Page 1


SISÄLTÖ MOOTTORISAHAT

JONSEREDIN ASIAKASLUPAUKSET 4

Lisävarusteet

12

Tuoteopas

14

Varusteopas

16

RAIVAUSSAHAT – RAIVURIT – TRIMMERIT

18

Lisävarusteet

26

Tuoteopas

28

Varusteopas

30

ETULEIKKURIT

32

Lisävarusteet

38

Tuoteopas

42

PUUTARHATRAKTORIT

44

Lisävarusteet

50

Tuoteopas

54

RUOHONLEIKKURIT

56

Tuoteopas

62

PENSASLEIKKURIT

64

Tuoteopas

68

PUHALTIMET

65

Tuoteopas

68

LUMILINGOT

66

Tuoteopas

69

JYRSIMET

67

Tuoteopas

69

OIKEA KONE Autamme mielellämme tarpeisiisi sopivan työkalun valinnassa, riippumatta siitä tuleeko laite ammattimaiseen vai vapaa-ajan käyttöön. TURVALLISUUS Jonsered-jälleenmyyjiltä saat tarvittavat turva-asut ja -varusteet. LAADUKAS OSTOTAPAHTUMA Jonsered-koneet pyritään toimittamaan tarkastettuina, säädettyinä ja käyttövalmiina. NEUVOJA JA VINKKEJÄ Saat tarvittaessa ammattitaitoista apua ja ohjeita asiantuntevilta Jonsered-kauppiailta. KÄYTTÖOPPAAT Jonsered® on tehnyt moottori- ja raivaussahan oikeanlaisesta ja turvallisesta käytöstä kertovia oppaita. HUOLTO JA VARAOSAT Jonsered-jälleenmyyjältäsi saat alkuperäisosat ja huollon. VASTUUMME YMPÄRISTÖSTÄ Jonseredilla on useita ympäristöystävällisiä tuotteita. Monissa Jonsered-tuotteissa on ympäristövastuuseloste, jossa kerrotaan, miten vastuu ympäristöstä on huomioitu tuotannon, pakkauksen, jakelun, kierrätyksen ja jätteiden osalta. 7 PÄIVÄN TYYTYVÄISYYSTAKUU Ellet jostain syystä ole tyytyväinen hankkimaasi Jonseredtuotteeseen, voit 7 päivän kuluessa vaihtaa sen toiseen Jonseredtuotteeseen.

TURVA- JA TYÖASUT – TYÖKALUT

70

Jonsered ® kehittää tuotteitaan ja valikoimiaan jatkuvasti. Pidätämme oikeuden muuttaa valikoimaa ja tuotteiden rakennetta, ominaisuuksia, varustusta ja hintaa siitä ennalta ilmoittamatta. Taulukoissa olevat arvot olivat voimassa esitteen mennessä painoon, mutta niihin saattaa tulla muutoksia sitä mukaa kun tuotteita kehitetään. Eri jälleenmyyjien tuotevalikoima saattaa vaihdella. Jälleenmyyjät päättävät itse tuotteiden hinnoittelusta. Joitakin tuotteita on saatavana vain tilauksesta. Emme vastaa tässä painotuotteessa mahdollisesti esiintyvistä painovirheistä.

Tutustu valikoimaamme osoitteessa www.jonsered.fi Tarvitsetko apua oikean koneen valinnassa? Kaikki tuotetiedot ja ajankohtaiset tarjoukset on esitelty kotisivullamme.


HENKILÖKOHTAINEN VALINTA Henkilökohtainen valinta kertoo, mitä todella haluat. Päätös saattaa olla helppo, mutta vaatii usein järkeviä perusteluita vahvistamaan tunnetta oikean valinnan tekemisestä. Yksi perustelu saattaa olla se, että Jonsered® on maailman johtavia metsän-, puiston- ja puutarhanhoitoon tarkoitettujen pienkoneiden valmistajia. Tai se, että Jonseredin moottorisahojen, raivaussahojen, trimmereiden ja ajoleikkureiden kehittämisessä keskeistä on muotoilu, käyttömukavuus ja ajokokemus. Turvallisuus, ergonomia, laatu ja suorituskyky ovatkin olleet tärkeimpiä johtotähtiämme jo toimintamme alusta, vuodesta 1954 lähtien. Lisäksi jälleenmyyjämme ovat erittäin päteviä alan ammattilaisia. Jos olet tekemässä päätöstä Jonsered-tuotteen hankkimisesta, olet itse asiassa valitsemassa yhtä parhaista. Ratkaisevaa on enää vain oma persoonallisuutesi. Syvällä sisimmässäsi tiedät, mitä todella haluat. Tervetuloa punaiseen joukkueeseen.


TEKNIIKKAA, JOKA ON KEHITETTY KÄYTTÄJÄÄ VARTEN Ammatikseen Jonsered®-koneita metsätöissä käyttävät voivat luottaa siihen, että koneiden suunnittelussa on otettu tarkkaan huomioon käyttäjien tarpeet. Kehittämämme ammattikoneet helpottavat ja tehostavat työskentelyä. Ulticor®-mallimme ovat tästä parhaita esimerkkejä.

2

Ulticor-sarja edustaa Jonseredin edistyksellisimpiä ammattimaiseen kokopäiväkäyttöön suunniteltuja koneita. Tarkasti suunnitellut laadukkaat moottorit ja mekaaniset osat tarjoavat maksimaalisen käyttötehokkuuden ja kestävyyden. Ulticor-koneet on


suunniteltu mahdollisimman ergonomisiksi, ja ne vaativat normaalia vähemmän huoltoa. Clean Power™ -moottoritekniikka on yksi esimerkki monista menestyksekkään tuotekehityksemme tuloksista. Clean Power™ -tekniikka käyttää polttoainetta aiempia moottorisukupolvia tehokkaammin. Se paran-

taa moottorin keskitason tehoa huomattavasti, mikä tehostaa sahausta. Samalla polttoaineenkulutus vähenee jopa 20 % ja pakokaasupäästöt noin 75 %. Uusi tekniikka parantaa suorituskykyä, taloudellisuutta ja työympäristön terveellisyyttä. Siten myös ammattikäyttäjän päivittäinen työteho kasvaa.

3


KUNNIOITUKSELLA LUONTOA KOHTAAN Kaikki, jotka ovat joskus kaataneet muutaman puun tai jopa tuhansia puita, tuntevat varmastikin kunnioitusta luontoa kohtaan. Kaadettava puu on voinut kasvaa useiden sukupolvien ajan ja ansaitsee arvoisensa kohtelun. Oikeanlainen moottorisaha auttaa tekemään työn nopeasti, siististi ja turvallisesti.

4

Minkä tahansa Jonsered®-mallin valitsetkin, saat huipputason moottorisahan. Sahan nopea kiihtyvyys, tasapainoinen suorituskyky, tehokas tärinänvaimennus ja erinomainen ergonomia ovat hyödyllisiä ominaisuuksia niin metsässä kokopäiväisesti työskentelevälle ammattilaiselle kuin viikonloppuna polttopuita sahaavalle mökkiläisellekin.


MOOTTORISAHAT www.jonsered.fi

JONSERED CS 2253 Ammattisahassa on monia työtä tehostavia ja käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Matalan ja kapearunkoisen sahan käsitteleminen on helppoa, mistä on etua erityisesti karsintatyössä. Kahvan uusi muotoilu parantaa käyttömukavuutta. Lisätietoja muista tehokkuutta ja käyttöä parantavista ominaisuuksista on sivulla 7.

5


VAHVA SARJA AMMATTIMAISEEN KOKOPÄIVÄKÄYTTÖÖN Jos työtehtäviisi kuuluu puiden kaatoa, karsintaa ja paksujen, kovien runkojen sahaamista, tarvitset kestävän, luotettavan ja tehokkaan sahan, jossa on nopeasti kiihtyvä järeä moottori ja reilusti vääntöä. Samalla sahan pitää

olla monipuolinen ja mukava käytössä, joka päivä ja kaikkina vuodenaikoina. Kaikissa ammattisahoissamme on tehokas tärinänvaimennus, miellyttävät kahvat – joissakin myös kahvalämmitys – ja sulavalinjainen, kompakti runko.

VALINTAOPAS CS 2188

CS 2172

CS 2260

CS 2253

Täysipäiväinen metsätyö Osapäiväinen metsätyö Yleiskäyttö maatilalla Satunnainen käyttö Joihinkin malleihin on saatavana lisävarusteena lämpökahvat, esilämmitetty kaasutin ja katalysaattori. Lisätietoja valikoimasta on sivuilla 14 – 15.

6


PEAK PULSE Tehokkaaseen karsintaan optimoitu moottori kiihtyy täydellä kaasulla heti huippunopeuteen.

CARB CONTROL Ilma-polttoaineseoksen jatkuva automaattinen säätö eliminoi kaasuttimen manuaalisen säädön tarpeen. Varmistaa moottorin parhaan mahdollisen toiminnan kaikissa olosuhteissa.

JONSERED CS 2188 87,9 cc, 4,8 kW, 7,1 kg.

JONSERED CS 2172 70,7 cc, 4,1 kW, 6,4 kg.

JONSERED CS 2260 59,8 cc, 3,5 kW, 5,6 kg.

JONSERED CS 2253 50,1 cc, 2,8 kW, 5,0 kg.

7

NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

CLEAN POWER™ Tekniikka tarjoaa enemmän vääntöä myös alhaisilla kierrosnopeuksilla. Muita ainutlaatuisia etuja ovat jopa 20 % pienempi polttoaineenkulutus ja noin 75 % alhaisemmat pakokaasupäästöt.


LUOTETTAVAA SUORITUSKYKYÄ YLEISKÄYTTÖÖN Satunnaisesti moottorisahaa työssään käyttävä tarvitsee luotettavan, monenlaisiin sahaustehtäviin soveltuvan sahan. Ammattimaiseen osa-aikakäyttöön suunnitellussa valikoimassamme on eri kokoisia tehokkaita ja helppokäyttöisiä

sahoja. Niissä on monia, työtä tehostavia ja helpottavia ominaisuuksia, kuten Spin Start™ -kevytkäynnistys, yhdistetty rikastin-/pysäytyskatkaisija ja ketjunkiristys sivulta.

VALINTAOPAS CS 2166*

CS 2258*

CS 2252

CS 2255

CS 2250 S

CS 2245

Täysipäiväinen metsätyö Osapäiväinen metsätyö Yleiskäyttö maatilalla Satunnainen käyttö Lämpökahvat, esilämmitetty kaasutin, katalysaattori ja Spin Start™ ovat saatavana lisävarusteina joihinkin malleihin. Lisätietoja valikoimasta on sivuilla 14 – 15. *Toimitusmyynti.

8


IRTOAMATTOMAT TERÄLEVYN MUTTERIT Irtoamattomat terälevyn mutterit eivät häviä terälevyä, ketjua, kytkintä ja ketjujarrua huollettaessa.

ANTIVIB® Kahvat on eristetty moottorista ja terävarustuksesta teräsjousilla, mikä vähentää tärinää ja parantaa ergonomiaa pitkäkestoisessa käytössä.

JONSERED CS 2166 70,7 cc, 3,6 kW, 6,4 kg. Toimitusmyynti.

JONSERED CS 2258 59,8 cc, 3,1 kW, 5,6 kg. Toimitusmyynti.

JONSERED CS 2252 50,1 cc, 2.5 kW, 5.0 kg.

JONSERED CS 2255 55,5 cc, 2,6 kW, 5,8 kg.

JONSERED CS 2250 S 50,2 cc, 2,4 kW, 5,1 kg.

JONSERED CS 2245 45,7 cc, 2,1 kW, 4,9 kg.

9

NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

TURBOILMANPUHDISTUS Turbotekniikka perustuu keskipakovoimaan, joka erottaa jopa 97 % imuilmassa olevasta sahanpurusta ja pölystä. Tämän vuoksi suodatin ei tukkeudu niin nopeasti ja puhdistusvälit ovat pidemmät.


HELPPOKÄYTTÖISET MOOTTORISAHAT KOTIKÄYTTÄJILLE Jos haluat kaataa yksittäisiä puita pihalla tai sahata silloin tällöin polttopuita, tarvitset sahan, jota on helppo käyttää ja hallita. Jonseredin vapaa-ajankäyttöön suunnitelluissa malleissa on monia käyttöä helpottavia ominai-

suuksia, kuten Spin Start™, ketjunkiristys ilman työkaluja ja polttoainepumppu.Valikoimassamme on sekä sähkösahoja että bensiinikäyttöisiä 35–40 cc:n malleja.

VALINTAOPAS CS 2240

CS 2238

CS 2234

CS 2121 EL

Täysipäiväinen metsätyö Osapäiväinen metsätyö Yleiskäyttö maatilalla Satunnainen käyttö CS 2234-, CS 2238- ja CS 2240 -sahojen S-malleissa on myös Spin Start™ -toiminto. Lisätietoja koko valikoimasta on sivuilla 14–15.

10

CS 2117 EL


KETJUNKIRISTYS ILMAN TYÖKALUJA Ketjunkiristys sekä terälevyn ja ketjun asentaminen sujuvat helposti ja nopeasti ilman työkaluja (S-malleissa).

POLTTOAINEPUMPPU Useimmissa sahoissa on polttoainepumppu, jonka ansiosta saha käynnistyy helpommin.

JONSERED CS 2240 40,9 cc, 1,8 kW, 4,3 kg.

JONSERED CS 2238 38 cc, 1,5 kW, 4,6 kg.

JONSERED CS 2121 EL 2000 W, 4,4 kg.

JONSERED CS 2117 EL 1700 W, 4,4 kg.

JONSERED CS 2234 38 cc, 1,4 kW, 4,7 kg.

11

NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

SPIN START™ -KEVYTKÄYNNISTYS Malleissa CS 2240 – CS 2250 on uudentyyppinen virtalaite, joka vähentää käynnistämiseen tarvittavaa vetonopeutta lähes puolittaen sen.


Huolehdi turvallisuudestasi! Älä koskaan käytä sahaa ilman turvahousuja, turvakenkiä, kypärää ja visiiriä. Jonsered®-jälleenmyyjät tarjoavat laajan valikoiman turvavarusteita, työvaatteita ja alkuperäisiä lisävarusteita, jotka on suunniteltu Jonseredin moottorisahoja varten. Saat parhaan mahdollisen hyödyn tuotteestasi, kun käytät aina Jonseredin alkuperäisosia ja tarvikkeita. Lisätietoja vaatteista, työkaluista ja tarvikkeista on sivulla 70 ja osoitteessa www.jonsered.fi

4. TURVAHOUSUT, PRO-LIGHT 20 A (MALLI A) – UUTUUS!

1. TURVAPUSERO, STRETCH – UUTUUS!

Jonsered tarjoaa laajan valikoiman Antivib®-ketjuja ja 12–28tuumaisia terälevyjä erityyppisiin töihin ja tarpeisiin. Saatavana on myös yhden terälevyn ja kaksi ketjua sisältäviä teräpaketteja. Katso valintataulukko, sivu 17.

Huomiovärisessä punaisessa puserossa on vartaloa myötäilevä leikkaus, ja kangas on joka suuntaan joustavaa stretchiä. Kulutukselle alttiit kohdat on vahvistettu. Muotoonommeltujen hihojen ansiosta työskentely sujuu ergonomisemmin. Pidennetyt etu- ja takakappale pysyvät vyön alla työskentelyn aikana. Kainaloissa vetoketjulliset tuuletusaukot, selässä tuuletuskaarroke ja korkeassa kauluksessa pehmeä kangasvuori. Kaksi kätevää rintataskua. 2. TURVAHOUSUT, STRETCH 20 A (MALLI A) – UUTUUS!

Turvahousut ovat samaa materiaalia kuin stretch-suojapusero. Viiltosuoja (20 m/s). 3. TURVAPUSERO PRO-LIGHT – UUTUUS!

Ammattikäyttöön soveltuva huomiovärinen turvapusero on valmistettu lujasta 100 % Ultra-polyesteristä. Hihojen alaosat on vahvistettu erityisen hyvin kulutusta kestävällä Cordura-nailonilla.

12

Hyvin istuvat, käytössä mukavat turvahousut. Saatavana vyötäröja haalarimalli. 5. KEVYT TERÄLEVY

Ammattikäyttöön. Yhtä vahva kuin perinteinen terälevy mutta sandwich-rakenteen ja alumiinirungon ansiosta noin 25 % kevyempi. 6. MOOTTORISAHOJEN TERÄT JA KETJUT

7. TERÄNHOITOSARJA

Täydellinen teränhoitosarja moottorisahan ketjulle. 2 pyöröviilaa, 1 lattaviila, 1 viilanohjain, 1 viilankahva pyörö- ja lattaviilaan. Pyöröviiloja, lattaviiloja, viilanohjaimia ja viilankahvoja on saatavana myös erikseen. 8. SUOJAKYPÄRÄ JA MAX SIGHT -VISIIRI

Kypäräyhdistelmässä on Max Sight -visiiri, jonka valohäviö on vain 20 %, sekä silmien-, kuulon- ja niskansuojaimet. Väri on fluoresoiva punainen. Sisäosaa voi säätää korkeus- ja sivusuunnassa.


LISÄVARUSTEITA MOOTTORISAHOIHIN

9. SUOJAKYPÄRÄ, JOSSA MAX SIGHT -VISIIRI JA RADIOKUULONSUOJAIMET

Kypäräyhdistelmässä on Max Sight -visiiri ja radiokuulonsuojaimet. 10. TURVASAAPPAAT LIGHT, 24 M/S

Kevyiden turvasaappaiden etupuolella on viiltosuoja. Voimakaskuvioisen pohjan voi nastoittaa. Vahvistettu kantapää suojaa iskuilta ja helpottaa saappaiden riisumista. 11. VIILTOSUOJALLISET NAHKAKENGÄT

Polyuretaanikäsitellyt nahkakengät. Vahvistettu pohja, etupuoli jäykempää, mukavuutta ja vakautta lisäävää materiaalia. 12. VIILTOSUOJALLISET KOMFORT-SORMIKKAAT

Sormikkaat kyllästettyä pukinnahkaa ja vettähylkivää polyamidia. 13. SPANDEX-SORMIKKAAT

15. TEROITUSTUKI

Kätevä työkalu sahan kiinnitykseen viilauksen ajaksi. Valmistettu kestävästä, karkaistusta teräksestä. Tuki painetaan kiinni kantoon tai vastaavaan alustaan. Saha kiinnitetään ruuvaamalla terä kiinni tukeen. 16. KOMBIKANNU

Tilavuus 6 l polttoainetta ja 2,5 l ketjuöljyä varten.Ylitankkaussuoja ehkäisee valumat. Kannujen välissä tila viilalle ja yhdistelmäavaimelle. 17. KOMBIKANNU – UUTUUS!

Uusi kannu estää tehokkaasti polttoaineen läikkymisen ja moottorisahan säiliön ylitäytön. Sisältää sekä polttoaine- että ketjuöljysäiliön. Kannussa on myös uudet kaksipuoliset lokerot työkaluja ja pieniä varaosia varten. Tilavuus: 5 l polttoaineelle ja 2,5 l ketjuöljylle.

Kämmenselkä kangasta ja kämmenpuoli hyvän pidon antavaa pehmeää vuohennahkaa. 14. LEVEÄ TYÖKALUVYÖ

Jakaa selkään kohdistuvan kuormituksen tasaisemmin. Voidaan varustaa monilla työkaluilla ja tarvikkeilla. Tutustu valikoimaamme osoitteessa www.jonsered.fi Tarvitsetko apua oikean koneen valinnassa? Kaikki tuotetiedot ja ajankohtaiset tarjoukset on esitelty kotisivullamme.

13


CS 2188

CS 2172 CS 2172 WH

CS 2260 CS 2260 WH

CS 2253 CS 2253 WH

Sylinteritilavuus, cm³

87,9

70,7

59,8

50,1

Teho, kW

4,8

4,1

3,5

2,8

Teho-painosuhde, kW/kg

0,68

0,64 0,62

0,63 0,60

0,56 0,54

Paino ilman terälevyä ja ketjua, kg

7,1

6,4 6,6

5,6 5,8

5,0 5,2

Ketjujako, tuumaa

3/8

3/8

.325/3/8

.325

Suositeltu terälevyn pituus, tuumaa

18–28

15–28

13– 20

13– 20

Polttoainesäiliö, litraa

0,90

0,77

0,65

0,52

VALINTATAULUKKO

Täysipäiväinen metsätyö Osapäiväinen metsätyö Yleiskäyttö maatilalla Satunnainen käyttö TEKNISET TIEDOT

Ketjuöljysäiliö, litraa

0,50

0,40

0,33

0,27

Äänenpainetaso käyttäjän korvan kohdalla, dB(A) *

106

110

105

107

Taattu äänentehotaso LWA, dB(A) **

119

119

118

116

Ekvivalentti tärinätaso, ahv, eq, etu-/takakahva, m/s² ***

4,9/7,0

4,0/5,9

3,0/3,8

2,5/2,9

• • •

• • • •

• • • • • • • • •

• • • • • • • • •

OMINAISUUDET

Clean Power™ Ulticor® Turboilmanpuhdistus Spin Start™ Carb control Peak pulse Irtoamattomat terälevymutterit Polttoainepumppu Ketjunkiristys sivulta Ketjunkiristys ilman työkaluja

/

Kahvalämmitys ja esilämmitetty kaasutin Yhdistetty rikastin-pysäytyskytkin Sylinterinsuojan pikalukitus Ilmansuodattimessa pikalukitus Antivib® Säädettävä öljypumppu Magnesiumkampikammio Polttoaineen tarkistusikkuna Automaattinen ketjujarru

• • • • • •

• • • • • •

/

• • • • • • • •

/

• • • • • • • •

* ISO 22868 -standardin mukainen äänenpaineen ekvivalenttitaso lasketaan erilaisten äänenpainetasojen aikapainotteisena energiasummana eri työolosuhteissa. Äänenpaineen ekvivalenttitason tyypillinen tilastollinen hajonta on 1 dB(A):n standardipoikkeama. **Ympäristölle aiheutetut melupäästöt on mitattu äänentehona (LWA) EY-direktiivin 2000/14/ EY mukaisesti. Taattu äänentehotaso sisältää sekä tuotannossa että melunmittauksessa 1–3 dB(A):n poikkeaman. *** ISO 22867 -standardin mukainen tärinän ekvivalenttitaso lasketaan erilaisten tärinätasojen aikapainotteisena energiasummana eri työolosuhteissa. Tärinän ekvivalenttitasosta ilmoitettuihin tietoihin sisältyy 1 m/s²:n tyypillinen tilastollinen hajonta (standardipoikkeama).

14


CS 2258 1

CS 2252

CS 2255 CS 2255 S

CS 2250 S

CS 2245 CS 2245 S

CS 2240 CS 2240 S

CS 2238 CS 2238 S

CS 2234 CS 2234 S

CS 2121 EL CS 2117 EL

70,7

59,8

50,1

55,5

50,2

45,7

40,9

38,0

38,0

3,6

3,1

2,5

2,6

2,4

2,1

1,8

1,5

1,4

2,0 1,7

0,56

0,55

0,50

0,45

0,47

0,43 0,41

0,42 0,41

0,33 0,32

0,30

0,45 0,39

6,4

5,6

5,0

5,8

5,1

4,9 5,1

4,3 4,4

4,6 4,7

4,7

4,4

3/8

.325/3/8

.325

.325/3/8

.325

.325

.325

3/8

3/8

3/8

15–28

13–20

13–20

13–20

13–20

13–20

13–18

14–16

14–16

14–16

0,77

0,65

0,52

0,44

0,45

0,45

0,37

0,30

0,30

0,40

0,33

0,27

0,32

0,26

0,26

0,25

0,19

0,19

0,10

110

105

107

106

104

104

102

101

100

81

119

118

116

114

115

115

114

118

118

106

4,0/5,9

3,0/3,8

2,5/2,9

3,4/4,5

3,4/3,6

3,4/3,6

2,6/3,5

3,7/5,1

3,7/4,8

4,5/7,0

• • • • • • • •

• • •

• • •

• • •

• •

• •

• •

• •

• • • • • • • •

• •/

• •/

• • • • • •

• • • • • • • •

• • • •

• • • •

• •/ /• • • • •

• •/

• • • • • • • •

• • • • • •

• •

• •

• •

• •

• •

• • • •

T = Puunhoitosaha 1 Toimitusmyynti.

W = Lämpökahvat

/

H = Esilämmitetty kaasutin

/

/

/

/

TUOTEOPAS: MOOTTORISAHAT

CS 2166 1

/

/

EL = Sähkökäyttöinen

Moottorin teho ilmoitetaan tyypillisen tuotantomoottorin keskimääräisenä nettotehona (tietyllä kierrosluvulla, ks. käyttöohjekirja). Teho mitataan SAE-standardin J3149 / ISO 1585 mukaisesti. Sarjatuontantomoottoreiden arvot saattavat poiketa tästä arvosta. Koneeseen asennetun moottorin todellinen teho määräytyy käyntinopeuden, ympäristöolojen ja muiden muuttujien mukaan.

15


16


CS

2 CS 1 1 7 2 /2 2 1 CS 3 4 2 1 / EL 2 1 3 CS 9 CS 2 2 2 T 3 2 8 CS 4 0 2 / 2 CS CS 52 / 22 2 C 4 2 CS 5 S 2 5/ 5 2 2 5 CS 2 3 2 CS 5 2 8 50 2 2 CS 60 2 1 CS 66 2 /2 18 1 8 72

VARUSTEOPAS: MOOTTORISAHAT

A

B

SN 12 in./30 cm

3/8"

.050/1,3

45

544 07 12-45

580 47 61-45

H37

14 in./35 cm

3/8"

.050/1,3

52

544 07 12-52

580 47 61-52

H37

16 in./40 cm

3/8"

.050/1,3

56

501 85 53-56

580 47 61-56

H37

13 in./33 cm

.325"

.050/1,3

56

508 92 63-56

504 57 37-56

H30

15 in./38 cm

.325"

.050/1,3

64

508 92 63-64

504 57 37-64

H30

16 in./40 cm

.325"

.050/1,3

66

508 92 63-66

504 57 37-66

H30

18 in./45 cm

.325"

.050/1,3

72

508 92 63-72

504 57 37-72

H30

20 in./50 cm

.325"

.050/1,3

80

508 92 63-80

504 57 37-80

H30

13 in./33 cm

.325"

.058/1,5

56

508 91 23-56

504 57 01-56

H25

15 in./38 cm

.325"

.058/1,5

64

508 91 23-64

504 57 01-64

H25

16 in./40 cm

.325"

.058/1,5

66

508 91 23-66

504 57 01-66

H25

18 in./45 cm

.325"

.058/1,5

72

508 91 23-72

504 57 01-72

H25

20 in./50 cm

.325"

.058/1,5

80

508 91 23-80

504 57 01-80

H25

15 in./38 cm

3/8"

.058/1,5

56

508 91 43-56

504 57 03-56

H42

16 in./40 cm

3/8"

.058/1,5

60

508 91 43-60

504 57 03-60

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

508 91 43-68

504 57 03-68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

508 91 93-72

504 57 03-72

H42

16 in./40 cm

3/8"

.058/1,5

60

508 91 33-60

504 57 03-60

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

508 91 33-68

504 57 03-68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

502 23 32-72

504 57 03-72

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

501 95 78-68

504 57 03-68

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

501 95 70-68

504 57 03-68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

501 95 70-72

504 57 03-72

H42

24 in./60 cm

3/8"

.058/1,5

84

501 95 70-84

504 57 03-84

H42

28 in./70 cm

3/8"

.058/1,5

92

501 95 70-92

504 57 03-92

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

576 25 75-72

504 57 03-72

H42

28 in./70 cm

3/8"

.058/1,5

92

576 25 75-92

504 57 03-92

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

501 95 68-68

504 57 03-68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

501 95 68-72

504 57 03-72

H42

24 in./60 cm

3/8"

.058/1,5

84

501 95 68-84

504 57 03-84

H42

28 in./70 cm

3/8"

.058/1,5

92

501 95 68-92

504 57 03-92

H42

RSN

RSN – LIGHT WEIGHT

HN

A = pieni terälevyn kiinnitys B = suuri terälevyn kiinnitys

Hxx

JONSERED

Ø in./mm

H37

5/32/4,0

579 65 37-01

H30

3/16/4,8

504 98 16-74

H25

3/16/4,8

504 98 16-75

H42

7/32/5,5

505 24 33-01

H64

7/32/5,5

17


TEHOA JA VOIMAA RAIVAUKSEEN Raivaussaha auttaa pitämään ympäristön tehokkaasti siistinä. Oikeilla varusteilla työ ei rasita, ja olo on virkeä myös pidemmän urakan jälkeen. Jonseredin metsän- ja ruohonraivaussahat ovat markkinoiden tehokkaimpia ja tasapainoisimpia koneita, joissa on

18

erinomainen tärinänvaimennus. Käyttömukavuutta parantavat myös ergonomiset valjaat. Jonsered®raivuri onkin loistovalinta niin ammattilaiselle kuin maa- ja metsätilakäyttöön tai kotipihan siistimiseen.


RAIVAUSSAHAT, RUOHORAIVURIT JA TRIMMERIT www.jonsered.fi

JONSERED CC 2245 Jonseredin tehokkain monitoimiraivuri joustaa työsi mukaan. Raivurin mukana toimitetaan erilaisen kasvuston raivaamiseen sopivat siimapää, vesakkoterä ja raivausterä suojineen. Erinomainen ergonomia ja suorituskyky nopeuttavat ja helpottavat työtä. Clean Power™ -moottoritekniikka takaa tarvittavan tehokkuuden, mutta vähentää merkittävästi pakokaasupäästöjä. Lisätietoja on sivulla 21.

19


MONITOIMIRAIVURIT MAATILOILLE JA PUUTARHOIHIN Tarvitsetko monikäyttöisen ja luotettavan raivurin, jota voi käyttää kaikenlaisissa raivaustöissä? Jonseredin CC-monitoimiraivureiden valikoima tarjoaa useita

hyviä vaihtoehtoja. Raivurin mukana toimitetaan raivausterä, vesakkoterä ja siimapää suojineen sekä ergonomiset valjaat.

VALINTAOPAS CC 2245

Täysipäiväinen metsänraivaus Täysipäiväinen vesakon/ruohon raivaus Osapäiväinen metsän/vesakon/ruohon raivaus Satunnainen nurmikon trimmaus Lisätietoja valikoimasta on sivuilla 28 – 29.

20

CC 2235

CC 2128


NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

YKSI KONE, KOLME MAHDOLLISUUTTA CC-koneiden mukana toimitetaan kolme terävarustusta sekä ergonomiset valjaat.

YHDISTELMÄSUOJA Yhdistelmäsuojaa voi käyttää sekä siimapään että ruohoterän kanssa.

TEHOKKAASEEN KÄYTTÖÖN SUUNNITELTU KULMAVAIHDE Kompakti ja tehokas kulmavaihde takaa parhaat mahdolliset kierrokset ja sitkeyden.

JONSERED CC 2245 45,7 cc, 2,1 kW, 8,5 kg.

JONSERED CC 2235 34,6 cc, 1,4 kW, 7,0 kg.

JONSERED CC 2128 28,0 cc, 0,8 kW, 4,8 kg.

21


METSÄ- JA RUOHORAIVUREITA VAATIVAAN KÄYTTÖÖN Tarvitsetko raivurin, jota voi käyttää turvallisesti ja tehokkaasti pitkiä työjaksoja metsässä ja vaihtelevissa olosuhteissa? Tai ammattikäyttöön tarkoitetun koneen, jossa on tehokas, luotettava moottori ja terävä, kestävä raivausterä?

Koneen, joka tarjoaa huippuluokan ergonomiaa ja vaatii vain vähän huoltoa? Jos vastauksesi on kyllä, tarjoamme monta erinomaista vaihtoehtoa.

VALINTAOPAS FC 2256/W

FC 2245/W

BC 2256

GC 2236*

Täysipäiväinen metsänraivaus Täysipäiväinen vesakon/ruohon raivaus Osapäiväinen metsän/vesakon/ruohon raivaus Satunnainen nurmikon trimmaus Lämpökahvat ja Spin Start™ ovat saatavana lisävarusteina tiettyihin malleihin. Lisätietoja valikoimasta on sivuilla 28 – 29. *Toimitusmyynti.

22

BP 2053*


ERGONOMISET VALJAAT Vector 4-55 -valjaissa on monia työmukavuutta lisääviä ominaisuuksia, kuten vartaloa myötäilevä takakappale, säädettävä etuosa, pehmustetut olkahihnat, lantiovyö ja liikkuva lonkkatuki.

ANTI-VIB-TÄRINÄNVAIMENNUS Moottori, voimansiirto ja terävarustus on eristetty tehokkaasti kahvoista, mikä vähentää tärinää huomattavasti.

JONSERED FC 2256/2256 W 53,3 cc, 2,8 kW, 9,0/9,2 kg.

JONSERED FC 2245/2245 W 45,7 cc, 2,2 kW, 8,1/8,3 kg.

JONSERED GC 2236 34,6 cc, 1,6 kW, 5,9 kg. Toimitusmyynti.

JONSERED BP 2053 49,9 cc, 1,9 kW, 11,5 kg. Toimitusmyynti.

JONSERED BC 2256 53,3 cc, 2,8 kW, 9,3 kg.

23

NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

CLEAN POWER™ Moottoritekniikka, joka tarjoaa enemmän vääntöä myös alhaisemmilla kierrosnopeuksilla. Muita ainutlaatuisia etuja ovat pienempi polttoaineenkulutus ja alhaisemmat pakokaasupäästöt. (Jopa 20 % pienempi polttoaineenkulutus ja noin 75 % vähemmän päästöjä.)


HELPPOKÄYTTÖISIÄ RAIVUREITA JA TRIMMEREITÄ KOTIKÄYTTÄJILLE Olipa pihasi iso tai pieni, tarvitset helppokäyttöisen koneen, joka soveltuu moniin erilaisiin töihin. Kotikäyttäjille tarkoitetuissa Jonsered®-ruohoraivureissa ja -trimmereissä on luotettava moottori, joka käynnistyy helposti Spin Start™

-toiminnon ansiosta. 28 cc -malleissa on lisäksi katalysaattori. Valitse valjailla varustettu malli, jos työskentelet pitkiä jaksoja kerrallaan.

VALINTAOPAS BC 2235*

Täysipäiväinen metsänraivaus Täysipäiväinen vesakon/ruohon raivaus Osapäiväinen metsän/vesakon/ruohon raivaus Satunnainen nurmikon trimmaus Lisätietoja valikoimasta on sivuilla 28 – 29. *Toimitusmyynti.

24

BC 2128*

GC 2123

GC 2128 C

GT 2128

GT 2123


JAETTAVA RUNKOPUTKI Jaettava runkoputki helpottaa kuljetusta ja säilytystä. Lisävarusteina saatavana puhallin, jyrsin, reunaleikkuri, pensasleikkuri ja oksasaha (tietyt mallit). TAP-N-GO™ Siiman lataaminen on helppoa. Siimaa lisätään napauttamalla siimapäätä käytön aikana maata vasten.

GC 2128 C:N LISÄLAITTEET PA 1100 -oksasaha HA 850 -pensasleikkuri, pitkä CA 150 -puutarhajyrsin SR 600 -lakaisulaite BAC -puhallin EAC -reunaleikkurilisälaite

JONSERED BC 2235 34,6 cc, 1,3 kW, 6,8 kg. Toimitusmyynti.

JONSERED BC 2128 28,0 cc, 0,8 kW, 4,8 kg. Toimitusmyynti.

JONSERED GC 2123 22,8 cc, 0,59 kW, 4,6 kg.

JONSERED GC 2128 C 28,0 cc, 0,8 kW, 5,0 kg.

JONSERED GT 2128 28,0 cc, 0,8 kW, 4,4 kg.

JONSERED GT 2123 22,8 cc, 0,59 kW, 4,2 kg.

25

NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

SPIN START™ -KEVYTKÄYNNISTYS Spin Start™ helpottaa koneen käynnistystä vähentämällä käynnistysnarun vetovastusta jopa 40 %.


Jonsered® tarjoaa laajan valikoiman raivaussahoihin ja trimmereihin sekä niiden käyttöön ja käyttäjälle tarkoitettuja tarvikkeita, vaatteita ja lisävarusteita.Testaamme ja hyväksymme kaikki koneet sekä niihin suosittelemamme varusteet.Tuotteilla on myös puolueettoman testauslaitoksen CE-hyväksyntä. Lisätietoja Jonseredin vaatteista, työkaluista ja tarvikkeista on sivulla 70 ja osoitteessa www.jonsered.fi 1. VECTOR 4-55 -VALJAAT

Ammattivaljaissa on monia mukavuutta parantavia ominaisuuksia, kuten vartaloa myötäilevä ja joustavuutta lisäävä takakappale. Säädettävä etuosa vähentää rintaan ja keuhkoihin kohdistuvaa painetta. Leveät, pehmustetut olkahihnat, lantiovyö ja liikkuva lonkkatuki vähentävät yläkehoon, hartoihin ja selkään kohdistuvaa rasitusta. Jonsered FC 2245:n vakiovaljaat sopivat käytettäväksi kaikkien 45-kuutioista suurempien raivaussahojen kanssa. 2. VECTOR 3-55 -VALJAAT

Valjaiden rakenne jakaa painon tehokkaasti selkäkappaleen kautta lantiolle. Erittäin helpot ja nopeat säätää. Tärinää vaimentava lonkkatuki liikkuu vapaasti kannattimessaan, jolloin sahan ulottuvuus paranee. Valjaissa on myös raivaussahan pikairrotusmekanismi. Erittäin suositut valjaat pitkäkestoiseen työskentelyyn. Sopivat käytettäviksi yhdessä suurten raivaussahojen, esim. mallien Jonsered FC 2245, FC 2256, BC 2256 ja CC 2245 kanssa.

26

3. VECTOR 2-35 -VALJAAT

Raivausvaljaat Jonsered BC 2235 ja CC 2235 -malleihin. Selässä tukilevy. Kannattimessaan liikkuva lonkkatuki. Pikasäädettävät hihnat. 4. RUOHO-, VESAKKO- JA RAIVAUSTERÄT

Opti- ja Scarlett-terät metsänraivaukseen. Kolmi- ja nelihampaiset ruoho-/vesakkoterät, joista nelihampainen on saatavana syvä- tai matalahampaisena. Kahdeksanhampainen ruohoterä ruohon raivaukseen. Polytrim-ruohoterä. 5. VIILANOHJAIN 6. TUKIKUPIT 7. SIIMAPÄÄT RUOHON RAIVAUKSEEN

Trimmy S II -siimapäät, joissa on manuaalinen siimansyöttö, 25–55 cc koneille. Siimapäät, joissa on puoliautomaattinen siimansyöttö, 20–55 cc koneille: Tap-n-Go™ 25, Tap-n-Go™ 35, Tap-n-Go™ 35 Spin, Tap-n-Go™ 45 Spin, Tap-n-Go™ 55 Spin. 8. SIIMAT

Valikoimassa: pyöreä siima, SilentCord-, SilentDuo.


RAIVAUSSAHOJEN JA TRIMMEREIDEN LISÄVARUSTEET

9. TYÖPAITA

14. SUOJALASIT

Laadukas paita sopii erinomaisesti metsä- ja puutarhatöihin sekä vapaa-ajan vaatteeksi. 100 %:sta puuvillaa.

15. SUOJAKYPÄRÄ JA MAX SIGHT -VISIIRI

10. TYÖHOUSUT

Kestävien ja mukavien työhousujen materiaali on 65 % polyesteria ja 35 % puuvillaa. Lahkeiden etupuoli polviin saakka vettä hylkivää materiaalia. Taskut edessä, takana ja vasemmassa lahkeessa, polvissa taskut polvisuojille. Ihanteelliset housut puutarhan ja pihan ulkotöihin. 11. KUULONSUOJAIMET JA PLEKSIVISIIRI

Kuulonsuojaimia voi säätää korkeus- ja sivusuunnassa. Kasvonsuojuksen ja päälakisangan välissä vettähylkivä kangassuojus.

Kypäräyhdistelmässä on Max Sight -visiiri, jonka valohäviö on vain 20 %, sekä silmien-, kuulon- ja niskansuojaimet. Väri on fluoresoiva punainen. Sisäosaa voi säätää korkeus- ja sivusuunnassa. Saatavana myös radiokuulonsuojaimilla varustettuna. 16. SPANDEX-KÄSINEET

Kämmenselkä kangasta ja kämmenpuoli hyvän pidon antavaa pehmeää vuohennahkaa. 17. BENSIINIKANNU, NOKALLINEN

Tilavuus 6 litraa. Suulakkeessa ylitäyttösuoja. Täyttää UN-vaatimukset.

12. SANKAKUULONSUOJAIMET

Kevyet. Sangassa pehmeä ja ilmava pehmustus. Noin 20 % : n säätövara. Täyttää normin EN 352-1 vaatimukset. 13. RADIOKUULONSUOJAIMET

Tehokkaasti vaimentavat, mukavat, anatomisesti muotoillut kuulonsuojaimet. FM-radiossa on erinomainen vastaanotto ja hyvä äänentoisto. AUX-tuloliitäntä MP3-soittimelle ja radiopuhelimelle. Helppokäyttöiset painikkeet. Saatavana sankamalli ja kypärään kiinnitettävä malli.

27


FC 2256

FC 2256 W

FC 2245

FC 2245 W

BC 2256

GC 2236 1

Sylinteritilavuus, cc

53,3

53,3

45,7

45,7

53,3

34,6

Teho, kW

2,8

2,8

2,2

2,2

2,8

1,6

Paino (ilman terävarustusta), kg

9,0

9,2

8,1

8,3

9,3

5,9

Polttoainesäiliö, litraa

1,1

1,1

0,9

0,9

1,1

0,6

Äänenpainetaso käyttäjän korvan kohdalla, dB(A) **

103

103

100

100

108

97

Taattu äänentehotaso, LWA dB(A) ***

117

117

114

114

121

116

Ekvivalentti tärinätaso (ahv, eq) vasen/oikea kahva, m/s² ****

2,1/2,3

2,1/2,3

2,3/3,0

2,3/3,0

1,8/1,6

3,4/4,4

• • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • • • •

VALINTAOPAS

Täysipäiväinen metsänraivaus Täysipäiväinen vesakon/ruohon raivaus Osapäiväinen metsän/vesakon/ruohon raivaus Satunnainen nurmikon trimmaus

TEKNISET TIEDOT

OMINAISUUDET

Ulticor® Kulmavaihde 7° käännetty kahva Lämpökahvat Spin Start™ Clean Power™ Jaettava runkoputki Anti-Vib-tärinänvaimennus Automaattisesti palautuva pysäytinpainike Yhdistelmäsuojus Polttoainepumppu Vector 4-55 Harness Vector 3-55 -valjaat Vector 2-35 -valjaat Vakiovaljaat Vakiokannatinhihna Toimitukseen sisältyvä terävarustus

• • • •

*

* Mukana J-kahva; hyväksytty käytettäväksi ruohoterävarustuksen kanssa. **Äänenpaineen ekvivalenttitaso käyttäjän korvan kohdalla, mitattu EN ISO 11806- ja ISO 22868 -standardien mukaan, dB(A). Koneen äänenpaineen ekvivalenttitasosta ilmoitettuihin tietoihin sisältyy 1 dB(A):n tyypillinen tilastollinen hajonta (standardipoikkeama). ***Ympäristölle aiheutetut melupäästöt on mitattu äänentehona (LWA) EY-direktiivin 2000/14/EY mukaisesti. Koneen äänentehotaso on mitattu käytettäessä koneessa alkuperäistä, korkeimman melutason tuottavaa leikkuuvarustusta. Taattu äänentehotaso sisältää sekä tuotannossa että melunmittauksessa 1–3 dB(A):n poikkeaman. ****Tärinän ekvivalenttitaso (ahv, eq) kahvoissa, mitattu EN ISO 11806- ja ISO 22867 -standardien mukaan, m/s². Tärinän ekvivalenttitasosta ilmoitettuihin tietoihin sisältyy 1 m/s²:n tyypillinen tilastollinen hajonta (standardipoikkeama). 1 Toimitusmyynti.

28


CC 2245

CC 2235

CC 2128

BC 2235 1

BC 2128 1

GC 2123

GC 2128 C

GT 2128

GT 2123

49,9

45,7

34,6

28,0

34,6

28,0

22,8

28,0

28,0

22,8

1,9

2,1

1,4

0,8

1,3

0,8

0,59

0,8

0,8

0,59

11,5

8,5

7,0

4,8

6,8

4,8

4,6

5,0

4,4

4,2

1,0

0,9

0,6

0,4

0,6

0,4

0,55

0,4

0,4

0,55

91

100

97

98

97

98

93

97

97

97

109

117

113

114

113

114

108

114

114

111

2,5/1,9

3,1/2,9

2,7/2,5

3,5/3,1

2,7/2,6

3,5/3,1

2,1/4,9

4,8/6,4

4,8/6,4

5,1/5,1

• • • • • • • • •

• •

• • •

• • • •

• • •

• • •

• •

• •

• • •

• • •

• • •

• • • • • •

• •

• • •

• • • • • •

• •

*

TUOTEOPAS: RAIVAUSSAHAT, RUOHORAIVURIT JA TRIMMERIT

BP 2053 1

*

Moottorin teho ilmoitetaan tyypillisen tuotantomoottorin keskimääräisenä nettotehona (tietyllä kierrosluvulla, ks. käyttöohjekirja). Teho mitataan SAE-standardin J3149 / ISO 1585 mukaisesti. Sarjatuontantomoottoreiden arvot saattavat poiketa tästä arvosta. Koneeseen asennetun moottorin todellinen teho määräytyy käyntinopeuden, ympäristöolojen ja muiden muuttujien mukaan.

29


SIIMAPÄÄ, MANUAALINEN SIIMANSYÖTTÖ Siimapää ruohon raivaukseen. Manuaalinen, yksinkertainen siimansyöttö. Sopii 25 – 55 cc:n koneisiin. Trimmy S II

SIIMAPÄÄ, PUOLIAUTOMAATTINEN SIIMANSYÖTTÖ Siimapää ruohon raivaukseen. Lisää siimaa syötetään painamalla siimapäätä maata vasten. Sopii 20 –55 cc:n koneisiin. Tap-n-Go™ 25 • Tap-n-Go™ 35 • Tap-n-Go™ 35 Spin Tap-n-Go™ 45 Spin • Tap-n-Go™ 55 Spin

RUOHO-/ VESAKKOTERÄ, METALLIA, KOLME HAMMASTA Ruoho-/vesakkoterä ruohovartisten kasvien raivaamiseen. Sopii 35–55 cc:n koneisiin. Multi 255-3 • Multi 300-3 • Multi 350-3

RUOHO-/ VESAKKOTERÄ, METALLIA, NELJÄ HAMMASTA Ruoho-/vesakkoterä ruohovartisten kasvien raivaamiseen. Sopii 35 – 55 cc:n koneisiin. Multi 275-4

RUOHOTERÄ, METALLIA, NELJÄ HAMMASTA Kestävä ruohoterä ruohovartisten kasvien raivaamiseen. Sopii 25 – 35 cc:n koneisiin. Grass 255-4

RAIVAUSTERÄ Raivausterä pienten puiden, pensaiden ja vesakon raivaamiseen. Sopii 25 – 65 cc:n koneisiin. Opti S 200-26 • Opti XS 200-22 • Opti XS 225-22 Scarlett 200-22 • Scarlett 225-24

30


FC 2256

FC 2245 W

FC 2245

BC 2256

GC 2236

BP 2053

CC 2245

CC 2235

CC 2128

Tap-n-Go™ 25 M10 L 531 00 88-09

BC 2235

A2

BC 2128

GC 2128 C

A2

GT 2128

A2

Tap-n-Go™ 25 3/8" R 531 00 88-08

A1

Tap-n-Go™ 35 (M10) 531 00 80-74

A2

Tap-n-Go™ 35 (M12) 531 00 86-07

B2

B2

A2

Tap-n-Go™ 45 Spin 531 00 86-02

A4

A4

Tap-n-Go™ 55 Spin 544 89 75-01

A4

A4

Trimmy S II (1") 502 26 08-16

A4

A4

A6

A6

A3

D2+E1, E3

D2+E1, E3

Multi 255-3 (1") 537 14 90-03

A6

A6

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

Multi 300-3 (1") 537 14 94-03

D2+E1, E3

D2+E1, E3

Multi 350-3 (1") 577 53 98-01

D2+E1, E3

D2+E1, E3

Scarlett 200-22 (1") 537 27 75-03

C1

C1

C1

C1

Scarlett 225-24 (1") 537 27 83-03

C6

C6

C6

C6

Splash Guard

Splash Guard

Splash Guard

D3

B2

D3

A3

B2

B2

B1

B2

B2

B2

D3

B1

B2

B2

B2+E4

D3+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D3+E1, E3

D3+E1, E3

B2+E4

A2+E2

545 08 17-03 A2

Blade Guard

Blade Guard

544 10 74-04 A3

Blade Guard

(adapter incl.) 544 01 65-01 C6

502 43 55-01 C7

A2

A2+E2

A2+E2

B2+E4

B2+E4

B1+E1, E3

B2+E4

B2+E4

B1+E1, E3

B2+E4

B2+E4

C3

C5

D5+E1, E3

Splash Guard

Splash Guard

C7

Splash Guard

C2

C5

C6

Combi Guard

Combi Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

(adapter incl.)

(adapter incl.)

(adapter incl.) 501 32 04-02 C5

502 46 50-02 A4

503 95 43-03 A5

537 29 73-02 A6

544 46 43-03 B1

537 33 16-02 B2

537 21 71-01 C1

537 02 21-01 C2

537 31 09-02 C3

Blade Guard

Combi Guard

Blade Guard

Blade Guard

Support Cup

Support Cup

Support Cup

Support Cup

(adapter incl.) 544 16 03-02 D1

B2+E4

B1+E1, E3

(adapter incl.) 545 00 60-49 A1

A2

D3

A3

Grass 255-4 (1") 537 14 96-03

Multi 275-4 (1") 537 14 92-03

B2

A2

B2

Tap-n-Go™ 35 Spin (M10) 544 89 73-01

Tap-n-Go™ 35 Spin (M12) 544 89 73-02

A2

502 46 49-02 D2

(adapter incl.) 531 00 79-01 D3

537 28 85-02 D4

537 29 74-02 D5

(ballbearing) 503 90 18-02 E1

503 89 01-01 E2

502 15 70-02 E3

503 89 01-02 E4

31

VARUSTEOPAS: RUOHORAIVURIT, RAIVAUSSAHAT JA TRIMMERIT

FC 2256 W


MELKEIN KUIN OMA HUVIPUISTO Tarvitsetko ketterän ja monikäyttöisen ajoleikkurin, joka tekee puutarhatöistä todella mukavaa puuhaa? Arvostatko laadukkuutta, tavallista parempaa käyttömukavuutta ja ajonautintoa? Siinä tapauksessa suosittelemme, että tutustut Jonseredin verrattomiin etuleikkureihin. Etuleikkurissa edessä olevan leikkuulaitteen

32

paikalle voi vaihtaa talvella vaikkapa puskulevyn, jonka avulla voit aurata kätevästi pihapiirin lumet. Lisälaitteiden avulla voit myös lannoittaa, kalkita, hiekoittaa ja suolata. Jonsered®-etuleikkuri tuo työhön helppoutta ja iloa!


ETULEIKKURIT www.jonsered.fi

UUTUUS! JONSERED FR 2315 MA Uusi, kompakti etuleikkuri tarjoaa ensiluokkaista ajonautintoa. Isoilla renkailla ja 95 cm leveällä leikkuulaitteella varustetulla koneella työ sujuu nopeasti ja tehokkaasti. Kaksitoimisessa leikkuulaitteessa on sekä bioleikkuu- että taaksepuhallustoiminto. Toimitettaessa valittuna on bioleikkuutoiminto. Erinomaisin hallintaominaisuuksin varustettu kone on ketterä ahtaillakin alueilla. Lisätietoja muista tehokkuutta ja käyttöä parantavista ominaisuuksista on sivulla 37.

33


ISOT, MONIKÄYTTÖISET ETULEIKKURIT VAIHTELEVIIN TEHTÄVIIN Jonseredin FA-sarjan vankoissa ajoleikkureissa on tehokas, suuriin ja vaativiin töihin soveltuva moottori.Vuoden ympäri käytettäviin koneisiin voidaan asentaa monia käytännöllisiä

lisälaitteita. Leikkuulaite on helppo vaihtaa puskulevyyn, lumilinkoon, katuharjaan tai kelamurskaimeen. Leikkuriin on myös saatavana lisävarusteena ajovalosarja.

VALINTAOPAS FR 2218 FA2 4 x 4

FR 2218 FA2

FR 2218 FA 4 x 4

FR 2218 FA

Suuret, usein hankalat alueet, ympärivuotinen vaativa käyttö Suuret alueet, ympärivuotinen vaativa käyttö Suuret pihat, ympärivuotinen usein toistuva yleiskäyttö Pihat, kevyehkö yleiskäyttö kesäisin Lisätietoja valikoimasta on sivuilla 42 – 43.

34

* Tietoa moottorin nimellistehosta on sivulla 43.


NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

TAKARUNKO-OHJAUS Takarunko-ohjaus takaa erinomaiset hallintaominaisuudet ja helpottaa esteiden, kuten puiden ja pensaiden, kiertämistä.

YMPÄRIVUOTISEEN KÄYTTÖÖN FA-mallit sopivat mainiosti ympärivuotiseen käyttöön lisälaitteiden, kuten puskulevyn, lumilingon, kelamurskaimen ja katuharjan, ansiosta. Eteen asennettavissa lisälaitteissa on samanlainen pikakytkentä kuin leikkuulaitteissa.

HUOLTOASENTO Leikkuulaite on helppo kääntää ylös huoltoasentoon puhdistusta ja huoltotoimenpiteitä varten.

JONSERED FR 2218 FA2 4 x 4 Kawasaki FR Twin (10,6 kW*), hydrostaattivaihteisto, nelipyöräveto, monipuolinen 2-toiminen leikkuulaite, leikkuuleveys 103 – 112 cm.

JONSERED FR 2218 FA2 Kawasaki FR Twin (10,6 kW*), hydrostaattivaihteisto, monipuolinen 2-toiminen leikkuulaite, leikkuuleveys 103 – 112 cm.

JONSERED FR 2218 FA 4 x 4 B&S/Jonsered Protection Package OHV (9,7 kW*), hydrostaattivaihteisto, nelipyöräveto, monipuolinen 2-toiminen leikkuulaite, leikkuuleveys 103 – 112 cm.

JONSERED FR 2218 FA B&S/Jonsered Protection Package OHV (9,7 kW*), hydrostaattivaihteisto, monipuolinen 2-toiminen leikkuulaite, leikkuuleveys 103 – 112 cm.

35


SUORITUSKYKYISIÄ AJOLEIKKUREITA ERILAISILLE PIHOILLE Etsitkö tehokasta ja helppokäyttöistä ajoleikkuria? Pienten ja keskikokoisten etuleikkureiden valikoima tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja. Eteen asennetulla leikkuulaitteella ja takarunko-

ohjauksella varustetulla leikkurilla työ sujuu helposti niin kotipuutarhassa kuin laajemmillakin nurmialueilla.

VALINTAOPAS FR 2216 MA 4 x 4

FR 2216 MA

FR 2213 MA

FR 2315 MA

FR 2312 MA

FR 2312 M

Suuret, usein hankalat alueet, ympärivuotinen vaativa käyttö Suuret alueet, ympärivuotinen vaativa käyttö Suuret pihat, ympärivuotinen usein toistuva yleiskäyttö Pihat, kevyehkö yleiskäyttö kesäisin Lisätietoja valikoimasta on sivuilla 42 – 43.

36

* Tietoa moottorin nimellistehosta on sivulla 43.


PORTAATON NOPEUDENSÄÄTÖ Hydrostaattisen voimansiirron ansiosta leikkaaminen on tehokasta, helppoa ja mukavaa.

HALLINTALAITTEET HELPOSTI ULOTTUVILLA Kaikki hallintalaitteet ovat hyvin kuljettajan ulottuvilla. Terät kytkeytyvät päälle automaattisesti, kun leikkuulaite lasketaan alas.

JONSERED FR 2216 MA 4 x 4 B&S Intek 4155 (9,6 kW*), hydrostaattivaihteisto, nelipyöräveto, 2-toiminen leikkuulaite, leikkuuleveys 94 cm.

UUTUUS!

JONSERED FR 2315 MA B&S PowerBuilt AVS 4145 (9,5 kW*), hydrostaattivaihteisto, 2-toiminen leikkuulaite, leikkuuleveys 95 cm.

JONSERED FR 2216 MA B&S Intek 4155 (9,6 kW*), hydrostaattivaihteisto, 2-toiminen leikkuulaite, leikkuuleveys 94 cm.

UUTUUS!

JONSERED FR 2312 MA B&S PowerBuilt 3115 (6,4 kW*), hydrostaattivaihteisto, 2-toiminen leikkuulaite, leikkuuleveys 85 cm.

JONSERED FR 2213 MA B&S Intek 3125 (6,7 kW*), hydrostaattivaihteisto, 2-toiminen leikkuulaite, leikkuuleveys 94 cm.

UUTUUS!

JONSERED FR 2312 M B&S PowerBuilt 3115 (6,4 kW*), 5 ajovaihdetta/ 1 peruutusvaihde, 2-toiminen leikkuulaite, leikkuuleveys 85 cm.

37

NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

ETEEN ASENNETTU LEIKKUULAITE Eteen asennetun leikkuulaitteen ansiosta leikkaamista on helppo hallita. Reuna-alueiden, kulmien ja pensaiden alustojen leikkaaminen käy kätevästi.


ETULEIKKURIN KÄTEVÄT LISÄLAITTEET

ETEEN ASENNETTAVAT LISÄLAITTEET

Tarvitsetko ajoleikkurin, jolla voi tehdä muutakin kuin leikata ruohoa? Siinä tapauksessa Jonsered-etuleikkuri on oikea valinta. Laajan lisälaitevalikoiman ansiosta voit käyttää etuleikkuriasi pihapiirin moniin töihin, vuoden ympäri! Jonseredin suurimmissa etuleikkureissa (FA-malleissa) on pikakytkentä, jonka avulla koneeseen on helppo liittää erilaisia lisälaitteita, kuten katuharja, lumilevy, lumilinko ja kelamurskain.

1. KATUHARJA*

Kevyt ja kestävä pyörivä harja, joka lakaisee nopeasti ja tehokkaasti hiekan, soran, lehdet ja ohuen lumikerroksen myös aivan seinän, aidan tms. vierestä. Työleveys 95 cm. Lisävarusteena saatavana roiskesuoja. FR-mallit (FA/FA2), 967 00 86-01 2. KELAMURSKAIN

Luotettava kelamurskain karkeille alueille, joilla kasvusto on villiintynyt ja joilla kasvaa matalaa vesakkoa. Leikkuuleveys 85 cm. FR-mallit (FA/FA2 4×4), 966 41 61-01 3. LUMILEVY*

Kulkuväylien ja polkujen tehokkaaseen lumenauraukseen. Samanaikaisesti on käytettävä takapainoa ja lumiketjuja (ei nelivetomalleissa). FR-mallit (FA/FA2), 966 41 59-01 FR-mallit (R/RA/M/MA), 966 97 87-01 FR-malli (MA 4×4), 965 07 09-01 * Etuleikkurin kallistuma lisälaitteineen ei saa ajon aikana olla mihinkään suuntaan enempää kuin 10°.

38


ETULEIKKUREIDEN LISÄLAITTEET

4. 2-VAIHELUMILINKO*

Erittäin tehokas 2-vaihelumilinko, jonka työleveys on 107 cm. Kulmavaihteella varustettu kevyt lumilinko on helppo kiinnittää paikalleen. Heittotorvi kääntyy 210°. Samanaikaisesti on käytettävä takapainoa ja lumiketjuja (ei nelivetomalleissa). FR-mallit (FA/FA2 4×4), 966 41 60-01 5. LUMIKETJUT

Kaikki mallit, ei nelivetoiset, 531 01 16-37 (jääpiikit) Kaikki mallit, ei nelivetoiset, 535 41 47-07 (neliö) 6. TAKAPYÖRÄPAINOT/PARI

953 51 59-02 7. AJOLEIKKURIN TAKAPAINO

Parantaa pitoa ja tekee ajosta vakaampaa. Asennetaan takaosaan. Paino 16 kg. FR-sarja (ei nelivetoiset), 953 53 49-02

TAAKSE ASENNETTAVAT LISÄLAITTEET 8. PERÄKÄRRY*

Tilavien peräkärryjen avattava takalaita helpottaa kuormaamista ja purkamista. Profi on kipattava malli. Peräkärry Profi, 531 01 77-72 Peräkärry 275, 501 00 82-02 Peräkärry Promo, 967 02 71-01 9. SWEEPER, RUOHON- JA LEHTIENKERÄÄJÄ

Leikkuujätteen tehokkaaseen keruuseen. Voidaan tyhjentää helposti kuljettajan paikalta. High-speed 81 cm, 965 87 05-01 High-speed 107 cm, 966 71 10-01

Huom! CE-hyväksyntä on voimassa vain silloin, kun Jonsered®ajoleikkureissa käytetään edellä ilmoitettuja alkuperäisiä Jonseredlisälaitteita ja niiden mukana toimitettuja käyttöohjeita noudatetaan, ja kun Jonsered-ajoleikkurissa on käytetty vain alkuperäisiä varaosia. 39


TAAKSE ASENNETTAVAT LISÄLAITTEET 1. KÄYTÄVÄHARA*

Vankka käytävähara, jossa on kumipyörät ja säädettävä työsyvyys. Harapiikit joustavat peruutettaessa. 953 51 24-01 2. SAMMALENREPIJÄ*

Vankka ja kestävä sammalenrepijä poistaa tehokkaasti sammalen. Laitteessa on käytettävä lisäpainoja maasto-olosuhteiden mukaan (< 32 kg). 954 12 00-43 3. PINTAILMAAJA*

4. JYRÄ*

Jyrää käytetään epätasaisen maan tasoittamiseen ja maan tiivistämiseen kylvön jälkeen. Voidaan täyttää vedellä tai hiekalla. Paino vedellä täytettynä 182 kg. 965 89 94-01 5. LEVITIN*

Kätevän levittimen virtausta on helppo säätää, mikä mahdollistaa lannoitteiden ja suolan optimaalisen levityksen. Iso levitin, enimmäiskuorma 75 kg. Levitysleveys 3 – 3,6 m. 967 02 72-01 Pieni levitin, enimmäiskuorma 30 kg. Levitysleveys 1,2 – 2,4 m. 954 12 00-46

Tekee maaperään reikiä, jotta ilma, vesi ja lannoitteet pääsevät tunkeutumaan maahan. Laitteessa on käytettävä lisäpainoja maasto-olosuhteiden mukaan (< 45 kg). Työleveys 102 cm. 964 99 57-03

Tutustu valikoimaamme osoitteessa www.jonsered.fi

Käytä aina Jonseredin testattuja ja hyväksyttyjä alkuperäisosia ja -tarvikkeita. Osoitteesta www.jonsered.fi ja Jonsered-jälleenmyyjältä saat lisätietoja siitä, mitkä lisävarusteet sopivat sinun Jonsered®ajoleikkuriisi.

Tarvitsetko apua oikean koneen valinnassa? Kaikki tuotetiedot ja ajankohtaiset tarjoukset on esitelty kotisivullamme.

* Etuleikkurin kallistuma lisälaitteineen ei saa ajon aikana olla mihinkään suuntaan enempää kuin 10°.

40


ETULEIKKUREIDEN LISÄLAITTEET JA VARUSTEET

MUITA KÄTEVIÄ LISÄVARUSTEITA

10. KUULONSUOJAIMET

LED-ajovalot parantavat näkyvyyttä hämärässä. FA-mallit, 581 12 54-01

Leveä, hyvin istuva sanka. Täyttää normin EN 352-1 vaatimukset. Pleksikasvonsuojus täyttää normin EN 166 vaatimukset. 10 kpl:en pakkaus, 504 98 02-02 Mukana pleksikasvonsuojus, 504 98 18-60

7. SUOJAPEITE

11. RADIOKUULONSUOJAIMET

Kätevä etuleikkurin suojapeite vedenpitävää nailonkangasta. Alareunassa säädettävä kiristysnaru ja tuuletusaukot. 504 98 13-70

Tehokkaasti vaimentavat, mukavat, anatomisesti muotoillut kuulonsuojaimet. FM-radiossa on erinomainen kuuluvuus ja hyvä äänentoisto. AUX-tuloliitäntä MP3-soittimelle ja radiopuhelimelle. Helppokäyttöiset painikkeet. Saatavana sankamalli ja kypärään kiinnitettävä malli. Sankamalli, 578 27 50-01 Kypäräsovitteinen, 578 27 50-02

6. AJOVALOSARJA

8. KUORMAUSLUISKAT

Käytännöllinen luiska on suolaveden kestävää alumiinia. Luiskassa on erityyppisille renkaille sopiva tehokas liukueste. Sopii perävaunuihin, joiden korkeus on enintään 700 mm. Enimmäiskuorma 1000 kg. Suora luiska 1,5 m, enintään 450 kg, 505 69 90-40 Suora luiska 1,5 m, enintään 1000 kg, 505 69 90-44 Suora luiska 2,0 m, enintään 450 kg, 505 69 90-42 Suora luiska 2,0 m, enintään 1000 kg, 505 69 90-45 9. SANKAKUULONSUOJAIMET

12. POLTTOAINEKANNU – UUTUUS!

15 litran polttoainekannu on suunniteltu erityisesti pyörillä varustetuille koneille. Kolme ainutlaatuisesti sijoitettua ergonomista kahvaa helpottavat kannun nostamista ja kantamista. Kaatonokan avulla polttoaineen täyttö sujuu tarkasti ja läikyttämättä. Polttoainekannu, 585 05 87-01

Kevyet. Sangassa mukava ja ilmava pehmustus. Noin 20 % : n säätövara. Täyttää normin EN 352-1 vaatimukset. 504 98 17-10 Vaihtopehmustesarja, 505 66 53-26 Kertakäyttöinen hygieniasarja, 505 66 53-31 41


FR 2218 FA2 4 x 4

FR 2218 FA2

FR 2218 FA 4 x 4

FR 2218 FA

Jonsered by Briggs & Stratton Protection Package OHV

VALINTATAULUKKO

Suuret, usein hankalat alueet, ympärivuotinen vaativa käyttö Suuret alueet, ympärivuotinen vaativa käyttö Suuret pihat, ympärivuotinen usein toistuva yleiskäyttö Pihat, kevyehkö yleiskäyttö kesäisin

TEKNISET TIEDOT

Kawasaki FR Twin

Kawasaki FR Twin

Jonsered by Briggs & Stratton Protection Package OHV

Teho, kW/rpm

10,6/2900

10,6/2900

9,7/2900

9,7/2900

Generaattori, A

15

15

3

3

Akun kapasiteetti, V/Ah

12/24

12/24

12/24

12/24

Polttoainesäiliön tilavuus, litraa

10

10

10

10

Voimansiirto

Hydrostaattinen

Hydrostaattinen

Hydrostaattinen

Hydrostaattinen

Leikkuuleveys, cm

103 – 112

103 – 112

103 – 112

103 – 112

Leikkaamatta jäävä alue, cm

30

30

30

30

Leikkuukorkeus, mm min,–maks,

40 – 90

40 – 90

40 – 90

40 – 90

Nopeus eteenpäin, km/h min,–maks,

0–9

0–9

0–9

0–9

Peruskone, pituus, cm

202

202

202

202

Peruskone, leveys, cm

89

89

89

89

Peruskone, korkeus, cm

115

115

107

107

Paino, kg, Ilman leikkuulaitetta

254

235

243

231

Äänenpainetaso käyttäjän korvan kohdalla, dB(A) *

83

83

84

84

Taattu äänentehotaso, LWA dB(A)**

97

97

99

99

Tärinäarvo, istuin ***

0,7

0,7

0,7

0,7

Tärinäarvo, ohjauspyörä ***

2,5

2,5

2,5

2,5

• • • • • • •

• • • • • •

• • • • • • •

• • • • • •

Moottori

OMINAISUUDET

Takarunko-ohjaus Eteen asennettu leikkuulaite Automaattivaihteisto Lisälaiterunko 4×4 Huoltoasento Keinuva taka-akseli

* Äänenpainetaso ISO 5395- ja EN 836 –standardien mukaan. Äänenpainetasosta ilmoitetuissa tiedoissa tyypillinen tilastollinen hajonta (standardipoikkeama) on 1,2 dB(A). **Melupäästöt ympäristössä on mitattu ja laskettu taattuna äänentehotasona EU-direktiivin 2000/14/EY mukaisesti. Taatun äänentehotason tuotannon ja melunmittauksen vaihteluista johtuva poikkeama voi olla 1–2 dB(A). Koneessa käytetty leikkuulaite saattaa vaikuttaa melupäästöihin ja äänenpainetasoon. Ilmoitetut luvut koskevat konetta, joka on varustettu kyseisessä ruohonleikkurimallissa tavallisimmin käytetyllä leikkuulaitteella. Lisätietoja on tuotteen käyttöoppaassa. ***Tärinäarvot ISO 5395- ja EN 836 -standardien mukaan. Tärinästä ilmoitetuissa tiedoissa tyypillinen tilastollinen hajonta on 0,2 m/s² (ohjauspyörä) ja 0,8 m/s² (istuin).

42


FR 2216 MA

FR 2213 MA

FR 2315 MA

FR 2312 MA

Briggs & Stratton Intek 4155

Briggs & Stratton Intek 4155

Briggs & Stratton Intek 3125

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 4145

Briggs & Stratton PowerBuilt 3115

Briggs & Stratton PowerBuilt 3115

9,6/2900

9,6/2900

6,7/3000

9,5/3000

6,4/3000

6,4/3000

3

3

3

3

3

3

12/24

12/24

12/24

12/21

12/20

12/20

10

10

10

7

4

4

Hydrostaattinen

Hydrostaattinen

Hydrostaattinen

Hydrostaattinen

Hydrostaattinen

Manuaalinen (5+1)

94

94

94

95

85

85

30

30

30

95

65

65

30 – 80

30 – 80

30 – 80

25 – 75

25 – 70

25 – 70

0–9

0–9

0–9

0 – 10

0–9

0–7

223

223

223

229

207

207

100

100

100

99

88

88

107

107

107

108

108

108

254

235

232

219

191

191

83

83

84

84

84

84

97

97

98

99

100

100

0,7

0,7

0,7

0,7

0,7

0,7

2,5

2,5

2,5

1,6

1,6

1,6

• • • • • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• •

• •

• •

TUOTEOPAS: ETULEIKKURIT

FR 2216 MA 4 x 4

FR 2312 M

Moottorin teho ilmoitetaan tyypillisen tuotantomoottorin keskimääräisenä nettotehona (tietyllä kierrosluvulla). Teho mitataan SAE-standardin J3149 / ISO 1585 mukaisesti. Sarjatuontantomoottoreiden arvot saattavat poiketa tästä arvosta. Koneeseen asennetun moottorin todellinen teho määräytyy käyntinopeuden, ympäristöolojen ja muiden muuttujien mukaan.

43


ARKIASKAREISTA MUKAVAA AJANVIETETTÄ Jos mietit Jonsered-puutarhatraktorin ostamista, kuulut todennäköisesti niihin, jotka haluavat, että puutarhan ja pihan työt sujuvat mahdollisimman mukavasti. Ongelmien sijaan näet jokaisessa tehtävässä uusia mahdollisuuksia, ja arvostat tyylikkäitä, mutta käytännöllisiä ratkaisuja. Minkä tahansa Jonseredin

44

traktorimallin valitsetkin, saat markkinoiden tyylikkäimmän ja erinomaisen hinta-laatusuhteen omaavan ajoleikkurin, josta on hyötyä ja iloa kaikkina vuodenaikoina. Alkuperäisten lisälaitteiden laaja valikoima tarjoaa työkaluja puutarhan kaikkiin töihin ja tekee puutarhatraktoristasi todellisen monitoimikoneen.

 


PUUTARHATRAKTORIT www.jonsered.fi

JONSERED LT 2320 CMA2 Kiinteällä ruohonkerääjällä varustettu Jonseredin suurin puutarhatraktori tarjoaa erinomaista ajomukavuutta ja nopeutta suurten alueiden leikkaamiseen. Ks. sivu 47.

45


TEHOKKAAT, HELPPOKÄYTTÖISET TRAKTORIT SUURILLE NURMIALUEILLE Jonsered®-traktori soveltuu erinomaisesti laajempien nurmialueiden leikkaamiseen.Voit istua mukavasti samalla, kun työ sujuu nopeasti ja tehokkaasti leveän leikkuulaitteen ansiosta. Jonseredin ensiluokkainen traktorivalikoima kasvaa tänä vuonna kahdella uudella mallilla. Kaikissa

malleissa on nyt matalalattiarunko, joka helpottaa traktorin istuimelle nousemista. Useimmissa Jonseredin suuremmissa traktorimalleissa on myös käyttömukavuutta parantava poljinkäyttöinen hydrostaattivaihteisto.

VALINTAOPAS LT 2320 A2

LT 2218 A

LT 2320 CMA2

LT 2317 CMA2

Ympärivuotinen usein toistuva käyttö – suuret nurmialueet Ympärivuotinen usein toistuva käyttö – keskikokoiset nurmialueet Ympärivuotinen käyttö – suuret pihat Yleiskäyttö kesäisin – suuret pihat Lisätietoja valikoimasta on sivuilla 54 – 55.

46

* Tietoa moottorin nimellistehosta on sivulla 55.


MONIPUOLISUUS Traktoria voidaan käyttää moniin erilaisiin töihin ympäri vuoden kiinnittämällä siihen erilaisia lisälaitteita, kuten peräkärry, katuharja, lumilinko ja sammalenrepijä.

NOPEA VAIHTO BIOLEIKKUUSEEN Jonseredin CMA2-traktoreiden leikkuumenetelmä on äärimmäisen helppo vaihtaa. Leikkuutapaa voidaan vaihdella keruun ja bioleikkuun välillä ajon aikana. Vaihto tehdään ohjauspaneelissa olevan vivun avulla.

JONSERED LT 2320 A2 Jonsered V-Twin by B&S (11,6 kW*), poljinkäyttöinen hydrostaattivaihteisto, leikkuuleveys 117 cm.

JONSERED LT 2218 A Jonsered by B&S (9,2 kW*), hydrostaattivaihteisto, leikkuuleveys 107 cm.

JONSERED LT 2320 CMA2 Jonsered V-Twin by B&S (11,6 kW*), poljinkäyttöinen hydrostaattivaihteisto, leikkuuleveys 107 cm.

JONSERED LT 2317 CMA2 Jonsered V-Twin by B&S (9,4 kW*), poljinkäyttöinen hydrostaattivaihteisto, leikkuuleveys 97 cm.

47

NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

PORTAATON NOPEUDENSÄÄTÖ Nopeutta ja suuntaa on helppo hallita. Joissakin malleissa on kätevät polkimet eteenpäin ajoa ja peruuttamista varten ja toisissa ajonopeutta säädetään portaattomasti yhdellä vivulla.


TEHOKKAITA TRAKTOREITA PIHAN JA PUUTARHAN TÖIHIN Hyvin varustellulla Jonsered-traktorilla voit aina yhdistää työn ja huvin pihatöissä – vuodenaikaan katsomatta. Upealinjaisen ja kauniisti hohtavan punaisen Jonseredkoneen voi jättää joksikin aikaa pihalle myös leikkuun

jälkeen, sillä se ei suinkaan pilaa maisemaa. Jos haluat saada todella siistin tuloksen nopeasti, valitse kiinteällä ruohonkerääjällä varustettu malli.

VALINTAOPAS LT 2217 A

LT 2216

LT 2213 A/LT 2213

LT 2317 CMA

LT 2316 CM

LT 2213 CA

Ympärivuotinen usein toistuva käyttö – suuret nurmialueet Ympärivuotinen usein toistuva käyttö – keskikokoiset nurmialueet Ympärivuotinen käyttö – suuret pihat Yleiskäyttö kesäisin – suuret pihat Lisätietoja valikoimasta on sivuilla 54 – 55.

48

* Tietoa moottorin nimellistehosta on sivulla 55.


MUKAVA KULJETTAJANPAIKKA Matalalattiarunko helpottaa traktorin istuimelle nousemista. Istuin on säädettävä ja kaikki hallintalaitteet ovat hyvin kuljettajan ulottuvilla.

VESILETKULIITÄNTÄ Helpottaa leikkuulaitteen puhdistusta ja auttaa pitämään traktorin hyvässä kunnossa. Puhdas leikkuulaite takaa parhaan leikkuutuloksen.

JONSERED LT 2217 A Jonsered by B&S (9,0 kW*), hydrostaattivaihteisto, leikkuuleveys 97 cm.

JONSERED LT 2216 Jonsered by B&S (8,9 kW*), 6 ajovaihdetta/ 1 peruutusvaihde, leikkuuleveys 97 cm.

JONSERED LT 2213 A/LT 2213 B&S PowerBuilt AVS 3125 (6,6 kW*), poljinkäyttöinen hydrostaattivaihteisto/ manuaalinen, jossa 6 vaihdetta eteen ja peruutusvaihde. Leikkuuleveys 77 cm.

JONSERED LT 2317 CMA Jonsered by B&S (9,0 kW*), hydrostaattivaihteisto, leikkuuleveys 97 cm.

JONSERED LT 2316 CM Jonsered by B&S (8,9 kW*), 6 ajovaihdetta/ 1 peruutusvaihde, leikkuuleveys 97 cm. Ei myynnissä Suomessa.

JONSERED LT 2213 CA B&S PowerBuilt AVS 3125 (6,6 kW*), poljinkäyttöinen hydrostaattivaihteisto. Leikkuuleveys 77 cm.

49

NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

TEHOKASTA RUOHONLEIKKUUTA Lisävarusteiden avulla kaikissa traktoreissa voidaan käyttää useita leikkuutoimintoja. Voit asentaa sivulle puhaltavaan traktoriin ruohonkerääjän tai biosarjan ja keräävään traktoriin bioleikkuutulpan tai taaksepuhallusohjaimen. Näin saat parhaan leikkuutuloksen kaikissa olosuhteissa.


LISÄLAITTEET KEVÄT-, KESÄ- JA SYYSTÖIHIN

3. KÄYTÄVÄHARA*

Onko sinulla tarvetta kuljettaa multaa, lannoitesäkkejä, kasveja tai varusteita? Tai puupino siirrettävänä paikasta toiseen? Haluatko ilmata nurmikkosi, poistaa sammalen, kylvää uuden nurmikon tai siistiä sorakäytävän silloin tällöin? Näillä lisälaitteilla ja Jonsered-traktorillasi selviät kaikista töistä vaivattomasti.

4. SAMMALENREPIJÄ*

1. PERÄKÄRRY*

Kätevän levittimen virtausta on helppo säätää, mikä mahdollistaa lannoitteiden ja suolan optimaalisen levityksen. Iso levitin, enimmäiskuorma 75 kg. Levitysleveys 3 – 3,6 m. 967 02 72-01

Tilavien peräkärryjen avattava takalaita helpottaa kuormaamista ja purkamista. Profi on kipattava malli. Peräkärry Profi, 531 01 77-72 Peräkärry 275, 501 00 82-02 Peräkärry Promo, 967 02 71-01

Vankka käytävähara, jossa on kumipyörät ja säädettävä työsyvyys. Harapiikit joustavat peruutettaessa. 953 51 24-01 Vankka ja kestävä sammalenrepijä poistaa sammalen tehokkaasti. Laitteessa on käytettävä lisäpainoja maasto-olosuhteiden mukaan (< 32 kg). 954 12 00-43 5. LEVITIN*

Pieni levitin, enimmäiskuorma 30 kg. Levitysleveys 1,2 – 2,4 m. 954 12 00-46

2. KATUHARJA*

6. PINTAILMAAJA*

Pyörivä harja mm. lehtien ja lumen lakaisuun. Säädettävät tukipyörät. Kääntyy 20° oikeaan tai vasempaan. Työleveys 100 cm.

Tekee maaperään reikiä, jotta ilma, vesi ja lannoitteet pääsevät tunkeutumaan maahan. Laitteessa on käytettävä lisäpainoja maasto-olosuhteiden mukaan (< 45 kg). Työleveys 102 cm. 964 99 57-03

Sivullepuhaltavat traktorit vuosimalliin 2006 asti ja kaikki CM-traktorit. 953 51 61-01 Sivullepuhaltavat traktorit vuosimallista 2007 lähtien (ei LT 2213 -sarja). 544 92 16-01 50

7. JYRÄ*

Jyrää käytetään epätasaisen maan tasoittamiseen ja maan tiivistämiseen kylvön jälkeen. Voidaan täyttää vedellä tai hiekalla. Paino vedellä täytettynä 182 kg. 965 89 94-01


PUUTARHATRAKTOREIDEN LISÄLAITTEET

LISÄLAITTEET TALVITÖIHIN

11. LUMIKETJUT

Seuraavan kerran, kun valkoinen ja pehmeä, mutta raskas lumivaippa verhoaa pihan, polut ja ajotien, voit säästää selkääsi ja jättää lumilapion rauhaan. Käännä vain Jonsered-traktorisi virta-avainta ja hoida lumityöt kätevästi lumilevyn tai -lingon avulla.

18×8,5-8", 964 99 43-01 20×10-8", 997 10 31-10 18×9,5-8", 997 10 36-10 20×8-8", 531 00 65-83 22×9,5-12", 501 32 76-01

8. LUMILEVY*

12. AJOLEIKKURIN TAKAPAINO

Vahva teräslevy, jossa on suojaava jousimekanismi. Työleveys 122 cm. Lumilevyn työkulma on säädettävissä ajajan paikalta 20° oikealle ja vasemmalle. Vaihdettava terä. Samanaikaisesti on käytettävä lumiketjuja ja takapainoa. LT-traktorit (ei LT 2213 -sarja), 544 92 17-01

Parantaa pitoa ja tekee ajosta vakaampaa. Asennetaan takaosaan. Paino 25 kg. Sivullepuhaltavat traktorit, 505 54 92-01 CM-traktorit, 580 38 97-01

9. KUMITERÄ

Kiinnitetään lumilevyn reunaan, jolloin levyn metallireuna ei naarmuta maata/alustaa. Sopii lumilevyyn 544 92 17-01. 966 00 19-01 10. 2-VAIHELUMILINKO*

2-vaihelumilinko, jonka työleveys on 107 cm. Heittosuuntaa voidaan kääntää 180°. Samanaikaisesti on käytettävä lumiketjuja ja takapainoa. LT-traktorit (ei LT 2213 -sarja), 544 92 18-01

Huom! CE-hyväksyntä on voimassa vain silloin, kun Jonsered-koneessa käytetään edellä ilmoitettuja alkuperäisiä Jonsered ®-lisälaitteita ja niiden mukana toimitettuja käyttöohjeita noudatetaan, ja kun Jonseredkoneessa on käytetty vain alkuperäisiä varaosia. * Puutarhatraktorin kallistuma lisälaitteineen ei saa ajon aikana olla mihinkään suuntaan enempää kuin 10°. 51


LISÄLAITTEITA MONIPUOLISEEN TYÖHÖN Alkuperäisillä lisälaitteilla sivullepuhaltavasta tai integroidulla ruohonkerääjällä varustetusta Jonsered-traktorista saa vieläkin tehokkaamman ja monipuolisemman.

4. BIOSARJA / TULPPA

Muuntaa leikkuumenetelmän bioleikkaavaksi. Sivullepuhaltavat mallit: 77 cm, 960 71 00-25 (sulkulevy) 97 cm, 960 71 00-03 (sulkulevy) 107 cm, 960 71 00-06 (terät ja levy) 117 cm, 960 71 00-19 (terät ja levy)

1. 3-SÄILIÖINEN RUOHONKERÄÄJÄ

Keruutilavuudeltaan 50 % suurempi kuin 2-säiliöinen. Sopii kaikkiin traktoreihin paitsi CM- ja LT 2213 -sarjan malleihin. Traktorin kallistuma lisälaitteineen ei saa ajon aikana olla mihinkään suuntaan enempää kuin 14°.

C-mallit: 77 cm, 960 71 00-24 (sulkulevy) Kaikissa muissa C-malleissa bioleikkuutulppa sisältyy toimitukseen tai koneessa on uusi bioleikkuutoiminto, joka voidaan kytkeä päälle/ pois ajon aikana.

2. 2-SÄILIÖINEN RUOHONKERÄÄJÄ

Sopii kaikkiin traktoreihin paitsi CM- ja LT 2213 -sarjan malleihin. Traktorin kallistuma lisälaitteineen ei saa ajon aikana olla mihinkään suuntaan enempää kuin 14°. 3. RUOHON TAAKSEPUHALLUSOHJAIN

Sopii CM-sarjan malleihin (ei LT 2213 -sarjaan). 960 71 00-41 Tutustu valikoimaamme osoitteessa www.jonsered.fi Tarvitsetko apua oikean koneen valinnassa? Kaikki tuotetiedot ja ajankohtaiset tarjoukset on esitelty kotisivullamme.

52


PUUTARHATRAKTOREIDEN LISÄVARUSTEET

MUITA KÄTEVIÄ LISÄVARUSTEITA 5. SUOJAPEITE

Kätevä suojapeite varastointia varten. Alareunassa säädettävä kiristysnaru ja tuuletusaukot. Saatavana kaksi eri kokoa traktorimallin mukaan. Suojapeite sivullepuhaltaviin, pienikuomuisiin traktoreihin, 504 98 13-80 Suojapeite sivullepuhaltaviin, suurikuomuisiin traktoreihin ja CM-traktoreihin, 504 98 13-82 6. PUSKURI

Jonsered-traktoreiden etuosaan asennettava käytännöllinen puskuri suojaa tehokkaasti kuomua. Kaikki mallit, 954 12 00-49 7. KÄSINOJASARJA

Lisää käyttömukavuutta. Sopii malleihin LT 2218 A, LT 2216 A2 ja LT 2223 A2 vuodesta 2008 lähtien. 532 42 14-99 8. KUORMAUSLUISKAT

Käytännöllinen luiska on suolaveden kestävää alumiinia. Luiskassa on erityyppisille renkaille sopiva tehokas liukueste. Sopii perävaunuihin, joiden korkeus on enintään 700 mm. Enimmäiskuorma 1000 kg/pari. Kaareva, 1,5 m, 505 69 90-41 Kaareva, 2,0 m, 505 69 90-43

9. KUULONSUOJAIMET, PEHMUSTETTU SANKA

Kevyet. Sangassa mukava ja ilmava pehmustus. Noin 20 % : n säätövara. Täyttää normin EN 352-1 vaatimukset. 504 98 17-10 Vaihtopehmustesarja, 505 66 53-26 Kertakäyttöinen hygieniasarja, 505 66 53-31 10. RADIOKUULONSUOJAIMET

Tehokkaasti vaimentavat, mukavat, anatomisesti muotoillut kuulonsuojaimet. FM-radiossa on erinomainen kuuluvuus ja hyvä äänentoisto. AUX-tuloliitäntä MP3-soittimelle ja radiopuhelimelle. Helppokäyttöiset painikkeet. Saatavana sankamalli ja kypärään kiinnitettävä malli. Sankamalli, 578 27 50-01 Kypäräsovitteinen, 578 27 50-02 11. POLTTOAINEKANNU – UUTUUS!

15 litran polttoainekannu on suunniteltu erityisesti pyörillä varustetuille koneille. Kolme ainutlaatuisesti sijoitettua ergonomista kahvaa helpottavat kannun nostamista ja kantamista. Kaatonokan avulla polttoaineen täyttö sujuu tarkasti ja läikyttämättä. Polttoainekannu, 585 05 87-01 Käytä aina Jonseredin testattuja ja hyväksyttyjä alkuperäisosia ja -tarvikkeita. Jonsered®-jälleenmyyjältä ja osoitteesta www.jonsered.fi saat lisätietoja siitä, mitkä lisävarusteet sopivat sinun Jonseredajoleikkuriisi. 53


LT 2320 A2

LT 2218 A

LT 2217 A

LT 2216

LT 2213 A

Moottori

Jonsered V-Twin by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 3125

Teho, kW / rpm

11,6/2600

9,2/2600

9,0/2600

8,9/2500

6,6/2800

Polttoainesäiliön tilavuus, litraa

15,2

7,6

5,7

5,7

5,7

Generaattori, A

3×5

9

3×5

3×5

3×5

Akun kapasiteetti, V/Ah

12/28

12/28

12/28

12/28

12/20

Voimansiirto

Hydrostaattinen (polkimet)

Hydrostaattinen (vipu)

Hydrostaattinen (vipu)

Manuaalinen (6+1)

Hydrostaattinen (polkimet)

Leikkuuleveys, cm

117

107

97

97

77

Leikkaamatta jäävä alue, cm**

114

120

137

137

130

Leikkuukorkeus, min.–maks., mm

26 – 102

26 – 102

26 – 102

26 – 102

20 – 80

Leikkuumenetelmät

Sivullepuhallus

Sivullepuhallus

Sivullepuhallus

Sivullepuhallus

Sivullepuhallus

Terien kytkentä

Manuaalinen

Manuaalinen

Manuaalinen

Manuaalinen

Rengaskoko, tuumaa edessä/takana

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

Ruohonkerääjän tilavuus, litraa

Peruskone, pituus, cm

189 (ml. puskuri)

175

175

175

172

Peruskone, leveys, cm (ohjain ylhäällä)

122

111

103

103

93

Peruskone, korkeus, cm

112

103

100

100

101

Paino, kg

245

188

185

185

172

OMINAISUUDET

• • • • • • • •

• • • • • •

• •

• •

VALINTATAULUKKO

Ympärivuotinen usein toistuva käyttö – suuret nurmialueet Ympärivuotinen usein toistuva käyttö – keskikokoiset nurmialueet Ympärivuotinen käyttö – suuret pihat Yleiskäyttö kesäisin – suuret pihat

TEKNISET TIEDOT

Poljinkäyttöinen automaattivaihteisto Ruohonkerääjä Bioleikkuun valinta ajon aikana Matalalattiarunko Valettu etuakseli Premium-istuin Käyttötuntimittari Ajovalot Vesiletkuliitäntä

* Lisävaruste ** Mitattu ulkokehältä. 1

Toimitusmyynti.

54

*

*

*

• •

*

• •

Sähköinen kytkentä 13×5-6"/ 16×6,5-8"

• • • • •


LT 2320 CMA2

LT 2317 CMA2

LT 2317 CMA

LT 2316 CM 1

LT 2213 CA

LT 2213 C

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 3125

Jonsered V-Twin by Briggs & Stratton

Jonsered V-Twin by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 3125

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 3125

6,6/2800

11,6/2600

9,4/2500

9,0/2600

8,9/2600

6,6/2800

6,6/2800

5,7

7,6

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

3×5

3×5

16

3×5

3×5

3×5

3×5

12/20

12/14

12/14

12/14

12/14

12/20

12/20

Manuaalinen (6+1)

Hydrostaattinen (polkimet)

Hydrostaattinen (polkimet)

Hydrostaattinen (vipu)

Manuaalinen (6+1)

Hydrostaattinen (polkimet)

Manuaalinen (6+1)

77

107

97

97

97

77

77

130

102

107

107

107

131

131

20 – 80

26 – 102

26 – 102

26 – 102

26 – 102

20 – 80

20 – 80

Sivullepuhallus

Keruu/bioleikkuu

Keruu/bioleikkuu

Keruu/bioleikkuu

Keruu/bioleikkuu

Keruu

Keruu

Manuaalinen

Manuaalinen

Manuaalinen

Manuaalinen

Manuaalinen

Sähköinen kytkentä

Manuaalinen

13×5-6"/ 16×6,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

320

220

220

220

200

200

172

264 (ml. puskuri)

251

242

242

226

226

93

112

103

103

103

88

88

101

112

112

106

106

101

101

172

266

242

234

232

190

190

• • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • •

• •

• • •

• •

• • •

• • • • •

• • • • •

Moottorin teho ilmoitetaan tyypillisen tuotantomoottorin keskimääräisenä nettotehona (tietyllä kierrosluvulla). Teho mitataan SAE-standardin J3149 / ISO 1585 mukaisesti. Sarjatuontantomoottoreiden arvot saattavat poiketa tästä arvosta. Koneeseen asennetun moottorin todellinen teho määräytyy käyntinopeuden, ympäristöolojen ja muiden muuttujien mukaan.

55

TUOTEOPAS: PUUTARHATRAKTORIT

LT 2213


RUOHONLEIKKUUN NYKYISILLE JA TULEVILLE YSTÄVILLE Uskomme, että on olemassa oikeastaan vain kahdenlaisia ihmisiä: toiset heistä pitävät ruohonleikkuusta ja toisille se on välttämätön paha. Jostakin syystä Jonsered®-ruohonleikkurin käyttäjät tuntuvat kuuluvan ensimmäiseen myönteisempään ryhmään. Syynä lienee Jonsered-ruohonleikkureiden erinomainen luotetta-

56

vuus, tehokas leikkuulaite ja kiistaton helppokäyttöisyys. Vai olisiko kyse vain yksinkertaisesti siitä, että lopputulos on aina erinomainen. Jos haluat kuulua niihin, joiden mielestä ruohonleikkuu on mukavaa, tutustu seuraavilla sivuilla esiteltyyn ruohonleikkurivalikoimaamme.


RUOHONLEIKKURIT www.jonsered.fi

JONSERED LM 2153 CMDAE Keskisuurille ja suurille nurmikoille sopiva vankka ruohonleikkuri on varustettu monilla leikkuutyötä helpottavilla ominaisuuksilla. Sähkökäynnistys, vetävät pyörät ja ergonominen työntöaisa varmistavat käyttömukavuuden. Valittavana on kolme kätevästi vaihdettavaa leikkuumenetelmää: keruu, bioleikkuu ja sivullepuhallus. Ks. sivu 59.

57


VANKAT JA TEHOKKAAT RUOHONLEIKKURIT SUURILLE NURMIKOILLE Jonsered® tarjoaa monia erilaisia leikkurimalleja suurten nurmikoiden leikkaamiseen. Kaikissa ruohonleikkureissa on vahva Briggs & Stratton -moottori sekä leveä ja vankka leikkuukotelo. Useimmissa malleissa on tilava ruohonke-

rääjä ja portaaton nopeudensäätö, mikä parantaa leikkuutyön tehokkuutta ja turvallisuutta. Jos haluat ajaa todella mukavasti, valitse malli, jossa on sähkökäynnistys ja keskitetty leikkuukorkeuden säätö.

VALINTAOPAS LM 2156 CMDA

LM 2155 MD

LM 2153 CMDAE

LM 2153 CMDA

Ruohonkeruu Ulospuhallus Bioleikkuu Lisätietoja valikoimasta on sivuilla 62 – 63.

58

* Tietoa moottorin nimellistehosta on sivulla 63.


TEHOKAS KERUUTOIMINTO Jonseredin tehokkaat, keräävät ruohonleikkurit soveltuvat niin ruohon, lehtien kuin pienten risujenkin keräämiseen. Leikkuumenetelmän voi vaihtaa kätevästi keruutoiminnosta ulospuhaltavaksi ja alle jättäväksi.

INTUITIIVINEN SÄHKÖKÄYNNISTYSPAINIKE Kätevästi ylemmässä kahvassa, hyvin ulottuvilla oleva painike helpottaa työskentelyä.

JONSERED LM 2156 CMDA Briggs & Stratton 875e Series, 3,3 kW*, leikkuuleveys 56 cm.

JONSERED LM 2155 MD Briggs & Stratton 650e Series, 2,5 kW*, leikkuuleveys 55 cm.

JONSERED LM 2153 CMDAE Briggs & Stratton 650e Series, 2,4 kW*, sähkökäynnistys, leikkuuleveys 53 cm.

JONSERED LM 2153 CMDA Briggs & Stratton 650e Series, 2,4 kW*, leikkuuleveys 53 cm.

59

NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

BIOLEIKKUUTOIMINTO Jonsered-ruohonleikkureiden bioleikkuutoiminto hienontaa leikkuujätteen pieneksi silpuksi, joka palautuu nurmikon ravinteeksi.


LUOTETTAVAT JA HELPPOKÄYTTÖISET RUOHONLEIKKURIT KESKIKOKOISILLE PIHOILLE Jonsered-valikoimassa on monia pienen tai keskikokoisen nurmikon leikkaamiseen soveltuvia vaihtoehtoja. Kaikissa pienemmissä Jonsered®-ruohonleikkureissa on tehokas

leikkuulaite, joka takaa erinomaisen tuloksen pienillä ja keskikokoisilla nurmikoilla. Koneen kompakti koko helpottaa varastointia, erityisesti ahtaissa säilytystiloissa.

VALINTAOPAS LM 2147 CMDAE

LM 2147 CMD LM 2147CM

LM 2146 CMD

LM 2146 M

LM 2150 SM LM 2150 S

LM 2040 HF

LM 2040 H

Ruohonkeruu Ulospuhallus Bioleikkuu Lisätietoja valikoimasta on sivuilla 62 – 63.

60

* Tietoa moottorin nimellistehosta on sivulla 63.


TEHOKAS KERUUTOIMINTO Jonseredin tehokkaat, keräävät ruohonleikkurit soveltuvat niin ruohon, lehtien kuin pienten risujenkin keräämiseen. Leikkuumenetelmän voi vaihtaa kätevästi keruutoiminnosta ulospuhaltavaksi ja alle jättäväksi.

VESILETKULIITÄNTÄ Gardena-liitännällä varustetuissa malleissa leikkuukotelo voidaan puhdistaa helposti kiinnittämällä leikkuukoteloon puutarhaletku.

JONSERED LM 2147 CMDAE Briggs & Stratton 675e Series, 2,4 kW*, sähkökäynnistys, leikkuuleveys 46 cm.

JONSERED LM 2147 CMD/CM Briggs & Stratton 675e Series, 2,4 kW*, leikkuuleveys 46 cm. (CMD on yksinopeuksinen ja CM työnnettävä).

JONSERED LM 2146 M Briggs & Stratton 450e Series, 1,6 kW*, leikkuukotelo muovia, leikkuuleveys 46 cm.

JONSERED LM 2150 SM/S Briggs & Stratton 450e Series, 1,6 kW* leikkuuleveys 50 cm.

JONSERED LM 2146 CMD Briggs & Stratton 450e Series 1,6 kW, leikkuuleveys 46 cm.

JONSERED LM 2040 HF Leikkuuleveys 40 cm.

JONSERED LM 2040 H Leikkuuleveys 40 cm.

61

NEROKKAITA OMINAISUUKSIA

BIOLEIKKUUTOIMINTO Jonseredin ruohonleikkureiden bioleikkuutoiminto hienontaa leikkuujätteen pieneksi silpuksi, joka palautuu nurmikon ravinteeksi.


LM 2156 CMDA

LM 2155 MD

LM 2153 CMDAE

LM 2153 CMDA

LM 2147 CMDAE

Moottori

B&S 875e Series

B&S 650e Series

B&S 650e Series

B&S 650e Series

B&S 675e Series

Teho, kW

3,3

2,5

2,4

2,4

2,4

Sylinteritilavuus, cc

190

190

190

190

190

Leikkuuleveys, cm

56

55

53

53

46

Leikkuukotelon materiaali

Teräs

Teräs

Teräs

Teräs

Teräs

Paino, kg

37

34

41

36

35

Vaihteisto, vaihteiden määrä

Automaattinen

1

Automaattinen

Automaattinen

Automaattinen

Leikkuukorkeus, mm

30 –105

33 – 89

31 – 88

31 – 88

30–70

Leikkuukorkeuden säätö

Yksilöllinen

Pyöräkohtainen

Pyöräkohtainen

Pyöräkohtainen

Keskitetty

Polttoainesäiliö, litraa

1,5

1,5

1,5

1,5

1,0

Pyöräkoko, edessä

8"

8"

8"

8"

7,6"

Pyöräkoko, takana

12"

8"

8"

8"

8,4"

• • • • •

• • • • •

• • • •

• • • • • •

VALINTAOPAS

Ruohonkeruu Ulospuhallus Bioleikkuu

TEKNISET TIEDOT

OMINAISUUDET

Vetävä Sähkökäynnistys Ruohonkerääjä Ruohon sivullepuhallus Ruohon taaksepuhallus Bioleikkuu Vesiletkuliitäntä

62

• •


LM 2146 CMD

LM 2146 M

LM 2150 SM

LM 2150 S

LM 2040 HF

LM 2040 H

B&S 675e Series

B&S 450e Series

B&S 450e Series

B&S 450e Series

B&S 450e Series

_

_

2,4

1,6

1,6

1,6

1,6

190

125

125

125

125

46

46

46

50

50

40

40

Teräs

Teräs

Muovi

Teräs

Teräs

35

30

25

21

21

10,1

9

1/ –

1

30–70

30–80

30–65

27–78

27–78

12–38

12–38

Keskitetty

3-pisteinen

Pyöräkohtainen

Pyöräkohtainen

Pyöräkohtainen

1

0,9

0,9

0,8

0,8

7,6"

7,6"

6,5"

8"

8"

8,4"

8,4"

6,5"

8"

8"

•/ • • • •

• • • • •

• •

TUOTEOPAS: RUOHONLEIKKURIT

LM 2147 CMD LM 2147 CM

Moottorin teho ilmoitetaan tyypillisen tuotantomoottorin keskimääräisenä nettotehona (tietyllä kierrosluvulla, ks. käyttöohjekirja). Teho mitataan SAE-standardin J3149 / ISO 1585 mukaisesti. Sarjatuontantomoottoreiden arvot saattavat poiketa tästä arvosta. Koneeseen asennetun moottorin todellinen teho määräytyy käyntinopeuden, ympäristöolojen ja muiden muuttujien mukaan.

63


KÄÄNTYVÄ TAKAKAHVA Kääntyvä takakahva helpottaa sekä pysty- että vaakasuunnassa leikkaamista.

SPIN START™ -KEVYTKÄYNNISTYS Spin Start™ helpottaa koneen käynnistystä ja vähentää siihen tarvittavaa voimaa jopa 40 %.

HILJAINEN MELUTASO Koneen hiljainen käyntiääni häiritsee vähemmän naapureita.

PIDÄ PENSASAITA SIISTINÄ Haluaisitko helpottaa pensaiden ja pensasaitojen leikkuutyötä? Jos vastasit kyllä, suosittelemme sinulle suorituskykyistä pensasleikkuria. Jonseredilla on useita kevyitä ja hiljaisia

koneita, joissa on erinomainen tärinänvaimennus ja hyvä ulottuvuus. Jos haluat mahdollisimman ergonomisen koneen, valitse kääntyvällä takakahvalla varustettu malli.

JONSERED HT 2218 JONSERED HT 2223 T 21,7 cc, 0,6 kW, 4,6/4,9 kg.

JONSERED HT 2105 E JONSERED HT 2106 ET 0,58/0,7 kW, 3,3/3,6 kg.

Lisätietoja valikoimasta on sivulla 68.

64


KÄYTTÖMUKAVUUTTA Uudet puhaltimet ovat tasapainoisia ja helposti käsiteltäviä.

KERUUSARJA Lehdet ja roskat on helppo kerätä pussiin BV 2126 -mallin mukana toimitettavan keruusarjan avulla.

BIOLEIKKUUTOIMINTO BV 2126 -mallin bioleikkuuterät silppuavat leikkuujätteen parantaen keruukapasiteettia.

HYVÄLLÄ PUHALTIMELLA TYÖ SUJUU Tehokkaalla puhaltimella on helppo pitää paikat siistinä sekä kerätä nurmikolle ja kulkuväylille varisseet lehdet ja roskat. Moni vaihtaakin haravan ja harjan tehokkaaseen

puhaltimeen. Kannettavassa Jonsered BV 2126 -puhaltimessa on sekä puhallus- että silppuava keruutoiminto.

JONSERED BV 2126 28,0 cc, 0,8 kW, 4,4 kg, 58 m/s.

JONSERED B 2126 28,0 cc, 0,8 kW, 4,3 kg, 58 m/s.

Lisätietoja valikoimasta on sivulla 68.

65


HELPPO KÄYNNISTÄÄ Briggs & Stratton Snow Series -moottorit käynnistyvät myös kovalla pakkasella. Suuremmissa lumilingoissa on lisäksi käynnistystä helpottava sähkökäynnistys.

TEHOSTETTU OHJAUS Pyörien vapaakytkennällä, ns. ohjaustehostimella, voit kytkeä joko yhden tai molemmat pyörät vapaaksi, jolloin linkoa on helpompi kääntää ja hallita. Malleissa ST 2111 ja ST 2109 on työmukavuutta parantavat lämpökahvat.

VARMA PITO Karkeakuvioiset renkaat takaavat varman pidon.

SUURITEHOISET LUMILINGOT Tänä talvena lumityöt sujuvat entistä helpommin ja tehokkaammin – ainakin, jos olet ehtinyt hankkia Jonseredin lumilingon ennen ensimmäisiä sankkoja lumisateita. Kaikki Jonseredin lumilingot toimivat kaksivaiheperiaatteella, ja niiden tehokkaat syöttökierukat pystyvät käsittelemään

JONSERED ST 2111 E Briggs & Stratton Snow Series MAX (1650 Series), 7,4 kW/3600 rpm, työleveys 76 cm.

Lisätietoja valikoimasta on sivulla 69.

66

myös tiivistä lunta ja kovakuorista hankea.Tehokkaissa, mutta helppokäyttöisissä koneissa on erityisesti lumilinkoihin suunniteltu Briggs & Stratton -moottori, hyvin ulottuville sijoitetut hallintalaitteet sekä ajovalot.

JONSERED ST 2109 E Briggs & Stratton Snow Series MAX (1450 Series), 6,7 kW/3600 rpm, työleveys 68 cm.

JONSERED ST 2106 Briggs & Stratton Snow Series MAX (800 Series), 3,5 kW/3600 rpm, työleveys 61 cm.


ERGONOMINEN AISA Lujasti kiinnitettyä vankkarakenteista aisaa voi säätää pystysuunnassa mahdollisimman ergonomiseen työasentoon.

PERUUTUSVAIHDE Parantaa hallittavuutta huomattavasti. Koneen kääntäminen ja juuttuneen koneen irrottaminen on helppoa. Vähentää selkään ja käsivarsiin kohdistuvaa rasitusta.

KULJETUSPYÖRÄ Helpottaa siirtymistä työalueelta toiselle. Kuljetuspyörän asento on helppo ja nopea vaihtaa kuljetusasennosta työasentoon.

VANKAT, TEHOKKAAT JYRSIMET Vankka jyrsin on korvaamaton apu esimerkiksi perunamaan ja uuden maapalstan muokkauksessa. Jonseredin tehokkaat jyrsimet palvelevat uskollisesti vuodesta toiseen. CT 2105 R -mallissa on vetopyörästö ja takaosassa ajosuuntaa vastaan

JONSERED CT 2105 R Peruutusvaihde, työleveys 43 cm, 2,7 kW/3200 rpm.

pyörivä 43 cm leveä jyrsinterä, joka pystyy muokkaamaan hyvinkin kovaa maata. CT 2166- ja CT 2154 -mallit ovat tehokkaita, helppokäyttöisiä jyrsimiä, jotka sopivat maanomistajille ja vaativille kotikäyttäjille.

JONSERED CT 2166 Peruutusvaihde, työleveys 85 cm, 3,7 kW/3400 rpm.

JONSERED CT 2154 Peruutusvaihde, työleveys 60 cm, 3,3 kW/3300 rpm.

Lisätietoja valikoimasta on sivulla 69.

67


PENSASLEIKKURIT

HT 2223 T

HT 2218

HT 2106 ET

HT 2105 E

TEKNISET TIEDOT

Sylinteritilavuus, cc

21,7

21,7

Teho, kW

0,6

0,6

0,7

0,58

Paino, kg

4,9

4,7

3,6

3,3

Polttoainesäiliö, litraa

0,4

0,4

Terän pituus, mm

600

450

600

560

Suositeltu oksan maksimihalkaisija, mm

20

20

22

17

Leikkuunopeus, leikkuuta/min

4050

4050

2400

3600

93

93

97

97

4,1/3,6

2,9/4,9

2,4/2,4

4,7/4,7

• • • • •

• • • •

• •

Äänenpainetaso käyttäjän korvan kohdalla, dB(A) * Ekvivalentti tärinätaso, (ahv, eq) etu-/takakahva, m/s² *** OMINAISUUDET

Hiljainen moottori Käännettävä takakahva Tärinänvaimennus Spin Start™ Polttoainepumppu

PUHALTIMET

BV 2126

B 2126

Sylinteritilavuus, cc

28,0

28,0

Suurin teho, kW

0,8

0,8

Paino, kg

4,4

4,3

Ilmannopeus, m/s

58

58

Ilmavirta, vakiovarustein, m³/min

12

12

Äänenpainetaso käyttäjän korvan kohdalla, dB(A) ****

92

92

Taattu äänentehotaso, LWA dB(A) *****

107

107

Ekvivalentti tärinätaso (ahv, eq) kahva, m/s² ******

11,1

11,1

• • • • • • •

• • •

TEKNISET TIEDOT

OMINAISUUDET

Säädettävä puhallusputken pituus Vakionopeuden säädin Polttoainepumppu Imusarja Spin Start™ Comfort-kahva Bioleikkuu

68


ST 2111 E

ST 2109 E

ST 2106

Moottori

B&S Snow Series MAX (1650 Series) OHV

B&S Snow Series MAX (1450 Series) OHV

B&S Snow Series MAX (800 Series) OHV

Nettoteho / esiasetettu rpm, kW/rpm

7,4/3600

6,7/3600

3,5/3600

Sylinteritilavuus, cc

342

305

205

Työleveys, cm

76

68

61

TUOTEOPAS: PENSASLEIKKURIT, PUHALTIMET, LUMILINGOT JA JYRSIMET

LUMILINGOT

TEKNISET TIEDOT

Polttoainesäiliö, litraa

3,0

3,0

3,0

Rengaskoko

16"

16"

16"

OMINAISUUDET

• • • • • •

• • • • • •

• • •

CT 2105 R

CT 2166

CT 2154

Moottori

B&S 800 Series

Subaru EP17

Subaru EP16

Nettoteho / esiasetettu rpm, kW/rpm

2,7/3200

3,7/3400

3,3/3300

Sylinteritilavuus, cc

205

169

169

Työleveys, cm

43

85

60

Muokkaussyvyys, cm

15

28

28

Syvyydensäätö, asentoja

7

Rengaskoko

16"

Sähkökäynnistys Ohjaustehostin 2-vaihejärjestelmä Lämpökahvat Tasauspyörästön lukitus Ajovalot

JYRSIMET

TEKNISET TIEDOT

* Äänenpaineen ekvivalenttitaso käyttäjän korvan kohdalla, mitattu EN ISO 22868 -standardin mukaan, dB(A). Koneen äänenpaineen ekvivalenttitasosta ilmoitettuihin tietoihin sisältyy 1 dB(A):n tyypillinen tilastollinen hajonta (standardipoikkeama). *** Tärinän ekvivalenttitaso (ahv, eq) kahvoissa, mitattu EN ISO 22867 -standardin mukaan, m/s². Tärinän ekvivalenttitasosta ilmoitettuihin tietoihin sisältyy 1 m/s²:n tyypillinen hajonta (standardipoikkeama). **** Äänenpaineen ekvivalenttitaso käyttäjän korvan kohdalla, mitattu EN15503 -standardin mukaan, dB (A). Äänenpaineen ekvivalenttitaso lasketaan työsyklin aikana, jolloin konetta käytetään tyhjäkäynnillä 1/7 ajasta ja kiihdytetään 6/7 ajasta. Koneen äänenpaineen ekvivalenttitasosta ilmoitettuihin tietoihin sisältyy 1 dB(A):n tyypillinen tilastollinen hajonta (standardipoikkeama). ***** Ympäristölle aiheutetut melupäästöt on mitattu äänentehona (LWA) EY-direktiivin 2000/14/EY mukaisesti. Taattu äänentehotaso sisältää sekä tuotannossa että melunmittauksessa 1–3 dB(A):n poikkeaman. ****** Tärinän ekvivalenttitaso (ahv, eq) kahvoissa, mitattu EN 15503 -standardin mukaan, m/s². Tärinän ekvivalenttitaso lasketaan työsyklin aikana, jolloin konetta käytetään tyhjäkäynnillä 1/7 ajasta ja kiihdytetään 6/7 ajasta. Tärinän ekvivalenttitasosta ilmoitettuihin tietoihin sisältyy 1 m/s²:n tyypillinen tilastollinen hajonta (standardipoikkeama). Moottorin teho ilmoitetaan tyypillisen tuotantomoottorin keskimääräisenä nettotehona (tietyllä kierrosluvulla, ks. käyttöohjekirja). Teho mitataan SAE-standardin J3149 / ISO 1585 mukaisesti. Sarjatuontantomoottoreiden arvot saattavat poiketa tästä arvosta. Koneeseen asennetun moottorin todellinen teho määräytyy käyntinopeuden, ympäristöolojen ja muiden muuttujien mukaan.

69


METSÄTÖIHIN SUUNNITELLUT VAATTEET SUOJAAVAT JA PARANTAVAT TYÖMUKAVUUTTA Jonsered tarjoaa täydellisen valikoiman metsätöihin suunniteltuja huippulaadukkaita turvavaatteita. Tämän vuoden malleissa on moderni leikkaus ja useita käytännöllisiä yksityiskohtia, ja valmistusmateriaaleina ovat kestävät ja käytössä miellyttävät kankaat. Huomioväri

70

ja heijastava Jonsered-logo näkyvät hyvin myös aamu- ja iltahämärässä. Mallistossa on kolme eri tasoa – Basic, Pro Light ja Stretch – yksilöllisten vaatimusten ja mieltymysten täyttämiseksi.


TURVA-ASUT JA LISÄVARUSTEET www.jonsered.fi

KYPÄRÄN RADIOKUULONSUOJAIMET Miellyttävät kuulonsuojaimet on helppo kiinnittää Jonsered-kypärään. Varustettu FM-radiolla. Lue lisää sivulta 80.

71


TESTATTU JA HYVÄKSYTTY Satunnaisotannalla valittuja EuroTest-merkittyjä vaatteita testataan säännöllisesti, jotta varmistetaan vaatteiden vastaavan voimassa olevia turvavaatimuksia.

MITEN SE TOIMII Pitkäkuituinen viiltosuojamateriaali suojaa käyttäjää. Jos sahan pyörivä ketju osuu vaatteeseen, viiltosuojan kuidut tukkivat moottorisahan vetolaitteiston.

KEVYT TURVAOMINAISUUS Modernissa turvavaatteessa on kuusi- tai yhdeksänkerroksinen viiltosuoja. Vaate on kevyempi ja mukavampi käytössä suojaustason ollessa ennallaan.

MODERNI MATERIAALI Kestävää Cordura-tekokuitumateriaalia käytetään vaatteissa, jotka on suunniteltu ankarissa oloissa tehtäviin vaativiin töihin. Kuumuutta kestävä, vahvoista synteettisistä kuiduista koostuva aramidi on sekä luja että kevyt materiaali, joka on käytössä mukava.

TOIMI VIISAASTI JA PUKEUDU TURVALLISESTI Moottorisahaa tai raivaussahaa käyttävän on aina tärkeää suojata itsensä hyväksytyillä, laadukkailla turvavarusteilla. Jonsered®-turvavaatteet vastaavat eri markkinoilla voimassa olevia vaatimuksia ja standardeja. Ne on tehty kovaan kulu-

tukseen, pitkiin työvuoroihin ja vaativiin olosuhteisiin. Vaatteiden istuvuus ja turvaominaisuudet kestävät pesua kerta toisensa jälkeen.Turva-asut ovat hyvin istuvan leikkauksen ansiosta erittäin mukavat käytössä.

MALLI A

Jonseredin viiltosuojallisista housuista on saatavana A-malli. Varjostetut alueet osoittavat suojaavan viiltosuojamateriaalin sijainnin. Edessä

72

Takana


TURVA-ASUT JA LISÄVARUSTEET

1. TURVAPUSERO, STRETCH – UUTUUS!

2. TURVAHOUSUT, STRETCH 20 A (MALLI A) – UUTUUS!

Punaisesta huomiovärisestä kankaasta valmistetussa puserossa on moderni, vartaloa myötäilevä leikkaus. Edistyksellisen, joka suuntaan joustavan materiaalin ansiosta työskentely on ergonomista ja miellyttävää. Kulutukselle alttiit kohdat on vahvistettu Cordura-nailonilla, ja muotoonommellut hihat lisäävät mukavuutta ja helpottavat liikkumista. Pidennetyt etu- ja takakappale pysyvät vyön alla työskentelyn aikana. Kainaloissa on vetoketjulliset tuuletusaukot, selässä tuuletuskaarroke ja korkeassa kauluksessa miellyttävä pehmeä kangasvuori. Kaksi kätevää vetoketjullista rintataskua. Heijastinnauhat hartioilla ja heijastava logo parantavat näkyvyyttä hämärässä. 580 72 57-XX

Punaisesta huomiovärisestä kankaasta valmistetuissa housuissa on moderni, vartaloa myötäilevä leikkaus. Edistyksellisen, joka suuntaan joustavan materiaalin ansiosta työskentely on mukavaa ja ergonomista. Housuissa on viiltosuoja (20 m/s). Korotettu takakappale suojaa selkää ja estää puseron nousemisen housujen vyötärön yläpuolelle työskentelyn aikana. Heijastinnauha ja heijastava logo lisäävät työskentelyn turvallisuutta hämärässä. Edessä ja takana on napit irrotettavia olkaimia varten (sis. toimitukseen). Mukavuutta parantavat ja liikkumista helpottavat muotoonommellut polvet on vahvistettu kestävyyttä lisäävällä aramidilla. Takakappaleissa on vetoketjulliset tuuletusaukot, ja myös takataskut on suunniteltu hengittäviksi. Oikeassa lahkeessa on mittatasku ja vasemmassa lahkeessa vetoketjullinen sivutasku. 580 72 58-XX

73


1. TURVAPUSERO PRO-LIGHT – UUTUUS!

2. TURVAHOUSUT, PRO-LIGHT 20 A (MALLI A) – UUTUUS!

Ammattikäyttöön soveltuva huomiovärinen turvapusero on valmistettu lujasta 100 % Ultra-polyesteristä. Hihojen alaosat on vahvistettu erityisen hyvin kulutusta kestävällä Cordura-nailonilla. Puseron kainaloissa on vetoketjulliset tuuletusaukot ja hartiaosassa tuuletuskaarroke. Kaksi vetoketjullista etutaskua, muotoonommellut hihat ja ranteissa painonapit. Heijastinnauha ja heijastava logo hartioilla parantavat näkyvyyttä työskenneltäessä hämärässä. 580 72 49-XX

Hyvin istuvat, käytössä mukavat turvahousut. Saatavana vyötäröja haalarimalli. Etukappaleet erittäin hyvin kulutusta kestävää Cordura-nailonia, muutoin 100 % Ultra-polyesteriä. Hyväksytty viiltosuoja (20 m/s). Heijastinnauhat ja heijastava logo parantavat näkyvyyttä hämärässä. Housujen takana on vetoketjulliset tuuletusaukot ja leveä vyötäröresori. Korotettu takakappale suojaa selkää ja estää puseron nousemisen housujen vyötärön yläpuolelle työskentelyn aikana. Oikeassa lahkeessa on mittatasku. Haalarissa on kaksi kätevää vetoketjullista rintataskua sekä kengänvarren päälle vedettävä sisälahje. 580 72 50-XX 580 72 51-XX, haalari

74


TURVA-ASUT JA LISÄVARUSTEET

3. TURVAHOUSUT, BASIC 20 A (MALLI A) – UUTUUS!

4. HUOMIOVÄRINEN PUSERO, EN 471 – UUTUUS!

Turvahousut ovat kulutusta kestävää polyesteriä ja puuvillaa, ja niissä on hyväksytty viiltosuoja 20 m/s. Saatavana vyötärö- ja haalarimalli. Erinomainen valinta moottorisahaa satunnaisesti käyttävälle. Housuissa on kaksi etutaskua, mittatasku ja vetoketjullinen takatasku. Takana olevat vetoketjulliset tuuletusaukot varmistavat hyvän ilmanvaihdon. Lahkeen heijastava logo lisää työskentelyn turvallisuutta hämärässä. Olkainmallissa on kaksi käytännöllistä vetoketjullista rintataskua. 580 72 16-XX, vyötärömalli 580 72 17-XX, haalari

Huomiovärisen, hyvin istuvan puseron materiaali on 85 % polyesteriä ja 15 % puuvillaa. Kainaloiden vetoketjulliset tuuletusaukot ja hengittävä olkakaarroke pitävät olon mukavana myös raskaassa työssä ja helteisinä päivinä. Puserossa on rintataskut. Joustava nauha vyötärön ja helman säätämiseen. Huomiovärinen pusero on testattu ja hyväksytty normien EN 471:2004 ja A1 2007 (luokka 3) mukaan. 585 62 34-XX

75


1. SADETAKKI

3. HIHALLINEN SADEVIITTA

Sadetakin materiaali on stretch-polyesteria. Takissa on hitsatut saumat, täysvetoketju, painonappikiinnitys ja puhelintasku. Etuosa on kulutusta kestävää materiaalia. Sadetakissa on pehmeä kangas kauluksen sisäpuolella, ja hihansuut ovat säädettävissä. Täyttää normin EN 343 vaatimukset. Koot S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60. 504 98 89-XX

Sadeviitassa on edestä säädettävä napitus ja pitkät, painonapeilla suljettavat hihat. Viitan selkäosa on pitkä, ja siinä on vettä poistava vesiura. Yksi koko. Täyttää normin EN 343 vaatimukset. 504 98 17-71

2. SADEHOUSUT

Sadehousujen materiaali on stretch-polyesteria. Vyötäröllä oleva verkkokankaasta valmistettu säädettävä resori varmistaa hyvän ilmanvaihdon. Hitsatut saumat. Täyttää normin EN 343 vaatimukset. Koot S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60. 504 98 79-XX

76

4. YKSIKERROKSINEN ALUSASU

Alusasu 100 % polyesteria. Interlock-neulos sisältää sekä kehrättyä että teksturoitua polyesteria. Siirtää kosteuden iholta seuraavaan vaatekerrokseen. Hyvä hengittävyys parantaa työmukavuutta. Kevyt materiaali, 140 g/m². Paita, 544 96 18-XX (46, 50, 54, 58) Housut, 544 96 19-XX (46, 50, 54, 58)


TURVA-ASUT JA LISÄVARUSTEET

5. OLKAIMET

7. POLVISUOJAT

Varustettu nipistimillä tai nahkalenkeillä. Leveys 5 cm. Nipistimillä, 504 98 16-56 Nahkalenkeillä, 504 98 16-60

Vaahtomuovisia polvisuojia voidaan käyttää trimmaus- ja raivaustyössä. Sopivat puutarhatyöhön tarkoitettuihin työhousuihin. Toimitetaan pareittain, yksi koko. 505 62 26-99

6. VYÖ

Musta. Paksua nahkaa. Vahva solki. Leveys 4 cm, pituus 125 cm. 504 98 15-85

77


1. TURVASAAPPAAT, LIGHT

3. LÄMPÖPOHJALLINEN

Kevyiden turvasaappaiden etupuolella on viiltosuoja. Voimakaskuvioisen pohjan voi nastoittaa. Vahvistettu kantapää suojaa iskuilta ja helpottaa saappaiden riisumista. Tilavat, erinomainen istuvuus. Täyttää normien EN 345 SB E ja EN 381-3, luokan 2 vaatimukset, 24 m/s. Koot 37–50. 504 98 96-XX Nastat, 505 65 43-61

Lämpöä eristävä pohjallinen, jonka alapinnassa on alumiinikalvo. Leikataan sopivan kokoiseksi. 505 65 45-00 4. VILLAPOHJALLINEN

Kestävä ja lämmin pohjallinen 100 % : sta villaa. Alaosan lateksipinnoite pitää pohjallisen paikoillaan. Pesu 40 ºC. Leikataan sopivan kokoiseksi. 504 98 28-01

2. VIILTOSUOJALLISET NAHKAKENGÄT

Polyuretaanikäsitellyt nahkakengät. Vahvistettu pohja, etupuoli jäykempää, mukavuutta ja vakautta lisäävää materiaalia. Uudenlaiset vahvat soljet helpottavat kengän nyörittämistä. Hyväksytty viiltosuoja ja teräskuppikärki. Täyttää normien EN 345-2, S2, ja EN 381-3, luokan 1 vaatimukset, 20 m/s. Koot 39–47. 544 96 48-XX

78

5. KOMFORT-SORMIKKAAT

Kyllästettyä pukinnahkaa ja vettähylkivää polyamidia. Täyttää normin EN 420:1992, luokan 1 vaatimukset. Koot 8, 9, 10 ja 12. 523 75 02-XX


TURVA-ASUT JA LISÄVARUSTEET

6.VIILTOSUOJALLISET KOMFORT-SORMIKKAAT

8. TYÖSORMIKKAAT

Sormikkaat kyllästettyä pukinnahkaa ja vettähylkivää polyamidia. Täyttää normien EN 381-4, -7, EN 420:1992, EN 388, luokan 0 vaatimukset, 16 m/s. Koot 8, 9, 10 ja 12. 523 75 03-XX

Edulliset sormikkaat, joiden kämmenselkä on kangasta, peukalossa vahvike ja kämmenpuoli nahkaa. Tarranauhakiinnitys. Täyttää normin EN 420:1992, luokan 1 vaatimukset. Yksi koko. 523 75 04-10

7. SPANDEX-SORMIKKAAT

Kämmenselkä kangasta ja kämmenpuoli hyvän pidon antavaa pehmeää vuohennahkaa. Tarranauhakiinnitys. Täyttää normin EN 420:1992, luokan 1 vaatimukset. Koot 7, 8, 9, 10 ja 11. 523 75 06-XX

79


1. SUOJAKYPÄRÄ, SEMI PRO

Kevyehköihin metsä- ja puutarhatöihin suunnitellussa kypärässä on kuudesta pisteestä kiinnitettävä muovinen sisäosa, jonka ympärysmitan voi säätää yhdellä kädellä. Sisäosan syvyys voidaan säätää yksilöllisesti kolmeen eri tasoon. Kuulonsuojaimet on muotoiltu mahdollisimman ergonomisiksi. Tehokkaasti näköä suojaava Max Sight -visiiri takaa hyvän näkyvyyden. Kypärä, Semi Pro, 580 75 44-01 2. SUOJAKYPÄRÄ JA MAX SIGHT -VISIIRI

Kypäräyhdistelmässä on Max Sight -visiiri, jonka valohäviö on vain 20 %, sekä silmien-, kuulon- ja niskansuojaimet. Väri on fluoresoiva punainen. Sisäosaa ja kuulonsuojaimia voidaan säätää korkeus- ja sivusuunnassa. Kypärä on CE-hyväksytty normin EN 397 mukaan. Hyväksytty myös kestämään mm. sivuttaisiskuja ja jopa – 40 °C pakkasta. Kuulonsuojaimet täyttävät normin EN 352-3 vaatimukset ja kasvonsuojus normin EN 1731 vaatimukset. Kypäräyhdistelmä, 576 41 23-01 Pelkkä kypäräosa, 504 98 18-02 Muoviset vakiosisäosat, 575 55 76-02 Kasvonsuojus, 505 66 53-37

80

3. SUOJAKYPÄRÄ, JOSSA MAX SIGHT -VISIIRI JA RADIOKUULONSUOJAIMET

Kypäräyhdistelmä sisältää suojakypärän (malli nro 2) ja FM-radiolla varustetut kuulonsuojaimet (malli nro 4). Kypäräyhdistelmä, 581 04 09-01 4. RADIOKUULONSUOJAIMET

Tehokkaasti vaimentavat, mukavat, anatomisesti muotoillut kuulonsuojaimet. FM-radiossa on erinomainen vastaanotto ja hyvä äänentoisto. AUX-tuloliitäntä MP3-soittimelle ja radiopuhelimelle. Helppokäyttöiset painikkeet. Saatavana sankamalli ja kypärään kiinnitettävä malli. Sankamalli, 578 27 50-01 Kypäräsovitteinen, 578 27 50-02 5. SANKAKUULONSUOJAIMET

Kevyet. Sangassa pehmeä ja ilmava pehmustus. Noin 20 % : n säätövara. Täyttää normin EN 352-1 vaatimukset. 504 98 17-10 Vaihtopehmustesarja, 505 66 53-26 Kertakäyttöinen hygieniasarja, 505 66 53-31


TURVA-ASUT JA LISÄVARUSTEET

6. PLEKSIVISIIRILLÄ VARUSTETUT KUULONSUOJAIMET

10. HUURTUMATON KASVONSUOJUS

Samat kuulonsuojaimet kuin kypärässä. Kasvonsuojuksen ja päälakisangan välissä vettähylkivä kangassuojus. Täydellisenä kuvan mukainen. Käytännöllinen mm. ruohoa raivattaessa. Kuulonsuojaimet täyttävät normin EN 352-1 vaatimukset, kasvonsuojus normin EN 166 vaatimukset. 504 98 18-11

Erikoiskäsitelty polykarbonaattikasvonsuojus ei huurru sisäpuolelta. Naarmuuntumaton ulkopinta. Sopii kaikkiin kypäriin ja sankamallisiin kuulonsuojaimiin. CE-hyväksytty normin EN 166 mukaan. 505 66 53-63

7. VERKKOVISIIRILLÄ VARUSTETUT KUULONSUOJAIMET

Samat kuulonsuojaimet kuin kypärässä. Kasvonsuojuksen ja päälakisangan välissä vettähylkivä kangassuojus. Täydellisenä kuvan mukainen. Kuulonsuojaimet täyttävät normin EN 352-1 vaatimukset, kasvonsuojus normin EN 1731 vaatimukset. 504 98 18-21

Kulmaa ja pituutta voidaan säätää. Naarmuuntumattomat, kirkkaat tai harmaat sekä UV-suojatut linssit. Suositellaan käytettäväksi visiirin kanssa. Täyttävät normien EN 166 ja ANSI Z87+ mukaiset vaatimukset. Kirkkaat, 504 06 61-01 Tummennetut, 504 06 61-02

8. KUULONSUOJAIMET

12. MAX SIGHT -VISIIRI

Leveä, hyvin istuva sanka. Täyttää normin EN 352-1 vaatimukset. Pleksikasvonsuojus täyttää normin EN 166 vaatimukset. 10 kpl:n pakkaus, 504 98 02-02

Visiirin vaikutus näkyvyyteen on erittäin pieni. Valohäviö koko verkon alueella on vain 20 %, kun se on tavallisissa visiireissä 30 %. Vettähylkivä verkko säilyttää hyvin muotonsa. Täyttää normin EN1731:2006 mukaiset vaatimukset. Saatavana sekä erikseen että yhdessä kypärän kanssa. 574 61 37-01

9. GARDENER-KUULONSUOJAIMET JA PLEKSIVISIIRI

Käytännölliset kuulonsuojaimet esim. trimmeriä käyttävälle. Erikoisleveän pannan ansiosta istuvuus on hyvä ja päähän kohdistuva paine vähäinen. 504 98 18-60

11. SUOJALASIT

Käytä aina suojalaseja kasvonsuojuksen kanssa, kun käytät trimmeriä tai raivuria. 81


1. LEVEÄ TYÖKALUVYÖ

4. PINOTAVARASAKSET

Tukee hyvin selkää ja vähentää selkään kohdistuvaa kuormitusta. Voidaan varustaa monilla työkaluilla ja tarvikkeilla. 505 69 32-16 Yhdistelmäkotelo, 504 98 16-80 Yhdistelmäkotelo, nahkaa, 504 98 16-81 Takakappale, ristiselkää lämmittävä, 504 98 16-83 Kotelo polkukaatoraudalle, 505 69 32-92

Pinotavarasaksilla saa hyvän otteen tukkeja nostettaessa. Uudessa mallissa on valmiiksi teräviksi hiotut reunat. Karkaistusta erikoisteräksestä valmistettujen vankkojen saksien pinnoite ehkäisee tehokkaasti ruostumista. 20 cm, 574 38 78-01

2. TYÖKALUILLA VARUSTETTU TYÖKALUVYÖ

Työkaluilla varustettu nahkainen työkaluvyö. Kaksi kotelotaskua, nostokoukku ja pinotavarasakset. 504 98 15-80 3. MITTANAUHA

Kevyt. Ainutlaatuisen rakenteen ansiosta nauhan kiristys sekä nauhan ja jousen vaihto on helppoa. Nauhassa merkinnät molemmin puolin. 15 m, 504 98 16-18 20 m, 504 98 16-19

82

5. TUKKISAKSET

Uuden saksimallin koukuissa on pitävän otteen tarjoavat entistä terävämmät hiotut reunat. Karkaistusta erikoisteräksestä valmistettujen vankkojen saksien pinnoite ehkäisee tehokkaasti ruostumista. 30 cm, 574 38 79-01 6. NOSTOKOUKKU

Entistä pidempi koukku, jonka pinnoite ehkäisee tehokkaasti ruostumista. Muotoillusta kahvasta saa mukavan otteen. Mittaasteikko latvojen läpimitan mittaamiseen. 574 38 77-01


TURVA-ASUT JA LISÄVARUSTEET

7. METSÄKIRVES

9. VAPAA-AJAN KIRVES

Pitkävartinen kirves on taottu ruotsalaisesta laatuteräksestä. Erinomainen työväline pienten puiden kaatoon ja karsintaan. Kirveen teräosan paino on 0,85 kg, varren pituus 65 cm. 577 27 32-01

Pieni, monikäyttöinen kirves on taottu ruotsalaisesta laatuteräksestä. Kätevänkokoinen kirves mahtuu reppuun ja sopii hyvin erilaisiin pihatöihin. Kirveen teräosan paino on 0,6 kg, varren pituus 37,5 cm. 577 27 33-01

8. HALKAISUKIRVES

Jykevä, pitkävartinen kirves on taottu ruotsalaisesta laatuteräksestä. Tarkoitettu isojen pölkkyjen halkaisuun. Kirveen teräosan paino on 1,5 kg, varren pituus 75 cm. 577 27 34-01

83


1. KAATOKIILA, METALLIA

5. KAATORAUTA, JOSSA KÄÄNTÖKOUKKU

Magnesiumia, 13 cm. Kevyt. 505 69 47-00

Hammastettu etureuna. Kätevä muovikahva ja luistamista estävä kohouma lisäävät työturvallisuutta. Pituus 76 cm. Kääntökoukku, 505 69 43-02

2. KAATOKIILA, MUOVIA

Iskunkestävää muovia. 5", 505 69 47-02 8", 505 69 47-03 10", 505 69 47-04 3. SUORA HALKAISUKIILA

Laatuteräksestä valmistettu kiila puun halkaisuun. Käytä asianmukaisia kasvojen ja silmien suojaimia, kun käytät halkaisukiilaa. 578 45 68-01 4. POLKUKAATORAUTA, VIKTOR

Teleskooppivartinen polkukaatorauta, jota voi kantaa kotelossa. 504 98 16-92

84

6. PITKÄ KAATORAUTA

Erikoispitkä (130 cm) kaatorauta mahdollistaa entistä suuremman vääntövoiman. Vahvistettu putki parantaa lujuutta. Pitkävartista kahvaa voi käyttää molemmin käsin. 576 77 91-01 Kääntökoukku, 576 78 05-01 7. YHDISTELMÄKAATORAUTA

Yhdistelmäkaatorauta, jossa on erikoismuotoiltu iskutalla, jonka ansiosta käteen kohdistuva tärinä on kiilan kanssa työskenneltäessä minimaalinen. Kahva on muotoiltu käsinnostoa tai jalalla painamista varten. Kaatorauta 47 cm, 577 40 28-01


TURVA-ASUT JA LISÄVARUSTEET

8. RAIVAUSKIRVES

12. OKSASAHA, JOSSA KAARNAVEITSI

Hikkorivarsi ja vaihdettava terä. Hiottu molemmin puolin. 579 00 06-01 Varaterä, 579 00 40-01

Sopii teleskooppivarteen. Sahassa on ns. kaarnaveitsi, joka leikkaa kaarnaa sitä repimättä. Iskunkestävä terä. 505 69 45-66 Varaterä, 505 69 45-77

9. VESURI

Terä karkaistua erikoisterästä ja varsi hikkoripuuta. Mukana muovinen teränsuojus. Kokonaispituus 60 cm (varsi 31 cm). 575 78 61-01 10. TELESKOOPPIVARSI

13. ENSIAPUTARVIKKEET

Sisältö: ensiapuside, 9 erikokoista laastaria, 2 haavapyyhettä, 1 peili, 1 vanupuikko. 502 52 55-01

3-osainen, n. 280 – 510 cm. 502 42 73-01 11. OKSASAHA, ILMAN KAARNAVEISTÄ

Sopii teleskooppivarteen. 505 69 45-76 Varaterä, 505 69 45-87

85


1. KOMBIKANNU – UUTUUS!

4. BENSIINIKANNU, NOKALLINEN

Uusi kannu estää tehokkaasti polttoaineen läikkymisen ja moottorisahan säiliön ylitäytön. Sisältää sekä polttoaine- että ketjuöljysäiliön. Kannussa on myös uudet kaksipuoliset lokerot työkaluja ja pieniä varaosia varten. Tilavuus: 5 l polttoaineelle ja 2,5 l ketjuöljylle. 585 05 86-01

Tilavuus 6 litraa. Suulakkeessa ylitäyttösuoja.Täyttää UN-vaatimukset. 504 98 17-07

2. POLTTOAINEKANNU – UUTUUS!

15 litran polttoainekannu on suunniteltu erityisesti pyörillä varustetuille koneille. Kolme ainutlaatuisesti sijoitettua ergonomista kahvaa helpottavat kannun nostamista ja kantamista. Kaatonokan avulla polttoaineen täyttö sujuu tarkasti ja läikyttämättä. Polttoainekannu, 585 05 87-01 3. PIDIKE JA ÖLJYSÄILIÖ

Yhdistelmään sisältyy pidike 5 litran ympäristöbensiinikannulle, sovitin, bensiininokka, öljynokka, lukko ja öljykannu. 504 98 17-17

86

5. BENSIINIKANNU

Tilavuus 6 litraa. Taipuva täyttösuulake. Täyttää UN-vaatimukset. 505 69 80-40 Suulake, 505 69 80-41 6. ÖLJYKANNU

Tilavuus 2,5 litraa. 504 98 17-08 7. MINERAALIKETJUÖLJY, 5 L

Mineraaliketjuöljy suuritehoisille moottorisahoille. Voiteluominaisuuksia parantavien lisäaineiden ansiosta öljy vähentää ketjun ja ohjauskiskon kulumista. Hyvä viskositeetti helpottaa käyttöä niin kesällä kuin talvella, myös äärilämpötiloissa. 5 litraa, 579 47 67-01


TURVA-ASUT JA LISÄVARUSTEET

8. KASVIPOHJAINEN JONSERED®-KETJUÖLJY

10. MOOTTORIÖLJY, JONSERED® 4T POWER

Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava. 1 litra, 544 04 52-01 5 litraa, 531 00 80-41 20 litraa, 531 00 80-40

Erikoisöljy kaikkiin markkinoilla oleviin 4-tahtisiin ruohonleikkureihin. Saatavana 10W/40 ja SAE 30. 1,4 litraa, 584 29 58-01, 10W/40 1,4 litraa, 584 29 56-01, SAE 30 0,6 litraa, 544 04 19-01, SAE 30

9. KAKSITAHTIÖLJY, SUPER PRO

Uusi SUPER PRO 2-tahtiöljy parantaa voiteluominaisuuksia, alentaa moottorin lämpötilaa ja savuttaa vähemmän. SUPER PRO 2-tahtiöljy on osasynteettinen öljy, joka sopii kaikkiin 2-tahtimoottoreihin. Täyttää JASO FD/ISO EGD -säädökset ja Rotax 253 -moottorikelkkatestit. 0,1 litraa, 581 80 05-01 1 litraa, 581 80 06-01 4 litraa, 581 80 07-01 10 litraa, 581 80 08-01

11. KAKSITAHTIÖLJY, JONSERED®

Suunniteltu heikkolaatuisempia polttoaineita varten. Pitää moottorin puhtaampana sekä ehkäisee männän ja sylinterin seinämien, pakokanavan ja kampikammion karstoittumista. 1 litra, 544 03 62-01

87


1. KONKELOLIINA

4. MERKKAUSNAUHA

Konkeloon kaadettujen puiden alasottoon. 505 69 80-20 (koukulla)

Merkkausväri puutavaran ja leimikon merkkaukseen. Oranssi, 505 69 84-00 Punainen, 505 69 84-01 Sininen, 505 69 84-02 Keltainen, 505 69 84-03 Fluoresoiva oranssi, 505 69 84-10

Ympäristöystävällistä viskoosia. Yksivärisen leveys 20 mm ja kaksivärisen 25 mm. 75 metriä/rulla. Oranssi, 574 28 77-00 Punainen, 574 28 77-01 Sininen, 574 28 77-02 Keltainen, 574 28 77-03 Valkoinen, 574 28 77-04 Punainen/valkoinen, 574 28 77-05 Oranssi/keltainen, 574 28 77-06 Sininen/valkoinen, 574 28 77-07

3. LIIDUNPIDIN

5. MITTASAKSET

505 69 46-00 Sisäholkki, 505 69 46-01 12 kpl liituja, halkaisija 11 mm, 505 69 46-02

Tilavuustaulukko ja selkeä asteikko kolmella sivulla. Kaksi kokoa. 46 cm, 505 69 47-46 36 cm, 505 69 47-30 Kotelo, 505 69 32-04

2. MERKKAUSVÄRI, SPRAY

88


TURVA-ASUT JA LISÄVARUSTEET

6. BIO-KULMAVAIHDERASVA

JONSERED-YMPÄRISTÖBENSIINI

Sopii kaikkiin RS- ja GR-malleihin. 100 g. 503 97 65-01

Jonseredin alkylaattibensiinin koostumus on täysin erilainen kuin tavallisen bensiinin. Alkylaattibensiini tuottaa vähemmän terveydelle haitallisia päästöjä ja on samalla parempi moottorille. Moottorisahoille, 5 l. Ruohonleikkureille, 5 l.

7. KULMAVAIHDERASVA

225 g. 504 98 00-20 8. MOOTTORISAHAN SUOJALAUKKU

Kätevä kangaslaukku sahoille, kestävää Jonsered®-laatua. 504 98 00-97 9. VARUSTELAUKKU

Käytännöllinen ja moderni varustelaukku vahvaa Corduramateriaalia. Leveä ja mukava kantohihna, kova pohja. 504 98 19-20

Tutustu valikoimaamme osoitteessa www.jonsered.fi Tarvitsetko apua oikean koneen valinnassa? Kaikki tuotetiedot ja ajankohtaiset tarjoukset on esitelty kotisivullamme.

89


Noin 75 prosenttia Ruotsin pinta-alasta on metsää, ja sen vuoksi on melko luonnollista, että metsätalous on yksi Ruotsin tärkeimmistä kaupallisista sektoreista.Tekniset edistysaskeleet ovat toinen ruotsalaisen kulttuuriperinnön erityispiirre. Ei olekaan sattumaa, että maailman ensimmäinen kevyt, yhdenmiehen moottorisaha keksittiin Ruotsissa jo vuonna 1954, tarkemmin sanottuna Jonseredissa. Metsämaisemien ympäröimä Jonsered on pieni teollisuuspaikkakunta, joka sijaitsee noin 15 kilometriä Göteborgista koilliseen. Tuohon aikaan Pohjoismaiden metsäyhteisöt olivat useiden sukupolvien ajan ammattimetsureiden asuttamia. Nämä sisukkaat miehet elivät ja tekivät töitä yksinkertaisissa oloissa ja ankarassa ilmastossa. Jonsered® otti tehtäväkseen heidän elämänsä helpottamisen ja työhön liittyvien vaarojen vähentämisen. Jonseredin tuotekehitysosasto on alusta alkaen ollut ammattisahojen suunnittelun ja kehityksen kärjessä. Esimerkkinä Jonseredin innovatiivisista ratkaisuista voidaan mainita ketjujarru, tärinänvaimennus ja turboilmanpuhdistus. Jonsered on myös kehittänyt tehokkaan ja työtä säästävän modernin karsintatekniikan, joka on levinnyt kaikkialle maailmaan. Jonseredin moottorisahat ovat edelleen tehokkaita ja luotettavia työvälineitä niin alan ammattilaisille kuin satunnaisemmille käyttäjille. Jonseredin vahva panostaminen kevyisiin, tehokkaisiin moottoreihin, ergonomiaan ja ympäristön huomioimiseen ovat luoneet edellytykset kattavan mallivalikoiman kehittymiselle. Jonseredin pitkät perinteet ja pioneerihenki ovat aina olleet kannustimiamme.

www.jonsered.fi

Copyright © 2014 Jonsered. All rights reserved. Jonsered and other product and feature marks are trademarks of the Jonsered Division as displayed at www.jonsered.com

St e n d ah l s 5 85 5 7 7 0- 1 1 FI .

Jonseredille on myönnetty SS-EN ISO 9001:1997 -laatusertifikaatti.

Jonsered catalogue 2014 FI  

Jonsered catalogue 2014 FI

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you