellies houden je voeten droog en warm tijdens de trouwreportage, buitenbruiloft en andere buitenactiviteiten. Ze geven je trouwdag en buitenfoto’s een heel speciaal tintje en je trouwpumps blijven netjes! www.wellieswonderland.nl

Om nooit te vergeten

Eén van de mooiste dagen van je leven wil je vastleggen. Waarschijnlijk maak je een fotoboek en misschien wordt er gefilmd. Maar het is extra bijzonder om te zien en te horen wat de gasten jullie toewensen. Daarvoor is er nu het videogastenboek van Praatzuil.nl. De bezoekers hoeven tijdens het huwelijksfeest alleen op de knop van de praatzuil te drukken en het opnemen van hun felicitatie begint. Uiteindelijk krijgen jullie deze persoonlijke boodschappen in beeld en geluid op HD-dvd thuisgestuurd. www.praatzuil.nl

20

www.huwelijk.nl


Wedding bubbles

Het is niet overal meer toegestaan om met rijst, confetti of rozenblaadjes te strooien. Een mooi alternatief hiervoor is de bellenblaas of wedding bubbles. Bellenblazen heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Zo levert het vrolijke trouwfoto’s op en je vindt na jullie huwelijk niet rijst in je haar of lingerie. Daarbij komt dat de kids zich er een hele dag mee kunnen vermaken. Op www.trouwartikelen.nl vind je bellenblazers in soorten en maten. Deze vlekken bij normaal gebruik niet.

trends inspiratie

Just married!

Enthousiaste reacties op jullie trouwaankondiging zijn onbetaalbaar. Op www.cardxl.nl kun je al meer dan 25 jaar de geweldigste trouwkaartjes bestellen, van speciale papiersoorten en met luxe bewerking. Sinds kort heb je er ook weerbestendige raamborden, met ‘just married’, of ‘het bruidspaar’ erop, in verschillende stijlen. Speciaal ontwor pen en dus uniek in zijn soort. Een bijzondere manier om iedereen die het nog niet wist op de hoogte te stellen van jullie kersverse huwelijk!

De

musthave voor je stilettos

Iedere fashionista kent het probleem: je bent onderweg naar een leuk feestje, je bent mooi aangekleed, hebt je nieuwste stilettos aan… en zakt continu weg tussen klinkers, in gras of nog erger; in een putdeksel! De internationale sterren en royalty’s kennen de oplossing maar nu kan ook tout vrouwelijk Nederland haar mooiste pumps en hakken weer veilig uit de kast trekken. Olivia Wedding Search introduceert Olivia’s Heelos. Een eenvoudig concept waarbij een transparant dopje het loopvlak van de hak verbreedt waardoor wegzakken tot de geschiedenis behoort. Niet alleen praktisch, ook onopvallend. Kijk voor meer informatie op de website: www.heelos.nl

8

www.huwelijk.nl

=

21


enzoani

22

www.huwelijk.nl


Ha l ia Ivory: tulle an d lace overlay

www.huwelijk.nl

23


Vintagestijl Geïnspireerd door de vintagetrend is het Bulatti weer gelukt om een unieke en exclusieve sieraden collectie te creëren. Het basismetaal van de sieraden van Bulatti is messing. Voor de kenmerkende Bulatti-afwerking ontwikkelde het atelier met een uniek procédé een tweetal heel eigen finishes: oud zilver (antiek verzilverd) en brons. Verder worden er tevens verschillende onderdelen gebruikt in glanzend vergulde- en verzilverde onderdelen. In combinatie met spannende materialen als Swarovski kristal, parels en schelpen ontstaan zo sieraden die de vintagestijl versterken en onderstrepen. www.bulatti.nl

Diamonds

accessoires

are forever

De tijdloze sieraden van Hot Diamonds zijn gemaakt van een unieke combinatie van sterling zilver met een of meerdere echte diamanten. Het is al jaren het bestverkochte sieradenmerk van Engeland. En nu is Nederland aan de beurt.

Pure klasse Bij elke jurk past een Abrazi sieraad. Door een breed palet van parels en kristallen, variabel in grootte en kleur, is Abrazi in staat tot het samenstellen van een unieke en perfecte combinatie, welke feilloos zal aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeur en schoonheidsbeleving. Magnifiek en oogstrelend, van modern tot klassiek, waarbij de ontwerpen uitblinken in variatie, stijl en pure klasse! De schitterende, handvervaardigde sieraden van Abrazi worden met de grootste zorg en uitsluitend in Nederland ontworpen. Abrazi is verkrijgbaar bij de gerenommeerde bruidsmodezaken. www.abrazi.com

De sierlijke collectie Addicted to love kenmerkt zich door speelsheid en eenvoud en is geïnspireerd op de liefde. Alle Hot Diamonds sieraden hebben een rhodium toplaag die het dof worden tegengaat. Zo kun je het ook nog jaren na jullie trouwdag dragen. www.hotdiamonds.co.uk

Ni euw!

Style je eigen bruidsschoen!

Nina Fiarucci heeft sinds kort Shoeclips in haar assortiment. Met deze ivoorkleurige clips kan de bruid haar eigen bruidsschoen ‘designen’. Er zijn clips voor satijnen en lederen schoenen. Een eenvoudig basismodel wordt zo een hippe eigentijdse bruidsschoen! De clips zijn in diverse uitvoeringen met organza, tule, parels en bloemetjes. www.mijntrouwschoen.nl 24

www.huwelijk.nl


Bruidsjapon:

Medio 2012 bleek uit onderzoek van de Viva dat vrouwen nog steeds niets liever willen dan trouwen. Na de schrik van het aanzoek gaan brides-to-be doen als eerst op bruidsjaponnenjacht. In welke trouwjurk voel jij je speciaal, een echte prinses en op en top vrouw! Want dat is blijkbaar toch wat iedere vrouw wil.

De japon

die jou laat stralen

Het uitzoeken van de trouwjurk gebeurt met zorg. Eerst blader je de bruidsbladen door en surf je het wereldwijde web over. Je plakt memootjes bij je favorieten en bewaart foto’s in een (geheim) mapje op je laptop (of I-pad natuurlijk). Overweeg vervolgens eens een bruidsmodeshow of –beurs te bezoeken. Daar zie je de jurken live. Houd hierbij een fotocamera in de aanslag.

Eerlijke meningen En dan een van de mooiste momenten in de voorbereiding: het passen bij de bruidsmodezaak. Om aandacht en privacy te garanderen werken de meeste bruidswinkels op afspraak. In een gezellige ambiance onder het genot van een kopje koffie of thee wordt rustig de tijd genomen voor jou en de mensen die je hebt meegenomen. Neem nooit meer dan 2 mensen mee. En dan het liefst

waarvan je weet dat ze heel open en eerlijk zijn en je tevens in je waarde laten. Hoe meer meningen, hoe moeilijker het wordt.

Professioneel advies Neem uitgebreid de tijd om te vertellen over je aanstaande bruiloft en natuurlijk van welke stijl je houdt. Vergeet ook niet de verkoopster jouw verzamelde favoriete jurken te laten zien. Door middel van een professioneel en eerlijk advies wordt er in samenspraak een selectie gemaakt van verschillende bruidsjaponnen. Daarna kan het grote pasfestijn beginnen. Uiteindelijk zul je uitkomen bij die ene droomjurk, die wel speciaal voor jou lijkt gemaakt. De jurk die bij jou past, je lichaam omlijst en die jou zeker maakt. Die het accent op de juiste punten weet te leggen en de minpuntjes verdoezelt. De jurk die jou laat stralen op jullie mooiste dag.

Fashinators

Wanneer definitieve keuze is gemaakt, kom je nog een aantal keren terug om alles perfect op maat af te laten passen door een coupeuse. Dit gebeurt met trouwschoenen en bruidslingerie aan. Het is dus aan te raden om ruim voor jullie trouwdag de zoektocht te starten.

tips Ga eens langs een kleurenanalist om je te laten adviseren welke kleur bij jou past. Voor het complete plaatje is het handig om er op de pasdag goed verzorgd uit te zien. Vraag een stofje mee voor het kiezen van bijpassende accessoires en bruidsbloemen.

Ni euw!

Als je eenmaal de bruidsjapon hebt gevonden, heb je vast ook al een idee hoe je je bruidskapsel wilt hebben. Wel of geen sluier, opgestoken of los. Nieuw van Rainbow Club zijn de fascinators; prachtig versierde diademen/tiara's met parels en kristallen en schelpenblad

www.huwelijk.nl

25


Specialist in de liefde De trouwring is het symbool van jullie liefde voor elkaar. Niet voor niets nemen ze bij Rozenhof Trouwringen alle tijd voor jullie om tot de ringen te komen die bij jullie passen. Daarom wordt alleen op afspraak gewerkt. Jullie worden dan ontvangen op het landgoed Rozenhof in Veeningen. Stap voor stap doorlopen jullie de meest uitgebreide trouwringencollectie van Nederland. Er zijn meer dan tweeduizend ringen op voorraad. Van klassiek tot modern, of uiterst modieus en design. Zit jullie droomring hier niet tussen dan creëren ze bij Rozenhof Trouwringen de ring naar jullie wensen. Zo krijgen jullie de trouwringen die jullie liefde voor elkaar verdient. Kijk voor meer informatie op www.rozenhoftrouwringen.nl.

8

Passion for true values

Christian Bauer staat synoniem voor een exclusief premiummerk met glamour factor. Het gebruik van de edelste grondstoffen en de buitengewoon hoge kwaliteit bij de verwerking hiervan, resulteert in ringen met een combinatie van schoonheid, kwaliteit en hoog draagcomfort. De innovatiekracht wordt door het eigentijdse elegante ontwerp onderstreept. De collectie trouwringen vind je bij exclusieve juweliers en speciaalzaken. www.christianbauer.nl

8

Uniek & waardevol De trouwring draag je de rest van je leven, dag en nacht. Vandaar dat de gehele collectie van Martinshof duurzaam is en comfortabel zit. Daarnaast speelt Martinshof in op jouw specifieke wensen. De Classic Comfort Line vormt het hart van de Martinshof collectie. Met deze stijlvolle serie ringen kun je oneindig variëren. In kleur: witgoud, geelgoud of roodgoud. In bewerking: glanzend, mat-geschuurd of mat-gezandstraald. Maar ook in dikte, breedte en profiel. Ook de ‘Your Name’ ringen zijn te leveren in diverse variaties, witgoud, geelgoud of bicolor. Met behulp van een revolutionaire techniek is het mogelijk om de naam van je liefste in sierletters in je ring te dragen. Ook is het mogelijk om kindernamen in de ring te graveren. www.martinshof.nl

8

De 14/18 Collectie van Aller Spanninga Aller Spanninga heeft onlangs de 14/18 collectie geïntroduceerd. Met deze collectie is het antwoord gevonden op de goudprijs! De modellen in palladium 585 zijn namelijk gunstiger geprijsd dan het 14 karaat witgoud. Deze collectie bestaat uit ringen welke onder andere gemaakt zijn van geelgoud, palladium 585 of een combinatie daarvan. Je zult opkijken van de gevarieerde ontwerpen. Diverse modellen zijn glanzend gepolijst en andere zijn weer (deels) gematteerd. De modellen zijn zowel verkrijgbaar met als zonder briljant. Je kunt ook jouw eigen ideeën in samenspraak met Aller Spanninga laten vertalen in jullie trouwringen! www.allerspanninga.nl

8

26

www.huwelijk.nl


Foto: Erik Brand Fotografie Tekst: Loes Schrijver

Over de oorsprong van de trouwring bestaan vele verhalen. Wat de waarheid precies is, weten we niet. Wat we wel weten is dat ringen symbool staan voor de verbondenheid van twee mensen, in voor- en tegenspoed.

Sy mbool

van eeuwige liefde twee dragen, zoals je zelf wilt. Persoonlijk maak je de ringen ook met een vingerafdruk van je partner, de hartslag of een sterrenbeeld in de ring. Dat kan met lasertechniek. Ook is het mogelijk om tekst aan de binnen- of buitenkant te graveren: een persoonlijke boodschap, de tekst van jullie favoriete liedje of een symbolische illustratie.

De oude Egyptenaren zagen de ring als verbinding met het bovennatuurlijke en voor de Romeinen was het accepteren van een ring door een jonge vrouw een bindende legale overeenkomst. In oude volksverhalen en in de mythologie symboliseert de ring de eeuwigdurende, cirkelvormige verbondenheid van twee mensen. Vroegere Joodse bruiden droegen de ring om de wijsvinger. Daarmee lazen ze de Torah. Puriteinen vonden sieraden te frivool en droegen helemaal geen trouwring. Weet je trouwens dat mannen vroeger helemaal geen trouwring droegen? Wanneer dat veranderde, is niet bekend. Waarschijnlijk kwam

die trend in de negentiende eeuw op, maar de echte doorbraak was in de Tweede Wereldoorlog, toen vele jonge mannen langdurig gescheiden werden van hun echtgenoten.

Links of rechts

Kussentjes of roofvogels

Je draagt je trouwring om je rechterringvinger. Behalve als je katholiek bent, dan draag je de verlovingsring rechts en later de trouwring links.

We kennen allemaal de traditionele ringkussentjes en -schoteltjes. Alternatieven zijn de ringen aan een roos, in een aardbei – even doorsnijden, ring erin en weer dichtleggen – of aangereikt door huisdieren of kinderen. Of wat denk je van een roofvogel die de ringen brengt? Dan ben je in elk geval verzekerd van bijzondere foto’s!

Behalve symboliek, wil je met de ringen iets uitdragen. Dat kan het beste als je ze naar eigen smaak laat ontwerpen. Dan weet je zeker dat je iets bijzonders aan je hand hebt. Het materiaal kan titanium zijn, edelstaal, goud of platina. Er zijn duo-ringen van twee kleuren goud of platina, eventueel gecombineerd met trendy zwart zirkonium. Je kunt meerdere ringen tegelijk dragen, maar je kunt ze ook per stuk of per

Wie niet van ringen houdt of ze niet praktisch vindt, kiest vaak voor een ander symbool. Dat kunnen hangers zijn, oorbellen, horloges, piercings of zelfs tatoeages.

www.huwelijk.nl

27


28

www.huwelijk.nl


linea raffaelli


Jouw eigen kleuradvies Foto: Beeld Bij Birgit

Een trouwjurk of bruidskleding uitzoeken? Kijk eerst welke kleuren echt goed staan! Een kleuradvies helpt je bij het maken van de juiste keuze voor bruidskleding en make-up. Een kleurconsulent geeft je een gedegen kleuradvies. Ieder persoon (man of vrouw) heeft een eigen kleurenpalet, gebaseerd op zijn of haar karakteristieken (de combinatie van de kleur van je huid, haar en ogen). Aan de hand van een uitgebreide analyse worden jouw persoonlijke kleuren vastgesteld. Uit deze analyse volgt een kleur- en make-upadvies. Niet alleen handig voor op je trouwdag, maar ook daarna.

Voor een frisse look

De inspiratie voor de Rose Gold collectie van de celebrity make-upartist Bobbi Brown is simpel en romantisch: haar geliefde rosĂŠ-gouden trouwring. De collectie bestaat uit twee shimmers, lipglosses en lipsticks. Allemaal in naturelle en zachtroze tinten, die een bleke toet zo omtoveren tot een frisse look. Tijdens de trouwdag kun je je lippen eenvoudig bijwerken met de lipglosses. De Rich Color Lip Gloss biedt het uiterlijk en de voordelen van drie producten in een: een lipstick, de zachte glans van een gloss, en het luxueuze gevoel van een balsem. www.bobbibrown.com

Goed voorbereid

Verzorgde handen en nagels zijn een must voor jullie bruiloft. Het goed hydrateren van de handen het hele jaar door, zowel in de winter periode als de zomer, is essentieel voor de handen en nagels. Het verwennen van de nagels is niet moeilijk of tijdrovend maar wel een beloning en heb je veel plezier van. Minimaal 1x per week. Het 3-stappenplan van KOH is een verwennerij en niet een verplichting, vooral wanneer je het resultaat ziet. Stap 1: reinigen, Stap 2: verzorgen, Stap 3: onderhouden. De verzorgende producten van KOH Cosmetics zijn verkrijgbaar bij de luxe parfumerieĂŤn. www.kohcosmetics.com

30

www.huwelijk.nl


Tekst: Inge de Munnik

Wallen onder je ogen, rode vlekjes op je huid of kleine bloedinkjes onder je wenkbrauwen? Zo wil je er echt niet uitzien op je trouwdag! Ook stress heeft een negatieve invloed op de huid. De oplossing? Een strakke beautyplanning! En wat fijn dat er zo veel beautyspecialisten zijn die je daarbij kun helpen en adviseren. Plan je behandelingen ruim voor je trouwdag zodat je in de drukke week van je huwelijk alleen nog maar de puntjes op de i hoeft te zetten en je vooral kunt ontspannen.

Plan je beautybehandelingen ruim voor je trouwdag De huid

schoonheidssalon. Samen met je schoonheidsspecialiste spreek je af op welke manier de huid nog te verbeteren is en hoeveel behandelingen daarvoor nodig zijn. Afhankelijk van de conditie van je huid begin je 3-6 maanden voor je bruiloft met

Foto: Bianca Verhoef Fotografie

Er is niets mooier dan de stralende huid van een gelukkige bruid! En een mooie huid is een gezonde huid. Om te kijken hoe het met jouw huid gesteld is kun je voor een huidanalyse terecht bij een professionele

gezichtsbehandelingen zodat de huid op je trouwdag in topconditie is. Of het nu gaat om het in vorm brengen van je wenkbrauwen, het waxen van je bikinilijn of het verwijderen van haartjes in je gezicht: ook met ontharen moet je op tijd beginnen. De huid kan immers hierdoor ge誰rriteerd raken of rood worden. Plan dit vervelende karweitje minimaal een week voor je trouwdag en nog eerder als je het nog nooit gedaan hebt of als je een gevoelige huid hebt. Voor een mooie bruine teint kun je in de weken voor je bruiloft ook een zonnebankkuurtje nemen, maar overdrijf niet! Te bruin is niet mooi.

Kapsel en make-up

De dag zelf

Ons belangrijkste advies: blijf jezelf! Zorg ervoor dat je ontspannen bent en je ziet er beeldschoon uit.

Natuurlijk kun je zelf je make-up en haar doen, maar je bereikt het mooiste resultaat met een goede visagiste, bruidstyliste en/of kapper. Als je voor een professionele styling kiest spreek je 6 weken voor de bruiloft een proefsessie af. Kies voor een look die bij je past: als je van simpel en puur houdt, laat je dan geen glamourous look aanpraten. Blijf trouw aan je eigen stijl, zorg ervoor dat je er uit ziet als jezelf, maar dan wel de mooiste versie.

Bloem in je haar Silly Stuff heeft prachtige haarsieraden met echte Swarovski kristallen. Door het uitgebreide assortiment zal er voor elke bruidsoutfit een passende accessoire te vinden zijn. Dankzij het unieke systeem blijft je bruidssieraad ook nog eens de hele dag goed zitten! Naast prachtige Swarovski steentjes heeft Silly Stuff ook zeer elegante Swarovski bloemen in allerlei kleuren! Kijk voor een onvergetelijke bruiloft met prachtige haar- en schoudercreaties eens op www.sillystuff.nl. (exclusief door Poirier geleverd aan bruidsmodezaken en groothandel)

www.huwelijk.nl

31


Bloemrijk trouwen

Foto: Beeld Bij Birgit

Bloemen spelen bij een trouwerij een grote rol. Denk hierbij niet alleen aan het bruidsboeket, maar ook aan corsages, tafelstukken, bloemversieringen op locatie en op de trouwauto. Maar welke bloemen passen ĂŠcht bij jullie?

Trends hebben wat minder invloed op bloemen bij bruiloften. Dat komt omdat het huwelijk iets heel persoonlijks is. Het bruidspaar kiest voor hun trouwdag voor een eigen stijl. De bloemen zijn een niet onbelangrijk onderdeel in het totaalplaatje. Met bloemen vertel je het verhaal van jullie liefde. Wat men de laatste tijd wel weer wat meer ziet, is dat de betekenis die bloemen van oudsher hebben, terugkeren op de bruiloft. Ook dit staat in het teken van persoonlijke keuze: je geeft een (geheime) boodschap mee via de bloemen. Meer over de betekenis en symboliek van bloemen vind je op de site www.mooiwatbloemendoen.nl.

Populaire kleuren zijn roze, wit en pasteltinten. Anjers en Freesia zijn bloemen die je weer wat vaker ziet dan vroeger. Dit komt evenals de kleur roze uit de vintage trend. Het zijn bloemen die er volop zijn in mei.

Extra feestelijk

Foto: Bianca Verhoef Fotografie

Top 5 bloemen: - Rozen (rood: liefde; wit: vertrouwen) - Pioenroos (luxe en weelderigheid) - Gipskruid (vruchtbaarheid) - Anjers (rose: ik vergeet je niet; wit: toewijding) - Freesia (wit: onschuld)

32

www.huwelijk.nl

In Amerika is het aankleden van de feestlocaties tijdens jullie trouwdag al heel lang een standaard. Gelukkig zie je dit nu ook terug in Nederland. En terecht, want styling geeft veel extra sfeer. Bloemen, (led)ballonnen, linten, kaarsen en andere mooie decoratiematerialen maken de locatie nog feestelijker. Ook het oplaten van heliumballonnen of gelukslampionnen werkt sfeerverhogend.

tip 8

Op de site www.bloemenopjebruiloft.nl maak je eenvoudig een online moodboard die je eventueel kunt delen met je vrienden. Zo creĂŤer je jullie persoonlijke bloemenstyling. Het moodboard kun je meenemen naar je bloemist of aan je ceremoniemeester geven.


Tekst: Ghislaine van Delden Foto: Nicole Holsheimer Fotografie

Uiteraard afhankelijk van wat je zoekt, is er eigenlijk entertainment op allerlei gebied. Van een man op stelten tot gekke wc-juf en van een limboact tot ijscowagen. Bekijk dus eerst wat je wilt en waar voor jou de meerwaarde ligt en ga daarnaar op zoek.

Voor veel mensen is het feest het populairste sluitstuk van de huwelijksdag. Een traditioneel feest met stijldans als opening of een gek themafeest waarbij iedereen verkleed moet komen, het is allemaal mogelijk. Maar bedenk je ook dat entertainment ‘m niet alleen zit in wie je uitnodigt om je gasten te vermaken, maar ook wáár je ze uitnodigt! Ga je voor een romantisch kasteel, een modern partycentrum, industriële locatie of een tent. Deze zet je bijvoorbeeld op waar je wilt, én in welke stijl je wilt. Bedenk altijd: een goede binnenkomer is het halve werk!

In stijl Dansen doet het altijd goed. Huur een coole dj of band. Zij krijgen gegarandeerd de voetjes van de vloer. En als je dat in combinatie doet met een workshop Salsa- of Saterday Night Fever dan ben je helemaal verzekerd van swingend feest. Wil je spraakmakend zijn? Bij de diverse artiestenbureaus vind je acteurs die zich in het publiek mengen en iedereen op een leuke manier in het ootje nemen. Ook leuk en gek: een karikatuurtekenaar die rondloopt en je gasten natekent. Een oosters tintje krijg je met een vuurspuwer, buikdanseres en waarzegster. Tot slot moet er ook goed voor de innerlijke mens gezorgd worden. Helemaal hot is de mobiele catering.

Let me

entertain you! Het feest der feesten heeft een geheim ingrediënt: het juiste entertainment op de juiste plek!

Hierin zijn ook weer mogelijkheden te over. Van pizzakar tot ijssalon en van crèpebusje tot snacktent. Of wat denk je van het kaviaarmeisje of haar zusjes het macaronmeisje, champagnemeisje en sushimeisje? In gepast kostuum delen ze lekkernijen uit aan

je gasten. Dat is heel wat anders dan een kommetje borrelnootjes.

Kidsproof Wel of geen kinderen op de bruiloft? Als je het doet, doe het dan goed! Een luchtkussen werkt altijd. Verwacht je veel kinderen denk dan eens aan een speciale kinderreceptie. Met een clown bijvoorbeeld die van ballonnen dieren voor ze maakt, een goochelaar die trucken voor ze uithaalt of iemand die komt schminken. Ook ouderwetse spelletjes zijn leuk, zeker als er prijsjes te winnen zijn. Of laat alle kinderen samen aan een groot kinderkunstwerk werken! En wat denk je van een karaoke-set? Liefst eentje die ook dvd’s afspeelt voor als ze moe worden. En laat ze hun eigen bruidstaartjes of -cakejes versieren. En wanneer ze naar huis gaan, mogen ze nog even lekker in de grabbelton voor een kleinigheidje. Zo veranderen vrolijke minigasten niet in kleine draakjes!

www.huwelijk.nl

33


Het candybuffet

Familie en vrienden maken jullie grote dag perfect. Het is dan ook altijd lastig om een originele manier te vinden om hen te bedanken. Overgewaaid uit Amerika is er sinds kort het zoete en kleurrijke candybuffet. Schep kannen, vazen en schalen vol met verschillende soorten snoep, in de kleuren van je huwelijksfeest. Wanneer de gasten naar huis vertrekken, kunnen ze langs het snoepbuffet lopen en een bakje of zakje vullen met hun favoriete zoetigheid. Succes verzekerd!

Om op te eten!

inspiratie bedankjes

Het nadeel van huwelijksbedankjes is dat ze vaak na een tijdje naar zolder verdwijnen. Dus waarom zou je geen eetbaar cadeautje geven? Met het chocoladetelegram huwelijkspakket bedank je je gasten met persoonlijke chocolade. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen. Zo kun je jullie voorletters in een blokje chocolade laten drukken, met een hartje in het midden. Er worden kleine doosjes bij geleverd. Zo heb je gemakkelijk en snel een smakelijk cadeautje. www.chocotelegram.nl

=

Two of a kind

Een zeer speels cadeautje voor alle gasten is om ze leuke hartvormige speelkaarten mee te geven. Met de tekst “Two of a kind” op de voorkant is dit perfect geschikt om als bruiloft bedankje te gebruiken! Wil je de kaarten persoonlijk maken, dan zijn de stickers hart een echte aanrader. Op deze stickers kun je jullie namen en trouwdatum laten drukken. Bij elk kaart spel zal dan met veel plezier terug gedacht worden aan jullie bruiloft. www.trouwartikelen.nl

Persoonlijke

cadeaubon

Trouwen doe je niet met z’n tweetjes. Je hebt mensen om je heen nodig. Denk aan jullie getuigen, ouders en ceremoniemeester. Dit ‘bruidspersoneel’ wil je op een persoonlijke manier bedanken. De Bonnenfabriek maakt dit mogelijk. Hier maak je in een handomdraai een cadeaubon met een personal touch. De kleine fotootjes op de voorkant kun je uploaden en op de achterkant is ruimte voor je eigen tekst. Nodig ze uit voor een diner, stuur ze een weekendje weg of trakteer ze op bijvoorbeeld een ballonvaart. Bestel je de bon voor 15:30 dan wordt ‘ie de volgende dag al geleverd; incl. spectaculaire cadeauverpakking met confetti en een extra verzendenvelop, zodat je je bon zelf kunt versturen. (Ook geschikt als uitnodiging voor jullie bruiloft.) www.bonnenfabriek.nl

www.huwelijk.nl

35


De trouwdag is een aaneenschakeling van hoogtepunten. De champagnetoost en het aansnijden van de bruidstaart horen bij die ultieme fotomomenten. Zorg er dus voor dat jullie bruidstaart niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook op en top uitziet. Je begrijpt, dit vereist vakmanschap.

Bruidstaart,

samen het eerste stuk

Traditioneel is de bruidstaart wit, versierd met bloemen van marsepein en andere decoraties met op de top een bruidspaar. Tegenwoordig kan de taart volledig aangepast worden aan jullie wensen. De belangrijkste voorwaarde is dat hij er prachtig uitziet en fantastisch smaakt. Kies een taart die bij jullie bruiloft past. Kleurrijk, dan wel stijlvol, machtig of juist luchtig, de keuze is reuze. Bovenop de taart staat jullie evenbeeld, weerspiegeld in een klein bruidspaartje. Deze taarttoppers zijn er in vele

Wat je steeds vaker ziet zijn de cakecups of cupcakes (what’s in a name). Deze stijlvolle traktatie wordt gepresenteerd op speciale standaards. Geen gedoe met bordjes en vorkjes, maar een feestelijke presentatie van prachtige cakejes in jullie eigen stijl. Romantisch, vrolijk, zwart-wit, speels en hip of juist klassiek, alles is mogelijk. Cakecups zijn niet per se een vervanger van de bruidstaart, maar zijn ook uitermate geschikt om bijvoorbeeld alleen aan de kinderen uit te serveren.

soorten en maten, waarvan sommige dolkomisch. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een speciaal voor jullie ontworpen glassculptuur. Na de bruiloft hebben jullie dan nog een luxe tastbare herinnering. Het is gebruikelijk dat de bruid de taart aansnijdt. Haar nieuwbakken partner assisteert haar daarbij. De bruid houdt het mes vast en de bruidegom heeft zijn hand op de hare. Samen eten ze het eerste stukje op. Een foto hiervan ontbreekt in geen enkele bruidsalbum.

Macarons Wil je een traktatie die helemaal van deze tijd is en uitstekend past in de retrotrend, ga dan voor de macarons. Dit zijn kleine, ronde en luchtige koekjes met een taaie bite die aan elkaar geplakt zijn met een zeer zachte vulling. Macarons zijn er in héél veel smaken en bijbehorende kleuren. Door die vele verschillende kleuren en smaken maken macarons ieder feest compleet.

www.huwelijk.nl

37


Eindelijk samen Maanden hebben jullie uitgekeken naar de grote dag. Continu bezig met de voorbereiding en planning van jullie bruiloft. En als het dan eindelijk zover is, is het puur genieten van elkaar. Maar wat als alles achter de rug is? Val je dan in een zwart gat? Don’t panic, dan volgen de wittebroodsweken. De wittebroodsweken zijn de eerste

zes weken na jullie trouwdag. Volgens traditie mogen jullie in die weken niet worden gestoord. Zo kunnen jullie wennen aan jullie nieuwe status (oefenen met je eventuele nieuwe achternaam) en is er tijd genoeg om nog uitgebreid na te genieten. Genieten door jullie te baden in luxe. Vroeger was het eten van wit brood

een teken van feest en luxe. Nu laten de meeste kersverse echtgenoten zich verwennen tijdens een huwelijkreis. Niets is immers leuker dan na een geweldig feest vertrekken voor wat quality time met zijn tweetjes. En… mobieltjes uit natuurlijk!

Droomreizen naar Azië

Samen wandelen over een verlaten strand met golven kabbelend langs uw voeten, een romantisch diner bij zonsondergang aan het strand, een privé-optrekje om je even helemaal terug te trekken met jouw geliefde of samen een uitgebreide lichaamsbehandeling ondergaan in de meest idyllische spa. Azië is terecht voor velen een droombestemming en vooral voor het doorbrengen van een huwelijksreis. Idyllische stranden, prachtige natuur en cultuur, heerlijk eten, romantische settings en evenzo romantische accommodaties. 333TRAVEL kennen Azië door en door! Kijk daarom eens op www.333travel.nl.

8

Honeymoon op Aruba

Een onvergetelijke huwelijksreis op een tropisch eiland? Je beleeft het op Aruba. De mooiste dagen na je huwelijk breng je door op het ‘One Happy Island.’ De prachtige stranden, dineren aan de branding en opzienbarende zonsondergangen. Dit zijn slechts een paar ingrediënten om optimaal te kunnen genieten van jullie huwelijksreis. Stellen worden bij aankomst vanaf dag één in de watten gelegd. De hotels en resorts bieden voor bruidsparen speciale honeymoon packages. Voor een onvergetelijke huwelijksreis in paradijselijke sferen kies je dus voor Aruba. www.aruba.com

8

www.huwelijk.nl

39


Trouwlocaties in Drenthe

40

www.huwelijk.nl


De prachtige Drentse boerderijen bieden een onvergetelijk decor om elkaar het jawoord te geven. Voor een sfeervol en romantisch jawoord kunnen jullie ook zeker terecht bij één van de historische stadhuizen of gemeentehuizen. Niet alleen de locaties in Drenthe zijn geweldig wat dacht je van het landschap! De uitgestrekte weide, de bossen en de heide lenen zich uitstekend voor een flitsende fotoreportage. Succes met het maken van de juiste keus! Tekst: Ellen Hiemstra-de Jong Foto links: Foto Franka

Aa en Hunze De gemeente Aa en Hunze biedt als vaste trouwlocatie de raadzaal in Gieten aan. Maar wil je liever met al je gasten en de trouwambtenaar naar een zelf gekozen locatie, dan kan dat ook. Wat dacht je van een van de prachtige kerken of molens in deze landelijke gemeente? Of misschien zie je jezelf al staan op een landgoed, bij een hunebed, op de Brink of aan de oevers van de Drentsche Aa. Op de gemeentelijke site geven ze een overzicht van een aantal prachtige trouwlocaties. De gemeente zal beoordelen of je keuze passend is voor zo’n officiële plechtigheid. Voordat je alles gaat regelen, kun je beter eerst in ondertrouw gaan. Aa en Hunze reserveert namelijk pas een trouwdatum voor jullie, als je eerst de ondertrouw hebt gehad.

Assen Snel en modern is de sfeer op het TT-circuit. Op deze speciale locatie kan getrouwd worden in de hospitalityroom, de VIP of de Super VIP. Voor de liefhebbers van actie en snelheid, of gewoon voor een stel dat het liever anders dan anders wil. Lekker speels voor de kinderen is het Verkeerspark Assen, maar schiet niet in de stress als je daar wordt uitgenodigd voor een trouwerij, want ze hebben er ook een heuse PartyTown waar een volwassen feest gegarandeerd een succes wordt. Het Hertenkamp in Assen is een locatie die jullie zeker moeten overwegen. Het trouwprieeltje biedt jullie een prachtige mogelijkheid om elkaar buiten het jawoord te geven. Het Van der Valk Hotel Assen telt maar liefst vier sterren. Niet alleen het sfeervolle hotel is voorzien van alle luxe en comfort, ook de mooie omgeving in het hartje van Drenthe maakt de dag van jullie leven

compleet. In het centrum van Assen kun je voor een trouwceremonie ook terecht bij de beeldbepalende Jozefkerk. Tot slot zijn er nog het ICO Centrum voor kunst en cultuur en Wintertuin de Pauw, een geheel glazen gebouw op het terrein van Stichting Van Boeijen. Het opvallende ICO gebouw biedt twee verschillende trouwmogelijkheden. Het theatercafé biedt ruimte aan ongeveer 45 personen en theaterzaal De Schalm biedt ruimte aan ongeveer 200 personen. En dan is er natuurlijk nog het stadhuis waar je elkaar het jawoord geeft in de moderne trouwzaal.

Borger-Odoorn Er zijn twee vaste trouwlocaties in de gemeente. De kerkzaal in het ontmoetingscentrum in Borger is de meest authentieke. De andere locatie, het gemeentehuis in Exloo, is door de stijlvolle moderne vormgeving een heel hippe locatie. Kom je niet uit de regio zelf, dan is het wellicht een leuk idee om voor je gasten vast een aantal

bungalows in de omgeving te reserveren: aanbod genoeg. In Borger komen jaarlijks duizenden nieuwsgierigen af op de boerenbruiloft, al dan niet gecombineerd met een bezoekje aan het grootste hunebed van Nederland. In deze mooie gemeente kan op elke locatie en tijdstip (mits toestemming) getrouwd worden. Willen jullie elkaar het jawoord geven in een kerk, recreatiepark, hotel-restaurant of thuis? Het kan allemaal.

Coevorden De gemeente Coevorden heeft drie vaste trouwlocaties. In het nieuwe multifunctionele gemeentehuis, het Hof van Coevorden, kunnen in de Tuinzaal huwelijken worden voltrokken. Hier kunnen maximaal 30 gasten aanwezig zijn. Voor grotere gezelschappen kun je kiezen voor het Ontmoetingscentrum De Hoeksteen bij de Gereformeerde Kerk aan de Rabenhauptstraat in Coevorden. Deze zaal biedt plaats aan 75 gasten. De andere aangewezen locatie is het >>

Stadhuis, gem. Assen. Foto: Beeld Bij Birgit.

www.huwelijk.nl

41


voormalig gemeentehuis in Sleen, thans Multifunctioneel Centrum “De Brink”. Niet alleen is Sleen één van de meest originele brinkdorpen in de provincie Drenthe, het monumentale gemeentehuis is er gebouwd in oud-Hollandse stijl. De buitenmuren van het gebouw zijn gemetseld van zogenaamde kloostermoppen van geel en rood bakkende Friese klei. Een spits torentje met windwijzer bekroont het gebouw. Kortom, een prachtige entourage om je trouwdag onvergetelijk te maken. Daarnaast kan er ook getrouwd worden op een locatie naar keuze. Diverse oude en nieuwe gebouwen in de gemeente Coevorden zijn al decor geweest van huwelijksvoltrekkingen. Willen jullie elkaar dus het jawoord geven in een kerk, kasteel, recreatiepark of andere bijzondere locatie, schroom dan niet een verzoek in te dienen om deze aan te laten wijzen als jullie trouwlocatie.

MFC De Brink in Sleen, gem. Coevorden. Foto: Ringfoto De Boer

Naast het vernieuwde moderne gemeentehuis in Zuidwolde en ontmoetingscentrum De Havezate in De Wijk zijn er nog vier vaste trouwlocaties. Landelijk en historisch is de Karstenhoeve in Ruinerwold. Deze Saksische museumboerderij uit 1680 met haar knoestige leilindes voor de gevel is een groene oase in deze jachtige samenleving. Binnen vind je een collectie gebruiksvoorwerpen uit het vroegere boerenleven. Het voorhuis is voorzien van prachtige tegeltableaus, fraaie wanden en een originele houten schouw met beschildering. De bedsteden, de antieke meubelen en het fraaie houtwerk vormen het decor voor de huwelijksvoltrekking in de voormalige woonkamer. Bij mooi weer kun je ook uitwijken naar het erf en de lommerrijke boomgaard. Eveneens terug in de tijd ga je in het

Cultuurhistorisch Museum De Wemme, aan de rand van Zuidwolde. Niet alleen vanwege de historische collectie, maar ook vanwege de monumentale boerderij een locatie waar je op nostalgische wijze het huwelijk kunt laten voltrekken. Wil je trouwen in een huiselijke omgeving zo rond het jaar 1900, kies dan voor museumboerderij Pasmans Huus in Ruinen. Op en top romantiek vind je in Het Huis te Echten, een kasteel dat tussen de 13e en 14e eeuw gebouwd is. Dit huis ligt ten oosten van het dorp. Het is een gedeeltelijk omgracht middeleeuws huis. De voorgevel is van begin 18e eeuw. Aan het voorplein staan schathuizen. Met je eigen schat zul je hier een onvergetelijke dag beleven! Net als in de meeste andere gemeentes kunnen jullie in De Wolden zelf een locatie kiezen voor de trouwplechtigheid. De gemeente stelt alleen de wettelijk vereiste voorwaarden aan de locatie. Er dient sprake te zijn van een soort ‘overkapping.’ Te denken valt aan: thuis, in een partytent achter je woning, in een

Tuinzaal in Hof van Coevorden, gem. Coevorden.

Gemeentehuis Zuidwolden, gem. De Wolden.

De Wolden

muziekkoepel, in een horecagelegenheid, etc.

Emmen Natuurlijk kun je gewoon in het gemeentehuis van Emmen trouwen. Nou ja, gewoon?! Emmen heeft een speciaal trouwpaviljoen met twee verschillende zalen. Karakteristiek voor de grote zaal is het prachtige raam en een kleurrijk kunstwerk over de hele lengte van de wand. In de intieme kleine trouwzaal is ruimte voor circa 25 gasten. Romantische sfeerfoto’s kunnen in en rond het gemeentehuis worden gemaakt, maar zeker ook in de wat wijdere omgeving, zoals de bossen, de hei en het dorpje Westenesch. Wil je liever iets anders, dan is er keus genoeg. In de mooiste dierentuin van West Europa, Dierenpark Emmen, trouw je in de groene omgeving van het Auditorium, borrel je in de vlindertuin en maak je de foto’s desgewenst met de nijlpaarden en giraffes op de achtergrond. De aangename temperatuur en de exotische sfeer in de diverse binnenverblijven maken deze >>

Huis te Echten, gem. De Wolden.

www.huwelijk.nl

43


locatie geschikt voor elk weertype. Het Veenpark is een openluchtmuseum in Barger-Compascuum. Het romantische Veenkerkje wordt vaak gekozen als trouwlocatie voor het kerkelijk huwelijk. Er kan echter ook burgerlijk getrouwd worden en bij mooi weer kan het hele gezelschap een plekje krijgen in de tuin naast de kerk, in het prieel. Van geheel andere orde is de oude dorpsschool. Het bruidspaar zit er in een authentieke schoolbank. Je kunt het combineren met het rustieke bruine café in het Veenpark. In overleg is veel mogelijk! Er zijn diverse locaties in het park om na te praten, te toosten of te dineren. Voor de kleintjes is er een spannende speeltoren en een kinderboerderij.

Dorpsschool in 't Veenpark, gem. Emmen. Foto: Ringfoto De Boer.

Theater De Muzeval heeft als trouwzaal het Slakkenhuis, een karakteristiek gevormde zaal met ruimte voor 150 personen. Met behulp van de professionele licht- en geluidsinstallatie is het hier geen probleem om de gasten op een daverende voorstelling te trakteren. Na de huwelijksvoltrekking kunnen jullie het glas heffen op deze feestdag in het theatercafé. Alles is bespreekbaar voor een eventueel diner, een receptie of swingend feest. Het personeel van Hampshire Hotel Emmen biedt je luxe en haalt jullie graag op met een witte Mercedes oldtimer. Het overdekte patioterras in Moorse stijl wordt bij bruiloften speciaal omgetoverd tot een romantisch decor voor de huwelijksinzegening. Na het jawoord biedt de exotische vijvertuin een prachtige

44

www.huwelijk.nl

Gemeentehuis, gem. Emmen. Foto: Ringfoto De Boer.

achtergrond voor het maken van trouwfoto’s. Het Univé Stadion, thuisbasis van FC Emmen, is een plek waar je je als fan volkomen thuis voelt. De zalen lenen zich voor een groepje van 15 mensen, maar je kunt er ook met gemak 200 gasten uitnodigen. Minder groot van omvang, maar heel speciaal van sfeer is de Dordse Kerk in Nieuw Dordrecht. Dit oude kerkje is in gebruik voor het burgerlijk huwelijk, waarna je, als je dat wilt, ook nog kerkelijk ingezegend kunt worden door de pastoor of de dominee. Voor het vieren van jullie echtverbondenheid hoef je het niet ver te zoeken: het naastgelegen gebouw De Rank is makkelijk in te richten als feestlocatie waar het feest meteen los kan. Het Sportlandgoed te Zwartemeer is

niet alleen een perfecte plek voor een knalfeest in de Rundezaal. Ook jullie jawoord wordt er ongetwijfeld onvergetelijk. Het Sportlandgoed staat voor 320000 m2 fun en sport. Je hebt hier dus meer dan voldoende ruimte om je uit te leven. De sfeervolle zalen van Utopolis Bioscopen zijn ook beschikbaar om elkaar trouw te beloven. De mooie verlichting en zachte bioscoopstoelen zorgen ervoor dat je je een echte filmster voelt. Is een ceremonie met een theatertintje meer voor je? Theaterboerderij De Noorderbak laat het bruidspaar schitteren. Jullie hebben letterlijk en figuurlijk de hoofdrol! Dan zijn er nog de Grote Kerk in het centrum van Emmen, Buurthuis De Foxel en Zalencentrum Bentlage te Emmer-Compascuum,’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek en de Wilmsboo te Nieuw-Schoonebeek en mag je, mits tijdig, ook zelf een verzoek indienen om op een andere dan genoemde locaties te trouwen. Je ziet: Emmen biedt keus genoeg.

Hoogeveen

De Grote Kerk, gem. Emmen. Foto: Bianca Verhoef Fotografie.

De trouwzaal in het raadhuis van Hoogeveen is een prachtige locatie om te trouwen. De trappen naar de hoofdingang en de gevel zijn zeer geschikt voor mooie foto’s. De rode loper ligt uit als extra welkom voor jullie en jullie gasten. Een bijzonderheid van de trouwzaal is dat je kosteloos gebruik kunt maken van de trouwcamera. Via de gemeentelijke website kunnen zo familieleden elders in het (buiten)land ook meegenieten van jullie grote dag. De gemeente laat jullie verder ‘vrij’ in de keuze van de locatie. Hierbij kun je


Meppel

De Havixhorst, gem. Meppel. Foto: Beeld Bij Birgit

denken aan een trouwerij thuis of bij jullie familie, in een restaurant of in bijvoorbeeld Museum De 5000 Morgen. Aan de rand van Hoogeveen, midden in de bossen ligt, omringd door een hertenkamp, het romantische De Spaarbankhoeve. Deze locatie is ook al regelmatig aangewezen als ‘huis der

Trouwzaal Raadhuis, gem. Hoogeveen. Foto: Beeld Bij Birgit

gemeente’. Het bos met schitterende vennen is aangelegd door de Bondsspaarbank als houtvoorziening voor de mijnen in Limburg. Hieraan dankt dit hotel/restaurant zijn naam. Al ruim 25 jaar worden hier onvergetelijke feesten gehouden. Na het feest wordt de bruidskamer gratis aangeboden.

De Secretarie, gem. Meppel.

Trouwen in De Secretarie van het historische oude gemeentehuis aan de Hoofdstraat in Meppel was decennia lang de gewoonste zaak van de wereld. Nu dient het als sfeervol alternatief voor degene die het moderne gemeentehuis minder aantrekkelijk vindt. Overal zijn de overblijfselen van vroeger terug te vinden. Zo hangt het oude gemeentewapen nog boven de voordeur. Binnen zie je marmeren vloertegels, gebrandschilderde ramen én moderne kunst. En helemaal leuk: het huwelijksaankondigingenkastje aan de buitenmuur. Welke Meppeler keek daar in vroegere jaren niet in, om te zien wie in ondertrouw waren gegaan? Of zoals men zei: Voorgehangen werden? Ook historisch, maar bovenal exclusief is Châteauhotel en -restaurant De Havixhorst in De Schiphorst. Het restaurant behoort sinds vele jaren tot de Nederlandse toprestaurants. De Havixhorst beschikt over zes stijlvolle ruimtes. In het hoofdgebouw kunnen in drie zalen 20 tot 100 gasten worden ontvangen. Het Schathuis heeft een capaciteit tot 80 personen. De capaciteit van het Koetshuis is 200 personen; samen met de Tuinzaal te verdubbelen tot 400 personen. Het Koetshuis, waar destijds de koetsen van baron Jan Arent Godert de Vos van Steenwijk onder dak stonden, is herschapen in een gerieflijke accommodatie voor ontvangsten. De Tuinzaal is de nieuwste zaal, met prachtig uitzicht op de besloten binnentuin en het eeuwenoude landgoed daarachter. De Horstzaal in het Schathuis is een meer besloten ruimte waar je de wereld even buitensluit op een uniek moment. En dan zijn er nog de acht hotelsuites, waarvan er niet één hetzelfde is; van het kussen op het bed tot de tegeltjes in de badkamer. En in de bruidssuite? Daar liggen jullie royaal en luxe pal onder het nest van een ooievaarspaartje dat elk jaar terugkeert op De Havixhorst. Naast deze schitterende locaties biedt ook Meppel de mogelijkheid om zelf een locatie aan te wijzen. De gemeente komt hiermee tegemoet aan de wensen van veel bruidsparen die een bijzondere dag een zeer persoonlijk tintje willen geven. De locatie moet wel aan een aantal voorwaarden en veiligheidseisen voldoen. Jullie huwelijksvoltrekking kan zo >>

www.huwelijk.nl

45


bijvoorbeeld plaatsvinden in ZIZO. Het jawoord, de receptie het diner en het feest allemaal op één locatie. Geen gereis en geen stress. Na de huwelijksvoltrekking lekker relaxed met een hapje en een drankje aan de bar of op het terras, lekker eten in het sfeervolle ZIZO Eten en aansluitend een geweldig feest in de moderne zaal ZIZO Feesten. Een trendy ambiance met een gedurfde knipoog naar chique.

Midden-Drenthe In Midden-Drenthe is een enorme verscheidenheid aan natuur, cultuur en ontspanning te vinden. De gemeente wordt begrensd door twee Nationale Parken, het Dwingelderveld en het Drents Friese Wold en de natuurgebieden Hijkerveld en het Mantingerveld. Bijzondere trouwlocaties mag je in deze gemeente zelf uitzoeken, mits de gewenste plek aan de gestelde voorwaarden voldoet. Ideeën zijn er genoeg. Wil je toch naar het gemeentehuis dan kun je zowel in Smilde als in Beilen terecht. Ook kun je kiezen voor het exclusieve monumentale pand ’t Aole Gemientehoes, voorheen De Cloenstee, aan de Hoofdstraat in Westerbork.

Noordenveld Het gemeentehuis in Roden biedt de raadzaal aan als plek om in het huwelijk te treden. Daarnaast zijn er volop alternatieve keuzelocaties. Deze moeten aan verschillende eisen voldoen. Via een aanvraagformulier, te downloaden via de gemeentelijke website, kun je een locatie aangeven waardoor deze op de dag en het uur van de plechtigheid de status van ‘huis der gemeente’ krijgt. Zo kun je je onderdompelen in exclusieve verwennerij van diverse hotels en restaurants, maar ook trouwen in gemoedelijke Drentse sferen behoort tot de mogelijkheden. De gemeente geeft op haar website een aantal prima suggesties die hieronder kort worden uitgelicht.

Gemeentehuis in Roden, gem. Noordenveld. Foto: Erik Brand Fotografie.

Voormalig gemeentehuis Smilde, gem. Midden-Drenthe. Foto: Erik Brand Fotografie.

Alom bekend en blijvend gezellig is De Pompstee in Roden, met diverse zalen in een monumentaal pand waar plek is voor maximaal 800 personen. De sfeer in het gebouw is klassiek en gezellig. Met de belichting en de smaakvolle aankleding van de zalen wordt met name in de ‘Grote zaal’ een intieme feestelijke sfeer gecreëerd. Heel gewoon en toch bijzonder is Theehuis De Bosrand in Norg. Wellicht ben je er al eens geweest tijdens een fietstochtje of de bosrandfair. Binnen is plaats voor 25 mensen en nog eens 25 mensen in de onlangs gerenoveerde serre. Op het grote bosterras is plaats voor zo’n 70 mensen. De specialiteit is de Engelse High Tea. Maar ook een heerlijk informele omgeving voor een op maat gemaakte bruiloft. Café Boonstra is een bruin café in Peize, zo’n typisch gezellig café waar je terecht kunt voor elk feest. Voor een geslaagde bruiloft kun je er kiezen voor de gemoedelijke tapperij, of de nieuw ingerichte zaal. Ook met de spiritualiteit zit je goed in Noordenveld, want er zijn diverse kerken waar getrouwd mag worden: de Jacobskerk in Roderwolde, de NH-Margarethakerk in Norg, de Catherina kerk in Roden en de kerk van Peize. De laatste kerk is het oudste gebouw van het idyllische dorpje. De Romaanse kerk stamt gedeeltelijk uit de tweede helft van de 13e eeuw (schip). Het koor is gebouwd in 1824 op de plaats van een kleiner rechthoekig koor. In 1803 verrees de huidige toren. Een vroegere toren was al in 1624 afgebroken. De kerk is

gerestaureerd in 1964-’68 onder toezicht van Monumentenzorg. De kleine ramen in het schip zijn in oorspronkelijke staat teruggebracht. Alle kerken zijn officiële trouwlocaties in de gemeente Noordenveld. De persoonlijke benadering vind je in Herberg van Es in Roderesch. Hier kun je trouwen en overnachten in een gezellige entourage vol kaarslicht en romantiek.

Fletcher Hotel Langewold, gem. Noordenveld.

De mooiste dag van jullie leven verdient iets bijzonders, daarom maakt Fletcher Hotel Langewold in Roden graag een programma op maat. Daarbij horen in elk geval de rode loper, de bruidstaart en desgewenst een glas champagnoise bij binnenkomst. Voor het feest heb je de keuze uit meerdere zalen en ook overnachten is geen probleem. Je kunt de bruidssuite bespreken als je elders je feest hebt afgerond, maar laat je de festiviteiten plaatsvinden bij Hotel >>

www.huwelijk.nl

47


Koepelkerk in Veenhuizen, gem. Noordenveld. Foto: Erik Brand Fotografie.

Langewold zelf dan krijg je de bruidssuite er gratis bij. Zijn jullie artistiek aangelegd, kies dan voor Het Kunstpaviljoen in NieuwRoden. Het paviljoen zelf is sober en modern, dat in schril contrast staat met het witte landhuis en de boerderij ernaast, met hun rieten daken. Hier komen eeuwenoude historie en moderne kunst en design samen. De besloten zalen zijn zeer geschikt voor een huwelijksvoltrekking, waarbij het Kunstpaviljoen desgewenst de catering en de bloemen voor jullie verzorgt. Voor een bijzondere overnachting kan het bruidspaar terecht in de loft van de boerderij, zodat je de volgende dag nog even kunt nagenieten van de prachtige omgeving. Een ware concentratie van monumentale panden vind je in Veenhuizen. Het Gevangenismuseum klinkt killer dan de trouwzaal binnen is aangekleed. Bovendien biedt deze locatie je een keur aan leuke arrangementen met rondleidingen in en om de gevangenis. Inloopatelier Coco Maria is tevens in Veenhuizen te vinden. Ook hier kun je elkaar het jawoord geven. Het Verenigingsgebouw is een prachtig theater met naast het

48

www.huwelijk.nl

gezellige bar-restaurant-gedeelte, de balkonzaal of de theaterzaal als grote trouwzalen. Een originele overnachting boek je in het geheel gerenoveerde consistoriehuisje naast het gebouw, waar je bed & breakfast kunt genieten. In Veenhuizen vind je ook Bitter en Zoet. Een uniek hotel/restaurant annex gezondheidsacademie en wellness in het vroegere hospitaalcomplex van Veenhuizen. Het gebouw, de omgeving en de ambiance spreken bijzonder tot de verbeelding. Een prachtige locatie voor jullie huwelijksceremonie, en -nacht natuurlijk. Daarnaast zijn er nog vier molens bewaard gebleven, in Roderwolde, Peize en Norg. Vooral de olie- en korenmolen Woldzigt in Roderwolde is uniek. In heel Nederland zijn nog maar vijf oliemolens te vinden. De Woldzigt is één van de mooiste en één van de weinige die nog werken. In het buurschap Westervelde staat verscholen tussen eeuwenoude bomen, een statige herenboerderij. Na drie eeuwen trouw haar functie als boerderij te hebben vervuld, is het gebouw omgedoopt tot een Landhuis Hotel Restaurant en draagt het de

naam De Jufferen Lunsingh, vernoemd naar vijf verstokte vrijgezelle zusters, die rond 1730 het huis bewoonden. Tevens zijn er huwelijken voltrokken in de Koepelkerk in Veenhuizen, watersportcentrum Cnossen aan het Leekstermeer en Cuisinerie Mensinge. Dit brasserie-restaurant maakt onderdeel uit van Landgoed Mensinge te Roden. Het landgoed is een veel gebruikte fotolocatie. Je kunt hier ook een intiem jawoord geven in Museum Havezate Mensinge (m.u.v. december en januari). Dat gebeurt in de eetkamer of in de salon (keuze wordt bepaald door Mensinge-bestuur) met maximaal dertig gasten. Beide vertrekken zijn historisch ingericht en hebben grote vensters met uitzicht op de bossen en de gracht van Mensinge. Café Ensing biedt een mooie locatie voor een speciaal jawoord. Sinds eind jaren 40 van de vorige eeuw is dit sfeervolle café van de familie Ensing aan de Brink in Peize gevestigd. Tevens in Peize gevestigd is restaurant De Peizer Hopbel. Deze sfeervolle locatie waarbij vanbuiten de geschiedenis van het pand goed te zien is, is een mooie locatie om elkaar eeuwig trouw te beloven.


Tynaarlo De gemeente Tynaarlo stelt voor jullie feest de cultuurhistorische kunstschatten van de gemeente als trouwlocatie beschikbaar, plus, naast de trouwambtenaar, een persoonlijke toegewezen gastvrouw. Voor een uitgebreide huwelijksplechtigheid in Tynaarlo heb je volop keuze. Jullie kunnen bijvoorbeeld trouwen in het gemeentehuis van Vries of in de Dorpskerk van Vries of Zuidlaren. Ook de Ontmoetingskerk in Zuidlaren is inmiddels beschikbaar voor jullie huwelijksceremonie. Het dorp Tynaarlo ligt midden in de prachtige omgeving van het nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Het sfeervolle en gastvrije restaurant Perron 3 is hier aangewezen als trouwlocatie. Landgoed Lemferdinge is een chique, nostalgisch landhuis. Het landgoed stamt uit de Franse tijd en is omgeven door een park met vijvers en prachtig aangelegde tuinen. De huiskamer en de bibliotheek bieden ruimte voor veertig personen. Op de bovenverdieping is een feestzaal annex expositieruimte waar jullie gerust iets leuks kunnen organiseren voor maximaal 140 personen. Een heel andere wereld is die van Museum De Buitenplaats in Eelde. Het museumgebouw met de afwisseling tussen de gemetselde muren en begroeide steenstapelingen, de bloemrijke daktuinen en de kleurrijke borders vormen een geweldig decor voor de bruidsreportage. In de Oranjerie van de buitenplaats overwinteren niet alleen de exotische kuipplanten maar worden sinds kort ook huwelijken vertrokken. Het ontwerp is in klassieke stijl met toepassing van deels oude

Fletcher Hotel De Zeegser Duinen, gem. Tynaarlo.

bouwmaterialen. De rijke decoratie draagt verder bij aan deze bijzonder hoogwaardige, voorname ruimte. Restaurant Herberg Oud-Gemeentehuis is een locatie in Eelde die jullie ook zeker moeten overwegen wat jullie jawoord aangaat. Ook kun je kiezen voor Fletcher Hotel De Zeegser Duinen. Omringd met bos en heide biedt dit sfeervolle viersterrenhotel volop mogelijkheden. Of je nou kiest voor een onbezorgde verzorgde dag vanaf het jawoord tot aan het feest op één locatie of dat je liever kiest voor alleen een spetterend feest inclusief overnachting in de bruidssuite. Een reis naar het verleden maak je in Molenmuseum De Wachter in Zuidlaren. Het prachtige pand en de gereedschappen van vroeger zorgen voor een authentiek plaatje. In Zuidlaren kan tevens in de Synagoge getrouwd worden. Een pand dat tevens al enige tijd meedraait is restaurant Het Wapen van Leiden in Vries. Oude kronieken maken al in 1612 melding van een uitspanning op de oude weg naar Groningen. Een herberg met een eigen bierbrouwerij,

aan de rand van de drassige moerassen van de Drentsche Aa. Nu, ruim 250 jaar later, weet men deze plek nog steeds te vinden. De stijl, uitstraling en gastvrijheid van vroegere tijden maken dit tot een mooie locatie om elkaar eeuwig trouw te beloven. Bij ’t Huys van Bunne kun je kiezen voor een jawoord in het huiselijke en sfeervolle restaurant, maar ook de moderne, kleurrijke feestzaal is beschikbaar voor een huwelijksceremonie. De Melkfabriek in Bunne begon in 1896 als een zuivelfabriek en is nu omgetoverd tot een prachtig, multifunctioneel gebouw. De locatie is een verbinding tussen oud en nieuw. Het industriële karakter (Amsterdamsche School) is behouden gebleven en gecombineerd met een strakke, moderne vormgeving. Het resultaat is een gebouw met een ziel waar jullie je zeker op jullie gemak zullen voelen.

Museum De Buitenplaats, gem. Tynaarlo.

Tot slot is er dan nog het Scandinavisch Dorp in Eelderwolde. Dit houten dorpje midden in de natuur, omringd door cultuur, aan het Paterswoldsemeer staat al langer bekend als een fantastische plek om het huwelijksfeest te vieren. Sinds kort is het nu ook mogelijk om er elkaar het jawoord te geven. Alles op één locatie tot de huwelijksnacht toe in de romantische blokhut.

Westerveld

Havezate Mensinge, gem. Noordenveld. Foto: Erik Brand Fotografie.

In Westerveld kun je elkaar het jawoord geven in het gemeentehuis te Diever. Een grote trouwzaal beneden en een kleine zaal op de 1e verdieping. Daarnaast is er de vrije locatie keuze, zoals de Museums Vledder en de NH-kerk en het Schultehuis in Diever. Ook wordt er dikwijls gekozen voor het prachtige Landgoed Overcinge in Havelte. Een oase van rust en ruimte met de monumentale sfeer en stijl die hoort bij de 17e-eeuwse havezate. De oprijlaan met statige poort, de parkachtige tuin, de achterliggende glooiende weilanden, het idyllische prieeltje half verscholen in de tuin, de slotgracht met ophaalbruggetje en de mooie stijlkamers maken het jawoord en de rest van de bruiloft tot een feestje! n

www.huwelijk.nl

49


indexdrenthe Naast het gemeentehuis of het stadhuis kan er in bijna iedere gemeente op alternatieve locaties worden getrouwd. In steeds meer gemeenten mag je in overleg ook trouwen op een zelf gekozen locatie. Bezoek de website van de gemeente voor de mogelijkheden, de voorwaarden en de tarieven. De hieronder benoemde trouwlocaties zijn de officieel aangewezen alternatieve locaties. Gemeente Aa en Hunze Spiekersteeg 1, Gieten Tel. 14 0592 www.aaenhunze.nl

Gemeente Assen Noordersingel 33, Assen Tel. 14 0592 www.assen.nl

Trouwlocaties: TT-Circuit, www.tt-assen.com Verkeerspark Assen, www.partytownassen.nl Het Hertenkamp, www.hertenkamp.nl Van der Valk Hotel, www.hotelassen.nl Jozefkerk, www.jozefkerk-assen.nl ICO Centrum voor kunst en cultuur, www.ico-kunstencentrum.nl Wintertuin de Pauw, www.vanboeijen.nl

Gemeente Borger-Odoorn Hoofdstraat 50, Exloo Tel. 14 0591 www.borger-odoorn.nl

Trouwlocatie: Kerkzaal van Ontmoetingscentrum in Borger

Gemeente Coevorden Kasteel 1, Coevorden Tel. 14 0524 www.coevorden.nl

Trouwlocaties: Hof van Coevorden De Hoeksteen Voormalig gemeentehuis in Sleen

Gemeente De Wolden Raadhuisstraat 2, Zuidwolde Tel. 14 0528 www.dewolden.nl

Trouwlocaties: Cultuurhistorisch Museum De Wemme, www.dewemme.nl Ontmoetingscentrum De Havezate in De Wijk, (0522) 44 42 00 Museumboerderij Pasmans Huus in Ruinen, (0522) 47 1971 Museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold,

www.karstenhoeve.nl Huis te Echten in Echten, (0528) 24 63 00

De Havixhorst in De Schiphorst, www.dehavixhorst.nl

Gemeente Midden-Drenthe Gemeente Emmen Raadhuisplein 1, Emmen Tel. 14 0591 www.emmen.nl

Trouwlocaties: Trouwpaviljoen Emmen Univé Stadion, www.fcemmen.nl Dierenpark Emmen, www.dierenparkemmen.nl Theater De Muzeval, www.muzeval.nl Hampshire Hotel Emmen, www.edenhotelemmen.nl Utopolis Bioscopen Emmen, www.utopolis.nl De Grote Kerk, www.sgkc.nl ’t Veenpark in Barger Compascuum, www.veenpark.nl ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek, (0524) 53 15 04 De Dordse Kerk in Nieuw-Dordrecht, www.stichtingdordsekerk.nl Het Sportlandgoed in Zwartemeer, www.sportlandgoed.nl Theaterboerderij De Noorderbak in Roswinkel, www.theaterdenoorderbak.nl Zalencentrum Bentlage in Emmer-Compascuum, www.bentlage.nl Buurthuis De Foxel Emmer-Compascuum, www.defoxel.nl De Wilmsboo in Nieuw-Schoonebeek, www.wilmsboo.nl         

Gemeente Hoogeveen Raadhuisplein 24 , Hoogeveen Tel. 14 0528 www.hoogeveen.nl

Gemeente Meppel Grote Oever 26, Meppel Tel. 14 0522 www.meppel.nl

Trouwlocaties: Oude gemeentehuis (Secretarie)

Raadhuisplein 1, Beilen Tel. (0593) 53 92 22 www.middendrenthe.nl

www.huwelijk.nl

Huwelijk in Drenthe

verschijnt jaarlijks in november en is een uitgave van: media

Trouwlocaties: Voormalig gemeentehuis in Smilde ’t Aole Gemientehoes in Westerbork

Gemeente Noordenveld Raadhuisstraat 1, Roden Tel. (050) 502 72 22 www.gemeentenoordenveld.nl

Gemeente Tynaarlo Kornoeljeplein 1, Vries Tel. (0592) 26 66 62 trouwen.tynaarlo.nl

Trouwlocaties: De Dorpskerk, www.pkn-vries.nl Het Wapen van Leiden, www.hetwapenvanleiden.nl Restaurant ‘t Huys van Bunne, www.huysvanbunne.nl De Melkfabriek in Bunne, www.demelkfabriek.eu Herberg Oud-Gemeentehuis in Eelde Scandinavisch Dorp in Eelderwolde, www.scandinavischdorp.nl Oranjerie Museum De Buitenplaats, www.museumdebuitenplaats.nl Landgoed Lemferdinge in Paterswolde, www.landgoedlemferdinge.nl Restaurant Perron 3 in Tynaarlo, www.perron3.nl Fletcher Hotel De Zeegser Duinen, www.hoteldezeegserduinen.nl Molenmuseum De Wachter in Zuidlaren, www.dewachter.nl Synagoge in Zuidlaren, www.synagogezuidlaren.nl Dorpskerk in Zuidlaren De Ontmoetingskerk in Zuidlaren

Gemeente Westerveld Raadhuislaan 1, Diever Tel. 14 0521 www.gemeentewesterveld.nl

Foto: Ringfoto De Boer

50

colofon

Redactie en samenstelling: Ward Media i.s.m. Rinske Bosma, Creunion Media huwelijk@wardmedia.nl

W

Medewerkers aan deze editie: ARD Rinske Bosma, Ghislaine van Delden, M EJong, D I Inge A Ellen Hiemstra-de de Munnik, Shirley Pisano, Marijke Rethans, Sabine Schravemade, Loes Schrijver, Susan Traag

w a r d •M E D I A

Ontwerp & vormgeving: Grafisch in Beeld Saskia Padberg, info@grafischinbeeld.nl Commerciële zaken: Jan Bergsma, janbergsma@wardmedia.nl Jan Dijkstra, jandijkstra@wardmedia.nl Marijke de Vries, Wedding & Events Algemene zaken: huwelijk@wardmedia.nl Coverfoto: © Ladybird Druk: Drukkerij Veldhuis Raalte Wijzigingen in de gemeentelijke index kunnen gemaild worden naar: huwelijk@wardmedia.nl. Dank aan alle gemeentes die informatie verstrekten voor dit magazine en aan alle fotografen die meewerkten aan dit magazine. © Copyright Ward Media Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever worden vermenigvuldigd. Ward Media Tijnjedijk 89 8936 AC Leeuwarden T (058) 284 94 25 F (058) 212 94 36 info@wardmedia.nl www.wardmedia.nl

W A R M E D I


Huwelijk in Drenthe 2013  

Lees alles over trouwen. Bekijk de nieuwste bruidsmode en laat je inspireren door de tips en trends. De gemeentelijke trouwlocaties van Dren...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you