Page 1


INDHOLD MOTORSAVE

JONSEREDS KUNDELØFTE ER EN KORREKT MASKINE 4

Tilbehør

12

Produktoversigt

14

Sværd/kæde guide

16

RYDNINGSSAVE – BUSKRYDDERE – TRIMMERE

18

Tilbehør

26

Produktoversigt

28

Guide trimmertilbehør

30

FRONTRIDERS

32

Tilbehør

38

Produktoversigt

42

HAVETRAKTORER

44

Tilbehør

50

Produktoversigt

54

PLÆNEKLIPPERE

56

Produktoversigt

62

HÆKKEKLIPPERE

64

Produktoversigt

68

LØVBLÆSERE

65

Produktoversigt

68

SNESLYNGER

66

Produktoversigt

69

FRÆSERE

67

Produktoversigt

69

Du får altid hjælp til at vælge den helt rigtige maskine, der passer til dine behov, uanset om du er fuldtidsprofessionel eller fritidsbruger. Der er altid mulighed for en demonstration eller prøvekørsel. SIKKERHED Alle Jonsereds forhandlere har det nødvendige sikkerhedsudstyr og sikkerhedsbeklædning, som bør benyttes. LEVERINGSKVALITET Din Jonsered® maskine leveres altid kontrolleret, justeret og køreklar. Hjemtransport kan aftales med forhandleren. RÅD & TIPS Du har altid adgang til knowhow og gode råd fra fagfolk, eftersom Jonsered kun sælges hos servicerende, faguddannede forhandlere. Tips til løsning af specifikke arbejdsopgaver, valg af sikkerheds­ udstyr og vedligeholdelse af produkterne er forhandleren således gerne behjælpelig med. SERVICE & RESERVEDELE Din Jonsered forhandler tilbyder altid originale reservedele og teknisk service. FORDEL BETALINGEN MED JONSERED-KORTET Jonsereds produkter kan finansieres via Jonsered­kortet. Med Jonseredkortet kan du vælge den betalingsmåde, der passer dig bedst. Kortet koster ingenting, hverken at anskaffe eller at have. Vælg betalingsalternativ derhjemme måneden efter købet. JONSERED GARANTI +1 Jonsered yder en ekstra garanti som består af en 7 dages returret, hvor du kan bytte til en anden Jonsered maskine, eller helt enkelt få pengene tilbage. Du kan også forlænge din reklamationsret fra 2 år til 3 år, såfremt du får foretaget et garantieftersyn umiddelbart inden udgangen af det 2. år (21.­24. måned). Dette gælder ikke ved erhvervsmæssig anvendelse.

SIKKERHEDS- OG ARBEJDSBEKLÆDNING – VÆRKTØJ

70

Priserne i dette katalog er vejledende priser inkl. moms (excl. moms) og gælder t.o.m. 31.12.14. Forhandleren fastsætter selv salgsprisen på de enkelte produkter. Eftersom Jonsered®-produkterne er under konstant udvikling, forbeholder vi os retten til at ændre sortiment, produktdesign, specifikationer, udstyr og priser uden forudgående varsel. Alle tabelværdier var aktuelle på trykketidspunktet. De kan dog ændres i forbindelse med produktudviklingen. Produktsortimentet kan variere fra forhandler til forhandler. Visse produkter kan være bestillingsvarer. Vi tager forbehold for eventuelle trykfejl i dette katalog.

Besøg www.jonsered.dk Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.


NÅR DET KOMMER TIL STYKKET, ER DIT PERSONLIGE VALG GANSKE ENKELT Dit personlige valg er et spørgsmål om at vide, hvad du egentlig vil. Det er faktisk ret enkelt, men nogle gange har man brug for rationelle årsager, der kan bekræfte, at man har truffet et fornuftigt valg. En sådan årsag kan være, at Jonsered® hører til blandt verdens førende producenter af maskiner til arbejde i skov, park og have. At designet, fornemmelsen og oplevelsen er centrale komponenter, når vi udvikler vores motorsave, buskryddere, trimmere og kørende plæneklippere. At sikkerhed, ergonomi, kvalitet og ydelse har været kvaliteter, vi har stræbt efter, lige siden starten i 1954, og at vores forhandlere er utroligt kom­ petente fagfolk. Hvis dit valg står mellem Jonsered og et andet mærke, befinder du dig allerede på et niveau, hvor du vælger mellem de bedste muligheder. Resten er bare et spørgsmål om din personlighed – om hvem du egentlig er. Og så ved du også, hvad du vil, når det kommer til stykket. Velkommen på det røde hold.


VORES TEKNOLOGI HANDLER OM DIN ARBEJDSDAG Når du arbejder professionelt i skoven eller det åbne landskab med en Jonsered­maskine i hånden, kan du være sikker på, at vi her hos Jonsered® virkelig har tænkt nøje over, hvad du og dine kolleger har brug for. Vi udvikler vores professionelle maskiner med det formål at give dig en nemmere, mindre stresset og mere udbytterig arbejdsdag. Vores Ulticor®­maskiner er måske det bedste eksempel på dette.

2

Ulticor er den mest avancerede maskinserie fra Jonsered, specielt udviklet til professionelle fuldtids­ opgaver. Kvaliteten og præcisionen i motorerne og mekanikken er ensbetydende med maksimal effektivitet under arbejdet og optimal holdbarhed. Ulticor®­ maskinerne er desuden designet, så ergonomien er i top, og de kræver et minimum af vedligeholdelse.


Clean Power™ er et af flere eksempler på vores succesfulde produktudvikling. Denne motorteknologi udnytter brændstoffet mere effektivt end ældre motorer. Clean Power™ gør det muligt at øge motorens effekt på mellemniveau betragteligt, hvilket betyder mere effektivt arbejde. Samtidig falder brændstofforbruget med op til 20 %, og emissionsniveauet nedsættes med

op til 75 %. Det øger effektiviteten, forbedrer drifts­ økonomien og giver et renere arbejdsmiljø. Og du kan arbejde mere effektivt hver eneste dag.

3


TIL DIG, DER NÆRER RESPEKT FOR HVERT TRÆ Hvis du har fældet et par træer eller nogle tusinde, kender du sikkert godt fornemmelsen af ydmyghed over for naturen. Du fælder et træ, som har stået der længe, måske i umindelige tider, og det fortjener at blive behandlet med respekt. Med den rigtige motor­ sav kan du klare opgaven hurtigere, sikrere og med et bedre resultat.

4

Uanset hvilken Jonsered®­model du vælger, får du en motorsav i absolut verdensklasse. Hurtig acceleration, afbalanceret rå kraft, effektiv vibrationsdæmpning og ergonomi i topklasse er karakteristiske træk, som du nyder godt af, uanset om du arbejder fuld tid i skoven eller bare skal save brænde i sommerhuset i weekenden.


MOTORSAVE www.jonsered.dk

JONSERED CS 2253 Denne professionelle motorsav er fyldt med gennemtænkte detaljer, som gør arbejdet effektivt og behageligt. Saven er nem at håndtere og fremragende til afkvistning, fordi savkroppen er lav og slank. Det nye håndtagsdesign øger desuden komforten. Flere praktiske detaljer på side 7.

5


STÆRKE MOTORSAVE TIL FULDTIDSPROFESSIONELLE Hvis du i løbet af en arbejdsdag skal fælde træer, beskære grene og skære igennem tykke, hårde stammer, har du brug for en pålidelig sav, der er let at vedligeholde, og som har en kraftig motor med hurtig acceleration og et bredt drejningsmoment. Samtidig skal saven være fleksibel og behagelig

at arbejde med hver eneste dag året rundt. Derfor er alle vores professionelle save udstyret med effektiv vibrationsdæmpning, behagelige håndtag – nogle endda med varme – og en slank, kompakt motorkrop.

ANVENDELSESOVERSIGT CS 2188

CS 2172

CS 2260

Skovarbejde, fuld tid Skovarbejde, deltid Allround på grund Lejlighedsvis/brændesavning Varme i håndtagene, varme i karburatoren fås som ekstraudstyr på nogle modeller. Læs mere om samtlige modeller på side 14 – 15.

6

CS 2253


PEAK PULSE Motordesignet er optimeret til effektiv afkvistning, fordi der kan gives fuld gas og accelereres til tophastighed med det samme.

CARB CONTROL Løbende automatisk finjustering af brændstof/ luftblandingen. Fjerner behovet for at justere karburatoren manuelt. Sikrer optimal motordrift under alle forhold.

JONSERED CS 2188 87,9 cc, 4,8 kW, 7,1 kg. 10.295,– (8.236,–)

JONSERED CS 2172 70,7 cc, 4,1 kW, 6,4 kg.

JONSERED CS 2260 59,8 cc, 3,5 kW, 5,6 kg.

JONSERED CS 2253 50,1 cc, 2,8 kW, 5,0 kg.

7.195,– (5.756,–)

6.595,– (5.276,–)

9.495,– (7.596,–)

7

SMARTE FUNKTIONER

CLEAN POWER™ Teknologi, der giver motoren rå kraft selv ved lavere hastighed. Blandt de øvrige karakteristiske fordele kan nævnes lavere brændstofforbrug og renere udstødning. (Op til 20 % lavere brænd­ stofforbrug og op til 75 % lavere emissionsniveau).


KRAFT OG STYRKE TIL FRITIDSBRUG Hvis du kun skal bruge en motorsav engang imellem, er det vigtigt at vælge en, hvor du kan være sikker på, at den kan klare det meste. I vores modelserie til professionel deltidsbrug finder du motorsave, der er lette at bruge, med stærke

motorer i flere størrelser. Disse modeller er udstyret med smarte funktioner som Spin Start™, kombineret choker/ startmekanisme og sidemonteret kædestrammer.

ANVENDELSESOVERSIGT CS 2166

CS 2258

CS 2252

CS 2255 S

CS 2250 S

CS 2245 S

Skovarbejde, fuld tid Skovarbejde, deltid Allround på grund Lejlighedsvis/brændesavning Varme i håndtagene, varme i karburatoren, katalysator og Spin Start™ fås som ekstraudstyr på nogle modeller. Læs mere om samtlige modeller på side 14 – 15.

8


SVÆRDMØTRIKKER MED KRAVEFÆSTE Sværdmøtrikkerne holdes på plads af et kravefæste, så man ikke risikerer at miste møtrikkerne under vedligeholdelsen af sværdet, kæden, koblingen og kædebremsen.

ANTIVIBÆ Håndtagene holdes adskilt fra motor og skæreudstyr med stålfjedre, hvilket giver et lavt vibrationsniveau og god ergonomi, når arbejdsdagen er lang.

JONSERED CS 2166 70,7 cc, 3,6 kW, 6,4 kg.

JONSERED CS 2258 59,8 cc, 3,1 kW, 5,6 kg.

JONSERED CS 2252 50,1 cc, 2,5 kW, 5,0 kg.

7.195,– (5.756,–)

5.795,– (4.636,–)

4.795,– (3.836,–)

JONSERED CS 2255 S 55,5 cc, 2,6 kW, 5,8 kg.

JONSERED CS 2250 S 50,2 cc, 2,4 kW, 5,1 kg.

JONSERED CS 2245 S 45,7 cc, 2,1 kW, 4,9 kg.

4.795,– (3.836,–)

3.895,– (3.116,–)

3.795,– (3.036,–)

9

SMARTE FUNKTIONER

TURBOLUFTRENSNING Turboteknologien udnytter centrifugalkraften og udskiller op til 97 % af alt savsmuld og støv fra indsugningsluften. Derfor tilstoppes filteret ikke så hurtigt, og det skal ikke renses så ofte.


EFFEKTIVE OG LET ANVENDELIGE MOTORSAVE TIL HAVEN Hvis du skal fælde et par træer i haven eller save brænde, har du brug for en fleksibel motorsav med afbalanceret motorkraft, som også er nem at håndtere. I vores modelserie til fritidsbrug finder du både elektrisk drevne motorsave og

benzindrevne modeller mellem 35 og 40 cc. Jonsereds motorsave til haven har mange funktioner, der gør dem særligt nemme at vedligeholde, bl.a. Spin Start™, værktøjsfri kædestramning og brændstofpumpe.

ANVENDELSESOVERSIGT CS 2240 S

Skovarbejde, fuld tid Skovarbejde, deltid Allround på grund Lejlighedsvis/brændesavning Læs mere om samtlige modeller på side 14­15.

10

CS 2238 S

CS 2234

CS 2121 EL

CS 2117 EL


SMARTE FUNKTIONER

SPIN START™ På CS 2240 – CS 2250 er tændingsmodulet ændret, så det kræver mindre trækkraft og gør savene endnu lettere at starte.

KÆDESTRAMNING UDEN VÆRKTØJ Sværd og kæde samles, og kæden strammes nemt og hurtigt uden værktøj.

BRÆNDSTOFPUMPE De fleste save er udstyret med en brændstof­ pumpe, så maskinen kan startes hurtigere.

JONSERED CS 2240 40,9 cc, 1,8 kW, 4,3 kg.

JONSERED CS 2238 S 38 cc, 1,5 kW, 4,6 kg.

JONSERED CS 2234 38 cc, 1,4 kW, 4,7 kg.

3.095,– (2.476,–)

1.995,– (1.596,–)

1.495,– (1.196,–)

JONSERED CS 2121 EL 2000 W, 4,4 kg.

JONSERED CS 2117 EL 1700 W, 4,4 kg.

1.895,– (1.516,–)

1.695,– (1.356,–)

11


Pas godt på dig selv! Når du arbejder med motorsaven, skal du altid bære sikkerhedsbukser, sikkerhedsstøvler, hjelm og visir. Jonsered®-forhandleren har et stort udvalg af sikkerhedsudstyr, arbejdsbeklædning og originalt tilbehør, fremstillet specielt til arbejde med Jonsereds motorsave.Vælg altid originale reservedele og originalt tilbehør fra Jonsered, så du er sikker på, at du har det rigtige produkt. Du kan finde mere tøj, værktøj og tilbehør, samt priser herpå fra side 70 og på www.jonsered.dk 1. SKOVJAKKE STRETCH – NYHED!

Jakke i rød advarselsfarve i et kropsnært snit og et stretchmateriale, der kan strækkes i fire retninger. Der er forstærkninger på de mest udsatte steder. Formsyede ærmer giver god ergonomi. Jakken er forlænget foran og bagtil, så den bliver under bæltet, mens du arbejder. Ventilationslynlåse under armene, ventilationsbærestykke bagpå og høj krave med inderside af blødt stof. De to brystlommer er nemme at komme til. 2. SIKKERHEDSBUKSER STRETCH 20 A (MODEL A) – NYHED!

Sikkerhedsbukser i samme stretchmateriale som skovjakken. Bukserne har savværn (20 m/s). 3. SKOVJAKKE PRO-LIGHT – NYHED!

Slidstærk jakke i rød advarselsfarve, af 100 % rivefast Ultra­ polyester. Den nederste del af ærmerne er forsynet med ekstra slidstærk Cordura­nylon. 12

4. SIKKERHEDSBUKSER PRO-LIGHT 20 A (MODEL A) – NYHED!

Sikkerhedsbukser med øget komfort og bedre pasform. Fås som bukser og som overall. 5. LETVÆGTSSVÆRD

Til professionelt arbejde. Lige så stærkt som et almindeligt sværd, men ca. 25 % lettere takket være sandwichdesignet med alumini­ umkerne. 6. SVÆRD OG KÆDER TIL MOTORSAVE

Jonsered tilbyder mange forskellige Antivib®­kæder og sværd fra 12 til 28 tommer til mange forskellige opgaver og behov. Det er også muligt at få pakker med ét sværd og to kæder. Se oversigten på side 17. 7. FILUDSTYR

Komplet sæt filudstyr til motorsavskæder. Filsæt med 2 rundfile, 1 fladfil, 1 kombimål, 1 filhåndtag til rundfil og fladfil. Rundfile, fladfile, kombimål og filhåndtag kan også købes separat. 8. SIKKERHEDSHJELM MED MAX SIGHT-VISIR

Komplet med Max Sight­visir, som giver en lysreduktion på kun 20 %, samt solskærm, høreværn og nakkeslag. Fluorescerende rød. Hjelmindsatsen kan justeres op og ned og til siden.


TILBEHØR TIL MOTORSAVE

9. SIKKERHEDSHJELM MED MAX SIGHT-VISIR OG HØREVÆRN MED FM-RADIO

15. FILEKLO

Komplet løsning med sikkerhedshjelm med Max Sight­visir og høreværn med FM­radio.

Praktisk værktøj, som fikserer saven under filning. Fremstillet af meget holdbart, hærdet stål. Kloen trykkes fast i en stub eller lignende, og saven fastgøres ved, at sværdet skrues fast i holderen.

10. SIKKERHEDSSTØVLE, 24 M/S

16. KOMBIDUNK

Letvægtsstøvle med godkendt savværn. Kraftigt mønstret sål, der er forberedt til påsætning af pigge. Forstærket hælkappe beskytter mod slag og gør det nemmere at tage støvlen af.

Til 6 l benzin og 2,5 l kædeolie. Intet spild af brændstof takket være tud med overløbssikring. Mellem dunkene er der plads til fil og kombinøgle.

11. LÆDERSTØVLE MED SAVVÆRN

17. KOMBIDUNK – NYHED!

Støvle i polyuretanbehandlet læder. Forstærket sål og forside udført i stivere materiale giver bedre pasform og stabilitet.

Dunk i nyt design, der sikrer, at du undgår spild og en overfyldt motorsav. Den har beholdere til både brændstof og kædeolie. Dunken har desuden nye, dobbeltsidede rum til værktøj og mindre reservedele. Til 5 l benzin og 2,5 l kædeolie.

12. KOMFORTHANDSKE MED FEM FINGRE OG SAVVÆRN

Handske med fem fingre i imprægneret gedeskind og vandaf­ visende polyamid. 13. SPANDEX-HANDSKE MED FEM FINGRE

Stofoverside. Blødt gedeskind i håndfladen giver et godt greb. 14. BREDT VÆRKTØJSBÆLTE

Fordeler vægten og aflaster ryggen. Kan udstyres med meget forskelligt værktøj og tilbehør. Besøg www.jonsered.dk Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

13


CS 2188

CS 2172

CS 2260 CS 2260 WH

CS 2253 CS 2253 WH

Cylindervolumen, cm³

87,9

70,7

59,8

50,1

Effekt, kW

4,8

4,1

3,5

2,8

0,63 0,60 5,6 5,8 .325/3/8

0,56 0,54 5,0 5,2 .325

ANVENDELSESOVERSIGT

Skovarbejde, fuld tid Skovarbejde, deltid Allround på grund Lejlighedsvis/brændesavning SPECIFIKATIONER

Effekt/vægtforhold, kW/kg

0,68

Vægt uden sværd og kæde, kg

7,1

Kædedeling, tommer

3/8

0,64 0,62 6,4 6,6 3/8

Anbefalet længde på sværd, tommer

18 – 28

15 – 28

13 – 20

13 – 20

Brændstoftank, liter

0,90

0,77

0,65

0,52

Tank til kædeolie, liter

0,50

0,40

0,33

0,27

Lydtryksniveau ved brugerens øre, dB(A) *

106

110

105

107

Garanteret lydeffektniveau, LWA dB(A) **

119

119

118

116

Tilsvarende vibrationsniveau, (ahv, eq), forreste/bageste håndtag, m/s² ***

4,9/7,0

4,0/5,9

3,0/3,8

2,5/2,9

• • •

• • • •

• • • • • • • • •

• • • • • • • • •

FUNKTIONER

Clean Power™ Ulticor® Turboluftrensning Spin Start™ Carb Control Peak Pulse Sværdmøtrikker med kravefæste Brændstofpumpe Sidemonteret kædestrammer Værktøjsfri kædestramning

Kombineret choker/startgreb Dæksler med snaplås Luftfilter med snaplås Antivib® Oliepumpe med justerbar tilførsel Krumtaphus af magnesium Brændstofniveauindikator Inertiudløst kædebremse PRIS

/

Varme i håndtag/karburator

• • • • • •

10.295,­ (8.236,­)

• • • • • •

9.495,­ (7.596,­)

• • • • • • • •

7.195,­ (5.756,­) 7.595,­ (6.076,­)

/

• • • • • • • •

6.595,­ (5.276,­) 6.995,­ (5.596,­)

*Tilsvarende lydtryksniveau, i henhold til ISO 22868, beregnes som den tidsvægtede energisum for forskellige lydtryksniveauer under forskellige arbejdsforhold. Standardafvigelsen for det tilsvarende lydtryksniveau er 1 dB(A). ** Støjemission i miljøet målt som lydeffektniveau (LWA) i henhold til Europa­Parlamentets og Rådets direktiv 2000/14/EF. Det garanterede lydeffektniveau omfatter variationer i produktionen såvel som variationer i forhold til støjprøvningsmetoder på 1 – 3 dB(A). ***Tilsvarende vibrationsniveau, i henhold til ISO 22867, beregnes som den tidsvægtede energisum for vibrationsniveauer under forskellige arbejdsforhold. Der gælder en standardafvigelse på 1 m/s² for rapporterede data for tilsvarende vibrationsniveauer.

14


CS 2258

CS 2252

CS 2255 S

CS 2250 S

CS 2245 CS 2245 S

CS 2240 CS 2240 S

CS 2238 S

CS 2234

70,7

59,8

50,1

55,5

50,2

45,7

40,9

38,0

38,0

3,6

3,1

2,5

2,6

2,4

2,1

1,8

1,5

1,4

0,42 0,41 4,3 4,4 .325

0,33 0,32 4,6 4,7 3/8

0,56

0,55

0,50

0,45

0,47

6,4

5,6

5,0

5,8

5,1

3/8

.325/3/8

.325

.325/3/8

.325

0,43 0,41 4,9 5,1 .325

15 – 28

13 – 20

13 – 20

13 – 20

13 – 20

13 – 20

13 – 18

0,77

0,65

0,52

0,44

0,45

0,45

0,37

CS 2121 EL CS 2117 EL

– 2,0 1,7 0,45 0,39

0,30 4,7

4,4

3/8

3/8

14 – 16

14 – 16

14 – 16

0,30

0,30

0,40

0,33

0,27

0,32

0,26

0,26

0,25

0,19

0,19

0,10

110

105

107

106

104

103

102

101

100

81

119

118

116

114

115

115

114

118

118

106

4,0/5,9

3,0/3,8

2,5/2,9

3,4/4,5

3,4/3,6

2,4/3,6

2,6/3,5

3,7/5,1

3,7/4,8

4,5/7,0

• • • • • • • •

• • •

• • •

• • •

• •

• •

• •

• •

• • • • • • • •

• • • • • •

• • • •

• •/ /• • • • •

• •/

• • • • • • • •

• • • • • •

• •/

• • • • • • • •

• • • • • •

• •

• •

• •

• •

• •

• • • •

7.195,­ (5.756,­)

T = Træpleje

5.795,­ (4.636,­)

4.795,­ (3.836,­)

W = Varme i håndtag

4.795,­ (3.836,­)

H = Varme i kaburator

3.895,­ (3.116,­)

/

/

/

/

3.695,­ (2.956,­) 3.095,­ (2.476,­) 1.995,­ 3.795,­ (3.036,­) 3.195,­ (2.556,­) (1.596,­)

PRODUKTOVERSIGT – MOTORSAVE

CS 2166

/

/

1.495,­ (1.196,­)

1.895,­ (1.516,­) 1.695,­ (1.356,­)

EL = Elmotorsave

De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut, se manual) for en typisk produ­ ceret motor af den angivne motormodel målt i overensstemmelse med SAE­standard J1349/ISO 1585. Masseproducerede motorer kan afvige fra

denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den færdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

15


16


CS

2 CS 1 1 7 2 /2 2 1 CS 3 4 2 1 / EL 2 1 3 CS 9 CS 2 2 2 T 3 2 8 CS 4 0 2 / 2 CS CS 52 / 22 2 C 4 2 CS 5 S 2 5/ 5 2 2 5 CS 2 3 2 CS 5 2 8 50 2 2 CS 60 2 1 CS 66 2 /2 18 1 8 72

GUIDE SVÆRD & KÆDER – MOTORSAVE

A

B

SN 12 in./30 cm

3/8"

.050/1,3

45

544 07 12­45

580 47 61­45

H37

14 in./35 cm

3/8"

.050/1,3

52

544 07 12­52

580 47 61­52

H37

16 in./40 cm

3/8"

.050/1,3

56

501 85 53­56

580 47 61­56

H37

13 in./33 cm

.325"

.050/1,3

56

508 92 63­56

504 57 37­56

H30

15 in./38 cm

.325"

.050/1,3

64

508 92 63­64

504 57 37­64

H30

16 in./40 cm

.325"

.050/1,3

66

508 92 63­66

504 57 37­66

H30

18 in./45 cm

.325"

.050/1,3

72

508 92 63­72

504 57 37­72

H30

20 in./50 cm

.325"

.050/1,3

80

508 92 63­80

504 57 37­80

H30

13 in./33 cm

.325"

.058/1,5

56

508 91 23­56

504 57 01­56

H25

15 in./38 cm

.325"

.058/1,5

64

508 91 23­64

504 57 01­64

H25

16 in./40 cm

.325"

.058/1,5

66

508 91 23­66

504 57 01­66

H25

18 in./45 cm

.325"

.058/1,5

72

508 91 23­72

504 57 01­72

H25

20 in./50 cm

.325"

.058/1,5

80

508 91 23­80

504 57 01­80

H25

15 in./38 cm

3/8"

.058/1,5

56

508 91 43­56

504 57 03­56

H42

16 in./40 cm

3/8"

.058/1,5

60

508 91 43­60

504 57 03­60

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

508 91 43­68

504 57 03­68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

508 91 93­72

504 57 03­72

H42

16 in./40 cm

3/8"

.058/1,5

60

508 91 33­60

504 57 03­60

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

508 91 33­68

504 57 03­68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

502 23 32­72

504 57 03­72

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

501 95 78­68

504 57 03­68

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

501 95 70­68

504 57 03­68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

501 95 70­72

504 57 03­72

H42

24 in./60 cm

3/8"

.058/1,5

84

501 95 70­84

504 57 03­84

H42

28 in./70 cm

3/8"

.058/1,5

92

501 95 70­92

504 57 03­92

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

576 25 75­72

504 57 03­72

H42

28 in./70 cm

3/8"

.058/1,5

92

576 25 75­92

504 57 03­92

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

501 95 68­68

504 57 03­68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

501 95 68­72

504 57 03­72

H42

24 in./60 cm

3/8"

.058/1,5

84

501 95 68­84

504 57 03­84

H42

28 in./70 cm

3/8"

.058/1,5

92

501 95 68­92

504 57 03­92

H42

RSN

RSN – LETVÆGT

HN

A = tilbehør til lille sværdindfæstning B = tilbehør til stor sværdindfæstning

Hxx

JONSERED

Ø in./mm

H37

5/32/4,0

579 65 37­01

H30

3/16/4,8

504 98 16­74

H25

3/16/4,8

504 98 16­75

H42

7/32/5,5

505 24 33­01

H64

7/32/5,5

17


TIL DIG, DER VIL HAVE KRAFTEN MED DIG Specielt til dig, der kæmper for at holde landskabet åbent. Med det rigtige udstyr kan du få mest muligt ud af arbejdsdagen og stadig føle dig frisk om aftenen. Vores sortiment af rydningssave og buskryddere er blandt de kraftigste og bedst afbalancerede maskiner, du kan finde, og vibrationsdæmpningen er helt i top.

18

Samtidig er vores ergonomiske seler kendt for at være utroligt behagelige. Derfor er en rydder eller rydningssav fra Jonsered® altid et godt valg, uanset om du arbejder fuld tid med rydning, eller om du skal rydde din egen grund eller bare trimme græsplænen derhjemme.


BUSKRYDDERE, RYDNINGSSAVE OG TRIMMERE www.jonsered.dk

JONSERED CC 2245 Vores kraftigste kombirydder er en fleksibel, alsidig maskine, der kan bruges til mange forskellige opgaver. Den leveres komplet med trimmerhoved, græsklinge og savklinge. Ergonomien, ydelsen og effektiviteten er helt i top. Motorteknologien Clean Power™ giver dig den nød­ vendige kraft, men med mindre udstødningsgas. Se side 21.

19


ALSIDIGE KOMBIRYDDERE TIL LANDBRUGET OG HAVEN Skal du bruge en alsidig buskrydder, som du kan stole på, og som kan klare alle opgaver? Så er der flere gode muligheder blandt Jonsereds fleksible maskiner i CC-serien. De leveres

komplet med savklinge, græsklinge og trimmerhoved. En ergonomisk sele medfølger også.

ANVENDELSESOVERSIGT CC 2245

Skovrydning, fuld tid Busk/græsrydning, fuld tid Skov/busk/græsrydning, deltid Græstrimning, haveejer, lejlighedsvis Læs mere om samtlige modeller på side 28 – 29.

20

CC 2235

CC 2128


SMARTE FUNKTIONER

TRE FUNKTIONER I EN CC­maskinerne leveres komplet med tre forskellige typer skæreudstyr og en ergonomisk sele.

KOMBISKÆRM Du behøver ikke skifte beskyttelsesskærm, fordi kombiskærmen kan bruges sammen med både trimmerhoved og græsklinger.

EFFEKTIVT DIMENSIONERET VINKELGEAR Det kompakte og alligevel uhyre effektive vinkelgear er konstrueret med maksimal hastighed og styrke for øje.

JONSERED CC 2245 45,7 cc, 2,1 kW, 8,5 kg.

JONSERED CC 2235 34,6 cc, 1,4 kW, 7,0 kg.

JONSERED CC 2128 28,0 cc, 0,8 kW, 4,8 kg.

6.795,– (5.436,–)

4.795,– (3.836,–)

2.995,– (2.396,–)

21


RYDNINGSSAVE OG BUSKRYDDERE TIL KRÆVENDE ARBEJDE Er du på udkig efter en buskrydder, som du kan arbejde sikkert og effektivt med på lange arbejdsdage i skoven og i det åbne landskab? En maskine, der er specielt beregnet til fagfolk, med en kraftig, driftsikker motor i den ene ende

og en skarp, slidstærk klinge i den anden. Et professionelt værktøj med ergonomiske løsninger i verdensklasse, der kun kræver et minimum af vedligeholdelse. Hvis det er en maskine af den type, du gerne vil have, så er der flere at vælge imellem.

ANVENDELSESOVERSIGT FC 2256 W

Skovrydning, fuld tid Busk/græsrydning, fuld tid Skov/busk/græsrydning, deltid Græstrimning, haveejer, lejlighedsvis Læs mere om samtlige modeller på side 28 – 29.

22

FC 2245 W

BC 2256

GC 2236

BP 2053


SMARTE FUNKTIONER

CLEAN POWER™ Motorteknologi, der giver rå kraft selv ved lavere omdrejninger. Blandt de øvrige karakteristiske fordele kan nævnes lavere brændstofforbrug og renere udstødning. (Op til 20 % lavere brændstofforbrug og op til 75 % lavere emissionsniveau).

ERGONOMISK SELE Vector 4­55­selen har mange detaljer, som er med til at gøre arbejdet mere komfortabelt. Drejeligt rygstykke, regulerbar front, polstrede skuldre, hoftesele og flydende polstring.

ANTIVIB® Motor, transmission og skæreudstyr er effektivt adskilt fra styr og håndtag, så vibrationsniveauet bliver mindst muligt.

JONSERED FC 2256 W 53,3 cc, 2,8 kW, 9,0/9,2 kg.

JONSERED FC 2245 W 45,7 cc, 2,2 kW, 8,1/8,3 kg.

JONSERED BC 2256 53,3 cc, 2,8 kW, 9,3 kg.

10.995,– (8.796,–)

8.995,– (7.196,–)

9.995,– (7.996,–)

JONSERED GC 2236 34,6 cc, 1,6 kW, 5,9 kg. Markedsføres ikke i Danmark

JONSERED BP 2053 49,9 cc, 1,9 kW, 11,5 kg. Markedsføres ikke i Danmark

23


BUSKRYDDERE OG GRÆSTRIMMERE, DER ER LETTE AT BRUGE I HAVEN Uanset om din have er stor eller lille, har du brug for en maskine, der kan klare de forskellige opgaver, der melder sig, og som samtidig er let at bruge. Jonsereds buskryddere og græstrimmere til haven har driftsikre motorer med

Spin Start™, der er lette at starte. 28 cc-modellerne har desuden emissionskontrol i form af en katalysator.Vælg en model med sele, hvis du skal arbejde i længere perioder ad gangen.

ANVENDELSESOVERSIGT BC 2235

Skovrydning, fuld tid Busk/græsrydning, fuld tid Skov/busk/græsrydning, deltid Græstrimning, haveejer, lejlighedsvis Læs mere om samtlige modeller på side 28 – 29.

24

BC 2128

GC 2123

GC 2128 C

GT 2128

GT 2123


TODELT RIGRØR Rigrøret kan skilles ad, så maskinen er lettere at transportere og opbevare. Maskinen kan udstyres med forskelligt tilbehør som blæser, fræser, kantklipper, hækkeklipper og stangsav. TRIMMERHOVED Det er let at føre ny line frem i trimmerhovedet. Der føres ny line frem, når du trykker trimmer­ hovedet mod jorden under arbejdet.

TILBEHØR TIL GC 2128 C PA 1100 Stangsav, tilbehør HA 850 Hækketrimmer, CA 150 SR 600 BAC EAC

tilbehør, lang Fræser, tilbehør Sweeper, tilbehør Blæser, tilbehør Kantklipper

JONSERED BC 2235 34,6 cc, 1,3 kW, 6,8 kg. Markedsføres ikke i Danmark

2.695,– (2.156,–)

JONSERED GC 2123 22,8 cc, 0,59 kW, 4,6 kg. Markedsføres ikke i Danmark

JONSERED GC 2128 C 28,0 cc, 0,8 kW, 5,0 kg.

JONSERED GT 2128 28,0 cc, 0,8 kW, 4,4 kg.

JONSERED GT 2123 22,8 cc, 0,59 kW, 4,2 kg.

2.695,– (2.156,–)

1.695,– (1.356,–)

2.295,– (1.836,–)

JONSERED BC 2128 28,0 cc, 0,8 kW, 4,8 kg.

2.695,­ (2.156,­) 3.395,­ 2.295,­ 3.595,­ 795,­ 1.895,­

(2.716,­) (1.836,­) (2.876,­) (636,­) (1.516,­)

25

SMARTE FUNKTIONER

SPIN START™ Spin Start™ gør det nemmere at starte maskinen og mindsker trækmodstanden i starthåndtaget med op til 40 %.


Jonsered® tilbyder et meget omfattende sortiment af udstyr, beklædning og tilbehør til arbejde med buskryddere og trimmere. Alle vores maskiner er testet og godkendt sammen med det tilbehør, vi anbefaler – såvel af os som af uafhængige testinstitutter med henblik på CE-certificering. Du kan finde flere oplysninger om beklædning, værktøj og tilbehør fra side 70 eller besøge www.jonsered.dk 1. RYDDERSELE VECTOR 4-55

Selen har mange funktioner, der gør det behageligt at arbejde med de større buskryddere. Justerbar front letter trykket på brystkasse og lunger. Brede, polstrede skulderremme, hoftebælte og flydende polstring reducerer belastningen på overkroppen, skuldrene og ryggen. Standardsele til Jonsered FC 2245 W. Kan bruges til alle ryddere på mere end 45 cc. 2. RYDDERSELE VECTOR 3-55

Optimal vægtfordeling med brede skulderremme. Selen er let at justere. Støddæmpende hoftepude med flydende fastgørelse. Passer til arbejde med større buskryddere som Jonsered FC 2245 W, FC 2256 W, BC 2256 og CC 2245.

26

3. RYDDERSELE VECTOR 2-35

Sele til Jonsered­rydningssavene BC 2235 og CC 2235. Med stor støtteplade i ryggen, aflastende hoftepude og remme med lynindstilling. 4. KLINGER

Opti­klinger. Scarlett­klinger. 3­tandet græsklinge. 4­tandet græsklinge med lille krop. 4­tandet græsklinge med bred krop. 8­tandet græsklinge til græsrydning. Polytrim­græsklinge. 5. FILMÅL 6. STØDKOPPER 7. TRIMMERHOVEDER TIL GRÆSTRIMNING

Trimmerhoveder med manuel fremføring til maskiner på 25 – 55 cc: Trimmy S II, trimmerhoveder med halvautomatisk fremføring til maskiner på 20 – 55 cc: Tap­n­Go™ 25, Tap­n­Go™ 35, Tap­n­Go™ 35 Spin, Tap­n­Go™ 45 Spin, Tap­n­Go™ 55 Spin. 8. TRIMMERLINE

Rund trimmerline. Støjsvag trimmerline.


TILBEHØR TIL BUSKRYDDERE, RYDNINGSSAVE OG TRIMMERE

9. ARBEJDSSKJORTE

14. SOLBRILLER / SIKKERHEDSBRILLER

Komfortabel skjorte, ideel til arbejde i skov og have eller til fritidsbrug. 100 % bomuld.

15. SIKKERHEDSHJELM MED MAX SIGHT-VISIR

10. ARBEJDSBUKSER

Holdbare, komfortable arbejdsbukser i 65 % polyester og 35 % bomuld med vandafvisende materiale foran på benet op til knæ­ højde. Lommer foran, bagpå og på venstre ben samt lommer til knæpuder. Perfekte til græsrydning og andet udendørs arbejde. 11. HØREVÆRN MED PLEXIGLASVISIR

Høreværnet kan justeres op og ned og til siden. Vandafvisende stofbeklædning mellem visir og hovedbøjle.

Komplet hjelm med Max Sight­visir, som giver en lysreduktion på kun 20 %, samt solskærm, høreværn og nakkeslag. Fluorescerende rød. Inderhjelmen kan justeres op og ned og til siden. Fås også med høreværn med FM­radio. 16. SPANDEX-HANDSKE MED FEM FINGRE

Stofoverside. Blødt gedeskind i håndfladen giver et godt greb. 17. BENZINDUNK MED TUD

Rummer op til 6 liter. Tud med overløbssikring. Opfylder kravene iht. UN.

12. HØREVÆRN MED BØJLE

Lav vægt. Blød og luftig polstring på hovedbøjlen. Trykket fra høreværnet kan justeres med ca. 20 %. Opfylder kravene iht. EN 352­1. 13. HØREVÆRN MED FM-RADIO

Behageligt, anatomisk udformet høreværn, der er let at bære, og som giver god dæmpning. Indbygget FM­radio med glimrende modtagelse og god lydkvalitet, AUX­indgang til MP3­afspiller og kommunikationsradio. Enkel at betjene med trykknapper. Fås med hovedbøjle eller til montering på hjelm.

27


FC 2256

FC 2256 W

FC 2245

FC 2245 W

BC 2256

GC 2236

Cylindervolumen, cc

53,3

53,3

45,7

45,7

53,3

34,6

Effekt, kW

2,8

2,8

2,2

2,2

2,8

1,6

Vægt (uden skæreudstyr), kg

9,0

9,2

8,1

8,3

9,3

5,9

Brændstoftank, liter

1,1

1,1

0,9

0,9

1,1

0,6

Lydtryksniveau ved brugerens øre, dB(A) **

103

103

100

100

108

97

Garanteret lydeffektniveau, LWA dB(A) ***

117

117

114

114

121

116

Tilsvarende vibrationsniveau (ahv, eq) venstre/højre håndtag, m/s² ****

2,1/2,3

2,1/2,3

2,3/3,0

2,3/3,0

1,8/1,6

3,4/4,4

• • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • • • •

ANVENDELSESOVERSIGT

Skovrydning, fuld tid Busk/græsrydning, fuld tid Skov/busk/græsrydning, deltid Græstrimning, haveejer, lejlighedsvis

SPECIFIKATIONER

FUNKTIONER

Ulticor® Vinkelgear 7 grader forskudt styrvinkel Varme i håndtagene Spin Start™ Clean Power™ Delt rigrør Antivib® Stopkontakt, der automatisk vender tilbage til udgangspositionen Kombiskærm Brændstofpumpe Ryddersele Vector 4­55 Ryddersele Vector 3­55 Ryddersele Vector 2­35 Standarddobbeltsele

• •

Standardenkeltsele Leveres med skæreudstyr Klippeudstyr inkluderet

PRIS

• • •

Markedsføres ikke i Danmark

10.995,(8.796,-)

Markedsføres ikke i Danmark

8.995,­ (7.196,­)

9.995,­ (7.996,­)

*

Markedsføres ikke i Danmark

* Med J­håndtag; godkendt til brug med græsklinge. **Tilsvarende lydtryksniveau ved brugerens øre, målt i henhold til EN ISO 11806 og ISO 22868, dB(A). Der gælder en standardafvigelse på 1 dB(A) for rapporterede data for tilsvarende lydtryksniveauer for maskinen. *** Støjemission i miljøet målt som lydeffektniveau (LWA) i henhold til Europa­Parlamentets og Rådets direktiv 2000/14/EF. Det rapporterede lydeffektniveau for maskinen er målt med det oprindelige skæreudstyr, der giver det højeste niveau. Det garanterede lydeffektniveau omfatter variationer i produktionen såvel som variationer i forhold til støjprøvningsmetoder på 1–3 dB(A). ****Tilsvarende vibrationsniveauer (ahv,eq) ved håndtagene, målt i henhold til EN ISO 11806 og ISO 22867, m/s². Der gælder en standardafvigelse på 1 m/s² for rapporterede data for tilsvarende vibrationsniveauer.

28


CC 2245

CC 2235

CC 2128

BC 2235

BC 2128

GC 2123

GC 2128 C

GT 2128

GT 2123

49,9

45,7

34,6

28,0

34,6

28,0

22,8

28,0

28,0

22,8

1,9

2,1

1,4

0,8

1,3

0,8

0,59

0,8

0,8

0,59

11,5

8,5

7,0

4,8

6,8

4,8

4,6

5,0

4,4

4,2

1,0

0,9

0,6

0,4

0,6

0,4

0,55

0,4

0,4

0,55

91

100

97

98

97

98

93

97

97

97

109

117

113

114

113

114

108

114

114

111

2,5/1,9

3,1/2,9

2,7/2,5

3,5/3,1

2,7/2,6

3,5/3,1

2,1/4,9

4,8/6,4

4,8/6,4

5,1/5,1

• • • • • • • • •

• •

• • •

• • • •

• • •

• • •

• •

• •

• • •

• • •

• • •

• • • • • •

• •

• •

• •

1.695,­ (1.356,­)

2.295,­ (1.836,­)

• • •

Markedsføres ikke i Danmark

6.795,­ (5.436,­)

• • • • • •

4.795,­ (3.836,­)

2.995,­ (2.396,­)

Markedsføres ikke i Danmark

De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut, se manual) for en typisk produ­ ceret motor af den angivne motormodel målt i overensstemmelse med SAE­standard J1349/ISO 1585. Masseproducerede motorer kan afvige fra

2.695,­ (2.156,­)

*

Markedsføres ikke i Danmark

PRODUKTOVERSIGT – BUSKRYDDERE, RYDNINGSSAVE OG TRIMMERE

BP 2053

*

2.695,­ (2.156,­)

denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den færdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

29


TRIMMERHOVED MED MANUEL FREMFØRING Trimmerhoved til græstrimning – tråden føres frem med et enkelt greb. Til maskiner på 25 – 55 cc. Trimmy S II

TRIMMER MED HALVAUTOMATISK FREMFØRING Trimmerhoved til græstrimning – tråden føres frem, når trimmerhovedet presses ned mod jorden. Til maskiner på 20 – 55 cc. Tap-n-Go™ 25 • Tap-n-Go™ 35 • Tap-n-Go™ 35 Spin Tap-n-Go™ 45 Spin • Tap-n-Go™ 55 Spin

GRÆSKLINGE, METAL, TRETANDS Græsklinge til buskrydning og rydning af anden beplantning end træ. Til maskiner på 35 – 55 cc. Multi 255-3 • Multi 300-3 • Multi 350-3

GRÆSKLINGE, METAL, FIRETANDS Græsklinge til buskrydning og rydning af anden beplantning end træ. Til maskiner på 35 – 55 cc. Multi 275-4

GRÆSKLINGE, METAL, FIRETANDS Holdbar græsklinge til buskrydning og rydning af anden beplantning end træ. Til maskiner på 25 – 35 cc. Grass 255-4

SAVKLINGE Savklinge til rydning af mindre træer, buske og buskads. Til maskiner på 25 – 65 cc. Opti S 200-26 • Opti XS 200-22 • Opti XS 225-22 • Scarlett 200-22 • Scarlett 225-24

30


FC 2256

FC 2245 W

FC 2245

BC 2256

GC 2236

BP 2053

CC 2245

CC 2235

CC 2128

Tap-n-Go™ 25 M10 L 531 00 88-09

BC 2235

A2

BC 2128

GC 2128 C

A2

GT 2128

A2

Tap-n-Go™ 25 3/8" R 531 00 88-08

A1

Tap-n-Go™ 35 (M10) 531 00 80-74

A2

Tap-n-Go™ 35 (M12) 531 00 86-07

B2

B2

A2

Tap-n-Go™ 45 Spin 531 00 86-02

A4

A4

Tap-n-Go™ 55 Spin 544 89 75-01

A4

A4

Trimmy S II (1") 502 26 08-16

A4

A4

A6

A6

A3

D2+E1, E3

D2+E1, E3

Multi 255-3 (1") 537 14 90-03

A6

A6

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

Multi 300-3 (1") 537 14 94-03

D2+E1, E3

D2+E1, E3

Multi 350-3 (1") 577 53 98-01

D2+E1, E3

D2+E1, E3

Scarlett 200-22 (1") 537 27 75-03

C1

C1

C1

C1

Scarlett 225-24 (1") 537 27 83-03

C6

C6

C6

C6

Splash Guard

Splash Guard

Splash Guard

D3

B2

D3

A3

B2

B2

B1

B2

B2

B2

D3

B1

B2

B2

B2+E4

D3+E1, E3

D5+E1, E3

D5+E1, E3

D3+E1, E3

D3+E1, E3

B2+E4

A2+E2

545 08 17-03 A2

Blade Guard

Blade Guard

544 10 74-04 A3

Blade Guard

(adapter incl.) 544 01 65-01 C6

502 43 55-01 C7

A2

A2+E2

A2+E2

B2+E4

B2+E4

B1+E1, E3

B2+E4

B2+E4

B1+E1, E3

B2+E4

B2+E4

C3

C5

D5+E1, E3

Splash Guard

Splash Guard

C7

Splash Guard

C2

C5

C6

Combi Guard

Combi Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

(adapter incl.)

(adapter incl.)

(adapter incl.) 501 32 04-02 C5

502 46 50-02 A4

503 95 43-03 A5

537 29 73-02 A6

544 46 43-03 B1

537 33 16-02 B2

537 21 71-01 C1

537 02 21-01 C2

537 31 09-02 C3

Blade Guard

Combi Guard

Blade Guard

Blade Guard

Support Cup

Support Cup

Support Cup

Support Cup

(adapter incl.) 544 16 03-02 D1

B2+E4

B1+E1, E3

(adapter incl.) 545 00 60-49 A1

A2

D3

A3

Grass 255-4 (1") 537 14 96-03

Multi 275-4 (1") 537 14 92-03

B2

A2

B2

Tap-n-Go™ 35 Spin (M10) 544 89 73-01

Tap-n-Go™ 35 Spin (M12) 544 89 73-02

A2

502 46 49-02 D2

(adapter incl.) 531 00 79-01 D3

537 28 85-02 D4

537 29 74-02 D5

(ballbearing) 503 90 18-02 E1

503 89 01-01 E2

502 15 70-02 E3

503 89 01-02 E4

31

GUIDE TILBEHØR – BUSKRYDDERE, RYDNINGSSAVE OG TRIMMERE

FC 2256 W


TIL DIG, DER EGENTLIG HELLERE VILLE HAVE EN HEL FORLYSTELSESPARK Er du på udkig efter en rider, der er let at håndtere og fleksibel nok til at gøre havearbejdet til en ren fornøjelse? Går du efter den helt specielle kvalitets­ fornemmelse kombineret med komfort og køreglæde, som er lidt ud over det sædvanlige? Så behøver du ikke lede længere, for du kan næppe finde en bedre maskine

32

end en frontrider fra Jonsered®. Når du sidder bag rattet på en frontrider, er det en lige så stor fornøjelse at rydde sne i indkørslen om vinteren som at klippe græsplænen om sommeren. Med det rigtige tilbehør kan du også gøde plænen eller sprede kalk, sand eller salt uden besvær. Og altid med et smil på læben!


FRONTRIDERS www.jonsered.dk

NYHED! JONSERED FR 2315 MA Det er fornøjelse at køre med denne nye, kompakte Frontrider, som med sine store hjul, høje hastighed og et 95 cm bredt klippeaggregat klipper en middelstor plæne hurtigt og effektivt. Maskinen er udstyret med et 2 i 1­klippeaggregat, bio­klip og bagudkast. Indstillet til bio­klip ved levering. Velegnet til trange områder pga. fremragende manøvredygtighed. Flere praktiske detaljer på side 37.

33


STORE FRONTRIDERE TIL MANGE FORSKELLIGE FORMÅL Jonsered®-frontriderne i FA-serien er store, kørende plæneklippere med stærke motorer. De er beregnet til større, krævende områder. De er desuden det perfekte valg året rundt, fordi de kan udstyres med meget forskelligt,

praktisk tilbehør. Det er hurtigt og nemt at udskifte klippeaggregatet med en sneskraber, sneslynge, kost eller slagleklipper. De kan også udstyres med forlygter.

ANVENDELSESOVERSIGT FR 2218 FA2 4 x 4

FR 2218 FA2

FR 2218 FA 4 x 4

FR 2218 FA

Større krævende områder, tunge opgaver, hele året Større områder, tunge opgaver, hele året Større haver, jævnlige allroundopgaver, hele året Større haver, lettere allroundopgaver, om sommeren Læs mere om samtlige modeller på side 42 – 43.

34

* Nominel motoreffekt – se side 43.


ANVENDES ÅRET RUNDT FA­modellerne kan udstyres med forskelligt tilbehør som sneskraber, sneslynge, slagleklipper og kost og anvendes hele året rundt. Alt frontmonteret tilbehør har samme tilkoblingsmekanisme med snaplås som klippeaggregaterne.

SERVICEPOSITION Klippeaggregatet kan nemt vippes op i serviceposition, så det er let at rengøre og efterse.

JONSERED FR 2218 FA2 4 x 4 Kawasaki FR Twin (10,6 kW*), automatisk 4×4­transmission, alsidigt 2 i 1­klippeaggregat, klippebredde 103 – 112 cm.

JONSERED FR 2218 FA2 Kawasaki FR Twin (10,6 kW*), automatisk transmission, alsidigt 2 i 1­klippeaggregat, klippebredde 103 – 112 cm.

51.995,– (41.596,–)

43.995,– (35.196,–)

EKSKL. KLIPPEAGGREGAT**

EKSKL. KLIPPEAGGREGAT**

JONSERED FR 2218 FA 4 x 4 B&S/Jonsered Protection Package OHV (9,7 kW*), automatisk 4×4­transmission, alsidigt 2 i 1­klippeaggregat, klippebredde 103 – 112 cm.

JONSERED FR 2218 FA B&S/Jonsered Protection Package OHV (9,7 kW*), automatisk transmission, alsidigt 2 i 1­klippeaggregat, klippebredde 103 – 112 cm.

42.995,– (34.396,–)

33.995,– (27.196,–)

EKSKL. KLIPPEAGGREGAT**

** 967 18 75­01 klippeaggregat 103 8.995,­ (7.196,­) 967 18 86­01 klippeaggregat 112 10.995,­ (8.796,­)

EKSKL. KLIPPEAGGREGAt**

35

SMARTE FUNKTIONER

CENTERSTYRING Centerstyringen gør det utroligt nemt at køre rundt om forhindringer som bl.a. træer og buske.


UHYRE EFFEKTIVE FRONTRIDERE TIL ALLE HAVER Vil du have en effektiv rider, der også er sjov at bruge? Så er der mange modeller at vælge imellem blandt frontriderne i den mindste kategori og mellemklassen. Uanset om du har

en have eller større græsplæne, der skal passes, får du både fordelene ved og fornøjelsen af den effektive klippeteknik, som et frontmonteret klippeaggregat og centerstyring byder på.

ANVENDELSESOVERSIGT FR 2216 MA 4 x 4

FR 2216 MA

FR 2213 MA

FR 2315 MA

FR 2312 MA

FR 2312 M

Større krævende områder, tunge opgaver, hele året Større områder, tunge opgaver, hele året Større haver, jævnlige allroundopgaver, hele året Større haver, lettere allroundopgaver, om sommeren Læs mere om samtlige modeller på side 42 – 43.

36

* Nominel motoreffekt – se side 43.


AUTOMATISK TRANSMISSION Fodbetjent, automatisk transmission gør plæneklipningen effektiv, behagelig og sjov.

NEMT TILGÆNGELIGE BETJENINGSGREB Alle betjeningsgreb er lette at nå fra førersædet. Knivene tilkobles automatisk, når klippeaggregatet sænkes.

NYHED!

JONSERED FR 2216 MA 4 x 4 B&S Intek 4155 (9,6 kW*), automatisk 4 × 4­transmission, 2 i 1­klippeaggregat, klippebredde 94 cm.

JONSERED FR 2216 MA B&S Intek 4155 (9,6 kW*), automatisk transmission, 2 i 1­klippeaggregat, klippebredde 94 cm.

JONSERED FR 2213 MA B&S Intek 3125 (6,7 kW*), automatisk transmission, 2 i 1­klippeaggregat, klippebredde 94 cm.

31.995,– (25.596,–)

28.995,– (23.196,–)

36.995,– (29.596,–)

NYHED!

NYHED!

JONSERED FR 2315 MA B&S PowerBuilt AVS 4145 (9,5 kW*), automatisk transmission, 2 i 1­klippeaggregat, klippebredde 95 cm.

JONSERED FR 2312 MA B&S PowerBuilt 3115 (6,4 kW*), automatisk transmission, 2 i 1­klippeaggregat, klippebredde 85 cm.

JONSERED FR 2312 M B&S PowerBuilt 3115 (6,4 kW*), 5 fremadgående gear/1 bakgear, 2 i 1­klippeaggregat, klippebredde 85 cm.

24.995,– (19.996,–)

21.995,– (17.596,–)

18.995,– (15.196,–)

37

SMARTE FUNKTIONER

FRONTMONTERET KLIPPEAGGREGAT Netop fordi klippeaggregatet er frontmonteret, har du fuld kontrol med arbejdet. Du kan nemt trimme kanter og nå helt ind i hjørner og ind under buske.


TILPAS FRONTRIDEREN MED PRAKTISK TILBEHØR Har du brug for en rider, der kan andet end bare at klippe græs? Så er en frontrider fra Jonsered® det helt rigtige valg. Med Jonsereds omfattende tilbehør kan du bruge frontrideren til langt de fleste opgaver i den store have. Uanset årstiden! Klippeaggregatet på Jonsereds største frontriders (FA-modellerne) har en tilkoblingsmekanisme med snaplås, der gør det utroligt nemt at skifte til frontmonteret tilbehør som kost, sneskraber, sneslynge eller slagleklipper.

FRONTMONTERET TILBEHØR, DER KAN BRUGES HELE ÅRET RUNDT 1. KOST*

Let og slidstærk roterende kost, som hurtigt og effektivt fejer sand, grus, løv og lettere sne sammen – også tæt op til mure, facader osv. Arbejdsbredde 95 cm. Stænkskærm er tilbehør. FR-modeller (FA/FA2), 967 00 86-01 14.995,- (11.996,-) 2. SLAGLEKLIPPER

Driftssikker slagleklipper til meget ujævne områder med vildtvoksende græs og lave rodskud. Klippebredde 85 cm. FR-modeller (FA/FA2 4×4), 966 41 61-01 15.995,- (12.796,-) 3. SNESKRABER*

Til effektiv snerydning i indkørslen, på fortovet eller på havegangene. Skal bruges med kontravægt og snekæder (ikke 4×4­modeller). FR-modeller (FA/FA2), 966 41 59-01 4.895,- (3.916,-) FR-modeller (R/RA/M/MA), 966 97 87-01 3.595,- (2.876,-) (Gælder ikke FR 2311 M & FR 2312 MA) FR-model (MA 4×4), 965 07 09-01 3.295,- (2.636,-) * Kørsel med denne kombination af frontrider og tilbehør må ikke ske på hældninger over 10° (uanset retningen).

38


TILBEHØR TIL FRONTRIDERE

4. SNESLYNGE MED TOTRINSSYSTEM*

Særdeles effektiv sneslynge med arbejdsbredde på 107 cm. Sneslyngen har gearkasse og er i en let konstruktion, så den er nem at montere. Udkastertuden kan drejes 210°. FR-modeller (FA/FA2 4×4), 966 41 60-01 15.995,- (12.796,-) 5. SNEKÆDER

Alle modeller undtagen 4×4, 531 01 16-37 Alle modeller undtagen 4×4, 535 41 47-07

pigge 1.195,- (956,-) firkantet 1.195,- (956,-)

6. HJULVÆGTE BAG/STK

FR-serien (ikke 4×4), 953 51 59-02

1.395,- (1.116,-)

7. KONTRAVÆGT

Giver et bedre greb og mere sikker kørsel. Monteres på bagvognen, vægt 16 kg. FR-serien, 953 53 49-01 625,- (500,-)

BAGMONTERET TILBEHØR, DER KAN BRUGES HELE ÅRET RUNDT 8. ANHÆNGER*

Rummelige anhængere, hvor bagklappen kan tages af, så anhængeren er nem at læsse og losse. Profi­modellen har tiplad. Anhænger Profi, 531 01 77-72 3.395,- (2.716,-) Anhænger 275, 501 00 82-02 2.295,- (1.836,-) Anhænger Promo, 967 02 71-01 995,- (796,-) 9. SWEEPER/OPSAMLER

Til effektiv opsamling af afklippet græs. Tømmes nemt fra førersædet. High-speed 81 cm, 581 53 80 01 2.995,- (2.396,-) High-speed 107 cm, 581 53 81-01 4.295,- (3.436,-)

BEMÆRK! CE-godkendelsen gælder kun, hvis ovenstående originaltilbehør bruges i henhold til medfølgende brugsanvisning, og originale reservedele anvendes sammen med Jonsereds traktorer/frontriders.

39


BAGMONTERET TILBEHØR, DER KAN BRUGES HELE ÅRET RUNDT 1. GRUSHARVE*

Robust grusharve med gummihjul. Arbejdsdybden kan indstilles. Tænder, der folder sammen, når der bakkes med harven. 953 51 24-01 6.195,- (4.956,-) 2. MOSRIVE*

4. TROMLE*

Monter tromlen på traktoren/frontrideren, og fyld den med vand eller sand. Brug den til at tromle ujævne flader eller komprimere plænen efter såning. Fyldt med vand vejer den 182 kg. 965 89 94-01 2.595,- (2.076,-) 5. SPREDER*

Praktisk spreder, hvor tilførslen nemt justeres, så gødning eller salt spredes effektivt.

Kraftig og solid mosrive til effektiv mosrivning. Skal forsynes med vægte på op til 32 kg afhængigt af underlaget. 954 12 00-43 1.595,- (1.276,-)

Stor spreder, maks. last 75 kg. Spredningsbredde 3 – 3,6 m. 967 02 72-01 3.895,- (3.116,-)

3. VERTIKALSKÆRER*

Lille spreder, maks. last 30 kg. Spredningsbredde 1,2 – 2,4 m. 954 12 00-46 1.395,- (1.116,-)

Skærer huller i plænen, så luft, vand og gødning kan trænge ned. Skal forsynes med vægte på op til 45 kg afhængigt af underlaget. Arbejdsbredde 102 cm. 964 99 57-03 3.395,- (2.716,-)

Brug altid Jonsereds testede og godkendte originaldele og tilbehør. Så er du sikker på at få produkter, som er udviklet til og tilpasset Jonsereds traktorer/frontriders. På vores hjemmeside (www.jonsered.dk) eller hos din Jonsered®-forhandler kan du få mere at vide om det tilbehør, som passer til din Jonsered-traktor/frontrider.

Besøg www.jonsered.dk Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

40

* Kørsel med denne kombination af frontrider og tilbehør må ikke ske på hældninger over 10° (uanset retningen).


TILBEHØR OG ANDET UDSTYR TIL FRONTRIDERE

PRAKTISK TILBEHØR TIL DIN FRONTRIDER

9. HØREVÆRN MED BØJLE

6. FORLYGTESÆT

LED­forlygter til kørsel i mørke eller mørkt vejr. FR-modeller 581 12 54-01

545,- (436,-)

Lav vægt. Blød og luftig polstring på hovedbøjlen. Trykket fra høreværnet kan justeres ca. 20 %. Opfylder kravene iht. EN 352­1. 504 98 17-10 205,- (164,-) Hygiejnesæt, 505 66 53-26 110,- (88,-) Absorberende hygiejneindsats, 505 66 53-31 46,- (37,-)

7. OVERTRÆK

10. HØREVÆRN

Praktisk, når frontrideren skal opbevares udendørs. Overtrækket er fremstillet af vandtæt nylon. Justerbar løbegang langs kanten og ventilationshuller. 504 98 13-70 725,- (580,-)

Bred bøjle med god pasform. Opfylder kravene iht. EN 352­1. Perspex­visiret er godkendt iht. EN 166. 504 98 02-02 125,- (100,-) Fås også komplet med plexiglasvisir, 504 98 18-60 200,- (160,-)

8. LASTERAMPE

11. HØREVÆRN MED FM-RADIO

Praktisk rampe i aluminium, der kan tåle saltvand. Rampen har effektiv skridsikring, som giver et godt greb for forskellige typer dæk. Passer til anhængere med en højde på op til 700 mm og en maksimumlast på 1000 kg. Lige rampe 1,5 m, op til 450 kg, 505 69 90-40 915,- (732,-) Lige rampe 1,5 m, op til 1000 kg, 505 69 90-44 1.630,- (1.304,-) Lige rampe 2,0 m, op til 450 kg, 505 69 90-42 1.525,- (1.220,-) Lige rampe 2,0 m, op til 1000 kg, 505 69 90-45 2.035,- (1.628,-)

Behageligt, anatomisk udformet høreværn, der er let at bære, og som giver god dæmpning. Indbygget FM­radio med glimrende modtagelse og god lydkvalitet, AUX­indgang til MP3­afspiller og kommunikationsradio. Enkel at betjene med trykknapper. Fås med hovedbøjle eller til montering på hjelm. Hovedbøjle, 578 27 50-01 895,- (716,-) Hjelmmontering, 578 27 50-02 995,- (796,-) 12. BRÆNDSTOFDUNK – NYHED!

15 liter brændstofdunk specielt udviklet til maskiner med hjul. Dunken har tre, specielt placerede, ergonomiske håndtag, så den nemt kan løftes og bæres, og en speciel tud, der gør det let at fylde brændstof på uden stænk og uden at spilde. Brændstofdunk, 585 05 87-01 495,- (396,-) 41


FR 2218 FA2 4 x 4

FR 2218 FA2

FR 2218 FA 4 x 4

FR 2218 FA

Kawasaki FR Twin

Kawasaki FR Twin

Jonsered by Briggs & Stratton Protection Package OHV

Jonsered by Briggs & Stratton Protection Package OHV

Effekt, kW @ omdr,/min,

10,6/2900

10,6/2900

9,7/2900

9,7/2900

Generator, A

15

15

3

3

Batteri, V/Ah

12/24

12/24

12/24

12/24

Brændstoftank, liter

10

10

10

10

Transmissionstype

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Klippebredde, cm

103 – 112

103 – 112

103 – 112

103 – 112

Uklippet cirkel, cm

30

30

30

30

Klippehøjde, mm min, – maks,

40 – 90

40 – 90

40 – 90

40 – 90

Hastighed fremad, km/t min, – maks,

0–9

0–9

0–9

0–9

Basismaskinens længde, cm

202

202

202

202

Basismaskinens bredde, cm

89

89

89

89

Basismaskinens højde, cm

115

115

107

107

Vægt, kg, uden klippeaggregat

254

235

243

231

Sound pressure level at operators ear dB(A) *

83

83

84

84

Guaranteed sound power level, LWA dB(A)**

97

97

99

99

Vibration level seat ***

0,7

0,7

0,7

0,7

Vibration level steering wheel ***

2,5

2,5

2,5

2,5

FUNKTIONER

• • • • • • •

• • • • • •

• • • • • • •

• • • • • •

51.995,­ (41.596,­)

43.995,­ (35.196,­)

42.995,­ (34.396,­)

33.995,­ (27.196,­)

BASISMASKINE EKSKL. KLIPPEBORD JC 103 KLIPPEBORD 8.995,­ (7.196,­) JC 112 KLIPPEBORD 10.995,­ (8.796,­)

BASISMASKINE EKSKL. KLIPPEBORD JC 103 KLIPPEBORD 8.995,­ (7.196,­) JC 112 KLIPPEBORD 10.995,­ (8.796,­)

BASISMASKINE EKSKL. KLIPPEBORD JC 103 KLIPPEBORD 8.995,­ (7.196,­) JC 112 KLIPPEBORD 10.995,­ (8.796,­)

BASISMASKINE EKSKL. KLIPPEBORD JC 103 KLIPPEBORD 8.995,­ (7.196,­) JC 112 KLIPPEBORD 10.995,­ (8.796,­)

ANVENDELSESOVERSIGT

Større krævende områder Større områder, hele året Større haver, hele året Større haver, om sommeren SPECIFIKATIONER

Motor

Centerstyring Frontmonteret klippeaggregat Automatisk transmission Tilbehørsramme 4×4 Serviceposition Pendulophængt bagaksel

PRIS

* Lydtryksniveau i henhold til ISO 5395 og EN 836. Der gælder en standardafvigelse på 1,2 db(A) for rapporterede lydtryksniveaudata. ** Støjemission i miljøet målt og beregnet som garanteret lydeffektniveau i henhold til Europa­Parlamentets og Rådets direktiv 2000/14/EF. Det garanterede lydeffektniveau omfatter variationer i produktionen såvel som variationer i forhold til støjprøvningsmetoder på 1 – 2 dB(A). Støjemission og lydtryksniveau kan påvirkes af det benyttede klippeaggregat. De oplyste tal gælder for maskinen udstyret med det mest almindeligt benyttede klippeaggregat for den specifikke plæneklippermodel. Der er flere oplysninger om dette i brugsvejledningen ***Vibrationsniveau i henhold til ISO 5395 og EN 836. Der gælder en standardafvigelse på 0,2 m/s² (rat) og 0,8 m/s² (sæde) for rapporterede vibrationsdata.

42


FR 2216 MA

FR 2213 MA

FR 2315 MA

Briggs & Stratton Intek 4155

Briggs & Stratton Intek 4155

Briggs & Stratton Intek 3125

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 4145

FR 2312 MA

FR 2312 M

Briggs & Stratton PowerBuilt 3115

Briggs & Stratton PowerBuilt 3115

9,6/2900

9,6/2900

6,7/3000

9,5/3000

6,4/3000

6,4/3000

3

3

3

3

3

3

12/24

12/24

12/24

12/21

12/20

12/20

10

10

10

7

4

4

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Manuel (5+1)

94

94

94

95

85

85

30

30

30

95

65

65

30 – 80

30 – 80

30 – 80

25 – 75

25 – 70

25 – 70

0–9

0–9

0–9

0 – 10

0–9

0–7

223

223

223

229

207

207

100

100

100

99

88

88

107

107

107

108

108

108

254

235

232

219

191

191

83

83

84

84

84

84

97

97

98

99

100

100

0,7

0,7

0,7

0,7

0,7

0,7

2,5

2,5

2,5

1,6

1,6

1,6

• • • • • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• •

• •

• •

36.995,­ (29.596,­)

31.995,­ (25.596,­)

28.995,­ (23.196,­)

24.995,­ (19.996,­)

21.995,­ (17.596,­)

18.995,­ (15.196,­)

De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut) for en typisk produceret motor af den angivne motormodel målt i overensstemmelse med SAE­standard

PRODUKTOVERSIGT – FRONTRIDERS

FR 2216 MA 4 x 4

J1349/ISO 1585. Masseproducerede motorer kan afvige fra denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den færdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

43


TIL DIG, DER VÆLGER AT SE MULIGHEDERNE I HVERDAGENS OPGAVER Hvis du overvejer at købe en havetraktor fra Jonsered®, hører du formentlig til de mennesker, der altid forsøger at få det bedste ud af enhver situation. Dem, der forstår at se muligheder, hvor andre kun ser problemer. Og dem, der gladelig vælger den mest elegante løsning, der opfylder specifikke behov. Uanset hvilken Jonsered­

44

traktor du vælger, får du ikke blot markedets mest elegante og økonomisk fornuftige traktor. Du får også en alsidig arbejdshest, som du får glæde af året rundt. Med det omfattende udbud af smart og praktisk tilbehør til alle arbejdsopgaver i haven kan du bruge have­ traktoren til mange forskellige formål.


HAVETRAKTORER www.jonsered.dk

JONSERED LT 2320 CMA2 Vores største havetraktor med integreret opsamler er utroligt behagelig at køre og klipper hurtigt en stor plæne. Se side 47.

45


BEHAGELIGE TRAKTORER MED RIGELIG KAPACITET TIL DE STORE PLÆNER Hvis du har en større græsplæne, der skal klippes, er det godt at vide, at du har en solid Jonsered®-traktor i garagen. Du sidder behageligt, mens det brede klippeaggregat klarer arbejdet hurtigt og effektivt. Alle modeller har nu det

behagelige, åbne chassis, der gør det let at komme af og på. De fleste af vores store traktormodeller har desuden pedalstyret, automatisk transmission, som gør dem ekstra lette at bruge.

ANVENDELSESOVERSIGT LT 2320 A2

LT 2218 A

LT 2320 CMA2

LT 2317 CMA2

I brug jævnligt året rundt – større boligområder I brug jævnligt året rundt – boligområder I brug året rundt – større haver I brug hele sommeren – større haver Læs mere om samtlige modeller på side 54 – 55.

46

* Nominel motoreffekt – se side 55.


ALSIDIGHED Traktoren kan udstyres med forskelligt tilbehør som anhængere, kost, sneslynge, mosrive og meget andet og bruges til mange forskellige opgaver året rundt.

BIO-KLIP FRA SÆDET På vores CMA2­traktorer kan du vælge bio­klip fra sædet, dvs. at du kan skifte mellem opsamling og bio­klip uden at rejse dig. Du skal bare bruge den centrale aktiveringsenhed nederst på instrumentbrættet.

JONSERED LT 2320 A2 Jonsered V­Twin by B&S (11,6 kW*), pedalstyret automatisk transmission, klippebredde 117 cm.

JONSERED LT 2218 A Jonsered by B&S (9,2 kW*), automatisk transmission, klippebredde 107 cm.

26.995,– (21.596,–)

19.995,– (15.996,–)

JONSERED LT 2320 CMA2 Jonsered V­Twin by B&S (11,6 kW*), pedalstyret automatisk transmission, klippebredde 107 cm. Markedsføres ikke i Danmark

JONSERED LT 2317 CMA2 Jonsered V­Twin by B&S (9,4 kW*), pedalstyret automatisk transmission, klippebredde 97 cm. Markedsføres ikke i Danmark

47

SMARTE FUNKTIONER

AUTOMATISK TRANSMISSION Det er let at regulere hastighed og kørselsretning. Nogle modeller har praktiske fodpedaler til kørsel fremad og bagud, mens andre har en gearstang.


EFFEKTIVE TRAKTORER TIL HAVEN Med en veludstyret Jonsered®-traktor kan du altid kombinere det nødvendige med det fornøjelige, når du arbejder i haven – uanset årstiden. Det hjælper måske også, at den flotte, skinnende røde farve gør det fristende at lade

Jonsered-traktoren stå ude lidt, når du er færdig – bare så du kan nyde synet. Hvis haven skal være rigtigt flot og velplejet, skal du vælge en model med integreret opsamler.

ANVENDELSESOVERSIGT LT 2217 A

LT 2216

LT 2213 A / LT 2213

LT 2317 CMA

LT 2316 CM

LT 2213 CA / LT 2213 C

I brug jævnligt året rundt – større boligområder I brug jævnligt året rundt – boligområder I brug året rundt – større haver I brug hele sommeren – større haver Læs mere om samtlige modeller på side 54 – 55.

48

* Nominel motoreffekt – se side 55.


BEHAGELIG FØRERPLADS Det åbne chassis gør det nemt at komme af og på traktoren. Alle betjeningsgreb er desuden inden for nem rækkevidde fra førersædet.

VANDSLANGETILKOBLING Gør det nemt at rengøre klippeaggregatet og lettere at holde traktoren i god stand gennem længere tid. Du får altid det bedste resultat med et rent klippeaggregat.

JONSERED LT 2217 A Jonsered by B&S (9,0 kW*), automatisk transmission, klippebredde 97 cm/107 cm.

JONSERED LT 2216 Jonsered by B&S (8,9 kW*), 6 fremadgående gear/1 bakgear, klippebredde 97 cm.

14.995,– (11.996,–)

13.495,– (10.796,–)

JONSERED LT 2213 A/LT 2213 B&S PowerBuilt AVS 3125 (6,6 kW*), pedalstyret, automatisk transmission/6 manuelle, fremadgående gear + 1 bakgear. Klippebredde 77 cm. 13.995,– (11.196,–) / 11.995,– (9.596,–)

JONSERED LT 2317 CMA Jonsered by B&S (9,0 kW*), automatisk transmission, klippebredde 97 cm. 23.995,– (19.196,–)

JONSERED LT 2316 CM Jonsered by B&S (8,9 kW*), 6 fremadgående gear/1 bakgear, klippebredde 97 cm. Markedsføres ikke i Danmark

JONSERED LT 2213 CA/LT 2213 C B&S PowerBuilt AVS 3125 (6,6 kW*), pedalstyret, automatisk transmission/6 manuelle, fremadgående gear + 1 bakgear. Klippebredde 77 cm. 14.995,– (11.996,–) / 12.995,– (10.396,–)

49

SMARTE FUNKTIONER

EFFEKTIV PLÆNEKLIPNING Alle vores traktorer kan udstyres med tilbehør, så du kan bruge flere forskellige klippesystemer. Hvis du udstyrer en traktor med sideudkast, med en opsamler eller bio­klip­udstyr, eller hvis du udstyrer en traktor med opsamler med en bioprop eller deflektor, får du et perfekt resultat uanset forholdene. (Gælder ikke for LT 2213 A/LT 2213)


TILBEHØR TIL FORÅR, SOMMER OG EFTERÅR Skal du transportere jord, poser med gødning eller planter og udstyr? Du har måske en stak brænde, der skal flyttes engang imellem? Plejer du at lufte plænen, rive mos, så nyt græs eller ordne grusgangene i ny og næ? Her kan du finde tilbehør, så du og din Jonsered®-traktor kan tackle opgaverne i fællesskab.

3. GRUSHARVE*

Robust grusharve med gummihjul. Arbejdsdybden kan indstilles. Tænder, der foldes sammen, når der bakkes med harven. 953 51 24-01 6.195 ,- (4.956,-) 4. MOSRIVE*

Kraftig og solid mosrive til effektiv mosrivning. Skal forsynes med vægte på op til 32 kg afhængigt af underlaget. 954 12 00-43 1.595,- (1.276,-)

1. ANHÆNGER*

5. SPREDER*

Rummelige anhængere, hvor bagklappen kan tages af, så anhæn­ geren er nem at læsse og losse. Profi­modellen kan tippes. Anhænger Profi, 531 01 77-72 3.395,- (2.716,-) Anhænger 275, 501 00 82-02 2.295,- (1.836,-) Anhænger Promo, 967 02 7 1-01 995,- (796,-)

Praktisk spreder, hvor tilførslen nemt justeres, så gødning eller salt spredes effektivt. Stor spreder, maks. last 75 kg. Spredningsbredde 3 – 3,6 m. 967 02 72-01 3.895,- (3.116,-)

2. KOST*

Roterende kost til sammenfejning af blade, snerydning osv. Støttehjulene kan indstilles. Kan vinkles 20° til hver side. Arbejdsbredde 100 cm. Traktorer med sideudkast op til 2006­modellerne og alle CM­traktorer. 953 51 61-01 Markedsføres ikke i Danmark Traktorer med sideudkast fra 2007­modellerne (ikke LT 2213­serien) 544 92 16-01 20.995,- (16.796,-) 50

Lille spreder, maks. last 30 kg. Spredningsbredde 1,2 – 2,4 m. 954 12 00-46 1.395,- (1.116,-) 6. VERTIKALSKÆRER*

Skærer huller i plænen, så luft, vand og gødning kan trænge ned. Skal forsynes med vægte på op til 45 kg afhængigt af underlaget. Arbejdsbredde 102 cm. 964 99 57-03 3.395,- (2.716,-) 7. TROMLE*

Monter tromlen på traktoren/frontrideren, og fyld den med vand eller sand. Brug den til at tromle ujævne flader eller komprimere plænen efter såning. Fyldt med vand vejer den 182 kg. 965 89 94-01 2.595,- (2.076,-)


TILBEHØR TIL HAVETRAKTORER

VINTERTILBEHØR TIL HAVETRAKTORER Næste gang sneen lægger sig som et blødt, hvidt og frem for alt tungt tæppe over gårdspladser, gangstier og indkørsler, kan du skåne ryggen og lade sneskovlen ligge. Drej tændingsnøglen på JonseredÆ-traktoren, og lad sneskraberen eller sneslyngen klare arbejdet i stedet. 8. SNESKRABER*

Robust sneskraber af stål med beskyttende fjedermekanisme. Arbejds­ bredde 122 cm. Kan indstilles i forskellige vinkler mod venstre eller højre. Udskiftelig skrabeskinne. Skal bruges med snekæder og kontravægt. LT-traktorer (ikke LT 2213-serien), 544 92 17-01 3.695,- (2.956,-)

11. SNEKÆDER

18×8,5-8", 964 99 43-01 20×10-8", 997 10 31-10 18×9,5-8", 997 10 36-10 20×8-8", 531 00 65-83 22×9,5-12", 501 32 76-01

1.495,- (1.196,-) 1.695,- (1.356,-) 1.695,- (1.356,-) 1.695,- (1.356,-) 1.795,- (1.436,-)

12. KONTRAVÆGT

Giver et bedre greb og mere sikker kørsel. Monteres bag på traktoren, vægt 25 kg. Traktorer med sideudkast, 505 54 92-01 1.595,- (1.276,-) CM-traktorer, 580 38 97-01 1.295,- (1.036,-)

9. GUMMISKRABER

Monteres på kanten af sneskraberen, så metalbladet ikke skraber i jorden/overfladen. Passer til sneskraber 544 91 17­01. 966 00 19-01 695,- (556,-) 10. SNESLYNGE MED TOTRINSSYSTEM*

Sneslynge med totrinssystem og en arbejdsbredde på 107 cm. Udkasttårnet kan drejes 180°. Skal bruges med snekæder og kontravægt. LT-traktorer (ikke LT 2213-serien), 544 92 18-01 16.995,- (13.596,-)

BEMÆRK! CE-godkendelsen gælder kun, hvis ovenstående originaltilbehør bruges i henhold til medfølgende brugsanvisning, og originale reservedele anvendes sammen med Jonsereds traktorer/frontriders.

* Kørsel med denne kombination af traktor og tilbehør må ikke ske på hældninger over 10° (uanset retningen). 51


TILBEHØR TIL ALSIDIG KLIPNING Her er det originale Jonsered®-tilbehør, der gør traktoren endnu mere effektiv og anvendelig, uanset om den har sideudkast eller integreret opsamler. 1. GRÆSOPSAMLER MED 3 BEHOLDERE

50 % større kapacitet end opsamleren med 2 beholdere. Passer til alle traktorer med undtagelse af CM­ og LT 2213­series. Traktoren må ikke køre med dette tilbehør på skråninger med en hældning på mere end 14° (uanset retning). 42", 960 71 00-12 4.695,- (3.756,-) 2. GRÆSOPSAMLER MED 2 BEHOLDERE

4. BIO-KLIP-UDSTYR / PROP

Til omstilling til bio­klip. Modeller med sideudkast: 77 cm, 960 71 00-25 (afdækningsplade) 205,- (164,-) 92 cm, 954 04 04-91 (knive og afdækningsplade) Markedføres ikke i DK 97 cm, 960 71 00-03 (afdækningsplade) 205,- (164,-) 107 cm, 960 71 00-06 (knive og afdækningsplade) 795,- (636,-) 117 cm, 960 71 00-19 (knive og afdækningsplade) 795,- (636,-) C­modeller: 77 cm, 960 71 00-24 (prop) Alle andre C-modeller har enten bioprop eller er udstyret med den nye funktion til bio-klip fra sædet.

795,- (636,-)

Passer til alle traktorer med undtagelse af CM­ og LT 2213­serien. Traktoren må ikke køre med dette tilbehør på skråninger med en hældning på mere end 14°. 38" 2 BEH, 960 71 00-01 2.595,- (2.076,-) 42" 2 BEH, 960 71 00-10 2.895,- (2.316,-) 3. DEFLEKTOR TIL BAGUDKAST

Passer til CM­serien (undtagen LT 2213­serien). 960 71 00-41

1.195,- (956,-) Besøg www.jonsered.dk Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

52


ANDET UDSTYR TIL HAVETRAKTORER

PRAKTISK TILBEHØR TIL DIN TRAKTOR 5. OVERTRÆK

Praktisk opbevaring. Overtrækket er fremstillet af vandtæt nylon. Justerbar løbegang langs kanten og ventilationshuller. Fås i to størrelser, der passer til alle vores traktorer. Dækken til traktor med sideudkast og lille 795,- (636,-) motorhjelm, 504 98 13-80 Dækken til traktor med sideudkast og stor motorhjelm samt til CM-traktorer, 504 98 13-82 795,- (636,-) 6. KOFANGER

Praktisk kofanger til montering foran på vores traktorer. Beskytter motorhjelmen effektivt. Alle modeller, 954 12 00-49 725,- (580,-) 7. ARMLÆN

Giver bedre komfort under plæneklipning. Passer til sæder på modellerne LT 2218 A, LT 2216 A2 og LT 2223 A2, som er produceret fra januar 2008. 532 42 14-99 1.195,- (956,-)

9. HØREVÆRN MED POLSTRET HOVEDBØJLE

Lav vægt. Blød og luftig polstring på hovedbøjlen. Trykket fra høreværnet kan justeres ca. 20 %. Opfylder kravene i EN 352­1. 504 98 17-10 205,- (164,-) Hygiejnesæt, 505 66 53-26 110,- (88,-) Absorberende hygiejneindsats, 505 66 53-31 46,- (37,-) 10. HØREVÆRN MED FM-RADIO

Behageligt, anatomisk udformet høreværn, der er let at bære, og som giver god dæmpning. Indbygget FM­radio med glimrende modtagelse og god lydkvalitet, AUX­indgang til MP3­afspiller og kommunikationsradio. Enkel at betjene med trykknapper. Fås med hovedbøjle eller til montering på hjelm. Hovedbøjle, 578 27 50-01 895,- (716,-) Hjelmmontering, 578 27 50-02 995,- (796,-) 11. BRÆNDSTOFDUNK – NYHED!

15 liter brændstofdunk specielt udviklet til maskiner med hjul. Dunken har tre, specielt placerede, ergonomiske håndtag, så den nemt kan løftes og bæres, og en speciel tud, der gør det let at fylde brændstof på uden stænk og uden at spilde. Brændstofdunk, 585 05 87-01 495,- (396,-)

8. LASTERAMPE

Praktisk rampe i aluminium, der kan tåle saltvand. Rampen har effektiv skridsikring, som giver et godt greb for forskellige typer dæk. Passer til anhængere med en højde på op til 700 mm og en maksimumlast på 1000 kg/par. 1,5 m, 505 69 90-41 1.095,- (876,-) 2,0 m, 505 69 90-43 1.595,- (1.276,-)

Brug altid Jonsereds testede og godkendte originaldele og tilbehør. Så er du sikker på at få produkter, som er udviklet til og tilpasset Jonsereds traktorer/frontriders. På vores hjemmeside (www.jonsered.dk) eller hos din Jonsered®-forhandler kan du få mere at vide om det tilbehør, som passer til din Jonsered-traktor/frontrider. 53


LT 2320 A2

LT 2218 A

LT 2217 A

LT 2216

LT 2213 A

Motor

Jonsered V­Twin by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 3125

Effekt, kW @ omdr./min.

11,6/2600

9,2/2600

9,0/2600

8,9/2500

6,6/2800

Brændstoftank, liter

15,2

7,6

5,7

5,7

5,7

Generator, A

3×5

9

3×5

3×5

3×5

Batteri, V/Ah

12/28

12/28

12/28

12/28

12/20

Transmissionstype

Automatisk (pedaler)

Automatisk (stang)

Automatisk (stang)

Manuel (6+1)

Automatisk (pedaler)

Klippebredde, cm

117

107

97

97

77

Uklippet cirkel, cm**

114

120

137

137

130

Klippehøjde, min. ­ maks., mm

26 – 102

26 – 102

26 – 102

26 – 102

20 – 80

Klippemetoder

Sideudkast

Sideudkast

Sideudkast

Sideudkast

Sideudkast

Tilkobling af knivene

Manuel

Manuel

Manuel

Manuel

Elektrisk kobling

Dækstørrelse, tommer for/bag

15×6­6"/ 20×10­8"

15×6­6"/ 20×10­8"

15×6­6"/ 18×9,5­8"

15×6­6"/ 18×9,5­8"

13×5­6"/ 16×6,5­8"

ANVENDELSESOVERSIGT

I brug jævnligt året rundt – større områder I brug jævnligt året rundt – store områder I brug året rundt – større haver I brug hele sommeren – større haver

SPECIFIKATIONER

Opsamlervolumen, liter

Basismaskinens længde, cm

189 (inkl. kofanger)

175

175

175

172

Basismaskinens bredde, cm (udkaster oppe)

122

111

103

103

93

Basismaskinens højde, cm

112

103

100

100

101

Vægt, kg

245

188

185

185

172

FUNKTIONER

• • • • • • • •

• • • • • •

• •

• •

• •

• •

• • •

26.995,­ (21.596,­)

19.995,­ (15.996,­)

14.995,­ (11.996,­)

13.495,­ (10.796,­)

13.995,­ (11.196,­)

Pedalstyret, automatisk transmission Opsamler Bio­klip fra sædet Åbent chassis Støbt foraksel Premium­sæde Timetæller Forlygter Tilkobling til vandslange

PRIS

* Ekstraudstyr ** Målt effekt på knivene.

54

*

*

*

*

• •


LT 2320 CMA2

LT 2317 CMA2

LT 2317 CMA

LT 2316 CM

LT 2213 CA

LT 2213 C

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 3125

Jonsered V­Twin by Briggs & Stratton

Jonsered V­Twin by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Jonsered by Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 3125

Briggs & Stratton PowerBuilt AVS 3125

6,6/2800

11,6/2600

9,4/2500

9,0/2600

8,9/2600

6,6/2800

6,6/2800

5,7

7,6

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

3×5

3×5

16

3×5

3×5

3×5

3×5

12/20

12/14

12/14

12/14

12/14

12/20

12/20

Manuel (6+1)

Automatisk (pedaler)

Automatisk (pedaler)

Automatisk (stang)

Manuel (6+1)

Automatisk (pedaler)

Manuel (6+1)

77

107

97

97

97

77

77

130

102

107

107

107

131

131

20 – 80

26 – 102

26 – 102

26 – 102

26 – 102

20 – 80

20 – 80

Sideudkast

Opsamling/bio­klip

Opsamling/bio­klip

Opsamling/bio­klip

Opsamling/bio­klip

Opsamling

Opsamling

Manuel

Manuel

Manuel

Manuel

Manuel

Elektrisk kobling

Manuel

13×5­6"/ 16×6,5­8"

15×6­6"/ 18×9,5­8"

15×6­6"/ 18×9,5­8"

15×6­6"/ 18×9,5­8"

15×6­6"/ 18×9,5­8"

13×5­6"/ 16×6,5­8"

13×5­6"/ 16×6,5­8"

320

220

220

220

200

200

172

264 (inkl. kofanger)

251

242

242

226

226

93

112

103

103

103

88

88

101

112

112

106

106

101

101

172

266

242

234

232

190

190

• • • • • • • • •

• • •

• •

• •

• • • • • • • • •

• •

11.995,­ (9.596,­)

Markedsføres ikke i Danmark

Markedsføres ikke i Danmark

12.995,­ (10.396,­)

• • •

• • •

• •

• •

• • •

23.995,­ (19.196,­)

Markedsføres ikke i Danmark

14.995,­ (11.996,­)

De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut) for en typisk produceret motor af den angivne motormodel målt i overensstemmelse med SAE­standard

J1349/ISO 1585. Masseproducerede motorer kan afvige fra denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den færdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

55

PRODUKTOVERSIGT – HAVETRAKTORER

LT 2213


TIL DIG, DER VIRKELIG KAN LIDE AT KLIPPE GRÆS – ELLER SOM VILLE ØNSKE, AT DU KUNNE LIDE DET Vi har en mistanke om, at der findes to typer mennesker: Dem, der virkelig kan lide at klippe græs, og dem, der synes, at det er et nødvendigt onde, der skal overstås. Af en eller anden grund hører de mennesker, der har valgt en plæneklipper fra Jonsered®, normalt til den mere positivt indstillede gruppe. Det kan måske skyldes Jonsereds plæneklipperes robuste driftsikkerhed, det effektive klippeskjold 56

og det faktum, at vores plæneklippere er meget nemme at have med at gøre. Eller måske er det bare, fordi slut­ resultatet er perfekt hver gang. Hvis du gerne vil være en af dem, der synes om at klippe græs, kan du starte med at læse de næste sider om alle de mange plæneklippere, som kan opfylde ønsket.


PLÆNEKLIPPERE www.jonsered.dk

JONSERED LM 2153 CMDAE En robust plæneklipper til den større plæne med mange detaljer, som gør klipningen lettere og mere behagelig. Elektrisk start, selvkørende og ergonomisk styr sikrer komfortabelt arbejde, og det er let at skifte mellem de tre forskellige klippesystemer: opsamling, mulching og sideudkast. Se side 59.

57


ROBUSTE, EFFEKTIVE PLÆNEKLIPPERE TIL DEN STORE PLÆNE Hvis du har en stor græsplæne, er der mange forskellige Jonsered®-plæneklippere at vælge imellem. Alle maskiner har kraftige Briggs & Stratton-motorer og brede, robuste klippeskjold til bio-klip. De fleste modeller har store

opsamlere og variabel hastighedsindstilling, så klipningen kan udføres både effektivt og sikkert. Hvis du virkelig vil have det nemt, skal du vælge en model med elektrisk start og central indstilling af klippehøjden.

ANVENDELSESOVERSIGT LM 2156 CMDA

LM 2155 MD

LM 2153 CMDAE

LM 2153 CMDA

Græsopsamling Græsudkast Mulching Læs mere om samtlige modeller på side 62 – 63.

58

* Nominel motoreffekt – se side 63.


EFFEKTIV OPSAMLER Jonsereds effektive opsamlingsplæneklippere samler alt op fra græs og løv til kviste. Man kan hurtigt skifte mellem de forskellige klippesystemer, fra opsamling til udkast eller bio­klip.

INTUITIV ELEKTRISK TRYKKNAPSTART Nem at komme til på det øverste styr, så maskinen kører jævnt.

JONSERED LM 2156 CMDA Briggs & Stratton 875e Series, 3,3 kW*, klippebredde 56 cm.

JONSERED LM 2155 MD Briggs & Stratton 650e Series, 2,5 kW*, klippebredde 55 cm.

4.995,– (3.996,–)

3.795,– (3.036,–)

JONSERED LM 2153 CMDAE Briggs & Stratton 650e Series, 2,4 kW*, elektrisk start, klippebredde 53 cm.

JONSERED LM 2153 CMDA Briggs & Stratton 650e Series, 2,4 kW*, klippebredde 53 cm.

4.995,– (3.996,–)

4.195,– (3.356,–)

59

SMARTE FUNKTIONER

AUTOMATISK TRANSMISSION De fleste selvkørende Jonsered®­plæneklippere har automatisk transmission. Det betyder, at man nemt kan justere hastigheden på plæneklipperen, uden at det ændrer knivhastigheden og klippeeffektiviteten.


PÅLIDELIGE PLÆNEKLIPPERE, DER ER LETTE AT BRUGE PÅ EN ALMINDELIG GRÆSPLÆNE Hvis du skal bruge en plæneklipper til en helt almindelig græsplæne, er der utroligt mange modeller at vælge imellem. Alle Jonsered®-plæneklippere i den mindre klasse har

effektive klippeskjold, der giver et perfekt resultat på mindre og mellemstore plæner. De er kompakte og lette at opbevare, hvilket er en fordel, hvis pladsen er begrænset.

ANVENDELSESOVERSIGT LM 2147 CMDAE

LM 2147 CMD LM 2147CM

LM 2146 CMD

LM 2146 M

LM 2150 SM

LM 2040 HF

LM 2040 H

Græsopsamling Græsudkast Bio­klip Læs mere om samtlige modeller på side 62 – 63.

60

* Nominel motoreffekt – se side 63.


EFFEKTIV OPSAMLER Jonsereds effektive opsamlingsplæneklippere samler alt op fra græs og løv til kviste. Man kan hurtigt skifte mellem de forskellige klippe­ systemer, fra opsamling til udkast eller bio­klip.

VANDSLANGETILKOBLING På plæneklippere med vandslangetilkobling af Gardena®­typen er det let at tilslutte haveslangen og rengøre klippeskjoldet.

JONSERED LM 2147 CMDAE Briggs & Stratton 675e Series, 2,4 kW*, elektrisk start, klippebredde 46 cm. 3.995,– (3.196,–)

JONSERED LM 2147 CMD/CM Briggs & Stratton 675e Series, 2,4 kW*, klippebredde 46 cm. (CMD med én hastighed, CM skubbes). 2.995,– (2.396,–) 2.795,– (2.236,–)

JONSERED LM 2146 M Briggs & Stratton 450e Series, 1,6 kW*, skjold af plast, klippebredde 46 cm.

JONSERED LM 2150 SM Briggs & Stratton 450e Series, 1,6 kW*, klippebredde 50 cm.

2.195,– (1.756,–)

1.895,– (1.516,–)

JONSERED LM 2146 CMD Briggs & Stratton 450e Series, 1,6 kW*, klippebredde 46 cm. Markedsføres ikke i Danmark

JONSERED LM 2040 HF Klippebredde 40 cm. 1.095,– (876,–)

JONSERED LM 2040 H Klippebredde 40 cm. Markedsføres ikke i Danmark

61

SMARTE FUNKTIONER

BIO-KLIP-FUNKTION Vores plæneklippere med bio­klip­funktion finklipper græsset, før det falder ned på plænen igen som naturlig gødning.


LM 2156 CMDA

LM 2155 MD

LM 2153 CMDAE

LM 2153 CMDA

LM 2147 CMDAE

Motor

B&S 875e Series

B&S 650e Series

B&S 650e Series

B&S 650e Series

B&S 675e Series

Nettoeffekt ved forindstillet omdrejningstal, kW/ omdr./min.

3,3

2,5

2,4

2,4

2,4

Cylindervolumen, cc

190

190

190

190

190

Klippebredde, cm

56

55

53

53

46

Materiale, klippeskjold

Stål

Stål

Stål

Stål

Stål

Vægt, kg

37

34

41

36

35

Gearkasse, antal gear

Automatisk

1

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Klippehøjde, mm

30 –105

33 – 89

31 – 88

31 – 88

30 – 70

Klippehøjdejustering

Individuel

Individuel

Individuel

Individuel

Central

Brændstoftank, liter

1,5

1,5

1,5

1,5

1,0

Hjulstørrelse, for

8"

8"

8"

8"

7,6"

Hjulstørrelse, bag

12"

8"

8"

8"

8,4"

• • • • •

• • •

• • • • •

• • • •

• • • • • •

4.995,­ (3.996,­)

3.795,­ (3.036,­)

4.995,­ (3.996,­)

4.195,­ (3.356,­)

3.995,­ (3.196,­)

ANVENDELSESOVERSIGT

Græsopsamling Græsudkast Bio­klip

SPECIFIKATIONER

FUNKTIONER

Selvkørende Elstart Opsamler Sideudkast Bagudkast Bio­klip Tilkobling til vandslange

PRIS

62


LM 2146 CMD

LM 2146 M

LM 2150 SM

LM 2150 S

LM 2040 HF

LM 2040 H

B&S 675e Series

B&S 450e Series

B&S 450e Series

B&S 450e Series

B&S 450e Series

_

_

2,4

1,6

1,6

1,6

1,6

190

125

125

125

125

46

46

46

50

50

40

40

Stål

Stål

Plast

Stål

Stål

35

30

25

21

21

10,1

9

1/ –

1

30 – 70

30 – 80

30 – 65

27 – 78

27 – 78

12 – 38

12 – 38

Central

3­point

Individuel

Individuel

Individuel

1

0,9

0,9

0,8

0,8

7,6"

7,6"

6,5"

8"

8"

8,4"

8,4"

6,5"

8"

8"

•/ • • • •

• • • • •

• •

2.995,­ (2.396,­) 2.795,­ (2.236,­)

Markedsføres ikke i Danmark

2.195,­ (1.756,­)

1.895,­ (1.516,­)

Markedsføres ikke i Danmark

1.095,­ (876,­)

Markedsføres ikke i Danmark

De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut, se manual) for en typisk produ­ ceret motor af den angivne motormodel målt i overensstemmelse med SAE­standard J1349/ISO 1585. Masseproducerede motorer kan afvige fra

PRODUKTOVERSIGT – PLÆNEKLIPPERE

LM 2147 CMD LM 2147 CM

denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den færdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

63


DREJELIGT, BAGESTE HÅNDTAG Det bageste håndtag på hækkeklipperne kan drejes, hvilket er en stor hjælp ved såvel vandret som lodret klipning.

LETTERE START MED SPIN START™ Spin Start™ hjælper med at starte maskinen og mindsker trækmodstanden i starthåndtaget med op til 40 %.

STØJSVAG MOTOR Motoren er konstrueret, så den er støjsvag og generer naboerne mindst muligt.

HOLD HÆKKEN TOPTRIMMET OG I GOD FORM Kan man ligefrem glæde sig til at klippe hæk og beskære buske? Ja, hvis man køber en effektiv hækkeklipper med rigelig kapacitet. Jonsered® kan tilbyde flere lette og

støjsvage modeller med fremragende vibrationsdæmpning og god rækkevidde.Vælg en model, hvor det bageste håndtag kan drejes, hvis ergonomien skal være i top.

JONSERED HT 2218 JONSERED HT 2223 T 21,7 cc, 0,6 kW, 4,6/4,9 kg. 2.195,– (1.756,–) 2.595,– (2.076,–)

JONSERED HT 2106 ET

Læs mere om samtlige modeller på side 68.

64

0,58/0,7 kW, 3,3/3,6 kg. 1.695,– (1.356,–)


BEHAGELIG BRUG De nye blæsere er godt afbalancerede og nemme at manøvrere rundt med takket være det S­formede blæserhus og det integrerede design med glatte overflader.

SUG LØV OP MED SUGESÆT På BV 2126 kan du tilslutte et sugesæt og suge løvet op i en pose.

BIO-KLIP-FUNKTION Bio­klip­knivene på 2126 findeler materialet, så der bliver plads til mere, når det samles sammen.

MED EN GOD BLÆSER ER DET NEMT Med en kraftig blæser er det nemt at holde laden og stalden ryddelige, og det er lige så nemt at samle efterårsblade og andre småtterier på gangstier og græsplænen. Det er

ikke uden grund, at mange sætter riven og kosten væk for evigt. Jonsered BV 2126 er en håndholdt blæser med kombineret blæser- og sugefunktion med bio-klip og opsamler.

JONSERED BV 2126 28,0 cc, 0,8 kW, 4,4 kg, 58 m/s.

JONSERED B 2126 28,0 cc, 0,8 kW, 4,3 kg, 58 m/s.

2.695,– (2.156,–)

1.995,– (1.596,–)

Læs mere om samtlige modeller på side 68.

65


LET AT STARTE Briggs & Stratton Snow Series­ motorerne er lette at starte selv i hård frost. To af modellerne er desuden udstyret med elstart, hvilket gør dem endnu nemmere at starte.

POWER STEERING Med „power steering“ er det muligt at koble drevet ud på et eller begge hjul. Dermed bliver sneslyngen meget lettere at dreje med og manøvrere. ST 2111 E og ST 2109 E har varme i håndtagene.

SIKKERT GREB Groft mønstrede dæk og differentialespærre giver sikkert greb.

SNESLYNGER MED STOR KAPACITET Det bliver nemmere og mere effektivt at rydde sne her til vinter. I det mindste for dem, der har en køreklar sneslynge fra Jonsered® i garagen, når det første kraftige snefald melder sig. Alle Jonsereds sneslynger arbejder efter totrinsprincippet med effektive indføringssnegle, der også kan håndtere tæt

pakket sne, hvor overfladen er frosset. Maskinerne er kraftige og stærke, men nemme at bruge med specialudviklede Briggs & Stratton-motorer, velplacerede betjeningsgreb og lygter, så man kan se, hvad man laver.

JONSERED ST 2111 E Briggs & Stratton Snow Series MAX (1650 Series), 7,4 kW/3600 omdr./min., arbejdsbredde 76 cm.

JONSERED ST 2109 E Briggs & Stratton Snow Series MAX (1450 Series), 6,7 kW/3600 omdr./min., arbejdsbredde 68 cm.

JONSERED ST 2106 Briggs & Stratton Snow Series MAX (800 Series), 3,5 kW/3600 omdr./min., arbejdsbredde 61 cm.

17.495,– (13.996,–)

14.495,– (11.596,–)

9.995,– (7.996,–)

Læs mere om samtlige modeller på side 69.

66


HÅNDTAG/GREB Stærk og solid fastgøring af styret, som også kan justeres lodret, så arbejdsstillingen bliver så ergonomisk korrekt som muligt.

BAKGEAR Maskinen er utroligt let at arbejde med, nem at vende og lettere at få fri, hvis den sætter sig fast. Mindsker belastningen på ryggen og armene.

TRANSPORTHJUL Det er nemt og hurtigt at ændre transporthjulets position (fra transportposition til arbejdsposition). Gør det nemt at flytte fra et arbejdsområde til et andet.

ROBUSTE OG EFFEKTIVE FRÆSERE En robust fræser er en uvurderlig hjælp, når kartoffelbedet skal graves igennem, eller du skal anlægge et helt nyt bed. Jonsereds fræsere er robuste maskiner, der kan få arbejdet fra hånden, og som holder i mange år. CT 2105 R har gear

og en bagmonteret, 43 cm bred, modroterende knive, der kan klare hårdt pakket jord. CT 2166 og CT 2154 er kraftige maskiner, men lette at have med at gøre og specielt beregnet til den store grund eller husejeren, der stiller store krav.

JONSERED CT 2105 R Bakgear, fræsebredde 43 cm, 2,7 kW/3200 omdr./min.

JONSERED CT 2166 Bakgear, fræsebredde 85 cm, 3,7 kW/3400 omdr./min.

JONSERED CT 2154 Bakgear, fræsebredde 60 cm, 3,3 kW/3300 omdr./min.

7.995,– (6.396,–)

Markedsføres ikke i Danmark

5.495,– (4.396,–)

Læs mere om samtlige modeller på side 69.

67


HÆKKEKLIPPERE

HT 2223 T

HT 2218

HT 2106 ET

HT 2105 E

Cylindervolumen, cc

21,7

21,7

Maks. effekt, kW

0,6

0,6

0,7

0,58

SPECIFIKATIONER

Vægt, kg

4,9

4,7

3,6

3,3

Brændstoftank, liter

0,4

0,4

Sværdlængde, mm

600

450

600

560

Anbefalet grendiameter, maks. mm

20

20

22

17

Klippehastighed, slag pr. min.

4050

4050

2400

3600

Lydtryksniveau ved brugerens øre, dB(A) *

93

93

97

97

Tilsvarende vibrationsniveau (ahv, eq) forreste/ bageste håndtag, m/s² ***

4,1/3,6

2,9/4,9

2,4/2,4

4,7/4,7

• • • • •

• • • •

• •

2.595,­ (2.076,­)

2.195,­ (1.756,­)

1.695,­ (1.356,­)

FUNKTION

Støjsvag motor Drejeligt bageste håndtag Antivib® Spin Start™ Brændstofpumpe

PRIS

BLÆSERE

Markedsføres ikke i Danmark

BV 2126

B 2126

28,0

28,0

SPECIFIKATIONER

Cylindervolumen, cc Maks. effekt, kW

0,8

0,8

Vægt, kg

4,4

4,3

Blæsehastighed, m/s

58

58

Blæsekapacitet med standardudstyr, m³/min.

12

12

Lydtryksniveau ved brugerens øre, dB(A) ****

92

92

Garanteret lydeffektniveau, LWA dB(A) *****

107

107

Tilsvarende vibrationsniveau (ahv, eq) håndtag, m/s² ******

11,1

11,1

FUNKTIONER

• • • • • • •

• • •

2.695,­ (2.156,­)

1.995,­ (1.596,­)

Justerbar rørlængde Cruise control (fartpilot) Brændstofpumpe Sugesæt Spin Start™ Komfortgreb Bio­klip

PRIS

68


ST 2111 E

ST 2109 E

ST 2106

Motor

B&S Snow Series MAX (1650 Series) OHV

B&S Snow Series MAX (1450 Series) OHV

B&S Snow Series MAX (800 Series) OHV

Nettoeffekt ved forindstillet omdrejningstal, kW/omdr./min.

7,4/3600

6,7/3600

3,5/3600

Cylindervolumen, cc

342

305

205

Arbejdsbredde, cm

76

68

61

Brændstoftank, liter

3,0

3,0

3,0

Hjuldiameter

16"

16"

16"

FUNKTIONER

• • • • • •

• • • • • •

• • •

PRIS

17.495,­ (13.996,­)

14.495,­ (11.596,­)

9.995,­ (7.996,­)

FRÆSERE

CT 2105 R

CT 2166

CT 2154

B&S 800 Series

Subaru EP17

Subaru EP16

PRODUKTOVERSIGT – HÆKKEKLIPPERE, BLÆSERE, SNESLYNGER OG FRÆSERE

SNESLYNGER SPECIFIKATIONER

Elstart Power steering Totrinssystem Varme i håndtagene Differentialespærre Forlygte

SPECIFIKATIONER

Motor Nettoeffekt ved forindstillet omdrejningstal, kW / omdr./min.

2,7/3200

3,7/3400

3,3/3300

Cylindervolumen, cc

205

169

169

Fræsebredde, cm

43

85

60

Fræsedybde, cm

15

28

28

Dybdejustering, trin

7

Hjuldiameter

16"

PRIS

7.995,­ (6.396,­)

Markedsføres ikke i Danmark

5.495,­ (4.396,­)

* Tilsvarende lydtryksniveau ved brugerens øre, målt i henhold til EN ISO 22868, dB(A). Der gælder en standardafvigelse på 1 dB(A) for rapporterede data for tilsvarende lydtryksniveauer for maskinen. *** Tilsvarende vibrationsniveauer (ahv,eq) ved håndtagene, målt i henhold til EN ISO 22867, m/s². Der gælder en standardafvigelse på 1 m/s² for rapporterede data for tilsvarende vibrationsniveauer. **** Tilsvarende lydtryksniveau ved brugerens øre, målt i henhold til EN 15503, dB(A). Værdien for tilsvarende lydtryksniveau beregnes med en arbejdscyklus med en varighed på 1/7 i tomgang og 6/7 ved høj hastighed. Der gælder en standardafvigelse på 1 dB(A) for det rapporterede, tilsvarende lydtryksniveau for maskinen. ***** Støjemission i miljøet målt som lydeffektniveau (LWA) i henhold til Europa­Parlamentets og Rådets direktiv 2000/14/EF. Det garanterede lydeffektniveau omfatter variationer i produktionen såvel som variationer i forhold til støjprøvningsmetoder på 1–3 dB(A). ****** Tilsvarende vibrationsniveauer (ahv,eq) ved håndtaget målt i henhold til EN 15503, m/s². Værdien for tilsvarende vibrations­ niveau beregnes med en arbejdscyklus med en varighed på 1/7 i tomgang og 6/7 ved høj hastighed. Der gælder en standardafvigelse for tilsvarende vibrationsniveau på 1 m/s². De nævnte motorers nominelle effekt er den gennemsnitlige nettoeffekt (ved det angivne omdrejningstal pr. minut, se manual) for en typisk produceret motor af den angivne motormodel målt i overensstemmelse med SAE­standard J1349/ISO 1585. Masseproducerede motorer kan afvige fra denne værdi. Den faktiske nettoeffekt for den motor, der er installeret i den færdige maskine, afhænger af driftshastigheden, miljøforholdene og andre variable faktorer.

69


BEKLÆDNING TIL SKOVARBEJDE – SIKKERT OG BEHAGELIGT Jonsered kan tilbyde et komplet sortiment af sikker­ hedsbeklædning af høj kvalitet specielt til skovarbejde. Årets kollektion karakteriseres af slidstærke og behage­ lige materialer i et moderne snit med mange praktiske detaljer. Med den røde advarselsfarve og Jonsered­

70

logoet i refleksfarver er du let at få øje på, når mørket falder på. Vælg mellem tre forskellige kollektioner med forskellige funktionsniveauer – Basic, Pro Light eller Stretch – afhængigt af, hvad du foretrækker og har brug for.


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR www.jonsered.dk

HØREVÆRN TIL HJELM, MED FM-RADIO Behageligt høreværn, der nemt sættes fast på Jonsered­hjelmen. Indbygget FM­radio. Læs mere på side 80.

71


TESTET OG GODKENDT EuroTest­etiketten viser, at en dertil kvalificeret, uafhængig instans har testet tilfældigt udvalgte beklædningsgenstande med det formål at kontrollere, at produktets CE­mærkning er fuldt berettiget.

SÅDAN FUNGERER DET Savværnet består af et for med lange fibre. Hvis savkæden skærer igennem yderstoffet, vikles fibrene ind i kæden.

LETVÆGTSBESKYTTELSE Moderne sikkerhedsbeklædning har savværn i seks eller ni lag. Tøjet bliver lettere og mere behageligt, uden at sikkerheden sættes over styr.

MODERNE MATERIALE Cordura er et slidstærkt, syntetisk materiale, der bruges i beklædning til krævende opgaver under skrappe forhold. Aramid består af syntetiske fibre, der er både robuste og modstandsdygtige mod varme. Det giver en god balance mellem styrke og vægt, så tøjet både bliver

TÆNK DIG OM – KLÆD DIG SIKKERT PÅ Når du arbejder med en motorsav eller buskrydder, er det vigtigt at bruge godkendt sikkerhedsudstyr af ordentlig kvalitet. Jonsered®sikkerhedsbeklædning opfylder de gældende normer og standarder på alle markeder.Tøjet er slidstærk og holdbart, hvilket er vigtigt, når arbejdsdagen

er lang og krævende. Pasformen og de sikkerhedsmæssige detaljer klarer vask efter vask.Vores sikkerhedsbeklædning er desuden i et funktionelt og tiltalende design. Det ser godt ud og er behageligt at have på.

MODEL A

Jonsereds bukser med savværn fås som Model A. De skraverede områder viser, hvor modellen er udstyret med savværn. For

72

Bag


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

1. SKOVJAKKE STRETCH – NYHED!

Denne jakke i rød advarselsfarve er i et moderne design med et kropsnært snit og et avanceret stretchmateriale, der kan strækkes i fire retninger, hvilket både er behageligt og giver god ergonomi. Jakken er forstærket med Cordura­nylon på udsatte steder, og formsyede ærmer giver ekstra komfort og bedre ergonomi. Foran og bagpå er jakken forlænget, så den bliver under bæltet, mens du arbejder. Den har ventilationslynlåse under armene, ventilations­ bærestykke bagpå og høj krave med inderside af blødt og behage­ ligt stof. De to brystlommer med lynlås er nemme at komme til. Refleksstriber og ­logo på skulderen gør dig lettere at se, når det er mørkt. 580 72 57-XX 1.895,- (1.516,-)

2. SIKKERHEDSBUKSER STRETCH 20 A (MODEL A) – NYHED!

Disse bukser i rød advarselsfarve er i et moderne design med et kropsnært snit og et avanceret stretchmateriale, der kan strækkes i fire retninger, hvilket både er behageligt og giver god ergonomi. De er udstyret med savværn (20 m/s), og bagstykket er forlænget, så du ikke får et bart stykke mellem jakken og bukserne, når du arbejder. Refleksbånd og reflekslogo øger sikkerheden i mørkt vejr. Der er knapper foran og bagpå til seler (medfølger). De form­ syede knæ gør bukserne ekstra behagelige, og ergonomien bliver endnu bedre med Aramid­materiale, som giver ekstra styrke. Buk­ serne har ventilationslynlåse bagpå, og baglommerne er ligeledes udformet, så de giver ekstra ventilation. Der er en lomme til tom­ mestok på venstre ben og en sidelomme med lynlås på venstre ben. 580 72 58-XX 2.095,- (1.676,-)

73


1. SKOVJAKKE PRO-LIGHT – NYHED!

Slidstærk jakke i rød advarselsfarve, af 100 % rivefast Ultra­ polyester. Den nederste del af ærmerne er forsynet med ekstra slidstærk Cordura­nylon. Jakken har bærestykke og ventilations­ lynlåse under armene. Den har to forlommer med lynlås, en juster­ bar knap på manchetten og formsyede ærmer. Refleksbånd og logo over skuldrene gør dig lettere at se, når du arbejder i mørkt vejr. 580 72 49-XX 895,- (716,-)

74

2. SIKKERHEDSBUKSER PRO-LIGHT 20 A (MODEL A) – NYHED!

Sikkerhedsbukser med øget komfort og bedre pasform. Fås som bukser og som overall. Forstykket er af ekstra holdbar Cordura­ nylon, mens resten er 100 % polyester. Bukserne har savværn (20 m/s). Refleksbånd og logo øger synligheden, når der arbejdes i mørkt vejr. Bukserne har ventilationslynlåse bagpå, et bredt elastisk bånd i taljen og forlænget ryg, så du ikke får et bart stykke mellem dem og jakken. Der er en lomme til tommestok på højre ben. Overallmodellen har desuden to nemt tilgængelige lynlås­ lommer på brystet, og indersiden af buksebenene er forberedt til støvler. 580 72 50-XX 1.195,- (956,-) 580 72 51-XX, overall 1.395,- (1.116,-)


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

3. SIKKERHEDSBUKSER BASIC 20 A (MODEL A) – NYHED!

4. JAKKE I ADVARSELSFARVE, EN 471 – NYHED!

Disse sikkerhedsbukser af slidstærkt polyester og bomuld har savværn (20 m/s) og fås som almindelige bukser eller overall. Et perfekt alternativ, hvis du kun bruger motorsaven en gang imellem. Der er to forlommer – en til tommestok og en baglomme med lynlås. Med to ventilationslynlåse bagpå er det nemt at holde en behagelig temperatur. Reflekslogo på benet øger sikkerheden i mørkt vejr. Overallmodellen har desuden to lynlåslommer på brystet, som er nemme at komme til. 580 72 16-XX, bukser 795,- (636,-) 580 72 17-XX, overall 1.095,- (876,-)

Jakke i rød advarselsfarve og et kropsnært snit, af 85 % polyester og 15 % bomuld. Ventilationslynlåse under armene og bærestykke bagpå, som lader kroppen ånde, så det føles behageligt, selv om det er varmt, eller du har travlt. Jakken har brystlommer. Praktisk, elastisk snor i taljen og forneden på jakken. Jakken i advarselsfarve er testet og godkendt i henhold til EN 471:2004 og A1 2007 (klasse 3). 585 62 34-XX 1.595,- (1.276,-)

75


1. REGNJAKKE

3. RYGBESKYTTELSE MED ÆRMER

Regnjakke i stretchpolyester. Svejsede sømme, lynlås i fuld længde, trykknaplukning og telefonlomme. Forsynet med ekstra slidstærkt materiale på forsiden. Kravens inderside er i fløjl. Justérbare manchetter. Opfylder kravene iht. EN 343. Str. S­46/48, M­50/52, L­54/56, XL­58/60. 504 98 89-XX 765,- (612,-)

Model med lang ryg, justerbar knapning fortil og ekstra lange ærmer med trykknapper. Forlænget ryg med regnrende. One size. Opfylder kravene iht. EN 343. 504 98 17-71 450,- (360,-)

2. REGNBUKSER

Regnbukser i stretchpolyester med forstærkning foran. Svejsede sømme, justerbar elastik i taljen i netmateriale, som giver good ventilation. Opfylder kravene i EN 343. Str. S­46/48, M­50/52, L­54/56, XL­58/60. 504 98 79-XX 525,- (420,-)

76

4. ETLAGSUNDERTØJ

Beklædning, der bæres tættest på kroppen. Fremstillet af 100 % polyester­interlockstrikket materiale, der består af både spunden polyester og polyester med struktur. Stoffet transporterer fugt væk fra huden til næste beklædningslag og giver god ventilation, så du har det behageligt hele dagen, når du arbejder. Let materiale, 140 g/m². Trøje, 544 96 18-XX (46, 50, 54, 58) 195,- (156,-) Bukser, 544 96 19-XX (46, 50, 54, 58) 195,- (156,-)


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

5. SELER

Med clips eller læderstropper. Bredde: 5 cm. Clips, 504 98 16-56 Læderstropper, 504 98 16-60 180,- (144,-)

7. KNÆPUDER

180,- (144,-)

Knæpuder i skumplast til havebukser – til trimning, rydning og havearbejde. Købes parvist, one size. 505 62 26-99 100,- (80,-)

6. BÆLTE

Læderbælte med kraftigt spænde. 4 cm bredt, længde 125 cm. 504 98 15-85 200,- (160,-)

77


1. SIKKERHEDSSTØVLE LIGHT

3. TERMOSÅL

Letvægtsstøvle med godkendt savværn. Kraftigt mønstret sål, der er forberedt til påsætning af pigge. Forstærket hælkappe beskytter mod slag og gør det nemmere at tage støvlen af. God pasform og rummelig svang. Opfylder kravene iht. EN 345 SB E og EN 381­3 klasse 2, 24 m/s. Str. 37 – 50. 504 98 96-XX 795,- (636,-) Pigge, 505 65 43-61 130,- (104,-)

Varmeisolerende lag med vævet stof på oversiden og aluminium­ folie på undersiden. Klip pes til i den rigtige størrelse. 505 65 45-00 60,- (48,-)

2. LÆDERSTØVLE MED SAVVÆRN

Snørestøvle i polyuretanbehandlet læder. Forstærket sål og forside i stivere materiale giver bedre pasform og stabilitet. Nykonstruerede, kraftige kroge gør det let at snørre støvlen, så den sidder korrekt. Godkendt savværn og stålnæse. Opfylder kravene iht. EN 345­2, S2 og EN 381­3 klasse 1, 20 m/s. Str. 39 – 47. 577 86 00-XX 1.595,- (1.276,-)

78

4. ULDSÅL

Slidstærk og varm sål i 100 % uld. Undersiden er belagt med latex, så sålen ikke flytter sig. Kan vaskes ved 40ºC. Klippes til i den rigtige størrelse. 504 98 28-01 100,- (80,-) 5. KOMFORTHANDSKE MED FEM FINGRE

Handske i vandafvisende gedeskind og vandafvisende nylon. Opfylder kravene i EN 420:1992 kat. 1. Str. 8, 9, 10 og 12. 523 75 02-XX 210,- (168,-)


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

6. KOMFORTHANDSKE MED FEM FINGRE OG SAVVÆRN

8. HANDSKE MED FEM FINGRE

Handske med fem fingre i vandafvisende gedeskind og vandafvisende polyamid. Opfylder kravene iht. EN 381­4, ­7 og EN 420:1992, EN 388, klasse 0, 16 m/s. Str. 8, 9, 10 og 12. 523 75 03-XX 275,- (220,-)

Prismæssigt favorabel handske i skind med forstærket tommelfin­ ger og stofoverside. Velcrolukning. Opfylder kravene i EN 420:1992 kat. 1. En størrelse. 523 75 04-10 125,- (100,-)

7. HANDSKE MED FEM FINGRE, SPANDEX

Stofoverside. Blødt gedeskind i håndfladen giver et godt greb. Velcrolukning. Opfylder kravene i EN 420:1992 kat. 1. Str. 7, 8, 9, 10 og 11. 523 75 06-XX 170,- (136,-)

79


1. SIKKERHEDSHJELM SEMI PRO NYHED!

Denne hjelm har alt det nødvendige til lettere arbejde i skoven eller haven. Størrelsen kan justeres med én hånd, og hjelmindsatsen med seks punkter er af plast. Hjelmindsatsens dybde kan justeres i tre trin, så hjelmen sidder perfekt. Høreværnet er udviklet med henblik på optimal ergonomi. Max Sight­visiret yder god beskyttelse med godt udsyn. Hjelm, Semi Pro, 580 75 44-01 395,- (316,-) 2. SIKKERHEDSHJELM MED MAX SIGHT-VISIR

Komplet med Max Sight­visir, som giver en lysreduktion på kun 20 %, samt solskærm, høreværn og nakkeslag. Fluorescerende rød. Hjelmindsats og høreværn kan justeres op, ned og til siden. Hjelmen opfylder kravene iht. EN 397 samt ekstra krav til bl.a. MM (Molten Metal – smeltet metal) og lav temperatur (– 40°C). Høreværn opfylder kravene iht. EN 352­3 og visir iht. EN 1731. Hjelm, komplet, 576 41 23-01 495,- (396,-) Kun hjelm, 575 55 46-03 260,- (208,-) Tilbehør, standard plast, 575 55 76-02 115,- (92,-) Solskærm, 578 17 98-01 195,- (156,-)

80

3. SIKKERHEDSHJELM MED MAX SIGHT-VISIR OG HØREVÆRN MED FM-RADIO

Komplet løsning med sikkerhedshjelm (nr. 2 til venstre) og høreværn med FM­radio (nr. 4 nedenfor). Hjelm, komplet 581 04 09-01 1.595,- (1.276,-) 4. HØREVÆRN MED FM-RADIO

Behageligt, anatomisk udformet høreværn, der er let at bære, og som giver god dæmpning. Indbygget FM­radio med glimrende modtagelse og god lydkvalitet, AUX­indgang til MP3­afspiller og kommunikationsradio. Enkel at betjene med trykknapper. Fås med hovedbøjle eller til montering på hjelm. Hovedbøjle, 578 27 50-01 895,- (716,-) Hjelmmontering, 578 27 50-02 995,- (796,-) 5. HØREVÆRN MED BØJLE

Lav vægt. Blød og luftig polstring på hovedbøjlen. Trykket fra høre­ værnet kan justeres med ca. 20 %. Opfylder kravene iht. EN 352­1. 504 98 17-10 205,- (164,-) Hygiejnesæt, 505 66 53-26 110,- (88,-) Absorberende hygiejneindsats, 505 66 53-31 46,- (37,-)


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

6. HØREVÆRN MED PLEXIGLASVISIR

10. DUGFRIT VISIR

Samme høreværn som på sikkerhedshjelmen. Vandafvisende stof­ beklædning mellem visir og hovedbøjle. Komplet som på billedet. Praktisk ved f.eks. græsrydning. Opfylder kravene iht. EN 352­1 og visir iht. EN 166. 504 98 18-11 330,- (264,-)

Polykarbonatvisir med en behandling, som gør det dugfrit på indersiden. Ridsefast yderside. Passer til alle hjelme og høreværn med hovedbøjle. CE­godkendt iht. EN 166. 505 66 53-63 210,- (168,-)

7. HØREVÆRN MED NETVISIR

Samme høreværn som på sikkerhedshjelmen. Vandafvisende stof­ beklædning mellem visir og hovedbøjle. Komplet som på billedet. Høreværn opfylder kravene iht. EN 352­1 og visir iht. EN 1731. 504 98 18-21 330,- (264,-)

God pasform – vinkel og længde kan justeres. Ridsefaste glas. Vælg mellem klare og gråtonede glas med UV­beskyttelse. Anbefales til anvendelse under visir. Opfylder kravene iht. EN 166 og ANSI Z87+. Klare, 504 06 61-01 130,- (104,-) Sol, 504 06 61-02 140,- (112,-)

8. HØREVÆRN

12. MAX SIGHT-VISIR

Bred bøjle med god pasform. Opfylder kravene iht. EN 352­1. Plexiglasvisiret opfylder kravene iht. EN 166. 504 98 02-02 125,- (100,-)

Begrænser udsynet minimalt. Giver kun en lysreduktion på 20 % over hele fladen i forhold til 30 % på standardvisirer. Vandafvisende design, der også gør visiret mere modstandsdygtigt mod permanent deformering. Opfylder kravene iht. EN1731:2006. Sælges separat eller sammen med hjelm. 574 61 37-01 200,- (160,-)

9. HØREVÆRN MED PLEXIGLAS VISIR

Perfekt til at bruge ved udførelse af let trimmer arbejde. Ekstra bred hovedbøjle giver sikker og behagelig pasform og mindre tryk på hovedet. 504 98 18-60 200,- (160,-)

11. SOLBRILLER /SIKKERHEDSBRILLER

Når du arbejder med en trimmer eller buskrydder, bør du altid bære sikkerhedsbriller under visiret. 81


1. BREDT VÆRKTØJSBÆLTE

4. LØFTESAKS

Giver god aflastning af ryggen. Kan udstyres med meget forskelligt værktøj og tilbehør. 505 69 32-16 240,- (192,-) Kombihylster, 504 98 16-80 110,- (88,-) Kombihylster af læder, 504 98 16-81 Markedsføres ikke i Danmark Bagstykke med varmeisolerende belægning, 504 98 16-83 225,- (180,-) Hylster til trampejern, 505 69 32-92 85,- (68,-)

Giver et solidt greb i tømmer, der skal løftes. Nyt design med skarp­ slebne kanter, klar til brug. Specialhærdet og overfladebehandlet stål gør værktøjet robust og mere modstandsdygtigt over for rust. 20 cm, 574 38 78-01 295,- (236,-)

2. VÆRKTØJSBÆLTE MED VÆRKTØJ

Komplet værktøjsbælte med to hylsterlommer, en løftekrog og en løftesaks. 504 98 15-80 725,- (580,-) 3. MÅLEBÅND

Unik konstruktion, som giver lav vægt. God udformning gør det let at spænde eller udskifte bånd og fjeder. Båndet har mål på begge sider. 15 m, 504 98 16-18 450,- (360,-) 20 m, 504 98 16-19 500,- (400,-)

82

5. TØMMERSAKS

Ny, forbedret og skarpere saks med slebne kanter, der giver et godt og sikkert greb. Specialhærdet og overfladebehandlet stål gør værk­ tøjet robust og mere modstandsdygtigt over for rust. 30 cm, 574 38 79-01 395,- (316,-) 6. LØFTEKROG

Forbedret krog i nyt forlænget design med en overfladebehandling, der gør den mere modstandsdygtig over for rust. Den afrundede form inden i selve håndtaget giver et mere behageligt greb. Målskala til måling af topdiametre. 574 38 77-01 190,- (152,-)


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

7. SKOVØKSE

9. FRITIDSØKSE

Økse med langt skaft, smedet af svensk kvalitetsstål. Ideel til fældning og afkvistning af mindre træer. Øksehovedet vejer 0,85 kg, og skaftet er 65 cm langt. 577 27 32-01 325,- (260,-)

Lille og alsidig økse, der er smedet af svensk kvalitetsstål. Perfekt størrelse til rygsækken eller til haven. Øksehovedet vejer 0,6 kg, og skaftet er 37,5 cm langt. 577 27 33-01 425,- (340,-)

8. KLØVEØKSE

Tung økse med langt skaft, smedet af svensk kvalitetsstål. Beregnet til kløvning af større stammer. Øksehovedet vejer 1,5 kg, og skaftet er 75 cm langt. 577 27 34-01 555,- (444,-)

83


1. FÆLDNINGSKILE I METAL

5. FÆLDEJERN MED VENDEKROG

Af magnesium, 13 cm. Lav vægt. 505 69 47-00 100,- (80,-)

Forkant med tænder. Praktisk plasthåndtag og anordning til sikrere fældning. Længde 76 eller 140 cm. 76 cm, 505 69 43-01 505,- (404,-) 140 cm, 574 38 72- 01 710,- (568,-) Vendekrog, 505 69 43-02 180,- (144,-)

2. FÆLDNINGSKILE I PLAST

Af slagfast plast. 5", 505 69 47-02 8", 505 69 47-03 10", 505 69 47-04

100,- (80,-) 100,- (80,-) 110,- (88,-)

3. LIGE KLØVEKILE

Kile til trækløvning. Højkvalitetsstål. Det er vigtigt at bære ansigts­ og øjeværn, når stål slås mod stål. 578 45 68-01 265,- (212,-)

6. LANGT FÆLDEJERN

Ekstra langt (130 cm) fældejern, som giver dig ekstra kraft. Forstærket rør giver ekstra styrke på udsatte steder. Du kan holde med begge hænder på det forlængede håndtag. 576 77 91-01 725,- (580,-) Vendekrog, 576 78 05-01 180,- (144,-) 7. SLAGJERN

4. TRAMPEJERN VIKTOR

Sammenklappeligt trampejern, som kan bæres i hylster. 504 98 16-92 550,- (440,-)

84

Kombineret slag­ og fældejern. Bagsiden af fældejernet har en særligt udformet slaghæl, som forhindrer vibrationer, når man slår kilen ind. Håndtaget er beregnet til, at man kan løfte med hånden eller skubbe med fødderne. Slagjern 47 cm, 577 40 28-01 395,- (316,-)


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

8. RYDNINGSØKSE

12. GRENSAV MED STØDKNIV

Med hickoryskaft og udskifteligt blad. Slebet på begge sider. 579 00 06-01 485,- (388,-) Reserveblad, 579 00 40-01 105,- (84,-) Skaft, 505 69 45-27 Markedsføres ikke i Danmark

Til teleskopskaft. Med såkaldt stødkniv til at skære barken af, uden at den splintres. Impulshærdet blad. 505 69 45-66 570,- (456,-) Reserveblad, 505 69 45-77 405,- (324,-)

9. RYDNINGSKNIV

13. FØRSTEHJÆLPSSÆT

Rydningskniv med knivblad i hærdet specialstål og håndtag af hickorytræ. Med plastbeskyttelse til kniven. Samlet længde 60 cm (håndtag 31 cm). 575 78 61-01 495,- (396,-)

Indeholder: Førstehjælpsbandage, 9 plastre i forskellige størrelser, 2 servietter til rensning af sår, 1 spejl, 1 vatpind. 502 52 55-01 120,- (96,-)

10. TELESKOPSKAFT

3­delt, ca. 280 – 510 cm. 502 42 73-01 710,- (568,-) 11. GRENSAV UDEN STØDKNIV

Til teleskopskaft. 505 69 45-76 Reserveblad, 505 69 45-87

230,- (184,-) 130,- (104,-)

85


1. KOMBIDUNK – NYHED!

4. BENZINDUNK MED TUD

Dunk i nyt design, der sikrer, at du undgår spild og en overfyldt motorsav. Den har beholdere til både brændstof og kædeolie. Dunken har desuden nye, dobbeltsidede rum til værktøj og mindre reservedele. Til 5 l benzin og 2,5 l kædeolie. 585 05 86-01 395,- (316,-)

Rummer op til 6 liter. Tud med overløbssikring. Opfylder kravene iht. UN. 504 98 17-07 255,- (204,-)

2. BRÆNDSTOFDUNK – NYHED!

15 liter brændstofdunk specielt udviklet til maskiner med hjul. Dunken har tre, specielt placerede, ergonomiske håndtag, så den nemt kan løftes og bæres, og en speciel tud, der gør det let at fylde brændstof på uden stænk og uden at spilde. Brændstofdunk, 585 05 87-01 495,- (396,-)

5. BENZINDUNK

Rummer op til 6 liter. Dunk med bøjelig tud. Opfylder kravene iht. UN. 505 69 80-40 230,- (184,-) Tud, 505 69 80-41 100,- (80,-) 6. OLIEDUNK

Rummer op til 2,5 liter. 504 98 17-08 130,- (104,-)

3. KOMBIPAKKE

Kombipakken indeholder: Holder til 5 liter miljøvenlig benzin, adapter, benzintud, olietud, låg og oliedunk. 504 98 17-17 425,- (340,-)

86

7. MINERALSK KÆDEOLIE 5 LITER

Mineralsk kædeolie med bindemiddel til højtydende motorsave. Slider mindre på kæde og sværd med tilsætningsstoffer, der smører bedre. Fremragende viskositet er en fordel både sommer og vinter og selv i ekstreme temperaturer. 5 liter, 579 47 67-01 195,- (156,-)


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

8. VEGETABILSK KÆDEOLIE

Miljøvenlig og biologisk nedbrydelig. 1 liter, 544 04 52-01 5 liter, 531 00 80-41 20 liter, 531 00 80-40 Dagspris

10. MOTOROLIE, 4T POWER

Dagspris Dagspris

9. TOTAKTSOLIE – SUPER PRO

Den nye SUPER PRO 2­takts olie øger smøreevnen, sænker motorens temperatur, samtidig med at den udvikler et minimum af røg. SUPER PRO 2­Stroke olien er en semi syntetisk olie og kan bruges til alle vores 2­takts motorer. Overholder JASO FD / ISO EGD og Rotax 253 snescooter test. 0,1 liter, 581 80 05-01 Dagspris 1 liter, 581 80 06-01 Dagspris 4 liter, 581 80 07-01 Dagspris 10 liter, 581 80 08-01 Dagspris

Specialolie til alle 4­takts plæneklippermotorer på markedet. Fås som 10W/40 og SAE 30. 1,4 liter, 584 29 58-01, 10W/40 Dagspris 1,4 liter, 584 29 56-01, SAE 30 Dagspris 0,6 liter, 544 04 19-01, SAE 30 Dagspris 11. JONSEREDÆ TOTAKTSOLIE – HP

Totaktsolie. Udviklet, så den passer til brændstof af lavere kvalitet. Giver en renere motor og færre belægninger på stempel/cylinder­ væg, udstødningsport og krumtaphus. 1 liter, 544 03 62-01 Markedsføres ikke i Danmark

87


1. VENDEBÅND

4. MÆRKEBÅND

Vendebånd til nedtagning af fastsiddende træer. 505 69 80-20

215,- (172,-)

2. MÆRKNINGSFARVE, SPRAY

Farve til mærkning af tømmer og træer på rod. Markedsføres ikke i Danmark 3. KRIDTHOLDER

505 69 46-00 Inderrør, 505 69 46-01 Kridt 12 stk., 11 mm diameter, 505 69 46-02

75,- (60,-) 52,- (42,-) 150,- (120,-)

Fremstillet af nedbrydeligt viskosemateriale. Bånd med én farve: 20 mm bredt. Bånd med to farver: 25 mm bredt. 75 meter/rulle. Orange, 574 28 77-00 32,- (26,-) Rød, 574 28 77-01 32,- (26,-) Blå, 574 28 77-02 32,- (26,-) Gul, 574 28 77-03 32,- (26,-) Hvid, 574 28 77-04 32,- (26,-) Rød/hvid, 574 28 77-05 55,- (44,-) Orange/gul, 574 28 77-06 55,- (44,-) Blå/hvid, 574 28 77-07 55,- (44,-) 5. CLUP

Med volumentabel og tydelig graduering. Fås i to størrelser. 46 cm, 505 69 47-46 36 cm, 505 69 47-30 Hylster, 505 69 32-04 100,- (80,-)

88

230,- (184,-) 210,- (168,-)


SIKKERHEDSBEKLÆDNING OG TILBEHØR

6. VINKELGEARFEDT BIO

SPECIALBENZIN

Passer til alle RS/FC­ og GR­modeller. 100 g. 503 97 65-01 75,- (60,-)

Alkylatbenzin er renere og har en helt anden sammensætning end almindelig benzin og minimerer de sundhedsskadelige udslip samtidig med, at den er bedre for motoren. Totaktsbenzin til motorsave og buskryddere mv., 5 eller 25 l. Firtaktsbenzin til plæneklippere, havefræsere mv., 5 eller 25 l.

7. UNIVERSALFEDT

225 g. 504 98 00-20 85,- (68,-) 8. MOTORSAVSTASKE

Praktisk savtaske i stof i smart Jonsered®­design. 425,- (340,-) 504 98 00-97 9. TASKE TIL ANDET UDSTYR

Praktisk og moderne taske i kraftigt Cordura­materiale. Bredere og mere behagelig bærerem og hård bund. 504 98 19-20 425,- (340,-)

Besøg www.jonsered.dk Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige maskine? På vores hjemmeside kan du finde alle oplysninger om vores interessante produkter samt igangværende tilbud og kampagner.

89


I Sverige er 75 % af landet dækket af skov, og derfor er det helt naturligt, at skovbruget er en af de vigtigste sektorer overhovedet. Den konstante stræben efter teknologiske forbedringer er et andet typisk svensk træk. Derfor er det ikke en tilfældighed, at verdens første lette énmandssav blev opfundet i Sverige allerede i 1954. Det skete mere præcist i Jonsered, som er et lille industrisamfund midt i et skovklædt landskab lidt nordøst for Gøteborg. På det tidspunkt bar skovbruget præg af hårdføre, professionelle skovarbejdere, som levede og arbejdede under enkle forhold i et barsk klima. Det blev en af Jonsereds hovedopgaver at gøre deres tilværelse lidt mindre barsk og risikabel. Siden da har teknikerne hos Jonsered® konstant været førende inden for udvikling af professionelle motorsave helt op til de seneste modeller, hvor innovative løsninger er karakteristiske træk: kædebremse, vibrationsdæmpning og turboluftrensning for bare at nævne et par stykker. De har også udviklet den moderne beskæringsteknik og lært andre over hele verden at bruge denne effektive og arbejdsbesparende metode. For alle, der arbejder med en motorsav enten fuld tid eller bare engang imellem, er Jonsered stadig ensbetydende med en særdeles effektiv og pålidelig arbejdskammerat i skoven. Men vores viden om lette, effektive motorer, ergonomi og naturpleje er samtidig fundamentet for det komplette sortiment, som Jonsered nu kan tilbyde. En arv og en pionerånd, som vi værner om den dag i dag.

Jonsered A/S • Lejrvej 19, st • 3500 Værløse Tlf. 70 26 47 70 • fax 45 87 72 25 www.jonsered.dk Copyright © 2014 Jonsered. All rights reserved. Jonsered and other product and feature marks are trademarks of the Jonsered Division as displayed at www.jonsered.com

St e n d ah l s 5 85 5 7 7 0- 0 6 DK .

Jonsered er certificeret i henhold til kvalitetssystemet SS-EN ISO 9001:1997.

Jonsered catalogue 2014 DK  
Jonsered catalogue 2014 DK  

Jonsered catalogue 2014 DK