Page 1

1


Inhoud Kokscontact no 1 2008

Uitgave maart 2008 Voorwoord van de aftredende voorzitter, door de heer Kees van Veldhoven Voorwoord van de voorzitter, door de heer John Doomernik Jaaroverzicht 2007, door de heer Huub van Osch Jaarverslag redactie PR, de heer Antoon Maas Algemene ledenvergadering 2008, door de heer Huub van Osch De Pollepel, Garneren met Groenten en Fruit Dertien koks van Vivent verliezen baan, het blad KOKS Krantenknipsels, Rood voor rommelaars Geboortenieuws, RenĂŠ en Marike Hess

2


Beste leden, Allereerst wensen wij (het bestuur) iedereen het allerbeste voor het komende jaar. Voor jullie zit een voorzitter die voor de laatste maal het afgelopen verenigingsjaar zal beschouwen. Het jaar 2007 mag ik wederom een succesvol jaar noemen voor wat betreft de invulling en de uitvoering van het programma. Waarvoor mijn dank aan de collega bestuursleden en aan jullie. Door jullie deelname en het geven van input aan de activiteiten vonden onze leveranciers de KOB een goede- , enthousiaste- , kritische- en gezellige club. In herinnering roep ik de proeverij van Dr Oetker, het met elkaar koken van een biologisch menu en het bereiden van een diner op grote hoogte in Rotterdam. Het bezichtigen van het Visserijmuseum, het Hollands Wildhuis en de slagerij van VanBennekom Vlees. De kennismaking met de firma’s Kruidenier Foodservice en Fresh Food Service als mede de kringgesprekken o.l.v Johnson Diversey. Als klap op de vuurpijl waren wij allen enthousiast om een extra activiteit in juni te organiseren, in de keuken van het Kookpunt gingen wij aan de slag met de Culinaire Club Brabant. Kortom een jaar dat een goede afsluiting kreeg met het vieren van ons 35 jarig bestaan met een tapas buffet in Heesch. Verder werd in 2007 Erica Muller op pad gestuurd voor het maken van foto’s, de leden werden benaderd om een vragenformulier in te vullen. Hiermee kunnen wij onze website nog meer body geven. Verder is het Kokskwartet een vereniging geworden i.p.v een Stichting met een nieuwe voorzitter nl de heer Bas van der Graaff. Ook zijn wij blij dat de vereniging een vijftal nieuwe leden erbij heeft gekregen, ik zou willen zeggen: “Kijk om je heen en neem collega’s mee of andere koks die je kent!” Het bestuur had ook een uitnodiging ontvangen om aanwezig te zijn op de receptie van Kees van den Bosch omdat hij met de VUT is gegaan. Als laatste heeft het bestuur gezorgd dat er een voorstel dat er een voorstel naar de leden is gegaan tot de vorming van een nieuw bestuur, immers de plaatsen ven de voorzitter en de secretaris zijn vacant. Beste leden bedankt voor de aandacht en ik wens een ieder een leerzaam- interessant en gezellig verenigingsjaar toe. 3


Uw voorzitter Kees van Veldhoven

Beste clubleden, Het eerste voorwoordje van jullie vers gebakken nieuwe voorzitter. Aller eerst wil ik jullie bedanken voor het vertrouwen en jullie steun om mij als voorzitter te kiezen van onze vereniging. Wij kunnen als K.O.B terug kijken op een succes volle periode onder leiding van onze vorige voorzitter Dhr.Kees v. Veldhoven. Hij heeft met het bestuur onze vereniging op een dus danig niveau weten te brengen, dat wij anno 2008, landelijke bekendheid en samenwerking hebben met de V.K.K. Dit heeft als belangrijkste vruchten afgeworpen dat we financieel draag krachtiger en stabieler zijn voor de toekomst. Kees hartstikke bedankt voor alles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Voor de toekomst zal mijn taak onder anderen zijn om dit verder uit te bouwen en er voor te waken dat wij als vereniging gewaarborgd zijn van continuïteit. Dit kan natuurlijk niet zonder de inzet van onze leden. Daarom hoop ik als nieuw gebakken voorzitter, dat ik op de komende clubavonden, een grote groep clubleden mag begroeten. Op 16 februari waren wij te gast bij ons lid, René Hess, alwaar we onze jaarlijkse ledenvergadering hadden. In samenwerking met de firma’s Unipro en Oranka was een perfect broodbuffet geregeld met de nodige sapjes. René bedankt voor de goede verzorging en gastvrijheid. Als belangrijkste actiepunt op de ledenvergadering, kwam de begin tijden van onze clubavonden naar voren. Dit hebben de eerste bestuursvergadering als punt aangedragen en wordt vervolgt!!!!!!! Rest mij jullie veel leesplezier toe te wensen, en tot ziens op onze volgende clubavond/middag, op st. jozefoord in Nuland. John Doomernik.

4


Jaaroverzicht 2007 Februari Op 12 februari waren wij te gast in zorgcentrum Berlerode in Berlicum. Voorafgaande aan het officiële gedeelte van de vergadering hadden wij een productdemonstratie van Dr Oetker. Hierna werd het officiële gedeelte geopend door onze voorzitter de heer Kees van Veldhoven. De diverse verslagen werden doorgenomen zoals het Jaaroverzicht door de secretaris en het Financieel verslag van de penningmeester. Na het officiële gedeelte was er nog een informeel samenzijn.

Maart Op 19 maart waren wij te gast op locatie Vitalis Conferentie Centrum in Eindhoven. Het thema van deze activiteit was: “Biologisch Koken”. Na de nodige informatie over Biologische Voeding gingen wij Eindhoven in naar een Supermarkt waar uitsluitend biologische producten verkocht worden. Het was interessant om te zien wat er momenteel op biologisch gebied zoal te verkrijgen is, het is alleen nog steeds erg jammer dat de meeste producten zo duur zijn. Na het interactieve gedeelte waarin wij stoeien met allerlei biologische producten en het proeven daarvan hadden wij nog een interessante uitleg over biologische wijnen. Een zeer culinaire- en biologische activiteit.

April Op 16 april waren wij te gast op locatie zorgcentrum de Annenborch in Rosmalen. De firma Johnson Diversey verzorgde voor ons een leerzame- informatieve activiteit op het gebied van schoonmaak en hygiëne en wat de firma hierin voor ons kan betekenen. De vóór en tegens van één leverancier voor het totale pakket werd grondig besproken. Een interessante- en hygiënische activiteit.

Mei Op 21 mei waren wij te gast i.s.m. Fresh Food Service bij de firma Wylax in Woudrichem. Wij werden wegwijs gemaakt met alle facetten op het gebied van vis, zoals diverse vissoorten / de bereidingstechnieken en het fileren van diverse soorten. Na een bezoek aan het Visserijmuseum werden wij verrast op een heerlijk visdiner. Een zeer visrijke- en leerzame activiteit.

Juni Op 4 juni waren wij te gast op locatie Het Kookpunt in Rosmalen met als thema:”Koken met de Culinaire Club Brabant”. 5


Diverse firma’s gaven aan deze activiteit hun medewerking zoals; Turbo Chef / Bonduelle / Delifrance / Dr Oetker / Heinz / Hoogesteger en Verstegen. Tijdens het interactieve gedeelte mochten wij een menu maken met producten die voornoemde firma’s beschikbaar gesteld hadden. Na het consumeren van het menu gingen wij met een voldaan gevoel huiswaarts. Het was een zeer culinaire- en smaakvolle activiteit.

September Op 24 september waren wij te gast op locatie het Hollands Wildhuis in Best. Wij werden op boeiende wijze geïnformeerd over wat zoal de mogelijkheden van wild zijn met de daarbij behorende bereidingstechnieken. Na een proeverij van diverse wildproducten kwam het interactieve gedeelte. Wij werden in de gelegenheid gesteld om een Parelhoen uit te benen en te vullen met een farce, wat nogal tamelijk moeilijk was. Het was een educatieve- en smaakvolle activiteit.

Oktober Op 17 oktober hadden wij een excursie naar VanBennekom Vlees in Ridderkerk met een proeverij en een rondleiding door de fabriek van de vleesgigant. Aansluitend gingen wij naar Rotterdam naar de prachtige locatie van Unilever Foodsolutions. Na de nodige productinformatie was er een interactief gedeelte waarin wij met verschillende producten van de firma een menu mochten maken. Het was geweldig om in deze sfeervolle ambiance , een proefkeuken hoog boven de Maas, onze culinaire hoogstandjes ten toon te spreiden. Een zeer culinaire- en smaakvolle activiteit op hoog niveau.

November Op 23 november hadden wij een grandioze feestavond op locatie zaal van Houtum in Heesch i.v.m. het 35 jarig bestaan van onze vereniging. Op de sfeervolle locatie werden wij verrast op een heerlijk Tapazbuffet muzikaal opgeluisterd door een diskjockey. Toneelvereniging Arcachia uit Heesch gaf op een zeer leuke- en ontspannen manier een extra dimensie aan de avond. Het was erg fijn dat de heren van Berkom en Gillet (de voorzitters van weleer) ook op deze avond aanwezig waren. Astrid Backx en Bert Plug werden extra in het zonnetje gezet i.v.m. hun 12 ½ jarig jubileum. Ook Sinterklaas had tijd gevonden om ons met een bezoekje te vereren. Het was een zeer gezellige- en geslaagde feestavond.

6


Beste leden. Elk jaar doe ik het in rijm, alleen nu even niet. Dit laatste jaar van mij als redactie pr bestuurslid blik ik even terug inde oude doos. In 1998 was er al sprake dat er een functie van redactielid kwam Leon van Buul had dit aan het bestuur medegedeeld. Kees en ik hadden al regelmatig contact privĂŠ en op vakgebied en vroeg mij of ik dit niet wilde gaan doen. Lang dacht ik daar niet over omdat ik thuis dit met mijn vrouw al eens had doorgenomen, komt er een vacature bij de K-O-B dan doe ik mee. Dus voortgang was verzekerd. In 1999 ging ik als meedraaien met Leon van Buul. In 2000 maakt ik voor het eerst zelfstandig het Kokscontact. Sponsoren werden benaderd. De artikelen werden gemaakt , vier maal per jaar opnieuw. De bladzijden uitgeprint en naar een drukkerij gebracht voor copy. De leaf-lets van de adverteerders aangevraagd. Als alles binnen was dan werd de huiskamer verbouwd en kon er geraapt worden. Gelukkig hielpen mijn vrouw en dochter mee. Enkele uurtjes later waren de bladen geraapt en geniet. Enveloppen voor de adverteerders werden gevuld en voorzien van etiket. Daarna kon de huiskamer weer op orde gemaakt worden. Dit gebeurde 4 keer per jaar. Alleen was het steeds een teleurstelling dat er minder van de leden afkwam. Oorzaak grotendeels het internet. Daarom confronteerde ik in 2006 het bestuur dat ik wilde stoppen met het maken van het Kokscontact, reden dat alles wat er in stond recht van internet geplukt werd. Ik was meer tijd kwijt om op internet te surfen naar artikels dan het blad in elkaar zetten. Na veel discussie over de inkomsten die daarmee verloren zouden gaan kwamen we tot een goede oplossing namelijk de Website. Het Kokscontact is sinds 2007 daarom ook onderdeel van onze geweldige website. Huub verzorgt dit met alle liefde en dat is ook te zien in het resultaat. 7


De adverteerders kunnen daar een link of logo plaatsen en zo zijn de financiĂŤn ook gewaarborgd. Dus leden zorg dat de website up to date blijft en blijf onze nieuwe Webmaster Huub voeden met leuke artikelen. De functie van redactie kwam in 2007 te vervallen en kreeg de titel PRbestuurslid. Het afgelopen jaar was er ineens een hoop te doen. Er kwamen enkele enthousiaste leden die het bestuur willen verstrekken in de toekomst. Met het bestuur werd er gekozen om de heren gelijk mee te laten lopen in het bestuur. Voor mij kwam de optie om het secretariaat van Huub over te nemen, zodat deze functie gewaarborgd is voor de toekomst. Samen met een nieuw aspirant bestuurslid wordt dit voor mij een nieuwe uitdaging. Met Huub heb ik het archief opgeschoond en zo kan ik in 2008 starten met een schone lei en bijna lege kast. We hebben een gezellig middag eraan besteed en hebben vele herinneringen opgehaald. Doordat er een nieuw PR-bestuurslid komt in 2008, is er met deze persoon ook een overdracht geweest. Gelukkig kan ik en ook het nieuwe PR-bestuurlid terugvallen op de ervaringen van elkaar in de komende jaren. Huub heeft een mooie goede nalatingschap achtergelaten waarmee ik heel goed verder kan. Ik wil daarmee vanuit deze plek Huub bedanken voor alles wat hij voor de vereniging heeft gedaan, en hem tevens bedanken voor het overzichtelijke secretariaat wat hij aan mij heeft overgedragen. Tevens wens ik hem nog vele jaren toe binnen onze vereniging, en dat de Website mag groeien. Ook wil ik het nieuwe PR-lid heel veel succes wensen met zijn activiteiten, met de belofte dat ik hem altijd van raar en daad zal bij staan in deze nieuwe uitdaging. Verder wil ik jullie als leden van de Koksvereniging bedanken voor het vertrouwen wat jullie in mijn hadden gedurende de negen jaar dat ik de redactie en pr mocht doen. Leden laat de PR-bestuurslid niet in de steek en stuur hem zoveel mogelijk copy voor de website, en heb je een kandidaat voor adverteren op de website geeft het hem dan door. Zijn e-mailadres is terug te vinden op onze website. 8


Beste leden bedankt. Antoon Maas PR-bestuurslid.

Op maandag 18 februari waren wij te gast in het restaurant van locatie Museumpark Orientalis in de Heilige Landstichting. Wij werden op hartelijke wijze ontvangen door de heer René Hess, chef-kok van het restaurant. Na een woord van welkom door onze aftredende voorzitter de heer Kees van Veldhoven gaven de firma’s Molco(Unipro) en Oranka productinformatie over hun assortiment. Na hun presentatie was er een pauze ingelast waarin wij uitgenodigd werden om deel te nemen aan een uitgebreid “broodbuffet” samengesteld met producten van voornoemde firma’s, dat wij ons goed lieten smaken. Na deze welkome onderbreking werd het officiële gedeelte geopend door onze scheidende voorzitter de heer Kees van Veldhoven. Tijdens zijn relaas memoreerde hij de fijne tijd die hij gehad heeft als voorzitter van KOB. Het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2007 werd doorgenomen en daarover waren geen op en/of aanmerkingen. Hij drukte de leden nogmaals op het hart dat het erg belangrijk is om collega’s te activeren lid te worden van KOB. Hierna deed de aftredende secretaris de heer Huub van Osch zijn verslag over de activiteiten van 2007 met de daarbij behorende opkomstpercentages. Onze aftredende Public Relationsman de heer Antoon Maas deed hierna zijn verslag met nogmaals de vermelding dat het erg belangrijk is onze website te blijven voeden met kopij. “Het Kokscontact is van de leden voor de leden”. Na het PR verslag nam onze penningmeester de heer Geert van Gaal het financiële verslag voor zijn rekening. Het kasboek is met een batig saldo afgesloten en dus is er dit jaar geen contributieverhoging. De kascontrolecommissie bestond deze keer uit de heren John Doomernik en Max Pittens. De heren waren zeer te spreken over de manier waarop onze penningmeester op overzichtelijke wijze de boekhouding verzorgt. Na het dankwoord van onze penningmeester voor het in hem gestelde vertrouwen was het agendapunt “Bestuursverkiezingen”aan bod. Omdat de heren Kees van Veldhoven en Huub van Osch hun functie neerleggen moet er voor deze twee heren vervanging gevonden worden en dat is met goed gevolg gelukt. Het nieuwe bestuur van koksvereniging Oost Brabant werd met unanieme stemmen gekozen, tot tevredenheid van alle aanwezigen. 9


Het bestuur van KOB is nu alsvolgt: Voorzitter : de heer John Doomernik Vice-voorzitter : de heer William Dubois Secretaris : de heer Antoon Maas Penningmeester : de heer Geert van Gaal Public Relations : de heer Ruud Versteegen Webmaster : de heer Huub van Osch Bestuurslid : de heer René Hess Na de bestuurinstalatie werd de voorzittershamer officieel overhandigd aan onze nieuwe voorzitter de heer John Doomernik. De heer Kees van Veldhoven bedankte in zijn afscheidswoordje de leden en het bestuur van KOB het in hem gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking. Onze vice-voorzitter de heer William Dubois bedankte de heren Kees van Veldhoven en Huub van Osch voor alles wat zij voor KOB gedaan hebben en zette hen nog eens extra in het zonnetje. De heer John Doomernik vertelde in zijn hoedanigheid als nieuwe voorzitter van KOB het een en ander van zichzelf en dat de heer Kees van Veldhoven hem blijft ondersteunen tot na de vakantieperiode omdat hij het momenteel heel erg druk heeft. Hij beloofde dat hij zijn uiterste best zal doen om het voorzitterschap van KOB waardig te zijn. “Ik sta er zeker niet alleen voor, ik heb geweldige bestuursleden achter mij staan en samen zullen wij de klus wel klaren!”, aldus onze nieuwe voorzitter. Vervolgens vertelde ons nieuwe bestuurslid de heer René Hess het een en ander over zichzelf. Onze nieuwe PR man de heer Ruud Versteegen stelde zich hierna voor aan de vergadering. Vervolgens nam onze nieuwe voorzitter de activiteiten 2008 door met locaties en begintijden. Tot slot van zijn verhaal zei hij: “De opkomst van de leden is erg belangrijk zodat wij geloofwaardig overkomen”. Hierna was er de Rondvraag: 1) De heer Marcel Romijnders vertelde dat oud lid de heer Kees v d Bosch tijdens zijn afscheidsreceptie in november 2007 omdat hij met de VUT ging, geridderd is in de Orde van Oranje Nassau. 2) Tijdstip van de vergaderingen middag / avond om 15.30 uur of 16.00 uur is erg moeilijk voor sommige leden, het tijdstip 19.30 uur is gunstiger. De voorzitter beloofde dat dit bespreekbaar gemaakt zal worden tijdens de eerst volgende bestuursvergadering. 3) Suggesties voor de Praktijkavond zijn altijd welkom. Het Praktijkteam bestaat uit de volgende personen: de heer Marcel Romijnders, de heer Paul Derksen, de heer Harry Fransman, de heer Theo van Kessel, de heer Jan bissels, de heer dennis Swiggers, de heer Max Pittens. Coördinator is de heer William Dubois. 4) Ledenwerving bv bij het Willem I College met flyers / pennen en blocnotes. 10


Contributiekorting voor de nieuwe leerling leden is misschien een optie. Na het officiĂŤle gedeelte was er nog een informeel samenzijn waarin alles nog eens rustig doorgepraat werd.

Garneren met Groente en Fruit

11


12


13


14


15


16


17


Dertien koks van Vivent verliezen baan door sluiting keukens Fotografie: Sjoukje Kilian

De berichten over de met sluiting bedreigde keukens van Vivent zijn niet van vandaag of gisteren. Het is al langer bekend dat er schulden zijn. Daarom moet er iets gebeuren. Het zelf bereiden van warme maaltijdcomponenten is om die reden met ingang van 1 maart van de baan, zo is de bedoeling. Het zou te duur zijn. Facilitair manager Kees van Veldhoven heeft tegenover Grootkeuken begin december al laten weten het verschrikkelijk te vinden. “Alsof mijn levensader is doorgeknipt. Ik vind het erg voor de cliënten, voor mijn collega’s en ook voor Vivent. Ze gaan iets afstoten waarmee ze zich onderscheiden, zeker in deze regio.”

Frietjes en snacks De bewoners kunnen nu nog à la minute bestellen en zelf uitmaken waar ze eten, in het restaurant of in het eigen appartement. Daarnaast genieten ze maandelijks van themadiners en kunnen ze twee keer per week extraatjes bestellen zoals frietjes en snacks. De voedingsdienst kan op aanvraag feesten en partijen opluisteren

Boventallig verklaard

wat nu?

De keukens van de vijf verzorgingsen verpleeghuizen van Vivent in en om ’s Hertogenbosch gaan dicht. 13 koks zijn boventallig verklaard. Hoe nu verder? We bezochten de keuken van Vivent De Donk in Den Dungen en spraken daar met twee koks. Zij maken zich vooral zorgen om de bewoners. “Zoals het er nu uitziet worden zij de dupe.” met een smakelijke maaltijd of met hapjes en drankjes. Plannen om nog meer klantgericht te gaan werken bestaan al enkele jaren. Veel medewerkers waren daarbij betrokken. Een bouwtekening aan de muur van de keuken van De Donk is daarvan een stille getuige. Waarschijnlijk belandt deze tekening onverrichter zake in de prullenmand. Er zijn andere prioriteiten. Patrick Fassbender, een van de 13 koks, zegt: “Ik werk hier nu 11 jaar. Negen jaar hebben we over nieuwbouw gesproken. Er is gediscussieerd over het creëren van een plein, een grand café, een parkeergarage en een gemeenschapshuis. Het heeft toe nu toe tot niets geleid. Ik vrees dat het daar ook bij blijft.”

Eigen regisseur We spreken Fassbender de dag na kerst. De reorganisatie is in volle gang. Er zijn interim-managers aangesteld en er zijn werkgroepjes geformeerd. Nee, daar hebben ze Fassbender niet voor gevraagd. Ook Kees van Veldhoven niet. Hij is inmiddels als accountmana 17 ger in dienst getreden van Boermarke, een fabrikant van toetjes. Had Fassbender niet graag in zo’n werkgroep willen zitten? De 35jarige kok staat niet echt te springen. “Ik heb niet zo veel zin om de regisseur van mijn eigen begrafenis te worden.” Hij haalt een plan uit de la waaruit blijkt dat er straks met een zogeheten foodbank gewerkt gaat worden. Bewoners kunnen het dagmenu gedeeltelijk vervangen door andere componenten. Maar koks zullen daarbij geen rol meer spelen, zo is de opzet. Andere medewerkers gaan zich met voeding bezighouden. Het aantal uren dat ze krijgen, wordt zo laag mogelijk gehouden. Op veel andere plaatsen hebben dergelijke oplossingen geleid tot problemen. Het grootschalig bereiden van voeding is een vak dat je niet aan goedwillende amateurs kunt overlaten, zo is gebleken. Zo gaat er met het regenereren van alles en nog wat mis, waardoor de voeding te droog, te hard of te vochtig wordt. Fassbender: “Het is voor de bewoners te hopen dat ze naar andere oplossingen gaan zoeken.”

Regen van klachten Maar hoe gaat het nu verder met Patrick Fassbender en de andere

18


koks? Dat is op het moment van schrijven nog onduidelijk. “Zolang ik hier nog als kok in dienst ben, zet ik me volledig in. Maar ondertussen kijk ik wel om me heen, wellicht kan ik elders als instellingskok aan de slag.” (zie ook kader ‘Uitdaging gezocht’). In de keuken treffen we de 64-jarige kok Max Pittens die van de OBU geniet, maar desondanks als invaller veel uren draait in de verschillende keukens van Vivent. Hij werkt circa 200 dagen per jaar. “Ik heb 11 weekenden achter elkaar gewerkt.” Pittens maakt zich over zijn eigen positie geen zorgen. Maar hij denkt dat het zonder kok niet gaat. “Het is vaker geprobeerd. Ik knijp m’n tenen bij elkaar en vrees dat het klachten zal gaan regenen.”

Helft minder salaris Het is voor Pittens niet de eerste keer dat hij met het sluiten van keukens wordt geconfronteerd. Ruim 13 jaar geleden overkwam hem hetzelfde. Hij was hoofd keuken in Centrum voor Ouderenzorg Ter Weer in Heeswijk-Dinther en draaide daar 70 uur in de week. Totdat de keuken werd gesloten. “Ze boden mij aan om tegen de helft van het salaris deel te gaan uitmaken van de huishoudelijke dienst. Nee, dat heb ik niet gedaan.” Pittens nam een advocaat in de arm en trok na twee jaar procederen aan het langste eind. Hij ontving een schadevergoeding. De voormalige keukenchef vertelt het met een glimlach en komt dan met een opmerkelijke mededeling. “Weet je dat ik hier morgen 12,5 jaar in dienst ben?” Het zou hem hogelijk verbazen als dat onder de gegeven omstandigheden gevierd gaat worden. Uitdaging gezocht Het liefst zou Patrick Fassbender (35) als kok werkzaam blijven bij Vivent De Donk in Den Dungen. Nu dat niet meer mogelijk lijkt te zijn, zou hij graag elders een baan als instellingskok willen aanvaarden. Graag binnen een straal van circa 60 km rondom Den Dungen. Hij heeft 11 jaar ervaring als instellingskok, is onder andere in het bezit van de certificaten Dieetkok, Basismanagement, BHV en doorliep cursussen suikerwerken en bonbons maken. Heeft ervaring met inkoop, het zelfstandig runnen van een keuken, meals on wheels, frontcooking en het organiseren en bereiden van thema -diners en andere special events. Fassbender is te bereiken onder nummer (06) 55 35 58 63. Geen geheimen Anton François is aangesteld als interim facilitair manager bij Vivent. Hij houdt zich onder meer bezig met het reorganiseren van de restauratieve voorzieningen. Dat er in de toekomst bij Vivent geen plaats meer is voor koks wordt door hem bevestigd. Over het waarom: “Het gaat puur om een herinrichting van de back office ter wille van de continuïteit. Er kan straks efficiënter gewerkt geworden. Het is aan de ene kant een gevolg van de financiële situatie, aan de andere kant is het al veel langer de bedoeling dat de backoffice anders wordt ingericht. Het wordt ook allemaal heel open gespeeld. Er zijn geen geheimen of dubbele bodems.”

Voor u gelezen in het blad KOKS uitgave 1 2008

19


20


Wij feliciteren RenĂŠ en Marike Hess met de geboorte van hun dochter Noortje. Noortje is geboren op 18 maart om 03.10 uur en woog 3400 gram. Wij wensen hen veel geluk en plezier met de nieuwe wereldburger

21

Kokscontact blad 1 2008  

Uitgave van het Kokscontact blad 1 2008

Advertisement