Page 1


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ

ΔEΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ JONSERED ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ 4

Αξεσουάρ

12

Οδηγός προϊόντων

14

Οδηγός λάμας & αλυσίδας

16

ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ – ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ – ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ

18

Αξεσουάρ

26

Οδηγός προϊόντων

28

Οδηγός εξοπλισμού κοπής

30

ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ RIDER

32

Αξεσουάρ

38

Οδηγός προϊόντων

42

ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ

44

Αξεσουάρ

50

Οδηγός προϊόντων

54

ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

56

Οδηγός προϊόντων

62

ΨΑΛΙΔΙΑ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑΣ

64

Οδηγός προϊόντων

68

ΦΥΣΗΤΗΡΕΣ ΦΥΛΛΩΝ

65

Οδηγός προϊόντων

68

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ

66

Οδηγός προϊόντων

69

ΜΟΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

67

Οδηγός προϊόντων

69

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ Πάντα έχετε όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε, όταν επιλέγετε ένα μηχάνημα, είτε είστε επαγγελματίας είτε περιστασιακός χρήστης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ’Ολα τα καταστήματα της Jonsered® προσφέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και τον προστατευτικό ρουχισμό.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Το μηχάνημα Jonsered σας παραδίδεται πάντα ελεγμένο, ρυθμισμένο και έτοιμο προς χρήση.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Έχετε πάντα πρόσβαση σε επαγγελματίες ειδικούς και σε καλές συμβουλές, καθώς τα προϊόντα της Jonsered πωλούνται μόνο από επιλεγμένα καταστήματα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για τα αλυσοπρίονα, και τα θαμνοκοπτικά σε βίντεο ή σε έντυπο φυλλάδιο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ Το επιλεγμένο κατάστημα Jonsered θα σας προσφέρει πάντα γνήσια ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη.

ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η Jonsered προσφέρει αρκετά προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον, πολλά προϊόντα της Jonsered διαθέτουν τώρα τη δική τους Δήλωση Περιβαλλοντικού Προϊόντος. Αυτό σημαίνει ότι η περιβαλλοντική επιρροή κάθε προϊόντος θα τεκμηριώνεται για την κατασκευή, τη συσκευασία, τη διανομή, την ανακύκλωση και τη διάθεση αποβλήτων.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΡΓΑΛΕΙΑ

70

Καθώς τα προϊόντα της Jonsered® αναπτύσσονται συνεχώς, διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε την γκάμα και το σχέδιο των προϊόντων, τις προδιαγραφές, τον εξοπλισμό και την τιμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Η γκάμα των προϊόντων μπορεί να διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα. Ορισμένα προϊόντα μπορεί να διατίθενται μόνο κατά παραγγελία. Με επιφύλαξη ενδεχόμενων τυπογραφικών λαθών στο παρόν έντυπο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jonsered.gr Χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό μηχάνημα; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με ενδιαφέροντα προϊόντα, καθώς και τις τρέχουσες προωθητικές προσφορές μας.


ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ, Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ Η προσωπική σας επιλογή έχει να κάνει με το να γνωρίζετε αυτό που πραγματικά θέλετε. Μπορεί αυτό να ακούγεται αρκετά απλό, αλλά μερικές φορές χρειάζεστε εύλογους λόγους για να επιβεβαιώσετε ότι κάνατε τη σωστή επιλογή.   Οι λόγοι μπορεί να είναι ότι η Jonsered® συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παγκοσμίως κατασκευαστές μηχανημάτων για εργασίες στο δάσος, το πάρκο και τον κήπο. Ο σχεδιασμός, η αίσθηση και η οδηγική εμπειρία είναι βασικά συστατικά κατά την ανάπτυξη των αλυσοπρίονων, των θαμνοκοπτικών, των χορτοκοπτικών και των επικαθήμενων χλοοκοπτικών μας. Η ασφάλεια, η εργονομία, η ποιότητα και οι επιδόσεις μας οδηγούν από τις αρχές του 1954. Επίσης, οι συνεργάτες μας είναι εξαιρετικά ικανοί επαγγελματίες.   Εάν η επιλογή σας είναι μεταξύ της Jonsered και μιας άλλης μάρκας, έχετε ήδη φτάσει στο σημείο που επιλέγετε από τους καλύτερους. Τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα της δικής σας προσωπικότητας και ποιοί πραγματικά είστε. Τότε θα ξέρετε επίσης τι θέλετε, τελικά.   Καλώς ήλθατε στην κόκκινη ομάδα.


Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ Όσοι εργάζονται επαγγελματικά στο δάσος ή την ύπαιθρο με ένα μηχάνημα Jonsered® μπορούν να είναι βέβαιοι ότι εδώ στην Jonsered έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος στις ανάγκες τους. Αναπτύσσουμε τα επαγγελματικά μας μηχανήματα ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε μια πιο απλή, λιγότερο αγχωτική και πιο επικερδή ημέρα εργασίας. Τα μηχανήματα Ulticor® είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα.

2

Η σειρά Ulticor περιλαμβάνει τα πλέον προηγμένα μηχανήματα της Jonsered, τα οποία έχουν αναπτυχθεί για συνεχή επαγγελματική χρήση. Οι κινητήρες και τα μηχανικά μέρη έχουν την ποιότητα και ακρίβεια η οποία παρέχει τη μέγιστη λειτουργική απόδοση και αντοχή. Τα μηχανήματα Ulticor έχουν σχεδιαστεί επίσης ώστε να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εργονομία και απαιτούν ελάχιστες διακοπές λειτουργίας για συντήρηση.


Η τεχνολογία Clean Power™ είναι ένα από τα αρκετά παρα­ δείγματα ανάπτυξης επιτυχημένων προϊόντων μας. Είναι μια τεχνολογία κινητήρων η οποία χρησιμοποιεί το καύσιμο με πολύ πιο αποδοτικό τρόπο από ό,τι οι προηγούμενες γενιές κινητήρων. Η τεχνολογία Clean Power™ επιτρέπει μια σημαντική αύξηση της ισχύος του κινητήρα στις στροφές ανά λεπτό της κοπής, γεγονός που συνεπάγεται πιο αποδοτική κοπή. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται έως

και 20 %, με αποτέλεσμα έως και 75 % μείωση των εκπομπών καυσαερίων. Αυτό σημαίνει αυξημένη απόδοση, μεγαλύτερη οικονομία λειτουργίας και υγιέστερο περιβάλλον εργασίας. Αυτό σας επιτρέπει να είστε πιο παραγωγικός ως επαγγελματικός χρήστης κάθε ημέρα εργασίας.

3


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΝΤΡΟ Όσοι από σας έχετε κόψει μερικά ή μερικές χιλιάδες δέντρα, πιθανότατα έχετε μια αρκετά ταπεινή στάση προς τη φύση. Το δέντρο που κόψατε ήταν εκεί για αρκετό καιρό, ίσως για γενιές ολόκληρες, και αξίζει να του φέρονται με σεβασμό. Το σωστό αλυσοπρίονο θα σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά γρήγορα, καθαρά και με ασφάλεια. Όποιο μοντέλο Jonsered®

4

και αν επιλέξετε, παίρνετε ένα αλυσοπρίονο παγκόσμιας κλάσης. Η ακαριαία επιτάχυνση, η ισορροπημένη υψηλή ισχύς, η αποδοτική απόσβεση κραδασμών και η κορυφαία εργονομία είναι χαρακτηριστικά από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε όταν εργάζεστε συνεχώς στο δάσος ή απλώς κόβετε ξύλα στο εξοχικό τα Σαββατοκύριακα.


Α ΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ www.jonsered.gr

ΝΕΟ!

JONSERED CS 2260

Το νέο μας, μεγάλο επαγγελματικό αλυσοπρίονο είναι εδώ. Εξοπλισμένο με πρωτοποριακή τεχνολογία, πανίσχυρο κινητήρα Clean Power™ και νέας σχεδίασης συμπαγές σώμα που καθιστά την εργασία ακόμη πιο εύκολη. Δείτε τη σελίδα 7.

5


ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει κοπή, κλάδεμα και τεμαχισμό παχιών, σκληρών κορμών, χρειάζεστε ένα ανθεκτικό και αξιόπιστο αλυσοπρίονο με ισχυρό κινητήρα, ακαριαία επιτάχυνση και υψηλή ροπή.Ταυτόχρονα, το αλυσοπρίονο θα πρέπει να είναι ευέλικτο και

άνετο στην εργασία, κάθε μέρα και κάθε εποχή. Για το λόγο αυτό, όλα τα επαγγελματικά αλυσοπρίονα μας διαθέτουν αποδοτική απόσβεση κραδασμών, άνετες χειρολαβές – ορισμένες με θέρμανση – και λεπτό, συμπαγές περίβλημα κινητήρα.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ CS 2188

CS 2172

CS 2260

CS 2153

Συνεχής χρήση στο δάσος Περιστασιακή χρήση στο δάσος Ευρεία χρήση στο σπίτι Περιστασιακή χρήση/κοπή καυσόξυλων Θερμαινόμενες χειρολαβές, θερμαινόμενο καρμπυρατέρ και καταλυτικός μετατροπέας διατίθενται προαιρετικά σε ορισμένα μοντέλα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 14 – 15.

6


ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

CLEAN POWER™ Τεχνολογία που παρέχει στον κινητήρα υψηλή ισχύ ακόμη και σε χαμηλότερες στροφές ανά λεπτό. Άλλα μοναδικά πλεονεκτήματα είναι η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και οι ­μειωμένες εκπομπές καυσαερίων. (Έως 20 % χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και έως 75 % χαμηλότερες εκπομπές).

PEAK PULSE Η σχεδίαση του κινητήρα έχει βελτιστοποιηθεί για αποτελεσματικό ξεκλάρισμα, επιτρέποντας την άμεση επιτάχυνση έως τις μέγιστες στροφές ανα λεπτό με πλήρη ισχύ.

CARB CONTROL Συνεχής, αυτόματη ρύθμιση του μίγματος αέρα/ καυσίμου. Εξαλείφει την ανάγκη των χειροκίνητων ρυθμίσεων του καρμπυρατέρ. Διασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση του κινητήρα σε όλες τις συνθήκες.

ΝΕΟ!

JONSERED CS 2188 87,9 cc, 4,8 kW, 7,1 kg.

JONSERED CS 2172 70,7 cc, 4,1 kW, 6,4 kg.

ΝΕΟ!

JONSERED CS 2260 59,8 cc, 3,5 kW, 5,4 kg.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ CS 2139 T/CS 2125 T

JONSERED CS 2153 50,1 cc, 2,6 kW, 5,1 kg.

JONSERED CS 2139 T 39,0 cc, 1,7 kW, 3,5 kg.

JONSERED CS 2125 T 25,4 cc, 1,0 kW, 3,0 kg.

Συνεχής φροντίδα δέντρων Περιστασιακή φροντίδα δέντρων

7


ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ ΓΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ Όσοι χρησιμοποιούν ένα αλυσοπρίονο στην εργασία τους, χρειάζονται ένα αξιόπιστο μηχάνημα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να φέρνει σε πέρας τις περισσότερες εργασίες. Στη σειρά μοντέλων μας για ευρεία χρήση θα βρείτε εύχρηστα αλυσοπρίονα με ισχυρούς κινητήρες σε αρκετά

μεγέθη. Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν έξυπνα χαρακτηριστικά όπως το σύστημα εκκίνησης Spin Start™ συνδιασμένο διακόπτη τσοκ/ εκκίνησης και πλευρικό εντατήρα αλυσίδας.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ CS 2166

CS 2258

CS 2152

CS 2255

CS 2250 S

CS 2245

Συνεχής χρήση στο δάσος Περιστασιακή χρήση στο δάσος Ευρεία χρήση στο σπίτι Περιστασιακή χρήση/κοπή καυσόξυλων Θερμαινόμενες χειρολαβές, θερμαινόμενο καρμπυρατέρ καταλυτικός μετατροπέας και σύστημα εκκίνησης Spin Start™ διατίθενται προαιρετικά σε ορισμένα μοντέλα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 14 – 15.

8


ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΛΑΜΑΣ Με τα ενσωματωμένα παξιμάδια λάμας, εξαλείφεται ο κίνδυνος να χάσετε τα παξιμάδια κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης στη λάμα, την αλυσίδα, τον συμπλέκτη και το φρένο της αλυσίδας.

ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ ANTIVIB® Οι χειρολαβές είναι μονωμένες από τον κινητήρα και τον εξοπλισμό κοπής με ατσάλινα ελατήρια, γεγονός που σημαίνει μικρότερα επίπεδα κραδασμών και καλή εργονομία κατά τη διάρκεια μακράς εργασίας.

ΝΕΟ!

ΝΕΟ!

JONSERED CS 2166 70,7 cc, 3,6 kW, 6,4 kg.

JONSERED CS 2258 59,8 cc, 3,2 kW, 5,4 kg.

JONSERED CS 2152 51,7 cc, 2,4 kW, 5,0 kg.

JONSERED CS 2255 55,5 cc, 2,6 kW, 5,8 kg.

JONSERED CS 2250 S 50,2 cc, 2,4 kW, 5,1 kg.

JONSERED CS 2245 45,7 cc, 2,1 kW, 4,9 kg.

9

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΕΡΑ TURBO Η τεχνολογία Turbo χρησιμοποιεί τη φυγόκεντρη δύναμη και διαχωρίζει έως και το 97 % όλου του πριονιδιού και της σκόνης από τον αέρα εισαγωγής. Αυτό σημαίνει ότι το φίλτρο δεν βουλώνει τόσο γρήγορα και δεν απαιτείται καθαρισμός τόσο συχνά.


ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, ΕΥΧΡΗΣΤΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ Εάν θέλετε να κόβετε μεμονωμένα δέντρα στον κήπο ή μερικές φορές καυσόξυλα θα χρειαστείτε ένα ευέλικτο αλυσοπρίονο με ισορροπημένη ισχύ κινητήρα το οποίο να είναι εύχρηστο. Στη σειρά μοντέλων μας για περιστασιακή χρήση, θα βρείτε τόσο ηλεκτρικά αλυσοπρίονα όσο και βενζινοκίνητα μοντέλα μεταξύ 35 και 40 cc. Τα αλυσοπρίονα

περιστασιακής χρήσης της Jonsered® διαθέτουν ορισμένα χαρακτη­ ριστικά που καθιστούν τη συντήρησή τους ιδιαίτερα εύκολη, όπως το σύστημα εκκίνησης Spin Start™, ο εντατήρας αλυσίδας που δεν απαιτεί χρήση εργαλείων και η αντλία καυσίμου.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ CS 2240

CS 2238

CS 2234

CS 2121 EL

CS 2117 EL

Συνεχής χρήση στο δάσος Περιστασιακή χρήση στο δάσος Ευρεία χρήση στο σπίτι Περιστασιακή χρήση/κοπή καυσόξυλων Τα μοντέλα CS 2234, CS 2238 και CS 2240 διαθέτουν επίσης σύστημα εκκίνησης Spin Start™. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 14 – 15.

10


ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

SPIN START™ Το σύστημα εκκίνησης Spin Start™ βοηθά στην εκκίνηση του κινητήρα και μειώνει την αντίσταση στη χειρολαβής της τροχαλίας εκκίνησης έως και 40 %.

ΕΝΤΑΤΗΡΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Το τέντωμα και η συναρμολόγηση της λάμας και της αλυσίδας πραγματοποιούνται εύκολα και γρήγορα χωρίς εργαλεία.

ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ Τα περισσότερα αλυσοπρίονα διαθέτουν χειροκίνητη καυσίμου, η οποία επιτρέπει στο μηχάνημα να εκκινείται γρηγορότερα.

JONSERED CS 2240 40,9 cc, 1,8 kW, 4,3 kg.

JONSERED CS 2238 38 cc, 1,5 kW, 4,6 kg.

JONSERED CS 2121 EL 2000 W, 4,4 kg.

JONSERED CS 2117 EL 1700 W, 4,4 kg.

JONSERED CS 2234 38 cc, 1,4 kW, 4,7 kg.

11


Προσέξτε τον εαυτό σας! Να μη χρησιμοποιείτε το αλυσοπρίονο χωρίς προστατευτικό παντελόνι, κράνος και σήτα προστασίας. Ο συνεργάτης της Jonsered® έχει μια πλήρη σειρά εξοπλισμού προστασίας, ρουχισμού εργασίας και αυθεντικών αξεσουάρ σχεδιασμένα για τα αλυσοπρίονα Jonsered. Να επιλέγετε πάντα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ Jonsered για να είστε βέβαιοι ότι έχετε το σωστό προϊόν. Όλα τα αλυσοπρίονα Jonsered έχουν ελεγχθεί και έχουν εγκριθεί μεμονωμένα με τα εξαρτήματακ και αξεσουάρ που προτείνονται, από εμάς και από ανεξάρτητα ινστιτούτα ελέγχου για έγκριση CE.   Οδηγίες σχετικά με τη συντήρηση και το ακόνισμα αλυσίδων διατίθενται από τον συνεργάτη σας, στο διαδίκτυο (www.jonsered.gr) και στο βίντεο/φυλλάδιο ”Δουλεύοντας με αλυσοπρίονο”.   Περισσότερος ιματισμός, εργαλεία και αξεσουάρ υπάρχουν στη σελίδα 70 και στην ιστοσελίδα www.jonsered.gr

1. ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ

Τζάκετ δασοκομίας με νέας σχεδίασης ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις, ακόμη πιο ανθεκτικό στο σκίσιμο από το προηγούμενο Τζάκετ δασοκομίας μας, παρέχοντας μεγάλη άνεση, εξαιρετική εφαρμογή και άριστο αερισμό. To τζάκετ διαθέτει αρκετές πρακτικές τσέπες με φερμουάρ, ένα κορδόνι που σφίγγει γύρω από τη μέση και γιακά με κοτλέ επένδυση. Ενισχυμένο με ίνες αραμιδίου στα εκτεθειμένα σημεία. 2. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Προστατευτικό παντελόνι από το ίδιο ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις όπως το τζάκετ δασοκομίας. Το παντελόνι είναι κατασκευασμένο από ελαφρύτερο υλικό για προστασία από αλυσοπρίονο και διαθέτει μια γραμμή που το κάνει εξαιρετικά άνετο.

12

3. ΝΕΟ ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ

Προστατευτικό τζάκετ υψηλής αντοχής. Το κάτω μέρος των μανικιών είναι ενισχυμένο με εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά νάιλον Cordura. Ωμοπλάτη από 100 % ελαφρύ υδατοαπωθητικό, ανθεκτικό στο σκίσιμο πολυεστέρα Ultra. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από 80 % πολυεστέρα και 20 % βαμβάκι. 4. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Προστατευτικό παντελόνι με εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο και σχεδιασμό για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη εφαρμογή. Διατίθεται ως κανονικό παντελόνι ή με σαλοπέτα και τιράντες. 5. ΕΛΑΦΡΙΑ ΛΑΜΑ

Για επαγγελματική χρήση. Το ίδιο δυνατή με μια συμβατική λάμα, αλλά περίπου 25 % ελαφρύτερη, χάρη στο σχεδιασμό πολλών στρωμάτων με πυρήνα αλουμινίου. 6. ΛΑΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ

• Συσκευασία λάμας-αλυσίδας (μία λάμα και δύο αλυσίδες) • Ελαφριές λάμες με απόσβεση κραδασμών Antivib® • Eλαφριές αλυσίδες με απόσβεση κραδασμών Antivib® • Αλυσίδα με απόσβεση κραδασμών Antivib® • Λάμα με απόσβεση κραδασμών Antivib® 7. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΚΟΝΙΣΜΑΤΟΣ

Πλήρης εξοπλισμός ακονίσματος για αλυσίδες. Σετ ακονίσματος με 2 στρογγυλές λίμες, 1 επίπεδη λίμα, 1 σύνθετο μετρητή/οδηγό, 1 βάση λίμας για στρογγυλή λίμα και επίπεδη λίμα. Οι στρογγυλές λίμες, οι επίπεδες λίμες, οι σύνθετοι μετρητές/οδηγοί και η βάση λίμας μπορούν να αγοραστούν χωριστά.


ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ Α ΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ

8. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT

14. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗ

Πλήρες με την σήτα προστασίας Max Sight για μόλις 20 % μείωση του φωτός, με γείσο, ωτοασπίδες και προστατευτικό αυχένα. Φωσφορίζον κόκκινο. Η επένδυση ρυθμίζεται κάθετα και πλευρικά.

Κατασκευασμένα από αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα και υδατοαπωθητικό πολυαμίδιο.

9. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ

Κατανέμει και αποφορτίζει την καταπόνηση της πλάτης. Μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό εργαλείων και εξαρτημάτων/αξεσουάρ.

Εγκεκριμένο κράνος για άτομα που ασχολούνται με την την κοπή δέντρων και ξύλων στο σπίτι. Ρυθμιζόμενη επένδυση. 10. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ, 28 M/S

Ελαφριές μπότες κλάσης 3 με νέα ελαφρύτερη προστασία από αλυσοπρίονο. Ατσάλινη θωράκιση δαχτύλων, διαμορφωμένη σόλα και προστασία αστραγάλου. 11. Δ ΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Μπότες από δέρμα επεξεργασμένο με πολυουρεθάνη. Ενισχυμένη σόλα και εμπρός μέρος από σκληρότερο υλικό για βελτιωμένη άνεση και σταθερότητα.

15. ΦΑΡΔΙΑ ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

16. ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΛΑΜΑΣ

Πρακτικό εργαλείο που συγκρατεί το αλυσοπρίονο κατά το ακόνισμα. Κατασκευάζεται από εξαιρετικά ανθεκτικό, βαμμένο ατσάλι. Ο σταθεροποιητής στερεώνεται πάνω σε ένα κορμό ή παρόμοιο αντικείμενο και το αλυσοπρίονο προσαρμόζεται βιδώνοντας την λάμα πάνω στον σταθεροποιητή. 17. ΔΙΠΛΟ ΔΟΧΕΙΟ COMBI

Χωρητικότητα: 6 λίτρα βενζίνη και 2,5 λίτρα λάδι. Χωρίς υπερχειλίσεις χάρη στο ειδικό στόμιο πλήρωσης και τη σχεδίαση για προστασία από υπερπλήρωση. Μεταξύ των δοχείων υπάρχει χώρος για λίμες και κλειδιά.

12. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Γάντια πέντε δαχτύλων κατασκευασμένα από αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα και υδαταπωθητικό πολυαμίδιο. 13. ΓΑΝΤΙΑ SPANDEX ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ

Ύφασμα στο πίσω μέρος του χεριού, μαλακό κατσικίσιο δέρμα στην παλάμη για καλό κράτημα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jonsered.gr Χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό μηχάνημα; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με ενδιαφέροντα προϊόντα, καθώς και τις τρέχουσες προωθητικές προσφορές μας.

13


CS 2188

CS 2172 CS 2172 WH

CS 2260 CS 2260 W

CS 2153 C CS 2153 CWH

CS 2153 CS 2153 WH

CS 2139 T

CS 2125 T

Κυβισμός, cm³

87,9

70,7

59,8

50,1

50,1

39,0

25,4

Ισχύς, kW

4,8

4,1

3,5

2,6

2,6

1,7

1,0

Αναλογία ισχύος/βάρους, kW/kg

0,68

0,64 0,62

0,65

0,51 0,5

0,51 0,5

0,48

0,32

Βάρος χωρίς λάμα και αλυσίδα, kg

7,1

6,4 6,6

5,4

5,1 5,2

5,1 5,2

3,5

3,0

Βήμα αλυσίδας, ίντσες

3/8

3/8

.325/3/8

.325

.325

3/8

1/4/3/8

Συνιστώμενο μήκος λάμας, ίντσες

18–28

15–28

13– 20

13–20

13–20

12–14

10

Δοχείο καυσίμου, λίτρα

0,90

0,77

0,65

0,50

0,50

0,34

0,23

Δοχείο λαδιού αλυσίδας, λίτρα

0,50

0,40

0,33

0,28

0,28

0,15

0,16

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A)

107,5

108

106

104

104

100

96

Επίπεδο κραδασμών, ahv, eq, μπροστινή/πίσω χειρολαβή, m/s²

5,8/7,5

4,0/5,9

2,7/3,2

2,7/4,6

2,4/3,1

2,8/3,1

3,4/3,3

• • •

• • • •

• • • • • • • • •

• • •

• • •

• •

• •

• •

• •

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Συνεχής χρήση στο δάσος Περιστασιακή χρήση στο δάσος Ευρεία χρήση στο σπίτι Περιστασιακή χρήση/κοπή καυσόξυλων ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κινητήρας Clean Power™ Ulticor® Καθαρισμός αέρα turbo Σύστημα εκκίνησης Spin Start™ Carb Control Peak Pulse Ενσωματωμένα παξιμάδια λάμας Χειροκίνητη αντλία καυσίμου Πλευρικός εντατήρας αλυσίδας Τέντωμα αλυσίδας χωρίς τη χρήση εργαλείων

/

Θερμαινόμενες χειρολαβές Συνδυασμένος διακόπτης τσοκ/εκκίνησης Κάλυμμα κυλίνδρου με ταχυσυνδέσμους Γρήγορη απελευθέρωση φίλτρου αέρα Απόσβεση κραδασμών Antivib® Αντλία λαδιού ρυθμιζόμενης ροής Στροφαλοθάλαμος από μαγνήσιο Ορατή στάθμη καυσίμου Φρένο αλυσίδας αδρανείας

• • • • • •

• • • • • •

/

• • • • • • • •

/

• • • • • • •

Auto

/

• • • • • • •

• •

• • •

T = Φροντίδα δέντρων (κλαδευτικό)  C = Καταλυτικός μετατροπέας  W = Θερμαινόμενες λαβές  H = Θερμαινόμενο καρμπυρατέρ  EL = Ηλεκτροκίνητο

14


CS 2258

CS 2152 C

70,7

59,8

51,7

51,7

55,5

50,2

45,7

40,9

38,0

38,0

3,6

3,2

2,4

2,4

2,6

2,4

2,1

1,8

1,5

1,4

2,0 1,7

0,56

0,59

0,48

0,48 0,47 (W/WH)

0,45

0,47

0,43 0,41

0,43 0,41

0,30

0,30

0,47 0,39

6,4

5,4

5,0

5,0 5,1 (W/WH)

5,8

5,1

4,9 5,1

4,3 4,4

4,6 4,7

4,6 4,7

4,4

3/8

.325/3/8

.325

.325

.325/3/8

.325

.325

.325

3/8

3/8

3/8

15–28

13–20

13–20

13–20

13–20

13–20

13–20

13–18

14–16

14–16

14–16

0,77

0,65

0,50

0,50

0,44

0,45

0,45

0,37

0,30

0,30

0,40

0,33

0,28

0,28

0,32

0,26

0,26

0,25

0,19

0,19

0,10

108

106

102

102

104

104

103

102

101

100

81

4,0/5,9

2,7/3,2

3,0/4,1

3,0/4,1

3,4/4,5

3,4/3,6

2,4/3,6

2,6/3,5

3,7/5,1

3,7/4,8

4,5/7,0

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• •

• •

• •

• •

• • • • • • • • • •

• •/ /• • • • •

• • • • • •

• •/ /• • • • •

• •/ /• • • • •

• •/ /• •

• • •

• •

• •

• •

• •

• •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • •

(W/WH)

CS 2255 CS 2255 S

CS 2250 S

CS 2245 CS 2245 S

CS 2240 CS 2240 S

CS 2238 CS 2238 S

CS 2234 CS 2234 S

CS 2121 EL CS 2117 EL

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων, είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις αναγραφόμενες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής, για το συγκεκριμένο μοντέλο κινητήρα, μετρηθείσα σύμφωνα με το πρώτυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής,ενδέχεται να παρουσιάσουν

/

/

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Α ΛΥΣΟΠΡΙΟΝΩΝ

CS 2166

CS 2152 CS 2152 W CS 2152 WH

/

απόκλιση από αυτήν την τιμη. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα, εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

15


16


CS

2 CS 1 1 7 2 /2 2 1 CS 3 4 2 1 / EL 2 C 2 CS 40 S 2 2 / 2 3 C 1 CS 52 S 2 8 / 2 2 C 4 13 S 2 5/ CS 9 15 CS T 2 3 2 2 CS 5 2 5 50 2 2 CS 6 0 2 2 CS 58 2 1 CS 66 2 /2 18 1 8 72

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΜΑΣ & Α ΛΥΣΙΔΑΣ ΓΙΑ Α ΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ

12 in./30 cm

3/8"

.050/1,3

45

544 07 12-45

504 57 44-45

H36

14 in./35 cm

3/8"

.050/1,3

52

544 07 12-52

504 57 44-52

H36

16 in./40 cm

3/8"

.050/1,3

56

501 85 53-56

504 57 44-56

H36

13 in./33 cm

.325"

.050/1,3

56

508 92 63-56

504 57 37-56

H30

15 in./38 cm

.325"

.050/1,3

64

508 92 63-64

504 57 37-64

H30

16 in./40 cm

.325"

.050/1,3

66

508 92 63-66

504 57 37-66

H30

18 in./45 cm

.325"

.050/1,3

72

508 92 63-72

504 57 37-72

H30

20 in./50 cm

.325"

.050/1,3

80

508 92 63-80

504 57 37-80

H30

13 in./33 cm

.325"

.058/1,5

56

508 91 23-56

504 57 01-56

H25

15 in./38 cm

.325"

.058/1,5

64

508 91 23-64

504 57 01-64

H25

16 in./40 cm

.325"

.058/1,5

66

508 91 23-66

504 57 01-66

H25

18 in./45 cm

.325"

.058/1,5

72

508 91 23-72

504 57 01-72

H25

20 in./50 cm

.325"

.058/1,5

80

508 91 23-80

504 57 01-80

H25

15 in./38 cm

3/8"

.058/1,5

56

508 91 43-56

504 57 03-56

H42

16 in./40 cm

3/8"

.058/1,5

60

508 91 43-60

504 57 03-60

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

508 91 43-68

504 57 03-68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

508 91 93-72

504 57 03-72

H42

16 in./40 cm

3/8"

.058/1,5

60

508 91 33-60

504 57 03-60

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

508 91 33-68

504 57 03-68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

502 23 32-72

504 57 03-72

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

501 95 78-68

504 57 03-68

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

501 95 70-68

504 57 03-68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

501 95 70-72

504 57 03-72

H42

24 in./60 cm

3/8"

.058/1,5

84

501 95 70-84

504 57 03-84

H42

28 in./70 cm

3/8"

.058/1,5

92

501 95 70-92

504 57 03-92

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

576 25 75-72

504 57 03-72

H42

28 in./70 cm

3/8"

.058/1,5

92

576 25 75-92

504 57 03-92

H42

18 in./45 cm

3/8"

.058/1,5

68

501 95 68-68

504 57 03-68

H42

20 in./50 cm

3/8"

.058/1,5

72

501 95 68-72

504 57 03-72

H42

24 in./60 cm

3/8"

.058/1,5

84

501 95 68-84

504 57 03-84

H42

28 in./70 cm

3/8"

.058/1,5

92

501 95 68-92

504 57 03-92

H42

A = έδραση μικρής λάμας B = έδραση μεγάλης λάμας

Hxx

JONSERED

Ø in./mm

H36

5/32/4,0

505 24 36-01

H30

3/16/4,8

504 98 16-74

H25

3/16/4,8

504 98 16-75

505 69 81-10

505 69 81-00

H42

7/32/5,5

505 24 33-01

505 69 81-01

H64

7/32/5,5

505 69 81-02

505 69 81-03

17


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Όσοι από εσάς εργάζονται με θαμνοκοπτικά έχουν την ευκαιρία να καινοτομήσουν, να αυξήσουν την απόδοση του δάσους και να διατηρήσουν το τοπίο καθαρό. Είναι ανεξάρτητη και σκληρή δουλειά, αλλά με τον σωστό εξοπλισμό μπορείτε να έχετε τη μέγιστη απόδοση από την εργασία σας και να αισθάνεστε πάραυτα ξεκούραστοι το βράδυ. Η σειρά των θαμνοκοπτικών και χορτοκοπτικών μας περιλαμβάνει

18

μερικά από τα πλέον ισχυρά και ισορροπημένα μηχανήματα που θα βρείτε και έχουν την καλύτερη αντικραδασμική προστασία. Επιπλέον, οι εργονομικές εξαρτύσεις μας είναι γνωστές για την μεγάλη άνεση που προσφέρουν. Ένα χορτοκοπτικό ή θαμνοκοπτικό Jonsered® επομένως αποτελεί καλή επιλογή, είτε εργάζεστε επαγγελματικά είτε θέλετε απλώς να κόψετε τα χόρτα του κήπου στο σπίτι.


ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ, ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ

JONSERED FC 2245

Το δημοφιλέστερο θαμνοκοπτικό καθαρισμού δασών της Jonsered διατίθεται πλέον με κινητήρα Clean Power™. Αυτό σημαίνει περισσότερη ισχύς στις στροφές ανά λεπτό κοπής και περίπου 20% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Δείτε τη σελίδα 21 ή μεταβείτε στην ιστοσελίδα www.jonsered.gr

19


ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Αναζητάτε ένα θαμνοκοπτικό που θα σας επιτρέπει να εργάζεστε με ασφάλεια και αποδοτικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δάσος και σε ανοικτές εκτάσεις; Ένα μηχάνημα κατασκευασμένο για επαγγε­λματική χρήση, με ισχυρό, αξιόπιστο κινητήρα από τη μία και

έναν αιχμηρό, και ανθεκτικό δίσκο από την άλλη. Ένα επαγγελματικό εργαλείο το οποίο παρέχει κορυφαία εργονομία και απαιτεί ελάχιστες διακοπές λειτουργίας για συντήρηση. Εάν αυτό είναι το είδος του μηχανήματος που αναζητάτε, εδώ θα βρείτε πολλά για να επιλέξετε.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ FC 2256/W

FC 2245/W

BC 2256

GC 2236

BP 2053

Συνεχής καθαρισμός δασών Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων Περιστασιακός καθαρισμός δασών/κοπή θαμνών/κοπή χόρτων Περιστασιακή κοπή χόρτων από οικιακό χρήστη Θερμαινόμενες χειρολαβές και σύστημα εκκίνησης Spin Start™ διατίθενται προαιρετικά σε ορισμένα μοντέλα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 28 – 29.

20


ΙΣΧΥΡΗ ΓΩΝΙΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Η μικρή σε μέγεθος, αλλά ισχυρή γωνιακή μετάδοση κίνησης έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη ταχύτητα και ισχύ.

ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ ΑΝΤΙVIB® Ο κινητήρας, η μετάδοση κίνησης και ο εξοπλισμός κοπής είναι επαρκώς μονωμένα από τις χειρολαβές, γεγονός που συνεπάγεται πολύ χαμηλά επίπεδα κραδασμών.

JONSERED FC 2256/2256 W 53,3 cc, 2,8 kW, 9,0/9,2 kg.

JONSERED FC 2245/2245 W 45,7 cc, 2,2 kW, 8,1/8,3 kg.

JONSERED GC 2236 34,6 cc, 1,6 kW, 5,9 kg.

JONSERED BP 2053 49,9 cc, 1,9 kW, 11,5 kg.

JONSERED BC 2256 53,3 cc, 2,8 kW, 9,3 kg.

21

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

CLEAN POWER™ Τεχνολογία κινητήρων η οποία παρέχει υψηλή ισχύ ακόμη και σε χαμηλότερες στροφές ανά λεπτό. Άλλα μοναδικά πλεονεκτήματα είναι η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και καθαρότερες εκπομπές καυσαερίων. (Έως 20 % χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και έως 75 % χαμηλότερες εκπομπές).


ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΗΠΟΥΣ Χρειάζεστε ένα ευέλικτο και αξιόπιστο θαμνοκοπτικό που μπορεί να φέρει σε πέρας οποιαδήποτε εργασία;Τότε θα βρείτε αρκετές καλές επιλογές από τα ευέλικτα μηχανήματα της σειράς CC της Jonsered®.

Επιπλέον, διατίθενται πλήρη με πριονωτό δίσκο,, δίσκο χορτοκοπής και χορτοκοπτική κεφαλή με μεσινέζα.. Επίσης περιλαμβάνεται εργονομική εξάρτυση.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ CC 2245

Συνεχής καθαρισμός δασών Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων Περιστασιακός καθαρισμός δασών/κοπή θαμνών/κοπή χόρτων Περιστασιακή κοπή χόρτων από οικιακό χρήστη Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 28 – 29.

22

CC 2235

CC 2128


ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΡΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ Τα μηχανήματα CC διατίθενται πλήρη με τρείς διαφορετικούς εξοπλισμούς κοπής και εργονομική εξάρτυση.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ COMBI Ένας συνδυαστικός προφυλακτήρας προστασίας χρησιμοποιείται τόσο για τη χορτοκοπτική κεφαλή με μεσινέζα όσο και για τον χορτοκοπτικό δίσκο, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή του προφυλακτήρα.

ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΡΤΥΣΗ Η εξάρτυση Vector 3-55 έχει σχεδιαστεί εργονομικά με εξαιρετική κατανομή βάρους στους ώμους και τους γοφούς.

JONSERED CC 2245 45,7 cc, 2,1 kW, 8,3 kg.

JONSERED CC 2235 34,6 cc, 1,3 kW, 7,0 kg.

JONSERED CC 2128 28,0 cc, 0,8 kW, 4,8 kg.

23


ΕΥΧΡΗΣΤΑ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό κήπο στο σπίτι, θα χρειαστείτε ένα εύχρηστο μηχάνημα σχεδιασμένο για την εργασία που έχετε να κάνετε.Τα θαμνοκοπτικά και τα χορτοκοπτικά Jonsered® για περιστασιακή χρήση διαθέτουν αξιόπιστους κινητήρες εύκολης

εκκίνησης με σύστημα εκκίνησης Spin Start™.Τα μοντέλα 28 cc διαθέτουν επίσης καταλυτικό έλεγχο εκπομπων καυσαερίων. Επιλέξτε ένα μοντέλο με εξάρτυση εάν σχεδιάζετε να εργάζεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ BC 2235

Συνεχής καθαρισμός δασών Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων Περιστασιακός καθαρισμός δασών/κοπή θαμνών/κοπή χόρτων Περιστασιακή κοπή χόρτων από οικιακό χρήστη Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 28 – 29.

24

BC 2128

GC 2123

GC 2128 C

GT 2128

GT 2123


ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Ο αποσπώμενος άξονας διευκολύνει τη μετα­ φορά και την αποθήκευση. Διατίθενται διάφορα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των φυσητήρα, καλλιεργητή, κόφτη άκρων, ψαλιδιού μπορντούρας και κονταροαλυσοπρίονου.

TAP-N-GO® Η χορτοκοπτική κεφαλή τροφοδοτείται εύκολα με νέα μεσινέζα. Η νέα μεσινέζα τροφοδοτείται χτυπώντας την κεφαλή κοπής στο έδαφος κατά τη λειτουργία.

JONSERED BC 2235 34,6 cc, 1,3 kW, 6,8 kg.

JONSERED BC 2128 28,0 cc, 0,8 kW, 4,8 kg.

JONSERED GC 2128 C 28,0 cc, 0,8 kW, 5,0 kg.

JONSERED GT 2128 28,0 cc, 0,8 kW, 4,4 kg.

JONSERED GC 2123 22,8 cc, 0,59 kW, 4,5 kg.

JONSERED GT 2123 22,8 cc, 0,59 kW, 4,2 kg.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ GC 2128 C

25

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

SPIN START™ Το σύστημα εκκίνησης Spin Start™ βοηθά στην εκκίνηση του κινητήρα και μειώνει την αντίσταση στη χειρολαβή της τροχαλίας εκκίνησης έως και 40 %.


Η Jonsered® προσφέρει μια εκτεταμένη γκάμα εξοπλισμού, ρουχισμού και αξεσουάρ για θαμνοκοπτικά και χορτοκοπτικά. Όλα τα μηχανήματά μας έχουν ελεγχθεί και έχουν εγκριθεί μεμονωμένα με τα εξαρτήματα και αξεσουάρ που προτείνονται, από εμάς και από ανεξάρτητα ινστιτούτα ελέγχου για έγκριση CE. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ρουχισμό, τα εργαλεία και τα εξαρτήματα και αξεσουάρ μας, ανατρέξτε στη σελίδα 70 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.jonsered.gr 1. ΝΕΑ ΕΞΑΡΤΥΣΗ VECTOR 4

Εξάρτυση με πολλά χαρακτηριστικά για άνετη εργασία με μεγάλα θαμνοκοπτικά. Το προσαρμοζόμενο μπροστινό μέρος μειώνει την πίεση στο στήθος και στους πνεύμονες. Φαρδείς ιμάντες ώμου με επένδυση, μαξιλαράκι γοφού και κινητό μαξιλαράκι μειώνουν την καταπόνηση στο πάνω μέρος του σώματος, στους ώμους και στην πλάτη. 579 18 46-01 2. ΕΞΑΡΤΥΣΗ VECTOR 3-55

Οι φαρδείς ιμάντες ώμου εξασφαλίζουν άριστη κατανομή βάρους. Η εξάρτυση είναι εύκολη στη ρύθμιση, με αντικραδασμικό μαξιλαράκι γοφού και κινητό εξάρτημα πρόσδεσης. Κατάλληλη για εργασία με μεγαλύτερα θαμνοκοπτικά, όπως τα Jonsered FC 2245, FC 2256, BC 2256 και CC 2245. 537 27 58-01 3. ΕΞΑΡΤΥΣΗ VECTOR 2-35

Εξάρτυση θαμνοκοπτικού καθαρισμού δασών για τα Jonsered BC 2235 και CC 2235. Με μεγάλη επιφάνεια υποστήριξης στη σπονδυλική στήλη, μαξιλαράκι γοφού που ανακουφίζει από το βάρος και ιμάντες γρήγορης ρύθμισης. 537 27 58-02

26

4. ΔΙΣΚΟΙ

Δίσκοι Opti. Δίσκοι Scarlett. Χορτοκοπτικός δίσκος τριών δοντιών. Χορτοκοπτικός δίσκος τεσσάρων δοντιών με μικρό σώμα. Χορτοκοπτικός δίσκος τεσσάρων δοντιών με πλατύ σώμα. Χορτοκοπτικός δίσκος με οκτώ δόντια για κοπή πυκνού χόρτου. Χορτοκοπτικός δίσκος Polytrim. 5. ΟΔΗΓΟΣ ΑΚΟΝΙΣΜΑΤΟΣ 6. ΚΑΠΑΚΙΑ/ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 7. ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣ

Χορτοκοπτικές κεφαλές με χειροκίνητη τροφοδότηση μεσινέζας για μηχανήματα 25–55 cc: Trimmy S II, Trimmy H II, S35. Χορτοκοπτικές κεφαλές με ημιαυτόματη τροφοδότηση μεσινέζας για μηχανήματα 20–55 cc: Tap-n-Go® 25 C, Tap-n-Go 25, Tap-n-Go 35, Tap-n-Go 35 Spin, Tap-n-Go 45 Spin, Tap-n-Go 55 Spin. Χορτοκοπτικές κεφαλές με πλήρως αυτόματη τροφοδότηση μεσινέζας για μηχανήματα 25–55 cc: Auto 55, Auto 32. 8. Χ ΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣ FIX 35 ΚΑΙ FIX 55

Εύχρηστες χορτοκοπτικές κεφαλές με γρήγορη και εύκολη τροφοδότηση με έτοιμες για χρήση μεσινέζες. Λειτουργεί με πολλούς διαφορετικούς τύπους μεσινέζας και σε διαφορετικούς τύπους βλάστησης. 9. ΜΕΣΙΝΕΖΑ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΥ

Στρογγυλή μεσινέζα χορτοκοπτικού. Αθόρυβη μεσινέζα χορτοκοπτικού Silent. Αθόρυβη μεσινέζα χορτοκοπτικού Silent Duo. Σταθερή μεσινέζα (Fix Line).


15. ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ/ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ

Άνετο πουκάμισο, ιδανικό για δασικές και κηπευτικές εργασίες ή ως ένδυση για τον ελεύθερο χρόνο. 100 % βαμβάκι.

16. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT

11. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πλήρες με την σήτα προστασίας Max Sight για μόλις 20 % μείωση του φωτός, με γείσο, ωτοασπίδες και προστατευτικό αυχένα. Φωσφορίζον κόκκινο. Η επένδυση ρυθμίζεται κάθετα και πλευρικά.

Ανθεκτικό και άνετο παντελόνι εργασίας κατασκευασμένο από 65 % πολυεστέρα και 35 % βαμβάκι, με υδαταπωθητικό υλικό στο μπροστινό μέρος του ποδιού μέχρι το γόνατο.Τσέπες μπροστά, πίσω και στο αριστερό πόδι και τσέπες για επιγονατίδες. Ιδανικό για χορτοκοπή και άλλες υπαίθριες εργασίες. 12. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ PERSPEX

Οι ωτοασπίδες ρυθμίζονται κάθετα και πλευρικά. Υδαταπωθητικό υφασμάτινο προστατευτικό μεταξύ σήτας προστασίας και κεφαλόδεσμου.

17. ΓΑΝΤΙΑ SPANDEX ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ

Ύφασμα στη ράχη του χεριού, μαλακό κατσικίσιο δέρμα στην παλάμη για καλό κράτημα. 18. ΔΟΧΕΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕ ΣΤΟΜΙΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ

Χωρητικότητα: 6 λίτρα. Στόμιο πλήρωσης με προστασία από υπερπλήρωση. Εγκεκριμένο κατά UN.

13. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟ

Ελαφριές. Μαλακή, επένδυση με μαξιλαράκι στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη κατά περίπου 20 % πίεση εφαρμογής. Πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1. 14. ΝΕΕΣ ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Άνετες, ανατομικά σχεδιασμένες ωτοασπίδες που φοριούνται εύκολα και παρέχουν καλή εξασθένηση του ήχου. Ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM με εξαιρετική λήψη και πολύ καλή ποιότητα ήχου, είσοδος AUX για MP3 player και ασύρματος επικοινωνίας. Απλός χειρισμός με κουμπιά. Διατίθεται με κεφαλόδεσμο ή για τοποθέτηση πάνω σε κράνος.

27

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ, ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ

10. ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


FC 2256

FC 2256 W

FC 2245

FC 2245 W

BC 2256

GC 2236

Κυβισμός, cc

53,3

53,3

45,7

45,7

53,3

34,6

Ισχύς, kW

2,8

2,8

2,2

2,2

2,8

1,6

Βάρος (χωρίς εξοπλισμό κοπής), kg

9,0

9,2

8,1

8,3

9,3

5,9

Δοχείο καυσίμου, λίτρα

1,1

1,1

0,9

0,9

1,1

0,6

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) **

103

103

98

99

102

97

Εγγυημένη στάθμη ηχητικής ισχύος, LWA dB(A)

117

117

114

114

120

116

Επίπεδο κραδασμών (ahv, eq) αριστερή/δεξιά χειρολαβή, m/s2***

2,1/2,3

2,1/2,3

3,0/3,4

2,6/3,1

1,4/1,4

3,4/4,4

• • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • •

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Συνεχής καθαρισμός δασών Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων Περιστασιακός καθαρισμός δασών/κοπή θαμνών/κοπή χόρτων Περιστστασιακή κοπή χόρτων από οικιακό χρήστη

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ulticor® Γωνιακή μετάδοση κίνησης Έκκεντρες χειρολαβές κατά 7 μοίρες Θερμαινόμενες χειρολαβές Σύστημα εκκίνησης Spin Start™ Κινητήρας Clean Power™ Διαιρούμενος άξονας Απόσβεση κραδασμών Antivib® Διακόπτης σβησίματος αυτόματης επαναφοράς Συνδιαστικός προφυλακτήρας Combi Χειροκίνητη αντλία καυσίμου Εξάρτυση Vector 3-55 Εξάρτυση Vector 2-35 Τυπική διπλή εξάρτυση Τυπική μονή εξάρτυση Τύπος εξοπλισμού κοπής που περιλαμβάνεται

* Με χειρολαβή J. ** Η ισοδύναμη στάθμη ηχητικής πίεσης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22868, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες ηχητικής πίεσης σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας. Η τυπική απόκλιση της ισοδύναμης στάθμης ηχητικής πίεσης είναι μια τυπική απόκλιση της τάξης του 1 dB(A).

28

• • • • •

*** Η ισοδύναμη στάθμη δονήσεων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22867, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες δονήσεων σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας. Τα εμφανιζόμενα δεδομένα ισοδύναμης στάθμης δονήσεων παρουσιάζουν τυπική απόκλιση της τάξης του 1 m/δευτ.²

*


CC 2245

CC 2235

CC 2128

BC 2235

BC 2128

GC 2123

GC 2128 C

GT 2128

GT 2123

49,9

45,7

34,6

28,0

34,6

28,0

22,8

28,0

28,0

22,8

1,9

2,1

1,3

0,8

1,3

0,8

0,59

0,8

0,8

0,59

11,5

8,3

7,0

4,8

7,0

4,8

4,6

5,0

4,4

4,2

1,0

0,9

0,6

0,4

0,6

0,4

0,55

0,4

0,4

0,55

83

101

98

98

95

98

93

97

97

97

109

116

116

114

113

114

112

114

114

113

2,1/2,0

2,2/2,6

1,9/2,3

3,5/3,1

4,0/4,0

3,5/3,1

2,1/4,9

4,8/6,4

4,8/6,4

5,1/5,1

• • • • • • • • •

• •

• • •

• • • •

• • •

• • •

• •

• •

• • •

• • •

• • •

• • • • • •

• •

• • •

• • • • • •

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων, είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις αναγραφόμενες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής, για το συγκεκριμένο μοντέλο κινητήρα, μετρηθείσα σύμφωνα με το πρώτυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής,ενδέχεται να παρουσιάσουν

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΩΝ, ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ

BP 2053

*

απόκλιση από αυτήν την τιμη. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα, εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

29


ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣ Χορτοκοπτική κεφαλή μεσινέζας – ο χρήστης τροφοδοτεί τη μεσινέζα με ένα απλό κράτημα. Για μηχανήματα 25–55 cc. Trimmy S II • S35 • Fix 35 ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣ Χορτοκοπτική κεφαλή μεσινέζας – ο χρήστης τροφοδοτεί τη μεσινέζα με το πάτημα της κεφαλής στο έδαφος. Για μηχανήματα 20 –55 cc. Tap-n-Go® 25 • Tap-n-Go 25 C • Tap-n-Go 35 • Tap-n-Go 35 Spin Tap-n-Go 45 Spin • Tap-n-Go 55 Spin ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣ Χορτοκοπτική κεφαλή μεσινέζας – διατηρεί αυτόματα το σωστό μήκος. Για μηχανήματα 25–55 cc. Auto 55 • Auto 32 ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ, ΤΡΙΑ ΔΟΝΤΙΑ Εύκαμπτοι δίσκοι που χρησιμοποιούνται για την κοπή θάμνων και τον καθαρισμό φυτών χωρίς κλαριά από πετρώδες έδαφος. Για μηχανήματα 25– 65 cc. Polytrim M10 • Polytrim M12 ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ, ΤΡΙΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ Κοπτικό για θάμνους και για καθαρισμό φυτών χωρίς κλαριά. Για μηχανήματα 35–55 cc. Multi 255-3 • Multi 300-3 • Multi 350-3

ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ, ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ Κοπτικό για θάμνους και για καθαρισμό φυτών χωρίς κλαριά. Για μηχανήματα 35–55 cc. Multi 275-4 ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ, ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ Ανθεκτικός χορτοκοπτικός δίσκος για κοπή θάμνων και για καθαρισμό φυτών χωρίς κλαριά. Για μηχανήματα 25 – 35 cc. Grass 255-4 ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ, ΟΚΤΩ ΔΟΝΤΙΩΝ Ανθεκτικός χορτοκοπτικός δίσκος για κοπή θάμνων και για καθαρισμό φυτών χωρίς κλαριά. Για μηχανήματα 25 – 32 cc. Grass 255-8 ΠΡΙΟΝΩΤΟΣ ΔΙΣΚΟΣ Πριονωτός δίσκος για τον καθαρισμό μικρών δέντρων, θάμνων και χαμόκλαδων. Για μηχανήματα 25 – 65 cc. Opti S 200-26 • Opti XS 200-22 • Opti XS 225-22 • Scarlett 200-22 • Scarlett 225-24

30


CC 2245

CC 2235

CC 2 128

BC 2256

BC 2 145

BC 2235

BC 2 128

BC 2053/ GC 2053

BC 2043/ GC 2043

GC 2236

GC 2 128

GC 2 128 C

Tap-n-Go 25C 3/8" R 531 00 86-01

GT 2 128

BP 2053

A1

Tap-n-Go 25 M10 L 531 00 88-09

A2

A2

A2

A2

Tap-n-Go 25 3/8" R 531 00 88-08

A1

Tap-n-Go 35 (M10) 531 00 80-74

A2

Tap-n-Go 35 (M12) 531 00 86-07

A2

B2

B2

Tap-n-Go 35 Spin (M10) 544 89 73-01

A2

Tap-n-Go 35 Spin (M12) 544 89 73-02 Tap-n-Go 45 Spin 531 00 86-02

A4

A6

B1

Tap-n-Go 55 Spin 544 89 75-01

A4

A6

B1

B2

Auto 32 (1") 531 00 80-71

A3

A5

A3

A5

A2

A2

A2

B2

A2

B2

A2

B2

D3

D3

B2

D3

B2

D3

D3

B2

D3

D3

D3

A2

D3

A2

A2

A2

Auto 55 (1") 531 00 80-96

A4

A6

B1

B2

A3

A5

B2

D3

D3

B2

D3

Fix 35 (M12) 522 43 02-01

A4

A6

B1

B2

A3

A5

B2

D3

D3

B2

D3

S 35 (M10) 531 00 80-73

A2

S 35 (M12) 531 00 86-06 Trimmy S II (1") 502 26 08-16

A6

A4

A2

B2

A6

B1

B2

A3

Polytrim M10 525 46 11-01

A5

B2

A5

B2

A2

Polytrim M12 525 46 12-01

A4, D2

A6, D5

B1

B2

A5, D4

Grass 255-4 (1") 537 14 96-03

B2+E4

D3

D3

B2

D3

A2

B2

A2+E2

D3

D3

B2+E4

Multi 275-4 (1") 537 14 92-03

D2+E1, E3

D5+E1, E3

B1+E1, E3

B2+E4

D1+E1, E3

D4+E1, E3

B2+E4

Multi 255-3 (1") 537 14 90-03

D2+E1, E3

D5+E1, E3

B1+E1, E3

B2+E4

D1+E1, E3

D4+E1, E3

B2+E4

Multi 300-3 (1") 537 14 94-03

D2+E1, E3

D5+E1, E3

B1+E1, E3

B2+E4

D1+E1, E3

D4+E1, E3

B2+E4

Multi 350-3 (1") 501 04 40-02

D2+E1, E3

C3

C5

A2+E2

A2

B2

A2+E2

A2+E2

A2

B2

A2

A3, D1

Grass 255-8 (1") 537 02 19-03

A2

D3

A2+E2

A2+E2

A2+E2

A2+E2

D3+E1, E3

D3+E1, E3

D3+E1, E3

D3+E1, E3

D3+E1, E3

D3+E1, E3

D3+E1, E3

D3+E1, E3

B2+E4

D3+E1, E3

D1+E1, E3

Scarlett 200-22 (1") 537 27 75-03

C1

C1

C3

Scarlett 225-24 (1") 537 27 83-03

C6

C6

C6

C5

C2

C7

C7 Denna illustration används för F i guiden ( 503 93 42-04)

Denna illustration används för E i guiden ( 503 97 71-03)

Splash Guard

Splash Guard

545 00 60-49 A1

545 08 17-03 A2

Splash Guard 544 10 74-04 A3

Splash Guard

Splash Guard

Splash Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

502 46 50-02 A4

503 95 43-03 A5

537 29 73-02 A6

544 46 43-03 B1

537 33 16-02 B2

537 21 71-01 C1

537 02 21-01 C2

537 31 09-02 C3

502 03 94-06 C4

(adapter incl.)

(adapter incl.)

(adapter incl.)

Denna illustration används för F i guiden ( 503 93 42-04)

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

Blade Guard

Support Cup

Support Cup

Support Cup

Support Cup

501 32 04-02 C5

544 01 65-01 C6

502 43 55-01 C7

544 16 03-02 D1

502 46 49-02 D2

531 00 79-01 D3

537 28 85-02 D4

537 29 74-02 D5

503 90 18-02 E1

503 89 01-01 E2

502 15 70-02 E3

503 89 01-02 E4

(adapter incl.)

(adapter incl.)

(adapter incl.)

(adapter incl.)

(ballbearing)

31

ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΩΝ, ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΩΝ

FC 2256 W/ FC 2245 W/ FC 2256 FC 2245


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΗΠΟ Χρειάζεστε ένα εύχρηστο και ευέλικτο εποχούμενο χλοοκοπτικό που να κάνει τις κηπουρικές εργασίες πραγματική ευχαρίστηση; Αναζητάτε εκείνη την αίσθηση ποιότητας, συνδυασμένη με άνεση και οδηγική ευχαρίστηση, πέρα από τα συνηθισμένα; Τότε δεν χρειάζεται να ψάξετε περισσότερο, καθώς δύσκολα θα βρείτε καλύτερο μηχάνημα από ένα rider της Jonsered®.

32

Πίσω από το τιμόνι ενός rider, είναι το ίδιο εύκολο και ευχάριστο να καθαρίσετε το χιόνι μπροστά από την είσοδό σας το χειμώνα, όσο και να διατηρήσετε τον χλοοτάπητά σας περιποιημένο, το καλοκαίρι. Με τα σωστά εξαρτήματα μπορείτε επίσης να λιπαίνετε και να σκορπίζετε άμμο ή αλάτι, με την ίδια ευκολία. Και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη!


RIDER www.jonsered.gr

JONSERED FR 2216 FA2 4x4

Πανίσχυρο μηχάνημα για όλες τις εποχές, με δικύλινδρο κινητήρα και μετάδοση κίνησης 4×4. Μπορεί να εξοπλιστεί με πλαίσιο κοπής 103 ή 112 cm. Διαθέτει μηχανισμό για τη γρήγορη σύνδεση παρελκομένων όπως σκούπα κτλ.

33


ΜΕΓΑΛΑ, ΠΟΛΥΧΡΗΣΤΙΚΑ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ RIDER ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Τα χλοοκοπτικά rider της Jonsered® της σειράς FA είναι μεγάλα ­εποχούμενα χλοοκοπτικά με ισχυρούς κινητήρες, σχεδιασμένα για μεγαλύτερες και απαιτητικές επιφάνειες. Επιπλέον, είναι ιδανικά μηχανήματα για όλες τις εποχές, τα οποία μπορείτε να εξοπλίζετε

με μια γκάμα παρελκομένων. Με έναν απλό χειρισμό, μπορείτε να αντικαταστήσετε το χλοοκοπτικό πλαίσιο με μια εκχιονιστική λεπίδα, ένα εκχιονιστικό, μια σκούπα ή έναν καταστροφέα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ FR 2216 FA2 4 x 4

FR 2216 FA2

FR 2218 FA 4 x 4

FR 2216 FA

Μεγαλύτερες, απαιτητικές εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Μεγαλύτερες εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Οικιακοί μεγαλύτεροι κήποι, συχνή γενική χρήση, για όλο τον χρόνο Οικιακοί κήποι, με ελαφριά χρήση κατά την καλοκαιρινή περίοδο Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 42–43.

34

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 43.


ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ Στα μοντέλα FA, μπορούν να προσαρτηθούν παρελκόμενα όπως, η εκχιονιστική λεπίδα, το εκχιονιστικό, ο καταστροφέας και η περιστρε­ φόμενη σκούπα, για ευελιξία όλο τον χρόνο. Όλα τα παρελκόμενα, χρησιμοποιούν τον ίδιο μηχανισμό ταχείας σύνδεσης με το Rider.

ΘΕΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Το πλαίσιο κοπής ανασηκώνεται πολύ εύκολα στη θέση συντήρησης, για εύκολο καθαρισμό και συντήρηση.

JONSERED FR 2216 FA2 4 x 4 B&S Vanguard V-Twin OHV (9,1 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση 4×4, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103 – 112 cm.

JONSERED FR 2216 FA2 B&S Vanguard V-Twin OHV (9,1 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103 – 112 cm.

JONSERED FR 2218 FA 4 x 4 Πακέτο προστασίας B&S/Jonsered OHV (9,7 kW*), ­αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση 4×4, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103–112 cm.

JONSERED FR 2216 FA B&S PowerBuilt OHV AVS (9,8 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103 – 112 cm.

35

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΡΘΡΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Το αρθρωτό σύστημα διεύθυνσης παρέχει εξαιρετική ευελιξία και διευκολύνει την οδήγηση γύρω από εμπόδια, όπως δέντρα και θάμνους.


ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ RIDER ΓΙΑ ΚΗΠΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ Ψάχνετε για έναν αποτελεσματικό και διασκεδαστικό τρόπο χρήσης του εποχούμενου χλοοκοπτικού σας; Σε αυτήν την περίπτωση έχετε μεγάλη γκάμα επιλογών στη διάθεσή σας από τη σειρά μικρού και μεσαίου μεγέθους χλοοκοπτικών rider. Είτε έχετε να διαχειριστείτε

έναν κήπο είτε μια μεγαλύτερη έκταση με χλοοτάπητα, έχετε τόσο το όφελος, όσο και την ευχαρίστηση από την αποτελεσματική τεχνική κοπής που προσφέρουν, το εμπρόσθιο πλαίσιο κοπής και το αρθρωτό σύστημα διεύθυνσης.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ FR 2215 MA 4 x 4

FR 2215 MA

FR 2213 RA

FR 2312 MA

FR 2311 M

Μεγαλύτερες, απαιτητικές εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Μεγαλύτερες εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Οικιακοί μεγαλύτεροι κήποι, συχνή γενική χρήση, για όλο τον χρόνο Οικιακοί κήποι, με ελαφριά χρήση κατά την καλοκαιρινή περίοδο Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 42–43.

36

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 43.


ΑΥΤΟΜΑΤΗ (ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΗ) ΜΕΤΑΔΟΣΗ Η αυτόματη μετάδοση με πεντάλ, κάνει το κούρεμα πιο αποδοτικό, άνετο και ευχάριστο.

ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ Όλα τα χειριστήρια είναι εύκολα προσβάσιμα από τη θέση του οδηγού. Τα μαχαίρια ενεργο­ ποιούνται αυτόματα, όταν κατεβάζετε το πλαίσιο κοπής.

JONSERED FR 2215 MA 4 x 4 B&S PowerBuilt OHV AVS (9,6 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση 4 × 4, πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 94 cm.

JONSERED FR 2215 MA B&S PowerBuilt OHV AVS (9,6 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 94 cm.

JONSERED FR 2312 MA B&S PowerBuilt (7,0 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, πλαίσιο κοπής χορτολιπάσματος, πλάτος κοπής 85 cm.

JONSERED FR 2311 M B&S PowerBuilt (6,8 kW*), 5 ταχύτητες εμπρός/ 1 όπισθεν, πλαίσιο κοπής χορτολιπάσματος, πλάτος κοπής 85 cm.

JONSERED FR 2213 RA B&S PowerBuilt OHV AVS (6,7 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, πλαίσιο κοπής οπίσθιας εκτόξευσης, πλάτος κοπής 94 cm.

37

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΟΠΗΣ Με το εμπρόσθιο πλαίσιο κοπής έχετε εξαιρετικό έλεγχο του κουρέματος. Μπορείτε εύκολα να κουρέψετε τις άκρες του χλοοτάπητα, όπως και να φτάσετε σε γωνίες και κάτω από θάμνους.


ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΣΤΟ RIDER ΣΑΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Χρειάζεστε ένα εποχούμενο χλοοκοπτικό που μπορεί να κάνει περισσότερα από το απλό κούρεμα του γρασιδιού;Τότε κάνατε τη σωστή κίνηση, επιλέγοντας ένα Rider της Jonsered®. Η πλήρης σειρά παρελκομένων της Jonsered, σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το Rider για τις περισσότερες εργασίες ενός μεγάλου κήπου. Ανεξαρτήτως εποχής!   Το πλαίσιο κοπής, στα μεγαλύτερα Rider της Jonsered (μοντέλα FA), διαθέτει έναν σύνδεσμο γρήγορης απελευθέρωσης, που διευκολύνει πολύ την αντικατάσταση του με παρελκόμενα όπως, η περιστρεφόμενη σκούπα, η εκχιονιστική λεπίδα, το εκχιονιστικό ή ο καταστροφέας.

1. ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΣΚΟΥΠΑ*

Ελαφριά και ανθεκτική περιστρεφόμενη σκούπα, που καθαρίζει, γρήγορα και αποτελεσματικά, άμμο, χαλίκι, φύλλα και λεπτά στρώματα χιονιού, ακόμη και σε δυσπρόσιτα σημεία, κοντά σε τοίχους, προσόψεις κ.λ.π. Πλάτος εργασίας 90 cm. Προαιρετικό προστατευτικό από σωματίδια. Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 62-01 2. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ

Αξιόπιστος καταστροφέας, για δύσκολες επιφάνειες με ψηλό γρασίδι και χαμηλούς θάμνους. Πλάτος κοπής 85 cm. Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 61-01 3. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΠΙΔΑ*

Για τον αποδοτικό καθαρισμό του χιονιού από δρόμους και μονοπάτια. Πρέπει να χρησιμοποιείται με αντίβαρο και αντιολισθητικές αλυσίδες (όχι σε μοντέλα 4×4). Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 59-01 Μοντέλα FR (R/RA/M/MA), 966 97 87-01 Μοντέλο FR (MA 4×4), 965 07 09-01 * Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του Rider σε συνδυασμό με το παρελκόμενο (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 10°.

38


ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ RIDER

4. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΩΝ*

Εξαιρετικά αποδοτικό εκχιονιστικό δύο σταδίων, με πλάτος εργασίας 107 cm. Το εκχιονιστικό διαθέτει σύστημα μετάδοσης κίνησης με γρανάζια και ελαφριά κατασκευή που καθιστά εύκολη τη σύνδεσή του. Ο σωλήνας εκτόξευσης περιστρέφεται κατά 210°. Πρέπει να χρησιμοποιείται με αντίβαρο και αντιολισθητικές αλυσίδες (όχι σε μοντέλα 4×4). Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 60-01 5. ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Όλα τα μοντέλα εκτός από 4×4, 531 01 16-37 (καρφιά) Όλα τα μοντέλα εκτός από 4×4, 535 41 47-07 (τετράγωνα) 6. ΑΝΤΙΒΑΡΑ ΤΡΟΧΩΝ, ΠΙΣΩ/ΖΕΥΓΟΣ

953 51 59-01 7. ΑΝΤΙΒΑΡΟ

Για καλύτερο κράτημα και πιο ασφαλή οδήγηση. Τοποθετείται στο πίσω μέρος, βάρος 16 kg. Σειρά FR (όχι 4×4), 953 53 49-02

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 8. ΤΡΕΪΛΕΡ*

Ευρύχωρα τρέιλερ, με αναδιπλούμενη πίσω πόρτα, για εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση. Το μοντέλο Profi είναι ανακλινόμενο. Τρέιλερ Profi, 531 01 77-72 Τρέιλερ 275, 501 00 82-02 Τρέιλερ Promo, 504 79 54-01 9. ΣΚΟΥΠΑ / ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Για την αποδοτική συλλογή των υπολειμμάτων της κοπής. Αδειάζει εύκολα από τη θέση του οδηγού. Υψηλής ταχύτητας 81 cm, 965 87 05-01 Υψηλής ταχύτητας 107 cm, 966 71 10-01

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Η έγκριση CE ισχύει μόνο εφόσον χρησιμοποιούνται τα παραπάνω γνήσια παρελκόμενα της Jonsered®, ακολουθούνται οι συνοδευτικές οδηγίες χρήσης και χρησιμοποιούνται μόνο γνήσια ανταλλακτικά της Jonsered με τα εποχούμενα χλοοκοπτικά της Jonsered.

39


ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 1. ΣΒΑΡΝΑ ΧΑΛΙΚΙΩΝ*

Στιβαρή σβάρνα χαλικιών, με ελαστικούς τροχούς και ρυθμιζόμενο βάθος εργασίας. Περιστρεφόμενα δόντια τα οποία διπλώνουν όταν η σβάρνα κινείται προς τα πίσω. 953 51 24-01

4. ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΣ*

Εύχρηστος διασκορπιστής, με εύκολα ρυθμιζόμενη ροή, για αποδοτική διασκόρπιση λιπάσματος και αλατιού. Μεγάλος διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 75 kg. Πλάτος διασκόρπισης 3 – 3,6 m. 954 12 00-42 Μικρός διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 30 kg. Πλάτος διασκόρπισης 1,2 – 2,4 μ. 954 12 00-46

2. ΕΚΡΙΖΩΤΗΣ ΒΡΥΩΝ*

5. ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ*

Δυνατός και στιβαρός εκριζωτής, για αποδοτική απομάκρυνση των βρύων. Αντοχή έως 32 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. 954 12 00-43

Τοποθετήστε τον κύλινδρο ισοπέδωσης στο εποχούμενο χλοοκοπτικό και γεμίστε τον με νερό ή άμμο. Χρησιμοποιήστε τον κύλινδρο για την ισοπέδωση ανώμαλου εδάφους, ή για πάτημα πρόσφατα φυτεμένων σπόρων. Βάρος με νερό 182 kg. 965 89 94-01

3. ΑΡΑΙΩΤΗΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ*

Ανοίγει τρύπες στο χώμα ώστε να είναι δυνατή η απορρόφηση αέρα, νερού και λιπάσματος. Αντοχή έως 45 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. Πλάτος εργασίας 102 cm. 964 99 57-03

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.jonsered.gr Χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό μηχάνημα; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με ενδιαφέροντα προϊόντα, καθώς και τις τρέχουσες προωθητικές προσφορές μας.

40


ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ RIDER

ΒΟΛΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ RIDER ΣΑΣ 6. ΚΑΛΥΜΜΑ

Πρακτική αποθήκευση για το rider σας. Κάλυμμα για προστασία από τη βροχή, κατασκευασμένο από αδιάβροχο νάιλον. Ρυθμιζόμενο κορδόνι, που σφίγγει στο κάτω μέρος, καθώς και οπές αερισμού. 504 98 13-70 7. ΡΑΜΠΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ

Πρακτική ράμπα, από αλουμίνιο ανθεκτική στο αλμυρό νερό. Η ράμπα διαθέτει αποτελεσματική, αντιολισθητική προστασία, που διασφαλίζει καλό κράτημα, για διάφορους τύπους ελαστικών. Κατάλληλη για τρέιλερ με ύψος έως και 700 mm και μέγιστο φορτίο έως 1000 kg. Ευθεία ράμπα 1,5 m, 505 69 90-40 έως 450 kg Ευθεία ράμπα 1,5 m, 505 69 90-44 έως 1000 kg Ευθεία ράμπα 2,0 m, 505 69 90-42 έως 450 kg Ευθεία ράμπα 2,0 m, 505 69 90-45 έως 1000 kg 8. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟ

Ελαφριές. Μαλακή επένδυση με μαξιλαράκι στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη κατά περίπου 20% πίεση εφαρμογής. Πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1. 504 98 17-10 Ανταλλακτικά μαξιλαράκια αυτιών, 505 66 53-26 Μαξιλαράκια ωτοασπίδων μιας χρήσης, 505 66 53-31

9. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ

Φαρδύς κεφαλόδεσμος με καλή εφαρμογή. Πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1. Η σήτα προστασίας Perspex είναι εγκεκριμένη κατά EN 166. Συσκευασία των 10, 504 98 02-02 Διαθέσιμες επίσης πλήρεις με σήτα προστασίας Perspex, 504 98 18-60 10. ΝΕΕΣ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Άνετες, ανατομικά σχεδιασμένες ωτοασπίδες που φοριούνται εύκολα και παρέχουν εξαιρετική εξασθένηση του ήχου. Ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM με εξαιρετική λήψη και πολύ καλή ποιότητα ήχου, είσοδος AUX για MP3 player και ασύρματος επικοινωνίας. Απλός χειρισμός με κουμπιά. Διατίθεται με κεφαλόδεσμο ή για τοποθέτηση πάνω σε κράνος. Κεφαλόδεσμος, 578 27 50-01 Πάνω σε κράνος, 578 27 50-02

Να χρησιμοποιείτε πάντοτε γνήσια, δοκιμασμένα και εγκεκριμένα ανταλλακτικά και εξαρτήματα της Jonsered®. Έτσι θα ξέρετε ότι αγοράζετε προϊόντα σχεδιασμένα για τα χλοοκοπτικά της Jonsered. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εξαρτήματα που ταιριάζουν με το εποχούμενο χλοοκοπτικό σας Jonsered, στην ιστοσελίδα μας (www.jonsered.gr), ή στο τοπικό κατάστημα της Jonsered. * Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του rider μαζί με το παρελκόμενο (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 10°.

41


FR 2216 FA2 4 x 4

FR 2216 FA2

FR 2218 FA 4 x 4

FR 2216 FA

Κινητήρας

Briggs & Stratton Vanguard V-Twin OHV

Briggs & Stratton Vanguard V-Twin OHV

Jonsered by Briggs & Stratton Protection Package OHV

Briggs & Stratton PowerBuilt OHV AVS

Ισχύς, kW @ σ.α.λ.

9,1/2900

9,1/2900

9,7/2900

9,8/2900

Γεννήτρια, A

16

16

3

3

Μπαταρία, V/Ah

12/24

12/24

12/24

12/24

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου, λίτρα

10

10

10

10

Τύπος μετάδοσης

Αυτόματη (υδροστατική)

Αυτόματη (υδροστατική)

Αυτόματη (υδροστατική)

Αυτόματη (υδροστατική)

Πλάτος κοπής, cm

103 – 112

103 – 112

103 – 112

103 – 112

Άκοπος κύκλος, cm

30

30

30

30

Ύψος κοπής, mm/ελάχ.–μέγ.

40 – 90

40 – 90

40 – 90

40 – 90

Ταχύτητα εμπρός, km/ελάχ.–μέγ.

0 – 9

0 – 9

0 – 9

0 – 9

Βασικό μήκος μηχανήματος, cm

202

202

202

202

Βασικό πλάτος μηχανήματος, cm

89

89

89

89

Βασικό ύψος μηχανήματος, cm

115

115

107

107

Βάρος, kg

256*

235*

245*

224*

• • • • • • •

• • • • • •

• • • • • • •

• • • • • •

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Μεγαλύτερες, απαιτητικές εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Μεγαλύτερες εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Οικιακοί μεγαλύτεροι κήποι, συχνή γενική χρήση, για όλο τον χρόνο Οικιακοί κήποι, ελαφριά γενική χρήση, κατά την καλοκαιρινή περίοδο

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αρθρωτό σύστημα διεύθυνσης Εμπρόσθιο πλαίσιο κοπής Αυτόματη μετάδοση (υδροστατική) Μηχανισμός σύνδεσης 4×4 Θέση συντήρησης Περιστρεφόμενος πίσω άξονας

* Εκτός του πλαισίου κοπής.

42


FR 2215 MA

FR 2213 RA

Briggs & Stratton PowerBuilt OHV AVS

Briggs & Stratton PowerBuilt OHV AVS

Briggs & Stratton PowerBuilt OHV AVS

Briggs & Stratton PowerBuilt

Briggs & Stratton PowerBuilt

9,6/2900

9,6/2900

6,7/3000

7,0/3000

6,8/3000

3

3

3

3

3

12/24

12/24

12/24

12/20

12/20

10

10

10

2,8

2,8

Αυτόματη (υδροστατική)

Αυτόματη (υδροστατική)

Αυτόματη (υδροστατική)

Αυτόματη (υδροστατική)

Χειροκίνητη (5+1)

94

94

94

85

85

30

30

30

30

30

30 – 80

30 – 80

30 – 80

25 – 70

25 – 70

0 – 9

0 – 9

0 – 9

0 – 7

0 – 7

223

223

223

207

207

100

100

100

88

88

107

107

107

108

108

254*

235*

225*

160*

165*

• • • • • •

• • •

• • •

• • •

• •

• •

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται να

FR 2312 MA

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ RIDER

FR 2215 MA 4 x 4

FR 2311 M

παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

43


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα τρακτέρ κήπου από τη Jonsered®, πιθανότατα ανήκετε στους ανθρώπους που θέλουν πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση. Σ’αυτούς που βλέπουν ευκαιρίες, εκεί που οι άλλοι βλέπουν προβλήματα και χαίρονται να επιλέγουν την πιο κομψή λύση, ώστε να καλύπτουν κάθε πιθανή ανάγκη. Όποιο τρακτέρ κήπου Jonsered και αν επιλέξετε, δεν θα αποκτήσετε απλώς,

44

ένα από τα πλέον στιλάτα και οικονομικά εποχούμενα χλοοκοπτικά της αγοράς, αλλά και έναν ευέλικτο συνεργάτη, από τον οποίο θα επωφελείστε και θα απολαμβάνετε, όλο τον χρόνο. Χάρη στην πλήρη σειρά έξυπνων και αυθεντικών παρελκομένων και εξαρτημάτων, για όλες τις κηπουρικές εργασίες, μπορείτε να μετατρέψετε το τρακτέρ κήπου σας, σε ένα πολυχρηστικό μηχάνημα.    


ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ www.jonsered.gr

ΝΕΟ!

JONSERED LT 2323 CMA2

Το μεγαλύτερο χλοοκοπτικό τρακτέρ κήπου που διαθέτουμε με ενσωματωμένο συλλέκτη διατίθεται τώρα σε μια νέα, πιο αποδοτική έκδοση με περισσότερα εύχρηστα χαρακτηριστικά, μικρή ακτίνα στροφής και υδροστατική μετάδοση με πεντάλ. Βλ. σελίδα 47.

45


ΙΣΧΥΡΑ, ΑΝΕΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ Εάν έχετε μεγάλο κήπο με χλοοτάπητα που χρειάζεται συντήρηση, θα μπορείτε να είστε σίγουροι αν έχετε ένα στιβαρό τρακτέρ Jonsered® στο γκαράζ. Κάθεστε άνετα σε όλη τη διάρκεια της εργασίας σας, ενώ το πλατύ πλαίσιο κοπής εκτελεί τη δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά. Φέτος ανανεώνουμε τη σειρά των μεγάλων τρακτέρ μας με πέντε

νέα μοντέλα. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν τώρα το άνετο πλαίσιο με σκαλοπάτι για την εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση.Τα περισσότερα από τα μοντέλα μεγάλων τρακτέρ διαθέτουν επίσης αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση με πεντάλ για πρόσθετη ευκολία του χρήστη.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ LT 2323 A2

LT 2317 A2

LT 2218 A

LT 2323 CMA2

LT 2318 CMA2

LT 2317 CMA2

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτερες οικιακές εκτάσεις Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – οικιακές εκτάσεις Χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτεροι κήποι Γενική χρήση το καλοκαίρι – μεγαλύτεροι κήποι Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 54 – 55.

46

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 55.


ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΥΤΟΜΑΤΗ (ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΗ) ΜΕΤΑΔΟΣΗ Εύκολος έλεγχος ταχύτητας και διεύθυνσης. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν άνετα πεντάλ για οδήγηση μπροστά και όπισθεν, ενώ άλλα διαθέτουν μετάδοση με μοχλό.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ Το τρακτέρ σας μπορεί να δεχθεί αρκετά παρελκόμενα, για ευελιξία όλο τον χρόνο, όπως τρέιλερ, περιστρεφόμενη σκούπα, εκχιονιστικό, εκριζωτή βρύων και άλλα.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ Τα τρακτέρ CMA2 προσφέρουν το νέο ­χαρακτη­ριστικό επιλογής της μεθόδου κοπής από τη θέση του οδηγού, η οποία επιτρέπει τη μετάβαση από συλλογή σε κοπή χορτολιπάσματος χωρίς να αφήσετε τη θέση του οδηγού. Απλώς χρησιμοποιήστε τον κεντρικό μηχανισμό ενεργοποίησης στον κάτω πίνακα οργάνων.

ΝΕΟ!

JONSERED LT 2323 A2 Jonsered V-Twin από την B&S (12,8 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 122 cm. ΝΕΟ!

JONSERED LT 2323 CMA2 Jonsered V-Twin από την B&S (12,8 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 107 cm.

ΝΕΟ!

JONSERED LT 2317 A2 Jonsered V-Twin από την B&S (10,4 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 107 cm. ΝΕΟ!

JONSERED LT 2318 CMA2 Jonsered V-Twin από την B&S (10,4 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 107 cm.

JONSERED LT 2218 A Jonsered από την B&S (8,7 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση, πλάτος κοπής 107 cm.

ΝΕΟ!

JONSERED LT 2317 CMA2 Jonsered V-Twin από την B&S (10,4 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 97 cm.

47


ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΚΗΠΟΥΣ Με ένα καλά εξοπλισμένο τρακτέρ Jonsered® μπορείτε πάντα να ­συνδυάζετε τη δουλειά με τη διασκέδαση όταν εργάζεστε στον κήπο, οποιαδήποτε εποχή. Ο καλαίσθητος σχεδιασμός του και το εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα του σας επιτρέπουν να το αφήνετε για λίγο μετά από

το κούρεμα για να το θαυμάσετε. Εάν θέλετε ο κήπος σας να είναι πραγματικά τακτοποιημένος και φροντισμένος, επιλέξτε ένα μοντέλο με ενσωματωμένο συλλέκτη.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ LT 2217 A

LT 2216

LT 2213 A/LT 2213

LT 2317 CMA

LT 2316 CM

LT 2213 CA/LT 2213 C

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτερες οικιακές εκτάσεις Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – οικιακές εκτάσεις Χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτεροι κήποι Γενική χρήση το καλοκαίρι – μεγαλύτεροι κήποι Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 54 – 55.

48

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 55.


ΑΝΕΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ Το πλαίσιο με σκαλοπάτι διευκολύνει την επιβίβαση και αποβίβαση από το τρακτέρ. Επίσης, όλα τα χειριστήρια είναι εύκολα προσβάσιμα από τη ρυθμιζόμενη θέση του οδηγού.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ ΝΕΡΟΥ Διευκολύνει τον καθαρισμό του πλαισίου κοπής και τη διατήρηση του τρακτέρ σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό. Ένα καθαρό πλαίσιο παρέχει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα κοπής.

JONSERED LT 2217 A Jonsered από την B&S (8,6 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, πλάτος κοπής 97 cm.

JONSERED LT 2216 Jonsered από την B&S (8,6 kW*), 6 ταχύτητες εμπρός/ 1 όπισθεν, πλάτος κοπής 97 cm.

JONSERED LT 2213 A/LT 2213 B&S PowerBuilt (6,4 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση με πεντάλ/χειροκίνητη 6 ταχύτητες εμπρός + 1 όπισθεν. Πλάτος κοπής 77 cm.

JONSERED LT 2317 CMA Jonsered από την B&S (8,6 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, πλάτος κοπής 97 cm.

JONSERED LT 2316 CM Jonsered από την B&S (8,6 kW*), 6 ταχύτητες εμπρός/ 1 όπισθεν, πλάτος κοπής 97 cm.

JONSERED LT 2213 CA/LT 2213 C B&S PowerBuilt (6,4 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση με πεντάλ/χειροκίνητη 6 ταχύτητες εμπρός + 1 όπισθεν. Πλάτος κοπής 77 cm.

49

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ Όλα τα τρακτέρ μας μπορούν να εξοπλιστούν με εξαρτήματα για αρκετά συστήματα κοπής. Προσθέστε έναν συλλέκτη, ή ένα κιτ κοπής χορτολιπάσματος, στα τρακτέρ με πλευρική εκτόξευση, ή μια τάπα κοπής χορτολιπάσματος, ή έναν εκτροπέα, στα τρακτέρ συλλογής και θα έχετε τέλεια αποτελέσματα κοπής σε κάθε περίπτωση.


ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

3. ΣΒΑΡΝΑ ΧΑΛΙΚΙΩΝ*

Χρειάζεται να μεταφέρετε χώμα, σάκους με λίπασμα, φυτά και εξοπλισμό; Μήπως μερικές φορές χρειάζεται να μεταφέρετε έναν σωρό ξύλα; Μήπως συνηθίζετε να αερίζετε τον χλοοτάπητα, να εκριζώνετε τα βρύα, να σπέρνετε νέο γρασίδι ή να τακτοποιείτε τις χαλικόστρωτες περιοχές κατα διαστήματα; Εδώ θα βρείτε παρελκόμενα τα οποία θα βοηθήσουν εσάς και το τρακτερ σας Jonsered® να δημιουργήσετε την τέλεια ομάδα για τη δουλειά.

4. ΕΚΡΙΖΩΤΗΣ ΒΡΥΩΝ*

1. ΤΡΕΪΛΕΡ*

Ανοίγει τρύπες στο χώμα ώστε να είναι δυνατή η απορρόφηση αέρα, νερού και λιπάσματος. Αντοχή έως 45 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. Πλάτος εργασίας 102 cm. 964 99 57-03

Ευρύχωρα τρέϊλερ με αναδιπλούμενη πίσω πόρτα για εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση. Το μοντέλο Profi είναι ανακλινόμενο. Τρέιλερ Profi, 531 01 77-72 Τρέιλερ 275, 501 00 82-02 Τρέιλερ Promo, 504 79 54-01 2. ΣΚΟΥΠΑ*

Περιστρεφόμενη σκούπα για το σκούπισμα φύλλων, χιονιού, κ.λπ. Ρυθμιζόμενοι τροχοί στήριξης. Δυνατότητα κλίσης 20° προς οποιαδήποτε πλευρά. Πλάτος εργασίας 100 cm. Τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης για τα μοντέλα έως και το 2006 και για όλα τα τρακτέρ της σειράς CM. 953 51 61-01 Τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης για τα μοντέλα από το 2007 και μετά (εκτός της σειράς LT 2213). 544 92 16-01

50

Στιβαρή σβάρνα αμμοχάλικου με ελαστικούς τροχούς και ρυθμιζόμενο βάθος εργασίας. Περιστρεφόμενα δόντια τα οποία διπλώνουν όταν η σβάρνα κινείται όπισθεν. 953 51 24-01 Δυνατός και στιβαρός εκριζωτής βρύων για αποδοτική απομάκρυνση των βρύων. Αντοχή έως 32 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. 954 12 00-43 5. ΑΡΑΙΩΤΗΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ*

6. ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΣ*

Εύχρηστος διασκορπιστής με εύκολα ρυθμιζόμενη ροή για αποδοτική διασπορά λιπάσματος και αλατιού. Μεγάλος διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 75 κιλά. Πλάτος διασκόρπισης 3 – 3,6 m. 954 12 00-42 Μικρός διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 30 κιλά. Πλάτος διασποράς 1,2 – 2,4 μ. 954 12 00-46 7. ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ*

Τοποθετήστε τον κύλινδρο ισοπέδωσης στο εποχούμενο χλοοκοπτικό και γεμίστε τον με νερό ή άμμο. Χρησιμοποιήστε τον κύλινδρο για την ισοπέδωση ανώμαλου εδάφους ή για πάτημα πρόσφατα φυτεμένων σπόρων. Βάρος με νερό 182 κιλά. 965 89 94-01


ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ Την επόμενη φορά που το χιόνι θα καλύψει σαν απαλή, λευκή και πάνω απ’ όλα βαριά κουβέρτα, αυλές, μονοπάτια και δρόμους, μπορείτε να προστατέψετε την πλάτη σας από την καταπόνηση, αφήνοντας το φτυάρι κατά μέρος. Γυρίστε το κλειδί στο τρακτέρ σας Jonsered® και αφήστε την εκχιονιστική λεπίδα, ή το εκχιονιστικό, να κάνει τη δουλειά. 8. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΠΙΔΑ*

Στιβαρή ατσάλινη λεπίδα, με προστατευτικό μηχανισμό με ελατήριο. Πλάτος εργασίας 122 cm. Μπορεί να ρυθμιστεί σε διαφορετικές γωνίες, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αντικαθιστώμενη ξύστρα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες και αντίβαρο. Τρακτέρ LT (εκτός της σειράς LT 2213), 544 92 17-01

11. ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

18×8,5-8", 964 99 43-01 20×10-8", 997 10 31-10 18×9,5-8", 997 10 36-10 20×8-8", 531 00 65-83 22×9,5-12", 501 32 76-01 12. ΑΝΤΙΒΑΡΟ

Για καλύτερο κράτημα και πιο ασφαλή οδήγηση. Τοποθετείται στο πίσω μέρος, βάρος 25 κιλά. Τρακτέρ με πλευρικό σύστημα εκτόξευσης, 505 54 92-01 Τρακτέρ CM, 501 00 81-02

9. ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΑ ΞΥΣΤΡΑ

Προσαρμόζεται στο χείλος της εκχιονιστικής λεπίδας για να μην προκαλείται απόξεση του εδάφους/της επιφάνειας, από τη μεταλλική λεπίδα. Κατάλληλη για την εκχιονιστική λεπίδα 544 91 17-01. 966 00 19-01 10. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΩΝ*

Εκχιονιστικό δύο σταδίων με πλάτος εργασίας 107 cm. Ο αγωγός εκτόξευσης περιστρέφεται κατά 180°. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες και αντίβαρο. Τρακτέρ LT (εκτός της σειράς LT 2213), 544 92 18-01

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Η έγκριση CE ισχύει μόνο εφόσον χρησιμοποιούνται τα παραπάνω γνήσια παρελκόμενα της Jonsered, ακολουθούνται οι συνοδευτικές οδηγίες χρήσης, καθώς και όταν χρησιμοποιούνται μόνο γνήσια ανταλλακτικά της Jonsered με τα εποχούμενα χλοοκοπτικά της Jonsered.

* Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του τρακτέρ μαζί με το παρελκόμενο (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 10°.

51


ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ Ορίστε τα αυθεντικά εξαρτήματα που θα κάνουν το τρακτέρ σας Jonsered®, ένα ακόμα πιο αποδοτικό και ευέλικτο χλοοκοπτικό, είτε έχετε τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης, είτε τρακτέρ με ενσωματωμένο συλλέκτη. 1. ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΓΡΑΣΙΔΙΟΥ 3 ΚΑΔΩΝ

4. ΤΑΠΑ / ΚΙΤ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΟΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ

Για τη μετατροπή σε κοπή χορτολιπάσματος. Μοντέλα με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης: 77 cm, 960 71 00-25 (κάλυμμα) 97 cm, 960 71 00-03 (κάλυμμα) 107 cm, 960 71 00-06 (λεπίδες και έλασμα) 122 cm, 960 71 00-04 (λεπίδες και έλασμα)

50 % μεγαλύτερη χωρητικότητα από τον συλλέκτη γρασιδιού δύο κάδων. Ταιριάζει σε όλα τα τρακτέρ, εκτός από τις σειρές CM και LT 2213. Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του τρακτέρ μαζί με το εξάρτημα αυτό (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 14°.

Μοντέλα C: 77 cm, 960 71 00-24 (τάπα) Όλα τα άλλα μοντέλα C είτε περιλαμβάνουν τάπα κοπής χορτολιπάσματος, είτε διαθέτουν τη νέα λειτουργία μετατροπής, σε κοπή χορτολιπάσματος, από τη θέση του οδηγού.

2. ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΓΡΑΣΙΔΙΟΥ 2 ΚΑΔΩΝ

5. ΕΚΤΡΟΠΕΑΣ ΓΙΑ ΟΠΙΣΘΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ

Ταιριάζει σε όλα τα τρακτέρ, εκτός από τις σειρές CM και LT 2213. Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του τρακτέρ μαζί με το εξάρτημα αυτό (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 14°.

Κατάλληλος για τη σειρά CM (εκτός της σειράς LT 2213). 954 12 00-91

3. ΚΙΤ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ

Για εύκολη εκκένωση του ενσωματωμένου συλλέκτη. Απλώς πιέζοντας ένα κουμπί. Κατάλληλο για όλα τα τρακτέρ CM μέχρι τα μοντέλα του έτους 2002 (εκτός της σειράς LT 2213, LT 2316 και LT 2317) 532 43 06-14

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.jonsered.gr Χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό μηχάνημα; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με ενδιαφέροντα προϊόντα, καθώς και τις τρέχουσες προωθητικές προσφορές μας.

52


ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ

ΒΟΛΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΑΣ 6. ΚΑΛΥΜΜΑ

Πρακτική αποθήκευση. Κάλυμμα για προστασία από τη βροχή, κατασκευασμένο από αδιάβροχο νάιλον. Ρυθμιζόμενο κορδόνι που σφίγγει στο κάτω μέρος, καθώς και οπές αερισμού. Διατίθενται σε δύο μεγέθη για να ταιριάζει σε όλα τα μοντέλα των τρακτέρ μας. Κάλυμμα για τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης και μικρό καπό, 504 98 13-80 Κάλυμμα για τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης και μεγάλο καπό και για τα τρακτέρ CM, 504 98 13-82 7. ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ

Πρακτικός προφυλακτήρας για τοποθέτηση στο μπροστινό μέρος των τρακτέρ μας. Αποτελεσματική προστασία για το καπό του κινητήρα. Για όλα τα μοντέλα, 954 12 00-49 8. ΚΙΤ ΥΠΟΒΡΑΧΙΟΝΙΩΝ

Για μεγαλύτερη άνεση κατά το κούρεμα χλοοτάπητα. Κατάλληλο για τα καθίσματα των μοντέλων LT 2218 A, LT 2216 A2 και LT 2223 A2 που κατασκευάστηκαν από τον Ιανουάριο του 2008 και μετά. 532 42 14-99 9. ΡΑΜΠΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ

Πρακτική ράμπα από αλουμίνιο, ανθεκτική στο αλμυρό νερό. Οι ράμπες διαθέτουν αποτελεσματική αντιολισθητική προστασία, που διασφαλίζει καλό κράτημα, για διάφορους τύπους ελαστικών. Κατάλληλη για τρέιλερ με ύψος έως και 700 mm. και μέγιστο φορτίο έως 1000kg. 1,5 m, 505 69 90-41 2,0 m, 505 69 90-43

10. ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟ

Ελαφριές. Μαλακή, παραγεμισμένη επένδυση στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη πίεση εφαρμογής κατά περίπου 20 %. Πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1. 504 98 17-10 Ανταλλακτικά μαξιλαράκια αυτιών, 505 66 53-26 Μαξιλαράκια ωτασπίδων, μιας χρήσης, 505 66 53-31 11. ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ

Φαρδύς κεφαλόδεσμος με καλή εφαρμογή. Πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1. 504 98 02-02 12. ΝΕΟ – ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Άνετες, ανατομικά σχεδιασμένες ωτοασπίδες που φοριούνται εύκολα και παρέχουν εξαιρετική εξασθένηση του ήχου. Ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM με εξαιρετική λήψη και πολύ καλή ποιότητα ήχου, είσοδος AUX για MP3 player και ασύρματος επικοινωνίας. Απλός χειρισμός με κουμπιά. Διατίθεται με κεφαλόδεσμο ή για τοποθέτηση πάνω σε κράνος. Κεφαλόδεσμος, 578 27 50-01 Πάνω σε κράνος, 578 27 50-02 Χρησιμοποιείτε πάντοτε γνήσια, δοκιμασμένα και εγκεκριμένα, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, της Jonsered®. Έτσι, θα ξέρετε ότι αγοράζετε προϊόντα, σχεδιασμένα για τα χλοοκοπτικά της Jonsered. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα εξαρτήματα που ταιριάζουν με το εποχούμενο χλοοκοπτικό Jonsered που διαθέτετε, στην ιστοσελίδα μας (www.jonsered.gr) ή στο τοπικό κατάστημα της Jonsered.

53


LT 2323 A2

LT 2317 A2

LT 2218 A

LT 2217 A

LT 2216

LT 2213 A

Κινητήρας

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt

Ισχύς, kW @ σ.α.λ.

12,8/2600

10,4/2500

8,7/2500

8,6/2500

8,6/2500

6,4/2800

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου, λίτρα

15,2

7,6

7,6

5,7

5,7

5,7

Γεννήτρια, A

16

16

9

3×5

3×5

3×5

Μπαταρία, V/Ah

12/28

12/28

12/28

12/28

12/28

12/20

Τύπος μετάδοσης

Αυτόματη (υδρο­ στατική, πενταλ)

Αυτόματη (υδρο­ στατική, πενταλ)

Αυτόματη (μοχλός)

Αυτόματη (μοχλός)

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (υδρο­στατική, πενταλ)

Πλάτος κοπής, cm

122

107

107

97

97

77

Άκοπος κύκλος, cm**

79

120

120

137

137

130

Ύψος κοπής, ελάχ.-μέγ., mm

26 – 107

26 – 102

26 – 102

26 – 102

26 – 102

20 – 80

Μέθοδοι κοπής

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Ενεργοποίηση λεπίδων

Ηλεκτρικός συμπλέκτης

Χειροκίνητη

Ηλεκτρικός συμπλέκτης

Χειροκίνητη

Χειροκίνητη

Ηλεκτρικός συμπλέκτης

Μέγεθος ελαστικών, μπροστά/πίσω, ίντσες

16×6,5-8"/ 22×9,5-10"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

Βασικό μήκος μηχανήματος, cm

175

175

175

175

175

172

Βασικό πλάτος μηχανήματος, cm

125

116

116

105

105

92

Βασικό ύψος μηχανήματος, cm

103

103

103

100

100

101

Βάρος, kg

215

193

188

185

185

172

• •

• • • • • •

• • • • •

• • • • •

• •

• • •

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτερες οικιακές εκτάσεις Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – οικιακές εκτάσεις Χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτεροι κήποι Γενική χρήση το καλοκαίρι – μεγαλύτεροι κήποι

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση με πεντάλ Συλλέκτης Ηλεκτρικό άδειασμα συλλέκτη Επιλογή κοπής χορτολιπάσματος από τη θέση του οδηγού Πλαίσιο με σκαλοπάτι Χυτός μπροστινός άξονας Ανετο κάθισμα Ωρομετρητής Προβολείς Σύνδεση για λάστιχο νερού

* Προαιρετικά ** Μετράται σε στροφή στην πλευρά της κοπής

54

*

*

*

*

• •

*


LT 2323 CMA2

LT 2318 CMA2

LT 2317 CMA2

LT 2317 CMA

LT 2316 CM

LT 2213 CA

LT 2213 C

Briggs & Stratton PowerBuilt

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt

Briggs & Stratton PowerBuilt

6,4/2800

12,8/2600

10,4/2500

10,4/2500

8,6/2500

8,6/2500

6,4/2800

6,4/2800

5,7

7,6

7,6

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

3×5

16

16

16

3×5

3×5

3×5

3×5

12/20

12/28

12/28

12/28

12/28

12/28

12/20

12/20

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (υδρο­ στατική, πενταλ)

Αυτόματη (υδρο­ στατική, πενταλ)

Αυτόματη (υδρο­ στατική, πενταλ)

Αυτόματη (μοχλός)

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (υδρο­ στατική, πενταλ)

Χειροκίνητη (6+1)

77

107

107

97

97

97

77

77

130

70

102

107

107

107

131

131

20 – 80

40 – 110

40 – 110

26 – 102

26 – 102

26 – 102

20 – 80

20 – 80

Πλευρική εκτόξευση

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή

Συλλογή

Χειροκίνητη

Ηλεκτρικός συμπλέκτης

Ηλεκτρικός συμπλέκτης

Χειροκίνητη

Χειροκίνητη

Χειροκίνητη

Electric clutch

Χειροκίνητη

13×5-6"/ 16×6,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

172

251

251

251

242

242

226

226

92

112

112

103

103

103

88

88

101

112

112

112

106

106

101

101

172

253

246

242

234

232

190

190

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• •

• •

• •

• •

• • •

• •

• • •

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται

• •

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ

LT 2213

να παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

55


ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΣΙΔΙΟΥ Ή ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ Υποψιαζόμαστε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο δύο είδη ανθρώπων: Αυτοί που λατρεύουν να κουρεύουν το γρασίδι και αυτοί που πιστεύουν ότι το κούρεμα είναι απλά ένα απαραίτητο κακό. Για κάποιον λόγο, αυτοί που επέλεξαν ένα χλοοκοπτικό από τη Jonsered®, συνήθως ανήκουν στην πρώτη ομάδα.   Ο λόγος για αυτό, ίσως είναι η στιβαρή αξιοπιστία των χλοοκοπτικών της Jonsered, το αποδοτικό πλαίσιο κοπής

56

και το βέβαιο γεγονός, ότι τα χλοοκοπτικά μας είναι πολύ εύκολα στον χειρισμό. Ή απλώς, ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο τέλειο, κάθε φορά.   Εάν θέλετε να είστε ένας από αυτούς που απολαμβάνουν το κούρεμα του γρασιδιού, διαβάστε σχετικά με τη σειρά χλοοκοπτικών μας, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας, στις παρακάτω σελίδες.


ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ www.jonsered.gr

JONSERED LM 2152 CMDAE

Αυτοκινούμενο χλοοκοπτικό, για ανθρώπους με υψηλές απαιτήσεις επιδόσεων, κοπής και άνεσης. Με ηλεκτρική μίζα, κεντρική ρύθμιση ύψους κοπής και ιδιαίτερα μεγάλο συλλέκτη. Δείτε τη σελίδα 59.

57


ΣΤΙΒΑΡΑ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ Εάν έχετε έναν μεγάλο κήπο με χλοοτάπητα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά χλοοκοπτικά Jonsered® από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Όλα τα μηχανήματα διαθέτουν ισχυρούς κινητήρες Briggs & Stratton με αυτοπροώθηση και μεγάλα, στιβαρά πλαίσια κοπής με δυνατότητα κοπής χορτολιπάσματος.Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν μεγάλου

μεγέθους συλλέκτες και αδιαβάθμητη ρύθμιση της ταχύτητας κίνησης για αποτελεσματικό και ασφαλές κούρεμα. Εάν θέλετε πραγματικά άνετη λειτουργία, επιλέξτε ένα μοντέλο με ηλεκτρική μίζα και κεντρική ρύθμιση ύψους κοπής.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ LM 2156 CMDA

LM 2155 MD

LM 2153 CMDAE

LM 2153 CMDA

LM 2152 CMDAE

LM 2152 CMDA

LM 2151 CMDA

LM 2150 CMD

Συλλογή γρασιδιού Εκτόξευση γρασιδιού Κοπή χορτολιπάσματος Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 62 – 63.

58

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 63.


ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ Το αποτελεσματικό χλοοκοπτικό με συλλέκτη της Jonsered®, συλλέγει τα πάντα, από γρασίδι έως φύλλα και μικρά κλαδιά. Μπορείτε γρήγορα να εναλλάσεστε μεταξύ συλλογής, εκτόξευσης και κοπής χορτολιπάσματος.

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ Τα περισσότερα αυτοκινούμενα χλοοκοπτικά της Jonsered®, διαθέτουν αδιαβάθμητη ταχύτητα κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε απλά να προσαρμόζετε την ταχύτητα του χλοοκοπτικού σας, διατηρώντας σταθερές τις στροφές του μαχαιριού και την αποτελεσματικότητα της κοπής.

JONSERED LM 2156 CMDA Σειρά Briggs & Stratton 875, 3,3 kW*, πλάτος κοπής 56 cm.

JONSERED LM 2155 MD Σειρά Briggs & Stratton 650, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 55 cm.

JONSERED LM 2153 CMDAE Σειρά Briggs & Stratton Intek 875, 3,3 kW*, ηλεκτρική μίζα, πλάτος κοπής 53 cm.

JONSERED LM 2153 CMDA Σειρά Briggs & Stratton Intek 875, 3,3 kW*, πλάτος κοπής 53 cm.

JONSERED LM 2152 CMDAE Σειρά Briggs & Stratton 650, 2,4 kW*, ηλεκτρική μίζα, πλάτος κοπής 53 cm.

JONSERED LM 2152 CMDA Σειρά Briggs & Stratton 650, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 53 cm.

JONSERED LM 2151 CMDA Σειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλαίσιο αλουμινίου, πλάτος κοπής 50 cm.

JONSERED LM 2150 CMD Σειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 50 cm.

59

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΟΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ Τα χλοοκοπτικά μας με τη λειτουργία κοπής χορτολιπάσματος, κόβουν και τεμαχίζουν το γρασίδι, προτού το επιστρέψουν στον κήπο ως φυσικό λίπασμα.


ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Εάν χρειάζεστε νέο χλοοκοπτικό για κήπο κανονικού μεγέθους, έχετε πολλές επιλογές. Όλα τα χλοοκοπτικά Jonsered® της μικρότερης κατηγορίας διαθέτουν αποδοτικό πλαίσιο κοπής που παρέχει τέλεια

αποτελέσματα σε μικρού και μεσαίου μεγέθους κήπους.Το μικρό του μέγεθος διευκολύνει την αποθήκευση, ειδικά όταν ο αποθηκευτικός χώρος είναι περιορισμένος.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ LM 2147 CMDAE

LM 2147 CMD

LM 2147 CM

LM 2146 M

LM 2040 HF

LM 2040 H

Συλλογή γρασιδιού Εκτόξευση γρασιδιού Κοπή χορτολιπάσματος Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 62 – 63.

60

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 63.


ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ Το αποτελεσματικό χορτοκοπτικό της Jonsered® με συλλέκτη συλλέγει τα πάντα, από γρασίδι έως φύλλα και μικρά κλαδιά. Μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα τα κοπτικά συστήματα, από τη συλλογή στην εκτόξευση και την κοπή σε χορτολίπασμα.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ ΝΕΡΟΥ Χλοοκοπτικά με σύνδεσμο για λάστιχο που διευκολύνει τη σύνδεση λάστιχου νερού για τον καθαρισμό του πλαισίου κοπής.

JONSERED LM 2147 CMDAE Σειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, ηλεκτρική μίζα, πλάτος κοπής 46 cm.

JONSERED LM 2147 CMD Σειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 46 cm.

JONSERED LM 2147 CM Σειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 46 cm.

JONSERED LM 2146 M Σειρά Briggs & Stratton 450, 1,9 kW, πλαίσιο από πλαστικό ABS, πλάτος κοπής 46 cm.

JONSERED LM 2040 HF Πλάτος κοπής 40 cm.

JONSERED LM 2040 H Πλάτος κοπής 40 cm.

61

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΟΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ Τα χλοοκοπτικά μας με τη λειτουργία κοπής χορτολιπάσματος κόβουν και τεμαχίζουν το γρασίδι προτού το επιστρέψουν στον κήπο ως φυσικό λίπασμα.


LM 2156 CMDA

LM 2155 MD

LM 2153 CMDAE

LM 2153 CMDA

LM 2152 CMDAE

LM 2152 CMDA

Κινητήρας

Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 650

Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 650

Σειρά B&S 650

Καθαρή ισχύς στις προρυθμισμένες σ.α.λ., kW

3,3

2,4

3,3

3,3

2,4

2,4

Κυβισμός, κ.εκ.

190

190

190

190

190

190

Πλάτος κοπής, cm

56

55

53

53

53

53

Υλικό πλαισίου κοπής

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Βάρος, kg

38

39

47

47

40

40

Μετάδοση κίνησης αριθμός ταχυτήτων

Αδιαβάθμητη ταχύτητα

1

Αδιαβάθμητη ταχύτητα

Αδιαβάθμητη ταχύτητα

Αδιαβάθμητη ταχύτητα

Αδιαβάθμητη ταχύτητα

Ύψος κοπής, mm

25–105

24–100

30–80

30–80

32–95

32–95

Ρύθμιση ύψους κοπής

Ανεξάρτητη, πείρος Ανεξάρτητη γρήγορης ρύθμισης

Ανεξάρτητη

Ανεξάρτητη

Κεντρική

Κεντρική

Δεξαμενή καυσίμων, λίτρα

1,1

1

1,1

1,1

1

1

Μέγεθος τροχών, εμπρός

8"

8"

8"

8"

8"

8"

Μέγεθος τροχών, πίσω

12"

8"

12"

12"

8"

8"

• • • • •

• • • • •

• • • •

• • •

• •

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Συλλογή γρασιδιού Εκτόξευση γρασιδιού Κοπή χορτολιπάσματος

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ισχυροί τροχοί Ηλεκτρική μίζα Συλλέκτης Πλευρικός εκτοξευτήρας Εκτοξευτήρας προς τα πίσω Κοπή χορτολιπάσματος Σύνδεση για λάστιχο νερού

62

• •


LM 2150 CMD

LM 2147 CMDAE

LM 2147 CMD

LM 2147 CM

LM 2146 M

LM 2040 HF

LM 2040 H

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 450

_

_

2,4

2,4

2,4

2,4

2,4

1,9

190

190

190

190

190

148

50

50

46

46

46

46

40

40

Αλουμίνιο

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Πλαστικό ABS

41

42

35

35

34

25

10,1

9

Αδιαβάθμητη ταχύτητα

1

Αδιαβάθμητη ταχύτητα

1

1

28–75

25–70

30–70

30–70

30–70

30–65

12–38

12–38

Κεντρική

Κεντρική

Κεντρική

Κεντρική

Κεντρική

Ανεξάρτητη

1

1

1

1

1

0,9

7,6"

7,6"

7,6"

7,6"

7,6"

6,5"

8,4"

8,4"

8,4"

8,4"

8,4"

6,5"

• • • • •

• • • • •

• • • • • •

• • • • •

• • • •

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΩΝ

LM 2151 CMDA

να παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

63


ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΠΙΣΩ ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ Η ρυθμιζόμενη πίσω χειρολαβή των ψαλιδιών μπορντούρας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά την κοπή τόσο κάθετα όσο και οριζόντια.

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ SPIN START™ Το Spin Start™ βοηθά στην εκκίνηση του μηχανήματος και μειώνει την αντίσταση στην χειρολαβή της τροχαλίας έως και 40 %.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΟΡΥΒΟΥ Η σχεδίαση του κινητήρα με χαμηλό επίπεδο θορύβου συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της ενόχλησης των γειτόνων σας.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΘΑΜΝΟ ΣΑΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Θέλετε να ανυπομονείτε για να κόψετε και να περιποιηθείτε τους θάμνους σας; Αγοράστε ένα αποδοτικό ψαλίδι μπορντούρας με πολύ μεγάλη δυναμικότητα. Η Jonsered προσφέρει πολλά ελαφριά μηχανήματα χαμηλού επιπέδου θορύβου, με εξαιρετική απόσβεση κραδα-

σμών και δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε πολλά σημεία. Επιλέξτε ένα μοντέλο με περιστρεφόμενη πίσω χειρολαβή, εάν θέλετε τη βέλτιστη δυνατή εργονομία.

ΝΕΟ!

JONSERED HT 2218/ JONSERED HT 2223 T 21,7 cc, 0,6 kW, 4,6/4,9 kg.

JONSERED HT 2105 E JONSERED HT 2106 ET 0,58/0,7 kW, 3,3/3,6 kg.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 68.

64

JONSERED HTE 2123 22,8 cc, 0,59 kW, 6,1 kg.


ΑΝΕΤΗ ΧΡΗΣΗ Οι νέοι φυσητήρες είναι καλά ισορροπημένοι και εύκολοι στον χειρισμό χάρη στο περίβλημα της φτερωτής σχήματος ”S”, που συνεπάγεται ευθυγραμμισμένη έξοδο αέρα με την χειρολαβή, και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό με λείες επι­ φάνειες.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΤ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ Με το BV 2126, μπορείτε να συνδέσετε ένα κιτ αναρρόφησης και να μαζεύετε τα φύλλα μέσα σε μια σακούλα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΙΛΟΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ Οι λεπίδες για κοπή χορτολιπάσματος του 2126 αλέθουν το υλικό σε μικρά κομματάκια και αυξάνουν τη χωρητικότητα συλλογής.

ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΥΣΗΤΗΡΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΑΣ Ένας φυσητήρας για απαιτητική χρήση εξασφαλίζει την καθαριότητα στον κήπο, τον αχυρώνα ή τον στάβλο σας και το ίδιο εύκολα συλλέγει τα φθινοπωρινά φύλλα και σκουπίδια από τα μονοπάτια και τον κήπο σας. Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι οι εργάτες αφήνουν στην άκρη τις τσουγκράνες και τις σκούπες για πάντα. Ο ισχυρός φυσητήρας

JONSERED BV 2126 28,0 cc, 0,8 kW, 4,4 kg, 76 m/s.

πλάτης, Jonsered BB 2250, έχει σχεδιαστεί για φάρμες και μεγαλύτερους κήπους. Ο Jonsered BV 2126 είναι ένας φυσητήρας χειρός που συνδυάζει τη λειτουργία φυσήματος και αναρρόφησης με το σύστημα ψιλοτεμαχισμού και τον συλλέκτη.

JONSERED B 2126 28,0 cc, 0,8 kW, 4,3 kg, 76 m/s.

JONSERED BB 2250 50,2 cc, 1,6 kW, 10,1 kg, 85 m/s.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 68.

65


ΕΥΚΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ Οι κινητήρες της Briggs & Stratton Snow είναι εύκολοι στην εκκίνηση ακόμα και υπό συνθήκες δριμύτα­ του ψύχους. Δύο από τα μοντέλα μας διαθέτουν επίσης ηλεκτρική μίζα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο εύκολη την εκκίνηση.

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Η ”υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης” παρέχει τη δυνατότη­ τα αποσύμπλεξης της κίνησης ενός ή και των δυο τροχών, καθιστώ­ ντας πολύ ευκολότερη τη στροφή και τον χειρισμό του εκχιονιστικού.   Το ST 2111 και το ST 2109 διαθέ­ τουν θερμαινόμενες χειρολαβές.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΣΦΥΣΗ Οι βαθιές αυλακώσεις των ελαστικών και το κλείδωμα του διαφορικού σημαίνουν ασφαλέστερη πρόσφυση.

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Ο  εκχιονισμός  θα  είναι  ευκολότερος και  πιο  αποδοτικός  αυτόν τον  χειμώνα.Τουλάχιστον για αυτούς που θα έχουν ένα έτοιμο προς χρήση εκχιονιστικό της Jonsered® στην αποθήκη όταν αρχίσουν οι πρώτες βαριές χιονοπτώσεις. Όλα τα εκχιονιστικά της Jonsered λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή εκχιονισμού των δυο σταδίων,

JONSERED ST 2111 E Briggs & Stratton Snow MAX (Σειρά 1650), 6,2 kW/3600 σ.α.λ., πλάτος εργασίας 76 cm.

JONSERED ST 2109 E Briggs & Stratton Snow MAX (Σειρά 1450), 5,5 kW/3600 σ.α.λ., πλάτος εργασίας 68 cm.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 69.

66

με αποδοτικούς κοχλίες τροφοδοσίας οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε συμπιεσμένο και παγωμένο χιόνι. Τα μηχανήματα αυτά είναι ισχυρά, αλλά και εύκολα στον χειρισμό και λειτουργούν με ειδικά ανεπτυγμένους κινητήρες Briggs & Stratton, χειριστήρια τοποθετημένα εργονομικά και προβολείς εργασίας.

JONSERED ST 2106 Briggs & Stratton Snow MAX (Σειρά 800), 3,0 kW/3600 σ.α.λ., πλάτος εργασίας 61 cm.


ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ/ΛΑΒΗ Ισχυρή και στιβαρή βάση της ­χειρολαβής που ρυθμίζεται και κάθετα για εργονομική στάση εργασίας.

ΟΠΙΣΘΕΝ Παρέχει εξαιρετική ευελιξία που καθιστά ευκολότερη τη στροφή του μηχανήματος και την απελευ­ θέρωση από φρακάρισμα. Μειώνει τον φόρτο στην πλάτη και τα χέρια σας.

ΤΡΟΧΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η αλλαγή της θέσης του τροχού μεταφοράς είναι γρήγορη και εύκολη (από θέση μεταφοράς σε θέση εργασίας). Επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση μεταξύ των περιοχών εργασίας.

ΣΤΙΒΑΡΟΙ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ ΜΟΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ & ΜΟΤΟΤΣΑΠΕΣ Ένας στιβαρός μοτοκαλλιεργητής αποτελεί πολύτιμο βοηθό όταν καλλιεργείτε το κομμάτι γής για τις πατάτες ή όταν δημιουργείτε ένα τελείως νέο κομμάτι. Οι μοτοκαλλιεργητές της Jonsered® είναι στιβαρά μηχανήματα που μπορούν και κάνουν τη δουλειά τους και αντέχουν για πολλά χρόνια.Το μοντέλο CT 2105 R διαθέτει ταχύτητες μετάδοσης

JONSERED CT 2105 R Όπισθεν, Πλάτος εργασίας 43 cm, 2,7 kW/3200 σ.α.λ.

κίνησης και οπίσθια τοποθετημένα και αντιστρόφως περιστρεφόμενα μαχαίρια πλάτους 43 cm που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε σκληρό έδαφος.Τα μοντέλα CT 2166 και CT 2154 είναι ισχυρές, εύκολες στον χειρισμό μοτοτσάπες, κατάλληλες για αγροτικούς και οικιακούς χρήστες με υψηλές απαιτήσεις.

JONSERED CT 2166 Όπισθεν, Πλάτος εργασίας 85 cm, 3,7 kW/3400 σ.α.λ.

JONSERED CT 2154 Όπισθεν, Πλάτος εργασίας 60 cm, 3,3 kW/3300 σ.α.λ.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 69.

67


ΨΑΛΙΔΙΑ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑΣ

HT 2218

HT 2223 T

HTE 2123

HT 2106 ET

HT 2105 E

Κυβισμός, cc

21,7

21,7

22,8

Ισχύς, kW

0,6

0,6

0,59

0,7

0,58

Βάρος, kg

4,6

4,9

6,1

3,6

3,3

Δοχείο καυσίμου, λίτρα

0,4

0,4

0,55

Μήκος λεπίδας, mm

450

600

600

600

560

Μέγιστη συνιστώμενη διάμετρος κλαδιού, mm

20

20

15

22

17

Ταχύτητα κοπής, κοπές ανά λεπτό

4050

4050

4955

2400

3600

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) *

93

93

93

97

97

Επίπεδο κραδασμών (ahv, eq) αριστερή/δεξιά χειρολαβή, m/δευτ.²***

2,9/4,9

4,1/3,6

3,4/4,9

2,4/2,4

4,7/4,7

• • •

• • • •

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ

Κινητήρας με χαμηλό επίπεδο θορύβου Ρυθμιζόμενη πίσω χειρολαβή Σύστημα απόσβεσης κραδασμών Antivib® Σύστημα εύκολης εκκίνησης Spin Start™ Ρυθμιζόμενη λεπίδα κοπής

ΦΥΣΗΤΗΡΕΣ

• • •

BV 2126

B 2126

BB 2250

Κυβισμός, cc

28,0

28,0

50,2

Ισχύς, kW

0,8

0,8

1,6

Βάρος, kg

4,4

4,3

10,1

Ταχύτητα αέρα, m/s.

76

76

85

Ροή αέρα με χρήση βασικού εξοπλισμού, m³/min

12

12

11,5

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) *

92

92

94

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κιτ αναρρόφησης Σύστημα εύκολης εκκίνησης Spin Start™ Ρυθμιζόμενο μήκος σωλήνα Σταθεροποιητής στροφών Μαλακή επένδυση χειρολαβής Κινητήρας Clean Power™

• • • • •

Εργονομική εξάρτυση

* Η ισοδύναμη στάθμη ηχητικής πίεσης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22868, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες ηχητικής πίεσης σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας.

68

• •

• • •

Η τυπική απόκλιση της ισοδύναμης στάθμης ηχητικής πίεσης είναι μια τυπική απόκλιση της τάξης του 1 dB(A).


ST 2111 E

ST 2109 E

ST 2106

Κινητήρας

B&S Snow Series MAX (1650 Series) OHV

B&S Snow Series MAX (1450 Series) OHV

B&S Snow Series MAX (800 Series) OHV

Ισχύς, kW/σ.α.λ.

6,2/3600

5,5/3600

3,0/3600

Κυβισμός, cc

342

305

205

Πλάτος εργασίας, cm

76

68

61

Δοχείο καυσίμου, λίτρα

3,0

3,0

3,0

Μέγεθος τροχών

16"

16"

16"

• • • • • •

• • • • • •

• • •

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ηλεκτρική μίζα Υποβοήθηση συστήματος διεύθυνσης Σύστημα εκχιονισμού δύο σταδίων Θερμαινόμενες χειρολαβές Κλείδωμα διαφορικού Προβολέας

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται

ΜΟΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ/ΜΟΤΟΤΣΑΠΕΣ

να παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

CT 2105 R

CT 2166

CT 2154

Κινητήρας

B&S 800 Series

Subaru EP17

Subaru EP16

Ισχύς, kW/σ.α.λ.

2,7/3200

3,7/3400

3,3/3300

Κυβισμός, cc

205

169

169

Πλάτος εργασίας, cm

43

85

60

Βάθος εργασίας, cm

15

28

28

Ρύθμιση βάθους, βήματα

7

Μέγεθος τροχών

16"

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

** Η ισοδύναμη στάθμη δονήσεων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22867, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες δονήσεων σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας. Τα

εμφανιζόμενα δεδομένα ισοδύναμης στάθμης δονήσεων παρουσιάζουν τυπική απόκλιση της τάξης του 1 m/s.²

69

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΨΑ ΛΙΔΙΩΝ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑΣ, ΦΥΣΗΤΗΡΩΝ, ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΚΑ ΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ


ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ο μοντέρνος ρουχισμός εργασίας παρέχει καλύτερη προστασία. Ο καλύτερος προ­στατευ­τικός εξοπλισμός είναι ο εξοπλισμός που πραγματικά θέλετε να χρησιμοποιείτε. Και όσο πιο όμορφα και άνετα αισθάνεστε όταν φοράτε τον προστατευτικό ρουχισμό σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να θέλετε να τον φορέσετε πριν πάτε για εργασία. Δεν είναι μυστικό ότι ο

70

ρουχισμός εργασίας της Jonsered® είναι από τους καλύτερα σχεδιασμένους και άνετους στην αγορά. Και αν ψάξετε είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε αρκετούς ανθρώπους στους οποίους αρέσει να φορούν τα ρούχα της Jonsered, ακόμα και αν χρησιμοποιούν μηχανήματα άλλης επωνυμίας. Δοκιμάστε τα ρούχα μας και θα καταλάβετε γιατί.


ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ www.jonsered.gr

ΝΕΟ!

ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Άνετες ωτοασπίδες που φοριούνται εύκολα και παρέχουν εξαιρετική εξασθένηση του ήχου. Ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα 80.

71


ΕΛΕΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Η ετικέτα Euro Test σημαίνει ότι τυχαία επιλεγ­ μένα ενδύματα ελέγχονται προκειμένου να δια­ σφαλιστεί ότι όλα τα κατασκευασμένα ενδύματα πληρούν όλες τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφα­ λείας.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η προστασία από αλυσοπρίονο, αποτελείται από μια επένδυση με μακριές ίνες. Εάν η αλυσίδα του αλυσοπριόνου κόψει το εξωτερικό ύφασμα, οι ίνες μπλέκονται στην αλυσίδα και την ακινη­ τοποιούν σε κλάσματα του δευτερολέπτου, πριν η αλυσίδα διεισδύσει στο σώμα σας.

ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ο σύγχρονος προστατευτικός ρουχισμός περι­ λαμβάνει προστασία από αλυσοπρίονο με έξι ή εννέα στρώματα. Ο ρουχισμός είναι ελαφρύτε­ ρος και πιο άνετος, διατηρώντας παράλληλα το επίπεδο προστασίας.

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΥΛΙΚΟ Το Cordura είναι ένα ανθεκτικό συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται στον ρουχισμό για απαιτη­ τικές εργασίες υπό αντίξοες συνθήκες. Το Aramid, το οποίο αποτελείται από θερμοανθεκτικές και στιβαρές συνθετικές ίνες, παρέχει μια καλή ισορροπία μεταξύ αντοχής και βάρους, καθι­ στώντας τον ρουχισμό τόσο ελαφρύ, όσο και άνετο.

ΝΙΩΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ Όταν εργάζεστε με ένα αλυσοπρίονο ή θαμνοκοπτικό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιείτε σύγχρονα μέσα προστασίας κορυφαίας ποιότητας. Εάν ο προστατευτικός ρουχισμός σας φέρει την ετικέτα Jonsered®, μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς. Ο προστατευτικός ρουχισμός μας πληροί τους κανόνες και τα πρότυπα που ισχύουν σε όλες τις αγορές. Ο ρουχισμός αντέχει στη φθορά που προκαλείται από

ΜΟΝΤΕΛΟ A

την πολύωρη εργασία και τις απαιτητικές συνθήκες. Η εφαρμογή και τα χαρακτηριστικά προστασίας είναι ανθεκτικά σε πολλά πλυσίματα. Ο προστατευτικός ρουχισμός μας διαθέτει λειτουργικό και ελκυστικό σχεδιασμό που του δίνει στυλ, φοριέται άνετα και κάνει την εργασία με αυτόν ακόμα πιο άνετη.

ΜΟΝΤΕΛΟ C

Τα παντελόνια με προστασία από αλυσοπρίονο της Jonsered διατίθενται σε δύο σχέδια: το Μοντέλο Α και το Μοντέλο C. Οι σκιασμένες περιοχές δείχνουν την έκταση της προστασίας από αλυσοπρίονο για κάθε μοντέλο. Μπροστά

72

Πίσω

Μπροστά

Πίσω


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

1. ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΡΕΤΣ (ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)

3. NEO ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ

Τζάκετ δασοκομίας με νέας σχεδίασης ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις, ακόμη πιο ανθεκτικό στο σκίσιμο από το προηγούμενο Τζάκετ Δασοκομίας μας, παρέχοντας μεγάλη άνεση, εξαιρετική εφαρμογή και άριστο αερισμό. To τζάκετ διαθέτει αρκετές πρακτικές τσέπες με φερμουάρ, ένα κορδόνι που σφίγγει γύρω από τη μέση και γιακά με κοτλέ επένδυση. Ενισχυμένο με ίνες αραμιδίου στα εκτεθειμένα σημεία. Μεγέθη: S-46, M-50, L-54, XL-58, XXL-62. 525 76 05-XX

Προστατευτικό τζάκετ υψηλής αντοχής. Το κάτω μέρος των μανικιών είναι ενισχυμένο με εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά νάιλον Cordura. Ωμoπλάτη από 100 % ελαφρύ υδατοαπωθητικό, ανθεκτικό στο σκίσιμο πολυεστέρα Ultra. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από 80 % πολυεστέρα και 20 % βαμβάκι. Δύο τσέπες εμπρός με φερμουάρ. Η δεξιά τσέπη είναι τύπου Ναπολέοντα. Ρυθμιζόμενα μέρη με λάστιχο στη μέση και στη βάση της πλάτης. Ωμοπλάτη ανοιχτή στο πίσω μέρος με δικτυωτή επένδυση για καλό αερισμό. Μεγέθη: S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60, XXL-62/64. 578 12 18-XX

2. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΤΡΕΤΣ (ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ) 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Προστατευτικό παντελόνι από το ίδιο νέας σχεδίασης και περισσότερο ανθεκτικό στο σχίσιμο ελαστικά υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις όπως το τζάκετ δασοκομίας. Το μπροστινό μέρος του παντελονιού είναι ενισχυμένο με ύφασμα Cordura για επιπρόσθετη προστασία από τη φθορά. Το παντελόνι είναι κατασκευασμένο από ένα ελαφρύτερο υλικό για προστασία από αλυσοπρίονο και διαθέτει μια γραμμή που το κάνει εξαιρετικά άνετο. Τσέπες με φερμουάρ εμπρός και πίσω. Το πίσω μέρος του παντελονιού είναι κατασκευασμένο από υλικό Spacer που προσφέρει καλό αερισμό και τα γόνατα είναι ενισχυμένα με αραμίδιο. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη: S-46, M-50, L-54, XL-58, XXL-62. Παντελόνι μέσης, 525 76 03-XX Μοντέλο σαλοπέτα με τιράντες, 525 76 04-XX Παντελόνι μέσης, κόκκινος, 523 08 29-XX 

4. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Προστατευτικό παντελόνι με εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο και σχεδιασμό για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη εφαρμογή. Ευρύχωρο στο πίσω μέρος για μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης. Τρεις τσέπες με φερμουάρ και τσέπη για αναδιπλούμενο μέτρο. Φαρδιά μέση με λάστιχο και μακριά πλάτη. Το μπροστινό μέρος είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά νάιλον Cordura και το υπόλοιπο από 100 % πολυεστέρα Ultra. Διατίθεται ως κανονικό παντελόνι ή σαν σαλοπέτα με τιράντες. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Εγκεκριμένο για βιομηχανική πλύση. Μεγέθη 44–62. Κανονικό παντελόνι, 504 98 76-XX Μοντέλο σαλοπέτα με τιράντες, 504 98 62-XX

73


1. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΛΑΣΗΣ 2 24 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Το πρώτο παντελόνι μας κλάσης 2 με προστασία από αλυσοπρίονο με δυνατότητα αντοχής σε μια ταχύτητα αλυσίδας 24 m/s. Η μοναδική προστασία από αλυσοπρίονο έχει ελεγχθεί και εγκριθεί σύμφωνα με το πρότυπο EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 2. Νέας σχεδίασης, περισσότερο ανθεκτικό στο σκίσιμο ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις στο μπροστινό μέρος του παντελονιού και στο πίσω μέρος πολυεσ­τέρας που προσφέρει αερισμό. Μεγέθη: S-46/48, M-50/52, L-54/56. 525 76 02-XX 2. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Προστατευτικό παντελόνι κατασκευασμένο από πολυεστέρα ανθεκτικό στη φθορά. Εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο. Δύο τσέπες εμπρός, τσέπη για αναδιπλούμενο μέτρο και πίσω τσέπη με φερμουάρ. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη 44–60. Κανονικό παντελόνι, 504 98 87-XX Μοντέλο σαλοπέτα με τιράντες, 504 93 00-XX

74

3. ΝΕΟ ΤΖΑΚΕΤ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Νέο, άνετο προστατευτικό τζάκετ με προστασία από αλυσοπρίονο στο πάνω μέρος των μανικιών, στο στήθος και στους ώμους. Ένα νέο, ελαφρύτερο προστατευτικό υλικό παρέχει μεγαλύτερη άνεση και δυνατότητα κίνησης κατά την εργασία. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Χρώμα: κόκκινο/μαύρο. Μεγέθη S-46, M-50, L-54, XL-58. 577 85 78-XX


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

4. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ, ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Προστατευτικό παντελόνι με προστασία από αλυσοπρίονο μπροστά και πίσω. Δύο τσέπες μπροστά. Πίσω τσέπη με φερμουάρ και τσέπη για αναδιπλούμενο μέτρο. Κατασκευασμένο από πολυεστέρα ανθεκτικό στη φθορά. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60. 577 42 57-XX 5. Π ΟΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ 20 M/S

Περισκελίδες παντελονιού για περιστασιακούς χρήστες αλυσοπρίονου. Εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο. Ρυθμιζόμενο μήκος και φερμουάρ στο πίσω μέρος των ποδιών. Ένα μέγεθος. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. 504 93 00-09

75


1. ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΤΖΑΚΕΤ

3. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΛΑΤΗΣ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙΑ

Αδιάβροχο τζάκετ από ελαστικό πολυεστέρα. Συγκολλημένες ραφές, φερμουάρ σε όλο το μήκος, πρεσαριστά κουμπιά και τσέπη για κινητό τηλέφωνο. Ιδιαίτερα ανθεκτικό στη φθορά μπροστινό ύφασμα. Γιακάς φοδραρισμένος με κοτλέ. Ρυθμιζόμενα αμάνικα. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 343. Μεγέθη S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60. 504 98 89-XX

Στυλ ”φράκου” με ρυθμιζόμενο κούμπωμα μπροστά και πολύ μακριά μανίκια με πρεσαριστά κουμπιά. Μακριά πλάτη. Ένα μέγεθος. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 343. 504 98 17-71

2. ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

Αδιάβροχο παντελόνι από ελαστικό πολυεστέρα, με ενισχυμένο το μπροστινό μέρος. Συγκολλημένες ραφές, ρυθμιζόμενη μέση με λάστιχο από δικτυωτό υλικό για καλό αερισμό. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 343. Μεγέθη: S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60. 504 98 79-XX

76

4. ΜΟΝΟΣΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ

Ρούχο που φοριέται πιο κοντά στο σώμα. Κατασκευασμένο από 100 % πλεκτό ύφασμα πολυεστέρα διπλής όψης (interlock) και απο­τελείται από κλωσμένο και υφασμένο πολυεστέρα. Αυτή η ιδιότητα βοηθάει το ύφασμα να αποβάλει την υγρασία από το δέρμα προς το επόμενο στρώμα ρούχου και παρέχει καλό αερισμό, καθιστώντας άνετη την εργασία σας καθημερινά. Ελαφρύ υλικό, 140 g/m². Μπλούζα, 544 96 18-XX (46, 50, 54, 58) Παντελόνι, 544 96 19-XX (46, 50, 54, 58)


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

5. ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

8. ΖΩΝΗ

Άνετο πουκάμισο, ιδανικό για δασικές και κηπευτικές εργασίες ή ως ένδυση για τον ελεύθερο χρόνο. 100 % βαμβάκι. 525 50 97-XX (35–45, XS–XXL)

Δερμάτινη ζώνη με γερή αγκράφα. Πλάτος 4 cm, μήκος 125 cm. 504 98 15-85

6. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Προστατευτικές επιγονατίδες από αφρώδες πλαστικό για χρήση με παντελόνια κήπου για κοπή χόρτων και θάμνων, καθώς και κηπευτικές εργασίες. Ζεύγος, ένα μέγεθος. 505 62 26-99

Ανθεκτικό και άνετο παντελόνι εργασίας κατασκευασμένο από 65 % πολυεστέρα και 35 % βαμβάκι, με υδαταπωθητικό υλικό στο μπροστινό μέρος του ποδιού μέχρι το γόνατο.Τσέπες εμπρός, πίσω και στο αριστερό πόδι και τσέπες για επιγονατίδες. Ιδανικό για χορτοκοπή και άλλες υπαίθριες εργασίες. 525 50 96-XX (46–62)

9. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΕΣ

7. ΤΙΡΑΝΤΕΣ

Με κλιπ ή δερμάτινες κουμπότρυπες. Πλάτος: 5 cm. Κλιπ, 504 98 16-56 Δερμάτινες κουμπότρυπες, 504 98 16-60

77


1. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ, 28 M/S

Ελαφριές μπότες κλάσης 3 με νέα ελαφρύτερη προστασία από αλυσοπρίονο. Ατσάλινη θωράκιση δακτύλων, προφίλ πέλματος και προστασία αστραγάλου. Ευρύχωρο καλούπι με εξόγκωμα πίσω και στην κνήμη για εύκολη εισαγωγή. Ενισχυμένα τακούνια για προστασία από την πρόσκρουση και ευκολότερη αφαίρεση. Άριστη, ευρύχωρη εφαρμογή. Πληροί τις απαιτήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα EN 345 SB E και EN 381-3 κλάση 3, 28 m/s. Μεγέθη 37–50. 505 41 46-XX 2. ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ

Ελαφριές μπότες με εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο. Βαθύ προφίλ πέλματος που μπορεί να πάρει καρφιά. Ενισχυμένα τακούνια για προστασία από την πρόσκρουση και ευκολότερη αφαίρεση. Άριστη, ευρύχωρη εφαρμογή. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 345 SB E και του EN 381-3 κλάση 2, 24 m/s. Μεγέθη 37–47. 504 98 96-XX Καρφιά, 505 65 43-61

3. Δ ΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Μπότες από δέρμα επεξεργασμένο με πολυουρεθάνη. Ενισχυμένη σόλα και εμπρός μέρος από σκληρό υλικό για βελτιωμένη άνεση και σταθερότητα. Τα άγκιστρα για βαριές εργασίες με νέο σχέδιο κάνουν πιο εύκολη τη ρύθμιση της μπότας και επιτυγχάνεται το σωστό καλούπι. Εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο και ατσάλινη θωράκιση δακτύλων. Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 345-2, S2 και του ΕΝ 381-3 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη 39–47. 544 96 48-XX 4. ΠΑΤΟΙ

Στρώση με μόνωση κατά της θερμότητας με υφασμάτινο υλικό στην πάνω πλευρά και φύλλο αλουμινίου στην κάτω πλευρά. Κόψτε στο σωστό μέγεθος. 505 65 45-00 5. ΜΑΛΛΙΝΟΙ ΠΑΤΟΙ

Ανθεκτικοί στη φθορά, ζεστοί πάτοι από 100 % μαλλί. Το κάτω μέρος έχει επίστρωση λάτεξ για να κρατά τον πάτο σταθερό στη θέση του. Πλένονται στους 40ºC. Κόψτε στο σωστό μέγεθος. 504 98 28-01

78


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

6. ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΜΠΟΤΑΣ

Εύκολο και γρήγορο στέγνωμα για όλα τα είδη υπόδησης, χωρίς να καθιστά το δέρμα σκληρό και τραχύ. 1,1 μέτρα καλώδιο, 4+4W/ 230 V. Εγκεκριμένο κατά CE. 544 96 32-01 7. ΚΑΛΤΣΕΣ OUTLAST

Άνετες κάλτσες από υλικό Outlast που σας δροσίζουν όταν κάνει ζέστη και σας ζεσταίνουν όταν κάνει κρύο. 525 34 12-37, 40, 43, 46 8. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ

Γάντια κατασκευασμένα από υδαταπωθητικό κατσικίσιο δέρμα και υδαταπωθητικό νάιλον. Πληρούν τις απαιτήσεις κατά EN 420:1992 κλάση 1. Μεγέθη: 8, 9, 10 και 12. 523 75 02-XX 9. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗ

10. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Γάντια πέντε δαχτύλων κατασκευασμένα από υδαταπωθητικό κατσικίσιο δέρμα και υδαταπωθητικό πολυαμίδιο. Πληρούν τις απαιτήσεις κατά EN 381-4, -7 και EN 420:1992, EN 388. κλάση 0, 16 m/s. Μεγέθη: 8, 9, 10 και 12. 523 75 03-XX 11. ΓΑΝΤΙΑ SPANDEX ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΑ

Ύφασμα στο πίσω μέρος του χεριού, μαλακό κατσικίσιο δέρμα στην παλάμη για καλή λαβή. Κλείσιμο με σκρατς. Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 420:1992 κλάση 1. Μεγέθη 7, 8, 9, 10 και 11. 523 75 06-XX 12. ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΑ

Οικονομικά δερμάτινα γάντια με ενισχυμένο αντίχειρα και υφασμάτινο πίσω μέρος. Κλείσιμο με σκρατς. Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 420:1992 κλάση 1. Ένα μέγεθος. 523 75 04-10

Κατασκευασμένα από αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα και υδατοαπωθητικό πολυαμίδιο. Μεγέθη: 8, 9, 10 και 12. 523 75 01-XX

79


1. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT

Πλήρες με την σήτα προστασίας Max Sight για μόλις 20 % μείωση του φωτός, με γείσο, ωτοασπίδες και προστατευτικό αυχένα. Φωσφορίζον κόκκινο. Η επένδυση και οι ωτοασπίδες ρυθμίζονται κάθετα και πλευρικά. Το κράνος πληροί τις απαιτήσεις του EN 397 και πρόσθετες απαιτήσεις π.χ. για πλευρική ακαμψία και χαμηλή θερμοκρασία (– 40°C).  Οι ωτοασπίδες πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352-3. Η σήτα προστασίας πληροί τις απαιτήσεις του EN 1731. Κράνος, πλήρες, 576 41 23-01 Εσωτερικό κράνους, 504 98 18-02 Βασικά πλαστικά εξαρτήματα, 505 67 53-30 Γείσο, 505 66 53-37 2. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ

Εγκεκριμένο κράνος για άτομα που ασχολούνται με την ρίψη δέντρων και την κοπή ξύλων στο σπίτι. Ρυθμιζόμενη επένδυση. Το κράνος πληροί τις απαιτήσεις του EN 397, οι ωτοασπίδες του ΕΝ 352-3 και η σήτα προστασίας του EN 1731. 504 98 18-28

80

3. ΝΕΟ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Άνετες, ανατομικά σχεδιασμένες ωτοασπίδες που φοριούνται εύκολα και παρέχουν καλή εξασθένηση του ήχου. Ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM με εξαιρετική λήψη και πολύ καλή ποιότητα ήχου, είσοδος AUX για MP3 player και ασύρματος επικοινωνίας. Απλός χειρισμός με κουμπιά. Διατίθεται με κεφαλόδεσμο ή για τοποθέτηση πάνω σε κράνος. Κεφαλόδεσμος, 578 27 50-01 Πάνω σε κράνος, 578 27 50-02 4. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟ

Ελαφριές. Μαλακή, επένδυση με μαξιλαράκι στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη κατά περίπου 20 %, πίεση εφαρμογής, Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352-1. 504 98 17-10 Ανταλλακτικά μαξιλαράκια αυτιών, 505 66 53-26 Μαξιλαράκια ωτοασπίδων μιας χρήσης, 505 66 53-31 5. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ PERSPEX

Ίδιες ωτοασπίδες όπως στο προστατευτικό κράνος. Υδαταπωθητικός υφασμάτινο προστατευτικό μεταξύ σήτας προστασίας και κεφαλόδεσμου. Πλήρεις, όπως εικονίζονται. Πρακτικές, π.χ. κατά την κοπή χόρτων. Οι ωτοασπίδες πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352-1 και η μάσκα του EN 166. 504 98 18-11


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

6. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

9. ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ/ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ

Ίδιες ωτοασπίδες όπως στο προστατευτικό κράνος. Υδαταπωθητικό υφασμάτινο προστατευτικό μεταξύ σήτας προστασίας και κεφαλόδε­ σμου. Πλήρεις, όπως εικονίζονται. Οι ωτοασπίδες πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352-1 και η μάσκα του EN 1731. 504 98 18-21

Μπορούν να καμφθούν και να επεκταθούν για καλύτερη εφαρμογή. Ανθεκτικοί στο χάραγμα φακοί. Επιλέξτε ανάμεσα σε διαφανείς φακούς και γκρίζους φακούς με προστασία UV. Συνιστάται για χρήση μαζί με σήτα προστασίας. Πληροί τις απαιτήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα EN 166 και ANSI Z87+. Διαφανή, 504 06 61-01 Ηλίου, 504 06 61-02

7. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ

Πλατύς κεφαλόδεσμος με καλή εφαρμογή. Πληρούν τις απαιτήσεις του ΕΝ 352-1. Σήτα προστασίας Perspex εγκεκριμένη σύμφωνα με το EN 166. Συσκευασία των 10, 504 98 02-02 Διαθέσιμες επίσης πλήρεις με μάσκα Perspex, 504 98 18-60 8. ΑΝΤΙΘΑΜΒΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ

Πολυκαρβονική μάσκα με επικάλυψη που εξασφαλίζει ότι δεν θαμπώνει το εσωτερικό. Εξωτερική επιφάνεια ανθεκτική στο χάραγμα. Κατάλληλη για όλα τα κράνη και τις ωτοασπίδες με κεφαλόδεσμο. Σήμανση πιστότητας CE σύμφωνα με το EN 166. 505 66 53-63

10. ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT

Η επίδραση στην όρασή σας είναι ελάχιστη. Προκαλεί μόνο 20 % μείωση του φωτός σε ολόκληρη την επιφάνεια σε σύγκριση με το 30 % των συνηθισμένων σητών προστασίας. Αδιάβροχος σχεδιασμός που αυξάνει επίσης την αντοχή σε μόνιμη παραμόρφωση. Πληροί το πρότυπο EN1731:2006. Πωλείται ξεχωριστά ή με κράνος. 574 61 37-01

Όταν δουλεύετε με χορτοκοπτικό ή θαμνοκοπτικό, φοράτε πάντα προστατευτικά γυαλιά σε συνδυασμό με σήτα προστασίας.

81


1. ΦΑΡΔΙΑ ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

4. ΛΑΒΙΔΑ ΑΝΥΨΩΣΗΣ

Ανακουφίζει την καταπόνηση στην πλάτη του χρήστη. Μπορεί να δεχτεί μεγάλο αριθμό εργαλείων και εξαρτημάτων. 505 69 32-16 Πολλαπλή θήκη, 504 98 16-80 Πολλαπλή θήκη, δερμάτινη, 504 98 16-81 Στοιχείο πλάτης με στρώμα θερμομόνωσης, 504 98 16-83 Θήκη για λοστό ανατροπής με το πόδι, 505 69 32-92

Παρέχει δυνατή λαβή κατά την ανύψωση κορμών. Νέος σχεδιασμός με αιχμηρά, ακονισμένα άκρα, έτοιμα για χρήση. Ειδικά βαμμένο ατσάλι με επεξεργασμένη επιφάνεια που καθιστά το εργαλείο στιβαρό και λιγότερο ευαίσθητο στη σκουριά. 20 cm, 574 38 78-01

2. ΖΩΝΗ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΥΨΩΣΗΣ

Πλήρης ζώνη εργαλείων με δύο δερμάτινες θήκες, ένα γάντζο ανύψωσης και μία ψαλίδα ανύψωσης. 504 98 15-80 3. ΜΕΤΡΟΤΑΙΝΙΑ

Με μοναδικά ελαφρύ σχέδιο που απλοποιεί το ξεδίπλωμα και την αλλαγή ταινίας και ελατηρίου. Με ένδειξη και στις δύο πλευρές. 15 m, 504 98 16-18 20 m, 504 98 16-19

82

5. ΛΑΒΙΔΑ ΞΥΛΕΙΑΣ

Νέα, βελτιωμένη και αιχμηρότερη λαβίδα με ακονισμένα άκρα για ισχυρή λαβή. Ειδικά βαμμένο ατσάλι με επεξεργασμένη επιφάνεια που καθιστά το εργαλείο στιβαρό και λιγότερο ευαίσθητο στη σκουριά. 30 cm, 574 38 79-01 6. ΓΑΝΤΖΟΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣ

Βελτιωμένος γάντζος με νέο βελτιωμένο σχεδιασμό και επεξεργασμένη επιφάνεια για μικρότερη ευαισθησία στη σκουριά. Το στρογγυλό σχήμα στο εσωτερικό της χειρολαβής παρέχει πιο άνετη λαβή. Κλίμακα για τη μέτρηση της διαμέτρου στο μικρότερο άκρο. 574 38 77-01


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

7. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ

10. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΜΙΚΡΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

Τσεκούρι με μακριά χειρολαβή, κατασκευασμένο από ατσάλι σουηδικής ποιότητας. Ιδανικό για ρίψη και κλάδεμα μικρών δέντρων. Βάρος κεφαλής τσεκουριού 0,85 kg, μήκος άξονα 65 cm. 577 27 32-01

Μικρό, ευέλικτο τσεκούρι κατασκευασμένο από ατσάλι σουηδικής ποιότητας. Με ιδανικό μέγεθος για την πλάτη σας ή για χρήση ως τσεκούρι κήπου. Βάρος κεφαλής τσεκουριού 0,6 kg, μήκος άξονα 37,5 cm. 577 27 33-01

8. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΧΙΣΙΜΑΤΟΣ

Ένα βαρύ τσεκούρι με μακριά χειρολαβή, κατασκευασμένο από ατσάλι σουηδικής ποιότητας. Σχεδιασμένο για το σχίσιμο μεγάλων κορμών. Βάρος κεφαλής τσεκουριού 1,5 kg, μήκος άξονα 75 cm. 577 27 34-01 9. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΜΙΚΡΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΧΙΣΙΜΑΤΟΣ

Ένα ελαφρύτερο τσεκούρι κατασκευασμένο από ατσάλι σουηδικής ποιότητας. Ιδανικό για το σχίσιμο μικρότερων κορμών. Βάρος κεφαλής τσεκουριού 0,9 kg, μήκος άξονα 50 cm. 577 27 35-01

83


1. ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΣΦΗΝΑ ΚΟΠΗΣ

5. ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΣΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Από μαγνήσιο, 13 cm. Ελαφριά. 505 69 47-00

Λοστός ανατροπής μεγάλου μήκους (130 cm), ο οποίος παρέχει περισσότερη δύναμη. Ο ενισχυμένος σωλήνας προσφέρει πρόσθετη αντοχή στις εκτεθειμένες περιοχές. Η μεγάλη λαβή σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε και τα δύο χέρια. 576 77 91-01 Γάντζος περιστροφής, 576 78 05-01

2. ΣΦΗΝΑ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Από ανθεκτικό στις κρούσεις πλαστικό. 5", 505 69 47-02 8", 505 69 47-03 10", 505 69 47-04 3. ΛΟΣΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ VIKTOR

Τηλεσκοπικός λοστός ανατροπής με το πόδι που μπορεί να μεταφερθεί σε θήκη. 504 98 16-92 4. ΛΟΣΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΓΑΝΤΖΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ

Οδοντωτό εμπρός άκρο. Άνετη πλαστική χειρολαβή και συσφιγκτική βάση για ασφαλέστερη ρίψη δέντρων. Μήκος 76 cm. 505 69 43-01 Γάντζος περιστροφής, 505 69 43-02

84

6. ΛΟΣΤΟΣ ΚΡΟΥΣΗΣ

Συνδυασμένος λοστός κρούσης και ανατροπής με νέο, βελτιωμένο σχεδιασμό από τον οποίο προέκυψε ένα ανθεκτικό, στιβαρό προϊόν. Περιλαμβάνει κεφαλή κρούσης διευκολύνει την εισαγωγή της σφήνας, καθώς και πτέρνα κρούσης που ελαχιστοποιεί την καταπόνηση των χεριών. 574 38 71-01 7. ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΞΕΚΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Με χειρολαβή από αγριοκαρυδιά και λεπίδα που αντικαθίσταται. Τροχισμένο και στις δύο πλευρές. 579 00 06-01 Ανταλλακτική λάμα, 579 00 40-01


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

8. ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

12. ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Μαχαίρι καθαρισμού με βαμμένη ειδική λεπίδα από ατσάλι και ξύλινη λαβή από καρυδιά. Με πλαστικό προστατευτικό για τη λεπίδα. Συνολικό μήκος 60 cm (λαβή 31 cm). 575 78 61-01

Περιέχει: Έμπλαστρα πρώτων βοηθειών, 9 τσιρότα διαφορετικών μεγεθών, 2 υγρά καθαρισμού πληγών, 1 καθρεφτάκι, 1 κουτί μπατονέτες. 502 52 55-01

9. ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ

3 μέρη, περίπου 280 – 510 cm. 502 42 73-01 10. ΠΡΙΟΝΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΦΤΗ ΦΛΟΙΟΥ

Για την τηλεσκοπική χειρολαβή. 505 69 45-76 Ανταλλακτική λάμα, 505 69 45-87 11. ΠΡΙΟΝΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΦΤΗ ΦΛΟΙΟΥ

Για την τηλεσκοπική χειρολαβή. Με κόφτη φλοιού για να εμποδίζει το φλοιό να σχιστεί. Βαμμένη λάμα. 505 69 45-66 Ανταλλακτική λάμα, 505 69 45-77

85


1. ΔΙΠΛΟ ΔΟΧΕΙΟ COMBI

3. ΔΟΧΕΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕ ΣΤΟΜΙΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ

Χωρητικότητα 6 λίτρα καύσιμο και 2,5 λίτρα λάδι. Το δοχείο καυσίμου διαθέτει μηχανισμό προστασίας από υπερπλήρωση, ο οποίος τώρα έχει ανανεωθεί και βελτιωθεί. Όταν το δοχείο καυσίμου του αλυσοπρίονου είναι πλήρες, η ροή διακόπτεται αυτόματα προς αποφυγή υπερχείλισης. Μεταξύ των δοχείων υπάρχει χώρος για λίμες και κλειδιά. Τα δοχεία χωρίζονται. Πληροί τις απαιτήσεις κατά UN. Τα δύο δοχεία και ο μηχα­ νισμός προστασίας από υπερπλήρωση διατίθενται και ξεχωριστά. 504 98 17-06 Στόμιο πλήρωσης καυσίμου με σχεδιασμό προστασίας από υπερχείλιση. Ταιριάζει τόσο στο σύνθετο όσο και στο απλό δοχείο βενζίνης, 505 69 80-02 Στόμιο πλήρωσης λαδιού, 505 69 80-03

Χωρητικότητα: 6 λίτρα. Στόμιο πλήρωσης με προστασία από υπερπλήρωση. Εγκεκριμένο κατά UN. 504 98 17-07 Θήκη για 3 λεπίδες, 505 69 80-23 Εργαλείο συνδυασμού, 505 69 80-24

2. ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

5. ΔΟΧΕΙΟ ΛΑΔΙΟΥ

Το πακέτο συνδυασμού περιλαμβάνει: δοχείο για 5 λίτρα περιβαλλοντικής βενζίνης, προσαρμογείς, στόμιο καυσίμου, στόμιο λαδιού, τάπα και δοχείο λαδιού. 504 98 17-17

Χωρητικότητα: 2,5 λίτρα. 504 98 17-08

4. ΔΟΧΕΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Χωρητικότητα: 6 λίτρα. Δοχείο με εύκαμπτο στόμιο πλήρωσης. Πληροί τις απαιτήσεις κατά UN. 505 69 80-40 Στόμιο πλήρωσης, 505 69 80-41

6. ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Φιλικό για το περιβάλλον και βιοδιασπώμενο. 1 λίτρο, 544 04 52-01 5 λίτρα, 531 00 80-41 20 λίτρα, 531 00 80-40

86


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

7. Λ ΑΔΙ ΔΙΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ JONSERED® SUPER ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΠΝΟΥ

Λάδι δίχρονου κινητήρα βελτιωμένο για αποδοτική λίπανση και ελάχιστο καπνό. Το δοχείο 1 λίτρου είναι ένα πρακτικό δοχείο ανάμιξης για να επιτυγχάνετε εύκολα τη σωστή ποσότητα λαδιού. Προορίζεται για κινητήρες έως και 55 cc. 0,1 λίτρο, 544 45 03-01 1 λίτρο, 544 45 03-02 4 λίτρα, 544 45 03-03 10 λίτρα, 544 45 03-04 208 λίτρα, 531 00 50-76 8. Λ ΑΔΙ ΔΙΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ JONSERED® ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

9. ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ, 4T POWER

Ειδικό λάδι για όλους τους 4-χρονους κινητήρες των χλοοκοπτικών μηχανών της αγοράς. Διατίθεται ως 10W/40 και SAE 30. 1,4 λίτρα, 544 34 74-01, 10W/40 1,4 λίτρα, 531 01 90-08, SAE 30 0,6 λίτρα, 544 04 19-01, SAE 30 10. ΛΑΔΙ ΔΙΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ JONSERED®

Λάδι δίχρονου κινητήρα, το οποίο προορίζεται για χρήση σε συνδυασμό με καύσιμα χαμηλότερης ποιότητας. Εξασφαλίζει καθαρότερο κινητήρα και λιγότερα κατάλοιπα από την καύση, στο έμβολο, στα τοιχώματα του κυλίνδρου, στη θυρίδα εξαγωγής και στον στροφαλοθάλαμο. 1 λίτρο, 544 03 62-01

Λάδι δίχρονου κινητήρα με τέλεια λίπανση για κινητήρες με υψηλή ροπή. Το δοχείο 1 λίτρου είναι ένα πρακτικό δοχείο ανάμιξης για να επιτυγχάνετε εύκολα τη σωστή ποσότητα λαδιού. Προορίζεται για κινητήρες άνω των 55 cc. 0,1 λίτρο, 544 03 60-01 1 λίτρο, 544 03 60-02 10 λίτρα, 531 00 88-11

87


1. ΙΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ

4. ΤΑΙΝΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

Ιμάντας περιστροφής για τη μετατόπιση δέντρων που μπλέκονται κατά τη ρίψη. 505 69 80-20 505 69 80-35

Κατασκευασμένη από βιοδιασπώμενη βισκόζη. Μονόχρωμη ταινία: πλάτος 20 χλστ., δίχρωμη ταινία: πλάτος 25 χλστ. 75 μέτρα/ρολό. Πορτοκαλί, 574 28 77-00 Κόκκινη, 574 28 77-01 Μπλε, 574 28 77-02 Κίτρινη, 574 28 77-03 Λευκή, 574 28 77-04 Κόκκινη/λευκή, 574 28 77-05 Πορτοκαλί/κίτρινη, 574 28 77-06 Μπλε/λευκή, 574 28 77-07

2. ΧΡΩΜΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Για το μαρκάρισμα κορμών και αποθηκευμένης ξυλείας. Πορτοκαλί, 505 69 84-00 Κόκκινο, 505 69 84-01 Μπλε, 505 69 84-02 Κίτρινο, 505 69 84-03 Λευκό, 505 69 84-04 Φωσφορίζον πορτοκαλί, 505 69 84-10 3. ΘΗΚΗ ΚΙΜΩΛΙΩΝ

505 69 46-00 Εσωτερικό περίβλημα, 505 69 46-01 12 κιμωλίες, διαμέτρου 11 mm, 505 69 46-02

88

5. ΠΑΧΥΜΕΤΡΟ

Με πίνακα όγκων και σαφείς βαθμονομήσεις σε τρεις πλευρές. Διατίθεται σε δύο μεγέθη. 46 cm, 505 69 47-46 36 cm, 505 69 47-30 Θήκη, 505 69 32-04


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

6. Β ΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΣΟ ΓΡΑΝΑΖΙΩΝ ΓΩΝΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Κατάλληλο για όλα τα μοντέλα RS και GR. 100 g. 503 97 65-01 7. ΓΡΑΣΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΕΝΖΙΝΗ JONSERED

Η αλκυλιωμένη βενζίνη Jonsered έχει εντελώς διαφορετική σύνθεση από την κανονική βενζίνη. Ελαχιστοποιεί τις επιβλαβείς εκπομπές και είναι καλύτερη για τον κινητήρα. Βενζίνη αλυσοπρίονου, 5 l. Βενζίνη χλοοκοπτικού, 5 l.

504 98 00-20 8. ΤΣΑΝΤΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟΥ

Πρακτική νέα τσάντα αλυσοπρίονου, από ύφασμα, με κομψό σχέδιο Jonsered®. 504 98 00-97 9. ΤΣΑΝΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

Πρακτική και μοντέρνας σχεδίασης τσάντα εξαρτημάτων από σκληρό υλικό Cordura. Πλατύτεροι και πιο άνετοι ιμάντες και κάτω μέρος από κόντρα πλακέ. 504 98 19-20

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.jonsered.gr Χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό μηχάνημα; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με ενδιαφέροντα προϊόντα, καθώς και τις τρέχουσες προωθητικές προσφορές μας.

89


Η Jonsered είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας SS-EN ISO 9001:1997.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ 92 – 10442 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 5193 100 – FAX: (210) 519 3105 E-mail: info@papadopoulos.com.gr – www.jonsered.gr Copyright © 2012 Jonsered. All rights reserved. Jonsered and other product and feature marks are trademarks of the Jonsered Division as displayed at www.jonsered.gr

S te n d a h l s 11 5 4 4 1 7- 7 1 G R . P r i n t ed in D e n ma rk on en v i ro n me nt a ll y - c omp a t ib l e p a p er by C o l o r Pr i n t N o r t h .

Σε μια χώρα όπως η Σουηδία, όπου το 75 τοις εκατό της έκτασης καλύπτεται από δάσος, είναι αρκετά φυσικό η δασοκομία να αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς εμπορικούς κλάδους. Η αναζήτηση της τεχνολογικής προόδου αποτελεί ένα ακόμα τυπικό χαρακτηριστικό της σουηδικής κληρονομιάς. Επομένως, δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι το πρώτο εύχρηστο αλυσοπρίονο ενός χειριστή στον κόσμο εφευρέθηκε στη Σουηδία ήδη από το 1954 και συγκεκριμένα στο Jonsered, ένα μικρό βιομηχανικό χωριό που βρίσκεται στη δασώδη περιοχή λίγα μίλια βορειοανατολικά του Γκέτεμποργκ.   Εκείνη την εποχή, οι σκανδιναβικές κοινότητες του δάσους αποτελούνταν για γενιές από επαγγελματίες υλοτόμους, σκληροτράχηλους άντρες που ζούσαν λιτά και εργάζονταν υπό δύσκολες κλιματικές συνθήκες.Το να καταστήσει τη ζωή τους λιγότερο σκληρή και επικίνδυνη αποτέλεσε μία από τις κύριες αποστολές της Jonsered®.   Από τότε, οι μηχανικοί της Jonsered συνεχίζουν να οδηγούν τις εξελίξεις στον τομέα των επαγγελματικών αλυσοπρίονων μέχρι τα σημερινά μοντέλα, με καινοτόμες λύσεις που περιλαμβάνονται στα βασικά χαρακτηριστικά τους: φρένο αλυσίδας, απόσβεση κραδασμών και καθαρισμός αέρα Turbo, για να ­αναφέρουμε μερικά παραδείγματα. Επιπλέον, ανέπτυξαν τη σύγχρονη τεχνική κλαδέματος και δίδαξαν αυτήν την αποδοτική μέθοδο εξοικονόμησης εργασίας σε όλο τον κόσμο.   Για τους σημερινούς επαγγελματίες και ημι-επαγγελματίες χρήστες αλυσοπρίονου, η Jonsered συνεχίζει να αποτελεί έναν πραγματικά αποτελεσματικό και αξιόπιστο συνεργάτη στο δάσος. Ωστόσο, οι γνώσεις μας ως προς τους μικρού βάρους, αποδοτικούς κινητήρες, την εργονομία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος έθεσαν επίσης τις βάσεις για την πλήρη σειρά μοντέλων που προσφέρει η Jonsered. Μια κληρονομιά και ένα πνεύμα πρωτοπορίας που συνεχίζουμε να καλλιεργούμε μέχρι σήμερα.

Jonsered 2012  

Η τεχνολογια μασ απλοποιει την εργασια σασ.

Jonsered 2012  

Η τεχνολογια μασ απλοποιει την εργασια σασ.