Page 1

I Sverige er 75 % af landet dækket af skov, og derfor er det helt naturligt, at skovbruget er en af de vigtigste sektorer overhovedet. Den konstante stræben efter teknologiske forbedringer er et andet typisk svensk træk. Derfor er det ikke en tilfældighed, at verdens første lette énmandssav blev opfundet i Sverige allerede i 1954. Det skete mere præcist i Jonsered, som er et lille industrisamfund midt i et skovklædt landskab lidt nordøst for Gøteborg.   På det tidspunkt bar skovbruget præg af hårdføre, professionelle skovarbejdere, som levede og arbejdede under enkle forhold i et barsk klima. Det blev en af Jonsereds hovedopgaver at gøre deres tilværelse lidt mindre barsk og risikabel.   Siden da har teknikerne hos Jonsered konstant været førende inden for udvikling af professionelle motorsave helt op til de seneste modeller, hvor inno­vative løsninger er karakteristiske træk: kæde­ bremse, vibrationsdæmpning og turboluftrensning for bare at nævne et par stykker. De har også udviklet den moderne beskærings­teknik og lært andre over hele verden at bruge denne effektive og arbejds­ besparende metode.   For alle, der arbejder med en motorsav enten fuld tid eller bare engang imellem, er Jonsered stadig ensbetydende med en særdeles effektiv og pålidelig arbejdskammerat i skoven. Men vores viden om lette, effektive motorer, ergo­nomi og naturpleje er samtidig funda­ mentet for det ­komplette ­sortiment, som Jonsered nu kan tilbyde. En arv og en ­pionerånd, som vi værner om den dag i dag.

Jonsered A / S • Lejrvej 19, st • 3500 Værløse Tlf. 70 26 47 70 • fax 45 87 72 25 www.jonsered.dk Copyright © 2015 Jonsered. All rights reserved. Jonsered and other product and feature marks are trademarks of the Jonsered Division as displayed at www.jonsered.com

St e n d ah l s 5 87 5 5 7 0- 0 6 DK .

Jonsered er certificeret i henhold til kvalitetssystemet SS-EN ISO 9001:1997.


MOTORSAVE

JONSEREDS KUNDELØFTE ER EN KORREKT MASKINE. 4

Tilbehør

12

Produktoversigt

14

16

Sværd / kæde guide

SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

INDHOLD

Du får altid hjælp til at vælge den helt rigtige maskine, der passer til dine behov, uanset om du er fuldtidsprofessionel eller fritidsbruger. Der er altid mulighed for en demonstration eller prøvekørsel.

SIKKERHED Alle Jonsereds forhandlere har det nødvendige sikkerhedsudstyr og sikkerhedsbeklædning, som bør benyttes.

LEVERINGSKVALITET

RYDNINGSSAVE – BUSKRYDDERE TRIMMERE

18

Din Jonsered maskine leveres altid kontrolleret, justeret og k ­ øreklar. Hjemtransport kan aftales med forhandleren.

Tilbehør

26

RÅD & TIPS

Produktoversigt

28

Guide trimmertilbehør

30

Du har altid adgang til knowhow og gode råd fra fagfolk, eftersom Jonsered kun sælges hos servicerende, faguddannede forhandlere. Tips til løsning af specifikke arbejdsopgaver, valg af sikkerheds­udstyr og vedligeholdelse af produkterne er forhandleren således gerne behjælpelig med.

FRONTRIDERS

32

SERVICE & RESERVEDELE

Tilbehør

38

Din Jonsered forhandler tilbyder altid originale reservedele og teknisk service.

Produktoversigt

42

FORDEL BETALINGEN MED JONSERED-KORTET

HAVETRAKTORER

44

Tilbehør

50

Jonsereds produkter kan finansieres via Jonsered-kortet. Med Jonseredkortet kan du vælge den betalingsmåde, der passer dig bedst. Kortet koster ingenting, hverken at anskaffe eller at have. Vælg betalingsalternativ derhjemme måneden efter købet.

Produktoversigt

54

JONSERED GARANTI +1

PLÆNEKLIPPERE

56

Produktoversigt

62

HÆKKEKLIPPERE

64

Produktoversigt

68

LØVBLÆSERE

65

Produktoversigt

68

Jonsered yder en ekstra garanti som består af en 7 dages returret, hvor du kan bytte til en anden Jonsered maskine, eller helt enkelt få pengene tilbage. Du kan også forlænge din reklamationsret fra 2 år til 3 år, såfremt du får foretaget et garantieftersyn umiddelbart inden udgangen af det 2. år (21.-24. måned). Dette gælder ikke ved erhvervs­mæssig anvendelse.

Passer til alle RS / FC- og GR-modeller. 100 g. 503 97 65-01

SNESLYNGER

66

Produktoversigt

69

FRÆSERE

67

225 g. 504 98 00-20

Produktoversigt

69

8. MOTORSAVSTASKE

SIKKERHEDS- OG ARBEJDS­­ BEKLÆDNING – VÆRKTØJ

75,–

7. UNIVERSALFEDT

Praktisk savtaske i stof i smart Jonsered-design. 504 98 00-97

70

85,–

Alkylatbenzin er renere og har en helt anden sammensætning end almindelig benzin og minimerer de sundhedsskadelige udslip ­samtidig med, at den er bedre for motoren. Totaktsbenzin til motorsave og buskryddere mv., 5 eller 25 l. Firtaktsbenzin til plæneklippere, havefræsere mv., 5 eller 25 l.

425,–

9. TASKE TIL ANDET UDSTYR Praktisk og moderne taske i kraftigt Cordura-materiale. Bredere og mere behagelig bærerem og hård bund. 504 98 19-20

Priserne i dette katalog er vejledende priser inkl. moms og gælder t.o.m. 31.12.15. Forhandleren fastsætter selvsalgsprisen på de enkelte produkter. Eftersom Jonsered produkterne er under konstant udvikling, forbeholder vi os retten til at ændre sortiment, produktdesign, specifikationer, udstyr og priser uden forudgående varsel. Alle tabel­værdier var aktuelle på trykketidspunktet. De kan dog ændres i for­bindelse med produkt­udviklingen. Produktsortimentet kan variere fra forhandler til forhandler. Visse produkter kan være bestillingsvarer. Vi tager forbehold for eventuelle trykfejl i dette katalog.

SPECIALBENZIN

6. VINKELGEARFEDT BIO

BESØG WWW.JONSERED.DK Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

425,–

BESØG WWW.JONSERED.DK Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

89


NÅR DET KOMMER TIL STYKKET, ER DIT PERSONLIGE VALG GANSKE ENKELT. Dit personlige valg er et spørgsmål om at vide, hvad du egentlig vil. Det er faktisk ret enkelt, men nogle gange har man brug for rationelle årsager, der kan bekræfte, at man har truffet et fornuftigt valg.   En sådan årsag kan være, at Jonsered hører til blandt verdens førende producenter af maskiner til arbejde i skov, park og have. At designet, fornemmelsen og ­oplevelsen er centrale komponenter, når vi udvikler vores motorsave, buskryddere, trimmere og kørende plæneklippere. At sikkerhed, ergonomi, kvalitet og ­ydelse har været kvaliteter, vi har stræbt efter, lige siden starten i 1954, og at vores forhandlere er utroligt kompetente fagfolk.   Hvis dit valg står mellem Jonsered og et andet mærke, befinder du dig allerede på et niveau, hvor du vælger mellem de bedste muligheder. Resten er bare et spørgsmål om din personlighed – om hvem du egentlig er. Og så ved du også, hvad du vil, når det kommer til ­stykket.   Velkommen på det røde hold.


VORES TEKNOLOGI HANDLER OM DIN ARBEJDSDAG. Når du arbejder professionelt i skoven eller det åbne landskab med en Jonsered-maskine i hånden, kan du være sikker på, at vi her hos Jonsered virkelig har tænkt nøje over, hvad du og dine kolleger har brug for. Vi udvikler vores professionelle maskiner med det formål at give dig en nemmere, mindre stresset og mere udbytterig arbejdsdag. Vores Ulticor®-maskiner er måske det bedste eksempel på dette.

2

Ulticor er den mest avancerede maskinserie fra Jonsered, specielt udviklet til professionelle fuldtids­ opgaver. Kvaliteten og præcisionen i motorerne og mekanikken er ensbetydende med maksimal effekti­ vitet under arbejdet og optimal holdbarhed. Ulticor®maskinerne er desuden designet, så ergonomien er i top, og de kræver et minimum af vedligeholdelse.


Clean Power™ er et af flere eksempler på vores succesfulde produktudvikling. Denne motorteknologi udnytter brændstoffet mere effektivt end ældre motorer. Clean Power™ gør det muligt at øge motorens effekt på mellemniveau betragteligt, hvilket betyder mere effektivt

arbejde. Samtidig falder brændstofforbruget med op til 20 %, og emissionsniveauet nedsættes med op til 75 %. Det øger effektiviteten, forbedrer driftsøkonomien og giver et renere arbejdsmiljø. Og du kan arbejde mere effektivt hver eneste dag.

3


TIL DIG, DER NÆRER RESPEKT FOR HVERT TRÆ. Hvis du har fældet et par træer eller nogle tusinde, kender du sikkert godt fornemmelsen af ydmyghed over for naturen. Du fælder et træ, som har stået der længe, måske i umindelige tider, og det fortjener at blive behandlet med respekt. Med den rigtige motorsav kan du klare opgaven hurtigere, sikrere og med et bedre resultat.

4

Uanset hvilken Jonsered-model du vælger, får du en motorsav i absolut verdensklasse. Hurtig acceleration, afbalanceret rå kraft, effektiv vibrationsdæmpning og ergonomi i topklasse er karakteristiske træk, som du nyder godt af, uanset om du arbejder fuld tid i skoven eller bare skal save brænde i sommerhuset i weekenden.


MOTORSAVE

JONSERED CS 2253 Denne professionelle motorsav er fyldt med gennemtænkte detaljer, som gør arbejdet effektivt og behageligt. Saven er nem at håndtere og fremragende til afkvistning, fordi savkroppen er lav og slank. Det nye håndtagsdesign øger desuden komforten. Flere praktiske detaljer på side 7.

5


STÆRKE MOTORSAVE TIL FULDTIDSPROFESSIONELLE. Hvis du i løbet af en arbejdsdag skal fælde træer, beskære grene og skære igennem tykke, hårde stammer, har du brug for en pålidelig sav, der er let at vedligeholde, og som har en kraftig motor med hurtig acceleration og et bredt drejnings­moment. Samtidig

skal saven være fleksibel og behagelig at arbejde med hver eneste dag året rundt. Derfor er alle vores professionelle save udstyret med effektiv vibrationsdæmpning, behagelige håndtag – nogle endda med varme – og en slank, kompakt motorkrop.

ANVENDELSESOVERSIGT CS 2188

CS 2172

Skovarbejde, fuld tid Skovarbejde, deltid Allround på grund Lejlighedsvis / brændesavning Varme i håndtagene, varme i karburatoren fås som ekstraudstyr på nogle modeller. Læs mere om samtlige modeller på side 14 – 15. *Prisen er kun for savkroppen.

6

CS 2260

CS 2253


Teknologi, der giver motoren rå kraft selv ved lavere hastighed. Blandt de øvrige karakteristiske fordele kan nævnes lavere brændstofforbrug og renere udstødning. (Op til 20 % lavere brænd­ stofforbrug og op til 75 % lavere emissionsniveau)*. *Tilsvarende modeller uden Clean Power.

PEAK PULSE Motordesignet er optimeret til effektiv afkvistning, fordi der kan gives fuld gas og accelereres til tophastighed med det samme.

CARB CONTROL Løbende automatisk finjustering af brændstof / luftblandingen. Fjerner behovet for at justere karburatoren manuelt. Sikrer optimal motordrift under alle forhold.

JONSERED CS 2188

JONSERED CS 2172

87,9 cc, 4,8 kW, 7,1 kg. 965 97 95-09  10.395,–*

70,7 cc, 4,1 kW, 6,4 kg. 966 44 30-09  9.495,–*

JONSERED CS 2260

JONSERED CS 2253

59,8 cc, 3,5 kW, 5,6 kg. 966 67 40-15  7.295,–

50,1 cc, 2,8 kW, 5,0 kg. 966 77 94-23  5.995,–

7

SMARTE FUNKTIONER

CLEAN POWER™


KRAFT OG STYRKE TIL FRITIDSBRUG. Hvis du kun skal bruge en motorsav engang imellem, er det vigtigt at vælge en, hvor du kan være sikker på, at den kan klare det meste. I vores modelserie til professionel deltidsbrug finder du motorsave, der

er lette at bruge, med stærke motorer i flere størrelser. Disse modeller er udstyret med smarte funktioner som Spin Start™, kombineret choker / startmekanisme og sidemonteret kædestrammer.

ANVENDELSESOVERSIGT CS 2166

CS 2258

CS 2252

CS 2255 S

Skovarbejde, fuld tid Skovarbejde, deltid Allround på grund Lejlighedsvis / brændesavning Varme i håndtagene, varme i karburatoren, katalysator og Spin Start™ fås som ekstraudstyr på nogle modeller. Læs mere om samtlige modeller på side 14 – 15. *Prisen er kun for savkroppen.

8

CS 2250 S

CS 2245 S


SMARTE FUNKTIONER

TURBOLUFTRENSNING Turboteknologien udnytter centrifugalkraften og udskiller op til 97 % af alt savsmuld og støv fra indsugningsluften. Derfor tilstoppes filteret ikke så hurtigt, og det skal ikke renses så ofte.

SVÆRDMØTRIKKER MED KRAVEFÆSTE Sværdmøtrikkerne holdes på plads af et ­kravefæste, så man ikke risikerer at miste møtrikkerne under vedligeholdelsen af sværdet, kæden, koblingen og kædebremsen.

ANTI VIB® Håndtagene holdes adskilt fra motor og skæreudstyr med stålfjedre, hvilket giver et lavt vibrationsniveau og god ergonomi, når arbejdsdagen er lang.

JONSERED CS 2166

JONSERED CS 2258

JONSERED CS 2252

70,7 cc, 3,6 kW, 6,4 kg. 966 44 23-09  7.995,–*

59,8 cc, 3,1 kW, 5,6 kg. 966 67 36-15  6.495,–

50,1 cc, 2,5 kW, 5,0 kg. 966 77 93-25  4.995,–

JONSERED CS 2255 S

JONSERED CS 2250 S

JONSERED CS 2245 S

55,5 cc, 2,6 kW, 5,8 kg. 965 18 05-15  4.995,–

50,2 cc, 2,4 kW, 5,1 kg. 967 15 77-25  4.995,–

45,7 cc, 2,1 kW, 4,9 kg. 967 15 76-25  3.795,– 9


EFFEKTIVE OG LET ANVENDELIGE MOTORSAVE TIL HAVEN. Hvis du skal fælde et par træer i haven eller save brænde, har du brug for en fleksibel motorsav med afbalanceret motorkraft, som også er nem at hånd­ tere. I vores modelserie til fritidsbrug finder du både elektrisk drevne motorsave og benzindrevne modeller

mellem 35 og 40 cc. Jonsereds motorsave til haven har mange funktioner, der gør dem særligt nemme at vedligeholde, bl.a. Spin Start™, værktøjsfri kædestramning og brændstofpumpe.

ANVENDELSESOVERSIGT CS 2240 S Skovarbejde, fuld tid Skovarbejde, deltid Allround på grund Lejlighedsvis / brændesavning Læs mere om samtlige modeller på side 14-15.

10

CS 2238 S

CS 2234


SMARTE FUNKTIONER

SPIN START™ På CS 2240 – CS 2250 er tændingsmodulet ændret, så det kræver mindre trækkraft og gør savene endnu lettere at starte.

KÆDESTRAMNING UDEN VÆRKTØJ Sværd og kæde samles, og kæden strammes nemt og hurtigt uden værktøj.

BRÆNDSTOFPUMPE De fleste save er udstyret med en brændstof­ pumpe, så maskinen kan startes hurtigere.

JONSERED CS 2240

JONSERED CS 2238 S

JONSERED CS 2234

40,9 cc, 1,8 kW, 4,3 kg. 967 15 70-23  3.195,–

38 cc, 1,5 kW, 4,6 kg. 966 06 69-01  1.895,–

38 cc, 1,4 kW, 4,7 kg. 966 56 53-01  1.495,–

11


Pas godt på dig selv! Når du arbejder med motorsaven, skal du altid bære sikkerhedsbukser, sikkerhedsstøvler, hjelm og visir. Jonsered-for­handleren har et stort udvalg af sikker­ hedsudstyr, arbejdsbeklædning og originalt tilbehør, fremstillet specielt til arbejde med Jonsereds motorsave. Vælg altid originale reservedele og originalt tilbehør fra Jonsered, så du er sikker på, at du har det rigtige produkt.   Du kan finde mere tøj, værktøj og tilbehør, samt priser herpå fra side 70 og på www.jonsered.dk 1. SKOVJAKKE STRETCH Jakke i rød advarselsfarve i et kropsnært snit og et stretchmateriale, der kan strækkes i fire retninger. Der er forstærkninger på de mest udsatte steder. Formsyede ærmer giver god ergonomi. Jakken er forlænget foran og bagtil, så den bliver under bæltet, mens du arbejder. Ventilationslynlåse under armene, ventilationsbærestykke bagpå og høj krave med inderside af blødt stof. De to brystlommer er nemme at komme til. 580 72 57-XX 1.995,–

2. SIKKERHEDSBUKSER STRETCH 20 A (MODEL A) Sikkerhedsbukser i samme stretchmateriale som skovjakken. Bukserne har savværn (20 m / s). 580 72 58-XX 2.195,–

3. SKOVJAKKE PRO-LIGHT Slidstærk jakke i rød advarselsfarve, af 100 % rivefast Ultra-polyester. Den nederste del af ærmerne er forsynet med ekstra slidstærk Cordura-nylon. 580 72 49-XX 895,– 12

4. SIKKERHEDSBUKSER PRO-LIGHT 20 A (MODEL A) Sikkerhedsbukser med øget komfort og bedre pasform. Fås som bukser og som overall. Bukser, 580 72 50-XX 1.195,– Overalls, 580 72 51-XX 1.395,–

5. SVÆRD OG KÆDER TIL MOTORSAVE Jonsered tilbyder mange forskellige Anti Vib®-kæder og sværd fra 12 til 28 tommer til mange forskellige opgaver og behov. Det er også muligt at få pakker med ét sværd og to kæder. Se oversigten på side 17.

6. FILUDSTYR Komplet sæt filudstyr til motorsavskæder. Filsæt med 2 rundfile, 1 fladfil, 1 kombimål, 1 filhåndtag til rundfil og fladfil. Rundfile, fladfile, kombimål og filhåndtag kan også købes separat. Filesæt .325 Anti-vib, 504 98 16-67 Filesæt 3 / 8 Hobby, 504 98 16-69 Filesæt 3 / 8, 504 98 16-68 Filesæt .325 Light, 504 98 16-76 185,–

7. SIKKERHEDSHJELM MED MAX SIGHT-VISIR Komplet med Max Sight-visir, som giver en lysreduktion på kun 20 %, samt solskærm, høreværn og nakkeslag. Fluorescerende rød. Hjelmindsatsen kan justeres op og ned og til siden. 576 41 23-01 495,–

8. SIKKERHEDSHJELM MED MAX SIGHT-VISIR OG HØREVÆRN MED FM-RADIO Komplet løsning med sikkerhedshjelm med Max Sight-visir og høreværn med FM-radio. 581 04 09-01 1.595,–


TILBEHØR TIL MOTORSAVE

9. SIKKERHEDSSTØVLE, 24 M / S

14. BREDT VÆRKTØJSBÆLTE

Letvægtsstøvle med godkendt savværn. Kraftigt mønstret sål, der er forberedt til påsætning af pigge. Forstærket hælkappe beskytter mod slag og gør det nemmere at tage støvlen af. 504 98 96-XX 795,–

Fordeler vægten og aflaster ryggen. Kan udstyres med meget forskelligt værktøj og tilbehør. 505 69 32-16 240,–

10. LÆDERSTØVLE BASIC – NYHED!

Praktisk værktøj, som fikserer saven under filning. Fremstillet af meget holdbart, hærdet stål. Kloen trykkes fast i en stub eller lignende, og saven fastgøres ved, at sværdet skrues fast i holderen. 504 98 19-56 145,–

Behagelig og let sikkerhedsstøvle, som giver god stabilitet og et sikkert fodfæste i skoven. Robust model med mikrofiberforstærkninger, perforeret polyesterfor og overlappende beskyttelsesmateriale, som øger holdbar­ heden. Savværn 20 m / s. Vaskbare indersåler. 584 44 34-XX 1.495,–

11. LÆDERSTØVLE MED SAVVÆRN Støvle i polyuretanbehandlet læder. Forstærket sål og forside udført i stivere materiale giver bedre pasform og stabilitet. 577 86 00-XX 1.595,–

12. KOMFORTHANDSKE MED FEM FINGRE OG SAVVÆRN Handske med fem fingre i imprægneret gedeskind og vandaf­visende polyamid. 523 75 03-XX 280,–

15. FILEKLO

16. KOMBIDUNK Til 6 l benzin og 2,5 l kædeolie. Intet spild af brændstof takket være tud med overløbssikring. Mellem dunkene er der plads til fil og kombinøgle. 504 98 17-06 295,–

17. KOMBIDUNK Dunk i nyt design, der sikrer, at du undgår spild og en overfyldt motorsav. Den har beholdere til både brændstof og kædeolie. Dunken har desuden nye, dobbeltsidede rum til værktøj og mindre reservedele. Til 5 l benzin og 2,5 l kædeolie. 585 05 86-01 345,–

13. SPANDEX-HANDSKE MED FEM FINGRE Stofoverside. Blødt gedeskind i håndfladen giver et godt greb. 523 75 06-XX

175,–

BESØG WWW.JONSERED.DK Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

13


CS 2260

CS 2253

CS 2260 WH

CS 2253 WH

966 67 40-15

966 77 94-23

CS 2188

CS 2172

Cylindervolumen, cm³

87,9

70,7

Effekt, kW

4,8

4,1

3,5

2,8

Effekt / vægtforhold, kW / kg

0,68

Vægt uden sværd og kæde, kg

7,1

0,64 0,62 6,4 6,6

0,63 0,60 5,6 5,8

0,56 0,54 5,0 5,2

Kædedeling, tommer

3 / 8

3 / 8

.325 / 3 / 8

.325

Anbefalet længde på sværd, tommer

18 – 28

16 – 28

13 – 20

13 – 20

Brændstoftank, liter

0,90

0,77

0,65

0,52

Tank til kædeolie, liter

0,50

0,42

0,33

0,27

Lydtryksniveau ved brugerens øre, dB(A) *

106

110

105

107

Garanteret lydeffektniveau, LWA dB(A) **

119

119

118

116

Tilsvarende vibrationsniveau, (ahv, eq), forreste / bageste håndtag, m / s² ***

4,9 / 7,0

4,0 / 5,9

3,0 / 3,8

2,5 / 2,9

• • • • • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • / • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • / • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • / • • • • • • • • •

10.395,–****

9.495,–****

7.295,– 7.795,–

5.995,– 6.995,–

965 97 95-09

966 44 30-09

966 67 42-15

966 77 95-23

ANVENDELSESOVERSIGT Skovarbejde, fuld tid Skovarbejde, deltid Allround på grund Lejlighedsvis / brændesavning

SPECIFIKATIONER

FUNKTIONER Clean Power™ Ulticor® Turboluftrensning Spin Start™ Carb Control Peak Pulse Sværdmøtrikker med kravefæste Brændstofpumpe Sidemonteret kædestrammer Værktøjsfri kædestramning Varme i håndtag / karburator Kombineret choker / startgreb Dæksler med snaplås Luftfilter med snaplås Anti Vib® Oliepumpe med justerbar tilførsel Krumtaphus af magnesium Brændstofniveauindikator Inertiudløst kædebremse

PRIS

59,8

50,1

* Tilsvarende lydtryksniveau, i henhold til ISO 22868, beregnes som den tidsvægtede energisum for forskellige lydtryksniveauer under forskellige arbejds­forhold. Standardafvigelsen for det tilsvarende lydtryksniveau er 1 dB(A). ** Støjemission i miljøet målt som lydeffektniveau (LWA) i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000 / 14 / EF. Det garanterede lydeffektniveau omfatter variationer i produktionen såvel som variationer i forhold til støj­prøvningsmetoder på 1 – 3 dB(A). *** Tilsvarende vibrationsniveau, i henhold til ISO 22867, beregnes som den tidsvægtede energisum for vibrationsniveauer under forskellige arbejdsforhold. Der gælder en standardafvigelse på 1 m / s² for rapporterede data for tilsvarende vibrationsniveauer. ****Kun for savkroppen.

14


CS 2240

CS 2245 S

CS 2240 S

CS 2238 S

45,7

40,9

38,0

38,0

2,4

2,1

1,8

1,5

1,4

0,43 0,41 4,9 5,1

0,42 0,41 4,3 4,4

0,33 0,32 4,6 4,7

0,30

CS 2258

CS 2252

CS 2255 S

CS 2250 S

70,7

59,8

50,1

55,5

50,2

3,6

3,1

2,5

2,6

966 44 23-09

966 67 36-15

966 77 93-25

965 18 05-15

967 15 77-25

967 15 72-25 967 15 76-25

967 15 70-23 967 15 71-23

PRODUKTOVERSIGT – MOTORSAVE

CS 2245 CS 2166

CS 2234 966 06 69-01

966 56 53-01

CS 2234 S 966 56 53-03

0,56

0,55

0,50

0,45

0,47

6,4

5,6

5,0

5,8

5,1

3 / 8

.325 / 3 / 8

.325

.325 / 3 / 8

.325

.325

.325

3 / 8

3 / 8

16 – 28

13 – 20

13 – 20

13 – 20

13 – 18

13 – 18

13 – 18

14 – 16

14 – 16

0,77

0,65

0,52

0,44

0,45

0,45

0,37

0,30

0,30

0,40

0,33

0,27

0,32

0,26

0,26

0,25

0,19

0,19

110

105

107

106

104

103

102

101

100

119

118

116

114

115

115

114

118

118

4,0 / 5,9

3,0 / 3,8

2,5 / 2,9

2,8 / 3,4

3,4 / 3,6

2,4 / 3,6

2,6 / 3,5

3,7 / 5,1

3,7 / 4,8

• • • • • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • / • • / • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • / • • / • • • • • • • • • •

• • • • / • • • • • • / • • / • • • • • • • • • •

• • • • / • • • • • • / • • / • • • • • • • • • •

• • • • / • • • • • • • / • • • • • • • • • •

7.995,–****

6.495,–

4.995,–

4.995,–

4.995,–

3.795,– 3.795,–

3.195,– 3.195,–

1.895,–

1.495,– 1.895,–

4,7

T = Træpleje  W = Varme i håndtag  H = Varme i kaburator  EL = Elmotorsave De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut, se manual) for en typisk produceret motor af den angivne motormodel målt i overensstemmelse med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproducerede motorer kan afvige fra denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den f­ ærdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

15


16


CS

21 CS 17 /  2 22 12 1 3 CS 4 / EL   22 CS 36 22 38 CS T 22 CS 40 / 22  CS CS 52 / 224   22 CS 5 / C CS 55 225 S 2 3 25 22 0 CS 58 22 6 CS 0 21 6 CS 6 /  21 21 7 88 2

GUIDE SVÆRD & KÆDER – MOTORSAVE

A

B

SN 12 in. / 30 cm

3 / 8"

.050 / 1.3

45

544 07 12-45

580 47 61-45

H37

14 in. / 35 cm

3 / 8"

.050 / 1.3

52

544 07 12-52

580 47 61-52

H37

16 in. / 40 cm

3 / 8"

.050 / 1.3

56

501 85 53-56

580 47 61-56

H37

13 in. / 33 cm

.325"

.050 / 1.3

56

508 92 63-56

504 57 37-56

H30

15 in. / 38 cm

.325"

.050 / 1.3

64

508 92 63-64

504 57 37-64

H30

16 in. / 40 cm

.325"

.050 / 1.3

66

508 92 63-66

504 57 37-66

H30

18 in. / 45 cm

.325"

.050 / 1.3

72

508 92 63-72

504 57 37-72

H30

20 in. / 50 cm

.325"

.050 / 1.3

80

508 92 63-80

504 57 37-80

H30

13 in. / 33 cm

.325"

.058 / 1.5

56

508 91 23-56

504 57 01-56

H25

15 in. / 38 cm

.325"

.058 / 1.5

64

508 91 23-64

504 57 01-64

H25

16 in. / 40 cm

.325"

.058 / 1.5

66

508 91 23-66

504 57 01-66

H25

18 in. / 45 cm

.325"

.058 / 1.5

72

508 91 23-72

504 57 01-72

H25

20 in. / 50 cm

.325"

.058 / 1.5

80

508 91 23-80

504 57 01-80

H25

15 in. / 38 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

56

508 91 43-56

504 57 03-56

H42

16 in. / 40 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

60

508 91 43-60

504 57 03-60

H42

18 in. / 45 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

68

508 91 43-68

504 57 03-68

H42

20 in. / 50 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

72

508 91 93-72

504 57 03-72

H42

16 in. / 40 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

60

508 91 33-60

504 57 03-60

H42

18 in. / 45 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

68

508 91 33-68

504 57 03-68

H42

20 in. / 50 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

72

502 23 32-72

504 57 03-72

H42

18 in. / 45 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

68

501 95 78-68

504 57 03-68

H42

18 in. / 45 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

68

501 95 70-68

504 57 03-68

H42

20 in. / 50 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

72

501 95 70-72

504 57 03-72

H42

24 in. / 60 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

84

501 95 70-84

504 57 03-84

H42

28 in. / 70 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

92

501 95 70-92

504 57 03-92

H42

RSN

HN 18 in. / 45 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

68

501 95 68-68

504 57 03-68

H42

20 in. / 50 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

72

501 95 68-72

504 57 03-72

H42

24 in. / 60 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

84

501 95 68-84

504 57 03-84

H42

28 in. / 70 cm

3 / 8"

.058 / 1.5

92

501 95 68-92

504 57 03-92

H42

A = tilbehør til lille sværdindfæstning B = tilbehør til stor sværdindfæstning

HXX

JONSERED

Ø in. / mm

H37

5 / 32 / 4,0

579 65 37-01

H30

3 / 16 / 4,8

504 98 16-74

504 98 16-76

H25

3 / 16 / 4,8

504 98 16-75

504 98 16-67

H42

7 / 32 / 5,5

505 24 33-01

504 98 16-68

H64

7 / 32 / 5,5

17


TIL DIG, DER VIL HAVE KRAFTEN MED DIG. Specielt til dig, der kæmper for at holde landskabet åbent. Med det rigtige udstyr kan du få mest muligt ud af arbejdsdagen og stadig føle dig frisk om aftenen. Vores sortiment af rydningssave og buskryddere er blandt de kraftigste og bedst afbalancerede maskiner, du kan finde, og vibrationsdæmpningen er helt i top.

18

Samtidig er vores ergonomiske seler kendt for at være utroligt behagelige. Derfor er en rydder eller rydningssav fra Jonsered altid et godt valg, uanset om du arbejder fuld tid med rydning, eller om du skal rydde din egen grund eller bare trimme græsplænen derhjemme.


BUSKRYDDERE, RYDNINGSSAVE OG TRIMMERE

JONSERED CC 2245 Vores kraftigste kombirydder er en fleksibel, alsidig maskine, der kan bruges til mange forskellige opgaver. Den leveres komplet med trimmerhoved, græsklinge og savklinge. Ergonomien, ydelsen og effektiviteten er helt i top. Motor­teknologien Clean Power™ giver dig den nødven­dige kraft, men med mindre udstødningsgas. Se side 21.

19


ALSIDIGE KOMBIRYDDERE TIL LANDBRUGET OG HAVEN. Skal du bruge en alsidig buskrydder, som du kan stole på, og som kan klare alle opgaver? Så er der flere gode muligheder blandt Jonsereds fleksible maskiner i

CC-serien. De leveres komplet med savklinge, græsklinge og trimmerhoved. En ergonomisk sele medfølger også.

ANVENDELSESOVERSIGT CC 2245 Skovrydning, fuld tid Busk / græsrydning, fuld tid Skov / busk / græsrydning, deltid Græstrimning, haveejer, lejlighedsvis Læs mere om samtlige modeller på side 28 – 29.

20

CC 2235

CC 2128


SMARTE FUNKTIONER

TRE FUNKTIONER I EN CC-maskinerne leveres komplet med tre ­fors­kellige typer skæreudstyr og en ergonomisk sele.

KOMBISKÆRM Du behøver ikke skifte beskyttelsesskærm, fordi kombiskærmen kan bruges sammen med både trimmerhoved og græsklinger.

EFFEKTIVT DIMENSIONERET VINKELGEAR Det kompakte og alligevel uhyre effektive vinkel­gear er konstrueret med maksimal ­hastighed og styrke for øje.

JONSERED CC 2245

JONSERED CC 2235

JONSERED CC 2128

45,7 cc, 2,1 kW, 8,5 kg. 966 01 64-01  6.995,–

34,6 cc, 1,4 kW, 7,0 kg. 966 62 98-01  4.995,–

28,0 cc, 0,8 kW, 4,8 kg. 952 71 57-64  2.895,–

21


RYDNINGSSAVE OG BUSKRYDDERE TIL KRÆVENDE ARBEJDE. Er du på udkig efter en buskrydder, som du kan arbejde ­sikkert og effektivt med på lange arbejdsdage i skoven og i det åbne landskab? En maskine, der er specielt beregnet til fagfolk, med en kraftig, driftsikker motor i den ene ende og en skarp, slidstærk klinge i den anden.

Et professionelt værktøj med ergonomiske løsninger i verdensklasse, der kun kræver et minimum af vedlige­ holdelse. Hvis det er en maskine af den type, du gerne vil have, så er der flere at vælge ­imellem.

ANVENDELSESOVERSIGT FC 2256 W Skovrydning, fuld tid Busk / græsrydning, fuld tid Skov / busk / græsrydning, deltid Græstrimning, haveejer, lejlighedsvis Læs mere om samtlige modeller på side 28 – 29.

22

FC 2245 W

BC 2256

GC 2236

BP 2053


Motorteknologi, der giver rå kraft selv ved lavere omdrejninger. Blandt de øvrige karakteristiske fordele kan nævnes lavere brændstofforbrug og renere udstødning. (Op til 20 % lavere brændstofforbrug og op til 75 % lavere emissions­niveau).

ERGONOMISK SELE Vector 4-55-selen har mange detaljer, som er med til at gøre arbejdet mere komfortabelt. Drejeligt rygstykke, regulerbar front, polstrede skuldre, hoftesele og flydende polstring.

ANTI VIB® Motor, transmission og skæreudstyr er effektivt adskilt fra styr og håndtag, så vibrationsniveauet bliver mindst muligt.

JONSERED FC 2256 W

JONSERED FC 2245 W

JONSERED BC 2256

53,3 cc, 2,8 kW, 9,0 / 9,2 kg. 966 63 09-01  11.295,–

45,7 cc, 2,2 kW, 8,1 / 8,3 kg. Markedsføres ikke i Danmark

53,3 cc, 2,8 kW, 9,3 kg. 966 63 07-01  9.995,–

JONSERED GC 2236

JONSERED BP 2053

34,6 cc, 1,6 kW, 5,9 kg. Markedsføres ikke i Danmark

49,9 cc, 1,9 kW, 11,5 kg. Markedsføres ikke i Danmark 23

SMARTE FUNKTIONER

CLEAN POWER™


EN MASKINE MED TODELT RIGRØR TIL ALT HAVEARBEJDE. Hvis du vil kunne klare alt havearbejdet med én maskine, er vores "C"-modeller med todelt rigrør et rigtigt godt valg. Start med at vælge en passende motorstørrelse, og kombiner derefter med forskelligt tilbehør. Så er der

kun én maskine, der kræver service og opbevaringsplads, og det todelte riggør er en ekstra fordel, når maskinen skal transporteres.

ANVENDELSESOVERSIGT BC 2235 Skovrydning, fuld tid Busk / græsrydning, fuld tid Skov / busk / græsrydning, deltid Græstrimning, haveejer, lejlighedsvis Læs mere om samtlige modeller på side 28 – 29.

24

BC 2128

GC 2225 / C

GC 2128 C

GT 2128


Spin Start™ gør det nemmere at starte maskinen og mindsker trækmodstanden i starthåndtaget med op til 40 %.

TODELT RIGRØR Rigrøret kan skilles ad, så maskinen er lettere at transportere og opbevare. Maskinen kan udstyres med forskelligt tilbehør som blæser, fræser, kantklipper, hækkeklipper og stangsav.

TRIMMERHOVED Det er let at føre ny line frem i trimmerhovedet. Der føres ny line frem, når du trykker trimmer­ hovedet mod jorden under arbejdet.

MULIGHED FOR TILBEHØR TIL GC 2128 C 1. HA 850 Hækketrimmer, lang 2. HA 110 Hækketrimmer, kort 3. TA 850 Trimmer 4. CA 150 Fræser 5. BR 600 Kost 6. SR 600 Sweeper 7. DT 600 Vertikalskærer 8. PA 1100 Stangsav 9. BA 101 Blæser 10. EX 780 Forlænger

JONSERED BC 2235

JONSERED BC 2128

JONSERED GC 2225

34,6 cc, 1,3 kW, 6,8 kg. Markedsføres ikke i Danmark

28,0 cc, 0,8 kW, 4,8 kg. 952 71 57-63  2.595,–

25,4 cc, 1,0 kW, 4,4 kg. Markedsføres ikke i Danmark.

JONSERED GT 2128

JONSERED GC 2128 C

JONSERED GC 2225 C

28,0 cc, 0,8 kW, 4,4 kg. 952 71 57-61  1.695,–

28,0 cc, 0,8 kW, 5,0 kg. 952 71 57-62  2.295,–

25,4 cc, 1,0 kW, 4,7 kg. Markedsføres ikke i Danmark

537 19 66-06 537 19 66-05 537 35 35-01 537 42 54-01 967 29 68-01 967 29 45-01 967 29 70-01 537 18 33-23 967 28 65-01 967 29 72-01

25

SMARTE FUNKTIONER

SPIN START™


Jonsered tilbyder et meget omfattende sortiment af udstyr, beklædning og tilbehør til arbejde med buskryddere og trimmere. Alle vores maskiner er testet og godkendt sammen med det tilbehør, vi anbefaler – såvel af os som af uafhængige testinstitutter med henblik på CE-certificering. Du kan finde flere oplysninger om beklædning, værktøj og tilbehør fra side 70 eller besøge www.jonsered.dk

3. RYDDERSELE VECTOR 2-35 Sele til Jonsered-rydningssavene BC 2235 og CC 2235. Med stor støtteplade i ryggen, aflastende hoftepude og remme med lyn­indstilling. 537 27 58-02 495,–

4. KLINGER Jonsered kan tilbyde flere forskellige græs- og savklinger af høj kvalitet til alle former for rydning og skæring. Se det samlede sortiment på side 30.

5. FILMÅL Filmål til buskryder-klinge, 504 98 16-85

1. RYDDERSELE VECTOR 4-55 Selen har mange funktioner, der gør det behageligt at arbejde med de større buskryddere. Justerbar front letter trykket på brystkasse og lunger. Brede, polstrede skulderremme, hoftebælte og flydende polstring reducerer belastningen på overkroppen, skuldrene og ryggen. Standardsele til Jonsered FC 2245 W. Kan bruges til alle ryddere på mere end 45 cc. 579 18 46-01 895,–

2. RYDDERSELE VECTOR 3-55 Optimal vægtfordeling med brede skulderremme. Selen er let at justere. Støddæmpende hoftepude med flydende fastgørelse. Passer til arbejde med større buskryddere som Jonsered FC 2245 W, FC 2256 W, BC 2256 og CC 2245. 504 04 53-01 695,–

26

165,–

6. STØDKOPPER Stødkop, M10, 503 89 01-01 Stødkop, M12, 503 90 18-02 Stødkop, M12 m / kuglelejer, 502 15 70-02

110,– 110,– 390,–

7. TRIMMERHOVEDER TIL GRÆSTRIMNING Trimmerhoveder med manuel fremføring til maskiner på 25 – 55 cc: Trimmy S II, trimmerhoveder med halvautomatisk fremføring til maskiner på 20 – 55 cc: Tap-n-Go™ 25, Tap-n-Go™ 35, Tap-n-Go™ 35 Spin, Tap-n-Go™ 45 Spin, Tap-n-Go™ 55 Spin. Se det samlede sortiment på side 30.


TILBEHØR TIL BUSKRYDDERE, RYDNINGSSAVE OG TRIMMERE

8. TRIMMERTRÅDE

13. SOLBRILLER / SIKKERHEDSBRILLER

Jonsered kan tilbyde flere forskellige trimmertråde af høj kvalitet til alle typer trimmere. Jonsered Silent Cord er et patenteret design, der reducerer støjniveauet med 50 %. Se samtlige modeller, og læs mere om dem på vores hjemmeside.

Klar, 504 06 61-01 Sol, 504 06 61-02

135,– 140,–

14. SIKKERHEDSHJELM MED MAX SIGHT-VISIR

Komfortabel skjorte, ideel til arbejde i skov og have eller til ­fritidsbrug. 100 % bomuld. 525 50 97-XX 200,–

Komplet hjelm med Max Sight-visir, som giver en lysreduktion på kun 20 %, samt solskærm, høreværn og nakkeslag. Fluorescerende rød. Inderhjelmen kan justeres op og ned og til siden. Fås også med høreværn med FM-radio. 576 41 23-01 495,– Hjelm Functional Fluoruscerende med FM-radio, 581 04 09-01 1.595,–

10. HØREVÆRN MED PLEXIGLASVISIR

15. SPANDEX-HANDSKE MED FEM FINGRE

Høreværnet kan justeres op og ned og til siden. Vandafvisende stofbeklædning mellem visir og hovedbøjle. 504 98 18-11

Stofoverside. Blødt gedeskind i håndfladen giver et godt greb. 523 75 06-XX

9. ARBEJDSSKJORTE

335,–

11. HØREVÆRN MED BØJLE Lav vægt. Blød og luftig polstring på hovedbøjlen. Trykket fra høreværnet kan justeres med ca. 20 %. Opfylder kravene iht. EN 352-1. 504 98 17-10 205,–

175,–

16. BENZINDUNK MED TUD Rummer op til 6 liter. Tud med overløbssikring. Opfylder kravene iht. UN 504 98 17-07 255,–

12. HØREVÆRN MED FM-RADIO Behageligt, anatomisk udformet høreværn, der er let at bære, og som giver god dæmpning. Indbygget FM-radio med glimrende modtagelse og god ­lydkvalitet, AUX-indgang til MP3-afspiller og kommunikationsradio. Enkel at betjene med trykknapper. Fås med hovedbøjle eller til montering på hjelm. Med FM-radio bøjlebaseret, 578 27 50-01 895,– Med FM-radio hjelmbaseret, 578 27 50-02 995,–

BESØG WWW.JONSERED.DK Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

27


FC 2256 W

BC 2256

FC 2256

966 63 09-01

FC 2245

FC 2245 W

966 63 07-01

GC 2236

Cylindervolumen, cc

53,3

53,3

45,7

45,7

53,3

34,6

Effekt, kW

2,8

2,8

2,2

2,2

2,8

1,6

Vægt (uden skæreudstyr), kg

9,0

9,2

8,1

8,3

9,3

5,9

Brændstoftank, liter

1,1

1,1

0,9

0,9

1,1

0,6

Lydtryksniveau ved brugerens øre, dB(A) **

103

103

100

100

108

97

Garanteret lydeffektniveau, LWA dB(A) ***

117

117

114

114

121

116

Tilsvarende vibrationsniveau (ahv, eq) venstre / højre håndtag, m / s² ****

2,1 / 2,3

2,1 / 2,3

2,3 / 3,0

2,3 / 3,0

1,8 / 1,6

3,4 / 4,4

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

Markedsføres ikke i Danmark

11.295,–

Markedsføres ikke i Danmark

Markedsføres ikke i Danmark

9.995,–

Markedsføres ikke i Danmark

ANVENDELSESOVERSIGT Skovrydning, fuld tid Busk / græsrydning, fuld tid Skov / busk / græsrydning, deltid Græstrimning, haveejer, lejlighedsvis

SPECIFIKATIONER

FUNKTIONER Ulticor® Vinkelgear 7 grader forskudt styrvinkel Varme i håndtagene Spin Start™ Clean Power™ Todelt rigrør Anti Vib® Stopkontakt, der automatisk vender tilbage til udgangspositionen Kombiskærm Brændstofpumpe Ryddersele Vector 4-55 Ryddersele Vector 3-55 Ryddersele Vector 2-35 Standarddobbeltsele Standardenkeltsele Klippeudstyr inkluderet PRIS

*

* Med J-håndtag; godkendt til brug med græsklinge. ** Tilsvarende lydtryksniveau ved brugerens øre, målt i henhold til EN ISO 11806 og ISO 22868, dB(A). Der gælder en standardafvigelse på 1 dB(A) for rapporterede data for tilsvarende lydtryksniveauer for maskinen. *** Støjemission i miljøet målt som lydeffektniveau (LWA) i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000 / 14 / EF. Det rapporterede lydeffektniveau for maskinen er målt med det oprindelige skæreudstyr, der giver det højeste niveau. Det garanterede lydeffektniveau omfatter variationer i produktionen såvel som variationer i forhold til støjprøvningsmetoder på 1–3 dB(A). **** Tilsvarende vibrationsniveauer (ahv,eq) ved håndtagene, målt i henhold til EN ISO 11806 og ISO 22867, m / s². Der gælder en standardafvigelse på 1 m / s² for rapporterede data for tilsvarende vibrationsniveauer.

28


966 01 64-01

CC 2245

CC 2235

966 62 98-01

GC 2225 / C

952 71 57-64

CC 2128

BC 2235

952 71 57-63

BC 2128

GC 2128 C

GT 2128

49,9

45,7

34,6

25,4

28,0

34,6

28,0

28,0

28,0

1,9

2,1

1,4

1,0

0,8

1,3

0,8

0,8

0,8

11,5

8,5

7,0

4,4 / 4,7

4,8

6,8

4,8

5,0

4,4

1,0

0,9

0,6

0,65

0,4

0,6

0,4

0,4

0,4

91

100

97

102

98

97

98

97

97

109

117

113

111

114

113

114

114

114

3,5 / 3,1

2,7 / 2,6

3,5 / 3,1

4,8 / 6,4

4,8 / 6,4

• • • • • • • • • • • • • • • •

952 71 57-62

2,5 / 1,9

3,1 / 2,9

2,7 / 2,5

4,4 / 2,5 4,3 / 2,6

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • / • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

Markedsføres ikke i Danmark

6.995,–

4.995,–

Markedsføres ikke i Danmark

2.895,–

Markedsføres ikke i Danmark

2.595,–

2.295,–

*

*

PRODUKTOVERSIGT – BUSKRYDDERE, RYDNINGSSAVE OG TRIMMERE

BP 2053

952 71 57-61

1.695,–

De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut, se manual) for en typisk produceret motor af den angivne motormodel målt i overens­ stemmelse med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproducerede motorer kan afvige fra denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den f­ ærdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

29


TRIMMERHOVED MED MANUEL FREMFØRING Trimmerhoved til græstrimning – tråden føres frem med et enkelt greb. Til maskiner på 25 – 55 cc. Trimmy S II

TRIMMER MED HALVAUTOMATISK FREMFØRING Trimmerhoved til græstrimning – tråden føres frem, når trimmerhovedet presses ned mod jorden. Til maskiner på 20 – 55 cc. Tap-n-Go™ 25 • Tap-n-Go™ 35 • Tap-n-Go™ 35 Spin Tap-n-Go™ 45 Spin • Tap-n-Go™ 55 Spin

GRÆSKLINGE, METAL, FIRETANDS Holdbar græsklinge til buskrydning og rydning af anden beplantning end træ. Til maskiner på 25 – 35 cc. Grass 255-4

GRÆSKLINGE, METAL, FIRETANDS Græsklinge til buskrydning og rydning af anden ­beplantning end træ. Til maskiner på 35 – 55 cc. Multi 275-4

GRÆSKLINGE, METAL, TRETANDS Græsklinge til buskrydning og rydning af anden ­beplantning end træ. Til maskiner på 35 – 55 cc. Multi 255-3 • Multi 300-3 • Multi 350-3

SAVKLINGE Savklinge til rydning af mindre træer, buske og buskads. Til maskiner på 25 – 65 cc. Opti S 200-26 • Opti XS 200-22 • Opti XS 225-22 • Scarlett 200-22 • Scarlett 225-24

30


FC 2256 W

FC 2245 

FC 2245 W

BC 2256

GC 2236

BP 2053

CC 2245

CC 2235

Tap-n-Go™ 25 M10 L 531 00 88-09

GC 2225 / C

A5

CC 2128

BC 2235

A2

BC 2128

A2

GC 2128 C

GT 2128

A2

Tap-n-Go™ 25 3 / 8" R 531 00 88-08

A1

Tap-n-Go™ 35 (M10) 531 00 80-74

A7

Tap-n-Go™ 35 (M12) 531 00 86-07

B2

B2

Tap-n-Go™ 35 Spin (M10) 544 89 73-01

Tap-n-Go™ 45 Spin 531 00 86-02

A4

A4

Tap-n-Go™ 55 Spin 544 89 75-01

A4

A4

Trimmy S II (1") 502 26 08-16

A4

A4

A6

A6

A3

D2+E1, E3

Multi 255-3 (1") 537 14 90-03

A6

A6

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D2+E1, E3

D2+E1, E3

Multi 350-3 (1") 577 53 98-01

D2+E1, E3

D2+E1, E3

Scarlett 200-22 (1") 537 27 75-03

C1

C1

C1

C1

Scarlett 225-24 (1") 537 27 83-03

C6

C6

C6

C6

Splash Guard

Splash Guard

B2

D3

A2

B2

B2

B1

B2

B2

B2

D3

B1

B2

B2

B2+E4

D3+E1, E3

D5+E1, E3

D3+E1, E3

D5+E1, E3

D3+E1, E3

B2+E4

A5

A2+E2

B2+E4

B1+E1, E3

B2+E4

B2+E4

B1+E1, E3

B2+E4

B2+E4

B1+E1, E3

B2+E4

B2+E4

545 08 17-03

A1

Blade Guard

A2

Blade Guard

Splash Guard

C5

502 46 50-02

C7

Splash Guard

Blade Guard

C6

502 43 55-01 C7

A2

A2+E2

A2+E2

C3

C5

C2

C5

C6

Splash Guard 537 29 73-02

A5

Blade Guard

(adapter incl.)

544 01 65-01

503 93 42-02

A4

A3

Blade Guard

(adapter incl.)

501 32 04-02

544 10 74-04

A2

D5+E1, E3

Splash Guard

Combi Guard

Combi Guard

Blade Guard

(adapter incl.)

545 00 60-49

A2

D3

A3

D5+E1, E3

Multi 300-3 (1") 537 14 94-03

Splash Guard

D3

A3

Grass 255-4 (1") 537 14 96-03

D2+E1, E3

B2

A2

B2

A7

Tap-n-Go™ 35 Spin (M12) 544 89 73-02

Multi 275-4 (1") 537 14 92-03

A2

503 93 42-04

A6

Combi Guard

A7

Blade Guard

D1

502 46 49-02 D2

B1

Blade Guard

(adapter incl.)

544 16 03-02

544 46 43-03

537 33 16-02

537 21 71-01

D3

537 28 85-02 D4

537 29 74-02 D5

Blade Guard

(adapter incl.)

(adapter incl.)

537 02 21-01

537 31 09-02

B2

C1

C2

C3

Support Cup

Support Cup

Support Cup

Support Cup

(adapter incl.)

531 00 79-01

Blade Guard

(ballbearing)

503 90 18-02 E1

503 89 01-01 E2

502 15 70-02 E3

503 89 01-02 E4

31

GUIDE TILBEHØR – BUSKRYDDERE, RYDNINGSSAVE OG TRIMMERE

FC 2256 


TIL DIG, DER EGENTLIG HELLERE VILLE HAVE EN HEL FORLYSTELSESPARK. Er du på udkig efter en rider, der er let at håndtere og fleksibel nok til at gøre havearbejdet til en ren fornøjelse? Går du efter den helt specielle kvalitetsfornemmelse kombineret med komfort og køreglæde, som er lidt ud over det sædvanlige? Så behøver du ikke lede længere, for du kan næppe finde en bedre maskine end en front­

32

rider fra Jonsered. Når du sidder bag rattet på en front­ rider, er det en lige så stor fornøjelse at rydde sne i indkørslen om vinteren som at klippe græsplænen om sommeren. Med det rigtige tilbehør kan du også gøde plænen eller sprede kalk, sand eller salt uden besvær. Og altid med et smil på læben!


FRONTRIDERS

JONSERED FR 2318 FA2 4 × 4 – NYHED! Det nye flagskib i FA-serien, som er en del af Jonsereds Frontridersortiment. FA-serien har nu endnu flere finesser som standardudstyr, bl.a. servostyring, som gør det nemt og behageligt at køre frontrideren, forlygter til effektivt arbejde, selv når det er mørkt, og timetæller med servicepåmindelse, så det er nemt at holde øje med serviceintervallerne. Flere praktiske detaljer på side 35.

33


STORE FRONTRIDERE TIL MANGE FORSKELLIGE FORMÅL. Jonsered-frontriderne i FA-serien er store, kørende plæneklippere med stærke motorer. De er beregnet til større, krævende områder. De er desuden det perfekte valg året rundt, fordi de kan udstyres med meget forskelligt, praktisk tilbehør. Det er hurtigt og nemt

at udskifte klippebordet med en sneskraber, sneslynge, kost eller slagleklipper. FA-serien er nu som standard udstyret med forlygter, timetæller med service­ påmindelse og servostyring på 4 × 4-modellerne.

ANVENDELSESOVERSIGT FR 2318 FA2 4 × 4

FR 2318 FA2

FR 2318 FA 4 × 4

FR 2318 FA

Større krævende områder, tunge opgaver, hele året Større områder, tunge opgaver, hele året Større haver, jævnlige allroundopgaver, hele året Større haver, lettere allroundopgaver, om sommeren Læs mere om samtlige modeller på side 42 – 43.

34

* Nominel motoreffekt – se side 43.


Centerstyringen giver fremragende manøvre­ dygtighed og gør det utroligt nemt at køre rundt om forhindringer som bl.a. træer og buske. 4 × 4-modellerne har servostyring og er ekstra nemme at have med at gøre.

PRAKTISKE ÅRET RUNDT FA-modellerne har forlygter, så du kan se, hvad du laver, når det er mørkt, og de kan udstyres med forskelligt tilbehør som sneskraber, sne­ slynge, slagleklipper og kost og anvendes hele året rundt. Alt frontmonteret tilbehør har samme tilkoblingsmekanisme med snaplås som klippebordene.

SERVICEPOSITION klippebordet kan nemt vippes op i service­ position, så det er let at rengøre og efterse.

NYHED!

NYHED!

JONSERED FR 2318 FA2 4 × 4

JONSERED FR 2318 FA2

Kawasaki FR Twin (10,6 kW*), automatisk 4 × 4-transmission, alsidigt 2 i 1-klippebord, klippebredde 103 – 112 cm.

Kawasaki FR Twin (10,6 kW*), automatisk transmission, alsidigt 2 i 1-klippebord, klippebredde 103 – 112 cm.

967 28 47-01  53.295,–  Ekskl. klippebord**

967 28 46-01  44.295,–  Ekskl. klippebord**

NYHED!

NYHED!

JONSERED FR 2318 FA 4 × 4

JONSERED FR 2318 FA

B&S / Jonsered Protection Package OHV (9,7 kW*), automatisk 4 × 4-transmission, alsidigt 2 i 1-klippebord, klippebredde 103 – 112 cm.

B&S / Jonsered Protection Package OHV (9,7 kW*), automatisk trans­mission, alsidigt 2 i 1-klippebord, klippebredde 103 – 112 cm.

967 28 45-01  46.295,–  Ekskl. klippebord**

967 28 44-01  36.295,–  Ekskl. klippebord**

** 967 18 75-01 klippebord 103 9.045,–  967 18 86-01 klippebord 112 11.145,–

35

SMARTE FUNKTIONER

CENTERSTYRING


UHYRE EFFEKTIVE FRONTRIDERE TIL ALLE HAVER. Vil du have en effektiv rider, der også er sjov at bruge? Så er der mange modeller at vælge imellem blandt frontriderne i den mindste kategori og mellemklassen. Uanset om du har en have eller større græsplæne, der

skal passes, får du både fordelene ved og fornøjelsen af den effektive klippeteknik, som et frontmonteret klippeaggregat og centerstyring byder på.

ANVENDELSESOVERSIGT FR 2216 MA 4 × 4

FR 2216 MA

FR 2213 MA

FR 2315 MA

FR 2312 MA

FR 2312 M

Større krævende områder, tunge opgaver, hele året Større områder, tunge opgaver, hele året Større haver, jævnlige allroundopgaver, hele året Større haver, lettere allroundopgaver, om sommeren Læs mere om samtlige modeller på side 42 – 43.

36

* Nominel motoreffekt – se side 43.


Netop fordi klippeaggregatet er frontmonteret, har du fuld kontrol med arbejdet. Du kan nemt trimme kanter og nå helt ind i hjørner og ind under buske.

AUTOMATISK TRANSMISSION Fodbetjent, automatisk transmission gør plæneklipningen effektiv, behagelig og sjov.

NEMT TILGÆNGELIGE BETJENINGSGREB Alle betjeningsgreb er lette at nå fra førersædet. Knivene tilkobles automatisk, når klippeaggregatet sænkes.

JONSERED FR 2216 MA 4 × 4

JONSERED FR 2216 MA

JONSERED FR 2213 MA

B&S Intek 4155 (9,6 kW*), automatisk 4 × 4-trans­ mission, 2 i 1-klippebord, klippebredde 94 cm.

B&S Intek 4155 (9,6 kW*), automatisk transmission, 2 i 1-klippebord, klippebredde 94 cm.

B&S Intek 3125 (6,7 kW*), automatisk transmission, 2 i 1-klippebord, klippebredde 94 cm.

967 29 49-01  36.995,–

967 29 48-01  32.995,–

967 29 47-01  29.995,–

JONSERED FR 2315 MA

JONSERED FR 2312 MA

JONSERED FR 2312 M

B&S PowerBuilt AVS 4145 (9,5 kW*), automatisk trans­mission, 2 i 1-klippebord, klippebredde 95 cm.

B&S PowerBuilt 3115 (6,4 kW*), automatisk transmission, 2 i 1-klippebord, klippebredde 85 cm.

B&S PowerBuilt 3115 (6,4 kW*), 5 fremadgående gear / 1 bakgear, 2 i 1-klippebord, klippebredde 85 cm.

967 22 82-01  24.995,–

967 23 71-01  21.995,–

967 23 69-01  19.995,– 37

SMARTE FUNKTIONER

FRONTMONTERET KLIPPEAGGREGAT


TILPAS FRONTRIDEREN MED PRAKTISK TILBEHØR.

FRONTMONTERET TILBEHØR, DER KAN BRUGES HELE ÅRET RUNDT.

Har du brug for en rider, der kan andet end bare at klippe græs? Så er en frontrider fra Jonsered det helt rigtige valg. Med Jonsereds omfattende tilbehør kan du bruge frontrideren til langt de f­ leste opgaver i den store have. Uanset årstiden!   Klippeaggregatet på Jonsereds største frontriders (FA-modellerne) har en tilkoblingsmekanisme med snaplås, der gør det utroligt nemt at skifte til frontmonteret tilbehør som kost, sneskraber, sneslynge eller slagleklipper.

1. KOST* Let og slidstærk roterende kost, som hurtigt og effektivt fejer sand, grus, løv og lettere sne sammen – også tæt op til mure, facader osv. Arbejdsbredde 105 cm. Stænkskærm er inkluderet. FR 2216, FR 2213, 587 02 47-01 FA-modeller, 587 02 46-01 14.995,–

2. SLAGLEKLIPPER Driftssikker slagleklipper til meget ujævne områder med vildt­voksende græs og lave rodskud. Klippebredde 85 cm. FR-modeller (FA / FA2 4 × 4), 966 41 61-01 

3. SNESKRABER* Til effektiv snerydning i indkørslen, på fortovet eller på have­gangene. Skal bruges med kontravægt og snekæder (ikke 4 × 4-modeller). FR-modeller (FA / FA2), 966 41 59-01 FR-modeller (R / RA / M / MA), 966 97 87-01 (Gælder ikke FR 2311 M & FR 2312 MA) FR-model (MA 4 × 4), 965 07 09-01

* Kørsel med denne kombination af frontrider og tilbehør må ikke ske på hældninger over 10° (uanset retningen).

38

15.995,–

4.995,– 3.695,– 3.395,–


TILBEHØR TIL FRONTRIDERE

4. SNESLYNGE MED TOTRINSSYSTEM* Særdeles effektiv sneslynge med arbejdsbredde på 107 cm. Sne­slyngen har gearkasse og er i en let konstruktion, så den er nem at montere. Udkastertuden kan drejes 210°. FR-modeller (FA / FA2 4 × 4), 967 27 67-01 16.995,–

5. SNEKÆDER Alle modeller undtagen 4 × 4, 531 01 16-37 Alle modeller undtagen 4 × 4, 535 41 47-07

pigge 1.295,– firkantet 1.295,–

6. HJULVÆGTE BAG / STK FR-serien (ikke 4 × 4), 953 51 59-02

1.395,–

7. KONTRAVÆGT Giver et bedre greb og mere sikker kørsel. Monteres på bagvognen, vægt 16 kg. FR-serien, 953 53 49-01

BAGMONTERET TILBEHØR, DER KAN BRUGES HELE ÅRET RUNDT. 8. ANHÆNGER* Rummelige anhængere, hvor bagklappen kan tages af, så anhængeren er nem at læsse og losse. Profi-modellen har tiplad. Anhænger Profi, 531 01 77-72 3.395,– Anhænger 275, 501 00 82-02 2.295,– Anhænger Promo, 967 02 71-01 1.195,–

9. SWEEPER / OPSAMLER Til effektiv opsamling af afklippet græs. Tømmes nemt fra f­ører­sædet. Sweeper 32", 581 53 80-01 2.995,– Sweeper 44", 586 63 65-014.295,–

645,–

BEMÆRK! CE-godkendelsen gælder kun, hvis ovenstående original­tilbehør bruges i henhold til medfølgende brugsanvisning, og originale reservedele anvendes sammen med Jonsereds traktorer / frontriders.

39


BAGMONTERET TILBEHØR, DER KAN BRUGES HELE ÅRET RUNDT.

5. SPREDER* Praktisk spreder, hvor tilførslen nemt justeres, så gødning eller salt spredes effektivt. Stor spreder, maks. last 75 kg. Spredningsbredde 3 – 3,6 m. 967 02 72-01 3.995,– Lille spreder, maks. last 30 kg. Spredningsbredde 1,2 – 2,4 m. 954 12 00-46 1.395,–

1. GRUSHARVE* Robust grusharve med gummihjul. Arbejdsdybden kan indstilles. Tænder, der folder sammen, når der bakkes med harven. 953 51 24-01

6.295,–

6. TILBEHØRSPLATFORM – NYHED!

2. MOSRIVE* Kraftig og solid mosrive til effektiv mosrivning. Skal forsynes med vægte på op til 32 kg afhængigt af underlaget. 954 12 00-43

1.695,–

3. VERTIKALSKÆRER* Skærer huller i plænen, så luft, vand og gødning kan trænge ned. Skal forsynes med vægte på op til 45 kg afhængigt af underlaget. Arbejdsbredde 102 cm. 964 99 57-03

Tilbehørsplatform, der kan udstyres med plænelufter og vertikalskærer. Tilbehøret skiftes nemt uden værktøj med det særlige tilkoblingssystem. Kræver mindre opbevaringsplads, end når tilbehør skal opbevares enkeltvis. 586 63 72-01 1.495,–

7. PLÆNELUFTER TIL TILBEHØRSPLATFORM – NYHED! 3.495,–

4. TROMLE* Monter tromlen på traktoren / frontrideren, og fyld den med vand eller sand. Brug den til at tromle ujævne flader eller komprimere plænen efter såning. Fyldt med vand vejer den 182 kg. 965 89 94-01 2.695,–

Lader luft, vand og næringsstoffer trænge ned i jorden. Rustfrie knive giver ekstra styrke og holdbarhed. Bruges sammen med tilbehørsplatformen. 586 63 69-01 895,–

8. VERTIKALSKÆRER TIL TILBEHØRSPLATFORM – NYHED! Fjerner mos og skaber grobund for en sundere plæne. Rivetænderne er varmebehandlet, så de holder længere. Bruges sammen med tilbehørs­ platformen. 586 63 68-01 795,–

BESØG WWW.JONSERED.DK Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

40

* Kørsel med denne kombination af frontrider og tilbehør må ikke ske på hældninger over 10° (uanset retningen).


TILBEHØR OG ANDET UDSTYR TIL FRONTRIDERE

PRAKTISK TILBEHØR TIL DIN FRONTRIDER.

13. HØREVÆRN MED FM-RADIO

9. FORLYGTESÆT LED-forlygter til kørsel i mørke eller mørkt vejr. FR-modeller 581 12 54-01

595,–

10. LASTERAMPE Praktisk rampe i aluminium, der kan tåle saltvand. Rampen har effektiv skridsikring, som giver et godt greb for forskellige typer dæk. Passer til anhængere med en højde på op til 700 mm og en maksimumlast på 1000 kg. Lige rampe 1,5 m, op til 450 kg, 505 69 90-40 925,– Buet rampe 1,5 m, op til 1000 kg, 505 69 90-41 1.095,– Lige rampe 2,0 m, op til 450 kg, 505 69 90-42 1.595,– Buet rampe 2,0 m, op til 1000 kg, 505 69 90-43 1.645,–

Behageligt, anatomisk udformet høreværn, der er let at bære, og som giver god dæmpning. Indbygget FM-radio med glimrende modtagelse og god lydkvalitet, AUX-indgang til MP3-afspiller og kommunikationsradio. Enkel at betjene med trykknapper. Fås med hovedbøjle eller til montering på hjelm. Hovedbøjle, 578 27 50-01 895,– Hjelmmontering, 578 27 50-02 995,–

14. BRÆNDSTOFDUNK – NYHED! 15 liter brændstofdunk specielt udviklet til maskiner med hjul. Dunken har tre, specielt placerede, ergonomiske håndtag, så den nemt kan løftes og bæres, og en speciel tud, der gør det let at fylde brændstof på uden stænk og uden at spilde. Brændstofdunk, 585 05 87-01 495,–

11. HØREVÆRN MED BØJLE Lav vægt. Blød og luftig polstring på hovedbøjlen. Trykket fra høreværnet kan justeres ca. 20 %. Opfylder kravene iht. EN 352-1. 504 98 17-10 205,– Hygiejnesæt, 505 66 53-26 110,– Absorberende hygiejneindsats, 505 66 53-31 47,–

12. HØREVÆRN Bred bøjle med god pasform. Opfylder kravene iht. EN 352-1. Perspex-visiret er godkendt iht. EN 166. 504 98 02-02 Fås også komplet med plexiglasvisir, 504 98 18-60

125,– 205,–

Brug altid Jonsereds testede og godkendte originaldele og tilbehør. Så er du sikker på at få produkter, som er udviklet til og tilpasset Jonsereds traktorer / frontriders. På vores hjemmeside (www.jonsered.dk) eller hos din Jonsered-forhandler kan du få mere at vide om det tilbehør, som passer til din Jonsered-traktor / frontrider.

41


FR 2318 FA2 4 × 4

FR 2318 FA2

FR 2318 FA 4 × 4

FR 2318 FA

Motor

Kawasaki FR Twin

Kawasaki FR Twin

Briggs & Stratton Protection Package OHV

Briggs & Stratton Protection Package OHV

Effekt, kW @ omdr, / min,

10,6 / 2900

10,6 / 2900

9,7 / 2900

9,7 / 2900

Generator, A

15

15

3

3

Batteri, V / Ah

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

Brændstoftank, liter

10

10

10

10

Transmissionstype

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Klippebredde, cm

103 – 112

103 – 112

103 – 112

103 – 112

Uklippet cirkel, cm

30

30

30

30

Klippehøjde, mm min, – maks,

40 – 90

40 – 90

40 – 90

40 – 90

Hastighed fremad, km / t min, – maks,

0 – 9

0 – 9

0 – 9

0 – 9

Basismaskinens længde, cm

202

202

202

202

Basismaskinens bredde, cm

89

89

89

89

Basismaskinens højde, cm

115

115

115

115

Vægt, kg, uden klippeaggregat

258

239

247

235

Lydeffektsniveau ved brugerens øre dB(A) *

83

83

84

84

Garanteret lydeffektsniveau, LWA dB(A)**

97

97

99

99

Vibrationsniveau, sæde ***

0,7

0,7

0,7

0,7

Vibrationsniveau, rat ***

2,5

2,5

2,5

2,5

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

53.295,– Ekskl. klippebord. Klippebord 103, 967 18 75-01 9.045,– Klippebord 112, 967 18 86-01 11.145,–

44.295,– Ekskl. klippebord

46.295,– Ekskl. klippebord

36.295,– Ekskl. klippebord

967 28 47-01

967 28 46-01

967 28 45-01

967 28 44-01

ANVENDELSESOVERSIGT Større krævende områder Større områder, hele året Større haver, hele året Større haver, om sommeren

SPECIFIKATIONER

FUNKTIONER Centerstyring Frontmonteret klippeaggregat Automatisk transmission Tilbehørsramme 4 × 4 Serviceposition Pendulophængt bagaksel Forlygter Servostyring Timetæller med service interval

PRIS

Klippebord 103, 967 18 75-01 9.045,– Klippebord 112, 967 18 86-01 11.145,–

Klippebord 103, 967 18 75-01 9.045,– Klippebord 112, 967 18 86-01 11.145,–

Klippebord 103, 967 18 75-01 9.045,– Klippebord 112, 967 18 86-01 11.145,–

* Lydtryksniveau i henhold til ISO 5395 og EN 836. Der gælder en standardafvigelse på 1,2 db(A) for rapporterede lydtryksniveaudata. ** Støjemission i miljøet målt og beregnet som garanteret lydeffektniveau i henhold til EuropaParlamentets og Rådets direktiv 2000 / 14 / EF. Det garanterede lydeffektniveau omfatter variationer i produktionen såvel som variationer i forhold til støjprøvningsmetoder på 1 – 2 dB(A). Støjemission og lydtryksniveau kan påvirkes af det benyttede klippeaggregat. De oplyste tal gælder for maskinen udstyret med det mest almindeligt benyttede klippeaggregat for den specifikke plæneklippermodel. Der er flere oplysninger om dette i brugsvejledningen.

42


FR 2216 MA

FR 2213 MA

FR 2315 MA

Briggs & Stratton Intek 4155

Briggs & Stratton Intek 4155

Briggs & Stratton Intek 3125

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 4145

Briggs & Stratton PowerBuilt 3115

Briggs & Stratton PowerBuilt 3115

9,6 / 2900

9,6 / 2900

6,7 / 3000

9,5 / 3000

6,4 / 3000

6,4 / 3000

3

3

3

3

3

3

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 21

12 / 20

12 / 20

10

10

10

7

4

4

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Manuel (5+1)

94

94

94

95

85

85

30

30

30

95

65

65

30 – 80

30 – 80

30 – 80

25 – 75

25 – 70

25 – 70

0 – 9

0 – 9

0 – 9

0 – 10

0 – 9

0 – 7

223

223

223

229

207

207

100

100

100

99

88

88

107

107

107

108

108

108

254

235

232

219

191

191

83

83

84

84

85

85

97

97

98

99

100

100

0,7

0,7

0,7

0,7

0,7

0,7

2,5

2,5

2,5

1,6

1,6

1,6

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

36.995,–

32.995,–

29.995,–

24.995,–

21.995,–

19.995,–

967 29 49-01

Inkl. klippebord

967 29 48-01

Inkl. klippebord

967 29 47-01

Inkl. klippebord

967 22 82-01

Inkl. klippebord

FR 2312 MA 967 23 71-01

Inkl. klippebord

PRODUKTOVERSIGT – FRONTRIDERS

FR 2216 MA 4 × 4

FR 2312 M 967 23 69-01

Inkl. klippebord

*** Vibrationsniveau i henhold til ISO 5395 og EN 836. Der gælder en standardafvigelse på 0,2 m / s² (rat) og 0,8 m / s² (sæde) for rapporterede vibrationsdata. De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut) for en typisk produceret motor af den angivne motormodel målt i overensstemmelse med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproducerede motorer kan afvige fra denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den f­ ærdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

43


TIL DIG, DER VÆLGER AT SE MULIG­HEDERNE I HVERDAGENS OPGAVER. Hvis du overvejer at købe en havetraktor fra Jonsered, hører du formentlig til de mennesker, der altid forsøger at få det bedste ud af enhver situation. Dem, der forstår at se muligheder, hvor andre kun ser problemer. Og dem, der gladelig vælger den mest elegante løsning, der opfylder specifikke behov. Uanset hvilken

44

Jonsered-traktor du vælger, får du ikke blot markedets mest ­elegante og økonomisk fornuftige traktor. Du får også en alsidig arbejdshest, som du får glæde af året rundt. Med det omfattende udbud af smart og praktisk tilbehør til alle arbejdsopgaver i haven kan du bruge have­traktoren til mange forskellige formål.


HAVETRAKTORER

JONSERED LT 2320 CMA2 Vores største havetraktor med integreret opsamler er utroligt behagelig at køre og klipper hurtigt en stor plæne. Se side 47.

45


BEHAGELIGE TRAKTORER MED RIGELIG KAPACITET TIL DE STORE PLÆNER. Hvis du har en større græsplæne, der skal klippes, er det godt at vide, at du har en solid Jonsered-traktor i garagen. Du sidder behageligt, mens det brede klippe­ aggregat klarer arbejdet hurtigt og effektivt. Alle modeller

har nu det behagelige, åbne chassis, der gør det let at komme af og på. De fleste af vores store traktormodeller har desuden ­pedalstyret, automatisk transmission, som gør dem ekstra lette at bruge.

ANVENDELSESOVERSIGT LT 2320 A2

LT 2320 CMA2

LT 2318 CMA

LT 2317 A

I brug jævnligt året rundt – større boligområder I brug jævnligt året rundt – boligområder I brug året rundt – større haver I brug hele sommeren – større haver Læs mere om samtlige modeller på side 54 – 55.

46

* Nominel motoreffekt – se side 55.


Det er let at regulere hastighed og kørselsretning. Nogle modeller har praktiske fodpedaler til kørsel fremad og bagud, mens andre har en gearstang.

ALSIDIGHED Traktoren kan udstyres med forskelligt tilbehør som anhængere, kost, sneslynge, mosrive og meget andet og bruges til mange forskellige opgaver året rundt.

BIO-KLIP FRA SÆDET På vores CMA2-traktorer kan du vælge bio-klip fra sædet, dvs. at du kan skifte mellem opsamling og bio-klip uden at rejse dig. Du skal bare bruge den centrale aktiveringsenhed nederst på instrumentbrættet.

JONSERED LT 2320 A2

JONSERED LT 2320 CMA2

Jonsered V-Twin by B&S (11,1 kW*), pedalstyret automatisk transmission, klippebredde 117 cm.

Jonsered V-Twin by B&S (11,1 kW*), pedalstyret automatisk transmission, klippebredde 107 cm.

960 41 03-21  26.995,–

Markedsføres ikke i Danmark

NYHED!

NYHED!

JONSERED LT 2318 CMA

JONSERED LT 2317 A

Jonsered by B&S (9,2 kW*), pedalstyret automatisk transmission, klippebredde 107 cm.

Jonsered by B&S (9,0 kW*), automatisk tran­s­­mission, klippebredde 107 cm.

960 51 01-31  26.995,–

960 41 03-75  14.995,– 47

SMARTE FUNKTIONER

AUTOMATISK TRANSMISSION


EFFEKTIVE TRAKTORER TIL HAVEN. Med en veludstyret Jonsered-traktor kan du altid kombinere det nødvendige med det fornøjelige, når du arbejder i haven – uanset årstiden. Det hjælper måske også, at den flotte, skinnende røde farve gør det fristende

at lade Jonsered-traktoren stå ude lidt, når du er færdig – bare så du kan nyde synet. Hvis haven skal være rigtigt flot og velplejet, skal du vælge en model med integreret opsamler.

ANVENDELSESOVERSIGT LT 2313

LT 2313 A 

LT 2317 CMA

LT 2313 CA

I brug jævnligt året rundt – større boligområder I brug jævnligt året rundt – boligområder I brug året rundt – større haver I brug hele sommeren – større haver Læs mere om samtlige modeller på side 54 – 55.

48

* Nominel motoreffekt – se side 55.


Alle vores traktorer kan udstyres med tilbehør, så du kan bruge flere forskellige klippesystemer. Hvis du udstyrer en traktor med sideudkast, med en opsamler eller bio-klip-udstyr, eller hvis du udstyrer en traktor med opsamler med en bioprop eller deflektor, får du et perfekt resultat uanset forholdene. (Gælder ikke for LT 2213 A / LT 2213)

BEHAGELIG FØRERPLADS Det åbne chassis gør det nemt at komme af og på traktoren. Alle betjeningsgreb er desuden inden for nem rækkevidde fra førersædet.

VANDSLANGETILKOBLING Gør det nemt at rengøre klippeaggregatet og lettere at holde traktoren i god stand gennem længere tid. Du får altid det bedste resultat med et rent klippeaggregat.

NYHED!

NYHED!

JONSERED LT 2313

JONSERED LT 2313 A 

B&S PowerBuilt AVS 3125 (5,7 kW*), 6 manuelle, fremadgående gear + 1 bakgear, klippebredde 97 cm.

B&S PowerBuilt AVS 3125 (5,7 kW*), auto­matisk transmission , klippebredde 97 cm.

960 41 03-73  11.995,–

960 41 03-74  13.495,–

NYHED!

JONSERED LT 2317 CMA

JONSERED LT 2313 CA

Jonsered by B&S (9,0 kW*), automatisk ­transmission, klippebredde 97 cm.

B&S PowerBuilt AVS 3125 (6,3 kW*), pedalstyret, auto­matisk transmission, klippebredde 77 cm.

960 51 00-21  23.995,–

960 51 01-30  14.995,– 49

SMARTE FUNKTIONER

EFFEKTIV PLÆNEKLIPNING


TILBEHØR TIL FORÅR, SOMMER OG EFTERÅR. Skal du transportere jord, poser med gødning eller planter og udstyr? Du har måske en stak brænde, der skal flyttes engang imellem? Plejer du at lufte plænen, rive mos, så nyt græs eller ordne grusgangene i ny og næ? Her kan du finde tilbehør, så du og din Jonsered-traktor kan tackle opgaverne i fællesskab. 1. ANHÆNGER* Rummelige anhængere, hvor bagklappen kan tages af, så anhængeren er nem at læsse og losse. Profi-modellen kan tippes. Anhænger Profi, 531 01 77-72 3.395,– Anhænger 275, 501 00 82-02 2.295,– Anhænger Promo, 967 02 7 1-01  1.195,–

2. KOST* Roterende kost til sammenfejning af blade, snerydning osv. Støttehjulene kan indstilles. Kan vinkles 20° til hver side. Arbejdsbredde 100 cm. Traktorer med sideudkast op til 2006-modellerne og alle CM-traktorer. Markedsføres ikke i Danmark Traktorer med sideudkast fra 2007-modellerne (ikke LT 2213-serien) 544 92 16-01 21.995,–

50

3. GRUSHARVE* Robust grusharve med gummihjul. Arbejdsdybden kan indstilles. Tænder, der foldes sammen, når der bakkes med harven. 953 51 24-01 

6.295,–

4. MOSRIVE* Kraftig og solid mosrive til effektiv mosrivning. Skal forsynes med vægte på op til 32 kg afhængigt af underlaget. 954 12 00-43 1.695,–

5. SPREDER* Praktisk spreder, hvor tilførslen nemt justeres, så gødning eller salt spredes effektivt. Stor spreder, maks. last 75 kg. Spredningsbredde 3 – 3,6 m. 967 02 72-01 3.995,– Lille spreder, maks. last 30 kg. Spredningsbredde 1,2 – 2,4 m. 954 12 00-46 1.395,–

6. VERTIKALSKÆRER* Skærer huller i plænen, så luft, vand og gødning kan trænge ned. Skal forsy­ nes med vægte på op til 45 kg afhængigt af underlaget. Arbejdsbredde 102 cm. 964 99 57-03 3.495,–

7. TROMLE* Monter tromlen på traktoren / frontrideren, og fyld den med vand eller sand. Brug den til at tromle ujævne flader eller ­komprimere plænen efter såning. Fyldt med vand vejer den 182 kg. 965 89 94-012.695,–


TILBEHØR TIL HAVETRAKTORER

VINTERTILBEHØR TIL HAVETRAKTORER.

11. SNEKÆDER

Næste gang sneen lægger sig som et blødt, hvidt og frem for alt tungt tæppe over gårdspladser, gangstier og indkørsler, kan du skåne ryggen og lade sneskovlen ligge. Drej tændings­ nøglen på Jonsered-traktoren, og lad sneskraberen eller sneslyngen klare arbejdet i stedet.

18×8,5-8", 964 99 43-01 20×10-8", 997 10 31-10 18×9,5-8", 997 10 36-10 20×8-8", 531 00 65-83 22×9,5-12", 501 32 76-01

1.495,– 1.695,– 1.695,– 1.695,– 1.795,–

12. KONTRAVÆGT Giver et bedre greb og mere sikker kørsel. Monteres bag på t­raktoren, vægt 25 kg. 1.595,– Traktorer med sideudkast, 505 54 92-01 CM-traktorer, 580 38 97-01 1.295,–

8. SNESKRABER* Robust sneskraber af stål med beskyttende fjedermekanisme. Arbejds­ bredde 122 cm. Kan indstilles i forskellige vinkler mod venstre eller højre. Udskiftelig skrabeskinne. Skal bruges med snekæder og kontravægt. LT-traktorer (passer ikke til LT 2313 CA), 544 92 17-01 3.795,–

9. GUMMISKRABER Monteres på kanten af sneskraberen, så metalbladet ikke skraber i jorden / overfladen. 966 00 19-01

695,–

10. SNESLYNGE MED TOTRINSSYSTEM* Sneslynge med totrinssystem og en arbejdsbredde på 107 cm. Udkasttårnet kan drejes 180°. Skal bruges med snekæder og k ­ ontravægt. LT-traktorer (passer ikke til LT 2313 CA), 544 92 18-01 16.995,–

BEMÆRK! CE-godkendelsen gælder kun, hvis ovenstående original­tilbehør bruges i henhold til medfølgende brugsanvisning, og originale reservedele anvendes sammen med Jonsereds traktorer / frontriders.

* Kørsel med denne kombination af traktor og tilbehør må ikke ske på hældninger over 10° (uanset retningen).

51


TILBEHØR TIL ALSIDIG KLIPNING.

3. DEFLEKTOR TIL BAGUDKAST

Her er det originale Jonsered-tilbehør, der gør traktoren endnu mere effektiv og anvendelig, uanset om den har sideudkast eller integreret opsamler.

960 71 00-41

1. GRÆSOPSAMLER MED 3 BEHOLDERE 50 % større kapacitet end opsamleren med 2 beholdere. Passer til 107 og 117 cm sideudkast modeller. Traktoren må ikke køre med dette tilbehør på skråninger med en hældning på mere end 14° (uanset retning). 42", 960 71 00-12 4.895,–

2. GRÆSOPSAMLER MED 2 BEHOLDERE Passer til 97 og 107 cm sideudkast modeller. Traktoren må ikke køre med dette tilbehør på skråninger med en hældning på mere end 14°. 38" 2 BEH, 960 71 00-01 2.595,– 42" 2 BEH, 960 71 00-10 2.995,–

BESØG WWW.JONSERED.DK Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

52

Passer til CMA-modeller. 1.295,–

4. BIO-KLIP-UDSTYR / PROP Til omstilling til bio-klip. Modeller med sideudkast: 92 cm, 954 04 04-91 (knive og afdækningsplade) 97 cm, 960 71 00-03 (afdækningsplade) 107 cm, 960 71 00-06 (knive og afdækningsplade) 117 cm, 960 71 00-19 (knive og afdækningsplade) Modeller med opsamler: 77 cm, 960 71 00-24 (prop) Alle andre C-modeller har enten bioprop eller er udstyret med den nye funktion til bio-klip fra sædet.

795,– 210,– 795,– 795,– 795,–


ANDET UDSTYR TIL HAVETRAKTORER

PRAKTISK TILBEHØR TIL DIN TRAKTOR. 5. KOFANGER Praktisk kofanger til montering foran på vores traktorer. Beskytter motor­ hjelmen effektivt. Alle modeller, 954 12 00-49 745,–

6. ARMLÆN Giver bedre komfort under plæneklipning. Passer til sæder på modellerne LT 2320 A2, LT 2320 CMA2, LT 2218 A, LT 2216 A2 og LT 2223 A2, som er produceret fra januar 2008. 532 42 14-99 1.195,–

7. LASTERAMPE

9. HØREVÆRN MED FM-RADIO Behageligt, anatomisk udformet høreværn, der er let at bære, og som giver god dæmpning. Indbygget FM-radio med glimrende modtagelse og god lydkvalitet, AUX-indgang til MP3-afspiller og kommunikationsradio. Enkel at betjene med trykknapper. Fås med hovedbøjle eller til montering på hjelm. Hovedbøjle, 578 27 50-01 895,– Hjelmmontering, 578 27 50-02 995,–

10. BRÆNDSTOFDUNK – NYHED! 15 liter brændstofdunk specielt udviklet til maskiner med hjul. Dunken har tre, specielt placerede, ergonomiske håndtag, så den nemt kan løftes og bæres, og en speciel tud, der gør det let at fylde brændstof på uden stænk og uden at spilde. Brændstofdunk, 585 05 87-01 495,–

Praktisk rampe i aluminium, der kan tåle saltvand. Rampen har effektiv skrid­ sikring, som giver et godt greb for forskellige typer dæk. Passer til anhængere med en højde på op til 700 mm og en maksimumlast på 1000 kg / par. 1,5 m, 505 69 90-41 1.095,– 2,0 m, 505 69 90-43 1.645,–

8. HØREVÆRN MED POLSTRET HOVEDBØJLE Lav vægt. Blød og luftig polstring på hovedbøjlen. Trykket fra høreværnet kan justeres ca. 20 %. Opfylder kravene i EN 352-1. 504 98 17-10 205,– Hygiejnesæt, 505 66 53-26 110,– Absorberende hygiejneindsats, 505 66 53-31 47,– Brug altid Jonsereds testede og godkendte originaldele og tilbehør. Så er du sikker på at få produkter, som er udviklet til og tilpasset Jonsereds traktorer / frontriders. På vores hjemmeside (www.jonsered.dk) eller hos din Jonsered-forhandler kan du få mere at vide om det tilbehør, som passer til din Jonsered-traktor / frontrider.

53


LT 2320 A2

LT 2317 A

LT 2313 A

LT 2313

Motor

Jonsered V-Twin by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 3125

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 3125

Effekt, kW @ omdr. / min.

11,1 / 2600

9,0 / 2600

5,7/ 2800

5,7/ 2600

Brændstoftank, liter

15,2

5,7

5,7

5,7

Generator, A

16

3×5

3×5

3×5

Batteri, V / Ah

12 / 28

12 / 28

12/28

12 / 28

Transmissionstype

Automatisk (pedaler)

Automatisk (stang)

Automatisk (stang)

Manuel (6+1)

Klippebredde, cm

117

107

97

97

Uklippet cirkel, cm**

114

120

137

137

Klippehøjde, min. - maks., mm

38 – 102

38 – 102

38 – 102

38 – 102

Klippemetoder

Sideudkast

Sideudkast

Sideudkast

Sideudkast

Tilkobling af knivene

Elektrisk

Manuel

Manuel

Manuel

Dækstørrelse, tommer for / bag

15×6-6" /  20×10-8"

15×6-6" /  18×9,5-8"

15×6-6" /  18×8,5-8"

15×6-6" /  18×8,5-8"

Opsamlervolumen, liter

Basismaskinens længde, cm

189 (incl bumper)

175

172

172

Basismaskinens bredde, cm (udkaster oppe)

122

116

93

93

Basismaskinens højde, cm

112

103

101

101

Vægt, kg

245

193

172

172

• •* • • • • • • •

• •* • • • • • • •

• •* • • • • • • •

• •* • • • • • • •

26.995,–

14.995,–

13.495,–

11.995,–

960 41 03-21

960 41 03-75

960 41 03-74

960 41 03-73

ANVENDELSESOVERSIGT I brug jævnligt året rundt – større områder I brug jævnligt året rundt – store områder I brug året rundt – større haver I brug hele sommeren – større haver

SPECIFIKATIONER

FUNKTIONER Pedalstyret, automatisk transmission Opsamler Bio-klip fra sædet Åbent chassis Støbt foraksel Premium-sæde Timetæller Forlygter Tilkobling til vandslange PRIS * Ekstraudstyr ** Målt effekt på knivene.

54


LT 2318 CMA

LT 2317 CMA

LT 2313 CA

Jonsered V-Twin by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 3125

11,1 / 2600

9,2 / 2600

9,0 / 2600

6,3 / 2800

7,6

5,7

5,7

5,7

960 51 01-31

960 51 00-21

PRODUKTOVERSIGT – HAVETRAKTORER

LT 2320 CMA2

960 51 01-30

3×5

3×5

3×5

3×5

12 / 14

12 / 14

12 / 14

12 / 20

Automatisk (pedaler)

Automatisk (pedaler)

Automatisk (stang)

Automatisk (pedaler)

107

107

97

77

102

102

107

131

38 – 102

38 – 102

38 – 102

38 – 102

Opsamling / bio-klip

Opsamling / bio-klip

Opsamling / bio-klip

Opsamling

Manuel

Manuel

Manuel

Manuel

15×6-6" /  18×9,5-8"

15×6-6" /  18×9,5-8"

15×6-6" /  18×9,5-8"

13×5-6" /  16×6,5-8"

320

320

220

200

264 (incl bumper)

251

242

226

112

103

103

88

112

112

106

101

266

242

234

190

• • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • • • • • • • •

Markedsføres ikke i Danmark

26.995,–

23.995,–

14.995,–

De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut) for en typisk produceret motor af den angivne motormodel målt i overensstemmelse med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproducerede motorer kan afvige fra denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den f­ ærdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

55


TIL DIG, DER VIRKELIG KAN LIDE AT KLIPPE GRÆS – ELLER SOM VILLE ØNSKE, AT DU KUNNE LIDE DET. Vi har en mistanke om, at der findes to typer menne­ sker: Dem, der virkelig kan lide at klippe græs, og dem, der synes, at det er et nødvendigt onde, der skal over­ stås. Af en eller anden grund hører de mennesker, der har valgt en plæneklipper fra Jonsered, normalt til den mere positivt indstillede gruppe. Det kan måske skyldes Jonsereds plæneklipperes robuste driftsik­

56

kerhed, det effektive klippeskjold og det faktum, at vores plæneklippere er meget nemme at have med at gøre. Eller måske er det bare, fordi slutresultatet er perfekt hver gang. Hvis du gerne vil være en af dem, der synes om at klippe græs, kan du starte med at læse de næste sider om alle de mange plæneklippere, som kan opfylde ønsket.


PLÆNEKLIPPERE

JONSERED LM 2153 CMDAE En robust plæneklipper til den større plæne med mange detaljer, som gør klipningen lettere og mere behagelig. Elektrisk start, selvkørende og ergonomisk styr sikrer komfortabelt arbejde, og det er let at skifte mellem de tre forskellige klippe­systemer: opsamling, mulching og sideudkast. Se side 59.

57


ROBUSTE, EFFEKTIVE PLÆNEKLIPPERE TIL DEN STORE PLÆNE. Hvis du har en stor græsplæne, er der mange forskel­lige Jonsered-plæneklippere at vælge imellem. Alle maskiner har kraftige Briggs & Stratton-motorer og brede, robuste klippeskjold til bio-klip. De fleste modeller har store opsamlere og variabel hastighedsindstilling, så

­ lipningen kan udføres både effektivt og sikkert. Hvis k du virkelig vil have det nemt, skal du vælge en model med elektrisk start og central indstilling af klippe­ højden.

ANVENDELSESOVERSIGT LM 2156 CMDA

LM 2155 MD

LM 2153 CMDAE

LM 2153 CMDA

Græsopsamling Græsudkast Mulching Læs mere om samtlige modeller på side 62 – 63.

58

* Nominel motoreffekt – se side 63.


De fleste selvkørende Jonsered-plæneklippere har automatisk transmission. Det betyder, at man nemt kan justere hastigheden på plæne­ klipperen, uden at det ændrer knivhastigheden og klippeeffektiviteten.

EFFEKTIV OPSAMLER Jonsereds effektive opsamlingsplæneklippere samler alt op fra græs og løv til kviste. Man kan hurtigt skifte mellem de forskellige klippesyste­ mer, fra opsamling til udkast eller bio-klip.

INTUITIV ELEKTRISK TRYKKNAPSTART Nem at komme til på det øverste styr, så maskinen kører jævnt.

JONSERED LM 2156 CMDA

JONSERED LM 2155 MD

Briggs & Stratton 875e Series, 3,3 kW*, klippebredde 56 cm.

Briggs & Stratton 650e Series, 2,5 kW*, klippebredde 55 cm.

961 41 02-23  4.995,–

961 21 00-19  3.795,–

JONSERED LM 2153 CMDAE

JONSERED LM 2153 CMDA

Briggs & Stratton 650e Series, 2,4 kW*, elektrisk start, klippebredde 53 cm.

Briggs & Stratton 650e Series, 2,4 kW*, klippebredde 53 cm.

961 41 02-89  4.995,–

961 41 02-87  3.995,– 59

SMARTE FUNKTIONER

AUTOMATISK TRANSMISSION


PÅLIDELIGE PLÆNEKLIPPERE, DER ER LETTE AT BRUGE PÅ EN ALMINDELIG GRÆSPLÆNE. Hvis du skal bruge en plæneklipper til en helt almindelig græsplæne, er der utroligt mange modeller at vælge imellem. Alle Jonsered-plæneklippere i den mindre klasse har effektive klippeskjold, der giver et perfekt

resultat på mindre og mellemstore plæner. De er kompakte og lette at opbevare, hvilket er en fordel, hvis pladsen er begrænset.

ANVENDELSESOVERSIGT LM 2147 CMDAE

LM 2147 CMD LM 2147CM

LM 2146 CMD

LM 2146 M

LM 2150 SM

LM 2040 HF

LM 2040 H

Græsopsamling Græsudkast Bio-klip Læs mere om samtlige modeller på side 62 – 63.

60

* Nominel motoreffekt – se side 63.


Vores plæneklippere med bio-klip-funktion finklipper græsset, før det falder ned på plænen igen som naturlig gødning.

EFFEKTIV OPSAMLER Jonsereds effektive opsamlingsplæneklippere samler alt op fra græs og løv til kviste. Man kan hurtigt skifte mellem de forskellige klippe­ systemer, fra opsamling til udkast eller bio-klip.

VANDSLANGETILKOBLING På plæneklippere med vandslangetilkobling af Gardena®-typen er det let at tilslutte haveslangen og rengøre klippeskjoldet.

JONSERED LM 2147 CMDAE

JONSERED LM 2147 CMD / CM

JONSERED LM 2146 CMD

Briggs & Stratton 675e Series, 2,4 kW*, elektrisk start, klippebredde 46 cm.

Briggs & Stratton 675e Series, 2,4 kW*, klippebredde 46 cm. (CMD med én hastighed, CM skubbes). 966 66 28-01  3.195,– 966 66 27-01  2.895,–

Briggs & Stratton 450e Series, 1,6 kW*, klippebredde 46 cm. (CMD med én hastighed, CM skubbes). Markedsføres ikke i Danmark

967 17 49-01  4.395,–

JONSERED LM 2146 M

JONSERED LM 2150 SM

JONSERED LM 2040 HF

JONSERED LM 2040 H

Briggs & Stratton 450e Series, 1,6 kW*, skjold af plast, klippebredde 46 cm.

Briggs & Stratton 450e Series, 1,6 kW*, klippebredde 50 cm.

Klippebredde 40 cm.

Klippebredde 40 cm. Markedsføres ikke i Danmark

967 25 76-01  2.295,–

961 11 00-24  1.895,–

964 94 40-15  1.095,–

61

SMARTE FUNKTIONER

BIO-KLIP-FUNKTION


LM 2156 CMDA

LM 2155 MD

LM 2153 CMDAE

LM 2153 CMDA

LM 2147 CMDAE

Motor

B&S 875e Series

B&S 650e Series

B&S 650e Series

B&S 650e Series

B&S 675e Series

Nettoeffekt ved forindstillet omdrejningstal, kW / omdr. / min.

3,3

2,5

2,4

2,4

2,4

Cylindervolumen, cc

190

190

190

190

190

Klippebredde, cm

56

55

53

53

46

Materiale, klippeskjold

Stål

Stål

Stål

Stål

Stål

Vægt, kg

37

34

40

36

35

Gearkasse, antal gear

Automatisk

1

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Klippehøjde, mm

30 –105

32 – 89

31 – 88

31 – 88

30 – 70

Klippehøjdejustering

Individuel

Individuel

Individuel

Individuel

Central

Brændstoftank, liter

1,0

1,0

1,0

1,0

1,0

Hjulstørrelse, for

8"

8"

8"

8"

7,6"

Hjulstørrelse, bag

12"

8"

8"

8"

8,4"

• • • • • • •

• • • • • • •

• • • • • • •

• • • • • • •

• • • • • • •

4.995,–

3.795,–

4.995,–

3.995,–

4.395,–

961 41 02-23

961 21 00-19

961 41 02-89

961 41 02-87

967 17 49-01

ANVENDELSESOVERSIGT Græsopsamling Græsudkast Bio-klip

SPECIFIKATIONER

FUNKTIONER Selvkørende Elstart Opsamler Sideudkast Bagudkast Bio-klip Tilkobling til vandslange PRIS

BESØG WWW.JONSERED.DK Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

62


967 25 76-01

LM 2146 M

LM 2150 SM 961 11 00-24

LM 2150 S

964 94 40-15

LM 2040 H

B&S 675e Series

B&S 450e Series

B&S 450e Series

B&S 450e Series

B&S 450e Series

2,4

1,6

1,6

1,7

1,7

190

125

125

125

125

46

46

46

51

51

40

40

Stål

Stål

Plast

Stål

Stål

35

30

25

21

21

10,1

9

1 / –

1

30 – 70

30 – 80

30 – 65

27–78

27–78

12 – 38

12 – 38

Central

3-point

Individuel

Individuel

Individuel

1,0

0,8

0,8

0,8

0,8

7,6"

7,6"

6,5"

8"

8"

8,4"

8,4"

6,5"

8"

8"

•/• • • • • • •

• • • • • • •

• • • • • • •

• • • • • • •

• • • • • • •

• • • • • • •

• • • • • • •

3.195,– 2.895,–

Markedsføres ikke i Danmark

2.295,–

1.895,–

Markedsføres ikke i Danmark

1.095,–

Markedsføres ikke i Danmark

LM 2040 HF

PRODUKTOVERSIGT – PLÆNEKLIPPERE

LM 2147 CMD 966 66 28-01 LM 2147 CM 966 66 27-01 LM 2146 CMD

De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut, se Manuel) for en typisk produceret motor af den angivne motormodel målt i overensstemmelse med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproducerede motorer kan afvige fra denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den f­ ærdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

63


DREJELIGT, BAGESTE HÅNDTAG Det bageste håndtag på hækkeklipperne kan drejes, hvilket er en stor hjælp ved såvel vandret som lodret klipning.

LETTERE START MED SPIN START™ Spin Start™ hjælper med at starte maskinen og mindsker trækmodstanden i starthåndtaget med op til 40 %.

STØJSVAG MOTOR Motoren er konstrueret, så den er støjsvag og generer naboerne mindst muligt.

HOLD HÆKKEN TOPTRIMMET OG I GOD FORM. Kan man ligefrem glæde sig til at klippe hæk og beskære buske? Ja, hvis man køber en effektiv hækkeklipper med rigelig kapacitet. Jonsered kan tilbyde flere lette og støj­svage modeller med

fremragende vibrationsdæmpning og god rækkevidde. Vælg en model, hvor det bageste håndtag kan drejes, hvis ergonomien skal være i top.

JONSERED HT 2223 T

JONSERED HT 2218

21,7 cc, 0,6 kW, 4,9 kg. 966 53 26-01  2.695,–

21,7 cc, 0,6 kW, 4,6 kg. 966 53 25-01  2.295,–

Læs mere om samtlige modeller på side 68.

64


BEHAGELIG BRUG De nye blæsere er godt afbalancerede og nemme at manøvrere rundt med takket være det S-formede blæserhus og det integrerede design med glatte overflader.

SUG LØV OP MED SUGESÆT På BV 2126 kan du tilslutte et sugesæt og suge løvet op i en pose.

BIO-KLIP-FUNKTION Bio-klip-knivene på BV 2126 findeler materialet, så der bliver plads til mere, når det samles ­sammen.

MED EN GOD BLÆSER ER DET NEMT. Med en kraftig blæser er det nemt at holde laden og stalden ryddelige, og det er lige så nemt at samle efterårsblade og andre småtterier på gangstier og græsplænen. Det er ikke uden grund, at mange sætter riven

og kosten væk for evigt. Jonsered BV 2126 er en håndholdt blæser med kombineret blæser- og sugefunktion med bio-klip og opsamler.

JONSERED BV 2126

JONSERED B 2126

28,0 cc, 0,8 kW, 4,4 kg, 58 m / s.

28,0 cc, 0,8 kW, 4,3 kg, 58 m / s.

952 71 57-08  2.795,–

952 71 57-06  2.195,– Læs mere om samtlige modeller på side 68.

65


LET AT STARTE Jonsered Snow Series-motorerne er lette at starte selv i hård frost. To af modellerne er desuden udstyret med elstart, hvilket gør dem endnu nemmere at starte.

POWER STEERING Med „power steering“ er det muligt at koble drevet ud på et eller begge hjul. Dermed bliver sneslyngen meget lettere at dreje med og manøvrere. ST 2376 EP og ST 2368 EP har varme i hånd­ tagene.

SIKKERT GREB Groft mønstrede dæk og differentialespærre giver sikkert greb.

STÆRKE, ROBUSTE SNESLYNGER. Denne nye serie sneslynger fra Jonsered kan rydde store snemængder på store arealer i indkørsler og på stisystemer uanset underlaget. Robust og slidstærk konstruktion og nyudviklede Jonsered-motorer med friktionsgear sikrer pålidelig drift selv i meget koldt

NYHED!

vejr med minimalt behov for service, og sneslyngernes totrinssystem kan rydde store mængder uanset sne­for­ holdene. De to større modeller leveres med servo­styring, LED-lygter og elektrisk starter som standardudstyr.

NYHED!

NYHED!

JONSERED ST 2376 EP

JONSERED ST 2368 EP

JONSERED ST 2361

Jonsered engine, 291 cc, Arbejdsbredde 76 cm.

Jonsered engine, 254 cc, Arbejdsbredde 68 cm.

Jonsered engine, 179 cc, Arbejdsbredde 61 cm.

961 91 00-93  18.995,–

961 91 00-92  15.995,–

961 91 00-94  7.995,–

Læs mere om samtlige modeller på side 69.

66


HÅNDTAG / GREB Stærk og solid fastgøring af styret, som også kan justeres lodret, så arbejdsstillingen bliver så ergo­ nomisk korrekt som muligt.

BAKGEAR Maskinen er utroligt let at arbejde med, nem at vende og lettere at få fri, hvis den sætter sig fast. Mindsker belastningen på ryggen og a­ rmene.

TRANSPORTHJUL Det er nemt og hurtigt at ændre transport­hjulets position (fra transportposition til arbejdsposition). Gør det nemt at flytte fra et arbejdsområde til et andet.

ROBUSTE OG EFFEKTIVE FRÆSERE. En robust fræser er en uvurderlig hjælp, når kartoffel­ bedet skal graves igennem, eller du skal anlægge et helt nyt bed. Jonsereds fræsere er robuste maskiner, der kan få arbejdet fra hånden, og som holder i mange år. CT 2105 R har gear og en bagmonteret, 43 cm bred,

modroterende knive, der kan klare hårdt pakket jord. CT 2166 og CT 2154 er kraftige maskiner, men lette at have med at gøre og specielt beregnet til den store grund eller husejeren, der stiller store krav.

JONSERED CT 2105 R

JONSERED CT 2166

JONSERED CT 2154

Bakgear, fræsebredde 43 cm, 4,32 kW / 3200 omdr. / min.

Bakgear, fræsebredde 85 cm, 3,7 kW / 3400 omdr. / min. Markedsføres ikke i Danmark

Bakgear, fræsebredde 60 cm, 3,3 kW / 3300 omdr. / min.

960 91 00-01  8.295,–

965 89 67-01  5.695,–

Læs mere om samtlige modeller på side 69.

67


HT 2223 T 

HT 2218 

966 53 26-01

966 53 25-01

Cylindervolumen, cc

21,7

21,7

Maks. effekt, kW

0,6

0,6

Vægt, kg

4,9

4,7

Brændstoftank, liter

0,4

0,4

HÆKKEKLIPPERE SPECIFIKATIONER

Sværdlængde, mm

600

450

Anbefalet grendiameter, maks. mm

20

20

Klippehastighed, slag pr. min.

4050

4050

Lydtryksniveau ved brugerens øre, dB(A) *

93

94

Tilsvarende vibrationsniveau (ahv, eq) forreste / bageste håndtag, m / s² **

3,7 / 3,9

4,4 / 5,0

• • • • •

• • • • •

Pris

2.695,–

2.295,–

BLÆSERE

BV 2126  952 71 57-08

B 2126  952 71 57-06

Cylindervolumen, cc

28,0

28,0

Maks. effekt, kW

0,8

0,8

FUNKTION Støjsvag motor Drejeligt bageste håndtag Anti Vib® Spin Start™ Brændstofpumpe

SPECIFIKATIONER

Vægt, kg

4,4

4,3

Blæsehastighed, m / s

58

58

Blæsekapacitet med standardudstyr, m³ / min.

12

12

Lydtryksniveau ved brugerens øre, dB(A) ***

94

94

Garanteret lydeffektniveau, LWA dB(A) ****

107

107

Tilsvarende vibrationsniveau (ahv, eq) håndtag, m / s² *****

11,1

11,1

• • • • • • •

• • • • • • •

2.795,–

2.195,–

FUNKTION Justerbar rørlængde Cruise control (fartpilot) Brændstofpumpe Sugesæt Spin Start™ Komfortgreb Bio-klip Pris

68


ST 2376 EP  961 91 00-93

ST 2368 EP  961 91 00-92

ST 2361  961 91 00-94

Motor

Jonsered engine Snow Series MAX (1650 Series) OHV

Jonsered engine Snow Series MAX (1450 Series) OHV

Jonsered engine Snow Series MAX (800 Series) OHV

Nettoeffekt ved forindstillet omdrejningstal, kW / omdr. / min.

7,2 / 3600

5,6 / 3600

3,7 / 3600

Cylindervolumen, cc

291

254

179

Arbejdsbredde, cm

76

68

61

SPECIFIKATIONER

Brændstoftank, liter

3,6

2,7

2,7

Hjuldiameter

16"

15"

13"

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

Pris

18.995,–

15.995,–

7.995,–

FRÆSERE

CT 2105 R  960 91 00-01

CT 2166

CT 2154  965 89 67-01

Motor

B&S 950 Series

Subaru EP17

Subaru EP16

Nettoeffekt ved forindstillet omdrejningstal, kW / omdr. / min.

4,32 / 3200

3,7 / 3400

3,3 / 3300

Cylindervolumen, cc

205

169

169

Fræsebredde, cm

43

85

60

Fræsedybde, cm

15

28

28

Dybdejustering, trin

7

Hjuldiameter

16"

Pris

8.295,–

Markedsføres ikke i Danmark

5.695,–

FUNKTION Elstart Power steering Totrinssystem Varme i håndtagene Differentialespærre Forlygte

SPECIFIKATIONER

* Tilsvarende lydtryksniveau ved brugerens øre, målt i henhold til EN ISO 22868, dB(A). Der gælder en standardafvigelse på 1 dB(A) for rapporterede data for tilsvarende lydtryks­niveauer for maskinen. ** Tilsvarende vibrationsniveauer (ahv,eq) ved håndtagene, målt i henhold til EN ISO 22867, m / s². Der gælder en standardafvigelse på 1 m / s² for rapporterede data for tilsvarende vibrationsniveauer. *** Tilsvarende lydtryksniveau ved brugerens øre, målt i henhold til EN 15503, dB(A). Værdien for tilsvarende lydtryksniveau beregnes med en arbejdscyklus med en varighed på 1 / 7 i tomgang og 6 / 7 ved høj hastighed. Der gælder en standardafvigelse på 1 dB(A) for det rapporterede, tilsvarende lydtryksniveau for maskinen. **** Støjemission i miljøet målt som lydeffektniveau (LWA) i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000 / 14 / EF. Det garanterede lydeffektniveau omfatter variationer i produktionen såvel som variationer i forhold til støjprøvningsmetoder på 1–3 dB(A). ***** Tilsvarende vibrationsniveauer (ahv,eq) ved håndtaget målt i henhold til EN 15503, m / s². Værdien for tilsvarende vibrations­niveau beregnes med en arbejdscyklus med en varighed på 1 / 7 i tomgang og 6 / 7 ved høj hastighed. Der gælder en standardafvigelse for tilsvarende vibrationsniveau på 1 m / s². De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut, se manual) for en typisk produceret motor af den angivne motormodel målt i overens­ stemmelse med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masse­producerede motorer kan afvige fra denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den f­ ærdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

69

PRODUKTOVERSIGT – HÆKKEKLIPPERE, BLÆSERE, SNESLYNGER OG FRÆSERE

SNESLYNGER


BEKLÆDNING TIL SKOVARBEJDE – SIKKERT OG BEHAGELIGT. Jonsered kan tilbyde et komplet sortiment af sikkerhedsbeklædning af høj kvalitet specielt til skovarbejde. Årets kollektion karakteriseres af slidstærke og ­behagelige materialer i et moderne snit med mange praktiske detaljer. Med den røde advarselsfarve og

70

Jonsered-logoet i refleksfarver er du let at få øje på, når mørket falder på. Vælg mellem tre forskellige ­kollektioner med forskellige funktionsniveauer – Basic, Pro Light eller Stretch – afhængigt af, hvad du foretrækker og har brug for.


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

HØREVÆRN TIL HJELM, MED FM-RADIO Behageligt høreværn, der nemt sættes fast på Jonseredhjelmen. Indbygget FM-radio. Læs mere på side 80.

71


TESTET OG GODKENDT EuroTest-etiketten viser, at en dertil kvalificeret, uafhængig instans har testet tilfældigt udvalgte beklædningsgenstande med det formål at kontrollere, at produktets CE-mærkning er fuldt berettiget.

SÅDAN FUNGERER DET Savværnet består af et for med lange fibre. Hvis savkæden skærer igennem yderstoffet, vikles fibrene ind i kæden.

LETVÆGTSBESKYTTELSE Moderne sikkerhedsbeklædning har savværn i seks eller ni lag. Tøjet bliver lettere og mere behageligt, uden at sikkerheden sættes over styr.

MODERNE MATERIALE Cordura er et slidstærkt, syntetisk materiale, der bruges i beklæd­ning til krævende opgaver under skrappe forhold. Aramid består af syntetiske fibre, der er både robuste og modstands­dygtige mod varme. Det giver en god balance mellem styrke og vægt, så tøjet både bliver let og behageligt.

TÆNK DIG OM – KLÆD DIG SIKKERT PÅ. Når du arbejder med en motorsav eller buskrydder, er det vigtigt at bruge godkendt sikkerhedsudstyr af ordentlig kvalitet. Jonsered sikkerhedsbeklædning opfylder de gældende normer og standarder på alle markeder. Tøjet er slidstærk og holdbart, hvilket er vigtigt, når arbejds­

dagen er lang og krævende. Pasformen og de sikkerhedsmæssige detaljer klarer vask efter vask. Vores sikkerhedsbeklædning er desuden i et funktionelt og tiltalende design. Det ser godt ud og er behageligt at have på.

MODEL A

Jonsereds bukser med savværn fås som Model A. De skraverede områder viser, hvor modellen er udstyret med savværn. For

72

Bag


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

1. SKOVJAKKE STRETCH

2. SIKKERHEDSBUKSER STRETCH 20 A (MODEL A)

Denne jakke i rød advarselsfarve er i et moderne design med et kropsnært snit og et avanceret stretchmateriale, der kan strækkes i fire retninger, hvilket både er behageligt og giver god ergonomi. Jakken er forstærket med Cordura-nylon på udsatte steder, og formsyede ærmer giver ekstra komfort og bedre ergonomi. Foran og bagpå er jakken forlænget, så den bliver under bæltet, mens du arbejder. Den har ventilationslynlåse under armene, ventilationsbærestykke bagpå og høj krave med inderside af blødt og behageligt stof. De to brystlommer med lynlås er nemme at komme til. Refleksstriber og -logo på skulderen gør dig lettere at se, når det er mørkt. 580 72 57-XX  1.995,–

Disse bukser i rød advarselsfarve er i et moderne design med et kropsnært snit og et avanceret stretchmateriale, der kan strækkes i fire retninger, hvilket både er behageligt og giver god ergonomi. De er udstyret med savværn (20 m / s), og bagstykket er forlænget, så du ikke får et bart stykke mellem jakken og bukserne, når du arbejder. Refleksbånd og reflekslogo øger sikkerheden i mørkt vejr. Der er knapper foran og bagpå til seler (medfølger). De formsyede knæ gør bukserne ekstra behagelige, og ergonomien bliver endnu bedre med Aramid-materiale, som giver ekstra styrke. Buk­serne har ventilationslynlåse bagpå, og baglommerne er ligeledes udformet, så de giver ekstra ventilation. Der er en lomme til tommestok på venstre ben og en sidelomme med lynlås på venstre ben. 580 72 58-XX 2.195,–

73


1. SKOVJAKKE PRO-LIGHT

2. SIKKERHEDSBUKSER PRO-LIGHT 20 A (MODEL A)

Slidstærk jakke i rød advarselsfarve, af 100 % rivefast Ultra-polyester. Den nederste del af ærmerne er forsynet med ekstra slidstærk Cordura-nylon. Jakken har bærestykke og ventilationslynlåse under armene. Den har to forlommer med lynlås, en justerbar knap på manchetten og formsyede ærmer. Refleksbånd og logo over skuldrene gør dig lettere at se, når du arbejder i mørkt vejr. 580 72 49-XX 895,–

Sikkerhedsbukser med øget komfort og bedre pasform. Fås som bukser og som overall. Forstykket er af ekstra holdbar Cordura-nylon, mens resten er 100 % polyester. Bukserne har savværn (20 m / s). Refleksbånd og logo øger synligheden, når der arbejdes i mørkt vejr. Bukserne har ventilationslynlåse bagpå, et bredt elastisk bånd i taljen og forlænget ryg, så du ikke får et bart stykke mellem dem og jakken. Der er en lomme til tommestok på højre ben. Overallmodellen har desuden to nemt tilgængelige lynlås­lommer på brystet, og indersiden af buksebenene er forberedt til støvler. 580 72 50-XX, bukser 1.195,– 580 72 51-XX, overall 1.395,–

74


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

3. SIKKERHEDSBUKSER BASIC 20 A (MODEL A)

4. JAKKE I ADVARSELSFARVE, EN 471

Disse sikkerhedsbukser af slidstærkt polyester og bomuld har savværn (20 m / s) og fås som almindelige bukser eller overall. Et perfekt alternativ, hvis du kun bruger motorsaven en gang imellem. Der er to forlommer – en til tommestok og en baglomme med lynlås. Med to ventilationslynlåse bagpå er det nemt at holde en behagelig temperatur. Reflekslogo på benet øger sikkerheden i mørkt vejr. Overallmodellen har desuden to lynlåslommer på brystet, som er nemme at komme til. 580 72 16-XX, bukser 695,– 580 72 17-XX, overall 795,–

Jakke i rød advarselsfarve og et kropsnært snit, af 85 % polyester og 15 % bomuld. Ventilationslynlåse under armene og bærestykke bagpå, som lader kroppen ånde, så det føles behageligt, selv om det er varmt, eller du har travlt. Jakken har brystlommer. Praktisk, elastisk snor i taljen og forneden på jakken. Jakken i advarselsfarve er testet og godkendt i henhold til EN 471:2004 og A1 2007 (klasse 3). 585 62 34-XX 1.595,–

75


1. RYGBESKYTTELSE MED ÆRMER

3. SELER

Model med lang ryg, justerbar knapning fortil og ekstra lange ærmer med trykknapper. Forlænget ryg med regnrende. One size. Opfylder kravene iht. EN 343. 504 98 17-71 455,–

Med clips eller læderstropper. Bredde: 5 cm. Clips, 504 98 16-56 Læderstropper, 504 98 16-60

2. ETLAGSUNDERTØJ Beklædning, der bæres tættest på kroppen. Fremstillet af 100 % polyesterinterlockstrikket materiale, der består af både spunden polyester og polyester med struktur. Stoffet transporterer fugt væk fra huden til næste beklædnings­ lag og giver god ventilation, så du har det behageligt hele dagen, når du arbejder. Let materiale, 140 g / m². Trøje, 544 96 18-XX (46, 50, 54, 58) 195,– Bukser, 544 96 19-XX (46, 50, 54, 58) 195,–

76

185,– 185,–

4. BÆLTE Læderbælte med kraftigt spænde. 4 cm bredt, længde 125 cm. 504 98 15-85

200,–


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

5. KOMFORTHANDSKE MED FEM FINGRE

7. HANDSKE MED FEM FINGRE, SPANDEX

Handske i vandafvisende gedeskind og vandafvisende nylon. Opfylder kravene i EN 420:1992 kat. 1. Str. 8, 9, 10 og 12. 523 75 02-XX 215,–

Stofoverside. Blødt gedeskind i håndfladen giver et godt greb. Velcrolukning. Opfylder kravene i EN 420:1992 kat. 1. Str. 7, 8, 9, 10 og 11. 523 75 06-XX 175,–

6. KOMFORTHANDSKE MED FEM FINGRE OG SAVVÆRN

8. HANDSKE MED FEM FINGRE

Handske med fem fingre i vandafvisende gedeskind og vand­afvisende polyamid. Opfylder kravene iht. EN 381-4, -7 og EN 420:1992, EN 388, klasse 0, 16 m / s. Str. 8, 9, 10 og 12. 523 75 03-XX 280,–

Prismæssigt favorabel handske i skind med forstærket tommelfinger og stofoverside. Velcrolukning. Opfylder kravene i EN 420:1992 kat. 1. En størrelse. 523 75 04-10 125,–

77


1. SIKKERHEDSSTØVLE LIGHT

2. LÆDERSTØVLE MED SAVVÆRN

Letvægtsstøvle med godkendt savværn. Kraftigt mønstret sål, der er for­ beredt til påsætning af pigge. Forstærket hælkappe beskytter mod slag og gør det nemmere at tage støvlen af. God pasform og rummelig svang. Opfylder kravene iht. EN 345 SB E og EN 381-3 klasse 2, 24 m / s. Str. 37 – 50. 504 98 96-XX 795,– Pigge, 505 65 43-61 135,–

Snørestøvle i polyuretanbehandlet læder. Forstærket sål og forside i stivere materiale giver bedre pasform og stabilitet. Nykonstruerede, kraftige kroge gør det let at snørre støvlen, så den sidder korrekt. Godkendt savværn og stålnæse. Opfylder kravene iht. EN 345-2, S2 og EN 381-3 klasse 1, 20 m / s. Str. 39 – 47. 577 86 00-XX 1.595,–

78


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

3. LÆDERSTØVLE BASIC – NYHED!

4. TERMOSÅL

Med savværn 20 m / s. Robust, men let og behagelig med beskyttelsesoverlapning, som øger holdbarheden. Af læder, med mikrofiberforstærkninger og perforeret polyesterfor. Forstærkning på den nedre del og rundt om hælen giver god modstandsdygtighed mod slitage og god stabilitet for ­ankler og fødder. Indersålen kan tages ud og vaskes. 584 44 34-XX 1.495,–

Varmeisolerende lag med vævet stof på oversiden og aluminium­folie på undersiden. Klip pes til i den rigtige størrelse. 505 65 45-00 60,–

79


1. SIKKERHEDSHJELM SEMI PRO – NYHED!

4. HØREVÆRN MED FM-RADIO

Denne hjelm har alt det nødvendige til lettere arbejde i skoven eller haven. Størrelsen kan justeres med én hånd, og hjelmindsatsen med seks punkter er af plast. Hjelmindsatsens dybde kan justeres i tre trin, så hjelmen sidder perfekt. Høreværnet er udviklet med henblik på optimal ergonomi. Max Sight-visiret yder god beskyttelse med godt udsyn. Hjelm, Semi Pro, 580 75 44-01 395,–

Behageligt, anatomisk udformet høreværn, der er let at bære, og som giver god dæmpning. Indbygget FM-radio med glimrende modtagelse og god lydkvalitet, AUX-indgang til MP3-afspiller og kommunikationsradio. Enkel at betjene med trykknapper. Fås med hovedbøjle eller til montering på hjelm. Hovedbøjle, 578 27 50-01 895,– Hjelmmontering, 578 27 50-02 995,–

2. SIKKERHEDSHJELM MED MAX SIGHT-VISIR Komplet med Max Sight-visir, som giver en lysreduktion på kun 20 %, samt solskærm, høreværn og nakkeslag. Fluorescerende rød. Hjelmindsats og høreværn kan justeres op, ned og til siden. Hjelmen opfylder kravene iht. EN 397 samt ekstra krav til bl.a. MM (Molten Metal – smeltet metal) og lav temperatur (– 40°C). Høreværn opfylder kravene iht. EN 352-3 og visir iht. EN 1731. Hjelm, komplet, 576 41 23-01 495,– Kun hjelm, 575 55 46-03 265,– Inderhjelm, 575 55 76-02 115,– Solskærm, 578 17 98-01 200,–

3. SIKKERHEDSHJELM MED MAX SIGHT-VISIR OG HØREVÆRN MED FM-RADIO Komplet løsning med sikkerhedshjelm (nr. 2 til venstre) og høreværn med FM-radio (nr. 4 nedenfor). Hjelm, komplet 581 04 09-01 1.595,–

80

5. HØREVÆRN MED BØJLE Lav vægt. Blød og luftig polstring på hovedbøjlen. Trykket fra høre­­værnet kan justeres med ca. 20 %. Opfylder kravene iht. EN 352-1. 504 98 17-10 205,– Hygiejnesæt, 505 66 53-26 100,– Absorberende hygiejneindsats, 505 66 53-31 110,–

6. HØREVÆRN MED PLEXIGLASVISIR Samme høreværn som på sikkerhedshjelmen. Vandafvisende stofbeklædning mellem visir og hovedbøjle. Komplet som på billedet. Praktisk ved f.eks. græsrydning. Opfylder kravene iht. EN 352-1 og visir iht. EN 166. 504 98 18-11 335,–


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

7. HØREVÆRN MED NETVISIR

11. SOLBRILLER / SIKKERHEDSBRILLER

Samme høreværn som på sikkerhedshjelmen. Vandafvisende stof­beklædning mellem visir og hovedbøjle. Komplet som på billedet. Høreværn opfylder kravene iht. EN 352-1 og visir iht. EN 1731. 504 98 18-21 335,–

God pasform – vinkel og længde kan justeres. Ridsefaste glas. Vælg mellem klare og gråtonede glas med UV-beskyttelse. Anbefales til anvendelse under visir. Opfylder kravene iht. EN 166 og ANSI Z87+. Klare, 504 06 61-01 135,– Sol, 504 06 61-02 140,–

8. HØREVÆRN Bred bøjle med god pasform. Opfylder kravene iht. EN 352-1. Plexiglas­ visiret opfylder kravene iht. EN 166. 504 98 02-02 125,–

9. HØREVÆRN MED PLEXIGLAS VISIR Perfekt til at bruge ved udførelse af let trimmer arbejde. Ekstra bred hovedbøjle giver sikker og behagelig pasform og mindre tryk på hovedet. 504 98 18-60 205,–

12. MAX SIGHT-VISIR Begrænser udsynet minimalt. Giver kun en lysreduktion på 20 % over hele fladen i forhold til 30 % på standardvisirer. Vandafvisende design, der også gør visiret mere modstandsdygtigt mod permanent deformering. Opfylder kravene iht. EN1731:2006. Sælges separat eller sammen med hjelm. 574 61 37-01 200,– ­

10. DUGFRIT VISIR Polykarbonatvisir med en behandling, som gør det dugfrit på indersiden. Ridsefast yderside. Passer til alle hjelme og høreværn med hovedbøjle. CE-godkendt iht. EN 166. 505 66 53-63 215,–

Når du arbejder med en trimmer eller buskrydder, bør du altid bære ­sikkerhedsbriller under visiret.

81


1. BREDT VÆRKTØJSBÆLTE

3. MÅLEBÅND

Giver god aflastning af ryggen. Kan udstyres med meget forskelligt værktøj og tilbehør. 505 69 32-16 240,– Kombihylster, 504 98 16-80 110,– Kombihylster af læder, 504 98 16-81 Markedsføres ikke i Danmark Bagstykke med varmeisolerende belægning, 504 98 16-83 225,– Hylster til trampejern, 505 69 32-92 85,–

Unik konstruktion, som giver lav vægt. God udformning gør det let at spænde eller udskifte bånd og fjeder. Båndet har mål på begge sider. 15 m, med frigørelseskrog 504 98 16-18 455,– 20 m, med frigørelseskrog 504 98 16-19 505,– 15 m, med tømmerkrog 504 98 16-95 455,–

2. VÆRKTØJSBÆLTE MED VÆRKTØJ Komplet værktøjsbælte med to hylsterlommer, en løftekrog og en løftesaks. 504 98 15-80 750,–

82


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

4. LØFTESAKS

7. SKOVØKSE

Giver et solidt greb i tømmer, der skal løftes. Nyt design med skarp­slebne kanter, klar til brug. Specialhærdet og overflade­behandlet stål gør værktøjet robust og mere modstandsdygtigt over for rust. 20 cm, 574 38 78-01 295,–

Økse med langt skaft, smedet af svensk kvalitetsstål. Ideel til fældning og afkvistning af mindre træer. Øksehovedet vejer 0,85 kg, og skaftet er 65 cm langt. 577 27 32-01 Markedsføres ikke i Danmark

5. TØMMERSAKS

8. KLØVEØKSE

Ny, forbedret og skarpere saks med slebne kanter, der giver et godt og sikkert greb. Specialhærdet og overfladebehandlet stål gør værk­tøjet robust og mere modstandsdygtigt over for rust. 30 cm, 574 38 79-01 395,–

Tung økse med langt skaft, smedet af svensk kvalitetsstål. Beregnet til kløvning af større stammer. Øksehovedet vejer 1,5 kg, og skaftet er 75 cm langt.

6. LØFTEKROG

9. FRITIDSØKSE

Forbedret krog i nyt forlænget design med en overfladebehandling, der gør den mere modstandsdygtig over for rust. Den afrundede form inden i selve håndtaget giver et mere behageligt greb. Målskala til måling af topdiametre. 574 38 77-01 195,–

577 27 34-01

560,–

Lille og alsidig økse, der er smedet af svensk kvalitetsstål. Perfekt størrelse til rygsækken eller til haven. Øksehovedet vejer 0,6 kg og skaftet er 37,5 cm langt. 577 27 33-01 Markedsføres ikke i Danmark

83


1. FÆLDNINGSKILE I METAL Af magnesium, 13 cm. Lav vægt. 505 69 47-00

5. FÆLDEJERN MED VENDEKROG 100,–

2. FÆLDNINGSKILE I PLAST Af slagfast plast. 5", 505 69 47-02 8", 505 69 47-03 10", 505 69 47-04

100,– 100,– 110,–

6. LANGT FÆLDEJERN

270,–

7. SLAGJERN

3. LIGE KLØVEKILE Kile til trækløvning. Højkvalitetsstål. Det er vigtigt at bære ansigtsog øjeværn, når stål slås mod stål. 578 45 68-01

4. TRAMPEJERN VIKTOR Sammenklappeligt trampejern, som kan bæres i hylster. 504 98 16-92

84

Forkant med tænder. Praktisk plasthåndtag og anordning til sikrere fældning. Længde 76 eller 140 cm. 76 cm, 505 69 43-01 140 cm, 574 38 72- 01 Vendekrog, 505 69 43-02 

560,–

495,– 695,– 185,–

Ekstra langt (130 cm) fældejern, som giver dig ekstra kraft. Forstærket rør giver ekstra styrke på udsatte steder. Du kan holde med begge hænder på det forlængede håndtag. 576 77 91-01 725,– Vendekrog, 576 78 05-01 180,–

Kombineret slag- og fældejern. Bagsiden af fældejernet har en særligt udformet slaghæl, som forhindrer vibrationer, når man slår kilen ind. Håndtaget er beregnet til, at man kan løfte med hånden eller skubbe med fødderne. Slagjern 47 cm, 577 40 28-01 395,–


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

8. RYDNINGSØKSE

12. GRENSAV MED STØDKNIV

Med hickoryskaft og udskifteligt blad. Slebet på begge sider. 579 00 06-01 490,– Reserveblad, 579 00 40-01 110,– Skaft, 505 69 45-27 Markedsføres ikke i Danmark

Til teleskopskaft. Med såkaldt stødkniv til at skære barken af, uden at den splintres. Impulshærdet blad. 505 69 45-66 575,–

13. FØRSTEHJÆLPSSÆT

9. RYDNINGSKNIV Rydningskniv med knivblad i hærdet specialstål og håndtag af hickorytræ. Med plastbeskyttelse til kniven. Samlet længde 60 cm (håndtag 31 cm). 575 78 61-01 495,–

Indeholder: Førstehjælpsbandage, 9 plastre i forskellige størrelser, 2 servietter til rensning af sår, 1 spejl, 1 vatpind. 502 52 55-01

120,–

10. TELESKOPSKAFT 3-delt, ca. 280 – 510 cm. 502 42 73-01

720,–

11. GRENSAV UDEN STØDKNIV Til teleskopskaft. 505 69 45-76

235,–

85


1. KOMBIDUNK

4. KOMBIPAKKE

Dunk i nyt design, der sikrer, at du undgår spild og en overfyldt motorsav. Den har beholdere til både brændstof og kædeolie. Dunken har desuden nye, dobbeltsidede rum til værktøj og mindre reservedele. Til 5 l benzin og 2,5 l kædeolie. Kombidunk 585 05 86-01 345,–

Kombipakken indeholder: Holder til 5 liter miljøvenlig benzin, adapter, benzintud, olietud, låg og oliedunk. 504 98 17-17 Markedsføres ikke i Danmark

2. BRÆNDSTOFDUNK – NYHED!

15 liter brændstofdunk specielt udviklet til maskiner med hjul. Dunken har tre, specielt placerede, ergonomiske håndtag, så den nemt kan løftes og bæres, og en speciel tud, der gør det let at fylde brændstof på uden stænk og uden at spilde. Brændstofdunk, 585 05 87-01 495,–

3. KOMBIDUNK Til 6 l benzin og 2,5 l kædeolie. Ingen spild, fordi påfyldningstuden har overløbssikring. Plads mellem dunkene til fil og kombinøgle. 504 98 17-06 295,–

86

5. BENZINDUNK MED TUD Rummer op til 6 liter. Tud med overløbssikring. Opfylder kravene iht. UN. 504 98 17-07 255,–

6. BENZINDUNK Rummer op til 6 liter. Dunk med bøjelig tud. Opfylder kravene iht. UN. 505 69 80-40 230,– Tud, 505 69 80-41 100,–

7. OLIEDUNK Rummer op til 2,5 liter. 504 98 17-08

135,–


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

8. MINERALSK KÆDEOLIE 5 LITER

11. MOTOROLIE, 4T POWER

Mineralsk kædeolie med bindemiddel til højtydende motorsave. Slider mindre på kæde og sværd med tilsætningsstoffer, der smører bedre. Fremragende viskositet er en fordel både sommer og vinter og selv i ekstreme temperaturer.

Specialolie til alle 4-takts plæneklippermotorer på markedet. Fås som 10W / 40 og SAE 30. 1,4 liter, 584 29 58-01, 10W / 40 1,4 liter, 584 29 56-01, SAE 30 0,6 liter, 544 04 19-01, SAE 30

5 liter, 579 47 67-01

Dagspris

12. JONSERED TOTAKTSOLIE – HP

9. VEGETABILSK KÆDEOLIE Miljøvenlig og biologisk nedbrydelig. 1 liter, 544 04 52-01 5 liter, 531 00 80-41 20 liter, 531 00 80-40 

Dagspris Dagspris Dagspris

Dagspris Dagspris Dagspris

Totaktsolie. Udviklet, så den passer til brændstof af lavere kvalitet. Giver en renere motor og færre belægninger på stempel / cylindervæg, udstødningsport og krumtaphus. 1 liter, 544 03 62-01 Markedsføres ikke i Danmark

10. TOTAKTSOLIE – SUPER PRO SUPER PRO 2-takts olie øger smøreevnen, sænker motorens temperatur, samtidig med at den udvikler et minimum af røg. SUPER PRO 2-Stroke olien er en semi syntetisk olie og kan bruges til alle vores 2-takts motorer. Overholder JASO FD / ISO EGD og Rotax 253 snescooter test. 0,1 liter, 581 80 05-01 1 liter, 581 80 06-01 4 liter, 581 80 07-01 10 liter, 581 80 08-01

Dagspris Dagspris Dagspris Dagspris

87


1. VENDEBÅND Vendebånd til nedtagning af fastsiddende træer. 505 69 80-20

4. MÆRKEBÅND 215,–

2. MÆRKNINGSFARVE, SPRAY Farve til mærkning af tømmer og træer på rod. Markedsføres ikke i Danmark

3. KRIDTHOLDER 505 69 46-00 Inderrør, 505 69 46-01 Kridt 12 stk., 11 mm diameter, 505 69 46-02

80,– 55,– 155,–

Fremstillet af nedbrydeligt viskosemateriale. Bånd med én farve: 20 mm bredt. Bånd med to farver: 25 mm bredt. 75 meter / rulle. Orange, 574 28 77-00 Rød, 574 28 77-01 Blå, 574 28 77-02 Gul, 574 28 77-03 Hvid, 574 28 77-04 Rød / hvid, 574 28 77-05 Orange / gul, 574 28 77-06 Blå / hvid, 574 28 77-07

5. CLUP Med volumentabel og tydelig graduering. Fås i to størrelser. 46 cm, 505 69 47-46 36 cm, 505 69 47-30 Hylster, 505 69 32-04

88

33,– 33,– 33,– 33,– 33,– 60,– 60,– 60,–

235,– 215,– 105,–


MOTORSAVE

JONSEREDS KUNDELØFTE ER EN KORREKT MASKINE. 4

Tilbehør

12

Produktoversigt

14

16

Sværd / kæde guide

SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

INDHOLD

Du får altid hjælp til at vælge den helt rigtige maskine, der passer til dine behov, uanset om du er fuldtidsprofessionel eller fritidsbruger. Der er altid mulighed for en demonstration eller prøvekørsel.

SIKKERHED Alle Jonsereds forhandlere har det nødvendige sikkerhedsudstyr og sikkerhedsbeklædning, som bør benyttes.

LEVERINGSKVALITET

RYDNINGSSAVE – BUSKRYDDERE TRIMMERE

18

Din Jonsered maskine leveres altid kontrolleret, justeret og k ­ øreklar. Hjemtransport kan aftales med forhandleren.

Tilbehør

26

RÅD & TIPS

Produktoversigt

28

Guide trimmertilbehør

30

Du har altid adgang til knowhow og gode råd fra fagfolk, eftersom Jonsered kun sælges hos servicerende, faguddannede forhandlere. Tips til løsning af specifikke arbejdsopgaver, valg af sikkerheds­udstyr og vedligeholdelse af produkterne er forhandleren således gerne behjælpelig med.

FRONTRIDERS

32

SERVICE & RESERVEDELE

Tilbehør

38

Din Jonsered forhandler tilbyder altid originale reservedele og teknisk service.

Produktoversigt

42

FORDEL BETALINGEN MED JONSERED-KORTET

HAVETRAKTORER

44

Tilbehør

50

Jonsereds produkter kan finansieres via Jonsered-kortet. Med Jonseredkortet kan du vælge den betalingsmåde, der passer dig bedst. Kortet koster ingenting, hverken at anskaffe eller at have. Vælg betalingsalternativ derhjemme måneden efter købet.

Produktoversigt

54

JONSERED GARANTI +1

PLÆNEKLIPPERE

56

Produktoversigt

62

HÆKKEKLIPPERE

64

Produktoversigt

68

LØVBLÆSERE

65

Produktoversigt

68

Jonsered yder en ekstra garanti som består af en 7 dages returret, hvor du kan bytte til en anden Jonsered maskine, eller helt enkelt få pengene tilbage. Du kan også forlænge din reklamationsret fra 2 år til 3 år, såfremt du får foretaget et garantieftersyn umiddelbart inden udgangen af det 2. år (21.-24. måned). Dette gælder ikke ved erhvervs­mæssig anvendelse.

Passer til alle RS / FC- og GR-modeller. 100 g. 503 97 65-01

SNESLYNGER

66

Produktoversigt

69

FRÆSERE

67

225 g. 504 98 00-20

Produktoversigt

69

8. MOTORSAVSTASKE

SIKKERHEDS- OG ARBEJDS­­ BEKLÆDNING – VÆRKTØJ

75,–

7. UNIVERSALFEDT

Praktisk savtaske i stof i smart Jonsered-design. 504 98 00-97

70

85,–

Alkylatbenzin er renere og har en helt anden sammensætning end almindelig benzin og minimerer de sundhedsskadelige udslip ­samtidig med, at den er bedre for motoren. Totaktsbenzin til motorsave og buskryddere mv., 5 eller 25 l. Firtaktsbenzin til plæneklippere, havefræsere mv., 5 eller 25 l.

425,–

9. TASKE TIL ANDET UDSTYR Praktisk og moderne taske i kraftigt Cordura-materiale. Bredere og mere behagelig bærerem og hård bund. 504 98 19-20

Priserne i dette katalog er vejledende priser inkl. moms og gælder t.o.m. 31.12.15. Forhandleren fastsætter selvsalgsprisen på de enkelte produkter. Eftersom Jonsered produkterne er under konstant udvikling, forbeholder vi os retten til at ændre sortiment, produktdesign, specifikationer, udstyr og priser uden forudgående varsel. Alle tabel­værdier var aktuelle på trykketidspunktet. De kan dog ændres i for­bindelse med produkt­udviklingen. Produktsortimentet kan variere fra forhandler til forhandler. Visse produkter kan være bestillingsvarer. Vi tager forbehold for eventuelle trykfejl i dette katalog.

SPECIALBENZIN

6. VINKELGEARFEDT BIO

BESØG WWW.JONSERED.DK Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

425,–

BESØG WWW.JONSERED.DK Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

89


I Sverige er 75 % af landet dækket af skov, og derfor er det helt naturligt, at skovbruget er en af de vigtigste sektorer overhovedet. Den konstante stræben efter teknologiske forbedringer er et andet typisk svensk træk. Derfor er det ikke en tilfældighed, at verdens første lette énmandssav blev opfundet i Sverige allerede i 1954. Det skete mere præcist i Jonsered, som er et lille industrisamfund midt i et skovklædt landskab lidt nordøst for Gøteborg.   På det tidspunkt bar skovbruget præg af hårdføre, professionelle skovarbejdere, som levede og arbejdede under enkle forhold i et barsk klima. Det blev en af Jonsereds hovedopgaver at gøre deres tilværelse lidt mindre barsk og risikabel.   Siden da har teknikerne hos Jonsered konstant været førende inden for udvikling af professionelle motorsave helt op til de seneste modeller, hvor inno­vative løsninger er karakteristiske træk: kæde­ bremse, vibrationsdæmpning og turboluftrensning for bare at nævne et par stykker. De har også udviklet den moderne beskærings­teknik og lært andre over hele verden at bruge denne effektive og arbejds­ besparende metode.   For alle, der arbejder med en motorsav enten fuld tid eller bare engang imellem, er Jonsered stadig ensbetydende med en særdeles effektiv og pålidelig arbejdskammerat i skoven. Men vores viden om lette, effektive motorer, ergo­nomi og naturpleje er samtidig funda­ mentet for det ­komplette ­sortiment, som Jonsered nu kan tilbyde. En arv og en ­pionerånd, som vi værner om den dag i dag.

Jonsered A / S • Lejrvej 19, st • 3500 Værløse Tlf. 70 26 47 70 • fax 45 87 72 25 www.jonsered.dk Copyright © 2015 Jonsered. All rights reserved. Jonsered and other product and feature marks are trademarks of the Jonsered Division as displayed at www.jonsered.com

St e n d ah l s 5 87 5 5 7 0- 0 6 DK .

Jonsered er certificeret i henhold til kvalitetssystemet SS-EN ISO 9001:1997.

Jsrd cat2015 dk  
Jsrd cat2015 dk