Page 1

GROENVOORZIENING EN HOVENIERSSECTOR


“Rek de grenzen zo ver mogelijk op.” Het geeft een onbeschrijfelijk gevoel van tevredenheid wanneer je iets buitengewoons hebt bereikt. Veel verder dan je dacht dat mogelijk was. Dat is onze passie en drijfveer. We volgen niet altijd de begane paden, maar worden in plaats daarvan constant geïnspireerd door de jacht op vooruitgang. Kort gezegd: wij geloven in het uitdagen van het onmogelijke. Alles wat we doen is bedoeld om uw werk te vergemakkelijken. Wij weigeren een nieuw technisch snufje of ontwerpdetail zomaar te gebruiken. Wijzigingen die we doorvoeren, moeten u op één of andere manier helpen om slimmer te werken. Deze instelling heeft in de loop van de jaren geleid tot een lange lijst machines met baanbrekende oplossingen. Een breed assortiment machines voor in de hand en op wielen, die u het zelfvertrouwen en vermogen geven om uw grenzen op te rekken en het onmogelijke mogelijk te maken. Dit betekent een veel efficiënter en winstgevender commercieel tuin,- park- en landschapsonderhoud.

Lees meer op husqvarna.nl


Nieuws

4

Zakelijke oplossingen

8

Motorzeisen en trimmers

14

Heggenscharen

38

Bladblazers

46

Motorkettingzagen

52

Doorslijpmachines

68

Frontmaaiers

76

Zero-turn gazonmaaiers

92

Gazonmaaiers en gazononderhoudsmachines

98


Nieuws

Ruimte maken voor een groeiend aantal werkkrachten. Het meest uitgebreide assortiment op de markt staat op het punt nog groter te worden. Waarom? Gewoon, om ervoor te zorgen dat u altijd exact de machine krijgt die u nodig heeft om alle werkzaamheden nog beter uit te voeren. Alle nieuwe machines hebben unieke eigenschappen, waardoor ze de perfecte aanvulling zijn op de apparatuur die u al bezit. Dus waar u over na moet denken is niet wat u moet vervangen, maar hoeveel groter uw machineloods moet worden.

De nieuwe Husqvarna accureeks. HUSQVARNA 536LiR Een krachtige, goed gebalanceerde accu-trimmer met een borstelloze motor voor een lange levensduur en een instelbaar en ergonomisch stuur.

HUSQVARNA 536LiL Efficiënte, lichtgewicht accu-trimmer met een borstelloze motor voor een lange levensduur en een comfortabele loophandgreep.

HUSQVARNA T536Li XP® Productieve, robuuste en comfortabele accu boomverzorgingszaag met hoge kettingsnelheid.

HUSQVARNA 536Li XP® Zeer efficiënte, lichtgewicht en ergonomische accu-kettingzaag met hoge kettingsnelheid en een borstelloze motor voor een lange levensduur.

HUSQVARNA 436Li Stille, lichtgewicht en uitzonderlijk gemakkelijk te gebruiken allround accu-kettingzaag met een borstelloze motor voor een lange levensduur.

4


HUSQVARNA WB 53S E Een betrouwbare mulchmaaier, ontworpen voor veeleisend en professioneel gebruik.

HUSQVARNA 336RK Robuuste, betrouwbare motorzeis die verschillende soorten veeleisende maaiwerkzaamheden aankan.

HUSQVARNA 543RBK Ruggedragen, krachtige en efficiënte machine voor allerlei taken met de motorzeis.

HUSQVARNA 550 XP ® Het nieuwste model uit ons kettingzaagconcept. Een ongelofelijk krachtige, snelle en flexibele zaag.

Wat u nodig heeft om op snelheid te blijven.

GEHOORBESCHERMING Met een verbeterde, individuele pasvorm, geluidsafname en goede geluidskwaliteit (voor MP3 en communicatieradio).

Onze kleding en accessoires geven u niet alleen een goede bescherming tegen onverwachte incidenten, ze zijn ook ontworpen om u te helpen zo efficiënt mogelijk te werken. Deze filosofie dringt door in alles wat we doen – van innovatieve kettingzaagkleding tot unieke brandstoftanks en olie.

TECHNICAL EXTREME Jack en broek voor het werken met de kettingzaag met een fantastische bewegingsvrijheid en duurzaamheid, dankzij het geavanceerde stretchen versterkingsmateriaal.

TECHNICAL HANDSCHOENEN Nauw aansluitende werkhandschoenen gemaakt van comfortabel geitenleer.

OLIE Zorgt voor optimaal bedrijf tijdens veeleisend professioneel gebruik met zware belastingen en hoge motorsnelheden.

5


Een nieuwe krachtbron. Ongewijzigde prestaties. We introduceren nu de Husqvarna Battery Series. Dit is een reeks zeer efficiënte handgedragen machines, die werken op een krachtige 36V Li-ion accu. Deze accu geeft u een hoog en constant vermogen, met prestaties die gelijk zijn aan onze machines op benzine. U krijgt aanzienlijk minder geluid, onderhoud, trillingen – en helemaal geen emissie. En u kunt de accu ook van de ene machine naar de andere meenemen en zo blijven werken.

De oplader is ver voor u klaar. De nieuwe accu wordt geleverd met een uitzonderlijk snelle oplader. Als u twee accu’s heeft, bent u in staat om nonstop te werken, omdat de oplaadtijd korter is dan de werktijd (3,0 Ah = 35 min).

6

TE ALLEN TIJDE OPLADEN Er is geen geheugeneffect, ook niet wanneer u half lege accu’s oplaadt.

INTELLIGENTE ONTLAAD BESCHERMING Beschermt tegen compleet ontladen en zorgt voor extra lange levensduur.

SNELSTARTEND OPLAADSYSTEEM De actieve accukoeling verkort de oplaadtijd na gebruik.

INTELLIGENT BEHEER VAN LAADVERMOGEN Elke accucel wordt bewaakt om het oplaadproces te optimaliseren.

THERMOBAG Beschermt de accu’s tegen kou en vuil, zodat u probleemloos kunt werken.


Uitzonderlijke lage trillingen betekent veel langer werken. Met de accutechnologie worden de trillingen aanzienlijk verminderd. Dit houdt in dat u in staat bent om langere dagen te maken zonder de armen en schouders te belasten. Vergeleken met een aantal machines op benzine kunt u zelfs twee keer zo lang werken.

DE KRACHT DIE U NODIG HEEFT

WERKEN IN STILTE

Onze speciaal ontwikkelde, borstelloze motoren geven u duurzame en fantastische prestaties. En ze zijn zelfs 25 % efficiĂŤnter dan een standaard motor met koolborstels. Dit betekent dat de motoren een hoog en constant koppel leveren, ook wanneer u hoog, dik of nat gras en opslag maait. Ze gaan gewoon door met een ongewijzigde snelheid, die zelfs een aantal van de benzinemachines op de markt overtreft.

Het geluidsniveau van een trimmer op benzine is 94 dB (A). Een machine met een accu geeft 81 dB(A), wat gelijk is aan 13 dB(A) minder herrie. Een opvallend verschil. Over het algemeen beweert men dat een vermindering met 3 dB(A) wordt ervaren als een halvering van het geluidsniveau. Het lage geluidsniveau van de accumachines maakt het leven dan ook plezieriger voor u – en stelt u in staat om te werken in openbare ruimtes.

UITZONDERLIJK COMFORTABEL WERKEN Onze accumachines zijn licht en goed gebalanceerd, wat u helpt om altijd in een comfortabele houding te werken. De stevige constructie bestaat uit de voorhandgreep die dicht bij het zwaartepunt van onze machines zit. En de accu is tussen de handgrepen geplaatst. Deze oplossingen zorgen dat u moeiteloos de motorzaag in allerlei standen kunt manoeuvreren.

7


Zakelijke oplossingen

Om succesvol te zijn, hebt u eersteklas machines nodig. Voor efficiĂŤnt commercieel gazon- en tuinonderhoud is het noodzakelijk dat u de juiste machines heeft, die zo veel mogelijk in bedrijf zijn en optimaal presteren. Naast het meest uitgebreide productassortiment op de markt, bestaat onze portefeuille daarom ook uit ondersteuning en services. Lees hier meer over hoe u een hoge productiviteit en winstgevendheid kunt garanderen.

8


1 4

FINANCIERING

ERKENDE SERVICE

2 5

LITERATUUR

3 GESELECTEERDE DEALERS

ORIGINELE RESERVEONDERDELEN

husqvarna.nl 9 9


Zakelijke oplossingen

Hoe financiert u uw machinepark? Wij zien graag dat u beschikking heeft over machines die passen bij uw bijzondere wensen. Om dit voor u werkelijk te maken, is Husqvarna Fleet Finance een integraal onderdeel van onze product- en serviceportefeuille.   Onze financieringsoplossingen variëren afhankelijk  van uw locatie.Vraag bij uw lokale erkende dealer hoe u een volgende machine-aankoop kunt financieren.

Kennis waarmee u vooruit komt. Wij stellen u en uw collega’s in staat om kennis op te doen en zo meer efficiëntie en winstgevendheid te bereiken.  Zo geven we tips aan professionele gebruikers in de vorm van professionele literatuur dat door ons is geschreven. We hebben handboeken en boeken over werken met een kettingzaag, een motorzeis en over gazon- en boomonderhoud.

10


11


Zakelijke oplossingen

Dealers die u helpen om uw doelen te bereiken. Onze dealers zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de allerhoogste criteria. Al onze dealers; de eigenaren, managers, verkoopmedewerkers en servicemonteurs, krijgen voortdurend relevante trainingen om u altijd van dienst te kunnen zijn. Uw dealer kan u adviseren over machines en services die passen bij uw unieke situatie, wensen en doelen. Zij brengen u graag een bezoek om producten te presenteren. Ook heeft u de optie om, de machine waarin u bent ge誰nteresseerd, te testen.

Routine service door speciaal getrainde monteurs. Alle service wordt uitgevoerd door erkende monteurs bij onze dealers. Dit zijn specialisten die getraind zijn in de machines die u gebruikt. De meeste werkplaatsen hebben vaste prijzen voor alle soorten service. Voor elke machine bestaat een gedetailleerd serviceplan, dat in een aantal tijdintervallen is verdeeld. Door uw machine voortdurend te onderhouden en service te geven op de voorgestelde tijden, zorgt u ervoor dat deze optimaal presteerd. U minimaliseert het risico van onverwachte en dure stilstand. En, net zo belangrijk, de machines zullen langer meegaan.Tenslotte zult u op het moment van inruilen een goede prijs krijgen wanneer u nieuwe machines wilt kopen.

12


Snelle levering van originele reserveonderdelen. Bij iedere servicebeurt worden alleen originele Husqvarna onderdelen gebruikt. Deze reserveonderdelen zijn identiek aan de onderdelen die in uw machine zitten. Via ons geautomatiseerde reservedelensysteem kan uw dealer u snel vertellen wanneer u de onderdelen krijgt die u nodig heeft. De meest belangrijke onderdelen van iedere machine zijn altijd voorradig. U krijgt deze onderdelen indien nodig de dag nadat u een bestelling heeft geplaatst binnen. Dankzij onze expres verzending van reserveonderdelen zult u geen waardevolle productietijd verliezen.

13


Motorzeisen en trimmers

14


Onze motorzeisen ontzien niets – alleen u. Krachtige motoren en een robuust ontwerp maken van onze motorzeisen collega’s waarop u kunt vertrouwen. Ze kunnen jarenlang tegen veeleisend gebruik zonder dat ze de strijd tegen hoog, dik gras en ondergroei verliezen. Het enige dat wordt gespaard zijn uw rug, schouders en armen. Naast een licht gewicht en goed gebalanceerd design hebben de machines een zeer laag trillingsniveau. Sommige modellen liggen zelfs onder de aanbevolen AB-waarde van m / s², wat betekent dat u de hele dag onafgebroken kunt werken zonder vermoeid te raken of letsel op te lopen.

Vibratieniveau, m / s²

tpm

Werksnellheid We voeren altijd computersimulaties uit om te zien hoe we de onvermijdelijke trillingspieken bij het starten van de machine zo laag en kort mogelijk kunnen houden. Dit om te zorgen dat de machines zo snel mogelijk naar een lage, makkelijk te hanteren werksnelheid gaan.

Belangrijkste eigenschappen en voordelen van onze motorzeisen en trimmers: EEN GROTER MAAIBEREIK BETEKENT EFFICIËNTER WERKEN

EEN GOED AANGEPASTE STEELLENGTE DRAAGT BIJ TOT EFFICIËNTERE MAAIWERKZAAMHEDEN

EEN ERGONOMISCH DRAAGSTEL MAAKT HET WERKEN COMFORTABELER

EEN GROTE BRANDSTOFTANK BETEKENT LANGER WERKEN ZONDER BIJTANKEN

INDRUKWEKKEND LAGE TRILLINGEN ZORGEN VOOR EEN LANGER GEBRUIK

HIGH-TECH MOTOREN LEVEREN EEN LAAG BRANDSTOFVERBRUIK EN MINDER EMISSIE

EEN HOGE, GEDRAAIDE ASYMMETRISCHE TOREN GEEFT MEER BEENRUIMTE WANNEER U OP EEN HELLING WERKT

HET LICHTE GEWICHT ZORGT VOOR EEN GOEDE MANOEUVREERBAARHEID EN MINDER INSPANNEND WERKEN

15


Stabiele handen wanneer u trimt op hoge inten siteit. We ontwerpen onze motorzeisen zo dat de trillingen waaraan u wordt blootgesteld zo laag mogelijk zijn. Sommige van onze machines hebben de laagste trillingen in hun klasse. We bereiken deze lage waarden door, in sommige gevallen, de trillingen vanuit twee richtingen te isoleren. Met betrekking tot onze grotere machines is de brandstoftank niet in de motor geïntegreerd (een oplossing die wij als eersten introduceerden), maar er zijn twee rubberen moffen die dienen als twee trillingsdempende elementen tussen de tank en de motor. Op de meeste machines hebben we twee stalen veren geplaatst in de verbinding tussen de vering en de asymmetrische toren om de trillingen van de maai-uitrusting te absorberen. Deze oplossingen minimaliseren trillingen naar uw heupen en dijen én naar uw handen. Het stelt u in staat alert te blijven, efficiënt te werken – én letsel te vermijden.

UITZONDERLIJK VE

ELEISEND MAAIEN

Alle nieuwe machines ondergaan gedetailleerde, zorgvuldige testen voordat we ze aan het assortiment toevoegen. We testen ze honderden uren lang om ervoor te zorgen dat de emissie binnen acceptabele grenzen blijft en de machines betrouwbaar zijn als het gaat om motorprestaties en aandrijvingen. We controleren ook de sterkte van de trillingselementen en onderzoeken of de trillingen niet boven de aanbevolen niveaus uitkomen. Daarnaast wordt alle maai-garnituur onder extreme omstandigheden getest om te zorgen dat u het veeleisende maaien van hoog gras, taaie kruidachtige vegetatie en kleine bomen met gemak kunt uitvoeren.

16


Vergroot het maaivlak zonder dat u hoeft te bewegen. Met onze motorzeisen kunt u een aanzienlijk groter terrein maaien dan met andere machines. De verklaring hiervoor is de geoptimaliseerde transmissie en krachtige motor met een indrukwekkende ontwikkelingsratio van 1:1.46. In het bijzonder bij een maximum motorsnelheid van 9.000 tpm is de snelheid van de output voor het trimmerdraad zelfs 6.164 tpm. Dit betekent dat de machine de kracht heeft om een veel langer trimmerdraad rond te trekken, waardoor u een 31 procent grotere maaidiameter per omwenteling krijgt.

MEER VERMOGEN, MINDER BRANDSTOF EN EMISSIE

DE JUISTE HOEK VOOR EFFICIテ起T MAAIEN MET DE MOTORZEIS

Onze motorzeisen zijn brandstofzuinige krachtpakketten. Dit komt door onze gepatenteerde motortechnologie X-Torq, die een hoger koppel levert over een breder toerenbereik, met meer vermogen en snellere acceleratie als gevolg. Door bovendien schone lucht te gebruiken in plaats van een lucht / brandstofmengsel om de uitlaatgassen uit te stoten, gebruikt de X-Torq motor tot wel 20 % minder brandstof. En de uitlaatgassen zijn tot 75 % minder. Bovendien zijn X-Torq-motoren licht van gewicht, duurzaam en hebben ze maar minimaal onderhoud nodig.

Onze hoekoverbrengingen zijn nauwkeurig gedraaid om uw maaiwerkzaamheden te vereenvoudigen en te verbeteren. Nauwkeurige berekeningen en empirische studies hebben aangetoond dat een hoek van 35 graden optimaal is voor mensen van gemiddelde lengte. Deze hoek zorgt ervoor dat de steunschotel en het mes de grond niet raken maar over het gras glijden en u daarbij de best mogelijke maairesultaten geven.

UITZONDERLIJK COMFORTABEL WERKEN We willen uw werk makkelijker maken en u helpen om efficiテォnter te zijn. Daarom hebben we de stuurboom zeven graden gedraaid, zodat u de maaiuitrusting altijd recht voor u heeft met een minimale inspanning. Deze oplossing betekent ook dat u even grote zwaaibewegingen aan beide zijden van uw lichaam kunt maken. En daarnaast zijn onze asymmetrische torens extra hoog. Op veel machines zit de stuurboom op een 15 cm hoge toren. Ten gevolge daarvan kunt u in een rechte, comfortabele houding werken en genieten van heel veel beenruimte. Dat zult u vooral waarderen wanneer u op hellingen werkt.

17


HUSQVARNA 555RXT

HUSQVARNA 545RXT / 545RX

Krachtige motorzeisen die lange shifts aankunnen.

Onze meest krachtige machine voor het meest veeleisende werk met de motorzeis.

■■De X-Torq motortechnologie geeft een hoog koppel voor

■■De X-Torq motortechnologie geeft een hoog koppel voor

een snelle acceleratie en een tot 20 % lager brandstofverbruik en tot 75 % minder uitlaatemissie. ■■Efficiënte trillingsdemping (Low Vib) en comfort handgreep maken meer comfortabele werkomstandigheden mogelijk. ■■Inclusief de ergonomische draagstellen Balance XT™. ■■Smart Start is een functie die bijdraagt tot sneller starten door 40 % minder weerstand in het startkoord. ■■De optimale lengte van de transmissiebuis en de 35 graden hoekoverbrenging vergemakkelijken de werking en stellen de maai-apparatuur in staat parallel aan de grond te werken voor het beste resultaat. ■■Gebogen stuurboom en een comfortgreep zorgen voor een perfecte werkhouding en comfortabele grip. ■■Een hoge, gebogen toren levert ruim voldoende bewegingsvrijheid en beenruimte voor de gebruiker op, vooral op hellingen. ■■Een goed gebalanceerd ontwerp dankzij de plaats van de brandstoftank voor de motor. TECHNISCHE SPECIFICATIES

555RXT

een snelle acceleratie en een tot 20 % lager brandstofverbruik en tot 75 % minder uitlaatemissie. ■■Efficiënte trillingsdemping (Low Vib) en comfort handgreep maken meer comfortabele werkomstandigheden mogelijk. ■■Inclusief de ergonomische draagstellen Balance XT™ (voor 545RXT) en Balance X™ (545RX). ■■Smart Start is een functie die bijdraagt tot sneller starten door 40 % minder weerstand in het startkoord. ■■De optimale lengte van de transmissiebuis en de 35 graden hoekoverbrenging vergemakkelijken de werking en stellen de maai-apparatuur in staat parallel aan de grond te werken voor het beste resultaat. ■■Gebogen stuurboom en een comfortgreep zorgen voor een perfecte werkhouding en comfortabele grip. ■■Een hoge, gebogen toren levert ruim voldoende bewegingsvrijheid en beenruimte voor de gebruiker op, vooral op hellingen. ■■Een goed gebalanceerd ontwerp dankzij de plaats van de brandstoftank voor de motor.

545RXT

545RX

Cilinderinhoud, cm³

53,3

Cilinderinhoud, cm³

45,7

45,7

Geleverd vermogen, kW *

2,8

Geleverd vermogen, kW *

2,1

2,1

2,9 / 2,4

2,9 / 2,4

8,5

8,7

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechter handgreep, m / s² Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 36.

1,5 / 1,6 9,2

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechter handgreep, m / s² Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 36.

CHE ERGONOMIS LLEN DRAAGSTE De X-Torq motortechnologie geeft extra koppel, tot 20 % lager brandstofverbruik en tot 75 % minder uitlaatemissie.

18

Low Vib vermindert effectief de trillingen in de handgrepen, waardoor de belasting op de armen en handen van de gebruiker afneemt.

De bosmaaiers hebben ergonomische draagstellen met brede schouderbanden en ontlastende heupgordels.


HUSQVARNA 535RXT / 535RX

HUSQVARNA 327RX

Productieve, betrouwbare en omfortabele motorzeisen. ■■De X-Torq motortechnologie geeft een hoog koppel en bovendien

tot 20 % lager brandstofverbruik en tot 75 % minder uitlaatemissie. ■■Efficiënte trillingsdemping (Low Vib) en comfort handgreep leveren meer comfortabele werkomstandigheden op. ■■Inclusief de ergonomische draagstellen Balance XT™ (voor 545RXT) en Balance X™ (545RX). ■■De 35 graden hoekoverbrenging houdt in dat de maai-uitrusting parallel aan de grond werkt. ■■Gebogen stuurboom en een comfortgreep zorgen voor een perfecte werkhouding en comfortabele grip. ■■Een hoge, gebogen toren levert ruim voldoende bewegingsvrijheid en beenruimte voor de gebruiker op, vooral op hellingen. ■■Een brandstofpomp maakt de machine makkelijk te starten.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Lichtgewicht motorzeisen voor lange shifts op hoog tempo. ■■Efficiënte trillingsdemping (Low Vib) en comfort handgreep

leveren meer comfortabele werkomstandigheden op. ■■Inclusief ergonomisch draagstel. ■■Smart Start is een functie die snel starten mogelijk maakt door

40 % minder weerstand in het startkoord. ■■De 327RDX heeft een tweedelige steel die transport en opslag vergemakkelijkt. ■■De 35 graden hoekoverbrenging houdt in dat de maai-uitrusting parallel aan de grond werkt. ■■Gebogen stuurboom en een comfortgreep zorgen voor een perfecte werkhouding en comfortabele grip. ■■Een hoge, gebogen toren levert ruim voldoende bewegingsvrijheid en beenruimte voor de gebruiker op, vooral op hellingen. ■■Een brandstofpomp maakt de machine makkelijk te starten.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

535RXT

535RX

Cilinderinhoud, cm³

34,6

34,6

Cilinderinhoud, cm³

Geleverd vermogen, kW *

1,6

1,6

Geleverd vermogen, kW *

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechter handgreep, m / s² Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 36.

De hoge asymetrische stuurboom zorgt voor een rechte houding en meer beenruimte wanneer u op hellingen werkt.

2,5 / 2,7

3,4 / 4,1

6,2

6,1

327RX

24,5 0,9

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechter handgreep, m / s² Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg

2,4 / 1,9 5,4

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 36.

De combibeschermkap is een accessoire dat met zowel een grasmes als een trimmerkop kan worden gebruikt.

Smart Start betekent dat de weerstand in het startkoord tot zeker 40 % minder wordt, waardoor de motorzeis makkelijker start.

19


20


HUSQVARNA 324RX

HUSQVARNA 553RBX

Machine voor het fijne trimwerk en het maaien van lang gras.

Ruggedragen machine die het werken op hellingen vergemakkelijkt.

■■Uitgerust met een 4-takt motor die uitsluitend op ongemende

■■De X-Torq motortechnologie levert een hoog koppel, tot

benzine loopt. ■■Inclusief combibeschermkap voor zowel trimmerkop als maaimes. ■■Smart Start is een functie die bijdraagt tot snel starten door 40 % minder weerstand in het startkoord: ■■Inclusief Balance 35 draagstel. ■■De 35 graden hoekoverbrenging houdt in dat de maai-uitrusting parallel aan de grond werkt voor de beste resultaten. ■■Een brandstofpomp maakt de machine makkelijk te starten.

20 % minder brandstofverbruik en zelfs tot 75 % minder emissie van uitlaatgassen op. ■■Transmissie en hoekoverbrenging van een beproefd ontwerp met een stevige trimmerkop voor probleemloos werken ■■De comfortabele loophandgreep kan makkelijk worden gedraaid om onder verschillende hoeken te kunnen werken. ■■Een flexibele verbinding tussen draagstel en motor vergroot de bewegingsvrijheid voor de heupen en maakt een betere werkhouding mogelijk op hellingen en ongelijk terrein. ■■De combibeschermkap kan worden gebruikt met zowel het grasmes als de trimmerkop. ■■Inclusief een ergonomisch draagstel met een gedraaide rugsteun en gevoerde schouderbanden. ■■Een brandstofpomp maakt de machine makkelijk te starten.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

324RX

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Cilinderinhoud, cm³

25

Cilinderinhoud, cm³

Geleverd vermogen, kW *

0,8

Geleverd vermogen, kW *

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechter handgreep, m / s² Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 36.

De combibeschermkap kan worden gebruikt met zowel het grasmes als de trimmerkop.

2,7 / 2,2 5,5

553RBX

50,6 2,3

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechter handgreep, m / s² Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg

2,7 / 3,8 12,1

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 36.

Transmissie en hoekoverbrenging van een beproefd ontwerp met een stevige trimmerkop voor probleemloos werken

Het speciaal ontwikkelde draagstel heeft gevoerde schouderbanden en is richting de rug gedraaid voor betere ondersteuning.

21


HUSQVARNA 327LDX

Robuuste, lichtgewichte en zeer veelzijdige trimmer.

HEGGENSCHAREN Rechte lijnen zijn nu binnen handbereik. Verkrijgbaar in twee lengtes voor verschillende soorten hagen.

■■Smart Start betekent dat de trekkracht in het startkoord tot zeker

40 % minder wordt, wat de trimmer makkelijk te starten maakt. ■■Accessoires accessoires voor het trimmen van gras, hagen knippen,

bomen snoeien, vegen, frezen en kanten snijden. ■■Een deelbare steel vergemakkelijkt transport en opslag. ■■Een brandstofpomp maakt de machine makkelijk te starten. ■■De comfortabele loophandgreep is makkelijk te draaien, om onder verschillende hoeken te werken.

STOKSNOEIZAAG Zorgt voor extra bereik waar dat nodig is. Zaagt takken door tot ca. 15 cm dik.

FREES Ideaal in kwetsbare borders en rond de stammen van bomen. TECHNISCHE SPECIFICATIES

327LDX

Cilinderinhoud, cm³

24,5 0,9

Geleverd vermogen, kW * Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechter handgreep, m / s² Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 36.

2,9 / 3,4 5,1

KANTENSNIJDER Houdt gazons, paden en borders mooi met een rechte nette rand.

BEZEM Een rubber bezemhulpstuk met grote capaciteit dat veegt zonder sporen na te laten. Breedte 60 cm.

De trimmer is gemakkelijk op te bergen en te vervoeren dankzij de deelbare steel.

22

De comfortabele loophandgreep is makkelijk te draaien, om onder verschillende hoeken te werken.

Smart Start betekent dat de trekkracht in het startkoord tot zeker 40 % minder wordt, wat de motorzeis makkelijk te starten maakt.


COMBI-ACCESSOIRES LD

23


24


HUSQVARNA 327RDX

Efficiënte, lichtgewicht machine voor een veelheid aan maaiwerkzaamheden. ■■Click-on units met trimmerkop, grasmes en zaagblad zijn

verkrijgbaar. ■■Efficiënte trillingsdemping (Low Vib) en comfortabele handgreep leveren meer comfortabele werkomstandigheden op. ■■Inclusief ergonomisch draagstel. ■■Smart Start is een functie die snel starten mogelijk maakt door 40 % minder weerstand in het startkoord. ■■Een deelbare steel vergemakkelijkt transport en opslag. ■■De 35 graden hoekoverbrenging houdt in dat de maai-uitrusting parallel aan de grond werkt. ■■Gebogen stuurboom en comfortgreep zorgen voor een perfecte werkhouding en comfortabele grip. ■■Een hoge, gebogen toren levert ruim voldoende bewegingsvrijheid en beenruimte voor de gebruiker op, vooral op hellingen. ■■Een brandstofpomp maakt de machine makkelijk te starten.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

24,5 0,9

Geleverd vermogen, kW * Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechter handgreep, m / s²

2,4 / 1,9

Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg

5,6

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 36.

ZIE DE COMBI-HULPSTUKKEN OP BLADZIJDE 27

E SC H COMBI-B

De hoge assymetrische stuurboom zorgt voor een rechte houding en meer beenruimte wanneer u op hellingen werkt.

327RDX

Cilinderinhoud, cm³

Smart Start betekent dat de weerstand in het startkoord tot zeker 40 % minder wordt, wat de motorzeis makkelijk te starten maakt.

ERMKAP

De combibeschermkap is een accessoire dat met zowel een grasmes als een trimmerkop kan worden gebruikt.

25


HUSQVARNA 336RK

HUSQVARNA 543RBK

N ieuw!

N ieuw!

Robuuste, betrouwbare en veelzijdige motorzeis.

Ruggedragen, krachtige machine voor allerlei taken met de motorzeis.

■■Click-on units met trimmerkop, grasmes en zaagblad

zijn verkrijgbaar. ■■De X-Torq motortechnologie levert een hoog koppel, maar ook tot 20 % minder brandstofverbruik én tot 75 % minder emissie van uitlaatgassen. ■■De 35 graden hoekoverbrenging houdt in dat de maai-uitrusting parallel aan de grond werkt voor de beste resultaten. ■■De combibeschermkap kan worden gebruikt met zowel het grasmes als de trimmerkop. ■■Gebogen stuurboom en een comfortgreep zorgen voor een perfecte werkhouding en comfortabele grip. ■■Een brandstofpomp maakt de machine makkelijk te starten. ■■Een deelbare steel vergemakkelijkt transport en opslag. ■■Inclusief Balance 35 draagstel.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

336RK

verkrijgbaar. ■■De X-Torq motortechnologie levert een hoog koppel, maar ook tot 20 % minder brandstofverbruik én tot 75 % minder emissie van uitlaatgassen. ■■Transmissie en hoekoverbrenging van een beproefd ontwerp met een stevige trimmerkop voor probleemloos werken ■■De comfortabele loophandgreep kan makkelijk worden gedraaid om onder verschillende hoeken te kunnen werken. ■■Een flexibele verbinding tussen draagstel en motor vergroot de bewegingsvrijheid voor de heupen en maakt een betere werkhouding mogelijk op hellingen en ongelijk terrein. ■■De combibeschermkap kan worden gebruikt met zowel het grasmes als de trimmerkop. ■■Inclusief een ergonomisch draagstel met een gedraaide rugsteun en gevoerde schouderbanden. ■■Een brandstofpomp maakt de machine makkelijk te starten.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

543RBK

Cilinderinhoud, cm³

34,6

Cilinderinhoud, cm³

Geleverd vermogen, kW *

1,4

Geleverd vermogen, kW *

1,5

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechter handgreep, m / s²

N/A

Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg

10,6

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechter handgreep, m / s² Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 36.

De X-Torq motortechnologie levert een hoog koppel én tot 20 % minder brandstofverbruik, zelfs tot 75 % minder emissie van uitlaatgassen op.

26

■■Click-on units met trimmerkop, grasmes en zaagblad zijn

4,3 / 2,9 7,4

40,1

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 36.

Transmissie en hoekoverbrenging van een beproefd ontwerp met een stevige trimmerkop voor probleemloos werken

Het speciaal ontwikkelde draagstel heeft gevoerde schouderbanden en is richting de rug gedraaid voor betere ondersteuning.


Combi-units voor RK / RBK-machines.

GTA 850 Voor het normale trimmen van gras. Set bestaande uit steel, beschermkap en trimmerkop T35.

BCA 850 Voor het maaien van hoog gras. Set bestaande uit steel, beschermkap en grasmes. Multi 300–3 inclusief steunschotel.

CSA 850 Voor het maaien van struiken en kleine bomen. Set bestaande uit steel, beschermkap en zaagblad 200–22.

27


HUSQVARNA 536LiL

HUSQVARNA 536LiR

Een effectieve en comfortabele accu-trimmer.

Krachtige, lichtgewicht accu-machine voor veeleisend maaiwerk.

■■De door Husqvarna ontwikkelde, borstelloze motor levert

■■De door Husqvarna ontwikkelde, borstelloze motor levert

een fantastisch vermogen op voor de beste motorzeisprestaties in zware omstandigheden. ■■Krachtige Li-ion accu levert prestaties die ongekend zijn. De economy-stand met savE™ maakt dat u langer kunt werken zonder de accu te hoeven wisselen. ■■Een intuïtief toetsenbord maakt het eenvoudig de machine te starten en stoppen. ■■Doordat de trimmerkop twee richtingen op kan draaien komt er o.a. minder gras op de paden. ■■Twin line maaisysteem met Tap’n Go functie voor een snelle en makkelijke draadaanvoer.

een fantastisch vermogen op voor de beste motorzeisprestaties in zware omstandigheden. ■■Krachtige Li-ion accu levert prestaties die ongekend zijn. ■■De economy-stand met savE™ maakt dat u langer kunt werken zonder de accu te hoeven wisselen. ■■Een intuïtief toetsenbord maakt het eenvoudig de machine te starten en stoppen. ■■Doordat de trimmerkop twee richtingen op kan draaien komt er o.a. minder gras op de paden. ■■Twin line maaisysteem met Tap’n Go functie voor een snelle en makkelijke draadaanvoer. ■■Een hoge, gedraaide toren en handgreep zorgen voor ruim voldoende bewegingsvrijheid en beenruimte, vooral op hellingen. ■■Gevoerd, comfortabel draagstel wordt meegeleverd.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

536LiL

36

Accuvoltage,V

Accucapaciteit, Ah

3

Accucapaciteit, Ah

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) voor / achterhandgreep, m / s² Gewicht inc. batterij, kg

De trimmerkop kan naar links en naar rechts draaien, op die manier voorkomt u gras op paden.

28

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Accuvoltage,V

1,7 / 0,5 4,1

36 3

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) voor / achterhandgreep, m / s² Gewicht inc. batterij, kg

De Economy-stand savE™ betekent maximale bedrijfstijd zonder de accu te hoeven wisselen.

536LiR

2,6 / 2,1 4,8

De krachtige door Husqvarna ontwikkelde motor zorgt voor fantastische maairesultaten in zware omstandigheden.


Accessoires voor accu-trimmers.

LI-ION ACCU

Li-ion accu’s leveren ongeëvenaarde, langdurige kracht en prestaties. De accu’s zijn verkrijgbaar met verschillende capaciteiten: BLi 60 (1,5 Ah), BLi 110 (3,0Ah).

AUTOLADER

De oplader is erg snel. Als u twee batterijen heeft, bent u in staat om non stop te werken, omdat de oplaadtijd korter is dan de werktijd.

COMFORTABEL DRAAGSTEL

Gevoerd draagstel om prettig te werken (meegeleverd bij de 536LiR).

29


Een ergonomisch draagstel van Husqvarna verdeeld de belasting en helpt u correct te bewegen. Een draagstel zal uw bewegingen tijdens het werk verbeteren en u ook in staat stellen veiliger te werken. Het vermindert bovendien de belasting van uw lichaam. Daarom hebben we onderzoek gedaan en draagstellen ontwikkeld die u helpen zoveel mogelijk profijt van uw machine te hebben. Als u een machine op de juiste manier gebruikt, zult u dat merken in de hantering en aan de resultaten. Onze ergonomisch ontworpen harnassen

Brede, geventileerde rugplaat.

30

verdelen efficiÍnt het gewicht van de machine om een maximale balans te krijgen. De machine voelt lichter en beter manoeuvreerbaar aan en is minder inspannend om mee te werken. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan onze website. Daar vindt u vergelijkingstabellen, video’s en pagina’s met ons volledige assortiment draagstellen.

Past zowel mannen als vrouwen door instellingen boven en onder het borstgedeelte.

Verdeelt gewicht van schouders naar heupen.


Balance XT™.

Balance X ™.

Ons meest geavanceerde draagstel met een aantal unieke kenmerken, zoals instellingen voor mannen en vrouwen en een draaiend schoudergedeelte. U krijgt een uitstekende verdeling van het gewicht tussen de schouders en tussen borstkas en rug. Het draagstel verdeelt bovendien een stuk van de belasting van de schouders naar de heupen.

Een enorme verlichting voor uw bovenlichaam en armen dankzij een uitstekende gewichtsverdeling tussen de schouders, tussen borstkas en rug, en van de schouders naar de heupen.

BALANCE XT™

Balance 55 / Balance 35.

BALANCE X™

Ergonomische draagstellen die de belasting optimaal verdelen over uw beide schouders, borst en rug.

BALANCE 55 / 35

Brede, geventileerde rugplaat Snel in te stellen Gevoerde, ergonomische schouderbanden Schokabsorberend heupkussen Flexibele heupkussenvering

Brede, gevoerde heupgordel

Snelsluiting op heupkussen

― ―

Gras- en bomenstand In hoogte verstelbare rugplaat

Flexibel schoudergedeelte

Speciale instelling voor vrouwen

= Verkrijgbaar

― = Niet verkrijgbaar

Een flexibel schoudergedeelte en individuele hoogte-instelling.

Een flexibele heupbeschermer die de beweging van de machine volgt.

Makkelijk te bereiken panieksluiting voor noodgevallen.

31


GIDS VOOR MAAIUITRUSTING

MODEL

GRAS

122C

A8

128C

A1

536LiL / 536LiR

A9

128L

B4

323L / 327LS / 224L / 326LS

A2 B1

324LDX / 327LDX / 525LK

A2 B1

122LD

B4

128LDX

B4

535LS

A5 B3

128RJ

B4

233RJ / 327RJX

A2 B1

535RJ

A5 B3

128R

B4

323R / 323RII / 324RX / 533RS / 525RK / 327RX / 327RDX / 133R / 226R 535RX / 535RXT / 336FR / 235R / 135R

+ + +

+

555RXT

A6

345FR / 545FX / 545FXT

A4

555FX / 555FXT

A7

555FRM

A6

143R / 153R / 143RII / 236R / 543RS / 553RS

A5 B3

243RJ / 253RJ / 543RBK / 553RBX

A5 B3

A2

503 97 71-01

D1 537 29 95-01

200 mm (adapter incl.)

D2 537 31 09-02

200 mm (adapter incl.)

4

3

5

6

7

18

+ +

1

3

5

6

7

8

18

1

3

5

6

7

8

18

3

5

6

7

18

+

9

10

11

12

3

5

6

7

18

+ +

1

3

5

9

10

3

5

+ +

A5 B3

A3 B5

545 03 11-01

2

A2 B1

545RX / 545RXT

A1

4

3

39

ZAAGMESBESCHERMKAPPEN

2

20

336RK

TRIMMER BESCHERMKAPPEN

13

19

6

7

8

11

12

13

19

6

7

18

1

3

5

6

7

8

18

9

10

11

12

13

16

17

32

33

37

38

33

37

38

42

32

33

37

38

+ + + +

13

14

16

13

14

15

17

13

14

16

17

13

14

15

17

13

14

15

17

9

10

11

13

16

17

19

9

10

11

13

16

17

19

+ +

19

G1 537 04 85-01 F1

21

G1 537 04 85-02 incl. B1

F1

19

19

COMBIBESCHERMKAPPEN

SETS incl. B1

17

21

(USA)

42

18

A5 B3

+

42

+

C1

+

19

C2

+

19

PLANTBESCHERMKAPPEN

9

10

11

12

MESBESCHERMKAPPEN

13

16

17

19

STEUNSCHOTELS

B1 503 93 42-02

E1 502 12 26-01

C1 537 28 85-01

F1 503 89 01-01

B2 531 00 77-01

E2 502 14 55-01

C2 537 29 74-01

F2 503 90 18-02

255 mm

200 mm

(20 mm / 1")

A3

503 95 43-01

D3 537 21 71-01

G2 952 71 56-16

B3 537 33 16-01

C3 544 02 65-02

F3 502 15 70-02

A4

537 29 73-01

D4 502 03 94-06

G2 952 71 56-15

B4 545 03 09-01

C4 544 16 03-01

F4 503 89 01-02

A5

537 34 94-03

D5 501 32 04-02

G3 537 04 85-04

B5 544 46 43-01

C5 502 46 49-01

A6

544 10 74-02

D6 502 43 55-01

G4 544 24 96-01

A7

32

+ + + +

502 46 50-01

A8

574 47 95-01

A9

577 01 83-01

200 mm

225 mm

200 mm (adapter incl.)

225 mm (adapter incl.)

incl. F1 21

incl. F1 21 (USA)

incl. F1 21 (USA)

incl. B3

F4

21

G4 544 24 96-02 incl. B3

F4

21

(USA)

M12 (20 mm / 1") Ballbearing

M12


HOOG GRAS

STRUIKEN EN BOMEN

G2

G2

G1

G1

G1

G1

G2

G2

G4

G4

B4 B1 B3 B4 B1 B3

+ + + + + +

F1 F1 F4 F1 F1 F4

+ + + + + +

21

22

21

22

22

23

21

22

21

22

23

24

F2

F3

C5 C2 C5 C4 B3 B3

+ + + + + +

F2

F3

F2

F3

F2

F3

F2

F3

+ + + +

F4

+ +

F4

+

21

30

21

30

31

34

35

31

34

35

36

31

34

35

36

D1

+ +

28

+ + + + + +

28

21

D5

+

F4

+

22

23

25

24

26

D2

23

24

25

26

D6

23

24

26

23

24

25

26

D3

23

24

25

26

D6

23

24

26

27

23

24

26

27

E2

+

23

28

41

23

D3

D5

29 28

D4

28

D4

29

C3

+ + +

37

537 35 35-01

31 537 18 33-16

38

32 537 19 67-01

33 537 19 69-01

Saw head

21

578 44 40-01

PA1100

22

578 44 37-01

SR600

23

578 44 49-01

EA850

24

578 44 47-01

34 537 19 66-05

(Articulated)

35 537 19 66-06

(Articulated)

HA110

25

578 44 44-01

HA850

26

578 44 45-01

36

952 71 19-21 HAC

(Fixed)

27

578 44 51-01

1

(Fixed)

537 42 54-01

2

578 44 60-01

(Semiauto)

39

967 11 31-01

3

578 44 61-01

(Semiauto)

40

967 02 67-01

4

578 44 59-01

(Semiauto)

41

967 02 69-01

5

578 44 66-01

(Manual)

42

952 71 19-11

6

578 44 63-01

(Semiauto)

7

578 44 65-01

(Semiauto)

8

578 44 71-01

9

578 44 76-01

(Manual)

10

578 44 64-01

(Semiauto)

CA150

GTA850-28

BCA850-28

CSA850-28

BAC

E1

+

28

29 30

MAAIUITRUSTING

578 44 82-01

TA850

29

28

HULPSTUKKEN

30 537 18 33-11

36

21

26 B3

+

+ +

21

24

40 C1 B5

+ + +

Alloy

T25 (R)

T25 (L)

T25C (R)

S35 M10

T35 M10

T35X M10

Superauto II M10 (1") S35 M12

T35 M12

11

578 44 66-01

(Semiauto)

12

578 44 80-01

(Fixed)

13

578 44 68-01

(Semiauto)

14

578 44 70-01

(Semiauto)

15

578 44 81-01

(Fixed)

16

578 44 72-01

17

578 44 78-01

18

578 44 91-01

28

578 44 25-01

19

578 44 93-01

29

578 44 27-01

20

579 29 40-01

30

522 96 51-01

T35X M12

F35 M12

T45X M12

T55X M12

F55 M12

Auto 55 M12 (1") (Manual)

SII M12

TriCut M10

TriCut M12

T25B

(Semiauto)

Grass 255-8 (1")

Grass 255-4 (1")

Multi 255-3 (1")

Multi 275-4 (1")

Multi 350-3 (1")

Multi 300-3 (1")

Multi 330-2 (1")

Scarlett 200-22 (1")

Scarlett 225-24 (1")

Shredder blade (1")

33


ACCESSOIRES VOOR MOTORZEISEN EN TRIMMERS

SOFTSHELL JACK

Wind- en waterafstotend, gemaakt van een comfortabel stretchvlies met een voering van soft fleece. Kan over andere kleding heen gedragen worden of als gewoon jack. Cordura® versteviging op schouders, achterkant mouwen en de zijkanten. De mouwen zijn voorgebogen voor meer bewegingsvrijheid. Onderste deel van de mouwen is instelbaar met klittenband. Heeft vier zakken met rits voor en twee binnenzakken. 577 25 30-xx

N ieuw!

ALLWEATHERJACK, TYPHONE

Gemaakt van sterk, waterafstotend, ademend materiaal en gevoerd met gaasmateriaal. Met twee borstzakken met rits, instelbaar elastiek in de taille en uiteinde rugpand en gelaste naden. De manchetten zijn voorzien van rits en spie. 523 07 57-xx

WERKJACK, TRIMMER EN MOTORZEIS

Taillejack met vier zakken voor en een zak voor uw mobiele telefoon op de linkermouw, ontworpen voor een makkelijk bereik als u werkt met een draagstel. Vakken aan de binnenkant van de schouders voor beschermkussens van thermoplast. Rits over de hele lengte voor, hoge kraag en manchetten met drukknopen. 505 62 40-xx

ALLWEATHERBROEK, TYPHONE

Gemaakt van sterk, waterafstotend en ademend materiaal. Met twee ventilatieopeningen aan de zijkant, elastische taille met trekkoord en gulp aan voorzijde. 523 07 58-xx

HANDSCHOENEN, CLASSIC LIGHT

Nauwaansluitende, comfortabele handschoenen met geitenleren handpalmen (die vocht weerstaan) en een sterke jerseystof aan de bovenkant. De vingers zijn versterkt voor extra duurzaamheid. 579 38 00-xx

WERKBROEK, TRIMMER EN MOTORZEIS

Met een netvoering aan de binnenkant en ritssluiting aan achterkant van de broekspijpen voor meer ventilatie. Voorzien van twee zakken voor en achter en een zak met klep op de broekspijp. Op de rechterheup en beide knieën is de broek voorzien van extra vakken voor beschermingen van thermoplast. 505 62 41-xx

De slimme combitank.

In deze unieke combitank gaat 6 liter benzine en 2,5 liter olie. De benzinetank heeft een efficiënte overvulbeveiliging. Wanneer de tank van de machine vol is, wordt de stroom automatisch afgesloten en kunt u de combitank optillen zonder te knoeien. Goedgekeurd volgens de aanbevelingen van de UN. 505 69 80-00.

De combitank heeft een slim design. De brandstof- en olietank kunnen van elkaar afgehaald worden. En tussen de tanks is plaats voor vijlen en ander gereedschap.

34

De flow stopt automatisch wanneer de tank van de machine vol is, wat betekent dat u de combitank kunt optillen zonder te knoeien.


HUSQVARNA TWEETAKTOLIE, XP ® SYNTHETIC

Volledig synthetische, biologisch afbreekbare olie die minder rook oplevert en additieven van de hoogste kwaliteit bevat. Ontwikkeld voor zwaar, professioneel gebruik met zware belastingen en hoge motortoerentallen. De olie is uitstekend voor al onze machines en vooral voor motoren met een cilinderinhoud van meer dan 55 cm³. Voldoet aan de eisen van JASO / FB / ISO EGB en Rotax 253 sneeuwscootertest. 1 liter doseerfles 578 03 70-03. 4 liter 578 03 71-03, 0,1 liter 578 18 03-03. HUSQVARNA TWEETAKTOLIE, LS+

Gemaakt van een mengsel van minerale en synthetische olie voor zeer lage rookemissie. Kan het best worden gebruikt voor onze kettingzagen en motorzeisen met een cilinderinhoud tot 55 cm³. Voldoet aan de eisen van JASO FD / ISO EGD en Rotax 253 sneeuwscootertest. 1 liter doseerfles 578 03 70-03, 4 liter 578 03 71-02, 0,1 liter 578 18 03-02.

VERGELIJKING TWEETAKTOLIE Een laboratoriumtest met een Husqvarna 346 XP® onder zeer zware belasting liet duidelijk het verschil zien tussen een referentieolie en onze 2-takt olie. Cilinder en zuiger werden onder dezelfde omstandigheden gebruikt, maar met verschillende motorolie. De cilinder werd op hetzelfde motorblok gebruikt. Het resultaat was dat onze olie een betere bescherming geeft tegen zuigers die vastlopen door een té arm mengsel of roetvorming.

Husqvarna olie heeft bewezen minder afzetting op de zuigers achter te laten. Dat vermindert schade bij hoge temperaturen. VEILIGHEIDSSCHOENEN, TECHNICAL

Gemaakt van hoge kwaliteit leer en nylon gaasmateriaal. De neus van composietmateriaal zorgt ervoor dat de schoenen lichtgewicht worden. Ze zijn 100 % waterproof maar wel ademend dankzij een Sympatex® membraan. Extra rubberen bescherming aan voorzijde. Perfect voor in de tuin en uw vrijetijd. 575 35 47-xx

VEILIGHEIDSLAARZEN, FUNCTIONAL 28

Handgemaakt met zaagbescherming, extra versterkte bovenkant met lange veter, stalen neus en versterkt rond de zool, die is voorbereid voor spikes. Met een canvas voering en lange veter achter. Griprandjes aan de schachten en hielblokjes maken het aan- en uittrekken van de laarzen makkelijker. 573 95 59-xx

Normale 2-taktolie laat afzettingen op de zuigers na, wat schade veroorzaakt bij hoge temperaturen.

Olie die goede prestaties oplevert.

GEHOORBESCHERMING

Comfortabel ontwerp. Met de mogelijkheid de druk met 20 % aan te passen. Heeft een bescherming tussen vizier en beugel, die uw hoofd beschermt tegen gras en regen. Kan ook worden voorzien van een zonneklep. Met perspex vizier 505 66 53-48. Met gaasvizier 505 66 53-58.

GEHOORBESCHERMING MET FM RADIO

Heeft een nieuwe beugel die minder druk op de oren oplevert en de oorkappen zijn zodanig ontworpen dat ze bij alle gebruikers passen. Met een verbeterde demping en geluidskwaliteit. FM radio en 3,5 mm (AUX) voor mp3 of communicatieradio worden meegeleverd. Beugel 578 27 49-01. Op helm 578 27 49-02.

De Husqvarna kroon op de dop verzekert u ervan dat het product authentiek is en dat het de bescherming en smering levert, die Husqvarna belooft.

VEILIGHEIDSBRIL

Kan onder een vizier worden gedragen of op zich. Geelgetinte glazen (544 96 37-02) verbeteren het zicht in het donker. Grijsgetinte glazen (544 96 37-03) met UV-bescherming verbeteren het zicht in zonnige omstandigheden. Goggles (544 96 39-01) gemaakt voor mensen die een bril dragen, met anti-condensbehandeling en stootvast. Clear 544 96 37-01.

De olie is ontwikkeld, en voortdurend getest, om op de juiste temperatuur te blijven en te zorgen dat uw motor de benodigde smering krijgt. 35


TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR MOTORZEISEN EN TRIMMERS

555RXT

545RXT

545RX

535RXT

Cilinderinhoud, cm³

53,3

45,7

45,7

34,6

Boring cilinder, mm

45

42

42

38

33,5

33

33

30,5 1,6

Cilinderslag, mm Geleverd vermogen, kW

2,8

2,1

2,1

Geluidsdrukniveau bij het oor van de gebruiker, dB (A) *

101

100

101

96

Gegarandeerd geluidsvermogenniveau, LWA dB(A)

120

115

115

113 2,5 / 2,7

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechterhandgreep, m / s² **

1,5 / 1,6

2,9 / 2,4

2,9 / 2,4

Toerental maximum vermogen, tpm

9000

9000

9000

8400

Maximaal aanbevolen motortoerental, tpm

12000

12500

12500

11500 Zama C1Q

Carburateur

Walbro WT

Walbro

Walbro

Brandstoftank volume, liter

1,1

0,9

0,9

0,6

Brandstofverbruik (g / KWh)

480

450

450

480

Ontstekingssysteem

Walbro MB

SEM

SEM

Walbro CD

Stationair toerental, tpm

2800

2700

2700

2900

Uitlaatemissie (CO gemiddeld), g / kWh

350

380

380

196

Uitlaatemissie (HC gemiddeld), g / kWh

61

47

47

32

Uitlaatemissie (NOx gemiddeld), g / kWh

2,4

1

1

2

1:1,46

1:1,4

1:1,4

1:1,4

Overbrengingsverhouding Overbrengingshoek

35

35

35

35

OEM Trimmerkop

T55X M12

T45X M12

T45X M12

T35X M12

OEM Grasmes

Multi 350-3

Multi 300-3

Multi 300-3

Multi 300-3

OEM Draagstel

Balance XT

Balance XT

Balance X

Balance X

9,2

8,5

8,7

6,2

1483

1483

1483

1483

35

32

32

28

Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg Pijplengte, mm Pijpdiameter, mm

― = Niet verkrijgbaar * Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de geluidsdrukniveaus bij verschillende werkomstandigheden. De typische variatie voor het equivalente geluidsdrukniveau is een standaardafwijking van 1 dB(A). ** Equivalent trillingsniveau, volgens ISO 22867, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de trillingsniveaus bij verschillende werkomstandigheden. De gegevens die worden gepresenteerd voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische variatie (standaard afwijking) van 1 m / s².

TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR ACCU-TRIMMERS 536LiL

536LiR

Accuvoltage,V

36

36

Accucapaciteit, Ah

3

3

4,1

4,8

Gewicht met batterij, kg Gewicht zonder batterij, kg Motortype Typische acculaadtijd voor 80 / 100 %, min

2,9

3,6

BLDC (borstelloos)

BLDC (borstelloos)

25 / 35

25 / 35

Bedrijfstijd accu (vrijloop) met savE™ geactiveerd, min

60

60

Geluidsdrukniveau bij het oor van de gebruiker, dB (A) *

81

76

1,7/ 0,5

2,6 / 2,1

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq) voor / achterhandgreep, m / s² **

* Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de geluidsdrukniveaus bij verschillende werkomstandigheden. De typische variatie voor het equivalente geluidsdrukniveau is een standaardafwijking van 1 dB(A). ** Equivalent trillingsniveau, volgens ISO 22867, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de trillingsniveaus bij verschillende werkomstandigheden. De gegevens die worden gepresenteerd voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische variatie (standaard afwijking) van 1 m / s².

VERMOGEN Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (Bij het gegeven toerental, zie handleiding) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349 / ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.

36


535RX

327RX

324RX

327LDX

327RDX

336RK

34,6

24,5

25

24,5

24,5

34,6

38

34

35

34

34

38

30,5

27

26

27

27

30,5

1,6

0,9

0,8

0,9

0,9

1,4

95

95

89

94

95

98

113

110

106

110

110

113

3,4 / 4,1

2,4 / 1,9

2,7 / 2,2

2,9 / 3,4

2,4 / 1,9

4,3 / 2,9

8400

8400

7000

8400

8400

8400

11500

11700

11000

11700

11700

11500

Zama C1Q

Zama C1Q

Walbro

Zama C1Q

Zama C1Q

Zama

0,6

0,5

0,5

0,5

0,5

480

550

510

550

550

0,6 ―

Walbro CD

Walbro MB

IKEDA

Walbro MB

Walbro MB

Walbro

2900

2700

3100

2700

2700

2900

196

153

399

153

153

301

32

29

15

29

29

33

2

2,9

3,3

2,9

2,9

1,4

1:1,4

1:1,46

1:1,46

1:1,46

1:1,46

1:1,4

35

30

30

30

30

35

T35 M12

T35 M10

T35 M10

T35 M10

T35X M12

Multi 300-3

Grass 255-4

Grass 255-4

T35 M10 ―

Grass 255-4

Multi 300-3

Balance 35

Balance 35

Balance 35

Balance 35

Balance 35

6,1

5,4

5,5

5,1

5,6

7,4

1483

1483

1483

1483

1483

1483

28

24

24

24

24

28

TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR RUGGEDRAGEN MOTORZEISEN 553RBX

543RBK

Cilinderinhoud, cm³

50,6

40,1

Boring cilinder, mm

45

40,5

Cilinderslag, mm

31

31

Geleverd vermogen, kW

2,3

1,5

Geluidsdrukniveau bij het oor van de gebruiker, dB (A) *

97

95

Gegarandeerd geluidsvermogenniveau, LWA dB(A)

118

118

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) linker / rechterhandgreep, m / s²** Toerental maximum vermogen, tpm

2,7 / 3,8

N /A

9500

9000

Maximaal aanbevolen motortoerental, tpm

13000

12000

Carburateur

Walbro

Walbro

Brandstoftank volume, liter

0,8

0,75

Brandstofverbruik (g / KWh)

449

449

Walbro

Walbro

Stationair toerental, tpm

2800

3000

Uitlaatemissie (CO gemiddeld), g / kWh

319

Uitlaatemissie (HC gemiddeld), g / kWh

110

Uitlaatemissie (NOx gemiddeld), g / kWh

1.6

1:1,4

1:1,4

Ontstekingssysteem

Overbrengingsverhouding Overbrengingshoek OEM Trimmerkop

30

30

T45X M12

T45X M12

OEM Grasmes

Multi 275-4

Multi 275-4

OEM Draagstel

Geïntegreerd

Geïntegreerd

Gewicht (excl. maai-uitrusting), kg

12,1

10,6

Pijplengte, mm

1483

1483

Pijpdiameter, mm

28,05

28,05

― = Niet verkrijgbaar * Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de geluidsdrukniveaus bij verschillende werkomstandigheden. De typische variatie voor het equivalente geluidsdrukniveau is een standaardafwijking van 1 dB(A). ** Equivalent trillingsniveau, volgens ISO 22867, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de trillingsniveaus bij verschillende werkomstandigheden. De gegevens die worden gepresenteerd voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische variatie (standaard afwijking) van 1 m / s².

37


Heggenscharen

Het knippen van moeilijke hagen is nog nooit makkelijker geweest. Alles wat wij doen is bedoeld om uw werk gemakkelijk te maken. Dit is vooral duidelijk bij de ontwikkeling van onze heggenscharen. Het zijn robuuste en krachtige, maar tegelijkertijd lichte en goed gebalanceerde werkkameraden. Vol ergonomische oplossingen en slimme eigenschappen (zoals draaiende grepen en op afstand bediende hoekinstelling van de knipbalk), die u in staat stellen om ook in de meest veeleisende ­situaties­snel­en­efficiënt­te­werken.

Ons antitrillingssysteem Low Vib houdt u alert en productief – zelfs tijdens lang gebruik. Tussen het motorhuis en de handgreepbevestiging zijn zorgvuldig geteste dempelementen geïnstalleerd die gemaakt zijn van stalen veren of rubberen moffen (afhankelijk van het model), en die de trillingen van de motor, transmissie en de maaiapparatuur effectief absorberen. Dit minimaliseert de trilling in de handgrepen, wat helpt om uw armen en handen te beschermen.

38


Zware overbrenging voor langer werken. Onze machines worden gemaakt om jarenlang zorgeloos te functioneren. Behuizingen en kappen van de overbrenging worden gemaakt van lichtgewicht aluminium en magnesium van topkwaliteit. Tandwielen die met hoge nauwkeurigheid zijn gemaakt, zorgen voor een betrouwbare werking. De krukas is stabiel geïntegreerd in de overbrenging met rollagers in de kap en overbrengingshuis voor een lange levensduur. Drijfstangen met naaldlagers en afgedichte, permanent gesmeerde lagers betekenen eenvoudig onderhoud en langere service-intervallen. En speciaal ontwikkelde afdichtingen voorkomen doeltreffend dat er stof en vuil in de overbrengingen komt.

UITZONDERLIJK SCHERPE EN SNELLE MESSEN Het ontwerp van de knipbalk zorgt ervoor dat u in alle situaties efficiënt kunt werken. De twee messen zijn zeer scherp en 2,5 mm dik. Aan de bovenkant van de messen is een 16 mm brede en 5 mm dikke stalen strip bevestigd, die zorgt voor uitstekende stijfheid en duurzaamheid. Het is ons ook gelukt om optimale kniphoeken te creëren. Daarnaast bieden veel van onze machines ook een indrukwekkende hoge messnelheid. Dankzij de grote opening tussen de tanden is het mogelijk om dikke takken te knippen. En tenslotte kunnen de messen gemakkelijk bijgesteld worden voor een betere nauwkeurigheid bij het knippen.

MINDER MEER VERMOGEN,EM ISSIE BRANDSTOF EN Veel heggenscharen hebben onze gepatenteerde motortechnologie X-Torq. Dit betekent dat de motoren zorgen voor extra koppel over een groter toerentalbereik. Dit geeft de machine extra vermogen en een snellere acceleratie voor het efficiënt knippen van hagen. De X-Torq motoren gebruiken pure lucht in plaats van een mengsel van lucht en brandstof om de uitlaatgassen te reinigen. Dit leidt tot een wel 20 % lager brandstofverbruik en tot 75 % minder uitlaatemissie.

39


HUSQVARNA 226HS99S / 226HS75S

Robuuste, goed gebalanceerde en productieve machines.

Maakt het gemakkelijk om verticaal en horizontaal te knippen.

■■De X-Torq motortechnologie levert hoge prestaties, tot 20 %

■■De X-Torq motortechnologie zorgt voor een hoog koppel, tot

minder brandstofverbruik en tot 75 % minder emissie van uitlaatgassen op. ■■Een robuuste overbrenging, duurzame overbrengingscomponenten en messen van topkwaliteit zorgen voor een lange levensduur onder zware werkomstandigheden.

20 % lager brandstofverbruik en tot 75 % minder emissie van uitlaatgassen. ■■Een robuuste overbrenging, duurzame overbrengingscomponenten en messen van topkwaliteit zorgen voor een lange levensduur onder zware werkomstandigheden. ■■De achterhandgreep kan gedraaid worden, voor makkelijker verticaal en horizontaal knippen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

226HS99S

226HS75S

Cilinderinhoud, cm³

23,6

23,6

Cilinderinhoud, cm³

23,6

23,6

Vermogen, kW *

0,85

0,85

Vermogen, kW *

0,85

0,85

Meslengte, mm

108

75

Meslengte, mm

75

60

2,5 / 2,1

1,8 / 1,5

6,0

5,8

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) voor / achter handgreep, m / s² Gewicht, kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 44.

De X-Torq motortechnologie levert een hoog koppel, tot 20 % minder brandstofverbruik en zelfs tot 75 % minder emissie van uitlaatgassen op.

40

HUSQVARNA 226HD75S / 226HD60S

5,6 / 3,3

7,7 / 3,2

6,1

5,8

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) voor / achter handgreep, m / s² Gewicht, kg

226HD75S 226HD60S

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 44.

Effectieve trillingsdemping (Low Vib) in de handgrepen vermindert de spanning op armen en handen voor aangenamer werken.

De heggenscharen hebben knipmessen van gehard staal, die langer scherp blijven en duurzaamheid opleveren.


De achterhandgreep van de 226HD75S en 226HD60S kan worden gedraaid, wat zowel het verticaal als horizontaal knippen vereenvoudigt.

De overbrengingscomponenten zijn ontwikkeld voor een lange levensduur onder zware omstandigheden.

Alle heggenscharen hebben professionele luchtfilters om te zorgen voor een minimum aan service en een maximum aan bedrijfstijd.

41


De knipbalk kan worden opgeklapt om transport en opbergen te vereenvoudigen (dit geldt voor de modellen 327HE4X).

42

Smart Start vereenvoudigt het starten door de weerstand van het startkoord met 40 % te verminderen (geldt voor 327HDA65X, 327HE3X, 327HE4X).

De stootbescherming achter op de 327HE4X beschermt de motor tegen slijtage en beschadiging.


HUSQVARNA 327HDA65X

HUSQVARNA 327HE4X / 327HE3X

Een unieke heggenschaar die het makkelijk maakt de bovenkant van een haag te knippen.

■■Afstandsbediening voor draaien van de knipbalk voor eenvoudige,

efficiënte werking. ■■Het grote bereik spaart rug en schouders van de gebruiker.

■■Draaibare knipbalk voor makkelijkere, efficiëntere werking.

■■De motor fungeert als tegengewicht voor de knipbalken, voor

■■Een laag gewicht en een goed gebalanceerd ontwerp

een betere balans en manoeuvreerbaarheid.

maken de heggenschaar makkelijk te manoeuvreren. ■■De plaats van de motor zorgt ervoor dat de emissie van de gebruiker afgericht wordt. ■■Smart Start reduceert de weerstand van het startkoord met 40 %, dat de machine makkelijk te starten maakt. ■■Zachte handgrepen zorgen voor goede grip en een comfortabelere werking.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Machines om sneller heel hoog en heel laag te knippen.

■■Het ergonomische Balance Flex™ draagstel is verkrijgbaar als

accessoire (alleen 327HE4X). ■■Smart Start reduceert de weerstand van het startkoord met 40 %, dat de machine makkelijk te starten maakt.

327HE4X

327HE3X

Cilinderinhoud, cm³

327HDA65X

24,5

Cilinderinhoud, cm³

24,5

24,5

Vermogen, kW *

0,9

Vermogen, kW *

0,9

0,9

Meslengte, mm

65

Meslengte, mm

55

55

4/5

4/4

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) voor / achter handgreep, m / s²

4,2 / 4,2

Gewicht, kg

6,2

Lengte, cm

157

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 44.

Draaibare knipbalken voor makkelijkere, efficiëntere werking.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) voor / achter handgreep, m / s² Gewicht, kg

6,6

6,5

Lengte, cm

234

174

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 44.

Ontwerpen met een goede balans maken de machine gemakkelijk te manoeuvreren.

De afstandsbediening maakt een snelle en gemakkelijke afstelling van de knipbalk tijdens bedrijf mogelijk (327HE4X en 327HE3X).

43


TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR HEGGENSCHAREN

226HS99S

226HS75S

Cilinderinhoud, cm³

23,6

23,6

Vermogen, kW

0,85

0,85

Toerental maximum vermogen, tpm

8000

8000

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, min / max, dB(A) *

92

93

Gegarandeerd geluidsvermogenniveau, LWA dB(A)

104

104

5,6 / 3,3

7,7 / 3,2

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) voor / achter handgreep, m / s² ** Brandstoftank volume, liter

0,5

0,5

Brandstofverbruik (g / KWh)

412

412

Uitlaatemissie (CO gemiddeld), g / kWh

118

118

Uitlaatemissie (HC gemiddeld), g / kWh

47,2

47,2

Uitlaatemissie (NOx gemiddeld), g / kWh

1,7

1,7

5,11:1

5,11:1

Meslengte, cm

108

75

Opening tanden, mm

28

28

Aanbevolen maximum takdiameter, mm

22

22

4100

4110

Gewicht, kg

6,1

5,8

Lengte, cm

Overbrengingsverhouding

Snijsnelheid, bewegingen / min

― = Niet verkrijgbaar * Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de geluidsdrukniveaus bij verschillende werkomstandigheden, Typische variatie voor het equivalent geluidsdrukniveau is een standaard afwijking van 1 dB(A), ** Equivalent trillingsniveau, volgens ISO 22867, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de trillingsniveaus bij verschillende werkomstandigheden, De gegevens die worden gepresenteerd voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische variatie (standaardafwijking) van 1 m / s²,

VERMOGEN Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (Bij het opgegeven toerental, zie handleiding) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349 / ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.

44


226HD75S

226HD60S

327HDA65X

327HE3X

327HE4X

23,6

23,6

24,5

24,5

24,5

0,85

0,85

0,9

0,9

0,9

8000

8000

9000

9000

9000

91

91

94

94

92

104

100

106

107

106

2,5 / 2,1

1,8 / 1,5

4,2 / 4,2

4/4

4/5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

412

412

600

550

600

329

329

304

127

127

54,7

54,7

121

44

44

0,6

0,6

1,2

2

2

5,11:1

5,11:1

4,78:1

4,78:1

4,78:1

75

60

65

55

55

28

28

29

29

29

22

22

20

20

20

4100

4100

4184

4184

4184

6,0

5,8

6,2

6,5

6,6

157

174

234

45


Bladblazers

Ervaar de kracht zonder het zelfs maar te voelen. Onze ruggedragen bladblazers hebben speciaal ontworpen, unieke ventilatoren die een hoge luchtsnelheid en krachtige luchtstroom genereren. Daardoor wordt het mogelijk om doeltreffend zelfs zware en grote bergen met blad weg te blazen. De bladblazers zijn ook ergonomisch en makkelijk te gebruiken. Het is het vuil dat bezwijkt onder de krachtige luchtstromen - niet uw schouders en armen.

MAXIMALE LUCHT SNELHEID De geometrie van de ventilatoren van de blazers is geĂŻnspireerd op turbotechnologie. De grote diameter maakt een hoge druk en een hoge omtreksnelheid mogelijk bij lagere motorsnelheden. Daarnaast hebben we ventilatoren en ventilatorhuizen ontworpen, die turbulentie verminderen en zorgen voor een minimaal luchtverlies. En we hebben de pijpen en luchtbalgen geoptimaliseerd om de luchtflow te kunnen stroomlijnen. Dit draagt allemaal bij tot hoge luchtsnelheden en krachtige, gerichte luchtstroom waardoor u in staat bent uitzonderlijk efficiĂŤnt te werken.

46


Uitzonderlijk stille werking. De 356BTX heeft een uniek ontwerp waardoor het de stilste bladblazer op benzine ter wereld is. De redenen hiervoor zijn drieledig. Ten eerste zijn de motor en ventilator volledig geïntegreerd onder de kappen met hetzelfde geluidsisolerende plastic materiaal dat wordt gebruikt in deuren en torpedowanden in auto’s (de scheidingswand tussen het motorcompartiment en het interieur). De tweede reden is de inlaatlucht voor het koelen van de motor en om de ventilator te voorzien van blaaslucht door de inlaten onder de bladblazer én tussen de bladblazer en de rug van de gebruiker. Inlaatlucht voor de motor wordt geleverd via het Air Injection™ luchtfiltersysteem, dat ook het geluidsniveau vermindert. En ten derde heeft de 356BTX een stille motor met expansie uitlaat die op lage snelheden loopt. De uitlaatgassen worden door een gesloten, fijnafgestelde pijp geleid voor ze bij de geluidsdemper komen. En dit leidt allemaal tot een plezierig geluidsniveau van 64 dB op 15 meter afstand.

HET BEST MOGELIJKE COMFORT EN EFFICIENCY Al onze bladblazers zijn ergonomisch ontworpen voor een maximale manoeuvreerbaarheid en minimale belasting voor u. De 356BTX heeft een bijzonder compact ontwerp met een zwaartepunt dicht bij uw rug, waardoor hij gemakkelijker te dragen is dan traditionele bladblazers. Alle draagstellen hebben brede, gevoerde schouderbanden om de belasting op uw bovenlijf en schouders te verminderen. De comfortabele heupgordel verdeelt het gewicht efficiënt tussen uw schouders en heupen. De draagstellen zijn ook geventileerd door luchtruimte tussen uw rug en het draagstel. En u hebt ook de optie om individuele afstellingen te maken en zo te zorgen dat uw werk comfortabel en efficiënt wordt.

ND ONGEHI

ERD WER

K

Air Injection™ (in de modellen 580BTS en 356BTX) is een gesofisticeerd, efficiënt systeem dat de centrifugaalkracht gebruikt om lucht te reinigen. De lucht komt binnen door de inlaat en gaat verder door de speciaal ontwikkelde schuim- en gevouwen papieren filters. Dit luchtreinigingsproces zorgt zelfs onder stoffige omstandigheden voor zorgeloos gebruik, minder slijtage en langere periodes tussen filterschoonmaakbeurten.

47


HUSQVARNA 356BTX

De stilste bladblazer op benzine ter wereld. ■■Een omkapseld ontwerp maakt de blazer stil en duurzaam.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

■■Het unieke waaierontwerp levert een hoge blaascapaciteit op.

Cilinderinhoud, cm³

51,7

Vermogen, kW *

2,4

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A)

88

■■Air

Injection™­draagt­bij­tot­efficiënte­luchtfiltering­en­

probleemloze werking. ■■Actieve trillingsdemping (Low Vib) en comforthandgreep, die gedraaid kan worden. ■■Motorhuis met kliksluiting vergemakkelijkt de toegang voor onderhoud. ■■Ergonomisch draagstel voor de beste ontlasting en comfort.

Geluidsniveau 15 m ANSI B 175,2

356BTX

64

Max. luchtsnelheid, m / s

79,13

Max. luchtstroom in ventilatorhuis, m³ / min

21,7

Max. luchtstroom in pijp, m³ / min

13,4

Gewicht, kg

10,4

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 50.

Efficiënte geluidsdemping met een zacht karakter. De motor, ventilatorbehuizing en isolatie zorgen voor aanmerkelijk minder lawaai. De uitlaatemissie ligt onder de huidige en toekomstige eisen.

48

Een comfortabel, geventileerd en ontlastend harnas met een heupriem en brede schouderriemen.


HUSQVARNA 580BTS / 570BTS

Krachtige bladblazers met een robuust ontwerp. ■■De X-Torq motortechnologie betekent hoge prestaties, tot 20 %

lager brandstofverbruik en tot 75 % minder uitlaatemissie. ■■Het unieke waaierontwerp geeft een hoge blaascapaciteit. ■■Componenten die lang meegaan en speciaal ontwikkelde luchtfilters zorgen voor optimale voorwaarden voor zorgeloze toepassing en langere bedrijfstijd. ■■Ergonomische draagstellen met gevoerde schouderbanden en ontlastende heupgordel. ■■Een comforthandgreep die indien nodig makkelijk kan worden gedraaid. ■■Eenvoudig te monteren dubbele handgreep voor uw linkerhand maakt het makkelijker om langere periodes te werken (accessoire). ■■Brede,­gebogen­blaasmond­voor­het­efficiënt­wegblazen­van­nat­ en zeer zwaar vuil (accessoire).

X-Torq geeft extra koppel, tot 20 % lager brandstofverbruik en tot 75 % minder uitlaatemissie.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

580BTS

570BTS

Cilinderinhoud, cm³

75,6

65,6

Vermogen, kW *

3,1

2,9

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A)

100

99

Geluidsniveau 15 m ANSI B 175,2

77

76

92,2

105,6

Max. luchtsnelheid, m / s Max. luchtstroom in ventilatorhuis, m³ / min

29

27,5

Max. luchtstroom in pijp, m³ / min

25,7

21,8

Gewicht, kg

11,8

11,2

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 50.

Het tweetraps inlaatluchtfiltersysteem zorgt dat zelfs in stoffige omstandigheden lang achter elkaar gewerkt kan worden.

De handgrepen kunnen worden gedraaid en hebben een rubberen inzet voor een stabiele en comfortabele grip.

49


TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR BLAZERS

356BTX

580BTS

570BTS

Cilinderinhoud, cm³

51,7

75,6

65,6

Vermogen, kW

2,4

3,1

2,9

Toerental maximum vermogen, tpm

6000

7200

8000

Stationair toerental, tpm

2300

2000

2000

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A)*

88

100

99

Geluidsniveau 15 m ANSI B 175,2

64

77

76

Gegarandeerd geluidsvermogenniveau, LWA dB(A)

100

112

110

Equivalent trillingsniveau (a hv ,eq ) rechter handgreep, m / s² **

3,9

1,6

1,8

Brandstoftank volume, liter

1,5

2,6

2,2

Brandstofverbruik, g / KWh

400

440

431

Luchtstroom in ventilatorhuis, m³ / min

21,7

29

27,5

Luchtstroom in pijp, m³ / min

13,4

25,7

21,8

Luchtsnelheid, m / s

79,13

92,2

105,6

Uitlaatemissie (CO gemiddeld), g / kWh

144

536

536

Uitlaatemissie (HC+NOx gemiddeld), g / kWh

49

49

49

OEM Blaasmond

Rond

Rond

Rond + Plat

Gewicht, kg

10,4

11,8

11,2

* Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de geluidsdrukniveaus bij verschillende werkomstandigheden. De typische variatie voor het equivalente geluidsdrukniveau is een standaardafwijking van 1 dB(A). ** Equivalent trillingsniveau, volgens ISO 22867, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de trillingsniveaus bij verschillende werkomstandigheden. De gegevens die worden gepresenteerd voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische variatie (standaard afwijking) van 1 m / s².

VERMOGEN Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (Bij het opgegeven toerental, zie handleiding) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349 / ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.

50


51


Kettingzagen

52


U hoeft geen kettingzaagprofessional te zijn om te werken als een professional. We willen dat u zich comfortabel voelt wanneer u met onze kettingzagen werkt. Dat uw werk goed verloopt en dat het zowel veilig als efficiテォnt is. Of u nu regelmatig of wat minder vaak bomen omzaagt, u gebruikt er toch uw kettingzaag voor. Daarom hangen we onszelf niet alleen op aan motorvermogen en acceleratiesnelheden bij het ontwikkelen van onze zagen. We richten ons net zo veel op de functies die onze zagen makkelijk in de omgang maken. Zo zorgen we ervoor dat u gereedschap krijgt dat u niet beperkt, maar u in alle situaties bij het onderhanden werk helpt.

Belangrijkste eigenschappen en voordelen van onze kettingzagen: MET DE AUTOMATISCH AFGESTELDE MOTOREN KUNT U ZICH OP UW WERK CONCENTREREN ZEER EFFICIテ起TE MOTOREN GEVEN U VOLLEDIG VERMOGEN EN SNELLE ACCELERATIE

LICHTE EN SLANKE ZAAGHUIZEN VEREENVOUDIGEN UW WERK IN ALLE MOGELIJKE HOUDINGEN INNOVATIEVE MOTORTECHNOLOGIE BETEKENT EEN LAAG BRANDSTOFVERBRUIK EN EMISSIE

EEN ERGONOMISCH DESIGN EN LAGE TRILLINGEN MAKEN HET MOGELIJK COMFORTABEL TE WERKEN

HET UNIEKE TRIOBRAKE KETTINGREMSYSTEEM DRAAGT BIJ TOT VEILIGER, ERGONOMISCHER EN EFFICIテ起TER WERKEN.

EEN AANTAL SLIMME EIGENSCHAPPEN MAKEN DE KETTINGZAGEN GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN VOOR IEDEREEN

EEN HOOG ZWAARTEPUNT DICHT BIJ DE VOORHANDGREEP LEVERT EEN FANTASTISCHE MANOEUVREERBAARHEID OP

53


Met optimale motorinstellingen kunt u door blijven gaan. Onze unieke AutoTune™ motorfunctie zorgt ervoor dat uw motor altijd optimaal loopt. Het stelt automatisch de juiste hoeveelheid brandstof bij een bepaalde snelheid in om factoren zoals vochtigheid, hoogte, temperatuur, verstopping van brandstofen luchtfilter te compenseren. AutoTune™ bestaat uit vijf functies die met elkaar samenwerken. De basis wordt gevormd door een AutoTune™ module, die de motor monitort en controleert. In de module is een magnetische klep gebouwd die de hoeveelheid brandstof naar de carburateur regelt met een temperatuursensor die de AutoTune™ module voorziet van de relevante temperatuurinformatie. Daar is een klepsensor aan toegevoegd, die de AutoTune™ module bewaakt en op de hoogte houdt van de positie van de gashendel. De ontstekingsmodule voorziet de AutoTune™ module van elektriciteit en informatie over de huidige snelheid. Het resultaat is een meer betrouwbare kettingzaag die veel gelijkmatiger loopt. En u bent geen tijd kwijt aan het met de hand afstellen van de carburateur.

Met AutoTune™ is het voor uw Husqvarna servicedealer eenvoudig om de conditie van uw kettingzaagmotor na te kijken. Door de zaag op een computer aan te sluiten, kunnen de servicemonteur en u snel zwart op wit zien wat goed en minder goed werkt en aandacht nodig heeft.

GETEST ONDER HEDEN NDIG EXTREME OMSTA Alle kettingzagen ondergaan intensieve testen, zowel in laboratoria als in het veld. We laten de machines honderden uren proefdraaien in testopstellingen waar de kettingzagen op verschillende snelheden worden belast om het zagen te simuleren. Dit wordt gedaan om mogelijke temperatuurproblemen te detecteren. De testtijd komt overeen met bijna 10 keer de bedrijfstijd in werkelijkheid. Om trillingsproblemen op te sporen laten we de kettingzagen gedurende lange tijd op vol gas lopen in laboratoriumtesten. Daarnaast stellen we de kettingzagen bloot aan veeleisende slagtesten én uitzonderlijke kou en verzengende hitte, om te zorgen dat ze aan alle eisen voldoen wanneer u ze gaat gebruiken.

54


Meer vermogen, minder brandstof en emissie. Veel van onze kettingzagen en zagen voor boomverzorgers zijn uitgerust met onze gepatenteerde motortechnologie X-Torq. X-Torq gebruikt pure lucht in plaats van een mengsel van lucht en brandstof om uitlaatgassen te reinigen, wat leidt tot 20 % lager brandstofverbruik en tot 75 % minder uitlaatemissie. Tegelijkertijd zorgen de motoren voor extra koppel over een breder toerental, wat brute kracht en snelle acceleratie oplevert om efficiënt te werken.

Scan de QR tag om een videoclip te bekijken over de werking van X-Torq.

EEN LAAG TRILLINGSNIVEAU HOUDT U ALERT

EEN EFFICIËNT LUCHTFILTERSYSTEEM BETEKENT EEN SOEPELE WERKING

Dankzij effectieve trillingsdemping (Low Vib) kunt u comfortabel en efficiënt werken, ook gedurende lange shifts. Door de tank en de handgrepen van de motor en zaagblad te scheiden met zorgvuldig afgestelde anti-trilelementen, is het ons gelukt om de trillingen in de handgrepen op een uitzonderlijk laag niveau te houden. Allemaal om uw armen en handen te sparen zodat u alert en productief blijft.

Sommige modellen hebben Air Injection™, onze geavanceerde luchtreinigingsoplossing. Het gebruikt middelpuntvliedende krachten om deeltjes van bijvoorbeeld zaagstof uit de lucht te halen, voordat die het filtersysteem bereikt, dat bestaat uit speciaal ontwikkelde schuim- en / of gevouwen papierfilters. Dit efficiënte luchtreinigingsproces zorgt ook in stoffige omstandigheden voor zorgeloos gebruik. Het leidt tot een gelijkmatig lopende motor, minder slijtage en langere periodes tussen het schoonmaken van de filter.

SUPERIEUREARHEID E R BA MANOEUVRE Een hoog vermogen is niet noodzakelijkerwijs synoniem aan zware, onhandige machines. Bij het ontwerpen van onze kettingzagen streven we er altijd naar uw werk te vereenvoudigen. Onze nieuwste modellen zijn zeer lichte en slanke krachtbronnen. En we hebben de voorhandgreep lager geplaatst en daardoor de afstand tussen de handgreep en het zwaartepunt van de zaag verminderd. Dit, in combinatie met een aantal andere grote en kleine design oplossingen, maakt het nu eenvoudig om zelfs onze krachtigste kettingzagen in alle hoeken te draaien.

55


HUSQVARNA T540 XP ®

HUSQVARNA T435

Om de T540 XP® in actie te zien, kunt u< een bezoek brengen aan www.youtube.com / Husqvarnaworldwide of gebruik de QR-tag.

De zaag heeft alles waar full-time boomverzorgers naar op zoek zijn. ■■Goed gebalanceerd, compact ontwerp, laag gewicht en hoog

zwaartepunt maken de zaag extra wendbaar. ■■De X-Torq motortechnologie levert een hoog koppel, tot 20 %

minder brandstofverbruik en zelfs tot 75 % minder emissie van uitlaatgassen op. ■■De motor stelt automatisch in op een optimale werking, ongeacht factoren als temperatuur, vochtigheid en brandstofsoort (AutoTune™). ■■Met Air Injection™ krijgt u langere service-intervallen, een gelijkmatiger werking en minder slijtage. ■■De efficiënte trillingsdemping van de handgrepen (Low Vib) maakt de werking comfortabeler, zelfs tijdens lange shifts. ■■Inclusief handgrepen in drie verschillende maten. Het toppunt van ergonomie, een machine die wordt aangepast aan de individuele gebruiker. ■■Een extra oog waardoor de zaag snel en makkelijk aan het draagstel kan worden vastgemaakt, om makkelijker in een hoge boom te klimmen en werken.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

■■De X-Torq zorgt voor een hoog koppel, tot 20% lager stofverbruik

en tot 75 % minder emissie van uitlaatgassen. ■■Door het lage gewicht is de zaag gemakkelijk te tillen en te

manoeuvreren. ■■Voor snelle en makkelijke kettingafstellingen gebruikt u gewoon de aan de zijkant gemonteerde kettingspanner. ■■De rembeugel is geperforeerd om u een beter zicht op de neus van het zaagblad te geven. ■■Smart Start is een functie die bijdraagt tot snelle starten door 40 % minder weerstand in het startkoord. ■■U kunt het luchtfilterdeksel zonder gereedschap verwijderen, waardoor onderhoud makkelijk wordt.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

T435

Cilinderinhoud, cm³

37,7

Cilinderinhoud, cm³

35,2

Vermogen output, kW *

1,8

Geleverd vermogen, kW *

Aanbevolen zaagbladlengte, min – max, cm / inch Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 66.

AutoTune™ betekent dat de motor automatisch aangepast wordt voor optimale werking, onafhankelijk van temperatuur, vochtigheid, brandstoftype enz. (geldt voor T540 XP®).

56

T540 XP ®

Veelzijdige, snelle en effectieve boomverzorgingszaag.

30 – 40 / 12 – 16 3,7

1,5

Aanbevolen zaagbladlengte, min – max, cm / inch Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg

30 – 35 / 12–14 3,4

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 66.

Een extra oog om de zaag aan het draagstel te bevestigen, wat klimmen en hanteren vergemakkelijkt (T540 XP®).

Air Injection™ is centrifugaal luchtreinigings systeem voor minder slijtage en langere intervallen tussen het reinigen van het filter. U zult in staat zijn langer achter elkaar te werken.


U kunt kiezen uit drie afmetingen top handgreep zodat u een comfortabele en perfecte grip heeft tijdens het werken.

De X-Torq motortechnologie levert een hoog koppel, 20 % minder brandstofverbruik en tot 75 % minder emissie van uitlaatgassen op.

Bij de accessoires hoort onder andere het Techliteâ&#x201E;˘ zaagblad, 20 % lichter dan een gewoon gelamineerd zaagblad en met 25 % betere stijfheid. Minder gevoelig voor buigen en met een laag gewicht, dit zorgt voor een meer gebalanceerde kettingzaag.

57


HUSQVARNA 339 XP ®

HUSQVARNA 550 XP ® / 545

N ieuw!

Effectieve zaag die gemakkelijk te manoeuvreren is.

Veelzijdige, snelle zagen voor een grote hoeveelheid taken.

■■De slanke vormgeving, het hoge zwaartepunt en de vlakke

■■XX Torq levert een hoog koppel en vermindert de brandstof-

onderzijde maken de zaag handig om mee te werken. ■■Stevige achterhandgreep met softgrip zorgen voor een goede controle en comfortabele grip. ■■Met Air Injection™ krijgt u langere service-intervallen, een gelijkmatiger werking en minder slijtage. ■■Effectief anti-trillingssysteem (Low Vib) voor comfortabel werken. ■■Een gesmede driedelige krukas voor maximale duurzaamheid tijdens de zwaarste toepassingen. ■■Makkelijk bereikbare brandstofpomp maakt de zaag makkelijk te starten. ■■Een, aan de zijkant gemonteerde kettingspanner, maakt het instellen van de kettingspanning snel en makkelijk.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Cilinderinhoud, cm³ Geleverd vermogen, kW * Aanbevolen zaagbladlengte min – max, cm / inch Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 66.

De drievoudig geactiveerde kettingrem TrioBrake™ zorgt dat u veiliger, prettiger en efficiënter kunt werken (550 XP® en 545).

58

339 XP ®

39,0 1,8 33 – 45 / 13 – 18 4,0

consumptie met 20 % en de uitstoot van uitlaatgassen met 75 %. ■■De motor stelt automatisch in op een optimale werking, ongeacht

factoren als temperatuur, vochtigheid en brandstofsoort (AutoTune™). ■■RevBoost™ is een unieke motoreigenschap, die voor uitzonderlijk snelle acceleratie en een extra hoge kettingsnelheid zorgt. Het snoeien van takken wordt hierdoor veel efficiënter (van toepassing op 550 XP®). ■■Effectief anti-trillingssysteem (Low Vib) voor comfortabel werken. ■■Met Air Injection™ krijgt u langere service-intervallen, een gelijkmatiger werking en minder slijtage. ■■Stevig gebouwd magnesium carter en gesmede driedelige krukas voor maximale duurzaamheid. ■■Smart Start maakt dat de machine snel start. De weerstand in het startkoord is tot 40 % verminderd. ■■De 550 XP® is ook verkrijgbaar als 550 XP® G met verwarmde handgrepen, die de zaag comfortabeler in gebruik maken bij koude en klamme omstandigheden.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Cilinderinhoud, cm³

545

50,1

50,1

2,8

2,5

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

4,9

4,9

Geleverd vermogen, kW * Aanbevolen zaagblad lengte min – max, cm / inch

550 XP ®

Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 66.

Het centrifugale luchtreinigingssysteem Air Injection™ draagt bij tot minder slijtage en langere schoonmaakintervallen voor het filter.

Een aan de zijkant gemonteerde kettingspanner maakt het instellen van de kettingspanning snel en makkelijk.


HUSQVARNA 560 XP ® / 555

HUSQVARNA 576 XP ® / 570

Krachtige, effectieve zaag voor veeleisende klussen. ■■X-Torq levert een hoog koppel en vermindert de brandstof-

consumptie met 20 % en de uitstoot van uitlaatgassen met 75 %. ■■De motor stelt automatisch in op een optimale werking, ongeacht

factoren als temperatuur, vochtigheid en brandstofsoort (AutoTune™). ■■RevBoost™ is een unieke motoreigenschap, die voor uitzonderlijk snelle acceleratie en een extra hoge kettingsnelheid zorgt. Het snoeien van takken wordt hierdoor veel efficiënter (van toepassing op 560 XP®). ■■Effectief anti-trillingssysteem (Low Vib) voor comfortabel werken. ■■Met Air Injection™ krijgt u langere service-intervallen, een gelijkmatiger werking en minder slijtage. ■■Stevig gebouwd magnesium carter en gesmede driedelige krukas voor maximale duurzaamheid. ■■Smart Start maakt dat de machine snel start. De weerstand in het startkoord is tot 40 % verminderd. ■■De 560 XP® is ook verkrijgbaar als 560 XP® G met verwarmde handgrepen, die de zaag comfortabeler in gebruik maken bij koude en klamme omstandigheden.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Cilinderinhoud, cm³

met 20 % en de uitstoot van uitlaatgassen met 75 %. ■■Smart Start maakt dat de machine snel start. De weerstand in het

startkoord is tot 40 % verminderd. ■■Met Air Injection™ krijgt u langere service-intervallen, een gelijkmatiger werking en minder slijtage. ■■De motor stelt automatisch in op een optimale werking, ongeacht factoren als temperatuur, vochtigheid en brandstofsoort (AutoTune™). ■■De 576 XP® is ook verkrijgbaar als 576 XP® G met verwarmde handgrepen, die de zaag comfortabeler in gebruik maken bij koude en klamme omstandigheden.

555

TECHNISCHE SPECIFICATIES

59,8

59,8

Cilinderinhoud, cm³

3,5

3,1 33 – 60 / 13 – 24

5,6

5,6

Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg

■■X-Torq levert een hoog koppel en vermindert de brandstofconsumptie

560 XP ®

33 – 60 / 13 – 24

Geleverd vermogen, kW * Aanbevolen zaagblad lengte min – max, cm / inch

Robuuste kettingzagen die een fantastisch vermogen leveren.

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 66.

X-Torq levert een hoog koppel en vermindert de brandstofconsumptie met 20 % en de uitstoot van uitlaatgassen met 75 % (545, 550 XP®, 555, 560 XP® 576 XP® en 570).

Geleverd vermogen, kW * Aanbevolen zaagblad lengte min – max, cm / inch

576 XP ®

570

73,5

67,9

4,2

3,6

38 – 70 / 15 – 28 38 – 70 / 15 – 28

Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg

6,6

6,7

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 66.

Smart Start maakt dat de machine snel start. De weerstand in het startkoord is tot 40 % verminderd.

RevBoost™ zorgt voor een snelle acceleratie en een hogere kettingsnelheid voor extra efficiënt takken snoeien.

59


HUSQVARNA 436Li

HUSQVARNA 536Li XP ®

N ieuw!

Lichte, krachtige en all-round accu-zaag.

Krachtige en effectieve zaag, die op een accu loopt.

■■Een krachtige Li-ion accu levert prestaties die ongekend zijn.

■■Een krachtige Li-ion accu levert prestaties die ongekend zijn.

De economy-stand met savE™ maakt dat u langer kunt werken zonder de accu te hoeven wisselen. ■■Een intuïtief toetsenbord maakt het eenvoudig de machine te starten en stoppen. ■■Effectieve automatische kettingrem maakt het werk veiliger. ■■Opklapdop voor olietank, die makkelijk open gaat. ■■Gereedschapsloze kettingspanning vereenvoudigt en versnelt het vervangen van een ketting.

De economy-stand met savE™ maakt dat u langer kunt werken zonder de accu te hoeven wisselen. ■■Een intuïtief toetsenbord maakt het eenvoudig de machine te starten en stoppen. ■■Hoge kettingsnelheid draagt bij tot soepel, efficiënt zagen. ■■Effectieve automatische kettingrem maakt het werk veiliger. ■■Opklapdop voor olietank, die makkelijk open gaat. ■■De zaagbladmoeren zijn in het koppelingshuis geïntegreerd om ervoor te zorgen dat u ze niet kwijtraakt als u het zaagblad wisselt.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

436Li

TECHNISCHE SPECIFICATIES

536Li XP®

Accuvoltage,V

36

Accuvoltage,V

36

Accucapaciteit, Ah

3,0

Accucapaciteit, Ah

3,0

15,0

Kettingsnelheid, m / s

Kettingsnelheid, m / s Aanbevolen zaagbladlengte, min – max, cm / inch Gewicht zonder zaaguitrusting, kg

Maximale bedrijfstijd. Kies de savE™ stand voor maximale bedrijfstijd.

60

N ieuw!

25 – 35 / 10 –14 3,7

20,0

Aanbevolen zaagbladlengte, min – max, cm / inch Gewicht zonder zaaguitrusting, kg

Intuïtief toetsenbord. De kettingzaag wordt bediend met een intuïtief toetsenbord. Uitzonderlijk gemakkelijk te starten en stoppen. Gewoon op een knop drukken.

25 – 35 / 10 –14 3,6

Hoog vermogen met een hoge kettingsnelheid. Efficiënte door Husqvarna ontwikkelde motor voor een hoge kettingsnelheid en de beste zaagprestaties.


HUSQVARNA T536Li XP ®

Accessoires voor accu-kettingzagen. N ieuw!

Compacte, snelle accu-boomverzorgingszaag. ■■Een krachtige Li-ion accu levert prestaties die ongekend zijn. ■■De economy-stand met

savE™

maakt dat u langer kunt werken zonder de accu te hoeven wisselen. ■■Een intuïtief toetsenbord maakt het eenvoudig de machine te starten en stoppen. ■■Hoge kettingsnelheid draagt bij tot soepel, efficiënt zagen. ■■Effectieve automatische kettingrem maakt het werk veiliger. ■■Een stevig oog maakt het eenvoudig om de zaag snel en makkelijk aan het klimtuig te bevestigen. ■■Opklapdop voor olietank, die makkelijk open gaat. ■■De zaagbladmoeren zijn in het koppelingshuis geïntegreerd om ervoor te zorgen dat u ze niet kwijtraakt als u het zaagblad wisselt.

LI-ION ACCU

Li-ion accu’s leveren ongeëvenaarde, langdurige kracht en prestaties. De accu’s zijn verkrijgbaar met verschillende capaciteiten: BLi 60 (1,5 Ah), BLi 110 (3,0Ah).

AUTOLADER TECHNISCHE SPECIFICATIES

T536Li XP®

Accuvoltage,V

36

Accucapaciteit, Ah

3,0

Kettingsnelheid, m / s Aanbevolen zaagbladlengte, min – max, cm / inch Gewicht zonder zaaguitrusting, kg

De oplader is erg snel. Als u twee batterijen heeft dan bent u in staat om non stop te werken, omdat de oplaadtijd korter is dan de werktijd.

20,0 25 – 35 / 10 –14 3,5

TECHLITE ZAAGBLAD Ogen voor touw en klimtuig. Twee ogen maken het eenvoudig de kettingzaag aan het klimtouw te bevestigen.

Is 20 % lichter en 25 % stijver dan een conventioneel gelamineerd zaagblad, waardoor de kettingzaag meer in balans is (verkrijgbaar voor 436Li en 536Li XP®).

61


HUSQVARNA 327P5X / 327P4

HUSQVARNA 327PT5S

Robuuste, veelzijdige en effectieve stoksnoeizagen. ■■Smart Start is een functie die bijdraagt tot snel starten door

40 % minder weerstand in het startkoord. ■■Een ergonomische handgreep maakt de zaag comfortabel te bedienen. ■■Aan de zijkant gemonteerde kettingspanner voor makkelijke, gereedschaploze kettingafstellingen. ■■Stootbescherming achter beschermt de tank en de starter (geldt voor de 327P5X). ■■Het unieke, ergonomische draagstel Balance Flex™ helpt u uw werk comfortabel te maken (327P5X). ■■Een deelbare steel vergemakkelijkt transport en opslag (327P5X).

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Lichte, goed gebalanceerde stoksnoeizaag met een groot bereik. ■■Instelbare werkhoogte dankzij de telescopische steel. ■■De zaag heeft het grootste bereik van de markt. ■■Het unieke, ergonomische draagstel Balance Flex™ helpt

uw werk comfortabel te maken. ■■Kwaliteitscomponenten voor een lange levensduur

bij zware omstandigheden.

327P5X

327P4

Cilinderinhoud, cm³

24,5

24,5

Cilinderinhoud, cm³

Vermogensoutput, kW *

0,9

0,9

Vermogensoutput, kW *

Aanbevolen zaagblad lengte min – max, cm / inch

25 – 30 / 10 –12 25 – 30 / 10 –12

Lengte, uitgeklapt, inclusief zaaguitrusting, cm / inch Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 66.

350 / 138

240 / 95

6,4

6,1

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Aanbevolen zaagblad lengte min – max, cm / inch Lengte, uitgeklapt, inclusief zaaguitrusting, cm / inch Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg

327PT5S

24,5 0,9 25 – 30 / 10 – 12 397 / 156,3 7,3

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 66.

Het unieke, ergonomische draagstel Balance Flex™ helpt u uw werk comfortabel te maken (van toepassing op 327P5X en 327PT5S).

Instelbare werkhoogte dankzij de telescopische steel (geldt voor 327PT5S).

62

Smart Start is een functie die bijdraagt tot snelle starten door 40 % minder weerstand in het startkoord (van toepassing op 327P5X en 327P4).


GIDS MET AANBEVELINGEN

3120 XP®

390 XP® * / 395 XP®

570 / 576 XP®

365 / 372 XP®

555 / 560 XP®

562 XP®

460 Rancher

455 Rancher / 455 e-series Rancher

545 / 550 XP®

445 / 445 e-series/450 e-series

Bevestigingspunt groot zaagblad

435 e-series / 435 / 440 e-series

339 XP®

135 / 135 e-series

338 XP® T / T540 XP®

T435

T425

317 Electric / 321 Electric

T536 LiXP®

436 Li / 536 LiXP®

327PT5S

327P4 / 327P5X

Bevestigingspunt klein zaagblad

Zaagbladlengte inch/ cm

Kettingsteek, inch

Mal inch /cm

Productnummer

Aangedreven schakels

Type

Productnummer

10 / 25

3/8

.043 / 1,1

501 95 95-40

40

H38 Low Vib

501 84 23-40

12 / 30 14 / 35

3/8 3/8

.043 / 1,1 .043 / 1,1

501 95 95-45 501 95 95-52

45 52

H38 Low Vib H38 Low Vib

501 84 23-45 501 84 23-52

10 / 25

3/8

.050 / 1,3

505 89 16-40

40

H37 Low Vib

576 93 65-40

12 / 30

3/8

.050 / 1,3

501 95 92-45

45

H37 Low Vib

576 93 65-45

14 / 35

3/8

.050 / 1,3

501 95 92-52

52

H37 Low Vib

576 93 65-52

16 / 40

3/8

.050 / 1,3

501 95 92-56

56

H37 Low Vib

576 93 65-56

13 / 33

.325

.050 / 1,3

508 92 61-56

56

H30 Low Vib

501 84 06-56

15 / 38

.325

.050 / 1,3

508 92 61-64

64

H30 Low Vib

501 84 06-64

16 / 40

.325

.050 / 1,3

508 92 61-66

66

H30 Low Vib

501 84 06-66

18 / 45

.325

.050 / 1,3

508 92 61-72

72

H30 Low Vib

501 84 06-72

20 / 50

.325

.050 / 1,3

508 92 61-80

80

H30 Low Vib

501 84 06-80

13 / 33

.325

.058 / 1,5

508 91 21-56

56

H25 Low Vib

501 84 04-56

15 / 38

.325

.058 / 1,5

508 91 21-64

64

H25 Low Vib

501 84 04-64

16 / 40

.325

.058 / 1,5

508 91 21-66

66

H25 Low Vib

501 84 04-66

18 / 45

.325

.058 / 1,5

508 91 21-72

72

H25 Low Vib

501 84 04-72

20 / 50

.325

.058 / 1,5

508 91 21-80

80

H25 Low Vib

501 84 04-80

15 / 38

3/8

.058 / 1,5

508 91 41-56

56

H42 Low Vib

501 84 14-56

16 / 40

3/8

.058 / 1,5

508 91 41-60

60

H42 Low Vib

501 84 14-60

18 / 45

3/8

.058 / 1,5

508 91 41-68

68

H42 Low Vib

501 84 14-68

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

510 15 35-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

15 / 38

3/8

.058 / 1,5

508 91 31-56

56

H42 Low Vib

501 84 14-56

16 / 40

3/8

.058 / 1,5

508 91 31-60

60

H42 Low Vib

501 84 14-60

18 / 45

3/8

.058 / 1,5

508 91 31-68

68

H42 Low Vib

501 84 14-68

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

544 28 55-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

12 / 30

3/8

.043 / 1,1

578 10 68-45

45

H38 Low Vib

501 84 23-45

14 / 35

3/8

.043 / 1,1

578 10 68-52

52

H38 Low Vib

501 84 23-52

12 / 30

3/8

.050 / 1,3

576 83 07-45

45

H37 Low Vib

576 93 65-45

14 / 35

3/8

.050 / 1,3

576 83 07-52

52

H37 Low Vib

576 93 65-52

16 / 40

3/8

.050 / 1,3

576 93 65-56

56

H37 Low Vib

576 93 65-56

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

544 90 25-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

28 / 70

3/8

.058 / 1,5

544 90 25-92

92

H42 Low Vib

501 84 14-92

18 / 45

3/8

.058 / 1,5

501 95 77-68

68

H42 Low Vib

501 84 14-68

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

501 95 77-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

18 / 45

3/8

.058 / 1,5

501 95 69-68

68

H42 Low Vib

501 84 14-68

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

501 95 69-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

24 / 60

3/8

.058 / 1,5

501 95 69-84

84

H42 Low Vib

501 84 14-84

28 / 70

3/8

.058 / 1,5

501 95 69-92

92

H42 Low Vib

501 84 14-92

10 / 25

1/4

.050 / 1,3

505 89 15-60

60

H00

501 84 40-60

10 / 25

1/4

.050 / 1,3

575 84 22-58

58

H00

501 84 40-58

12 / 30

1/4

.050 / 1,3

575 84 22-64

64

H00

501 84 40-64

18 / 45

3/8

.058 / 1,5

501 95 80-68

68

H42 Low Vib

501 84 14-68

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

501 95 80-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

24 / 60

3/8

.058 / 1,5

501 95 80-84

84

H42 Low Vib

501 84 14-84

28 / 70

3/8

.058 / 1,5

501 95 80-92

92

H42 Low Vib

501 84 14-92

24 / 60

.404

.063 / 1,6

507 47 60-46

76

H64

501 84 31-76

28 / 70

.404

.063 / 1,6

501 58 96-01

84

H64

501 84 31-84

30 / 75

.404

.063 / 1,6

501 95 81-92

92

H64

501 84 31-92

36 / 90

.404

.063 / 1,6

501 95 81-04

104

H64

501 84 31-04

42 / 105

.404

.063 / 1,6

501 92 18-24

124

H64

501 84 31-24

GELAMINEERD ZAAGBLAD MET NEUSWIEL

GELAMINEERD ZAAGBLAD MET NEUSWIEL, TECHLITE™

GELAMINEERD ZAAGBLAD MET VERVANGBARE PUNT, TECHLITE™

SOLIDE ZAAGBLAD MET VERVANGBARE PUNT

SOLIDE ZAAGBLAD

* Solide zaagblad met steek 0.404 op 390XP ® is op bepaalde markten een optie.

63


ACCESSOIRES KETTINGZAGEN N ieuw!

N ieuw!

VEILIGHEIDSHELM, FUNCTIONAL

JACK, TECHNICAL EXTREME

JACK, TECHNICAL

Jack met aansluitende pasvorm. Heeft 4-wegs stretchmateriaal voor een fantastische beweegbaarheid, extra versterking voor hoge duurzaamheid en ventilatieritsen voor een goed comfort. Reflecterend logo op borst en reflecterende rand op mouwen zorgen voor uitstekende zichtbaarheid. 578 16 60-xx HEUPBROEK, TECHNICAL

Broek met dezelfde aansluitende pasvorm, stretchmateriaal, versterkingen en reflecterend materiaal als het jack. Bovendien met voorgebogen knieën voor betere beweging en vijf bruikbare zakken. 578 16 61-xx

N ieuw!

Heeft een aansluitende pasvorm. Gemaakt van geavanceerd stretchmateriaal voor een grote beweegbaarheid. Heeft extra versterking op kritieke stukken, voorgebogen mouwen en ventilatieritsen onder de mouwen voor een fantastische duurzaamheid en comfort. Reflecterende stof op schouders en fluorescerend oranje op het bovenstuk zorgen voor goede zichtbaarheid. 578 16 63-xx HEUPBROEK, TECHNICAL EXTREME

Broek met dezelfde aansluitende pasvorm, stretchmateriaal, versterkingen als het jack. Heeft voorgebogen knieën met reflecterende stof, ventilatieritsen aan de achterkant, instelbare taille en afneembare bretels. Bovendien vier zakken met rits en één voor een duimstok. Inclusief afneembare bretels. 578 16 65-xx

Biedt een fantastische combinatie van veiligheid en optimaal comfort en ergonomie. Heeft het nieuwe UltraVision vizier met slechts 20 % lichtvermindering voor een duidelijker zicht en een 6-punts-binnenwerk voor minder druk. Inclusief gehoorbescherming met een optimaal ergonomisch design dat lange werkdagen comfortabel maakt. Flourescerend 576 41 24-01. Oranje 576 41 24-02.

HOGE LEREN SCHOENEN MET ZAAGBESCHERMING, TECHNICAL 24

Verbeterd model met een nieuwe hielconstructie, een stabieler bovendeel met zachtere binnenkant en een nieuwe zool voor nog betere grip. Gemaakt van 100 % waterproof Sympatex®, dat een goede ventilatie heeft. Extra voering, stalen neus en rubberen verstevigingen betekenen een fantastische bescherming en comfort. 578 78 56-xx

HANDSCHOENEN, TECHNICAL HANDS

Nauw aansluitende, comfortabele handschoenen met geitenleren handpalmen voor een goede bescherming tegen vocht en gelamineerde spandex stof aan de bovenkant voor een fantastische duurzaamheid. 579 38 04-xx, 04 579 38 10-xx (met zaagbescherming.)

HOGE DUURZA

AMHEID EN CO

MFORT

Blijf scherp. Voeg veiligheid toe. Wij zetten nieuwe normen voor beschermende kleding. Een combinatie van veiligheid, comfort, moderne styling en technologie om kleding te produceren die u helpen aangenaam en efficiënt te werken. Alle kledingstukken zijn nauwgezet getest om een goede bescherming te bieden. De jacks en broeken zijn bovendien zeer licht en flexibel, zodat u in staat bent snel en ongehinderd te werken.

Ventilatieritsen onder de mouwen.

64

Beschermend materiaal dat bestaat uit minder lagen, waardoor het lichter wordt, maar wel dezelfde bescherming biedt.

Verstevigingen met reflecterend materiaal op mouwen en schouders.

Voorgebogen mouwen voor beweging en comfort.


OOG

Oog met een uniek ontwerp, gemaakt voor boomverzorgers die een standaard kettingzaag gebruiken. Biedt een veilige manier om de kettingzaag aan een strop te bevestigen. Met een overbelastingssluiting. 578 07 71-01

TECHLITEâ&#x201E;˘ ZAAGBLAD BOOMVERZORGING

20 % Lichter dan een gewoon gelamineerd zaagblad en met 25 % betere stijfheid. Minder gevoelig voor buigen en met een laag gewicht, dit zorgt voor een meer gebalanceerde kettingzaag. 576 83 07-xx

KETTING ZAAG STROP

Te gebruiken in combinatie met een carabijnhaak om de kettingzaag aan een riem vast te maken. Heeft een elastisch ontwerp. Meet 0,5 m in ontspannen staat en 1,25 m volledig uitgerekt. 577 43 80-01

KETTINGZAAG HAAK

Robuuste constructie. Past op elk klimtuig. Ideaal voor bevestiging van diverse hulpmiddelen aan het klimtuig. 577 43 79-01

VEILIGHEIDSBRIL

Geelgetinte glazen (544 96 37-02) verbeteren het zicht in het donker. Grijsgetinte glazen (544 96 37-03) met UV-bescherming verbeteren het zicht in zonnige omstandigheden. Goggles, (544 96 39-01) gemaakt voor mensen die een bril dragen, met anti-condensbehandeling en stootvast. Helder 544 96 37-01.

BOOMVERZORGERSHELM, TECHNICAL

Lichtgewicht en ademende helm voor professionele boomverzorgers, goedgekeurd voor werk op hoogtes. Heeft een unieke afstelling met twee draaiknoppen, die het hoofd in de helm centreren voor de beste balans en stabiliteit. 578 09 23-01

Professionele access oires voor boomverzorgers om u te beschermen.

OPVOUWBARE SNOEIZAAG

Licht, gemaakt van een hoge kwaliteit roestvrij staal. Voor het doorzagen van wanden, plastic buizen en takken. Leverbaar in lengtes van 180 mm (510 19 21-01) en 220 mm (510 19 21-02).

TAS

Ruime tas (105 liter) voor uw beschermingsuitrusting. 105 liter, 576 85 95-01. Met wielen: 576 85 90-01.

Fantastische ventilatie en dunne ABS-schaal en binnenkant van styrofoam voor comfort en licht gewicht.

HUSQVARNA TWEETAKTOLIE, XP ÂŽ SYNTHETIC

1 liter doseerfles 578 03 70-03. 4 liter 578 03 71-03, 0,1 liter 578 18 03-03. HUSQVARNA TWEETAKTOLIE, LS+

1 liter doseerfles 578 03 70-02, 4 liter 578 03 71-02, 0,1 liter 578 18 03-02. Uniek ontworpen oog, een veilige manier om de kettingzaag aan de strop te bevestigen. COMBITANK lees meer op

bladzijde 34.

65


TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR KETTINGZAGEN

T540 XP ®

T435

Cilinderinhoud, cm³

37,7

35,2

39

Vermogensoutput, kW

1,8

1,5

1,8

Brandstofcapaciteit, liter

0,34

0,26

0,36

Olietank volume, liter

0,2

0,17

0,16

Kettingsteek, inch Aanbevolen zaagbladlengte, min – max, cm / inch

339 XP ®

3/8

3/8

.325

30 – 40 / 12 – 16

30 – 35 / 12 – 14

33 – 45 / 13 – 18

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A)*

104

103

99

Gegarandeerd geluidsvermogenniveau, LWA dB(A)

116

114

112

3,1 / 3,2

4,1 / 3,9

4,3 / 5,1

3,7

3,4

4

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) voor / achterhandgreep, m / s² ** Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg

* Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de geluidsdrukniveaus bij verschillende werkomstandigheden. Typische variatie voor het equivalent geluidsdrukniveau is een standaard afwijking van 1 dB(A). ** Equivalent trillingsniveau, volgens ISO 22867, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de trillingsniveaus bij verschillende werkomstandigheden. De gegevens die worden gepresenteerd voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische variatie (standaard afwijking) van 1 m / s².

TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR STOKSNOEIZAGEN 327P5X

327P4

327PT5S

Cilinderinhoud, cm³

24,5

24,5

24,5

Vermogensoutput, kW

0,9

0,9

0,9

Brandstofcapaciteit, liter

0,5

0,5

0,5

Olietank volume, liter

0,22

0,22

0,14

Kettingsteek, inch

3/8

3/8

1/4

25 – 30 / 10 – 12

25 – 30 / 10 – 12

25 – 30 / 10 – 12

Aanbevolen zaagbladlengte, min – max, cm / inch Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A)*

86

95

92

Gegarandeerd geluidsvermogenniveau, LWA dB(A)

105

105

102

Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) voor / achterhandgreep, m / s² **

3,4 / 1,9

2,9 / 2,8

3,04 / 3,02

Lengte, uitgeschoven, inclusief zaaguitrusting, cm / inch

350 / 138

240 / 95

397 / 156,3

6,4

6,1

7,3

Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg

* Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de geluidsdrukniveaus bij verschillende werkomstandigheden. Typische variatie voor het equivalent geluidsdrukniveau is een standaard afwijking van 1 dB(A). **Equivalent trillingsniveau, volgens ISO 22867, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de trillingsniveaus bij verschillende werkomstandigheden. De gegevens die worden gepresenteerd voor het equivalent trillingsniveau hebben een typische variatie (standaard afwijking) van 1 m / s².

VERMOGEN Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (Bij het opgegeven toerental, zie handleiding) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349 / ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.

66


550 XP ®

545

560 XP ®

555

576 XP ®

570

50,1

50,1

59,8

59,8

73,5

67,9

2,8

2,5

3,5

3,1

4,2

3,6

0,52

0,52

0,65

0,65

0,7

0,7 0,37

0,27

0,27

0,33

0,33

0,37

.325

.325

.325

.325

3/8

3/8

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

33 – 60 / 13 – 24

33 – 60 / 13 – 24

38 – 70 / 15 – 28

38 – 70 / 15 – 28

106

106

106

106

105

107

116

116

118

118

116

115

2,8 / 3,7

2,8 / 3,7

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

2,9 / 3,6

3,2 / 3,4

4,9

4,9

5,6

5,6

6,6

6,7

TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR ACCU-KETTINGZAGEN 436Li

536Li XP®

T536Li XP®

BLDC (borstelloos)

BLDC (borstelloos)

BLDC (borstelloos)

Automatisch

Automatisch

Automatisch

Geluidsvermogenniveau, gegarandeerd (LWA), dB(A)

106

106

106

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A)*

93

93

93

25 – 35 / 10 – 14

25 – 35 / 10 – 14

25 – 35 / 10 – 14 3,04 / 3,02

Motortype Type oliepomp

Advieslengte zaagblad, min – max, cm / inch Equivalent trillingsniveau (a hv , eq ) voor / achterhandgreep, m / s² **

3,4 / 1,9

2,9 / 2,8

Kettingsnelheid bij max. vermogen, m / s

15

20

20

Gewicht (excl. zaaguitrusting), kg

3,7

3,6

3,5

Accucapaciteit, Ah

3

3

3

Accuvoltage,V

36

36

36

Li-ion

Li-ion

Li-ion

1,2

1,2

1,2

Naam accumodel

BLi 110

BLi 110

BLi 110

Typische acculaadtijd voor 80 / 100%

25 / 35

25 / 35

25 / 35

35

35

35

Accutype Gewicht van een accu, kg

Bedrijfstijd accu (vrijloop) met savE™ geactiveerd

* Equivalent geluidsdrukniveau, volgens ISO 22868, wordt berekend als de tijdsgewogen energiesom voor de geluidsdrukniveaus bij verschillende werkomstandigheden. Typische variatie voor het equivalent geluidsdrukniveau is een standaard afwijking van 1 dB(A). **Het equivalente trillingsniveau, volgens EN 60745-2-13. De gerapporteerde gegevens voor het equivalente trillingsniveau vertonen een typische statistische spreiding (standaardafwijking) van 1 m / s². De opgegeven trillingsgegevens komen uit metingen waarbij de machine is voorzien van een zaagbladlengte en een aanbevolen type ketting. Als de machine is voorzien van een andere zaagbladlengte, kan het trillingsniveau met maximaal ± 1,5 m / s² variëren.

67


Doorslijpmachines

Doe het werk van vandaag met de zaagtechnologie van morgen. Wij laten ons altijd leiden door continue verandering. Door nieuwsgierigheid en de wens om onze doorslijpmachines en de zaagindustrie naar een hoger plan te tillen, introduceren wij nieuwe technologieĂŤn, vaak in house ontwikkeld. Grote en kleine innovaties die u helpen veel efficiĂŤnter te zagen, met een grotere nauwkeurigheid en minder inspanning. Het is onze basisfilosofie om u doorslijpmachines aan te bieden met een hoog vermogen, zonder afbreuk te doen aan comfort en veelzijdigheid.

68


Zeer efficiënt zagen – zonder stof en slib. Zagen in gevoelige of openbare ruimtes, of het nu binnen of buiten is, kan een probleem zijn. Soms is het niet mogelijk om water te gebruiken, andere keren zijn er beperkingen voor de verspreiding van stof. De oplossing is DEX , ons innovatieve stofbeheersingssysteem voor schoon en efficiënt droog en nat zagen. Voor nat zagen hebben veel van onze machines een slimme set met een geïntegreerde regelaar, die voor een constante waterstroom zorgt. Voldoende om het stof te binden zonder overvloedig water of slib. Voor droog zagen heeft de K 3000 / Vac een unieke stofopvangunit die gemakkelijk op de machine aangebracht kan worden. Het resultaat? Een stofopvang waar geen enkele andere machine bij in de buurt komt.

MEER VERMOGEN, MINDER BRANDSTOF EN EMISSIE. Onze gepatenteerde X-Torq motortechnologie levert een hoger koppel over een breed toerenbereik. Het brandstofverbruik is bovendien 20 % lager en de uitstoot 75 % minder dan bij traditionele motoren. X-Torq bereikt dit door gewone lucht te gebruiken om de emissie uit te stoten, in plaats van een lucht-brandstofmengsel. Deze oplossing plaveit de weg voor productief, brandstofzuinig zagen, zelfs als het om zware werkzaamheden gaat.

DRIJFSTIJD MAXIMUM BE Met de nieuwe generatie Active Air Filtration™ kunt u onze doorslijpmachines een lange tijd achter elkaar gebruiken. In principe totdat u merkt dat de machines aan kracht beginnen te verliezen. Hoe? Allereerst wordt centrifugale kracht gebruikt om de lucht voor 93 % te reinigen van stofdeeltjes en vuil. Ten tweede gaat de lucht door een papieren filter, dat de kleinste stofdeeltjes wegfiltert. Het resultaat van dit alles is minder motorslijtage en langere intervallen tussen de servicebeurten, ook wanneer gezaagd wordt onder zware omstandigheden.

69


HUSQVARNA K 760

Krachtige, efficiënte doorslijpmachine – een technologische koploper.

Betrouwbare machine met een hoge vermogens / gewicht verhouding.

■■De nieuwe generatie Active Air Filtration™ zorgt voor

■■De nieuwe generatie Active Air Filtration™ zorgt voor

indrukwekkend lange service-intervallen zonder filterservice.

indrukwekkend lange service-intervallen zonder filterservice.

■■De unieke X-Torq motortechnologie zorgt voor een hoog koppel

■■De unieke X-Torq motortechnologie zorgt voor een hoog koppel

en fantastische starteigenschappen. Bovendien is de uitlaatemissie tot 75 % en het brandstofverbruik tot 20 % lager. ■■De Poly-V-riem zorgt voor een betere overbrenging van het vermogen, minder vaak naspannen en een langere levensduur. ■■Startmechanisme met stofafdichting (Dura Starter™) vermindert het risico van stilstand en verlengt de levensduur. ■■Geïntegreerde automatische filtercompensatie (SmartCarb) zorgt voor een constant hoog vermogen en verlaagt het brandstofverbruik. ■■Effectieve trillingsdemping maakt de machine, óók tijdens langdurig gebruik, comfortabel vast te houden. ■■DEX (Dust extinguisher system) zorgt voor schoner zagen met minder waterverbruik en minder slib, dankzij een waterbesparende kit voor nat zagen.

en fantastische starteigenschappen. Bovendien is de uitlaatemissie tot 75 % en het brandstofverbruik tot 20 % lager. ■■De Poly-V-riem zorgt voor een betere overbrenging van het vermogen, minder vaak naspannen en een langere levensduur. ■■Startmechanisme met stofafdichting (Dura Starter™) vermindert het risico van stilstand en verlengt de levensduur. ■■Geïntegreerde automatische filtercompensatie (SmartCarb) zorgt voor een constant hoog vermogen en verlaagt het brandstofverbruik. ■■Effectieve trillingsdemping maakt de machine, óók tijdens langdurig gebruik, comfortabel vast te houden. ■■DEX (Dust extinguisher system) zorgt voor schoner zagen met minder waterverbruik en minder slib, dankzij een waterbesparende kit voor nat zagen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motor

K 760

Luchtgekoelde 2-takt motor

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motor

K 970

Luchtgekoelde 2-takt motor

Cilinderinhoud, cm³

74

Cilinderinhoud, cm³

94

Vermogen, kW *

3,7

Vermogen, kW *

4,8

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 75.

De unieke X-Torq motortechnologie zorgt voor een hoog koppel, tot 75 % minder uitlaatemissie en tot 20 % lager brandstofverbruik (K 760, K 970).

70

HUSQVARNA K 970

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 75.

Het stofbeheersingssysteem DEX zorgt voor schoner zagen met minder waterverbruik en slib.

Geïntegreerde automatische filtercompensatie (SmartCarb) zorgt voor een constant hoog vermogen en verlaagt het brandstofverbruik.


HUSQVARNA K 1260

HUSQVARNA K 3000 VAC / K 3000 WET Om de K 3000 Vac in actie te zien, kunt u kijken op www.youtube.com / Husqvarnacp of gebruik de QR-code:

De krachtigste doorslijpmachine op de markt? ■■De nieuwe generatie Active Air Filtration™ is één van de meest

efficiënte luchtfiltersystemen op de markt. Bij droog zagen zorgt het voor indrukwekkende lange service-intervallen. ■■Geïntegreerde automatische filtercompensatie (SmartCarb™) zorgt voor een constant hoog vermogen en verlaagt het brandstofverbruik. ■■De Poly-V-riem zorgt voor een betere overbrenging van het vermogen, minder vaak naspannen en een veel langere levensduur. ■■Een efficiënt trillingsdempingsysteem vermindert de trillingen tot minder dan 5 m/s² voor een prettiger gebruik. ■■DEX (Dust extinguisher system) zorgt voor schoner zagen met minder waterverbruik en minder slib, dankzij een waterbesparende kit voor nat zagen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motor

K 1260

Luchtgekoelde 2-takt motor

Cilinderinhoud, cm³

119

Vermogen, kW*

5,8

Unieke elektrische machines voor efficiënt nat en droog zagen. ■■Het zaagblad draait naar voren voor efficiënter zagen en minder

belasting voor de gebruiker. ■■Een geïntegreerde regelaar zorgt voor een constante en voldoende

waterstroom om het stof te binden zonder dat er plassen ontstaan (K 3000 Wet). ■■De unieke en makkelijk te installeren zuigunit zorgt voor een onovertroffen stofopvang (K 3000 Vac). ■■Stelt u in staat goed te zien waar u zaagt, omdat het zaagblad ook zichtbaar blijft als de Vac oplossing is aangebracht. (K 3000 Vac) ■■Ergonomische handgrepen op royale afstand verbeteren de controle en verminderen de belasting van de gebruiker. ■■Het geavanceerde elektronische systeem Elgard™ varieert de hoogte van het toerental om de gebruiker te waarschuwen bij een dreigende overbelasting. ■■Elektronische SoftStart™ maakt starten met normale, trage zekeringen mogelijk. ■■Een ruim bemeten haakse overbrenging zorgt voor een lange levensduur, een minimaal verlies aan vermogen en een gering geluidsniveau.

SPECIFICATIES

Elektrische motor,V Vermogen, W *

K 3000 Vac

K 3000 Wet

230 / 120 / 110

Electric 230 / 120 / 110

2700 / 1800 / 2200

2700 / 1800 / 2200

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 75.

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 75.

Het nieuwe Active Air Filtration™ levert service-intervallen van een jaar op zonder filteronderhoud (geldt voor droog zagen).

De unieke en makkelijk te installeren zuigunit zorgt voor een onovertroffen stofopvang (K 3000 Vac).

Een geïntegreerde regelaar zorgt voor een constante en voldoende waterstroom om het stof te binden zonder dat er plassen ontstaan (K 3000 Wet).

71


HUSQVARNA MT 85 / MT 65 / MT 15 +

HUSQVARNA S 1235 / S 1265 / S 1285

Perfect om nauwkeurig te zagen in hard materiaal.

Unieke diamantzaagbladen om in alle materialen te zagen.

■■Levert kostenbewuste zaagprestaties op.

■■Eenvoudig werken, zelfs in zwaar gewapend beton.

■■Ideaal om zo nu en dan te gebruiken.

■■Hogere zaagsnelheden.

■■Speciaal ontwikkeld voor draagbare doorslijpmachines;

■■Stabiel zagen zonder trillingen.

elektrisch, op lucht en op benzine.

■■“Easy“Easy fit”, een asbus voor vergroting van het asgat. ■■De S 1235 heeft het innovatieve design met drie-segmenten-

in-één, wat dankzij het efficiënte koeleffect van de segmenten in een maximale zaagsnelheid resulteert. ■■Het S 1265 zaagblad heeft een twee-segmenten-in-één ontwerp, voor betere koeling en afvoer van slib. Dit verbetert zowel de snelheid als de levensduur. ■■Het S 1285 asfaltblad heeft specifieke segmenten ter bescherming tegen undercutting.

MATERIAAL

MT SERIES MT 65

MT 15 +

– –

– –

G E WAP END BETON

– – – –

l

BA K S TEEN

l

DA K PA NN EN

l

A BR AS IE F MATER IA A L

l

G R A NIET MA R M ER D O O RGEHAR D BETON

A SFA LT

N O D UL A IR IJZ ER

● = Optimaal

72

S 1200 SERIES

MT 85

● = Goed

● = Acceptabel

– = Niet aanbevolen

– – –

S 1265

S 1285

l

– –

l

l

l

l

l

l

l

– – – – – –

l

– – – ●

S 1235 l

– – –

l


Accessoires voor handgedragen doorslijpmachines.

TRANSPORTKISTEN ZAAGTROLLEYS

Speciaal ontworpen voor onze handgedragen doorslijpmachines op benzine. De zaagwagens maken het gemakkelijk om in rechte of gebogen lijnen te zagen en dicht langs wanden en trottoirbanden. Ze zijn compact en kunnen worden ingeklapt, waardoor transport eenvoudiger wordt.

MOTORKIT

Bestaat uit een complete carter met gemonteerde krukas, zuiger en cilinder. Handig in geval van dringende reparaties.

HUSQVARNA WT 15

Een compacte en eenvoudig te gebruiken watertank met elektrische pomp. De tank heeft een capaciteit van 15 liter en daarmee kunt u onafgebroken 45 minuten lang zagen. Met accu, 18,5 V Gardena Li-ion accusysteem.

Perfect ter bescherming, zodat er geen apparatuur beschadigd kan raken tijdens het vervoer tussen werklocaties. Gemaakt van triplex met metalen verstevigingen aan randen en hoeken.

TWEETAKTOLIE IN EEN HANDIGE DOSEERFLES

BENZINETANK MET ANTIMORS-SCHENKTUIT

WATERSLANG

WATERDRUKTANK

Voldoet aan de strengste normen van JASO / ISO-Global EGD. Doseringen van 2 cl., die moeten worden gemengd met een liter benzine. Zo krijgt u snel en eenvoudig het juiste oliemengsel.

9 Meter lang met snelkoppelingen en de mogelijkheid meerdere slangen op elkaar aan te sluiten.

Bijtanken wordt makkelijk. Gemaakt van sterk plastic, heeft een capaciteit van 6 liter. Goedgekeurd volgens de VN-regelgeving.

Geschikt voor 15 liter en geleverd met een slang van 3 meter die wordt aangesloten op de waterkit van de doorslijpmachine.

73


TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR MT EN S 1200 DIAGRIP™ Diameter, mm Bladvorm Segmentvorm Segmenthoogte, mm Aantal segmenten Asgat, mm

74

MT 85

MT 65

MT 15 +

S 1235

S 1265

S 1285

300, 350

300 , 350

300, 350

300, 350, 400

300, 350, 400

300, 350, 400

Gesegmenteerd

Aansluitende gesegmenteerd

Gesegmenteerd

Gesegmenteerd

Gesegmenteerd

Gesegmenteerd

Plat

Plat

Turbo

Enkele kerf

Enkele kerf

Plat

7

12

10

10 + 2

10 + 2

10 + 2

20, 24, 27

20, 24, 27

18, 21, 24

20 – 25,4

20 – 25,4

20 – 25,4

20 – 25,4 “Easy-fit”

20 – 25,4 “Easy-fit”

20 – 25,4 “Easy-fit”


TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR DOORSLIJPMACHINES

K 760

K 970

K 1260

K 3000 Vac

K 3000 Wet

Elektrische motor,V

230 / 120 / 110

230 / 120 / 110

Vermogen, W

2700 / 1800 / 2200

2700 / 1800 / 2200

Nominale stroom, A

12 / 15 / 20

12 / 15 / 20

Luchtgekoelde 2-takt motor Cilinderinhoud, cm³

74

94

119

0,38 / 0,37

0,45 / 0,44 / 0,41

0,42 / 0,40

9,7 / 9,9

10,6 / 11,0 / 11,8

13,7 / 14,4

8,9 (incl, zuigunit)

8,5

Zaagblad, mm

300 / 350

300 / 350 / 400

350 / 400

350

350

Zaagdiepte, mm

100 / 125

100 / 125 / 145

125 / 145

119 (incl, zuigunit)

125

Vermogen / gewicht ratio Gewicht, zonder brandstof en zaaguitrusting, kg Gewicht incl. kabel maar zonder zaaguitrusting, kg

Elgard™, overbelastingsbeveiliging “Trekkende” draairichting Eenvoudige vervanging zaagblad Active Air Filtration™

X-Torq SmartCarb™

― ―

Air Purge

DuraStarter™

EasyStart decompressieklep

Poly-V riem

Afgedichte transmissie

Omkeerbare zaagarm

Gemakkelijk verstelbare beschermkap

Waterkit

Brandstofindicator in de tank

DEX Verwisselbare bladopname Geluidsvermogenniveau, LWA dB(A)

113

114

117

105

Geluidsdrukniveau, dB(A)

101

104

103

95

95

Trillingen voorgreep equivalent, m / s²

1,9 / 2,0

3,1 / 3,7 / 2,5

3,3 / 3,6

3,5

3,5

Trillingen achtergreep equivalent, m / s²

2,6 / 2,6

5,4 / 4,5 / 3,5

3,5 / 4,1

3,5

3,5

= Verkrijgbaar

105

― = Niet verkrijgbaar

VERMOGEN Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (Bij het opgegeven toerental, zie handleiding) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349 / ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.

75


Frontmaaiers

76


Besteed geen tijd en geld aan onnodig bijwerken. Een studie die we onlangs hebben uitgevoerd, heeft aangetoond dat commerciële maaiers voor grote oppervlakken over het algemeen slechts 65 % van het gras weghalen. De resterende 35 % moet na afloop bijgewerkt worden. Met de hand, met gebruik van een duwmaaier of een trimmer. Dit betekent een aanzienlijk lagere productiviteit en hogere kosten, wat leidt tot minder opbrengsten. De reden hiervoor is dat de meeste machines niet zijn ontworpen voor de complexe grasvelden, waar professionele groen­ voorzieners dagelijks mee te maken krijgen. De uitzondering is onze nieuwe 500 series compacte frontmaaiers. Dit is een reeks machines met vele slimme oplossingen, die het aantal trimbeurten voor het bijwerken met 20 % vermindert. Hierdoor kunt u eerder klaar zijn en weer op weg naar de volgende opdracht.

A

B

80%

20%

Husqvarna P 500-series frontmaaiers

Trimmers / duwmodellen

65%

5%

30%

Commerciële maaiers voor het grote werk

Trimmers

Duwmodellen

Hoe maken we u productiever: PERFECT MULCHEN VOOR EEN MOOI MAAIBEELD

ZEER NAUWKEURIG BIJWERKEN VAN GRASRANDEN

MOGELIJKHEID OM ONDER STRUIKEN EN BANKEN TE KOMEN

MAAIEN TIJDENS DRAAIEN – MET EEN KLEINE ONGEMAAIDE CIRKEL

VEELZIJDIG GEBRUIK VOOR JAAR-ROND PRODUCTIVITEIT

SUPERIEURE TRACTIE EN HELLINGSTABILITEIT

MAAIEN IN NAUWE EN COMPLEXE RUIMTEN

COMBI-MAAIDEKKEN VOOR VERSCHILLENDE OMSTANDIGHEDEN

77


Maakt bochten die u nooit voor mogelijk had gehouden. Onze frontmaaiers hebben de kleinste ongemaaide cirkel in de branche. Dit betekent dat u veel minder tijd hoeft te besteden om uit lastige stukken te komen of heen en weer te rijden in krappe hoeken. Het geheim zit 'm in een unieke dogbone oplossing die de voorkant van de maaier met de achteras verbindt. Wanneer u een bocht maakt, draaien de wielen aan de achterkant onder de machine. Dit stelt u in staat veel makkelijker te manoeuvreren rond hoeken, bomen en struiken. De dogbone constructie voegt automatisch een geheel nieuw niveau van efficiëntie en veiligheid toe op alle terreinen. Dit wordt vooral duidelijk op hellingen, omdat de dogbone constructie de stabiliteit vergroot en het zwaartepunt van de machine aanpast en verlaagt. Voor u betekent dit meer tractie op het binnenvoorwiel en onmiddellijke respons – wanneer u dit het meest nodig heeft.

“Het feit dat de opstelling normaal wordt gebruikt om trucks, bussen en constructiemachine te evalueren spreekt voor zich. Dit zijn heavy-duty producten – getest voor heavy-duty gebruik.” Peter Mejegård, Test engineer.

GETEST ALS Z WA

RE TRUCKS

Om de mechanische constructie van onze machines te testen, ondergaan ze uitzonderlijk zware buig­ en belastingtesten – steeds weer opnieuw. Vervolgens evalueren we ieder systeem en component om ervoor te zorgen dat alles voldoet aan onze hoge eisen aan duurzaamheid. Dus, hoe ruw u ook omgaat met uw Husqvarna frontmaaier, u zult hem waarschijnlijk nooit half zo zwaar belasten als waarvoor hij is gebouwd.

78


Voorbereid om iedere uitdaging aan te pakken. Wanneer u investeert in machines van deze grootte is veelzijdigheid een sleutelfactor. Fantastische maairesultaten zijn natuurlijk altijd het belangrijkste, maar de optie om andere functies toe te voegen vergroot de gebruiksmogelijkheden én de waarde van de investering. Daarom hebben we onze frontmaaiers uitgerust met een groot aantal slimme accessoires, die ze tot echte jaar­rond machines maakt. U hoeft geen gereed­ schap te gebruiken om makkelijk te wisselen tussen de accessoires voor blad en vuil vegen, sneeuw ruimen of doorgeschoten gras en lage opslag verwijderen. Om maar enkele toepassingen te noemen. Als u gaat voor een dieselmodel, hebben we een optionele dubbele hydrauliekset, waarmee u de accessoires vanaf de bestuur­ dersstoel kunt regelen. De machine kan ook worden uitgerust met een ruime cabine met verwarming en een licht­kit voor transport over de weg.

Scan de QR tag of bezoek www.youtube.com / Husqvarnaworldwide om de P 500-series in actie te zien.

MANUELE TRIMRESULTATEN

ONOVERTROFFEN COMFORT

Welk model u ook kiest, u krijgt een frontmaaier die is ontworpen om de noodzaak van bijwerken te minimaliseren. Dit komt door het, aan de voorzijde gemonteerde maaidek, in combinatie met de state­of­the art manoeuvreerbaarheid. Het lage profiel van het maaidek en de gepaten­ teerde hoogteinstelling met 3 posities, stellen u in staat onder struiken en parkbanken te komen. En door het uit het midden gepositioneerde maaidek waarmee u dicht langs muren, borders en hekken kunt maaien.

De P 500­series zit vol met ergonomische oplossingen, die zich minstens zo veel op de bestuurder als op de resultaten richten. De machines hebben een fantastische stabiliteit en balans, dankzij een laag zwaartepunt. Hun compacte afmetingen en achterasbesturing geven u te allen tijde de volledige controle. Om verwarring met het rijden te voorkomen, zit het bedieningspaneel vlakbij uw rechterhand, aangevuld met ergonomische pedalen die zorgen voor een directe en nauwkeurige snelheidscontrole. En een speciaal gevormde, zeer comfortabele bestuurdersstoel maakt dat lange dagen achter het stuur heel wat korter aanvoelen.

UNIEK PERFE

C T MAAIEN

Het woord uniek kan soms een cliché lijken. Maar als het gaat om het ontwerp van het maaidek voor onze frontmaaiers, is dit niet het geval. De binnenkant van het robuuste Combidek is uit één stuk solide 4,5 mm dik staal metaal gevormd om de lucht­ flow te optimaliseren. Dit is ook de belangrijkste reden voor de hoge efficiëntie. Gladde bogen, zonder gelaste naden die verstop­ ping veroorzaken, dwingen ieder grassprietje om herhaaldelijk de messen te passeren. Het resultaat is marktleidend mulchen waarbij niets dan alleen een fijn gehakt gras overblijft.

79


HUSQVARNA P 525D / P 520D

Zeer productieve dieselmachines voor lange shifts op zeer grote terreinen. ■■Krachtige 3­cilinder dieselmotoren van Kubota. ■■Een uniek achterasbesturingsconcept voor een dynamische

overbrenging van het gewicht op de voorwielen, waardoor de tractie onder alle omstandigheden optimaal is. ■■Het besturingsconcept in combinatie met AWD en een laag zwaartepunt zorgen voor een uitstekende hantering op hellingen. ■■Componenten van commerciële kwaliteit houden een levensduur zonder compromissen en een minimum aan stilstand in. ■■Ergonomische bestuurdersinterface met alle hendels binnen handbereik. ■■Een zwaar vierkant ladderframe (4 – 10 mm) met een open ontwerp voor snelle en eenvoudige service werkzaamheden ■■Een PTO voor maximale efficiëntie en veelzijdigheid.

■■Het Combidek maakt het makkelijk om te wisselen tussen

mulchen en achteruitworp. ■■Er is geen gereedschap nodig voor de driepunts­

maaihoogteinstelling. ■■Het maaidek kan zonder gebruik van gereedschap omhoog gekanteld worden, voor makkelijk schoonmaken en onderhoud. ■■Extra grote banden en een hoge transportsnelheid (18,5 km / u) (P 525D). ■■De optionele cabine en een breed assortiment accessoires maken de P 520D het hele jaar door tot een veelzijdige machine.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

P 525D

Motorfabrikant

Kubota

Kubota

18,7 @ 3000

14,5 @ 3000

Hydrostatische AWD

Hydrostatische AWD

Combi 132, Combi 155

Combi 132, Combi 155

58 / 22,8

55 / 21,7

Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW * Transmissietype

MAKKEL

IJ

BA A R K BEREIK

Het is eenvoudig om het maaidek in servicepositie te zetten voor schoonmaken en service aan de messen.

80

Optionele maaidekken Ongemaaide cirkel, cm / inch

P 520D

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 91.

De unieke achterasbesturing zorgt voor een superieure wendbaarheid en maai-efficiëntie, wat een hoge productiviteit betekent.

Het compacte design van de machine maakt maaien op krappe en complexe terreinen mogelijk, dit vermindert de noodzaak van bijwerken met een duwmaaier of trimmer.


All-wheel-drive met onvergelijkbare tractie en hellingstabiliteit onder alle omstandigheden.

De minimale hoogte van het aan de voorzijde gemonteerde maaidek zorgt voor onverslaanbare bereikbaarheid onder struiken en parkbanken.

De P 525D / P 520D kunnen worden voorzien van een cabine om ook in natte en koude omstandigheden comfortabel te kunnen werken.

81


ACCESSOIRES VOOR DE P 525D / P 520D

BORSTEL

PTO aangedreven borstel met hoekoverbrenging en kettingaan足 drijving. Bezemdiameter 40 cm. Twee steunwielen achter voor het volgen van de ondergrond. Max / min werkbreedte 130 / 120 cm. Vereist een hydrauliekset en contragewichten.

KLEPELMAAIER

Een PTO足aangedreven klepelmaaier met hoekoverbrenging. Optionele draaiing van frontzwenkwielen. Werkbreedte 120 cm. Alleen aanbevolen voor gebruik op de P 525D. Contragewicht nodig.

LAADBAK

Hydraulische afstelling van de hoek en het legen. Werkbreedte 120 cm. Laadcapaciteit 65 kg. Vereist een hydrauliekset en contragewicht.

SNEEUWSCHUIF

Omkeerbare rubberen slijtrand. Geveerde schokabsorbering en twee glijplaten. Max / min werkbreedte 130 / 120 cm. Vereist een hydrauliekset en contragewichten.

SNEEUWPLOEG

Individuele hydraulisch instelbare ploegelementen. Omkeerbare hardox stalen randen. Twee instelbare glijplaten. Max /min werkbreedte 140 /119 cm. Vereist een hydrauliek足 set en contragewichten. P 525D met cabine en gevouwen ploeg.

82


SNEEUWBLAZER

Zeer efficiënte en zware twee­staps sneeuwblazer. Vereist een hydrauliekset en contragewicht. P 525D met cabine en sneeuwruimer.

HYDAULIEKSET

CONTRAGEWICHT

Twee hydraulische hulpaansluitingen om aan voorzijde gemonteerde accessoires te bedienen. Inclusief verdeelblok, schakelaar, slangen met aansluitingen en bekabeling.

Achter contragewicht voor betere grip en stabiliteit. Moet worden gebruikt bij de bediening van aan de voorzijde gemon­ teerde hulpstukken en wanneer een cabine wordt geplaatst. Totaal gewicht 62 kg. Inclusief 10 ✕ 5 kg stapelbare, losse gewichten die op een montageframe geplaatst kunnen worden (12 kg).

TRANSPORTSET

GRAMMER STOEL

We bieden accessoires aan die beno­ beno digd zijn om op de openbare weg te rijden. Controleer altijd de plaatselijke wetgeving om de vereisten voor uw markt te kennen.

Deluxe stoel met veel opties voor persoonlijke instellingen om een optimale ergonomie te krijgen. Verkrijgbaar met en zonder verwarmd stoelkussen. Armleuningen verkrijg­ baar als accessoire.

CABINE STARTSET

Inclusief cabineframe, voor­ voor en achterruiten, zijruiten (achter), ruitenwisser en koplampen, incl. kabelboom en elektrische bedieningen. Contragewicht nodig.

CABINE JAAR-ROND-SET

Bestaat uit deur, zijruit, verwarming, achteruitkijkspiegels en slangen om de verwarming aan te sluiten.

De cabine op de afbeelding is uitgerust met accessoires uit de transportset.

83


De verwarming verwarmt de cabine zeer doeltreffend tijdens koude werkdagen.

84

Het ruime cabineontwerp maakt de bediening zeer comfortabel.

Indien noodzakelijk is het mogelijk om de zijruit te openen of te verwijderen.


HUSQVARNA P 525D / P 520D MET CABINE

Uitzonderlijk bruikbare machines, ongeacht het weer en de tijd van het jaar. ■■De startset bestaat uit een ruim cabineframe, voor­ en

■■Het plafond bestaat uit geluidsabsorberend materiaal om

achterruiten, zijruit (achter), ruitenwisser en koplampen. ■■We hebben ook een aanvullend jaar­rond­set voor comfortabeler gebruik, inclusief deur, zijruit, verwarming en achteruitkijkspiegels. ■■De voor­ en achterruiten zijn gemaakt van glas. De zijruiten en de deur zijn gemaakt van het duurzame thermoplastic materiaal macrolon.

het geluidsniveau laag te houden. ■■Indien noodzakelijk is het mogelijk om de zijruit te openen of te verwijderen.

WERKELIJK VEE

Het plafond bestaat uit geluidsabsorberend materiaal om het geluidsniveau laag te houden.

LZIJDIG GEBRU

IK

De P 525D en P 520D met cabine zijn echt veelzijdige machines. Een uitgebreide reeks accessoires houden u in principe het hele jaar door druk en productief – ook tijdens de traditionele laagseizoen periodes. Bekijk alle accessoires op bladzijde 82 – 83.

85


HUSQVARNA P 524

Een compacte benzine-machine die superieure afwerking biedt op complexe terreinen. ■■Krachtige 2­cilinder motor van Kawasaki.

■■Het Combidek maakt het makkelijk om te wisselen tussen

■■Een uniek achterasbesturingsconcept voor een dynamische

mulchen en achteruitworp. ■■Een makkelijk bereikbare hendel voor de centrale maaihoogteinstelling. ■■Het maaidek kan zonder gebruik van gereedschap omhooggekanteld worden, voor makkelijk schoonmaken en onderhoud. ■■Een breed assortiment accessoires maakt de P 524 tot een veelzijdige machine voor het hele jaar.

overbrenging van het gewicht op de voorwielen, waardoor de tractie onder alle omstandigheden maximaal is. ■■De beste hantering van zijn klasse op hellingen, dankzij de combinatie van besturingsconcept, AWD en een laag zwaartepunt. ■■Componenten van commerciële kwaliteit voor een levensduur zonder compromissen en maximale bedrijfstijd. ■■Ergonomische bestuurdersinterface met alle hendels binnen handbereik. ■■Een zwaar vierkant ladderframe (4 – 10 mm) met een open ontwerp voor makkelijk uitvoeren van service.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motorfabrikant

P 524

Kawasaki

Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW * Transmissie

13,9 @ 3000 Hydrostatic AWD

Optionele maaidekken

Combi 112, Combi 122

Ongemaaide cirkel, cm / inch

50 / 19,7

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 91.

Het gras wordt in kleine stukjes gesneden die snel composteren en als natuurlijke bemesting naar het gazon terugkeren.

86

De compacte afmeting in combinatie met de unieke achterasbesturing maken het makkelijk om de machine te manoeuvreren door krappe doorgangen en op lastig terrein.

De opklapbare kap en makkelijk bereikbare servicepunten maken onderhoud en service gemakkelijk.


ACCESSOIRES VOOR DE P 524

SNEEUWBLAZER

Hoog­effectieve, heavy­duty twee­staps blazer met een werkbreedte van 100 cm.

SNEEUWSCHUIF

Stevige stalen schuif met de levens­ duur die hoort bij een product met een stalen schuifrand.

KLEPELMAAIER

Robuuste, betrouwbare klepelmaaier voor ruwe oppervlakken met ruig gras en lage opslag. Uitgerust met een duurzame hoek­ overbrenging voor maximale levensduur. BORSTEL

Roterende borstel om blad, sneeuw e.d. weg te vegen. Kan in twee richtingen gedraaid worden.

SNEEUWPLOEG GRAMMER STOEL

Deluxe stoel met veel opties voor persoonlijke instellingen om een optimale ergonomie te krijgen. Verkrijgbaar met en zonder elektrische verwarming. Armleuningen verkrijgbaar als accessoire.

Compacte en flexibele sneeuwploeg met de prestaties van heavy­duty staal. Door de mechanisch instelbare ploeg elementen is hij te gebruiken als V­, punt­ of diago­ nale sneeuwploeg. Uitgerust met rubber schraaprand.

87


ACCESSOIRES ZITMAAIERS

SOFTSHELL JACK

Wind­­ en waterafstotend, gemaakt van een comfortabel stretchvlies met een voering van soft fleece. Kan over andere kleding heen gedragen worden of als gewoon jack. Cordura versteviging op schouders, achterkant mouwen en de zijkanten. De mouwen zijn voorge­ bogen voor meer bewegingsvrijheid. Onderste deel van de mouwen is instel instel­ baar met klittenband. Heeft vier zakken met rits voor en twee binnenzakken. 577 25 30­xx. ­ ­xx.

BODYWARMER

Gemaakt van 100 % waterafstotend polyester, gevoerd met fleece. Kan als een jack of sweater worden gedragen om u warm te houden, zonder de bewegingsvrijheid te verminderen. Heeft vier voorzakken met ritssluitingen. Het rugpand is verlengd, instelbaar elastisch boord in de taille en onderaan het rugpand. De kraag is hoog en nauw aansluitend. 577 25 29­xx.

MICROFLEECE JACK / BODYWARMER

Comfortabel microfleece jack (577 25 65­xx) gemaakt van 100 % polyester fleece en 4­weg­ ­ ­weg­ stretch, dat slechts 6 % vocht opneemt. Een zak op borst en twee zakken met rits voor. Ook verkrijgbaar als bodywarmer (577 25 66­xx).

N ieuw!

HANDSCHOENEN, CLASSIC LIGHT

GEHOORBESCH

-RADIO ERMING MET FM

Nauw aansluitende, comfortabele handschoenen met geitenleren handpalmen (die vocht weerstaan) en een sterke jerseystof aan de bovenkant. De vingers zijn versterkt voor extra duurzaamheid. 579 38 00­xx.

Geavanceerde gehoorbescherming met handige functies. De nieuwe gehoorbescherming centraliseert de druk op de hoofdbeugel, hierdoor komt er minder druk op de oren. De linker en rechter oordoppen zijn individueel ontworpen om de vorm van uw hoofd te volgen voor een perfecte pasvorm. We hebben ook een verbeterde demping en geluidskwaliteit. De knoppen voor het volume en het zoeken van radiokanalen zijn groot en gemakkelijk te gebruiken. En een AUX input (3,5 mm) stelt u in staat een MP33 of communicatieradio te gebruiken.

U vervangt de batterijen gemakkelijk vanaf de buitenkant en er zitten geen elektrische delen binnenin de oordoppen.

88


REGENJACK, GARDEN

Gemaakt van waterdicht stretchmateriaal met gestikte en gelaste naden. Ontwerp met een pas over borst, rug en mouwen voor goede ven­ tilatie. Onder de pas is het jack voorzien sterk gaasweefsel. Het jack heeft een manchesterkraag met klittenbandsluiting, extra lange mouwen en een verlengde rugpartij met regengoot. De borstzak en de lange rits aan de voorkant zijn goed beschermd met drukknopen. 523 07 92­xx.

RUGBESCHERMING MET MOUWEN

Heeft gestikte en gelaste naden, extra lang rugpand, verstelbare drukknoopsluiting voor, extra lange mouwen met drukknopen en een verlengd rugpand met regengoot. 505 63 16­10. REGENCHAPS

Om aan een riem of gereedschapsriem vast te zetten. Met verstelbare knoopsluiting voor drie verschillende lengtes. 505 63 26­26.

REGENBROEK

MOTOROLIE, WP 4T 10W / 40

Ontwikkeld voor 4­taktmachines. Zorgt voor een makkelijke start bij lage temperaturen en perfecte smering onder alle omstandig­ heden. Heeft een laag verbruik en voorkomt dat de motor verontreinigd raakt. Voldoet aan de eisen conform API SL (CF), ACEA A3 (B3). 0,08 liter, 578 18 03­05. 1,4 liter, 577 41 97­02.

MOTOROLIE, SAE 10W-50

Gemaakt van waterdicht stretchmateriaal met gestikte en gelaste naden. Met 10 cm gaas aan de bovenkant voor goede ventilatie en een elastische taille met een trekkoord. Rits aan het uiteinde van de pijpen, waardoor de broek makkelijker over laarzen heen gedragen kan worden. 523 08 05­xx.

Volledig synthetisch, speciaal ontwikkeld voor de transmissie in onze AWD­voertuigen. De olie is uitzonderlijk temperatuurstabiel en geschikt voor zowel koude als warme omgevingen. Voldoet aan API SM, ACEA A3 / B4, API GL­1&4. 4 liter, 578 03 71­04.

VEILIGHEIDSSCHOENEN, TECHNICAL

VEILIGHEIDSBRIL

Kan onder een vizier worden gedragen of op zich. Geelgetinte glazen (544 96 37­02) verbeteren het zicht in het donker. Grijsgetinte glazen (544 96 37­03) met UV­bescherming verbeteren het zicht in zonnige omstandigheden. Goggles (544 96 39­01) gemaakt voor mensen die een bril dragen, met anti­condensbehandeling en stootvast. Clear 544 96 37­01.

Gemaakt van hoge kwaliteit leer en nylon gaas­ materiaal. Een neus van composietmateriaal houdt de laarzen laag in gewicht. Ze zijn 100 % waterproof maar wel ademend dankzij een Sympatex® membraan. Extra rubberen bescher­ ming aan voorzijde. Perfect voor op het werk en in uw vrijetijd. 575 35 47­xx.

RIJPLATEN

HOEZEN

Volledige hoes voor zitmaaiers. Gemaakt van watervast nylon. Met ventilatiegaten en een ver­ stelbaar trekkoord aan onderkant. 505 63 08­70.

Olie die goede prestaties oplevert.

De Husqvarna kroon op de dop verzekert u ervan dat het product authentiek is en dat het de bescherming en smering levert, die Husqvarna belooft.

Gemaakt van zeewaterbestendig aluminium met anti­slip oppervlak. Voor gebruik op aan­ hangers met een maximum totaal gewicht van 450 kg / paar, of 1000 kg / paar. 505 69 90­40 (200 ✕ 1500 ✕ 35 – max. gewicht 450 kg / paar), 505 69 90­42 (200 ✕ 2000 ✕ 50 – max. gewicht 450 kg / paar), 505 69 90­44 (260 ✕ 1500 ✕ 60 – max. gewicht 1000 kg / paar), 505 69 90­45 (260 ✕ 2000 ✕ 60 – max. gewicht 1000 kg / paar). De olie is ontwikkeld, en voortdurend getest, om op de juiste temperatuur te blijven en te zorgen dat uw motor de benodigde smering krijgt.

89


GIDS MET ACCESSOIRES VOOR DE P 525D / P 520D

MODEL HULPSTUK

ART. NR.

PRIJS

966 75 46-01

€ 3319

A

CABINE JAAR-ROND-SET

966 75 47-01

€ 1349

1

CABINE TRANSPORTSET

966 75 48-01

€ 829

1

1

WERKLICHTEN ACHTER

966 79 16-01

€ 459

1

1

ZWAAILAMP (CABINE)

966 79 17-01

€ 309

1

1

GRAMMER PRIMO M STOEL

967 00 84-01

€ 1325

GRAMMER PRIMO M STOEL, VERWARMD

967 00 84-02

€ 1375

GRAMMER ARMLEUNINGSET, RECHTS

965 89 68-01

€ 135

GRAMMER ARMLEUNINGSET, LINKS

965 89 70-01

€ 135

SNEEUWSCHUIF

966 75 43-01

€ 2489

A

SNEEUWBLAZER

966 73 44-01

€ 3499

A

LAADBAK

965 99 74-01

€ 2069

A

KLEPELMAAIER

967 02 43-01

€ 5399

SNEEUWPLOEG

965 99 72-01

€ 4339

A

BORSTEL

966 75 44-01

€ 3889

A

ZWAAILAMP (ROPS)

966 79 15-01

€ 205

KOPLAMPEN

966 79 12-01

€ 465

B

B

966 79 09-01

€ 259

B

B

AFGESTOMPTE DRIEHOEK

966 79 11-01

€ 82

2

2

POSITIE- EN KNIPPERLICHTEN VOOR

966 79 10-01

€ 205

2

2

NUMMERPLAATSET

966 79 13-01

€ 32,50

2

2

BORD; MAX. SNELHEID

966 79 14-01

€ 15

CABINE STARTSET

POSITIE- EN KNIPPERLICHTEN ACHTER (STARTSET)

1

2

P 520D

+ +

+ + +

P 525D

B

A

D

1

E

A

E

A

E

A

+ +

B C

+ + +

E

+ +

E

E E

A

+ +

E

A

E

A

E

AANVULLENDE BENODIGDE ONDERDELEN

A

CONTRAGEWICHT

966 75 49-01

€ 519

B

CONTROLBOX

966 79 08-01

€ 155

C

ADAPTER CABINEVERWARMING P 525D

967 14 48-01

€ 199

D

ADAPTER CABINEVERWARMING P 520D

966 80 24-02

€ 879

E

HYDRAULIEKSET

966 75 45-01

€ 829

= Heeft aanvullende hulpstukken en / of onderdelen nodig. Voor de volledige technische specificaties kunt u een bezoek brengen aan de internationale support-site.

90

TOTAAL BEDRAG:

BEREKENEN


TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR FRONTMAAIERS

P 525D

P 520D

Motorfabrikant

Kubota

Kubota

Kawasaki

Motornaam

D1105

D 902

FX Series V-Twin

Motortype

Diesel horizontale as

Diesel horizontale as

FX691V

18,7 @ 3000

14,5 @ 3000

13,9 @ 3000

1123

898

726

3

3

2

Vloeistof

Vloeistof

Lucht

Netto vermogen bij afgesteld toerental, kW Cilinderinhoud, cm³ Cilinders Motorkoeling Generator, A Accu,V / Ah Type luchtfilter

P 524

40

40

20

12 / 62

12 / 62

12 / 24 Heavy-duty canister

Heavy-duty canister

Heavy-duty canister

Inhoud brandstoftank, liter

25

25

24

Inhoud olietank (incl. oliefilter), liter

3,3

3,3

1,5 Hydrostatische AWD

Transmissietype

Hydrostatische AWD

Hydrostatische AWD

Transmissie fabrikant

Kanzaki

Kanzaki

Kanzaki

Transmissiemodel

KTM 23

KTM 23

KTM 23

Snelheid vooruit, min – max, km / u

0 – 18,5

0 – 15

0 – 13

0 – 14

0 – 12

0–9

58 / 22,8

55 / 21,7

50 / 19,7

Snelheid achteruit, min – max, km / u Ongemaaide cirkel, cm / inch Optionele maaidekken

Combi 132 / Combi 155

Combi 132 / Combi 155

Combi 112 / Combi 122

Maaimethoden

Mulchen / Achteruitworp

Mulchen / Achteruitworp

Mulchen / Achteruitworp

Dikte maaidek, mm Maaihoogte, min – max, mm Maaihoogtestappen Mesinschakeling ROPS Stuurbekrachtiging All -Wheel Drive (AWD) Oliekoeler Hydraulische gereedschapslift Servicepositie Urenteller

4,5

4,5

4

25 – 127

25 – 127

25 – 75

7

7

7

Elektrische koppeling

Elektrische koppeling

Elektrische koppeling

• • • • • •

• • • • • •

• • • • •

Digitaal

Digitaal

Digitaal

12 V uitgang

Bekerhouder

• •

Frameconstructie

Ladderframe

Ladderframe

Ladderframe

Volledige vering, armleuningen

Volledige vering, armleuningen

Premium

Bandenafmeting, voor, inch

20 × 10 – 10

18 × 8,5 – 8

18 × 8,5 – 8

Bandenafmeting, achter, inch

Soort stoel Scharnierende armleuningen

20 × 10 – 10

18 × 8,5 – 8

18 × 8,5 – 8

Wielbasis, cm / inch

106 / 41,7

106 / 41,7

100 / 39,4

Grondspeling, mm / inch

140 / 5,5

105 / 4,1

105 / 4,1

Basismachine, lengte, cm / inch

211 / 83,1

207,5 / 81,7

205 / 80,7

Basismachine, breedte, cm / inch

114 / 44,9

111 / 43,7

98 / 38,6

Basismachine, hoogte, cm / inch

133 / 52,4 (ROPS neer)

129 / 50,8 (ROPS neer)

115 / 45,3

Gewicht (exclusief maaidek), kg

675

600

385

= Verkrijgbaar

― = Niet verkrijgbaar

VERMOGEN Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij het opgegeven toerental, zie handleiding) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349 / ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.

91


Zero-turn maaiers

Een hoge snelheid hoeft een perfect maairesultaat niet uit te sluiten. Dat realiseerden we ons toen we onze zero­turn maaiers ontwikkelden. Het zijn niet alleen indrukwekkend snelle machines, maar ze maaien ook efficiënt en verdelen het maaisel gelijkmatig, zelfs op hoge snelheden. Voeg daar nog aan toe dat ze robuust en duurzaam zijn zonder afbreuk te doen aan de eerste klas ergonomie die al onze producten kenmerkt.

IJK UITZONDERL ERP ONT W DUURZAAM

De machines hebben een door en door stevige constructie. Dit betekent bijvoorbeeld 5 ✕ 7,5 cm gelaste stalen frames, heavy-duty zwenkwielen met kogelrollagers, duurzame dekliftsystemen en maaidekken die geschikt zijn om commercieel ingezet te worden. Allemaal gecombineerd met premium motoren en aandrijfsystemen, voor betrouwbare resultaten voor commercieel gebruik.

92


De beste productiviteit van de branche. De zero-turn-maaiers laten geen ongemaaide cirkels achter en hebben een ongeëvenaarde manoeuvreerbaarheid. Dankzij onafhankelijke wielaandrijving en knuppelbesturing kunnen zij om hun as draaien en snel van richting veranderen. Ze zijn indrukwekkend snel en bieden een hoge productiviteit door zowel de aandrijfsnelheid en de maaidekken met hoge capaciteit. We hebben Computational Fluid Dynamics gebruikt om de diepte van het dek, de messen en de flowstructuur te optimaliseren. Daarnaast hebben we uitgebreide tests uitgevoerd onder werkelijke, zware omstandigheden. Het resultaat is maaiwerk van hoge kwaliteit - ook op hogere snelheden. Om onze zero-turn maaiers in actie te zien, kunt u een bezoek brengen aan www.youtube.com / Husqvarnaworldwide of gebruik de QR-tag:

MAKKELIJK TOEGANKELIJK VOOR SERVICE

ERGONOMISCHE BESTUURDERSINTERFACE

De maaiers hebben een open chassisontwerp. Olie­afvoer, filters, smeerpunten en elektrische componenten zijn allemaal comfortabel geplaatst, net als de afstellingen voor het dek en de hydrauliek. Verder zorgt een gemakkelijk verwijderbaar voetpaneel voor een goede toe­ gankelijkheid van de bovenkant van het maaidek voor schoonmaken, smeren van de as en service aan de snaar. Deze onovertroffen oplos­ singen houden zo min mogelijke servicetijd en zo groot mogelijke tijd in het veld in.

U kunt comfortabel werken met een PZ en P­ZT­maaier. Onze machines zijn uitgerust met stoelen met dikke kussens, armleuningen, ergono­ mische plaats van de bedieningen, een ergonomische ontwerp van de stuurhendels en een comfortabel verend dekliftsysteem. Om maar enkele nieuwe eigenschappen te noemen, die zorgen dat u comfortabel en productief kunt werken ­ ook tijdens lange werkdagen.

93


HUSQVARNA PZ 29D

Krachtige snelle dieselmachine voor veel en vaak maaien. ■■Krachtige vloeistofgekoelde Kubota dieselmotor.

■■Volledig geveerde stoel met dikke kussens en EVC (Elastomeric

■■Een superieure luchtstroom voor snellere maaisnelheden

Vibration Control), wat meer comfort en minder trillingen voor de bestuurder inhoudt. ■■Eenvoudig, voetbediend dekliftsysteem voor minder krachtsinspanning en handsfree bediening. ■■Olie, filters, accu, elektrische componenten en hydraulisch systeem makkelijk bereikbaar. ■■Dubbele brandstoftanks (totaal 41,6 liter).

en verbeterde productiviteit. ■■Een Combidek (155 cm) voor zowel mulchen als achteruitworp. ■■Het frame is gemaakt van 5 ✕ 7,5 cm stalen buis voor een

optimale constructie sterkte. ■■Stevige zwenkwielen met kogelrollagers op wielen en draaipennen. ■■Lekvrije banden voor de zwenkwielen voor, voor maximale

bedrijfstijd. ■■Maaidekken met dubbel ondersteunde anti­scalpwieltjes. ■■Een makkelijke bestuurdersinterface met de bedieningen

onder handbereik en ergonomisch gevormde stuurknuppels. ■■Een op vijf punten trillingsgedempt platform maakt het

werken comfortabel.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motorfabrikant

PZ 29D

Kubota

Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW * Transmissietype

21,7 @ 3000 Pomp / Wielmotor

Optionele maaidekken, cm / inch

Combi 155

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 97.

Ergonomische, gemakkelijke bestuurdersinterface met een makkelijk bereikbaar bedieningspaneel. In de linkertank zijn houders voor een beker en een mobiele telefoon geïntegreerd.

94

De vloeistofgekoelde Kubota dieselmotor levert zelfs onder de zwaarste omstandigheden een uitstekend vermogen.

Rubberen isolatoren scheiden handen, lichaam en voeten van het frame voor minder lichaamstrillingen tijdens het werk.


HUSQVARNA PZ 29

Productieve benzinemachine voor grote gazons. ■■Hoge prestaties met de 2­cilinder Kawasaki FX motor.

■■Een op vijf punten trillingsgedempt platform maakt het

■■Een superieure luchtstroom voor hogere maaisnelheden en

werken comfortabel. ■■Volledig geveerde stoel met dikke kussens en EVC (Elastomeric Vibration Control), wat meer comfort en minder trillingen voor de bestuurder inhoudt. ■■Eenvoudig, voetbediend dekliftsysteem voor minder krachtsinspanning en handsfree bediening. ■■Olie, filters, accu, elektrische componenten en hydraulisch systeem makkelijk bereikbaar. ■■Het unieke modulaire transmissiesysteem kan als geheel worden verwijderd in minder dan 30 minuten. ■■Dubbele brandstoftanks (totaal 41,6 liter).

verbeterde productiviteit. ■■Een Combidek (155 cm) voor zowel mulchen als achteruitworp. ■■Het frame is gemaakt van 5 ✕ 7,5 cm stalen buis voor een

optimale constructie sterkte. ■■Stevige zwenkwielen met kogelrollagers op wielen en

draaipennen. ■■Lekvrije banden voor de zwenkwielen voor, voor maximale bedrijfstijd. ■■Maaidekken met dubbel ondersteunde anti­scalpwielen. ■■Een makkelijke bestuurdersinterface met de bedieningen binnen handbereik en ergonomisch gevormde stuurknuppels.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motorfabrikant Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW * Transmissietype

ÉÉN! T WEE IN

Het unieke Combidek biedt zowel mulchen als achteruitworp. Het dek is gevormd uit één stuk plaatstaal van 4,5 mm dik.

PZ 29

Kawasaki 18,9 @ 2550 Pomp / Wielmotor

Optionele maaidekken, cm / inch

Combi 155

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 97.

De PZ series heeft een laag zwaartepunt en een brede basis, wat een uitzonderlijke stabiliteit oplevert en zorgt voor comfortabel rijden.

Het robuuste, voetbediende dekliftsysteem maakt snelle, handsfree bediening mogelijk.

95


HUSQVARNA P-ZT 26

Robuuste, efficiënte benzinemaaier van onverslaanbare waarde. ■■Hoge prestaties met de 2­cilinder Kawasaki FX motor.

■■Een stoel met dikke kussens en EVC (Elastomeric

■■Een superieure luchtstroom voor snellere maaisnelheden en

Vibration Control) voor meer comfort en minder trillingen voor de bestuurder. ■■Een pedaalbediende maaideklift en maaihoogteinstelling maken gemakkelijke, snelle instellingen mogelijk. ■■Olie, filters, accu, elektrische componenten en hydraulisch systeem makkelijk bereikbaar voor service. ■■Een efficiënt 315 liter opvangsysteem met blaasfunctie is verkrijgbaar als accessoire (niet leverbaar in Nederland). ■■Dubbele brandstoftanks (totaal 41,6 liter).

verbeterde productiviteit. ■■Bij de maaidekopties horen het maaidek voor de P­ZT klasse

met zij­uitworp (132 cm) of het exclusieve Combidek (132 cm) voor zowel mulchen als achteruitworp. ■■Het frame is gemaakt van 5 ✕ 7,5 cm stalen buis voor een optimale constructie sterkte. ■■Stevige zwenkwielen met kogelrollagers op wielen en draaipennen. ■■De commerciële ZT 3400 transmissies leveren een hoge snelheid en efficiënt gebruik op. ■■Een makkelijke bestuurdersinterface met de bedieningen onder handbereik en ergonomisch gevormde stuurknuppels.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

P-ZT 26

Motorfabrikant

Kawasaki

Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW * Transmissietype

17,6 @ 3600 Hydrostatisch

Optionele maaidekken, cm / inch

Combi 132

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 97.

De commerciële ZT 3400 transmissies leveren een hoge snelheid en efficiënt gebruik op.

96

Een voetbediende maaideklift en maaihoogteinstelling maken gemakkelijke, snelle instellingen mogelijk.

Olie, filters, accu, elektrische componenten en hydraulisch systeem makkelijk bereikbaar voor service.


TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR ZERO-TURN GAZONMAAIERS

PZ 29D

PZ 29

P-ZT 26

Motorfabrikant

Kubota

Kawasaki

Kawasaki

Motornaam

D1305

FX Series

FX Series

21,7 @ 3000

18,9 @ 2550

17,6 @ 3600

1261

852

726

3

2

2

Vloeistof

Lucht

Lucht

Type luchtfilter

Heavy-duty canister

Heavy-duty canister

Heavy-duty canister

Brandstofsoort

Diesel

Benzine

Benzine

Brandstofcapaciteit, liter

41,6

41,6

41,6

Olie-inhoud, liter

5,72

2

2,1

Transmissietype

Pomp / Wielmotor

Pomp / Wielmotor

Hydrostatisch

Hydro-Gear / Parker

Hydro-Gear / Parker

Hydro-Gear

21

12

12

328 / 20

311,6 / 19

Ventilatorgekoelde pompen

Hydraulisch reservoir, liter

5,7

5,7

Snelheid vooruit, min – max, km / u

0 – 22,5

0 – 19,3

0 – 16,1

Snelheid achteruit, min – max, km / u

0 – 11,3

0 – 9,7

0 – 8,1

Combi 155

Combi 155

Combi 132

25 – 127

25 – 127

38 – 140

17

17

17

Elektrische koppeling

Elektrische koppeling

Elektrische koppeling

Nominale koppeling, Nm

339

339

339

Maaidekliftsysteem

Bandenafmeting, voor, inch

13 × 6,5 – 6

13 × 6,5 – 6

13 × 6,5 – 5

Bandenafmeting, achter, inch

26 × 12 – 12

23 × 10,5 – 12

23 × 10,5 – 12

219,7

120,6

205,7

121

120,6

116,8

Netto vermogen bij afgesteld toerental, kW Cilinderinhoud, cm³ Cilinders Motorkoeling

Transmissie fabrikant Pompinhoud, cm³ Cilinderinhoud wielmotor, cm³

Optionele maaidekken Maaihoogte, min – max, mm Maaihoogtestappen Mesinschakeling

Basismachine, lengte, cm Basismachine, hoogte (ROPS in), cm ROPS

Lek- vrije voorbanden

Vering zitting

Armleuningen

Digitaal met voorgeprogrammeerde service-intervallen

Digitaal

Digitaal

Urenteller Bekerhouder = Verkrijgbaar

― = Niet verkrijgbaar

VERMOGEN Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij het opgegeven toerental, zie handleiding) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349 / ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.

97


Gazonmaaiers en gazononderhoudsmachines

Duwmaaiers die zorgen dat u het werk voor kunt blijven. Onze gazonmaaiers en gazononderhoudsmachines hebben vele slimme, unieke eigenschappen die u helpen om indrukwekkend efficiÍnt te werken. De gazonmaaiers zijn krachtig, compact en comfortabel, perfect voor kleine en lastige grasvelden. De gazo­ nonderhoudsmachines zijn stevig gebouwde en flexibele werk­ maatjes, die de zwaarste taken uitvoeren met een minimum aan inspanning voor u. Krachtige, geavanceerde Honda motoren drijven onze machines aan. De motoren hebben voorzieningen die het geluid en de uitlaatgassen aanzienlijk verminderen. De combinatie van slimme functies en een heavy-duty design bezorgt u eenvoudige service en vele jaren betrouwbaar gebruik.

98


Superieur maaien in alle situaties. Onze gazonmaaiers bieden een uitstekende productiviteit, elke dag weer. De belangrijkste reden hiervoor is het hoge ontwerp van de maaidekken, waardoor grotere volumes gras gemaaid kunnen worden. Dit is een belangrijke bijdrage aan de goed bekend staande en gewaardeerde prestaties van deze modellen. Door het ontwerp van het maaidek is het zelfs mogelijk om op vochtige ondergrond een fantastisch maairesultaat te krijgen.

We hebben veel aandacht besteed aan het kiezen van de juiste materialen voor onze maaimachines. En dan vooral voor de maaidekken. Ze zijn allemaal uit één stuk aluminium gegoten, wat een optimale torsiestijfheid oplevert en de levensduur verlengt. Aluminium is een licht materiaal, dat niet roest en stevig genoeg is om lange tijd zwaar en veeleisend werk te verrichten.

ÉÉN VERTICUTEERMACHINE VOOR VERSCHILLENDE TAKEN

DE ONGEËVENAARDE, BETROUWBARE GRASZODENSNIJDER

De DT 22 is een uitzonderlijk compacte, krachtige en vooral veelzijdige verticuteermachine. De machine kan worden uitgerust voor verschillende soorten gazon onderhoudswerkzaamheden. Vaste, gebogen Deltamessen om te beluchten of door te zaaien; vrij hangende klepels om efficiënt mos, vilt en dergelijke te verwijderen en geveerde pennen om te werken op gevoelige grasterreinen. Het door en door eersteklas ontwerp maakt het mogelijk lange tijd comfortabel en efficiënt te werken.

Hij is uniek – in meerdere opzichten. De graszodensnijder SC 18 heeft een unieke vierwielaandrijving (AWD) en een laag zwaartepunt, wat hem geschikt maakt voor hellingen en transportrijplaten met een hellingshoek tot 30°. Het maakt de machine ook makkelijk, comfortabel te gebruiken en tussen werkplekken te vervoeren. Designkenmerken zoals een efficiënte trillingsgedempte stuurboom zorgen voor een comfortabele bediening.

99


HUSQVARNA M 53S Pro

Een efficiënte mulchmaaier voor kleine en middelgrote grasvelden. ■■De Honda motor met hoge specificaties is krachtig, betrouwbaar

en makkelijk te starten. ■■Doeltreffende voorwielaandrijving maakt de maaier gemakkelijk te manoeuvreren. ■■Een speciaal ontwikkeld maaidek met groot volume voor efficiënt mulchen. ■■Met een veer ondersteunde, centrale instelling van de maaihoogte vergemakkelijkt uw werk. ■■Trillingsgedempte en opklapbare stuurboom met alle hendels binnen handbereik. ■■Aluminium wielen met dubbele kogellagers en rubberen banden voor een betere operationele betrouwbaarheid.

Doeltreffende voorwielaandrijving maakt de maaier gemakkelijk te manoeuvreren.

100

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motor

M 53S Pro

Honda

Cilinderinhoud, cm³

160

Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW * Maaibreedte, cm / inch

2,8 @ 2900 53 / 21

Gewicht, kg

35

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 106.

Een speciaal ontwikkeld maaidek met groot volume voor efficiënt mulchen.

Sterke, gemakkelijk te starten en betrouwbare Honda motoren voor veel power.


HUSQVARNA WB 53S e

Een betrouwbare mulchmaaier voor zwaar professioneel gebruik. ■■De Honda motor met hoge specificaties is krachtig, betrouwbaar

en makkelijk te starten. ■■De doeltreffende voorwielaandrijving draagt bij tot een fantastische wendbaarheid. ■■Het rmaaidek is uit één stuk aluminium gegoten voor een optimale torsiestijfheid en levensduur. ■■Met een veer ondersteunde, centrale instelling van de maaihoogte vergemakkelijkt uw werk. ■■Volledig trillingsgedempte en opklapbare stuurboom met alle hendels binnen handbereik. ■■De stuurboom is zijwaarts instelbaar, waardoor het makkelijk is dicht langs muren en hagen te maaien. ■■Aluminium wielen met dubbele kogellagers en rubberen banden voor een betere operationele betrouwbaarheid.

Een heavy-duty, gegoten aluminium chassis betekent meer sterkte en vele jaren zorgeloos gebruik.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motor

WB 53S e

Honda

Cilinderinhoud, cm³

160

Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW * Maaibreedte, cm / inch

2,8 @ 2900 53 / 21

Gewicht, kg

36,7

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 106.

Met een veer ondersteunde, centrale instelling van de maaihoogte vergemakkelijkt uw werk.

De stuurboom is zijwaarts instelbaar, waardoor het makkelijk is dicht langs muren en hagen te maaien.

101


HUSQVARNA DT 22

Een compacte en krachtige verticuteermachine die enig in zijn soort is. DELTA MESSEN Een messenwals met 20 vaste messen van gehard staal. Snijdt oppervlakkige, zijwaarts groeiende wortels door en opent de oppervlaktelaag voor zuurstof, water en voedingsstoffen. Kan worden gebruikt in combinatie met een zaadmagazijn tijdens doorzaaien.

■■Een krachtige, gemakkelijk te starten motor van Honda met

hoge specificaties. ■■Door zijn uitstekende design kan de DT 22 zelfs de meest

veeleisende taken aan. ■■Makkelijke centrale instelling van de werkdiepte, instelbaar om de slijtage van de messen op te vangen. ■■Eerste klas componenten, waaronder permanent gesmeerde, zelfinstellende kogellagers, voor een probleemloze werking en lange levensduur. ■■Zaadmagazijn als optie.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

DT 22

Motor

Honda

Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW * Gewicht, kg

KLEPELS VOOR Een klepelwals met vier rijen vrij hangende klepels van hard staal. Met behulp van de centrifugaalkracht slaan ze mos en vilt uit de bovenlaag van het gazon.

3,6 @ 3600

VEERPENNEN Een wals met 52 verende tanden die efficiënt maar zorgvuldig mos en vilt uit de bovenlaag van gevoelige grasterreinen haalt, vooral terreinen die een hoog onderhoudsniveau nodig hebben.

65,3

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 106.

Krachtige en betrouwbare professionele motor uit de Honda GX series betekent zeer efficiënte werken.

102

Een verticuteermachine uitgerust met een zaadmagazijn en Deltamessen breekt in één bewerking de toplaag van de ondergrond open en zaait door.

Zaadmagazijn voor 14 kg graszaad is verkrijgbaar als accessoire.


HUSQVARNA AR 19

HUSQVARNA TA 36

Zware, betrouwbare beluchter met een uitstekende wendbaarheid.

Uitzonderlijk robuuste beluchter voor achter een zitmaaier.

■■Een krachtige, gemakkelijk te starten motor van Honda met

■■Dankzij de unieke wielconstructie kan de beluchtingsmachine

hoge specificaties. ■■Een compact design voor goede bereikbaarheid. ■■Uniek, gepatenteerd vrijloopontwerp van de buitenste pijpen levert een optimale manoeuvreerbaarheid op en minimale beschadiging van de zode in bochten en op krappe stukken. ■■Eerste klas componenten, waaronder permanent gesmeerde, zelfinstellende kogellagers, voor een probleemloze werking en lange levensduur. ■■Verwijderbare gewichten bieden een optimale grondpenetratie en balans voor gemakkelijker beluchten op hellingen. ■■Een simpele achterwielinstelling maakt het mogelijk de werkdiepte in te stellen. ■■Een opklapbaar stuur voor eenvoudig opbergen en vervoer.

handig op zijn zij worden opgeborgen of door nauwe doorgangen worden verplaatst. ■■Twee onafhankelijk van elkaar werkende rollen met 32 verwis­ selbare tanden zorgen voor excellente manoeuvreerbaarheid in bochten en op krappe stukken. ■■Jerrycans voor verzwaring verkrijgbaar als accessoires.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

AR 19

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motor

Honda

Motor

Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW *

Gewicht, kg

86

Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW * Gewicht, kg * Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 106.

Het unieke, gepatenteerd vrijloopontwerp zorgt voor optimale manoeuvreerbaarheid en maakt het draaien makkelijk.

2,6 @ 3600 131

TA 36

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 106.

Componenten van professionele klasse, waaronder permanent gesmeerde en zelfinstellende kogellagers, zorgen voor jarenlang betrouwbaar gebruik.

Voor meer verdichte ondergrond is een diepere beluchting nodig. Dit doet u door pluggen aarde te verwijderen zodat lucht, water en voedingsstoffen op een duurzame manier bij het wortelsysteem komen.

103


HUSQVARNA SC 18

Zeer efficiënte graszodensnijder in een klasse op zich. ■■Een krachtige, gemakkelijk te starten motor van Honda met

■■Makkelijk bereikbare instelknop om snel en makkelijk de

hoge specificaties. ■■De unieke vierwielaandrijving en het lage zwaartepunt zorgen voor optimale stabiliteit en veilig werken op hellingen en op de rijplaten voor het transport. ■■Vier versnellingen vooruit en één versnelling achteruit maken hem makkelijk te rijden en te transporteren. ■■De efficiënte trillingsgedempte stuurboom zorgen voor een comfortabele bediening. ■■Gemakkelijke bediening dankzij de praktische plaats van de hendels met automatische mesinschakeling.

werkdiepte in te stellen. ■■Eerste klas componenten, waaronder permanent gesmeerde, zelfinstellende kogellagers, voor een probleemloze werking en lange levensduur.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

SC 18

Motor

Honda

Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW * Gewicht, kg

3,2 @ 3000 145

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 106.

Het lage zwaartepunt en de gepatenteerde vierwielaandrijving zorgen voor makkelijke en veilige toegankelijkheid op hellingen en transportrijplaten met een hellingshoek tot 30°.

104

Gemakkelijk bereikbare instelknop om snel en makkelijk de werkdiepte in te stellen.

Efficiënte trillingsgedempte stuurbomen zorgen voor een comfortabele bediening.


HUSQVARNA SG 13

Krachtige stobbefrees – perfect voor krappe plaatsen. ■■Een krachtige, gemakkelijk te starten motor van Honda met

■■Door zijn uitstekende design kan de SG 13 zelfs de meest

hoge specificaties. ■■De hoogpresterende freesschijf maakt het werk efficiënt. ■■De frees heeft drie vervangbare beitels. Iedere beitel heeft drie zijden en kan worden gedraaid als een kant versleten is, dit verlengt de levensduur en de servicekosten worden lager. ■■Er is een complete set frezen verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen; stenig, zanderig en normale omstandigheden. ■■Vanwege het compacte ontwerp is een toegangsbreedte van slechts 70 cm nodig. ■■De stuurboom kan verticaal op vier standen worden ingesteld.

veeleisende taken aan. ■■Eerste klas componenten, waaronder permanent gesmeerde, zelfinstellende kogellagers, voor een probleemloze werking en lange levensduur. ■■Vier tilhandvatten maken de machine makkelijk te verplaatsen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

SG 13

Motor

Honda

Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW * Gewicht, kg

8,7 @ 3600 115

* Lees meer over het aangegeven motorvermogen op bladzijde 106.

Er is een complete set frezen verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen; stenig, zanderig en normale omstandigheden.

De SG 13 heeft een compact ontwerp zodat een toegangsbreedte van slechts 70 cm nodig is.

Dankzij zijn robuuste bouw kan de stobbefrees de meest veeleisende taken aan.

105


TECHNISCHE SPECIFICATIES VOOR GAZONMAAIERS EN GAZONONDERHOUDSMACHINES

M 53S Pro

WB 53S e

Motorfabrikant

Honda

Honda

Motortype

OHC

OHC

Motornaam

GCV160

GCV160

Cilinderinhoud, cm³ Netto vermogen op vooringestelde tpm, kW Type motorsmering Brandstofcapaciteit, liter

160

160

2,8 @ 2900

2,8 @ 2900

Splash

Splash

0,9

0,9

Zelfrijdend, een snelheid

Zelfrijdend, een snelheid

Aandrijfwielen

Voor

Voor

Snelheid, km / u

4,8

4,8

Aluminium

Aluminium

BioClip®

BioClip®

Aandrijfsysteem

Materiaal maaidek Maaimethoden Maaibreedte, cm / inch

53 / 21

53 / 21

Maaihoogte, min – max, mm

27 – 65

27 – 65

Maaihoogtestappen

5

5

Maaihoogteinstelling

Centraal, geveerd

Centraal, geveerd

Bandenafmeting, voor / achter, mm / inch

203,2 / 203,2 / 8 / 8

203,2 / 203,2 / 8 / 8

Aluminium

Aluminium

Materiaal velgen Kogelgelagerde wielen Soort handgreep

Antitrilling

Antitrilling

Geluidsniveau, dB(A)

97

97

Geluidsdrukniveau bij oor gebruiker, dB(A)

82

82

Gashendel

Zachte greep Hoogte-instelling handgreep Inklapbare handgreep Zijwaarts instelbare hendel

Gewicht, kg

35

36,7

= Verkrijgbaar

― = Niet verkrijgbaar

VERMOGEN Het vermogen van de aangegeven motoren is het gemiddelde netto vermogen (bij het opgegeven toerental, zie handleiding) van een typische productiemotor voor dat motormodel gemeten volgens SAE norm J1349 / ISO 1585. Massaproductiemotoren kunnen van deze waarde afwijken. Het werkelijke vermogen van de motor die in de uiteindelijke machine zit is afhankelijk van de bedrijfssnelheid, milieuomstandigheden en andere variabelen.

106


DT 22

Motorfabrikant Motornaam Motortype Netto vermogen bij afgesteld toerental, kW Cilinderinhoud, cm³

AR 19

TA 36

SC 18

SG 13

Honda

Honda

Honda

Honda

GX Series

GX Series

GX Series

GX Series

OHV

OHV

OHV

OHV

3,6 @ 3600

2,6 @ 3600

3,2 @ 3000

8,7 @ 3600 389 / 23,7

163

119

163

Standaard

Tweetraps

Cycloon

3,6

2,5 / 0,7

3,6 / 1

6,5 / 13,8

Bandenafmeting, voor, inch

8 × 1,75

10 × 6

2,75 × 10–1

4,1 × 12 – 6

Bandenafmeting, achter, inch

10 × 1,75

8×2

2,75 × 10–1

4-wielaandrijving

Versnellingen, vooruit / achteruit

4/1

Type luchtfilter Brandstofcapaciteit, liter

Kogelgelagerde wielen

Chassisconstructie

Staal

Staal

Staal

Staal

Staal

Werkdiepte, mm / inch

25,5 / 1

0 – 76 / 0 – 3

0 – 76 / 0 – 3

65 / 2,5

30 / 12

Werkbreedte, cm / inch

56 / 22

48 / 19

92 / 36

46 / 18

Afstelling werkdiepte

Knop

Knop

Hendel

Knop

Beluchtingspatroon, mm

97 ×165 / 3,8 × 6,5

112 × 152 / 4,4 × 6

Aantal pennen

30

32

Vrijloopontwerp

35,6 / 14

Opklapbare stuurboom Freesschijf diameter, cm / inch Remmen Productafmetingen L ×W × H, cm Gewicht, kg = Verkrijgbaar

Schijf

68 × 71 × 61

100,5 × 76 × 94

135 × 112 × 67

152 × 61 × 91

185 × 69 × 109

65,3

131

86

145

115

― = Niet verkrijgbaar

107


EEN REEKS PRODUCTEN VOOR AL UW WENSEN 18

18

HUSQVARNA 555RXT 53,3 cm³, 2,8 kW, 9,2 kg.

19

HUSQVARNA 545RXT 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,5 kg.

19

HUSQVARNA 535RX 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,1 kg.

25

HUSQVARNA 327LDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,1 kg.

28

HUSQVARNA 327RDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,6 kg.

28

HUSQVARNA 536LiR 36V, 3,0 Ah, 4,8 kg. *

* gewicht

* gewicht

40

HUSQVARNA 226HD75S 23,6 cm³, 0,85 kW, 75 cm, 6 kg.

43

HUSQVARNA 327HE4X 24,5 cm³, 0,9 kW, 55 cm, 6,6 kg.

56

HUSQVARNA T540 XP ® 37,7 cm³, 1,8 kW, 30 – 40 cm, 3,7 kg.

58

HUSQVARNA 545 50,1 cm³, 2,5 kW, 33 – 50 cm, 4,9 kg.

HUSQVARNA 324RX 25 cm³, 0,8 kW, 5,5 kg.

26

HUSQVARNA 336RK 34,6 cm³, 1,4 kW, 7,4 kg.

40

HUSQVARNA 536LiL 36V, 3,0 Ah, 4,1 kg. * incl. std. accu.

HUSQVARNA 545RX 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,7 kg.

21

HUSQVARNA 327RX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,4 kg.

22

18

HUSQVARNA 226HS99S 23,6 cm³, 0,85 kW, 108 cm, 6 kg.

19

HUSQVARNA 535RXT 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,2 kg.

21

HUSQVARNA 553RBX 50,6 cm³, 2,3 kW, 12,1 kg.

26

HUSQVARNA 543RBK 40,1 cm³, 1,5 kW, 10,6 kg.

40

HUSQVARNA 226HS75S 23,6 cm³, 0,85 kW, 75 cm, 5,6 kg.

incl. std. accu.

40

HUSQVARNA 226HD60S 23,6 cm³, 0,85 kW, 60 cm, 5,8 kg.

48

HUSQVARNA 356BTX 51,7 cm³, 13,4 m³ / min, 79,13 m / s, 10,4 kg.

56

HUSQVARNA T435 35,2 cm³, 1,5 kW, 30 – 35 cm, 3,4 kg.

59

HUSQVARNA 560 XP ® 59,8 cm³, 3,5 kW, 33 – 60 cm, 5,6 kg.

43

HUSQVARNA 327HDA65X 24,5 cm³, 0,9 kW, 65 cm, 6,2 kg.

49

HUSQVARNA 580BTS 75,6 cm³, 25,7 m³ / min, 92,2 m / s, 11,8 kg.

58

HUSQVARNA 339 XP ® 39 cm³, 1,8 kW, 33 – 45 cm, 4 kg.

59

HUSQVARNA 555 59,8 cm³, 3,1 kW, 33 – 60 cm, 5,6 kg.

43

HUSQVARNA 327HE3X 24,5 cm³, 0,9 kW, 55 cm, 6,5 kg.

49

HUSQVARNA 570BTS 65,6 cm³, 21,8 m³ / min, 105,6 m / s, 11,2 kg.

58

HUSQVARNA 550 XP® 50,1 cm³, 2,8 kW, 33 – 50 cm, 4,9 kg.

59

HUSQVARNA 576 XP ® 73,5 cm³, 4,2 kW, 38 – 70 cm, 6,6 kg.


59

60

HUSQVARNA 570 67,9 cm³, 3,6 kW, 38 – 70 cm, 6,7 kg.

62

60

61

HUSQVARNA 436Li 36 V, 3,0 Ah, 25 – 35 cm, 3,7 kg. *

HUSQVARNA 536Li XP ® 36 V, 3,0 Ah, 25 – 35 cm, 3,6 kg. *

HUSQVARNA T536Li XP® 36 V, 3,0 Ah, 25 – 35 cm, 3,5 kg. *

* gewicht

* gewicht

* gewicht

incl. std. accu.

incl. std. accu.

62

HUSQVARNA 327P5X 24,5 cm³, 0,9 kW, 350 cm, 6,4 kg.

70

62

HUSQVARNA 327P4 24,5 cm³, 0,9 kW, 240 cm, 6,1 kg.

70

HUSQVARNA K 760 74 cm³, 3,7 kW, 9,7 kg.

HUSQVARNA DT 22 Honda, 3,6 kW @ 3600 tpm.

HUSQVARNA K 3000 WET 230 / 120 / 110 V, 2700 / 1800 / 2200 W, 8,5 kg.

80

96

HUSQVARNA P-ZT 26 Kawasaki, 17,6 kW @ 3600 tpm.

103

100

101

HUSQVARNA M 53S PRO Honda, 160 cm³, 2,8 kW @ 2900 tpm.

103

HUSQVARNA TA 36 92 cm / 36 inch.

94

HUSQVARNA PZ 29D Kubota, 21,7 kW @ 3000 tpm.

HUSQVARNA P 524 Kawasaki, 13,9 kW @ 3000 tpm.

HUSQVARNA P 520D Kubota, 14,5 kW @ 3000 tpm.

HUSQVARNA AR 19 Honda, 2,6 kW @ 3600 tpm.

71

HUSQVARNA K 3000 VAC 230 / 120 / 110 V, 2700 / 1800 / 2200 W, 8,9 kg.

80

95

102

71

HUSQVARNA K 1260 119 cm³, 5,8 kW, 13,7 kg.

80

HUSQVARNA PZ 29 Kawasaki, 18,9 kW @ 2550 tpm.

HUSQVARNA 327PT5S 24,5 cm³, 0,9 kW, 397 cm, 7,3 kg.

71

HUSQVARNA K 970 94 cm³, 4,8 kW, 10,6 / 11,0 / 11,8 kg.

HUSQVARNA P 525D Kubota, 18,7 kW @ 3000 tpm.

incl. std. accu

104

HUSQVARNA SC 18 Honda, 3,2 kW @ 3000 tpm.

HUSQVARNA WB 53S E Honda, 160 cm³, 2,8 kW @ 2900 tpm.

105

HUSQVARNA SG 13 Honda, 8,7 kW @ 3600 tpm, 115 kg.


Copyright © 2012 Husqvarna AB (publ). Alle rechten voorbehouden. Husqvarna en andere productnamen en namen van eigenschappen zijn handelsnamen van de Husqvarna Group, zoals weergegeven op www.international.husqvarna.com

Stendahls. 581 00 14-36 NL.

Husqvarna Nederland BV – Jool Hulstraat 20 – 22 1327 HA Almere. www.husqvarna.nl

Husqvarna_CLG_Catalogue_2013_Netherlands(Dutch)  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you