Page 1

2011 HUSQVARNA ACCESSOIRES EN KLEDING


COMFORTABELE, BESCHERMENDE EN PRAKTISCHE KLEDING

HOOFDEN GEHOOR足 BESCHERMING

ZAAGBLADEN, KETTINGEN EN VIJLEN

Beschermende kleding, werkkleding en accessoires: geschikt voor elke klus.


LAARZEN EN SCHOENEN TER BESCHERMING

VEILIGHEIDSNORMEN HUSQVARNA VEILIGHEIDSUITRUSTING   BESCHERMINGSKLEDING Technische beschermingskleding Functionele beschermingskleding Klassieke beschermingskleding Signaalkleding All-weather kleding Regenkleding Voor warmte Helmen Brillen Gehoorbescherming Handschoenen Laarzen en schoenen   HARNASSEN   ZAAG- EN MAAIUITRUSTING Zaagbladen en kettingen Vijluitrusting Trimmerkoppen, draden en maaimessen Gids voor zaaguitrusting   BOS- EN TUINGEREEDSCHAP Olie Jerrycans Bosbouwaccessoires Tassen

STERK, DUURZAAM EN PRAKTISCH GEREEDSCHAP

Alle Husqvarna producten zijn het resultaat van uitgebreide R&D en jaren onderzoek. Bij het ontwikkelen en ontwerpen van accessoires werken we nauw samen met de meest veeleisende professionele gebruikers en luisteren we zorgvuldig naar hun mening. We streven er voortdurend naar accessoires te ontwerpen, ontwikkelen en produceren die u de controle geven. Dit betekent echte Husqvarna accessoires die presteren zoals u verwacht en zoals ook nodig is. U zult zien dat ons uitgebreide assortiment beschermingskleding, werkkleding en productaccessoires alles bevat wat u nodig heeft voor een hoge productiviteit en goede bescherming, voor een comfortabel, productief werkregime.

Husqvarna is voortdurend bezig met productontwikkeling en behoudt zich het recht voor zonder mededeling vooraf constructie, specificatie en uitrusting te wijzigen. Alle producten met bewegende onderdelen kunnen gevaarlijk zijn wanneer ze verkeerd worden gebruikt. Lees de gebruiksaanwijzing altijd zorgvuldig door. Lokale verschillen in uitrusting en prestaties kunnen voorkomen. Vraag uw dealer naar de beschikbare uitrusting en prestaties op uw markt. Alle technische gegevens waren actueel ten tijde van het ter perse gaan. Deze kunnen echter veranderen gedurende de productontwikkeling. Alle prijzen zijn verkoopadviesprijzen inclusief BTW. Drukfouten voorbehouden.

4

5 6 8 10 12 14 15 16 17 18 19 20 21 22 24 26 28 30 32 34 36 38 40 41 43


VEILIGHEIDSNORMEN

Zekerheid door de wetenschap dat het van top tot teen beschermende kleding van Husqvarna is.

Wanneer u werkt met kettingzagen met een groot vermogen is beschermende kleding van hoge kwaliteit uitermate belangrijk. Er zijn veel diverse ontwikkelingen op het gebied van mate­ riaal voor beschermende kleding. Door onze nauwgezette bewaking van geproduceerde beschermende kleding kunnen gebruikers zich zeker voelen omdat ze weten dat de kleding die ze dragen voldoet aan de normen en tests op het gebied van veiligheid. Praktische bescher­ mende kleding en veiligheidsaccessoires moeten met elkaar worden gebruikt om voor de best mogelijke bescherming en optimale veiligheid te zorgen. Voor bescherming in het werk, moet het wel worden gebruikt. Maar denk er wel aan om eerst de gebruiksaanwijzing te lezen

en uw gezond verstand te gebruiken bij het werken met machines in bos en tuin. Daarom besteden we er zo veel tijd aan om onze bescher­ mingsuitrusting en kleding zo comfortabel en ergonomisch mogelijk te maken. U kunt ze gebruiken zonder beperkt of geïrriteerd te raken terwijl u werkt. Goede beschermingskleding moet tegen de slijtage kunnen die lange diensten en veeleisende omstandigheden met zich mee­ brengen. De pasvorm en de beschermende kwaliteiten van beschermingskleding moet in stand zijn nadat het is gebruikt, gewassen en schoongemaakt. Daarom selecteert Husqvarna de beste materialen voor het werk waarvoor ze bedoeld zijn.

De meest rigoreuze veiligheidstest. Beschermende kleding voor bosbouwwerk moet een CE-keurmerk hebben. Als het dan ook nog eens het EuroTest-keurmerk heeft, weet u dat willekeurig gekozen exemplaren regelmatig opnieuw worden geïnspecteerd door een geaccrediteerd instituut. EuroTest geeft aan dat de fabrikant al het mogelijke heeft gedaan ervoor te zorgen dat ieder geproduceerd kledingstuk aan de veiligheidseisen voldoet. Het CE-keurmerk en het EuroTest-logo kunt u vinden op de gecer­ tificeerde kleding van Husqvarna. De getallen inzake de veiligheidsnormen, bijv. EN381, vindt u op veel voorwerpen. Deze getallen geven aan dat de voorwerpen zorgvuldig zijn getest in overeenstemming met de verplichte testmethode van de betreffende norm, zoals bepaald door de Europese Raad. Voorwerpen met deze veiligheidslabels bieden geen 100 % bescherming, maar ook uw gezond verstand zal uw veiligheid goed doen tijdens het werken met kettingzagen.

Model A.

VOORKANT

ACHTERKANT

Model C.

Gelaagde bescherming. Met geavanceerde technologie hebben we zaagbeschermingsmateriaal ontwikkeld dat bestaat uit minder lagen. Het is daardoor lichter terwijl het nog wel dezelfde bescherming geeft. In geval van een ongeval bestaan het materiaal en het gelaagde ontwerp uit lange vezels die zijn ontworpen om in de ketting verstrikt te raken. 4

Blijf veilig, blijf beschermd. Het is belangrijk dat u uw kleding regelmatig wast om de beschermende kwaliteiten te helpen behouden en te controleren op beschadiging. Dat geldt voor alle kleding inclusief handschoe­ nen en helmen. Vervang mogelijk beschadigde delen. Lees de etiketten voor advies.

VOORKANT

ACHTERKANT

Zaagbeschermingszones voor Model A en Model C. De gearceerde zones laten zien waar blokkeer­ materiaal zit om de achterliggende lichaamsdelen te beschermen.


HUSQVARNA VEILIGHEIDSKENMERKEN

Veiligheid gaat altijd voor bij producten van Husqvarna. Mensen denken direct aan veiligheid als het om onze producten gaat. Maar het is meer dan alleen een factor tijdens de productontwikkeling. Ook onze accessoires en olie ondergaan de meest rigoreuze tests om te zorgen dat ze de beste prestaties en veiligheid bieden.

TEMPERATUUR, KRUKASLAGER Cilinderinhoud onder 55 cm³.

Cilinderinhoud boven 55 cm³. Referentie 2-taktolie

Grote marge

Temperatuur, krukaslager 

Grote marge

Temperatuur, krukaslager 

Husqvarna XP 2-taktolie

Lagerfout Kritische temperatuur Onschadelijk temperatuurniveau

Goedgekeurd: de olie van Husqvarna. Bij het ontwikkelen van een goede tweetakt olie is het belangrijk om zeker te weten dat de olie ook goed smeert. Bij Husqvarna hebben we een unieke testmethode ontwikkeld waarmee het mogelijk is de temperatuur van het krukaslager te meten terwijl de motor loopt. Wanneer de olie op hoge temperatuur loopt is dat een teken van slechte smering. Wanneer de temperatuur boven het gele gebied uitkomt, zoals in de tabel, is de temperatuur te hoog. Het materiaal van het lager zal zacht worden en het is nog maar een kwestie van tijd voordat het lager vastloopt. U kunt in de tabel aflezen dat de Husqvarna olie onder die kritische temperatuur blijft. Als u Husqvarna olie gebruikt weet u zeker dat uw motor de benodigde smering krijgt.

Buigtest volgens ISO.

Slagtest volgens ISO.

Buigtest van zaagbladen.

RIGOREUZE TESTS VOOR PRESTATIES EN VEILIGHEID Testen en voldoen aan ISO, EN en ANSI normen is een natuurlijke stap in het ontwikkelingsproces van nieuwe Husqvarna accessoires. Door de internationale normen en onze eigen interne eisen kunt u tevreden constateren dat u het beste product voor het werk heeft gekozen. Om zeker te weten dat onze producten lang mee gaan, worden de componenten voortdurend getest tijdens het productieproces. Het testen en evalueren van materiaal en de procesparameters is kenmerkend voor de productontwikkeling van Husqvarna. Zo bestaat bijvoorbeeld het materiaal, dat is gekozen voor onze grasmessen, uit een uitzonderlijk goede combinatie van sterkte, hardheid en duurzaamheid. 5


Complete helmen met vizier, gehoorbescherming, zonnenklep en nekbescherming.

Functionele slimme oplossingen.Ventilatie en zakken, ontworpen met de wensen van de gebruiker in gedachten.

Technical. Het Technical assortiment beschermingskleding van Husqvarna heeft nu een nieuw stretch足 materiaal, 4-wegs stretch. Het stretchmateriaal geeft extra comfort en flexibiliteit, belangrijke eigenschappen voor professionals die hun werkkleding de hele dag dragen, elke dag opnieuw.

6

Intelligent ontworpen jacks met vooruitstrevende technologie zorgen voor meer bescherming.

Functional. Het Functional assortiment combineert een laag gewicht met de nieuwste veiligheidseisen om veiligheidskleding met optimale prestaties te bieden.

Classic. Door nauw contact te onderhouden met bosar足 beiders is het Husqvarna gelukt een assortiment te ontwikkelen dat voldoet aan ieder aspect van de veiligheidseisen. Het Classic assortiment biedt zaagbescherming, in een wat eenvoudiger kledingstijl.


INTELLIGENT ONTWERP

Veiligheidsbroek versterkt met aramide. Bescherming wanneer en waar het nodig is. 4-wegs stretchmateriaal zorgt voor meer comfort tijdens het werken.

Versterkte, voorgevormde, waterafstotende handschoenen. Ontworpen voor bescherming en comfort.

Cordura en Aramide. Cordura is een duurzaam synthetisch materiaal dat wordt gebruikt in kleding voor zwaar werk in moeilijke omstandigheden. Aramide wordt ook gebruikt en bestaat uit een soort hittebe­ stendige, sterke synthetische vezels. Het wordt gebruikt in de ruimtevaart en in militaire toe­ passingen, geschikt voor stof voor o.a. kogelvrije vesten, en ter vervanging van asbest. De synt­ hetische vezels van aramide zijn zeer sterk in verhouding tot hun gewicht zodat de kleding licht en comfortabel is.

De etiketten geven de beschermingsklasse weer. U vindt deze etikettering op alle kleding met zaagbescherming. De indeling is gebaseerd op het vermogen om de ketting te stoppen op verschillende snelheden. Al onze kleding voldoet aan de eisen voor Klasse 1 (20 m /s). Bovendien hebben we op de broek, Functional 24, Klasse 2 (24 m /s), op handschoenen Klasse 0 (16 m /s) en op laarzen Klasse 1 (20 m /s), Klasse 2 (24 m /s) en Klasse 3 (28 m /s).

Vervangen veiligheidshelm. De helmen zijn ontworpen met slijtvaste materialen van hoge kwaliteit, maar gaan niet eeuwig mee. De beschermende eigenschappen van de helm nemen af in de werkomgeving, door uitzonderlijke temperaturen, zonlicht en de normale dagelijkse slijtage. Lees de instructies voor meer advies over het vervangen van de helm. www.husqvarna.nl 7


TECHNICAL

Technical. Geavanceerde beschermings­kleding die past bij uw werk en de omgeving. Ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de meest veeleisende gebruikers van aangedreven bos- en tuinproducten. In de Technical Series vindt u ons meest beschermende assortiment jacks met een goede zaagbescherming, die de drager in staat stellen het dagelijkse werk comfortabel uit te voeren. Het assortiment Technical broeken, dat geavanceerd zaagbeschermingsmateriaal gebruikt, is ontworpen om lichter, sterker en meer flexibel te zijn. Met extra eigenschappen die het verschil maken als u de broek tijdens lange werkdagen draagt. Het Technical jack is gemaakt van 4-wegs stretchmateriaal, wat extra beweging in alle richtingen geeft.

Bosjack, Technical. Dit bosjack is perfect voor de professionele gebruiker van een kettingzaag en gemaakt van ventilerend materiaal met 4-wegstretch voor een grote duurzaamheid en bewegings­ vrijheid. Open schouderpas voor ventilatie en een manchesterkraag voor extra comfort.

Jack, Arbor 20. Dit comfortabele jack met zaagbescherming, dat speciaal is ontwikkeld voor arboristen, is gemaakt van 100 % ultrapolyester voor de bovenkant en 80 % polyester met 20 % katoen voor het onderdeel. Een rits over de volle lengte aan de voorzijde en een instelbare taille maken het ontwerp compleet.

Veiligheidseisen Materiaal, voorkant Materiaal, achterkant Versterkte zone Ademend vermogen Ventilatie-eigenschappen Waterbestendig Winddicht Verlengde rug Wastemperatuur Kleur Maten Productnummer Prijs = Verkrijgbaar

8

De taille en onderzijde van het Technical jack zijn makkelijk aan te passen voor meer comfort.

De manchetten aan de binnenzijde van het bosjack houden het vocht tegen. Terwijl de cordura versterking aan de buitenkant van de ondermouwen slijtage tegengaat.

BOSJACK TECHNICAL

JACK ARBOR 20

Geen norm vereist 4-wegs stretchmateriaal 4-wegs stretchmateriaal Mouwuiteinde van Cordura Normaal Netvoering, ventilatie achterkant pas en door zakken voorzijde

EN 381 Klasse 1, 20 m /s, CE, EuroTest 100 % ultrapolyester 100 % ultrapolyester Mouwuiteinde van Cordura Normaal Ventilatie door achterkant schouderpas

40 °C Grijs / Oranje S 46 / 48, M 50 / 52, L  54 / 56, XL 58 / 60, XXL 62 / 64 505 49 74-xx € 199,99

60 °C Grijs / Oranje S 46 / 48, M 50 / 52, L  54 / 56, XL 58 / 60 525 81 26-xx € 149,00


TECHNICAL

Alle Technical kleding is gemaakt van 4-wegs stretchmateriaal voor extra comfort in elke situatie.

De knieën zijn versterkt met Aramide voor extra duurzaamheid.

Heupbroek met zaagbescherming, Technical 20 A. Deze broek die is gemaakt voor de professionele kettingzaaggebruiker is lichter en comfortabeler dankzij het ruime materiaal aan de achterkant. Aanvullende kenmerken zijn een brede elastische taille en een verlengd rugdeel. Verkrijgbaar als heup- en als timmermansbroek. De heupbroek is ook verkrijgbaar in oranje.

Heupbroek met zaagbescherming, Technical 20 C. Deze broek is voorzien van een all-round zaagbescherming, model C. Het design en de gebruikte materialen zijn gelijk aan heupbreuk Technical 20 A.

De broek heeft ventilatiezakken aan de achterkant van het dijbeen en een ademende netvoering in de taille. (Niet op model C.)

Veiligheidseisen Beschermingsstijl Materiaal, voorkant Materiaal, achterkant Versterkte zone Elasticiteit Ademend vermogen Ventilatie-eigenschappen Waterbestendig Winddicht Verlengde rug Wastemperatuur Kleur Maten Productnummer Prijs

HEUPBROEK TECHNICAL 20 A

HEUPBROEK ORANJE TECHNICAL 20 A

TIMMERMANSBROEK TECHNICAL 20 A

HEUPBROEK TECHNICAL 20 C

CE, EuroTest, EN 381, Klasse 1, 20 m /s A 4-wegs stretchmateriaal, Aramide en Cordura 4-wegs stretchmateriaal en Cordura Over de knie en onderkant pijp Hoog Goed Ritsen aan achterkant pijpen en zakken met netvoering

CE, EuroTest, EN 381, Klasse 1, 20 m /s A 4-wegs stretchmateriaal, Aramide en Cordura 4-wegs stretchmateriaal en Cordura Over de knie en onderkant pijp Hoog Goed Ritsen aan achterkant pijpen en zakken met netvoering

CE, EuroTest, EN 381, Klasse 1, 20 m /s A 4-wegs stretchmateriaal, Aramide en Cordura 4-wegs stretchmateriaal en Cordura Over de knie en onderkant pijp Hoog Goed Ritsen aan achterkant pijpen en zakken met netvoering

CE, EuroTest, EN 381, Klasse 1, 20 m /s C 4-wegs stretchmateriaal, Aramide en Cordura 4-wegs stretchmateriaal en Cordura Over de knie en onderkant pijp Normaal Normaal

40 °C Grijs / Oranje S – XXL 505 49 72-xx € 225,00

40 °C Oranje S – XXL 523 07 82-xx € 225,00

40 °C Grijs / Oranje S – XXL 505 49 73-xx € 244,00

40 °C Grijs / Oranje S – XXL 505 53 58-xx € 280,00

Zakventilatie

= Verkrijgbaar

9


FUNCTIONAL

Functionele, duurzame werkkleding met een hoog veiligheidsniveau. Het Functional jack is duurzaam, licht en goed ontworpen en geeft een goede bescherming. Voor wie functionele beschermende kleding wil die goed past en ontworpen is om het hele jaar door te dragen. Onze Functional broek geeft de noodzakelijke bescherming die onze gebruikers wensen voor zware werkdagen. Gemaakt van duurzaam materiaal maken ze de werkdag een beetje makkelijker.

Cordura is een duurzaam synthetisch materiaal dat wordt gebruikt in kleding voor zwaar werk in moeilijke omstandigheden.

Manchetten aan binnenkant houden vocht tegen. Cordura versterking aan de buitenkant van de ondermouwen gaat slijtage tegen.

Bosjack, Functional. Beschermend bosjack met voorzijde en bovenkant van de rug van waterafstotend materiaal. Vier zakken aan de voorzijde, een met een binnenzak voor een mobiele telefoon. De mouwen hebben een nieuwe snit voor betere bewegingsvrijheid. Schouderpas met netvoering voor extra ventilatie en manchester kraag voor extra comfort. Onder de mouwen zitten ventilatiezakken met ritsen.

BOSJACK FUNCTIONAL

Veiligheidseisen Materiaal, voorkant Materiaal, achterkant Versterkte zone Ademend vermogen Ventilatie-eigenschappen Waterbestendig Winddicht Verlengde rug Wastemperatuur Kleur Maten Productnummer Prijs = Verkrijgbaar

10

Geen norm vereist 100 % micropolyester 100 % micropolyester Mouwuiteinde van Cordura Normaal Achterkant schouderpas en ritsen onder mouwen met netvoering binnenin

60 °C Grijs / Oranje S–XXL 504 10 24-xx € 115,00


FUNCTIONAL

Informatielabel bescherming. Oranje streep staat voor beschermingsgraad 24 m /s. Te vinden op de duimstokzak.

De broek heeft twee zakken voor en één aan de achterkant. Allemaal met rits.

Heupbroek met zaagbescherming, Functional 24 A. Heupbroek die perfect is voor wie regelmatig een kettingzaag gebruikt en extra veiligheid belangrijk vindt. De voorkant is gemaakt van 4-wegs stretch, het onderste deel voor- en achterkant van de pijp zijn gemaakt van Cordura nylon. Drie zakken met ritssluiting. Knopen voor bretels en duimstokzak op de rechterpijp. Verlengde oranje achterkant voor betere zichtbaarheid.

Veiligheidseisen Beschermingsstijl Materiaal, voorkant Materiaal, achterkant Versterkte zone Elasticiteit Ademend vermogen Ventilatie-eigenschappen Waterbestendig Winddicht Verlengde rug Wastemperatuur Kleur Maten Productnummer Prijs

Heupbroek met zaagbescherming, Functional 20 A. Drie zakken met ritssluiting. Verlengde oranje achterkant voor betere zichtbaarheid. Duim­ stokzak op de rechterpijp. Timmermansbroek ook verkrijgbaar met vijf zakken.

De Functional 24 broek heeft duurzaam 4-wegs stretchmateriaal en voldoet aan de eisen voor 24 m /s.

HEUPBROEK FUNCTIONAL 24A

HEUPBROEK FUNCTIONAL 20 A

TIMMERMANSBROEK FUNCTIONAL 20 A

CE, EuroTest, EN 381, Klasse 2, 24 m /s A 4-wegs stretchmateriaal, Aramide en Cordura 100 % micropolyester en Cordura Over de knie en onderkant pijp Normaal Normaal Ventilatie bij achterzakken

CE, EuroTest, EN 381, Klasse 1, 20 m /s A

CE, EuroTest, EN 381, Klasse 1, 20 m /s A

Cordura

Cordura

100 % micropolyester en Cordura ― Normaal Normaal ―

100 % micropolyester en Cordura ― Normaal Normaal ―

40 °C Grijs / Oranje 46 – 62 505 53 57-xx € 199,00

60 °C Grijs / Oranje 46 – 62 504 10 20-xx € 149,00

60 °C Grijs / Oranje 46 – 62 504 10 22-xx € 165,00

= Verkrijgbaar  ― = Niet verkrijgbaar

11


CLASSIC

Klassieke beschermingskleding die voldoet aan de veiligheid die u wenst. Het Classic assortiment is een betaalbaar assortiment duurzame beschermingskleding met ademfunctie. Alle kledingstukken zijn ontworpen om te voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen en hebben extra eigenschappen waardoor ze de ideale keuze zijn voor veeleisende dragers.

Dicht geweven stof, terwijl de achter­kant is gemaakt van ademend gebreid polyester voor betere ventilatie.

De broekspijpen zijn verkrijgbaar in één maat. De taille is in de hoogte verstelbaar en met de verbredingsband kunt u de taillemaat groter maken.

Heupbroek met zaagbescherming, Classic 20 A. Twee zakken aan de voorzijde, een achterzak en elastische tailleband. Knopen voor bretels en duimstokzak op de rechterpijp.

Veiligheidseisen Beschermingsstijl Materiaal, voorkant Materiaal, achterkant Versterkte zone Elasticiteit Ademend vermogen Ventilatie-eigenschappen Waterbestendig Winddicht Verlengde rug Wastemperatuur Kleur Maten Productnummer Prijs = Verkrijgbaar  ― = Niet verkrijgbaar

12

Broekspijpen met zaagbescherming, Classic 20 A. Perfect voor wie zo nu en dan met een kettingzaag werkt. Makkelijk te dragen en ideaal voor werken in warm weer. Ritssluiting over de volle lengte aan de achterzijde. Verstelbaar in hoogte.

Beschermingsset. Set met de basis beschermings­ uitrusting voor het gebruik van een kettingzaag. Bevat broekspijpen, helm en hand­ schoenen. 544 96 58-01

HEUPBROEK CLASSIC 20 A

BROEKSPIJPEN CLASSIC 20 A

CE, EuroTest, EN 381, Klasse 1, 20 m / s A 100 % polyester 100 % gebreid polyester ― Normaal Zeer goed Hoog ademend vermogen door het gebreide polyester

CE, EuroTest, EN 381, Klasse 1, 20 m / s A 100 % polyester 100 % polyester ― ― Goed Open aan achterkant

― 60 °C Grijs XS – XXL 504 10 15-xx € 105,00

― 60 °C Grijs Eén maat 504 10 18-01 € 105,00


13


WEES ZICHTBAAR, WEES VEILIG

Bodywarmer signaalkleur. Bodywarmer in een fluor­escerende oranje / gele kleur met 50 mm brede reflecterende stroken. Klasse 3.

Permanente reflecterende veiligheidsstro­ ken op bodywarmers en broek vergroten uw zichtbaarheid bij slecht licht of op dicht beboste terreinen.

Veiligheidsbroek met zaagbescherming, high visibility, Model A Tuinbroek in een fluorescerend oranje kleur met twee reflectorstroken rond iedere pijp. Klasse 2. Klasse 3: De totale oppervlakte fluorescerend moet ten minste 0,8 m² en reflecterend 0,2 m² zijn. Klasse 2: De totale oppervlakte fluorescerend moet ten minste 0,5 m² en reflecterend 0,13 m² zijn. Klasse 1: De totale oppervlakte fluorescerend moet ten minste 0,14 m² en reflecterend 0,1 m² zijn. Er mag geen gat in het fluorescerende of reflecterende oppervlak optreden dat groter is dan 5 cm. Dit betekent bijvoorbeeld dat de ritssluiting op bijv. een jack afgedekt moet zijn.

Veiligheidseisen Ademend vermogen Waterbestendig Winddicht Wastemperatuur Kleur Maten Productnummer Prijs = Verkrijgbaar  ― = Niet verkrijgbaar

14

VEILIGHEIDSBROEK, SIGNAALKLEUR

VEILIGHEIDSBODYWARMER, SIGNAALKLEUR

EN 381-5, EN 340 Klasse 1, 20 m /s, EN 471 Klasse 2 Normaal

EN 471 Klasse 3 Zeer goed ― ― 60 °C Oranje / geel signaalkleur L / XXL 505 62 31-xx € 29,00

60 °C Oranje signaalkleur S–XXL 505 62 32-xx € 165,00


DUURZAAM, COMFORTABEL MAAR WEL BESCHERMEND

A

B

A. Werkbroek, trimmer en motorzeis. Broek voor motorzeis- en hovenierswerk. Netvoering aan de binnenkant en ritssluiting aan achterkant van de broekspijp voor meer ventilatie. Twee zakken voor en achter en een zak met klep op de broekspijp. Op de rechterheup en beide knieën zitten extra vakken waar beschermkussens van thermoplast in kunnen. B. Werkjack, trimmer en motorzeis. Taillejack speciaal ontwikkeld voor motorzeisen hovenierswerkzaamheden. De vier voorzakken en de telefoonzak op de linkermouw zijn zo ontwor­ pen dat ze het harnas niet in de weg zitten. Vak aan de binnenkant van de schouders voor bescherm­ kussens van thermoplast. Rits over de hele lengte voor, hoge kraag en manchetten met drukknopen.   C. Kniebescherming. Kniebescherming van schuimplastic voor gebruik in combinatie met de werkbroek voor trimmers en motorzeisen. Per paar, een maat. 505 62 26-99   D. Allweatherjack, Typhone. Gemaakt van sterk, waterafstotend, ademend materiaal en gevoerd met gaasmateriaal. Ontwerp met twee borstzakken met rits, instelbaar elastiek in de taille en uiteinde rugpand en gelaste naden. De manchetten zijn voorzien van rits en spie.   E. Allweatherbroek, Typhone. Gemaakt van sterk, waterafstotend en ademend materiaal. Ontwerp met twee ventilatieopeningen aan de zijkant, elastische taille met trekkoord en gulp aan voorzijde.

C

D

E

G

F. Husqvarna Active Cleaning. Beschermende kleding moet regelmatig worden gewassen om doeltreffend te blijven. Het is fosfaatvrij en biologisch afbreekbaar en daarom geclassificeerd als milieuvriendelijk. Ook doeltreffend voor het schoonmaken van kettingzagen, tuinmachines, luchtfilters enz. 505 69 85-70 G. Husqvarna bretels. Extra brede bretels met instelbare lengte. Verkrijgbaar in twee modellen, met leren banden (505 61 85-10) of sterke metalen clips (505 61 85-00).

F

Veiligheidseisen Ademend vermogen Ventilatie-eigenschappen Waterbestendig Winddicht Wastemperatuur Kleur Maten Productnummer Prijs

WERKJACK, MOTORZEIS

WERKBROEK, MOTORZEIS

Geen veiligheidseisen Normaal Pas op de rug

Geen veiligheidseisen Normaal Rits aan achterkant pijpen

40 °C Blauw S – XXL 505 62 40-xx € 75,00

40 °C Blauw 46 – 60 505 62 41-xx € 75,00

ALLWEATHERJACK, TYPHONE

ALLWEATHERBROEK, TYPHONE

EN 343 Normaal ― Zeer goed Zeer goed 40 °C Grijs / Oranje S–XXL 523 07 57-xx € 129,00

EN 343 Normaal ― Zeer goed Zeer goed 40 °C Grijs S–XXL 523 07 58-54 € 65,00

= Verkrijgbaar  ― = Niet verkrijgbaar

15


DUURZAME & COMFORTABELE REGENKLEDING

A

B

A. Regenbroek. Regenbroek van waterdicht stretchmateriaal met gestikte en gelaste naden. Rits aan het uiteinde van de pijpen, waardoor de broek makkelijker over laarzen heen gedragen kan worden. Dit model heeft 10 cm gaas aan de bovenkant voor goede ventilatie en een elastische taille met een trekkoord.

D

C

E

REGENJACK

Ademend vermogen Ventilatie-eigenschappen Waterbestendig Winddicht Wastemperatuur Kleur Maten Productnummer Prijs ― = Niet verkrijgbaar

16

Normaal Pas aan achteren voorzijde Zeer goed Zeer goed 40 °C Grijs / Oranje S – XL 523 07 92-xx € 71,00

F

B. Regenjack. Gemaakt van waterdicht stretchmateriaal met gestikte en gelaste naden. Ontwerp met een pas over borst, rug en mouwen voor goede ventilatie. Onder de pas is het jack voorzien sterk gaasweefsel. Het jack heeft een manchesterkraag met klittenbands­ luiting, extra lange mouwen en een verlengde rugpar­ tij met regengoot. De borstzak en de lange rits aan de voorkant zijn goed beschermd met drukknopen. C. Regenjack, Garden. Regenjack gemaakt van waterdicht stretchmateriaal met gestikte en gelaste naden. Dit model is ontworpen voor hoveniersprofessionals; met een open taille met spie en drukknopen waardoor het jack over de zitting van een Rider of trekker valt. Ontwerp met drie praktische zakken aan de voorzijde. Het jack is lang om de benen te beschermen en heeft een ruime capuchon, zodat u daaronder uw gehoorbescherming kunt dragen.   D. Rugbescherming met mouwen. Rugbescherming met extra lang rugpand, gestikte en gelaste naden, verstelbare drukknoopsluiting voor, extra lange mouwen met drukknopen en een verlengd rugpand met regengoot.   E. Broekspijpen. Broekspijpen om aan een riem of gereedschapsriem vast te zetten. Met verstelbare knoopsluiting om drie verschillende lengtes te kunnen krijgen.   F. Motorzeisbroek. Motorzeisbroek van waterdicht stretchmateriaal met gestikte en gelaste naden. Dit tuinbroekmodel heeft instelbare elastische bretels, een verhoogde achterkant en verstelbare knoopsluiting in de taille.

REGENBROEK

REGENJACK, GARDEN

RUGBESCHERMING

Normaal Open front en onder armen Zeer goed Zeer goed 40 °C Grijs / Oranje Eén maat 505 63 16-10 € 43,00

Normaal

Zeer goed

Netvoering in taille

Zeer goed Zeer goed 40 °C Grijs S – XL 523 08 05-xx € 50,00

Zeer goed Normaal 40 °C Grijs / Oranje M – XL 505 63 11-xx € 79,00

BROEKSPIJPEN

MOTORZEISBROEK

Zeer goed

Normaal

Open rond taille

Zeer goed Zeer goed 40 °C Grijs Eén maat 505 63 26-10 € 43,00

Zeer goed Zeer goed 40 °C Grijs Eén maat 505 63 36-10 € 55,00


BESCHERMING TEGEN DE ELEMENTEN

A

B

A. Softshell jack. Dit wind- en waterafstotende softshell jack is gemaakt van een comfortabel en stretchvlies met een voering van soft fleece. Perfect voor alle soorten weer. Draag het over andere kleding heen of als gewoon jack. Cordura versteviging op schouders, achterkant mouwen en de zijkanten. De armen zijn voorgebogen voor meer comfort en bewegings­ vrijheid. Instelbaar aan de onderkant en klittenband aan het uiteinde van de mouwen. Vier zakken met rits voor en twee binnenzakken. Verkrijgbaar vanaf lente 2011. B. Bodywarmer. Bodywarmer van 100 % waterafstotend polyester, gevoerd met fleece. Draag over een jack of trui om warm te blijven zonder de beweging van uw armen te verminderen. Vier voorzakken met ritssluitingen. Het rugpand is verlengd, instelbaar elastisch boord in de taille en onderaan het rugpand. De kraag is hoog en sluit nauw aan. Verkrijgbaar vanaf lente 2011.

C

C. Microfleece jack/bodywarmer. Comfortabel microfleece jack gemaakt van 100 % polyester fleece en 4-wegstretch, dat slechts 6 % vocht opneemt. Lengte over hele lengte voor, een zak op borst en twee zakken met rits voor. Ook verkrijgbaar als bodywarmer. Verkrijgbaar vanaf lente 2011. D. Werkoverhemd. Een zacht en comfortabel overhemd met goede bewegingsruimte, net zo goed voor het werk als de vrije tijd. 100 % voorgekrompen katoen. Maten S–XXL. 544 14 06-xx.   E. Eenlaags ondergoed. Gemaakt van 100 % polyester interlockstof die bestaat uit zowel gesponnen als geweven polyester. Deze kwaliteit maakt dat de stof vocht van de huid afvoert naar de volgende kledinglaag en dat zorgt voor een goede ventilatie, waardoor u iedere dag comfortabel werkt. Maten S–XL. Ondershirt, 544 96 41-xx. Ondershirt, 544 96 42-xx.

D

E

Ademend vermogen Ventilatie-eigenschappen Waterbestendig Winddicht Wastemperatuur Kleur Maten Productnummer Prijs

SOFTSHELL JACK

BODYWARMER

Normaal Ademend materiaal Zeer goed Zeer goed 40 °C Grijs / Zwart / Oranje S – XL 577 25 30-xx € 115,00

Normaal Geen mouwen Goed Zeer goed 40 °C Grijs / Zwart / Oranje M – XXL 577 25 29-xx € 99,00

17


BESCHERM UW HOOFD

Nieuw!

Vergeleken met een standaard vizier is de lichtvermindering van het UltraVision vizier slechts 20 % over het gehele gaasgedeelte.

Boshelm, Functional. Deze nieuwe helm is gemaakt voor bosarbeiders die op zoek zijn naar de beste combinatie van veiligheid en optimale ergonomie voor het dagelijkse werk. Met het nieuwe UltraVision vizier met slechts 20 % lichtvermindering, voor duidelijker zicht, en een 6-punts-binnenwerk voor comfort en minder druk. Gehoorbescherming met een optimaal ergonomisch design vergemakkelijkt langdurig gebruik. De beste keuze qua comfort en individuele voorkeuren.

Vizier levert goed zicht en een goede waterafvoer. Versterkte vizierhouder, waardoor de helm stabieler wordt.

Veiligheidshelm, standaard. Helm, compleet uitgerust voor werken in tuin of bos, met een zespunts binnenwerk en ondersteunende plastic banden. De gehoorbescherming is ontwikkeld voor optimale ergonomie. Een metalen gaasvizier dat goede bescherming en goed zicht biedt.

Veiligheidseisen, helm Veiligheidseisen, gehoorbescherming Veiligheidseisen, vizier Goedgekeurde temperatuur Binnenwerk Stijfheid Gesmolten metaal Tabel voor datummarkering Nekbescherming Helm zonneklep Extra zonneklep Vizier Kinriem Gehoorbescherming Kleur Productnummer Prijs = Verkrijgbaar  ― = Niet verkrijgbaar

18

Uniek opvouwbaar ontwerp dat het mogelijk maakt om gehoorbescherming makkelijk in drie verschillende posities vast te zetten. Ze kunnen ook zijwaarts worden ingesteld.

VEILIGHEIDSHELM FUNCTIONAL

VEILIGHEIDSHELM STANDAARD

VEILIGHEIDSHELM ARBORIST

EN 397/ ANSI Z89.1-2003 Klasse G,E EN 352-3 SNR = 26dB(A) /  ANSI S3.19-1974 NRR=24dB(A) EN 1731:2006 – 40 °C 6-punts textiel

EN 397/ ANSI Z89.1-2003 Klasse G

EN 397/ ANSI Z89.1-1997 Klasse G,E EN 352-3 SNR = 26dB(A) /  ANSI S3.19-1974 NRR=24dB(A) EN 1731:1997 – 40 °C 6-punts textiel

EN 352-3 SNR=27dB(A) EN 1731:1997 – 20°C 6-punts plastic ― ― ― ―

Korter ―

Fluorescerend of oranje 576 41 24-01 flourescerend / 576 41 24-02 oranje € 75,00

Oranje

Oranje

505 66 56-00

505 67 53-25

€ 44,99

€ 44,99


BESCHERMING VOOR DE OGEN

Gaasvizier, metaal. Past op al onze helmen en gehoorbescherming.

Gaasvizier, nylon. Past op al onze helmen en gehoorbescherming.

Plexiglas vizier. Voor al onze helmen en gehoorbescherming.

UltraVision vizier. De lichtvermindering is slechts 20 % over het hele gaasgebied. Minder gevoelig voor water dat op het gaas blijft hangen. Minder gevoelig voor permanente deformatie.

Anti-condens vizier. Vizier van polycarbonaat met anticondensbehandeling zodat het niet beslaat aan de binnenkant. Krasvrije buitenkant. Voor al onze helmen en gehoorbescherming.

Veiligheidsbril. De bril kan met een vizier worden gedragen of op zich, afhankelijk van het werk dat u doet. Geelgetinte glazen verbeteren het zicht in donkere omstandigheden. Grijsgetinte glazen met UV-bescherming verbeteren het zicht in zonnige omstandigheden. Beschermbril, gemaakt voor mensen die een bril dragen, met een anticondens­laag en bestand tegen stoten, stof, luchtgedragen deeltjes en chemische spatten. We raden aan om onder een gaasvizier en een perspex vizier een veiligheidsbril te dragen, om de veiligheid te vergroten en het risico te verkleinen dat rondvliegend vuil letsel veroorzaakt.

Veiligheidseisen Kleur Glazen Glazen versteld Montuur UV-bescherming Condensvrij Productnummer Prijs

Verlengbaar, flexibel montuur dat kan worden versteld en aangepast voor nog meer comfort tijdens lang dragen.

VEILIGHEIDSBRIL, YELLOW X

VEILIGHEIDSBRIL, CLEAR X

VEILIGHEIDSBRIL, SUN X

VEILIGHEIDSBRIL, CLEAR

VEILIGHEIDSBRIL, SUN

VEILIGHEIDSBRIL, GOGGLES

EN 166 Geelgetint Krasbestendig

EN 166 ― Krasbestendig

EN 166 Grijsgetint Krasbestendig

EN 166 ― Krasbestendig ―

EN 166 Grijsgetint Krasbestendig ―

In de lengte verstelbaar ― ― 544 96 37-02 € 11,99

In de lengte verstelbaar ― ― 544 96 37-01 € 11,99

In de lengte verstelbaar

Statisch

Statisch

― ― 544 96 38-01 € 7,99

EN 166 ― ― ― Zachte binnenkant stretch nekriem ―

― 544 96 38-02 € 7,99

― 544 96 37-03 € 11,99

544 96 39-01 € 22,99

= Verkrijgbaar  ― = Niet verkrijgbaar

19


BESCHERM UW GEHOOR

Gehoorbescherming met bluetooth en radio. Comfortabele gehoorbescherming met een ontwerp dat de druk tegen het hoofd 20 % aanpast. Levert de benodigde bescherming en de mogelijkheid om uw mobiele telefoon aan te sluiten of naar muziek van uw FM-radio of een extern apparaat zoals een MP3-speler te luisteren. Beantwoord uw binnenkomende gesprekken door gewoon op de „spreekknop” op uw gehoorbescherming te drukken. Dit maakt het werk gemakkelijker en veiliger.

Gehoorbescherming op de helm met Bluetooth en FM radio voor optimale bescherming en de mogelijkheid om binnenkomende gesprekken te horen en aan te nemen of te luisteren naar uw favoriete muziek.

Alle eigenschappen worden geregeld met drie grote knoppen, die de bediening nog makkelijker maken.*

Gehoorbescherming met beugel. Gehoorbescherming waarbij u de druk ca. 20 % kunt aanpassen. Voorzien van een zachte en luchtige voering bij de beugel. De vorm van de oorkappen is dezelfde als bij onze veiligheids­ helmen.

Gehoorbescherming met plexiglas of gaasvizier. Comfortabele gehoorbescherming waarbij u de druk ca. 20 % kunt aanpassen. Ideaal voor het werken met de motorzeis of een trimmer. Heeft een bescherming tussen vizier en beugel, die uw hoofd beschermen tegen gras en regen. Gebruik altijd in combinatie met een veilig­heids­ bril. Kan ook worden voorzien van een zonneklep.

Draadloze communicatie zorgt voor grotere veiligheid.*

* Eigenschap voor de gehoorbescherming met bluetooth en radio.

GEHOORBESCHERMING MET BLUETOOTH EN RADIO

Veiligheidseisen Beugel Vizier Dempingwaarde Productnummer, beugel Productnummer, op helm Prijs = Verkrijgbaar  ― = Niet verkrijgbaar

20

Gehoorbescherming, Gardener met of zonder plexiglas vizier. Een eenvoudige gehoorbescherming met extra brede beugel zonder voering, die een veilige en comfortabele pasvorm en minder druk op het hoofd geeft. Ook verkrijgbaar met vizier.

GEHOORBESCHERMING

EN 352-1

EN 352-1 /  EN 352-3

Padded

Gevoerd

― SNR=24 dB 505 66 53-70 575 86 74-01

― SNR=27 dB 505 66 53-04 505 66 53-25 € 28,00

€ 399,00

GEHOORBESCHERMING GARDENER

GEHOORBESCHERMING GARDENER MET VIZIER

GEHOORBESCHERMING MET PLEXIGLAS-VIZIER

GEHOORBESCHERMING MET GAASVIZIER

EN 352-1 /  EN 166

EN 352-1 /  EN 1731

Extra breed, geen voering ― SNR=25 dB 505 69 90-12 ―

EN 352-1 /  EN 166 Extra breed, geen voering Perspex SNR=25 dB 505 66 53-60 ―

Veiligheidskap

Veiligheidskap

Perspex SNR=27 dB 505 66 53-48 ―

Gaas SNR=27 dB 505 66 53-58 ―

€ 17,50

€ 25,00

€ 45,00

€ 45,00

EN 352-1


HANDSCHOENEN

Comforthandschoenen met zaagbescherming. Aansluitende handschoenen met versterkte handpalm. Delen die veel te verduren hebben, zijn met leer versterkt. Uitgerust met geïm­ pregneerd slijtvast geitenleer aan de binnen­ kant en waterafstotend polyesterweefsel aan de bovenkant. Ook verkrijgbaar zonder zaagbescherming. Comfort winterhandschoenen. Voorgevormde en versterkte handpalm. Delen die veel te verduren hebben zijn naadloos en versterkt met leer.

Handschoenen met een gasvinger zijn ontworpen om uw handen warm te houden terwijl u ondertussen toch efficiënt met kettingzagen en andere aangedreven producten kunt werken.

Comfortwanten, gasvinger en zaagbescherming. Gevormd met versterkte handpalm. Delen die veel te verduren hebben zijn met leer versterkt. Uitgerust met geïmpregneerd slijtvast geitenleer aan de binnenkant en waterafstotend polyesterweefsel aan de bovenkant. Comfort wanten, gasvinger. Watervaste geitenleren handpalm en slijtvaste, waterafstotende polyester bovenkant.

Spandexhandschoenen. Handschoenen met bovenkant van Spandex: Een waterafstotend en rekbaar materiaal. Goede pasvorm met leren binnenkant.

COMFORT HANDSCHOENEN, ZAAGBESCHERMING

Vereisten

Zaagbescherming Waterafstotend geitenleer, handpalm Waterafstotend nylon, rug Manchet Klittenbandsluiting Maat Productnummer Prijs

EN 381-4, -7, EN 420:1, EN 388, klasse 0, 16 m /s

Handschoenen, Arbor 16. Handschoenen die speciaal zijn ontwikkeld voor wie in bomen moet klimmen. Verbeterde grip bij het gebruik van een klimtouw.

COMFORT HANDSCHOENEN

EN 420:1992, EN 420:1992, categorie 1 categorie 1 ―

Elastisch ― 7 –12 505 64 20-xx € 29,00

COMFORT HANDSCHOENEN, WINTER

COMFORT HANDSCHOENEN MET GASVINGER

COMFORT HAND­SCHOENEN MET ZAAG­BE­ SCHERMING EN GASVINGER

EN 381-4, -7, EN 420:1, EN 388, klasse 0, 16 m /s

EN 420:1992, categorie 1

― Elastisch ― 7 –12 10–12 505 64 20-xx 505 64 24-xx € 29,00 € 25,00

Husqvarna handschoenen. Met een versterkte leren duim. Handpalm van sterk leer, rug van polyester voor meer comfort.

Elastisch ― 7–12 505 64 16-xx € 29,00

― 8 –12 505 64 18-xx € 19,00

SPANDEX HANDSCHOENEN

Handschoenen geven een goede allround bescherming. Ze maken goede beweging en controle mogelijk en hebben zaagbescherming in de linkerhandschoen.

Handschoenen Garden Pro. Comfortabele tuinhandschoenen. Gemaakt van waterafstotend geitenleer en bovenkant van elastisch materiaal. Versterkte vingers. Klittenbandsluiting rond pols. HANDSCHOENEN, ARBOR 16

HUSQVARNA HANDSCHOENEN

HANDSCHOENEN, GARDEN PRO

EN 381-4, -7, EN 420:1992, EN 420:1, EN 420:1992, EN 420:1992, categorie 1 EN 388, klasse categorie 1 categorie 1 0,16 m /s ― ― ―

8 –12 8–12 505 64 25-xx 505 64 03-xx € 15,00 € 29,00

Eén maat 505 64 23-10 € 9,99

6 –10 505 65 01-xx € 13,99

= Verkrijgbaar  ― = Niet verkrijgbaar

21


VEILIG SCHOEISEL IN ZWARE OMSTANDIGHEDEN

Veiligheidslaarzen, Functional 28. Handgemaakte laarzen met zaag­ bescherming, extra versterkte bovenkant met stalen neus en een versterkte zool, die is voorbereid voor spikes. Een lange veter aan de achterkant, grijppunten en ribbels op de schachten en een hielblok om het makkelijker te maken de laars aan en uit te trekken. Canvas voering. Zool kan van spikes worden voorzien.

Uniek ontworpen grijppunten stellen de drager in staat de laarzen makkelijker uit te trekken na een zware werkdag.

Veiligheidslaarzen Functional 24 en 28 zijn extra versterkt rond de zool. De zolen zijn tevens voorbereid op spikes.

Veiligheidslaarzen, Functional 24. Veiligheidslaarzen die uw voeten droog houden, veilig en klaar om dag na dag mee te werken. Met eigenschappen als een stalen neus, zaagbescherming, enkelbescherming, hielblokjes en antislip zool, voorbereid voor spikes. Deze laarzen zijn ontwikkeld en getest in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. Spikes. Spikes inclusief sleutel. 35 st, 505 65 43-61. Schoenen / laarzendroger. Droogt makkelijk en snel alle soorten schoeisel zonder dat het leer hard wordt of kapot gaat. 1,1 meter kabel, 4 + 4 W/ 230 V. CE-keurmerk. 544 96 40-01

Veiligheidseisen Zaagbescherming Materiaal, buiten Materiaal, binnen Stalen neus Waterbestendig Versterking Dichtgelast Kleur Maten Productnummer Prijs

22

= Verkrijgbaar  ― = Niet verkrijgbaar

VEILIGHEIDSLAARZEN FUNCTIONAL 28

VEILIGHEIDSLAARZEN FUNCTIONAL 24

EN 345 SB E, EN 381-3 Klasse 3, 28 m / s.

EN 345 SB E, EN 381-3 Klasse 2, 24 m / s.

Natuurrubber

Natuurrubber

Canvas voering

Canvas voering

Over stalen neus, hiel en zijkanten

Over stalen neus, hiel en zijkanten

Grijs / Oranje 37 – 50 573 95 59-xx € 105,00

Grijs / Oranje 37 – 47 573 95 58-xx € 79,00


VOETBESCHERMING VAN KWALITEITSLEER

Een grof profiel is ideaal om in ruw terrein te werken.

Leren laarzen met zaagbescherming, Technical 24. Deze waterproof boots van leer van hoge kwa­ liteit zijn nieuw in het assortiment en bieden zaagbescherming van Klasse 2, 24 m /s. Het Sympatex membraan maakt deze schoenen 100 % waterproof. Toch ademen ze nog steeds tussen de voering en het buitenmateriaal. Makkelijk verstelbaar met haken, snelsluiting bovenaan. 5 haken voor snelle instelling. Extra haak aan voorkant tongstuk zodat dit beter op zijn plaats blijft zitten tijdens lopen. Het onderste deel van de schoen, van de zool omhoog, is versterkt met rubber als extra bescherming. Treklipje aan achterkant.

Leren boots met zaagbescherming, Technical 20. Verbeterd ontwerp voor langere levensduur, meer comfort en stabiliteit. Deze leren laars biedt een goede stabiliteit en pasvorm. Gemaakt van leer met polyurethaanlaag. Naden van heavy-duty Kevlargaren voor aanzienlijk meer sterkte. Duurzame en waterproof polyurethaan zool die tot de bovenkant van de laars gaat. Binnenzool van schokabsorberend Ergothaan voorkomt letsel door belasting.

Ogen en nagels van metaal van hoge kwaliteit met een stevige vetersluiting vergroot de duurzaamheid nog meer.

Veiligheidsschoenen, Technical. Waterproof leer van hoge kwaliteit /nylon gaas. Sympatex membraan maatk de schoenen 100 % waterproof. Voorste deel van de neus heeft extra rubber bescherming. Treklipje aan achterkant en op tongstuk. Snelle instelling. Laag gewicht.

Outlast sok. Comfortabele sokken van Outlast materiaal dat u koel houdt wanneer het warm is en warm wanneer het koud is. Maat 37 – 48. 544 14 35-xx

De Gravity®-zool is oliebestendig en heeft een perfecte grip. Deze laarzen zijn geschikt voor werken in bos en tuin en voor uw vrije tijd, in alle weersomstan­ digheden.

Husqvarna sok. Een binnensok die de capillaire werking gebruikt om vocht te absorberen en weg te geleiden. Maat 37 – 48. 505 61 60-xx

LEREN BOOTS MET ZAAGBESCHERMING, TECHNICAL 24

LEREN BOOTS MET ZAAGBESCHERMING 20

VEILIGHEIDSSCHOENEN, TECHNICAL

EN ISO 20344, 20345, 13287 en 17249. SB, E, WRU, SRA, Klasse 2, 24 m / s.

EN 345-2, S2, EN 381-3 Klasse 1, 20 m / s.

EN ISO 20345, SB, SRA

Split suède leer

Polyurethaan leer

Ademende, waterproof Sympatex voering

Cambrelle voering

― Waterafstotend nylon en echt leer Ademende, waterproof Sympatex voering Neus van composietmateriaal

Aan voorkant

Over stalen neus en hiel

Voorkant neus en extra voering

Grijs / Oranje 36 – 48 574 62 52-xx € 295,00

Zwart 39 – 47 544 96 48-xx € 220,00

Grijs / Oranje 36 – 47 575 35 47-xx € 140,00

23


ERGONOMISCHE VERSTELBARE HARNASSEN

Een anatomisch gevormde rugplaat voor support. Kan in drie standen worden gezet om verschillende lichaamsafmetingen te passen.*

Verstelbare borstplaat. Een lagere positie brengt gewicht van de schouders naar de heupen en vermindert druk op de borst, waardoor het ideaal is voor vrouwen.*

Schouderbanden volgen de bewegingen van de schouders en geven een betere gewichtsverdeling.*

De Balance Flex™ heeft een verbeterde tilkracht. Ergonomisch ontwerpen en wordt met open haken vastgezet, makkelijk voor de gebruiker.

* Alleen voor het Balance XT™ harnas.

Draagstel Balance Flex™. Voor gebruik met alle soorten producten met een lange stok. Het product wordt aan het draagstel vastgemaakt met open haken, waardoor het gemakkelijk te gebruiken  en snel te starten en stoppen is. Een tilkracht wordt gebruikt om het product omhoog te tillen en te houden en kan in iedere positie worden vastgezet. Het draagstel geeft goede support bij het gebruik van producten met een stok waardoor de ergonomie beter wordt, of u nu hoog of laag, ver weg of dichtbij werkt.

Draagstel Balance XT™. Het Balance XT™ draagstel verdeelt de belasting over een groot gebied. Dit geeft een uitstekende gewichtsverdeling tussen beide schouders, tussen schouders en borst en tussen heupen en schouders. Daarnaast heeft de Balance XT™ vele andere eigenschappen voor meer comfort. Brede, gevoerde en aansluitende schouderbanden en tailleriem maken het draagstel comfortabel om te dragen tijdens lange werkdagen.

HARNAS BALANCE XT

Tailleriem Gevoerde schouders Heupkussens Zwevend kussen Gras / bosstand Rugplaat (verstelbaar) Draaiende schouders Productnummer Prijs = Verkrijgbaar  ― = Niet verkrijgbaar

24

HARNAS BALANCE FLEX™

HARNAS BALANCE X™

HARNAS BALANCE 55

HARNAS BALANCE 35

HARNAS STANDAARD

Gevoerd

Schokabsorberend

Normaal

― ― 504 04 52-01 € 79,00

― ― 537 27 57-01 € 59,99

― ― 537 27 57-02 € 44,99

― ― Normaal ― ― ― ― 537 21 63-01 € 29,99

― Gevoerd

505 20 42-01 € 99,00

― ― ― ― ― 505 20 43-01 € 89,00


ERGONOMISCHE VERSTELBARE HARNASSEN

Snelle veiligheidssluiting om de machine los te halen.

Een schuivende verbinding voor gras- of bosstand.

Harnas Balance X™. Het Balance X™ harnas verdeelt de belasting over een groot gebied. Dit vermindert de belasting en geeft een gewichtsverdeling tussen beide schouders, tussen schouders en borst en tussen heupen en schouders. Gereedschapstas voor Balance X™. Praktische tas om op uw harnas aan te brengen. 537 30 66-01

Harnas Balance 55 en 35. Een ergonomisch harnas dat de belasting optimaal verdeelt over tussen beide schouders, borst en rug. De Balance 35 heeft een vlak heupkussen en de Balance 55 heeft een schok­ absorberend heupkussen. De heupkussens hebben schuivende verbindingen zodat de machine kan wor­ den gemanoeuvreerd met een minimum aan lichaams­ beweging, wat de rug van de gebruiker nog meer spaart.

Harnas Standaard. Ontworpen voor de lichtere motorzeisen. Verstelbare, gevoerde schouderbanden. Sim­ pele en doeltreffende snelsluiting op borst.

Breng voor meer informatie een bezoek aan onze website. Daar vindt u vergelijkingstabels, video’s, webpagina's en meer informatie over welk draagstel bij welk product wordt geleverd. Daar vindt u ook aanvullend advies om u te helpen bepalen welke bosmaaier de juiste is voor het werk dat u in gedachten heeft. www.husqvarna.nl 25


Halfautomatische trimmerkoppen:Tap ’n Go.

Een breed assortiment zaagbladen. Met Husqvarna vindt u wat u nodig heeft.

Speciale vijlmallen. Maakt het makkelijk de juiste hoek te krijgen voor het meest efficiënte vijlen.

Zaagbladen en kettingen. De zachte curve en kleine neusradius verminde­ ren het risico van terugslag en maken een goede zaagcontrole mogelijk. Voor het werken in harde houtsoorten, harde schors of in een zanderige omgeving zijn solide zaagbladen met een harde neus ideaal. Volg de richtlijnen voor zaagblad en ketting om zeker te weten dat u de juiste ketting kiest voor uw Husqvarna kettingzaag.

26

Vijlen en vijlmallen. Houd uw ketting bij met een van de Husqvarna vijlen en een vijlmal. Omdat ze zijn gemaakt om beitels te scherpen en te zorgen voor een goede zaagactie zijn ze van wezenlijk belang om goede scherpe kettingen te krijgen, die het werk makkelijker en veiliger helpen maken. De door Husqvarna gepatenteerde vijl­ handgrepen zijn speciaal ontworpen met een borgsysteem dat zorgt voor de juiste vijlhoek.

Trimmerkoppen. Efficiënte trimmerkoppen voldoen aan de wensen van onze meest veeleisende gebruikers. We hebben uiteenlopende trimmerkoppen, van zwaar terrein tot het lichtere tuinwerk. Elke trimmerkop is ontwikkeld met een speciale toepassing in gedachten.


ZAAGBLADEN, KETTINGEN, VIJLEN EN MALLEN

Een uitgebreid assortiment zaagaccessoires: u heeft volledig de controle.

Trimmerdraad Whisper. V   ermindert het geluidsniveau met 50 %.

Kettingen met laag trillingsniveau. Zorgt voor beter comfort en minder vermoeidheid.

Trimmerdraden. Trimmerdraad met een grote reikwijdte en lange levensduur. Onze trimmerdraden hebben verschillende lengtes en vormen, afhankelijk van de vereisten voor het werk. Ze zijn ontwik­ keld met gebruik van unieke materialen en productietechniek waardoor ze de best moge­ lijke prestaties leveren.

Zaagbladen en messen. Door kwalitatief hoogwaardige materialen te combineren met R&D op basis van de wensen van onze gebruikers, zijn we in staat om zaag­ bladen aan te bieden voor alle werkzaamheden, van bosmaaien tot grasmessen en maaibladen voor werk in hoog gras.

Originele onderdelen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe originele Husqvarna onderdelen met nieuwe materialen en de nieuwste productietechnieken. We willen dat u alleen het beste ervaart als u met onze apparatuur werkt.

www.husqvarna.nl 27


ZAAGBLADEN, KETTINGEN EN VIJLEN

Zaagbladen en kettingen voor een veiligere, efficiëntere zaagsnede. Originele Husqvarna uitrusting en accessoires voor kettingzagen zijn gemaakt volgens dezelfde hoge normen als de zagen zelf. Door kwalitatief hoogwaardige materialen te gebruiken en onze R&D te baseren op de eisen van professionals, zijn we in staat om een breed assortiment zaagbladen, kettingen en vijlen aan te bieden, die zorgen voor maximale efficiëntie en veiligheid bij gebruik op een kettingzaag. A. Gelamineerde zaagbladen met neuswiel. De zachte curve en kleine neusradius van de gelamineerde zaagbladen verminderen het risico van terugslag en maken een goede zaagcontrole mogelijk. De zaagbladen hebben een coating om ze te beschermen tegen krassen en corrosie. Verkrijgbaar in 3/8" Mini, .325", en 3/8" steek in lengte 10 – 20". Ook verkrijgbaar in TechLite™, voor gebruik met de Husqvarna 540XP®T. B. TechLite™ – gelamineerde zaagbladen met vervangbare punt. Vergeleken met onze normale solide zaagbladen is het TechLite™ zaagblad tot 25 % lichter en heeft een bijna 25 % betere stijfheid, dit hebben we bereikt door technieken uit de ruimtevaart en race-industrie toe te passen. Minder belasting en betere efficiency zijn de voor de hand liggende en belangrijke voordelen. Verkrijgbaar in lengtes van 22" en 28".

A

Nieuw!

B

C. Solide zaagbladen met vervangbare neus. Aanbevolen voor gebruik met lange zaagbladen om de belasting op de zaagbladpunt te verminderen. De belasting wordt overgebracht op het rollager van hoge kwaliteit. Wrijvingsverlies wordt 8–10 % minder, afhankelijk van de zaagbladlengte vergeleken met solide zaagbladen met harde neus. De zaagbladen hebben een coating om ze te beschermen tegen krassen en corrosie. Een vervangbare punt is verkrijgbaar als reserveonderdeel. Verkrijgbaar met 3/8" kettingsteek in lengtes van 18 – 28". D. Solide zaagbladen. Solide zaagbladen worden gebruikt voor harde houtsoorten, dikke schors en in zeer zanderige, stoffige of roetige omstandigheden. De zaagbladen hebben een coating om ze te beschermen tegen krassen en corrosie. Verkrijgbaar in lengtes van 24 – 42".

C

D

Tevens verkrijgbaar: Vervangbare neuswielen voor uw zaagbladen en vervangbare neuswiellagers en nagels voor al onze gelamineerde zaagbladen.

Verschillende kettingen gebruiken. Husqvarna biedt een breed assortiment kettingen aan voor verschillende wensen. Meer informatie en kettingen zijn op onze website te vinden.

Champfer Chisel ketting.

Micro Chisel ketting.

Chipper ketting.

Semi-Chisel ketting.

Ketting met 1 / 4" steek, aanbevolen tot 38 cc. Uitzonderlijk lichte ketting voor mooie schone snedes. Heeft Micro Chisel beitels. Ketting met 3 / 8" steek, aanbevolen tot 45 cc. Ketting met weinig trillingen met Chamfer Chisel beitels. Voor houtzagers die kleinere zagen gebruiken in omgevingen met een hoge productie. Ook verkrijgbaar in een lage terugslagversie. Pixel ketting .325" steek, aanbevolen voor 35 – 55 cc. Ketting ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke wensen van de huidige lichtgewicht kettingzagen. Zaagt smalle zaagsnedes waardoor minder vermogen nodig is van de zagen dan voor standaard zaagsystemen. Lage terugslag en weinig trillingen door Micro Chisel beitels. Niet aanbevolen voor het zware werk, bijv. in bos met stormschade. Ketting .325" steek, aanbevolen voor 35 – 60 cc. Ketting met hoge prestaties, weinig trillingen en Chamfer Chisel beitels. Ideaal voor veeleisende omstandigheden.

Chisel ketting.

Mal.

Steek.

Ketting 3 / 8" steek, aanbevolen voor 50 – 100 cc. Ketting met hoge prestaties, lage trillingen. Verkrijgbaar met Chisel beitels voor een hoge productie van schoon hout en Micro Chisel voor makkelijk zagen. Ketting .404" steek, aanbevolen voor 85 cc en groter. Een ketting voor het grote hout ontworpen voor professionele gebruikers, verkrijg­ baar in drie varianten: Chisel beitels, ideaal voor gebruikers die een grote productie willen halen en mooi hout willen zagen met de grotere kettingzagen. Micro Chisel beitels voor snel zagen en makkelijk scherpen. Volledig ronde Chipperversie voor uitstekende prestaties, makkelijk scherpen en duurzaam blijvende randen. Speciale kettingen. Kettingen met speciale scherpte om dimensionele platen en planken te zagen uit grote stammen door parallel aan de houtvezel. 28

Zaagblad en kettingset. Set met een zaagblad en kleine zaagbladbevestiging en twee kettingen. 13" .325, 531 00 38-13. 15" .325, 531 00 38-17. 13" Pixel, 531 00 38-93. 15" Pixel, 531 00 38-92.


GIDS MET AANBEVELINGEN

3120 XP®

390 XP® * / 395 XP®

385 XP®

570 / 576 XP®

365 / 372 XP®

460 Rancher / 357 XP® / 359

55 / 455 Rancher / 455 e-series Rancher

353 / 346 XP®

450 e-series / 445 / 445 e-series

435 e-series / 435 / 440 e-series

339 XP®

236 e-series

240 e-series

Montagepunt groot zaagblad

317 Electric / 321 Electric

338 XP® T /  T540 XP®

T435 / 334T

327P4 / 327P5X / 327PT5S

T425

Montagepunt klein zaagblad

Zaagbladlengte inch /cm

Kettingsteek, inch

Mal inch /cm

Productnummer

10 / 25

3 / 8

.050 / 1,3

12 / 30

3 / 8

.043 / 1,1

12 / 30

3 / 8

14 / 36

Aangedreven schakels

Type

Productnummer

505 89 16-40 40

H36 LowVib

501 84 21-40

501 95 95-45 45

90SG

501 84 23-45

.050 / 1,3

501 95 92-45 45

H36 LowVib

501 84 21-45

3 / 8

.050 / 1,3

501 95 92-52 52

H36 LowVib

501 84 21-52

16 / 40

3 / 8

.050 / 1,3

501 95 92-56 56

H36 LowVib

501 84 21-56

13 / 33

.325

.050 / 1,3

508 92 61-56 56

H30 LowVib

501 84 06-56

15 / 38

.325

.050 / 1,3

508 92 61-64 64

H30 LowVib

501 84 06-64

16 / 40

.325

.050 / 1,3

508 92 61-66 66

H30 LowVib

501 84 06-66

18 / 45

.325

.050 / 1,3

508 92 61-72 72

H30 LowVib

501 84 06-72

20 / 50

.325

.050 / 1,3

508 92 61-80 80

H30 LowVib

501 84 06-80

13 / 33

.325

.058 / 1,5

508 91 21-56 56

H25 LowVib

501 84 04-56

15 / 38

.325

.058 / 1,5

508 91 21-64 64

H25 LowVib

501 84 04-64

16 / 40

.325

.058 / 1,5

508 91 21-66 66

H25 LowVib

501 84 04-66

18 / 45

.325

.058 / 1,5

508 91 21-72 72

H25 LowVib

501 84 04-72

20 / 50

.325

.058 / 1,5

508 91 21-80 80

H25 LowVib

501 84 04-80

15 / 38

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-56 56

H42 LowVib

501 84 14-56

16 / 40

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-60 60

H42 LowVib

501 84 14-60

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

510 15 35-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

15 / 38

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-56 56

H42 LowVib

501 84 14-56

16 / 40

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-60 60

H42 LowVib

501 84 14-60

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

544 28 55-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

12 / 30

3 / 8

.050 / 1,3

576 83 07-45 93

H37 LowVib

576 93 65-45

14 / 36

3 / 8

.050 / 1,3

576 83 07-52 93

H37 LowVib

576 93 65-52

16 / 36

3 / 8

.050 / 1,3

576 93 65-56 93

H37 LowVib

576 93 65-56

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

544 90 25-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

28 / 72

3 / 8

.058/1,5

544 90 25-92 92

H42 LowVib

501 84 14-92

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 77-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 77-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

24 / 60

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-84 84

H42 LowVib

501 84 14-84

28 / 72

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-92 92

H42 LowVib

501 84 14-92

10 / 25

1 / 4

.050 / 1,3

505 89 15-60 60

H00

501 84 40-60

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

24 / 60

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-84 84

H42 LowVib

501 84 14-84

28 / 72

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-92 92

H42 LowVib

501 84 14-92

24 / 60

.404

.063 / 1,6

507 47 60-46 76

H64

501 84 31-76

28 / 72

.404

.063 / 1,6

501 58 96-01 84

H64

501 84 31-84

30 / 75

.404

.063 / 1,6

501 95 81-92 92

H64

501 84 31-92

36 / 90

.404

.063 / 1,6

501 95 81-04 104

H64

501 84 31-04

42 / 105

.404

.063 / 1,6

501 92 18-24 124

H64

501 84 31-24

GELAMINEERD ZAAGBLAD MET NEUSWIEL

GELAMINEERD ZAAGBLAD MET NEUSWIEL, TECHLITE™

GELAMINEERD ZAAGBLAD MET VERVANGBARE PUNT, TECHLITE™

SOLIDE ZAAGBLAD MET VERVANGBARE PUNT

SOLIDE ZAAGBLAD

* Solid bar with .404 chain pitch on 390 XP ® is optional on certain markets.

29


VIJLTECHNIEK

Een scherpe ketting is net zo belangrijk als een krachtige motor. Om uw kettingzaag efficiënt, veilig en met precisie te kunnen gebruiken, is het uiterst belangrijk om een scherpe ketting te hebben. Hoe vaak de ketting gevijld moet worden is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak u zaagt. Een goede indicatie over de staat van uw ketting is het verschijnen van houtspaanders. Een scherpe ketting zal fijne gelijkmatige houtspaanders creëren terwijl een botte ketting zaagstof oplevert.

Vijluitrusting. U heeft een ronde vijl, een platte vijl en een vijlmal nodig om een ketting te vijlen. Husqvarna heeft een unieke combinatiemal ontwikkeld, met een vijlmal en een dieptestellermal in hetzelfde gereedschap. In combina­ tie met de ronde en platte vijl zorgt dit voor de juiste vijlhoek. We raden ook aan dat u een bok gebruikt om het zaagblad vast te zetten, zodat u beide handen vrij heeft om te vijlen. Vijlsets zijn verkrijgbaar.

1. De beitels vijlen. Plaats de vijlmal op de ketting. U ziet dan pijlen die in dezelfde richting dienen te wijzen als waarin de ketting draait. Vijl met een lichte en gelijkma­ tige druk met een duwende beweging evenwijdig aan de mal. Vijl tot u een mooie zaagrand krijgt. Probeer alle beitels even lang te maken. Vijl elke tweede beitel van rechts en elke tweede van links af. Een goede methode is om eerst een richting te vijlen en vervolgens de zaag te draaien om de andere kant op te vijlen.

30

VIJLUITRUSTING

PRODUCTNUMMER

Intensive Cut 4,0 mm, 2 pcs Intensive Cut 4,5 mm, 2 pcs Intensive Cut 4,8 mm, 2 pcs Intensive Cut 4,8 mm, 12 pcs Intensive Cut 5,2 mm, 12 pcs Intensive Cut 5,5 mm, 2 pcs Intensive Cut 5,5 mm, 12 pcs Ronde vijlen, Ø 4,0 mm, 2 pcs Ronde vijlen, Ø 4,0 mm, 12 pcs Ronde vijlen, Ø 4,5 mm, 2 pcs Ronde vijlen, Ø 4,8 mm, 2 pcs

510 09 57-01 577 23 37-01 510 09 55-01 510 09 55-02 577 23 38-01 510 09 56-01 510 09 56-02 544 03 69-40 505 69 81-41 544 03 69-45 544 03 69-48

PRIJS, €

3,99 3,99 3,99 19,99 19,99 3,99 19,99 3,70 17,99 3,70 3,70

Ronde vijlen, Ø 4,8 mm, 12 pcs

505 69 81-49

17,99

Ronde vijlen, Ø 5,2 mm, 12 pcs Ronde vijlen, Ø 5,5 mm, 2 pcs Ronde vijlen, Ø 5,5 mm, 12 pcs Platte vijlen, 6", 1 pcs Platte vijlen, 6", 12 pcs Platte vijlen, 8", 1 pcs Platte vijlen, 8", 12 pcs

505 69 81-52 544 03 69-55 505 69 81-56 505 69 81-60 505 69 81-61 505 69 81-80 505 69 81-81

17,99 3,70 17,99 3,59 41,20 5,65 53,99

2. De dieptestellers vijlen. Plaats de dieptestellermal op de ketting en gebruik de platte vijl om de dieptemal helemaal naar bene­ den te vijlen. Als u de dieptemal zonder een hulp­ middel vijlt, loopt u het risico ze te ver af te vijlen. De ketting zal dan te dikke spaanders produceren. Hierdoor nemen de trillingen toe, de precisie gaat achteruit en het risico van terugslag is groter.

VIJLUITRUSTING

PRODUCTNUMMER

Vijlmal, .325" H25 Vijlmal, 3 / 8" MINI Vijlmal, .404" H64 Vijlmal 1/4" H00 Dieptestellermal, .325" Dieptestellermal, 3 / 8" Dieptestellermal, .404" Dieptestellermal, 3 / 8" MINI Combinatiemal, .325" / 1.3" PIXEL H30 Combinatiemal, .325" / 1.5" H25 Combinatiemal, 3 / 8" H42 Combinatiemal Semichisel 3 / 8" H51, H54, H58 Vijlbok Vijlhandgreep, Ø 4,5 – 5,5 mm Vijlhandgreep, platte vijlen Vijlset .325" Vijlset .325" PIXEL Vijlset 3 / 8" Vijlset 3 / 8" MINI Vijlset .404"

505 69 81-10 505 24 37-01 505 69 81-15 505 69 81-18 505 69 81-00 505 69 81-01 505 69 81-02 505 69 81-03 505 69 81-08 505 69 81-09 505 24 35-01

PRIJS, €

9,00 9,00 9,00 9,00 3,15 3,15 3,15 3,15 10,99 10,99 10,99

575 99 15-01

10,99

505 66 52-56 505 69 78-01 505 69 78-10 505 69 81-25 505 69 81-27 505 69 81-30 505 69 81-38 505 69 81-92

17,99 3,11 3,99 21,49 21,49 21,49 21,49 21,49


VIJLEN EN VIJLMALLEN

Husqvarna Intensive Cut. Een nieuw verbeterd design met 20 % betere zaagprestaties en een langere levensduur. Om uw ketting goed bij te houden, heeft u een ronde vijl en een vijlmal nodig om de beitels te scherpen. Met een correct gevijlde ketting zal uw werk makkelijker en veiliger zijn.

Geaccumuleerde gewichtsreductie beitel (g)

VERGELIJKING RONDE VIJLEN

Aantal bewegingen

Husqvarna Intensive Cut

Belangrijkste concurrent

We vergelijken het aantal vijlbewegingen en de hoeveelheid materiaal die met iedere beweging van de beitel komt. Op deze manier kunnen we vaststellen dat vijlen van Husqvarna meer materiaal weghalen met minder bewegingen, vergeleken met de grootste concurrent.

A. Husqvarna ronde en platte vijlen. Kwaliteitsvijlen die u de juiste geometrie van de beitel geven.

A

B

B. Vijlhandgreep. Gepatenteerd vijlborgsysteem. Geschikt voor al onze vijlen. Geleiders van 25° en 30° zorgen voor de juiste vijlhoek. C. Vijlmallen. Speciaal ontworpen vijlmallen, die de juiste vijlhoek opleveren, te gebruiken met onze ronde vijlen.

D

D. Dieptestellermal. Speciaal ontworpen dieptestellermallen, die de juiste vijlhoek opleveren, te gebruiken met onze platte vijlen. C G

F

E

E. Combinatiemallen. Onze combinatiemallen zijn speciaal ontworpen met een vijlmal en dieptestellermal samengevoegd in één gereedschap. Te gebruiken met onze ronde en platte vijlen voor een juiste vijlhoek. F. Vijlbok. Om de kettingzaag veilig vast te zetten als u vijlt. Gemaakt van gesmeed staal. G. Kettingzaag onderhoudsset. De kettingzaag onderhoudsset bestaat uit een brandstoffilter, bougie en luchtfilter. Husqvarna 340/340e /345/345e /350 en 346 XP/353, 510 27 62-01. Husqvarna 346 XP/353, 510 27 63-01.

31


TRIMMERKOPPEN, DRADEN EN MAAIMESSEN

Verbeter de prestaties door het optimale maaimes of trimmerkop te kiezen. Onze trimmerkoppen, trimmerdraden en maaimessen zijn gemaakt om meer te doen dan alleen snijden. Een uitstekend design, hoogkwalitatieve materialen en vereenvoudigende technologie betekenen dat ze een optimaal zijn qua prestaties, efficiëntie en veiligheid. Bovendien is ons assortiment nu aangevuld met nieuwe producten, waarmee het snijden naar een nieuw niveau wordt getild.

Volautomatische trimmerkoppen, 25 – 55 cc.

Halfautomatische trimmerkoppen, 25 – 55 cc.

Trimmerkoppen met volautomatische draaddoorvoer. De draad wordt auto­ matisch doorgevoerd als het te kort is geworden voor productief gebruik. De draadlengte is zelfinstellend om voor de beste prestaties te zorgen.

Met Tap’n go functie. Deze trimmer­ koppen hebben automatische door­ voering wanneer de kop op de grond wordt gedrukt, de gebruiker heeft dus totale controle. De X-versies zijn gemaakt voor een langere levensduur vanwege de tap’n go knop met kogellager. T35 Universal heeft dezelfde eigenschappen als de standaard T35 maar heeft ook adapters, waardoor het kan worden aangebracht op de meeste andere machines.

Nieuw!

Handmatige trimmerkoppen, 25 – 55 cc. Deze draden worden handmatig doorgevoerd door de gebruiker, door op de draaddoorvoer knop te drukken en aan de draad te trekken. Dit stelt de gebruiker in staat de lengte van het draad te kiezen om het gewenste resultaat te krijgen.

Pre-Cut trimmerkop. Trimmerkoppen die gemakkelijk te gebruiken zijn door de snelle en mak­ kelijke draaddoorvoer en het minimale onderhoud. De draad wordt geladen zonder de kop te openen. Elk trimmer­ draad uit het Husqvarna assortiment kan worden gebruikt. De kop is univer­ seel en past op de meeste andere mer­ ken en kan worden gebruikt op veel verschillende machines voor allerlei soorten vegetatie.

TRIMMERKOP

PRODUCTSUITABLE LINE NUMMER DIMENSIONS (MM) VOLAUTOMATISCHE TRIMMERKOP

Trimmy Superauto II Trimmy Auto 55

531 00 60-93 531 00 92-26

PRIJS, €

2,4 2,7 – 3,3

– –

HALFAUTOMATISCHE TRIMMERKOP

Trimmerkop Alloy.

Tri-Cut trimmerkop.

Een robuuste en betrouwbare trimmer­kop met snel en gemakkelijk inzetten van draad. Geschikt voor elk Husqvarna trimmerdraad en ontworpen met optimale draadver­ grendeling. Het onderhoud wordt minimaal en de lage snijhoogte zorgt voor een aantrekkelijk en netjes resultaat.

Trimmerkop met een uitgesproken design en plastic messen in plaats van trimmerdraad. Ideaal voor gebruik in hoog gras en op terrein met stenen. Het heeft tevens goed zichtbare, verwisselbare plastic mesjes, die veilig rond bomen en struiken gebruikt kunnen worden.

T25 C T25 3/8" T25 M10 T35 M10 T35 M12 T35 X M10 T35 X M12 T45 X M12 T55 X M12

531 00 92-61 531 00 92-78 531 00 92-79 531 00 92-25 531 00 92-69 544 90 90-01 544 90 90-02 531 00 92-62 544 90 91-01

2,0 – 2,4 2,0 – 2,4 2,0 – 2,4 2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,7 – 3,3 3,0 – 4,0

€ 14,99 € 17,99 € 17,99 € 22,99 € 22,99 € 35,99 € 35,99 € 42,99 € 45,99

2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,0 – 3,3

€ 14,99 € 14,99 € 49,99

2,0 – 3,5 2,0 – 3,5 2,0 – 3,3

€ 47,99 € 57,99 € 59,99

– –

€ 33,99 € 33,99

HANDMATIGE TRIMMERKOP

S35 M10 S35 M12 Trimmy SII

531 00 92-24 531 00 92-68 502 26 08-15

PRE-CUT TRIMMERKOP

F35 F55 Alloy

504 04 48-01 504 04 49-01 575 98 98-01

TRI-CUT TRIMMERKOP

Tri-Cut M10 Tri-Cut M12

525 46 07-01 525 46 08-01

Zaagmessen. Scarlett 200 / 22T, 225 / 24T Ontwikkeld in

Grasmessen.

Maaimessen.

255 / 3T, 275 / 4T, 300 / 3T, 350 / 3T, 230 / 2T Voor dicht, wild gras, maar

225 / 8T, 225 / 4T, 200 / 4T Voor

niet voor houtachtige gewassen. Verkrijgbaar met 4, 3 of 2 tanden.

32

dicht, wild gras, maar niet voor houtachtige gewassen. Het gras valt op het mes en vormt een nette rij. Verkrijgbaar met 4 of 8 tanden.

nauwe samenwerking met professionals die met motorzeisen werken. Een winnende combinatie van maximale snijcapaciteit en weinig trillingen. Verkrijgbaar met 22 of 24 tanden. Maxi 200 / 22T, 200 / 26T, 225 / 22T

Verkrijgbaar met 22 of 26 tanden.


TRIMMERKOPPEN, DRADEN EN MAAIMESSEN

Ergonomisch ontworpen trimmerdraad. Omdat niet alle werkzaamheden hetzelfde zijn, biedt Husqvarna een assortiment trimmerdraad met verschillende afmetingen, lengtes en vormen voor alle soorten wensen en eisen. Door speciale productietechnieken kunnen materialen worden gecombineerd, zodat de draden duurzamer zijn, een lager geluidsniveau hebben door het gepatenteerde Whisperpatroon en minder gevoelig voor breuk zijn. PRODUCTNAAM

BESCHRIJVING

AFMETINGEN, KLEURCODE Ø MM

LENGTE, M  /FT

PRODUCT­ NUMMER

PRIJS

“X” Force

• Betere snijprestaties door een sterk oppervlakte-ontwerp en een nieuwe co-polymeren formula • Geco-extrudeerd trimmerdraad met uitstekende duurzaamheid en verbeterde slijtweerstand • Oppervlaktelaag voor minder lassen • Minder gevoelig voor breuk • Geschikt voor alle Husqvarna trimmerkoppen

2,0

15 / 50 Donut

575 57 20-01

€ 5,49

58 / 190 Donut

575 57 20-02

€ 17,99

130 / 425 Spool

575 57 20-03

€ 28,99

15 / 50 Donut

574 88 29-01

€ 5,49

50 / 164 Donut

574 88 29-02

€ 14,99

90 / 300 Donut

574 88 29-03

€ 22,49

240 / 800 Spool

574 88 29-04

€ 47,99

12 / 40 Donut

574 88 29-05

€ 4,99

43 / 141 Donut

574 88 29-06

€ 15,99

70 / 233 Donut

574 88 29-07

€ 19,99

240 / 800 Spool

574 88 29-08

€ 59,99

10 / 33 Donut

574 88 29-09

€ 5,99

32 / 105 Donut

574 88 29-10

€ 16,99

56 / 186 Donut

574 88 29-11

€ 24,49

240 / 800 Spool

574 88 29-12

€ 79,49

75 / 250 Donut

574 88 29-13

€ 39,99

240 / 800 Donut

574 88 29-14

€ 82,49

90 / 300 Donut

544 96 52-07

€ 20,49

240 / 800 Spool

544 96 52-08

€ 43,49

70 / 233 Donut

544 96 52-01

€ 16,99

240 / 800 Spool

544 96 52-04

€ 53,99

56 / 186 Donut

544 96 52-02

€ 21,99

240 / 800 Spool

544 96 52-05

€ 71,99

75 / 250 Spool

544 96 52-03

€ 35,99

240 / 800 Spool

544 96 52-06

€ 74,99

1,5

15 / 50 Donut

531 00 92-10

€ 3,99

2,0

15 / 50 Donut

531 00 92-11

€ 4,19

130 / 425 Donut

531 00 92-30

€ 21,99

15 / 50 Donut

531 00 92-12

€ 4,49

90 /300 Donut

531 00 92-31

€ 16,99

240 /800 Spool

531 00 60-86

€ 36,49

12 / 40 Donut

531 00 92-13

€ 4,49

70 / 233 Donut

531 00 92-32

€ 13,99

240 / 800 Spool

531 00 75-65

€ 44,99

10 / 33 Donut

531 00 92-14

€ 4,49

56 / 186 Donut

531 00 92-33

€ 17,99

240 / 800 Spool

531 00 60-88

€ 59,99

1,5

15 / 50 Donut

531 00 92-15

€ 3,59

2,0

15 / 50 Donut

531 00 92-16

€ 3,79

130 /425 Donut

531 00 92-35

15 / 50 Donut

531 00 92-17

90 / 300 Donut

531 00 92-36

240 / 800 Spool

531 00 60-52

€ 32,99

12 / 40 Donut

531 00 92-18

€ 3,99

70 / 233 Donut

531 00 92-37

€ 12,59

240 / 800 Spool

531 00 75-68

€ 40,49

10 / 33 Donut

531 00 92-19

€ 3,99

56 / 186 Donut

531 00 92-38

€ 15,99

240 / 800 Spool

531 00 60-54

€ 44,49

3,3

75 / 250 Spool

531 00 92-39

€ 22,99

3,5

25 pcs Pre-cut

504 04 50-01

€ 12,99

205 pcs Pre-cut

504 04 51-01

€ 49,99

2,4

2,7

3,0

3,3 Whisper X

Whisper

• Geco-extrudeerd trimmerdraad, zorgt voor lange levensduur • Gepatenteerd Whisperpatroon – Geluidsniveau 50 % lager (7– 8 dBA) vergeleken met rond draad • Oppervlaktelaag voor minder lassen • Minder gevoelig voor breuk • Geschikt voor alle Husqvarna trimmerkoppen

• Gepatenteerd Whisperpatroon – Geluidsniveau 50 % lager (7– 8 dBA) vergeleken met rond draad • Oppervlaktelaag voor minder lassen • Kleurcode voor juiste afmeting • Geschikt voor alle Husqvarna trimmerkoppen

2,4 2,7 3,0 3,3

2,4

2,7

3,0

Rond

• Hoog trimmerdraad voor normaal gras • Kleurcode voor juiste afmeting • Geschikt voor alle Husqvarna trimmerkoppen

2,4

2,7

3,0

F Line

• Pre-cut trimmerdraad, geoptimaliseerd voor gebruik met F 35 en F 55

33


GIDS VOOR MAAIUITRUSTING

GRAS

MODEL

122C

A8     1

+

3

128C

A1     1

+

3

128L

B4     2

+

4

5

6

17

323L / 327LS / 224L / 326LS

A2 B1     2

4

5

6

7

17

324LDX / 327LDX

A2 B1  

2

4

5

6

7

17

32

122LD

B4     2

+

33

37

38

39

40

41

42

128LDX

B4     2

+

4

5

6

17

32

33

535LS

A5 B3     8

9

10

11

12

18

128RJ

B4     2

4

5

6

17

233RJ / 327RJX

A2 B1     2

+

4

5

6

7

17

535RJ

A5 B3     8

+

9

10

11

12

18

128R

B4     2

4

5

6

17

323R / 323RII / 324RX / 233R 327RX / 327RDX / 133R / 226R 535RX / 535RXT / 336FR 235R / 135R

A2 B1     2

+

4

5

6

7

17

+

9

10

11

12

15

345FR / 545RX / 545RXT

A3 B5     12

+

13

15

16

18

555RXT

A6     12

+

13

14

16

343F / 545FX / 545FXT

A4     12

+

13

15

16

555FX / 555FXT

A7     12

+

13

14

16

555FRM

A6     12

+

13

14

16

143R / 153R

A5 B3     8

+

9

10

12

15

16

18

143RII / 241R S. Am / 236R

A5 B3     8

+

9

10

12

15

16

18

243RJ / 253RJ / 253RB / 243R / 253R

A5 B3     8

+

9

10

12

15

16

18

TRIMMER

+ 

+

+

+

ZAAGMESBESCHERMKAPPEN

A5 B3     8

SETS

33

37

38

42

37

38

39

40

41

16

18

42

+

C1     18

+

C2     18

18

COMBIBESCHERMKAPPEN

PLANTBESCHERMKAPPEN

MESBESCHERMKAPPEN

STEUNSCHOTELS

A1 545 03 11-01  

D1 537 29 95-01   200 mm

04 85-01 G1 537 B1 F1 21

B1 503 93 42-02  

E1 502 12 26-01   255 mm

C1 537 28 85-01  

F1 503 89 01-01

A2 503 97 71-01  

D2 537 31 09-02   200 mm

G1 537B104F185-02 21

B2 531 00 77-01  

E2 502 14 55-01   200 mm

C2 537 29 74-01  

F2 503 90 18-02

A3 503 95 43-01  

D3 537 21 71-01   200 mm

56-16 G2 952 71 F1 21

B3 537 33 16-01  

C3 544 02 65-02  

F3 502 15 70-02

A4 537 29 73-01  

D4 502 03 94-06   225 mm

56-15 G2 952 71 F1 21

B4 545 03 09-01  

C4 544 16 03-01  

F4 503 89 01-02

A5 537 34 94-03  

D5 501 32 04-01   200 mm

85-04 G3 537 04 F1 21

B5 544 46 43-01  

C5 502 46 49-01  

A6 544 10 74-02  

D6 502 43 55-01   225 mm

24 96-01 G4 544 B3 F4 21

A7 502 46 50-01   A8 574 47 95-01  

34

+

(adapter incl.)

(adapter incl.)

(adapter incl.)

(adapter incl.)

incl. 

incl. 

(USA)

incl. 

incl. 

incl. 

(USA)

(USA)

incl. 

G4 544B324F496-02 21 incl. 

(USA)

(20 mm / 1")

M12 (20 mm / 1") Ballbearing

M12


GIDS VOOR MAAIUITRUSTING

HOOG GRAS

STRUIKEN EN BOMEN

+

G2

G2     20

G1

G1     20

+

30

G1

G1     20

+

30

31

34

35

31

34

35

36

31

34

35

36

+

G2

G2     20

G4

G4     20

36

+

+

+

21

+

+

21

+

+

22

+

+

21

+

+

21

+

+

23

B4     F1     20 B1     F1     20 B3     F4     21 B4     F1     20 B1     F1     20 B3     F4     22

+

C1 B5     F2

30 23

+

D1     27

+

D5     27

25

+

+

F3     22

23

25

D2     27

25

D6     28

C5     F2

+

F3     22

+

23

24

C2     F2

+

F3     22

+

23

25

C5     F2

+

F3     22

+

23

24

25

+

F3     22

+

23

24

25

D6     28

+

+

23

25

26

+

+

23

25

26

+

+

23

25

26

C4     F2

B3     F4     22 B3     F4     22 B3     F4     22

+

D3     27

+

D4     28

D3     27

+

D4     28

+

C3     29

MAAIUITRUSTING

36 952 71 19-21

1

531 00 92-78

(Semiauto)

30 537 18 33-12

37 537 35 35-01

2

531 00 92-79

(Semiauto)

31 537 18 33-16

38 537 42 54-01

3

531 00 92-61

(Semiauto)

31 537 18 33-17

39 952 71 19-10

4

531 00 92-24

(Manual)

32 537 19 67-01

39 952 71 19-16

5

531 00 92-25

(Semiauto)

33 537 19 69-01

40 952 71 19-07

6

544 90 90-01

(Semiauto)

34 537 19 66-05

41 952 71 19-08

7

531 00 60-93

35 537 19 66-06

42 952 71 19-11

8

531 00 92-68

(Manual)

9

531 00 92-69

(Semiauto)

10 544 90 90-02

(Semiauto)

PA1100

PA1100 (USA)

SR600

EA850

HA110

HA850

+

+

30 537 18 33-11

Saw head (USA)

+

D5     27

HULPSTUKKEN Saw head

+

HAC

TA850

CA150

PAC

PAC (USA)

CAC

EAC

BAC

T25 (R)

(Fixed)

12 531 00 92-62

(Semiauto)

13 544 90 91-01

(Semiauto)

14 504 04 49-01

(Fixed)

F35 M12

T25 (L)

15 531 00 92-26 16 502 26 08-15 SII M12

Superauto II M10 1"

24 501 04 40-01 (Manual)

25 537 14 94-01 Multi 300-3 1"

26 501 04 37-01

18 531 00 38-24

27 537 27 75-01

TriCut M12

T35 M12

Multi 350-3 1"

17 531 00 38-11 TriCut M10

S35 M12

23 537 14 92-01 Multi 275-4 1"

Auto 55 M12 1"

T35X M10

22 537 14 90-01 Multi 255-3 1"

F55 M12

T35 M10

21 537 14 96-01 Grass 255-4 1"

T55X M12

S35 M10

20 537 02 19-01 Grass 255-8 1"

T45X M12

T25C (R)

T35X M12

11 504 04 48-01

Multi 330-2 (1")

Scarlett 200-22 1"

28 537 27 83-01

Scarlett 225-24 (1")

29 522 96 51-01

Shredder blade (1")

35


Ontwikkeld voor de beste prestaties. Voortdurende research en productontwikkeling van alle Husqvarna olie en producten.

Dubbele combican. Voor benzine en olie zonder knoeien.

Benzine en olie. De benzine en olie van Husqvarna, die zijn ontwikkeld om te voldoen aan alle zware eisen van onze apparatuur, hebben een speciale formule voor goede prestaties.

36

Jerrycans. Door de jarenlange samenwerking met professi足 onele bosbouwklanten hebben we een assorti足 ment jerrycans en accessoires ontwikkeld die het werk doen waarvoor ze nodig zijn en meer.

Gereedschapsriem. Uw gereedschap binnen handbereik met onze speciaal ontwikkelde gereedschapsriem. Twee holsters, achterstuk, tilhaak, draagtang en meetlint.


INTELLIGENTE OPLOSSINGEN

Complete gereedschapsriem. Het geeft een rustig gevoel dat u uw gereedschap bij u heeft.

Haken, tangen, banden en wiggen. Ontworpen om u te helpen bij uw werk.

Handgereedschap. We bieden een breed assortiment stevig en betrouwbaar gereedschap voor bos en tuin aan om uw werk makkelijker te maken; bijlen, messen, tilhaken, velhefbomen enzovoorts. Met de hoge kwaliteit die u inmiddels ook gewoon verwacht van een Husqvarnaproduct.

Husqvarna accessoires. Ze heten Husqvarna, ze ademen Husqvarna – dat houdt in dat u gegarandeerd gereedschap en producten van hoge kwaliteit krijgt. Al onze producten zijn zorgvuldig getest en speciaal gemaakt voor het werk waarvoor ze bedoeld zijn.

Veiligheid in het bos. Als u met motorische producten werkt, is een verstandige veilige hantering nodig. Maar u moet altijd voorbereid zijn mocht er iets gebeuren. De EHBO-sets zijn net zo belangrijk als een scherpe ketting, zorg er dus voor altijd een bij u te hebben.

www.husqvarna.nl 37


OLIE EN SMEERMIDDELEN

Husqvarna olie optimaal voor superieure prestaties. U kunt er altijd op vertrouwen dat Husqvarna olie levert die geschikt zijn voor uw werkomstandigheden en die geoptimaliseerd zijn voor onze motoren. De aanpak van Husqvarna is het gebruik van de perfecte mix van synthetische en hooggeraffineerde minerale olie. In combinatie met speciaal ontwikkelde additieven krijgt u de perfecte smering, bescherming en een schonere motor.

Husqvarna tweetaktolie, XP. Deze tweetakt olie is ontwikkeld voor het zware pro­ fessionele gebruik met zware belastingen en hoge motorsnelheden. Uitstekend om te gebruiken voor alle Husqvarnaproducten, vooral voor motoren met een cilinderinhoud van meer dan 55 cm³. De olie heeft uitzonderlijk goede smeerkwaliteiten voor motordelen die zwaar worden belast zoals bijvoor­ beeld het drijfstanglager. Grote op en neer bewe­ gende massa’s (zuiger en drijfstang) in combinatie met hoge snelheden en hoge belasting vragen om speciale smeerkwaliteiten van een olie. De XP-olie geeft bovendien een schonere motor en minder aan­ slag op de zuiger en in het carter vergeleken met concurrerende merken. Husqvarna Low Smoke olie. De formule die wordt gebruikt voor Husqvarna Low Smoke olie geeft een zeer goede bescherming tegen vastlopende zuigers, zowel door een te arm mengsel als koolgerelateerd. Net als de XP-olie is het een mengsel van minerale en synthetische olie. De toegevoegde additieven horen bij de beste op de markt. De olie geeft minder rook, vooral belangrijk

38

als het wordt gebruikt in producten die vaak worden gebruikt in dicht bebouwde gebieden. De Low smoke olie kan het best worden gebruikt bij een cilinderinhoud tot 55 cc. Husqvarna tweetaktolie, HP. Husqvarna HP olie is ontwikkeld om goed te werken met benzine van lage kwaliteit. Zorgvuldig geselec­ teerde componenten met speciale additieven zorgen voor een schonere motor en minder aanslag op de zuiger en cilinderwanden, uitlaatsysteem en carter. Vergelijking motorolie. Testen met Husqvarna kettingzagen laten het verschil zien tussen een referentie-olie en Husqvarna tweetaktolie. Cilinder en zuiger worden onder dezelfde omstandigheden gebruikt maar met verschil­ lende motorolie. De cilinders werden op hetzelfde motorblok gebruikt. De test werd uitgevoerd op een Husqvarna 346XP met zeer zware belasting in een speciaal ontwikkelde laboratoriummethode. De Husqvarna olie geven een betere bescherming tegen zuigers die vastlopen door een te arm mengsel of roetvorming.

Husqvarna olie heeft bewezen minder afzetting op de zuigers achter te laten. Dat vermindert schade bij hoge temperaturen.

Normale tweetaktolie laat afzettingen op de zuigers na, wat schade veroor­ zaakt bij hoge temperaturen.


OLIE EN SMEERMIDDELEN

Husqvarna tweetaktolie, XP. Aanbevolen voor toppresterende kettingzagen, motorzeisen en taludmaaiers. Voldoet aan de eisen van JASO FB/ISO EGB en Rotax 253 sneeuwscootertest. 0,1 liter, 544 45 01-01. 1 liter, 544 45 01-02. 4 liter, 544 45 01-04. 10 liter, 544 45 01-03. 208 liter, 531 00 92-67.

Husqvarna tweetaktolie, LS. Voldoet aan de eisen van JASO FD/ISO EGD en Rotax 253 sneeuwscootertest. 0,1 liter, 544 45 02-01. 1 liter, 544 45 02-02. 4 liter, 544 45 02-03. 10 liter, 544 45 02-04. 208 liter, 531 00 50-76.

Husqvarna tweetaktolie, HP. Voldoet aan de eisen van JASO FB/ISO EGB en Rotax 253 sneeuwscootertest. 0,1 liter, 544 01 58-05. 1 liter (standaard fles), 544 01 58-08. 1 liter (doseerfles), 544 01 58-09. 4 liter, 544 01 58-10. 10 liter, 544 01 58-11.

Nieuw!

Motorolie, WP 4T 10W / 40. Hoogkwalitatieve motorolie voor alle viertakttuinmachine..Ontwikkeld om bij lage tempera­ turen makkelijk te starten, een perfecte smering onder alle werkomstandigheden en een laag olieverbruik. De olie houdt uw motor vrij van afzettingen en verontreinigingen, waardoor de levensduur van de motor wordt verlengd. Voldoet aan de eisen conform API SL (CF), ACEA A3 (B3). 0,08 liter, 531 00 92-71. 1,4 liter, 531 00 92-85.

Motorolie, SAE 10W-50. Volsynthetische transmissie-olie die speciaal is ontwikkeld voor de transmissie in de AWD-wagens van Husqvarna. Uitzonderlijk temperatuur­stabiele olie, geschikt voor zowel koude als warme omgevingen. Voldoet aan API SM, ACEA A3/B4, API GL-1&4. 4 liter. 576 61 96-01

Husqvarna zaagkettingolie, Vegoil. Een plantaardige kettingolie die met de grootste zorg is ontwikkeld door Husqvarna om een zeer efficiënt, milieuvriendelijk smeermiddel te produceren. Biologisch afbreekbaar en zuinig, tot 40 % minder olie nodig dan bij conventionele olie. Een lage viscositeit ook bij strenge kou en kan tegen vermenging met water. Is uitwasbaar met een normaal wasmiddel. 1 liter, 544 04 51-01. 5 liter, 531 00 75-78. 20 liter, 531 00 75-77. 200 liter, 531 0075-79. 1000 liter, 531 00 80-42.

Motorolie, WP 4T SAE 30. Een olie van hoge kwaliteit voor viertakt gazonmaaiers. Uitstekende bescherming voor de motor. Goedgekeurd volgens API SG. 0,6 liter, 544 04 18-01. 1,4 liter, 544 04 18-02. Luchtfilterolie. Biologisch afbreekbaar. Vangt doeltreffend deeltjes op in het filter, zodat de motor schoner is en er minder slijtage optreedt. Afwasbaar met water en zeep. 1 liter, 531 00 92-48.

Universeel smeervet. Voor algemene smeertoepassingen. 225 g. 502 51 27-01 ECO smeervet. Voor de hoekoverbrenging van motorzeisen. Een bewezen smeervet dat de transmissie smeert en de axiale krachten opneemt. Milieuvriendelijk. Biologisch afbreekbaar. 100 g. 503 97 64-01

39


ERGONOMISCHE JERRYCANS

De ergonomisch ontworpen Husqvarna jerrycans zorgen voor een verbetering van de werkomstandigheden. Onze jarenlange samenwerking met professionele bosbouwklanten heeft ons in staat gesteld een assortiment jerrycans en accessoires te ontwikkelen die het werk doen waarvoor ze nodig zijn en meer. Praktische en stevige jerrycans, die zijn goedgekeurd volgens de aanbevelingen van de UN.

Combican. In de door ons ontwikkelde Com­ bican gaat 6 liter benzine en 2,5 liter olie. De jerrycan voor de brand­ stof is voorzien van een efficiënte overvulbeveiliging. Wanneer de tank vol is, wordt de stroom automatisch afgesloten en kunt u de jerrycan optillen zonder te knoeien. De jerry­ can kan van de jerrycan voor de olie worden gehaald en wordt ook sepa­ raat verkocht. Tussen de jerrycans is plaats voor vijlen en ander gereed­ schap. Goedgekeurd volgens de aan­ bevelingen van de UN. 505 69 80-00

Informatielabels stellen de gebruiker in staat om het werk met deze speciaal ontworpen jerrycans goed te overzien.

Wanneer de tank vol is, wordt de stroom automatisch afgesloten en kunt u de jerrycan optillen zonder te knoeien.

Oranje jerrycan voor benzine, 6 liter. Jerrycan met een doeltreffende overvulbeveiliging. Wanneer de tank vol is, wordt de stroom automa­ tisch afgesloten en kunt u de jerrycan optillen zonder te knoeien. Goedgekeurd volgens de aanbevelingen van de UN. 505 69 80-01

40

Groene jerrycan voor benzine, 6 liter. Speciaal aangepast voor grasmaaiers en auto’s met katalysator. Goedgekeurd volgens de aanbevelingen van de UN. 505 69 80-40. Brandstoftuit voor groene jerrycan. 505 69 80-41

RESERVEDELEN JERRYCANS

PRODUCTNUMMER

Milieuset, bevat een houder voor de jerrycan met olie, benzinetuit, olietuit, deksel, olie-jerrycan en adapter Brandstoftuit voor Husqvarna benzine-jerrycan Olietuit voor de Husqvarna olie-jerrycan en combican Adapter voor brandstoftuit om op een 5 liter wegwerpcan te bevestigen Dop met vasthoudband Houder om een oliejerrycan op een 5 liter benzinejerrycan te bevestigen Meshouder om 3 tot 4 messen vast te zetten Mesklem

505 69 80-60 505 69 80-02 505 69 80-03 505 69 80-19 505 69 80-11 505 69 80-50 505 69 80-23 505 69 80-24

De ruimte tussen de jerrycans kan worden gebruikt als houders voor gereedschap, zoals bijv. vijlen.

PRIJS, €

44,99 11,99 5,59 5,99 3,99 18,99 23,99 8,99


BOSBOUWACCESSOIRES

Ieder gereedschap heeft een taak en Husqvarna gereedschap doet dat goed. Zoals u weet besteden wij bij Husqvarna iedere minuut aan het ontwerpen en ontwikkelen van aangedreven outdoorproducten om te voldoen aan de groeiende wensen van onze gebruikers, maar dat betekent nog niet dat we het kleinere gereedschap vergeten. Elk stuk gereedschap in onze productportfolio is zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat u het gereedschap hebt om goed werk te verzetten. We bieden een breed assortiment stevig en betrouwbar gereedschap en accessoires om uw werk makkelijker te maken; bijlen, messen, tilhaken, velhefbomen enzovoorts.

A. Complete gereedschapsriem. Complete gereedschapsriem met twee holsters, tilhaak, tang, achterstuk en meetlint van 15 m. De gereedschapsriem is extra breed om de rug meer steun te bieden. 505 69 90-15

A

B. Til- / draagtangen. Nieuw, scherpere en verbeterde tank met geslepen randen. Speciaal gehard staal met een oppervlaktebehandeling maakt ze sterk en minder gevoelig voor roest. De handgreep heeft een ergonomisch design voor betere grip. Mogelijke openingen 20 cm (574 38 75-01) en 30 cm (574 38 76-01). C. Tilhaak. Grotere haak voor een langere, grotere opening voor meer grip tijdens het werk. Nieuw verbeterd comfortabel gripdesign. Speciaal gehard staal met een oppervlaktebehandeling maakt de haak sterk en minder gevoelig voor roest. Met een schaalverdeling om de topdiameter te meten. 574 38 74-01

Nieuw!

D. Meetlint. Makkelijk te gebruiken, lichtgewicht ontwerp om bomen en stammen te meten. Kan zonder gereedschap worden ingesteld. Markering aan beide zijden. Robuust met aluminium bovenkant. 20 m, 505 69 73-20. 15 m, 505 69 73-16. 15 m met haak, 50569 73-15. Holster, 505 69 75-00.

Nieuw!

D

B C

E. Velhefboom met kantelhaak. Helemaal gesmeed met plastic handgreep, herhaalblok en keerhaak, 505 69 43-01. Kantelhaak, 505 69 43-02 F. Lange velhefboom. Nieuw ontwerp met verbeterde specificatie. Gesmede onderstukken maken kwetsbare plaatsen extra sterk. Voortand voor beter grip. De lengte zorgt voor extra kracht en een extra lange handgreep maakt het mogelijk om met twee handen te werken. Een knop aan het uiteinde voorkomt dat voeten uitglijden. Voorzien van een tang om bomen en stammen te draaien. Lengte 130 cm, 574 38 72-01. Kantelhaak, 574 38 73-01.

Nieuw!

E

G. Voetvelhefboom, Viktor. Telescopische voetvelhefboom. Kan in een holster aan een riem worden gedragen, 504 98 16-92. Holster, 505 69 32-92.

F

Nieuw!

H. Slagijzer. Nieuw ontwerp en verbeterde materiaalspecificaties zorgen voor een duurzaam en robuust product. De steel heeft een optimale grip en de voortand haakt beter in hout. Een slagblok minimaliseert trillingen in de hand tijdens het werken met een wig. 47 cm, 574 38 71-01.

G

H

I. Riemen. PVC, 505 69 00-00. Leer, 505 69 00-01. J. Sjorband. 8 m, 5.000 kg. 505 69 80-33 K. Sjorband. 5 m, 500 kg. 505 69 80-34 L. Draaibanden. Om vastgeknelde bomen te verplaatsen /draaien en als draagband voor jerrycans. 505 69 80-20

I

J

K

L

41


BOSBOUWACCESSOIRES

A. Snoeibijl. Met hickorysteel en vervangbaar blad aan beide zijden, 505 21 71-01. Reservesteel, 505 69 45-27. B. Schorsspade. 115 cm lang, 12 cm breed blad, 575 57 23-01. C. Snoeimes. Met gehard speciaal stalen lemmet en een houten greep van hickory. Het lemmet wordt geleverd in een plastic bescherming. Gebruik voor het snoeien van opschot en takken. Totale lengte 60 cm (handgreep 31 cm). 575 57 22-01

Nieuw!

A

B

C

Nieuw!

D. Schuifmaat. Met een tabel met cilindervolume, centimetermarkering aan 2 kanten. 36 cm 505 69 47-30, 46 cm 505 69 47-46. Holster, 505 69 32-04. E. Velwiggen. Gemaakt van stevig polyamide. 14 cm, 505 69 47-02, 20 cm, 505 69 47-03, 25 cm, 505 69 47-04. F. Magnesium velwig. Van magnesium, 12 cm, 505 69 47-00. G. Aluminium velwig. Helpt de boom in de juiste richting te laten vallen. 500 g 22 cm, 576 92 99-01, 800 g 26 cm 576 92 99-02

D

E

F I

G

H. Splijtwig. Gedraaide wig om stammen te splijten, te gebruiken met een moker of slagbijl. 577 25 92-01. I. Markeerlint. 100 % viscose, biologisch afbreekbaar. Twee versies: Tweekleurig, 25 mm breed en ong. 70 m lang. Eenkleurig, 20 mm breed en ca. 75 m lang. Oranje 574 28 77-00, rood 574 28 77-01, blauw 574 28 77-02, geel 574 28 77-03, wit 574 28 77-04, rood /wit 574 28 77-05, oranje /geel 574 28 77-06, blauw /wit 574 28 77-07.

Nieuw!

Nieuw!

J H

J. Markeerverf, aerosol. Aerosol, ca. 400 ml. Oranje 505 69 84-00, rood 505 69 84-01, blauw 505 69 84-02, geel 505 69 84-03, wit 505 69 84-04, fluorescerend oranje 505 69 84-10.

L

K. Markeerverf, plastic can. Plastic can, 5 liter. Oranje 505 69 85-80, rood 505 69 85-81, blauw 505 69 85-82, flourescerend oranje 505 69 85-90.

K

L. Krijt. Krijt 11 mm, 12 st, 505 69 46-02. Krijthouder 505 69 46-00. Binnenhuls 505 69 46-01. M. EHBO-set. Inclusief EHBO-verband, 9 pleisters in verschillende maten, 2 vette watten, 1 spiegel, 1 wattenstaaf, 504 09 53-01.

M

N. Opvouwbare snoeizaag 180 / 220. Lichtgewicht snoeizaag met een ergonomische handgreep. Met een borgend opvouwbaar lemmet. Verkrijgbaar in twee maten: 18 cm (510 19 21-01) en 22 cm (510 19 21-04). O. Snoeizaag. Gebogen zaagblad met haak aan de punt en een mes om schors te snijden om splijten te voorkomen. Komt bij plantenwortels. 33,3 cm. Verkrijgbaar met (505 69 45-66) of zonder schorsmes (505 69 45-76). P. Rechte snoeizaag met holster 240 / 300. Inclusief holster dat u aan uw riem bevestigt. Verkrijgbaar in twee maten: 24 cm (510 19 21-03) en 30 cm (510 19 21-04). Q. Telescopische steel. 2,5–5 meter. Met eenvoudige lengteafstelling. 502 42 73-01 42

N

O

P Q


BOSBOUWACCESSOIRES

A

Scherpen..

Nieuw! Een convexe Rechte kant rand om takken om te hakken. te snoeien, vellen en splijten.

B

Een bijl die onder een hoek geslepen is wordt gevaarlijk in het gebruik omdat hij makkelijk wegglijdt.

Een concave rand houdt een hoog risico in dat de bijl splintert

C

Husqvarna bijlen - echt vakmanschap. Husqvarna heeft een breed aanbod bijlen voor verschillende soorten werk. Gesmeed in Zweden uit Zweeds bijlenstaal van een consistente hoge kwaliteit. Goed onderhouden zal uw bijl lange tijd meegaan. Berg de bijl niet te warm op omdat de steel kan krimpen. Veeg de bijl altijd droog en schoon voor u hem in het foedraal stopt. Als de bijl voor langere tijd wordt opgeborgen, kunt u hem insmeren om roest te voorkomen.

Nieuw!

Nieuw!

D

A. Campingbijl. Kleine bijl voor trektochten en campingleven. 37,5 cm, 576 92 63-01. Reservesteel 576 92 63-02. B. Hakbijl. Om stammen en grote stukken hout te kloven, en om als moker te gebruiken. 80 cm, 576 92 66 01. Reservesteel 576 92 66-02.

E

Nieuw!

C. Kloofbijl. Voor het kloven van sterk hout en haardhout. 75 cm, 576 92 67-01. Reservesteel, 576 92 67-02.

Nieuw!

F

D. Kleine kloofbijl. Om haardhout te kloven. 50 cm, 576 92 68-01. Reservesteel, 576 92 68-02. G

E. Bijl. Om kleinere bomen om te hakken en stammen van takken te ontdoen. 65 cm, 576 92 62-01. Reservesteel, 576 92 62-02.

Nieuw!

F. Timmerbijl Om hout te bewerken met een inkeping in de kop bij de steel. 50 cm, 576 92 65-01. Reservesteel, 576 92 68-02.

Nieuw!

G. Handbijl. Voor klein haardhout en tuinwerkzaamheden. 37,5 cm, 576 92 64-01. Nieuw!

Tas. Ruime tas, perfect om u beschermingsuitrusting in mee te nemen. Harde en stevige bodem, handgrepen en zakken aan zijkanten, draagbanden. 105 liter, 576 85 95-01.

Nieuw!

Kettingzaagtas. Speciale zakken voor kettingvijlen. Klittenbandzak op buitenkant. Geschikt voor al onze kettingzagen. 48 liter. 576 85 91-01.

Nieuw!

Nieuw!

Tas met wieltjes. Uittrekbare handgreep. Harde en stevige bodem met wielen. Zakken aan zijkant. Handgrepen aan zijkant en draagbanden. 105 liter, 576 85 90-01.

Rugzak. Harde en stevige bodem en zakken aan binnenkant. Opening voor oortjes en mp3-speler. Regenhoes. Comfortabele schouderbanden. 29 liter, 576 85 92-01. 43


Copyright © 2011 Husqvarna AB (publ). Alle rechten voorbehouden. Husqvarna en andere productnamen en namen van eigenschappen zijn handelsnamen van de Husqvarna Group, zoals weergegeven op www.international.husqvarna.com

Stendahls. 115 40 13-37 BE-NL.

Husqvarna België SA – Avenue des Artisans 50 – 7822 ATH – België Tel: 068 251 400 – 410 Fax: 068 251 450 www.husqvarna.be

Husqvarna Accessories Catalogue 2011 Belgium (Dutch)  
Husqvarna Accessories Catalogue 2011 Belgium (Dutch)  

Husqvarna Accessories Catalogue 2011 Belgium (Dutch)