(SE) Product Catalogue 2021

Page 1

PRODUKTKATALOG 2021


REDO FÖR ALLA UTMANINGAR Som håltagare vet du sällan vad nästa jobb innebär, än mindre hur arbetsplatsen kommer att se ut. Ofta har du bara fått knapphändig information om vilka material som ska sågas, borras, slipas eller rivas. Vi på Husqvarna ser det som vårt uppdrag att hjälpa dig att förbereda din maskinpark för alla tänkbara utmaningar och ge dig bästa möjliga support om något oförutsägbart inträffar.   Med Husqvarna får du tillgång till ett brett utbud av förstklassiga utrustningar och diamant­ verktyg för alla typer av tillämpningar. Vi erbjuder dig ett urval av heltäckande system och metoder som hjälper dig genomföra jobbet snabbt, effektivt och lönsamt. Vi är din samarbets­ partner som förstår din verksamhet, och tillsammans hittar vi alltid smarta lösningar på utmaningar. Alla produktionsanläggningar inom Husqvarna Construction Products är certifierade enligt ISO 9001 och 14001. Husqvarna Construction Products är medlem i branschorganet OSA (Organisation for the Safety of Abrasives).


KOMPRIMERINGSMASKINER

10

UTRUSTNING FÖR BETONGGJUTNING UTRUSTNING FÖR BETONGGJUTNING MED DIAMANTVERKTYG

18 30

FÄRSKBETONGSÅGNING DIAMANTVERKTYG FÖR FÄRSKBETONGSÅGNING

34 37

YTBEHANDLING DIAMANTVERKTYG FÖR YTBEHANDLING

38 46

DAMM- OCH SLAMHANTERING

56

VÄGGSÅGNING DIAMANTVERKTYG FÖR VÄGGSÅGNING

66 74

WIRESÅGNING DIAMANTVERKTYG FÖR WIRESÅGNING

80 86

GOLVSÅGNING DIAMANTVERKTYG FÖR GOLVSÅGNING

88 94

BORRNING DIAMANTVERKTYG FÖR BORRNING

100 112

HANDHÅLLNA KAPMASKINER DIAMANTVERKTYG FÖR HANDHÅLLNA KAPMASKINER

122 132

DIAMANTVERKTYG FÖR VINKELSLIPAR

142

BATTERIDRIVNA PRODUKTER

146

SÅGNING MED BÄNK- OCH KAKELSÅGAR DIAMANTKLINGOR FÖR BÄNK- OCH KAKELSÅGAR

152 158

FJÄRRSTYRD RIVNING VERKTYG FÖR RIVNINGSROBOTAR

160 166


VI HÅLLER DIG INFORMERAD ONLINE! BESÖK VÅR WEBBPLATS Här hittar du

uppdaterad information om våra maskiner och diamantverktyg. Här finns fullständiga tekniska specifikationer för våra produkter, liksom servicelitteratur och användar­ hand­böcker. Här finns även nyheter och information om vårt företag samt våra lokala serviceställen och auktoriserade återförsäljare närmast dig. www.husqvarnacp.se

PRENUMERERA PÅ VÅR YOUTUBE-KANAL Ett bra sätt att lära känna

ANVÄND DIN SMARTPHONE Även i mobilen har du tillgång

produkternas egenskaper och fördelar är att se våra videoklipp. Du får även värdefulla tips och råd när det gäller användning, underhåll och reparationer av din Husqvarnautrustning. För att hålla dig uppdaterad, prenumerera på vår YouTube-kanal!

till vår uppdaterade produktinformation och användarsupport, t ex en interaktiv verktygsguide som hjälper dig att hitta rätt verktyg för din arbetsuppgift. Du hittar också ett bibliotek av instruktionsfilmer, ett sökbart arkiv med användarhandböcker i PDF-format för maskinerna samt kontaktuppgifter till alla våra återförsäljare.

www.youtube.com /HusqvarnaCP

www.husqvarnacp.se

Lokala avvikelser kan förekomma. Om du vill se hela sortimentet och den senaste informationen besöker du vår webbplats eller hämtar Husqvarna Construction-katalogen för iPad från App Store. 4


HÄMTA HUSQVARNA CONSTRUCTION CATALOGUE Skaffa branschens intressantaste app i din iPad! Titta igenom hela sortimentet av Husqvarnas utrustning, diamantverktyg och tjänster, hitta de senaste tekniska specifikationerna för din favoritutrustning från Husqvarna, titta på instruktionsvideor och få inspiration genom att läsa intressanta fallstudier från Husqvarna-användare över hela världen. Finns att hämta kostnadsfritt i App Store.

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK Här kan du komma i kontakt med både oss på Husqvarna och användare från världens alla hörn. Berätta vad du tycker om våra produkter och tjänster, och dela med dig av dina erfarenheter och se bilder och videoklipp med Husqvarna-anknytning. På Facebook söker du upp Husqvarna Construction Sverige.

ANVÄNDARGUIDER ONLINE Har du någonsin funderat på hur du kan få ut mesta möjliga av din Husqvarna-utrustning? Då är det dags att besöka UpServices-sektionen på vår webbplats! Där hittar du våra interaktiva användarguider, fullspäckade med korta videoklipp som visar bästa praxis. Gå dit, lär dig nya saker och bli inspirerad! (Att först kunna bruksanvisningen utantill är givetvis obligatoriskt.)


6


SERVICE SUPPORT OCH LÖSNINGAR DESIGNADE FÖR ATT PASSA DIG - OCH DITT FÖRETAG På Husqvarnas servicecenter kan du alltid förvänta dig att träffa serviceinriktad och kunnig personal som tillhandahåller service, support och affärslösningar i världsklass designade för att passa dig. Vi erbjuder ett problemfritt ägande med maximal drifttid. Det betyder att du kan fokusera på ditt företag, dina kunder och din personal. Med en bred leverantör och långvarig servicepartner som Husqvarna, får du en kontaktpunkt för all din utrustning. Med andra ord får du allt på ett och samma ställe. För att kunna erbjuda snabb och korrekt service och reparation i våra servicecenter har vi utvecklat en toppmodern process som använder den senaste teknologin. Det här är en hörnsten i vårt mål för att ge dig den bästa serviceupplevelsen i branschen.

HUSQVARNA FLEET SERVICES™ – GER ÄNNU MER KONTROLL

Att uppgradera din utrustning till Husqvarna Fleet Services™ har flera fördelar för din verksamhet Med Husqvarna Fleet Services™ kan du enkelt skapa maskinlistor och hålla reda på maskinernas status, plats och servicebehov. Med Bluetooth och en Husqvarna Fleet-sensor är maskinen redo att samla in och överföra viktig information om din utrustning till Husqvarna Fleet Services™-portalen för vidare analys och beslutsfattande.

HUSQVARNA UPCARE-SERVICEAVTAL- HÅLL KOLL PÅ DIN VERKSAMHET

Husqvarna UpCare är ett serviceavtal som skyddar din Husqvarna-utrustning från oförutsedda reparationskostnader, samtidigt som både risken och kostnaden för oplanerat driftstillestånd minimeras. Husqvarna UpCare ger dig både säkerhet och kontroll med planerat förebyggande underhåll och snabbare reparationer. Serviceavtalet täcks av en fast kvartalsavgift som du kan budgetera i förväg. Lokala avvikelser kan förekomma. Kontakta din lokala säljare för mer information.

ANSLUT DINA MASKINER OCH FÅ FULL KONTROLL ÖVER: Ķ Maskininventering Ķ Maskintillgänglighet Ķ Drifttid/användningsgrad Ķ Serviceplanering Ansök på: https://fleetservices.husqvarna.com/signup och ladda ned appen från Appstore eller Google Play Store. 7


VI ÄR EXPERTER PÅ DIAMANTVERKTYG – SÅ ATT DU SKA SLIPPA Husqvarna är en världsledande utvecklare och tillverkare av diamantverktyg för kapning och borrning i betong och andra byggmaterial. Vi levererar miljontals diamantverktyg – sågklingor, borrkronor, wire och slipverktyg – till entreprenörer, hantverkare och uthyrningsföretag över hela världen. Alla Husqvarnas diamantverktyg är alltid ett säkert val. Om du är osäker på vilket verktyg du ska välja för ett visst jobb följer du bara våra rekommendationstabeller eller frågar din försäljningskontakt på Husqvarna.

För mer information, besök www.husqvarnacp.se

Diamantverktyg för varje behov. Om du arbetar heltid med betongkapning och borrning ställer du helt andra krav på dina diamantverktyg än till exempel en asfaltläggare eller betongarbetare. För att hjälpa dig att hitta det bästa verktyget för din arbetsuppgift finns Husqvarnas diamantverktyg i tre prestandakategorier: Guld, Silver och Brons. GULD Husqvarnas diamantverktyg i guldkategorin är utvecklade för håltagningsspecialister. Framtagna för intensivt professionellt bruk i specialapplikationer. Ger maximal skärhastig­ het med hög slitstyrka vid avancerad betong­ sågning, borrning och slipning.

SILVER Husqvarnas diamantverktyg i silverkategorin är utvecklade för hantverkare och byggproffs. Framtagna för dagligt professionellt bruk i alla applikationer. Ger hög skärhastighet med Bra slitstyrka vid all sågning, slipning och borrning i hårda byggmaterial som betong, tegel, sten och asfalt.

BRONS Husqvarnas diamantverktyg i bronskategorin är utvecklade för dig som behöver kapa eller borra vid enstaka tillfällen. Gjorda för att ge ett bra förhållande mellan prestanda och pris i alla vanligt förekommande sågnings- och borr­tillämpningar.

Rekommendationstabell. För bearbetning av hårda material fungerar ett verktyg med mjukare bindemedel bäst, eftersom diamanterna friläggs snabbare och därmed möjliggör en snabbare bearbetning. Vid arbete i mjuka eller mer abrasiva material fungerar ett verktyg med hårdare bindemedel bäst, eftersom det har bättre motståndskraft mot nötning. Verktygets lämplighet för olika material anges i följande skala: = Optimal • • •= Bra •  •= Acceptabel • — = Rekommenderas inte

8

Du hittar rekommendationstabeller i produkttabellerna och i vår interaktiva verktygsguide på vår webbplats. För handhållna applikationer visar verktygets förpackning tydligt vilket material klingan är optimerad för.


Våra diamantverktyg och maskiner är utvecklade tillsammans. Om du vill vara säker på att få ut mesta möjliga av din Husqvarna-utrustning ska du använda Husqvarnas diamantverktyg. I vår produktutveckling ser vi nämligen diamantverktyget, maskinen och användaren som en helhet som ska fungera optimalt ihop, vilket ger maximal effektivitet med minimal arbetsinsats. GLÄTTNINGSBLAD OCH PLANSKIVOR FÖR SLUTBEHANDLING AV BETONG – SIDAN 30 SOFF-CUT-KLINGOR – SIDAN 37

■   XL14-serien ■   XL10-serien ■   XL6-serien VERKTYG FÖR GOLVSLIPNING OCH GOLVPOLERING – SIDAN 46

■   Elite-Grind-serien ■   Vari-Grind-serien ■   Piranha™ ■   Sharx™ ■   Bush Hammering Tools ■   Poleringsverktyg ■   Keramiska verktyg för torrslipning och polering ■   Slipskivor för underhåll ■   Skålskivor ■   Golvbehandlingsprodukter ■   Fräsverktyg KLINGOR OCH KEDJOR FÖR VÄGGSÅGNING – SIDAN 74

■   W 1500 Diagrip™-serien ■   W 1100-serien ■   PRO-seriens kedjor för WSC 40 SÅGWIRE – SIDAN 86

■   Vakuumlödd wire ■   Sintrad wire ■   Hybrid wire KLINGOR FÖR GOLVSÅGNING – SIDAN 94

■   F 1500 Diagrip™-serien ■   F 1570-serien ■   F 1100-serien ■   F 600-serien ■   L 600-serien ■   F 500 Diagrip™-serien ■   Elite-Cut-serien ■   Vari-Cut-serien ■   Tacti-Cut-serien KÄRNBORRKRONOR – SIDAN 112

■   Elite-Drill-serien ■   Vari-Drill-serien ■   Tacti-Drill-serien ■   D 1210 ■   D 810 ■   D 35 ■   D 05 ■   D 25 KLINGOR FÖR HANDHÅLLNA KAPMASKINER – SIDAN 132

■   Elite-Cut-serien ■   Vari-Cut-serien ■   Tacti-Cut-serien ■   S 1400 Diagrip™-serien ■   Diamantverktyg för djupkapning ■   Diamantverktyg för vinkelslipar ■   Serie med batteridrivna motorkapar KLINGOR FÖR KAKELSÅGAR – SIDAN 158

■   Elite-Cut-serien

9


MARKKOMPRIMERING PÅ EN HELT NY NIVÅ Husqvarnas markvibratorer har topprestanda när det gäller produktivitet och slitstyrka. Varje detalj är utformad för att du ska kunna göra jobbet snabbt och effektivt, utan långa eller onödiga avbrott. Alla reglage och servicepunkter är genomtänkt placerade. Tack vare de avvibrerade handtagen kan du behålla fokuset och skärpan hela arbetsdagen.

Sortimentsöversikt. Husqvarna har ett komplett sortiment av markvibratorer för alla jordarter och beläggningar: Vibratorstampar, framåtgående vibroplattor för jord och asfalt, fram- och backgående vibroplattor och duplexvältar. Vi erbjuder hela 51 olika modeller.

LT 6005

LH 804

LG 504

LG 204

0.6

0.6

0.3

0.3 0.3 0.25 0.4

0.3 0.35 0.3

0.3

0.35 0.3

0.45

[m]

0.4

0.4

MAX KOMPRIMERINGSDJUP*

0.2

0.2

0.2 0.2 0.2

0

0.8

0.8

Stenfyllning

12

Silt

Sand/grus

Lera

Förstärknings­lager

Bärlager

11 kW 9.2 kW

EFFEKT [kW]

6

4.1 kW Bensin

Diesel

Diesel

0

Bensin

2.6 kW

70 kg 210 kg

VIKT [kg]

410 513 kg 820

10

820 kg


KOMPRIMERINGSMASKINER

EFFEKTIV ERGONOMI Tack vare det

ENKEL SERVICE Alla servicepunkter

avvibrerade handtaget kan du arbeta effektivt i timmar.

är lättåtkomliga och tydligt angivna.

VISAR NÄR DU ÄR KLAR Packnings­ indikatorn är ett praktiskt tillval som gör att du sparar tid. Du får också ett bättre slutresultat och undviker onödigt slitage på maskinen. Indik­atorn anger när marken har nått rätt packningsnivå och det är dags att gå vidare till nästa uppgift.

STRYKTÅLIG Den robusta

skyddsramen med stöttåliga kåpor skyddar både motor och transmission.

SMIDIG FRAM/BACK Det fasta handtaget runt fram-/backspaken gör att du enkelt kan manövrera maskinen med fingertopparna. Du behöver inte trycka/dra hela tiden under drift.

LF 100 LAT

LP 6505

0.15 0.2 0.15

0.2

0.1 0.1 0.1

LF 50 L

0.2

0.25 0.15 0.15 0.15

LF 130 LT

0.1 0.15 0.1

GÖR JOBBET RÄTT DIREKT Packningsindikatorn finns som tillval för Husqvarna LG 400 och LG 504. Den hjälper dig att spara både tid och pengar. Ett tydligt system med indikatorlampor visar när marken är tillräckligt komprimerad. Detta minskar också risken för att marken blir överpackad och sliter mindre på såväl maskin som operatör. Med din kunskap och maskinens packningsindikator bemästrar du alla jordarter och stenfyllningar.

* Maxdjup vid 4 passager/LP duplexvältar vid 8 passager.

7.2 kW

53 kg 135 kg

Diesel

2.1 kW

Bensin

3.6 kW Bensin

Bensin

3.6 kW

För mer information om hur du lyckas med underlaget, se broschyr för markkomprimering eller besök www.husqvarnacp.se

95 kg

745 kg

11


NYHET

NYHET

JORD FRAMÅTGÅENDE VIBROPLATTOR

LF 130 LT1

LF 80 L

LF 50 L

LFV 100

Motor

Honda GX160

Effekt, kW

3.6

Bränsle

LFV 80

Hatz 1B20

Honda GX160

Honda GX100 motor

Honda GX 160

Hatz 1B20

Honda GX 160

2.5

3.6

2.1

3.6

3.2

3.6

Bensin

Diesel

Bensin

Bensin

Bensin

Diesel

Bensin

Tjänstevikt, kg

135

142

84

53

92

102.4

81.4

Frekvens, Hz

95

95

95

95

95

95

95

Centrifugalkraft, kN

20

20

19

8

16.7

16.7

19.4

Varvtal, m/min H/A-vibrationer, standardhandtag, m/s² H/A-vibrationer, avvibreringshandtag, m/s²

22

22

33

24

25

25

33

5.4

6.8

6.7

6.9

8

8

6.7

1.1

1.1

1.2

1.8

Ljudeffekt, garanterad, dB(A) Ljudtryck vid användarens öra, dB(A) Plattans bredd, mm

104

104

103

100

104

104

103

95

93

91

89

94

94

93

500

500

420

320

500

500

420

Plattans längd, mm

580

580

570

505

595

595

570

L×B×H, mm

960×500×995

960×500×1122

960×420×995

940×320×965

960×500×995

960×500×995

960×500×995

967 89 66-01

967 89 69-01

967 85 50-01

967 85 47-02

970 45 55-02

970 45 55-03

970 45 55-01

ARTIKELINFORMATION

1) Med transporthjul.

12


KOMPRIMERINGSMASKINER

VIBRATORSTAMPAR

LT 8005

LT 6005

LT 5005

Motor

Hatz 1B20

Hatz 1B20

Honda GXR120

Honda GXR120

Honda GXR120

Honda GXR120

Effekt, kW

3.0

3.0

2.7

2.7

2.7

2.7

Bränsle

Diesel

Diesel

Bensin

Bensin

Bensin

Bensin

Tjänstevikt, kg

99

98

70

69

62

61

Frekvens, Hz

12

12

12

12

12

12

Varvtal, m/min

12-14

12-14

15-18

15-18

15-18

15-18

H/A, handtagsvibrationer m/s²

11.9

11.9

6.4

6.4

6.4

6.4

Ljudeffekt, garanterad, dB(A)

107

107

106

106

106

106

Ljudtryck vid användarens öra, dB(A)

95

95

92

92

92

92

Plattans bredd, mm

330 (13")

280 (11")

280 (11")

230 (9")

230 (9")

150 (6")

Plattans längd, mm

332

332

332

332

332

332

L×B×H, mm

796×444×1088

796×444×1088

726×345×1084

726×345×1084

726×345×1025

726×345×1025

967 93 39-02

967 93 39-01

967 85 45-02

967 85 45-01

967 85 46-01

967 85 46-02

ARTIKELINFORMATION

ASFALT OCH JORD LF 100 LAT1

LF 80 LAT1

LF 75 LAT1

LF 60 LAT1

RUND VIBRATORPLATTA

LX 90

Honda GX160

Hatz 1B20

Honda GX160

Honda GX160

Honda GX160

Honda GXR120

Motor

Honda GX160

3.6

2.5

3.6

3.6

3.6

2.1

Effekt, kW

3.6

Bensin

Diesel

Bensin

Bensin

Bensin

Bensin

Bränsle

Bensin

109

118

95

97

95

67

Tjänstevikt, kg

96

95

95

95

95

95

95

Frekvens, Hz

75

17

17

19

15

15

10

Centrifugalkraft, kN

16

25

25

33

24

27

25

Varvtal, m/min

22

H/A, handtagsvibrationer m/s²

6.1 104

6

9.3

6.7

6.0

6.0

7.9

1.3

1.9

1.2

1.2

1.2

1.9

104

105

103

104

104

100

Ljudeffekt, garanterad, dB(A) Ljudtryck vid användarens öra, dB(A) Plattans diameter, mm

450×450×920 967 89 71-01

93

93

91

91

91

88

L×B×H, mm

500

500

420

500

420

350

595

595

570

570

570

545

ARTIKELINFORMATION Manuell start

960×500×995

960×500×995

960×420×995

1037×500×995

960×420×995

986×350×968

967 85 51-02

967 89 68-01

967 85 50-02

967 85 49-02

967 85 49-01

967 85 48-02

92 450

13


FRAMÅT- OCH BACKGÅENDE VIBROPLATTOR Motor

LH 804

LH 700

Hatz 1D90V

Hatz 1D90V

Effekt, kW

11.0

11.0

Bränsle

Diesel

Diesel

Tjänstevikt, kg

820

780

Frekvens, Hz

53

53

Centrifugalkraft, kN

95

95

Varvtal, m/min

30

30

H/A, handtagsvibrationer m/s²

3.3

Ljudeffekt, garanterad, LWA, dB(A)

109

109

Ljudtryck vid användarens öra, LWA, dB(A)

98.4

Plattans bredd, mm

660

660

L×B×H, mm

1150×660×790

1880×660×1180

ARTIKELINFORMATION Manuell start Elstart Elstart och packningsindikator

967 89 73-01

967 89 72-01

Kit med förlängningsplatta 2 × 75 mm 594 82 60-01

Kit med förlängningsplatta 2 × 75 mm 594 82 60-01

Kit med förlängningsplatta 2×150 mm 594 82 61-01

Kit med förlängningsplatta 2×150 mm 594 82 61-01

TILLBEHÖR

FRAMÅT- OCH BACKGÅENDE VIBROPLATTOR

14

LG 300

Motor

Honda GX270

Honda GX270

Hatz 1B30

Hatz 1B30

Hatz 1B30

Hatz 1B30

Effekt, kW

5.3

5.3

4.7

4.7

4.7

4.7

Bränsle

Bensin

Bensin

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Tjänstevikt, kg

270

265

287

282

307

302

Frekvens, Hz

68

68

68

68

68

68

Centrifugalkraft, kN

40

40

40

40

40

40

Varvtal, m/min

25

25

25

25

25

25

H/A, handtagsvibrationer m/s²

2.4

2.4

1.7

1.7

1.7

1.7

Ljudeffekt, garanterad, LWA, dB(A)

108

108

108

108

108

108

Ljudtryck vid användarens öra, LWA, dB(A)

92

92

92

95

95

95

Plattans bredd, mm

600

500

600

500

600

500

L×B×H, mm

1385×600× 1120

1385×500× 1120

1385×600× 1120

1385×500× 1120

1385×600× 1120

1385×500× 1120

ARTIKELINFORMATION Manuell start

967 85 53-02

967 85 53-01

967 85 53-05

967 85 53-04

Elstart

967 85 53-06

967 85 53-07


KOMPRIMERINGSMASKINER

LG 504

LG 400

Hatz 1D81Z

Hatz 1D81Z

Hatz 1D81Z

Honda GX 390

Lombardini 15LD 440/S (Kohler)

9.2

9.2

9.2

8.3

6.2

Diesel

Diesel

Diesel

Bensin

Diesel

513

499

470

398

436

69

69

69

60

60

65

65

65

52

52

32

32

32

25

25

2.5

2.5

2.5

2.5

2.1

109

108

108

98

98

98

95

93

850 (550+2×150)

700 (550+2×75)

550

650

650

1670×850×1190

1670×750×1190

1670×550×1190

1690×650×1150

1690×650×1150

967 85 55-10

967 85 55-09

967 85 55-08

967 85 54-01

967 85 55-11 967 85 55-12

967 85 55-07

967 85 55-06

967 89 64-03

967 85 55-05

967 89 64-01

LG 204

LG 164

Honda GX200

Hatz 1B20

Hatz 1B20

Hatz 1B20

Honda GX160

Honda GX160

Hatz 1B20

Hatz 1B20

Hatz 1B20

4.1

3.1

3.1

3.1

3.6

3.6

3.1

3.1

3.1

Bensin

Diesel

Diesel

Diesel

Bensin

Bensin

Diesel

Diesel

Diesel

211

228

251

244

157

148

185

170

166

65

65

65

65

80

80

80

80

80

36

36

36

36

28

28

28

28

28

23

22

22

22

22

22

22

22

22

3.5

2.8

2.8

3.4

2.3

2.3

2.8

3.5

3.2

106

108

108

108

108

108

108

108

108

84

93

93

85.1

82.4

81.9

93

84

84.1

500

500

600

500

450

350

600

450

350

1334×500× 1126 1334×500× 1126 1334×600× 1126 1334×500× 1126 1110×450× 1069 1110×350× 1069 1110×600× 1069 1110×450× 1069 1110×350× 1069 967 85 52-01

967 85 52-05

967 85 56-01

967 85 56-02

967 89 76-04

967 89 76-02

967 89 76-01

967 85 52-03

967 85 52-06

15


TVÅVALSVÄLTAR

16

LP 9505

LP 7505

LP 6505

Motor

Kubota D1105

Hatz 1D50S

Hatz 1D50S

Hatz 1D42S

Hatz 1D42S

Effekt, kW

18.0

7.9

7.9

7.2

7.2

Bränsle

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Tjänstevikt, kg

1675

981

1,001

745

765

Frekvens, Hz

42

57

57

58

58

Centrifugalkraft, kN

72/36 (högt/lågt)

27

27

22

22

Hastighet, framåt/bakåt, km/h

0 - 2.7

0 – 3.6

0 – 3.6

0 – 3.6

0 – 3.6

H/A, handtagsvibrationer m/s²

N/A

2.6

2.6

4.1

4.1

Ljudeffekt, garanterad, dB(A)

106

107

107

107

107

Ljudtryck vid användarens öra, dB(A)

N/A

88

88

88

88

Trummans diameter, mm

523

400

400

400

400

Trummans bredd, mm

850/630

750

750

650

650

L×B×H, mm

1856x850x1369

1,110 / 2,500×820×1,260 1,110 / 2,500×820×1,260 1,110 / 2,500×720×1,215 1,110 / 2,500×720×1,215

ARTIKELINFORMATION Manuell start

967 89 74-01

967 85 57-02

Elstart

967 95 08-01

967 89 74-02

967 85 57-03


KOMPRIMERINGSMASKINER

Husqvarna LG 504.

3 Transporthjulskit 2 Vattentank

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Kit med förlängningsplatta 2×75 mm Kit med förlängningsplatta 2×150 mm Stenläggningskit, bredd 700 mm

594 75 87-01 594 75 88-01 595 12 89-01

Husqvarna LG 400. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Stenläggningskit, bredd 650 mm

1 Stenläggningskit

594 44 79-02

Husqvarna LG 300. 5 Handtag med låg vibration 4 Gaffeltrucksenhet

Husqvarna LT 8005. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Transporthjulskit

596 02 38-01

594 83 03-01 594 83 02-01 594 83 05-01

Husqvarna LG 204. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Stenläggningskit, bredd 600 mm Stenläggningskit, bredd 500 mm Transportenhet

Husqvarna LT 6005 och LT 5005. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Transporthjulskit

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Stenläggningskit, bredd 600 mm Stenläggningskit, bredd 500 mm Transportenhet

594 75 96-01 594 82 58-01 594 83 05-01

596 02 38-01

Husqvarna LP 9505. Husqvarna LF 130 LT. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Stenläggningskit, bredd 500 mm 3 Transporthjulskit 4 Gaffeltrucksenhet

594 86 82-01 594 20 49-01 595 50 31-01

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Breddningskit trummor Skrapkit, 630mm Stationärladdare (bordsladdare)

596 36 34-01 599 14 36-01 594 19 52-02

Husqvarna Servicekit. Husqvarna LF 100 LAT. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Stenläggningskit, bredd 500 mm 2 Vattentank 3 Transporthjulskit 4 Gaffeltrucksenhet

594 86 82-01 596 39 29-01 594 20 49-01 595 50 31-01

Husqvarna LF 80 LAT. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Stenläggningskit, bredd 420 mm 2 Vattentank 3 Transporthjulskit 4 Gaffeltrucksenhet

594 86 81-01 596 39 29-01 594 20 49-01 595 50 31-01

Husqvarna LF 75 LAT. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Stenläggningskit, bredd 500 mm 1 Stenläggningskit, bredd 420 mm 2 Vattentank 3 Transporthjulskit 4 Gaffeltrucksenhet

594 86 82-01 594 86 81-01 596 39 29-01 594 20 49-01 595 50 31-01

Husqvarna LF 50 L. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Stenläggningskit, bredd 320 mm 3 Transporthjulskit

594 75 72-01 595 12 07-01

Husqvarna LF 60 LAT. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Stenläggningskit, bredd 350 mm 2 Vattentank 3 Transporthjulskit

SERVICEKIT 200 Hr/ 12 mth 1 x Skumfilter, 1 x Pappersfilter, 1 x Drivrem 200 Hr/ 12 mth 1 x, Pappersluftfilter, 1 x Drivrem 250 Hr/ 6 mth 1 x Bränslefilter, 1 x Luftfilter 500 Hr/ 12 mth 1 x Bränslefilter, 1 x Luftfilter, 1 x Drivrem 500 Hr/ 12 mth 1 x Hydraultanksventil, 1 x Luftfilter. 1 x Drivrem 250 Hr/ 6 mth 1 x Bränslefilter. 1 x Luftfilter 500 Hr/ 12 mth 1 x Bränslefilter, 1 x Hydraultanksventil, 1 x Luftfilter, 1 x Drivrem 500 Hr/ 12 mth 1 x Hydraultanksventil, 1 x Luftfilter, 1 x Drivrem 250 Hr/ 6 mth 1 x Bränslefilter, 1 x Luftfilter 500 Hr/ 12 mth 1 x Bränslefilter, 1 x Luftfilter, 1 x Drivrem 500 Hr/ 12 mth 1 x Hydraultanksventil, 1 x Luftfilter, 1 x Drivrem 250 Hr/ 6 mth 1 x Bränslefilter, 1 x Luftfilter 500 Hr/ 12 mth 1 x Bränslefilter, 1 x Luftfilter, 1 x Drivrem 500 Hr/ 12 mth 1 x Hydraultanksventil, 1 x Luftfilter, 1 x Drivrem 250 Hr/ 6 mth 1 x Bränslefilter, 1 x Luftfilter, 1 x Oljefilter 500 Hr/ 12 mth 1 x Hydraultanksventil, 1 x Luftfilter, 1 x Drivrem, 1 x Bränslefilter, 1 x Oljefilter 250 Hr/ 6 mth 1 x Bränslefilter 1 x Luftfilter, 1 x Oljefilter 500 Hr/ 12 mth 1 x Hydraultanksventil 1 x Luftfilter 1 x Drivrem, 1 x Bränslefilter, 1 x Oljefilter

MASKIN LF 50, LF 60 LA/LAT

594 21 57-01

LF75, LF80, LF100 & 594 21 62-01 LF130 Honda LF100 & LF130 Hatz 594 21 46-01 LF100 & LF130 Hatz 594 21 67-01 LG164 Honda

595 38 58-01

LG164 Hatz LG164 Hatz

594 21 46-01 594 21 87-01

LG204 Honda

599 71 20-01

LG204 Hatz LG204 Hatz

594 21 46-01 594 21 87-01

LG300 Honda

595 38 47-01

LG300 Hatz LG300 Hatz

594 21 46-01 594 21 70-01

LG400 Honda

595 38 42-01

LG400 Lombardini

595 13 24-01

LG400 Lombardini

594 21 53-01

LG504 Hatz

594 21 50-01

LG504 Hatz

594 21 72-01

595 36 75-01 596 32 74-01 595 12 07-01

Husqvarna LH 804 och LH 700. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Kit med förlängningsplatta 2×75 mm Kit med förlängningsplatta 2×150 mm

594 82 60-01 594 82 61-01

17


BEMÄSTRA BETONGARBETET FRÅN START TILL MÅL Alla byggprojekt börjar med att skapa en stabil grund. Hos Husqvarna hittar du verktygen och lösningarna för verkligt effektivt betongarbete. Vår utrustning levererar maximal produktivitet, prestanda och tillförlitlighet vare sig det gäller vibrering, avjämning eller glättning.

Sortimentsöversikt. I Husqvarnas sortiment av utrustning för betongarbete ingår elektriska och bensindrivna stavvibratorer, slodor och glättningsmaskiner.

För mer information och tips se vår broschyr för betongbearbetning eller besök www.husqvarnacp.se

SMART 48

AX 48

AME 1600/ AT 49

480 mm

576 mm

AA 47

AY 47

470 mm

490 mm

470 mm

MAX ARBETSRADIE

[m³/h*]

KAPACITET

3800 N

3800

3400 N

Pneumatisk

Bensin

Elektrisk

0

Elektrisk

1900

45 61 m³/h 90

88 m³/h

Vibratorkapacitet vid sättmått S 3.

18

3800 N

3160 N

2700 N

Elektrisk

[N]

CENTRIFUGALKRAFT

[mm]

53 m³/h

56 m³/h 70 m³/h


UTRUSTNING FÖR BETONGGJUTNING

BV 20 G

BV 30

2.0 m

BG COMBI

MAX ARBETSBREDD

900 mm

605 mm

[mm]

3460 N 6.3 kW [kW]

EFFEKT

Bensin

Elektrisk

2.5 kW 1.6 kW

[kg]

100 mm

H6 – 4.3 kW

VIKT

100

Bensin

1750

60 kg H6 – 93 kg

86 kg 150 mm

Bensin

1100 N

H9 – 6.3 kW

Bensin

3500

Elektrisk

[N]

CENTRIFUGALKRAFT

[mm]

KAPACITET

1140 mm

MAX KLINGDIAMETER

[m]

200

BG 245

4.2 m 980 mm

0

BG 375

BG 475

106 kg

H9 – 102 kg

19


Husqvarnas Smart-serie – högfrekventa elektriska vibratorer. SMARTA VIBRATORER

65 – 5 M

56 – 10 M

56 – 8 M

56 – 5 M

48 – 10 M

48 – 8 M

48 – 5 M

40 – 5 M

Rördiameter, mm

65

56

56

56

48

48

48

40

Frekvens, varv/min

12 000

12 000

12 000

12 000

12 000

12 000

12 000

12 000

Spänning, V

230

230

230

230

230

230

230

230

Frekvens, Hz

50/60

50/60

50/60

50/60

50/60

50/60

50/60

50/60

Strömstyrka, A

10

6,4

6,4

6,4

4,5

4,5

4,5

2,5

Slanglängd, m

5

10

8

5

10

8

5

5

Kabellängd, m

15

15

15

15

15

15

15

15

Ljudeffekt, LW dB(A)

99

94

94

94

91

91

91

86

Vibrationsnivå, m/s²

2,47

2,47

2,47

2,47

5,87

5,87

5,87

4,62

967 93 88-01

967 85 60-05

967 85 60-02

967 85 60-04

967 85 59-02

967 85 59-03

967 85 59-05

967 85 58-03

SMART-E-VIBRATORER

E 56

E 48

E 40

Rördiameter, mm

56

48

40

Frekvens, varv/min

12 000

12 000

12 000

Spänning, V

230

230

230

Frekvens, Hz

50/60

50/60

50/60

Strömstyrka, A

6,4

4,5

2,5

Slanglängd, m

0,5

0,5

0,5

Kabellängd, m

15

15

15

Total vikt, kg

14,8

13,6

12

Ljudeffekt, LW dB(A)

94

91

86

Vibrationsnivå, m/s²

0,52

0,52

0,52

967 94 03-03

967 94 02-04

967 85 58-04

ARTIKELINFORMATION

ARTIKELINFORMATION

AX-VIBRATORER

AX 90

AX 65

AX 56 – 10 M AX 56 – 8 M

AX 56 – 5 M

AX 48 – 10 M AX 48 – 8 M

AX 48 – 5 M

AX 40

AX 36

Rördiameter, mm

90

65

56

56

56

48

48

48

40

38

Frekvens, varv/min

6 000

12 000

12 000

12 000

12 000

12 000

12 000

12 000

12 000

12 000

Spänning, V (3-fas)

42

42

42

42

42

42

42

42

42

42

Frekvens, Hz

200

200

200

200

200

200

200

200

200

200

Strömstyrka, A

21

19

11,7

11,7

11,7

10

10

10

4,5

6,2

Slanglängd, m

3

5

10

8

5

10

8

5

5

5

Kabellängd, m

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

Total vikt, kg

26,6

18,8

20,5

18,5

16,1

17,4

15,4

15,1

13,2

13,1

Ljudeffekt, LW dB(A)

76

79

79

79

79

76

76

76

78

70

Vibrationsnivå, m/s²

5,06

4,62

3,66

3,66

3,66

3,53

3,53

3,53

3,81

3,81

ARTIKELINFORMATION 967 94 00-01 967 85 83-01 967 85 82-03 967 85 82-02 967 85 82-01 967 85 81-03 967 85 81-02 967 85 81-01 967 85 80-01 967 85 79-01

VIBRASTAR

60

50

40

Rördiameter, mm

60

50

40

Frekvens, varv/min

12 000

12 000

12 000

Spänning, V (3-fas)

42

42

42

Frekvens, Hz

200

200

200

Strömstyrka, A

11

8

4

Slanglängd, m

5

5

5

Kabellängd, m

10

10

10

Total vikt, kg

15

13

8,4

Ljudeffekt, LW dB(A)

84

76

75

Vibrationsnivå, m/s²

3,23

3,28

1,8

967 93 81-03

967 93 81-02

967 93 81-01

AX Vibratorer

ARTIKELINFORMATION

Vibrastar 20


UTRUSTNING FÖR BETONGGJUTNING

Husqvarnas CF-kraftaggregat för AX/Vibrastar.

FREKVENSOMVANDLARE

CF 67T

CF 25

CF 11

Uteffekt, kWA

4,7

1,8

0,8

Intensitet vid 42 V, A

67

25

11

Antal faser (primär spänning)

3

1 eller 3

1

Antal utgångar

4

2

1

Vikt, kg

70

31

18

Skyddsklass

IP55

IP55

IP55

Ljudnivå, dB(A)

85

80

76

Transporthjul

standard

tillval

ARTIKELINFORMATION 230 V-1-50 Hz

967 93 87-01

967 93 79-01

400 V-3-50 Hz

967 93 82-01

967 91 34-02

400 V-3-50 Hz CI4P*

967 93 82-02

380 V-3-60 Hz CI4P*

967 93 82-03

Transporthjul

596 86 41-01

*CI4P = Fyra uttag med motorbrytare som skyddar de externa vibratorerna mot hög ampereförbrukning.

Husqvarna 42 V-3-200 HZ-stavvibratorer (AX och Vibrastar). TILLBEHÖR 1 Förlängningskabel, 5 m 1 Förlängningskabel, 10 m 1 Förlängningskabel, 15 m 1 Förlängningskabel, 20 m

596 57 02-01 596 57 02-02 596 57 02-03 596 57 02-04

Husqvarna Smart- och AX-stavvibratorer. TILLBEHÖR 2 Elastomerbakstycke ∅ 36 2 Elastomerbakstycke ∅ 40 2 Elastomerbakstycke ∅ 48 2 Elastomerbakstycke ∅ 56 2 Elastomerbakstycke ∅ 65

1 Förlängningssladd

2 Elastomerbakstycke

594 78 61-01 595 15 67-01 595 15 68-01 595 02 96-01 595 45 09-01

Husqvarna CF-vagnar. TILLBEHÖR 3 Transportvagnar CF 25T & CF 25M Transporthjul

596 40 08-01 596 86 41-01

3 Transportvagn

21


Husqvarnas AME-serie – modulära vibratorer med flexaxel.

DRIVENHETER

AME 600

Spänning, V (1-fas)

230

Frekvens, Hz

50/60

Effekt, kW

0,6

Nominell förbrukning, A

2,7

Frekvens, varv/min

3 000

Vikt, kg

1,9

Vibrationsnivå m/s²

1,72

ARTIKELINFORMATION 967 93 31-01

VIBRATORER (HÖGFREKVENTA) Rördiameter, mm

36

36

36

26

26

26

Frekvens, varv/min

12 000

12 000

12 000

12 000

12 000

12 000

HA 35/3

HA 35/2

HA 35/1

HA 25/3

HA 25/2

HA 25/1

Total vikt, kg

7,6

6

4,4

5,2

4,0

2,8

Vibrationsvärde, m/s²

1,7

1,7

1,7

1,7

1,7

1,7

967 93 84-03

967 93 84-02

967 93 84-01

967 93 83-03

967 93 83-02

967 93 83-01

ARTIKELINFORMATION

40

30

20

10

230

FLEXIBLA AXLAR, SUPERFLEX Längd, m

4

3

2

1

50/60

Total vikt, kg

7,3

5,6

3,8

2,4

DRIVENHETER

AME 1600

Spänning, V (1-fas) Frekvens, Hz Effekt, kW

1,6

Frekvens, varv/min

12 000

Vikt, kg

6,1

Vibrationsnivå m/s²

4,16

Skyddsnivå

IP44

ARTIKELINFORMATION 967 85 95-05 967 85 95-04 967 85 95-03 967 85 95-01

ARTIKELINFORMATION 967 93 36-01

VIBRATORHUVUDEN

AT 59

AT 49

AT 39

AT 29

Rördiameter, mm

59

49

39

29

Frekvens, varv/min

12 000

12 000

12 000

12 000

Total vikt, kg

3,9

2,7

2,1

1,3

ARTIKELINFORMATION 967 85 96-04 967 85 96-03 967 85 96-02 967 85 96-01

22


UTRUSTNING FÖR BETONGGJUTNING

Husqvarnas AA- och AZ-serie – mekaniska vibratorer.

AA-VIBRATORER MEKANISKA VIBRATORER AA 77 AA 67 AA 47 (PENDELTYP) Rördiameter, mm 75 63 50

39

25

55

45

35

25

Frekvens, varv/min

12 000

12 000

11 300

12 000

12 000

12 000

9 200

10 500

11 200

AZ-VIBRATORER AA 37

AA 27

AZ 56

AZ 46

AZ 36

AZ 26

Slanglängd, m

6

6

6

6

6

4,8

4,8

4,8

4,8

Total vikt, kg

29

25

23

19

10

17

16

11,6

9,5

Ljudeffekt, LW dB(A)

75,7

75,8

73

68

69

90,0

87,4

82,0

77,5

Vibrationsnivå, m/s²

3,16

2,66

3,52

1,56

2,46

8,27

2,42

5,22

2,00

ARTIKELINFORMATION Standardkoppling

967 85 77-01

967 85 76-01

967 85 75-01

967 85 74-01

967 85 73-01

967 93 91-01

967 93 80-01

967 93 90-01

967 93 89-01

Husqvarnas AM-drivenheter för AA- och AZ-vibratorer.

Husqvarnas AY-serie – pneumatiska vibratorer.

DRIVENHETER

AMG 3200

AMD 3000

Bränsle

Bensin

Diesel

Effekt, hk

4,8

4,1

Varvtal, varv/min

2900

2900

Vikt, kg

15

46

Motortillverkare

Honda

Lombardini

Ljudeffekt, LW dB(A)

103,8

79

ARTIKELINFORMATION Standardkoppling

967 85 72-01

967 92 86-01

PNEUMATISK STAVVIBRATOR Rördiameter, mm

155

108

87

77

67

56

47

36

26

Luftförbrukning, m³/min

2,7

1,9

1,6

1,3

1

1

0,7

0,46

0,36

AY 157

AY 107

AY 87

AY 77

AY 67

AY 57

AY 47

AY 37

AY 27

Frekvens, varv/min

12 000

15 000

15 900

16 000

17 500

18 000

18 000

19 000

21 000

Slanglängd, m

0,8

1,5

1,5

2

2

2

2

2

2

Total vikt, kg

28

23

18

17

11

10

7

5

4

Ljudeffekt, LW dB(A)

92,4

96,3

94,0

98

94

95

95,8

89,2

84,5

Vibrationsnivå m/s²

12,29

2,91

1,95

2,38

2,10

2,13

2,39

1,02

0,51

967 95 14-01 —

967 93 99-01 —

967 93 98-01 —

— 967 93 97-02

— 967 93 96-02

— 967 93 95-02

— 967 93 94-02

— 967 93 93-02

— 967 93 92-02

ARTIKELINFORMATION 4 m slang

23


Husqvarna EP- och ER-serien - externa vibratorer.

PNEUMATISKA VIBRATORER MED HÖG HASTIGHET Hastiget, varv/min 8800

EP 601 B

E P371 B

EP 271 B

9350

EP 121 B

9350

9000

Max. centrifugalkraft, N

31500

26800

10350

8100

Luftförbrukning, m³/min

1400

1400

1200

1200

Vikt, kg

18

16.5

10

9.5

Fästtillbehör

VT4

VT4

VT2

VT2

ARTIKELINFORMATION Fäste

967 97 00-01

967 96 99-01

967 96 98-01

967 96 97-01

597 15 71-01

597 15 71-01

597 15 72-01

597 15 72-01

ELEKTRISKA VIBRATORER MED HÖG HASTIGHET Hastiget, varv/min

6000

6000

6000

Max. centrifugalkraft, N

16000

11000

7400

Spänning, Hz

42V-3-200

42V-3-200

42V-3-200

Intensitet, A

23.5

16.5

12.5

Vikt, kg

23.2

15.5

10.5

Fästtillbehör

VT4

VT4

VT2

967 97 32-01

967 96 94-01

967 97 26-01

597 15 71-01

597 15 71-01

597 15 72-01

ER 507 B

ER 407 B

ER 207 B

ARTIKELINFORMATION Fäste

ELEKTRISKA VIBRATORER MED NORMAL HASTIGHET Hastiget, varv/min

3000

3000

3000

3000

3000

3000

3000

Centrifugalkraft, kN

16000

12000

7400

6000

3000

1400

500

Intensitet vid 230V/400V, A

4.20/2.50

3.30/1.90

2.30/1.33

1.80/1.09

0.68/0.39

0.30/0.18

0.16/0.09

Vikt, kg

46.80

44.60

22.00

20.00

11.00

4.30

2.70

967 96 96-01

967 97 31-01

967 97 30-01

967 97 29-01

967 96 95-01

967 97 28-01

967 97 27-01

597 26 75-01

597 26 75-01

ER 705

ER 605

ER 505

ER 405

ER 305

ER 205

ER 105

ARTIKELINFORMATION Fäste

Externa vibratorer TILLBEHÖR ER 305 Fäste ER 405 / 505 Fäste Fäste VT 2 (passar ER 207B, EP 121B, EP 271B) Fäste VT 4 (passar ER 407B, ER 507B, EP 371B, EP 601B) Förlängningssladd - 5m - 3G4mm² (passar ER-7 serien) Förlängningssladd - 10m - 3G4mm² (passar ER-7 serien) Förlängningssladd - 15m - 3G4mm² (passar ER-7 serien) Förlängningssladd - 20m - 3G6mm² (passar ER-7 serien)

24

594 29 11-01 597 26 75-01 597 15 72-01 597 15 71-01 596 57 02-01 596 57 02-02 596 57 02-03 596 57 02-04


UTRUSTNING FÖR BETONGGJUTNING

Husqvarnas BV-serie – betongavjämning – handhållna slodor.

HANDHÅLLNA SLODOR

BV 20 H

BV 20 G

Arbetsbredd, m

2,0

2,0

Vikt i drift, kg

7,5

16,6

Längd handtag, m

1,8 + 1,8

1,8 + 1,8

Energi

Manuell

Bensin

Motor

Firetakts Honda GX 25

Effekt, kW

0,72 vid 7 000 varv/min

Vibrationsfrekvens, varv/min

4000-7000

Centrifugalkraft, N

1100

Vibrationsnivå, m/s²

3,2

Ljudnivå, dB(A)

91

967 85 61-01

967 85 62-01

595 02 95-01

595 02 95-01

ARTIKELINFORMATION Förlängningshandtag

HANDHÅLLEN VIBRATORSLODA

BV 30

Vikt, drivenhet, kg

14

Vibrationsenhet*

Firetakts Honda GX35

Effekt, kW

1,6 vid 7 000 varv/min

Vibrationsfrekvens, varv/min

2000-7400

Centrifugalkraft, N

3460

Vibrationsnivå, m/s²

3,25

Ljudnivå, dB(A)

108

ARTIKELINFORMATION Utan blad

967 85 63-01

*Drivenheten levereras utan avdragarblad (beställs separat).

BV 30 AVDRAGARBLAD

1,8 M

2,4 M

3,0 M

3,6 M

4,2 M

Arbetsbredd, m

1,8

2,4

3,0

3,6

4,2

Vikt, kg

6,5

8

9,6

11,2

12,8

967 85 87-01

967 85 88-01

967 85 89-01

967 85 90-01

967 85 91-01

ARTIKELINFORMATION

25


Husqvarna modulära vibrobalkar.

MODULÄRA VIBROBALKAR

BT 90 E

BT 90 G

BT 90 P

Motor

Elmotor, trefas

Honda GX270

Luftkompressor

Spänning, V-Hz

400 V–3–50 Hz

Effekt, kW

3

5 vid 2 900 varv/min

Fullastström, A

6,15

Varvtal, varv/min

2 865

2 900

Maximal avdragarlängd, m

20

20

25

Arbetstryck, bar

3–6

Luftförbrukning per avdragare, m³/min

0,26

Ljudtryck Lpa dB(A)

89

89

Ljudeffekt Lw dB(A)

100

100

Vikt, kg (inklusive fri ände – 18 kg)

96

93

40

967 94 11-02

967 94 11-03

967 94 11-08

ARTIKELINFORMATION

MODULBALKSEKTION 0,5 M ELEKTRISK/ BENSIN Höjd, mm 376

0,75 M ELEKTRISK/ BENSIN 376

1M ELEKTRISK/ BENSIN 376

2M ELEKTRISK/ BENSIN 376

3M ELEKTRISK/ BENSIN 376

1 METER PNEUMATISK

2 METER PNEUMATISK

3 METER PNEUMATISK

376

376

376

Arbetslängd, mm

500

750

1 000

2 000

3 000

1 000

2 000

3 000

Totalbredd, mm

420

420

420

420

420

420

420

420

Vikt, kg

24

28

32

57

82

32

58

83

967 94 11-04

967 94 11-16

967 94 11-05

967 94 11-06

967 94 11-07

967 94 11-09

967 94 11-10

967 94 11-11

ARTIKELINFORMATION

Husqvarna dubbla vibrobalkar.

DUBBLA VIBROBALKAR

BE 20

BE 30

Drivningsmodell

ER355

HONDA GX120 UT1 SXS4 SD – 4-takt

Spänning, V-Hz

400 V–3–50 Hz

Effekt, kW

0,45

2,6 för 3 600 varv/min

Ström, A

0,8

Varvtal, varv/min

3 000

3 600

Rotationsriktning

Båda

Moturs

Tankvolym, l

2

Start

Fasvändarbrytare

Startsnöre

Ljudtryck Lpa dB(A)

75,7

Ljudeffekt Lw dB(A)

94

103,8

Total vikt, kg

37

32

967 95 64-01

967 94 12-02

ARTIKELINFORMATION

DUBBLA VIBROBALKAR

BD 32

BD 42

BD 52

BD 62

Höjd, mm

100

100

100

100

Längd, m

3,2

4,2

5,2

6,2

Bredd, mm

400

400

400

400

Total vikt, kg

32

41

47

57

967 95 60-01

967 95 61-01

967 95 62-01

967 95 63-01

ARTIKELINFORMATION

26


UTRUSTNING FÖR BETONGGJUTNING

Husqvarna CRT-serien - åkbara glättare. NYHET

ÅKBARA GLÄTTARE Modellnamn L x W x H vid drift, mm Leveransvikt, kg

NYHET

NYHET

CRT 48 PS

NYHET

CRT 48

CRT 36

CRT 48-57K-PS

CRT 48-35L-PS

CRT 48-37V

CRT 48-33K

CRT 48-33K-DF

CRT 48-35L

CRT 36-26A

2566 x 1295 x 1488

2566 x 1295 x 1473

2566 x 1295 x 1473

2566 x 1295 x 1473

2566 x 1295 x1473

2566 x 1295 x1473

2032 x 1041 x 1372

815

792

663

733

822

505

Operating weight, kg 660

639

547

579

579

603

451

Tjänstevikt, mm

1219

1219

1220

1219

1219

1120

2 x 915

Antal blad

10

10

10

10

10

10

8

Intervall bladvinkel Rotorhastighet (lägst/högst), varv/ minut Motor Effekt, kW (hk) vid 3 600 varv/ min Bränsle Bränsleförbrukning, l/h Tankvolym för bränsle, l Tankvolym för brandskyddsmedel, l Körtid, h

0-25

0-25

0-25

0-25

0-25

0-25

0-25

25/150

25/150

25/170

25-160

25-160

25-150

25/165

Kubota

Kohler

Briggs och Stratton

Kubota

Kubota

Kohler

Honda

42.5 (57)

26 (35)

27.6 (37)

23.1 (31)

23.1 (31)

26 (35)

16.4 (22)

Bensin

Bensin

Bensin

Bensin

Bensin/LPG

Diesel

Bensin

9,5

6,2

10

11,6

11.6/7.5

10

6,7

24,6

24,6

24,6

24,6

24.6/15

24,6

24,6

24,6

24,6

24,6

24,6

24.6/15

24,6

24,6

2,6

4

2,5

2,1

2.1/2.0

4

3,3

EU-certifierad

JA

NEJ

JA§

JA

JA

NEJ

JA

970 46 16-13

970 46 16-09

970 46 16-05

970 46 16-10

970 46 16-12

970 46 16-01

970 46 14-03

ARTIKELINFORMATION

27


BG-serien från Husqvarna- Handhållna glättare

HANDHÅLLA GLÄTTARE

BG 475

Modellnamn

H9 L BC TP

H9 L BC TP

BG 375 H6 L BC TP

H4 F BC TP

BG 245

Skyddsring(∅), mm

1200

950

950

615

Bladdiameter, mm

1140

900

900

605

Vikt (utan handtag), kg

105

102

93

60

Pitch range *

0 –18

0-18

0-18

0-18

Bladhastighet, varv/min

40-115

40-115

40-115

40-115

Bladarmstyp

Bultmonterad

Snabbfäste/Bultmonterad

Snabbfäste/Bultmonterad

Bultmonterad

Antal blad

4

4

4

4

Typ av handtag

Långt fällbart

Långt fällbart

Långt fällbart

Kort fällbart

Motor

Honda

Honda

Honda

Honda

Honda-motor

GX270

GX270

GX200

GX120

Effekt, kW (hk) vid 3 600 varv/ min

6.3 (8.4)

6.3 (8.4)

4.3 (5.8

2.6 (3.5)

Bränsleförbrukning, l/h

2,5

2,5

1,6

1

Bränsletankens volym, l

5,3

5,3

3,1

2,5

Kopplingstyp

Bälteskoppling

Bälteskoppling

Bälteskoppling

Bälteskoppling

Transporthjul

Tillval

Tillval

Tillval

Tillval

Körtid, h

2,1

2,1

1,9

2,5

967 92 92-01

967 92 91-01

967 92 90-01

967 92 88-01

ARTIKELINFORMATION

ELEKTRISKA HANDHÅLLNA GLÄTTARE

BG 245

BG COMBI 1020

BG COMBI 850

Modellkod

E F TP

E-L-TP

E-L-TP

Skyddsring (∅), mm

615

1020

850

Tjänstevikt, kg

60

88

86

Bladdiameter, mm

605

850/915/980

850/915/980

Skiva (∅), mm

605

865/965/1015

865/965/1015

Bladhastighet, varv/min

120

60/120

60/120

Antal blad

4

4

4

Typ av handtag

Kort fällbart

Långt

Långt

Lutningskontroll

Twist-Pitch

Twist-Pitch

Twist-Pitch

Lyftkrok

Standard

Standard

Standard

Transporthjul

0

Standard

Standard

Bladarmstyp

Bultmonterad

Snabbfäste

Snabbfäste

Motor

230V-1-50Hz

400V-3-50/60 Hz

400V-3-50/60 Hz

Ineffekt. Lågt/högt varvtal, kW

1,5

1.6/2.4

1.6/2.4

Vibrationsnivå, m/s²

3,7

1.4

1.4

Ljudeffekt, garanterad, LWa dB(A)

102

94

94

Ljudtryck vid operatörens öra, LpA dB(A)

86

77

77

967 92 93-01

967 92 95-01

967 92 94-01

ARTIKELINFORMATION

28


UTRUSTNING FÖR BETONGGJUTNING

Husqvarna BV. TILLBEHÖR BV 20 Förlängningsrör till handtag

Husqvarna CRT 36 595 02 95-01

Husqvarna BT 90. TILLBEHÖR 0,5 m förlängning Ledad mittdel till avdragare (elektrisk version och bensinversion) Gejd BT 90 Stödben 2-pack elektriskt vajerset

594 86 05-02 596 86 42-01 595 49 91-03 596 75 53-01 594 71 09-01

Husqvarna BD. TILLBEHÖR Utriggare, glidskena Utriggare, glidskena med lyftanordning Gejd (kopplingskit för BD 32 – BD 62)

TILLBEHÖR Glättarblad set | Set av 4 | 36" Glättarblad set | 10 set 4 st | 36" Kombinationsblad set | Set av 4 | 36" Planskiva | 36" | 1 st Planskiva | 36" | 10 st

599 50 67-01 599 50 67-02 598 92 95-02 599 50 70-01 599 50 70-02

Husqvarna BG. TILLBEHÖR Hjulkit BG 375/475 Hjulkit BG 245 Reservring BG COMBI ∅ 850 mm Reservring BG COMBI ∅ 1 020 mm

594 75 15-01 596 19 23-01 597 15 54-01 597 15 84-01

596 19 24-01 596 75 54-02 594 70 98-02

Husqvarna CRT 48. TILLBEHÖR Transportvagn hjul kit Transporthjul ersättningshjul (2st) till hjulkit Viktpaket, set om 2st (4.5 kg per st)

598 92 90-01 598 92 99-01 598 92 91-01

CRT 48 (2x5 blader) BLAD & PLANSKIVOR Glättarblad set / Set av 4 / 48" Glättarblad set / 10 set av 4 st / 48" Kombinationsblad set / Set av 4 / 48" Planskiva CRT 48 / 48" / 1 st

599 50 65-01 599 50 65-02 598 92 98-02 599 50 74-05

29


GLÄTTNINGSBLAD OCH PLANINGSSKIVOR FÖR SLUTBEHANDLING AV BETONG Husqvarna erbjuder ett stort sortiment av olika glättningsblad och planingsskivor som ger dig bästa möjliga produktivitet i slutet av gjutprocessen. Välj mellan ProLine och ClassicLine för att möta dina individuella önskemål.

STÅLPLANINGSBLAD Planingsblad används för att plana av betongytan i det inledande skedet av slutbehandlingen. Husqvarnas planingsblad har en nästan plan yta, vilket skapar ett sug mellan bladet och ytan. Detta flyttar betongen från en högre position till en lägre position på plattan. STÅLPLANINGSSKIVA Planingsskivor är ett alternativ till planingsblad. Planingsskivor ökar betongplattans övergripande planhet. STÅLGlättarblad Glättarblad används när planingsprocessen är slutförd och ytan har härdats eller torkat. Bladens höga kvalitet ger användaren stora möjligheter att justera bladens vinkel och uppnå önskad finish.

grund av metallavlagringar. De högkvalitativa plastbladen (polyeten med ultrahög molekylvikt) ger en perfekt ytbehandling av färgade plattor. KOMBINATIONSBLAD Kombinationsblad är två-i-ett-blad. Bladets form gör att en sida kan användas för planing och den andra sidan för ytbehandling. Med kombinationsblad kan du slutföra både planing och ytbehandling utan att behöva byta mellan två olika blad.

PLASTGlättarblad I vissa fall lämnar ytbehandling med stålblad mörka märken på betongytan, särskilt på lätt reflekterande eller färgade ytor, på

GULD SILVER Se sidan 8 för närmare information.

TILLÄMPNINGSGUIDE

STÅL­PLANINGS­ STÅL­PLANINGS­ STÅL­Glättarblad BLAD SKIVA ● ● ● ● ● ● — ● ● ● ● — ● ● ● — —

PRODUKT Planing Grovglättning Finglättning ● ● ●

= Optimal

PROLINE

● ●

= Bra

= Acceptabel

CLASSICLINE PLAST­ Glättarblad — —

KOMBI­ NATIONS­BLAD

● ● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

— —

STÅL­ Glättarblad —

KOMBINATIONSBLAD

● ● ●

● ●

● ● ●

● ●

— = Rekommenderas ej

Husqvarna ProLine.

Husqvarna ClassicLine.

– Hög tjocklek – Snabbfäste (BG 375 och BG Combi) – Specialinnehåll: Plastblad

– Medelhög tjocklek – Bultmonterat standardtillbehör

Husqvarna ProLine erbjuder högkvalitativa plastblad på guldnivå samt slitstarka stålblad och stålskivor med lång livslängd för optimal prestanda. Dessa utgörs av alternativen planingsblad, planingsskiva, Glättarblad och kombinationsblad. Dessutom erbjuder vi ett snabbutlösande alternativ som sparar tiden som krävs för att byta blad.

30

STÅL­PLANINGS­ STÅL­PLANINGS­ BLAD SKIVA

Husqvarna ClassicLine erbjuder högkvalitativa stålblad och -skivor på silvernivå med utmärkta prestanda för alla betongjobb. ClassicLine består av planingsskiva, Glättarblad och kombinationsblad.


UTRUSTNING FÖR BETONGGJUTNING

Glättarblad och planingsskivor. ARTIKELNUMMER

TYP

MATERIAL

BG 475 – PRO LINE Planingsblad Glättarblad Kombinationsblad Glättarblad

DIAMETER, MM

594 20 78-01 594 86 71-01 594 86 70-01 594 86 74-01

Bultmonterad Bultmonterad Bultmonterad Bultmonterad

Stål Stål Stål

BG 475 – CLASSIC LINE Glättarblad

594 19 86-01

Bultmonterad

BG 375 – PRO LINE Planingsskiva Planingsblad Glättarblad Kombinationsblad Glättarblad

594 24 36-01 594 19 83-01 594 22 76-01 594 86 69-01 594 86 73-01

Glättarblad som skjuts på Snabbutlösande Snabbutlösande Bultmonterad Bultmonterad

Stål Stål Stål Stål Plast

950

BG 375 – CLASSIC LINE Planingsskiva Glättarblad Kombinationsblad

594 24 02-01 594 71 11-01 594 86 68-01

Glättarblad som skjuts på Bultmonterad Bultmonterad

Stål Stål Stål

950

BG 245 – PRO LINE Planingsskiva Kombinationsblad Glättarblad

594 24 40-01 594 70 99-01 594 86 72-01

Glättarblad som skjuts på Bultmonterad Bultmonterad

Stål Stål Plast

608

BG 245 – CLASSIC LINE Planingsskiva Kombinationsblad

595 07 12-01 594 86 67-01

Glättarblad som skjuts på Bultmonterad

Stål Stål

610

BG COMBI – PRO LINE Planingsblad Glättarblad Kombinationsblad Glättarblad

594 19 83-01 594 22 76-01 594 86 69-01 594 86 73-01

Snabbutlösande Snabbutlösande Bultmonterad Bultmonterad

Stål Stål Stål Plast

BG COMBI – CLASSIC LINE Planingsskiva Planingsskiva Planingsskiva

594 24 10-01 594 24 36-01 594 24 12-01

Glättarblad som skjuts på Glättarblad som skjuts på Glättarblad som skjuts på

Stål Stål Stål

865 950 1015

1 1 1

CRT 36 Planingsskiva CT/CRT Planingsskiva CT/CRT Planingsskiva CT/CRT Planingsskiva CT/CRT Planingsblad CT/CRT Glättarblad CT/CRT Glättarblad CT/CRT Glättarblad CT/CRT Kombinationsblad CT/CRT

598 93 02-01 598 93 03-01 599 50 70-01 599 50 70-02 599 34 36-01 598 92 95-01 599 50 67-01 599 50 67-02 598 92 95-02

Clips Clips Clips Clips Glättarblad som skjuts på Bultmonterad Bultmonterad Bultmonterad Bultmonterad

Stål Stål Stål Stål Stål Stål Stål Stål Stål

972 972 966 966

2 10 1 10 4 4 4 40 4

CRT 48 Planingsskiva CT/CRT Planingsskiva CT/CRT Planingsskiva CT/CRT Planingsskiva CT/CRT Planingsskiva CT/CRT Glättarblad CT/CRT Glättarblad CT/CRT Glättarblad CT/CRT Glatteblader CT/CRT Kombinationsblad CT/CRT CRT 60

598 93 02-03 598 93 02-04 598 93 03-03 598 93 03-04 599 50 74-05 598 92 98-03 598 92 98-01 599 50 65-01 599 50 65-02 598 92 98-02

Clips Z Clip Style Clips Z Clip Style Clips Glättarblad som skjuts på Bultmonterad Bultmonterad Bultmonterad Bultmonterad

Stål Stål Stål Stål Stål Stål Stål Stål Stål Stål

1.213 1.219 1.213 1.219 1.200

Planingsskiva CT/CRT Glättarblad CT/CRT Kombinationsblad CT/CRT

598 93 08-01 598 93 07-01 599 06 42-01

Z Clip Style Bultmonterad

Stål Stål

Planingsskiva CT/CRT Stål

BREDD, MM

LÄNGD, MM

ST/FÖRPACKNING

247 150 200 150

467 460 458 458

4 4 4 4

153

459

4

218 153 200 153

358 376 337 376

1 4 4 4 4

152 200

355 337

1 4 4

127 125

235 227

1 4 4

127

235

1 4

218 153 200 153

358 376 337 376

4 4 4 4

254 152 160 160 203

356 356 356 356 356

254 152 160 160

457 457 465 465

152

584

2 2 10 10 2 4 4 4 40 4 1 4 4

31


"HIPERTROWEL™ - HÖGPRODUKTIV POLERING AV STORA BETONGYTOR" Är du specialist på att slipa och polera betonggolv behöver du ibland en snabbare metod än vanliga slipmaskiner. Inte minst när du ska polera en verkligt stor betongyta som är fri från hinder och redan tillräckligt jämn. Husqvarna Hipertrowel™-systemet är lösningen på detta. Systemet kombinerar våra expertkunskaper inom polerade betonggolv, våra högklassiga diamantverktyg och avancerade gyroplattor avsedda att monteras på åkbara betongglättare. Detta gör att du kan producera polerade betonggolv med hastigheten hos en åkbar glättningsmaskin.

HUR FUNGERAR DET? "Hipertrowel™-metoden är en våtpoleringsprocess i sex steg (#30G–#600G) och tre valfria slutliga steg (#800G–#3000G). Beroende på förhållandena på golvet bör du eventuellt utföra den ursprungliga slip­ ningen och putsningen med en planetarisk golvslipmaskin." VÅTPROCESS Grit #30

Grit #50

Grit #100

Grit #30

Grit #50

Grit #100

Grit #200

Grit #400

Härdninsmedlet Hiperhard™

Grit #600

Hiperclean TRW

VÅTPROCESS- LÅNGLIVADE METALLSTEG FÖR ABRASIVA GOLV.

ETT KOMPLETT SYSTEM FRÅN HUSQVARNA

HUSQVARNA Åkbar glättare CRT 48, CRT 36

MAGNETFÄSTE

32

Stänkskydd

HUSQVARNA Våtsug: W 70 P + kit med gummiraka

Gyro-plattor för Hiperflex TRW-pads

DU BEHÖVER ÄVEN

Hiperflex TRW Diamantverktyg

Åkbar betongglättare, 36 eller 48 tum

Rinnande vatten och slang

Utrustning för slamhantering

Skyddsplast för väggar

Åkbar skurmaskin


UTRUSTNING FÖR BETONGGJUTNING

1 Hiperflex TRW #30

4

Hiperflex TRW #200

13 Hiperclean TRW 14"

14

5

Hiperflex TRW #400

7 Hiperflex TRW

8 Hiperflex TRW

LongLife #30

LongLife #50

10 Hiperflex TRW #800 15

2 Hiperflex TRW #50

11 Hiperflex TRW #1500

3

Hiperflex TRW #100

6

Hiperflex TRW #600

9

Hiperflex TRW LongLife #100

12 Hiperflex TRW #3000

Fäste A

Gyro/Padshållare 14"

16

Fäste B

17

Fäste C

18

Fäste D

19

Cure (K)

20

Premium Guard

Husqvarna Hipertrowel-tillbehör NAMN

FÄRG

BESKRIVNING

DIAMETER,MM

ARTIKELNUMMER

1

Hiperflex TRW #30

Orange

Semi-metal pad #30

14 /350

593 94 68-01

2

Hiperflex TRW #50

Mörkgrön

Semi-metal pad #50

14 /350

593 94 68-13

3

Hiperflex TRW #100

Svart

Semi-metal pad #100

14 /350

593 94 68-14

4

Hiperflex TRW #200

Röd

Semi-metal pad #200

14 /350

593 94 68-15

5

Hiperflex TRW #400

Gul

Semi-metal pad #400

14 /350

593 94 68-16

6

Hiperflex TRW #600

Brun

Semi-metal pad #600

14 /350

593 94 68-17

7

Hiperflex TRW LongLife #30

Orange

Metal pad #30

14 /350

593 94 68-41

8

Hiperflex TRW LongLife #50

Mörkgrön

Metal pad #50

14 /350

593 94 68-35

9

Hiperflex TRW LongLife #100

Svart

Metal pad #100

14 /350

593 94 68-36

10 Hiperflex TRW #800

Vit

Resin pad #800

14 /350

593 94 68-18

11 Hiperflex TRW #1500

Blå

Resin pad #1500

14 /350

593 94 68-19

12 Hiperflex TRW #3000

Grå

Resin pad #3000

14 /350

593 94 68-20

13 Hiperclean TRW

Grå

Finishing pad

14 /350

593 94 68-21

14 Pad Driver

Driver + 4 skruvar

14 /350

593 94 68-21

15 Fäste A

Gyro/Padshållare+rotationslager

593 94 68-22

16 Fäste B

Gyro/Padshållare+rotationslager

593 94 68-23

17 Fäste C

Gyro/Padshållare+rotationslager

593 94 68-25

18 Fäste D

Gyro/Padshållare+rotationslager

593 94 68-42

19 Hiperhard™, 20 l

Golvhärdare

529 75 10-09

20 Hiperguard™ PE, 10 l

Golvskydd

501 19 79-08

33


FÄRSKBETONGSÅGA MED RAKA LINJER SÅ SLIPPER DU SLUMPMÄSSIG SPRICKBILDNING Husqvarna Soff-Cut® är ett ledande system för sågning av rörelsefogar i nygjutna betongplattor. Denna lösning minimerar risken för slumpmässig sprickbildning, ett av de mest kostsamma och besvärliga problem som en betongentreprenör kan drabbas av. De största fördelarna är hög produktionstakt i kombination med möjligheten att gjuta och såga samma dag samt givetvis det rena slutresultatet som uppnås med grunda sågdjup.

Sortimentsöversikt. Husqvarnas Soff-Cut-sortiment består av tre modeller med sågdjup på 30–70 mm, motoreffekter på 4–14,9 kW och vikter på 39–221 kg. För optimal produktionstakt ska du välja den Soff-Cut-modell som är mest lämpad för din typ av verksamhet.

SOFF-CUT 4200

SOFF-CUT 4000

[mm]

30 mm

70 mm

76 mm

GENOMSNITTLIG STORLEK PÅ GJUTNING

> 00 20 m²

[m²]

20

[kW]

SOFF-CUT 150

38 mm

MAX. SÅGDJUP

EFFEKT

SOFF-CUT 2000

17 kW

< 0 100 m²

00 20 0- ² 00 m

> 00 20 m²

1

15 kW

10

6,5 kW 3,3 kW

0

PRODUKTIONS­TAKT* [m /min]

2 –3 m /min 5 4,6 –7,6 m /min 6 – 9 m /min

6 – 9 m /min

10 * PRODUKTIONSTAKT *PRODUKTION RATES Observera produktionstakterna är ungefärliga av exempelvis följande: Please noteatt that the PRODUKTion rates are rough medelvärden averages andsom maykan varyvariera due topå forgrund example: sågdjup, val av klingablade och sågning betong. depth of cut, proper selectioni färsk or cutting in the green zone.

34


SÅGNING I FÄRSKBETONG

Problemet. När betongen torkar och börjar sätta sig uppstår interna spänningar. Syftet med att kontrollera krympsprickning är att minska dessa spänningar innan de resulterar i okontrollerade sprickor.

Lösningen. Med Husqvarnas system Soff-Cut Ultra Early Entry™ för torrsågning går det att göra spår i betongen när den fortfarande är färsk, dvs. cirka en eller två timmar efter gjutning. Husqvarnas Soff-Cut-teknik bygger på en Soff-Cut-klinga som kombineras med en släde. Släden omsluter klingan och trycker på betongen runt snittet så att ytan inte flisas sönder. Soff-Cut gör det möjligt att såga i färsk betong under sättningsprocessen och ger effektiv kontroll av krympsprickning.

För mer information, besök www.husqvarnacp.se

Slumpmässig sprickbildning hör till de mest kostsamma och besvärliga problemen som kan drabba en betongentreprenör.

Soff-Cut har torrsågningssystemet Ultra Early Entry™ som kontrollerar sprickbildning genom att möjliggöra sågning i ett tidigt skede. 35


ULTRA EARLY ENTRY™ SAW*

SOFF-CUT 4200

SOFF-CUT 4000

SOFF-CUT 2000

SOFF-CUT 150

TEKNISKA DATA Motorfabrikat Max. effekt, kW** Max. klingdiameter, mm Max. sågdjup, mm Vikt, kg CE certifierad

Kohler 17,2 350 76 257 —

Kohler 14,9 350 70 191 Ja

Kohler 6,5 250 38 144 Ja

Kohler 4,0 150 30 40 Ja

966 84 56-05

966 84 55-06

966 84 53-04

966 84 48-16

ARTIKELINFORMATION

* Med VAC port.  ** Enligt uppgift från tillverkaren.

Husqvarna Soff-Cut 4200.

Husqvarna Soff-Cut 2000.

TILLBEHÖR Non-VAC-ombyggnadskit

595 95 33-01

RESERVEDELER Luftfilter, 2 delar Batteri, 12 VDC Oljefilter, 2 delar Sidoljus Tändstift, 2 st

505 48 74-02 505 48 76-01 505 48 77-01 505 48 69-02 505 48 28-03

TILLBEHÖR Belysningspaket Non-VAC-ombyggnadskit Belysningspaket 4000/2000 Nyckel 99-G20-1652-01

594 91 56-01 595 90 93-01 594 91 52-01 505 71 99-01

RESERVEDELER Klingbälte Pumpbälte Tändningsstift

505 48 22-02 505 48 40-02 505 48 28-01

Husqvarna Soff-Cut 150.

Husqvarna Soff-Cut 4000. TILLBEHÖR Belysningspaket Non-VAC-ombyggnadskit Belysningspaket 4000/2000 Nyckel 99-G20-1652-01

594 91 56-01 595 95 05-01 594 91 52-01 505 71 99-01

RESERVEDELER Luftfilter, 2 delar Klingbälte Pumpbälte Tändstift, 2 delar

505 48 23-06 505 48 39-02 505 48 48-01 505 66 66-01

TILLBEHÖR Vac-fästanordning Höjdjustering

589 94 90-01 505 39 81-01

RESERVEDELER Luftfilter Klingbälte, 2 delar Nyckel för klinga Tändstift, 2 delar

505 48 23-01 505 48 22-01 505 48 31-02 505 48 28-01

Belysningspaket

36


SAGING I FERSK BETONG

GULD Se sidan 8 för närmare information.

XL14 PRODUKT MATERIAL Betong med mycket hård till hård sammansättning Betong med hård till medelhård sammansättning Betong med mjuk till mycket mjuk sammansättning

XL10

XL6

2000

3000

5000

2000

3000

5000

2000

3000

5000

l l l

l l l

l l l

l l l

l l l

l l l

l l l

l l l

l l l

ARTIKELINFORMATION SC 4200, SC 4000 l l l

= Optimal

l l

= Bra

l

= Acceptabel

SC 2000e

SC 150

— = Rekommenderas ej

Husqvarna XL14 / XL10 / XL6. ARTIKEL­NUMMER

BETECKNING

DIAMETER, MM

SEGMENTFORM

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENT­ TJOCKLEK, MM

SEGMENTHÖJD, MM

ANTAL SEGMENT

AXELHÅL

XL14 542 75 61-13 542 75 61-14 542 75 61-16

XL14-2000 XL14-3000 XL14-5000

350 350 350

Platt Platt Platt

40 40 40

3,2 3,2 3,2

9 + 2,5 9 + 2,5 9 + 2,5

24 24 24

Soff-Cut triangulär Soff-Cut triangulär Soff-Cut triangulär

XL10 542 75 61-01 542 75 61-02 542 75 61-04

XL10-2000 XL10-3000 XL10-5000

250 250 250

Platt Platt Platt

40 40 40

2,6 2,6 2,6

9 + 2,5 9 + 2,5 9 + 2,5

17 17 17

Soff-Cut triangulär Soff-Cut triangulär Soff-Cut triangulär

XL6 542 77 70-06 542 77 70-07 542 77 70-09

XL6-2000 XL6-3000 XL6-5000

150 150 150

Platt Platt Platt

32 32 32

2,6 2,6 2,6

9 + 2,5 9 + 2,5 9 + 2,5

12 12 12

Soff-Cut triangulär Soff-Cut triangulär Soff-Cut triangulär

Ytterligare klingor går att beställa.

Samtliga XL-klingor levereras tillsammans med en Soff-Cut-glidplatta. Detta möjliggör sågning samma dag utan risk för avskalning. Soff-Cut spårskydd förhindrar att betongen fläks upp när man sågar tvärs över spåret

SPÅRSKYDD Blå, 150 delar – 300 och 350 mm klingor Röd, 150 delar – 150, 200 och 250 mm klingor

505 48 32-03 505 48 32-02

TA HAND OM DAMM OCH SLAM FRÅN BETONGSÅGNING SMART, ENKELT OCH EFFEKTIVT! SE SYSTEMGUIDEN PÅ SIDAN 60 37


GOLVSLIPNINGSSYSTEM MED HÖG PRODUKTIONSTAKT Förberedelse, slipning och polering av betonggolv, liksom reparation och polering av terrazzo och annan natursten, är krävande arbeten. Vårt uppdrag är att ge dig möjlighet att utnyttja hela din potential. Vi gör det genom att erbjuda ett system som omfattar vår patenterade Dual Drive Technology™, maskinerna PG 820 RC och PG 680 RC med trådlös fjärrkontroll och effektiv dammhantering. I vårt produktprogram finns även en rad små och mycket användbara PG-modeller som är enkla att transportera. Precis som alla övriga PG-maskiner från Husqvarna är de som standard utrustade med vårt Redi Lock®-system för snabba byten av diamantverktyg.

Sortimentsöversikt. Husqvarnas sortiment av golvslipmaskiner består av åtta modeller med slipbredder på 280–800 mm, motoreffekter på 2,2–15 kW och vikter på 70–598 kg. Du hittar alltid en modell av Husqvarna PG som är perfekt för din typ av verksamhet.

Planethuvud med Dual Drive SLIPHUVUD

PG 830 RC Dual-Drive 3-fas 800 mm

PG 830 Dual-Drive 3-fas

PG 830 S 3-fas

PG 690 RC Dual-Drive 3-fas

PG 690 Dual-Drive 3-fas

PG 690 Propane Propane*

PG 530 3-fas

PG 530 1-fas

800 mm

800 mm

630 mm

630 mm

630 mm

500 mm

500 mm

SLIPBREDD [mm]

16 15 kW +1,5 kW

16.2 kW

15 kW +1,5 kW

12 11 kW

EFFEKT [kW]

11 kW +1,5 kW

11 kW +1,5 kW

8

4

4 kW 2.2 kW

0 * availability depending on market

38


YTBEHANDLING

FJÄRRKONTROLL Den trådlöst fjärrstyrda, självgående PG 820 RC och PG 680 RC ger markant högre produktivitet och ännu bättre resultat i förening med mer ergonomisk drift och transport.

HUSQVARNA HIPERFLOOR En metod för mekanisk slipning, behandling och polering av betonggolv. Resultatet blir ett golv med spektakulära reflekterande egenskaper, högre hårdhet och bättre slitstyrka. ENKELT ATT BYTA VERKTYG

För enkelt byte av diamantverktyg. Inga verktyg behövs när du ändrar inställningar eller gör justeringar. Standard på alla Husqvarna PG-modeller.

Planethuvud

Golvfräsar

Enkel skiva

PG 510 1-fas/3-fas

PG 450 1-fas

PG 400 3-fas

PG 280 1-fas

CG 200 Bensin

CG 200 1-fas

510 mm

450 mm

400 mm

280 mm

200 mm

200 mm

DUAL DRIVE TECHNOLOGY™ 12

Denna patenterade teknik ökar produktionstakten, ger användaren mer kontroll och möjliggör fler användnings­områden.

8

EFFEKT [kW]

2.2 kW

4

4.0 kW

4.0 kW 2.2 kW

3.6 kW 2.2 kW

2.2 kW 0

För mer information, besök www.husqvarnacp.se

39


NYHET

SLIPMASKINER

NYHET

NYHET

NYHET

PG 830 RC

PG 830

PG 830 S

PG 690 RC

"3x 200V 50A 11 + 1.5 kW 3x 400V 30A 15 + 1.5 kW 3x 480V 30A 15+ 1.5 kW" 12.5 - 16.5 200-480 30/30/50 3-fas 800 3 × 270 302 259-362 421-1403 Dual Drive

"3x 200V 50A 11 + 1.5 kW 3x 400V 30A 15 + 1.5 kW 3x 480V 30A 15+ 1.5 kW" 12.5-16.5 200-480 30/30/50 3-fas 800 3 × 270 288 245-348 421-1403 Dual Drive

"3x200V 50A 11+1.5 kW 3x400V 30A 11+1.5 kW 3x480V 30A 11+1.5 kW" 12,5 200-480 30/30/50 3-fas 630 3 × 270 242 198-307 441-1470 Dual Drive

1410 × 830 × 1155 598

1550 × 830 × 1145 556 – –

"3x200V 50A 11 kW 3x400V 30A 11 kW 3x480V 30A 11 kW" 11 200-480 30/30/50 3-fas 800 3 × 270 238 195-298 421-1403 "Huvud: CW Skiva: CCW" 1550 × 830 × 1145 497 – –

TEKNISKA DATA

Effekt, kW Spänning, V Märkström, A Spänningsförsörjning Slipbredd, mm Slipskiva, mm Totalt sliptryck, kg Sliptryck med vikter, kg Slipskivans hastighet, v/min Rotationsriktning Dimensioner (L × B × H), mm Vikt, kg Fjärrstyrning Batteri för transport Tillval: Inbyggda vikter Tillval: Lysdioder BLEM-anslutning/puckalternativ USB-laddare REKOMMENDERAD UTRUSTNING Rekommenderad stoftavskiljare 1/2 Rekommenderad föravskiljare

1320 × 670 × 1155 502

/

/

–/

–/ –

T 10000 C 5500

T 10000 C 5500

T 10000 C 5500

T 7500 C 5500

967 97 79-01 PG 830 RC 380-415V 967 97 79-03 PG 830 RC 380-415 V

967 97 78-01 PG 830 380-415V 967 97 78-03 PG 830 380-415V

967 97 77-01 PG 830 S 380-415 V 967 97 77-03 PG 830 S 380-415 V

967 97 76-01 PG 690 RC 380-415 V 967 97 76-03 PG 690 RC 380-415 V

ARTIKELINFORMATION

NYHET

SLIPEMASKINER

PG 450

PG 400

PG 400 Bensin

TEKNISKA DATA Effekt, kW Spänning, V Märkström, A Spänningsförsörjning Slipbredd, mm Slipskiva, mm Totalt sliptryck, kg Slipskivans hastighet, v/min Rotationsriktning Dimensioner (L × B × H), mm Vikt, kg BLEM-anslutning/puckalternativ USB-laddare

2.2 230 13 1-fas 450 3 × 180 69 705 — 1310 × 482 × 1144 109 –/

4.0 400 16 3-fas 400 400 73 1445 — 1400 × 435 × 1050 115 –/

7.6 — — Bensin 400 400 62-69 440-1125 — 1397 × 480 × 1011 140 –/

S 26 C 3000

S 36 C 3000

T 4000 Bensin C 3000

967 64 86-01 967 64 86-02

967 96 64-01 968 96 64-02

967 67 63-01

REKOMMENDERAD UTRUSTNING Rekommenderad stoftavskiljare 1/2 Rekommenderad föravskiljare ARTIKELINFORMATION

40


YTBEHANDLING

NYHET

PG 690 3x200V 50A 11+1.5 kW 3x400V 30A 11+1.5 kW 3x480V 30A 11+1.5 kW 12.5 200-480 30/30/50 3-fas 630 3 × 270 228 185-292 441-1470 Dual Drive

NYHET

NYHET

PG 540 (4 KW)

PG 540 (2.2 KW)

PG 510

4 200-480 10/16/30 3-fas /1-fas 500 3 × 230 75 90-115 348-1160 Huvud: CW Skiva: CCW 1015 × 560 × 735 178 – –

2.2 200 13 1-fas 500 3 x 230 66 81-106 348-1160 Huvud: CW Skiva: CCW 1015 × 560 × 735 169 – –

4 400/230 9/16 3-fas/1-fas 515 3 x 230 79/66 — 670/540 Huvud: CW Skiva: CCW 1525 × 555 × 950 133/120 – – – –

–/

–/ –

–/ –

–/ –

T 7500 C 5500

T 7500/ T 4000 C 3000

T 4000/ S 36 C 3000

T 4000 (3-fas)/ S 26 (1-fas) C 3000

967 97 75-01 PG 690 380-415 V 967 97 75-03 PG 690 380-415 V

967 97 74-01 PG 540 380-415 V 967 97 74-03 PG 540 380-415 V

967 97 74-05 PG 540 220-240 V 967 97 74-07 PG 540 220-240 V

967 93 20-01, 3-fas

1300 × 670 × 1150 502 – –

967 93 20-02, 1-fas

PG 280 2.2 230 16 1-fas 280 280 41 1400 — 1200 × 305 × 1000 70 –/

S 26 C 3000 970 49 46-01 970 49 46-02

TA HAND OM DAMM OCH SLAM FRÅN BETONGSÅGNING SMART, ENKELT OCH EFFEKTIVT! SE SYSTEMGUIDEN PÅ SIDAN 60 41


1 Viktpaket PG 830, PG 690 och PG 540.

2 Belysningspaket PG 830 och PG 690.

3 Redi Lock diamanthållare för PG 830

4 Redi Lock diamanthållare för PG 690 och PG 540

5 Redi Lock diamanthållare för PG 450

6 Fjädrande sliphuvud, stålfjäder för utbyte för PG 830

7 Fjädrande sliphuvud, stålfjäder för utbyte för PG 690

8 Hållare för plastbundna verktyg

9 Gummirondell till hållare för plastbundna verktyg

10 Kardborrondell för hållare till plastbundna verktyg

11 Redi Lock hållare för plastbundna verktyg för PG 400 och PG 280

12 Vattensats för PG 830 och PG 690

13 HR 820-huvud, för tunga borttagnings- och ytbehandlingsarbeten

14 HR 680-huvud, för tunga borttagnings- och ytbehandlingsarbeten

15 Fjädrande sliphuvud för utbyte för PG 530

16 Silikonring för tunga slipningsarbeten

17 Silikonring

18 Tapp

19 Låsning av planethuvud

20 Låsskruv planethuvud

26 Transportvagn

24 Borstlist för PG 510, PG 450 och PG 400

21 Gummikant, lämnar inga märken

Verktygslåda 27

28 Motvikter

22 Midjebälte, fjärrkontroll

23

Transporthjul för PG 830 RC och PG 690 RC

25 Borstlistsats, bak, front, sidor för PG 280

Husqvarna PG 830 RC och PG 830. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Viktpaket 2 Belysningspaket 3 Redi Lock diamanthållare 6 Fjädrande sliphuvud, stålfjäder för utbyte 8 Hållare för plastbundna verktyg 9 Gummirondell till hållare för plastbundna verktyg 10 Kardborrondell för hållare till plastbundna verktyg 12 Vattensats 13 HR 820-huvud, för tunga borttagnings- och ytbehandlingsarbeten 16 Silikonring (för tunga slipningsarbeten) 17 Silikonring 18 Tapp 19 Låsning av planethuvud 20 Låsskruv planethuvud 21 Stänkskydd, lämnar inga märken 22 Midjebälte till fjärrkontroll (PG 830 RC) 23 Transporthjul (PG 830 RC) 26 Transportvagn 27 Verktygslåda

42

Husqvarna PG 690 RC och PG 690. 597 78 89-01 597 92 52-01 502 53 22-01 502 53 42-01 587 15 49-02 502 53 19-01 587 15 47-01 505 45 32-01 502 53 38-01 502 53 43-01 502 53 39-01 522 65 98-03 587 45 14-01 725 53 70-51 598 03 43-02 501 79 31-01 598 41 87-01 501 68 51-02 501 68 51-01

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Viktpaket 2 Belysningspaket 12 Vattensats 14 HR 680-huvud, för tunga borttagnings- och ytbehandlingsarbeten 16 Silikonring (för tunga slipningsarbeten) 17 Silikonring 18 Tapp 19 Låsning av planethuvud 20 Låsskruv planethuvud 21 Stänkskydd, lämnar inga märken 22 Midjebälte till fjärrkontroll (PG 690 RC) 23 Transporthjul (PG 690 RC) 26 Transportvagn 27 Verktygslåda

597 78 89-01 597 92 52-01 505 45 32-01 502 54 78-01 502 53 43-01 502 53 39-01 522 65 98-03 587 45 14-01 725 53 70-51 598 03 43-01 501 79 31-01 598 41 87-01 501 68 51-02 501 68 51-01


YTBEHANDLING

Husqvarna PG 540. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Viktpaket 4 Redi Lock diamanthållare 8 Hållare för plastbundna verktyg 9 Gummirondell till hållare för plastbundna verktyg 10 Kardborrondell för hållare till plastbundna verktyg 15 Fjädrande sliphuvud för utbyte 17 Silikonring 18 Tapp 19 Låsning av planethuvud 20 Låsskruv planethuvud 21 Stänkskydd, lämnar inga märken 26 Transportvagn 27 Verktygslåda

Husqvarna PG 450. 597 51 27-01 502 54 58-01 587 15 95-02 502 54 55-01 587 15 94-01 502 55 82-01 502 53 39-01 522 65 98-03 587 45 14-01 725 53 68-56 595 65 86-02 501 68 51-02 501 68 51-01

Husqvarna PG 510. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 4 Verktygshållare för metallverktyg Redilock 8 Verktygshållare för resinverkyg 19 Bryt-stiftsne 20 Bryt-stiftsne skruv 24 Borstlist

502 54 58-01 587 15 95-02 587 45 14-01 725 53 68-51 593 44 61-03

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 5 Redi Lock diamanthållare 8 Hållare för plastbundna verktyg 24 Borstlist 26 Transportvagn 27 Verktygslåda Gummirondell till hållare för plastbundna verktyg Kardborrondell för hållare till plastbundna verktyg

584 85 02-01 587 41 02-02 585 13 84-05 501 68 51-02 501 68 51-01 585 59 19-01 587 41 01-01

Husqvarna PG 400, PG 400 Bensin och PG 280. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 11 Redi Lock hållare för plastbundna verktyg,  75 mm 24 Borstlist (PG 400) 25 Borstlistsats, bak, front, sidor för PG 280 26 Transportvagn 27 Verktygslåda 28 Motvikt, 3 kg 4 st skruvar för motvikt, 3 kg 4 st brickor för motvikt, 3 kg 28 Motvikt, 4 kg 4 st skruvar för motvikt, 4 kg 4 st brickor för motvikt, 4 kg 2 st bussningar för motvikt, 4 kg Gummirondell till hållare för plastbundna verktyg Kardborrondell för hållare till plastbundna verktyg

595 02 34-01 585 13 84-04 582 63 99-01 501 68 51-02 501 68 51-01 589 83 72-01 725 54 53-01 734 11 63-01 589 83 71-01 725 54 60-01 734 11 63-01 590 20 34-01 588 16 90-01 587 65 17-01

43


GOLVFRÄSAR

CG 200

CG 200

TEKNISKA DATA Effekt, kW Spänning, V Märkström, A Strömförsörjning Slipbredd, mm Sågdjup, max, mm Rekommenderat sågdjup, mm Koppling för vakuumport, ∅ mm Rem Trummans rotationshastighet (maximalt utan last), v/min Dimensioner (L × B × H), mm Vikt (utan verktygstrumma), kg

3.6 Ej relevant Ej relevant Bensin 200 13 0-4 50 Enkel, poly-V 1350 780 × 470 × 730 54

2.2 220–240 13 1-fas 200 13 0-4 50 Enkel, poly-V 1350 780 × 475 × 730 58

S 36

S 36

967 66 23-01, Bensin, Honda 3.6 kW

967 66 24-01, 230 V, 50 Hz, 2.2 kW, 1-fas

REKOMMENDERAD UTRUSTNING PRODUKTINFORMATION

Husqvarna CG 200. RESERVDELAR Reservaxel Borste, stål Rem (bensin-/eldrivet utförande) Lager, komplett, höger Lager, komplett, vänster Axel, komplett Hjul fram Nyckel

543 04 02-11 543 04 60-23 543 04 49-80 543 04 18-71 543 04 50-51 543 04 18-30 543 04 59-36 543 04 58-93

Husqvarna CG 200 är en mycket produktiv betongfräs som avlägsnar betong snabbare och mer aggressivt än slipmaskiner. Bland användnings­­ områdena kan nämnas borttagning av beläggningar (även kraftigt klinkerfix, gummielastomerer och epoximaterial), lätt eller tung fräsning, spårfräsning av gångvägar för att göra dem halksäkra, borttagning av fallrisker på trottoarer samt utjämning av sneda betongfogar och ojämna ytor. Maskinen är utrustad med vibrations­dämpande handtag för högsta komfort, millimeterjustering för exakt inställning av arbetsdjupet och mittplacerat utlopp för dammutsug för en renare arbetsmiljö.

TA HAND OM DAMM OCH SLAM FRÅN BETONGSÅGNING SMART, ENKELT OCH EFFEKTIVT! SE SYSTEMGUIDEN PÅ SIDAN 60 44


YTBEHANDLING

FRÄSVERKTYG Frästrummor på guldnivå med olika stål- och karbidhjul som täcker många användningsområden från borttagning av beläggningar till spårfräsning.

Husqvarna trumma med tandhjul. För efterarbetning av betong och asfalt, spårfräsning för halkskydd (korridorer, ramper, stall etc.), avlägsning av glödspån från ståldäck. Genom att växla mellan olika brickor på trummans fyra axlar kan önskad ytfinish uppnås: mycket grov, medium eller mycket fin.

A

Husqvarna kap med tungstenbehandlad kant. Högpresterande verktyg för ändring av ytstruktur på asfalt och betong. Mycket hög slitstyrka (tiodubblad produktlivslängd). Genom att växla mellan olika brickor på trummans fyra axlar kan önskad ytfinish uppnås: mycket grov, medium eller mycket fin.

Husqvarna stjärnhjul.

B

För rengöring av betong, borttagning av epoxifärg, olja, fett, lim, vägmarkeringar av termoplast. Genom att växla mellan olika brickor på trummans fyra axlar kan önskad ytfinish uppnås: mycket grov, medium eller mycket fin. Finns i färdiga kit eller som reservdelar.

C

Hjul. ARTIKELNUMMER

BESKRIVNING

DIAMETER, MM

TJOCKLEK, MM

MASKINTILLÄMPNING

543 04 02-14 543 04 02-09 543 04 02-16 543 04 02-17

Stjärnhjul (behandlat stål) 60 × 2 mm Tandhjul (behandlat stål) 62 × 5 mm Karbidhjul 56 × 6,5 mm Distansbricka (3 mm tjock)

60 62 56

2 5 6,5 3

CG 200 CG 200 CG 200 CG 200

DIAMETER, MM

TJOCKLEK, MM

MASKINTILLÄMPNING

Bar trumma med axel. A

ARTIKELNUMMER

BESKRIVNING

543 04 02-10 543 04 02-11

Trumstorlek 200 mm (endast) Reservaxel

CG 200 CG 200

Kompletta gavelsatser. B C

ARTIKELNUMMER

BESKRIVNING

DIAMETER, MM

TJOCKLEK, MM

MASKINTILLÄMPNING

543 04 02-21 543 04 02-24

160 stjärnhjul och 164 brickor 84 karbidhjul och 84 brickor

60 58

2 7

CG 200 CG 200

45


DIAMANTVERKTYG FÖR YTBEHANDLING OCH GOLVBEARBETNINGSPRODUKTER När det gäller ytbehandlingsutrustning som putsar och slipar betongytor, eller avlägsnar tidigare behandlingar, talar vi om arbeten som är svåra, påfrestande och tids­ödande. Genom att lyssna på våra kunder har vi byggt upp ett helt sortiment verktyg för att kunna erbjuda något i varje steg av ytbehandlingsarbetet. Oavsett vad du letar efter kan Husqvarna erbjuda olika typer av verktyg som utvecklats för användning tillsammans med de flesta material; från de hårdaste till mer porösa betonggolv, för att kunna uppfylla de högsta kraven på sliphastighet och ytfinish.

Metallbundna diamantverktyg – Redi Lock. Robusta, metallbundna diamantverktyg för alla användningsområden. Ett smidigt system – byt hela diamant­upp­sättningar samtidigt utan verktyg. Den integrerade, starka bottenplattan gör låssystemet mycket robust och säkert. Eliminerar behovet av flera diamanthållare för olika verktygsuppsättningar. Systemet finns för ett flertal maskin­till­verkare. G 1400-serien innehåller sex olika typer av produkter som ger utmärkta prestanda i alla tillämpningar. Denna serie erbjuder bästa avverknings­resultat, längsta serviceliv och maximal lönsamhet. G 600-serien är ett enkelt och bra alternativ. Perfekt för mindre jobb.

GULD SILVER Se sidan 8 för närmare information.

REKOMMENDATIONSTABELL

ELITE-GRIND G 1400

PRODUKT

G 1410

G 1420

— —

G 1440

G 1470

G 1480

G 620

● ● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

— — —

● ●

= Bra

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

— — —

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

— —

— —

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

— —

— — —

● ● ●

● ● ●

— —

— — —

— — —

● ● ●

● ●

— —

● ● ●

● ● ●

● ● ●

= Acceptabel

— = Rekommenderas ej

*  Lämpliga verktyg för denna tillämpning beror i hög grad på vilken typ av betong som ligger under det material som avlägsnas. Husqvarna rekommenderar att man börjar med ett hårdare bindemedel (G 1470 eller G 1450) och byter till ett mjukare bindemedel om resultatet inte är tillfredsställande.

46

BHT

PG 830 RC, PG 830, PG 690 RC, PG 690, PG 540, PG 510, PG 450, PG 400, PG 280 = Optimal

SHARX™

G 670

REKOMMENDERAD UTRUSTNING

● ● ●

PIRANHA™

G 640

BORTTAGNING – MATERIAL Porösa keramiska lim Plastaktiga keramiska lim Vinyllim * Färg- och tunna epoxiskikt (< 2 mm) Tjocka epoxiskikt (15– 40 mm) SLIPNING – MATERIAL Regnskadad betong Betong, mjuk Betong, medelhård Betong, hård Halvpolerad betong

VARI-GRIND G 600

● ● ● ● ● ●

● ● ● ● ● ●


YTBEHANDLING

A

B

C

D

E

G 14 44 D A ANVÄNDNINGSOMRÅDE G för sliptillämpningar

B PRESTANDANIVÅ G 1400

G 600

D 2 3 4 5 6

KORNSTORLEK REF.

TILLHÖRANDE NÄTSTORLEK 16 20 30 50 100

C BINDEMEDEL G 1410

ANVÄNDNINGSOMRÅDE Mycket mjukt verktyg för slipning av mycket hårda golv

G 1420

Mjukt verktyg för slipning av hårda ytor

G 1440

Medelhårt verktyg för medelhård betong

G 1470

Hårt verktyg för mjuk och abrasiv betong

G 1480

Mycket hårt verktyg för mycket abrasiv betong

G 620

Mjukt verktyg för slipning av hårda ytor

G 640

Medelhårt verktyg för medelhård betong

G 670

Hårt verktyg för mjuk och abrasiv betong

E S D T

REF.

SEGMENT Enkel Dubbel Trippel

47


Husqvarna Elite-Grind G 1400. En serie metallbundna diamantverktyg på guldnivå för Redi Lock-systemet som ger maximal produktivitet och enastående resultat. Perfekt för HIPERFLOOR-arbeten. Det finns ett brett sortiment med bindemedel av olika hårdhet och olika kornstorlekar som är lätta att identifiera utifrån färg och segmentform.

Kornstørrelse Kornstorlek

20

30

50

100 Bindemedlets hårdhet EXTRA MJUKT MJUKT

48

MEDELHÅRT

HÅRT

EXTRA HÅRT

ARTIKELNUMMER

BETECKNING

FÄRG

ENKEL/DUBBEL

SEGMENTHÖJD, MM

KORNSTORLEK (NÄT) FORM

BINDEMEDLETS HÅRDHET

G 1410 (3 pcs) 501 89 79-01 501 89 79-02 501 89 89-01 501 89 89-02 501 89 92-01 501 89 92-02 501 89 97-01 501 89 97-02

G1413S G1413D G1414S G1414D G1415S G1415D G1416S G1416D

Orange Orange Orange Orange Orange Orange Orange Orange

Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel

13 13 13 13 13 13 13 13

20 20 30 30 50 50 100 100

Dubbel skåra Dubbel skåra Enkel skåra Enkel skåra Runt Runt Runt Runt

Extra mjuk Extra mjuk Extra mjuk Extra mjuk Extra mjuk Extra mjuk Extra mjuk Extra mjuk

G 1420 (3 pcs) 501 89 99-01 501 89 99-02 501 90 07-01 501 90 07-02 501 90 08-01 501 90 08-02 501 90 15-01 501 90 15-02

G 1423S G 1423D G 1424S G 1424D G 1425S G 1425D G 1426S G 1426D

Gul Gul Gul Gul Gul Gul Gul Gul

Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel

13 13 13 13 13 13 13 13

20 20 30 30 50 50 100 100

Dubbel skåra Dubbel skåra Enkel skåra Enkel skåra Runt Runt Rund Rund

Mjuk Mjuk Mjuk Mjuk Mjuk Mjuk Mjuk Mjuk

G 1440 (3 pcs) 501 90 25-01 501 90 25-02 501 90 49-01 501 90 49-02 501 90 65-01 501 90 65-02 501 90 74-01 501 90 74-02

G 1443S G 1443D G 1444S G 1444D G 1445S G 1445D G 1446S G 1446D

Rosa Rosa Rosa Rosa Rosa Rosa Rosa Rosa

Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel

13 13 13 13 13 13 13 13

20 20 30 30 50 50 100 100

Dubbel skåra Dubbel skåra Enkel skåra Enkel skåra Runt Runt Rund Rund

Medel Medel Medel Medel Medel Medel Medel Medel

G 1470 (3 pcs) 501 90 77-01 501 90 77-02 501 90 79-01 501 90 79-02 501 90 81-01 501 90 81-02

G 1473S G 1473D G 1474S G 1474D G 1475S G 1475D

Röd Röd Röd Röd Röd Röd

Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel

13 13 13 13 13 13

20 20 30 30 50 50

Dubbel skåra Dubbel skåra Enkel skåra Enkel skåra Runt Runt

Hård Hård Hård Hård Hård Hård

G 1480 (3 pcs) 501 90 82-01 501 90 82-02 501 90 83-01 501 90 83-02

G 1483D G 1483T G 1484D G 1484T

Blå Blå Blå Blå

Dubbel Trippel Dubbel Trippel

13 13 13 13

20 20 30 30

Dubbel skåra Dubbel skåra Enkel skåra Enkel skåra

Extra hård Extra hård Extra hård Extra hård


YTBEHANDLING

Husqvarna Vari-Grind G 600.

Kornstørrelse

En serie metallbundna diamantverktyg på silvernivå för Redi Lock-systemet som ger utmärkta resultat vid alla ytbehandlingsarbeten. Perfekt för uthyrning och hemmabruk. Finns med olika bindemedelshårdheter och kornstorlekar som enkelt känns igen på färg och segmentform.

16

20

30

50

100

Bindemedlets hårdhet MJUKT

MEDELHÅRT

HÅRT

ARTIKELNUMMER

BETECKNING

FÄRG

ENKEL/DUBBEL

SEGMENTHÖJD, MM

KORNSTORLEK (NÄT)

FORM

BINDEMEDLETS HÅRDHET

G 620 (3 pcs) 503 84 79-01 503 84 79-02 503 84 79-03 503 84 79-04 503 84 79-05 503 84 79-06 503 84 79-07 503 84 79-08 503 84 79-09

G 622D G 623S G 623D G 624S G 624D G 625S G 625D G 627S G 627D

Grön Grön Grön Grön Grön Grön Grön Grön Grön

Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel

10 10 10 10 10 10 10 10 10

16 20 20 30 30 50 50 100 100

Sexkantig Sexkantig Sexkantig Sexkantig Sexkantig Rund Rund Rund Rund

Mjuk Mjuk Mjuk Mjuk Mjuk Mjuk Mjuk Mjuk Mjuk

G 640 (3 pcs) 503 88 34-01 503 88 34-02 503 88 34-03 503 88 34-04 503 88 34-05 503 88 34-06 503 88 34-07 503 88 34-08

G 643S G 643D G 644S G 644D G 645S G 645D G 647S G 647D

Grå Grå Grå Grå Grå Grå Grå Grå

Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel

10 10 10 10 10 10 10 10

20 20 30 30 50 50 100 100

Sexkantig Sexkantig Sexkantig Sexkantig Rund Rund Rund Rund

Medium Medium Medium Medium Medium Medium Medium Medium

G 670 (3 pcs) 503 88 55-01 503 88 55-02 503 88 55-03 503 88 55-04

G 673S G 673D G 674S G 674D

Guld Guld Guld Guld

Enkel Dubbel Enkel Dubbel

10 10 10 10

20 20 30 30

Sexkantig Sexkantig Sexkantig Sexkantig

Hård Hård Hård Hård

Husqvarna Piranha™. För borttagning av tuffa beläggningar, limskikt och hårt sittande material. Husqvarnas Piranha™-diamantskrapa erbjuder maximal slitstyrka och produktivitet. Används tillsammans med Redi Lock-systemet. ARTIKELNUMMER

BETECKNING

BESKRIVNING

ROTATION

REKOMMENDERAD UTRUSTNING

543 32 73-01 543 32 73-02 543 32 73-03

G11X1S G11X1D G11Y1D

Enkel Piranha™ plate Dubbel Piranha™ plate Dubbel Piranha™ plate

Moturs riktning Moturs riktning Medurs riktning

PG 830, PG 830 RC, PG 690, PG 690 RC, PG 540, PG 510, PG 450, PG 400, PG 280 PG 830, PG 830 RC, PG 690, PG 690 RC, PG 540, PG 510, PG 450, PG 400, PG 280

Husqvarna Sharx™. För snabb och enkel borttagning av täta ytor på hårdglättade betonggolv. Sharx™-metallbindningen ökar produktiviteten avsevärt och säkerställer att rondellerna förblir öppna och skarpa även på riktigt hårda övre lager. ARTIKELNUMMER

BETECKNING

FÄRG

ENKEL/DUBBEL

BINDNINGENS HÅRDHET

574 43 04-02 574 43 04-03

Sharx™ – enkelt 3-pack Sharx™ – dubbelt 3-pack

Silver Silver

Enkel Dubbel

Sharx™ Sharx™

Husqvarna Bush Hammering Tools. För att skapa en ruff och halkfri yta- perfekt för vidhäftning av andra golvbeläggningar. Lämplig för tjock epoxi, regnskadad betong, halvpolerad betong samt hård, medium och mjuk betong. ARTIKELNUMMER

NAMN

DIAMETER. MM

ANTAL RULLAR

REKOMMENDERAD UTRUSTNING

593 34 42-10 593 34 42-11 593 34 42-12

BHT 230 BHT 270 BHT 270

230 270 270

3 3 6

PG 540, PG 510 PG 830, PG 830 RC, PG 690, PG690 RC PG 830, PG 830 RC, PG 690, PG690 RC

49


POLERVERKTYG FÖR TORRA OCH VÅTA TILLÄMPNINGAR Polerskivor som ger exceptionell glans och klarhet vid torr- och våtpolering av betong, terrazzo och vissa typer av natursten. Används med fördel tillsammans med härdningsmedlet Hiperhard™ i HIPERFLOOR polersystem för betonggolv.

Sortimentsöversikt för polering. TORRPOLERING

VÅTPOLERING

Ø 75 MM CP 1240 30–400 Ø 75, 125 MM P 1240

50–3000

P 1280

50–3000

Ø 180, 230, 270 MM FT 80

50–200

FP 40

200–3000

FP 80 200–3000

Husqvarna P 1200. Professionella verktyg som utvecklats för maximal glans med färre arbetssteg, vilket sparar tid och verktyg samt ger bättre slutresultat. ARTIKELNUMMER

BETECKNING

FÄRG

DIAMETER, MM

KORNSTORLEK (NÄT)

DIAMANTHÖJD, MM

FÖR PG-MASKINER, VÅTA TILLÄMPNINGAR 574 42 82-01 P1242 574 42 83-01 P1243 574 42 84-01 P1244 574 42 85-01 P1245 574 42 86-01 P1246 574 42 87-01 P1247 574 42 88-01 P1248

Mörkgrön Svart Röd Gul Vit Blå Grå

76 76 76 76 76 76 76

50 100 200 400 800 1500 3000

6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5

FÖR HANDHÅLLNA MASKINER, TORRA TILLÄMPNINGAR 574 42 89-01 P1242 574 42 90-01 P1243 574 42 91-01 P1244 574 42 92-01 P1245 574 42 93-01 P1246 574 42 96-01 P1247 575 42 97-01 P1248

Mörkgrön Svart Röd Gul Vit Blå Grå

125 125 125 125 125 125 125

50 100 200 400 800 1500 3000

2,8 2,8 2,8 2,8 2,8 2,8 2,8

FÖR PG-MASKINER, VÅTA TILLÄMPNINGAR 582 32 59-05 P1282 582 32 59-04 P1283 582 32 59-01 P1284 582 32 59-03 P1285 582 32 59-06 P1286 582 32 79-07 P1287 582 32 59-08 P1288

Mörkgrön Svart Röd Gul Vit Blå Grå

76 76 76 76 76 76 76

50 100 200 400 800 1500 3000

6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5

FÖR HANDHÅLLNA MASKINER, VÅTA TILLÄMPNINGAR 589 77 19-01 P1282 589 77 19-02 P1283 589 77 19-03 P1284 589 77 19-04 P1285 589 77 19-05 P1286 589 77 19-06 P1287 589 77 19-07 P1288

Mörkgrön Svart Röd Gul Vit Blå Grå

125 125 125 125 125 125 125

50 100 200 400 800 1500 3000

2,8 2,8 2,8 2,8 2,8 2,8 2,8

Adaptrar för plastbundna verktyg.

50

ARTIKELNUMMER

BETECKNING

580 28 96-01 505 49 05-01

Redi Lock hållare för plastbundna verktyg, ∅ 75 mm Skivadapter för handhållna maskiner, ∅ 125 mm


YTBEHANDLING

Husqvarna HiperFlex. Plastbundna poleringsverktyg på en flexibel rondell. Används torr för beläggningar och högkvalitativa polerade betongytor. Passar alla våra planetslipmaskiner. ARTIKELNUMMER

BETECKNING

MÅTT, MM

KORNSTORLEK (NÄT)

MASKINTILLÄMPNING

HIPERFLEX FP 40 DRY 587 54 67-01 587 54 67-02 587 54 67-03 587 54 67-04 587 54 67-05 542 77 93-16 542 77 93-17 542 77 93-18 542 77 93-19 542 77 93-20 542 87 00-56 542 86 84-07 542 86 84-08 542 86 84-09 542 86 84-10

FP44 FP45 FP46 FP47 FP48 FP44 FP45 FP46 FP47 FP48 FP44 FP45 FP46 FP47 FP48

180 180 180 180 180 230 230 230 230 230 270 270 270 270 270

200 400 800 1500 3000 200 400 800 1500 3000 200 400 800 1500 3000

PG 450 PG 450 PG 450 PG 450 PG 450 PG 540/ PG 510 PG 540/ PG 510 PG 540/ PG 510 PG 540/ PG 510 PG 540/ PG 510 PG 830/ PG 690 PG 830/ PG 690 PG 830/ PG 690 PG 830/ PG 690 PG 830/ PG 690

HIPERFLEX FP 80 WET 589 63 37-01 589 63 37-02 589 63 37-03 589 63 37-04 589 63 37-05 589 63 39-01 589 63 39-02 589 63 39-03 589 63 39-04 589 63 39-05 589 63 41-01 589 63 41-02 589 63 41-03 589 63 41-04 589 63 41-05

FP84 FP85 FP86 FP87 FP88 FP84 FP85 FP86 FP87 FP88 FP84 FP85 FP86 FP87 FP88

180 180 180 180 180 230 230 230 230 230 270 270 270 270 270

200 400 800 1500 3000 200 400 800 1500 3000 200 400 800 1500 3000

PG 450 PG 450 PG 450 PG 450 PG 450 PG 540/ PG 510 PG 540/ PG 510 PG 540/ PG 510 PG 540/ PG 510 PG 540/ PG 510 PG 830/ PG 690 PG 830/ PG 690 PG 830/ PG 690 PG 830/ PG 690 PG 830/ PG 690

HIPERFLEX FT 80 WET 589 63 36-01 589 63 36-02 589 63 36-03 589 63 38-01 589 63 38-02 589 63 38-03 589 63 40-01 589 63 40-02 589 63 40-03

FT82 FT83 FT84 FT82 FT83 FT84 FT82 FT83 FT84

180 180 180 230 230 230 270 270 270

50 100 200 50 100 200 50 100 200

PG 450 PG 450 PG 450 PG 540/ PG 510 PG 540/ PG 510 PG 540/ PG 510 PG 830/ PG 690 PG 830/ PG 690 PG 830/ PG 690

Husqvarna Foam Adapter- Pad för FT 80. Foam Adapter kan användas i kombination med flexövergången för att ge ytterligare flexibilitet. Placeras mellan plattan och dynorna. PRODUKTNUMMER

NAMN

DIAMETER, MM

FÖR MASKIN

589 67 41-02 589 67 42-01 589 67 39-01

Hane/hona foam adapter 7" Hane/hona foam adapter 9" Hane/hona foam adapter 10"

180 230 270

PG 450 PG 540, PG 510 PG 830, PG 690

51


KERAMISKA VERKTYG FÖR TORRSLIPNING OCH POLERING Keramiska verktyg för torrslipning och polering av betong. Aggressivt verktyg för slipning och finpolering av betong som efterlämnar ett enastående repmönster. Lång livslängd ger utmärkt valuta för pengarna.

Husqvarna CP 1200. Premiumverktyg för betonggolv med industriell finish. ARTIKELNUMMER

BETECKNING

FÄRG

DIAMETER, MM

KORNSTORLEK (NÄT)

DIAMANTHÖJD, MM

577 31 70-04 577 31 70-01 577 31 70-02 577 31 70-05 577 31 70-03

CP 1241 CP 1242 CP 1243 CP 1244 CP 1245

Lila Mörkgrön Svart Röd Gul

75 75 75 75 75

30 50 100 200 400

6,5 6,5 6,5 6,5 6,5

SKURRONDELLER FÖR UNDERHÅLL Diamantimpregnerade skurrondeller som är perfekta för daglig rengöring av polerade betonggolv, terazzogolv, epoxi samt plast och linoleumgolv. Används i första hand till skur/städmaskiner, men passar även till Husqvarnas slipmaskiner PG 450, PG 530, PG 690 och PG 830, samt för handhållna maskiner som polering verktyg.

Husqvarna HiperClean Dry skurrondeller. Perfekta för rengöring av polerade betonggolv. Används till Husqvarnas slipmaskiner PG 450, PG 530, PG 680 och PG 820 samt för handverktyg och polerutrustning.

52

ARTIKELNUMMER

MÅTT, MM

542 87 00-76 542 87 00-77 542 87 00-78 542 87 00-79 501 76 40-07 501 76 40-01 501 76 40-02 501 76 40-03 501 76 40-08 501 76 40-04 501 76 40-05 501 76 40-06 501 76 40-09 501 76 40-10 501 76 40-11 501 76 40-12 589 81 05-05 589 81 05-06 589 81 05-07 589 81 05-08 542 87 00-80 542 87 00-81 542 87 00-82 542 87 00-83 542 87 00-84 542 87 00-85 542 87 00-86 542 87 00-87 542 87 00-88 542 87 00-89 542 87 00-90 542 87 00-91 542 87 00-92 542 87 00-93 542 87 00-94 542 87 00-95

127 127 127 127 180 180 180 180 230 230 230 230 270 270 270 270 400 400 400 400 430 430 430 430 530 530 530 530 600 600 600 600 685 685 685 685

KORNSTORLEK (NÄT) 400 800 1500 3000 400 800 1500 3000 400 800 1500 3000 400 800 1500 3000 400 800 1500 3000 400 800 1500 3000 400 800 1500 3000 400 800 1500 3000 400 800 1500 3000

MASKINTILLÄMPNING Handhållen slipmaskin Handhållen slipmaskin Handhållen slipmaskin Handhållen slipmaskin PG 450 PG 450 PG 450 PG 450 PG 530, PG 680 PG 530, PG 680 PG 530, PG 680 PG 530, PG 680 PG 820 PG 820 PG 820 PG 820 Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner Golvskurmaskiner och polermaskiner


YTBEHANDLING

SLIPSKÅLAR FÖR YTBEHANDLING Slipverktyg på guldnivå för handhållna tillämpningar som tagits fram speciellt för golv- och byggbranschen. Produktsortimentet erbjuder höga prestanda i alla golvberedningstillämpningar. Slipkopparna är försedda med 22,2 mm hål och en M 14-adapter för att ge användaren fler alternativ. Avvibrerings­kopplingen minskar vibrationerna och gör arbetet mindre tröttande. Denna effekt kan elimineras genom att M 14-adaptern används.

Husqvarna G 10X1. För borttagning av epoxi, vinyl och lim. ARTIKELNUMMER

BETECKNING

KOPPLING

DIAMETER, MM

543 09 34-65

G 10X1

22,2 /m 14

125

ARTIKELNUMMER

BETECKNING

KOPPLING

DIAMETER, MM

543 09 34-66

G 1042

22,2 /m 14

125

Husqvarna G 1042. För borttagning av epoxi och lim.

Husqvarna G 1073 / G1043 / G 1013. För betongrenovering, golvjämning och friläggning av partiklar. ARTIKELNUMMER BETECKNING

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

KOPPLING

DIAMETER, MM

KORNSTORLEK (NÄT)

543 09 34-68 543 09 34-69 543 09 34-70

Hård till mycket hård betong Normal betong Abrasiva material

22,2 /m 14 22,2 /m 14 22,2 /m 14

125 125 125

20 /30 20 /30 20 /30

G 1013 G 1043 G 1073

Husqvarna G 1045 / G 1015. För preparering före läggning av epoxi- och tätningsskikt. ARTIKELNUMMER BETECKNING

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

KOPPLING

DIAMETER, MM

KORNSTORLEK (NÄT)

543 09 34-72 543 09 34-74

Normal till hård och mycket hård betong Normal till mjuk och abrasiv betong

22,2 /m 14 22,2 /m 14

125 125

40 / 50 40 / 50

ARTIKELNUMMER BETECKNING

KOPPLING

DIAMETER, MM

KORNSTORLEK (NÄT)

543 09 34-75

22,2 /m 14

125

100 /120

G 1015 G 1045

Husqvarna G 1017. För borttagning av repor och förberedelse inför polering.

G 1017

HUSQVARNA DIAMOND TOOL SELECTOR-APP Hur hanterar du det komplexa beslutet om vilka diamantverktyg som du ska använda, samt det antal som behövs för ditt nästa jobb? Ladda ner praktiska Husqvarna Diamond Tools Selector app! Du kommer att spara både värdefull tid och få rätt verktyg för jobbet redan från start, Tillgängligt gratis på App Store.

53


FÖRVANDLA BETONGGOLV Betong är en av de mest hållbara ytorna kända av oss människor. Genom att mekaniskt förfina ytan genom slipning, polering och kemisk behandling kan vi föra ytan till en helt ny nivå av skönhet, funktionalitet och styrka. Med olika specificerade processer, kan en golvlösning skräddarsys för att passa alla krav- såsom estetik, planhet, glans och pris. Det är endast genom att använda Husqvarnas utrustning, diamantverktyg och kemikalier för betong som du kan kalla ett polerat betonggolv för HIPERFLOOR. Husqvarna erbjuder en rad golvbehandlingsprodukter för användning i HIPERFLOOR-processen som hjälper dig att uppnå en förstklassig mekanisk och estetisk finish.

INDUSTRIELL FINISH

KOMMERSIELL FINISH

PREMIUM FINISH

Husqvarana Floor Grouting System Husqvarnas groutingprodukter är speciellt utvecklade för porfyllning av lufthål och microsprickor i betongens ytskikt. GM3000 är vår primära rekommendation vid grouting. En vätska som är färdig att direkt användas, sprids enkelt över golvet och slipas ner i ytan. Passar bra till medium och storskaliga projekt. GM+ passar lite mindre projekt eller mindre ytor med större porer som ska åtgärdas (up till 5mm). Tack vare den torra slipprocessen undviks våt "slurry" och användandet av stänkskydd. Därmed undviks också efterkommande rengörning av sliputrustningen. ARTIKELNUMMER

BETECKNING

581 92 18-06 529 75 09-08

GM 3000™, 20 l GM+, 9 l

Husqvarna Betonghärdsningssystem Samtliga Husqvarna CURE betonghärdare ger ditt betonggolv en ökad nötningsbeständighet och reptålighet samtidigt som de ger ett grundläggande fläckskydd, begränsar saltutfällningar på ytan och hindrar betongen från att avge damm. Samtidigt ökar de livslängden på i princip alla betongytor, unga som gamla, och gör allt detta på ett resurs- och kosteffektivt sätt. CURE penetrerar ner i betongen och reagerar där med den kalciumhydroxid som finns frigjord. Då ombildas det till ämnet kalciumsilikat-hydrat (CSH) vilket resulterar i en stark glaskristallin struktur. Denna hårda kiselblandning förstärker densiteten och hårdheten i betongen och minskar både dammbildning och penetration av smuts. Husqvarna CURE betonghärdare finns i tre olika versioner: CURE (K) – en Kaliumsilikatlösning. Lämplig för applicering tidigt i slipprocessen och för användning på porösa golv liksom stålglättade ytor. Rekommenderas för stora projekt. CURE (L) – en Litiumsilikatlösning. Lämplig för tätare ytor eller utomhusprojekt samt som kompletterande applicering efter den inledande grundläggande CURE appliceringen. CURE + erbjuder optimal prestanda med ett integrerat grundläggande fläckskydd. CURE+ är en blandning av både Kalium- och Litiumsilikat och innehåller även silikonat som skapar en vattenavstötande effekt. Genom att kombinera styrkorna hos både Kalium- och Litiumsilikat gör det CURE+ till en mycket bra och mångsidig betonghärdare för de allra flesta situationer.

54

ARTIKELNUMMER

BETECKNING

529 75 10-09 529 75 13-07 529 75 53-01 529 75 53-02

Cure (K), 20 l Cure (L), 20 l Cure +, 20 l Cure +, 200 l


YTBEHANDLING

Husqvarna golvskyddssystem Alla Husqvarna GUARD produkter ger ett fläckskydd till betong och naturstensgolv samt motverkar ytornas absorbering av vatten, oljor, fetter och smuts. Fläckar tränger inte ner lika djupt utan håller sig kring ytan, vilket underlättar golvets underhåll och förlänger golvets livslängd. Våra PREMIUM- ytimpregneringsskydd ger ett penetrerande ytskydd, medan våra TOPICAL GUARD förseglar ytans översta skikt som en film. PREMIUM GUARD SB är ett lösmedelbaserat, penetrerande skydd som är väldigt enkelt att applicera och ger ett högklassigt skydd. Det förstärker också golvets färg. Vårt PREMIUM GUARD ska vara valet när ett "Husqvarna Superfloor™" skapas eftersom ytan hålls diffusionsöppet och tillåter golvet att "andas". TOPICAL GUARD är en vattenbaserad silicat-modifierad akrylförsegling som skapar en microskopisk barriär över ytan. Det är designat för att användas då ytan behöver extra skydd från hård nedsmutning av t.ex. oljor eller kemikalier. ARTIKELNUMMER

BETECKNING

501 19 79-07 501 19 79-08 580 50 29-06

Premium Guard SB, 5l Premium Guard SB, 10l Topical Guard, 20l

Husqvarna Floor CLEANING System CEAN & PROTECT är en naturlig såpa, speciellt utvecklad som en städ och underhållslösning för betong och naturstensgolv. Såpan är helt baserad på naturliga produkter, där den mixade blandingen har pH värde 8. Blandningen ger ett hållbart ytskickt som underlättar golvets underhåll och städning. Kan antingen användas med städmopp eller en städmaskin "auto scrubber". ARTIKELNUMMER

BETECKNING

529 75 52-03

Clean & Protect, 5l

Husqvarna burnishing pads. Rekommenderas för användning tillsammans med Husqvarna PREMIUM GUARD. ARTIKELNUMMER

BETECKNING

543 08 73-44 543 08 73-49 574 51 36-01 574 51 36-02

Burnishing pad för PG 540 och PG 510, Ø 240 mm Burnishing pad för PG 830 och PG 690, Ø 270 mm Kardborreadapterplattor för burnishing pads, 240 mm Kardborreadapterplattor för burnishing pads, 270 mm

55


KOMPLETTA SYSTEM FÖR HÖGEFFEKTIV DAMMOCH SLAMHANTERING Damm och slam från betongsågning måste avlägsnas på ett säkert och effektivt sätt för att skydda dig och dina kollegor. Effektiv hantering av damm och slam ger både bättre arbetsförhållanden och högre produktivitet.   Vi ger dig tillgång till ett fullständigt integrerat sortiment av högeffektiv utrustning för dammoch slamhantering. Därmed kan du uppfylla alla gällande lagar och bestämmelser utan att kompromissa med produktiviteten.

Sortimentsöversikt. Husqvarnas produktsortiment för damm- och slamhantering täcker alla behov och användningsområden inom byggnadsindustrin – från kompakta, 1-fas stoftavskiljare och effektiva slamsugare till stora, kraftfulla 3-fas stoftavskiljare för krävande arbetsuppgifter. De lätta, portabla luftrenarna med HEPA H13-filter kompletterar utrustningen för maximal säkerhet på arbetsplatsen.

T 10000 S 11 W 70 P Borrmotorer

S 13

T 7500

T 4000

S 36

S 26

S 13

W 250 P

W 70

W 70 P A 2000

W 70

W 250 P

A 2000

A 1000

A 1000

Kapmaskiner Väggsågar Vinkelslipar Bänksågar Golvslipar Rivningsrobotar 900

900 m³/h

900 900 600 m³/h

600 m³/h

600

LUFTFLÖDE

400 m³/h

[m³/h]

2100

600

2000 m³/h

1400

200 m³/h 212 m³/h

AIRFLOW

1400

200 m³/h 200 m³/h

1000 m3160 /h m³/h

2100

1400

1400

LUFTFLÖDE

600

300

2100

2100

2000 m3/h

400 m³/h

/h

a

S 11

1000 m³/h

[m³/h]

300

700

700

[m³/h]

200 m3/h

0

212 m3/h

200 m3/h

200 m3/h

300

700

700 0

0

0

010

50

10

0

VAKUUM

[m²]

20

10

22 kPa

22 kPa

22 kPa

30 kPa 22 kPa

28 kPa 22 kPa

26 kPa

22 kPa

22 kPa

WORK AREA*

50

22 kPa

22 kPa

22 kPa

40 m²

22 kPa

20

100

30

150

50

65 m²

[m²]

20

80 m²

100

130 m²

150

Vid luftväxlingar At 66 air changes/hper timme Vid 10air luftväxlingar At 10 changes/hper timme

56

100

150

*ANMÄRKNINGAR ARBETSOMRÅDET *NOTES TO WORK AVSEENDE AREA Observera attWork beräkningen av arbetsområdet en takhöjd på 2,5 m. Please note, area calculation based onbaseras a ceilingpåheight of 2.5m.

130 m²

150

80 m²

50

65 m²

100

22 kPa

30

40 m²

ARBETSOMRÅDE*

[kPa]

30

0

160 m3/h


DAMM- OCH SLAMHANTERING

REKOMMENDERADE ARBETSMETODER FÖR SÄKRARE OCH EFFEKTIVARE DAMMHANTERING En av de bästa metoderna för att kontrollera damm är att använda vatten. Vid kapning samt kärnborrning bör du använda så mycket vatten att dammet binds direkt vid källan. En slamuppsamlare kan anslutas till en slamsugare för att hålla arbetsplatsen ren.   Om det inte finns tillgång till vatten på arbetsplatsen bör såg-, borreller sliputrustningen vara försedd med en integrerad damm­uppsamlare eller användas tillsammans med ett tätslutande dammhölje som fångar upp dammet direkt vid källan. Anordningen ska vara ansluten till en stoftavskiljare med tillräckligt luftflöde och kapacitet samt försedd med HEPA H13-filter.

Rengör golvet i arbetsområdet med en skrapa i stället för sopborste. Använd alltid en stoftavskiljare försedd med HEPA H13-filter vid dammsugning. OBS! Vanliga hushållsdammsugare fångar inte upp inandningsbara dammpartiklar och får inte användas för detta ändamål.   En eller flera portabla luftrenare försedda med effektiva HEPA H13filter är ett bra komplement och ett enkelt sätt att ytterligare sänka halten av inandningsbart damm i luften. Det ger extra skydd för alla som arbetar i närheten. För tillräckligt skydd vid intensiv eller långvarig exponering för damm ska användaren även bära ett luft­renande andningsskydd.

Vid våtkapning/våtborrning binds dammet med vatten direkt vid källan. En slamuppsamlare som anslutits till en slamsugare håller arbetsplatsen ren.

Torrkapning/torrborrning med en integrerad dammuppsamlare fångar upp dammet direkt vid källan. En stoftavskiljare med tillräckligt luftflöde och kapacitet för tillämpningen och försedd med HEPA-filter tar hand om dammet. Omgivningsluften filtreras i en portabel luftrenare 6–10 gånger per timme.

57


TEKNISKA DATA Effekt, kW Spänning, V Max. märkström, A Extra uttag, W Strömförsörjning Luftflöde, m³/h Max. vakuum, kPa Suginloppets diameter, mm Primärfiltrets yta, m² HEPA H13-filtrets yta, m² Antal HEPA H13-filter Klassning Dimensioner (L × B × H), mm Vikt, kg

T 10000

T 7500

T 4000

11 380 – 415 32 Ej tillämplig 3-fas 900 30 76 3.9 7.5 3 — 1400 × 736 × 1727 336

5.5 380 – 415 16 Ej tillämplig 3-fas 600 28 76 2.9 5 2 H 1245 × 686 × 1753 206

4 380 – 415 16 Ej tillämplig 3-fas 400 26 63 4.5 2.4 2 — 830 × 620 × 1500 106

PG 830 RC, PG 830, PG 690 RC,PG 690, PG 540

PG 830 RC, PG 830, PG 690 RC,PG 690, PG 540

PG 540, PG 510, PG 450, PG 400

967 66 37-04 Levereras med: En 76 mm slang (10 m). Snabbkopplingsadapter 76–50 mm. En 50 mm slang (7,5 m), Rör 50 mm Golvverktyg 50 mm, 450 mm brett En Longopac®-påse

967 66 41-04 Levereras med: En 76 mm slang (10 m). Snabbkopplingsadapter 76–50 mm En 50 mm slang (7,5 m), Rör 50 mm Golvverktyg 50 mm, 450 mm brett En Longopac®-påse

967 70 22-01 Levereras med: En 63 mm slang (10 m) En 50 mm slang (7,5 m) Koppling rak till 76 mm Snabbkopplingsadapter 76 mm Rör 50 mm Golvverktyg 50 mm, 450 mm brett En Longopac®-påse

W 70 P

W 70

W 250 P

1,2 220 – 230 8 1-fas 200 22 38 0,65 260 70 600 × 570 × 1250 44

1,2 220 – 230 5 1-fas 200 22 38 — — 70 600 × 570 × 1250 34

1,2 220 – 230 7 1-fas 160 22 38 0,35 150 29 530 × 520 × 910 27

Vägg- och wiresågar, golvsågar, kärnborrmotorer, kapmaskiner, bänk- och kakelsågar

Kärnborrmotorer, motorkapar, bänk- och kakelsågar

Kärnborrmotorer, motorkapar, bänk- och kakelsågar

967 66 47-04. Levereras med 1 slang, 38 mm (3 m), 1 rör, 38 mm, 1 golvverktyg, 38 mm, 370 mm bred och en våtpåse för engångsbruk

967 70 20-02. Levereras med 1 slang, 38 mm (3 m), 1 rör, 38 mm, 1 golvverktyg, 38 mm, 370 mm bred

967 70 21-02. Levereras med 1 slang, 38 mm (3 m), 1 rör, 38 mm, 1 golvverktyg, 38 mm, 370 mm bred och en våtpåse för engångsbruk

REKOMMENDERAD UTRUSTNING

ARTIKELINFORMATION

OBS! Varje enskilt HEPA-filter testas individuellt och certifieras för en avskiljningsgrad på 99,99 % vid 0,3 mikron.

TEKNISKA DATA Effekt, kW Spänning, V Max. märkström, A Strömförsörjning Luftflöde, m³/h Max. vakuum, kPa Suginloppets diameter, mm Pumpeffekt, kW Pumputlopp, liter/min Behållarvolym, liter Dimensioner (L × B × H), mm Vikt, kg REKOMMENDERAD UTRUSTNING

PRODUKTINFORMATION

58


DAMM- OCH SLAMHANTERING

NYHET

S 36

S 26

S 13

S 11

3.6 220 – 230 14 — 1-fas 600 22 63 4.5 3.6 3 H 830 × 620 × 1500 65

2.4 220 – 230 9 — 1-fas 400 22 63 3 2.4 2 H 756 × 546 × 1275 47

1.2 220 – 230 5 Ja (1200 W max.) 1-fas 200 22 38 1.5 1.2 1 H 680 × 400 × 1100 29

1.2 220-230 5.2 2000 W 1-fas 212 22 38 — 0.86 2 H 450 x 390 x 490 11,5

PG 540, PG 510, PG 450, PG 400, PG 280

PG 280, PG 450, kjernebormaskiner, motorkappere, håndholdt elektroverktøy

"Kärnborrmotorer, kapmaskiner, handhållna elverktyg"

"Kärnborrmotorer, kapmaskiner, handhållna elverktyg"

967 66 38-07 Levereras med: En 63 mm slang (10 m). En 50 mm slang (7,5 m) Rör 50 mm Golvverktyg 50 mm, 450 mm brett En Longopac®-påse

967 66 39-05 Levereras med: En 50 mm slang (7,5 m) Rör 50 mm Golvverktyg 50 mm, 450 mm brett En Longopac®-påse

967 66 40-04 Levereras med: En 38 mm slang (4 m) Rör 38 mm Golvverktyg 38 mm, 370 mm brett En Longopac®-påse

970 46 66-01 Supplied with: En 38 mm slang (4m) Rör 38 mm Golvverktyg 38 mm, 370 mm brett En Longopac®-påse

TEKNISKA DATA Suginloppets diameter, mm Volym, liter Vikt, kg

C 5500

C 3000

76 100 67

63 37 22

T 10000, T 7500 Big bag ställningskit.

T 4000, S 36, S 26

REKOMMENDERAD UTRUSTNING

PRODUKTINFORMATION 967 66 46-01 "Levereras med Longopac® Levereras med 1st 10 meter 76 mm slang inkl. Camlock hona i båda ändar. "

967 66 45-01 "Levereras med Longopac® Levereras med 1st 2,5 meter 63 mm slang inkl. kopplingar. "

TEKNISKA DATA Effekt, kW Spänning, V Max. märkström, A Max. belastning på extra uttag, W Strömförsörjning Luftflöde, m³/h Primärfiltrets yta, m² HEPA H13-filtrets yta, m² Dimensioner (L × B × H), mm Vikt, kg

A 2000

A 1000

0,75 220 – 230 3,3 1200 1-fas 2000 0,64 10,5 460 × 700 × 820 38

0,285 220 – 230 1,2 1600 1-fas 1000 0,16 3,5 400 × 440 × 440 18

967 67 22-02 Levereras med: Förfilter 1 st Hepa H13-filter 1 st Förfilterskydd 1 st

967 67 23-02 Levereras med: Förfilter 1 st Hepa H13-filter 1 st Förfilterskydd 1 st

PRODUKTINFORMATION

OBS! Varje enskilt HEPA-filter testas individuellt och certifieras för en avskiljningsgrad på 99,99 % vid 0,3 mikron.

59


SYSTEMGUIDE

TORRA TILLÄMPNINGAR

T 10000

T 7500

T 4000

DC 6000

C 5500

GULVSLI-stiftsG, RIVING Och POLERING PG 830/PG 830 RC 

PG 690/PG 690 RC

PG 540

S 36

PG 510

PG 450

PG 280

CG 200

PG 400

C 3000

S 26

 

TORR KÄRNBORRNING DM 280

Dammpåse 

DM 230

Dammpåse 

DM 220 DM 200 TORRKAPNING K 3000 / K 4000

Dammutsugs­enhet 

K 770 VAC

K 535i ÖVRIGA TILLÄMPNINGAR 115–125 mm vinkelslip 150–230 mm vinkelslip

Dammkåpa 

100–125 mm handslipmaskin 150–180 mm handslipmaskin

Dammhölje 

Borrmaskiner Hammare

Dammskyddsdamask 

Dammskyddsdamask  Dammskyddsdamask 

 Monterad på maskinen  + Del av lösning

Dammskyddsdamask

Munstycke

Dammkåpa för 150–230 mm vinkelslip

Munstycke för DM 230 och DM 220

60


DAMM- OCH SLAMHANTERING

VÅTA TILLÄMPNINGAR

W 70 P

W 70

W 250 P

VATTENTILLFÖRSEL

VÄGGSÅGNING WS 482 HF S 13

S 11

A 2000

A 1000 WS 442 HF

 Slamuppsamlare  Slamuppsamlare  Slamuppsamlare  Slamuppsamlare

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

WIRESÅGNING CS 2512

+

+

+

CS 10

+

+

+

+

+

GOLVSÅGNING FS 7000 D/DL

+

 Vatten­pump­sats

FS 5000 D

+

 Vatten­pump­sats

FS 4800 D

+

 Vatten­pump­sats

FS 3500 G

+

 Vatten­pump­sats

WS 440 HF WS 220

Dammpåse 

Dammpåse 

FS 500-serien

+

 Vatten­pump­sats

Dammpåse 

Dammpåse 

FS 400-serien

+

 Vatten­pump­sats

FS 300-serien

+

 Vatten­pump­sats

Dammutsugs­enhet 

Dammutsugs­enhet 

Dammkåpa 

Dammkåpa 

Støvoppsamler 

Støvoppsamler 

VÅT KÄRNBORRNING DM 700  Slamring

 Slamring

 Slamring

DM 430

 Slamring

 Slamring

 Slamring

DM 400

 Slamring

 Slamring

 Slamring

DM 280

 Slamring

 Slamring

 Slamring

DM 230

 Slamring

 Slamring

 Slamring

DM 220

 Slamring

 Slamring

 Slamring

DM 200

 Slamring

 Slamring

 Slamring

K 535i

+

+

+

K 770

+

+

+

K 970

+

+

+

K 1270

+

+

+

K 3000 / K 4000

+

+

+

K 7000

+

+

+

 WT 15 / Tryck­ vatten­tank  WT 15 / Tryck­ vatten­tank  WT 15 / Tryck­ vatten­tank

VÅTKAPNING

Dammhölje för 150–230 mm vinkelslip

Dammhölje för 115–125 mm vinkelslip

Slamuppsamlare för väggsågning

Dammkåpa för 115–125 mm vinkelslip

VÅTSÅGNING MED KAKEL- OCH BÄNKSÅGAR TS 400 F + +

+

TS 350 E

+

+

+

TS 300 E

+

+

+

TS 100 R

+

+

+

TS 73 R

+

+

+

TS 66 R

+

+

+

TS 60

+

+

+

 WT 15 / Tryck­ vatten­tank  WT 15 / Tryck­ vatten­tank  /KV 7  WT 15 / Tryck­ vatten­tank/KV 9 /12  WT 15 / Tryck­ vatten­tank/KV 9 /12  WT 15 / Tryck­ vatten­tank  WT 15 / Tryck­ vatten­tank

Slamring

Slamringar. Utforska vårt sortiment av slamringar och se information om rätt maskinoch ringkombination på sidan 107.

61


Husqvarna T 10000/7500 3 Förfilter 1 Longopac®

2 Longopac® återvinningsbar

4 HEPA-filter H13 T-Line

5

Vakuumslang med ändkopplingar

7 Snabbkopplingsadapter, hona 8 Snabbkopplingsadapter, hane

6 Komplett slang för rengöringskit

9 Rör

10 Golvverktyg

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Longopac® standard (4 x 23 m) 2 Longopac® återvinningsbar (4 x 20 m) Longopac® extra stark (4 x 20 m) 3 Förfilter, strumpenhet T 10000 3 Förfilter , strumpfiltersystem T 7500 4 HEPA-filter H13 T-Line 5 Komplett slang 76 mm, 10 m 6 Förfilter , strumpfiltersystem T 7500 Snabbkopplingsadapter, hona, 76 mm – 50 mm (dvs. för T-Line7 rengöringskit) Snabbkopplingsadapter, hane, 76 mm – 50 mm (dvs. för rengöringskit 8 till 76 mm slang) 9 Rör 50 mm 10 Golvverktyg 450 mm gummi 50 mm 11 Verktygskit med gummiblad 450 mm 12 Föravskiljarsläp T 10000, C 5500 13 Föravskiljarfäste T 7500, C 5500 Camlock-koppling hane/hane (För att ansluta två hon camlockadaptrar tillsammans) Slang 76 mm 20 meter (exkl. kopplingar) Camlock Y-adapter 76-50-50 (för anslutning till 2x51 mm slang )

590 42 92-01 529 68 10-01 593 44 64-01 590 43 86-01 590 43 88-01 590 42 97-01 590 43 70-01 590 42 81-01 590 43 65-01 591 96 21-01 590 82 94-01 590 42 83-02 590 42 85-02 590 43 33-01 590 43 33-02 591 96 17-01 594 00 53-09 591 96 26-01

Husqvarna T 4000. 11 Kit med extra gummiremsor

12 Föravskiljarsläp

13 Föravskiljarsläp

14 Förfilter

16 Adapter 15 HEPA-filter H13

17 Snabbkoppling, hona

18 HEPA 13-filter 19 Slang med ändstycken

21 Extra remsa

20 Golvverktyg med sugrör

23 Reservborstkit

25 Dammhölje 27 Dammkåpa

28 Munstycke

26 Dammkåpa

29 Mun­ stycke

31 Kit med utsugstillbehör

62

590 42 92-01 529 68 10-01 593 44 64-01 590 43 73-01 590 82 94-01 590 42 83-02 590 42 85-02 590 43 02-02 590 42 98-01 590 43 74-01 590 42 93-01 590 42 89-01 590 42 90-01 590 43 76-01 592 03 75-01 591 67 31-01 594 00 53-11 594 00 53-13 590 43 84-01

Husqvarna DC 6000.

22 Plastadapter

24 Svart 75 mm ring

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Longopac® standard (4 x 23 m) 2 Longopac® återvinningsbar ( 4 x 20 m) Longopac® extra stark ( 4 x 20 m) 6 Slang 51 mm/7.5 m slang komplett inkl. kopplingar 9 Rör 51 mm 10 Golvverktyg 450 mm gummi 50 mm 11 Verktygskit med gummiblad 450 mm 14 Förfilter, T 4000 15 HEPA-filter H13 S-Line Komplett slang 63 mm 10 m (S 36, T 4000) Ändhylsa 51 mm slang till 50 mm handrör Maskinkoppling till 51 mm slang Maskinkoppling till 63 mm slang Hylsa 63 mm Slang till handrör Slangkoppling 63 mm och 51 mm slang Slangkoppling 2x 51 mm Slang 63 mm 20 meter Antistatisk slang 51 mm 30 meter (exkl. kopplingar) Tvillingslang kit (inkl. slang )

30 Damm­ skydds­ damask

32 Dammhölje

33 Dammhölje

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Påse Longopac®, DC 6000 5 75 mm vakuumslang med ändkopplingar (10 m) 11 Kit med extra gummiremsor 18 HEPA 13-filter 19 51 mm slang inkl. maskinkoppling (10m) 20 Golvverktyg med sugrör 21 Extra remsa 22 Plastadapter 23 Reservborstkit 24 Svart 75 mm ring

584 65 02-01 525 58 46-01 521 91 21-01 579 75 88-01 585 87 10-01 585 87 09-01 584 61 87-01 585 64 76-01 510 27 85-01 502 53 40-05


DAMM- OCH SLAMHANTERING

Husqvarna S 36. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Longopac® standard (4 x 23 m) 2 Longopac® återvinningsbar ( 4 x 20 m) 6 Slang 51 mm/7,5 m komplett slang 9 Rör 50 mm 10 Golvverktyg 450 mm gummi 50 mm 11 Verktygskit med gummiblad 450 mm 14 Förfilter S 36 15 HEPA-filter H13 S-Line 25 Dammhölje 180 mm 26 Dammkåpa 102-125 mm* 27 Dammkåpa 180-230 mm* 28 Dammpåse 90 mm 29 Dammpåse 180 mm 30 Dammskyddsdamask 31 Tillbehör till sugkit K 4000 Komplett slang 63 mm 10 m (S 36, T 4000) Multiadapter 50 mm slang Ändhylsa 51 mm slang till 50 mm handrör Förlängningsslang 50 mm till 50 mm Antistatisk slang Dammkåpa 180 mm passar till Dewalt Dammkåpa 180 mm passar till Bosch, Ramset aoch Keyang Ersättningslist i nylon 180 mm Ersättningslist med borste till dammkåpa Maskinkoppling för 51 mm slang Maskinkoppling för 63 mm slang Hylsa 63 mm Slang till handrör Slangkoppling 63 mm och 51 mm slang Slangkoppling 2x 51 mm Slang 63 mm 20 meter Antistatisk slang 51 mm 30 meter (Exkl kopplingar) Tvillingslang kit (inkl. slang)

15 HEPA-filter H13 S-Line 26 Dammkåpa 102-125 mm*

590 42 92-01 529 68 10-01 590 43 73-01 590 82 94-01 590 42 83-02 590 42 85-02 590 43 02-02 590 42 98-01 593 01 04-03 593 80 07-01 593 80 07-02 593 05 54-01 593 05 54-02 593 80 30-01 523 09 50-01 590 43 74-01 594 95 68-01 590 42 93-01 591 67 31-01 594 00 53-13 593 01 04-04 593 01 04-05 593 01 04-07 594 10 73-01 590 42 89-01 590 42 90-01 590 43 76-01 592 03 75-01 591 67 31-01 594 00 53-11 594 00 53-13 590 43 84-01

Husqvarna S 26. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Longopac® standard (4 x 23 m) 2 Longopac® återvinningsbar (4 x 20 m) 6 Slang 51 mm/7,5 m komplett slang 9 Rör 50 mm 10 Golvverktyg 450 mm gummi 50 mm 11 Verktygskit med gummiblad 450 mm 14 Förfilter S 26 15 HEPA-filter H13 S-Line 25 Dammhölje 125 mm M14 25 Dammhölje 125 mm 5/8-11 25 Dammhölje 180 mm 26 Dammkåpa 102-125 mm* 27 Dammkåpa 180-230 mm* 28 Dammpåse 90 mm 29 Dammpåse 180 mm 30 Dammskyddsdamask 31 Tillbehör till sugkit K 4000 31 Tillbehör till sugkit K 535i Multiadapter 50 mm slang Ändhylsa 51 mm slang till 50 mm handrör Slangkoppling 2x 51 mm Antistatisk Slang (51 mm x 30 m) Exkl. Adapter Dammkåpa 180 mm passar till Dewalt Dammkåpa 180 mm passar till Bosch, Ramset och Keyang Ersättningslist i nylon 180 mm Ersättningslist med borste till dammkåpa Koppling till maskin för 51 mm slang Koppling till maskin för 38 mm slang Camlock till 51 mm hona Camlock till 51 mm hane

590 42 92-01 529 68 10-01 590 43 73-01 590 82 94-01 590 42 83-02 590 42 85-02 590 43 02-01 590 42 98-01 593 01 04-01 593 01 04-02 593 01 04-03 593 80 07-01 593 80 07-02 593 05 54-01 593 05 54-02 593 80 30-01 523 09 50-01 594 07 78-01 594 95 68-01 590 42 93-01 591 67 31-01 594 00 53-13 593 01 04-04 593 01 04-05 593 01 04-07 594 10 73-01 590 42 89-01 591 95 59-01 590 43 65-01 591 96 21-01

Husqvarna S 13. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Longopac® standard (4 x 23 m) 2 Longopac® återvinningsbar ( 4 x 20 m) 6 Slang 38 mm/4 m slang, komplett 9 Rör 38 mm 11 Verktygskit med gummiblad 370 mm 14 Förfilter, S 13

590 42 92-01 529 68 10-01 590 43 72-01 590 42 86-01 590 42 85-01 590 39 74-01

28 Dammpåse 90 mm 31 Tillbehör till sugkit K 4000 31 Anslutning Vac-kit K 535i 32 Dammhölje 125 mm M 14 33 Dammhölje 125 mm 5/8-11

Golvverktyg 370 mm gummi 38 mm Multiadapter 38 mm slang Slangkoppling (2x 38 mm) Rörkoppling, 38 mm Ersättningslist i nylon 125 mm Ersättningslist till dammkåpa Antistatisk slang 38 mm 30 meter 38 mm slang till maskin 51 mm slang till maskin 38 mm slang till handrör/utrustning

590 42 98-01 593 80 07-01 593 05 54-01 523 09 50-01 594 07 78-01 593 01 04-01 593 01 04-02 591 99 27-01 594 95 69-01 591 67 27-01 590 42 88-01 593 01 04-06 594 10 73-01 594 00 53-06 590 42 88-01 591 99 69-01 590 43 75-01

Husqvarna S 11. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 5 Slang 38 mm/4 m komplett slang 8 Handrör 38 mm 10 Gummistripeskit till 370 mm HEPA-filterkassett PE-påse Fleece-påse (5 pcs) 25 Dammkåpa 102-125 mm 27 Dammkåpa 90 mm 30 Vac-kitanslutning K 4000 30 Vac-kitanslutning K 535i 32 Dammkåpa 125 mm M 14 33 Dammkåpa 125 mm 5/8-11 34 Golvmunstycke 370 mm med gummistripes 38 mm 35 Multiaddapter 38 mm slang 36 Förlängningsslang end 38 mm to 38 mm 37 Hylsa, 38 mm till 50 mm 38 Rörkoppling , 38 mm 39 Ersättningslist i nylon 125 mm 40 Ersättningslist med borste till dammkåpa

590 43 72-01 590 42 86-01 590 42 85-01 591 92 40-01 599 53 22-01 529 32 31-02 593 80 07-01 593 05 54-01 523 09 50-01 594 07 78-01 593 01 04-01 593 01 04-02 591 99 27-01 594 95 69-01 591 67 27-01 591 67 26-01 590 42 88-01 593 01 04-06 594 10 73-01

* Adapterringar för olika modeller av vinkelslipar levereras inte alltid för maskiner med dammkåpa, kontakta oss för mer information om adapterring som behövs för din maskin.

Vad är en H-klassad stoftavskiljare? Den internationella standarden för provning av damm- och vattensugare (IEC-60335-2-69, EN-60335-2-69) omfattar tre klasser – L för låg, M för medium och H för hög – där H-klassen är den strängaste (blanda inte ihop detta ”H” med det som finns i HEPA H13). Husqvarna S 26, S 36 och T 7500 är H-klassade.

Vad är ett Hepa H13-filter? HEPA (High Efficiency Particulate Air) är ett högeffektivt partikelfilter för luft. Den stränga HEPA-standarden (EN 1822-1) är indelad i olika nivåer (E10 till H14) beroende på filtreringseffektiviteten. Husqvarna använder nivå H13 som kan avskilja upp till 99,95 % av partiklarna i storleken 0,15 till 0,30 μm. Den här partikel­ storleken är svårast att avskilja – både större och mindre partiklar är enklare att fånga upp i ett filter. Husqvarna testar dessutom varje enskilt filter individuellt före leverans för att säkerställa att filtret verkligen uppfyller kraven i HEPA H13-standarden.

För mer information, besök www.husqvarnacp.se

63


5 Rör

1 Påse

2 Polyesterfilter

8 Kit med extra gummiremsor

9 Slamring

3 Polyesterfilterenhet med flottör

10 Slamuppsamlare

4 Komplett slang för rengöringskit

6 Golvverktyg

7 Kit, monteringsbart golvmunstycke

11 Longopac®

12 Komplett slang

13 Föravskiljarsläp

18 Transportkåpa

15 Big bag ställningskit

20 Slang

14 Föravskiljarsläp

16 Förfilter/kolfilter

Husqvarna W70P/ W70 TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Våt påse W70P, multi-lager, TH 55 W/5, beställs per st, min. 1 kvantitet 5 st 1 Torr påse W70P, multi-lager, TH 55, beställs per st, min. kvantitet 5 st 2 Polyesterfilter W 70, W 70 P 3 Polyesterfilterenhet med flottör W 70, W 70 P 4 Komplett slang 38 mm 3 m (W250P, W70, W70P). 5 Rör 38 mm 6 Golvverktyg 370 mm gummi 38 mm 7 Kit, monteringsbart golvmunstycke 8 Verktygskit med gummiblad 370 mm 9 Slamringar WSR 100 mm 9 Slamringar WSR 150 mm 9 Slamringar WSR 200 mm 9 Slamringar WSR 250 mm 9 Slamringar WSR 300 mm 9 Slamringar WSR 350 mm 10 Slamuppsamlare V-formad, 350 mm 10 Slamuppsamlare V-formad, 700 mm Inloppsslang , 38 mm för inlopp till 38 mm slang 592 06 14-01 HEPA 13-filter 591 67 27-01 Förlängningsslang 38 mm till 38 mm

64

19 Inloppsslangadapter

Husqvarna C 5500. 594 93 27-01 595 00 18-01 590 43 89-01 590 46 93-01 590 42 79-01 590 42 86-01 591 99 27-01 591 21 20-02 590 42 85-01 593 56 30-01 593 56 30-02 593 56 30-03 593 56 30-04 593 56 30-05 593 56 30-06 531 07 46-22 531 28 00-07 591 62 68-01 592 06 14-01 591 67 27-01

Husqvarna W 250 P. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Våtpåse W 250 P, multilager, TH 29 W, beställs per styck om 5 1 Torrpåse W 250 P, multilager, TH 29, beställs per styck om 5 4 Komplett slang 38 mm 3 m (W 250 P, W 70, W 70 P) 5 Rör 38 mm 6 Golvverktyg 370 mm gummi 38 mm 8 Verktygskit med gummiblad 370 mm 9 Slamringar WSR 100 mm 9 Slamringar WSR 150 mm 9 Slamringar WSR 200 mm 9 Slamringar WSR 250 mm 9 Slamringar WSR 300 mm 9 Slamringar WSR 350 mm Förlängningsslang för 38mm till 38 mm Maskinadapter – slang 38 mm

17 Hepa-filter

594 93 32-01 594 93 36-01 590 42 79-01 590 42 86-01 591 99 27-01 590 42 85-01 593 56 30-01 593 56 30-02 593 56 30-03 593 56 30-04 593 56 30-05 593 56 30-06 591 67 27-01 591 62 68-01

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 11 Påse Longopac®, 4 st 12 Komplett slang, 76 mm 10 mm 13 Föravskiljarsläp T 7500, C 5500 14 Föravskiljarsläp T 10000, C 5500 15 Big bag ställningskit för C5500 Longopac® återvinningsbar (4 x 20 m)

590 42 92-01 590 43 70-01 590 43 33-02 590 43 33-01 597 86 88-01 529 68 10-01

Husqvarna C 3000. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 11 Påse Longopac®, 4 st 13 Föravskiljarsläp S 26, C 3000 13 Föravskiljarsläp S 36/T 4000, C 3000 Longopac® återvinningsbar (4 x 20 m) Komplett slang, 63 mm 2,5 m Komplett slang, 63 mm 10 mm

590 42 92-01 590 43 33-04 590 43 33-03 529 68 10-01 591 97 09-01 590 43 74-01

Husqvarna A 2000. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 16 Förfilter A 2000 (20-pack) 16 Kolfilter A 2000 17 Hepa-filter A 2000 18 Transportkåpa A 2000 19 Inloppsslangadapter A 2000 20 Slang, A 2000 (254 mm × 6 m)

590 43 00-02 591 99 40-01 590 42 77-01 590 48 07-01 590 43 78-01 591 50 82-01

Husqvarna A 1000. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 16 Förfilter A 1000 (20-pack) 16 Kolfilter A 1000 17 Hepa-filter A 1000 18 Transportkåpa A 1000 19 Inloppsslangadapter A 1000 20 Slang, A 1000 (160 mm × 6 m)

590 43 00-01 591 99 41-01 590 46 08-01 590 48 08-01 590 43 79-01 591 50 44-01


DAMM- OCH SLAMHANTERING

65


MYCKET MÅNGSIDIGA SYSTEM FÖR VÄGGSÅGNING SOM ÖKAR DIN LÖNSAMHET En Husqvarna väggsåg är idealisk för alla typer av applikationer i de flesta byggnadsmaterial såsom tegel och armerad betong. Utöver sin välkända styrka och robusthet har alla väggsågningssystem från Husqvarna en stor fördel: Samtliga är moduluppbyggda med separata kraftaggregat och sågenheter. Det underlättar ditt arbete så att du klarar det på kortare tid. Sågenheterna är mycket lätta och har ett imponerande vikt/effektförhållande. Våra elektriska väggsågar med högfrekvens-drivning sköts med en trådlös och ergonomisk fjärr­ kontroll som både är enkel att använda och ger dig fullständig kontroll över arbetet. Andra smarta lösningar är de specialkonstruerade transportvagnarna som enkelt transporterar allt du behöver på arbetsplatsen.

Sortimentsöversikt. Husqvarna erbjuder en hydrauldriven och tre högfrekvent drivna elektriska väggsågssystem med 395–730 mm sågdjup, 6–20 kW s-spindeleffekt och såghuvuden med vikter på 19–28 kg. För maximal produktivitet ska du välja det system som är optimalt för din typ av verksamhet.

730 mm

WS 482 HF

WS 463 40

37 kW

MAX. SÅGDJUP [mm]

WS 442 HF/ WS 440 HF

30

22 kW 19 kW

19 kW

20

530 mm

21 kW WS 220

EFFEKT

13 kW

[kW]

395 mm

10 Elektrisk

Elektrisk

Elektrisk

Hydraulisk

8 kW 6 kW

0

VIKT [kg]

15 19 kg 22 kg 30

25 kg 28 kg

Ineffekt Uteffekt

66

För mer information, besök www.husqvarnacp.se


VÄGGSÅGNING

PRODUKTSERIEN HUSQVARNA PRIME™ – LÄTT UTRUSTNING FÖR TUNGA JOBB PRIME™ är ett sortiment av HF-utrustning med ett ledande vikt/effekt-förhållande och en omfattande mångsidighet. Husqvarna WS 220 är kompakt och kan hantera alla sorters vägg­sågningsarbeten. Samma kraftaggregat är även kompatibelt med borrmotorer och kapmaskiner och du får därför mer gjort med mindre och lättare utrustning.

TRÅDLÖS Alla väggsågar från Husqvarna styrs med en trådlös fjärrkontroll som gör hanteringen mycket enkel och bekväm.

FLEXIBEL STRÖMFÖRSÖRJNING När du väljer Husqvarna PP 492 som kraftaggregat för dina större väggsågsystem kan du också använda aggregatet för wiresågen Husqvarna CS 10 eller kedjesågstillsatsen Husqvarna WSC 40 samt alla handhållna motorkapar och borrmotorer från Husqvarna PRIME™.

PRECISION Med kedjesågstillsatsen Husqvarna

WSC 40 kan användaren såga snyggt i och omkring hörn utan överkapning. Tillsatsen gör att användaren når svårtillgängliga utrymmen och små öppningar.

67


VÄGGSÅGSSYSTEM

WS 482 HF

WS 442 HF

WS 440 HF

WS 220

WS 463

TEKNISKA DATA Min. klingdiameter, mm Max. startklinga, mm Max. klingdiameter, mm Max. sågdjup, mm Motor for saw blade Tillförd effekt, kW Max. s-stiftsdeleffekt, kW Varvtal, varv/min Matarsystem /kontroll Vikt, såghuvud, kg Lång räls, m /kg Kort räls, m /kg

600 1,000 1,600 730 Elektrisk 22 19 0-950 /0-1,200 Elektrisk / Auto 28 2.0 /18.5 1.2 /12.0

600 1,000 1,200 530 Elektrisk 21 13 0-1,200 Elektrisk/ Auto 28 2.0/18.5 1.2/12.0

600 1,000 1,200 530 Elektrisk 21 13 0 –1,200 Elektrisk / Auto 25 2.0 /18.5 1.2 /12.0

500 600 900 395 Hydraulisk 8 6 0 –1,150 Elektrisk /Auto 19 2.16 /11.0 1.1 / 5.5

600 1,000 1,600 730 Hydraulisk 37 19 630 /1,000 /1,400 Hydraulisk / Auto 22 2.0 /18.5 1.2 /12.0

PP 492, W 70 P

PP 492, W 70 P

PP 492, W 70 P

PP 220, W 70 P

PP 455 E, W 70 P

967 64 67-02, 380 – 400 V, 5 -stifts, ∅ 800 mm* 967 64 67-03, 380 – 400 V, 5 -stifts, ∅ 1000 mm*

967 99 37-02, 400-480V, 5 -stifts, ∅ 800 mm* 967 99 37-03, 400-480V, 5 -stifts, ∅ 1000 mm*

967 64 66-02, 400 – 480 V, 967 20 87-01, WS 220 ** 5 -stifts, ∅ 800 mm* 967 64 66-03, 400 – 480 V, 5 -stifts, ∅ 1000 mm*

REKOMMENDERAD UTRUSTNING ARTIKELINFORMATION

* Levereras med; 4 väggmonteringsfästen Rälskoppling Olja Klingskydd Räls 1,2 m (kopplingsbar) Räls 2,0 m (kopplingsbar) 2 st sågvagnar Verktygssats Rälshållare Klingskyddsstyrning Fjärrkontroll Elkabel Vattenslangar Transportlåda med laddare Transportlåda med laddare CANbus-kabel

** UpCare-serviceavtal i 48 månader eller max 800 timmars drifttid, läs mer på sidan 16.

*** Levereras med: 2 väggfästen 600 mm klingskydd 2 × 1,1 m skarvbara rälssektioner Rälskoppling Transportvagn Tillbehörslåda Fjärrkontroll Elkabel Vattenslangar Transportlåda med laddare CANbus-kabel

965 15 60-01, ∅ 800 mm*** 965 15 60-02, ∅ 1000 mm***

**** Levereras med: 4 väggmonteringsfästen Rälskoppling Olja Klingskydd Mallfäste 1,2 (anslutbar) Mallfäste 2,0 m (anslutbar) 2 × sågvagn Verktygssats Rälshållare Klingskyddsstyrning

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Dörr- och fönsteröppningar. Det undre snittet genomförs med slätsågning.

68

Gradsågning. Vår universella montering tillåter dig att göra snitt vid en steglöst justerbar vinkel.

Sågning av trappor eller andra ojämna konturer.


VÄGGSÅGNING

1 Förstärkt handtag, obligatoriskt vid arbete med WSC 40

KEDJETILLBEHÖR TILL VÄGGSÅG

WSC 40

TEKNISKA DATA Max. sågdjup*, mm Max. rakt sågdjup, mm Vikt, standardsågning inkl. svärd, kedja och skydd, kg

400 300 19

REKOMMENDERAD UTRUSTNING WS 482 HF, WS 440 HF

Husqvarna WSC 40 är ett verkligt unikt kraftfullt tillbehör som förvandlar din Husqvarna WS 482 HF och WS 440 HF från klinga till motorsåg. Möjliggör effektiv precisionssågning av hörn och små öppningar utan överkapning. Enkel att montera på s-stiftsdeln och passar i sågsnittet utan att man behöver flytta på rälsen.

ARTIKELINFORMATION 967 25 23-01**

* Displayen indikerar max. sågdjup 393–397 mm. ** Levereras med: 2 standardskydd, 2 skydd för slätsågning, verktygssats och transportlåda.

TILLBEHÖR 1 Förstärkt handtagssats (WS 482) 1 Förstärkt handtagssats (WS 440)

WSC 40 möjliggör effektiv precisionssågning av hörn utan överkapning.

WSC 40 klarar slätsågning i trånga utrymmen, nära golvet, taket eller väggen.

592 89 64-01 592 89 63-01

TA HAND OM DAMM OCH SLAM FRÅN BETONGSÅGNING SMART, ENKELT OCH EFFEKTIVT! SE SYSTEMGUIDEN PÅ SIDAN 60 69


1 Klingskydd för WS 482 HF, WS 440 HF och WS 463

70

2 Klingskydd för WS 220

3 Klingskydd för slätsågning, för WS 482 HF, WS 440 HF och WS 463

4 Klingskydd för slätsågning, för WS 220

5 Klingskyddsstyrning

6 Sågvagn

7 Klingflänsnav

8 Sele för fjärrkontroll, bärs över ena axeln

9 Väggfäste, standard, för WS 482 HF, WS 440 HF och WS 463

10 Sats med 2 väggfästen, universella och 1 mallfäste, universellt

11 Väggfäste, standard, för WS 482 HF, WS 440 HF och WS 463

12 Mallfäste, universellt

13 Räls i 3 olika längder för WS 482 HF, WS 440 HF och WS 463

14 Rälshållare för enkel rälsmontering, för WS 482 HF, WS 440 HF och WS 463

15 Skarvdon för att koppla ihop rälssektioner, för WS 482 HF, WS 440 HF och WS 463

16 Mätstag för väggfäste, universellt, för WS 482 HF, WS 440 HF och WS 463

17 Mallfäste, universellt

18 Väggfäste, universellt, för WS 220

19 Väggfäste, standard, för WS 220

20 Slagankare


VÄGGSÅGNING

Husqvarna WS 482 HF, WS 442 HF, WS 440 HF och WS 463. TILLBEHÖR 1 Klingskydd, 1600 mm (WS 482 HF, WS 463) 1 Klingskydd, 1200 mm 1 Klingskydd, 800 mm 1 Klingskydd, 1000 mm 3 Klingskydd för slätsågning, 800 mm 3 Klingskydd för slätsågning, 1000 mm 3 Klingskydd för slätsågning, 1200 mm 3 Klingskydd för slätsågning, 1600 mm (WS 482 HF, WS 463) 5 Klingskyddsstyrning 6 Sågvagn 7 Klingflänsenhet, 130 mm axelhål 7 Klingflänsenhet, 60 mm axelhål 8 Sele (WS 482 HF, WS 442 HF och WS 440 HF) 9 Väggfäste, standard 11 Väggfäste, standard 12 Mallfäste, universellt 13 Räls, 1,2 m 13 Räls, 2,0 m 13 Räls, 2,2 m 14 Rälshållare 15 Skarvdon 16 Mätstag för universalfäste 20 Slagankare, 50 st (M12) 21 Vattenslang, såghuvud till klingfläns 23 Verktygssats 24 Borste 25 Gardena-Tema vattenadapter 28 Transportvagn Box för fjärrkontroll (WS 482 HF, WS 442 HF WS 440 HF) Ombyggnadskit för brittiska enheter (WS 482 HF, WS 442 HF WS 440 HF) UTRUSTNING FÖR WIRESÅGNING 30 CS 10

577 66 10-01 577 66 04-01 577 65 97-01 577 66 01-01 577 74 23-01 577 74 24-01 577 74 25-01 577 74 26-01 580 67 77-01 584 64 21-01 574 82 95-06 574 82 95-05 501 79 30-01 531 11 32-46 531 11 32-00 505 23 12-01 591 14 90-01 591 14 90-02 591 14 90-03 531 11 32-48 531 11 32-47 531 11 32-65 502 43 54-01 505 21 84-01 501 37 52-01 531 11 95-53 585 56 41-01 590 87 63-01 587 18 97-01 594 91 74-01

Husqvarna WS 220. TILLBEHÖR 2 Klingskydd, 600 mm 2 Klingskydd, 900 mm 4 Klingskydd för slätsågning, 600 mm 4 Klingskydd för slätsågning, 900 mm 5 Klingskyddsstyrning 8 Sele 10 Sats med 2 väggfästen, universella, och 1 mallfäste, universellt 12 Mallfäste, universellt 17 Mallfäste, universellt 18 Väggfäste universellt, komplett 19 Väggfäste, standard 20 Slagankare, 50 st (M10) 22 Vattenslang, såghuvud till klingfläns 24 Bana, 1.1 m 25 Gardena-Tema vattenadapter 26 Koppling 27 Excentrisk bult 29 Transportvagn Klingskydd för dubbla klingor, 600 mm* Låda för fjärrkontroll Verktygslåda *max. totalt avstånd mellan klingorna är 50 mm (distans medföljer inte)

966 56 57-01

21 Vattenslang, såghuvud till klingfläns, för WS 482 HF, WS 440 HF och WS 463

579 10 45-01 579 10 46-01 579 10 47-01 579 10 48-01 579 10 41-01 501 79 30-01 501 94 69-01 501 59 81-01 588 98 42-01 587 01 35-01 583 96 57-01 584 40 94-02 585 60 69-01 531 11 95-53 585 56 41-01 583 96 55-01 575 32 04-01 579 10 49-03 577 87 74-01 587 18 97-01 586 45 31-01

28 Transportvagn för WS 400-serien

22 Vattenslang, såghuvud till klingfläns för WS 220

29 Transportvagn för WS 220

23 Verktygssats, komplett uppsättning nycklar, insexnycklar och hylsor

24 Borste

25 Gardena-Tema vattenadapter för WS 220

30 Väggsågen kan förvandlas till en perfekt wiresåg i kombination med CS 10

26 Koppling för WS 220

27 Excentrisk bult för WS 220

71


NYHET

KRAFTAGGREGAT

PP 492

PP 220

PP 455 E

TEKNISKA DATA Tillförd effekt, kW Uteffekt, kW Märkström, A Spänning, V Tryck, bar Flöde, l /min Vikt, kg

22 20 32 /25 /16 reducerad 400 — — 25

8 6.5 16 /16 (3-fas /1-fas) 180 – 400 — — 10

37 25 63 / 32 reducerad 400 230 65 139 (including oil)

WS 482 HF, WS 440 HF, CS 10 (tillsammans med WS 482 HF eller WS 440 HF) K 6500/7000, K 6500/7000 Ring, K 6500/7000 Chain, DM 650/700

WS 220, K 6500, K 6500 Ring, K 6500 Chain, DM 650. K 7000, K 7000 Ring, K 7000 Chain, DM 700 tillsammans med adapterkabel 596 26 31 02.

WS 463, CS 2512

970 45 59-01, 380-400 V, 5 -stifts

966 56 38-01, inkl. adapterkabel för 1-fas

965 15 66-02, 400 V, 4-stifts, med radio** 965 15 66-04, 400 V, 5-stifts, med radio** 965 15 66-06, 200 V, 4-stifts, med radio** 965 15 66-07, 230 /400 V, med radio**

REKOMMENDERAD UTRUSTNING

ARTIKELINFORMATION

970 45 59-02 ,380-400 V, 4 -stifts

*  Levereras med: Fjärrkontroll inkl. CANbus-kabel (6 m) Laddningsadapter (12 V/230 V) Väska för fjärrkontroll och tillbehör Slangsats (8 m)

VÄGGSÅGNING

WS 482 HF

WS 442 HF

WS 440 HF

WS 220

WIRESÅGNING

HANDHÅLLEN KAPNING – PRODUKTSERIEN PRIME™

CS 10

K 6500/7000

K 6500/7000 CHAIN

BORRNING – PRIME™ PRODUKT DM 650/700

PP 492

Med WS 482 HF eller WS 440 HF

PP 220

Moduluppbyggd konstruktion, sågenheter med låg vikt och specialkonstruerade vagnar gör Husqvarnas väggsågningssystem enkla att transportera och rigga för en person.

72

K 6500/7000 RING

BORRNING – PRIME™PRODUKTER


VÄGGSÅGNING

1 Fjärrkontroll

2 Sele för fjärrkontroll, bärs över ena axeln

3 CANbus-kabel

4 Sele för fjärrkontroll, bärs över ena axeln för PP 492

5 Vattenslang för PP 492

6 Elkabel för anslutning till sågar för PP 492

7 Uttag 32 A för PP 492

8 Elkabel för PP 220

9 Adapter för kabelknippe för PP 220

10 Vattenventil för kontroll av vattenflödet till klingan, för PP 220

11 Gardena-Tema vattenadapter

12 Extern kylare som används vid ökat behov av extra kylning

13 Extra kylare som används då den inkommande vattentemperaturen är högre än 25 °C eller då det utgående vattenflödet från maskinen är lägre än 5 l /min

14 CANbus-kabel för PP 455 E

15 Slangsats inklusive kopplingar för PP 455 E

16 Hydrauliskt oljefilter

17 Vattenslangkoppling för PP 455 E

Husqvarna PP 492. RESERVEDELER 1 Fjärrkontroll inkl. extra batteri 2 Sele 3 CAN Bus-kabel 4 Vattenventil 5 Vattenslang, 8 m 6 Elkabel, 8 m 6 Elkabel, 15 m 7 Uttag 32 A Fjärrkontroll inkl. extrabatteri, laddare, elkabel och CANbus-kabel

Husqvarna PP 455 E. 578 28 48-02 501 79 30-01 577 05 99-02 505 42 42-01 505 11 53-01 591 47 98-02 577 41 87-02 531 11 71-31 587 11 35-01

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 12 Extern kylare 13 Extra kylare 14 CAN Bus-kabel, 6 m 15 Hydraulslangspaket inkl. kopplingar, 8 m 16 Hydrauliskt oljefilter 17 Anslutning för vattenslang

574 23 73-01 504 81 20-01 531 11 50-12 531 11 51-90 531 11 81-42 510 20 30-01

Husqvarna PP 220. RESERVEDELER 3 CAN Bus-kabel 8 Elkabel 9 Adapter för kabelknippe 10 Vattenventil 11 Gardena-Tema vattenadapter Fjärrkontroll inkl. extra batteri Fjärrkontroll inkl. extrabatteri, laddare, elkabel och CANbus-kabel

577 05 99-02 578 37 23-01 579 00 23-01 585 02 21-01 901 03 16-01 587 11 35-01 587 11 35-01

73


DIAMANTKLINGOR OCH KEDJOR FÖR VÄGGSÅGAR Husqvarnas väggsågsklingor har en avancerad design som alltid ger högklassiga prestanda vad gäller produktens livslängd och kapegenskaper. W 1500-serien finns med den revolutionerande Diagrip™tekniken där diamanterna är specialbehandlade så att de fördelas optimalt i segmentet och hålls kvar längre. Finns även en tystgående version med treskiktat stamblad med sandwichkonstruktion som ger 50 % lägre bullernivåer jämfört med ett vanligt stamblad. W 1100-serien innehåller klingor med hög avverkningshastighet och bra balans mellan kostnad och prestanda. Husqvarna PRO 20 och PRO 45 för WSC 40 är diamantkedjor optimerade för användning med WSC 40, som ger effektiv kapning och lång livslängd med minimal kedjespänning.

SNABBARE OCH SMIDARE KAPNING Tack vare en högre aktiv yta med en ny segmentdesign, minimeras vibrationerna vilket leder till längre livslängd, ett mjukare snitt och en enastående prestanda. 20% LÄNGRE LIVSLÄNGD Den nya W 1500 serien levererar 20% längre livslängd jämfört med den tidigare serien. Segmenten är specifikt kvalitetsutvecklade vid Husqvarnas diamantlaboratorium och egenskaperna hos metallerna som används på bindningarna förbättrar klingornas robusthet. DESIGNAD FÖR ATT LEVERERA Husqvarna W 1500 serien har en robust, specialbyggd segmentdesign som tål hårdare typer av betong utan att förlora prestanda. Segmenten ger längre livslängd och ökad effektivitet.

INTRODUCERAR Z-EDGE W 1500 serien erbjuder också valet av vår W 1515 Z-EDGE-klinga. Det innovativa Z-formade segmentet minimerar friktion och vibrationer ytterligare. Kombinerat med effekten av den förbättrade diamantspecifikationen och bindningen, ger klingan en imponerande slät som såväl enastående prestanda.

FLEXIBELA ANVÄNDNINGAR Multi Hole Pattern PL 3012 passar Husqvarnas väggsågar WS 440 och WS 482, som samt annan utrustning med liknande egenskaper.

GULD SILVER Se sidan 8 för närmare information.

Z-EDGE MASKINEFFEKT PRODUKT

W 1500 DIAGRIP™

W 1100

15–20 KW

5–10 KW

10–15 KW

15–20 KW

<10 KW

10 –15 KW

>15 KW

W 1515

W 1505

W 1510

W 1525

W 1105

W 1110

W 1120

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

WS 482

WS 220

WS 442 , WS 440

WS 482

WS 220

WS 442 , WS 440

WS 482

SEGMENTFORM MATERIAL Armerad betong, hård Armerad betong, medelhård Armerad betong, mjuk Tegel REKOMMENDERAD UTRUSTNING

● ● ●

74

= Optimal

● ●

= Bra

= Acceptabel

— = Rekommenderas ej


VÄGGSÅGNING

DIAMANTKEDJOR MASKINEFFEKT PRODUKT

PRO 20 WSC 40

MATERIAL Armerad betong, hård Armerad betong, medelhård Armerad betong, mjuk Tegel

PRO 45 WSC 40

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

WSC 40

WSC 40

REKOMMENDERAD UTRUSTNING

● ● ●

= Optimal

● ●

= Bra

= Acceptabel

— = Rekommenderas ej

75


Husqvarna W 1505. Klingor på guldnivå för hård betong, sågar vid 5–10 kW. ARTIKELNUMMER – 60 MM CENTRUMHÅL

ARTIKELNUMMER – SLÄTSÅGNINGSHÅL PL3012 DIAMETER, MM FÖR WS 440 HF, WS 442 HF, WS 463, WS 482 HF

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

SEGMENTHÖJD, MM AXELHÅL, MM

VÄGGSÅGSKLINGOR STANDARD 593 94 36-05 593 94 36-06 593 94 40-02 593 94 40-03 593 94 42-04 593 94 42-05 593 94 45-03 593 94 45-04 593 94 46-01 593 94 46-02 593 94 47-01 593 94 47-02 593 94 48-01 593 94 48-02 593 94 49-01 593 94 49-02

600 700 800 900 1000 1200 1500 1600

40 40 40 40 40 40 40 40

4.7 4.7 4.7 4.7 4.5 4.5 4.5 4.5

11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3

60 60 60 60 60 60 60 60

PRE-CUT-KLINGOR 593 94 36-09 593 94 42-06 593 94 46-03 593 94 47-03

593 94 36-07 593 94 42-07 593 94 46-04 593 94 47-04

600 800 1000 1200

40 40 40 40

5.0 5.0 4.7 4.7

11+3 11+3 11+3 11+3

60 60 60 60

ARTIKELNUMMER – MED SLÄTSÅGNINGSHÅL PL70061 FOR WS 220

DIAMETER, MM

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

SEGMENTHÖJD, MM AXELHÅL, MM

WALL SAW BLADES FOR WS 220, LOW POWER SAWS 593 94 36-01 593 94 36-02 593 94 45-01 593 94 45-02

600 900

40 40

3.8 3.8

11+3 11+3

60 60

PRE-CUT-KLINGOR 593 94 36-03

600

40

4.2

11+3

60

DIAMETER, MM SLÄTSÅGNINGSHÅL PL3012 FÖR WS 440 HF, WS 463, WS 482 HF

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

SEGMENTHÖJD, MM AXELHÅL, MM

VÄGGSÅGSKLINGOR STANDARD 592 74 91-01 592 74 91-15 592 74 94-01 591 35 65-01 592 74 96-01 592 74 97-01 592 74 97-10 592 74 98-01 592 74 98-08 — 594 70 41-02 592 74 99-01 592 74 99-03 593 33 45-01 593 3 345-03 — 594 70 37-02 — 594 70 38-03

592 74 91-02 592 74 94-02 591 35 65-02 592 74 96-02 592 74 97-02 592 74 98-02 594 70 41-01 592 74 99-02 593 33 45-02 594 70 37-01 594 70 38-01

600 700 800 900 1000 1200 1400 1500 1600 1700 1800

40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40

4.7 4.7 4.7 4.7 4.5 4.5 4.5 4.5 4.5 4.5 4.5

11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3

60 60 60 60 60 60 61 62 63 64 65

PRE-CUT-KLINGOR 592 74 91-18 591 35 65-10 591 35 65-07 592 74 96-20 592 74 97-05 592 74 98-05

592 74 91-13 591 35 65-11 591 35 65-08 592 74 96-18 592 74 97-06 592 74 98-06

600 800 800 900 1000 1200

40 40 40 40 40 40

5.0 5.0 6.0 5.0 4.7 4.7

11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3

60 60 60 60 60 60

592 74 91-04 592 74 94-04 591 35 65-04 592 74 96-04 592 74 97-04 592 74 98-04

600 700 800 900 1000 1200

40 40 40 40 40 40

5.0 5.0 5.0 5.0 4.7 4.7

11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3

60 60 60 60 60 60

ARTIKELNUMMER – 60 MM CENTRUMHÅL

593 94 36-04

Husqvarna W 1510. Klingor på guldnivå för medelhård betong, sågar på 10–15 kW. ARTIKELNUMMER – 60 MM CENTRUMHÅL

SLÄTSÅGNINGSHÅL PL70140 FÖR WS442,WS 463, WS 482 HF

592 74 91-31 591 35 65-26 591 35 65-27 592 74 96-16 592 74 97-11 592 74 98-09

VÄGGSSÅGSKLINGOR MED LÅG LJUDNIVÅ 592 74 91-03 — 592 74 94-03 — 591 35 65-03 591 35 65-12 592 74 96-03 — 592 74 97-03 — 592 74 98-03 —

76


VÄGGSÅGNING

Husqvarna W 1525. Klingor på guldnivå för medelhård till mjuk betong, sågar på 15–20 kW. DIAMETER, MM

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

SEGMENTHÖJD, MM AXELHÅL, MM

VÄGGSÅGSKLINGOR STANDARD 590 77 89-01 590 77 89-04 590 77 90-01 590 77 90-03 590 77 91-01 590 77 91-03 590 77 92-01 590 77 92-03 590 77 93-03 590 77 93-04 590 77 94-03 590 77 94-04 592 75 06-01 592 75 06-02 593 06 93-01 593 06 93-02

600 700 800 900 1000 1200 1500 1600

40 40 40 40 40 40 40 40

4.7 4.7 4.7 4.7 4.5 4.5 4.5 4.5

11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3 11+3

60 60 60 60 60 60 60 60

PRE-CUT-KLINGOR 590 67 81-02 589 72 73-01 590 77 93-01 590 77 94-01

600 800 1000 1200

40 40 40 40

5.0 5.0 4.7 4.7

11+3 11+3 11+3 11+3

60 60 60 60

ARTIKELNUMMER – 60 MM CENTRUMHÅL

ARTIKELNUMMER – SLÄTSÅGNINGSHÅL PL3012 FÖR WS 440 HF, WS 442 HF, WS 463, WS 482 HF

590 67 81-03 590 77 91-08 590 77 93-07 590 77 94-07

77


Husqvarna Z-Edge W 1515. GULD-nivå. Klingor för hård till medelhård betong, 15–20 kW sågar. DIAMETER, MM

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

SEGMENTHÖJD, MM AXELHÅL, MM

STANDARD VÄGGSÅGSKLINGOR 596 82 20-01 596 82 20-02 596 82 21-01 596 82 21-02 596 82 22-01 596 82 22-02 596 82 23-01 596 82 23-02 596 82 24-01 596 82 24-02 596 82 25-01 596 82 25-02 596 82 26-01 596 82 26-02 596 82 27-01 596 82 27-02

600 700 800 900 1000 1200 1500 1600

40 40 40 40 40 40 40 40

4.7 4.7 4.7 4.7 4.5 4.5 4.5 4.5

12+3 12+3 12+3 12+3 12+3 12+3 12+3 12+3

60 60 60 60 60 60 60 60

PRE-CUT-KLINGOR 596 82 20-03 596 82 22-03 596 82 24-03 596 82 25-03

600 800 1000 1200

40 40 40 40

5.0 5.0 4.7 4.7

12+3 12+3 12+3 12+3

60 60 60 60

– 60 MM CENTRUMHÅL STANDARD VÄGGSÅGSKLINGOR

78

SLÄTSÅGNINGSHÅL PL3012 FÖR WS 440 HF, WS 463, WS 482 HF

596 82 20-04 596 82 22-04 596 82 24-04 596 82 25-04


VÄGGSÅGNING

Husqvarna PRO diamantkedjor för WSC 40. Diamantkedja på guldnivå för WSC 40, utvecklad för sågning i armerad betong och andra byggmaterial med varierande hårdhet. ARTIKELNUMMER

KEDJEDELNING, TUM

KEDJE-/SVÄRDS­LÄNGD, MM/TUM

ANTAL SEGMENT

SEGMENTBREDD, MM

PRO 20 WSC 40 589 55 46-01

0.444"

400 /16

37

5,7

PRO 45 WSC 40 588 15 04-03

0.444"

400 /16

37

5,7

SVÄRD 400 mm /16" (0.444")

589 00 00-01

79


INGA BEGRÄNSNINGAR FÖR VARKEN SÅGDJUP ELLER POTENTIALEN I DIN VERKSAMHET Våra förstklassiga wiresågningssystem är utformade för högsta produktivitet. De är flexibla, kraftfulla och enkla att använda. Jobben avklaras snabbt och lönsamt – och med fantastiska resultat. Tack vare den intelligenta konstruktionen som ökar friktionen mellan wire och drivhjul sågar du effektivt och utan ansträngning. Det moduluppbyggda brythjulssystemet kan enkelt anpassas till en mängd olika användnings­områden. Därmed finns inga begränsningar för djup och profiler. Med vår diamantwire får du kapacitet att klara mycket komplicerade strukturer både i stål och kraftigt armerad betong.

Sortimentsöversikt. Husqvarna erbjuder två wiresågningssystem med olika egenskaper: Husqvarna CS 2512 drivs av en inbyggd hydraulisk motor på 20 kW. Systemet väger 150 kg och har 12 m wiremagasin. Husqvarna CS 10 drivs av det högfrekventa, elektriska såghuvudet från väggsågningssystemet WS 482 HF eller WS 440 HF. Det väger 110 kg utan såghuvud och har 10 m wiremagasin.

KAPACITET Husqvarnas wiresåg har stor magasinkapacitet, vilket innebär att större snitt kan utföras utan att byta wire.

MODULÄR CS 2512 är modulärt uppbyggd, vilket gör den enkel att montera och hantera. Den kan ställas både horisontellt och vertikalt. Motorn kan tas isär för enklare transport.

JUSTERBAR CS 2512 har glidlagrade brythjul som i kombination med möjligheten

till både vertikal och horisontell sågning gör maskinen enastående flexibel.

80


WIRESÅGNING

TVÅ I EN Komplettera ditt Husqvarnasystem WS 482 eller WS 440 med CS 10 så får du i praktiken två maskiner i en. En effektiv investering som är flexibel, enkel att använda och även perfekt för mindre jobb.

FLEXIBEL CS 10 kan kombineras med väggsågarna WS 482 HF och WS 440 för att bilda ett komplett och flexibelt system för wire- och väggsågning. Lämpliga kraftaggregat är PP 490.

HÅLLBAR All diamantwire från Husqvarna har en särskild

gummibindning. Det ger längre livslängd tack vare bättre vidhäftning mot kärna och segment och även större motståndskraft mot UV-strålning. Dessutom har synligheten vid arbeten under vatten förbättrats.

För mer information, besök www.husqvarnacp.se

81


Husqvarna PP 455 E

Husqvarna CS 2512. WIRESÅG

CS 2512

TEKNISKA DATA Effekt, kW Motor för wiredrev Max. vridmoment för drivhjul, Nm Startvridmoment, Nm Matarsystem /kontroll Wirehastighet, m /s Magasinkapacitet, m Wirelängd, m Flöde, l /min Tryck, bar Dimensioner (L × B × H), mm Vikt, kg

20 Hydraulisk flerväxlad kugghjulsmotor 200 190 Hydraulisk/Automat 20 eller 25 12 m 15 m 65 230 1150 × 750 × 980 150

REKOMMENDERAD UTRUSTNING PP 455 E*, W 70 P ARTIKELINFORMATION 965 15 62-01 965 15 62-02, (inkl. 15 m C 1000 wire)

*Mer information om PP 455 E finns på sidorna 84 – 85.

Med CS 10 kan du såga både vertikalt och horisontellt. Såghuvudet kan monteras på valfri sida av rälsen och du kan även välja wirens rotationsriktning. Allt detta gör wiresågningen synnerligen flexibel och effektiv.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Wiresågning för större betongkonstruktioner som fundament och broar.

82

Sågning i tjocka väggar och öppningar med exakta hörn.

Djupsågning i slutna utrymmen.


WIRESÅGNING

Husqvarna CS 10. WIRESÅG

CS 10

TEKNISKA DATA Uteffekt med WS 482 HF och PP 490 Hastighet Wirehastighet vid 1200 v/min Magasinkapacitet Wirelängd, max/min Pelarhöjd Vikt, WS 482 HF

19 kW 0 –1200 rpm 24 m /s 10 m 11,7 /1,7 m 1200 mm 138 kg

REKOMMENDERAD UTRUSTNING WS 482 HF och PP 490 * W 70 P ARTIKELINFORMATION 966 56 57-01, 2 brythjul glidlagrat 966 56 57-10, inkl. WS 482 HF, PP 490 och glidlagrade brythjul 588 65 61-10, UpCare**

*Mer information om WS 482 HF och WS 440 HF finns på sidan 80. Kan även drivas av WS 440 HF och PP 440.  ** UpCare-serviceavtal i 48 månader eller max 800 timmars drifttid, läs mer på sidan 16.

CS 10 kan kombineras med väggsågen WS 482 HF för att bilda ett komplett system för wire- och väggsågning.

TA HAND OM DAMM OCH SLAM FRÅN BETONGSÅGNING SMART, ENKELT OCH EFFEKTIVT! SE SYSTEMGUIDEN PÅ SIDAN 60

CS 10 har en flexibel konstruktion och kan enkelt monteras på rör och liknande föremål.

CS 10 kan monteras för sågning både på höger och vänster sida. Detta ger stor flexibilitet vid montering och val av sågriktning.

Vertikal sågning med CS 10 och externa brythjul.

Påskjutande sågning med CS 10 och externa brythjul.

Påskjutande sågning med CS 10 och sats för påskjutande sågning.

Horisontell sågning med CS 10 och externa brythjul.

83


Husqvarna CS 2512 and CS 10. TILLBEHÖR 1 Förskjutet brythjul, dubbelt, spår 2 Förskjutet brythjul, dubbelt, spår/lager 3 Förskjutet brythjul, enkelt 4 Förskjutet brythjul, sats med runt rör 5 Sats för påskjutande sågning 6 Stödsats 7 Lager för svängbara brythjul för runda rör 8 Glidlager för svängbara brythjul för runda rör 9 Förskjutet brythjul, runt rör 10 Svängbart hjul, lager 11 Svängbart hjul, spår 12 Brythjul 13 Förskjutet brythjul 14 Fot 15 Fotplatta 16 Skarvhylsa, kors 17 Skarvhylsa 18 Fäste för bottenplatta 19 Bottenplatta 20 Parallellt fäste 21 Vinkelplatta, enkelt brythjul 22 Vinkelplatta, dubbla brythjul 23 Runda rör, 3 m 23 Runda rör, 2 m 23 Runda rör, 1 m 23 Runda rör, 0,25 m 24 Pelare, runt rör 25 Fyrkantrör, 1,15 m 25 Fyrkantrör, 2 m 26 Förankringsplatta 27 Stabiliseringsfäste 28 Stabiliseringsfäste (CS 10) 29 Dubbelklämma 30 Koppling 90° 31 Koppling, svängbar 32 Stöd ∅ 300 mm 33 Stöd ∅ 250 mm 34 Hållare 35 Vattenspjut 36 Nyckel 18 mm 37 Nyckel 22–24 mm

588 73 04-01 588 73 05-01 587 44 30-01 588 53 99-01 587 46 85-01 587 46 83-01 531 11 44-67 531 11 44-69 586 53 87-01 586 53 58-01 586 53 84-01 581 31 59-01 586 53 67-01 501 35 76-01 585 64 19-01 585 64 05-01 585 64 30-01 586 53 72-01 586 54 17-01 586 53 92-01 586 54 21-01 587 44 33-01 531 11 95-80 531 12 06-42 531 12 06-41 531 11 44-72 531 11 44-71 576 29 35-01 587 46 69-01 586 87 00-01 584 25 38-01 584 25 93-01 531 11 44-60 531 11 95-71 522 80 99-01 586 54 08-01 586 54 05-01 586 54 11-01 531 12 15-25 531 11 90-65 531 11 95-73

RESERVEDELER 38 Hjulskydd 39 Pressure control block (PP 455 E) 40 Gummiring, brythjul Drivhjul av slitstarkt gummi, ∅ 400 mm (CS 10)

586 53 99-01 531 11 44-26 587 70 15-01 531 12 00-50

5 Sats för påskjutande sågning; – Bottenplatta – Parallellt fäste – Svängbart hjul, lager – Svängbart hjul, spår – Hjulskydd – Stöd ∅ 300 mm – Stöd ∅ 250 mm – Hållare

84

1 Förskjutet brythjul, dubbelt, spår

2 Förskjutet brythjul, dubbelt, spår/lager

3 Förskjutet brythjul, enkelt

4 Förskjutet brythjul, sats med runt rör

6 Stödsats; – Förankringsplatta – Stabiliseringsfäste – Stabiliseringsfäste för CS 10 – Koppling, svängbar


WIRESÅGNING

7 Lager för svängbara brythjul för runda rör

8 Glidlager för svängbara brythjul för runda rör

9 Förskjutet brythjul för runt rör

10 Svängbart hjul, lager

11 Svängbart hjul, spår

12 Brythjul

13 Förskjutet brythjul

14 Fot

15 Fotplatta

16 Skarvhylsa, kors

17 Skarvhylsa

18 Fäste för bottenplatta

19 Bottenplatta

20 Parallellt fäste

21 Vinkelplatta, enkelt brythjul

22 Vinkelplatta, dubbla brythjul

27 Stabiliseringsfäste för CS 2512

28 Stabiliseringsfäste för CS 10

34 Hållare

35 Vattenspjut

23 Runda rör

29 Dubbelklämma

36 Nyckel 18 mm

24 Pelare, runt rör

30 Koppling 90°

37 Nyckel 22–24 mm

25 Fyrkantrör

31 Koppling, svängbar

38 Hjulskydd

26 Förankringsplatta

32 Stöd ∅ 300 mm

39 Nyckel 22–24 mm

33 Stöd ∅ 250 mm

40 Gummiring, brythjul

85


DIAMANTVERKTYG FÖR WIRESÅGAR Husqvarna erbjuder ett komplett sortiment diamantwire för olika material och ett stort antal tillämpningar. Husqvarnas diamantwire är uppbyggd av syntetiskt gummi och fjädrar. En syntetisk gummiwire är mycket flexibel, vilket gör den lättarbetad, samtidigt som den minimerar risken för ojämnt slitage av wiresegmenten. Husqvarnas nya generation av wire har minst 40 segment per meter. Ju fler segment per meter, desto bättre kontakt mellan skärande diamanter och wire och därmed även högre hastighet och längre produktlivslängd. Dessutom är avstånden mellan segmenten kortare, vilket ger en jämnare avverkning. Finns även i versioner med sluten krets som eliminerar den svagaste länken – anslutningen. GULD Se sidan 8 för närmare information.

VAKUUMLÖDD MASKINEFFEKT

> 20 KW

PRODUKT

C 1200

MATERIAL Betong Armerad betong Kraftigt armerad betong Metall REKOMMENDERAD UTRUSTNING

15 KW

86

= Optimal

● ●

= Bra

HYBRID

ALLROUND

10 KW

C 1000

C 950

C 900

C 777

C 770

C 740

C 888

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

CS 2512 ● ● ●

SINTRAD

= Acceptabel

— = Rekommenderas ej

CS 10, CS 2512

CS 10, CS 2512


WIRESÅGNING

Husqvarna vakuumlödd wire. Högeffektiv, vakuumlödd wire på guldnivå för kapning av stål, legeringar och kraftigt armerad betong. Speciellt utvecklad för krävande applikationer och funktioner, en utmärkt diamantuppsättning som ger en perfekt balans mellan prestanda och lång livslängd. ARTIKELNUMMER

ANTAL SEGMENT/M

SEGMENTDIAMETER, MM

MONTAGE

SKÄRSYSTEM

C 1200 543 07 77-08

53

10.3

Fjädrar + gummi, vakuumlödning

Torr/våt

C 1000 588 90 96-01

44

10.3

Fjädrar + gummi, vakuumlödning

Torr/våt

C 950 577 67 81-01

40

10.3

Fjädrar + gummi, vakuumlödning

Torr/våt

C 900 521 95 36-01

40

9.8

Fjädrar + gummi, vakuumlödning

Torr/våt

Husqvarna-koppling. Sintrad wire med hög prestanda för armerad betong. utvecklad för intensiv professionell och allsidig användning i konstruktion, rivning eller renovering. Ger en bra balans mellan livslängd och hastighet. ARTIKEL­NUMMER

ANTAL SEGMENT/M

SEGMENTDIAMETER, MM

MONTAGE

SKÄRSYSTEM

C 770 543 06 44-04

40

11

Fjädrar + gummi, sintrad

Våt

C 777 586 60 69-01

40

11

Fjädrar + gummi, sintrad

Våt

C 740 591 39 63-01

40

11

Fjädrar + gummi, sintrad

Våt

Hybrid wire. Högpresterande hybridpärlor med ny vakuumteknik för ökad effektivitet och prestanda. Den höga skärhastigheten, samt den enkla och snabba uppstarten gör den till ett prisvärt alternativ för utmärkta resultat i medium till högt armerad betong. PRODUKT NUMBER NUMBER OF BEADS /M

DIAMETER BEADS, MM

ASSEMBLY

CUTTING SYSTEM

C 888 594 98 64-11

11

Fjädrar + gummi, vakuumlödning

Våt

40

Tillbehör för diamantwire. Husqvarna har ett komplett sortiment kopplingar för wire samt hydrauliska handpresstänger och tillhörande verktyg för pressning av skarvhylsorna. ARTIKEL­NUMMER

YTTER­DIAMETER, MM

INNER­DIAMETER, MM

LÄNGD, MM

KABEL­DIAMETER, MM

TYP

PRESS, TON

MATRISPRESS

KOPPLING, CYLINDER 16 543 08 07-19 9

5.1

16

5

CYL9

4.5

PC(HT45)H5F-66*

KOPPLING, CYLINDER 20 543 02 16-70 9

5.1

20

5

CYL9

4.5

PC(HT45)H5F-66*

KOPPLING, SKRUVAD 543 02 15-15 9.5

5

24

5

SCR

4.5

PC(HT45)H5F-70*

KOPPLING, KARDAN 543 02 15-84 9.5

5

27

5

CRD

4.5

PC(HT45)H5F-70*

* Kodförklaring: H5F-66 /H5F-70 betyder att matrislängden är 5 mm och att avståndet mellan sexkantens parallella sidor är 6,6 /7,0 mm.

Matrispress 66 Matrispress 70 Press, Cembre 4,5 ton Reservstift för kardan

543 00 28-89 543 00 28-78 543 00 06-70 543 02 15-90

87


DÄR INNOVATIV TEKNIK MÖTER HÅRDA PRODUKTIVITETSKRAV Vid golvsågning med självgående maskiner krävs en genomtänkt och väl balanserad mix av styrka, ergonomi, vridmoment, manövrerbarhet och driftsäkerhet för att arbetet ska bli produktivt. Alla faktorer måste effektivt samverka med varandra för att du ska få ut mesta möjliga av din arbetsdag. Det handlar helt enkelt om samspelet mellan dig, din maskin och diamantklingan. Därför är Husqvarnas golvsågar det perfekta valet för maximal produktivitet.

LITET UNDERHÅLLSBEHOV

HÖG EFFEKTIVITET

De flesta golvsågar från Husqvarna har klingaxel­ systemet IntelliSeal som eliminerar behovet av daglig smörjning av klingaxelns lager.

Kraftöverföringssystemet med rätvinklad växellåda överför kraften till kling­­axeln med optimalt vridmoment och minimala effektförluster.

Sortimentsöversikt. Husqvarnas hela sortiment av golvsågar består av 13 modeller med sågdjup från 122 mm till 625 mm, motoreffekt från 4,2 kW (bensin) upp till 55,4 kW (diesel) och vikt från 54 kg upp till 1038 kg. Alla våra golvsågar har klassledande effekt och vridmoment vid klingaxeln, vilket resulterar i högre produktivitet vid djupsågning. Här hittar du enkelt den golvsåg som ger dig högst produktionstakt.

Självgående golvsågar

FS 7000 D/DL

MAX KLINGDIAMETER

1,000 /1,500 mm

[mm]

FS 5000 D

900 mm

FS 3500 G

750 mm

MAX KLINGDIAMETER [mm]

MAX. SÅGDJUP

374 mm

[mm]

311 mm

411 /623 mm

MAX. SÅGDJUP [mm]

75 55.4 kW

EFFEKT

50 27.5 kW 25

0 * Marknadsförs i Australien, Latinamerika, Afrika och delar av Asien.

88

EFFEKT

35.5 kW

[kW]

[kW]


GOLVSÅGNING

ERGONOMISK Hand­tagen är justerbara för att passa alla användare medan reglagen är placerade för intuitiv hantering. Alla sågar är mycket lätt­ manövrerade med låga vibrationer, vilket gör arbetet mindre tröttande för användaren.

RAKA SNITT FS 5000 D och FS 7000 D har en användar­

vänlig kontrollpanel med digital display som här visar läget för elektronisk riktningshjälp som gör det lättare att få ett rakt snitt och möjliggör en hög produktivitet utan onödig belastning på användaren.

Självgående golvsågar

Räkna med högre produktivitet. Och lägre emissioner. Husqvarna FS 7000 D och 5000 D är snabbare och renare. De kraftfulla, moderna diesel­ motorerna har låga utsläpp i enlighet med Tier 4 /steg IIIB och möjliggör snabb och effektiv sågning. Den intuitiva digitala kontrollpanelen och andra bekväma funktioner gör att du arbetar effektivare.

Manuellt drivna golvsågar

FS 500 serien

FS 500 E

600 mm

500 mm

FS 400 serien

500 mm

FS 400 LV

FS 300 serien

450/500 mm

350 mm

För mer information, besök www.husqvarnacp.se 190 mm

241 mm

15

10

162/189 mm

189 mm

FS 524

FS 513

FS 413 FS 410 D

5

122 mm

FS 309 FS 305

0

89


GOLVSÅGAR

FS 7000 DL

FS 7000 D

FS 5000 D

TEKNISKA DATA* Max sågdjup, mm Sågdjupskontroll Max klingdiameter, mm Spindeldiameter, mm Kraftöverföring, max hastighet, m /min Motorfabrikat Bränsle Motorkylning Max effekt, kW ** Effekt vid klingaxeln, kW Antal ribbor på remmar Dimensioner, mm (L × B × H) Vikt, kg

625 (500 utan förlängningssats) Elektrohydraulisk 1500 (1200 utan förlängningssats) 25.4 76 Deutz Diesel Vätska/luft 55.4 50.0 16 2700x1100x1700 1290

411 Elektrohydraulisk 1000 25.4 76 Deutz Diesel Vätska/luft 55.4 50.0 16 1961 × 974 × 1499 1082

374 Elektrohydraulisk 900 25.4 40 Yanmar Diesel Vätska/luft 35.5 31.0 12 1753 × 844 × 1313 771

W 70 P

W 70 P

W 70 P

"967 95 92-01, 1 500 mm klingskydd, ledad framtill med 3-stegad växellåda, koppling, elektrisk riktning och femte hjul" "967 95 92-02, 1 200 mm klingskydd, ledad framtill med 3-stegad växellåda, koppling och elektrisk riktning."

"967 94 47-05, 1 000 mm klingskydd, ledad framtill med 3-stegad växellåda, koppling och elektrisk riktning" 967 94 47-04, 900 mm klingskydd, ledad framtill med 3-stegad växellåda, koppling och elektrisk riktning

967 20 73-40, 900 mm klingskydd, ledad framtill med 3-stegad växellåda, koppling och elektrisk riktning

REKOMMENDERAD UTRUSTNING ARTIKELINFORMATION

967 20 73-38, 750 mm klingskydd, ledad framtill med 3-stegad växellåda, koppling och elektrisk riktning

Utbudet av olika modeller visas i tabellen. Kontakta en försäljare för att se alla tillgängliga modeller.  *Fullständiga tekniska data finns på vår webbplats.  **Enligt uppgift från motortillverkaren.

Husqvarna FS 7000 DL och FS 7000 D. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 2 Klingskydd slip-on, 500 mm 2 Klingskydd slip-on,, 600 mm 2 Klingskydd slip-on, 750 mm 2 Klingskydd slip-on, 900 mm 2 Klingskydd slip-on, 1000 mm 3 Dubbelt belysningspaket 4 Vattenpumpsats 5 Viktpaket, 30 kg 5 Viktpaket, 15 kg 6 Fabriksmonterad femte hjulsats utan viktpaket (FS 7000 D) 6 Fabriksmonterad femte hjulsats inklusive viktpaket (FS 7000 D) 6 Fältmonterad femte hjulsats (FS 7000 D) Konverteringspaket 900–1000 mm för 3-växlad växellåda Konverteringspaket 1500 mm för 3-växlad växellåda Drivrem för 1-växlad klingaxel, 900 mm Drivrem för 3-växlad klingaxel, 900 mm Klingskyddssystem, bultat, 1200 mm för 3-växlad växellåda Klingskyddssystem, bultat, 1500 mm för 3-växlad växellåda Klinghylsa (ytterfläns med ledtapp), 114 mm Klinghylsa (ytterfläns med ledtapp), 127 mm Klinghylsa (ytterfläns med ledtapp), 152 mm Klinghylsa (ytterfläns med ledtapp), 178 mm Nyckel för klingaxel Ledtapp, 350 -750 mm Ledtapp, 900-1000 mm

90

Husqvarna FS 5000 D. 586 34 32-02 586 34 33-01 586 34 34-02 586 34 35-02 586 34 36-01 585 92 46-01 589 33 90-01 581 67 89-02 581 67 89-01 582 55 72-01 501 74 47-01 582 30 79-01 589 55 36-01 589 55 38-01 524 19 97-64 541 20 08-47 582 55 35-01 582 55 36-01 586 00 92-01 586 00 93-01 586 00 94-01 586 00 95-01 504 62 64-03 505 53 19-01 539 30 00-10

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 2 Klingskydd slip-on, 350 mm 2 Klingskydd slip-on, 500 mm 2 Klingskydd slip-on, 600 mm 2 Klingskydd slip-on, 750 mm 2 Klingskydd slip-on, 900 mm 3 Dubbelt belysningspaket 4 Vattenpumpsats 6 Fabriksmonterad femte hjulsats (FS 5000 D) 6 Fältmonterad femte hjulsats (FS 5000 D) Drivrem för 3-växlad klingaxel, 750 mm Klinghylsa (ytterfläns med ledtapp), 114 mm Klinghylsa (ytterfläns med ledtapp), 127 mm Klinghylsa (ytterfläns med ledtapp), 152 mm Nyckel för klingaxel Ledtapp, 350-750 mm Ledtapp, 900-1000 mm

586 34 31-01 586 34 32-02 586 34 33-01 586 34 34-02 586 34 35-02 585 92 46-01 589 33 90-01 501 74 46-01 582 30 78-01 585 51 50-01 586 00 92-01 586 00 93-01 586 00 94-01 504 62 64-03 505 53 19-01 539 30 00-10


GOLVSÅGNING

1 Klingskydd (slip-on) för FS 4800 D och FS 6800 D

2

FS 3500 G 311 Elektrohydraulisk 750 25.4 45 Kohler Bensin Luft 27.5 21.5 25 1410 × 800 × 1135 419

4 Vattenpumpsats

Klingskydd (slip-on) för FS 7000 DL /D och FS 5000 D

3 Dubbelt belysningspaket

5 Viktsats för FS 7000 DL/FS 7000 D

W 70 P 6 Femte hjulsats för FS 7000 DL/FS 7000 D och FS 5000 D

967 67 37-07, 750 mm klingskydd

Husqvarna FS 3500 G. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 4 Vattenpumpsats (fabriksmonterad) 4 Vattenpumpsats (monteras på plats) 12 V uttag (fabriksmonterat) 12 V uttag (monteras på plats) Transporthjul (fabriksmonterat) Transporthjul (monteras på plats) Vattenskyddsbrytare (fabriksmonterad) Vattenskyddsbrytare (monteras på plats) Belysningssats (fabriksmonterad) Belysningssats (monteras på plats) Parkeringsbroms (fabriksmonterad) Parkeringsbroms (monteras på plats) Enkel smörjning (fabriksmonterad) Enkel smörjning (monteras på plats) Vikt, 1 st, max 2

590 86 96-01 592 91 67-01 591 11 75-01 592 91 73-01 590 87 98-01 592 91 69-01 590 87 13-01 592 91 68-01 591 13 96-01 592 91 75-01 590 89 45-01 592 91 72-01 590 88 80-01 592 91 71-01 501 74 66-01

För en fullständig lista över reservdelar, se den illustrerade reservdelslistan (IPL) på vår webbplats

TA HAND OM DAMM OCH SLAM FRÅN BETONGSÅGNING SMART, ENKELT OCH EFFEKTIVT! SE SYSTEMGUIDEN PÅ SIDAN 60 91


GOLVSÅGAR

FS 524

FS 500 E

FS 413

TEKNISKA DATA* Max sågdjup, mm Sågdjupskontroll Max klingdiameter, mm Spindeldiameter, mm Motorfabrikat Motorkylning Max effekt, kW ** Bränsle Dimensioner, mm (L × B × H) Vikt, kg

241 Ratt 600 25.4 Honda Tryckluft 15.5 Bensin 1750 × 660 × 1200 231

190 Ratt 500 25.4 — — 7.5 Elektrisk 1180 × 560 × 1000 145

189 Ratt 500 25.4 Honda Tryckluft 8.7 Bensin 1550 × 655 × 1200 163

W 70 P

W 70 P

W 70 P

967 04 61-02, inkl. vattentank

967 96 36-01

965 15 01-02, inkl. vattentank

REKOMMENDERAD UTRUSTNING ARTIKELINFORMATION

*Fullständig TEKNISK DATA är tillgänglig på vår hemsida. **Som betygsatt av motortillverkaren.

92


GOLVSÅGNING

Husqvarna FS 500 Serien.

Husqvarna FS 300 Serien.

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Vattentanksats 2 Lyftögla Drivrem Klingmutter Drivrem för klingaxel (FS 513) Drivrem för klingaxel (FS 524) Undre drivrem Övre drivrem Nyckel 27 mm Nyckel 27 mm

541 20 82-86 522 47 87-02 588 76 89-01 542 16 79-62 542 16 78-46 588 76 87-01 588 76 89-01 588 76 94-01 588 76 93-01 542 20 22-92

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Drivrem Klingfläns, yttre Klingskruv Drivrem för klingaxel (FS 305) Drivrem för klingaxel (FS 309) Nyckel 16 /18 mm Nyckel 13 mm

588 76 82-01 504 06 40-01 725 25 34-71 588 76 82-01 588 76 84-01 543 04 59-04 543 04 58-91

För en fullständig lista över reservdelar, se den illustrerade reservdelslistan (IPL) på vår webbplats.

Husqvarna FS 400 Serien. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 2 Lyftögla (FS 410 D, FS 413) Drivrem (FS 413) Drivrem för klingaxel (FS 410 D) Drivrem för klingaxel (FS 413) Vattentanksats Nyckel 27 mm Wrench 27 mm

522 47 87-02 588 76 87-01 542 16 79-62 588 76 86-01 588 76 87-01 541 20 82-86 542 20 22-92

1 Water tank kit for FS 400 serien

Husqvarna FS 400 LV. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR Drivrem Klingflänskit (inner- och ytterfläns) Drivrem för klingaxel Nyckel 16 /18 mm

2 Lifting bail for FS 400 serien

588 76 85-01 595 28 08-01 588 76 85-01 543 04 59-04

FS 410 D

FS 400 LV

FS 309

FS 305

189 Ratt 500 25.4 Yanmar Tryckluft 6.6 Diesel 1550 × 655 × 1200 163

162 Ratt 450/500 25.4 Honda Tryckluft 8.7 Bensin 1150 × 590 × 940 99

122 Ratt 350 25.4 Honda Tryckluft 6.6 Bensin 915 × 381 × 990 64

125 Ratt 350 25.4 Honda Tryckluft 3.6 Bensin 915 × 381 × 990 54

W 70 P

W 70 P

W 70 P

W 70 P

965 15 01-16, inkl. vattentank

965 14 82-01, 450 mm 967 79 65-01, 500 mm

967 67 83-03, inkl. vattentank

965 15 00-26, inkl. vattentank

TA HAND OM DAMM OCH SLAM FRÅN BETONGSÅGNING SMART, ENKELT OCH EFFEKTIVT! SE SYSTEMGUIDEN PÅ SIDAN 60 93


Klingor for golvsågar med hög och medel hög effekt.

MASKINEFFEKT PRODUKT SEGMENTFORM MATERIAL Härdad betong, hård Härdad betong, medelhård Härdad betong, mjuk Färsk betong, hård Färsk betong, mjuk Asfalt, hård Asfalt, mjuk REKOMMENDERAD UTRUSTNING

Klingor för mindre golvsågar.

DIAMANTKLINGOR FÖR GOLVSÅGAR

MASKINEFFEKT PRODUKT SEGMENTFORM MATERIAL Natursten Armerad betong Abrasiva material Färsk betong Asfalt

Husqvarna diamantklingor för golvsågar täcker de flesta användningsområden, allt från sågning av asfalt till sågning i kraftigt armerad betong, med utrustning som sträcker sig från små elsågar till stora dieseldrivna maskiner. Husqvarna erbjuder klingor utvecklade för exempelvis spårfräsning för el- och elektronik­ kablar vid installation av trafiksignalsystem. Klingor till spårfräsning kan även användas för annan vidgning av fogar.

REKOMMENDERAD UTRUSTNING

NY EXO-GRIT

Nya Elite-Cut S35-, S45- och S65klingor har EXO-GRIT-diamantsegment. Den här nya designen minskar sidofriktion, ger en jämnare skärhastighet, bättre kylning och minskar dammutsläpp. Sortimentet kommer att ersätta de befintliga under Q1 2021.

94


GOLVSÅGNING

F 1500 35

35 KW F 1510

F 1570

F 1520

➞ 35 KW

F 1530

F 600

➞ 35 KW

F 1570

F 1170

F 635

— — — — —

— — — — —

● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

FS 7000 D

FS 5000 D

● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

— — — — —

● ●

● ●

● ● ●

— — — —

— — — —

— — — —

FS 7000 D, FS 8400 D

L 600

25 – 50 KW

F 1540

● ● ●

FS 4800, FS 5000 D

F 1100

35 ➞ KW F 675

L 630

L 680

F 525

● ● ●

● ●

● ● ●

l

● ●

— — — —

— — — —

— — — — —

● ● ●

● ● ●

— — —

● ●

● ●

S 45

● ●

— — — —

● ● ● ● ●

— —

FS 5000 D, FS 4800 D

● ●

= Bra

S 85

S 45

— —

= Acceptabel

Elektrisk and FS 3500 G

— = Rekommenderas ej

TACTI-CUT

3.5 –25 KW S 65

— — — — —

● ● ●

FS 5000 D, FS 4800 D = Optimal

● ●

● ● ●

VARI-CUT

3.5 –25 KW S 35

25 – 35 KW

F 640

● ● ●

ELITE-CUT

F 500

3.5 –25 KW

S 65 PLUS

S 85

S 50 PLUS

S 65

S 85

● ● ●

● ●

— —

● ●

● ● ●

— — ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

— —

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

— —

● ●

— —

● ● ●

FS 524 / 513, FS 500 E, FS 413 / 410 D, FS 400 LV, FS 309 / 305 ● ● ●

= Optimal

● ●

= Bra

= Acceptabel

— = Rekommenderas ej

GULD SILVER BRONS Se sidan 8 för närmare information.

95


Husqvarna F 1510 / F 1520 / F 1530 / F 1540 Diagrip™. Klingor på guldnivå för kraftfulla golvsågar . Brett sortiment av klingor för optimal prestanda i alla användningsområden. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

VATTENSPÅR

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

AXELHÅL, MM

HUSQVARNA F 1510 592 75 23-02 592 75 23-03 592 75 23-04 592 75 23-05 592 75 23-06 592 75 23-07 592 75 23-09 592 75 23-11 592 75 23-12 592 75 23-14 593 75 23-15

500 600 600 650 700 750 800 900 1000 1200 1500

Smala Smala Smala Smala Smala Smala Smala Smala Breda Breda Breda

40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40

3,8 4,2 4,7 4,2 4,2 4,2 4,2 4,2 4,5 4,5 4,5

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4

HUSQVARNA F 1520 591 09 86-02 591 09 86-03 592 09 86-04 591 09 86-05 591 09 86-06 591 09 86-07 591 09 86-09 591 09 86-11 591 09 86-12 591 09 86-19 591 09 86-20

500 600 600 650 700 750 800 900 1000 1200 1500

Smala Smala Smala Smala Smala Smala Smala Smala Breda Breda Breda

40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40

3,8 4,2 4,7 4,2 4,2 4,2 4,2 4,2 4,5 4,5 4,5

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4

HUSQVARNA F 1530 591 09 87-02 591 09 87-03 591 09 87-04 591 09 87-05 591 09 87-06 591 09 87-07 591 09 87-09 591 09 87-11 591 09 87-12 591 09 87-16 591 09 87-17

500 600 600 650 700 750 800 900 1000 1200 1500

Smala Smala Smala Smala Smala Smala Smala Smala Breda Breda Breda

40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40

3,8 4,2 4,7 4,2 4,2 4,2 4,2 4,2 4,5 4,5 4,5

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4

HUSQVARNA F 1540 591 12 40-02 591 12 40-03 591 12 40-04 591 12 40-05 591 12 40-06 591 12 40-07 591 12 40-09 591 12 40-11 591 12 40-12 591 12 40-14 591 12 40-15

500 600 600 650 700 750 800 900 1000 1200 1500

Smala Smala Smala Smala Smala Smala Smala Smala Breda Breda Breda

40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40

3,8 4,2 4,7 4,2 4,2 4,2 4,2 4,2 4,5 4,5 4,5

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4

F1500-seriens 1200 och 1500 mm betongklingor levereras med hålmönster PL70135 som standard.

Husqvarna F 1570 Diagrip™ . Asfaltklingor på guldnivå med låga eller försänkta segment som skydd mot underskär.

96

ARTIKELNUMMER

UNDERSKÄRSSKYDD

DIAMETER, MM

VATTENSPÅR

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

AXELHÅL, MM

592 74 62-01 592 74 62-02 592 74 62-03 592 74 62-04 592 74 62-05 592 74 62-06

Försänkt Försänkt Försänkt Försänkt Försänkt Försänkt

500 600 650 700 750 800

Smala Smala Smala Smala Smala Smala

40 40 40 40 40 40

4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4


GOLVSÅGNING

Husqvarna F 1170. Asfaltklingor på silvernivå med låga eller försänkta segment som skydd mot underskär. ARTIKELNUMMER

UNDERSKÄRSSKYDD

DIAMETER, MM

VATTENSPÅR

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

AXELHÅL, MM

589 55 42-01 583 81 17-02 589 55 43-01 582 88 09-02 589 55 44-01 583 81 20-05 589 35 44-02 589 55 45-01 589 35 66-02

Försänkt Försänkt Försänkt Försänkt Försänkt Försänkt Försänkt Försänkt Försänkt

500 600 650 700 750 800 900 1000 1200

Breda Breda Breda Breda Breda Breda Breda Breda Breda

40 40 40 40 40 40 40 40 40

4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4

Andra mått fås på begäran.

Husqvarna F 635 / F 640. Klingor på guldnivå för färsk betong, med smala vattenspår. ARTIKEL­NUMMER

UNDERSKÄRS­SKYDD

DIAMETER, MM

VATTENSPÅR

SEGMENT­LÄNGD, MM

SEGMENT­BREDD, MM

AXELHÅL, MM

HUSQVARNA F 635 531 15 90-23 531 15 90-24 531 15 90-25 531 15 90-26 531 15 90-27 531 15 90-29 531 15 90-30 531 15 90-31 531 15 90-32 531 15 90-33

— — — — — — — — — —

350 400 450 500 600 700 800 900 1000 1200

Smala Smala Smala Smala Breda Breda Breda Breda Breda Breda

40 40 40 40 40 40 40 40 40 40

3,2 3,2 3,2 3,6 4,2 4,2 4,5 4,5 4,5 4,5

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4

HUSQVARNA F 640 531 15 90-34 531 15 90-35 531 15 90-36 531 15 90-37 531 15 90-38 531 15 90-39 531 15 90-41 531 15 90-42 531 15 90-43 531 15 90-44 531 15 90-45

— — — — — — — — — — —

300 350 400 450 500 600 700 800 900 1000 1200

Smala Smala Smala Smala Smala Breda Breda Breda Breda Breda Breda

40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40

2,8 3,2 3,2 3,2 3,6 4,2 4,2 4,5 4,5 4,5 4,5

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4

Andra mått fås på begäran.

Husqvarna F 675. Klingor på guldnivå för härdad betong med smala eller breda vattenspår. ARTIKEL­NUMMER

UNDERSKÄRS­SKYDD

DIAMETER, MM

VATTENSPÅR

SEGMENT­LÄNGD, MM

SEGMENT­BREDD, MM

AXELHÅL, MM

531 15 91-60 531 15 91-62 531 15 91-57 531 15 91-58

— — Sänkt Sänkt

300 350 300 350

Smala Smala Smala Smala

40 40 40 40

2,4 2,8 2,8 2,8

25,4 25,4 25,4 25,4

Andra mått fås på begäran.

97


Husqvarna L 630 / L 680. Klingor på guldnivå för spårfräsning och trafiksignalsystem i sandwichkonstruktion som bidrar till att klingornas form bibehålls. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

VATTENSPÅR

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

HUSQVARNA L 630 531 16 15-65 531 16 15-66 531 16 15-59 531 15 92-13 531 16 15-25 531 16 15-24

350 350 350 450 450 450

Breda Breda Breda Breda Breda Breda

40 40 40 40 40 40

6 8 10 6 8 10

8 + 3 8 + 3 8 + 3 8 + 3 8 + 3 8 + 3

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4

HUSQVARNA L 680 531 16 15-03 531 10 18-79 531 16 15-02 531 16 05-02 531 16 05-03 531 16 05-04

350 350 350 450 450 450

Breda Breda Breda Breda Breda Breda

40 40 40 40 40 40

6 8 10 6 8 10

8 + 3 8 + 3 8 + 3 8 + 3 8 + 3 8 + 3

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4

Andra mått fås på begäran.

Husqvarna F 525 Diagrip™. Klingor på guldnivå för sågning i härdad betong. En låg aktiv yta med jämt fördelade skärkanter och diamantkristaller. För elektriska golvsågar upp till 18 kW. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

VATTENSPÅR

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

AXELHÅL, MM

HUSQVARNA F 525 DIAGRIP™ 592 75 72-01 592 75 73-01 592 75 74-01 592 75 75-01 592 75 75-02 592 75 76-01 592 75 77-01 592 75 78-01 592 75 78-02

500 520 550 600 600 650 700 800 800

Breda Breda Breda Breda Breda Breda Breda Breda Breda

40 40 40 40 40 40 40 40 40

3,7 3,7 3,7 3,7 4,5 4,5 3,7 3,7 4,5

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4

Andra mått på begäran.

Husqvarna Elite-Cut golvsågsklingor. Klingor på guldnivå för smidigt arbete även i kraftigt armerad betong. Innovativ segmentdesign för effektiv kapning, kylning och evakuering av slam – ökar såväl kaphastighet som livslängd. Diagrip™-teknik i S 35, S 45, S 65 och S 85.

98

ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

GEOMETRI

SEGMENTFORM

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

S 35 599 49 46-10 599 49 46-20 599 49 46-30 529 75 07-02 579 81 15-10 579 81 15-20 579 81 15-30 579 82 06-50

300 350 400 450 300 350 400 450

Kontinuerlig Kontinuerlig Kontinuerlig Kontinuerlig Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Exo-grit Z-Edge Exo-grit Z-Edge Exo-grit Z-Edge Exo-grit Z-Edge Bridge Bridge Bridge Bridge

15 15 15 15 15 15 15 15

25.4/20 25.4/20 25.4/20 25.4 25.4 /20 25.4 /20 25.4 /20 25.4

S 45 599 49 47-10 599 49 47-20 599 49 47-30 599 49 47-50 599 49 47-60 599 49 47-70 579 81 16-10 579 81 16-20 579 81 16-30 579 82 07-50 579 82 07-60 579 82 07-70

300 350 400 450 500 600 300 350 400 450 500 600

Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt Dubbel skåra Dubbel skåra Dubbel skåra Dubbel skåra Dubbel skåra Dubbel skåra

15 15 15 15 15 15 12 12 12 12 12 12

25.4/20 25.4/20 25.4/20 25.4 25.4 25.4 25.4 /20 25.4 /20 25.4 /20 25.4 25.4 25.4

S 65 599 49 48-10 599 49 48-20 599 49 48-30 599 49 48-50 599 49 48-60 599 49 48-70 579 81 19-10 579 81 19-20 579 81 19-30

300 350 400 450 500 600 300 350 400

Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt/ Exo-Grit Protection Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt/ Exo-Grit Protection Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt/ Exo-Grit Protection Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt/ Exo-Grit Protection Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt/ Exo-Grit Protection Exo-Grit Z-Edge/Exo-Grit Platt/ Exo-Grit Protection Dubbel skåra Dubbel skåra Dubbel skåra

15 15 15 15 15 15 12 12 12

25.4/20 25.4/20 25.4/20 25.4 25.4 25.4 25.4 /20 25.4 /20 25.4 /20


GOLVSÅGNING

ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

GEOMETRI

SEGMENTFORM

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

579 82 08-50 579 82 08-60 579 82 08-70

450 500 600

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Dubbel skåra Dubbel skåra Dubbel skåra

12 12 12

25.4 25.4 25.4

S 85 579 81 20-10 579 81 20-20 579 81 20-30 579 80 95-50 579 80 95-60 579 80 95-70

300 350 400 450 500 600

Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Platt/Platt+ Platt/Platt+ Platt/Platt+ Platt/Platt+ Platt/Platt+ Platt/Platt+

12 12 12 12 12 12

25.4 /20 25.4 /20 25.4 /20 25.4 25.4 25.4

Husqvarna Vari-Cut golvsågsklingor. Klingor på silvernivå med hög såghastighet och stor motståndskraft mot slitage. Utmärkt prestanda och låg verktygskostnad per sågad kvadratmeter. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

GEOMETRI

SEGMENTFORM

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

S 45 579 81 74-10 579 81 74-20 579 81 74-30 579 82 09-50 579 82 09-60

300 350 400 450 500

Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Turbo/ Platt Turbo/ Platt Turbo/ Platt Turbo/ Platt Turbo/ Platt

10 10 10 10 10

25,4/20 25,4/20 25,4/20 25,4 25,4

S 65 PLUS 587 90 44-01 587 90 45-01 587 90 53-01 587 90 54-01 579 82 10-60

300 350 400 450 500

Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmented

Turbo/ Platt/ Platt+ Turbo/ Platt/ Platt+ Turbo/ Platt/ Platt+ Turbo/ Platt/ Platt+ Turbo/Flat /Flat +

10 10 10 10 10

25,4 /20 25,4 /20 25,4 /20 25,4 25,4

S 85 579 81 77-10 579 81 77-20 579 81 77-30 579 80 96-50 579 80 96-60

300 350 400 450 500

Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmented

Platt+ Platt+ Platt+ Platt+ Platt+

10 10 10 10 10

25,4/20 25,4/20 25,4/20 25,4 25,4

Husqvarna Tacti-Cut golvsågsklingor. Klingor på bronsnivå som optimerats för mindre intensivt yrkesbruk i de flesta material med god balans mellan pris och prestanda. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

GEOMETRI

SEGMENTFORM

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

S 50 PLUS 579 81 56-10 579 81 56-20 579 81 56-30

300 350 400

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Platt Platt Platt

13 13 13

25,4/20 25,4/20 25,4/20

S 65 579 81 65-10 579 81 65-20 579 81 65-30

300 350 400

Fogade segment Fogade segment Fogade segment

Turbo/ Platt+ Turbo/ Platt+ Turbo/ Platt+

10 10 10

25,4/20 25,4/20 25,4/20

S 85 579 81 66-10 579 81 66-20 579 81 66-30

300 350 400

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Platt+ Platt+ Platt+

10 10 10

25,4/20 25,4/20 25,4/20

99


SÅ HJÄLPER VI BORRSPECIALISTER ATT JOBBA ÄNNU EFFEKTIVARE När vi utvecklar och förbättrar våra borrmotorer, borrstativ och diamantkronor tittar vi på hela systemet. Vi vänder på alla stenar för att hitta lösningar som hjälper skickliga borrspecialister att arbeta ännu effektivare och med mindre ansträngning. Fler borrade hål per arbetstimme. Högre omsättning per operatör. Det är målsättningen med Husqvarnas kärnborrsystem.

Sortimentsöversikt. Husqvarnas borrsystem består av kraftfulla borrmotorer och stabila stativ. Effektalternativen sträcker sig från den elektriska, handhållna DM 220 på 1,9 kW till den hydrauliska DM 406 H på 9,3 kW. Rekommenderade, maximala borrdiametrar går från 150 mm upp till 650 mm. För högsta produktionstakt bör du välja det eller de system som är bäst avstämda för din typ av arbete.

DM 406 H + stativ DS 900

REK. MAX. BORRDIAMETER

DM 700 + stativ DS 900

DM 430 + stativ DS 500

DM 400 DM 280 + stativ DS 500 + stativ DS 450

DM 230

DM 220

DM 200

80 mm

80 mm

80 mm

HANDHÅLLEN

650 mm

600 mm

400 mm

350 mm

350 mm

MED BORRSTATIV

[mm]

150 mm

150 mm

9.3 kW

10

100

1.9 kW

1.9 kW

Elektrisk

2.7 kW

Elektrisk

Elektrisk

3.2 kW Elektrisk

Elektrisk

3.2 kW Elektrisk

0

Hydraulisk

[kW]

5

Elektrisk

6 kW

EFFEKT

1.9 kW


BORRNING

PRODUKTSERIEN HUSQVARNA PRIME™ – LÄTT UTRUSTNING FÖR TUNGA JOBB

PRIME™ är ett sortiment av HF-utrustning med ett ledande vikt/effektförhållande och en omfattande mångsidighet. Denna produktserie medför att väggsågning, borrning och handhållen kapning kan genomföras med ett och samma kraftaggregat. Du får med andra ord mer gjort men mindre och lättare utrustning.

FLEXIBEL STRÖMFÖRSÖRJNING

HUSQVARNA DM 650 är en mycket kraftfull

Husqvarna DM 650/PP 65 kan användas med både 1- och 3-fas. Med 1-fasström ger systemet en spindeleffekt på 3 kW, vilket gör DM 650 till en av marknades mest kraftfulla 1-fas borrmotorer.

och mångsidig elektrisk borrmotor utrustad med HF-tekniken PRIME™. Hög uteffekt, låg vikt, användarvänlig installation och intelligent konstruktion gör Husqvarna DM 650 lämplig för de flesta borrtillämpningar. Borrhastigheten kan optimeras i nio steg under drift.

STATIVET DS 50 GYRO gör det

möjligt att borra många hål från en och samma position i olika riktningar och vinklar. Perfekt för effektiv sömborrning. Installeras snabbt utan förankringsbultar.

HUSQVARNA AD 10, vårt automatiska borrsystem, kommunicerar med borrmotorn för att optimera matnings­ hastigheten. Resultatet blir snabbare borrning och mindre slitage på diamant­ verktyget. Och bäst av allt – du arbetar effektivare när du inte behöver mata för hand.

För mer information, besök www.husqvarnacp.se

101


NYHET

BORRMOTORER

DM 700

DM 430

DM 400

DM 280

6000 /3000 3-fas/1-fas, elektrisk 400 /230, ansluten till PP 70, PP 220 18 (2 mekaniska, 9 elektriska) 125-310 (1 hastighet) / 270-675 (2 hastigheter) Spindelhastighet med last, v/min 113-279 (1 hastighet) / 243-608 (2 hastigheter) Rek. borrdiameter, mm 80– 600 (möjligt upp till 750)

3200 1-fas, Elektrisk 230/110 3 250/510/800

3200 1-fas, Elektrisk 230/110 3 420/820/1250

150/300/470

230/460/720

100-450

55-350

Rek. borrdiameter handhållen, mm Monteringskrage, mm Spindelgänga, utvändig Spindelgänga, invändig UNC-vattenkoppling Ljudtryck, dB(A) Ljudeffekt, dB (A) Vikt, kg Flöde, max l /min Tryck, max bar

2700 1-fas, Elektrisk 230 /110 3 450 /1000 /1730** 310 / 690 /1190*** 360 /800 /1380** 250 / 550 /950*** Höghastighet 25–250 Låghastighet 50 –350 —

— 1 1/4" 7 UNC eller CR 1-28 — G 1 /4" 98 113 14.0 — —

— 1 1/4" 7 UNC eller CR 1-28 — G 1 /4" 92 110 15.5 — —

— 1 1/4" 7 UNC eller CR 1-28 — G 1 /4" 92 110 14 — —

— 1 1 /4" 7 UNC — G 1 /4" 88 97 13.0 — —

DS 500, DS 50 Gyro W 70 P, W 250 P

DS 500, DS 50 Gyro W 70 P, W 250 P

DS 500, DS 50 Gyro W 70 P, W 250 P

970 44 56-05, 230 V

967 91 03-01, 230 V

966 55 41-06, 230 V, hög hastighet

970 44 56-07, 230 V, utan anslutning

967 91 03-09, 230 V, utan anslutning

966 55 41-01, 230 V, låg hastighet

TEKNISKA DATA Effekt, W Motor Spänning, V Hastigheter Spindelhastighet utan last, v/min

REKOMMENDERAD UTRUSTNING Kraftaggregat PP 490, PP 492, PP 65, PP 70, PP 220 Borrstativ DS 900 Stoftavskiljare W 70 P ARTIKELINFORMATION 970 44 94-01

*9 elektroniska växlar  **Höghastighetsversion.  ***Låghastighetsversion.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

102

Vertikal borrning, uppåt och nedåt.

Horisontell borrning.

Borrning för kanaler, rör och kablar.

Borrning för avgränsningar.

Vertikal borrning.

Automatisk borrning för alla användnings­ områden.


BORRNING

NYHET

DM 230

DM 220

DM 200

DM 406 H

1850 1-fas, Elektrisk 230 /110 3 730 /1700 /3600

1850 1-fas Elektrisk 230 /110 3 730 /1700 /3600

2000 1-fas Elektrisk 230/110 2 1250/2600

9.3 kW at 40 l /min Hydraulisk — 6 120 /230 /340 / 580 / 980 /1400

580 /1400 /2900

580 /1400 /2900

800/1700

Not applicable

150

150

0 – 650

80

80

30-80

60 1 1 /4" 7 UNC G 1 /2" or 5 / 8" 11 UNC G 1 /4" 90 94 7.0 — —

— 1 1 /4" 7 UNC G 1 /2" or 5 / 8" 11 UNC G 1 /4" 90 94 7.5 — —

60 1 1 /4" 7 UNC G 1/2" G 1/4" 89 100 6.4 (inklusive kabel) — —

— 1 1 /4" 7 UNC  — R 1 /2" — — 16.0 40 140

PP 325 E,

DS 150, DS 250 W 70 P, S 26, S 13 Dry

DS 250 W 70 P, S 13 Dry

— S 13, W 250 P

DS 900 W 70 P

968 41 10-01, 1 /2" invändig gänga, 230 V

966 56 35-01, 1 1 /4" utvändig gänga 1 /2" invändig gänga, 230 V

970 44 57-01, 230V

965 15 82-07, 1 1 /4" 7 UNC-spindel

970 44 57-09, 230V utan anslutning

Borrning för vattenflöde.

Sömborrning.

Gradborrning.

Handhållen torrborrning.

Borrning med stort djup och/eller stor diameter.

Borrning i tuffa förhållanden. 103


1 Förankringssats, inklusive stor mutter, fästskruv, riktare och 5 slagankare

2 Förankringssystem för fastsättning i abrasiva material

3 Stort urval adapterborrkronor för olika gängor

4 Drifter, för att lossa borrmotorgängan från borrkronan

8 Slamuppsamlare V-formad

6 Med hejaren får man lätt ut borrkronan ur hålet

5 Förlängningsborrkronor för djupborrning med standardborrkronor

7 Distansbricka för snabbfäste

9 Slamuppsamlare U-formad

12 WT 15 – batteridriven vattentank

13 Tryckvattentank, 13,3 l med 3 m slang

16 Teleskopisk starthjälpsanordning för enkel och säker start, för DM 220

17 Extra främre handtag för DM 230, utformat för bästa användarkomfort

10 Ringadapter

11 WT2GO

14 Dammutsugsadapter

18 Extra främre handtag för DM 220, utformat för bästa användarkomfort

15 Teleskopisk starthjälpsanordning för enkel och säker start, för DM 230

19 Borrmotornycklar

TA HAND OM DAMM OCH SLAM FRÅN BETONGSÅGNING SMART, ENKELT OCH EFFEKTIVT! SE SYSTEMGUIDEN PÅ SIDAN 60

104


BORRNING

Husqvarna DM 700. TILLBEHÖR 1 Förankringskit, inkl. 5 expandrar 2 Gängstång, 1 m 2 Gängstång, 1,5 m 3 Adapter borrkrona, 1 1 /4" F – CR 128 M 3 Adapter borrkrona, 1 1 /4" F – 1 /2" G F 5 Förlängningsrör, 300 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 5 Förlängningsrör, 500 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 5 Förlängningsrör, 1000 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 6 Hejare, 1 1 /4" 6 Hejare, CR 128 7 Distansbricka för snabbfäste 7 Utbyggnadssats med snabbfäste, 100 mm 8 Slamuppsamlare, V-formad, 350 mm 8 Slamuppsamlare, V-formad, 700 mm 9 Slamuppsamlare, U-formad Expandrar för förankring, 50 st Distans, 200 mm RESERVEDELER 19 Nycklar borrmotor, 32 mm

Husqvarna DM 220. 502 43 48-01 502 43 49-01 502 43 50-01 531 07 20-02 543 04 64-26 543 04 65-02 543 04 65-04 543 04 65-05 531 07 46-74 531 07 20-03 579 50 10-01 579 50 10-02 531 07 46-22 531 28 00-07 531 28 03-29 502 43 54-01 586 87 99-01

531 14 09-52

Husqvarna DM 430, DM 400 och DM 280. TILLBEHÖR 1 Förankringskit, inkl. 5 expandrar 2 Gängstång, 1 m 2 Gängstång, 1,5 m 3 Adapter borrkrona, 1 1 /4" F – 1 /2" G F 3 Adapter borrkrona, 1 1 /4" F – CR 128 M 4 Snabbfäste 5 Förlängningsrör, 300 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 5 Förlängningsrör, 500 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 5 Förlängningsrör, 1000 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 6 Hejare, CR 128 6 Hejare, 1 1 /4" 7 Distansbricka för snabbfäste 7 Utbyggnadssats med snabbfäste, 100 mm 8 Slamuppsamlare, V-formad, 350 mm 8 Slamuppsamlare, V-formad, 700 mm 9 Slamuppsamlare, U-formad 11 WT2GO 12 Vattentank, WT 15, 230 V (DM 280) 13 Trycktank (DM 280) AD 10 Expandrar för förankring, 50 st

TILLBEHÖR 1 Förankringskit, inkl. 5 expandrar 2 Gängstång, 1 m 2 Gängstång, 1,5 m 3 Adapter borrkrona, 1 1 /4" F – CR 128 M 3 Adapter borrkrona, 1 /2" G M – 1 /2" G M 3 Adapter borrkrona, 1 /2" G M – CR 128 M 4 Snabbfäste 5 Förlängningsrör, 100 mm, 1 /2" G M – 1 /2" G F 5 Förlängningsrör, 500 mm, 1 /2" G M – 1 /2" G F 6 Hejare, 1 1 /4" 6 Hejare, CR 128 11 WT2GO 12 Trycktank 13 Teleskopisk starthjälp 16 Expandrar för förankring, 50 st Expanders for anchoring, 50 pcs

502 43 48-01 502 43 50-01 502 43 49-01 531 07 20-02 586 17 17-01 531 07 20-00 543 05 28-78 543 04 62-99 543 04 65-00 531 07 46-74 531 07 20-03 598 74 24-01 966 70 83-01 506 32 63-02 522 93 50-01 502 43 54-01

RESERVEDELER 15 Främre handtag Transportlåda

525 29 73-01 502 29 45-02

Husqvarna DM 200. 502 43 48-01 502 43 49-01 502 43 50-01 543 04 64-26 531 07 20-02 543 05 28-78 543 04 65-05 543 04 65-04 543 04 65-02 531 07 20-03 531 07 46-74 579 50 10-01 579 50 10-02 531 07 46-22 531 28 00-07 531 28 03-29 598 74 24-01 966 70 83-01 506 32 63-02 966 66 66-01 502 43 54-01

Husqvarna DM 230. TILLBEHÖR 1 Förankringskit, inkl. 5 expandrar 2 Gängstång, 1 m 2 Gängstång, 1,5 m 3 Adapter borrkrona, 1 1 /4" F – CR 128 M 3 Adapter borrkrona, 1 /2" G M – CR 128 M 3 Adapter borrkrona, 1 /2" G M – 1 /2" G M 4 Snabbfäste 5 Förlängningsrör, 100 mm, 1 /2" G M – 1 /2" G F 5 Förlängningsrör, 500 mm, 1 /2" G M – 1 /2" G F 6 Hejare, 1 1 /4" 6 Hejare, CR 128 10 Ringadapter 11 WT2GO 12 Vattentank, WT 15, 230 V 13 Trycktank 14 Dammutsugsadapter, 1 /2" G M – 1 1 /4" M 15 Teleskopisk starthjälp Expandrar för förankring, 50 st

502 43 48-01 502 43 50-01 502 43 49-01 531 07 20-02 531 07 20-00 586 17 17-01 543 05 28-78 543 04 62-99 543 04 65-00 531 07 46-74 531 07 20-03 581 25 71-01 598 74 24-01 966 70 83-01 506 32 63-02 543 07 70-61 522 93 50-01 502 43 54-01

RESERVEDELER 17 Främre handtag 19 Nycklar borrmotor, 32 mm 19 Nycklar borrmotor, 24 mm Transportlåda

590 86 97-01 531 14 09-52 531 14 09-51 502 29 45-02

TILLBEHÖR 3 Adapter borrkrona, 1 1 /4" F – CR 128 M 3 Adapter borrkrona, 1 /2" G M – CR 128 M 3 Adapter borrkrona, 1 /2" G M – 1 /2" G M 4 Snabbfäste 5 Förlängningsrör, 100 mm, 1 /2" G M – 1 /2" G F 5 Förlängningsrör, 500 mm, 1 /2" G M – 1 /2" G F 6 Hejare, 1 1 /4" 6 Hejare, CR 128 11 WT2GO 12 Vattentank, WT 15, 230 V 966 70 83-01 13 Trycktank 15 Teleskopisk starthjälp Expandrar för förankring, 50 st

531 07 20-02 586 17 17-01 531 07 20-00 543 05 28-78 543 04 62-99 543 04 65-00 531 07 46-74 531 07 20-03 598 74 24-01 966 70 83-01 506 32 63-02 522 93 50-01 502 43 54-01

Husqvarna DM 406 H. TILLBEHÖR 1 Förankringskit, inkl. 5 expandrar 2 Gängstång, 1 m 2 Gängstång, 1,5 m 3 Adapter borrkrona, 1 1 /4" F – CR 128 M 3 Adapter borrkrona, 1 1 /4" F – 1 /2" G F 4 Snabbfäste 5 Förlängningsrör, 300 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 5 Förlängningsrör, 500 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 5 Förlängningsrör, 1000 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 6 Hejare, CR 128 6 Hejare, 1 1 /4" 7 Distansbricka för snabbfäste 12 Vattentank, WT 15, 230 V 13 Trycktank Expandrar för förankring, 50 st Distans, 200 mm

502 43 48-01 502 43 49-01 502 43 50-01 531 07 20-02 543 04 64-26 543 05 28-78 543 04 65-02 543 04 65-04 543 04 65-05 531 07 46-74 531 07 20-03 579 50 10-01 966 70 83-01 506 32 63-02 502 43 54-01 586 87 99-01

105


BORRSTATIV

DS 900

DS 500

DS 50 GYRO

TEKNISKA DATA Borrdiameter, max. mm Borrlängd, max. mm Längd, teleskopisk stämp, m Pivåterande Vinkling Vikt inkl. matarhus, kg

900 950 — — 0 – 60° 24.0

500 706 — — 0 – 90° 17.6

350 670 3.1 Steglöst justerbar + / – 90° 56.0

REKOMMENDERAD UTRUSTNING Borrmotor

DM 700, DM 650, DM 406 H

DM 430, DM 400, DM 280

DM 430, DM 400, DM 280

967 30 16-02

967 96 86-01

965 15 78-20, inkl. bottenplatta 50 AT

ARTIKELINFORMATION

965 15 78-21, exkl. bottenplatta 50 AT

AUTOMATISK BORRNING

AD 10

TEKNISKA DATA Hastighet, m /min Vikt, kg

0 – 3,2 i båda riktningarna 3,6

REKOMMENDERAD UTRUSTNING Borrmotorer Borrstativ

DM 340, DM 280 DS 450, DS 50 Gyro

ARTIKELINFORMATION 966 66 66-01

106


BORRNING

DS 40 GYRO

DS 250

DS 150

150 600 3.1 Steglöst justerbar + / – 90° 30.0

250 685 — — 0 – 60° 16.0

150 495 — — 0 – 60° 15.5

DM 230

DM 280, DM 230, DM 220

DM 230

965 15 76-05, inkl. DM-fäste (handhållet)

966 82 73-01, EU-RoW

966 82 72-01

Slamringar. VARIANTBESKRIVNING, MM

ARTIKELBESKRIVNING

ARTIKELNUMMER

WSR 100 WSR 150 WSR 200 WSR 250 WSR 300 WSR 350 DS 100 DS 150 DS 200 DS 250 DS 300 DS 350 D 100 D 150 D 200 D 250 D 300 D 350

Vattenhållningsring Vattenhållningsring Vattenhållningsring Vattenhållningsring Vattenhållningsring Vattenhållningsring Tätningsskiva med skala för WSR 100 Tätningsskiva med skala för WSR 150 Tätningsskiva med skala för WSR 200 Tätningsskiva med skala för WSR 250 Tätningsskiva med skala för WSR 300 Tätningsskiva med skala för WSR 350 Gummitätningssats för WSR 100 Gummitätningssats för WSR 150 Gummitätningssats för WSR 200 Gummitätningssats för WSR 250 Gummitätningssats för WSR 300 Gummitätningssats för WSR 350

593 56 30-01 593 56 30-02 593 56 30-03 593 56 30-04 593 56 30-05 593 56 30-06 593 56 34-01 593 56 34-02 593 56 34-03 593 56 34-04 593 56 34-05 593 56 34-06 593 96 39-01 593 96 39-02 593 96 39-03 593 96 39-04 593 96 39-05 593 96 39-06

Observera att tätningsskivor inte medföljer slamringarna utan måste beställas extra.

AD 10 gör borrningsarbetet enklare och snabbare så att användaren kan producera mer på kortare tid och med mindre påfrestningar. Detta automatiska borrsystem anpassar matningshastig­heten optimalt till den borr­motor som används. Resultatet blir ett mycket effektivt arbete med hög precision. Hastighet, riktning och kraft kan enkelt ställas in med ett och samma reglage.

107


1 2 m pelare för DS 900

2 2 m pelare för DS 500

3

Vakuumpump med kraftfull elektrisk motor och tubformad tank

4 Förankringssats, inklusive stor mutter, fästskruv, riktare och 5 slagankare

6 Vakuumpackning 8 Distansbricka för snabbfäste 5 Vakuumplatta 7 Förankringssystem för fastsättning i abrasiva material

10 Ringadapter 12 Hjulkit (DS 500)

14 Långt stöd för ryggen

AD 10-Adapter 9 11 Hjulkit (DS 900)

Husqvarna DS 900 och DS 500.

108

13 Hjulkit (DS 500 Stor)

Husqvarna DS 250 och DS 150.

TILLBEHÖR 1 2 m borrpelare (DS 900) 2 2 m borrpelare (DS 500) 3 Vakuumpump, VP 200 4 Förankringskit, inkl. 5 expandrar 5 Vakuumplatta 7 Gängstång, 1,5 m 7 Gängstång, 1 m 8 Distansbricka för snabbfäste 9 AD 10-adapter (DS 900/ DS 500) 10 Ringadapter 11 Hjul (DS 900) 12 Hjulkit (DS 500) 13 Hjulkit (DS 500 stora) 14 Långt stöd för ryggen (DS 900) 15 AD 10 Expandrar för förankring, 50 st Långa utjämningsskruvar

591 14 90-02 595 89 50-02 544 92 90-01 502 43 48-01 597 63 51-02 502 43 50-01 502 43 49-01 579 50 10-01 586 74 84-01 581 25 71-01 587 08 81-01 582 17 33-01 582 17 33-02 582 87 29-01 966 66 66-01 502 43 54-01 598 93 90-01

RESERVEDELER 21 3-ekrat handtag

541 40 50-39

TILLBEHÖR 3 Vakuumpump, VP 200 4 Förankringskit, inkl. 5 expandrar 7 Gängstång, 1.5m 7 Gängstång, 1 m 10 Ringadapter för DS 250 Expandrar för förankring, 50 st Hankoppling Hjulbas

544 92 90-01 502 43 48-01 502 43 50-01 502 43 49-01 581 25 71-01 502 43 54-01 541 40 40-71 541 40 50-89

RESERVEDELER 6 Vakuumlock Dammsugarsats

578 93 21-01 579 24 27-01


BORRNING

15 Automatiskt borrsystem AD 10

Husqvarna DS 50 Gyro. TILLBEHÖR 8 Distansbricka för snabbfäste 10 Ringadapter

579 50 10-01 581 25 71-01

15 AD 10 16 Pelarförskjutare

966 66 66-01 544 96 60-01 506 40 05-03 506 40 85-05 544 96 96-01 544 14 02-01 544 96 69-01 506 40 76-10 506 40 84-06

17 Stativförlängare, inre 17 Stativförlängare, yttre 16 Vinklat förankringsstöd

18 Offset arm 19 Stoppring 19 Gummerad stödplatta

Bakre stöd Stöd upptill RESERVEDELER 20 3-ekrat handtag 21 Verktygssats, ingår i standardpaket

17 Stativförlängare som ger borrstativet större kapacitet

541 40 50-39 506 40 86-01

18 Pelarförskjutare, för borrning på svåråtkomliga ställen

19 För enklare gradborrning och kontroll av borrdjup: gummerad stödplatta och stoppring

20 Matarspak

21 Verktygssats

109


BORRMOTORER MED STATIV

DMS 240

DMS 160 AT

DMS 160 A

TEKNISKA DATA Effekt, W Motor Spänning, V Spindelhastighet utan last, v/min Spindelhastighet med last, v/min Borrkoppling Borrdiameter, max mm Borrlängd, max mm Pelarhöjd, mm Total vikt, kg Ljudtryck, dB (A) Ljudeffekt, dB (A) Ljudtryck, dB (A) Ljudeffekt, dB (A) Vikt, kg

2400 1-fas, Elektrisk 230 /110 390 / 890 280 / 640 1 1 /4" 7 UNC 250 685 1000 20.4 99 106 98 113 14.0

1550 1-fas, Elektrisk 230 /110 1100 700 R 1 /2" 120 700 890 12.0 89 102 88 97 14.0

1550 1-fas, Elektrisk 230 /110 1100 700 R 1 /2" 120 700 840 10.5 89 102 88 97 13.0

965 17 36-03, 230 V

965 15 75-04, 230 V

965 15 75-02, 230 V

ARTIKELINFORMATION

NYHET

NYHET

KRAFTAGGREGAT

PP 492

PP 70

PP 325 E

PP 518

TEKNISKA DATA Uteffekt, kW Märkström, A Spänning, V Tryck, bar Flöde, l /min Vikt inkl. olja, kg

20 32 /25 /16 reducerad 400 — — 25

6.5 16 120-480 — — 18

9.3 16 400 140 40 95.0

10.4 — Bensindrivet 140 20, 30, 40 145.0 inkl. olja och slangar

REKOMMENDERAD UTRUSTNING WS 482 HF, WS 440 HF, CS 10 DM 650/700, K 6500/7000, DM 406 H, K 3600 MK II, K 2500 (tillsammans med WS 482 HF eller K 6500/7000 Ring, K 6500/7000 WS 440 HF) K 6500/7000, Chain K 6500/7000 Ring, K 6500/7000 Chain, DM 650/700

DM 406 H, K 3600 MK II, K 2500

970 45 59-01, 380 – 400 V, 5 -stifts 970 45 59-02,380 – 400 V, 4 -stifts För tillbehör, se sida 73

967 15 36-02, inkl. hydraulslangssats, 1 /2" ×7,6 m

ARTIKELINFORMATION

110

967 82 83-05

965 15 64-02, 400 V, 5 -stifts SoftStart™ 965 15 64-07, 230 /400 V, 5 -stifts Y-D start 965 15 64-04, 400 V, 4 -stifts SoftStart™


BORRNING

Husqvarna DMS 240. ACESSÓRIOS 1 Adapter borrkrona, 1 1 /4" F – CR 128 M 1 Adapter borrkrona, 1 1 /4" F – 1 /2" G F 2 Förlängningsrör, 300 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 2 Förlängningsrör, 500 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 2 Förlängningsrör, 1000 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 3 Dammutsugsadapter, 1 /2" G M – 1 1 /4" M 4 Snabbfäste 5 Hejare, CR 128 5 Hejare, 1 1 /4" 6 Förankringskit, inkl. 5 expandrar 7 Gängstång, 1 m 7 Gängstång, 1,5 m 10 Vattentank, WT 15, 230 V 10 Vattentank, WT 15, 110 V 11 Trycktank 12 Vakuumpump, VP 200 Expandrar för förankring, 50 st

531 07 20-02 543 04 64-26 543 04 65-02 543 04 65-04 543 04 65-05 543 07 70-61 585 36 69-01 531 07 20-03 531 07 46-74 502 43 48-01 502 43 49-01 502 43 50-01 966 70 83-02 965 97 10-02 506 32 63-02 544 92 90-01 502 43 54-01

1 Stort urval adaptrar för olika gängor

2 Förlängningsrör för djupborrning med standardborrkronor

3 Dammutsugsadapter

4 Drifter

5 Hejare

6 Förankringssats, inklusive stor mutter, fästskruv, riktare och 5 slagankare

Husqvarna DMS 160 AT  och  DMS 160 A. ACESSÓRIOS 1 Adapter borrkrona, 1 /2" G M – 1 1 /4" M 1 Adapter borrkrona, 1 /2" G M – CR 128 M 2 Förlängningsrör, 100 mm, 1 /2" G M – 1 /2" G F 2 Förlängningsrör, 500 mm, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M, stål 3 Dammutsugsadapter, 1 /2" G M – 1 1 /4" M 5 Hejare, 1 1 /4" 5 Hejare, CR 128 6 Förankringskit, inkl. 5 expandrar 8 Gängstång, 1 m 8 Gängstång, 1,5 m 9 Vakuumplatta med liten diameter 10 WT2GO 11 Vattentank, WT 15, 110 V 11 Trycktank 12 Vakuumpump, VP 200 13 Nycklar borrmotor, 27 mm 14 Expandrar för förankring, 50 st Vakuumplatta med liten diameter Damm- och slamuppsamlare, 132 mm

543 04 64-98 531 07 20-00 543 04 62-99 543 04 65-04 543 07 70-61 531 07 46-74 531 07 20-03 502 43 48-01 502 43 50-01 502 43 49-01 544 45 84-01 598 74 24-01 966 70 83-01 966 70 83-02 506 32 63-02 544 92 90-01 531 11 95-18 502 43 54-01 531 28 02-95

PEÇAS DE RECÁMBIO 15 Verktygssats, ingår i standardpaket

506 40 86-01

7 Förankringssystem för DMS 240

8 Förankringssystem för DMS 160 AT och DMS 160 A

9 Vakuumplatta med liten diameter för DMS 160 AT och DMS 160 A

10 WT2GO

11 WT 15 batteridriven vattentank 12 Tryckvattentank, 13,3 l med 3 m slang

Husqvarna PP 70. PEÇAS DE RECÁMBIO Adapterkabel- 6500/650 serie av verktyg med PP 70 Adapterkabel - 7000/700serie av verktyg med PP 65/PP 220 16 Nätadapter

596 26 31-01 596 26 31-02 585 56 41-01

13 Vakuumpump med kraftfull elektrisk motor och tubformad tank

Husqvarna PP 325 E. PEÇAS DE RECÁMBIO 17 Hydrauliskt oljefilter 18 Koppling för vattenslang

531 11 82-49 510 20 30-01

Husqvarna PP 518. PEÇAS DE RECÁMBIO 19 Hydraulslangsats, 1 /2" ×7,6 m 19 20 Hydraulslangsats, 5/8" x 7.6m 19 Hydraulslangsats, 5 /8" × 15,2 m Ersättningsbatteri, 12 V

14 Borrmotornycklar

15 Verktygssats för DMS 160 AT och DMS 160 A

16 Adapter för kabelknippe

17 Hydrauliskt oljefilter

18 Koppling för vattenslang

19 Hydraulslangsats

510 20 23-06 510 20 23-08 510 20 23-10 522 95 02-01

Slamringar. Utforska vårt sortiment av slamringar och se information om rätt maskin- och ringkombination på sidan 107. .

111


DIAMANTVERKTYG FÖR BORRNING Med över 70 års erfarenhet i ryggen fortsätter Husqvarna att utveckla högpresterande diamantborrkronor för såväl yrkesfolk som övriga användare. Vårt sortiment av borrkronor består av fyra serier. D 1400 Elite-Drill finns med den revolutionerande Diagrip™-tekniken där diamanterna är specialbehandlade så att de fördelas optimalt i segmentet och hålls kvar längre.   Serien Vari-Drill består av lasersvetsade, slitstarka verktyg med höga prestanda och friskärande egenskaper, medan D 600-serien är utformad för att borra i kakel. Tacti-Drill-serien är pålitliga, lasersvetsade borrkronor som är mycket kostnadseffektiva vid mindre intensiv användning i tyngre tillämpningar.

VERKLIGT LIV, VERKLIG PRESTANDA

Z-EDGE. Utrustad med Z-formade segment som minimera friktionen mellan segmentet och materialet som skärs, håller ner vibrationerna till ett minimum, vilket innebär en snabbare, mjukare kapning och längre livslängd.

Den nya D1510 Z-Edge-borrkronan har utformats för att leverera där det betyder något, i verkligheten. Det är här Z-EDGE gör skillnad - med ett snabbare, mjukare snitt och ökad livslängd. År 2021 lägger Husqvarna till en roof top-design i vår befintliga borr D1510 Z-Edge, för att minska vibrationer och uppnå optimerad prestanda från början. • Smidig och snabb start även när kärnkronan är ny • Den smala toppen av segmentet hjälper till centrera borren när den används. Vilket förenklar arbeten med handhållen borrning och borrning i väggar. • Snabb, jämn borrhastighet från att borrkronan är ny tills att den är förbrukad.

GULD SILVER BRONS Se sidan 8 för närmare information.

Z-EDGE PRODUKT

D 1510

ELITE-DRILL D 1405

D 1420

D 1425

D 1210

● ● ● ● ●

SEGMENTFORM MATERIAL Plattor Natursten, granit Betong, hård Betong, medelhård Betong, mjuk Betong, abrasiv Asfalt Tegel Cementblock REKOMMENDERAD UTRUSTNING Borrmotor

● ● ●

112

= Optimal

● ●

= Bra

= Acceptabel

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

— — —

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

— — — — —

— — — — —

● ●

● ● ●

● ● ●

— — — —

● ●

● ●

— — —

● ●

DM 700, DM 406 H, DM 430, DM 400, DM 280, DMS 240

— = Rekommenderas ej

● ●


BORRNING

VARI-DRILL

TACTI-DRILL

D 20

D 65

D 810

D 35

D 05

D 25

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

— — —

● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

— — — —

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

DM 280, DM 230, DM 220, DMS 240, DMS 160 AT / A

DM 230, DM 220, DMS 160 AT / A

● ● ●

DM 700, DM 406 H, DM 430, DM 400, DM 280, DM 200, DMS 240

D 20

113


Husqvarna Elite-Drill D 1510 Z Edge. Borrkrona i guld-nivå med Z-edge-segment för snabbare borrning i medelhård armerad betong. För motorer från 2,4 kW och uppåt. 500 mm kärnlängd som standard. DIAMETER, MM

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H)

ANTAL SEGMENT

ARTIKELNUMMER KOPPLING CR 128

82 92 102 107 112 122 127 132 142 152 162 172 182 200 225 250 300 350

24.0x4.0x8.0+2 24.0x4.0x8.0+2 24.0x4.0x8.0+2 24.0x4.0x8.0+2 24.0x4.0x8.0+2 24.0x4.0x8.0+2 24.0x4.0x8.0+2 24.0x4.0x8.0+2 24.0x4.0x8.0+2 24.0x4.5x8.0+2 24.0x4.5x8.0+2 24.0x4.5x8.0+2 24.0x4.5x8.0+2 24.0x4.5x8.0+2 24.0x4.5x8.0+2 24.0x4.5x8.0+2 24.0x4.5x8.0+2 24.0x4.0x8.0+2

8 9 9 10 10 11 12 12 12 13 13 14 14 15 15 17 19 22

529 55 92 01 529 55 55 01 529 55 56 01 529 55 57 01 529 55 58 01 529 55 59 01 529 55 60 01 529 55 61 01 529 55 62 01 529 55 63 01 529 55 64 01 529 55 65 01 529 55 66 01 529 55 67 01 529 55 68 01 599 25 91 02 529 55 70 01 529 55 71 01

Andra diametrar fås på begäran.

Husqvarna Elite-Drill D 1405. Borrkrona på guldnivå med Diagrip™-teknik för enkel borrning i hård betong. För motorer från 2,4 kW och uppåt. 500 mm kärnlängd som standard. DIAMETER, MM

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H)

ANTAL SEGMENT

52 62 72 82 92 102 107 112 122 127 132 142 152 162 172 182 200 225 250 300 350

24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2

5 6 6 7 7 8 9 9 10 10 11 11 12 12 13 13 14 15 16 18 21

Andra diametrar fås på begäran.

114

ARTIKELNUMMER KOPPLING CR 128 582 06 29-02 582 06 30-02 582 06 31-02 582 18 62-02 582 49 89-01 582 18 93-02 582 18 94-02 582 18 95-02 582 18 96-02 582 18 97-02 582 06 32-02 582 18 98-02 582 19 51-02 582 19 52-02 582 19 53-02 582 19 54-02 582 19 55-02 582 19 56-02 582 19 57-02 582 19 58-02 582 19 59-02


BORRNING

Husqvarna Elite-Drill D 1420. Borrkrona på guldnivå med Diagrip™-teknik för bästa hållbarhet under krävande förhållanden. För motorer från 2,4 kW och uppåt. 500 mm kärnlängd som standard. DIAMETER, MM

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H)

ANTAL SEGMENT

16 18 20 22 24 25 26 28 29 32 35 38 40 45 52 62 72 82 92 102 107 112 122 127 132 142 152 162 172 182 200 225 250 275 300 350

3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 3.2×7.5+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2 24.0×4.5×9.0+2

Crown Crown Crown Crown Crown Crown Crown Crown Crown Crown Crown Crown Crown Crown 5 6 6 7 8 8 9 9 10 10 11 11 12 12 13 13 14 15 16 18 18 21

ARTIKELNUMMER KOPPLING CR 128 586 42 46-02 586 42 52-02 586 42 53-02 586 42 57-02 586 42 59-02 586 42 60-02 586 42 62-02 586 42 63-02 586 42 66-02 586 42 69-02 586 42 75-02 586 42 77-02 587 86 48-03 586 42 84-02 586 08 35-03 586 08 37-03 586 08 41-03 586 08 45-03 586 08 48-03 586 08 50-03 586 08 51-03 586 08 52-03 586 08 55-03 586 08 57-03 586 08 59-03 586 08 61-03 586 08 63-03 586 08 64-03 586 08 67-03 586 08 70-03 586 08 75-03 586 08 81-03 586 08 84-03 586 08 88-03 586 08 90-03 586 08 95-03

Andra diametrar fås på begäran.

Husqvarna Elite-Drill D 1425. Diagrip™ borrkrona på guldnivå med hög hållbarhet i kraftigt armerad betong. 500 mm kärnlängd som standard. DIAMETER, MM

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H)

ANTAL SEGMENT

52 62 72 82 92 102 107 112 122 127 132 142 152 162 172 182 200 225 250 300 350

24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×3.5×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2 24.0×4.0×9.0+2

5 6 6 7 7 8 9 9 10 10 11 11 12 12 13 13 14 15 16 18 21

ARTIKELNUMMER KOPPLING CR 128 591 14 07-01 591 14 09-01 591 14 11-01 591 14 13-01 592 88 11-02 591 14 15-01 591 14 16-01 591 14 17-01 591 14 18-01 591 14 19-01 591 14 20-01 591 14 21-01 591 14 22-01 591 14 23-01 591 14 24-01 591 14 25-01 591 14 26-01 591 14 28-01 591 14 29-01 591 14 30-01 591 14 31-01

Andra diametrar fås på begäran.

115


Husqvarna Vari-Drill D 20. Borrkrona på silvernivå för tunga tillämpningar vid borrning i medelhård till hård betong. För motorer på 1,5–4 kW. DIAMETER, MM

KOPPLING

RÖRLÄNGD, MM

18 20 22 24 25 26 28 29 30 32 35 38 39 40 42 45 52 62 72 82 87 102 107 112 122 132 152 162 172 182 200 225 250 300

1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4"

450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H) 18,0 × 3,2 × 7,5+ 2 20,0 × 3,2 × 7,5+ 2 22,0 × 3,2 × 7,5+ 2 24,0 × 3,2 × 7,5+ 2 25,0 × 3,2 × 7,5+ 2 26,0 × 3,2 × 7,5+ 2 28,0 × 3,2 × 7,5+ 2 29,0 × 3,2 × 7,5+ 2 30,0 × 3,2 × 7,5+ 2 32,0 × 3,2 × 7,5+ 2 35,0 × 3,2 × 7,5+ 2 38,0 × 3,2 × 7,5+ 2 39,0 × 3,2 × 7,5+ 2 40,0 × 3,2 × 7,5+ 2 42,0 × 3,2 × 7,5+ 2 45,0 × 3,2 × 7,5+ 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,7 × 9,0 + 2 24,0 × 3,7 × 9,0 + 2 24,0 × 3,7 × 9,0 + 2 24,0 × 4,0 × 9,0 + 2 24,0 × 4,0 × 9,0 + 2 24,0 × 4,0 × 9,0 + 2 24,0 × 4,0 × 9,0 + 2 24,0 × 4,3 × 9,0 + 2 24,0 × 4,3 × 9,0 + 2 24,0 × 4,3 × 9,0 + 2

ANTAL SEGMENT

ARTIKELNUMMER

Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona 5 6 6 7 7 8 9 9 10 11 12 12 13 13 14 16 17 21

582 00 29-01 582 00 30-01 582 00 36-01 582 00 37-01 582 00 39-01 582 00 40-01 582 00 42-01 582 00 43-01 582 1971-01 582 00 44-01 582 00 45-01 582 00 46-01 582 00 47-01 582 19 72-01 582 00 48-01 582 00 50-01 582 00 51-01 582 00 53-01 582 00 54-01 582 00 55-01 582 00 56-01 582 00 57-01 582 00 58-01 582 00 59-01 582 00 60-01 582 00 61-01 582 00 62-01 582 00 63-01 582 00 64-01 582 00 65-01 582 00 66-01 582 00 67-01 582 00 68-01 582 00 69-01

ANTAL SEGMENT

ARTIKELNUMMER

5 5 6 6 7 7 8 9 10 11 12 12 13 13 14 16 17 21

581 99 63-01 581 99 64-01 581 99 65-01 581 99 66-01 581 99 67-01 581 99 68-01 581 99 74-01 581 99 76-01 581 99 78-01 581 99 79-01 581 99 80-01 581 99 88-01 581 99 89-01 581 99 90-01 581 99 91-01 581 99 92-01 581 99 93-01 581 99 94-01

Husqvarna Vari-Drill D 65. Borrkrona på silvernivå med mycket goda prestanda och hög slitstyrka i tunga tillämpningar. För motorer på 1,5–4 kW.

116

DIAMETER, MM

KOPPLING

RÖRLÄNGD, MM

52 57 62 72 82 87 102 112 122 132 152 162 172 182 200 225 250 300

1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4"

450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H) 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,5 × 9,0 + 2 24,0 × 3,7 × 9,0 + 2 24,0 × 3,7 × 9,0 + 2 24,0 × 3,7 × 9,0 + 2 24,0 × 4,0 × 9,0 + 2 24,0 × 4,0 × 9,0 + 2 24,0 × 4,0 × 9,0 + 2 24,0 × 4,0 × 9,0 + 2 24,0 × 4,3 × 9,0 + 2 24,0 × 4,5 × 9,0 + 2 24,0 × 4,5 × 9,0 + 2


BORRNING

Husqvarna Tacti-Drill D 20. Borrkrona på bronsnivå med friskärande egenskaper för höga hastigheter. För motorer på 1,5–4 kW. DIAMETER, MM

KOPPLING

RÖRLÄNGD, MM

52 62 72 82 102 112 122 132 152 162 182 200 225 250 300

1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4" 1 1/4"

450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450 450

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H) 24,0 × 3,5 × 7,0 + 2 24,0 × 3,5 × 7,0 + 2 24,0 × 3,5 × 7,0 + 2 24,0 × 3,5 × 7,0 + 2 24,0 × 3,5 × 7,0 + 2 24,0 × 3,5 × 7,0 + 2 24,0 × 3,7 × 7,0 + 2 24,0 × 3,7 × 7,0 + 2 24,0 × 3,7 × 7,0 + 2 24,0 × 4,0 × 7,0 + 2 24,0 × 4,0 × 7,0 + 2 24,0 × 4,0 × 7,0 + 2 24,0 × 4,0 × 7,0 + 2 24,0 × 4,3 × 7,0 + 2 24,0 × 4,3 × 7,0 + 2

ANTAL SEGMENT

ARTIKELNUMMER

5 5 6 7 8 9 10 11 12 12 13 13 16 17 21

582 07 69-01 582 07 71-01 582 07 73-01 582 07 74-01 582 07 76-01 582 07 80-01 582 07 81-01 582 07 82-01 582 07 83-01 582 07 84-01 582 07 85-01 582 07 86-01 582 07 87-01 582 07 88-01 582 07 89-01

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H) 8,0 × 2,3 × 7,0 + 2 10,0 × 2,3 × 7,0 + 2 12,0 × 2,3 × 7,0 + 2 14,0 × 2,3 × 7,0 + 2 16,0 × 2,3 × 7,0 + 2 18,0 × 2,3 × 7,0 + 2 20,0 × 2,3 × 7,0 + 2 22,0 × 2,3 × 7,0 + 2 24,0 × 2,3 × 7,0 + 2 25,0 × 2,3 × 7,0 + 2 26,0 × 2,3 × 7,0 + 2 28,0 × 2,3 × 7,0 + 2 30,0 × 2,3 × 7,0 + 2 32,0 × 2,3 × 7,0 + 2 35,0 × 2,3 × 7,0 + 2 40,0 × 2,3 × 7,0 + 2 45,0 × 2,3 × 7,0 + 2 50,0 × 2,3 × 7,0 + 2 24,0 × 2,5 × 7,5 + 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2 24,0 × 2,5 × 7,5+ 2

ARTIKELNUMMER

Husqvarna tunnväggiga D 1210. Borrkronan D 1210 på guldnivå erbjuder mycket hög hastighet. För motorer på 1,5–2,5 kW. DIAMETER, MM

KOPPLING

LÄNGD, MM

TYP

8 10 12 14 16 18 20 22 24 25 26 28 30 32 35 40 45 50 55 61 66 71 76 81 91 101 111 120 125 131 141 151

1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G

200 200 200 200 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350

Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona 5 6 6 7 7 7 8 9 10 11 11 11 12 12

522 68 05-01 522 68 06-01 522 68 07-01 522 68 08-01 522 68 09-01 522 68 10-01 522 68 11-01 522 68 12-01 522 68 13-01 522 68 14-01 522 68 15-01 522 68 16-01 522 68 17-01 522 68 18-01 522 68 19-01 522 68 20-01 522 68 22-01 522 68 23-01 522 68 25-01 522 68 26-01 522 68 28-01 522 68 29-01 522 68 21-01 522 68 31-01 522 68 34-01 522 68 35-01 522 68 38-01 522 68 40-01 573 94 83-01 522 68 43-01 573 94 84-01 573 94 86-01

Andra diametrar fås på begäran.

117


Husqvarna med tunn vägg D 810. Borrkrona på silvernivå med enastående mångsidighet vid handhållen våtborrning. För motorer på 1,5–2,5 kW. DIAMETER, MM

KOPPLING

RÖRLÄNGD, MM

10 12 14 16 18 20 22 25 28 30 32 35 40 42 45 50 56 61 66 71 81 91 101 111 121 131

1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G 1 /2" G

150 150 250 250 250 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350 350

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H) 10,0 × 2,3 ×7,5 + 2 12,0 × 2,3 ×7,5 + 2 14,0 × 2,3 ×7,5 + 2 16,0 × 2,3 ×7,5 + 2 18,0 × 2,3 ×7,5 + 2 20,0 × 2,3 ×7,5 + 2 22,0 × 2,3 ×7,5 + 2 25,0 × 2,3 ×7,5 + 2 28,0 × 2,3 ×7,5 + 2 30,0 × 2,3 ×7,5 + 2 32,0 × 2,3 ×7,5 + 2 35,0 × 2,3 ×7,5 + 2 40,0 × 2,3 ×7,5 + 2 42,0 × 2,3 ×7,5 + 2 45,0 × 2,3 ×7,5 + 2 50,0 × 2,3 ×7,5 + 2 24,0 × 2,7 ×7,0 + 2 24,0 × 2,7 ×7,0 + 2 24,0 × 2,7 ×7,0 + 2 24,0 × 2,7 ×7,0 + 2 24,0 × 2,7 ×7,0 + 2 24,0 × 2,7 ×7,0 + 2 24,0 × 2,7 ×7,0 + 2 24,0 × 2,7 ×7,0 + 2 24,0 × 2,7 ×7,0 + 2 24,0 × 2,7 ×7,0 + 2

ANTAL SEGMENT

ARTIKELNUMMER

Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona Krona 5 6 6 6 7 8 8 9 10 11

522 88 30-01 522 88 31-01 522 88 32-01 522 88 33-01 522 88 34-01 522 88 35-01 522 88 36-01 522 88 37-01 522 88 38-01 522 88 39-01 522 88 40-01 522 88 41-01 522 88 42-01 574 52 67-01 522 88 43-01 522 88 44-01 522 78 79-01 522 78 80-01 522 78 81-01 522 78 82-01 522 78 83-01 522 78 84-01 522 78 85-01 522 78 86-01 522 78 87-01 522 78 88-01

ANTAL SEGMENT

ARTIKELNUMMER

4 4 4 5 6 8 9 12 12 14

522 79 04-01 522 79 05-01 522 79 06-01 522 79 07-01 522 79 08-01 522 79 09-01 522 79 10-01 522 79 11-01 522 79 12-01 522 79 13-01

Husqvarna Vari-Drill D35. Borrkrona på silvernivå för torr- och våtborrning. För motorer på 1,8–3 kW. DIAMETER, MM

KOPPLING

RÖRLÄNGD, MM

37 47 57 72 87 112 127 152 162 200

1 1 /4" 1 1 /4" 1 1 /4" 1 1 /4" 1 1 /4" 1 1 /4" 1 1 /4" 1 1 /4" 1 1 /4" 1 1 /4"

350 350 350 350 350 350 350 350 350 350

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H) 16,3 × 3,0 × 6,5 24,0 × 3,5 × 6,5 24,0 × 3,5 × 6,5 24,0 × 3,5 × 6,5 24,0 × 3,5 × 6,5 24,0 × 4,0 × 6,5 24,0 × 4,0 × 6,5 24,0 × 4,0 × 6,5 24,0 × 4,0 × 6,5 24,0 × 4,0 × 6,5

Tillbehör Vari-Drill D35.

118

TYP

ARTIKELNUMMER

Centreringsdon, ∅ 37 mm Centreringsdon, ∅ 47 mm Centreringsdon, ∅ 57 mm Centreringsdon, ∅ 72 mm Centreringsdon, ∅ 87 mm Centreringsdon, ∅ 112 mm Centreringsdon, ∅ 127 mm Centreringsdon, ∅ 152 mm Centreringsdon, ∅ 162 mm Centreringsdon, ∅ 200 mm Dammutsugsadapter, 1 /2" G M – 1 1 /4" M Vakuumskarvdon, 1 1 /4" F – 1 1 /4" M

581 79 94-01 581 79 94-02 581 79 94-04 581 79 94-74 581 79 94-05 581 79 94-06 581 79 94-07 581 79 94-08 581 79 94-09 581 79 94-10 543 07 70-61 543 08 08-32


BORRNING

Husqvarna Vari-Drill D25. Borrkrona på silvernivå för torrborrning i hög hastighet med handhållna borrmotorer. Från 1 kW. DIAMETER, MM

RÖRLÄNGD, MM

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H)

ANTAL SEGMENT

ARTIKELNUMMER

VARI-DRILL D 25 MED M 16-KOPPLING OCH RÖRLÄNGD 150 MM 37 150 52 150 57 150 68 150 85 150 107 150 117 150 127 150 152 150 162 150

16,0 × 3,0 × 9,0 24,0 × 3,5 × 9,0 24,0 × 3,5 × 9,0 24,0 × 3,5 × 9,0 24,0 × 3,5 × 9,0 24,0 × 4,0 × 9,0 24,0 × 4,0 × 9,0 24,0 × 4,0 × 9,0 24,0 × 4,0 × 9,0 24,0 × 4,0 × 9,0

4 4 4 4 4 5 5 6 7 8

586 09 96-01 586 09 97-01 586 09 98-01 586 09 99-01 586 10 00-01 586 10 01-01 586 10 02-01 586 10 03-01 586 10 04-01 586 10 05-01

VARI-DRILL D 25 MED 1/2" GF-KOPPLING OCH RÖRLÄNGD 150 MM 37 150 52 150 65 150 107 150 117 150 127 150 152 150

16,0 × 3,0 × 9,0 24,0 × 3,5 × 9,0 24,0 × 3,5 × 9,0 24,0 × 4,0 × 9,0 24,0 × 4,0 × 9,0 24,0 × 4,0 × 9,0 24,0 × 4,0 × 9,0

4 4 4 5 5 6 7

586 10 08-01 586 10 09-01 586 10 10-01 586 10 11-01 586 10 12-01 586 10 13-01 586 10 14-01

VARI-DRILL D 25 MED M 16-KOPPLING OCH RÖRLÄNGD 62 MM 68 62 82 62

24,0 × 3,5 × 9,0 24,0 × 3,5 × 9,0

4 4

586 10 16-01 586 10 17-01

Tillbehör Vari-Drill D 25. TYP

ARTIKELNUMMER

Adapter borrkrona, konisk 10 mm*, HEX – 1 /2" G M Adapter borrkrona, konisk 10 mm*, SDS + – 1 /2" G M Adapter borrkrona, konisk 10 mm*, 1 /2" G M – 1 /2" G M Adapter borrkrona, konisk 10 mm*, M 16 F – 1 /2" G M Adapter borrkrona, konisk 8 mm*, HEX – M 16 M Adapter borrkrona, konisk 8 mm*, SDS + – M 16 M Adapter borrkrona, konisk 8 mm*, 1 /2" G M – M 16 M Centreringsdon + centrerande utdragare, konisk 8 mm*, for M 16 length 150 mm Centreringsdon + centrerande utdragare, konisk 10 mm*, for 1 /2" G M length 150 mm Centreringsdon + centrerande utdragare, konisk 8 mm*, for M 16 length 62 mm Förlängningsrör, längd 250 mm, M 16 F – M 16 M Förlängningsrör, längd 250 mm, 1 /2" GF – 1 /2" GM

586 17 15-01 586 17 16-01 586 17 17-01 586 17 18-01 586 17 19-01 586 17 20-01 586 17 21-01 586 17 22-01 586 17 23-01 586 17 24-01 586 17 25-01 586 17 26-01

*Centreringstyp.

Luftkonditioneringssats Vari-Drill D 25 M 16. Komplett paketlösning. Vikt 6 kg. ARTIKELNUMMER 586 09 97-01 586 09 98-01 586 09 99-01 586 10 00-01 586 10 01-01 586 17 22-01 586 17 19-01 586 17 20-01 586 17 21-01 586 17 25-01

BESKRIVNING Vari-Drill D 25 borrkrona, ∅ 52 mm, 150 mm, koppling M 16 Vari-Drill D 25 borrkrona, ∅ 57 mm, 150 mm, koppling M 16 Vari-Drill D 25 borrkrona, ∅ 68 mm, 150 mm, koppling M 16 Vari-Drill D 25 borrkrona, ∅ 85 mm, 150 mm, koppling M 16 Vari-Drill D 25 borrkrona, ∅ 107 mm, 150 mm, koppling M 16 Centreringsdon Adapter borrkrona, HEX – M 16 M Adapter borrkrona, SDS + – M 16 M Adapter borrkrona, 1 /2" GM – M 16 M Förlängningsrör, 250 mm, M 16 F – M 16 M

ANTAL 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ARTIKELNUMMER, SATS 586 10 07-01

ANTAL 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ARTIKELNUMMER, SATS 586 10 15-01

Luftkonditioneringssats Vari-Drill D 25 1 /2" GF. Komplett paketlösning. Vikt 6 kg ARTIKELNUMMER 586 10 08-01 586 10 09-01 586 10 11-01 586 10 12-01 586 10 13-01 586 17 23-01 586 17 15-01 586 17 16-01 586 17 17-01 586 17 26-01

BESKRIVNING Vari-Drill D 25 borrkrona, ∅ 37 mm, 150 mm, koppling 1 /2" G F Vari-Drill D 25 borrkrona, ∅ 52 mm, 150 mm, koppling 1 /2" G F Vari-Drill D 25 borrkrona, ∅ 107 mm, 150 mm, koppling 1 /2" G F Vari-Drill D 25 borrkrona, ∅ 117 mm, 150 mm, koppling 1 /2" G F Vari-Drill D 25 borrkrona, ∅ 127 mm, 150 mm, koppling 1 /2" G F Centreringsdon Adapter borrkrona, HEX – 1 /2" G M Adapter borrkrona, SDS + – 1 /2" G M Adapter borrkrona, 1 /2" G M – 1 /2" G M Förlängningsrör, 250 mm, 1 /2" G F – 1 /2" G M

119


Husqvarna Vari-Drill D 05. Praktisk professionell borrkrona för kakel- och stenplattor. För motorer från 650 W och vinkelslipar. DIAMETER, MM

KOPPLING

RÖRLÄNGD, MM

SEGMENTMÅTT, MM (L × B × H)

ARTIKELNUMMER

6 8 10 12 20 27 35 45 50 55 60 65

HEX HEX HEX HEX M 14 M 14 M 14 M 14 M 14 M 14 M 14 M 14

25 25 25 25 35 35 35 35 35 35 35 35

1,5 × 1,5 1,5 × 1,5 1,5 × 1,5 1,5 × 1,5 2,0 × 2,5 2,0 × 2,5 2,0 × 2,5 2,0 × 2,5 2,0 × 2,5 2,0 × 2,5 2,0 × 2,5 2,0 × 2,5

522 97 05-01 522 97 07-01 522 97 08-01 522 97 09-01 522 97 11-01 522 97 12-01 522 97 13-01 522 97 14-01 522 97 15-01 522 97 16-01 522 97 17-01 522 97 18-01

Tillbehör Vari-Drill D 05. TYP

ARTIKELNUMMER

Adapter M 14 – HEX Centreringsdon för diametrarna 5 –12 mm Centreringsdon för diametrarna 20 – 65 mm

575 31 73-01 522 97 51-01 522 97 52-01

Kakelsats för små diametrar. Komplett paketlösning. För motorer upp till 1 kW. ARTIKELNUMMER 522 97 04-01 522 97 05-01 522 97 06-01 522 97 07-01 522 97 08-01 522 97 09-01 522 97 51-01 575 31 73-01

BESKRIVNING Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 5 mm, 25 mm, koppling HEX Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 6 mm, 25 mm, koppling HEX Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 7 mm, 25 mm, koppling HEX Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 8 mm, 25 mm, koppling HEX Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 10 mm, 25 mm, koppling HEX Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 12 mm, 25 mm, koppling HEX Centreringsdon för diametrarna 5 –12 mm Adapter, HEX – M 16 M

ANTAL 1 1 1 1 1 1 1 1

ARTIKELNUMMER, SATS 522 97 61-01

ANTAL 1 1 1 1 1 1 1 1

ARTIKELNUMMER, SATS 522 97 62-01

Kakelsats för stora diametrar. Komplett paketlösning. För motorer upp till 1 kW. ARTIKELNUMMER 522 97 11-01 522 97 12-01 522 97 13-01 522 97 14-01 522 97 16-01 522 97 18-01 522 97 52-01 575 31 73-01

120

BESKRIVNING Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 20 mm, 35 mm, koppling M 14 Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 27 mm, 35 mm, koppling M 14 Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 35 mm, 35 mm, koppling M 14 Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 45 mm, 35 mm, koppling M 14 Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 55 mm, 35 mm, koppling M 14 Vari-Drill D 05 borrkronor, ∅ 65 mm, 35 mm, koppling M 14 Centreringsdon för diametrarna 20 – 65 mm Adapter, HEX – M 16 M


BORRNING

Generella adapters. Stort urval adaptrar för olika borrgängor samt både för torr- och våtborrkronor. De flesta gängor som används inom borrindustrin finns tillgängliga. BESKRIVNING

ARTIKELNUMMER

FÖR M 16 F BORRKRONOR HEX Rapido – M 16 M SDS + – M 16 M 1 /2" G M – M 16 M

586 17 19-01 586 17 20-01 586 17 21-01

FÖR 1/2" G M BORRKRONOR 1 1 /4" F – 1 /2" G F 1 /2" G F – 1 /2" G F Hilti L – 1 1 /4" M /1 /2" G F Hilti U – 1 1 /4" M /1 /2" G F CR 128 F – 1 /2" G F SDS + – 1 /2" G F

543 04 64-26 543 05 80-35 543 08 16-29 543 05 85-57 531 07 20-01 531 07 71-08

FÖR 1/2" G F BORRKRONOR HEX – 1 /2" G M SDS + – 1 /2" G M 1 /2" GM – 1 /2" G M M 16 F– 1 /2" GM

586 17 15-01 586 17 16-01 586 17 17-01 586 17 18-01

FÖR 1 1/4" F BORRKRONOR 1 /2" G M – 1 1 /4" M Hilti L – 1 1 /4" M /1 /2" G F Hilti U – 1 1 /4" M /1 /2" G F CR 128 F – 1 1 /4" M

543 04 64-98 543 08 16-29 543 05 85-57 531 07 40-04

FÖR PIXIE-BORRKRONOR 1 1 /4" F – CR 128 M 1 /2" G M – CR 128 M

531 07 20-02 531 07 20-00

FÖR DAMMUTSUG 1 /2" G M – 1 1 /4" M

543 07 70-61

Skarvdon. Skarvdonen används vid borrning av djupare hål med standardborrkronor. Finns både i stål och ett lättare aluminiumalternativ. ARTIKELNUMMER

BESKRIVNING

LÄNGD, MM

MATERIAL

FÖR 1/2" G M BORRKRONOR 543 04 62-99 543 05 73-68 543 03 71-25 543 05 73-83 543 04 65-00

1 /2" G M – 1 /2" G F 1 /2" G M – 1 /2" G F 1 /2" G M – 1 /2" G F 1 /2" G M – 1 /2" G F 1 /2" G M – 1 /2" G F

100 200 300 400 500

Stål Stål Stål Stål Stål

FÖR 1/2" G F BORRKRONOR 586 17 26-01

1 /2" G M – 1 /2" G M

250

Stål

FÖR 1 1/4" F BORRKRONOR 543 05 97-78 543 04 65-01 543 04 65-02 543 04 65-03 543 04 65-04 543 04 65-05

1 1 /4" F – 1 1 /4" M 1 1 /4" F – 1 1 /4" M 1 1 /4" F – 1 1 /4" M 1 1 /4" F – 1 1 /4" M 1 1 /4" F – 1 1 /4" M 1 1 /4" F – 1 1 /4" M

100 200 300 400 500 1000

Stål Stål Stål Stål Stål Stål

FÖR PIXIE-BORRKRONOR 531 07 20-04 531 07 20-05

CR 128 F – CR 128 M CR 128 F – CR 128 M

250 500

Stål Stål

FÖR DAMMUTSUG 543 08 08-32

1 1 /4" F – 1 1 /4" M

300

Stål

121


OPTIMERADE KAPMASKINER SOM STÄNDIGT FÖRBÄTTRAS Vi slutar aldrig förbättra våra kapmaskiner och diamantverktyg, oavsett hur bra de blivit. Och vi arbetar ständigt med användaren i fokus. Det är anledning till att du får perfekt avvägda och lätthanterliga maskiner med låg vikt. Med ledande driftsäkerhet och styrka kan du fokusera helt på dina arbets­uppgifter och uppnå fantastiska resultat varje gång.

Sortimentsöversikt. Husqvarna har marknadens bredaste sortiment av handhållna kapmaskiner med fler än 20 olika modeller med sågdjup upp till 450 mm. Oavsett om du föredrar bensin, el, hydraulik, tryckluft eller batteri hittar du rätt motorkap i Husqvarnas sortiment.

K 770 / K 760 Bensindrivna kapmaskiner

K 970 Bensindrivna kapmaskiner

K 1270 Bensindrivna kapmaskiner

K 4000 Elektriska kapmaskiner

K 7000 Elektriska kapmaskiner

K 2500 / K 3600 MK II Hydrauldrivna kapmaskiner

K 40 Tryckluftsdriven kapmaskin

0

100

K 770 Rescue K 770

K 970 Rescue K 970

K 4000

K 1270, K 1270 Rail

K 7000

K 40

K 2500

200

MAX SÅGDJUP [mm]

K 3600 MK II

K 970 Ring 300 K 7000 Ring K 4000 Cut-n-Break

K 760 Cut-n-Break

400

K 970 Chain

K 7000 Chain

6 K 2500 K 3600 MK II

VIKT [kg]

10

20

122

K 7000 Chain

K 970 Chain K 970, K 970 Rescue

K 970 Ring

K 1270

K 1270 Rail

K 7000 K 7000 Ring

Tryckluft

Elektrisk

Bensin

Bensin

Bensin

0

Hydraulisk

3

[kW]

Elektrisk

EFFEKT


HANDHÅLLEN MOTORKAPNING

PRODUKTSERIEN HUSQVARNA PRIME™ – LÄTT UTRUSTNING FÖR TUNGA JOBB

HUSQVARNA K 7000 RING

Vår första elektriska och samtidigt mest kraftfulla ringkap någonsin. Med ett sågdjup på 270 mm är denna kapmaskin ett perfekt komplement till våra väggsågar. K 6500 Ring är kompatibel med kraftaggregaten PP 65, PP 220 och PP 490.

PRIME™ är ett sortiment av HF-utrustning med ett ledande vikt/ effekt-förhållande och en omfattande mångsidighet. Denna produktserie medför att väggsågning, borrning och handhållen kapning kan genomföras med ett och samma kraftaggregat. Du får med andra ord mer gjort men mindre och lättare utrustning. HUSQVARNA K 7000 Vår mest kraftfulla elkap någonsin. Kapmaskinens höga effekt, välbalanserade maskinkropp och låga vibrationsnivåer gör den effektiv och enkel att använda. K 7000 är kompatibel med med kraftaggregaten PP 70, PP 220 och PP 492.

SMARTTENSION Husqvarna K 770 och K 970 är

försedda med det halvautomatiska, fjäderbelastade systemet SmartTension™ som garanterar optimal remspänning för maximal livslängd på remmen.

HUSQVARNA K 7000 CHAIN Vår första elektriska kedjekap. Lätt och kraftfull. Klarar att såga öppningar från 110 × 110 mm och djup upp till 450 mm. Drivs med PP 65, PP 220 eller PP 490.

DEN VERKLIGT GLOBALA KAPMASKINEN Husqvarna K 770 är vår tionde generation av bensindrivna kapmaskiner sedan allt startade 1960. Konstruktionen baseras på nästan 60 års erfarenhet. Maskinen ger full produktivitet under alla arbetsförhållanden världen över. K 770 är utan tvekan den Husqvarna-maskin som bäst symboliserar varumärkets tradition, arv, identitet och globala kompetens.

EGENSKAPER HOS OLIKA SÅGTEKNIKER Standardkapning

RELATIV SÅGHASTIGHET

Djupkapning

300 MM KLINGA

350 MM KLINGA

400 MM KLINGA

RING

CUT-N-BREAK

CHAIN

Hög

Hög

Hög

Medium

Låg

Låg

100 mm

125 mm

155 mm

MAX. SÅGDJUP [mm]

325 mm 400 mm

450 mm

123


RÖRKAPNING MED KRAFT OCH EFFEKTIVITET Behöver du kapa rör snabbt och med stor precision? Då är det utrustning från Husqvarna som gäller. Med Husqvarnas handhållna kapmaskiner med stort kapdjup kan du kapa rätt igenom röret – från en sida. Detta minskar jobbets komplexitet avsevärt och sparar tid, kraft och pengar. Husqvarnas fixtur för rörkapning ger dig större precision, högre säkerhet och bättre ergonomi. All utrustning som behövs kan beställas från en och samma leverantör.

HUSQVARNA RINGKAP MED PIPE CLAMP FÖR RÖRKAPNING

HUSQVARNA KEDJEKAP MED PIPE CLAMP FÖR RÖRKAPNING

Kapdjup upp till 325 mm

Kapdjup upp till 450 mm

Kan kapa rörsektioner med en ytterdiameter på upp till 300 mm med ett enda snitt

Kan kapa rörsektioner med en ytterdiameter på upp till 330 mm med ett enda snitt

Högre kaphastighet

Lätt att hantera och underhålla

Lägre verktygskostnad per kapning

Stabil och flexibel

Unik lösning från Husqvarna

Instickssågning utan överkapning

HUSQVARNA K 7000 RING Kraftfull och välbalanserad elkap på 5,5 kW med PRIME™ HF-teknik för hög såghastighet. Den 425 mm stora ringkapklingan ger ett sågdjup på 325 mm.

124

HUSQVARNA K 970 RING Snabbsågande, bensindriven kapmaskin på 4,8 kW med 370 mm ringkapklinga som ger ett sågdjup på 270 mm. Robust och driftsäker såg med hög kapacitet och utmärkt vikt/effekt förhållande.

HUSQVARNA K 7000 CHAIN Kraftfull och välbalanserad elkap på 5,5 kW med PRIME™ HF-teknik. Ger ett sågdjup på upp till 450 mm. Samma svärd passar även till den nya versionen av K 970 Chain.


HANDHÅLLEN MOTORKAPNING

Spänn fast pipe clamp på röret. Sätt fast en ring- eller kedjekap från Husqvarna. Kapa rör med ytter­ diametrar upp till 360 mm rakt och med stor precision från en position

Husqvarnas pipe clamp för rör­kapning är enkel att montera stabilt på röret

Flexibel konstruktion med flera fästpunkter för fastsättning av kapmaskinen. Finns för både ring- och kedjekapar från Husqvarna

När hela röret kan kapas ovanifrån krävs inte lika mycket grävarbete runt röret. Det sparar mycket tid och kraft

HUSQVARNA K 970 CHAIN Kraftfull och driftsäker, bensindriven kapmaskin på 4,8 kW med sågdjup upp till 450 mm. Bland de nya funktionerna finns ett stabilt svärdsfäste med två bultar och traditionell kedjespänning med skruv av samma typ som på K 7000 Chain.

FIXTUR FÖR RÖRKAPNING Möjliggör snabb och stabil rörkapning som är mindre påfres­ tande för användaren. Gör det enkelt att kapa betongrör med diametrar upp till 360 mm rakt och med stor precision från ena sidan med Husqvarnas ring- eller kedjekapar.

INSTRUKTIONSVIDEOR ONLINE Titta på lärorika instruktions­ videor om rörkapning m.m. i vår användarguide för kapmaskiner som finns tillgänglig utan kostnad i UpServices-sektionen på vår webbplats.

125


NYHET

BENSINDRIVNA KAPMASKINER TEKNISKA DATA Luftkyld tvåtaktsmotor Cylindervolym, cc Effekt, kW Effekt/viktförhållande Vikt, otankad utan skärutrustning, kg Klinga/svärd, mm Max. sågdjup, mm Active Air Filtration™ X-Torq® SmartCarb™ DuraStarter™ EasyStart dekompressionsventil Luftström Poly V-rem Inkapslad transmission Vändbar kaparm Bränsleindikator i tanken Lättjusterat sprängskydd Våtkapsats Utbytbar skivlagring SmartTension™ Ljudeffekt, Lwa dB(A)  Ljudtryck, dB(A)  Vibration främre handtag, m /s² Vibration bakre handtag, m /s²

NYHET

K 770

K 770 SMARTGUARD

K 770 VAC

K 770 DRY CUT

K 970

K 970 SMARTGUARD

74 3.7 0.37 10/10.1

74 3.7 0.37 11.1

74 3.7 0.30  11

74 3.7 0.31 11.9

94 4.8 0.44 /0.41 11.0 /11.6

94 4.8 0.44 11.9

300/350 100/125

350 125

300 122

300 122

350 /400 125 /155

350 125

115 101 2.1

— 115 101 3.3

115 101 2.4

— 115 101 4

115 104 3.5

115 104 4.2

2.4

2

2.8

4.4

4

3.7

KV 7, WT 15

S 26

Integrerad dammpåse

KV 9 / 12, WT 15

KV 9 / 12, WT 15

970 46 00-01

967 86 07-01, klingskydd 300 mm, axelhål 20 mm

967 94 20-01, klingskydd 300 mm, axelhål 20 mm

967 34 80-01, sprängskydd 350 mm, axelhål 20 /25,4 mm*

970 46 01-01

967 34 81-01, sprängskydd 400 mm, axelhål 20 /25,4 mm*

Klingskydd 350 mm

REKOMMENDERAD UTRUSTNING KV 7, WT 15 ARTIKELINFORMATION 12'', 967 80 85-01, sprängskydd 300 mm, axelhål 20 mm* 14", 967 68 21-01, sprängskydd 350 mm, axelhål 20 /25.4 mm*

* Våtkapsats ingår som standard.

126

Klingskydd 350 mm


HANDHÅLLEN MOTORKAPNING

K 1270

K 760 CUT-N-BREAK

K 970 RING

K 970 CHAIN

K 970 RESCUE

K 770 RESCUE

K 1270 RAIL

119 5.8 0.43 / 0.42 13.3 /13.7

74 3.7 0.33 11,1 (inkl. skärutrustning)

94 4.8 0.35 13.8

94 4.8 0.49 9.6

94 4.8 0.44 11.0

74 3.7 0.39 9.6

119 5.8 0.28 / 0.27 20.5 /21.2

350 /400 118 /145

230 400

300 100

350 /400 118 /145

300/350/400 450 —

350 125

370 270 —

— — —

— — —

— —

— — 115 101 1.9

— — 115 104 2.7

— — 115 104 3.6

— 117 104 4.5

— 115 104 3.8

— 115 101 2.1

— 117 104 3.4

3.7

2.8

3.4

4.7

4.2

2.3

3.5

KV 9 / 12, WT 15

WT 15

Pipe clamp

Pipe clamp

967 04 62-01, sprängskydd 350 mm, axelhål 20 /25,4 mm*

967 19 57-01, klinga EL 35*

967 27 23-01*

967 66 05-01*

967 05 42-01, sprängskydd 400 mm, axelhål 20 /25,4 mm*

RA 10, RA 10 S 967 63 56-01, sprängskydd 350 mm, axelhål 25,4 mm

967 80 91-01, klingskydd 300 mm, axelhål 20,0 /25,4 mm

967 04 63-01, inkl. RA 10, sprängskydd 350 mm, axelhål 25,4 mm 967 07 11-01, inkl. RA 10 S, sprängskydd 350 mm, axelhål 25,4 mm 967 07 12-01, inkl. RA 10, sprängskydd 400 mm, axelhål 25,4 mm 967 07 13-01, inkl. RA 10 S, sprängskydd 400 mm, axelhål 25,4 mm

TA HAND OM DAMM OCH SLAM FRÅN BETONGSÅGNING SMART, ENKELT OCH EFFEKTIVT! SE SYSTEMGUIDEN PÅ SIDAN 60


NYHET

ELEKTRISKA KAPMASKINER TEKNISKA DATA Elmotor, V Effekt, W Märkström, A Vikt utan kabel och skärutrustning, kg Klinga, mm Sågdjup, mm Elgard™, överbelastningsskydd Dragande rotation Enkelt klingbyte Utbytbar skivlagring Våtkapsats Ljudeffekt, Lwa dB(A) Ljudtryck, dB(A) Ekvivalent vibrationsnivå, främre handtaget, m /s² Ekvivalent vibrationsnivå, bakre handtaget, m /s²

NYHET

NYHET

K 7000

K 7000 RING

K 7000 CHAIN

230 /400 5.5 kW (3-fas) /  3.0 kW (1-fas) 16 /10 9.8 400 155

230 /400 5.5 kW (3-fas) /  3.0 kW (1-fas) 16 /10 13.1 /12.4 370 / 425 270 / 325

230 /400 5.5 kW (3-fas) /  3.0 kW (1-fas) 16 /10 9.1 400 450

104 93 < 2.5

111 99 < 2.5

— — — 122 99 2.7

< 2.5

< 2.5

2.1

REKOMMENDERAD UTRUSTNING PP 492, PP 490, PP 70, PP 65,  220*,WT 15, PP 492, PP 490, PP 70, PP 65, PP 220*,WA W 70 P 20, rörklämma

PP 492, PP 490, PP 70, PP 65, PP 220*,WT 15, rörklämma

970 44 96-01

970 44 97-01

ARTIKELINFORMATION 17", 970 44 99-01 14", 970 44 98-01

*Läs mer om PP 220 på sidorna 72 - 73

HYDRAULDRIVNA KAPMASKINER TEKNISKA DATA Hydraulisk växelmotor Max. tryck/flöde, bar/l /min Effekt, kW Vikt, utan skärutrustning, kg Klinga, mm Sågdjup, mm Excentrisk drift Justerbart främre handtag Automatisk start av vattenflöde Klingbroms Servo för varvtalsreglage Vändbar kaparm Våtkapsats Utbytbar skivlagring Ljudeffekt, Lwa dB(A) Ljudtryck, dB(A) Ekvivalent vibrationsnivå, främre handtaget, m /s² Ekvivalent vibrationsnivå, bakre handtaget, m /s²

K 3600 MK II

K 2500

BATTERIDRIVEN KAPMASKIN

K 535i

l

l

TEKNISKA SPECIFIKATIONER Batterityp

Litiumjon

150 /40 4,3 8,3 370 270

150 /40 5,2 8,3 400 145 — — —

l l l

— — — Integrerad — 111 99 4,3 6,0

107 85 7,5 5,2

PP 518, PP 325 E, FC 40, WA 20

PP 518, PP 325 E, FC 40, WA 20

968 42 41-01

968 36 54-01, sprängskydd 400 mm, axelhål 25,4 mm*

l l l l l

Spänning, V Motortyp Vikt (utan batteri och skärutrustning), kg Klinga, mm Kapdjup, mm Våtkapkit savE™ Elektrisk fördröjare Repögla Ljudtrycksnivå vid användarens öra, dB (A) Ljudeffektnivå, garanterad (LWA) dB (A) Motsvarande vibrationsnivå (ahv, ekv) främre/ bakre handtag, m/s²*

l l

98,5 109,5 2,1/2,5

WT 15, sugtillbehör, dammutsug S 13, S 26 ARTIKELINFORMATION 967 79 59-01

*med BLi300

ARTIKELINFORMATION

128

l

REKOMMENDERAD UTRUSTNING

ARTIKELINFORMATION

* Våtkapsats ingår som standard.

36 BLDC (borstlös) 3,5 230 76 Integrerad


HANDHÅLLEN MOTORKAPNING

K 4000

K 4000 CUT-N-BREAK

230 /120 /110 2700 /1800 /2200

230 /120 /110 2700 /1800 /2200

12 /15 /20 8.5 350 125

12 /15 /20 8.9 230 400

TRYCKLUFTSDRIVNA KAPMASKINER

105 95 3.5

109 95 3.2

3.5

3.4

TEKNISKA DATA Tryckluftsmotor Luftförbrukning, m³/min Max. lufttryck, kp/cm², bar Effekt, kW Vikt, utan slang, luftsmörjare och klinga, kg Klinga, mm Sågdjup, mm Automatisk oljedimsmörjning Vändbar kaparm Våtkapsats Utbytbar skivlagring Ljudeffekt, Lwa dB(A) Ljudtryck, dB(A) Ekvivalent vibrationsnivå, främre handtaget, m /s² Ekvivalent vibrationsnivå, bakre handtaget, m /s²

K 40

l

2,8 –3,5 7 3,2 9,9 350 125 l l l l

107 92 9,5 5,2

ARTIKELINFORMATION K 3000 / K 4000 dammutsugsenhet, WT 15, S 13. W 70 P

WT 15

967 07 98-01, 230 V, sprängskydd 350 mm, axelhål 25,4 mm

967 07 97 -01, 230 V, klinga EL 10 CNB

NYHET

968 37 24-01, sprängskydd 350 mm, axelhål 25,4 mm*

* Våtkapsats ingår som standard.

NYHET

KRAFTAGGREGAT

PP 492

PP 70

PP 325 E

PP 518

TEKNISKA DATA Uteffekt, kW Märkström, A Spänning, V Tryck, bar Flöde, l /min Vikt inkl. olja, kg

20 32 /25 /16 reducerad 400 — — 25

6.5 16 120-480 — — 18

9.3 16 400 140 40 95.0

10.4 — Bensindrivet 140 20, 30, 40 145.0 inkl. olja och slangar

WS 482 HF, WS 440 HF, CS 10 (together with WS 482 HF orWS 440 HF) K 6500, K 6500 vvRing, K 6500 Chain, DM 650

DM 650/700, K 6500/7000, DM 406 H, K 3600 MK II, K 2500 K 6500/7000 Ring, K 6500/7000 Chain

DM 406 H, K 3600 MK II, K 2500

970 45 59-01, 380 – 400 V, 5 pin

967 82 83-05

967 15 36-02, inkl. hydraulisk slanguppsättning, 1/2 "× 7,6 m

REKOMMENDERAD UTRUSTNING

ARTIKELINFORMATION

970 45 59-02,380 – 400 V, 4 pin För tillbehör se sidan 81

För tillbehör se sidan 111

965 15 64-02, 400 V,5 pin SoftStart™ 965 15 64-07, 230 /400 V,5 pin Y-D start 965 15 64-04, 400 V, 4 pin SoftStart™

129


TILLBEHÖR HANDHÅLLNA MOTORKAPAR

NYHET B A E H C

I F

D

A

Husqvarna KV 9 / 12 och KV 7.

F

Husqvarna kapvagnar med snabbkopplingar och enkelt inställbart sågdjup. Passar ej för kapar utrustade med SmartGuard. KV 9 / 12, vattentank, 13,3 liter KV 7, vattentank, 13,3 liter B

587 76 84-02 587 76 84-01

Husqvarna WT2GO.

WT2GO, vattentank

598 74 24-01

Husqvarna WT 15.

Kompakt vattentank med elektrisk pump som är enkel att använda. Batteridrivet, 18,5 V Gardena Li-Ion ackumulatorsystem. 15 liter

K 3000 / K 4000 dammutsugsenhet K 535 i Vac-enhet

D

966 70 83-01 966 70 83-04 966 70 83-02

Tryckvattentank.

Tanken rymmer 13,3 liter och levereras komplett med 3 meter slang. Tryckvattentank med slang Vattenslang E

506 32 63-02 506 32 89-34

Cut-n-Break verktyg.

Cut-n-Break verktyg

544 17 80-03

130

Väggsågningsfixtur.

WA 20, två rälssektioner på 1 meter och fixturvagn Extra rälssektion Adapter K 2500 Adapter K 3600 Ring Adapter K 6500 Ring

596 20 60-01 506 33 87-03 506 32 35-01 506 32 33-01 590 70 88-01

Rörklämma.

För användning med Husqvarna K 970 Ring och Chain samt K 6500 Ring och Chain. Ett bekvämt tillbehör för raka, exakta snitt i betongrör. Rörklämma Adapter för K 6500 Chain Adapter för K 6500 Ring Adapter för K 970 Chain Adapter för K 970 Ring I

593 35 10-01 593 36 87-02 590 70 88-02 593 36 87-01 590 70 88-03

Hjulsats.

För användning med Husqvarna K 760, K 770, K 970 och K 1270. Gör arbetet mindre ansträngande för användaren och skyddar samtidigt maskinens undersida vid sågning i väggar och golv. Hjulsats

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

523 09 50-01 594 07 78-01

Levereras komplett med fixturvagn, fästen och två 1-meters skenor. Kapmaskinen fästs enkelt på fixturvagnen med en lagrad fästskruv. Lämplig att använda tillsammans med K 6500 Ring, K 3600 MK II och K 2500.

H

WT 15, 220 V WT 15, 230 V WT 15, 110 V

Dammutsugsenhet.

Marknadsledande dammuppsamling som gör att du kan kapa utan vatten. Snabbkoppling.

G

En kompakt och lättanvänd vattentank på 14 liter med konstant flöde. Den passar perfekt när du ska kapa, borra och slipa betong. Den ger konstant vattenflöde utan att du behöver använda pump, batteri eller elektronik.

C

G

589 33 43-01

Golv- och väggsågning.

Kapning av byggblock, kantsten och trädgårdsplattor.

Mindre justeringar av fönster- och dörr­ öppningar.

Kapning i betongelement.

Rörkapning.

Djupkapning i rörgravar.


HANDHÅLLEN MOTORKAPNING N

L

NYHET

J

O

P K

M

NYHET J

Rälskapsfixtur.

N

Med glappfria nål- och kullager. Monteras snabbt på rälsen, upp till 135 mm, och ger vinkelräta snitt i alla plan. RA 10 RA 10 S K

599 79 92-01 506 22 66-12

SmartGuard-kit.

SmartGuard är ett förlängt klingskydd som kan eftermonteras på Husqvarnas 14-tumskapmaskiner K 770 och K 970. Det minskar risken för olyckor och kast eftersom det ger rätt teknik och skärzon. Husqvarna SmartGuard kit K 770 Husqvarna SmartGuard kit K 970 L

598 93 78-01 598 93 81-01

Transportboxar.

Tillverkade av plywood med metallförstärkningar i kanter och hörn. K 970, K 6500 K 1270 K 970 Ring, K 3600 MK II, K 6500 Ring K 970 Chain K 1270 Rail K 770 K 535i M

Tvåtaktsolja.

I våra tvåtaktsoljor ingår komponenter av högsta kvalitet. De uppfyller alla krav som du ställer på din produkt.

506 31 08-02 575 46 53-01 584 83 50-01 575 46 51-01 575 46 53-01 505 46 02-01 599 45 05-01

Bensindunk med spillfri pip.

Tillverkad av hållbar plast. Godkänd enligt UN-standard. 6 liter.

Husqvarna tvåtaktsolja, HP, 1 liter Husqvarna tvåtaktsolja, HP, 1 liters påfyllningsflaska OilGuard olja, 1 liters påfyllningsflaska OilGuard olja, 0,1 liter O

587 80 85-10 587 80 85-11 544 97 65-01 544 97 65-02

Servicekit.

Förbättra kapmaskinen och förläng dess livslängd med de här servicekiten. Alla kit innehåller rem, luftfilter, bränslefilter, tändstift, lina och serviceverktyg. Cut-nBreak-kitet innehåller även en avdragare. K 770 (6-pack) K 760 Cut-n-Break tool (6-pack) K 1270 14" and 16 " (4-pack) K 970 14" (4-pack) K 970 16" (4-pack) P

599 15 65-01 599 15 65-02 599 15 65-03 599 15 65-04 599 15 65-05

Motorsats.

Ett komplett vevhus med monterad vevaxel, kolv och cylinder. K 1260 K 970 motor, kortblock K 970 cylinder K 970 cylinder* K 760 Cut-n-Break

576 22 39-07 588 48 71-10 586 35 10-03 588 48 71-09 585 06 14-07

* Tillverkas från 2014. Bensindunk med spillfri pip

505 69 80-01

K 770 VAC Engångspåse Återanvändbar påse med dragkedja

Spårsågning för expansionsfogar och sprickrenovering.

Nedgrävning av signalkablar.

Asfaltskapning vid vägarbeten.

Rälskapning.

Räddningskapning.

Oregelbunden djupkapning.

597 20 23-01 596 88 79-01

131


DIAMANTVERKTYG FÖR HANDHÅLLNA KAPMASKINER Husqvarna erbjuder diamantverktyg för kapning i alls slags byggmaterial med alla typer av handhållen utrustning, från specialutrustning som ringkapar och kedjekapar till diamantklingor av standardtyp för sporadiskt bruk. Diamantklingans egenskaper fastställs utifrån de användningsområden, material och maskiner som den ska användas tillsammans med. Därför har vi delat in våra diamantklingor i olika nivåer och tydligt märkt dem för att göra det ännu enklare för dig att välja den bästa klingan för din arbetsuppgift.

Introducerar EXO-GRIT. Nya Elite-Cut S35- , S45- och S65-klingor har EXO-GRITdiamantsegment. Den här nya designen minskar sidofriktion, ger en jämnare skärhastighet, bättre kylning och minskar dammutsläpp. Sortimentet kommer att ersätta de befintliga under Q1 2021.

GULD SILVER BRONS Se sidan 8 för närmare information.

ELITE-CUT PRODUKT

S 25

S 35*

S 45

S 65

S 85

● ● ●

● ● ●

— — —

— — —

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ● ●

— — — — — — —

— — — — —

— — — — —

● ● ●

● ●

— — — —

● ●

● ●

● ● ●

— —

— —

SEGMENTFORM MATERIAL Hårda plattor, porcellanato Keramiska plattor Natursten Härdad betong Armerad betong Tegel Takpannor Abrasiva material Färsk betong Asfalt Järn Flexibelt järn REKOMMENDERAD UTRUSTNING K 770, K 970, K 1270, K 7000, K 4000, K 40 ● ● ●

132

= Optimal

● ●

= Bra

= Acceptabel

— = Rekommenderas ej

*Passar också K 770 VAC


HANDHÅLLEN MOTORKAPNING

GÖR DET ENKELT ATT ARBETA MED SÄKERHET MED HUSQVARNA SMARTER BLADES

SMARTA FUNKTIONER

Husqvarnas klingor i S-serien för handhållna maskiner är utrustade med ett flertal intuitiva och lättavlästa indikatorer. De här smarta funktionerna gör det enklare att välja rätt klinga och sedan montera den snabbt och korrekt. Väl monterad gör indikatorerna det enklare och säkrare att arbeta tack vare den enkla översikten av slitaget, vilket skapar ökad säkerhet och trygghet för användaren. Detta hjälper till att minska risken för olyckor som orsakas av att klingan kläms eller får kast. Och tack vare riktningspilen kan du enkelt se till att klingan monterats rätt. För uthyrningsföretag hjälper mäthålen till att hålla reda på slitaget mellan användningstillfällen, vilket gör det enkelt att bedöma behovet för byte av klinga samt att beräkna de sammantagna kostnaderna.

Slitageindikator

Sidospel

Mäthål

Riktningspil

Märkning av användningsområdet

*GULD-serien, ** SILVER-serien och BRONS-serien

VARI-CUT

TACTI-CUT

S 35 TURBO*

S 45

S 50

S 65 PLUS

S 85

S 35

S 50

S 50 PLUS*

S 65

S 85

— —

— —

— — —

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

ll

● ● ●

● ●

● ●

ll

● ● ●

● ●

● ●

ll

● ● ●

— — — — — — —

— —

l

— — —

● ● ●

— — —

— — — — — — —

— — — — —

● ● ●

● ●

— — — —

— — — —

● ●

● ●

● ● ●

— —

— —

● ● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ● ●

— — — — —

● ● ●

— — — —

— — — —

● ●

● ●

● ● ●

— —

— —

K 770, K 970, K 1270, K 7000, K 4000, K 40

133


GULD SILVER BRONS Se sidan 8 för närmare information.

KLINGOR FÖR K 6500 OCH HYDRAULISKA KAPAR PRODUKT

S 1410

S 1420

● ● ●

SEGMENTFORM MATERIAL Sten Betong, hård Betong, medelhård Betong, mjuk Byggtegel Abrasiva byggblock

● ● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

— —

● ● ●

REKOMMENDERAD UTRUSTNING K 6500, K 7000, K 2500 ● ● ●

134

= Optimal

● ●

= Bra

= Acceptabel

— = Rekommenderas ej


HANDHÅLLEN MOTORKAPNING

KLINGOR FÖR K 535i, BATTERIDRIVEN KAPMASKIN PRODUKT

ELITE-CUT S 35 S BAT

VARI-CUT FR3

TACTI-CUT S 35 S BAT

ABRASIVE DISC

SEGMENTFORM MATERIAL Hårda plattor, porcellanato Keramiska plattor Natursten Härdad betong Armerad betong Tegel Takpannor Metall Flexibelt järn

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

— — — — — — —

● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

REKOMMENDERAD UTRUSTNING K 535i ● ● ●

= Optimal

● ●

= Bra

= Acceptabel

— = Rekommenderas ej

Husqvarna Elite-Cut kapklingor. Klingor på guldnivå för smidigt arbete även i kraftigt armerad betong. Innovativ segmentdesign för effektiv kapning, kylning och evakuering av slam – ökar såväl kaphastighet som livslängd. S 25 med Fogade segment med turboform för tillämpningar som kräver avslut i högsta kvalitet. NYTT EXO-GRIT-diamantsegment i S 35, S 45 och S 65, som ersätter befintligt sortiment Q1 2021. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

GEOMETRI

SEGMENTFORM

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

S 25 579 81 14-10 579 81 14-20 579 81 14-30

300 350 400

Fogade segment Fogade segment Fogade segment – tyst kärna

Turbo Turbo Turbo

12 12 12

25.4 /20 25.4 /20 25.4 /20

S 35 579 81 15-10 579 81 15-20 579 81 15-30

300 350 400

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Bridge Bridge Bridge

15 15 15

25.4 /20 25.4 /20 25.4 /20

S 45 579 81 16-10 579 81 16-20 579 81 16-30 579 81 16-40

300 350 400 415

Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Dubbel skåra Dubbel skåra Dubbel skåra Dubbel skåra

12 12 12 12

25.4 /20 25.4 /20 25.4 /20 25.4

S 45 P 599 49 47-40

415

Segmenterad

Bridge

15

25.4 /20

S 50 P 582 29 80-01

415

Segmenterad

Bridge

12

25.4

S 85 579 81 20-10 579 81 20-20 579 81 20-30

300 350 400

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Platt Platt Platt

12 12 12

25.4 /20 25.4 /20 25.4 /20

135


Husqvarna Vari-Cut kapklingor. Klingor på silvernivå med hög såghastighet och stor motståndskraft mot slitage. Utmärkt prestanda och låg verktygskostnad per sågad kvadratmeter. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

GEOMETRI

SEGMENTFORM

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

S 35 TURBO 587 90 57-01 587 90 58-01 587 90 59-01

300 350 400

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Turbo Turbo Turbo

10 10 10

25,4 /20 25,4 /20 25,4 /20

S 45 579 81 74-10 579 81 74-20 579 81 74-30

300 350 400

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Turbo/ Platt Turbo/ Platt Turbo/ Platt

10 10 10

25,4 /20 25,4 /20 25,4 /20

S 50 586 59 55-01 586 59 55-02 586 59 55-03

300 350 400

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Turbo/ Platt Turbo/ Platt Turbo/ Platt

10 10 10

25,4 /20 25,4 /20 25,4 /20

S 65 PLUS 587 90 44-01 587 90 45-01 587 90 53-01

300 350 400

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Turbo/Platt /Platt + Turbo/Platt /Platt + Turbo/Platt /Platt +

10 10 10

25,4 /20 25,4 /20 25,4 /20

S 85 579 81 77-10 579 81 77-20 579 81 77-30

300 350 400

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Platt/ Platt+ Platt/ Platt+ Platt/ Platt+

10 10 10

25,4 /20 25,4 /20 25,4 /20

Husqvarna diamantklingor för K7000/K 6500 och hydrauldrivna kapmaskiner. Klingor på guldnivå ger optimal såghastighet i hård och kraftigt armerad betong. Finns även som förkapningsklingor. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

VATTENSPÅR

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

S 1410 DIAGRIP™ 583 80 06-01

415

Smala

40

3,0

10+2

25,4

S 1420 DIAGRIP™ 589 29 75-01

415

Smala

40

3,0

10+2

25,4

S 1410 PRE-CUT DIAGRIP™ 583 80 06-02 583 80 06-03

415 415

Smala Smala

40 40

4,2 6,0

10+2 10+2

25,4 25,4

S 1420 PRE-CUT DIAGRIP™ 589 29 75-02

415

Smala

40

4,2

10+2

25,4

Husqvarnas Elite-Cut-klingor för batteridriven motorkap. Klinga på guldnivå med hög skärhastighet, stor motståndskraft mot slitage, låga vibrationer och tyst kärna – optimal för intensiv yrkesmässig användning

136

PRODUKT NUMBER

DIAMETER, MM

BLADE GEOMETRY

SEGMENT HEIGHT, MM

BORE, MM

FEATURE

S 35 S BAT 230 12 22.2 596 82 66-01

230

Ledade segment

Turbo, 12 mm

22.2

Silence


HANDHELD POWER CUTTING

Husqvarnas Vari-Cut FR3-klingor för batteridriven motorkap. Rescue-klinga med vakuumlödd diamantegg som är särskilt utformad för att skära igenom alla konstruktions- och fordonsmaterial med högsta hastighet. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

VARI-CUT FR3 574 85 38-01

230

KLINGANS GEOMETRI

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

FUNKTION

22.2

Multi Purpose

Husqvarnas Tacti-Cut-klingor för batteridriven motorkap. Bronsnivåklinga som erbjuder optimal balans mellan skärhastighet, slitmotstånd och pris. Låga vibrationer och tyst kärna. För sporadisk användning. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

KLINGANS GEOMETRI

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

FUNKTION

S 35 S BAT 230 10 22.2 596 52 03-01

230

Kontinuerlig

Turbo, 10 mm

22.2

Silence

Husqvarna räddningsklingor. Ett lager med vakuumlödda diamanter ger klingan enastående kapningsprestanda och gör den lämplig för kapning av de flesta material som man kan stöta på i nödsituationer. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

CENTRUMHÅL, MM

MATERIAL

VARI-DISC STEEL BAT 596 82 67-01

230

22.2

Stål

VARI-DISC STONE 504 00 02-03 504 00 03-03

350 400

25.4 25.4

Sten Sten

VARI-DISC STEEL 504 00 04-01 504 00 04-02 504 00 05-03 504 00 07-03

300 300 350 400

20.0 22.2 25.4 25.4

Stål Stål Stål Stål

VARI-DISC RAIL 504 00 08-03 504 00 10-03

350 400

25.4 25.4

Tågräls Tågräls

137


DIAMANTVERKTYG FÖR HANDHÅLLEN DJUPKAPNING Husqvarna har en lång tradition av att utveckla diamant­verktyg för speciella kaptillämpningar som kräver användare med special­kunskaper. Bland våra innovationer inom handhållen kapning kan nämnas ringkapar, kedjekapar och Cut-n-Break-verktyg som erbjuder upp till 400 mm kapdjup. Ringkapklingorna i R 1200-serien har Diagrip™-teknik som ger klingan mycket hög kaphastighet, lång livslängd och ett finare kapsnitt.

GULD SILVER BRONS Se sidan 8 för närmare information.

ELITE-RING PRODUKT

VARI-RING

R 10

R 20

R 45

R 20

● ● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ●

— — —

— — —

— — —

RING BLADE

KLINGOR FÖR CUT-N-BREAK

R 45

R 70

PRE-CUT

FR3

EL 10 CNB

EL 35 CNB

EL 70 CNB

● ●

● ●

● ●

● ● ●

— — —

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

— — —

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

— — —

— — —

● ● ●

● ●

● ● ●

— —

— —

● ● ●

— — — — —

— —

— —

SEGMENTFORM MATERIAL Sten Betong, hård Betong, medelhård Betong, mjuk Byggtegel Abrasiva byggblock Järn Flexibelt järn

● ● ●

REKOMMENDERAD UTRUSTNING K 970 Ring, K 7000/K 6500 Ring, K 3600 MK II

138

K 4000 Cut-n-Break


HANDHÅLLEN MOTORKAPNING

ELITE-CHAIN PRODUKT

C 20

VARI-CHAIN

C 45

C 70

C 45

● ● ●

● ● ●

— —

● ● ● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

SEGMENTFORM MATERIAL Sten Betong, hård Betong, medelhård Betong, mjuk Byggtegel Abrasiva byggblock

REKOMMENDERAD UTRUSTNING K 7000/K 6500 Chain, K 970 Chain ● ● ●

= Optimal

● ●

= Bra

= Acceptabel

— = Rekommenderas ej

139


Husqvarna diamantklingor för ringkapar. En serie klingor på guld- och silvernivå med självskärpande segment som ger ett verktyg med friskärande egenskaper oberoende av klingans rotationsriktning. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

SEGMENTHÖJD, MM

ELITE-RING R 10 583 80 23-01 593 72 77-01

370 430

33 33

4,2 4,2

9 13

ELITE-RING R 20 587 02 42-01 593 72 79-01

370 430

33 33

4,2 4,2

9 13

ELITE-RING R 45 587 02 43-01

370

33

4,2

9

VARI-RING R 20 574 83 63-01 596 80 79-01

370 430

33 33

4,2 4,2

9 13

VARI-RING R 45 574 83 63-02

370

33

4,2

9

VARI-RING R 70 574 83 63-03

370

33

4,2

9

PRE-CUT RING BLADE 583 80 23-02 593 72 77-02

370 430

33 33

6,0 6,0

9 13

VARI RING FR 3 574 47 87-02 593 72 76-01

370 430

33 33

4,2 4,2

9 13

Husqvarna diamantklingor för Cut-n-Break kapmaskiner. Klingor på guldnivå som sågar stegvis genom upp till 400 mm tjocka väggar med en mycket liten investering i diamantverktyg. ARTIKELNUMMER

SEGMENTLÄNGD, MM

SEGMENTBREDD, MM

SEGMENTHÖJD, MM

ANTAL KLINGOR

EL 10 CNB 574 83 62-01

40

2,4

8,5

2

EL 35 CNB 574 83 62-02

40

2,4

8,5

2

EL 70 CNB 574 83 62-03

40

2,4

8,5

2

Husqvarna diamantkedjor och svärd för kedjekapar. Ett sortiment av professionella, premium- och kvalitetskedjor för sågning i armerad betong och andra byggmaterial med varierande hårdhet.

140

ARTIKELNUMMER

KEDJE-/SVÄRDSLÄNGD, MM/TUM

ANTAL SEGMENT

SEGMENTBREDD, MM

ELITE-CHAIN C 20 593 06 43-01

450/18"

30

5.7

ELITE-CHAIN C 45 590 76 54-01

450/18"

30

5.7

ELITE-CHAIN C 70 593 06 44-01

450/18"

30

5.7

VARI-CHAIN C 45 590 76 55-01

450/18"

30

5.7

GUIDEBAR Elite guide bar

591 15 28-60

KEDJETILLBEHÖR Reparationssats för kedjesegment (0.444") Reparationssats för kedjelänkar (0.444") Reparationssats för kedjesegment (3/8") Reparationssats för kedjelänkar (3/8") SpliNYHETay Rim sprocket Clutch drum

588 10 68-11 588 10 68-12 531 10 11-94 531 10 11-95 587 26 99-01 590 43 10-01 588 67 97-01


VAKUUMLÖDD RÄDDNINGSKLINGA Speciell räddningsklinga med vakuumlödd diamantegg som skär igenom alla konstruktions- och fordonsmaterial med högsta såghastighet.

RÄDDNINGSKLINGOR PRODUKT

VARI-CUT FR3

SEGMENTFORM MATERIAL Härdad betong Armerad betong Tegel Takpannor Abrasiva material Färsk betong Asfalt Järn Flexibelt järn

l l l l l l l l l l l l l

REKOMMENDERAD UTRUSTNING K 970 Rescue, K 770 Rescue

Husqvarna räddningsklingor. Ett lager med vakuumlödda diamanter ger klingan enastående kapningsprestanda och gör den lämplig för kapning av de flesta material som man kan stöta på i nödsituationer. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

CENTRUMHÅL, MM

GEOMETRI

VARI-CUT FR3 574 85 39-01 574 85 40-01 574 85 41-01

300 350 400

25,4/20,0 25,4/20,0 25,4/20,0

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

141


DIAMANTVERKTYG FÖR VINKELSLIPAR Våra diamantverktyg för vinkelslipar har tagits fram med utgångspunkt i vår långa erfarenhet som präglas av ständig innovation och förbättring. Elite-klingor ger maximal hastighet och livslängd, medan Vari-Cut-klingor är särskilt utvecklade för professionella användare som vill ha ett prisvärt alternativ med hög prestanda. Tacti-Cutklingor är ett bra komplement till de professionella klingorna och har hög kaphastighet samt bra balans mellan investeringskostnad och prestanda. Husqvarnas räddningsklingor har utvecklats för kapning av en mängd olika material, utan byte mellan olika klingor. Bör endast användas av utbildade användare. Husqvarnas slipskålar finns i alla kornstorlekar för en rad användningsområden.

SPEED BRIDGE Elite-Cut-klingorna har nu en särskilt utformad Speed Bridge mellan

ELITE-CUT X-LOCK

segmenten. Designen ökar kaphastigheten och ger ett ännu jämnare resultat genom minskad sidofriktion samt bättre kylning och dammutsug. Färgen på speed bridge visar vilket material klingan passar bäst till.

PRODUKT

S 6

S 50

● ● ●

— —

SEGMENTFORM MATERIAL Hårda plattor, porcellanato Keramiska plattor Natursten Betong Tegel Abrasiva material Murbruk Järn Mjukt järn ● ● ●

= Optimal

● ●

= Bra

● ● ●

= Acceptabel

● ●

● ● ●

● ● ●

— — — —

— — —

— = Rekommenderas ej

GULD SILVER BRONS Se sidan 8 för närmare information.

ELITE-CUT PRODUKT

S 6

S 25

S 35

S 45

S 50

S 65

S 4

S 6

S 25

● ● ●

— —

● ● ●

● ● ●

● ● ●

— — —

● ● ●

● ●

— — —

● ● ●

— —

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

— — — —

● ●

● ● ●

— — —

— — —

— — —

— — —

— — — —

— — — —

— — —

SEGMENTFORM MATERIAL Hårda plattor, porcellanato Keramiska plattor Natursten Betong Tegel Abrasiva material Murbruk Järn Mjukt järn ● ● ●

142

= Optimal

● ●

= Bra

= Acceptabel

— = Rekommenderas ej


DIAMANTVERKTYG FÖR VINKELSLIPAR

VARI-GRIND PRODUKT

G 35

MATERIAL Natursten Betong, mjuk Betong, medelhård Betong, hård Tegel ● ● ●

= Optimal

● ●

= Bra

= Acceptabel

TACTI-GRIND

G 50

G 65

G 45

G 50

G 65

● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

— = Rekommenderas ej

VARI-CUT

TACTI-CUT

S 35

S 45

S 50

S 65

S 90

FR3

S 4

— —

— —

● ● ●

— — —

— — —

— — —

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ● ●

● ● ●

● ●

● ●

● ● ●

● ●

● ● ●

— — — — — —

● ●

● ● ●

— — —

— — —

● ● ●

— —

● ● ●

— — — —

— — —

— — —

— — —

— — —

● ● ●

S 35 TURBO

S 50

S 65

● ●

● ● ●

● ●

— —

— — —

143


Husqvarna Elite-Cut-klingor för vinkelslipar. Klingor på guldnivå för maximal såghastighet och livslängd. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

GEOMETRI

SEGMENTFORM

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

S 6 579 81 88-30 579 81 88-40

115 125

Helbana Helbana

Platt Platt

10 10

22,2 22,2

S 25 579 80 44-30 579 80 44-40 579 80 44-80

115 125 230

Fogade segment Fogade segment Fogade segment

Turbo Turbo Turbo

12 12 12

22,2 22,2 22,2

S 35 579 80 45-80

230

Segmenterad

Bridge

15

22.2

S 45 579 80 50-80

230

Segmenterad

Bridge

15

22,2

S 50 579 80 47-30 579 80 47-40 579 80 47-50 579 80 47-60 579 80 47-80

115 125 150 180 230

Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Bridge Bridge Bridge Bridge Bridge

12 12 12 12 15

22,2 22,2 22,2 22,2 22,2

S 65 579 80 51-80

230

Segmenterad

Bridge

15

22,2

Husqvarna Vari-Cut-klingor för vinkelslipar. Klingor på silvernivå för hög såghastighet och slitstyrka i alla material.

144

ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

GEOMETRI

SEGMENTFORM

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

S 4 579 81 89-30 579 81 89-40

115 125

Helbana Helbana

Platt Platt

10 10

22,2 22,2

S 6 582 21 11-30 582 21 11-40 582 21 11-80

115 125 230

Helbana Helbana Helbana

Turbo Turbo Turbo

10 10 10

22,2 22,2 22,2

S 25 579 80 72-80

230

Fogade segment

Turbo

10

22,2

S 35 579 80 73-30 579 80 73-40 579 80 73-80

115 125 230

Fogade segment Fogade segment Segmented

Turbo Turbo Turbo

10 10 10

22,2 22,2 22,2

S 45 579 80 75-80

230

Segmenterad

Turbo/ Platt

10

22,2

S 50 579 80 79-30 579 80 79-40 579 80 79-50 579 80 79-60 579 80 79-80

115 125 150 180 230

Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Turbo/ Platt Turbo/ Platt Turbo/ Platt Turbo/ Platt Turbo/ Platt

10 10 10 10 10

22,2 22,2 22,2 22,2 22,2

S 65 579 80 80-80

230

Segmenterad

Turbo/ Platt/ Platt+

10

22,2

S 90 579 80 81-40

125

Segmenterad

Platt

10

22,2

FR 3 RESCUE 577 10 36-01 574 85 37-01 574 85 38-01

115 125 230

Segmenterad Segmenterad Segmenterad

— — —

— — —

22,2 22,2 22,2


DIAMANTVERKTYG FÖR VINKELSLIPAR

Husqvarna Vari-Grind slipskålar. Skålskivor på silvernivå för yrkesbruk, för effektiv slipning av alla material. t

ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

SEGMENTHÖJD, MM

KOPPLING

GEOMETRI, KOPP

G 35 579 82 11-30 579 82 11-40 579 82 11-50 579 82 11-60

115 125 150 180

5 5 5 5

22,2/M14 22,2/M14 19,0 22,2

Fläkt Fläkt Fläkt Fläkt

G 50 579 82 14-30 579 82 14-40 579 82 14-60

115 125 180

5 5 5

22,2/M14 22,2/M14 22,2

Turbo Turbo Turbo

G 65 579 82 15-30 579 82 15-40 579 82 15-60

115 125 180

5 5 5

22,2/M14 22,2/M14 22,2

Dubbelradig Dubbelradig Dubbelradig

Husqvarna Tacti-Grind slipskålar. Skålskivor på bronsnivå som utvecklats för mindre intensiv användning med bra pris-/prestandaförhållande. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

SEGMENTHÖJD, MM

KOPPLING

GEOMETRI, KOPP

G 45 582 23 89-40

125

5

22,2

Enkelradig

G 50 582 24 22-30 582 24 22-40 582 24 22-60

115 125 180

5 5 5

22,2 22,2 22,2

Turbo Turbo Turbo

G 65 582 24 23-30 582 24 23-40 582 24 23-60

115 125 180

5 5 5

22,2 22,2 22,2

Dubbelradig Dubbelradig Dubbelradig

145


BATTERIDRIVEN EFFEKTIVITET MED IMPONERANDE PRESTANDA Husqvarnas batteridrivna produkter är alltid utvecklade för att ge hösta möjliga prestanda. Motorn och batteriet har specialanpassats för de maskiner de driver, vilket gör att de alltid kan erbjuda en optimal kombination av komfort, balans, prestanda och låga vibrationer. Och eftersom varje batteriladdning kostar en bråkdel av att fylla en bensintank kommer dessutom din investering i Husqvarnas batteridrivna utrustning att betala sig snabbare än du tror.   Såväl batterierna som motorerna har utvecklats och testats av Husqvarna, för respektive applikation, och levererar därför hållbarhet och prestanda i alla väder och under alla förhållanden. Alla känsliga delar är inkapslade vilket gör maskinerna regn- och dammtåliga— allt för att du ska slippa onödiga avbrott och kunna fortsätta vara effektiv, tills uppgiften klarats av.

EN NY METOD FÖR DET PERFEKTA SNITTET Husqvarnas batteridrivna motorkap är så praktisk den kan bli. Med K 535i får du till snabba och enkla kapsnitt där det behövs—utan sladdar eller elnät. En batteridriven motorkap är ett utmärkt val för, till exempel, trädgårdsarbetare eller plattläggare, och är ett praktiskt och lätthanterat tillskott till verksamheten.

REPÖGLA Infällbar repögla i markstödet för maximal bekvämlighet.

BATTERIKLINGOR Klingorna till K 535i har specialanpassats för att ge snabb skärhastighet, minskade vibrationer och minskat slitage. Motorkapen kan även utrustas med abrasivskivor på upp till 3 mm.

146

SMART BATTERIPLACERING Batteriets sidoplacering maximerar kylningen och minimerar risken för att det ska samlas slam och damm.


BATTERIDRIVNA PRODUKTER

PERFEKT BALANS

ELEKTRISKT KLINGSTOPP

Klingans centrala placering ger ökad stabilitet och kontroll jämfört med vanliga vinkelslipar.

För ökad säkerhet och enklare användning stoppas klingans rotation—från full gas till noll på 3,1 sekunder.

ERGONOMISKA HANDTAG Handtagen är särskilt utformade för att vara bekväma, och ökar kontrollen vid kapning för extra säkerhet.

INTUITIV KNAPPSATS

VÅT- OCH TORRKAPNING

Den intuitiva knappsatsen är utformad för perfekt kontroll med hjälp av snabbkommandon och en savE™-funktion.

K 535i kan användas för både våt och torrkapning. Det går snabbt och enkelt att ansluta våtkapnings­ tillbehör, som till exempel WT 15.

REDO FÖR ANSLUTNING Genom att använda ett Bluetooth-batteri eller en Husqvarna Fleet Services™sensor kan motorkapen anslutas och överföra statusdata till exempelvis Husqvarna Fleet Services™.

BATTERI*

GOD STYRFÖRMÅGA OCH LÅG VIKT Den slimmade designen och låga vikten på bara 3,5 kg gör K 535i lätt att lyfta, kontrollera och balansera.

BLi200 BLi300

KAPKVANTITET TRÄDGÅRDSPLATTOR AV BETONG, 40 MM

TAKPANNOR

GRANIT, 70 MM

GOLVPLATTOR, 7 MM

20 st 40 st

85 st 165 st

6 st 10 st

140 st 240 st

*Angivna uppgifter är endast riktlinjer och kan inte alltid upprepas från en inställning till en annan.

147


BATTERIKAP

K 535i

TEKNISKA SPECIFIKATIONER Batteri

Litiumjon

Spänning, V Motor Vikt (utan batteri och skärutrustning), kg Klinga, mm Sågdjup, mm Våtkapningskit savE™ Elektrisk fördröjare Repögla Ljudtrycksnivå vid användarens öra, dB (A) Garanterad ljudnivå (LWA) dB (A) Vibrationer vänster/höger handtag

36 BLDC (borstlös) 3.5 230 76 Integrerad l l l

98.5 109.5 2.1 / 2.5

REKOMMENDERAD UTRUSTNING WT 15, VAC-tillbehör, stoftavskiljare S 13, S 26 ARTIKELINFORMATION 967 79 59-01

*med BLi300

De produkter som visas här är endast ett urval. Besök www.husqvarnacp.se för att se hela sortimentet

148


BATTERIDRIVNA PRODUKTER

149


SNABB LADDNING. HÖG PRESTANDA. Husqvarnas BLi-batterisystem, med prestanda i absolut högsta klass, är det mest flexibla som finns på marknaden i dag. Ladda, koppla in, slå på maskinen – och få maximal effekt. Oavsett om batteriet är fulladdat eller inte, de är alltid redo.   Husqvarnas laddare är konstruerade för att hålla både dig och din batteridrivna utrustning igång. Vårt sortiment av laddare och vår smarta laddningsalgoritm laddar batteriet snabbt upp till 80 % – på så kort tid som en halvtimme – innan det fortsätter med de sista 20 %.

BATTERIER

BLi950X

BLi550X

BLi300

BLi200

BLi100

BLi20

TEKNISKA SPECIFIKATIONER Batterityp Batterispänning, V Kapacitet, Ah Energi, Wh Vikt, integrerad, kg Vikt, ryggsäck utan sele, kg Vikt, ryggsäck med sele, kg Visar laddning Laddningscykler (upp till)

Litiumjon 36 31,1 1 120 — 7 8,5 4-LED 1 500

Litiumjon 36 15,6 562 — 5,5 7,1 4-LED 1 500

Litiumjon 36 9,4 338 1,9 — — 4-LED 1 500

Litiumjon 36 5,2 187 1,3 — — 4-LED 1 500

Litiumjon 36 2,6 94 0,9 — — 4-LED 1 500

Litiumjon 36 4,0 144 1,2 — — 3-LED 600

967 96 46-01

967 96 45-01

967 96 43-01

967 96 41-01

967 96 39-01

967 96 38-01

ARTIKELINFORMATION

LADDARE

QC500

TEKNISKA SPECIFIKATIONER Vikt, kg 1,4 Laddström, W 500 Nätspänning, V 100–240

QC330

QC80F

VI600F, SPÄNNINGSOMVANDLARE

1,4 330 100–240

0,6 80 12

— — —

967 96 49-01

967 96 48-01

967 96 51-01

ARTIKELINFORMATION 967 96 50-01

Husqvarna-batteri. TILLBEHÖR 1 Batteriväska 2 Systainer, liten 2 Systainer, stor 3 BLi-hållare

585 37 18-01 585 42 87-01 585 42 88-01 590 77 72-01 2 Systainer 1 Batteriväska 3 BLi-hållare

150


BATTERIDRIVNA PRODUKTER

HUR LÄNGE RÄCKER BATTERIET? Den arbetstid som kan uppnås med ett fulladdat batteri beror på tre faktorer: batteriets kapacitet, vilken maskin som batteriet används med och om du utför lättare eller tyngre arbete. Diagrammet nedan visar en uppskattning av den drifttid du kan förvänta dig av din batteriutrustning från Husqvarna i olika arbetssituationer.   Hur lång tid det tar att ladda upp ett helt urladdat batteri beror på batteriets kapacitet samt på vilken laddare du använder. I många fall blir laddningstiden kortare än arbetstiden. Det innebär att du med två tillgängliga batterier kan arbeta kontinuerligt med ett batteri i drift medan det andra laddas.

LADDNINGSTID FÖR OLIKA BATTERIER OCH LADDARE BATTERI

QC500 LADDNINGSNIVÅ

LADDNINGSCYKLER

QC330 LADDNINGSNIVÅ

QC80F LADDNINGSNIVÅ

BLi950X

1 500

1 tim 40 min

2 tim 55 min

3 tim

4 tim 5 min

BLi550X

1 500

1 tim

1 tim 25 min

1 tim 40 min

2 tim 5 min

BLi300

1 500

35 min

1 tim

55 min

1 tim 20 min

4 tim

4 tim 20 min

BLi200

1 500

30 min

50 min

30 min

50 min

2 tim 25 min

2 tim 40 min

BLi100

1 500

30 min

50 min

30 min

50 min

1 tim 5 min

1 tim 25 min

BLi20

600

25 min

40 min

25 min

40 min

1 tim 50 min

2 tim 10 min

DRIFTTID: EN LADDNING BATTERI

535i XP® SNICKERI

T 535i XP®

120i

BESKÄR­ VED­ BESKÄR­ NING KAPNING NING

530iPX 530iPT5/ 530iP4

520iRX/520iLX

520iHE3/520iHD70/ 520iHD60

550iBTX*

530iBX**/525iB/ 320iB MARK II

RÖJNING

BESKÄR­ NING

LÄTT

TUFFT

LÄTT

TUFFT

LÄTT

TUFFT

LÄTT

TUFFT

BLi950X

18 tim 40 min

7 tim 30 min

3 tim 20 min

13 tim

3 tim

8 tim 15 min

11 tim 30 min

8 tim 15 min

4 tim 15 min

12 tim 30 min

6 tim

1 tim 45 min

1 tim

3 tim 30 min

1 tim 45 min

BLi550X

9 tim 20 min

3 tim 45 min

1 tim 45 min

6 tim 30 min

1 tim 30 min

4 tim 15 min

5 tim 45 min

4 tim 15 min

2 tim

6 tim 15 min

3 tim

50 min

30 min

1 tim 45 min

45 min

BLi300

5 tim 30 min

2 tim 15 min

1 tim

4 tim

2 tim 30 min

3 tim 30 min

2 tim 30 min

1 tim 15 min

3 tim 45 min

1 tim 45 min

1 tim

35 min

BLi200

3 tim

1 tim 15 min

35 min

2 tim 15 min

45 min

1 tim 20 min

2 tim

1 tim 20 min

40 min

2 tim

1 tim

35 min

15 min

BLi100

1 tim 30 min

40 min

15 min

1 tim

40 min

50 min

40 min

20 min

1 tim

30 min

20 min

10 min

BLi20

2 tim 30 min

1 tim

25 min

1 tim 45 min

35 min

1 tim

1 tim 30 min

1 tim

30 min

1 tim 30 min

50 min

30 min

15 min

Drifttiderna är upp till-tider och motsvarar drifttid med savE™: egentligt arbete, grundläggande underhåll och rörelse/klättring för allmänna åtgärder. *Kräver ryggburet BLi-batteri.  **Kräver ryggburet BLi-batteri eller batteribälte FLEXI.

Rekommenderat alternativ

151


ROBUSTA, DRIFTSÄKRA SÅGAR FÖR PLATTOR OCH MURVERK, BYGGDA FÖR TUFFA ARBETSDAGAR Husqvarnas bänksågar är effektiva, lätta att bära och lika enkla att använda vid kapning av stora tegelstenar som små plattor. För oss är det viktigt att materialet, maskinen och diamantverktyget matchar varandra perfekt. Det betyder att du alltid arbetar med precision.

DRIFTSÄKER Den kraftfulla och

driftsäkra motorn ger enastående produktivitet och lång livslängd.

ROBUST Ram i ett stycke med

inbyggda skenor ger högre styvhet och längre livslängd.

Sortimentsöversikt. Husqvarnas sortiment av bordssågar består av åtta modeller som optimerats för olika användningsområden.

BÄNKSÅGAR Husqvarna bänksågar har

utvecklats för effektiv precisions­sågning av all slags tegel och byggblock. Deras robusta och styva konstruktion gör dem tillräckligt stabila för sågning av stora och tunga block. Transport, riggning och hantering utförs enkelt av en person.

TS 400 F

TS 350 E

TS 300 E

1000

TS 100 R

1000

900

MAX SÅGLÄNGD

800

[mm]

700

700

700

695

600 0

MAX SÅGDJUP

100

100

[mm]

200 230

152

80

105


BÄNK- OCH KAKELSÅGNING

UNIVERSELL SÅGNING TS 60 kan användas för insticks-, gerings- och vinklad sågning.

HUSQVARNA TS 60 är utrustad med det innovativa och

patenterade vattenuppsamlingssystemet som ser till att vatten och slam stannar i vagnspåret och återanvänds under sågning. En ström av vatten som passerar genom spåret i vagnen minimerar slammet. Samtidigt hålls området runt sågen rent och fritt från vattenstänk.

KAKELSÅGAR Husqvarnas kakelsågar har utvecklats

TS 230 F

TS 73 R

TS 66 R

för effektiv precisionssågning av plattor i alla storlekar och typer. De är utrustade med praktiska gejder för vinkelskär med precision. Transport, riggning och hantering utförs enkelt av en person.

TS 60

1000

900

800 730

726

För mer information, besök www.husqvarnacp.se

700

660 600 0 46

50

40 78

100 200

153


BÄNKSÅGAR

TS 400 F

TS 350 E

TS 300 E

TS 100 R

TEKNISKA DATA Effekt, W Spänning, V Cykler, Hz Klingaxel, v/min Max klingdiameter, mm Max sågdjup, mm Max såglängd, mm Spindeldiameter, mm Dimensioner (L × B × H), mm Vikt, kg

1500 /2200 115 /230 /400 50 2800 400 125 /230 700 25,4 1120 × 600 × 600 96,0

1500 /2200 115 /230 /400 50 2800 350 100 700 25,4 1120 × 600 × 600 92,0

2200 230 /400 50 2800 300 (350) 80 (100) 695 25,4 1120 × 600 × 600 82,0

2200 230 /400 50 2800 350 105 1000 25,4 1400 × 840 × 1400 106,0

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

4

2

l

l

l

— — — —

l

l

l

l

l

l

l

965 14 81-01, 230 V, 1-fas, klinga av hög kvalitet 965 14 81-07, 110 V, 1-fas, klinga av hög kvalitet

965 14 80-01, 230 V, 1-fas, klinga av hög kvalitet 965 14 80-03, 110 V, 1-fas, klinga av hög kvalitet

965 15 46-01, 230 V, 1-fas

EGENSKAPER Nollspänningsutlösare Huvud med justerbart djup Nyckel för klingaxel Gejd för raka skär Vattenpump Nyckel för klingaxel Gejd för raka skär Vattenpump Snabbfäste, fläns Hopfällbara ben För klingdiameter på 300 – 350 mm För klingdiameter 300, 350 och 400 mm

— — — — — —

ARTIKELINFORMATION

154

965 15 46-04, 230 V, 1-fas, klinga av hög kvalitet 965 15 46-03, 230 V, 1-fas, klinga av hög kvalitet

965 15 40-02, 230 V, 1-fas, klinga av hög kvalitet


BÄNK- OCH KAKELSÅGNING

KAKELSÅGAR

TS 230 F

TS 73 R

TS 66 R

TS 60

TEKNISKA DATA Effekt, W Spänning, V Cykler, Hz Max klingdiameter, mm Max sågdjup, mm Max såglängd, mm Spindeldiameter, mm Dimensioner (L × B × H), mm Vikt, kg

800 115 /230 50 230 46 /37* — 25,4 630 × 520 × 330 16,5

1000 115 /230 50 230 50 /100 730 25,4 1060 × 575 × 600 47,0

800 230 50 200 40 660 25,4 950 × 480 × 490 41,0

1800 230 50 254 78 /45* 726 16 932 ×700 × 468 36,0

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

— — —

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

965 15 36-01, 230 V 965 15 36-02, 115 V

965 15 38-02, 230 V 965 15 38-01, 115 V

965 15 37-01, 230 V

966 61 07-02, 230 V

EGENSKAPER Nyckel för klingaxel Gejd för vinkelskär Justerbar skärgejd Vattenpump Huvud med justerbart djup Sidoförlängning för bord Inkl. klinga med helbanad geometri ARTIKELINFORMATION

* Vid 45° tippning.

TA HAND OM DAMM OCH SLAM FRÅN BETONGSÅGNING SMART, ENKELT OCH EFFEKTIVT! SE SYSTEMGUIDEN PÅ SIDAN 60 155


156


BÄNK- OCH KAKELSÅGNING

Komplett såggejd och gejd 4 för vinkelskär

1 Snabbkopplingsmutter för klinga, för enkel montering av klingan

2 Gejd för vinkelskär för TS 300 E

3 Gejd för vinkelskär för TS 73 R

8

5 Differentialkabel

6 Sidostöd

7 Hjul för stativ

Husqvarna TS 400 F. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Snabbkopplingsmutter för klinga 2 Gejd för vinkelskär 5 Differentialkabel, PRCD, 1-fas 16 A–30 mA 9 Lasergejdsats Tankplugg Vattenpump, 230 /400 V Vattenpump, 110 V

543 04 33-57 543 04 61-46 543 04 14-10 540 06 62-01 543 04 60-51 587 49 22-01 587 49 22-04

543 85 01-75 543 04 61-46 543 04 14-10 543 04 60-51 587 49 22-01 587 49 22-04 543 04 59-00

543 85 01-75 543 04 61-46 543 04 14-10 543 04 60-51 587 49 22-03 543 04 34-50

Husqvarna TS 100 R. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Klingmutter 5 Differentialkabel, PRCD, 1-fas 16 A–30 mA Tankplugg Vattenpump, 230 /400 V Nyckel, klingmutter

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Klingmutter 2 Gejd för vinkelskär 4 Komplett skärgejd 7 Differentialkabel, PRCD, 1-fas 16 A–30 mA 8 Stativ

501 17 99-01 543 04 62-73 543 04 62-74 543 04 14-10 543 07 20-29

Husqvarna TS 73 R. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Klingmutter 3 Gejd för vinkelskär 5 Differentialkabel, PRCD, 1-fas 16 A–30 mA 6 Sidostöd Tankplugg Vattenpump, 230 V Vattenpump, 115 V Nyckel, klingmutter

543 85 03-28 543 06 98-41 543 04 14-10 544 94 53-01 543 04 60-51 587 49 22-02 587 49 22-05 543 04 58-95

Husqvarna TS 66 R.

Husqvarna TS 300 E. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Klingmutter 2 Gejd för vinkelskär 5 Differentialkabel, PRCD, 1-fas 16 A–30 mA Tankplugg Vattenpump, 230 /400 V Nyckel, klingmutter

Lasergejdsats (TS 400 F)

Husqvarna TS 230 F.

Husqvarna TS 350 E. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Klingmutter 2 Gejd för vinkelskär 5 Differentialkabel, PRCD, 1-fas 16 A–30 mA Tankplugg Vattenpump, 230 /400 V Vattenpump, 110 V Nyckel, klingmutter

9

Hoppfällbart stativ för enklare arbetsförhållanden

543 85 01-75 543 04 14-10 543 04 60-51 587 49 22-03 543 06 64-23

TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 1 Klingmutter 5 Differentialkabel, PRCD, 1-fas 16 A–30 mA Vattenpump

543 85 03-28 543 04 14-10 543 04 05-03

Husqvarna TS 60. TILLBEHÖR OCH RESERVDELAR 7 Hjul för stativ Vattenpump, 230 V Vattenpump, 120 V

577 94 71-01 577 52 01-05 525 82 56-03

För en fullständig lista över reservdelar, se den illustrerade reservdelslistan (IPL) på vår webbplats.

157


DIAMANTKLINGOR FÖR BÄNK- OCH KAKELSÅGAR Detta professionella klingsortiment har utvecklats för intensiv användning och är optimerat för synnerligen krävande arbetsförhållanden och material som sträcker sig från hårda, keramiska plattor till mycket abrasiva material som tegel och takplattor av lera. Egenskaperna har vi hämtat från vår globala erfarenhet av tunga arbeten. Klingsortimentet innehåller ett flertal ljuddämpade stambladsklingor med specialkonstruerad stålkärna som sänker bullernivån med 50 % jämfört med standardklingor. En stor fördel för både operatören och omgivningen.

GULD Se sidan 20 för närmare information.

ELITE-CUT PRODUKT

GS 2

GS 50

— l l l

— —

l l l

l

l l

l

SEGMENTFORM MATERIAL Glasplattor Hårda plattor, porcellanato Keramiska plattor Granit, hård Marmor Granit, mjuk Betong Tegel Abrasiva material

l l

l

l l

l l

— — —

l l l l l l l l

REKOMMENDERAD UTRUSTNING TS 350 E, TS 300 E, TS 100 R, TS 230 F, TS 73 R, TS 66 R, TS 60 l l l

= Optimal

l l

= Bra

l

= Acceptabel

TS 400 F, TS 350 E, TS 300 E

— = Rekommenderas ej

Husqvarna Elite-Cut bordsågsklingor. Klingor på guldnivå för kakel och murverk med ett mycket brett användningsområde och som klarar de flesta material. ARTIKELNUMMER

DIAMETER, MM

GEOMETRI

SEGMENTFORM

SEGMENTHÖJD, MM

AXELHÅL, MM

ÖVRIGT

GS 2 579 80 34-60 579 80 34-70 579 80 34-80 579 80 34-90 579 79 81-10 579 79 81-20

180 200 230 250 300 350

Helbana Helbana Helbana Helbana Helbana Helbana

Platt Platt Platt Platt Platt Platt

10,0 10,0 10,0 10,0 10,0 10,0

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 25,4

Tyst kärna Tyst kärna Tyst kärna Tyst kärna Tyst kärna Tyst kärna

GS 50 579 80 41-10 579 80 41-20 579 80 41-30 579 80 41-60 579 80 41-70 579 80 41-80 579 80 41-90

300 350 400 500 600 900 1000

Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad Segmenterad

Platt Platt Platt Platt Platt Platt Platt

12,0 12,0 12,0 12,0 12,0 12,0 12,0

25,4 25,4 25,4 25,4 25,4 60,0 60,0

Tyst kärna Tyst kärna Tyst kärna — — — —

Klingdiametrarna är nominella.

158


BÄNK- OCH KAKELSÅGNING

159


KOMPAKTA ROBOTAR MED HÖGA PRESTANDA FÖR SÄKRA RIVNINGSARBETEN Våra fjärrstyrda rivningsrobotar ligger i framkant inom demolering tack vare hög effekt, låg vikt och funktionell design. De är ett givet val för dig som önskar en smidig, men ändå urstark och stabil maskin med lång räckvidd. Våra DXR-maskiner har en modern och lättanvänd fjärrstyrning med en användarvänlig och genomtänkt design. Allt detta, kombinerat med vår erfarenhet, kunskap och globala närvaro, gör att du får en rivningsrobot med en mycket lättillgänglig och kompetent service och support.

DXR MANUAL Se Husqvarna DXR i full aktion och lär dig hur du använder dem på www.dxruserguide.com

För mer information, besök www.husqvarnacp.se

Sortimentsöversikt. Husqvarnas sortiment av rivningsrobotar består av fyra basmodeller: Från DXR 140 på 15 kW med 360°+ ändlöst roterande arm till DXR 310 på 22 kW med teleskoparm. Vikterna sträcker sig från 985 kg till 2020 kg. Med tillbehörspaketen kan DXR-serien levereras i 14 olika varianter. För maximal produktivitet ska du välja den konfiguration som är optimal för din typ av verksamhet. [m]

DXR 300

DXR 140

/u

4

m 5,5 5 m åt 5, åt pp

DXR 310  +  DXR 300 SB 20 2F  + S ram B3 DXR 02 å 270 Fra t 5,2  + S må m B2 t 5,1  /up DXR 02 p m F 140 ram    + S åt B1 4 ,5 52 Fr

5

åt

m

t4 ppå  /u

19 kW

,4 m

22 kW

20

4,8

m 3,7

22 kW

DXR 270

åt pp /u m

am

3 DXR 310

2 15 kW

EFFEKT

1

10

[kW]

[m]

0 0

1000

985 kg

1750 kg

2000 2020 kg

160

2

3

RÄCKVIDD, FRAMÅT OCH UPPÅT

VIKT [kg]

1

1960 kg

[m]

4

5


FJÄRRSTYRD RIVNING

KOMPAKT Den smala bredden gör att maskinen kan passera genom vanliga dörr­öppningar. Den låga höjden ger dig fri sikt över maskinen när du jobbar. Det gör arbetet både effektivare och säkrare samtidigt som maskinen får en låg tyngd­punkt. Stödbenen har extra stor spännvidd för enastående stabilitet och stora belastningar.

MÅNGSIDIG Husqvarnas DXR-maskiner kan utrustas

med ett stort och utbyggbart sortiment av verktyg. Maskinerna kan användas för praktiskt taget alla tunga och farliga bygg- och renoveringsarbeten: Brytning, mejsling, krossning, klippning, grävning, schaktning, gripning, fatöppning – och mycket mer!

TRÅDLÖS Fjärrkontrollen till Husqvarna DXR är en av marknadens modernaste och mest lättanvända med unikt användarvänlig och genomtänkt utformning. Den styr alla maskin­ rörelser på ett enkelt och bekvämt sätt. Kontrollboxen använder industriell Bluetoothteknik och är utrustad med en 3,5 tums färgskärm som är lätt att avläsa.

78 CM

PRODUKTIVA Dessa maskiner har ett högt vikt/effekt-förhållande. De är mycket enkla att transportera tack vare intelligent och funktionell design samt nytänkande konstruktion och teknik. De är snabbt på plats och redo att börja arbeta utan tidsödande förberedelser.

161


FABRIKSINSMONTERADE TILLBEHÖRSPAKET FÖR ÖKAD PRODUKTIVITET Nu kan du beställa din Husqvarna DXR levererad med extra funktioner som ger ökad precision, högre prestanda och bättre skydd. Tillbehörspaketen monteras i en ren fabriksmiljö, vilket sparar tid och pengar samt garanterar en installation med högsta kvalitet. För närvarande kan tre tillbehörspaket beställas från fabriken: P1, P2 och P3. (De komponenter som ingår kan även eftermonteras.) Besök www.husqvarnacp.se för närmare information.

HYDRAULPAKET (P1) KYLPAKET (P2) VÄRMESKYDDSPAKET (P3)

KYLPAKET (P2)

Gör att DXR kan arbeta kontinuerligt med full effekt i höga omgivnings­ tempera­turer. Det betyder högre produktivitet i användningsområden som exempelvis cementugnar och stålverk. Finns för DXR 310, , DXR 300 och DXR 270.

HYDRAULPAKET (P1)

P2

162

Ger användaren möjlighet att styra en extra hydraulisk funktion som t.ex. axiell rotation av griptång och stålsax. Även skyddskåpor för de utvändiga hydraulcylindrarna ingår. Finns för alla DXR-modeller.


FJÄRRSTYRD RIVNING

d Hy

rau

lik

sf sat

ör

u af

r ext li Cy

nd

= Fabriksmonterad

ti nk

ers

on

d ky d

er

ssa

ts

(C

n Mo

2+

ter

) C3

ing

ts ssa

för

ky

n lni

m Fla

a gsp

h ker

ket

yd

ra u

lo

lja

m Fla

h ker

yd

rau

lo

l Stå

föt

ter

l Stå

föt

ter

are

/ 02 B2 arat) S för sep t ssa ats tälls s g s n s d ni yd (be ng esk 302 rlä ö m f r SB l Ky Vä s fö

lja

a rh

mm

= Eftermonterad

Slangskydd och flamsäker hydraulolja HYDRAULPAKET (P1)

Ger användaren möjlighet att styra en extra hydraulisk funktion som t.ex. axiell rotation av griptång och stålsax. Även skyddskåpor för de utvändiga hydraulcylindrarna ingår. Finns för alla DXR-modeller.

Stållarvband

Kylförlängningssats för hammare

P3 Stålfötter

Värmeskyddssats för SB202 /SB302 (beställs separat)

163


RIVNINGSROBOTAR

DXR 310

DXR 300

TEKNISKA DATA Effekt, kW Vikt, kg Räckvidd uppåt/framåt, m * Schaktblad/stödben Med/utan teleskoparm Flöde 50 /60 Hz, l /min Systemtryck, nominellt max., bar Systemtryck, förhöjt max., bar Steglöst flöde till verktyg och system, l /min Pumptyp Bredd, maskinkropp, mm Längd, maskinkropp, mm Höjd, maskinkropp, mm Fjärrstyrning Kommunikation Räckvidd, radio

22 2020 5,5 /5,2 Stödben Med teleskoparm 75 200 250 0 –75 Variabel lastkännande axiell kolvpump 780 2057 (inkl. stödben) 1035 Portabel Bluetooth eller kabel Upp till 100 m

22 1960 5.2 / 4.8 Stödben Utan teleskoparm 75 200 250 0 –75 Variabel lastkännande axiell kolvpump 780 2057 (inkl. stödben) 1035 Portabel Bluetooth eller kabel Upp till 100 m

965 99 53-02 965 99 53-06, inkl. hydrauliskt paket (P1) 965 99 53-07, inkl. kylpaket (P2) 965 99 53-08, inkl. värmeskyddspaket (P3)

967 19 56-01 967 19 56-02, inkl. hydrauliskt paket (P1) 967 19 56-03, inkl. kylpaket (P2) 967 19 56-04, inkl. värmeskyddspaket (P3)

ARTIKELINFORMATION

* Räckvidden har uppmätts på maskin med hammare SB 302 (DXR 300), SB 202 (DXR 310, DXR 270), SB 152 (DXR 140) från rotationscentrum till hammarens spets med armen maximalt utsträckt och i vågrätt läge.

164


FJÄRRSTYRD RIVNING

DXR 270

DXR 140

19 1750 4,8 /4,5 Stödben Utan teleskoparm 65 200 250 0 – 65 Variabel lastkännande axiell kolvpump 780 2057 (inkl. stödben) 1035 Portabel Bluetooth eller kabel Upp till 100 m

15 985 4,4 /3,7 Stödben Utan teleskoparm 52 200 250 0 – 52 Variabel lastkännande axiell kolvpump 771 1614 (inkl. stödben) 854 Portabel Bluetooth eller kabel Upp till 100 m

967 19 55-01 967 19 55-02, inkl. hydrauliskt paket (P1) 967 19 55-03, inkl. kylpaket (P2) 967 19 55-04, inkl. värmeskyddspaket (P3)

966 52 93-02 966 52 93-06, inkl. hydrauliskt paket (P1)

TA HAND OM DAMM OCH SLAM FRÅN BETONGSÅGNING SMART, ENKELT OCH EFFEKTIVT! SE SYSTEMGUIDEN PÅ SIDAN 60 165


RIVNINGSSTÄNGER

DCR 300

DCR 100

TEKNISKA DATA Vikt, kg Max käftöppning, mm Krosskraft, kN/t

ANMÄRKNING

274 430 440 /45

Arbetsdjup, mm

200

192 425*/325** 335 /34 317 /32 193**

Storlek armering, mm

30

28

DXR 310 /300 /270

DXR 140

966 78 64-01, inkl. slangar och adapterplatta

966 78 63-01, inkl. slangar och adapterplatta

Maximal kraft vid spetsarna (i maximalt öppnat läge, krosstart) Stort djup innebär arbete med hög effektivitet

REKOMMENDERAD UTRUSTNING ARTIKELINFORMATION

* Styrpinnar i yttre pos. ** Styrpinnar i inre pos.

Kudde till DCR 300

STÅLSAX

DSS 200

TEKNISKA DATA Vikt, kg Max käftöppning, mm Max krosskraft, kN/t Arbetsdjup, mm

185 200 841 /85,7 135

MAX KLIPPDIMENSIONER Balkar/profiler, mm /tum Fyrkantjärn, mm /tum Rör, mm /tum Fyrkantrör, mm /tum U-balk, mm /tum

IPE 120 (120 × 64 / 4,7 × 2,5) 30 × 30 /1,18 × 1,18 75 × 5,0 /2,95 × 0,20 60 × 60 × 5,0 /2,4 × 2,4 × 0,2 UPE 100 (55 × 100 /2,2 × 3,9)

REKOMMENDERAD UTRUSTNING DXR 310 /300 /270 /140 ARTIKELINFORMATION

Kudde till DCR 100

Dammreduceringskit, demoleringssax

TILLBEHÖR DCR 300 Kudde Dammreduceringskit, demoleringssax

579 02 65-01 596 52 82-01

RESERVDELAR DCR 300 Spets Skärkant för armeringsjärn

579 01 85-01 579 00 93-01

TILLBEHÖR DCR 100 Kudde Dammreduceringskit, demoleringssax

579 02 66-01 596 52 82-01

RESERVDELAR DCR 100 Skärkant för armeringsjärn

579 02 42-01

RESERVDELAR DSS 200 Skär, rakt Skär, svängt

587 01 94-01 587 01 95-01

967 27 80-01, inkl. slangar och adapterplatta

DXR 310 /300 /270

SKOPOR TEKNISKA DATA Vikt, kg Bredd, mm Volym, l

DXR 140

BRED

STANDARD

SMAL

BRED

STANDARD

SMAL

90 770 105

70 520 85

50 300 40

60 770 60

58 520 55

50 300 40

587 97 57-01

587 31 07-01

587 31 08-01

587 31 09-01

587 31 10-01

587 31 08-02

ARTIKELINFORMATION

166


FJÄRRSTYRD RIVNING

MULTIFUNKTIONELL GRIPTÅNG

MG 200

MG 100

TEKNISKA DATA Vikt, kg Max käftöppning, mm Kraft, kN/t Bredd, mm

175 750 15 /1,5 450

90 600 5,9 /0,6 300

DXR 310 /300 /270

DXR 140

586 74 30-01, inkl. slangar och adapterplatta

586 74 29-01, inkl. slangar och adapterplatta

HAMMARE

SB 302

SB 202

SB 152

TEKNISKA DATA Vikt, kg

300

200

140

DXR 300

DXR 310 /300 /270

DXR 140

586 50 13-01, inkl. slangar och adapterplatta 587 05 02-01, värmeskydd, inkl. slangar och adapterplatta

522 48 24-01, inkl. slangar och adapterplatta 580 90 21-01, värmeskydd, inkl. slangar och adapterplatta

576 18 91-01, inkl. slangar och adapterplatta

REKOMMENDERAD UTRUSTNING ARTIKELINFORMATION

REKOMMENDERAD UTRUSTNING ARTIKELINFORMATION

Mejsel, kryss

Mejsel, bred

Pikmejsel

Bussningsskiva

TILLBEHÖR SB 302 Värmeskyddssats för hammare Mejsel, kryss, 76 cm Mejsel, bred, 77 cm Pikmejsel, 76 cm Pikmejsel, lång, 100 cm Bussningsskiva Dammreduceringssats, hammare

586 70 28-02 595 08 25-01 586 50 12-01 595 08 23-01 586 50 10-02 590 15 25-03 583 80 72-02

TILLBEHÖR SB 202 Värmeskyddssats för hammare Mejsel, kryss, 63 cm Mejsel, bred, 65 cm Pikmejsel, 63 cm Pikmejsel, X-profile, lång, 90 cm Bussningsskiva Dammreduceringssats, hammare

586 70 26-02 595 08 24-01 522 86 95-03 595 08 22-01 595 08 22-02 590 15 25-02 583 80 72-02

TILLBEHÖR SB 152 Mejsel, kryss, 51 cm Mejsel, bred, 48 cm Pikmejsel, 54 cm Bussningsskiva Dammreduceringssats, hammare

576 63 35-02 576 63 35-03 595 08 21-01 590 15 25-01 583 80 72-01

FRÄSTRUMMA

DC 200

TEKNISKA DATA Tjänstevikt, kg Totalbredd, skärhuvud, mm Diameter, frästrumma, mm Antal piggar, st. Max. kapkraft@350bar, kN Maximal effekt@350 bar, kNm Maximal hårdhet, sten, MPa

200 500 240 56 12,6 1,4 25

REKOMMENDERAD UTRUSTNING DXR 310 /300 /270 /140 ARTIKELINFORMATION 583 80 70-01, inkl. slangar och adapterplatta

TILLBEHÖR TILL DC 200 Dammreduceringskit, rotationsfräs

596 52 83-01

167


Husqvarna DXR 310 / DXR 300 / DXR 270 . TILLBEHÖR DXR 310 1 Hydrauliksats för extra funktioner* 2 Cylinderskyddssats (C2 + C3) 3 Monteringssats för kylningspaket 4 Monteringssats för värmeskyddspaket** 5 Stålband, 1 st 6 Dammreduceringssats, maskin 7 Slangkit för verktygsdränering 8 Midjebälte, fjärrkontroll 9 Servicekontroll 11 Slangsats för externt verktyg Sele

582 71 50-01 586 70 13-01 586 70 25-01 582 71 54-01 579 21 73-01 583 80 71-04 583 80 73-04 501 79 31-01 587 73 82-01 589 57 79-01 501 79 30-01

TILLBEHÖR DXR 300 1 Hydrauliksats för extra funktioner* 2 Cylinderskyddssats (C2 + C3) 3 Monteringssats för kylningspaket 4 Monteringssats för värmeskyddspaket** 5 Stålband, 1 st 6 Dammreduceringssats, maskin 7 Slangkit för verktygsdränering 8 Midjebälte, fjärrkontroll 9 Servicekontroll 11 Slangsats för externt verktyg Sele

582 71 51-01 586 70 21-01 586 70 25-01 582 71 55-01 579 21 73-01 583 80 71-03 583 80 73-03 501 79 31-01 587 73 82-01 589 57 79-01 501 79 30-01

TILLBEHÖR DXR 270 1 Hydrauliksats för extra funktioner* 2 Cylinderskyddssats (C2 + C3) 3 Monteringssats för kylningspaket 4 Monteringssats för värmeskyddspaket** 5 Stålband, 1 st 6 Dammreduceringssats, maskin 7 Slangkit för verktygsdränering 8 Midjebälte, fjärrkontroll 9 Servicekontroll 11 Slangsats för externt verktyg Sele

582 71 52-01 586 70 21-01 586 70 27-01 582 71 57-01 579 21 73-01 583 80 71-02 583 80 73-02 501 79 31-01 587 73 82-01 589 57 79-01 501 79 30-01

RESERVDELAR Batteri Batteriladdare Hammarfett Kabel, fjärrstyrning Multi Advanced fett Oljefilter Snabbkoppling för fett, hona Snabbkoppling för fett, hane Snabbkoppling för verktyg, hona Snabbkoppling för verktyg, hane Gummifot Gummiband Uttag 63 A (hona) Uttag 63 A (hane) Stålfot

587 31 16-02 510 28 50-03 521 91 77-01 589 86 04-01 588 81 48-01 510 14 45-01 510 26 78-01 510 26 79-01 510 26 81-01 510 26 80-01 587 18 63-03 505 26 87-01 531 11 71-32 510 27 77-01 587 18 63-01

RESERVDELAR Batteri Batteriladdare Hammarfett Kabel, fjärrstyrning Multi Advanced fett Oljefilter Snabbkoppling för fett, hona Snabbkoppling för fett, hane Snabbkoppling för verktyg, hona Snabbkoppling för verktyg, hane Gummifot Gummiband Uttag 32 A (hona) Uttag 32 A (hane) Stålfot

587 31 16-02 510 28 50-03 521 91 77-01 589 86 04-01 588 81 48-01 574 71 39-01 510 26 78-01 510 26 79-01 510 26 81-01 510 26 80-01 587 18 63-03 579 32 84-01 531 11 71-31 510 27 77-02 587 18 63-01

*Hydrauliksats för extra funktioner krävs för att MG 200, MG 100 och DSS 200 ska kunna användas. **Olja ingår inte.

1 Hydrauliksats för extra funktioner

2 Cylinderskyddssats (C2 + C3)

Husqvarna DXR 140. TILLBEHÖR 1 Hydrauliksats för extra funktioner* 2 Cylinderskyddssats (C2 + C3) 6 Dammreduceringssats, maskin 7 Slangkit för verktygsdränering 8 Midjebälte, fjärrkontroll 9 Servicekontroll 10 Motvikt 11 Slangsats för externt verktyg Adapterplatta DSS 200 Adapterplatta DC 200 Sele

582 71 53-01 586 70 20-01 583 80 71-01 583 80 73-01 501 79 31-01 587 73 82-01 579 39 44-01 589 57 79-01 586 41 67-01 588 61 14-01 501 79 30-01

3 Monteringssats för kylningspaket

4 Monteringssats för värmeskyddspaket

168


FJÄRRSTYRD RIVNING

5 Stålband

9 Servicekontroll

7 Slangkit för verktygsdränering

11 Slangsats för externt verktyg

6 Dust reduction kit, machine

8 Midjebälte för fjärrkontroll

10 Motvikt

169Husqvarna Construction Products är världsledande när det kommer till utrustning och diamantverktyg inom byggnads- och stenindustrin. Vi förser professionella användare över hela världen med effektiv och pålitlig utrustning, så att de kan vara stolta över ett väl utfört jobb. Stolta proffs är vår bästa belöning! www.husqvarnacp.se


www.husqvarnacp.se 172

Copyright © 2021 Husqvarna AB (publ). All rights reserved. Husqvarna and other product and feature marks are trademarks of the Husqvarna Group. We reserve the right to make changes in technolochy and specifications without prior notice.