Page 1


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ

4

Αξεσουάρ

12

Οδηγός προϊόντων

14

ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ – ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ – ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ

16

Αξεσουάρ/Εξαρτήματα

24

Οδηγός προϊόντων

26

ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ FRONTRIDER

28

Εξαρτήματα

34

Οδηγός προϊόντων

38

ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ

40

Εξαρτήματα

46

Οδηγός προϊόντων

50

ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

52

Οδηγός προϊόντων

58

ΨΑΛΙΔΙΑ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑΣ

60

Οδηγός προϊόντων

64

ΦΥΣΗΤΗΡΕΣ ΦΥΛΛΩΝ

61

Οδηγός προϊόντων

64

ΜΟΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

62

Οδηγός προϊόντων

65

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ

63

Οδηγός προϊόντων

65

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΡΓΑΛΕΙΑ

66

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ JONSERED® ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

82

Καθώς τα προϊόντα της Jonsered αναπτύσσονται συνεχώς, διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε την γκάμα και το σχέδιο των προϊόντων, τις προδιαγραφές, τον εξοπλισμό και την τιμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Η γκάμα των προϊόντων μπορεί να διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα. Ορισμένα προϊόντα μπορεί να διατίθενται μόνο κατά παραγγελία. Με επιφύλαξη ενδεχόμενων τυπογραφικών λαθών στο παρόν έντυπο.


ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ, Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ Η προσωπική σας επιλογή έχει να κάνει με το να γνωρίζετε αυτό που πραγματικά θέλετε. Μπορεί αυτό να ακούγεται αρκετά απλό, αλλά μερικές φορές χρειάζεστε εύλογους λόγους για να επιβεβαιώσετε ότι κάνατε τη σωστή επιλογή.   Οι λόγοι μπορεί να είναι ότι η Jonsered® συγκαταλλέγεται στους κορυφαίους παγκοσμίως κατασκευαστές μηχανημάτων για εργασίες στο δάσος, το πάρκο και τον κήπο. Ο σχεδιασμός, η αίσθηση και η οδηγική εμπειρία είναι βασικά συστατικά κατά την ανάπτυξη των αλυσοπρίονων, των θαμνοκοπτικών, των χορτοκοπτικών και των επικαθήμενων χλοοκοπτικών μας. Η ασφάλεια, η εργονομία, η ποιότητα και οι επιδόσεις μας οδηγούν από τις αρχές του 1954. Επίσης, οι συνεργάτες μας είναι εξαιρετικά ικανοί επαγγελματίες.   Εάν η επιλογή σας είναι μεταξύ της Jonsered και μιας άλλης μάρκας, έχετε ήδη φτάσει στο σημείο που επιλέγετε από τους καλύτερους. Τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα της δικής σας προσωπικότητας και ποιοί πραγματικά είστε. Τότε θα ξέρετε επίσης τι θέλετε, τελικά.   Καλώς ήλθατε στην κόκκινη ομάδα.


Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ Όσοι εργάζονται επαγγελματικά στο δάσος ή την ύπαιθρο με ένα μηχάνημα Jonsered® μπορούν να είναι βέβαιοι ότι εδώ στην Jonsered έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος στις ανάγκες σας και των συναδέλφων σας. Αναπτύσσουμε τα επαγγελματικά μας μηχανήματα ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε μια πιο απλή, λιγότερο αγχωτική και πιο επικερδή ημέρα εργασίας. Τα μηχανήματα Ulticor® είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα.

2

Η σειρά Ulticor περιλαμβάνει τα πλέον προηγμένα μηχανήματα της Jonsered, τα οποία έχουν αναπτυχθεί για συνεχή επαγγελματική χρήση. Οι κινητήρες και τα μηχανικά μέρη έχουν μια ποιότητα και ακρίβεια η οποία παρέχει τη μέγιστη λειτουργική απόδοση και αντοχή. Τα μηχανήματα Ulticor έχουν σχεδιαστεί επίσης ώστε να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εργονομία και απαιτούν ελάχιστες διακοπές λειτουργίας για συντήρηση.


Η τεχνολογία Clean Power™ είναι ένα από αρκετά παρα­ δείγματα ανάπτυξης επιτυχημένων προϊόντων μας. Είναι μια τεχνολογία κινητήρων η οποία χρησιμοποιεί το καύσιμο με πολύ πιο αποδοτικό τρόπο από ό,τι οι προηγούμενες γενιές κινητήρων. Η τεχνολογία Clean Power™ επιτρέπει μια σημαντική αύξηση της ισχύος του κινητήρα στις στροφές ανά λεπτό της κοπής, γεγονός που συνεπάγεται πιο αποδοτική κοπή. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται έως

και 20 τοις εκατό, με αποτέλεσμα έως και 75 τοις εκατό μείωση των εκπομπών καυσαερίων. Αυτό σημαίνει αυξημένη απόδοση, μεγαλύτερη οικονομία λειτουργίας και υγιέστερο περιβάλλον εργασίας. Αυτό σας επιτρέπει να είστε πιο παραγωγικός ως επαγγελματικός χρήστης κάθε ημέρα εργασίας.

3


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΝΤΡΟ Όσοι από σας έχετε κόψει μερικά ή μερικές χιλιάδες δέντρα, πιθανότατα έχετε μια αρκετά ταπεινή στάση προς τη φύση. Το δέντρο που κόψατε ήταν εκεί για αρκετό καιρό, ίσως για γενιές ολόκληρες, και αξίζει να του φέρονται με σεβασμό. Το σωστό αλυσοπρίονο θα σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά γρήγορα, καθαρά και με ασφάλεια. Όποιο μοντέλο Jonsered®

4

και αν επιλέξετε, παίρνετε ένα αλυσοπρίονο παγκόσμιας κλάσης. Η ακαριαία επιτάχυνση, η ισορροπημένη υψηλή ισχύς, η αποδοτική απόσβεση κραδασμών και η κορυφαία εργονομία είναι χαρακτηριστικά από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε όταν εργάζεστε συνεχώς στο δάσος ή απλώς κόβετε ξύλα πίσω από το εξοχικό τα Σαββατοκύριακα.


Α ΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ www.jonsered.gr

ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!

Το Jonsered CS 2171, με χειριστή τον Andres Olesk από την Εσθονία, ήταν ο μεγάλος νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υλοτομίας του 2010 στο Ζάγκρεμπ. Συγχαρητήρια!

5


ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει κοπή, κλάδεμα και τεμαχισμό παχιών, σκληρών κορμών, χρειάζεστε ένα ανθεκτικό και αξιόπιστο αλυσοπρίονο με ισχυρό κινητήρα, ακαριαία επιτάχυνση και υψηλή ροπή.Ταυτόχρονα, το αλυσοπρίονο θα πρέπει να είναι ευέλικτο και

άνετο στην εργασία, κάθε μέρα και κάθε εποχή. Για τον λόγο αυτό, όλα τα επαγγελματικά αλυσοπρίονα μας διαθέτουν αποδοτική απόσβεση κραδασμών, άνετες χειρολαβές – ορισμένες με θέρμανση – και λεπτό, συμπαγές περίβλημα κινητήρα.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ CS 2188

CS 2171

CS 2156

CS 2153

Συνεχής χρήση στο δάσος Περιστασιακή χρήση στο δάσος Ευρεία χρήση στο σπίτι Περιστασιακή χρήση/καυσόξυλα Θερμαινόμενες χειρολαβές, θερμαινόμενο καρμπυρατέρ και καταλυτικός μετατροπέας διατίθενται προαιρετικά σε ορισμένα μοντέλα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 14 – 15.

6


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΕΡΑ TURBO Η τεχνολογία Turbo χρησιμοποιεί τη φυγόκεντρη δύναμη και διαχωρίζει έως και το 97 % όλου του πριονιδιού και της σκόνης από τον αέρα εισαγωγής. Αυτό σημαίνει ότι το φίλτρο δεν βουλώνει τόσο γρήγορα και δεν απαιτεί καθαρισμό τόσο συχνά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ Οι χειρολαβές είναι μονωμένες από τον κινητήρα και τον εξοπλισμό κοπής με ατσάλινα ελατήρια, γεγονός που σημαίνει μικρότερα επίπεδα κραδασμών και καλή εργονομία κατά τη διάρκεια μακράς εργασίας.

JONSERED CS 2188 87,9 cc, 6,5 hp, 4,8 kW, 7,1 kg.

JONSERED CS 2171 70,7 cc, 5,3 hp, 3,9 kW, 6,1 kg.

JONSERED CS 2156 56,5 cc, 4,4 hp, 3,2 kW, 5,6 kg.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ CS 2139 T

JONSERED CS 2153 50,1 cc, 3,54 hp, 2,6 kW, 5,1 kg.

JONSERED CS 2139 T 39,0 cc, 2,3 hp, 1,7 kW, 3,5 kg.

Συνεχής φροντίδα δέντρων Περιστασιακή φροντίδα δέντρων

7

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΙΣΧΥΟΣ-ΒΑΡΟΥΣ Τα αλυσοπρίονα της Jonsered® έχουν υψηλή αναλογία ισχύος προς βάρος. Αυτό σημαίνει ελαφριά, ισχυρά αλυσοπρίονα με καλή επιτάχυνση.


ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ ΓΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ Όσοι χρησιμοποιούν ένα αλυσοπρίονο στην εργασία τους, χρειάζονται ένα αξιόπιστο μηχάνημα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να φέρνει σε πέρας τις περισσότερες εργασίες. Στη σειρά μοντέλων μας για επαγγελματική ευρεία χρήση θα βρείτε εύχρηστα αλυσοπρίονα με ισχυρούς κινητήρες

σε αρκετά μεγέθη. Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν έξυπνα χαρακτηριστικά όπως το σύστημα εκκίνησης Spin Start™ συνδιασμένο διακόπτη τσοκ/εκκίνησης και πλευρικό εντατήρα αλυσίδας.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ CS 2165

CS 2159

CS 2152

CS 2255

CS 2250 S

CS 2245

Συνεχής χρήση στο δάσος Περιστασιακή χρήση στο δάσος Ευρεία χρήση στο σπίτι Περιστασιακή χρήση/καυσόξυλα Θερμαινόμενες χειρολαβές, θερμαινόμενο καρμπυρατέρ καταλυτικός μετατροπέας και σύστημα εκκίνησης Spin Start™ διατίθενται προαιρετικά σε ορισμένα μοντέλα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 14 – 15.

8


ΠΛΕΥΡΙΚΟΣ ΕΝΤΑΤΗΡΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ Ο πλευρικός εντατήρας αλυσίδας είναι εύκολα προσβάσιμος για το τέντωμα της αλυσίδας γρήγορα και εύκολα.

ΟΡΑΤΗ ΣΤΑΘΜΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ Η εξάντληση του καυσίμου κατά την κοπή αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια. Πολλά αλυσοπρίονα της Jonsered® διαθέτουν επομένως παράθυρο καυσίμου που διευκολύνει τον έλεγχο της στάθμης καυσίμου στο ρεζερβουάρ.

JONSERED CS 2165 65,1 cc, 4,6 hp, 3,4 kW, 6,0 kg.

JONSERED CS 2159 59,0 cc, 4,1 hp, 3,0 kW, 5,6 kg.

JONSERED CS 2152 51,7 cc, 3,3 hp, 2,4 kW, 5,0 kg.

JONSERED CS 2255 55,5 cc, 3,5 hp, 2,6 kW, 5,8 kg.

JONSERED CS 2250 S 50,2 cc, 3,3 hp, 2,4 kW, 5,1 kg.

JONSERED CS 2245 45,7 cc, 2,9 hp, 2,1 kW, 4,9 kg.

9

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

CLEAN POWER™ Τεχνολογία που παρέχει στον κινητήρα υψηλή ισχύ ακόμη και σε χαμηλότερες στροφές ανά λεπτό. Άλλα μοναδικά πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και καθαρό­τερες εκπομπές καυσαερίων. (Έως 20 % χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και έως 75 % χαμηλότερες εκπομπές).


ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, ΕΥΧΡΗΣΤΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ Εάν θέλετε να κόβετε μεμονωμένα δέντρα στον κήπο ή μερικές φορές καυσόξυλα θα χρειαστείτε ένα ευέλικτο αλυσοπρίονο με ισορροπημένη ισχύ κινητήρα το οποίο είναι εύχρηστο. Στη σειρά μοντέλων μας για περιστασιακή χρήση, θα βρείτε τόσο ηλεκτρικά αλυσοπρίονα όσο και βενζινοκίνητα μοντέλα μεταξύ 35 και 40 cc.Τα αλυσοπρίονα περιστασιακής

χρήσης της Jonsered® διαθέτουν ορισμένα χαρακτηριστικά που καθιστούν τη συντήρησή τους ιδιαίτερα εύκολη, όπως το σύστημα εκκίνησης Spin Start™, ο εντατήρας αλυσίδας που δεν απαιτεί χρήση εργαλείων και η αντλία καυσίμου.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ CS 2240

CS 2238

CS 2234 S

CS 2121 EL

CS 2117 EL

Συνεχής χρήση στο δάσος Περιστασιακή χρήση στο δάσος Ευρεία χρήση στο σπίτι Περιστασιακή χρήση/καυσόξυλα Τα μοντέλα CS 2238 και CS 2240 διαθέτουν επίσης σύστημα εκκίνησης Spin Start™ . Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 14–15.

10


ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

SPIN START™ Το σύστημα εκκίνησης Spin Start™ βοηθά στην εκκίνηση του κινητήρα και μειώνει την αντίσταση της χειρολαβής της τροχαλίας εκκίνησης έως και 40 %.

ΕΝΤΑΤΗΡΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Το τέντωμα και η συναρμολόγηση της λάμας και της αλυσίδας πραγματοποιούνται εύκολα και γρήγορα χωρίς εργαλεία.

ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ Τα περισσότερα αλυσοπρίονα διαθέτουν αντλία καυσίμου, η οποία επιτρέπει στο μηχάνημα να εκκινείται γρηγορότερα.

JONSERED CS 2240 40,9 cc, 2,5 hp, 1,8 kW, 4,3 kg.

JONSERED CS 2238 38 cc, 2,0 hp, 1,5 kW, 4,6 kg.

JONSERED CS 2121 EL 2000 W, 2,7 hp, 4,4 kg.

JONSERED CS 2117 EL 1700 W, 2,3 hp, 4,4 kg.

JONSERED CS 2234 S 38 cc, 1,8 hp, 1,4 kW, 4,7 kg.

11


ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ Προσέξτε τον εαυτό σας! Να μη χρησιμοποιείτε το αλυσοπρίονο χωρίς προστατευτικό παντελόνι, κράνος και σήτα προστασίας. Ο συνεργάτης της Jonsered® έχει μια πλήρη σειρά εξοπλισμού προστασίας, ρουχισμού εργασίας και αυθεντικών αξεσουάρ σχεδιασμένα για τα αλυσοπρίονα Jonsered. Να επιλέγετε πάντα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ Jonsered για να είστε βέβαιοι ότι έχετε το σωστό προϊόν. Όλα τα αλυσοπρίονα Jonsered έχουν ελεγχθεί και έχουν εγκριθεί μεμονωμένα με τα εξαρτήματακ και αξεσουάρ που προτείνονται, από εμάς και από ανεξάρτητα ινστιτούτα ελέγχου για έγκριση CE.   Οδηγίες σχετικά με τη συντήρηση και το ακόνισμα αλυσίδων διατίθενται από τον συνεργάτη σας, στο διαδίκτυο (www.jonsered.gr) και στο βίντεο/φυλλάδιο ”Δουλεύοντας με αλυσοπρίονο”.   Περισσότερος ιματισμός, εργαλεία και αξεσουάρ υπάρχουν στη σελίδα 66 και στην ιστοσελίδα www.jonsered.gr

3. ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ

Προστατευτικό τζάκετ υψηλής αντοχής. Το κάτω μέρος των μανικιών είναι ενισχυμένο με εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά νάιλον Cordura. Ωμοπλάτη από 100 % ελαφρύ υδατοαπωθητικό, ανθεκτικό στο σκίσιμο πολυεστέρα Ultra. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από 80 % πολυεστέρα και 20 % βαμβάκι. 4. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Προστατευτικό παντελόνι με εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο και σχεδιασμό για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη εφαρμογή. Διατίθεται ως κανονικό παντελόνι ή με σαλοπέτα και τιράντες. 5. ΕΛΑΦΡΙΑ ΛΑΜΑ

Για επαγγελματική χρήση. Το ίδιο δυνατή με μια συμβατική λάμα, αλλά περίπου 25 τοις εκατό ελαφρύτερη, χάρη στο σχεδιασμό πολλών στρωμάτων με πυρήνα αλουμινίου.

1. ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ

6. ΛΑΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ

Τζάκετ δασοκομίας με νέας σχεδίασης ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις, ακόμη πιο ανθεκτικό στο σκίσιμο από το προηγούμενο Τζάκετ δασοκομίας μας, παρέχοντας μεγάλη άνεση, εξαιρετική εφαρμογή και άριστο αερισμό. To τζάκετ διαθέτει αρκετές πρακτικές τσέπες με φερμουάρ, ένα κορδόνι που σφίγγει γύρω από τη μέση και γιακά με κοτλέ επένδυση. Ενισχυμένο με ίνες αραμιδίου στα εκτεθειμένα σημεία.

• Συσκευασία λάμας-αλυσίδας (μία λάμα και δύο αλυσίδες) • Ελαφριές λάμες με απόσβεση κραδασμών Antivib® • Eλαφριές αλυσίδες με απόσβεση κραδασμών Antivib® • Αλυσίδα με απόσβεση κραδασμών Antivib® • Λάμα με απόσβεση κραδασμών Antivib®

2. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Πλήρης εξοπλισμός ακονίσματος για αλυσίδες αλυσοπρίονων. Σετ ακονίσματος με 2 στρογγυλές λίμες, 1 επίπεδη λίμα, 1 σύνθετο μετρητή/ οδηγό, 1 άξονα λίμας για στρογγυλή λίμα και επίπεδη λίμα. Οι στρογγυλές λίμες, οι επίπεδες λίμες, οι σύνθετοι μετρητές/οδηγοί και ο άξονας λίμας μπορούν να αγοραστούν χωριστά.

Προστατευτικό παντελόνι από το ίδιο ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις όπως το τζάκετ δασοκομίας. Το παντελόνι είναι κατασκευασμένο από ελαφρύτερο υλικό για προστασία από αλυσοπρίονο και διαθέτει μια γραμμή που το κάνει εξαιρετικά άνετο.

12

7. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΚΟΝΙΣΜΑΤΟΣ


8. Ν ΕΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT

14. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗ

Πλήρες με την σήτα προστασίας Max Sight για μόλις 20 % μείωση του φωτός, με γείσο, ωτοασπίδες και προστατευτικό αυχένα. Φωσφορίζον κόκκινο. Η επένδυση ρυθμίζεται κάθετα και πλευρικά.

Κατασκευασμένα από αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα και υδατοαπωθητικό πολυαμίδιο.

9. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ

Κατανέμει και αποφορτίζει την καταπόνηση της πλάτης. Μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό εργαλείων και εξαρτημάτων/αξεσουάρ.

Εγκεκριμένο κράνος για άτομα που ασχολούνται με την την κοπή δέντρων και ξύλων στο σπίτι. Ρυθμιζόμενη επένδυση. 10. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ, 28 M/S

Ελαφριές μπότες κλάσης 3 με νέα ελαφρύτερη προστασία από αλυσοπρίονο. Ατσάλινη θωράκιση δαχτύλων, διαμορφωμένη σόλα και προστασία αστραγάλου. 11. Δ ΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Μπότες από δέρμα επεξεργασμένο με πολυουρεθάνη. Ενισχυμένη σόλα και μπροστινό τμήμα από σκληρότερο υλικό για βελτιωμένη άνεση και σταθερότητα.

15. ΦΑΡΔΙΑ ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

16. ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΛΑΜΑΣ

Πρακτικό εργαλείο που συγκρατεί το αλυσοπρίονο κατά το ακόνισμα. Κατασκευάζεται από εξαιρετικά ανθεκτικό, βαμμένο ατσάλι. Ο σταθεροποιητής στερεώνεται πάνω σε ένα κορμό ή παρόμοιο αντικείμενο και το αλυσοπρίονο προσαρμόζεται βιδώνοντας την λάμα πάνω στον σταθεροποιητή. 17. ΔΙΠΛΟ ΔΟΧΕΙΟ COMBI

Χωρητικότητα: 6 λίτρα βενζίνη και 2,5 λίτρα λάδι. Χωρίς υπερχειλίσεις χάρη στο ειδικό στόμιο πλήρωσης και τη σχεδίαση για προστασία από υπερπλήρωση. Μεταξύ των δοχείων υπάρχει χώρος για λίμες και κλειδιά.

12. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Γάντια πέντε δαχτύλων κατασκευασμένα από αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα και υδαταπωθητικό πολυαμίδιο. 13. ΓΑΝΤΙΑ SPANDEX ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ

Ύφασμα στο πίσω μέρος του χεριού, μαλακό κατσικίσιο δέρμα στην παλάμη για καλό κράτημα.

13


CS 2188

CS 2171 CS 2171 WH

CS 2156

CS 2156 C CS 2156 CWH

CS 2153 C CS 2153 CWH

CS 2153 CS 2153 WH

CS 2139 T

CS 2165

Κυβισμός, cc

87,9

70,7

56,5

56,5

50,1

50,1

39,0

65,1

Ισχύς, kW/hp

4,8/6,5

3,9/5,3

3,2/4,4

3,2/4,4

2,6/3,5

2,6/3,5

1,7/2,3

3,4/4,6

Αναλογία ισχύος/βάρους, kW/kg

0,68

0,64 0,62

0,57

0,57 0,56

0,51 0,5

0,51 0,5

0,48

0,57

Βάρος χωρίς λάμα και αλυσίδα, kg

7,1

6,1 6,3

5,6

5,6 5,7

5,1 5,2

5,1 5,2

3,5

6,0

Βήμα αλυσίδας, ίντσες

3/8

3/8

.325/3/8

.325/3/8

.325

.325

3/8

3/8

Συνιστώμενο μήκος λάμας, ίντσες

18–28

15–28

13–24

13–20

13–20

13–20

12–14

15–28

Δοχείο καυσίμου, λίτρα

0,90

0,77

0,68

0,68

0,50

0,50

0,34

0,77

Δοχείο λαδιού αλυσίδας, λίτρα

0,50

0,40

0,38

0,38

0,28

0,28

0,15

0,40

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A)

107,5

103

102

102

104

104

100

102,5

Επίπεδο κραδασμών (ahv, eq) μπροστινή/πίσω χειρολαβή, m/s2

5,8/7,5

3,1/4,6

3,2/3,9

3,2/3,9

2,7/4,6

2,4/3,1

2,8/3,1

3,6/5,7

• • • •

• • • •

• • • •

• • • •

• • • • •

• • • • •

• • • •

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Συνεχής χρήση στο δάσος Περιστασιακή χρήση στο δάσος Ευρεία χρήση στο σπίτι Περιστασιακή χρήση/καυσόξυλα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Kινητήρας Clean Power™ Ulticor® Καθαρισμός αέρα turbo Σύστημα εκκίνησης Spin Start™ Αντλία καυσίμου Πλευρικός εντατήρας αλυσίδας Τέντωμα αλυσίδας χωρίς την χρήση εργαλείων

/

Θερμαινόμενες χειρολαβές Συνδιασμένος διακόπτης τσοκ/εκκίνησης Κάλυμμα κυλίνδρου με ταχυσυνδέσμους Γρήγορη απελευθέρωση φίλτρου αέρα Απόσβεση κραδασμών Αntivib® Αντλία λαδιού ρυθμιζόμενης ροής Στροφαλοθάλαμος από μαγνήσιο Oρατή στάθμη καυσίμου Φρένο αλυσίδας αδρανείας Οπή σκοινιού

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • • •

/

• • • • • • •

/

• • • • • • •

Auto

/

• • • • • • •

T = Φροντίδα δέντρων  C = Καταλυτικός μετατροπέας  W = Θερμαινόμενες λαβές  H = Θερμαινόμενο καρμπυρατέρ  EL = Ηλεκτροκίνητο

14

• • • • •

• • • • • • • • • • •


CS 2255 CS 2255 S

CS 2250 S

CS 2245 CS 2245 S

CS 2240 CS 2240 S

CS 2238 CS 2238 S

CS 2234 CS 2234 S

CS 2121 EL CS 2117 EL

59,0

51,7

51,7

55,5

50,2

45,7

40,9

38,0

38,0

3,0/4,1

3,0/4,1

2,4/3,3

2,4/3,3

2,6/3,5

2,4/3,3

2,1/2,9

1,8/2,5

1,5/2,0

1,4/1,9

2,0/2,7 1,7/2,3

0,54

0,54 0,53

0,48

0,48 0,47 (W/WH)

0,45

0,47

0,43 0,41

0,43 0,41

0,30

0,30

0,47 0,39

5,6

5,6 5,7

5,0

5,0 5,1 (W/WH)

5,8

5,1

4,9 5,1

4,3 4,4

4,6 4,7

4,6 4,7

4,4

.325/3/8

.325/3/8

.325

.325

.325/3/8

.325

.325

.325

3/8

3/8

3/8

13–20

13–20

13–20

13–20

13–20

13–20

13–20

13–18

14–16

14–16

14–16

0,68

0,68

0,50

0,50

0,44

0,45

0,45

0,37

0,30

0,30

0,38

0,38

0,28

0,28

0,32

0,26

0,26

0,25

0,19

0,19

0,10

102

102

102

102

104

104

103

102

101

100

81

3,9/4,4

3,9/4,4

3,0/4,1

3,0/4,1

3,4/4,5

3,4/3,6

2,4/3,6

2,6/3,5

3,7/5,1

3,7/4,8

4,5/7,0

• • • • •/ /• • • • •

• • • • • • • • •

• • • • •/ /• • • • •

• • /• • •/ /• • • • •

• • /• • •/ /• •

• • /• • • •

• •

• •

• •

• •

• •

CS 2159 C

59,0

• • • • • • • • • • •

• • • •

• • • • • •

/

• • • • • • •

• • • • • • •

• • • • • • • • • • • • •

(W/WH)

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων, είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις αναγραφόμενες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής, για το συγκεκριμένο μοντέλο κινητήρα, μετρηθείσα σύμφωνα με το πρώτυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής,ενδέχεται να παρουσιάσουν

απόκλιση από αυτήν την τιμη. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα, εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

15

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Α ΛΥΣΟΠΡΙΟΝΩΝ

CS 2152 C

CS 2152 CS 2152 W CS 2152 WH

CS 2159 CS 2159 W


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Όσοι από εσάς εργάζονται με θαμνοκοπτικά έχουν την ευκαιρία να καινοτομήσουν, να αυξήσουν την απόδοση του δάσους και να διατηρήσουν το τοπίο ανοιχτό. Είναι ανεξάρτητη και σκληρή δουλειά, αλλά με τον σωστό εξοπλισμό μπορείτε να έχετε τη μέγιστη απόδοση από την εργασία σας και να αισθάνεστε πάραυτα ξεκούραστοι το βράδυ. Η σειρά των θαμνοκοπτικών και χορτοκοπτικών μας περιλαμβάνει

16

μερικά από τα πλέον ισχυρά και ισορροπημένα μηχανήματα που θα βρείτε και έχουν την καλύτερη αντικραδασμική προστασία. Επιπλέον, οι εργονομικές εξαρτύσεις μας είναι γνωστές για την μεγάλη άνεση που προσφέρουν. Ένα χορτοκοπτικό ή θαμνοκοπτικό Jonsered® επομένως αποτελεί καλή επιλογή, είτε εργάζεστε επαγγελματικά είτε θέλετε απλώς να κόψετε τα χόρτα του κήπου στο σπίτι.


ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ, ΠΡΙΟΝΙΑ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ www.jonsered.gr

ΝΕΟ!

JONSERED FC 2245

Το δημοφιλέστερο θαμνοκοπτικό της Jonsered® διατίθεται πλέον με κινητήρα Clean Power™. Αυτό σημαίνει περισσότερη ισχύς στις στροφές ανά λεπτό κοπής και περίπου 20 % χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Δείτε τη σελίδα 19 ή μεταβείτε στην ιστοσελίδα www.jonsered.gr

17


ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΧΡΗΣΗ Αναζητάτε ένα θαμνοκοπτικό που θα σας επιτρέπει να εργάζεστε με ασφάλεια και αποδοτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δάσος και σε ανοικτές εκτάσεις;; Ένα μηχάνημα κατασκευασμένο για επαγγελματική χρήση, με ισχυρό, αξιόπιστο κινητήρα από τη μία και έναν αιχμηρό,

και ανθεκτικό δίσκο από την άλλη. Ένα επαγγελματικό εργαλείο το οποίο παρέχει κορυφαία εργονομία και απαιτεί ελάχιστες διακοπές λειτουργίας για συντήρηση. Εάν αυτό είναι το είδος του μηχανήματος που αναζητάτε, εδώ θα βρείτε πολλά για να επιλέξετε.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ FC 2256/W

FC 2245/W

BC 2256

BC 2145

GC 2236

BP 2053

Συνεχής καθαρισμός δασών Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων Περιστασιακός καθαρισμός δασών/κοπή θαμνών/κοπή χόρτων Περιστασιακή κοπή χόρτων από οικιακό χρήστη Θερμαινόμενες χειρολαβές και σύστημα εκκίνησης Spin Start™ διατίθενται προαιρετικά σε ορισμένα μοντέλα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 26 – 27.

18


ΙΣΧΥΡΗ ΓΩΝΙΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Η μικρή σε μέγεθος, αλλά ισχυρή γωνιακή μετάδοση κίνησης έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη ταχύτητα και ισχύ.

ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ ΑΝΤΙVIB® Ο κινητήρας, η μετάδοση κίνησης και ο εξοπλισμός κοπής είναι επαρκώς μονωμένα από τις χειρολαβές, γεγονός που συνεπάγεται πολύ χαμηλά επίπεδα κραδασμών.

ΝΕΟ!

ΝΕΟ!

JONSERED FC 2256/2256 W 53,3 cc, 3,8 hp, 2,8 kW, 9,0/9,2 kg.

JONSERED FC 2245/2245 W 45,7 cc, 3,0 hp, 2,2 kW, 8,1/8,3 kg.

JONSERED BC 2256 53,3 cc, 3,8 hp, 2,8 kW, 9,3 kg.

JONSERED BC 2145 45,0 cc, 2,7 hp, 2,0 kW, 8,2 kg.

JONSERED GC 2236 34,6 cc, 2,2 hp, 1,6 kW, 5,9 kg.

JONSERED BP 2053 49,9 cc, 2,6 hp, 1,9 kW, 11,5 kg.

19

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

CLEAN POWER™ Τεχνολογία κινητήρων η οποία παρέχει υψηλή ισχύ ακόμη και σε χαμηλότερες στροφές ανά λεπτό. Άλλα μοναδικά πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και καθαρότερες εκπομπές καυσαερίων. (Έως 20 % χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και έως 75 % χαμηλότερες εκπομπές).


ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΑΡΜΕΣ ΚΑΙ ΚΗΠΟΥΣ Χρειάζεστε ένα ευέλικτο και αξιόπιστο θαμνοκοπτικό που μπορεί να φέρει σε πέρας οποιαδήποτε εργασία;Τότε θα βρείτε αρκετές καλές επιλογές από τα ευέλικτα μηχανήματα της σειράς CC της Jonsered®. Επιπλέον, διατίθενται πλήρη με πριονωτό δίσκο,, δίσκο χορτοκοπής

και χορτοκοπτική κεφαλή με μεσινέζα.. Επίσης περιλαμβάνεται εργονομική εξάρτυση. Η σειρά CC έχει εμπλουτιστεί φέτος με δύο νέα, στιβαρά μοντέλα, τα Jonsered CC 2245 και CC 2235.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ CC 2245

Συνεχής καθαρισμός δασών Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτου Περιστασιακός καθαρισμός δασών /κοπή θαμνών/ κοπή χόρτων Περιστασιακή κοπή χόρτου από οικιακό χρήστη Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 26 – 27.

20

CC 2235

CC 2128


ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΡΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ Τα μηχανήματα CC διατίθενται πλήρη με τρείς διαφορετικούς εξοπλισμούς κοπής και εργονομική εξάρτυση.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ COMBI Ένας συνδυαστικός προφυλακτήρας προστασίας χρησιμοποιείται τόσο για τη χορτοκοπτική κεφαλή με μεσινέζα όσο και για τον χορτοκοπτικό δίσκο, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή του προφυλακτήρα.

ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΡΤΥΣΗ Η εξάρτυση Vector 3-55 έχει σχεδιαστεί εργονομικά με εξαιρετική κατανομή βάρους στους ώμους και τους γοφούς.

ΝΕΟ!

ΝΕΟ!

JONSERED CC 2245 45,7 cc, 2,8 hp, 2,1 kW, 8,3 kg.

JONSERED CC 2235 34,6 cc, 1,8 hp, 1,3 kW, 7,0 kg.

JONSERED CC 2128 28,0 cc, 1,1 hp, 0,8 kW, 4,8 kg.

21


ΕΥΧΡΗΣΤΑ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό κήπο στο σπίτι, θα χρειαστείτε ένα εύχρηστο μηχάνημα σχεδιασμένο για την εργασία που έχετε να κάνετε.Τα θαμνοκοπτικά και τα χορτοκοπτικά Jonsered® για περιστασιακή χρήση διαθέτουν αξιόπιστους κινητήρες εύκολης

εκκίνησης με σύστημα εκκίνησης Spin Start™.Τα μοντέλα 28 cc διαθέτουν επίσης καταλυτικό έλεγχο εκπομπων καυσαερίων. Επιλέξτε ένα μοντέλο με εξάρτυση εάν σχεδιάζετε να εργάζεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ BC 2235

Συνεχής καθαρισμός δασών Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων Περιστασιακός καθαρισμός δασών /κοπή θαμνών/ κοπή χόρτων Περιστασιακή κοπή χόρτου από οικιακό χρήστη Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 26 – 27.

22

BC 2128

GC 2123

GC 2128 C

GT 2128

GT 2123


ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Ο αποσπώμενος άξονας διευκολύνει τη μεταφορά και την αποθήκευση. Διατίθενται διάφορα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των φυσητήρα, καλλιεργητή, κόφτη άκρων, ψαλιδιού μπορντούρας και κονταροαλυσοπρίονου.

TAP-N-GO® Η χορτοκοπτική κεφαλή τροφοδοτείται εύκολα με νέα μεσινέζα. Η νέα μεσινέζα τροφοδοτείται χτυπώντας την κεφαλή κοπής στο έδαφος κατά τη λειτουργία.

JONSERED BC 2235 34,6 cc, 1,7 hp, 1,3 kW, 6,8 kg.

JONSERED BC 2128 28,0 cc, 1,1 hp, 0,8 kW, 4,8 kg.

JONSERED GC 2128 C 28,0 cc, 1,1 hp, 0,8 kW, 5,0 kg.

JONSERED GT 2128 28,0 cc, 1,1 hp, 0,8 kW, 4,4 kg.

JONSERED GC 2123 22,8 cc, 0,8 hp, 0,59 kW, 4,5 kg.

JONSERED GT 2123 22,8 cc, 0,8 hp, 0,59 kW, 4,2 kg.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ GC 2128 C

23

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

SPIN START™ Το σύστημα εκκινησης Spin βοηθά στην εκκίνηση του κινητήρα και μειώνει την αντίσταση της χειρολαβής της τροχαλίας εκκίνησης έως και 40 %.


ΑΞΕΣΟΥΑΡ/ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ, ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ

2. ΕΞΑΡΤΥΣΗ VECTOR 2-55

Η Jonsered® προσφέρει μια εκτεταμένη γκάμα εξοπλισμού, ρουχισμού και αξεσουάρ/εξαρτημάτων για θαμνοκοπτικά και χορτοκοπτικά. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ/εξαρτήματα Jonsered για να ξέρετε ότι έχετε τα σωστά προϊόντα. Όλα τα μηχανήματά μας έχουν ελεγχθεί και έχουν εγκριθεί μεμονωμένα με τα εξαρτήματα και αξεσουάρ που προτείνονται, από εμάς και από ανεξάρτητα ινστιτούτα ελέγχου για έγκριση CE.   Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα εξοπλίσετε τα θαμνοκοπτικά και τα χορτοκοπτικά μας για τις διάφορες εργασίες και τον τύπο του εξοπλισμού κοπής που ταιριάζει στο μηχάνημά σας διατίθενται στο τοπικό κατάστημα της Jonsered ή στην ιστοσελίδα μας (www.jonsered.gr).   Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ρουχισμό, τα εργαλεία και τα εξαρτήματα και αξεσουάρ μας, ανατρέξτε στη σελίδα 64 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.jonsered.gr.

Εξάρτυση θαμνοκοπτικού καθαρισμού δασών για τα Jonsered BC 2235 και CC 2235. Με μεγάλη επιφάνεια υποστήριξης στη σπονδυλική στήλη, μαξιλαράκι γοφού που ανακουφίζει από το βάρος και ιμάντες γρήγορης ρύθμισης. 537 27 58-02

1. ΕΞΑΡΤΥΣΗ VECTOR 3-55

Οι φαρδείς ιμάντες ώμου εξασφαλίζουν άριστη κατανομή βάρους. Η εξάρτυση είναι εύκολη στη ρύθμιση, με αντικραδασμικό μαξιλαράκι γοφού και κινητό εξάρτημα πρόσδεσης. Κατάλληλη για εργασία με μεγαλύτερα θαμνοκοπτικά, όπως τα Jonsered FC 2245, FC 2256, BC 2256 και CC 2245. 537 27 58-01

24

Εξάρτυση με μεγάλη επιφάνεια υποστήριξης στη σπονδυλική στήλη και αντικραδασμικό μαξιλαράκι γοφού που ανακουφίζει από το βάρος. Ιμάντες γρήγορης ρύθμισης. 537 27 58-01 3. ΕΞΑΡΤΥΣΗ VECTOR 2-35

4. ΔΙΣΚΟΙ

Δίσκοι Opti. Δίσκοι Scarlett. Χορτοκοπτικός δίσκος τριών δοντιών. Χορτοκοπτικός δίσκος τεσσάρων δοντιών με μικρό σώμα. Χορτοκοπτικός δίσκος τεσσάρων δοντιών με πλατύ σώμα. Χορτοκοπτικός δίσκος με οκτώ δόντια για κοπή πυκνού χόρτου. Χορτοκοπτικός δίσκος Polytrim. 5. ΟΔΗΓΟΣ ΑΚΟΝΙΣΜΑΤΟΣ 6. ΚΑΠΑΚΙΑ/ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 7. ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣ

Χορτοκοπτικές κεφαλές με χειροκίνητη τροφοδότηση μεσινέζας για μηχανήματα 25–55 cc: Trimmy S II, Trimmy H II, S35. Χορτοκοπτικές κεφαλές με ημιαυτόματη τροφοδότηση μεσινέζας για μηχανήματα 20–55 cc: Tap-n-Go® 25 C, Tap-n-Go 25, Tap-n-Go 35, Tap-n-Go 35 Spin, Tap-n-Go 45 Spin, Tap-n-Go 55 Spin. Χορτοκοπτικές κεφαλές με πλήρως αυτόματη τροφοδότηση μεσινέζας για μηχανήματα 25–55 cc: Auto 55, Auto 32.


8. Χ ΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣ FIX 35 ΚΑΙ FIX 55

Εύχρηστες χορτοκοπτικές κεφαλές με γρήγορη και εύκολη τροφοδότηση με έτοιμες για χρήση μεσινέζες. Λειτουργεί με πολλούς διαφορετικούς τύπους μεσινέζας και σε διαφορετικούς τύπους βλάστησης. 9. ΜΕΣΙΝΕΖΑ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΥ

Στρογγυλή μεσινέζα χορτοκοπτικού. Αθόρυβη μεσινέζα χορτοκοπτικού Silent. Αθόρυβη μεσινέζα χορτοκοπτικού Silent Duo. Σταθερή μεσινέζα (Fix Line). 10. ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Άνετο πουκάμισο, ιδανικό για δασικές και κηπευτικές εργασίες ή ως ένδυση για τον ελεύθερο χρόνο. 100 % βαμβάκι. 11. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ανθεκτικό και άνετο παντελόνι εργασίας κατασκευασμένο από 65 % πολυεστέρα και 35 % βαμβάκι, με υδαταπωθητικό υλικό στο μπροστινό μέρος του ποδιού μέχρι το γόνατο.Τσέπες μπροστά, πίσω και στο αριστερό πόδι και τσέπες για επιγονατίδες. Ιδανικό για χορτοκοπή και άλλες υπαίθριες εργασίες.

14. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟ

Ελαφριές. Μαλακή, επένδυση με μαξιλαράκι στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη κατά περίπου 20 % πίεση εφαρμογής. Πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1. 15. ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ/ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ 16. Ν ΕΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT

Πλήρες με την σήτα προστασίας Max Sight για μόλις 20 % μείωση του φωτός, με γείσο, ωτοασπίδες και προστατευτικό αυχένα. Φωσφορίζον κόκκινο. Η επένδυση ρυθμίζεται κάθετα και πλευρικά. 17. ΓΑΝΤΙΑ SPANDEX ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ

Ύφασμα στη ράχη του χεριού, μαλακό κατσικίσιο δέρμα στην παλάμη για καλό κράτημα. 18. ΔΟΧΕΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕ ΣΤΟΜΙΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ

Χωρητικότητα: 6 λίτρα. Στόμιο πλήρωσης με προστασία από υπερπλήρωση. Εγκεκριμένο κατά UN.

12. ΤΖΑΚΕΤ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Τζάκετ παντός καιρού από ύφασμα υδαταπωθητικό που προσφέρει έναν βαθμό αερισμού. 13. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ PERSPEX

Οι ωτοασπίδες ρυθμίζονται κάθετα και πλευρικά. Υδαταπωθητικό υφασμάτινο προστατευτικό μεταξύ σήτας προστασίας και κεφαλόδεσμου.

25


FC 2256

FC 2256 W

FC 2245

FC 2245 W

BC 2256

BC 2145

GC 2236

Κυβισμός, cc

53,3

53,3

45,7

45,7

53,3

45,0

34,6

Ισχύς, kW/hp

2,8/3,8

2,8/3,8

2,2/3,0

2,2/3,0

2,8/3,8

2,0/2,7

1,6/2,2

Βάρος (χωρίς εξοπλισμό κοπής), kg

9,0

9,2

8,1

8,3

9,3

8,2

5,9

Δοχείο καυσίμου, λίτρα

1,1

1,1

0,9

0,9

1,1

0,9

0,6

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) **

103

103

98

99

102

98

97

Εγγυημένη στάθμη ηχητικής ισχύος, LWA dB(A)

117

117

114

114

120

114

116

Επίπεδο κραδασμών (ahv, eq) αριστερή/δεξιά χειρολαβή, m/s2***

2,1/2,3

2,1/2,3

3,0/3,4

2,6/3,1

1,4/1,4

3,0/3,1

3,4/4,4

• • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • •

• • • •

• • •

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Συνεχής καθαρισμός δασών Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων Περιστασιακός καθαρισμός δασών / κοπή θαμνών/κοπή χόρτων Περιστστασιακή κοπή χόρτων από οικιακό χρήστη

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ulticor® Γωνιακή μετάδοση κίνησης Έκκεντρες χειρολαβές κατά 7 μοίρες Θερμαινόμενες χειρολαβές Σύστημα εκκίνησης Spin Start™ Κινητήρας Clean Power™ Διαιρούμενος άξονας Απόσβεση κραδασμών Antivib® Διακόπτης σβησίματος αυτόματης επαναφοράς Συνδιαστικός προφυλακτήρας Combi Αντλία καυσίμου Εξάρτυση Vector 3-55 Εξάρτυση Vector 2-35 Τυπική διπλή εξάρτυση Τυπική μονή εξάρτυση Τύπος εξοπλισμού κοπής που περιλαμβάνεται

* Με χειρολαβή J. ** Η ισοδύναμη στάθμη ηχητικής πίεσης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22868, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες ηχητικής πίεσης σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας. Η τυπική απόκλιση της ισοδύναμης στάθμης ηχητικής πίεσης είναι μια τυπική απόκλιση της τάξης του 1 dB(A).

26

• • • •

• • • • •

*** Η ισοδύναμη στάθμη δονήσεων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22867, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες δονήσεων σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας. Τα εμφανιζόμενα δεδομένα ισοδύναμης στάθμης δονήσεων παρουσιάζουν τυπική απόκλιση της τάξης του 1 m/δευτ.²

*


CC 2245

CC 2235

CC 2128

BC 2235

BC 2128

GC 2123

GC 2128 C

GT 2128

GT 2123

49,9

45,7

34,6

28,0

34,6

28,0

22,8

28,0

28,0

22,8

1,9/2,6

2,1/2,8

1,3/1,7

0,8/1,1

1,3/1,8

0,8/1,1

0,59/0,8

0,8/1,1

0,8/1,1

0,59/0,8

11,5

8,3

7,0

4,8

6,8

4,8

4,6

5,0

4,4

4,2

1,0

0,9

0,6

0,4

0,6

0,4

0,55

0,4

0,4

0,55

83

101

98

98

95

98

93

97

97

97

109

116

116

114

113

114

112

114

114

113

2,1/2,0

2,2/2,6

1,9/2,3

3,5/3,1

4,0/4,0

3,5/3,1

2,1/4,9

4,8/6,4

4,8/6,4

5,1/5,1

• • • • • • • • •

• •

• • •

• • • •

• • •

• • •

• •

• •

• • •

• • •

• • •

• • • • • •

• •

• • •

• • • • • •

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων, είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις αναγραφόμενες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής, για το συγκεκριμένο μοντέλο κινητήρα, μετρηθείσα σύμφωνα με το πρώτυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής,ενδέχεται να παρουσιάσουν

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΩΝ, ΠΡΙΟΝΙΩΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΩΝ

BP 2053

*

απόκλιση από αυτήν την τιμη. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα, εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

27


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Χρειάζεστε ένα ομαλό και ευέλικτο εποχούμενο χλοοκοπτικό που να κάνει τις κηπουρικές εργασίες πραγματική ευχαρίστηση; Αναζητάτε εκείνη την αίσθηση ποιότητας, συνδυασμένη με άνεση και οδηγική ευχαρίστηση, πέρα από τα συνηθισμένα; Τότε δεν χρειάζεται να ψάξετε περισσότερο, καθώς δύσκολα θα βρείτε καλύτερο μηχάνημα από ένα Frontrider της Jonsered®. Πίσω από το τιμόνι ενός

28

Frontrider, είναι το ίδιο εύκολο και ευχάριστο να καθαρίσετε το χιόνι μπροστά από την είσοδό σας το χειμώνα, όσο και να διατηρήσετε τον χλοοτάπητά σας περιποιημένο, το καλοκαίρι. Με τα σωστά εξαρτήματα μπορείτε επίσης να λιπαίνετε και να σκορπίζετε άμμο ή αλάτι, με την ίδια ευκολία. Και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη!


FRONTRIDER www.jonsered.gr

ΝΕΟ!

JONSERED FR 2213 RA

Ευέλικτο και στιβαρό Frontrider με πλαίσιο κοπής οπίσθιας εκτόξευσης 94 cm. Ιδανικό για εύκολο χειρισμό σε περιοχές, με πιό παχύ και ψηλό χλοοτάπητα. Δείτε τη σελίδα 33. 29


ΜΕΓΑΛΑ FRONTRIDER ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ Θέλετε να διαχειριστείτε μεγάλες, ανώμαλες επιφάνειες ή επιφάνειες που παρουσιάζουν κλίση;Τα μεγαλύτερα Frontrider της Jonsered®, είναι ισχυρά και ευέλικτα μηχανήματα, για χρήση όλο τον χρόνο, σχεδιασμένα για μεγάλες, απαιτητικές επιφάνειες, χάρη στην κίνηση

4 × 4 και την εκτενή σειρά εξαρτημάτων. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των μεγαλύτερων πλαισίων κοπής μας, 103 ή 112 cm, για πραγματικά αποτελεσματικό κούρεμα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ FR 2216 FA2 4 x 4

FR 2216 FA2

FR 2218 FA 4 x 4

FR 2216 FA

Μεγαλύτερες, απαιτητικές εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Μεγαλύτερες εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Οικιακοί μεγαλύτεροι κήποι, συχνή γενική χρήσ, για όλο τον χρόνο Ιδιωτικοί κήποι, με ελαφριά χρήση κατά την καλοκαιρινή περίοδο Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 38–39.

30

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 39.


ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ Στα μοντέλα FA, μπορούν να προσαρτηθούν εξαρτήματα όπως, η εκχιονιστική λεπίδα, το εκχιονιστικό, ο καταστροφέας και η περιστρε­ φόμενη σκούπα, για ευελιξία όλο τον χρόνο. Όλα τα εμπρόσθια εξαρτήματα, χρησιμοποιούν τον ίδιο σύνδεσμο γρήγορης απελευθέρωσης με τα πλαίσια κοπής.

ΘΕΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Το πλαίσιο κοπής ανασηκώνεται πολύ εύκολα στη θέση συντήρησης, για εύκολο καθαρισμό και συντήρηση.

JONSERED FR 2216 FA2 4 x 4 B&S Vanguard V-Twin OHV (9,1 kW*), αυτόματη μετάδοση 4×4, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103 – 112 cm.

JONSERED FR 2216 FA2 B&S Vanguard V-Twin OHV (9,1 kW*), αυτόματη μετάδοση, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103 – 112 cm.

JONSERED FR 2218 FA 4 x 4 Πακέτο προστασίας B&S/Jonsered OHV (9,7 kW*), ­αυτόματη μετάδοση 4×4, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103–112 cm.

JONSERED FR 2216 FA B&S PowerBuilt OHV AVS (9,8 kW*), αυτόματη μετάδοση, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103 – 112 cm.

31

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΡΘΡΩΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Η αρθρωτή διεύθυνση παρέχει εξαιρετική ευελιξία και διευκολύνει την οδήγηση γύρω από εμπόδια, όπως δέντρα και θάμνους.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ FRONTRIDER ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ Ψάχνετε για έναν αποτελεσματικό και διασκεδαστικό στον τρόπο χρήσης του, εποχούμενο χλοοκοπτικό; Σε αυτήν την περίπτωση έχετε μεγάλη γκάμα επιλογών στη διάθεσή σας, από τη σειρά μεσαίων μοντέλων Frontrider. Είτε έχετε να διαχειριστείτε έναν κήπο είτε μια μεγαλύτερη έκταση με χλοοτάπητα, έχετε τόσο το όφελος, όσο και την ευχαρίστηση, από την αποτελεσματική τεχνική κοπής, που προσφέρουν, το εμπρόσθιο

πλαίσιο κοπής και η αρθρωτή διεύθυνση. Μεταξύ των νέων μοντέλων αυτής της χρονιάς, θα βρείτε δύο μικρού μεγέθους μηχανήματα, τα FR 2311 M και FR 2312 MA, τα οποία διαθέτουν ένα αποδοτικό πλαίσιο κοπής πλάτους 85 cm, με λειτουργία κοπής σε χορτολίπασμα. Εξαιρετική επιλογή εάν έχετε κουραστεί να βαδίζετε πίσω από το χλοοκοπτικό σας και είστε έτοιμοι να πάρετε τη θέση του οδηγού.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ FR 2215 MA 4 x 4

FR 2215 MA

FR 2213 RA

FR 2312 MA

FR 2311 M

Μεγαλύτερες, απαιτητικές εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Μεγαλύτερες εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Μεγαλύτεροι ιδιωτικοί κήποι, με συχνή χρήση, όλο τον χρόνο Ιδιωτικοί κήποι, με ελαφριά χρήση κατά την καλοκαιρινή περίοδο.σεζόν Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 38–39.

32

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 39.


ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ Η αυτόματη μετάδοση με πεντάλ, κάνει το κούρεμα πιο αποδοτικό, άνετο και ευχάριστο.

ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ Όλα τα χειριστήρια είναι εύκολα προσβάσιμα από τη θέση του οδηγού. Οι λεπίδες ενεργο­ ποιούνται αυτόματα, όταν κατεβάζετε το πλαίσιο κοπής.

ΝΕΟ!

JONSERED FR 2215 MA 4 x 4 B&S PowerBuilt OHV AVS (9,6 kW*), αυτόματη μετάδοση 4 × 4, πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 94 cm.

ΝΕΟ!

JONSERED FR 2312 MA B&S PowerBuilt (7,0 kW*), αυτόματη μετάδοση, πλαίσιο κοπής σε χορτολίπασμα, πλάτος κοπής 85 cm.

ΝΕΟ!

JONSERED FR 2215 MA B&S PowerBuilt OHV AVS (9,6 kW*), αυτόματη μετάδοση, πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 94 cm.

ΝΕΟ!

JONSERED FR 2213 RA B&S PowerBuilt OHV AVS (6,7 kW*), αυτόματη μετάδοση, πλαίσιο κοπής οπίσθιας εκτόξευσης, πλάτος κοπής 94 cm.

ΝΕΟ!

JONSERED FR 2311 M B&S PowerBuilt (6,8 kW*), 5 ταχύτητες εμπρός/ 1 όπισθεν, πλαίσιο κοπής σε χορτολίπασμα, πλάτος κοπής 85 cm.

33

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΟΠΗΣ Με το εμπρόσθιο πλαίσιο κοπής έχετε εξαιρετικό έλεγχο του κουρέματος. Μπορείτε εύκολα να κουρέψετε τις άκρες του χλοοτάπητα, όπως και να φτάσετε σε γωνίες και κάτω από θάμνους.


ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ FRONTRIDER ΣΑΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Χρειάζεστε ένα εποχούμενο χορτοκοπτικό που μπορεί να κάνει περισσότερα από το απλό κούρεμα του γρασιδιού;Τότε κάνατε τη σωστή κίνηση, επιλέγοντας ένα Frontrider της Jonsered®. Η πλήρης σειρά εξαρτημάτων της Jonsered, σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το Frontrider για τις περισσότερες εργασίες ενός μεγάλου κήπου. Ανεξαρτήτως εποχής!   Το πλαίσιο κοπής, στα μεγαλύτερα Frontrider της Jonsered (μοντέλα FA), διαθέτει έναν σύνδεσμο γρήγορης απελευθέρωσης, που διευκολύνει πολύ την αλλαγή σε εμπρόσθια εξαρτήματα όπως, η περιστρεφόμενη σκούπα, η εκχιονιστική λεπίδα, το εκχιονιστικό ή ο καταστροφέας.

1. ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΣΚΟΥΠΑ*

Ελαφριά και ανθεκτική περιστρεφόμενη σκούπα, που καθαρίζει, γρήγορα και αποτελεσματικά, άμμο, χαλίκι, φύλλα και λεπτά στρώματα χιονιού, ακόμη και σε δυσπρόσιτα σημεία, κοντά σε τοίχους, προσόψεις κ.λ.π. Πλάτος εργασίας 90 cm. Προαιρετικό προστατευτικό ψεκασμού. Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 62-01 2. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ

Αξιόπιστος καταστροφέας, για δύσκολες επιφάνειες με ψηλό γρασίδι και χαμηλούς θάμνους. Πλάτος κοπής 85 cm. Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 61-01 3. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΠΙΔΑ*

* Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του Frontrider μαζί με το εξάρτημα (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 10°.

34

Για τον αποδοτικό καθαρισμό του χιονιού από δρόμους και μονοπάτια. Πρέπει να χρησιμοποιείται με αντίβαρο και αντιολισθητικές αλυσίδες (όχι σε μοντέλα 4×4). Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 59-01 Μοντέλα FR (R/RA/M/MA), 966 97 87-01 Μοντέλο FR (MA 4×4), 965 07 09-01


4. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΩΝ*

Εξαιρετικά αποδοτικό εκχιονιστικό δύο σταδίων, με πλάτος εργασίας 107 cm. Το εκχιονιστικό διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων και ελαφριά κατασκευή που καθιστά εύκολη τη σύνδεσή του. Ο σωλήνας εκτόξευσης περιστρέφεται κατά 210°. Πρέπει να χρησιμοποιείται με αντίβαρο και αντιολισθητικές αλυσίδες (όχι σε μοντέλα 4×4). Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 60-01

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 8. ΤΡΕΪΛΕΡ*

Όλα τα μοντέλα εκτός από 4×4 531 01 16-37 (καρφιά) Όλα τα μοντέλα εκτός από 4×4 535 41 47-07 (τετράγωνα)

Ευρύχωρα τρέιλερ, με αναδιπλούμενη πίσω πόρτα, για εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση. Το μοντέλο Profi είναι ανακλινόμενο. Τρέιλερ Profi, 531 01 77-72 Τρέιλερ 275, 501 00 82-02 Τρέιλερ Promo, 504 79 54-01

6. ΑΝΤΙΒΑΡΑ ΤΡΟΧΩΝ, ΠΙΣΩ/ΖΕΥΓΟΣ

9. ΣΚΟΥΠΑ / ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

5. ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

953 51 59-01 7. ΑΝΤΙΒΑΡΟ

Για καλύτερο κράτημα και πιο ασφαλή οδήγηση. Τοποθετείται στο πίσω μέρος, βάρος 16 kg. Σειρά FR (όχι 4×4), 953 53 49-02

Για την αποδοτική συλλογή των υπολειμμάτων. Αδειάζει εύκολα από τη θέση του οδηγού. Υψηλής ταχύτητας 81 cm, 965 87 05-01 Υψηλής ταχύτητας 107 cm, 966 71 10-01

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Η έγκριση CE ισχύει μόνο εφόσον χρησιμοποιούνται τα παραπάνω γνήσια εξαρτήματα της Jonsered®, ακολουθούνται οι συνοδευτικές οδηγίες χρήσης και χρησιμοποιούνται μόνο γνήσια ανταλλακτικά της Jonsered με τα εποχούμενα χλοοκοπτικά της Jonsered.

35


ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 1. ΣΒΑΡΝΑ ΧΑΛΙΚΙΩΝ*

Στιβαρή σβάρνα χαλικιών, με ελαστικούς τροχούς και ρυθμιζόμενο βάθος εργασίας. Περιστρεφόμενα δόντια τα οποία διπλώνουν όταν η σβάρνα κινείται προς τα πίσω. 953 51 24-01 2. ΕΚΡΙΖΩΤΗΣ ΒΡΥΩΝ*

Δυνατός και στιβαρός εκριζωτής, για αποδοτική απομάκρυνση των βρύων. Αντοχή έως 32 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. 954 12 00-43 3. ΑΡΑΙΩΤΗΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ*

Ανοίγει τρύπες στο χώμα ώστε να είναι δυνατή η απορρόφηση αέρα, νερού και λιπάσματος. Αντοχή έως 45 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. Πλάτος εργασίας 102 cm. 964 99 57-03

36

4. ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΣ*

Εύχρηστος διασκορπιστής, με εύκολα ρυθμιζόμενη ροή, για αποδοτική διασκόρπιση λιπάσματος και αλατιού. Μεγάλος διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 75 kg. Πλάτος διασκόρπισης 3 – 3,6 m. 954 12 00-42 Μικρός διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 30 kg. Πλάτος διασκόρπισης 1,2 – 2,4 μ. 954 12 00-46 5. ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ*

Τοποθετήστε τον κύλινδρο ισοπέδωσης στο εποχούμενο χλοοκοπτικό και γεμίστε τον με νερό ή άμμο. Χρησιμοποιήστε τον κύλινδρο για την ισοπέδωση ανώμαλου εδάφους, ή για πάτημα πρόσφατα φυτεμένων σπόρων. Βάρος με νερό 182 kg. 965 89 94-01


ΒΟΛΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ FRONTRIDER ΣΑΣ 6. ΚΑΛΥΜΜΑ

Πρακτική αποθήκευση για το Frontrider σας. Κάλυμμα για προστασία από τη βροχή, κατασκευασμένο από αδιάβροχο νάιλον. Ρυθμιζόμενο κορδόνι, που σφίγγει στο κάτω μέρος, καθώς και οπές αερισμού. 504 98 13-70

8. ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟ

Ελαφριές. Μαλακή, παραγεμισμένη επένδυση στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη πίεση εφαρμογής κατά περίπου 20 %. Πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1. 9. ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ

Φαρδύς κεφαλόδεσμος με καλή εφαρμογή. Πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1.

7. ΡΑΜΠΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ

Πρακτική ράμπα, από αλουμίνιο ανθεκτικό στο αλμυρό νερό. Η ράμπα διαθέτει αποτελεσματική, αντιολισθητική προστασία, που διασφαλίζει καλό κράτημα, για διάφορους τύπους ελαστικών. Κατάλληλη για τρέιλερ με ύψος έως και 700 mm και μέγιστο φορτίο έως 1000 kg. Ευθεία ράμπα 1,5 m, 505 69 90-40 έως 450 kg Ευθεία ράμπα 1,5 m, 505 69 90-44 έως 1000 kg Ευθεία ράμπα 2,0 m, 505 69 90-42 έως 450 kg Ευθεία ράμπα 2,0 m, 505 69 90-45 έως 1000 kg

Να χρησιμοποιείτε πάντοτε γνήσια, δοκιμασμένα και εγκεκριμένα ανταλλακτικά και εξαρτήματα της Jonsered®. Έτσι θα ξέρετε ότι αγοράζετε προϊόντα σχεδιασμένα για τα χλοοκοπτικά της Jonsered. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εξαρτήματα που ταιριάζουν με το εποχούμενο χλοοκοπτικό σας Jonsered, στην ιστοσελίδα μας (www.jonsered.gr), ή στο τοπικό κατάστημα της Jonsered. *Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του Frontrider μαζί με το εξάρτημα (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 10°.

37


FR 2216 FA2 4 x 4

FR 2216 FA2

FR 2218 FA 4 x 4

FR 2216 FA

Κινητήρας

Briggs & Stratton Vanguard V-Twin OHV

Briggs & Stratton Vanguard V-Twin OHV

Jonsered από τη Briggs & Stratton Πακέτο προστασίας OHV

Briggs & Stratton PowerBuilt OHV AVS

Ισχύς, kW @ σ.α.λ.

9,1/2900

9,1/2900

9,7/2900

9,8/2900

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου, λίτρα

10

10

10

10

Τύπος μετάδοσης

Αυτόματη

Αυτόματη

Αυτόματη

Αυτόματη

Πλάτος κοπής, cm

103 – 112

103 – 112

103 – 112

103 – 112

Άκοπος κύκλος, cm

30

30

30

30

Ύψος κοπής, cm ελάχ.–μέγ.

40 – 90

40 – 90

40 – 90

40 – 90

Ταχύτητα εμπρός, km/ώρα ελάχ.–μέγ.

0 – 9

0 – 9

0 – 9

0 – 9

Βάρος, kg

256*

235*

245*

224*

• • • • • • •

• • • • • •

• • • • • • •

• • • • • •

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Μεγαλύτερες, απαιτητικές εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Μεγαλύτερες εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο Μεγαλύτεροι ιδιωτικοί κήποι, με συχνή χρήση, όλο τον χρόνο Ιδιωτικοί κήποι, με ελαφριά χρήση κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αρθρωτή διεύθυνση Εμπρόσθιο πλαίσιο κοπής Αυτόματη μετάδοση Πλαίσιο σύνδεσης 4×4 Θέση συντήρησης Περιστρεφόμενος πίσω άξονας

* Εκτός του πλαισίου κοπής.

38


FR 2215 MA

FR 2213 RA

Briggs & Stratton PowerBuilt OHV AVS

Briggs & Stratton PowerBuilt OHV AVS

Briggs & Stratton PowerBuilt OHV AVS

Briggs & Stratton PowerBuilt

Briggs & Stratton PowerBuilt

9,6/2900

9,6/2900

6,7/3000

7,0/3000

6,8/3000

10

10

10

2,8

2,8

Αυτόματη

Αυτόματη

Αυτόματη

Αυτόματη

Χειροκίνητη (5+1)

94

94

94

85

85

30

30

30

30

30

30 – 80

30 – 80

30 – 80

25 – 70

25 – 70

0 – 9

0 – 9

0 – 9

0 – 7

0 – 7

254*

235*

225*

160*

165*

• • • • • •

• • •

• • •

• • •

• •

• •

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται να

FR 2312 MA

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ FRONTRIDER

FR 2215 MA 4 x 4

FR 2311 M

παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

39


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα τρακτέρ κήπου από τη Jonsered®, πιθανότατα ανήκετε στους ανθρώπους που θέλουν πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση. Αυτούς που βλέπουν ευκαιρίες, εκεί που οι άλλοι βλέπουν προβλήματα. Και που χαίρονται να επιλέγουν την πιο κομψή λύση, ώστε να καλύπτουν κάθε πιθανή ανάγκη. Όποιο τρακτέρ κήπου Jonsered και αν επιλέξετε, δεν θα αποκτήσετε

40

απλώς, ένα από τα πλέον στιλάτα και οικονομικά εποχούμενα χλοοκοπτικά της αγοράς, αλλά και έναν ευέλικτο εργάτη, από τον οποίο θα επωφελείστε και θα απολαμβάνετε, όλο τον χρόνο. Χάρη στην πλήρη σειρά έξυπνων και αυθεντικών εξαρτημάτων, για όλες τις κηπουρικές εργασίες, μπορείτε να μετατρέψετε το τρακτέρ κήπου σας, σε ένα πολυχρηστικό μηχάνημα.


ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ www.jonsered.gr

ΝΕΟ!

JONSERED LT 2316 CMA2

Ένα εύκολο στην οδήγηση και άνετο τρακτέρ, με δικύλινδρο κινητήρα και αυτόματη μετάδοση με πεντάλ. Ο ενσωματωμένος συλλέκτης εγγυάται περιποιημένο αποτέλεσμα. Δείτε τη σελίδα 43.

41


ΙΣΧΥΡΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ Εάν έχετε μεγάλο κήπο που χρειάζεται συντήρηση, είναι καλό να έχετε ένα στιβαρό τρακτέρ Jonsered® στο γκαράζ.Τα μεγαλύτερα μοντέλα μας, είναι ισχυρά και αποδοτικά μηχανήματα, με αυτόματη

μετάδοση και μεγάλο, αποδοτικό, πλαίσιο κοπής. Εάν επιλέξετε μοντέλο με ενσωματωμένο συλλέκτη, η συλλογή κομμένου γρασιδιού, κλαδιών, φύλλων και άλλων υπολειμμάτων, θα είναι ευκολότερη.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ LT 2223 A2

LT 2216 A2

LT 2218 A

LT 2223 CMA2

LT 2218 CMA2

LT 2316 CMA2

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτερες ιδιωτικές εκτάσεις Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – ιδιωτικές εκτάσεις Χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτεροι κήποι Γενική χρήση το καλοκαίρι – μεγαλύτεροι κήποι Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 50 – 51.

42

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 51.


ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ Εύκολος έλεγχος ταχύτητας και διεύθυνσης. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν μετάδοση με μοχλό, ενώ άλλα διαθέτουν άνετα πεντάλ, για οδήγηση μπροστά και όπισθεν.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ Το τρακτέρ σας μπορεί να δεχθεί αρκετά εξαρτήματα, για ευελιξία όλο τον χρόνο, όπως τρέιλερ, περιστρεφόμενη σκούπα, εκχιονιστικό, εκριζωτή βρύων και άλλα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΟΠΗΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ Τα τρακτέρ CMA2 προσφέρουν ένα νέο χαρακτηριστικό ρύθμισης κοπής, από τη θέση του οδηγού, που επιτρέπει τη μετάβαση από συλλογή σε κοπή χορτολιπάσματος, χωρίς να αφήσετε τη θέση του οδηγού. Απλώς χρησιμοποιήστε τον κεντρικό μηχανισμό ενεργοποίησης στον κάτω πίνακα οργάνων.

JONSERED LT 2223 A2 Jonsered V-Twin από την B&S (12,3 kW*), αυτόματη μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 122 cm.

JONSERED LT 2216 A2 Jonsered V-Twin από την B&S (10,8 kW*), αυτόματη μετάδοση, πλάτος κοπής 107 cm.

JONSERED LT 2218 A Jonsered από την B&S (8,7 kW*), αυτόματη μετάδοση, πλάτος κοπής 107 cm.

ΝΕΟ!

JONSERED LT 2223 CMA2 Jonsered V-Twin από την B&S (12,3 kW*), αυτόματη μετάδοση, πλάτος κοπής 107 cm.

JONSERED LT 2218 CMA2 Jonsered V-Twin από την B&S (10,4 kW*), αυτόματη μετάδοση, πλάτος κοπής 107 cm.

JONSERED LT 2316 CMA2 Jonsered V-Twin από την B&S (10,8 kW*), αυτόματη μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 97 cm.

43


ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ Με ένα καλά εξοπλισμένο τρακτέρ Jonsered®, μπορείτε πάντα να συνδυάζετε τη δουλειά με τη διασκέδαση, όταν εργάζεστε στον κήπο, οποιαδήποτε εποχή.Το γεγονός ότι, το όμορφο κόκκινο χρώμα του, σας επιτρέπει να μείνετε για λίγο, μετά το κούρεμα, για να το θαυμάσετε, δεν είναι και κάτι άσχημο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα τρακτέρ, είτε

με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης, είτε με ενσωματωμένο συλλέκτη. Και χάρη στα φετινά νέα μοντέλα, τα Jonsered LT 2316 CM και LT 2317 CMA, η επιλογή από τη σειρά μεσαίων μοντέλων, έχει γίνει καλύτερη και πιο στιλάτη από ποτέ!

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ LT 2217 A

LT 2216

LT 2213 A/LT 2213

LT 2317 CMA

LT 2316 CM

LT 2213 CA/LT 2213 C

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτερες οικιακές εκτάσεις Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – οικιακές εκτάσεις Χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτεροι κήποι Γενική χρήση το καλοκαίρι – μεγαλύτεροι κήποι Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 50 – 51.

44

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 51.


ΑΝΕΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΔΗΓΟΥ Το πλαίσιο με σκαλοπάτι διευκολύνει την επιβίβαση και αποβίβαση από το τρακτέρ. Επίσης, όλα τα χειριστήρια είναι εύκολα προσβάσιμα από τη ρυθμιζόμενη θέση του οδηγού.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ ΝΕΡΟΥ Διευκολύνει τον καθαρισμό του πλαισίου κοπής και τη διατήρηση του τρακτέρ σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό. Ένα καθαρό πλαίσιο παρέχει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα κοπής.

JONSERED LT 2217 A Jonsered από την B&S (8,6 kW*), αυτόματη μετάδοση, πλάτος κοπής 97 cm.

ΝΕΟ!

JONSERED LT 2317 CMA Jonsered από την B&S (8,6 kW*), αυτόματη μετάδοση, πλάτος κοπής 97 cm.

JONSERED LT 2216 Jonsered από την B&S (8,6 kW*), 6 ταχύτητες εμπρός/ 1 όπισθεν, πλάτος κοπής 97 cm.

JONSERED LT 2213 A/LT 2213 B&S IC (6,4 kW*). Αυτόματη μετάδοση με πεντάλ/Χειροκίνητη 6 ταχύτητες εμπρός + 1 όπισθεν. Πλάτος κοπής 77 cm.

ΝΕΟ!

JONSERED LT 2316 CM Jonsered από την B&S (8,6 kW*), 6 ταχύτητες εμπρός/ 1 όπισθεν, πλάτος κοπής 97 cm.

JONSERED LT 2213 CA/LT 2213 C B&S IC (6,4 kW*). Αυτόματη μετάδοση με πεντάλ/Χειροκίνητη 6 ταχύτητες εμπρός + 1 όπισθεν. Πλάτος κοπής 77 cm.

45

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ Όλα τα τρακτέρ μας μπορούν να εξοπλιστούν με εξαρτήματα για αρκετά συστήματα κοπής. Προσθέστε έναν συλλέκτη, ή ένα κιτ κοπής χορτολιπάσματος, στα τρακτέρ με πλευρική εκτόξευση, ή μια τάπα κοπής χορτολιπάσματος, ή έναν εκτροπέα, στα τρακτέρ συλλογής και θα έχετε τέλεια αποτελέσματα κοπής σε κάθε περίπτωση.


ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Χρειάζεται να μεταφέρετε χώμα, σάκους με λίπασμα, φυτά και εξοπλισμό; Μήπως μερικές φορές χρειάζεται να μεταφέρετε έναν σωρό ξύλα; Μήπως συνηθίζετε να αερίζετε τον χλοοτάπητα, να εκριζώνετε τα βρύα, να σπέρνετε νέο γρασίδι ή να τακτοποιείτε τις χαλικόστρωτες περιοχές που και που; Εδώ θα βρείτε εξαρτήματα τα οποία θα βοηθήσουν εσάς και το τρακτέρ Jonsered® σας να δημιουργήσετε την τέλεια ομάδα για τη δουλειά. 1. ΤΡΕΪΛΕΡ*

Ευρύχωρα τρέϊλερ με αναδιπλούμενη πίσω πόρτα για εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση. Το μοντέλο Profi είναι ανακλινόμενο. Τρέιλερ Profi, 531 01 77-72 Τρέιλερ 275, 501 00 82-02 Τρέιλερ Promo, 504 79 54-01 2. ΣΚΟΥΠΑ*

Περιστρεφόμενη σκούπα για το σκούπισμα φύλλων, χιονιού, κ.λπ. Ρυθμιζόμενοι τροχοί στήριξης. Δυνατότητα κλίσης 20° προς οποιαδήποτε πλευρά. Πλάτος εργασίας 100 cm. Τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης για τα μοντέλα έως και το 2006 και για όλα τα τρακτέρ της σειράς CM. 953 51 61-01 Τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης για τα μοντέλα από το 2007 και μετά (εκτός της σειράς LT 2213). 544 92 16-01

46

3. ΣΒΑΡΝΑ ΧΑΛΙΚΙΩΝ*

Στιβαρή σβάρνα αμμοχάλικου με ελαστικούς τροχούς και ρυθμιζόμενο βάθος εργασίας. Περιστρεφόμενα δόντια τα οποία διπλώνουν όταν η σβάρνα κινείται όπισθεν. 953 51 24-01 4. ΕΚΡΙΖΩΤΗΣ ΒΡΥΩΝ*

Δυνατός και στιβαρός εκριζωτής βρύων για αποδοτική απομάκρυνση των βρύων. Αντοχή έως 32 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. 954 12 00-43 5. ΑΡΑΙΩΤΗΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ*

Ανοίγει τρύπες στο χώμα ώστε να είναι δυνατή η απορρόφηση αέρα, νερού και λιπάσματος. Αντοχή έως 45 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. Πλάτος εργασίας 102 cm. 964 99 57-03 6. ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΣ*

Εύχρηστος διασκορπιστής με εύκολα ρυθμιζόμενη ροή για αποδοτική διασπορά λιπάσματος και αλατιού. Μεγάλος διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 75 κιλά. Πλάτος διασκόρπισης 3 – 3,6 m. 954 12 00-42 Μικρός διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 30 κιλά. Πλάτος διασποράς 1,2 – 2,4 μ. 954 12 00-46 7. ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ*

Τοποθετήστε τον κύλινδρο ισοπέδωσης στο εποχούμενο χλοοκοπτικό και γεμίστε τον με νερό ή άμμο. Χρησιμοποιήστε τον κύλινδρο για την ισοπέδωση ανώμαλου εδάφους ή για πάτημα πρόσφατα φυτεμένων σπόρων. Βάρος με νερό 182 κιλά. 965 89 94-01


ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ Την επόμενη φορά που το χιόνι θα καλύψει σαν απαλή, λευκή και πάνω απ’ όλα βαριά κουβέρτα, αυλές, μονοπάτια και δρόμους, μπορείτε να προστατέψετε την πλάτη σας από την καταπόνηση, αφήνοντας το φτυάρι κατά μέρος. Γυρίστε το κλειδί στο τρακτέρ σας Jonsered® και αφήστε την εκχιονιστική λεπίδα, ή το εκχιονιστικό, να κάνει τη δουλειά. 8. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΠΙΔΑ*

Στιβαρή ατσάλινη λεπίδα, με προστατευτικό μηχανισμό με ελατήριο. Πλάτος εργασίας 122 cm. Μπορούν να ρυθμιστεί σε διαφορετικές γωνίες, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αντικαθιστώμενη ξύστρα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες και αντίβαρο. Τρακτέρ LT (εκτός της σειράς LT 2213), 544 92 17-01

11. ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

18×8,5-8", 964 99 43-01 20×10-8", 997 10 31-10 18×9,5-8", 997 10 36-10 20×8-8", 531 00 65-83 22×9,5-12", 501 32 76-01 12. ΑΝΤΙΒΑΡΟ

Για καλύτερο κράτημα και πιο ασφαλή οδήγηση. Τοποθετείται στο πίσω μέρος, βάρος 25 κιλά. Τρακτέρ με πλευρικό σύστημα εκτόξευσης, 505 54 92-01 Τρακτέρ CM, 501 00 81-02

9. ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΑ ΞΥΣΤΡΑ

Προσαρμόζεται στο χείλος της εκχιονιστικής λεπίδας για να μην προκαλείται απόξεση του εδάφους/της επιφάνειας, από τη μεταλλική λεπίδα. Κατάλληλη για την εκχιονιστική λεπίδα 544 91 17-01. 966 00 19-01 10. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΩΝ*

Εκχιονιστικό δύο σταδίων με πλάτος εργασίας 107 cm. Ο αγωγός εκτόξευσης περιστρέφεται κατά 180°. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες και αντίβαρο. Τρακτέρ LT (εκτός της σειράς LT 2213), 544 92 18-01

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Η έγκριση CE ισχύει μόνο εφόσον χρησιμοποιούνται τα παραπάνω γνήσια εξαρτήματα της Jonsered, ακολουθούνται οι συνοδευτικές οδηγίες χρήσης, καθώς και όταν χρησιμοποιούνται μόνο γνήσια ανταλλακτικά της Jonsered με τα εποχούμενα χλοοκοπτικά της Jonsered.

* Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του τρακτέρ μαζί με το εξάρτημα (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 10°.

47


ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ Ορίστε τα αυθεντικά εξαρτήματα που θα κάνουν το τρακτέρ σας Jonsered®, ένα ακόμα πιο αποδοτικό και ευέλικτο χλοοκοπτικό, είτε έχετε τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης, είτε τρακτέρ με ενσωματωμένο συλλέκτη. 1. ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΓΡΑΣΙΔΙΟΥ 3 ΚΑΔΩΝ

50 % μεγαλύτερη χωρητικότητα από τον συλλέκτη γρασιδιού δύο κάδων. Ταιριάζει σε όλα τα τρακτέρ, εκτός από τις σειρές CM και LT 2213. Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του τρακτέρ μαζί με το εξάρτημα αυτό (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 14°. 2. ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΓΡΑΣΙΔΙΟΥ 2 ΚΑΔΩΝ

Ταιριάζει σε όλα τα τρακτέρ, εκτός από τις σειρές CM και LT 2213. Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του τρακτέρ μαζί με το εξάρτημα αυτό (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 14°. 3. ΚΙΤ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ

Για εύκολη εκκένωση του ενσωματωμένου συλλέκτη. Απλώς πιέζοντας ένα κουμπί. Κατάλληλο για όλα τα τρακτέρ CM μέχρι τα μοντέλα του έτους 2002 (εκτός της σειράς LT 2213, LT 2316 και LT 2317) 532 43 06-14

48

4. ΤΑΠΑ / ΚΙΤ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΟΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ

Για τη μετατροπή σε κοπή χορτολιπάσματος. Μοντέλα με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης: 77 cm, 960 71 00-25 (κάλυμμα) 97 cm, 960 71 00-03 (κάλυμμα) 107 cm, 60 71 00-06 (λεπίδες και έλασμα) 122 cm, 960 71 00-04 (λεπίδες και έλασμα) Μοντέλα C: 77 cm, 960 71 00-24 (τάπα) Όλα τα άλλα μοντέλα C είτε περιλαμβάνουν τάπα κοπής χορτολιπάσματος, είτε διαθέτουν τη νέα λειτουργία μετατροπής, σε κοπή χορτολιπάσματος, από τη θέση του οδηγού. 5. ΕΚΤΡΟΠΕΑΣ ΓΙΑ ΟΠΙΣΘΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ

Κατάλληλος για τη σειρά CM (εκτός της σειράς LT 2213). 954 12 00-91


ΒΟΛΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΑΣ 6. ΚΑΛΥΜΜΑ

Πρακτική αποθήκευση. Κάλυμμα για προστασία από τη βροχή, κατασκευασμένο από αδιάβροχο νάιλον. Ρυθμιζόμενο κορδόνι που σφίγγει στο κάτω μέρος, καθώς και οπές αερισμού. Διατίθενται σε δύο μεγέθη για να ταιριάζουν σε όλα τα μοντέλα των τρακτέρ μας. Κάλυμμα για τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης και μικρό καπό, 504 98 13-80 Κάλυμμα για τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης και μεγάλο καπό και για τα τρακτέρ CM, 504 98 13-82 7. ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ

Πρακτικός προφυλακτήρας για τοποθέτηση στο μπροστινό μέρος των τρακτέρ μας. Αποτελεσματική προστασία για το καπό του κινητήρα. Για όλα τα μοντέλα, 954 12 00-49 8. ΚΙΤ ΥΠΟΒΡΑΧΙΟΝΙΩΝ

Για μεγαλύτερη άνεση κατά το κούρεμα χλοοτάπητα. Κατάλληλο για τα καθίσματα των μοντέλων LT 2218 A, LT 2216 A2 και LT 2223 A2 που κατασκευάστηκαν από τον Ιανουάριο του 2008 και μετά. 532 42 14-99

9. ΡΑΜΠΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ

Πρακτική ράμπα από αλουμίνιο, ανθεκτικό στο αλμυρό νερό. Οι ράμπες διαθέτουν αποτελεσματική αντιολισθητική προστασία, που διασφαλίζει καλό κράτημα, για διάφορους τύπους ελαστικών. Κατάλληλη για τρέιλερ με ύψος έως και 700 χλστ. και μέγιστο φορτίο έως 1000 κιλά. 1,5 m, 505 69 90-41 2,0 m, 505 69 90-43 10. ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟ

Ελαφριές. Μαλακή, παραγεμισμένη επένδυση στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη πίεση εφαρμογής κατά περίπου 20 %. Πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1. 504 98 17-10 Ανταλλακτικά μαξιλαράκια αυτιών, 505 66 53-26 Μαξιλαράκια ωτασπίδων, μιας χρήσης, 505 66 53-31 11. ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ

Φαρδύς κεφαλόδεσμος με καλή εφαρμογή. Πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1. 504 98 02-02 Χρησιμοποιείτε πάντοτε γνήσια, δοκιμασμένα και εγκεκριμένα, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, της Jonsered®. Έτσι, θα ξέρετε ότι αγοράζετε προϊόντα, σχεδιασμένα για τα χλοοκοπτικά της Jonsered. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα εξαρτήματα που ταιριάζουν με το εποχούμενο χλοοκοπτικό Jonsered που διαθέτετε, στην ιστοσελίδα μας (www.jonsered.gr) ή στο τοπικό κατάστημα της Jonsered.

49


LT 2223 A2

LT 2216 A2

LT 2218 A

LT 2217 A

LT 2216

LT 2213 A

Κινητήρας

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt

Ισχύς, kW @ σ.α.λ.

12,3/2500

10,8/2500

8,7/2500

8,6/2500

8,6/2500

6,4/2800

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου, λίτρα

15,2

7,6

7,6

5,7

5,7

5,7

Τύπος μετάδοσης

Αυτόματη (πεντάλ)

Αυτόματη (μοχλός)

Αυτόματη (μοχλός)

Αυτόματη (μοχλός)

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (πεντάλ)

Πλάτος κοπής, cm

122

107

107

97

97

77

Μέθοδοι κοπής

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Ενεργοποίηση λεπίδων

Ηλεκτρικός συμπλέκτης

Χειροκίνητη

Ηλεκτρικός συμπλέκτης

Χειροκίνητη

Χειροκίνητη

Ηλεκτρικός συμπλέκτης

Μέγεθος ελαστικών, μπροστά/πίσω, ίντσες

16×6,5-8"/ 22×9,5-10"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

Βάρος, kg

215

193

188

185

185

172

• •

• • • • • •

• • • • •

• • • • •

• •

• • •

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτερες ιδιωτικές εκτάσεις Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – ιδιωτικές εκτάσεις Χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτεροι κήποι Γενική χρήση το καλοκαίρι – μεγαλύτεροι κήποι

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αυτόματη μετάδοση με πεντάλ Συλλέκτης Ηλεκτρικό άδειασμα συλλέκτη

*

*

*

*

*

Κοπή σε χορτολίπασμα από τη θέση του οδηγού Πλαίσιο με σκαλοπάτι Χυτός μπροστινός άξονας Κορυφαίο κάθισμα Ωρομετρητής Προβολείς Σύνδεση για λάστιχο νερού

* Προαιρετικά

50

• •


LT 2223 CMA2

Briggs & Stratton PowerBuilt

LT 2316 CM

LT 2213 CA

LT 2213 C

Jonsered V-Twin από Jonsered V-Twin από Jonsered V-Twin από Jonsered από τη τη Briggs & Stratton τη Briggs & Stratton τη Briggs & Stratton Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt

Briggs & Stratton PowerBuilt

6,4/2800

12,3/2500

10,4/2500

10,8/2500

8,6/2500

8,6/2500

6,4/2800

6,4/2800

5,7

7,6

7,6

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (μοχλός)

Αυτόματη (μοχλός)

Αυτόματη (πεντάλ)

Αυτόματη (μοχλός)

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (πεντάλ)

Χειροκίνητη (6+1)

77

107

107

97

97

97

77

77

Πλευρική εκτόξευση

Συλλογή/Κοπή σε χορτολίπασμα

Συλλογή/Κοπή σε χορτολίπασμα

Συλλογή/Κοπή σε χορτολίπασμα

Συλλογή/Κοπή σε χορτολίπασμα

Συλλογή/Κοπή σε χορτολίπασμα

Συλλογή

Συλλογή

Χειροκίνητη

Ηλεκτρικός συμπλέκτης

Ηλεκτρικός συμπλέκτης

Χειροκίνητη

Χειροκίνητη

Χειροκίνητη

Ηλεκτρικός συμπλέκτης

Χειροκίνητη

13×5-6"/ 16×6,5-8"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

172

235

225

225

220

220

190

190

• • • • • • • •

• • • • • • • • •

• •

• •

• •

• •

• • •

• •

• • •

• • • • • • • •

LT 2218 CMA2

LT 2316 CMA2

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται

LT 2317 CMA

• •

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ

LT 2213

να παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

51


ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΣΙΔΙΟΥ Ή ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ Υποψιαζόμαστε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο δύο είδη ανθρώπων: Αυτοί που λατρεύουν να κουρεύουν το γρασίδι και αυτοί που πιστεύουν ότι το κούρεμα είναι απλά ένα απαραίτητο κακό. Για κάποιον λόγο, αυτοί που επέλεξαν ένα χλοοκοπτικό από τη Jonsered®, συνήθως ανήκουν στην πιο θετική ομάδα.   Ο λόγος για αυτό, ίσως είναι η στιβαρή αξιοπιστία των χλοοκοπτικών της Jonsered, το αποδοτικό πλαίσιο κοπής

52

και το βέβαιο γεγονός, ότι τα χλοοκοπτικά μας είναι πολύ εύκολα στον χειρισμό. Ή απλώς, ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο τέλειο, κάθε φορά.   Εάν θέλετε να είστε ένας από αυτούς που απολαμβάνουν το κούρεμα του γρασιδιού, διαβάστε σχετικά με τη σειρά χλοοκοπτικών μας, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας, στις παρακάτω σελίδες.


ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ www.jonsered.gr

ΝΕΟ!

JONSERED LM 2152 CMDAE

Αυτοκινούμενο χλοοκοπτικό, για ανθρώπους με υψηλές απαιτήσεις επιδόσεων, κοπής και άνεσης. Με ηλεκτρική μίζα, κεντρική ρύθμιση ύψους κοπής και ιδιαίτερα μεγάλο συλλέκτη. Δείτε τη σελίδα 55.

53


ΣΤΙΒΑΡΑ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ Εάν έχετε μεγάλο κήπο, η φετινή σειρά περιλαμβάνει τουλάχιστον οκτώ μοντέλα χλοοκοπτικών Jonsered® για να επιλέξετε. Όλα τα μηχανήματα διαθέτουν ισχυρούς κινητήρες Briggs & Stratton με αυτοπροώθηση και μεγάλα, στιβαρά πλαίσια κοπής, με δυνατότητα δημιουργίας χορτολιπάσματος.Τα περισσότερα μοντέλα, διαθέτουν

μεγάλου μεγέθους συλλέκτες και αδιαβάθμητη ρύθμιση της ταχύτητας, για αποτελεσματικό και ασφαλές κούρεμα. Εάν θέλετε πραγματικά άνετη λειτουργία, επιλέξτε ένα μοντέλο με ηλεκτρική μίζα και κεντρική ρύθμιση ύψους κοπής.Το νέο φετινό μοντέλο Jonsered LM 2152 CMDAE είναι ακριβώς ένα τέτοιο χλοοκοπτικό – έχει τα πάντα!

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ LM 2156 CMDA

LM 2155 MD

LM 2153 CMDAE

LM 2153 CMDA

LM 2152 CMDAE

LM 2152 CMDA

LM 2151 CMDA

LM 2150 CMD

Συλλογή γρασιδιού Εκτόξευση γρασιδιού Κοπή σε χορτολίπασμα Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 58 – 59.

54

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 59.


ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ Το αποτελεσματικό χλοοκοπτικό με συλλέκτη της Jonsered®, συλλέγει τα πάντα, από γρασίδι έως φύλλα και μικρά κλαδιά. Μπορείτε γρήγορα να εναλλάσεστε μεταξύ συλλογής, εκτόξευσης και κοπής σε χορτολίπασμα.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ Τα περισσότερα αυτοκινούμενα χλοοκοπτικά της Jonsered®, διαθέτουν αυτόματη μετάδοση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε απλά να προσαρμόζετε την ταχύτητα του χλοοκοπτικού σας, διατηρώντας την ταχύτητα της λεπίδας και την αποτελεσματικότητα της κοπής.

JONSERED LM 2156 CMDA Σειρά Briggs & Stratton 875, 3,3 kW*, πλάτος κοπής 56 cm.

JONSERED LM 2155 MD Σειρά Briggs & Stratton 650, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 55 cm.

JONSERED LM 2153 CMDAE Σειρά Briggs & Stratton Intek 875, 3,3 kW*, ηλεκτρική μίζα, πλάτος κοπής 53 cm.

JONSERED LM 2153 CMDA Σειρά Briggs & Stratton Intek 875, 3,3 kW*, πλάτος κοπής 53 cm.

JONSERED LM 2152 CMDA Σειρά Briggs & Stratton 650, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 53 cm.

JONSERED LM 2151 CMDA Σειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλαίσιο αλουμινίου, πλάτος κοπής 50 cm.

JONSERED LM 2150 CMD Σειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 50 cm.

ΝΕΟ!

JONSERED LM 2152 CMDAE Σειρά Briggs & Stratton 650, 2,4 kW*, ηλεκτρική μίζα, πλάτος κοπής 53 cm.

55

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΠΗΣ ΣΕ ΧΟΡΤΟΛΙΠΑΣΜΑ Τα χλοοκοπτικά μας με τη λειτουργία κοπής σε χορτολίπασμα, κόβουν και τεμαχίζουν το γρασίδι, προτού το επιστρέψουν στον κήπο ως φυσικό λίπασμα.


ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Εάν χρειάζεστε νέο χλοοκοπτικό για κήπο κανονικού μεγέθους, έχετε πολλές επιλογές. Όλα τα χλοοκοπτικά Jonsered® της μικρότερης κατηγορίας διαθέτουν αποδοτικό πλαίσιο κοπής που παρέχει τέλεια αποτελέσματα σε μικρού και μεσαίου μεγέθους κήπους.Το μικρό του μέγεθος διευκολύνει την αποθήκευση, ειδικά όταν ο αποθηκευτικός

χώρος είναι περιορισμένος. Φέτος, η σειρά Jonsered LM 2147 έχει αναβαθμιστεί με έναν ενσωματωμένο συλλέκτη νέας σχεδίασης και έναν νέο, ανθεκτικό κινητήρα Briggs & Stratton με λειτουργία Εύκολης εκκίνησης.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ LM 2147 CMDAE

LM 2147 CMD

LM 2147 CM

LM 2146 M

LM 2040 HF

LM 2040 H

Συλλογή γρασιδιού Εκτόξευση γρασιδιού Κοπή σε χορτολίπασμα Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 58-59.

56

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 59.


ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ Το αποτελεσματικό χορτοκοπτικό της Jonsered® με συλλέκτη συλλέγει τα πάντα, από γρασίδι έως φύλλα και μικρά κλαδιά. Μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα τα κοπτικά συστήματα, από τη συλλογή στην εκτόξευση και την κοπή σε χορτολίπασμα.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ ΝΕΡΟΥ Χλοοκοπτικά με σύνδεσμο Gardena που διευκολύνει τη σύνδεση λάστιχου νερού για τον καθαρισμό του πλαισίου κοπής.

JONSERED LM 2147 CMDAE Σειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, ηλεκτρική μίζα, πλάτος κοπής 46 cm.

JONSERED LM 2147 CMD Σειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 46 cm.

JONSERED LM 2147 CM Σειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 46 cm.

JONSERED LM 2146 M Σειρά Briggs & Stratton 450, 1,9 kW, πλαίσιο από πλαστικό ABS, πλάτος κοπής 46 cm.

JONSERED LM 2040 HF Πλάτος κοπής 40 cm.

JONSERED LM 2040 H Πλάτος κοπής 40 cm.

57

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΠΗΣ ΣΕ ΧΟΡΤΟΛΙΠΑΣΜΑ Τα χλοοκοπτικά μας με τη λειτουργία κοπής σε χορτολίπασμα κόβουν και τεμαχίζουν το γρασίδι προτού το επιστρέψουν στον κήπο ως φυσικό λίπασμα.


LM 2156 CMDA

LM 2155 MD

LM 2153 CMDAE

LM 2153 CMDA

LM 2152 CMDAE

LM 2152 CMDA

Κινητήρας

Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 650

Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 650

Σειρά B&S 650

Καθαρή ισχύς στις προρυθμισμένες σ.α.λ., kW

3,3

2,4

3,3

3,3

2,4

2,4

Κυβισμός, κ.εκ.

190

190

190

190

190

190

Πλάτος κοπής, cm

56

55

53

53

53

53

Υλικό πλαισίου κοπής

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Βάρος, kg

38

39

47

47

40

40

Κιβώτιο ταχυτήτων, αριθμός ταχυτήτων

Αυτόματο

1

Αυτόματο

Αυτόματο

Αυτόματο

Αυτόματο

Ύψος κοπής, mm

25–105

24–100

30–80

30–80

32–95

32–95

Ρύθμιση ύψους κοπής

Ανεξάρτητη, πείρος γρήγορης ρύθμισης

Ανεξάρτητη

Ανεξάρτητη

Ανεξάρτητη

Κεντρική

Κεντρική

Δεξαμενή καυσίμων, λίτρα

1,1

1

1,1

1,1

1

1

Μέγεθος τροχών, εμπρός

8"

8"

8"

8"

8"

8"

Μέγεθος τροχών, πίσω

12"

8"

12"

12"

8"

8"

• • • • •

• • • • •

• • • •

• • •

• •

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Συλλογή γρασιδιού Εκτόξευση γρασιδιού Κοπή σε χορτολίπασμα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ισχυροί τροχοί Ηλεκτρική μίζα Συλλέκτης Πλευρικός εκτοξευτήρας Εκτοξευτήρας προς τα πίσω Κοπή σε χορτολίπασμα Σύνδεση για λάστιχο νερού

58

• •


LM 2150 CMD

LM 2147 CMDAE

LM 2147 CMD

LM 2147 CM

LM 2146 M

LM 2040 HF

LM 2040 H

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 450

_

_

2,4

2,4

2,4

2,4

2,4

1,9

190

190

190

190

190

148

50

50

46

46

46

46

40

40

Αλουμίνιο

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Ατσάλι

Πλαστικό ABS

41

42

35

35

34

25

10,1

9

Αυτόματο

1

Αυτόματο

1

1

28–75

25–70

30–70

30–70

30–70

30–65

12–38

12–38

Κεντρική

Κεντρική

Κεντρική

Κεντρική

Κεντρική

Ανεξάρτητη

1

1

1

1

1

0,9

7,6"

7,6"

7,6"

7,6"

7,6"

6,5"

8,4"

8,4"

8,4"

8,4"

8,4"

6,5"

• • • • •

• • • • •

• • • • • •

• • • • •

• • • •

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΩΝ

LM 2151 CMDA

να παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

59


ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΠΙΣΩ ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ Η ρυθμιζόμενη πίσω χειρολαβή των ψαλιδιών μπορντούρας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά την κοπή τόσο κάθετα όσο και οριζόντια.

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ SPIN START™ Το Spin Start™ βοηθά στην εκκίνηση του μηχανήματος και μειώνει την αντίσταση της χειρολαβής της τροχαλίας έως και 40 %.

ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΟΠΗΣ Οι παλινδρομικά κινούμενες λεπίδες έχουν υψηλή απόδοση κοπής, ενώ η ίδια η κίνηση κοπής αποσβένει τους κραδασμούς.

ΨΑΛΙΔΙΑ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Επιλέξτε ένα ψαλίδι μπορντούρας με τα χαρακτηριστικά και την απόδοση που ταιριάζει στο σχήμα και το μέγεθος του θάμνου σας. Αυτό καθιστά την εργασία ευκολότερη και έχει καλύτερα αποτελέσματα. Το κονταροψάλιδο μπορντούρας Jonsered HTE 2123 σάς επιτρέπει να κόβετε τόσο ψηλούς όσο και χαμηλούς θάμνους γρήγορα και με

JONSERED HT 2124 JONSERED HT 2124 T 22,5 cc, 0,6 kW, 0,8 hp, 5,1/5,2 kg.

JONSERED HT 2105 E JONSERED HT 2106 ET 0,58/0,7 kW, 3,3/3,6 kg.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 64.

60

ασφάλεια.Tο Jonsered HT 2124 T είναι ένα βενζινοκίνητο ψαλίδι μπορντούρας με ρυθμιζόμενη πίσω χειρολαβή, η οποία διευκολύνει το διακοσμητικό ακριβές κλάδεμα. Εάν θέλετε ένα ηλεκτρικό ψαλίδι μπορντούρας με επαγγελματικά χαρακτηριστικά, πρέπει να επιλέξετε το Jonsered HT 2105 E.

JONSERED HTE 2123 22,8 cc, 0,59 kW, 0,8 hp, 6,1 kg.


ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΤ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ Με το BV 2126, μπορείτε να συνδέσετε ένα κιτ αναρρόφησης και να μαζεύετε τα φύλλα μέσα σε μια σακούλα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΙΛΟΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ Οι λεπίδες κοπής σε χορτολίπασμα του 2126 αλέθουν το υλικό σε μικρά κομματάκια και αυξάνουν τη χωρητικότητα συλλογής.

ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΥΣΗΤΗΡΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΑΣ Ένας φυσητήρας βαριάς χρήσης εξασφαλίζει την καθαριότητα στον κήπο, τον αχυρώνα ή τον στάβλο σας και το ίδιο εύκολα συλλέγει τα φθινοπωρινά φύλλα και σκουπίδια από τα μονοπάτια και τον κήπο σας. Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι οι εργάτες αφήνουν στην άκρη τις τσουγκράνες και τις σκούπες για πάντα. Ο ισχυρός φυσητήρας

JONSERED BV 2126 28,0 cc, 0,8 kW, 1,1 hp, 4,4 kg, 76 m/s.

πλάτης, Jonsered BB 2250, έχει σχεδιαστεί για φάρμες και μεγαλύτερους κήπους. Ο Jonsered BV 2126 είναι ένας φυσητήρας χειρός που συνδυάζει τη λειτουργία φυσήματος και αναρρόφησης με το σύστημα ψιλοτεμαχισμού και τον συλλέκτη.

JONSERED B 2126 28,0 cc, 0,8 kW, 1,1 hp, 4,3 kg, 76 m/s.

JONSERED BB 2250 50,2 cc, 1,6 kW, 2,2 hp, 10,1 kg, 85 m/s.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 64.

61

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΝΕΤΗ ΧΡΗΣΗ Οι νέοι φυσητήρες είναι καλά ισορροπημένοι και εύκολοι στον χειρισμό χάρη στο περίβλημα της φτερωτής σχήματος ”S” και τον ολοκληρω­ μένο σχεδιασμό με λείες επιφάνειες.


ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ/ΛΑΒΗ Ισχυρή και στιβαρή βάση της χειρολαβής που ρυθμίζεται επίσης κάθετα για εργονομική στάση εργασίας.

ΟΠΙΣΘΕΝ Παρέχει εξαιρετική ευελιξία που καθιστά ευκολότερη τη στροφή του μηχανήματος και την απελευθέρωση από φρακάρισμα. Μειώνει τον φόρτο στην πλάτη και τα χέρια σας.

ΤΡΟΧΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η αλλαγή της θέσης του τροχού μεταφοράς είναι γρήγορη και εύκολη (από θέση μεταφοράς σε θέση εργασίας). Επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση μεταξύ των περιοχών εργασίας.

ΣΤΙΒΑΡΟΙ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ ΜΟΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ & ΜΟΤΟΤΣΑΠΕΣ Ένας στιβαρός μοτοκαλλιεργητής αποτελεί πολύτιμο βοηθό όταν καλλιεργείτε το κομμάτι γής για τις πατάτες ή όταν δημιουργείτε ένα τελείως νέο κομμάτι. Οι μοτοκαλλιεργητές της Jonsered® είναι στιβαρά μηχανήματα που μπορούν και κάνουν τη δουλειά τους και αντέχουν για πολλά χρόνια.Το μοντέλο CT 2105 R διαθέτει ταχύτητες μετάδοσης

JONSERED CT 2105 R Όπισθεν, Πλάτος εργασίας 43 cm, 2,7 kW/3200 σ.α.λ.

ΝΕΟ!

ΝΕΟ!

JONSERED CT 2166 Όπισθεν, Πλάτος εργασίας 85 cm, 3,7 kW/3400 σ.α.λ.

JONSERED CT 2154 Όπισθεν, Πλάτος εργασίας 60 cm, 3,3 kW/3300 σ.α.λ.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 65.

62

κίνησης και οπίσθια τοποθετημένα και αντιστρόφως περιστρεφόμενα μαχαίρια πλάτους 43 cm που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε σκληρό έδαφος.Τα φετινά νέα μοντέλα CT 2166 και CT 2154 είναι ισχυρές, εύκολες στον χειρισμό μοτοτσάπες, κατάλληλες για αγροτικούς και οικιακούς χρήστες με υψηλές απαιτήσεις.


ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Η ”υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης” παρέχει τη δυνατότητα αποσύμπλεξης της κίνησης ενός ή και των δυο τροχών, καθιστώ­ ντας πολύ ευκολότερη τη στροφή και τον χειρισμό του εκχιονιστικού.   Το ST 2111 και το ST 2109 διαθέτουν θερμαινόμενες χειρολαβές.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΣΦΥΣΗ Οι βαθιές αυλακώσεις των ελαστικών και το κλείδωμα του διαφορικού σημαίνουν ασφαλέστερη πρόσφυση.

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Ο  εκχιονισμός  θα  είναι  ευκολότερος και  πιο  αποδοτικός  αυτόν τον  χειμώνα.Τουλάχιστον για αυτούς που θα έχουν ένα έτοιμο για χρήση εκχιονιστικό της Jonsered® στην αποθήκη όταν αρχίσουν οι πρώτες βαριές χιονοπτώσεις. Όλα τα εκχιονιστικά της Jonsered λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή εκχιονισμού των δυο σταδίων,

JONSERED ST 2111 E Briggs & Stratton Snow MAX (Σειρά 1650), 6,2 kW/3600 σ.α.λ., πλάτος εργασίας 76 cm.

με αποδοτικούς κοχλίες τροφοδοσίας οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε συμπιεσμένο και παγωμένο χιόνι. Τα μηχανήματα αυτά είναι ισχυρά, αλλά και εύκολα στον χειρισμό και λειτουργούν με ειδικά ανεπτυγμένους κινητήρες Briggs & Stratton, χειριστήρια τοποθετημένα εργονομικά και προβολείς εργασίας.

JONSERED ST 2109 E Briggs & Stratton Snow MAX (Σειρά 1450), 5,5 kW/3600 σ.α.λ., πλάτος εργασίας 68 cm.

JONSERED ST 2106 Briggs & Stratton Snow MAX (Σειρά 800), 3,0 kW/3600 σ.α.λ., πλάτος εργασίας 61 cm.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 65.

63

ΕΞΥΠΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΕΥΚΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ Οι κινητήρες της Briggs & Stratton Snow είναι εύκολοι στην εκκίνηση ακόμα και υπό συνθήκες δριμύτατου ψύχους. Δύο από τα μοντέλα μας διαθέτουν επίσης ηλεκτρική μίζα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο εύκολη την εκκίνηση.


ΨΑΛΙΔΙΑ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑΣ

HT 2124

HT 2124 T

HTE 2123

HT 2106 ET

HT 2105 E

Κυβισμός, cc

22,5

22,5

22,8

Ισχύς, kW/hp

0,6/0,8

0,6/0,8

0,59/0,8

0,7/ 0,95

0,58/ 0,8

Βάρος, kg

5,1

5,2

6,1

3,6

3,3

Δοχείο καυσίμου, λίτρα

0,50

0,50

0,55

Μήκος λεπίδας, mm

550

600

600

600

560

Μέγιστη συνιστώμενη διάμετρος κλαδιού, mm

15

15

15

22

17

Ταχύτητα κοπής, κοπές ανά λεπτό

3765

3765

4955

2400

3600

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) *

97

95

93

97

97

Επίπεδο κραδασμών (ahv, eq) αριστερή/δεξιά χειρολαβή, m/δευτ.²***

4,1/3,5

4,1/3,0

3,4/4,9

2,4/2,4

4,7/4,7

• •

• • •

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ

Ρυθμιζόμενη πίσω χειρολαβή Απόσβεση κραδασμών Antivib® Σύστημα εκκίνησης Spin Start™ Ρυθμιζόμενη βάση λεπίδας κοπής

ΦΥΣΗΤΗΡΕΣ

• • •

BV 2126

B 2126

BB 2250

Κυβισμός, cc

28,0

28,0

50,2

Ισχύς, kW/hp

0,8/1,1

0,8/1,1

1,6/2,2

Βάρος, kg

4,4

4,3

10,1

Ταχύτητα αέρα, m/s.

76

76

85

Ροή αέρα με χρήση βασικού εξοπλισμού, m³/min

12

12

11,5

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) *

92

92

94

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κιτ αναρρόφησης Σύστημα εκκίνησης Spin Start™ Ρυθμιζόμενο μήκος σωλήνα Σταθεροποιητής στροφών Μαλακή επένδυση χειρολαβής Κινητήρας Clean Power™

• • • • •

Εργονομική εξάρτυση

* Η ισοδύναμη στάθμη ηχητικής πίεσης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22868, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες ηχητικής πίεσης σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας.

64

• •

• • •

Η τυπική απόκλιση της ισοδύναμης στάθμης ηχητικής πίεσης είναι μια τυπική απόκλιση της τάξης του 1 dB(A).


CT 2105 R

CT 2166

CT 2154

Κινητήρας

Σειρά B&S 800

Subaru EP17

Subaru EP16

Ισχύς, σ.α.λ., kW/σ.α.λ.

2,7/3200

3,7/3400

3,3/3300

Κυβισμός, cc

205

169

169

Πλάτος εργασίας, cm

43

85

60

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Βάθος εργασίας, cm

15

28

28

Ρύθμιση βάθους, βήματα

7

Μέγεθος τροχών

16”

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ

να παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

ST 2111 E

ST 2109 E

ST 2106

Κινητήρας

Σειρά B&S Snow MAX (Σειρά 1650) OHV

Σειρά B&S Snow MAX (Σειρά 1450) OHV

Σειρά B&S Snow MAX (Σειρά 800) OHV

Ισχύς, σ.α.λ., kW/σ.α.λ.

6,2/3600

5,5/3600

3,0/3600

Κυβισμός, cc

342

305

205

Πλάτος εργασίας, cm

76

68

61

Δοχείο καυσίμου, λίτρα

3,0

3,0

3,0

Μέγεθος τροχών

16"

16"

16"

• • • • • •

• • • • • •

• • •

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ηλεκτρική μίζα Υποβοήθηση συστήματος διεύθυνσης Σύστημα εκχιονισμού δύο σταδίων Θερμαινόμενες χειρολαβές Κλείδωμα διαφορικού Προβολέας

** Η ισοδύναμη στάθμη δονήσεων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22867, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες δονήσεων σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας. Τα

εμφανιζόμενα δεδομένα ισοδύναμης στάθμης δονήσεων παρουσιάζουν τυπική απόκλιση της τάξης του 1 m/s.²

65

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΨΑ ΛΙΔΙΩΝ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑΣ, ΦΥΣΗΤΗΡΩΝ, ΦΡΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΩΝ

ΜΟΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ/ΜΟΤΟΤΣΑΠΕΣ


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Έχετε απόλυτο δίκιο. Ο μοντέρνος ρουχισμός εργασίας πράγματι παρέχει καλύτερη προστασία. Ο καλύτερος προ­ στατευ­τικός εξοπλισμός είναι ο εξοπλισμός που πραγματικά θέλετε να χρησιμοποιείτε. Και όσο πιο όμορφα και άνετα αισθάνεστε όταν φοράτε τον προστατευτικό ρουχισμό σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να θέλετε να τον φορέσετε πριν πάτε για εργασία. Δεν είναι μυστικό ότι

66

ο ρουχισμός εργασίας της Jonsered® είναι από τους καλύτερα σχεδιασμένους και άνετους στην αγορά. Και αν ψάξετε είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε αρκετούς ανθρώπους στους οποίους αρέσει να φορούν τα ρούχα της Jonsered, ακόμα και αν χρησιμοποιούν μηχανήματα άλλης επωνυμίας. Δοκιμάστε τα ρούχα μας και θα καταλάβετε γιατί.


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ www.jonsered.gr

ΝΕΟ!

ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT ΤΗΣ JONSERED®

Η σήτα προστασίας για ανθρώπους που δεν τους αρέσουν οι σήτες προστασίας. Η επίδραση στην όρασή σας είναι ελάχιστη. Δείτε περισσότερα στη σελίδα 75.

67


ΝΙΩΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ Όταν εργάζεστε με ένα αλυσοπρίονο ή θαμνοκοπτικό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιείτε σύγχρονα μέσα προστασίας κορυφαίας ποιότητας. Εάν ο προστατευτικός ρουχισμός σας φέρει την ετικέτα Jonsered®, μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς. Ο προστατευτικός ρουχισμός μας πληροί τους κανόνες και τα πρότυπα που ισχύουν σε όλες τις αγορές. Ο ρουχισμός αντέχει στη φθορά που προκαλείται από την πολύωρη εργασία και τις απαιτητικές συνθήκες. Η εφαρμογή και τα χαρακτηριστικά προστασίας αντέχουν σε πολλά πλυσίματα. Ο προστατευτικός ρουχισμός μας διαθέτει λειτουργικό και ελκυστικό σχεδιασμό που του δίνει στυλ, φοριέται άνετα και κάνει την εργασία με αυτόν ακόμα πιο άνετη.

ΜΟΝΤΕΛΟ A

Μπροστά

Πίσω

ΜΟΝΤΕΛΟ C

Μπροστά

Πίσω

Τα παντελόνια με προστασία από αλυσοπρίονο της Jonsered διατίθενται σε δύο σχέδια: το Μοντέλο Α και το Μοντέλο C. Οι σκιασμένες περιοχές δείχνουν την έκταση της προστασίας από αλυσοπρίονο για κάθε μοντέλο.

1. ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΡΕΤΣ

Τζάκετ δασοκομίας με νέας σχεδίασης ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις, ακόμη πιο ανθεκτικό στο σκίσιμο από το προηγούμενο Τζάκετ Δασοκομίας μας, παρέχοντας μεγάλη άνεση, εξαιρετική εφαρμογή και άριστο αερισμό. To τζάκετ διαθέτει αρκετές πρακτικές τσέπες με φερμουάρ, ένα κορδόνι που σφίγγει γύρω από τη μέση και γιακά με κοτλέ επένδυση. Ενισχυμένο με ίνες αραμιδίου στα εκτεθειμένα σημεία. Μεγέθη: S-46, M-50, L-54, XL-58, XXL-62. 525 76 05-XX 2. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΤΡΕΤΣ 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

1. Η ετικέτα Euro Test σημαίνει ότι τυχαία επιλεγμένα ενδύματα

ελέγχονται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα τα κατασκευασμένα ενδύματα πληρούν όλες τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφαλείας. 2. Η προστασία από αλυσοπρίονο, αποτελείται από μια επένδυση με μακριές ίνες. Εάν η αλυσίδα του αλυσοπριόνου κόψει το εξωτερικό ύφασμα, οι ίνες μπλέκονται στην αλυσίδα και την ακινητοποιούν σε κλάσματα του sερολέπτου, πριν η αλυσίδα διεισδύσει στο σώμα σας. 3. Ο σύγχρονος προστατευτικός ρουχισμός περιλαμβάνει προστασία από αλυσοπρίονο με έξι ή εννέα στρώματα. Ο ρουχισμός είναι ελαφρύτερος και πιο άνετος, διατηρώντας παράλληλα το επίπεδο προστασίας. 4. Το Cordura είναι ένα ανθεκτικό συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται

στον ρουχισμό για απαιτητικές εργασίες υπό αντίξοες συνθήκες. Το Aramid, το οποίο αποτελείται από θερμοανθεκτικές και στιβαρές συνθετικές ίνες, παρέχει μια καλή ισορροπία μεταξύ αντοχής και βάρους, καθιστώντας τον ρουχισμό τόσο ελαφρύ, όσο και άνετο.

68

Προστατευτικό παντελόνι από το ίδιο νέας σχεδίασης και περισσότερο ανθεκτικό στο σχίσιμο ελαστικά υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις όπως το τζάκετ δασοκομίας. Το μπροστινό μέρος του παντελονιού είναι ενισχυμένο με ύφασμα Cordura για επιπρόσθετη προστασία από τη φθορά. Το παντελόνι είναι κατασκευασμένο από ένα ελαφρύτερο υλικό για προστασία από αλυσοπρίονο και διαθέτει μια γραμμή που το κάνει εξαιρετικά άνετο. Τσέπες με φερμουάρ εμπρός και πίσω. Το πίσω μέρος του παντελονιού είναι κατασκευασμένο από υλικό Spacer που προσφέρει καλό αερισμό και τα γόνατα είναι ενισχυμένα με αραμίδιο. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη: S-46, M-50, L-54, XL-58, XXL-62. Παντελόνι μέσης, 525 76 03-XX Μοντέλο σαλοπέτα με τιράντες, 525 76 04-XX 3. ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ

Προστατευτικό τζάκετ υψηλής αντοχής. Το κάτω μέρος των μανικιών είναι ενισχυμένο με εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά νάιλον Cordura. Ωμoπλάτη από 100 % ελαφρύ υδατοαπωθητικό, ανθεκτικό στο σκίσιμο πολυεστέρα Ultra. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από 80 % πολυεστέρα και 20 % βαμβάκι. Δύο τσέπες εμπρός με φερμουάρ. Η δεξιά τσέπη είναι τύπου Ναπολέοντα. Ρυθμιζόμενα μέρη με λάστιχο στη μέση και στη βάση της πλάτης. Ωμοπλάτη ανοιχτή στο πίσω μέρος με δικτυωτή επένδυση για καλό αερισμό. Μεγέθη: S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60, XXL-62/64. 504 93 03-XX


4. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

7. ΤΖΑΚΕΤ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Προστατευτικό παντελόνι με εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο και σχεδιασμό για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη εφαρμογή. Ευρύχωρο στο πίσω μέρος για μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης. Τρεις τσέπες με φερμουάρ και τσέπη για αναδιπλούμενο μέτρο. Φαρδιά μέση με λάστιχο και μακριά πλάτη. Το μπροστινό μέρος είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά νάιλον Cordura και το υπόλοιπο από 100 % πολυεστέρα Ultra. Διατίθεται ως κανονικό παντελόνι ή σαν σαλοπέτα με τιράντες. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Εγκεκριμένο για βιομηχανική πλύση. Μεγέθη 44–62. Κανονικό παντελόνι, 504 98 76-XX Μοντέλο σαλοπέτα με τιράντες, 504 98 62-XX

Φωσφορίζον πορτοκαλί τζάκετ με προστασία από αλυσοπρίονο στο πάνω μέρος των μανικιών, στο στήθος και τους ώμους. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 381-10 και 11, κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60. 505 61 99-XX

5. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΛΑΣΗΣ 2 24 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Το πρώτο παντελόνι μας κλάσης 2 με προστασία από αλυσοπρίονο με δυνατότητα αντοχής σε μια ταχύτητα αλυσίδας 24 m/s. Η μοναδική προστασία από αλυσοπρίονο έχει ελεγχθεί και εγκριθεί σύμφωνα με το πρότυπο EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 2. Νέας σχεδίασης, περισσότερο ανθεκτικό στο σκίσιμο ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις στο μπροστινό μέρος του παντελονιού και στο πίσω μέρος πολυεσ­τέρας που προσφέρει αερισμό. Μεγέθη: S-46/48, M-50/52, L-54/56. 525 76 02-XX

8. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ, ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Προστατευτικό παντελόνι με προστασία από αλυσοπρίονο μπροστά και πίσω. Δύο τσέπες μπροστά. Πίσω τσέπη με φερμουάρ και τσέπη για αναδιπλούμενο μέτρο. Κατασκευασμένο από πολυεστέρα ανθεκτικό στη φθορά. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60. 577 42 57-XX 9. Π ΟΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ 20 M/S

Περισκελίδες παντελονιού για περιστασιακούς χρήστες αλυσοπρίονου. Εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο. Ρυθμιζόμενο μήκος και φερμουάρ στο πίσω μέρος των ποδιών. Ένα μέγεθος. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. 504 93 00-09

6. Π ΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Προστατευτικό παντελόνι κατασκευασμένο από πολυεστέρα ανθεκτικό στη φθορά. Εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο. Δύο τσέπες εμπρός, τσέπη για αναδιπλούμενο μέτρο και πίσω τσέπη με φερμουάρ. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 381-2/-5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη 44–60. Κανονικό παντελόνι, 504 98 87-XX Μοντέλο σαλοπέτα με τιράντες, 504 93 00-XX

69


1. ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΤΖΑΚΕΤ

4. ΤΖΑΚΕΤ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Αδιάβροχο τζάκετ από ελαστικό πολυεστέρα. Συγκολλημένες ραφές, φερμουάρ σε όλο το μήκος, πρεσαριστά κουμπιά και τσέπη για κινητό τηλέφωνο. Ιδιαίτερα ανθεκτικό στη φθορά μπροστινό ύφασμα. Γιακάς φοδραρισμένος με κοτλέ. Ρυθμιζόμενα αμάνικα. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 343. Μεγέθη S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60. 504 98 89-XX

Τζάκετ παντός καιρού από ύφασμα, το οποίο είναι ανθεκτικό στο νερό αλλά εξακολουθεί να προσφέρει ένα βαθμό αερισμού. Δύο τσέπες μπροστά με φερμουάρ. Ρυθμιζόμενα μέρη με λάστιχο στη μέση και στη βάση της πλάτης. Δικτυωτή φόδρα παντού, ραφές καλυμμένες με ταινία και μανίκια με φερμουάρ και ενίσχυση. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 343. Sizes S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60, XXL-62/64. 505 61 93-XX

2. ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

Αδιάβροχο παντελόνι από ελαστικό πολυεστέρα, με ενισχυμένο το μπροστινό μέρος. Συγκολλημένες ραφές, ρυθμιζόμενη μέση με λάστιχο από δικτυωτό υλικό για καλό αερισμό. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 343. Μεγέθη: S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60. 504 98 79-XX

5. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

3. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΛΑΤΗΣ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙΑ

6. ΤΙΡΑΝΤΕΣ

Στυλ ”φράκου” με ρυθμιζόμενο κούμπωμα μπροστά και πολύ μακριά μανίκια με πρεσαριστά κουμπιά. Μακριά πλάτη. Ένα μέγεθος. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 343. 504 98 17-71

Με κλιπ ή δερμάτινες κουμπότρυπες. Πλάτος: 5 cm. Κλιπ, 504 98 16-56 Δερμάτινες κουμπότρυπες, 504 98 16-60

70

Παντελόνι από το ίδιο υλικό με το τζάκετ. Μέση με λάστιχο και κορδόνι. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 343. Μεγέθη S-46/48, M-50/52, L-54/56, XL-58/60. 504 98 85-XX


7. ΖΩΝΗ

10. ΜΟΝΟΣΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ

Δερμάτινη ζώνη με γερή αγκράφα. Πλάτος 4 cm, μήκος 125 cm. 504 98 15-85

Ρούχο που φοριέται πιο κοντά στο σώμα. Κατασκευασμένο από 100 % πλεκτό ύφασμα πολυεστέρα διπλής όψης (interlock) και απο­τελείται από κλωσμένο και υφασμένο πολυεστέρα. Αυτή η ιδιότητα βοηθάει το ύφασμα να αποβάλει την υγρασία από το δέρμα προς το επόμενο στρώμα ρούχου και παρέχει καλό αερισμό, καθιστώντας άνετη την εργασία σας καθημερινά. Ελαφρύ υλικό, 140 g/m². Μπλούζα 544 96 18-XX (46, 50, 54, 58) Παντελόνι 544 96 19-XX (46, 50, 54, 58)

8. ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Άνετο πουκάμισο, ιδανικό για δασικές και κηπευτικές εργασίες ή ως ένδυση για τον ελεύθερο χρόνο. 100 % βαμβάκι. 525 50 97-XX (35–45, XS–XXL) 9. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ανθεκτικό και άνετο παντελόνι εργασίας κατασκευασμένο από 65 % πολυεστέρα και 35 % βαμβάκι, με υδαταπωθητικό υλικό στο μπροστινό μέρος του ποδιού μέχρι το γόνατο.Τσέπες εμπρός, πίσω και στο αριστερό πόδι και τσέπες για επιγονατίδες. Ιδανικό για χορτοκοπή και άλλες υπαίθριες εργασίες. 525 50 96-XX (46–62)

11. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΕΣ

Προστατευτικές επιγονατίδες από αφρώδες πλαστικό για χρήση με παντελόνια κήπου για κοπή χόρτων και θάμνων, καθώς και κηπευτικές εργασίες. Ζεύγος, ένα μέγεθος. 505 62 26-99

71


1. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ, 28 M/S

Ελαφριές μπότες κλάσης 3 με νέα ελαφρύτερη προστασία από αλυσοπρίονο. Ατσάλινη θωράκιση δακτύλων, προφίλ πέλματος και προστασία αστραγάλου. Ευρύχωρο καλούπι με εξόγκωμα πίσω και στην κνήμη για εύκολη εισαγωγή. Ενισχυμένα τακούνια για προστασία από την πρόσκρουση και ευκολότερη αφαίρεση. Άριστη, ευρύχωρη εφαρμογή. Πληροί τις απαιτήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα EN 345 SB E και EN 381-3 κλάση 3, 28 m/s. Μεγέθη 37–50. 505 41 46-XX 2. ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ

Ελαφριές μπότες με εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο. Βαθύ προφίλ πέλματος που μπορεί να πάρει καρφιά. Ενισχυμένα τακούνια για προστασία από την πρόσκρουση και ευκολότερη αφαίρεση. Άριστη, ευρύχωρη εφαρμογή. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 345 SB E και του EN 381-3 κλάση 2, 24 m/s. Μεγέθη 37–47. 504 98 96-XX Καρφιά, 505 65 43-61

3. Δ ΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Μπότες από δέρμα επεξεργασμένο με πολυουρεθάνη. Ενισχυμένη σόλα και εμπρός μέρος από σκληρό υλικό για βελτιωμένη άνεση και σταθερότητα. Τα άγκιστρα για βαριές εργασίες με νέο σχέδιο κάνουν πιο εύκολη τη ρύθμιση της μπότας και επιτυγχάνεται το σωστό καλούπι. Εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο και ατσάλινη θωράκιση δακτύλων. Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 345-2, S2 και του ΕΝ 381-3 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη 39–47. 544 96 48-XX 4. ΠΑΤΟΙ

Στρώση με μόνωση κατά της θερμότητας με υφασμάτινο υλικό στην πάνω πλευρά και φύλλο αλουμινίου στην κάτω πλευρά. Κόψτε στο σωστό μέγεθος. 505 65 45-00 5. ΜΑΛΛΙΝΟΙ ΠΑΤΟΙ

Ανθεκτικοί στη φθορά, ζεστοί πάτοι από 100 % μαλλί. Το κάτω μέρος έχει επίστρωση λάτεξ για να κρατά τον πάτο σταθερό στη θέση του. Πλένονται στους 40ºC. Κόψτε στο σωστό μέγεθος. 504 98 28-01

72


6. ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΜΠΟΤΑΣ

Εύκολο και γρήγορο στέγνωμα για όλα τα είδη υπόδησης, χωρίς να καθιστά το δέρμα σκληρό και τραχύ. 1,1 μέτρα καλώδιο, 4+4W/ 230 V. Εγκεκριμένο κατά CE. 544 96 32-01 7. ΚΑΛΤΣΕΣ OUTLAST

Άνετες κάλτσες από υλικό Outlast που σας δροσίζουν όταν κάνει ζέστη και σας ζεσταίνουν όταν κάνει κρύο. 525 34 12-37, 40, 43, 46 8. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ

Γάντια κατασκευασμένα από υδαταπωθητικό κατσικίσιο δέρμα και υδαταπωθητικό νάιλον. Πληρούν τις απαιτήσεις κατά EN 420:1992 κλάση 1. Μεγέθη: 8, 9, 10 και 12. 523 75 02-XX 9. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗ

10. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Γάντια πέντε δαχτύλων κατασκευασμένα από υδαταπωθητικό κατσικίσιο δέρμα και υδαταπωθητικό πολυαμίδιο. Πληρούν τις απαιτήσεις κατά EN 381-4, -7 και EN 420:1992, EN 388. κλάση 0, 16 m/s. Μεγέθη: 8, 9, 10 και 12. 523 75 03-XX 11. ΓΑΝΤΙΑ SPANDEX ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΑ

Ύφασμα στο πίσω μέρος του χεριού, μαλακό κατσικίσιο δέρμα στην παλάμη για καλή λαβή. Κλείσιμο με σκρατς. Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 420:1992 κλάση 1. Μεγέθη 7, 8, 9, 10 και 11. 523 75 06-XX 12. ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΑ

Οικονομικά δερμάτινα γάντια με ενισχυμένο αντίχειρα και υφασμάτινο πίσω μέρος. Κλείσιμο με σκρατς. Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 420:1992 κλάση 1. Ένα μέγεθος. 523 75 04-10

Κατασκευασμένα από αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα και υδατοαπωθητικό πολυαμίδιο. Μεγέθη: 8, 9, 10 και 12. 523 75 01-XX

73


1. Ν ΕΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT

Πλήρες με την σήτα προστασίας Max Sight για μόλις 20 % μείωση του φωτός, με γείσο, ωτοασπίδες και προστατευτικό αυχένα. Φωσφορίζον κόκκινο. Η επένδυση και οι ωτοασπίδες ρυθμίζονται κάθετα και πλευρικά. Το κράνος πληροί τις απαιτήσεις του EN 397 και πρόσθετες απαιτήσεις π.χ. για πλευρική ακαμψία και χαμηλή θερμοκρασία (– 40°C).  Οι ωτοασπίδες πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352-3. Η σήτα προστασίας πληροί τις απαιτήσεις του EN 1731. Κράνος, πλήρες, 576 41 23-01 Εσωτερικό κράνους, 504 98 18-02 Βασικά πλαστικά εξαρτήματα, 505 67 53-30 Γείσο, 505 66 53-37 2. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ

Εγκεκριμένο κράνος για άτομα που ασχολούνται με την ρίψη δέντρων και την κοπή ξύλων στο σπίτι. Ρυθμιζόμενη επένδυση. Το κράνος πληροί τις απαιτήσεις του EN 397, οι ωτοασπίδες του ΕΝ 352-3 και η σήτα προστασίας του EN 1731. 504 98 18-28

74

3. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟ

Ελαφριές. Μαλακή, επένδυση με μαξιλαράκι στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη κατά περίπου 20 %, πίεση εφαρμογής, Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352-1. 504 98 17-10 Ανταλλακτικά μαξιλαράκια αυτιών, 505 66 53-26 Μαξιλαράκια ωτοασπίδων μιας χρήσης, 505 66 53-31 4. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ

Πλατύς κεφαλόδεσμος με καλή εφαρμογή. Πληρούν τις απαιτήσεις του ΕΝ 352-1. Σήτα προστασίας Perspex εγκεκριμένη σύμφωνα με το EN 166. Συσκευασία των 10, 504 98 02-02 Διαθέσιμες επίσης πλήρεις με μάσκα Perspex, 504 98 18-60 5. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ PERSPEX

Ίδιες ωτοασπίδες όπως στο προστατευτικό κράνος. Υδαταπωθητικός υφασμάτινο προστατευτικό μεταξύ σήτας προστασίας και κεφαλόδεσμου. Πλήρεις, όπως εικονίζονται. Πρακτικές, π.χ. κατά την κοπή χόρτων. Οι ωτοασπίδες πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352-1 και η μάσκα του EN 166. 504 98 18-11


6. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

9. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT

Ίδιες ωτοασπίδες όπως στο προστατευτικό κράνος. Υδαταπωθητικό υφασμάτινο προστατευτικό μεταξύ σήτας προστασίας και κεφαλόδε­ σμου. Πλήρεις, όπως εικονίζονται. Οι ωτοασπίδες πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352-1 και η μάσκα του EN 1731. 504 98 18-21

Η επίδραση στην όρασή σας είναι ελάχιστη. Προκαλεί μόνο 20 % μείωση του φωτός σε ολόκληρη την επιφάνεια σε σύγκριση με το 30 % των συνηθισμένων σητών προστασίας. Αδιάβροχος σχεδιασμός που αυξάνει επίσης την αντοχή σε μόνιμη παραμόρφωση. Πληροί το πρότυπο EN1731:2006. Πωλείται ξεχωριστά ή με κράνος. 574 61 37-01

7. ΑΝΤΙΘΑΜΒΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ

Πολυκαρβονική μάσκα με επικάλυψη που εξασφαλίζει ότι δεν θαμπώνει το εσωτερικό. Εξωτερική επιφάνεια ανθεκτική στο χάραγμα. Κατάλληλη για όλα τα κράνη και τις ωτοασπίδες με κεφαλόδεσμο. Σήμανση πιστότητας CE σύμφωνα με το EN 166. 505 66 53-63 8. ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ/ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ

Μπορούν να καμφθούν και να επεκταθούν για καλύτερη εφαρμογή. Ανθεκτικοί στο χάραγμα φακοί. Επιλέξτε ανάμεσα σε διαφανείς φακούς και γκρίζους φακούς με προστασία UV. Συνιστάται για χρήση μαζί με σήτα προστασίας. Πληροί τις απαιτήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα EN 166 και ANSI Z87+. Διαφανή, 504 06 61-01 Ηλίου, 504 06 61-02

Όταν δουλεύετε με χορτοκοπτικό ή θαμνοκοπτικό, φοράτε πάντα προστατευτικά γυαλιά σε συνδυασμό με σήτα προστασίας.

75


1. ΦΑΡΔΙΑ ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

6. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΓΑΝΤΖΟΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣ

Ανακουφίζει την καταπόνηση στην πλάτη του χρήστη. Μπορεί να δεχτεί μεγάλο αριθμό εργαλείων και εξαρτημάτων. 505 69 32-16 Πολλαπλή θήκη, 504 98 16-80 Πολλαπλή θήκη, δερμάτινη, 504 98 16-81 Στοιχείο πλάτης με στρώμα θερμομόνωσης, 504 98 16-83 Θήκη για λοστό ανατροπής με το πόδι, 505 69 32-92

Βελτιωμένος γάντζος με νέο βελτιωμένο σχεδιασμό και επεξεργασμένη επιφάνεια για μικρότερη ευαισθησία στη σκουριά. Το στρογγυλό σχήμα στο εσωτερικό της χειρολαβής παρέχει πιο άνετη λαβή. Κλίμακα για τη μέτρηση της διαμέτρου στο μικρότερο άκρο. 574 38 77-01 7. ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ

2. ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Βάρος 0,85 kg. Μήκος 68 cm. 577 27 32-01

Πλήρης ζώνη εργαλείων με δύο δερμάτινες θήκες, ένα γάντζο ανύψωσης και μία ψαλίδα ανύψωσης. 504 98 15-80

8. ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΧΙΣΙΜΑΤΟΣ

3. ΜΕΤΡΟΤΑΙΝΙΑ

Βάρος 1,5 kg. Μήκος 74 cm. 577 27 34-01

Με μοναδικά ελαφρύ σχέδιο που απλοποιεί το ξεδίπλωμα και την αλλαγή ταινίας και ελατηρίου. Με ένδειξη και στις δύο πλευρές. 15 m, 504 98 16-18 20 m, 504 98 16-19

9. ΜΙΚΡΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΧΙΣΙΜΑΤΟΣ

4. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΛΑΒΙΔΑ ΑΝΥΨΩΣΗΣ

Βάρος 0,6 kg. Μήκος 35 cm. 577 27 33-01

Παρέχει δυνατή λαβή κατά την ανύψωση κορμών. Νέος σχεδιασμός με αιχμηρά, ακονισμένα άκρα, έτοιμα για χρήση. Ειδικά βαμμένο ατσάλι με επεξεργασμένη επιφάνεια που καθιστά το εργαλείο στιβαρό και λιγότερο ευαίσθητο στη σκουριά. 574 38 78-01

Βάρος 0,9 kg. Μήκος 50 cm. 577 27 35-01 10. ΜΙΚΡΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

11. ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΣΦΗΝΑ ΚΟΠΗΣ

Από μαγνήσιο, 13 cm. Ελαφριά. 505 69 47-00

5. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΛΑΒΙΔΑ ΞΥΛΕΙΑΣ

12. ΣΦΗΝΑ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Νέα, βελτιωμένη και αιχμηρότερη λαβίδα με ακονισμένα άκρα για ισχυρή λαβή. Ειδικά βαμμένο ατσάλι με επεξεργασμένη επιφάνεια που καθιστά το εργαλείο στιβαρό και λιγότερο ευαίσθητο στη σκουριά. 574 38 79-01

Από ανθεκτικό στις κρούσεις πλαστικό. 5". 505 69 47-02 8". 505 69 47-03 10". 505 69 47-04

76


13. ΛΟΣΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ VIKTOR

18. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Τηλεσκοπικός λοστός ανατροπής με το πόδι που μπορεί να μεταφερθεί σε θήκη. 504 98 16-92

Μαχαίρι καθαρισμού με βαμμένη ειδική λεπίδα από ατσάλι και ξύλινη λαβή από καρυδιά. Με πλαστικό προστατευτικό για τη λεπίδα. Συνολικό μήκος 60 cm (λαβή 31 cm). 575 78 61-01

14. ΛΟΣΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΓΑΝΤΖΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ

Οδοντωτό εμπρός άκρο. Άνετη πλαστική χειρολαβή και συσφιγκτική βάση για ασφαλέστερη ρίψη δέντρων. Μήκος 76 cm. 505 69 43-01

19. ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ

15. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΣΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

20. ΠΡΙΟΝΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΦΤΗ ΦΛΟΙΟΥ

Λοστός ανατροπής μεγάλου μήκους (130 cm), ο οποίος παρέχει περισσότερη ροπή. Η μεγάλη λαβή σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε και τα δύο χέρια. 576 77 91-01

Για την τηλεσκοπική χειρολαβή. 505 69 45-76 Ανταλλακτική λάμα, 505 69 45-87

16. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΛΟΣΤΟΣ ΚΡΟΥΣΗΣ

Για την τηλεσκοπική χειρολαβή. Με κόφτη φλοιού για να εμποδίζει το φλοιό να σχιστεί. Βαμμένη λάμα. 505 69 45-66 Ανταλλακτική λάμα, 505 69 45-77

Συνδυασμένος λοστός κρούσης και ανατροπής με νέο, βελτιωμένο σχεδιασμό από τον οποίο προέκυψε ένα ανθεκτικό, στιβαρό προϊόν. Περιλαμβάνει κεφαλή κρούσης διευκολύνει την εισαγωγή της σφήνας, καθώς και πτέρνα κρούσης που ελαχιστοποιεί την καταπόνηση των χεριών. 574 38 71-01 17. ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΞΕΚΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Με χειρολαβή από αγριοκαρυδιά και λεπίδα που αντικαθίσταται. Τροχισμένο και στις δύο πλευρές. 505 21 71-01 Ανταλλακτική λάμα, 505 69 45-26 Χειρολαβή, 505 69 45-27

3 μέρη, περίπου 280 – 510 cm. 502 42 73-01

21. ΠΡΙΟΝΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΦΤΗ ΦΛΟΙΟΥ

22. ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Περιέχει: Έμπλαστρα πρώτων βοηθειών, 9 τσιρότα διαφορετικών μεγεθών, 2 υγρά καθαρισμού πληγών, 1 καθρεφτάκι, 1 κουτί μπατονέτες. 502 52 55-01

77


1. ΔΙΠΛΟ ΔΟΧΕΙΟ COMBI

4. ΔΟΧΕΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Χωρητικότητα 6 λίτρα καύσιμο και 2,5 λίτρα λάδι. Το δοχείο καυσίμου διαθέτει μηχανισμό προστασίας από υπερπλήρωση. Όταν το δοχείο καυσίμου του αλυσοπριόνου είναι πλήρες, η ροή διακόπτεται αυτόματα προς αποφυγή υπερχείλισης. Μεταξύ των δοχείων υπάρχει χώρος για λίμες και κλειδιά. Τα δοχεία χωρίζονται. Πληροί τις απαιτήσεις κατά UN. Τα δύο δοχεία και ο μηχανισμός προστασίας από υπερπλήρωση διατίθενται και ξεχωριστά. 504 98 17-06 Στόμιο πλήρωσης καυσίμου με σχεδιασμό προστασίας από υπερχείλιση. Ταιριάζει τόσο στο σύνθετο όσο και στο απλό δοχείο βενζίνης, 505 69 80-02 Στόμιο πλήρωσης λαδιού, 505 69 80-03

Χωρητικότητα: 6 λίτρα. Δοχείο με εύκαμπτο στόμιο πλήρωσης. Πληροί τις απαιτήσεις κατά UN. 505 69 80-40 Στόμιο πλήρωσης, 505 69 80-41

2. ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Το πακέτο συνδυασμού περιλαμβάνει: δοχείο για 5 λίτρα περιβαλλοντικής βενζίνης, προσαρμογείς, στόμιο καυσίμου, στόμιο λαδιού, τάπα και δοχείο λαδιού. 504 98 17-17 3. ΔΟΧΕΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕ ΣΤΟΜΙΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ

Χωρητικότητα: 6 λίτρα. Στόμιο πλήρωσης με προστασία από υπερπλήρωση. Εγκεκριμένο κατά UN. 504 98 17-07 Θήκη για 3 λεπίδες, 505 69 80-23 Εργαλείο συνδυασμού, 505 69 80-24

78

5. ΔΟΧΕΙΟ ΛΑΔΙΟΥ

Χωρητικότητα: 2,5 λίτρα. 504 98 17-08 6. ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Φιλικό για το περιβάλλον και βιοδιασπώμενο. 1 λίτρο, 544 04 52-01 5 λίτρα, 531 00 80-41 20 λίτρα, 531 00 80-40 7. Λ ΑΔΙ ΔΙΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ JONSERED® SUPER ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΠΝΟΥ

Λάδι δίχρονου κινητήρα βελτιωμένο για αποδοτική λίπανση και ελάχιστο καπνό. Το δοχείο 1 λίτρου είναι ένα πρακτικό δοχείο ανάμιξης για να επιτυγχάνετε εύκολα τη σωστή ποσότητα λαδιού. Προορίζεται για κινητήρες έως και 55 cc. 0,1 λίτρο, 544 45 03-01 1 λίτρο, 544 45 03-02 4 λίτρα, 544 45 03-03 10 λίτρα, 544 45 03-04 208 λίτρα, 531 00 50-76


8. Λ ΑΔΙ ΔΙΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ JONSERED® ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

Λάδι δίχρονου κινητήρα με τέλεια λίπανση για κινητήρες με υψηλή ροπή. Το δοχείο 1 λίτρου είναι ένα πρακτικό δοχείο ανάμιξης για να επιτυγχάνετε εύκολα τη σωστή ποσότητα λαδιού. Προορίζεται για κινητήρες έως και 55 cc. 0,1 λίτρο, 544 03 60-01 1 λίτρο, 544 03 60-02 10 λίτρα, 531 00 88-11 9. ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ, 4T POWER

Ειδικό λάδι για όλους τους 4-χρονους κινητήρες των χλοοκοπτικών μηχανών της αγοράς. Διατίθεται ως 10W/40 και SAE 30. 1,4 λίτρα, 544 34 74-01, 10W/40 1,4 λίτρα, 531 01 90-08, SAE 30 0,6 λίτρα, 544 04 19-01, SAE 30 10. ΛΑΔΙ ΔΙΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ JONSERED®

Λάδι δίχρονου κινητήρα, το οποίο προορίζεται για χρήση σε συνδυασμό με καύσιμα χαμηλότερης ποιότητας. Εξασφαλίζει καθαρότερο κινητήρα και λιγότερα κατάλοιπα από την καύση, στο έμβολο, στα τοιχώματα του κυλίνδρου, στη θυρίδα εξαγωγής και στον στροφαλοθάλαμο. 1 λίτρο, 544 03 62-01

79


1. ΙΜΑΝΤΕΣ

4. ΘΗΚΗ ΚΙΜΩΛΙΩΝ

Ιμάντες, δύο μοντέλα, με βίντσι ασφαλείας και γάντζο. Δυναμικότητα 5 τόνοι. 8 m, 505 69 80-33 Δυναμικότητα 500 kg. 5 m, 505 69 80-34

505 69 46-00 Εσωτερικό περίβλημα, 505 69 46-01 12 κιμωλίες, διαμέτρου 11 mm, 505 69 46-02

2. ΙΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ

5. ΤΑΙΝΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

Ιμάντας περιστροφής για τη μετατόπιση δέντρων που μπλέκονται κατά τη ρίψη. 505 69 80-20 505 69 80-35

Κατασκευασμένη από βιοδιασπώμενη βισκόζη. Μονόχρωμη ταινία: πλάτος 20 χλστ., δίχρωμη ταινία: πλάτος 25 χλστ. 75 μέτρα/ρολό. Πορτοκαλί 574 28 77-00 Κόκκινη 574 28 77-01 Μπλε 574 28 77-02 Κίτρινη 574 28 77-03 Λευκή 574 28 77-04 Κόκκινη/λευκή 574 28 77-05 Πορτοκαλί/κίτρινη 574 28 77-06 Μπλε/λευκή 574 28 77-07

3. ΧΡΩΜΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Για το μαρκάρισμα κορμών και αποθηκευμένης ξυλείας. Πορτοκαλί, 505 69 84-00 Κόκκινο, 505 69 84-01 Μπλε, 505 69 84-02 Κίτρινο, 505 69 84-03 Λευκό, 505 69 84-04 Φωσφορίζον πορτοκαλί, 505 69 84-10 Δοχείο 5 l. Πορτοκαλί, 505 69 85-80 Κόκκινο, 505 69 85-81 Μπλε, 505 69 85-82

80

6. ΠΑΧΥΜΕΤΡΟ

Με πίνακα όγκων και σαφείς βαθμονομήσεις σε τρεις πλευρές. Διατίθεται σε δύο μεγέθη. 46 cm, 505 69 47-46 36 cm, 505 69 47-30 Θήκη, 505 69 32-04


7. Β ΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΣΟ ΓΡΑΝΑΖΙΩΝ ΓΩΝΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Κατάλληλο για όλα τα μοντέλα RS και GR. 100 g. 503 97 65-01 8. ΓΡΑΣΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΕΝΖΙΝΗ JONSERED

Η αλκυλιωμένη βενζίνη Jonsered έχει εντελώς διαφορετική σύνθεση από την κανονική βενζίνη. Ελαχιστοποιεί τις επιβλαβείς εκπομπές και είναι καλύτερη για τον κινητήρα. Βενζίνη αλυσοπρίονου, 5 l. Βενζίνη χλοοκοπτικού, 5 l.

504 98 00-20 9. ΤΣΑΝΤΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟΥ

Πρακτική νέα τσάντα αλυσοπρίονου, από ύφασμα, με κομψό σχέδιο Jonsered®. 504 98 00-97 10. ΤΣΑΝΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

Τσάντα εξαρτημάτων με νέο σχέδιο από σκληρό υλικό Cordura. Πλατύτεροι και πιο άνετοι ιμάντες και κάτω μέρος από κόντρα πλακέ. 504 98 19-20

81


ΔEΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ JONSERED® ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ Πάντα προσφέρεται βοήθεια όταν επιλέγετε ένα μηχάνημα, είτε είστε επαγγελματίας είτε περιστασιακός χρήστης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ’Ολα τα καταστήματα της Jonsered προσφέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και τον προστατευτικό ρουχισμό.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Το μηχάνημα Jonsered σας παραδίδεται πάντα ελεγμένο, ρυθμισμένο και έτοιμο προς χρήση.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Έχετε πάντα πρόσβαση σε επαγγελματίες ειδικούς και σε καλές συμβουλές, καθώς τα προϊόντα της Jonsered πωλούνται μόνο από εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

ΟΔΗΓΙΕΣ Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για τα αλυσοπρίονα σε DVD, και οδηγίες για τα θαμνοκοπτικά σε βίντεο ή σε έντυπο φυλλάδιο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ Το επιλεγμένο κατάστημα Jonsered θα σας προσφέρει πάντα γνήσια ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη.

ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Jonsered είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας SS-EN ISO 9001:1997.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ 92 – 10442 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 5193 100 – FAX: (210) 519 3105 E-mail: info@papadopoulos.gr.gr – www.jonsered.gr Copyright © 2011 Jonsered. All rights reserved. Jonsered and other product and feature marks are trademarks of the Jonsered Division as displayed at www.jonsered.gr

Stendahls 115 40 14-71 GR. P rint ed in D enmar k on e nvironmentally- compatible pape r by Colo r P rint Nor th.

Η Jonsered προσφέρει αρκετά προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον, πολλά προϊόντα της Jonsered διαθέτουν τώρα τη δική τους Δήλωση Περιβαλλοντικού Προϊόντος. Αυτό σημαίνει ότι η περιβαλλοντική επιρροή κάθε προϊόντος θα τεκμηριώνεται για την κατασκευή, τη συσκευασία, τη διανομή, την ανακύκλωση και τη διάθεση αποβλήτων.

Jonsered catalogue 2011 Greece  

Jonsered catalogue 2011 Greece

Jonsered catalogue 2011 Greece  

Jonsered catalogue 2011 Greece