Issuu on Google+

2012.

PROIZVODI ZA ŠUMU I VRT


Nasljeđe kojem možete vjerovati – proizvodi kojima možete vjerovati.


Ne možemo gledati prema budućnosti bez spominjanja našeg nasljeđa. Naše nas je tristogodišnje iskustvo naučilo da Vi imate najbolje radno znanje te da profesionalci i privatni korisnici imaju različite potrebe. Najvažnije je da svi žele sjajne rezultate, što uvijek imamo na umu dok razvijamo naše proizvode. Ovaj će katalog predstaviti neke nove inovativne tehnologije i proizvode koji će osigurati rezultate na koje možete biti ponosni, bez obzira jeste li profesionalac ili privatni korisnik.


100 % Husqvarna, 0 % benzin. Od ove godine dodajemo još jedno poglavlje u povijest Husqvarne – profesionalne strojeve s akumulatorskim pogonom i Husqvarninom učinkovitošću. Emisije su, uz našu akumulatorsku seriju, uklonjene, a buka, vibracije i potreba za održavanjem su smanjene. Tijekom iduće godine dodavat ćemo još proizvoda akumulatorskoj seriji i moći ćete doživjeti jedinstvenu kombinaciju visoke učinkovitosti i čistog rada u ponudi akumulatorskih strojeva koja se sastoji od raznih proizvoda, lančanih pila, škara za živicu, šišača trave i Ridera.


Izvor snage iza svega toga. Sustav akumulatora od 36 V nudi više prednosti. Prije svega, dobivate dovoljno snage za učinak jednak benzinskim strojevima. Mogućnost premještanja akumulatora između strojeva omogućuje korištenje istog akumulatora u svim ručnim strojevima iz Husqvarnine akumulatorske serije. Ostale značajke, kao što je način rada savE™ za štednju energije, maksimiziraju vrijeme rada i omogućuju potpunu kontrolu rada.


Vi znate svoje potrebe. Mi imamo proizvode koji ih zadovoljavaju. Sve što radimo zasnovano je na zahtjevima naših kupaca, a budući da se ovim poslom bavimo više od 300 godina, naučili smo kako usrećiti naše korisnike. Svake godine poboljšavamo naše proizvode kako bismo im dali snagu i dizajn koji zadovoljavaju Vaša očekivanja. Naša je misija stvoriti proizvode koji olakšavaju svakodnevni rad profesionalaca i vrtlarske zadatke kućevlasnika i zemljovlasnika. Želimo stvoriti proizvode na koje možete biti ponosni. Ove godine naći ćete mnogo novih proizvoda koji će Vaš rad podići na višu razinu.

ŠKARE ZA ŽIVICU

LANČANE PILE

64

8

ZAŠTITNA ODJEĆA

176


TRAKTORSKE KOSILICE

84

Lančane pile

8

Motorni rezači

32

Čistači šume

38

Čistači šikare/šišači

46

Škare za živicu

64

Puhači

76

Rideri

84

Traktorske kosilice

104

Kosilice s okretanjem u mjestu

122

Kosilice

130

Automatske kosilice

148

Kultivatori

158

Bacači snijega

168

Zaštitna odjeća

176

Rezna oprema i alati

208


Više snage i bolji učinak godinu za godinom. Naš razvoj nikada ne prestaje. Svake godine poboljšavamo naše proizvode kako bismo im dali snagu i dizajn koji zadovoljavaju Vaša očekivanja. Vi ste ono što nas inspirira. Mi slušamo i stvaramo proizvode s funkcijama na temelju Vaših potreba. Na sljedećim stranicama željeli bismo podijeliti ovogodišnje novosti u našoj paleti lančanih pila i omogućiti Vam da doživite neka od naših najnovijih rješenja za unaprjeđenje proizvoda.

8

L ANČANE PILE


L ANČANE PILE

9


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU LANČANIH PILA

Novi dizajn ručke X-Torq

Tanko tijelo pile Vidljivi ciljnik za obaranje

Ergonomska ručka za pokretanje AutoTune™ Crpka za gorivo

Kućište radilice od magnezija Trodijelna radilica

Prečka za čizmu

Smanjene sile okretanja

Air Injection™

X-TORQ

AUTOTUNE™

REVBOOST™

X-Torq tehnologija smanjuje emisije štetnih ispušnih plinova i do 75 % i povećava iskoristivost goriva do 20 %. Vaš će rad postati udobniji i još ekonomičniji.

Omogućuje optimalan rad motora s pomoću digitalno upravljanog rasplinjača. Time se prilagođuje različitim gorivima, nadmorskoj visini, vlažnosti, temperaturi i začepljenom filtru za zrak.

Snažno ubrzavanje i veća brzina lanca omogućuju najbolje obrezivanje grana te brži, glađi i lakši rad.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

10

Vidljiva razina goriva

L ANČANE PILE


Indikator kočnice lanca Smart Start, ventil za dekompresiju Low Vib RevBoost™ Snap-lock poklopac cilindra Samopovratna zaustavna sklopka Kombinirani upravljački element za čok /gašenje

Upuštene matice vodilice

Dugačke klizne tračnice

Bočno postavljeni zatezač lanca

SMART START

AIR INJECTION™

LOW VIB

Motor i elektropokretač dizajnirani su tako da se stroj brzo pokreće uz najmanji mogući napor. Otpor u užetu za pokretanje smanjen je do 40 %.

Air injection™ je centrifugalni sustav pročišćavanja koji omogućuje smanjeno trošenje dijelova i rjeđe čišćenje filtra. Moći ćete raditi u duljim radnim smjenama.

Učinkoviti prigušivači vibracija apsorbiraju vibracije, čime smanjuju opterećenje ruku i šaka korisnika. Omogućuju udobnije rukovanje.

L ANČANE PILE

11


Povećana brzina lanca i optimizirana snaga motora.

REVBOOST™ Snažno ubrzanje i

veća brzina lanca omogućuju najbolju učinkovitost pri obrezivanju grana.

AUTOTUNE™ je inovacija koja jamči optimalan rad motora, bez obzira na čimbenike kao što su vremenski uvjeti i tip goriva.

12

L ANČANE PILE

Maksimizirana snaga i učinkovitost uz naše najnaprednije lančane pile. Snaga, učinkovitost i funkcije prilagođene su radu u dugim i zahtjevnim smjenama. Lančane pile XP® opremljene su svim najnovijim značajkama kako bi dale maksimalan učinak u svakoj situaciji. Funkcija Air Injection™ održava čistoću motora, tehnologija Low Vib smanjuje vibracije i omogućuje iznimnu fleksibilnost stroja, a AutoTune™ jamči optimalan rad motora u svim vremenskim uvjetima.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 26. i 27. stranicu.


HUSQVARNA 3120 XP ® 118,8 cm³, 6.2 kW, duljina vodilice 60 cm – 105 cm, 10,4 kg, Low Vib.

HUSQVARNA 395 XP ® 93,6 cm³, 4,9 kW, duljina vodilice 45 cm – 90 cm, 7,9 kg, Air Injection™ i Low Vib. Dostupna je s grijanim ručkama i rasplinjačem.

HUSQVARNA 390 XP ® 87,9 cm³, 4,8 kW, duljina vodilice 45 cm – 71 cm , 7,1 kg, Air Injection™ i Low Vib. Dostupna je s grijanim ručkama i rasplinjačem.

HUSQVARNA 576 XP ® AUTOTUNE™ 73,5 cm³, 4,2 kW, duljina vodilice 38 cm – 71 cm, 6,8 kg, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je s grijanim ručkama i rasplinjačem, ali i s funkcijom AutoTune™.

Novo!

HUSQVARNA 562 XP ® 59,8 cm³, 3,5 kW, duljina vodilice 38 cm – 71 cm, 5,7 kg, RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je s grijanim ručkama i rasplinjačem.

HUSQVARNA 372 XP ® 70,7 cm³, 4,1 kW, duljina vodilice 38 cm – 71 cm, 6,4 kg, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je s grijanim ručkama i rasplinjačem.

Novo!

HUSQVARNA 560 XP ® 59,8 cm³, 3.5 kW, duljina vodilice 33 cm – 60 cm, 5,6 kg, RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je s grijanim ručkama i rasplinjačem.

HUSQVARNA 357 XP ® 56,5 cm³, 3,2 kW, duljina vodilice 33 cm – 50 cm, 5,5 kg, Air Injection™ i Low Vib. Dostupna je s grijanim ručkama i rasplinjačem.

Novo!

HUSQVARNA 550 XP ® 50,1 cm³, 2,8 kW, duljina vodilice 33 cm – 50 cm, 4,9 kg, RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je s funkcijom TrioBrake™ i/ili s grijanim ručkama i rasplinjačem.

HUSQVARNA 339 XP ® 39 cm³, 1,8 kW, duljina vodilice 33 cm – 45 cm, 4,0 kg, Air Injection™ i Low Vib.

HUSQVARNA 346 XP ® 50,1 cm³, 2,7 kW, duljina vodilice 33 cm – 50 cm, 5,0 kg, Air Injection™ i Low Vib. Dostupna je s funkcijom TrioBrake™ i/ili s grijanim ručkama i rasplinjačem.

Pogledajte film o 550 XP ® i pogledajte motornu pilu u akciji. Skinite besplatni QR čitač na Vaš smart phone i skenirajte kod.

L ANČANE PILE

13


Čišća lančana pila s manje vibracija.

AIR INJECTION™ Spriječen je ulazak

prašine u motor, čime se produljuje trajanje motora i smanjuje potreba za čišćenjem filtra.

LOW VIB Tehnologija Low Vib smanjuje vibracije i čini lančanu pilu iznimno fleksibilnom.

14

L ANČANE PILE

Veća snaga i manje emisija zahvaljujući motoru X-Torq. Motor X-Torq omogućuje najnižu potrošnju goriva i smanjuje razine emisija, što omogućuje udobniji i eko­ nomičniji rad. Među ovim lančanim pilama naći ćete još funkcija koje Vam nude sjajne rezultate uz manje napora, primjerice, sustav čišćenja Air Injection™, sustav TrioBrake™ koji jamči siguran rad i sustav ­prigu­šivanja vibracija Low Vib.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 28. i 29. stranicu.


Sustav TrioBrake™ radi sigurnije, ergonomičniji je i nudi udobnost kao standardnu značajku. Jedinstvena značajka koja omogućuje aktiviranje kočnice lanca automatski mehanizmom za inertno oslobađanje ili mehanički Vašom lijevom ili desnom rukom osigurat će Vam sigurniji, lakši, učinkovitiji i ergonomičniji rad i smanjit će napor za tijelo.

HUSQVARNA 570 AUTOTUNE™ 67,9 cm³, 3,6 kW, duljina vodilice 38 cm – 71 cm, 6,8 kg, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je s grijanim ručkama i rasplinjačem, ali i s funkcijom AutoTune™.

HUSQVARNA 365 70,7 cm³, 3,6 kW, duljina vodilice 38 cm – 71 cm, 6,0 kg, Air Injection™ i Low Vib.

Novo!

HUSQVARNA 359 59 cm³, 2,9 kW, duljina vodilice 33 cm – 61 cm, 5,5 kg, Air Injection™ i Low Vib. Dostupna je s grijanim ručkama i rasplinjačem.

HUSQVARNA 555 59,8 cm³, 3,1 kW, duljina vodilice 33 cm – 61 cm, 5,6 kg, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

Novo!

HUSQVARNA 545 50,1 cm³, 2,5 kW, duljina vodilice 33 cm – 50 cm, 4,9 kg, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je s funkcijom TrioBrake™.

HUSQVARNA 353 51,7 cm³, 2,4 kW, duljina vodilice 33 cm – 50 cm, 5,0 kg, Air Injection™ i Low Vib. Dostupna je s funkcijom TrioBrake™ ili s grijanim ručkama i rasplinjačem.

L ANČANE PILE

15


Ono što dodate, čini svu razliku. Očigledno je da se tijekom rada s lančanom pilom od postojeće opreme biraju kacige, viziri i slušalice. Naša paleta će Vam dati zaštitu koju trebate.

Mi nudimo široki izbor rukavica izrađenih od kože i posebno dizajniranih za rad s lančanom pilom.

Naš remen za alat opremljen je s dvama tokovima, držačem alata straga, kukom za podizanje, kliještima za podizanje i tračnim metrom.

Husqvarnine zaštitne čizme su lagane i udobne, a Vaša će stopala biti suha, sigurna i spremna za svakodnevni rad.

16

L ANČANE PILE


Sve što trebate znati o radu s lančanom pilom je u priručniku za lančanu pilu koji možete naći na stranicama www.husqvarna.hr ili kod lokalnog zastupnika.

Stvari koje treba uzeti u obzir tijekom rada s Husqvarninim lančanim pilama. Kako da izaberem pravu lančanu pilu? Razmislite o tome koliko ćete često koristiti pilu i za što ćete ju koristiti. Primjerice, ako povremeno siječete ogrjevno drvo ili rušite par stabala oko kuće, možete dati prednost pili za osobne potrebe kao što je Husqvarna 240 e-series ili jednoj višenamjenskoj pili kao što je Husqvarna 435 e-series. Nudimo Vam ulja prikladna Vašim radnim uvjetima koja optimiziraju Vaš učinak. U kombinaciji s posebno razvijenim aditivima ulja će sjajno podmazivati i štititi od zaglavljivanja te će motor biti čišći.

Kako da naučim pravilno koristiti lančanu pilu? Osnove tehnike rezanja, sigurnosti i održavanja mogu se naučiti iz priručnika o Husqvarninim lančanim pilama i iz raznih priručnika ili filmova. Praktična osposobljenost zahtijeva praksu pa možete razmotriti odlazak na tečaj. Koja mi je zaštitna oprema potrebna za rad s lančanom pilom? Nikada nemojte rukovati lančanom pilom bez zaštitnih hlača sa zaštitom protiv lanca, bez kacige s vizirom, bez štitnika za uši, bez čizmi sa zaštitom protiv lanca i bez rukavica. Trebali biste također imati sa sobom kutiju prve pomoći, a poželjno je imati i mobitel. Koji tip goriva trebam koristiti i mogu li koristiti bilo koje ulje za lanac?

Naš jedinstveni alat za brušenje sadrži mjerač turpije i mjerač dubine zubaca. Kada se koristi zajedno s okruglom i ravnom turpijom, omogućuje pravilan kut brušenja.

Husqvarnine lančane pile trebaju uvijek raditi na mješavinu benzina i kvalitetnog ulja za dvotaktne motore. Ako koristite Husqvarnino dvotaktno ulje, koje je optimizirano za Husqvarnine motore, dovoljna je 2 %-tna mješavina. Možete koristiti bilo koje ulje za lanac pod uvjetom da je kvalitetno i po mogućnosti biorazgradivo. Da biste maksimalno produžili vijek trajanja vodilice i lanca pile, preporučujemo naše ulje za lanac na biljnoj osnovi, optimizirano za Husqvarnine lančane pile. Kada trebam naoštriti lanac? Mogu li to napraviti sam? Oštar lanac bez napora prodire kroz drvo i proizvodi grubu piljevinu. Iskustveno pravilo je da se lanac oštri kod svakog dolijevanja goriva u pilu. Možete to napraviti sami, a najlakše je koristiti Husqvarnin komplet za oštrenje.

www.husqvarna.hr Posjetite naše mrežno sjedište za više informacija. Tamo ćete naći tablice usporedbi, videozapise, čitavu paletu naših lančanih pila, zaštitnu odjeću i pribor za lančane pile. Osim toga, nudimo Vam dodatne savjete koji će Vam pomoći da odlučite koji je stroj pravi za obavljanje namjeravanog posla.

L ANČANE PILE

17


Manje emisija i poboljšana kontrola.

X-TORQ je tehnologija motora koja smanjuje ispušne emisije i povećava ekonomičnost potrošnje goriva.

LAKO RUKOVANJE Ove lančane

pile dizajnirane su za brzo pokretanje i izvanrednu praktičnost.

18

L ANČANE PILE

Višenamjenske lančane pile spremne za sve situacije. Ove se lančane pile lako pokreću i njima se lako upravlja te su idealne za zemljovlasnike koji rjeđe koriste pilu. Zahvaljujući motorima X-Torq, rad će Vam biti udobniji, fleksibilniji i ekonomičniji jer su smanjene ispušne emisije i potrebno je manje goriva. Sve lančane pile su također opremljene sustavom Low Vib koji smanjuje vibracije kako bi Vam rad bio još udobniji.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 28. – 31. stranice.


Novo!

Novo!

HUSQVARNA 465 RANCHER 64,1 cm³, 3,2 kW, duljina vodilice 38 cm – 61 cm, 6,0 kg, Air Injection™, X-Torq, AutoTune™ i Low Vib.

HUSQVARNA 460 RANCHER 64,1 cm³, 3,0 kW, duljina vodilice 38 cm – 61 cm, 6,0 kg, Air Injection™, X-Torq, AutoTune™ i Low Vib.

HUSQVARNA 455 e-SERIES RANCHER 55,5 cm³, 2,4 kW, duljina vodilice 33 cm – 50 cm, 5,9 kg, Air Injection™, X-Torq, AutoTune™ i Low Vib. Dostupna je s funkcijom TrioBrake™, ali i bez e-serije.

HUSQVARNA 55 53,2 cm³, 2,5 kW, duljina vodilice 33 cm – 50 cm, 5,2 kg, Air Injection™ i Low Vib.

HUSQVARNA 450 e-SERIES 50,2 cm³, 2,4 kW, duljina vodilice 33 cm – 50 cm, 5,1 kg, Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA 445 e-SERIES 45,7 cm³, 2,1 kW, duljina vodilice 33 cm – 50 cm, 5,1 kg, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je s funkcijom TrioBrake™, ali i bez e-serije.

HUSQVARNA 440 e-SERIES 40,9 cm³, 1,8 kW, duljina vodilice 33 cm – 45 cm, 4,4 kg, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je s funkcijom TrioBrake™.

HUSQVARNA 435 e-SERIES 40,9 cm³, 1,6 kW, duljina vodilice 33 cm – 45 cm, 4,4 kg, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je bez e-serije.

e-serija. Modeli iz e-serije su posebno pogodni za rukovanje zahvaljujući značajkama poput opružnog mehanizma za pokretanje i zatezanja lanca bez alata.   Modeli iz e-serije su također dostupni bez ovih značajki.

ZATEZANJE LANCA BEZ ALATA

Brzo i lako zatezanje lanca i postavljanje lanca na vodilicu bez bilo kakvog alata.

OPRUŽNI MEHANIZAM ZA POKRETANJE

Omogućuje izvanredno brzo pokretanje motora uz minimalan napor.

L ANČANE PILE

19


Brže pokretanje i sigurniji rad.

SMART START Motor i starter dizajnirani su tako da se stroj brzo pokreće uz najmanji mogući napor.

Lako pokretanje, lako rukovanje i sigurna uporaba. Ove lančane pile daju izvrstan učinak rezanja, lako se pokreću i opremljene su značajkama koje omogućuju udoban i fleksibilan rad. Snažan motor X-Torq omogućit će da svi manji zadatci rezanja budu laki, učinkoviti i zabavni. Ima smanjene ispušne emisije i čini Vaš rad udobnijim i ugodnijim.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 30. i 31. stranicu.

TRIOBRAKE™ Kočnica za lanac može

biti aktivirana automatski. Omogućuje sigurniji, lakši i učinkovitiji rad na ergonomičniji način.

20

L ANČANE PILE


Naučite rukovati lančanom pilom. Sve potrebne informacije možete naći na stranicama www.husqvarna.hr ili kod lokalnog zastupnika. Odabir prave lančane pile može biti zahtjevan, a učenje pravilnog rukovanja može potrajati. Mi smo tu da Vas usmjerimo i da Vam damo korisne informacije koje mogu Vaš rad učiniti sigurnijim, lakšim i učinkovitijim. Puno informacija možete naći na stranicama www.husqvarna.hr i kod najbližeg zastupnika. Mi smo tu da Vam pomognemo.

HUSQVARNA 240 e-SERIES 38,2 cm³, 1,5 kW, duljina vodilice 33 cm – 40 cm, 4,7 kg, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je s funkcijom TrioBrake™, ali i bez e-serije.

Novo!

HUSQVARNA 140 e-SERIES 40,9 cm³, 1,5 kW, duljina vodilice 36 cm – 40 cm, 4,6 kg, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je s funkcijom TrioBrake™, ali i bez e-serije.

HUSQVARNA 236 e-SERIES 38,2 cm³, 1,4 kW, duljina vodilice 33 cm – 40 cm, 4,7 kg, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je bez e-serije.

Novo!

HUSQVARNA 135 e-SERIES 40,9 cm³, 1,4 kW, duljina vodilice 36 cm – 40 cm, 4,6 kg, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna je bez e-serije.

L ANČANE PILE

21


Radite sigurno i ergonomično.

UŠICA Omogućuje brzo i lako priključivanje pile na naramenice za penjanje.

UDOBNE RUČKE Ručke su dizajnirane kako bi Vam pružile sjajnu ergonomičnost i učinile Vaš rad udobnijim.

22

L ANČANE PILE

Lagane i fleksibilne lančane pile dosežu sve i svugdje. Snaga koju trebate je unutar uskog, laganog i fleksibilnog kućišta koje Vam omogućuje rad uz najveću učinkovitost, čak i kada su uvjeti loši, a grane i grančice teško dostupne. Sustav prigušivanja vibracija Low Vib Vam pomaže da radite sigurno i uravnoteženo, a sustav čišćenja Air Injection™ omogućuje rjeđu potrebu za čišćenjem filtra. Ovi su strojevi dizajnirani kako bi zadovoljili zahtjeve profesionalnih šumara.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 30. i 31. stranicu.


Neka Vam rad bude siguran uz našu široku ponudu pribora.

ŠUMARSKA KACIGA Šumarska kaciga je lagana i ima jedinstveno remensko podešavanje koje omogućuje savršenu ravnotežu i stabilnost kacige.

TECHLITE™ ŠUMARSKA VODILICA Techlite™ šumarska vodilica je 20 % lakša i 25 % kruća od standardne laminirane vodilice. Manje je podložna savijanju i ima malu masu, što daje bolje ravnotežu lančane pile.

REMEN ZA PILU Rabi se u kombinaciji s kukom za pilu za vješanje pile na remen. Ima elastičan dizajn.

Pročitajte više na 186. stranici.

Novo!

HUSQVARNA T540 XP ® 37,7 cm³, 1,8 kW, duljina vodilice 30 cm – 40 cm, 3,7 kg, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA 338 XP ® T 39 cm³, 1,7 kW, duljina vodilice 30 cm – 40 cm, 3,5 kg, Air Injection™ i Low Vib.

HUSQVARNA T435 35,2 cm³, 1,5 kW, duljina vodilice 30 cm – 35 cm, 3,4 kg, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA T425 25,4 cm3 , 0,96 kW, duljina vodilice 25 cm, 3,0 kg.

L ANČANE PILE

23


Manje potrebnog napora.

TELESKOPSKA CIJEV Cijev ima teleskopsku funkciju za brzo podešavanje visine rezanja.

LAKO RUKOVANJE Motor je

postavljen uzdužno zbog čega je pila tanka i lako je njom rukovati.

24

L ANČANE PILE

Tihe električne lančane pile idealne su za manje zadatke rezanja. Ono što je oduzeto u snazi, dodano je u udobnosti. Ove električne lančane pile su tihe i bez emisija te su idealne za manje zadatke rezanja, obrezivanje i drvodjeljstvo na zemljištu. Još uvijek možete očekivati visoki zakretni moment, snagu i učinkovitost, ali istovremeno dobivate na fleksibilnosti. Ove pile omogućuju iznimno lako rukovanje, a elektronska funkcija SoftStart™ poboljšava kontrolu pri rezanju.


Ergonomične lančane pile svladavaju i najzahtjevnije zadatke. Obrezivanje gustih stabala može zahtijevati neprirodan radni položaj koji može biti štetan za tijelo. Naše profesionalne pile s produljenom osovinom dizajnirane su tako da spriječe rad u lošim položajima i omoguće Vam vrhunske rezultate. Osovina je odvojiva, a pile su lagane. Imaju dobru ravnotežu i motor postavljen straga koji omogućuje ubrzavanje.

327P5X

327P4

327PT5S

24,5 0,9 86 105 3,4 / 1,9 6,4 ―

24,5 0,9 95 105 2,9 / 2,8 6,1 ―

24,5 0,9 92 105 2,7 / 6,4 7,1 366

― • • • • • • • • •

― • ― • • ― • • • ―

• ― • • • ― ― • • •

TEHNIČKI PODATCI Zapremina cilindra, cm³ Izlazna snaga, kW * Razina zvučnog tlaka kod uha rukovaoca, dB(A) ** Jamčena razina snage zvuka, L WA dB(A) Ekvivalentna razina vibracija (a hv ,  eq) prednja / stražnja ručka, m /s² *** Masa (bez rezne ploče), kg Duljina, ispružena, bez rezne ploče, cm ZNAČAJKE Teleskopska cijev Smart Start Zaštita od povratnog udara Samopovratna zaustavna sklopka Crpka za gorivo Odvojiva osovina Inercijski kotač za ravnotežu Zatezač lanca Podmazivanje lanca Balance Flex™

= Dostupno  = Opcija  ― = Nije dostupno  * Pročitajte više o oznakama snage motora na 26. stranici.  ** Ekvivalentna razina tlaka zvuka, prema ISO 22868, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija zvučnog tlaka u raznim radnim situacijama. Tipična varijacija za ekvivalentnu razinu tlaka zvuka je standardna devijacija od 1 dB(A).  *** Ekvivalentna razina vibracija, prema ISO 22867, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija jačine vibracija u raznim radnim situacijama. Podatci prikazani za ekvivalentnu razinu vibracija imaju tipičnu varijaciju (standardna devijacija) od 1m/s². Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

321 Electric

317 Electric

230 2000 4,4 5,4 4,4 3 / 8" 35 – 40 / 14 – 16

230 1700 4,4 5,4 4,4 3 / 8" 35 – 40 / 14 – 16

• • • •

― • ― •

TEHNIČKI PODATCI Napon, V Nazivna snaga W Vibracije prednje ručke (a hv , eq), m /s² * Vibracije stražnje ručke (a hv , eq), m /s² * Masa (bez rezne ploče), kg Korak lanca Preporučena duljina vodilice, min. – maks., cm / inča ZNAČAJKE Elektronski SoftStart™ Inercijska kočnica lanca Zaštita od prevelike brzine Prozorčić za razinu ulja

= Dostupno  ― = Nije dostupno  * Ekvivalentna razina vibracija, prema ISO 22867, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija jačine vibracija u raznim radnim situacijama. Podatci prikazani za ekvivalentnu razinu vibracija imaju tipičnu mjeru disperzije (standardna devijacija) od 1 m /s².  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

L ANČANE PILE

25


VODIČ ZA PROIZVODE – LANČANE PILE

3120 XP ®

395 XP ®

395 XP ® G

390 XP ®

390 XP ® G

576 XP ®

576 XP ® G

576 XP ® A uto Tune™

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

73,5

TABLICA PREPORUKA Profesionalna šumarska uporaba Povremena šumarska uporaba Višenamjenska uporaba za zemljovlasnike Povremena uporaba / drvo za ogrjev TEHNIČKI PODATCI Zapremina cilindra, cm³

118,8

93,6

93,6

87,9

87,9

73,5

73,5

Izlazna snaga, kW

6,2

4,9

4,9

4,8

4,8

4,2

4,2

4,2

Razina zvučnog tlaka kod uha rukovaoca, dB(A) *

101

102

102

105,5

107,5

105

105

105

Jamčena razina snage zvuka, L WA dB(A) Ekvivalentna razina vibracija (a hv , eq) prednja / stražnja ručka, m /s² ** Masa (bez rezne ploče), kg

116

115

115

119

118

116

116

116

7,7 / 10,6

6,4 / 10,2

6,4 / 10,2

5,8 / 7

5,8 / 7

2,9 / 3,6

2,9 / 3,6

2,9 / 3,6

10,4

7,9

8,1

7,1

7,2

6,6

6,8

6,8

.404" 60 – 105 / 24 – 42

3 / 8" 45 – 90 / 18 – 36

3 / 8" 45 – 90 / 18 – 36

3 / 8" 45 – 71 / 18 – 28

3 / 8" 45 – 71 / 18 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

Korak lanca Preporučena duljina vodilice, min. – maks., cm / inča ZNAČAJKE

AutoTune™

TrioBrake™

Air Injection™

X-Torq

RevBoost™

Low Vib

Smart Start

Radilica od magnezija

Crpka za gorivo

Kombinirani upravljački element za čok /gašenje

Upuštene matice vodilice

Vidljiva razina goriva

Podesiva crpka za ulje

Bočno postavljeni zatezač lanca

Zatezanje lanca bez alata

Inercijska kočnica lanca

Brzooslobađajući poklopac filtra za zrak Snap-lock poklopac cilindra Brzooslobađajući filtar za zrak

Grijane ručke

Grijani rasplinjač

= Dostupno  = Opcija  ― = Nije dostupno  * Ekvivalentni tlak zvuka, prema ISO 22868, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija tlaka zvuka u raznim radnim uvjetima. Tipična mjera disperzije za ekvivalentnu razinu tlaka zvuka je standardna devijacija od 1 dB(A).  ** Ekvivalentna razina vibracija, prema ISO 22867, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija jačine vibracija u raznim radnim situacijama. Podatci prikazani za ekvivalentnu razinu vibracija imaju tipičnu varijaciju (standardna devijacija) od 1m/s².  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici. NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.

26

L ANČANE PILE


576 XP ® G Auto Tune™

●●●

372 XP ® 372 XP® G 562 XP ® 562 XP® G

●●●

●●●

●●●

●●●

560 XP ®

560 XP ® G

357 XP ®

357 XP ® G 550 XP ® 550 XP® G

346 XP ® 346 XP® G 339 XP ®

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●● ●

73,5

70,7

70,7

59,8

59,8

59,8

59,8

56,5

56,5

50,1

50,1

50,1

50,1

39

4,2

4,1

4,1

3,5

3,5

3,5

3,5

3,2

3,2

2,8

2,8

2,7

2,7

1,8

105

108

108

106

106

106

106

101

101

106

106

106

106

99

116

119

119

118

118

118

118

114

114

116

116

114

114

112

2,9 / 3,6

4 / 5,4

4 / 5,4

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

3,9 / 4,2

3,9 / 4,2

2,8 / 3,7

2,8 / 3,7

2,4 / 3,6

2,4 / 3,6

4,3 / 5,1

7,0

6,4

6,6

5,7

5,9

5,6

5,8

5,5

5,6

4,9

5,1

5,0

5,1

4,0

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 45 / 13 – 18

.325" / 3 / 8" .325" / 3 / 8" .325" / 3 / 8" .325" / 3 / 8" 33 – 60 / 33 – 60 / 33 – 50 / 33 – 50 / 13 – 24 13 – 24 13 – 20 13 – 20

L ANČANE PILE

27


VODIČ ZA PROIZVODE – LANČANE PILE

570 Auto Tune™

570

365

359

359 G

555

TABLICA PREPORUKA Profesionalna šumarska uporaba

●●

●●

●●

●●

●●

●●

Povremena šumarska uporaba

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Višenamjenska uporaba za zemljovlasnike

●●

●●

●●

Povremena uporaba / drvo za ogrjev TEHNIČKI PODATCI Zapremina cilindra, cm³

67,9

67,9

70,7

59

59

Izlazna snaga, kW

3,6

3,6

3,6

2,9

2,9

3,1

Razina zvučnog tlaka kod uha rukovaoca, dB(A) *

107

107

102,5

101

100

106

Jamčena razina snage zvuka, L WA dB(A) Ekvivalentna razina vibracija (a hv , eq) prednja / stražnja ručka, m /s² ** Masa (bez rezne ploče), kg

115

115

112

114

112

118

3,2 / 3,4

3,2 / 3,4

3,6 / 3,5

3,9 / 4,2

3,9 / 4,2

2,7 / 3,2

6,8

6,6

6,4

5,5

5,6

5,6

3 / 8"

3 / 8"

3 / 8"

.325" / 3 / 8"

.325" / 3 / 8"

.325" / 3 / 8"

38 – 71 / 15 – 28

38 – 71 / 15 – 28

38 – 71 / 15 – 28

33 – 61 / 13 – 24

33 – 61 / 13 – 24

33 – 61 / 13 – 24

Korak lanca Preporučena duljina vodilice, min. – maks., cm / inča

59,8

ZNAČAJKE Inercijska kočnica lanca

AutoTune™

TrioBrake™

Air Injection™

X-Torq

Low Vib

Smart Start

Radilica od magnezija

Snap-lock poklopac cilindra

Brzooslobađajući filtar za zrak

Upuštene matice vodilice

Vidljiva razina goriva

Podesiva crpka za ulje

Bočno postavljeni zatezač lanca

RevBoost™

Crpka za gorivo Kombinirani upravljački element za čok /gašenje Brzooslobađajući poklopac filtra za zrak

Zatezanje lanca bez alata Grijane ručke

Grijani rasplinjač

= Dostupno  = Opcija  ― = Nije dostupno  * Ekvivalentni tlak zvuka, prema ISO 22868, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija tlaka zvuka u raznim radnim uvjetima. Tipična mjera disperzije za ekvivalentnu razinu tlaka zvuka je standardna devijacija od 1 dB(A).  ** Ekvivalentna razina vibracija, prema ISO 22867, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija jačine vibracija u raznim radnim situacijama. Podatci prikazani za ekvivalentnu razinu vibracija imaju tipičnu varijaciju (standardna devijacija) od 1m/s².  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici. . NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.

28

L ANČANE PILE


545

353

353 G

465 Rancher

460 Rancher

455 e-series Rancher

455 Rancher

55

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

50,1

51,7

51,7

64,1

64,1

55,5

55,5

53,2

2,5

2,4

2,4

3,2

3,0

2,4

2,4

2,5

106

102

102

N / A

N / A

N / A

N / A

98

116

113

115

N / A

N / A

N / A

N / A

111

2,8 / 3,7

3,1 / 3,2

3,1 / 3,2

N / A

N / A

N / A

N / A

4,9 / 7,2

4,9

5,0

5,1

6,0

6,0

5,9

5,9

5,2

.325"

.325"

.325"

3 / 8

3 / 8

.325 / 3 / 8

.325 / 3 / 8

.325" / 3 / 8"

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

38 – 61 / 15 – 24

38 – 61 / 15 – 24

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

L ANČANE PILE

29


VODIČ ZA PROIZVODE – LANČANE PILE

450 e-series 445 e-series

445

440 e-series 435 e-series

435

240 e-series

TABLICA PREPORUKA Profesionalna šumarska uporaba Povremena šumarska uporaba

●●

●●

●●

Višenamjenska uporaba za zemljovlasnike

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Povremena uporaba / drvo za ogrjev

●●

●●

●●

●●●

TEHNIČKI PODATCI Zapremina cilindra, cm3

50,2

45,7

45,7

40,9

40,9

40,9

Izlazna snaga, kW

2,4

2,1

2,1

1,8

1,6

1,6

1,5

103,5

103,3

103,3

102

102

102

100,7

115

114

114

114

114

114

113

2,3 / 2,7

1,9 / 2,6

1,9 / 2,6

2,5 / 3,2

2,5 / 3,2

2,5 / 3,2

2,1 / 2,7

Razina zvučnog tlaka kod uha rukovaoca, dB(A) * Jamčena razina snage zvuka, L WA dB(A) Ekvivalentna razina vibracija (a hv , eq) prednja / stražnja ručka, m /s² ** Masa (bez rezne ploče), kg Korak lanca Preporučena duljina vodilice, min. – maks., cm / inča

38,2

5,1

5,1

4,9

4,4

4,4

4,2

4,7

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 45 / 13 – 18

.325" 33 – 45 / 13 – 18

.325" 33 – 45 / 13 – 18

.325" / 3 / 8" 33 – 40 / 13 – 16

ZNAČAJKE •

AutoTune™

TrioBrake™

Inercijska kočnica lanca

Air Injection™

X-Torq

Low Vib

Smart Start

Crpka za gorivo

Kombinirani upravljački element za čok /gašenje

Snap-lock poklopac cilindra

Brzooslobađajući filtar za zrak

RevBoost™

Radilica od magnezija

Brzooslobađajući poklopac filtra za zrak

Upuštene matice vodilice Vidljiva razina goriva Podesiva crpka za ulje

Bočno postavljeni zatezač lanca

Grijane ručke

Vodoravna ušica za uže

Zatezanje lanca bez alata

= Dostupno  = Opcija  ― = Nije dostupno  * Ekvivalentni tlak zvuka, prema ISO 22868, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija tlaka zvuka u raznim radnim uvjetima. Tipična mjera disperzije za ekvivalentnu razinu tlaka zvuka je standardna devijacija od 1 dB(A).  ** Ekvivalentna razina vibracija, prema ISO 22867, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija jačine vibracija u raznim radnim situacijama. Podatci prikazani za ekvivalentnu razinu vibracija imaju tipičnu varijaciju (standardna devijacija) od 1m/s².  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.

30

L ANČANE PILE


240

236 e-series

236

140 e-series

140

135 e-series

135

T540 XP ®

338 XP ®T

T435

T425

●●● ●●

●●●

●●

●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

38,2

38,2

38,2

40,9

40,9

40,9

40,9

37,7

39

35,2

25,4

1,5

1,4

1,4

1,5

1,5

1,4

1,4

1,8

1,7

1,5

0,96

100,7

100,7

100,7

102

102

102

102

104

100

103

95,7

113

113

113

114

114

114

114

116

112

114

110

2,1 / 2,7

2,1 / 2,7

2,1 / 2,7

3,9 / 3,8

3,9 / 3,8

2,5 / 3,2

2,5 / 3,2

3,1 / 3,2

3 / 3,5

4,1 / 3,9

3,4 / 3,3

4,7

4,7

4,7

4,6

4,4

4,6

4,4

3,7

3,5

3,4

3,0

.325" / 3 / 8" 33 – 40 / 13 – 16

3 / 8" 33 – 40 / 13 – 16

3 / 8" 33 – 40 / 13 – 16

3 / 8" 36 – 40 / 14 – 16

3 / 8" 36 – 40 / 14 – 16

3 / 8" 36 – 40 / 14 – 16

3 / 8" 36 – 40 / 14 – 16

3 / 8" 30 – 40 / 12 – 16

3 / 8" 30 – 40 / 12 – 16

3 / 8" LP / 3 / 8" 30 – 35 / 12 – 14

1 / 4" / 3 / 8" 25 / 10

― ―

L ANČANE PILE

31


Vodeći motorni rezači na tržištu koji Vam daju snagu i preciznost. Husqvarnina paleta uključuje benzinske rezače i dva električna rezača koji su među najsnažnijima na tržištu. Neprekidan razvoj naših proizvoda, koji omogućuju izvrsnu preciznost, učinkovitost i snagu, doveo nas je na vodeću poziciju na tržištu ručnih motornih rezača. Na sljedećim stranicama pomoći ćemo Vam da odaberete stroj koji odgovara Vašim potrebama.

ERGONOMIJA

X-TORQ

DEX

Mala masa, kompaktan dizajn, optimalno postavljene ručke i izvanredan sustav protiv vibracija zajedno olakšavaju rukovanje i smanjuju zamor tijekom rada u duljim razdobljima.

X-Torq tehnologija smanjuje emisije štetnih ispušnih plinova i do 75 % i potrošnju goriva do 20 %. Vaš će rad postati udobniji i još ekonomičniji.

DEX, naš sustav uklanjanja prašine, ima nekoliko rješenja za smanjivanje prašine. Mnogi naši strojevi opremljeni su inteligentnom priborom za mokro rezanje koji štedi vodu i učinkovito veže prašinu. Model K 3000 Vac za suho rezanje ima praktičan dodatak za usisavanje.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele.

32

MOTORNI REZ AČI


DURASTARTER™

ACTIVE AIR FILTRATION™

SMARTCARB™

Patentirana jedinica za pokretanje, u kojoj su zabrtvljeni povratna opruga i ležaj kolotura, uklanja prašinu. Zbog toga se pokretač gotovo i ne mora servisirati i još se više povećava pouzdanost naših rezača.

Active Air Filtration™ je jedan od najučin­ kovitijih sustava za filtriranje zraka na tržištu koji omogućuje razdoblje rada do jedne godine bez servisiranja filtra. Motor se manje troši, a razdoblje između servisa je dulje, čak i u grubim uvjetima.

Ugrađena automatska kompenzacija za filtar održava visoku snagu i smanjuje potrošnju goriva. Time je omogućen učinkovitiji i ekonomičniji rad.

MOTORNI REZ AČI

33


Benzinski ili električni pogon?

BENZINSKI POGON Nema kabela, što omogućuje fleksibilnost stroja. Strojevi daju sirovu snagu i idealni su za obavljanje težih zadataka rezanja.

ELEKTRIČNI POGON Nema izravnih emisija, što strojeve čini idealnima za primjenu u zatvorenom. To su ergonomični, svestrani i ekološki strojevi.

34

MOTORNI REZ AČI

Motorni rezači omogućuju udobno i lako rezanje bilo kojeg materijala. Naši benzinski motorni rezači su dobro poznati po snažnim i ekonomičnim motorima X-Torq i izvrsnom prigušivanju vibracija. Savršeni su za suho ili mokro rezanje rubova pločnika i kamenih kocaka prilikom uređivanja krajolika ili rezanja betona, cigle, asfalta i metala i prilikom obavljanja svih vrsta građevinskih radova.   Naši električni motorni rezači su sada dostupni u inačicama za suho i mokro rezanje. Model K 3000 Wet smanjuje količinu vode i taloga pri mokrom rezanju, a model K 3000 Vac omogućuje suho rezanje s minimalnom količinom prašine. Oba modela opremljena su zaštitom od preopterećenja Elgard™ i funkcijom Electonic SoftStart™ koja osigurava lako i ravnomjerno pokretanje.


HUSQVARNA K 1260 Benzinski pogon, promjer rezne ploče 350 / 400 mm, 119 cm³, 5,8 kW, 13,7 / 14,4 kg, dubina rezanja 125 / 145 mm, novi sustav Active Air Filtration™, SmartCarb™ i EasyStart.

HUSQVARNA K 970 Benzinski pogon, promjer rezne ploče 300 / 350 / 400 mm, 94 cm³, 4,8 kW, 10,6 / 11,0 / 11,8 kg, dubina rezanja 100 / 125 / 145 mm, X-Torq, novi sustav Active Air Filtration™, SmartCarb™, Airpurge i EasyStart.

Novo!

HUSQVARNA K 760 Benzinski pogon, promjer rezne ploče 300 / 350 mm, 74 cm³, 3,7 kW, 9,7 / 9,9 kg, dubina rezanja 100 / 125 mm, X-Torq, novi sustav Active Air Filtration™, SmartCarb™, Airpurge i EasyStart.

HUSQVARNA K 3000 WET Električni pogon, promjer rezne ploče 350 mm, 230 /120 /110 V, 2700 /1800 / 2200 W, 8,5 kg, dubina rezanja 125 mm, Elgard™ i SoftStart™. Nastavak Vac dostupan je kao pribor.

www.husqvarna.hr Pročitajte više o našim proizvodima i nađite odmah najbližeg dobavljača.

HUSQVARNA K 3000 VAC Električni pogon, promjer rezne ploče 350 mm, 230 /120 /110 V, 2700 /1800 / 2200 W, 7.9 (bez priključka za usisavanje), nastavak Vac 1,0 kg, dubina rezanja 119 mm, Elgard™ i SoftStart™.

Vrhunsko sakupljanje prašine uz nastavak Vac. Nastavak Vac je dio sustava DEX (sustav za uklanjanje prašine). Ovaj sustav omogućuje nenadmašno sakupljanje prašine i omogućuje rezanje bez vode. Moguće je lako prebacivanje između klasičnog rezanja i rezanja uz pomoć usisivača.

Lako se postavlja.

Prvo nataknite nastavak Vac na prošireni dio na stražnjoj strani štitnika oštrice.

Spojni element nastavka mora nasjesti na prošireni dio štitnika oštrice. Zakrenite kopču prema gore i pritisnite ju na štitnik oštrice.

Spojite cijev usisivača na nastavak Vac i instalacija je gotova. Sada možete rezati koristeći nastavak Vac.

MOTORNI REZ AČI

35


Pribor koji kontrolira sve poslove rezanja.

HUSQVARNA KV 760 Kompaktna rezna kolica za Husqvarnin model K 760 lako režu po ravnoj ili zakrivljenoj crti te blizu zidova i rubova pločnika. Kompaktna su i mogu se sklopiti radi lakšeg transporta.

KUTIJE ZA TRANSPORT Savršene su za zaštitu i držanje različitih strojeva na broju prilikom prelaska između gradilišta. Izrađene su od šperploče s metalnim ojačanjima na rubovima i kutovima.

HUSQVARNA DC 1400 HUSQVARNA DC 1400 je učinkovita i kompaktna jednofazna jedinica za sakupljanje prašine. Nastavak K 3000 Vac i DC 1400 čine savršenu kombinaciju za poslove suhog rezanja kada je potrebna lako prenosiva oprema.

HUSQVARNA WT 15 HUSQVARNA WT 15 je kompaktan i praktičan spremnik za vodu s električnom pumpom. Ima kapacitet od 15 litara i omogućuje neprekidno rezanje tijekom 45 minuta. Ima pogon na akumulator i akumulatorski sustav Gardena Li-Ion od 18,5 V.

TLAČNI SPREMNIK ZA VODU Drži 15 litara i opremljen je 3-metarskim crijevom koje se spaja s kompletom za mokro rezanje na stroju.   CRIJEVO ZA VODU Crijevo za vodu dugo je 9 metara. Ima brze spojnice.

KOMPLET ZA MOTORNE REZAČE Sastoji se od čitavog kućišta radilice sa sklopljenom radilicom, klipom i cilindrom. Koristan je u slučaju hitnog popravka.

ULJE ZA DVOTAKTNI MOTOR S PRAKTIČNOM LIJEVALICOM Zadovoljava najviše JASO/ISO-Global EGD standarde. Doze od 2 dcl miješaju se s jednom litrom benzina. Omogućuje brže i lakše pravilno miješanje ulja.

KANISTER ZA GORIVO S NASTAVKOM PROTIV PROLIJEVANJA Omogućuje praktično natakanje. Izrađen je od čvrste plastike s kapacitetom od 6 litara. Odobren je u skladu s UN propisima.

HUSQVARNA KV 970 / 1260 Kompaktna rezna kolica za Husqvarnine modele K 970 i K 1260 lako režu po ravnoj ili zakrivljenoj crti te blizu zidova i rubova pločnika. Kompaktna su i mogu se sklopiti radi lakšeg transporta.

Novo!

36

MOTORNI REZ AČI


Rezne ploče za razne poslove rezanja.

Diagrip™ omogućuje optimalnu raspodjelu dijamanata i duže ih drži u segmentu. Rezultat su rezne ploče s vrhunskim kapacitetom, dužim trajanjem i glatkim, brzim rezanjem.

Karakteristike rezne ploče određuju se prema namjeni, materijalu koji se reže i stroju koji će se koristiti. Za maksimalnu učinkovitost i ekonomičnost odaberite reznu ploču sa svojstvima koja odgovaraju zadatku koji namjeravate obaviti. Husqvarnina serija Diagrip™ nudi naše vrhunske dijamantne rezne ploče, proizvedene za profesionalne korisnike i učinkovito često rezanje. Husqvarnina serija MT nudi naše rezne ploče s uravnoteženim djelovanjem, namijenjene povremenom rezanju.

„Easy-fit“ je prsten za proširenje probušene rupe. Uklonite prsten i proširite rupu s 20,0 mm na 25,4 mm.

HUSQVARNA S 1235 DIAGRIP™ Husqvarna S 1235 Diagrip™ je rezna ploča za kamen i tvrde materijale. Ima inovativan dizajn s trima segmentima u jednom, veće brzine rezanja, smanjene vibracije, Diagrip™ i „Easy-fit“. Promjeri su 300, 350 i 400 mm.

HUSQVARNA MT 15 + Husqvarna MT 15 + je rezna ploča za tvrde materijale. Daje ekonomične rezultate rezanja i idealna je za povremenu uporabu. Promjeri su 300, 350 i 400 mm.

HUSQVARNA S 1265 DIAGRIP™ Husqvarna S 1265 Diagrip™ je rezna ploča za normalne i abrazivne građevinske materijale. Ima dizajn s dvama segmentima u jednom, veće brzine rezanja, smanjene vibracije, Diagrip™ i „Easy-fit“. Promjeri su 300, 350 i 400 mm.

HUSQVARNA MT 65 Husqvarna MT 65 je rezna ploča za normalne i abrazivne građevinske materijale. Posebni segmenti omogućuju brušenje rubova i daju ekonomične rezultate rezanja. Idealna je za povremenu uporabu. Promjeri su 300, 350 i 400 mm.

HUSQVARNA S 1285 DIAGRIP™ Husqvarna S 1285 Diagrip™ je rezna ploča za asfalt. Ima veće brzine rezanja, smanjene vibracije, Diagrip™ i „Easy-fit“. Posebni segmenti štite od lomljenja. Promjeri su 300, 350 i 400 mm.

HUSQVARNA MT 85 + Husqvarna MT 85 + je rezna ploča za asfalt. Daje ekonomične rezultate rezanja. Posebni segmenti štite od lomljenja. Idealna je za povremenu uporabu. Promjeri su 300, 350 i 400 mm.

S 1235

S 1265

S 1285

MT 15 +

MT 65

MT 85 +

Granit

Mramor

Stvrdnuti beton

Armirani beton

Cigla

MATERIJAL ZA REZANJE

Crijep

Abrazivni materijal

Asfalt

Nodularno lijevano željezo

● = Optimalno  ● = Dobro  ● = Prihvatljivo  – = Ne preporučuje se

MOTORNI REZ AČI

37


Veća brzina rezanja, izvanredna ergonomija i maksimalna snaga. Duge i naporne smjene rada u šumi zahtijevaju opremu koja nudi najbolju snagu, učinak, ergonomiju i sigurnost. Husqvarnine profesionalne šumarske pile za raščišćavanje će, koliko je god moguće, smanjiti naprezanje tijekom rada i pružiti Vam snagu, ali i fleksibilnost u upravljanju.

38

ČISTAČI ŠUME


ČISTAČI ŠUME

39


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU ČISTAČA ŠUME

Gas kojim se upravlja palcem

Grijane ručke

Podesiva osovina s ručkama

Šumarski pužni zglob

Kompaktna cijev Low Vib

NARAMENICE BALANCE XT™ Nove naramenice Balance XT™ nude značajke koje će Vam dati dodatnu udobnost. Široki i podstavljeni remenovi, koji se pripijaju uz tijelo, omogućuju udobnost pri nošenju naramenica i smanjuju naprezanje gornjeg dijela tijela i ramena.

POTPUNA RASPODJELA TERETA Naramenice i okvir za vješanje omogućuju potpunu raspodjelu tereta.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

40

ČISTAČI ŠUME

X-TORQ X-Torq tehnologija smanjuje emisije štetnih ispušnih plinova i do 75 % i povećava iskoristivost goriva do 20 %. Vaš će rad postati udobniji i još ekonomičniji.


Udobne naramenice Fleksibilan ovjes za pilu Odvojiva cijev Automatsko podmazivanje lanca

Zakretljiva i podesiva ušica za kuku Podesiva prednja ručka Potpuna raspodjela tereta

Smart Start Crpka za gorivo

X-Torq

PUŽNI ZGLOB ZA ŠUMARSKU PRIMJENU Pužni zglob olakšava rad pri obaranju stabala. Zahvaljujući kutu noža, stablo pada u pravom smjeru.

LOW VIB

PROFESIONALNA KLASA

Motori su opremljeni vrlo učinkovitim protuvibracijskim prigušivačima koji upijaju vibracije, čime štede Vaše ruke i šake te Vam omogućuju udobniji rad u duljim smjenama.

Naša paleta šumarskih pila za raščišćavanje namijenjena je profesionalnim poslovima prorjeđivanja u grubim uvjetima.

ČISTAČI ŠUME

41


Učinkoviti i praktični za rukovanje.

OPTIMIZIRAN PRIJENOS Prijenos daje profesionalan učinak i konstruiran je za grube šumarske poslove.

GRIJANE RUČKE Grijane ručke s

termostatskim nadzorom koriste se za rad u hladnoj i vlažnoj klimi.

42

ČISTAČI ŠUME

Snažne, brze i učinkovite šumarske pile za raščišćavanje. Ove moćne i dobro uravnotežene pile za raščišćavanje konstruirane su za grube, duge i zahtjevne radne smjene u šumi. Motor je dizajniran tako da daje maksimalnu snagu, ali s niskom razinom vibracija i smanjenom potrošnjom goriva. Prijenosi su posebno razvijeni za raščišćavanje šume kako bi povećali Vaš učinak na maksimum. Sve su značajke kombinirane tako da stvore pile za raščišćavanje šume koje su snažne, lako upravljive i olakšavaju najteže šumarske poslove.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 44. stranicu.


Da biste saznali koji se model naramenica isporučuje uz koji stroj, pogledajte 44. stranicu.

Ergonomske Husqvarnine naramenice rasporedit će teret i olakšati Vam kretanje na pravi način. Naramenice će poboljšati kretanje tijekom rada, omogućiti Vam sigurnije svladavanje zadataka i olakšati tjelesno naprezanje. Zato Husqvarna ulaže vrijeme u istraživanje i razvoj naramenica koje će Vam pomoći u optimalnom korištenju stroja. Pravilna uporaba stroja se također odražava u načinu ponašanja stroja i rezultatima koje dobivate. Naše ergonomski oblikovane naramenice učinkovito raspoređuju težinu stroja radi maksimalne ravnoteže. Time se stroj čini lakšim, olakšano je upravljanje i smanjen je napor tijekom rada. Pročitajte više na 200. stranici.

HUSQVARNA 555FXT 53,3 cm³, 2,8 kW, 9,1 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka i grijane ručke.

HUSQVARNA 555FX 53,3 cm³, 2,8 kW, 8,9 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start i samopovratna zaustavna sklopka.

HUSQVARNA 545FXT 45,7 cm³, 2,2 kW, 8,3 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka i grijane ručke.

HUSQVARNA 545FX 45,7 cm³, 2,2 kW, 8,1 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start i samopovratna zaustavna sklopka.

Jedinstvena ergonomska rješenja dizajnirana su za grubi rad u šumi. Šumarska pila za raščišćavanje, kojom se iznimno lako upravlja, nudi visoku učinkovitost i jedinstvena ergonomska rješenja dizajnirana za profesionalne zadatke prorjeđivanja šume. HUSQVARNA 535FBX 34,6 cm³, 1,6 kW, 12,2 kg, .325", motor X-Torq, Low Vib, samopovratna zaustavna sklopka, odvojiva osovina i fleksibilan ovjes pile.

ČISTAČI ŠUME

43


VODIČ ZA PROIZVODE – ČISTAČI ŠUME

555FXT

555FX

545FXT

545FX

535FBX

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

TABLICA PREPORUKA Profesionalno raščišćavanje šume Profesionalno raščišćavanje grmlja / trave Povremeno raščišćavanje šume / grmlja / trave

●●

Povremeno šišanje trave za kućevlasnike TEHNIČKI PODATCI Zapremina cilindra, cm³

53,3

53,3

45,7

45,7

Izlazna snaga, kW

2,8

2,8

2,2

2,2

34,6 1,6

Masa (bez rezne opreme), kg

9,1

8,9

8,3

8,1

12,2 0,6

Zapremnina spremnika za gorivo, litre

1,1

1,1

0,9

0,9

Razina zvučnog tlaka kod uha rukovaoca, dB(A) *

103

103

100

100

94

Jamčena razina snage zvuka, L WA dB(A)

117

117

116

116

111

2,1 / 2,3

2,1 / 2,3

2,9 / 3,3

2,9 / 3,3

1,8 / 1,2

Ekvivalentna razina vibracija (a hv , eq) prednja / stražnja ručka, m /s² ** ZNAČAJKE X-Torq motor

Low Vib

Smart Start

Samopovratna zaustavna sklopka

Crpka za gorivo

Podesiva osovina s ručkama

Grijane ručke

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

. 325 13" Pixel

Odvojiva osovina Šumarski pužni zglob Fleksibilan ovjes za pilu NARAMENICE Balance XT™ OPREMA ZA REZANJE

= Dostupno  ( ) = Pribor  ― = Nije dostupno  * Ekvivalentna razina tlaka zvuka, prema ISO 22868, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija zvučnog tlaka u raznim radnim situacijama. Tipična varijacija za ekvivalentnu razinu tlaka zvuka je standardna devijacija od 1 dB(A).  ** Ekvivalentna razina vibracija, prema ISO 22867, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija jačine vibracija u raznim radnim situacijama. Podatci prikazani za ekvivalentnu razinu vibracija imaju tipičnu varijaciju (standardna devijacija) od 1 m/s². Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici. NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.

44

ČISTAČI ŠUME


Povećana učinkovitost, udobnost i sigurnost uz Husqvarnin pribor. Pravi pribor, zaštitna oprema i odjeća omogućit će Vam sigurniji i učinkovitiji posao. Naša paleta pribora za pile za raščišćavanje, čistače šikare i šišače uključuje sve što trebate, čime donosi stvarnu korist Vašem općenito dobrom stanju, radnim uvjetima i, iznad svega, produktivnosti.

Combi spremnik ima jedinstveni dizajn i zapreminu za 6 l benzina i 2,5 l ulja za lance. Štiti od prepunjavanja, ima odvojene spremnike i učinkovit je.

Mi se brinemo o tome da odaberete pravi tip stroja za obavljanje Vašega zadatka.

ŠIŠAČ TRAVE Uređuje rubove travnjaka, obrezuje travu na teško dostupnim mjestima i čisti velike površine zemlje, koprive i neželjenoga grmlja.

ČISTAČ ŠIKARE Moglo bi se reći da su čitači šikare zapravo šišači trave dizajnirani za grublje poslove. Kada je potrebno raščišćavati visoku travu, grubo grmlje ili manja stabla, razmislite o čistaču šikare ili o pili za raščišćavanje.

ČISTAČ ŠUME Robusni i snažni

profesionalni strojevi koriste se za obavljanje profesionalnih zadataka raščišćavanja šume i za grube šumarske poslove.

www.husqvarna.hr Za više pojedinosti posjetite naše mrežno sjedište. Tamo ćete naći tablice usporedbi, videozapise, web stranice za čitavu paletu čistača šikare, pila za raščišćavanje i šišača, zaštitnu odjeću i pribor. Osim toga, nudimo Vam dodatne savjete koji će Vam pomoći da odlučite koji je stroj pravi za namjeravani posao.

PRIBOR

45


Vrhunski rezultati bez obzira na uvjete. Nalaženje pravog stroja za određene potrebe može biti težak zadatak. Podijelili smo naše čistače šikare i šišače u pet različitih kategorija kako bismo Vam olakšali traženje i osigurali da odaberete stroj koji savršeno odgovara Vašim potrebama. Naši čistači šikare i šišači kombiniraju snagu s malom masom, rukovanje je lako i ergonomično, a na rezultate ćete sigurno biti ponosni.

46

ČISTAČI ŠIK ARE/ŠIŠAČI


ČISTAČI ŠIK ARE/ŠIŠAČI

47


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU ČISTAČA ŠIKARE I ŠIŠAČA

Podesiva ušica za kuku naramenica Podesiva osovina s ručkama

Kombinirani štitnik

Visoki zakretni moment pužnog zgloba Visoka osovina s ručkama

Low Vib

RAVNOTEŽA

SMART START

X-TORQ

Ručke su dizajnirane podesivo i s prigušivanjem vibracija. Uključene su i naramenice radi lakšeg upravljanja.

Motor i starter omogućuju brže pokretanje stroja uz najmanji mogući napor.

X-Torq tehnologija smanjuje emisije štetnih ispušnih plinova i do 75 % i povećava iskoristivost goriva do 20 %. Vaš će rad postati udobniji i još ekonomičniji.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

48

ČISTAČI ŠIK ARE/ŠIŠAČI


Glava šišača Tap ’n Go Priključci na „klik“

Odvojiva cijev Ručke s mekim rukohvatom

Smart Start

X-Torq

NARAMENICE BALANCE XT™

LOW VIB

PROFESIONALNA KLASA

Nove naramenice Balance XT™ nude značajke koje će Vam osigurati dodatnu udobnost. Široki i podstavljeni remenovi, koji se pripijaju uz tijelo, osiguravaju udobnost pri nošenju naramenica i smanjuju naprezanje gornjeg dijela tijela i ramena.

Motori su opremljeni vrlo učinkovitim protuvibracijskim prigušivačima koji upijaju vibracije, čime štede Vaše ruke i šake. Omogućuju Vam udobniji rad tijekom duljih smjena.

Svim Husqvarninim čistačima šikare zajed­ ničko je da su to snažni i produktivni strojevi, ergonomski oblikovani za mnogo godina zahtjevnog rada.

ČISTAČI ŠIK ARE/ŠIŠAČI

49


Snaga za rezanje ne mora značiti jake vibracije.

VISOKA OSOVINA S RUČKAMA

Omogućuje učinkovitiji rad na padini, a osovina s ručkama ne ograničava pokret.

LOW VIB Učinkoviti prigušivači vibra-

cija apsorbiraju vibracije, čime štede ruke i šake korisnika. Omogućuje udobnije rukovanje.

50

ČISTAČI ŠIK ARE

Čistači šikare su posebno dizajnirani za ergonomsko upravljanje. Različite vrste posla zahtijevaju različitu opremu. Ovi čistači šikare specijalizirani su za ergonomiju i udobnost te su idealni za duge, zahtjevne i monotone radne smjene. Ovi su strojevi razvijeni kako bi podnijeli dugogodišnji rad u grubim uvjetima. Njihovi motori daju veliku snagu, a optimalno nagnute osovine s ručkama i ručke s prigušivanjem vibracija jamče da ćete moći raditi učinkovito u svim uvjetima.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte stranice 60. – 63.


HUSQVARNA 555RXT 53,3 cm³, 2,8 kW, 9,2 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva visoko postavljena osovina s ručkama.

HUSQVARNA 545RXT 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,2 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva visoko postavljena osovina s ručkama.

HUSQVARNA 545RX 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,4 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva visoko postavljena osovina s ručkama i štitnik Combi.

HUSQVARNA 535RXT 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,2 kg. Motor X-Torq, Low Vib, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva visoko postavljena osovina s ručkama i štitnik Combi.

HUSQVARNA 535RX 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,1 kg. Motor X-Torq, Low Vib, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva visoko postavljena osovina s ručkama i štitnik Combi.

HUSQVARNA 327RDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,6 kg. Low Vib, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, odvojiva osovina, podesiva visoko postavljena osovina s ručkama, štitnik Combi i priključci na „klik“.

HUSQVARNA 327RX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,4 kg. Low Vib, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva visoko postavljena osovina s ručkama i štitnik Combi.

HUSQVARNA 324RX 25 cm³, 0,8 kW, 5,5 kg. Motor na čisti benzin, Smart Start, podesiva osovina s ručkama i štitnik Combi.

HUSQVARNA 327RJX 24,5 cm³, 0,9 kW, 4,9 kg. Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva osovina s ručkama, štitnik Combi i J-ručka.

HUSQVARNA 323R-II 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,1 kg. Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva osovina s ručkama i štitnik Combi.

Novo!

HUSQVARNA 553RBX 50,6 cm³, 2,3 kW, 12,1 kg. Motor X-Torq, odvojivi starter i štitnik Combi.

ČISTAČI ŠIK ARE

51


Kvalitetni dijelovi za lakši rad.

POTVRĐENA TRAJNOST Robustan

dizajn omogućuje dugotrajnost Vašeg čistača šikare.

FILTAR ZA ZRAK PROFESIONALNE KLASE

Omogućuje dulji rad i uporabu bez poteškoća.

52

ČISTAČI ŠIK ARE

Robusni čistači šikare stvoreni su za obavljanje teških zadataka. Robustan profesionalni čistač šikare može obaviti svaki posao učinkovito i udobno. Dizajn je sofisticiran, ali čvrst i bez kompromisa glede kvalitete. Ako želite rad bez poteškoća i dugotrajnu učinkovitost godinu za godinom, naći ćete stroj za sebe među ovim modelima. Oni su iznimno izdržljivi i praktični, a lako ih se servisira i održava.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte stranice 60. – 63.


Novo!

HUSQVARNA 553RS 50,6 cm³, 2,3 kW, 8,6 kg. Motor X-Torq, odvojivi starter, štitnik Combi, kvačilo za teške uvjete i robustan sustav ručki.

HUSQVARNA 535RJ 34,6 cm³, 1,6 kW, 5,9 kg. Motor X-Torq, samopovratna zaustavna sklopka, štitnik Combi i J-ručka.

Novo!

HUSQVARNA 543RS 40,1 cm³, 1,5 kW, 7,4 kg. Motor X-Torq, odvojivi starter, štitnik Combi, kvačilo za teške uvjete i robustan sustav ručki.

HUSQVARNA 253RJ 50,6 cm³, 2,3 kW, 7,9 kg. Motor X-Torq, odvojivi starter, kvačilo za teške uvjete, štitnik Combi i J-ručka.

Novo!

HUSQVARNA 533RS 29,5 cm³, 1 kW, 7,1 kg. Motor X-Torq, odvojivi starter, štitnik Combi, kvačilo za teške uvjete i robustan sustav ručki.

HUSQVARNA 243RJ 40,1 cm³, 1,47 kW, 7,3 kg. Motor X-Torq, odvojivi starter, štitnik Combi, kvačilo za teške uvjete i J-ručka.

HUSQVARNA 153R 50,2 cm³, 1,6 kW, 7,6 kg. Odvojivi starter, štitnik Combi, kvačilo za teške uvjete i robustan sustav ručki.

HUSQVARNA 233RJ 29,5 cm³, 1 kW, 5,1 kg. Motor X-Torq, odvojivi starter, štitnik Combi, kvačilo za teške uvjete i J-ručka.

HUSQVARNA 535LS 34,6 cm³, 1,6 kW, 5,9 kg. Motor X-Torq, odvojivi starter, samopovratna zaustavna sklopka i pužni zglob za teške uvjete.

HUSQVARNA 327LS 24,5 cm³, 0,9 kW, 4,7 kg. Odvojivi starter, samopovratna zaustavna sklopka i pužni zglob za teške uvjete.

ČISTAČI ŠIK ARE

53


Odaberite željeni priključak i radite uz nisku razinu ispušnih tvari.

X-TORQ Smanjuje emisije štetnih ispušnih plinova i do 75 % i povećava iskoristivost goriva do 20 %.

PRIKLJUČCI NA „KLIK”

Zahvaljujući brzoj spojnici, možete brzo mijenjati različite priključke.

54

ČISTAČI ŠIK ARE

Svestrani čistači šikare spremni su za raščišćavanje trave, krčenje šume i šišanje. Ovi se čistači šikare mogu primijeniti u različite svrhe. Standardno su opremljeni nožem za travu, glavom šišača i kružnom pilom koji se lako priključuju i imaju mnoge mogućnosti. Model 336FRD opremljen je sustavom na „klik“, što omogućuje lakšu zamjenu priključka. Svi su modeli također opremljeni motorom X-Torq koji smanjuje emisije štetnih ispušnih plinova i do 75 % i povećava iskoristivost goriva do 20 %.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte stranice 60. – 63.


Obavite više posla sa samo jednim strojem. Ovi su strojevi idealni ljudima koji trebaju različite tipove strojeva i koji traže fleksibilna rješenja. Čistači šikare FR nude tri funkcije u jednom učinkovitom paketu. Uporabite glavu šišača za šišanje rubova travnjaka i čišćenje velikih površina zemlje i neželjenoga grmlja. Priključite oštricu za sječu trave kad želite čistiti višu travu ili grublje grmlje. Na kraju priključite kružnu pilu ako želite sjeći manja stabla. Drugim riječima, ovo su višenamjenski stojevi koji imaju sve rezne priključke uključene u paketu.

Novo!

HUSQVARNA 345FR 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,3 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva osovina s ručkama i štitnik Combi.

HUSQVARNA 336FRD 34,6 cm³, 1,4 kW, 7,4 kg. Motor X-Torq, Low Vib, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva osovina s ručkama, štitnik Combi, odvojiva osovina i priključci na „klik“.

www.husqvarna.hr Pročitajte više o našim proizvodima i nađite odmah najbližeg dobavljača.

HUSQVARNA 336FR 34,6 cm³, 1,4 kW, 7 kg. Motor X-Torq, Low Vib, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva osovina s ručkama i štitnik Combi.

ČISTAČI ŠIK ARE

55


Radite sa što manje prekida i buke.

NISKA RAZINA BUKE Ovi strojevi imaju nisku razinu buke, što je savršeno za stambena područja.

GLAVE ŠIŠAČA TAP’N GO Flaks se automatski otpušta kada se glava šišača upre u tlo.

56

ŠIŠAČI TR AVE

Šišači za laku uporabu namijenjeni su zahtjevnim kućevlasnicima. Šišači i čistači šikare su snažni, trajni i svestrani za kućevlasnike koji žele održavati svoj vrt u dobrom stanju. Ovi strojevi imaju malu masu i vrlo su fleksibilni. Imaju nisku razinu buke i idealni su za sve korisnike koji žive u stambenim područjima. Funkcija Smart Start brzo pokreće motor uz minimalni napor.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte stranice 60. – 63.


HUSQVARNA 135R 34,6 cm³, 1,4 kW, 6,8 kg. Motor X-Torq, samopovratna zaustavna sklopka, podesiva osovina s ručkama i štitnik Combi.

HUSQVARNA 128R 28 cm³, 0,8 kW, 5 kg. Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka i štitnik Combi.

HUSQVARNA 128L 28 cm³, 0,8 kW, 4,8 kg. Smart Start i samopovratna zaustavna sklopka.

HUSQVARNA 128RJ 28 cm³, 0,8 kW, 4,8 kg. Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka i štitnik Combi.

HUSQVARNA 128C 28 cm³, 0,8 kW, 4,4 kg. Smart Start i samopovratna zaustavna sklopka.

HUSQVARNA 122C 21,7 cm³, 0,6 kW, 4,4 kg. Motor niske razine buke, Smart Start i samopovratna zaustavna sklopka.

Radite sigurno i očekujte prvoklasne rezultate. Kada koristite čistač šikare ili šišač, trebali biste koristiti zaštitne naočale, vizir te zaštitne hlače i čizme. Nemojte zaboraviti zaštititi uši i staviti rukavice. Naša čitava paleta rezne opreme jamči da ćete dobiti rezultate na koje ćete biti ponosni.

Pročitajte više na 176. stranici.

ŠIŠAČI TR AVE

57


Udobna svestranost.

ODVOJIVA OSOVINA Odvojiva

osovina omogućuje fleksibilnost i olakšava prijenos i spremanje.

PRIKLJUČCI NA „KLIK“

Zahvaljujući brzoj spojnici, možete brzo mijenjati različite priključke.

58

COMBI ŠIŠAČI

Obrađujte čitavi vrt s pomoću jednog stroja. Combi šišači su svestrani strojevi koji imaju široki izbor priključaka s pomoću kojih manje ili više možete obrađivati čitav vrt. Možete šišati travu i živicu, pometati, otpuhivati, obrezivati stabla, porubljivati i kultivirati tlo sa samo jednom osnovnom motornom jedinicom. Ovi motori imaju nisku razinu buke i manje ometaju. Zbog toga je ova paleta savršena za svakoga tko stanuje u stambenom području.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte stranice 60. – 63.


Čitava paleta priključaka s pomoću kojih možete potpuno obraditi zemlju.

ŠKARE ZA ŽIVICU Uz pomoć škara za živicu možete dobiti ravne rubove ili koji god želite oblik. Dostupne su u dvjema duljinama.

RUBNIK Održava dobar izgled travnjaka, staza i

POMETAČ Priključak s gumenim pometačem velikog kapaciteta mete površinu bez tragova. Širina je 60 cm.

OBREZIVAČ Omogućuje dodatni doseg kada je potrebno. Reže grane do približno 15 cm debljine.

PUHAČ Svestrana funkcija otpuhivanja čisti što god

KULTIVATOR Idealan je za delikatne cvjetne gredice i područja oko stabala.

želite i kad god želite.

cvjetnih gredica zahvaljujući urednim ravnim rubovima.

HUSQVARNA 327LDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,1 kg. Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, odvojiva osovina i priključci na „klik“.

HUSQVARNA 324LDX 25 cm³, 0,8 kW, 5,4 kg. Smart Start, motor na čisti benzin, odvojiva osovina, udobna ručka i priključci na „klik“.

HUSQVARNA 128LDX 28 cm³, 0,8 kW, 4,9 kg. Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, odvojiva osovina i priključci na „klik“.

HUSQVARNA 122LD 21,7 cm³, 0,6 kW, 4,7 kg. Motor niske razine buke, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, odvojiva osovina i priključci na „klik“.

COMBI ŠIŠAČI

59


VODIČ ZA PROIZVODE – ČISTAČI ŠIKARE I ŠIŠAČI

555RXT

545RXT

545RX

535RXT

535RX

327RDX

Profesionalno raščišćavanje grmlja / trave

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Povremeno raščišćavanje šume / grmlja / trave

●●

TABLICA PREPORUKA Profesionalno raščišćavanje šume

Povremeno šišanje trave za kućevlasnike

●●

TEHNIČKI PODATCI Zapremina cilindra, cm³

53,3

45,7

45,7

34,6

34,6

24,5

Izlazna snaga, kW

2,8

2,1

2,1

1,6

1,6

0,9

Masa (bez rezne opreme), kg

9,2

8,2

8,4

6,2

6,1

5,6

Zapremnina spremnika za gorivo, litre

1,1

0,9

0,9

0,6

0,6

0,5

Razina zvučnog tlaka kod uha rukovaoca, dB(A) *

101

100

101

96

95

95

Jamčena razina snage zvuka, L WA dB(A)

120

115

115

113

113

110

1,5 / 1,6

2,9 / 2,4

2,9 / 2,4

2,5 / 2,7

3,4 / 4,1

2,4 / 1,9

Ekvivalentna razina vibracija (a hv , eq) prednja / stražnja ručka, m /s² ** ZNAČAJKE X-Torq motor

Low Vib

Smart Start

Samopovratna zaustavna sklopka

Crpka za gorivo

Visoka osovina s ručkama

Podesiva osovina s ručkama

Ergonomska ručka

Ručke s mekim rukohvatom

Pužni zglob za travu

Odvojiva osovina

Priključci na „klik“

Combi štitnik

Glava šišača Tap’n Go

Podesiva ušica za kuku naramenica

Motor na čisti benzin

Odvojivi starter

NARAMENICE Balance XT™ Balance X™ Balance 35

Standardna dvostruka

Standardna jednostruka

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

OPREMA ZA REZANJE

= Dostupno  ( ) = Pribor  ― = Nije dostupno  * Ekvivalentna razina tlaka zvuka, prema ISO 22868, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija zvučnog tlaka u raznim radnim situacijama. Tipična varijacija za ekvivalentnu razinu tlaka zvuka je standardna devijacija od 1 dB(A).  ** Ekvivalentna razina vibracija, prema ISO 22867, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija jačine vibracija u raznim radnim situacijama. Podatci prikazani za ekvivalentnu razinu vibracija imaju tipičnu varijaciju (standardna devijacija) od 1 m/s².  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici. NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.

60

ČISTAČI ŠIK ARE/ŠIŠAČI


327RX

324RX

327RJX

323R-II

553RBX

553RS

535RJ

543RS

253RJ

533RS

243RJ

153R

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

24,5

25

24,5

24,5

50,6

50,6

34,6

40,1

50,6

29,5

40,1

50,2

0,9

0,8

0,9

0,9

2,3

2,3

1,6

1,5

2,3

1,0

1,47

1,6

5,4

5,5

4,9

5,1

12,1

8,6

5,9

7,4

7,9

7,1

7,3

7,6

0,5

0,5

0,5

0,5

0,8

0,8

0,6

0,75

0,8

0,7

0,75

1,0

95

89

95

92

97

102

99

95

102

95

95

95

110

106

110

110

118

118

116

118

118

116

118

115

2,4 / 1,9

2,7 / 2,2

3,8 / 2,9

3,9 / 2,8

2 / 2

3,4 / 3,9

2,8 / 4,1

2,4 / 4

3,4 / 3,9

2,6 / 1,7

2,4 / 4

4,1 / 3,5

― ―

• / • / ( • )

• / • / ( • )

•/•/―

• / • / ( • )

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/―

• / • / ( • )

ČISTAČI ŠIK ARE/ŠIŠAČI

61


VODIČ ZA PROIZVODE – ČISTAČI ŠIKARE I ŠIŠAČI

233RJ

535LS

327LS

Profesionalno raščišćavanje grmlja / trave

●●●

●●●

●●●

Povremeno raščišćavanje šume / grmlja / trave

345FR

336FRD

336FR

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

TABLICA PREPORUKA Profesionalno raščišćavanje šume

Povremeno šišanje trave za kućevlasnike TEHNIČKI PODATCI Zapremina cilindra, cm³

29,5

34,6

24,5

45,7

34,6

34,6

Izlazna snaga, kW

1,0

1,6

0,9

2,1

1,4

1,4

Masa (bez rezne opreme), kg

5,1

5,9

4,7

8,3

7,4

7,0

Zapremnina spremnika za gorivo, litre

0,7

0,6

0,5

0,9

0,6

0,6

Razina zvučnog tlaka kod uha rukovaoca, dB(A) *

95

98

98

100

95

95

Jamčena razina snage zvuka, L WA dB(A)

116

116

110

116

113

113

2,6 / 1,7

4,7 / 6,6

4,2 / 3,1

2 / 3

5,4 / 4,5

4 / 4

Ekvivalentna razina vibracija (a hv , eq) prednja / stražnja ručka, m /s² ** ZNAČAJKE X-Torq motor

Motor na čisti benzin

Low Vib

Smart Start

Visoka osovina s ručkama

Podesiva osovina s ručkama

Odvojiva osovina

Priključci na „klik“

Odvojivi starter Samopovratna zaustavna sklopka Crpka za gorivo

Ergonomska ručka Ručke s mekim rukohvatom Pužni zglob za travu

Combi štitnik

Glava šišača Tap’n Go

Balance X™

Balance 35

Standardna dvostruka

•/•/―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

•/•/•

•/•/•

•/•/•

Podesiva ušica za kuku naramenica NARAMENICE

Standardna jednostruka OPREMA ZA REZANJE

= Dostupno  ( ) = Pribor  ― = Nije dostupno  * Ekvivalentna razina tlaka zvuka, prema ISO 22868, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija zvučnog tlaka u raznim radnim situacijama. Tipična varijacija za ekvivalentnu razinu tlaka zvuka je standardna devijacija od 1 dB(A).  ** Ekvivalentna razina vibracija, prema ISO 22867, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija jačine vibracija u raznim radnim situacijama. Podatci prikazani za ekvivalentnu razinu vibracija imaju tipičnu varijaciju (standardna devijacija) od 1 m/s².  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici. NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.

62

ČISTAČI ŠIK ARE/ŠIŠAČI


135R

128R

128L

128RJ

128C

122C

327LDX

324LDX

128LDX

122LD

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

34,6

28

28

28

28

21,7

24,5

25

28

21,7

1,4

0,8

0,8

0,8

0,8

0,6

0,9

0,8

0,8

0,6

6,8

5,0

4,8

4,8

4,4

4,4

5,1

5,4

4,9

4,7

0,6

0,4

0,4

0,4

0,4

0,36

0,5

0,5

0,4

0,36

95

98

97

98

97

88

94

97

94

90

113

114

114

114

114

108

110

107

114

108

4 / 4

3,5 / 3,1

4,8 / 6,4

3,5 / 3,1

4,8 / 6,4

5 / 3,6

2,9 / 3,4

4,1 / 4,1

2,9 / 3,4

3,6 / 3,5

• / • / ( • )

• / • / ( • )

 • / ( • ) / ―

•/•/―

 • / ― / ―

 • / ― / ―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

ČISTAČI ŠIK ARE/ŠIŠAČI

63


Pazite da živicu uvijek obrezujete s prvoklasnim rezultatima. Živici je potrebno vrijeme i njega da bi ostala zdrava i lijepa. Različite živice trebaju različite vrste alata, a pri kupnji škara za živicu važno je također imati na umu i okoliš. Sve Husqvarnine škare za živicu su snažne, precizne i učinkovite, ali različiti modeli odgovaraju različitim potrebama. Mi ćemo Vam pomoći da nađete one prave za Vas i Vaš okoliš.

64

ŠK ARE Z A ŽIVICU


ŠK ARE Z A ŽIVICU

65


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU ŠKARA ZA ŽIVICU

Smart Start Motor niske razine buke Oštri rezni zupci

Low Vib Podesiva stražnja ručka Samopovratna zaustavna sklopka

PRILAGODLJIVE

PROTUVIBRACIJSKI

DUGOTRAJNI ZUPČANICI

Ta funkcija pruža veću svestranost, bolju udobnost i manje zamaranja tijekom rada.

Svi modeli oblikovani su tako da pružaju malo vibracija, što omogućuje udobnije i ergonomičnije rukovanje.

Svi dijelovi Husqvarninih škara za živicu proizvedeni su od najboljih materijala uz preciznu kontrolu. Baš zato možemo jamčiti dugi vijek svih naših proizvoda i dijelova.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

66

ŠK ARE Z A ŽIVICU


Oštri rezni zupci Daljinsko upravljanje reznim sječivom

Podesivi kut reznog sječiva

Samopovratna zaustavna sklopka

Udobne ručke

Smart Start

SMART START

SMANJENA BUKA

X-TORQ

Motor i starter dizajnirani su tako da stroju omogućuju brži start, tj. brže pokretanje uz najmanji mogući napor.

Tehnologija motora s niskom razinom buke i specijalno oblikovanje omogućuju našim škarama za živicu tihu i laku uporabu.

X-Torq tehnologija smanjuje emisije štetnih ispušnih plinova i do 75 % i povećava iskoristivost goriva do 20 %, što omogućuje udobniji i još ekonomičniji rad.

ŠK ARE Z A ŽIVICU

67


Udobno rezanje unutar dosega.

DUGI DOSEG Rezna sječiva oblikovana

su tako da Vam omogućuju dugačak doseg i ergonomičan rad.

DALJINSKO UPRAVLJANJE REZNIM SJEČIVOM Jednostavno

podesite rezno sječivo tijekom rada i povećajte si udobnost.

68

ŠK ARE Z A ŽIVICU

Profesionalne škare za živicu s odličnom ergonomijom. Škare za živicu na produljenoj osovini s podesivim sječivom su dobar odabir kada trebate dosegnuti teško dostupna mjesta bez gubitka učinkovitosti. Ove škare za živicu pružaju profesionalne performanse i vrhunsku ergonomiju. One su prilagodljive, lako se pokreću i jednako su prikladne za visoku i nisku živicu, a zbog mogućnosti da se rezno sječivo preklopi, one su, isto tako, lake za spremanje i prijevoz.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 74. i 75. stranicu.


Što treba uzeti u obzir pri kupnji škara za živicu? Počnite tako da uzmete u obzir veličinu, oblik i ono što s njima želite učiniti. Ako je živica jako visoka ili teško dostupna, dobro će Vam doći doseg škara na produljenoj motki. Ako je živica široka, probajte jednostrane škare za živicu s posebno dugim reznim nožem. Ako pak želite oblikovati svoju živicu, idealan izbor su dvostrane škare s nagibnom stražnjom ručkom.

Jednostrane škare za živicu imaju snažni motor i posebno dugačko rezno sječivo. Idealne su za široke i velike živice.

Dvostrane škare za živicu s dvostranim sječivima su prilagodljive i učinkovite. Idealne su za oblikovanje živica.

Škare za živicu na produljenoj osovini imaju podesivo rezno sječivo i daljinski upravljano sječivo. Idealne su za visoke živice.

HUSQVARNA 327HE4X 24,5 cm³, 0,9 kW, duljina noža 55 cm, duljina 234 cm, 6,6 kg, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, daljinsko upravljanje, podesivo rezno sječivo, položaj za prijevoz i zaštita od povratnog udara.

HUSQVARNA 327HE3X 24,5 cm³, 0,9 kW, duljina noža 55 cm, duljina 174 cm, 6,5 kg, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, daljinsko upravljanje i podesivo rezno sječivo.

HUSQVARNA 327HDA65X 24,5 cm³, 0,9 kW, duljina noža 65 cm, duljina 157 cm, 6,2 kg, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka i podesivo rezno sječivo.

HUSQVARNA 325HD75X 24,5 cm³, 0,7 kW, duljina noža 73,5 cm, 5,9 kg, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, Low Vib i podesiva stražnja ručka.

www.husqvarna.hr Pročitajte više o našim proizvodima i nađite odmah najbližeg dobavljača.

HUSQVARNA 325HD60X 24,5 cm³, 0,7 kW, duljina noža 60 cm, 5,6 kg, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, Low Vib i podesiva stražnja ručka.

ŠK ARE Z A ŽIVICU

69


Jaki motor s dugotrajnom snagom.

ROBUSTAN DIZAJN Robustan dizajn produžuje radni vijek i i čini škare spremnima za težak rad.

X-TORQ Smanjuje emisije štetnih ispušnih plinova i do 75 % i povećava iskoristivost goriva do 20 %.

70

ŠK ARE Z A ŽIVICU

Prilagodljive, robusne škare za živicu sa snažnim motorima. Ove će robusne škare za živicu obaviti čak i najteže i najzahtjevnije poslove. X-Torq motor ima maksimalnu snagu i pritom smanjuje potrošnju goriva omogućujući da tijekom duljih radnih smjena radite s vrhunskim performansama. Neki modeli dolaze s podesivom stražnjom ručkom, što olakšava rezanje bočnih i gornjih strana živice.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 74. i 75. stranicu.


HUSQVARNA 226HD75S 23,6 cm³, 0,85 kW, duljina noža 75 cm, 5,9 kg, odvojivi starter, X-Torq motor i podesiva stražnja ručka.

HUSQVARNA 226HD60S 23,6 cm³, 0,85 kW, duljina noža 60 cm, 5,7 kg, odvojivi starter, X-Torq motor i podesiva stražnja ručka.

HUSQVARNA 226HS99S 23,6 cm³, 0,85 kW, duljina noža 108 cm, 6,0 kg, odvojivi starter, X-Torq motor.

HUSQVARNA 226HS75S 23,6 cm³, 0,85 kW, duljina noža 75 cm, 5,8 kg, odvojivi starter, X-Torq motor.

ŠK ARE Z A ŽIVICU

71


Tihi rad bez poteškoća.

NISKA RAZINA BUKE Škare za živicu

su posebno oblikovane i imaju nisku razinu buke, što manje uznemiruje susjede.

SMART START Motor je dizajniran tako da se pokrene brzo i uz minimalni napor.

72

ŠK ARE Z A ŽIVICU

Pametne škare za živicu s niskom razinom buke, malim vibracijama i povećanom udobnosti. Ove lagane, prilagodljive i tihe škare za živicu savršene su za svakoga tko živi u stambenom naselju. Njihovi motori izrađeni su tako da pružaju malo vibracija i smanjuju emisiju ispuha, a pritom zadržavaju snagu i omogućuju Vam da radite udobnije. Svi su modeli opremljeni funkcijom Smart Start tako da se motor brzo pokrene uz minimalni napor.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 74. i 75 stranicu.


Zajamčena sigurnost s Husqvarninim priborom. Kada koristite škare za živicu, uvijek trebate nositi rukavice i štititi uši i oči. Naš asortiman zaštitne odjeće i pribora je velik, ali ovdje donosimo neke preporuke.

Sve su izrađene od kože i oblikovane za sve aktivnosti, primjerice, za rad lančanom pilom i čišćenje vrta.

Široki raspon naočala jamči da će Vaše oči biti potpuno zaštićene.

Kada radite sa škarama za živicu, bitno je dobro zaštititi uši. Mi imamo sve, osnovne modele koji štite uši i modele koji imaju FM-radio.

Koju vrsta goriva trebam koristiti? Husqvarnine škare za živicu trebaju uvijek raditi na mješavinu benzina i kvalitetnog ulja za dvotaktne motore. Ako koristite Husqvarnino dvotaktno ulje, koje je optimizirano za Husqvarnine motore, dovoljna je 2 %-tna mješavina. Husqvarna također isporučuje i gotovu mješavinu goriva. Pitajte svojeg trgovca za savjet.

HUSQVARNA 122HD60 21,7 cm³, 0,6 kW, duljina noža 60 cm, 4,9 kg , Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, motor niske razine buke, Low Vib i podesiva stražnja ručka.

Pročitajte više na 176. stranici.

HUSQVARNA 122HD45 21,7 cm³, 0,6 kW, duljina noža 45 cm, 4,6 kg, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, motor niske razine buke i Low Vib.

ŠK ARE Z A ŽIVICU

73


VODIČ ZA PROIZVODE – ŠKARE ZA ŽIVICU

327HE4X

327HE3X

327HDA65X

325HD75X

Tablica preporuka Visoke / srednje / niske živice

● /   / ●

 / ● / ●

 / ● / 

 / ● / 

Široke živice

●●●

●●●

●●

●●

Oblikovane živice

●●

●●●

●●●

●●●

tehnički PODATCI Zapremina cilindra, cm³

24,5

24,5

24,5

24,5

Izlazna snaga, kW

0,9

0,9

0,9

0,7

Razina zvučnog tlaka kod uha rukovaoca, dB(A) *

92

94

94

99

Jamčena razina snage zvuka, L WA dB(A)

106

107

106

109

Ekvivalentna razina vibracija (a hv , eq) prednja / stražnja ručka, m /s² **

4 / 5

4 / 4

4,2 / 4,2

2,8 / 2,8

Duljina noža, cm

55

55

65

73,5

Duljina, cm

234

174

157

Masa, kg

6,6

6,5

6,2

5,9

Osobine •

Samopovratna zaustavna sklopka

Crpka za gorivo

Smart Start Odvojivi starter

Motor niske razine buke X-Torq motor

Low Vib

Podesiva stražnja ručka

Udobne ručke

Daljinsko upravljanje

Podesivo rezno sječivo

Položaj za prijevoz

Zaštita od povratnog udara

= Dostupno  ― = Nije dostupno  * Ekvivalentna razina tlaka zvuka, prema ISO 22868, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija zvučnog tlaka u raznim radnim situacijama. Tipična varijacija za ekvivalentnu razinu tlaka zvuka je standardna devijacija od 1 dB(A).  ** Ekvivalentna razina vibracija, prema ISO 22867, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija jačine vibracija u raznim radnim situacijama. Podatci prikazani za ekvivalentnu razinu vibracija imaju tipičnu varijaciju (standardna devijacija) od 1m/s². Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici. NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupa na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvđači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.

74

ŠK ARE Z A ŽIVICU


325HD60X

 / ● / 

226HD75S

 / ● / 

226HD60S

 / ● / 

226HS99S

 / ● / 

226HS75S

 / ● / 

122HD60

 / ● / 

122HD45

 / ● / 

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

24,5

23,6

23,6

23,6

23,6

21,7

21,7

0,7

0,85

0,85

0,85

0,85

0,6

0,6

100

91

91

92

93

93

93

109

104

100

104

104

101

101

5,46 / 4,96

2,5 / 2,1

1,8 / 1,5

3,3 / 3,3

7,7 / 5,8

4,1 / 3,6

2,9 / 4,9

60

75

60

108

75

60

45

5,6

5,9

5,7

6,0

5,8

4,9

4,6

ŠK ARE Z A ŽIVICU

75


Čiste tlo s minimalnim naporom. Sve što prekriva ljepotu Vašeg zemljišta, može se lako ukloniti jednim od naših snažnih i brzih puhala. Riješite se lišća, slame, sijena, prašine, paučine, pijeska, šljunka i napornog rada. Husqvarnina puhala su ergonomična, učinkovita i zgodna za uporabu. Sigurni smo da ćete izabrati puhalo koje Vam savršeno odgovara ovisno o Vašim potrebama i o veličini Vašeg terena.

76

PUHAL A


PUHAL A

77


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU PUHALA

Samopovratna zaustavna sklopka

Cruise Control Poravnati ispuh

Smart Start

Osposobljen za usisivanje

AIR INJECTION™

LOW VIB

PRIGUŠENJE BUKE

Centrifugalni sustav pročišćavanja, smanjeno trošenje dijelova i rjeđe čišćenje filtra.

Učinkoviti prigušivači vibracija apsorbiraju vibracije, čime štede ruke i šake korisnika. Omogućuju udobnije rukovanje.

Model 356BTX je posebno dizajniran da ima nisku razinu buke, što Vam omogućuje da radite bez brige, čak i ako živite u stambenom naselju.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

78

PUHAL A


Filtar za zrak komercijalne klase

Brzo dostupan filtar za zrak

Široke naramenice Najbolja snaga puhanja na svijetu Prsni remen

Air Injection™ Učinkovito oblikovan izbacivač

Podesiva ručka

X-Torq

Pojas oko bokova

X-TORQ

MOGUĆNOST USISAVANJA

CRUISE CONTROL

X-Torq tehnologija smanjuje emisije štetnih ispušnih plinova i do 75 % i povećava iskoristi­ vost goriva do 20 %. Vaš će rad postati udobniji i još ekonomičniji.

Neka puhala mogu se koristiti kao usisivač za sakupljanje otpadaka.

Vi birate broj okretaja ventilatora, što Vam daje potpunu kontrolu nad Vašim radom.

PUHAL A

79


Pametna primjena za Vas i Vaše okruženje.

UDOBNE NARAMENICE

Naramenice omogućuju udoban rad i da se Vaša leđa ne naprežu.

NISKA RAZINA BUKE Ova puhala imaju nisku razinu buke, što omogućuje rad u stambenim naseljima.

80

PUHAL A

Snažna i pouzdana puhala dorasla svakom poslu. Naša paleta obuhvaća i laka puhala i najsnažnija puhala koja se nose na leđima. Svima njima se lako rukuje, ergonomična su i pružaju veliki kapacitet. Modeli za nošenje na leđima dolaze s pojasom oko bokova i širokom naramenicom koja smanjuje opterećenje na leđima. Filtar za zrak komercijalne klase jamči duga razdoblja rada u prašnjavim uvjetima.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 82. i 83. stranicu.


Koju vrsta goriva trebam koristiti? Husqvarnina puhala trebaju uvijek raditi na mješavinu benzina i kvalitetnog ulja za dvotaktne motore. Ako koristite Husqvarnino dvotaktno ulje, koje je optimizirano za Husqvarnine motore, dovoljna je 2 % tna mješavina. Husqvarna također isporučuje i gotovu mješavinu goriva. Pitajte svojeg trgovca za savjet.

Novo!

HUSQVARNA 580BTS 75,6 cm³, 25,7 m³ / min, 92,2m / s, 11,8 kg, X-Torq motor, filtar za zrak komercijalne klase, Air Injection™, Low Vib, podesive ručke i Cruise Control.

Novo!

HUSQVARNA 570BTS 65,6 cm³, 21,8 m³ / min, 105,6 m / s, 11,2 kg, X-Torq motor, filtar za zrak komercijalne klase, Low Vib, podesive ručke i Cruise Control.

HUSQVARNA 356BTX 51,7 cm³, 13,4 m³ / min, 79,13 m / s, 10,4 kg, Air Injection™, Low Vib, podesive ručke, Cruise Control i učinkovito prigušenje buke.

HUSQVARNA 350BT 50,2 cm³, 14 m³ / min, 80,47 m / s, 10,21 kg, X-Torq motor, Low Vib, podesive ručke i Cruise Control.

HUSQVARNA 130BT 29,5 cm³, 10,2 m³ / min, 64,82 m / s, 6,7 kg, X-Torq motor, podesive ručke i Cruise Control.

HUSQVARNA 125BVX 28 cm³, 12,03 m³ / min, 76 m / s, 4,35 kg, Smart Start, samopovratna zaustavna sklopka, osposobljen za usisivanje, funkcija usitnjavanja, poravnati ispuh i Cruise Control.

HUSQVARNA 125B 28 cm³, 12,03 m³ / min, 76 m / s, 4,26 kg, samopovratna zaustavna sklopka, poravnati ispuh i Cruise Control.

PUHAL A

81


VODIČ ZA PROIZVODE – PUHALA

580BTS

570BTS

●●●

●●●

Tablica preporuka Puno radno vrijeme Djelomično radno vrijeme Povremeni rad TEHNIČKI PODATCI Zapremina cilindra, cm³

75,6

65,6

Izlazna snaga, kW

3,1

2,9

Razina zvučnog tlaka kod uha rukovaoca, dB(A) * 

100

99

Tlak zvuka (15 m), dB(A)

77

76

Jamčena razina snage zvuka, L WA dB(A) 

112

110

Ekvivalentna razina vibracija (a hv , eq) ručka, m /s² **

1,6

1,8

Brzina zraka, m /s

92,2

105,6

29

27,5

Protok zraka kroz kućište, m³ / min Protok zraka kroz cijev, m³ / min

25,7

21,8

Masa, kg

11,8

11,2

X-Torq motor

Filtar za zrak komercijalne klase

Air Injection™

Zapremina usisne vreće, litre Osobine

Smart Start

Samopovratna zaustavna sklopka

Osposobljen za usisivanje

Funkcija usitnjavanja

Low Vib

Ergonomska ručka

Podesive ručke

Udobna ručka

Učinkovito prigušenje buke

Poravnati ispuh

Ergonomske naramenice

Crpka za gorivo

Cruise Control

= Dostupno  ― = Nije dostupno  * Ekvivalentna razina tlaka zvuka, prema ISO 22868, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija zvučnog tlaka u raznim radnim situacijama. Tipična varijacija za ekvivalentnu razinu tlaka zvuka je standardna devijacija od 1 dB(A).  ** Ekvivalentna razina vibracija, prema ISO 22867, izračunava se kao vremenski mjeren zbroj energija jačine vibracija u raznim radnim situacijama. Podatci prikazani za ekvivalentnu razinu vibracija imaju tipičnu varijaciju (standardna devijacija) od 1m/s².  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupa na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvđači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.

82

PUHAL A


356BTX

●●●

350BT

130BT

125BVX

125B

●●

●●

●●●

●●●

●●

●●

●●●

●●●

51,7

50,2

29,5

28

28

2,4

1,6

0,96

0,8

0,8

88

94

94

92

92

64

71

69

70

70

100

104

102

107

107

3,9

2,2

2,5

11,1

11,1

79,13

80,47

64,82

76

76

21,7

19,6

12,2

13,31

13,31

13,4

14

10,2

12,03

12,03

10,4

10,21

6,7

4,35

4,26

64,35

PUHAL A

83


Čak i najveći travnjak činit će se malim. Košnja travnjaka može biti naporna i spora, osobito ako je travnjak velik ili ako na putu ima mnogo preprjeka. Uz pomoć Husqvarnina Ridera sa zglobnim upravljanjem i reznim kućištem postavljenim sprijeda te zahvaljujući kombinaciji kontrole, udobnosti i učinkovitosti, vožnja će biti iznimno ugodna. Osim toga, teško da ćete naići na mjesta koja su ovim strojevima nedostupna.

84

RIDERI


RIDERI

85


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU RIDERA Mjerač vremena s podsjetnikom o servisiranju Udobno sjedalo s visokim naslonom

Utičnica od 12 V Laki pristup upravljačkim elementima

Motor iza vozača Lako dostupne servisne točke

Četiri kotača jednake veličine

Zglobno upravljanje

Hidrostatski prijenos kojim se upravlja papučicama

Zakretljiva stražnja osovina

Robusna šasija X-tra učinkovitost

Pogon na sve kotače

VRHUNSKA UPRAVLJIVOST

PRISTUPAČNOST PRI KOŠNJI

Jedinstveni sustav zglobnog upravljanja omo­ gućuje da se stražnji kotači podvuku pod stroj. Rezultat je vrhunska upravljivost i intuitivno upravljanje, što znači da možete lako zaobići preprjeke kao što su drveće i grmlje.

Rezno kućište postavljeno sprijeda omogućuje odličan pregled radne površine, lako obreziva­ nje rubova i dosezanje u kutove i ispod grmlja.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

86

RIDERI

SVESTRANI SUSTAVI REZANJA Rezno kućište Combi nudi svestranost dvaju različitih sustava rezanja. Možete birati između sustava BioClip za gnojidbu travnjaka i stražnjeg izbacivanja za učinkovitu košnju na područjima s višom i grubljom travom.


Servo upravljanje

Okvir za priključak

Prednja svjetla

Pretinac za stvari Vanjski poklopac za gorivo s velikim promjerom

Automatsko uključivanje noža

Prozirni spremnik goriva Držač za bocu Rezno kućište postavljeno sprijeda

Combi rezno kućište

POLOŽAJ ZA SERVISIRANJE

UDOBAN POLOŽAJ VOZAČA

Čisto rezno kućište uvijek daje najbolje rezultate rezanja. Rezno kućište može se lako preklopiti prema gore u položaj za servisiranje, što olakšava čišćenje i servisiranje.

Rider Vam omogućuje sigurnost, stabilnost i dobro prianjanje na ravnim površinama i kosinama. Nisko težište modela Rider dopri­ nosi izvrsnom prianjanju i udobnom položaju sjedenja vozača.

LAKI PRISTUP UPRAVLJAČKIM ELEMENTIMA Svi upravljački elementi su ergonomski raspore­ đeni i lako pristupni s vozačkog sjedala. Rezni noževi uključuju se automatski kada se spusti rezno kućište.

RIDERI

87


Ovaj besprijekoran stroj predstavlja klasu za sebe.

HIDRAULIČKO DIZANJE OPREME

Vrhunska preciznost i kontrola pri upravljanju reznim kućištima i drugim priključcima.

SERVO UPRAVLJANJE

Servo upravljanje čini vožnju manje napornom i ugodnijom.

88

RIDERI

Uživajte u košnji travnjaka bez briga uz naše najnaprednije Ridere. Ovi modeli su odličan izbor za zemljovlasnike, sportske klubove i hotele kojima je potrebna profesionalna snaga stroja, udobnost i kapacitet. Strojevi su opremljeni pametnim rješenjima koja omogućuju udobniji i učinkovitiji rad. Uživajte u servo upravljanju, hidrauličkom dizanju opreme i brzoj spojnici za alat koja omogućuje jednostavnu i učinkovitu zamjenu alata. Ova sjajna kombinacija jamči besprijekorne rezultate.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 102. i 103. stranicu.


HUSQVARNA RIDER 422Ts AWD Briggs & Stratton Endurance Series V-Twin, 12,6 kW pri 3000 okr / min, hidrostatski prijenos na sve kotače. Opcijska rezna kućišta: Combi 112, Combi 122.

HUSQVARNA RIDER 422Ts Briggs & Stratton Endurance Series V-Twin, 12,6 kW pri 3000 okr / min, hidrostatski prijenos na sve kotače. Opcijska rezna kućišta: Combi 112, Combi 122.

HUSQVARNA PR 17 AWD Kawasaki FH Series V-Twin, 10,9 kW pri 2900 okr / min, hidrostatski prijenos na sve kotače. Opcijska rezna kućišta: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

HUSQVARNA PR 17 Kawasaki FH Series V-Twin, 10,9 kW pri 2900 okr / min, hidrostatski prijenos na sve kotače. Opcijska rezna kućišta: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

Strojevi za čitavu godinu. Modeli R 422 i PR 17 idealni su za obavljanje više zadataka istovremeno. Zahvaljujući priključcima kao što su mlatna kosilica, pometač, bacač snijega i prikolica, mogu održavati velike površine čitave godine. Brza spojnica za alat omogućuje iznimno laku zamjenu prednjih priključaka. Više informacija o priključcima potražite na 98. stranici.

RIDERI

89


Izvanredna fleksibilnost i upravljivost.

OKVIR ZA PRIKLJUČAK Omogućuje

laku zamjenu reznog kućišta i prednjih priključaka, bez potrebe za alatom ili zamjenom remena.

POGON NA SVE KOTAČE Osigurava

sposobnost vuče na neravnim, mokrim i skliskim površinama i padinama. AWD automatski prilagođuje vuču na svakom kotaču, ovisno o stanju terena.

90

RIDERI

Doživite savršene rezultate tijekom cijele godine. Ovi svestrani strojevi mogu se koristiti tijekom cijele godine zahvaljujući širokoj ponudi priključaka. Također možete birati između triju različitih reznih kućišta Combi. Stoga, ako ste vlasnik zemlje ili objekta i tražite vrhunsku učinkovitost, upravljivost i savršene rezultate, odaberite seriju Rider 300. Za dodatno prianjanje na zahtjevnim površinama razmotrite modele s pogonom na sve kotače.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 102. i 103. stranicu.


Novo!

HUSQVARNA RIDER 316TXs AWD Kawasaki FS Series V-Twin, 9,8 kW  pri  3100 okr / min, hidrostatski prijenos na sve kotače. Opcijska rezna kućišta: Combi 94, Combi 103, Combi 112. Servo upravljanje. X-tra učinkovitost.

Novo!

HUSQVARNA RIDER 316T AWD Kawasaki FS Series V-Twin, 9,6 kW pri 2900 okr / min, hidrostatski prijenos na sve kotače. Opcijska rezna kućišta: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

Novo!

HUSQVARNA RIDER 320 AWD Briggs & Stratton Endurance 4195, 10,6 kW pri 2900 okr / min, hidrostatski prijenos na sve kotače. Opcijska rezna kućišta: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

Novo!

HUSQVARNA RIDER 316Ts AWD Kawasaki FS Series V-Twin, 9,6 kW pri 2900 okr / min, hidrostatski prijenos na sve kotače. Opcijska rezna kućišta: Combi 94, Combi 103, Combi 112. Servo upravljanje.

Novo!

HUSQVARNA RIDER 316T Kawasaki FS Series V-Twin, 9,6 kW pri 2900 okr / min, hidrostatski prijenos. Opcijska rezna kućišta: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

Novo!

HUSQVARNA RIDER 318 Briggs & Stratton Endurance 4175, 9,6 kW pri 2900 okr / min, hidrostatski prijenos. Opcijska rezna kućišta: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

Smanjena buka radi ugodnije vožnje. Svi modeli Rider kosilica iz serija 200 i 300 opremljeni su novim i većim ispušnim loncem. Ovaj ispušni lonac znatno smanjuje jake zvukove buke na koje je ljudsko uho najosjetljivije i umjesto toga daje prihvatljiviji i ugodniji zvuk. Osim većeg ispušnog lonca, modeli X opremljeni su poklopcem motora u stilu automobila s materijalom koji upija zvuk i daje još bolju kvalitetu zvuka. Ova dodatna tehnologija za stišavanje zvuka povećava snagu motora, a time i brzinu noža i brzinu vožnje, što modele X čini dodatno učinkovitima.

RIDERI

91


Laka i precizna košnja.

HIDROSTATSKI PRIJENOS Prijenos

kojim se upravlja papučicama omogućuje učinkovitiju košnju. Ima zasebne papučice za naprijed i nazad.

SPOSOBNOST OBREZIVANJA

Rezno kućište postavljeno sprijeda omogućuje odličan pregled radne površine i precizno obrezivanje izbliza.

92

RIDERI

Učinkoviti Rideri koji obavljaju posao uz minimalni napor.  Obavite posao uz minimalni napor i uživajte u vožnji. Odaberite BioClip ili stražnje izbacivanje, ovisno o tome koliko često kosite i kakve rezultate tražite. Neki modeli imaju opcijska rezna kućišta, a drugi imaju rezno kućište veličine 94 cm kao standardnu opremu. Ovi Rideri prikladni su za kućevlasnike koji traže visoku učinkovitost, lakoću uporabe i prvoklasnu upravljivost i performanse. Odaberite model s pogonom na sve kotače ako želite poboljšano prianjanje ili model X za dodatnu učinkovitost.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 102. i 103. stranicu.


Combi rezno kućište.

Novo!

Rezno kućište Combi nudi dva različita sustava rezanja. Standardni način rezanja je BioClip (usitnjavanje) koji daje najbolje rezultate rezanja na površinama koje se često kose. Travu reže u fine komadiće koji se brzo razgrađuju i vraća na travnjak kao prirodno gnojivo.   Uklanjanje BioClip priključka na rez­ nom kućištu omogućuje rad sa stražnjim izbacivanjem koje je namijenjeno površinama koje se rjeđe kose. Stražnjim izbacivanjem možete obraditi višu i grublju travu. Ako ste skloniji urednim rezultatima košnje, preporučujemo dodavanje sakupljača koji se vuče straga i učinkovito sakuplja odrezane komadiće. Ugrađeni sakupljač se lako prazni s vozačkog sjedala.

HUSQVARNA RIDER 215TX Briggs & Stratton, 12,8 kW pri 3100 okr / min, hidrostatski prijenos. Opcijska rezna kućišta: Combi 94, Combi 103. X-tra učinkovitost.

Novo!

HUSQVARNA RIDER 216 AWD Briggs & Stratton, 9,6 kW pri 2900 okr / min, hidrostatski prijenos na sve kotače. Opcijska rezna kućišta: Combi 94, Combi 103.

Novo!

HUSQVARNA RIDER 216 Briggs & Stratton, 9,6 kW pri 2900 okr / min, hidrostatski prijenos. Opcijska rezna kućišta: Combi 94, Combi 103.

Novo!

HUSQVARNA RIDER 213C Briggs & Stratton, 6,7 kW pri 3000 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 94 cm.

HUSQVARNA RIDER 13C „CLASSIC“ Briggs & Stratton PowerBuilt, 6,7 kW pri 3000 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 94 cm.

RIDERI

93


Fleksibilno upravljanje i zdrav travnjak.

KOMPAKTAN DIZAJN Omogućuje

lakše upravljanje na malim i nepravilnim površinama i potrebno je manje prostora za držanje.

Manji strojevi s pravim karakteristikama Ridera.  Ovi kompaktni strojevi savršeni su za manje vrtove i imaju sve karakteristične značajke koje biste očekivali, ali u manjem, kompaktnijem obliku. Zglobno upravljanje, rezno kućište postavljeno sprijeda i udoban položaj vozaču jamče ugodnu vožnju.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 102. i 103. stranicu.

REZNO KUĆIŠTE BIOCLIP

Travu reže u male komadiće koji se brzo razgrađuju i vraća ju na travnjak kao prirodno gnojivo.

94

RIDERI


Vrhunska upravljivost. Zglobno upravljanje omogućuje vrhunsku upravljivost i olakšava vožnju oko preprjeka kao što su stabla, grmlje i cvjetne gredice. Učinkoviti sustav pogona na stražnje kotače omogućuje izvrsno prianjanje pri košnji na padinama. Ove dvije značajke u kombinaciji omogućuju najbolju pristupačnost pri košnji u ovoj klasi.

HUSQVARNA R 111B Briggs & Stratton PowerBuilt, 6,8 kW pri 3000 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 85 cm.

HUSQVARNA R 111B5 Briggs & Stratton PowerBuilt, 6,8 kW pri 3000 okr / min, ručni prijenos. Rezna širina: 85 cm.

RIDERI

95


Manje napora za predivan travnjak.

NISKA RAZINA BUKE

Akumulatorsko napajanje omogućuje tihi rad, poboljšava korisniku udobnost, smanjuje buku i manje ometa susjede.

Tiha i udobna vožnja sa savršenim rezultatom. Ovaj Rider s akumulatorskim pogonom može, ovisno o uvjetima na travnjaku, raditi do 90 minuta. Omogućuje Vam udobnu vožnju bez izravnih emisija i smanjuje buku. To je savršeni izbor za ekološki savjesne kućevlasnike kojima je jednako stalo do njihovih susjeda, ali i do učinkovitosti i rezultata.

JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE

Akumulator Ridera zahtijeva manje održavanja nego benzinski stroj. Nije potrebno gorivo ni ulje i ne treba servisirati remen.

96


BATERIJA RIDERA TABLICA PREPORUKA Mali privatni vrtovi

●●

Mali / srednji privatni vrtovi

●●●

Srednji / veliki privatni vrtovi Veliki privatni vrtovi / zemljišta TEHNIČKI PODATCI Maksimalno trajanje rada, min

90 *

Tip akumulatora

Olovo-kiselina

Kapacitet akumulatora, Ah

126 36 (3 5 12)

Napon akumulatora,V Prosječno vrijeme punjenja, sati

~ 10

Pogonski motor, W

1500 (električni pogon)

Motori za nož, W

2 5 800

Način rezanja

BioClip

Rezna širina, cm

85

Rezna visina, mm

25 – 70

Noževi

2

Način pogona

Neograničeno biranje brzine (osjećaj hidrostatskog prijenosa)

Brzina prema naprijed, min. – maks., km / h

0 – 7,5

Brzina prema nazad, min. – maks., km / h

0 – 2,5

Dimenzije guma

155 / 50-8

ZNAČAJKE Zglobno upravljanje

Rezno kućište postavljeno sprijeda

Kompaktan dizajn

Automatsko uključivanje noža

Udoban položaj vozača

Laki pristup upravljačkim elementima

Držač za bocu

= Dostupno  * Ovisno o uvjetima na travnjaku.

Novo! Birajte između normalnog ili savE™ načina rada, ovisno o uvjetima, za maksimalnu snagu ili maksimalno vrijeme rada. U svakom slučaju dobit ćete savršene rezultate.

Jedinstveni sustav zglobnog upravljanja u kombinaciji s pogonom na stražnje kotače i rezno kućište postavljeno sprijeda omogućuju vrhunsku upravljivost i prianjanje te odličan pregled površine za košnju.

97


Koristite svoj Rider tijekom cijele godine.

BACAČ SNIJEGA Priključite bacač snijega na Rider kada dođe zima.

Jedan stroj – mnogo izgleda. Husqvarnini Rideri se dobro prilagođavaju svim godišnjim dobima. Umjesto kupovanja različitih strojeva za različite zadatke, pogledajte Rider s njegovim širokim izborom priključaka. Nudimo prikolice, metle, bacače snijega i još puno priključaka koji čine ove strojeve iznimno svestranima.

MLATNA KOSILICA Robusna,

pouzdana mlatna kosilica kosi neravna područja s visokom travom i niskim grmljem.

98

PRIKLJUČCI Z A RIDERE


PRIKOLICA PROFI / 275 / PROMO Prostrane prikolice izrađene su od čvrstog čelika. Preklopna stražnja vrata služe za jednostavan utovar i istovar. Prikolica Profi može se nakrenuti. Mjere za utovar (D × Š × V): Profi – 123 × 90 × 30 cm, 275 – 125 × 83 × 31 cm, Promo – 97 × 72 × 28 cm.

POMETAČ/SAKUPLJAČ Prostran i zgodan sakupljač uklanja potrebu za grabljanjem trave i lišća. Lako se prazni s vozačkog sjedala. Visina je podesiva.

PROFI RAZBACIVAČ Robustan razbacivač koristi se za gnojivo, sol, pijesak, mrvljeni šljunak itd. Električno upravljanje valjkom omogućuje jednoliko razbacivanje. Utičnica treba imati 12 V. Radna širina: 100 cm.

RAZBACIVAČI Veći model ima širinu razbacivanja 300 cm – 360 cm. Kapacitet je približno 75 kg. Protok se lako podešava. Manji model ima širinu razbacivanja 120 cm – 240 cm s kapacitetom 30 kg.

DODATAK ZA RAHLJENJE Učinkoviti i robustan dodatak za rahljenje uklanja mahovinu. Možete ga opteretiti utegom do 32 kg, ovisno o uvjetima tla. Širina je 102 cm.

DRLJAČA ZA ŠLJUNČANE POVRŠINE Čvrsta drljača s praktičnim gumenim kotačima koristi se za brzo uređivanje Vaše šljunčane staze. Ima opružne zupce koji se preklapaju prilikom vožnje unatrag. Radna širina je 110 cm.

www.husqvarna.hr Za više pojedinosti posjetite naše mrežno sjedište. Osim toga, nudimo Vam dodatne savjete koji će Vam pomoći da odlučite koji je stroj pravi za namjeravani posao.

GREBAČ Grebač radi rupe u travnjaku kako bi zrak i gnojivo mogli prodrijeti u tlo. Radna širina je 102 cm.

PRIKLJUČCI Z A RIDERE

99


POMETAČ Lagani i trajni rotirajući pometači brzo i učinkovito čiste pijesak, šljunak, lišće i manje nanose snijega. Metu uz zidove, ograde itd. Mogu se podesiti na različite kutove s vozačkog sjedala. Radna širina je 90 cm – 120 cm. (Pometač na slici odgovara okviru za priključke na seriji Rider 300. Štitnik protiv prskanja dostupan je kao pribor.)

100

MLATNA KOSILICA Namijenjena je modelima Rider 422 i PR 17. Robusna i pouzdana mlatna kosilica opremljena je izdržljivim kutnim prijenosom za maksimalni vijek proizvoda. Također se može opremiti opcijskim valjkom za grabljanje sa slobodno visećim mlatnim noževima kao dodatnom opremom. Rezna širina za oba valjka je 100 cm.

MLATNA KOSILICA Odgovara okviru za priključke na seriji Rider 300. Robusna, pouzdana mlatna kosilica koristi se za neravna područja s visokom travom i niskim grmljem. Također se može opremiti opcijskim valjkom za grabljanje kao dodatkom. Rezna širina je 90 cm.

RALICE ZA SNIJEG Široke, čvrste ralice za snijeg koriste se za čišćenje putova, prilaza i drugih površina. Mogu se podesiti pod različitim kutovima ulijevo ili udesno. Mogu se koristiti sa snježnim lancima i utezima za kotače (ne na AWD modelima). Radna širina je 107 cm – 125 cm. Dostupan je gumeni rubnik. (Ralica na slici odgovara okviru za priključke na seriji Rider 300.)

PREKLOPNI PLUG Kompaktan i fleksibilan preklopni plug izrađen je od čelika za teške radne uvjete. Mehaničko podešavanje omogućuje da se koristi kao V-plug, ravni plug ili dijagonalni plug. Opremljen je gumenim rubom. (Plug na slici odgovara modelima Rider 422 / PR 17.)

BACAČ SNIJEGA Dvofazni bacač snijega visokog kapaciteta namjenjen je seriji Rider 300. Lako se postavlja na okvir za priključke. Cijev za izbacivanje može se zakretati za 180°. Radna širina je 107 cm. Pri korištenju ovog priključka treba koristiti utege za kotače i lance za snijeg (ne na AWD modelima).

BACAČ SNIJEGA Visoko učinkoviti bacač snijega ima radnu širinu 100 cm. Cijev se zakreće za 210°. Pri korištenju bacača snijega treba koristiti utege za kotače i lance za snijeg (ne na AWD modelima). Namijenjen je modelima Rider 422 i PR 17. Lako se postavlja.

PRIKLJUČCI Z A RIDERE


LANCI ZA SNIJEG Osiguravaju dobru vuču kada čistite snijeg.

UTEZI ZA KOTAČE / PROTUUTEZI Omogućuju bolje držanje na skliskim površinama i stabilnije upravljanje. Masa je 18 kg.

PRIKLJUČAK ZA PLIJEVLJENJE Čvrsta oštrica učinkovito uklanja korov i slično sa šljunčanih putova.

RUBNIK Koristi se kako bi rubovi trave bili uredni i precizni. Može se obrnuti. Dubina obrezivanja je podesiva.

GRAMMER PRIMO M SJEDALO Namijenjeno je modelima Rider 422 / PR 17. To je udobno sjedalo s opcijskim naslonima za ruke podesivima po visini i nagibu koji optimalno podupiru tijelo. Opremljeno je potporom za osjetljivi dio križa.

RAMPE ZA UTOVAR Zakrivljene rampe za utovar izrađene su od aluminija otpornog na morsku vodu. Protuklizna površina.

POKROV Izrađen je od vodootporne plastike s podesivom uzicom i rupama za provjetravanje.

PUNJAČ AKUMULATORA XS 800 Sto posto je automatski. Puni akumulator u tri koraka. Odobren je za vanjsku uporabu.

PRIKLJUČCI Z A RIDERE

101


VODIČ ZA PROIZVODE – RIDERI

R 316TXs AWD

R 316Ts AWD

R 316T AWD

R 422Ts AWD

R 422Ts

PR 17 AWD

PR 17

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton Endurance Series V-Twin 12,6 @ 3000

Briggs & Stratton Endurance Series V-Twin 12,6 @ 3000

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

FH Series V-Twin 10,9 @ 2900

FH Series V-Twin 10,9 @ 2900

FH Series V-Twin 9,8 @ 3100

FH Series V-Twin 9,6 @ 2900

FH Series V-Twin 9,6 @ 2900

TABLICA PREPORUKA Mali privatni vrtovi Mali / srednji privatni vrtovi Srednji / veliki privatni vrtovi Veliki privatni vrtovi / zemljišta

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

TEHNIČKI PODATCI Proizvođač motora Naziv motora Neto izlazna snaga pri zadanom broj okretaja, kW Akumulator,V / Ah

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

Vrsta podmazivanja motora

Tlačno

Tlačno

Tlačno

Tlačno

Tlačno

Tlačno

Tlačno

17 Hidrostatski AWD Kanzaki BioClip /  Stražnje izbacivanje 112, 122

17

14

Tuff Torq BioClip /  Stražnje izbacivanje 112, 122

14 Hidrostatski AWD Kanzaki BioClip /  Stražnje izbacivanje 94, 103, 112

Tuff Torq BioClip /  Stražnje izbacivanje 94, 103, 112

12 Hidrostatski AWD Kanzaki BioClip /  Stražnje izbacivanje 94, 103, 112

12 Hidrostatski AWD Kanzaki BioClip /  Stražnje izbacivanje 94, 103, 112

12 Hidrostatski AWD Tuff Torq BioClip /  Stražnje izbacivanje 94, 103, 112

Zapremina spremnika za gorivo, litre Tip mjenjača Proizvođač prijenosa Načini rezanja Rezna širina, cm Rezna visina, min. – maks., mm

Hidrostatski

Hidrostatski

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

Nepokošeni krug, cm

60

60

50

50

30

30

30

Noževi

3

3

3

3

3

3

3

Veličina guma, prednje, inči

195 / 65-8

195 / 65-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

Veličina guma, stražnje, inči

195 / 65-8

195 / 65-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

Osnovica stroja, duljina, cm

207

207

202

202

202

202

202

Osnovica stroja, širina, cm

90

90

90

90

89

89

89

Osnovica stroja, visina, cm

116

116

113

113

115

115

115

Masa, kg

330

305

296

285

267

262

258

ZNAČAJKE Zglobno upravljanje

Rezno kućište postavljeno sprijeda

Pogon na sve kotače

Okvir za priključak

Servo upravljanje

X-tra učinkovitost

Hidrauličko dizalo za opremu

Položaj za servisiranje

Automatsko uključivanje noža

Zakretljiva stražnja osovina

Prednja svjetla

Mjerač vremena

Utičnica od 12 V

Vanjski poklopac za gorivo

Prozirni spremnik goriva

REZNA KUĆIŠTA BioClip 85

Combi 94

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 103

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 112

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 122

( • )

( • )

= Dostupno  ( ) = Pribor  ― = Nije dostupno  NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006 / 42 / EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW), Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J 1349 / ISO 1585, Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti, Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

102

RIDERI


R 316T

R 320 AWD

R 318

R 215TX

R 216 AWD

R 216

R 213C

R 13C „CLASSIC“

●●

●●

●●

●●

●●

R 111B

R 111B5

●●

●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton Endurance Series 9,6 @ 2900

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

FH Series V-Twin 9,6 @ 2900

Briggs & Stratton Endurance Series 10,6 @ 2900

Intek V-Twin

PowerBuilt

PowerBuilt

12,8 @ 3100

9,6 @ 2900

9,6 @ 2900

6,7 @ 3000

6,7 @ 3000

6,8 @ 3000

6,8 @ 3000

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 20

12 / 20

Tlačno

Tlačno

Tlačno

Tlačno

Prskanje

Prskanje

Prskanje

Prskanje

Prskanje

Prskanje

12

12

12

12

10

2,8

2,8

Hidrostatski

Hidrostatski

Hidrostatski

Hidrostatski

Hidrostatski

Hidrostatski

Ručno

Tuff Torq BioClip /  Stražnje izbacivanje 94, 103, 112

Tuff Torq BioClip /  Stražnje izbacivanje 94, 103

12 Hidrostatski AWD Tuff Torq BioClip /  Stražnje izbacivanje 94, 103

12

Tuff Torq BioClip /  Stražnje izbacivanje 94, 103, 112

12 Hidrostatski AWD Kanzaki BioClip /  Stražnje izbacivanje 94, 103, 112

Tuff Torq BioClip /  Stražnje izbacivanje 94, 103

Tuff Torq BioClip /  Stražnje izbacivanje 94

Tuff Torq BioClip /  Stražnje izbacivanje 94

Hydro-Gear

Peerless

BioClip

BioClip

85

85

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

35 – 85

25 – 70

25 – 70

30

30

30

30

30

30

30

30

30

30

3

3

3

3

3

3

3

3

2

2

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

155 / 50-8

155 / 50-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

155 / 50-8

155 / 50-8

202

202

202

190

190

190

190

223

207

207

89

89

89

89

89

89

89

100

88,3

88,3

115

115

115

107

107

107

107

107

108,4

108,4

239

253

234

209

217

198

229

228

165

165

― ―

Kawasaki

Hidrostatski

PowerBuilt AVS PowerBuilt AVS PowerBuilt AVS PowerBuilt AVS

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

• 

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

RIDERI

103


Ovi traktori su konstruirani kako bi maksimalno unaprijedili Vaš rad u vrtu. Široki izbor priključaka i ugrađena mogućnost biranja između nekoliko načina rezanja daju našim vrtnim traktorima izvrsnu uporabljivost. Savršeni su za učinkovitu njegu travnjaka i različite zadatke vezane za zemljište. Kada koristite traktor za košnju travnjaka, možete birati između triju sustava rezanja: sakupljanje, BioClip i izbacivanje koji jamče učinkovito rezanje bilo kojeg travnjaka. Husqvarnini traktori mogu se opremiti prikolicama, razbacivačima, bacačima snijega i drugim priključcima.

104

VRTNI TR AKTORI


VRTNI TR AKTORI

105


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU TRAKTORA Mjerač vremena s podsjetnikom o servisiranju

Ergonomski upravljač

Središnje podešavanje rezne visine na zaštitnom limu

Držač za šalicu

Prednja svjetla

Lijevana prednja osovina

Plastificirano rezno kućište

Priključak za crijevo za vodu

LAKO UPRAVLJANJE S POMOĆU PAPUČICA

MANJE NEPOKOŠENIH POVRŠINA

ELEKTRIČNO AKTIVIRANJE REZNIH NOŽEVA

Hidrostatski prijenos kojim se upravlja papučicama jamči lako upravljanje brzinom i smjerom. Ima zasebne papučice za naprijed i nazad.

Naši traktori višeg ranga odlikuju se novom tehnologijom upravljanja U-Cut™ koja olakšava okretanje i košnju oko preprjeka. To omogućuje iznimno učinkovitu košnju, poboljšanu upravljivost i manje nepokošenih površina.

Pokretanje reznih noževa je lako zahvaljujući praktičnoj električnoj sklopki na upravljačkoj ploči.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

106

VRTNI TR AKTORI


Hidrostatski prijenos kojim se upravlja papučicama Električno aktiviranje reznih noževa

Podesivo klizno sjedalo

Tempomat

Električno pražnjenje sakupljača

BioClip sa sjedala Platforma za pristup

Ojačano rezno kućište Air Induction™

ROBUSNA REZNA KUĆIŠTA

BIOCLIP SA SJEDALA

Rezna kućišta su pojačana i plastificirana radi čega su trajnija i otpornija na koroziju.

Omogućuje lako prebacivanje između sakupljanja i načina rada BioClip (usitnjavanja) središnjim pokretačkim sklopom na upravljačkoj ploči. Ne morate ustajati s vozačkog sjedala.

Zakretljiva prednja osovina U-Cut™

UPORABA TIJEKOM CIJELE GODINE Široki izbor priključaka čini naše traktore svestranima i korisnima tijekom cijele godine. Mogu se opremiti prikolicom, ralicom za snijeg, pometačem i drugim priključcima.

VRTNI TR AKTORI

107


Vrtni traktori koji rade za Vas tijekom cijele godine.

MOTORI KAWASAKI TWIN Ovi

neumorni strojevi opremljeni su moćnim dvocilindarskim Kawasaki motorima s tlačnim podmazivanjem, pumpom za ulje i filtrom za ulje.

TEMPOMAT Tempomat omogućuje fiksiranje brzine vožnje i odmaranje noge. To je praktična funkcija koja drži traktor na jednolikoj brzini.

108

VRTNI TR AKTORI

Veličina je ponekad bitna. Ova paleta sastoji se od naših najnaprednijih vrtnih traktora. Svi su opremljeni snažnim Kawasaki motorima i novom tehnologijom upravljanja U-Cut™, što omogu­ ćuje učinkovitiju košnju i manje nepokošenih površina. Modeli GTH/YTH također omogućuju rezanje s bočnim izbacivanjem, što je idealno za veće travnjake. Modeli CTH imaju ugrađeno sakupljanje za kućevlasnike koji žele iznimno uredne rezultate košnje. Modeli CTH su također opremljeni praktičnom funkcijom BioClip koja se uključuje sa sjedala, što omogućuje brzo prebacivanje između sakupljanja i načina rada BioClip.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte stranice 118. – 121.


Husqvarna U-Cut™. Nova Husqvarnina tehnologija upravlja­ nja U-Cut™ omogućuje manji polumjer zaokreta oko preprjeka kao što su stabla, grmlje i cvjetne gredice. Kosilica tako ostavlja manji nepokošeni krug i kosi učinkovitije u usporedbi s drugim traktorskim kosilicama.

Novo!

HUSQVARNA GTH 264T Kawasaki FS Series V-Twin, 12,7 kW pri 2550 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 137 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug *: 59 cm.

Novo!

HUSQVARNA YTH 224T Kawasaki FS Series V-Twin, 11,8 kW pri 2550 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 117 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug *: 81 cm.

Novo!

HUSQVARNA YTH 184T Kawasaki FS Series V-Twin, 10 kW pri 2550 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 107 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug *: 85 cm.

Novo!

HUSQVARNA CTH 224T Kawasaki FS Series V-Twin, 11,8 kW pri 2550 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 107 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug *: 70 cm. Zapremina sakupljača: 320 l. Električno pražnjenje ­sakupljača. BioClip sa sjedala.

Novo!

HUSQVARNA CTH 184T Kawasaki FS Series V-Twin, 10 kW pri 2550 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 107 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug *: 70 cm. Zapremina sakupljača: 320 l. Električno pražnjenje sakupljača. BioClip sa sjedala.

Novo!

HUSQVARNA CTH 164T Kawasaki FS Series V-Twin, 9,2 kW pri 2550 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 97 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug *: 85 cm. Zapremina sakupljača: 320 l. BioClip sa sjedala.

* Mjereno pri zaokretu na strani obrezivanja.

VRTNI TR AKTORI

109


Praktične značajke koje olakšavaju rad.

HIDROSTATSKI PRIJENOS KOJIM SE UPRAVLJA PAPUČICAMA Lakše

održavanje brzine i smjera. Svi traktori sa slovom „H“ u nazivu modela opremljeni su hidrostatskim prijenosom putem papučica.

PODEŠAVANJE REZNE VISINE NA BLATOBRANU Lako dostupno

podešavanje visine rezanja poboljšava ergonomiju.

110

VRTNI TR AKTORI

Učinkoviti strojevi koji obavljaju posao do kraja. Ova paleta idealna je za zahtjevne kućevlasnike koji žele učinkovite i pouzdane strojeve. Ove traktore pokreće učinkoviti motor Kohler s tlačnim podmazivanjem, a opremljeni su hidrostatskim prijenosom kojim se upravlja papučicama radi glatkog upravljanja (samo „H“ modeli). Svi modeli se uz pomoć priključaka mogu podesiti na nekoliko sustava rezanja, ovisno o Vašim potrebama.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte stranice 118. – 121.


Sustavi rezanja za sve potrebe. Ako više volite uredne rezultate košnje i želite sakupiti odrezane komadiće trave, lišće i druge otpatke, odaberite traktor CT/CTH ili kupite traktor s bočnim izbacivanjem i dodajte sakupljač.   Ako želite gnojiti svoj travnjak dok ga kosite, izaberite BioClip način rezanja. To doduše zahtijeva nešto češće košenje. BioClip je uključen na svim* CT/CTH traktorima. BioClip se može dodati kao pribor za modele s bočnim izbacivanjem.   Za rijetko košene travnjake traktor s bočnim izbacivanjem je najprikladnije rješenje, ali također možete pretvoriti sve* CTH traktore u strojeve s izbacivanjem. Samo dodajte dodatni odbacivač za stražnje izbacivanje.   * Ne za seriju 126.

  Novo!

HUSQVARNA LTH 174 Kohler Courage, 8,8 kW pri 2500 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 107 cm. Nepokošeni krug *: 120 cm.

Novo!

HUSQVARNA CTH 194 Kohler Courage, 9,2 kW pri 2500 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 107 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug *: 70 cm. Zapremina sakupljača: 320 l. BioClip sa sjedala.

  Novo!

HUSQVARNA LTH 154 Kohler Courage, 8,1 kW pri 2500 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 97 cm. Nepokošeni krug *: 137 cm.

Novo!

HUSQVARNA LT 154 Kohler Courage, 8,1 kW pri 2500 okr / min, ručni prijenos. Rezna širina: 97 cm. Nepokošeni krug *: 137 cm.

Novo!

HUSQVARNA CTH 174 Kohler Courage, 8,8 kW pri 2500 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 97 cm. Nepokošeni krug *: 107 cm. Zapremina sakupljača: 220 l. BioClip priključak uključen.

Novo!

HUSQVARNA CT 154 Kohler Courage, 8,1 kW pri 2500 okr / min, ručni prijenos. Rezna širina: 97 cm. Nepokošeni krug *: 107 cm. Zapremina sakupljača: 220 l. BioClip priključak uključen.

* Mjereno pri zaokretu na strani obrezivanja.

VRTNI TR AKTORI

111


Fleksibilnost uz veću učinkovitost.

KOMPAKTAN DIZAJN Iznimno

kompaktan dizajn olakšava upravljanje ovim traktorima na uskim i zahtjevnim površinama. Također, zahtijeva manje prostora za spremanje.

PLATFORMA ZA PRISTUP Dizajn šasije s platformom za pristup omogućuje udobno i lako penjanje i silaženje sa stroja.

112

VRTNI TR AKTORI

Njihova veličina čini ih idealnima za manje vrtove i za spremanje. Ovi kompaktni vrtni traktori mogu bez teškoća savladati uske prolaze i tijesna mjesta. Idealni su za kućevlasnike s malim vrtovima i ograničenim prostorom za držanje stroja. Modeli „H“ opremljeni su hidrostatskim prijenosom kojim se upravlja papučicama, električnim uključivanjem noža i mjeračem vremena s podsjetnikom o servisiranju, a drugi modeli imaju ručni mjenjač sa šest stupnjeva za naprijed i jednim za nazad.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte stranice 118. – 121.


Ugrađen sakupljač. Ako želite pokupiti komadiće trave, lišće i druge ostatke, traktor s ugrađenim sakupljačem je dobar izbor. Sakupljač se lako prazni s vozačkog sjedala, a zvučni signal dojavljuje kada je vrijeme za pražnjenje.

HUSQVARNA LTH 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW pri 2800 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 77 cm. Nepokošeni krug *: 130 cm.

HUSQVARNA CTH 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW pri 2800 okr / min, hidrostatski prijenos. Rezna širina: 77 cm. Zapremina sakupljača: 200 l. Nepokošeni krug *: 131 cm.

HUSQVARNA LT 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW pri 2800 okr / min, ručni prijenos. Rezna širina: 77 cm. Nepokošeni krug *: 130 cm.

HUSQVARNA CT 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW pri 2800 okr / min, ručni prijenos. Rezna širina: 77 cm. Nepokošeni krug *: 131 cm. Zapremina sakupljača: 200 l.

* Mjereno pri zaokretu na strani obrezivanja.

VRTNI TR AKTORI

113


Zaštitite svoj traktor i koristite ga cijele godine.

NAVLAKA Naša vodootporna navlaka

u punoj veličini održava Vaš traktor u dobrom stanju i produljuje servisni vijek.

Radite uz pomoć Husqvarnina traktora i njegovih priključaka. Nemojte koristiti traktor samo za košnju travnjaka jer on može puno više od toga. Uz široki izbor posebno konstru­ iranih priključaka, Husqvarnini traktori postaju svestrani strojevi koji mogu olakšati rad u vrtu tijekom cijele godine. Priključite prikolicu, razbacivač ili ralicu za snijeg i obavite zadatak uz minimalni trud.

BACAČ SNIJEGA Pričvrstite dvofazni bacač snijega za učinkovito uklanjanje snijega. Mora se koristiti sa snježnim lancima i protuutegom.

114

PRIKLJUČCI Z A VRTNE TR AKTORE


PRIKOLICA PROFI / 275 / PROMO Prostrane prikolice izrađene su od čvrstog čelika. Preklopna stražnja vrata koriste se za jednostavan utovar i istovar. Prikolica Profi može se nakrenuti. Mjere za utovar (D × Š × V): Profi – 123 × 90 × 30 cm, 275 – 125 × 83 × 31 cm, Promo – 97 × 72 × 28 cm.

VALJAK Koristi se za učinkovito poravnavanje tla i sabijanje novog posijanog sjemena. Masa s vodom je 182 kg. Dimenzije su 46 × 96 cm.

RAZBACIVAČI Veći model ima širinu razbacivanja 300 cm – 360 cm. Kapacitet je približno 75 kg. Protok se lako podešava. Manji model ima širinu razbacivanja 120 – 240 cm s kapacitetom 30 kg.

DODATAK ZA RAHLJENJE Učinkovit i robustan dodatak za rahljenje koristi se za uklanjanje mahovine. Možete ga opteretiti utegom do 32 kg, ovisno o uvjetima tla. Širina je 102 cm.

DRLJAČA ZA ŠLJUNČANE POVRŠINE Čvrsta drljača s praktičnim gumenim kotačima koristi se za brzo uređivanje Vaše šljunčane staze. Ima opružne zupce koji se preklapaju prilikom vožnje unatrag. Radna širina je 110 cm.

HUSQVARNA GREBAČ Klinovi rade rupe u travnjaku kako bi zrak i gnojivo mogli prodrijeti u tlo. Radna širina je 102 cm.

www.husqvarna.hr Posjetite mrežne stranice i pogledajte čitavu paletu vrtnih traktora i priključaka. Također, možete naći tablice za usporedbu, videoisječke i posebne ponude. Osim toga, nudimo savjete koji će Vam pomoći pri izboru pravog stroja i informacije o lokaciji najbližeg prodajnog zastupnika.

PRIKLJUČCI Z A VRTNE TR AKTORE

115


POMETAČ * Rotirajuća metla  koristi se za metenje lišća, snijega i sl. Širina je 100 cm.

DVOFAZNI BACAČ SNIJEGA * Radna širina je 107 cm. Mora se koristiti s lancima za snijeg i protuutegom.

RALICA ZA SNIJEG * Čvrstu čeličnu ralicu za snijeg sa zaštitnim opružnim mehanizmom treba koristiti s lancima za snijeg i protuutegom. Radna širina je 122 cm.

LANCI ZA SNIJEG * Osiguravaju dobru vuču kada čistite snijeg.

GUMENI ŠTITNIK Pričvrstite štitnik na rub ralice da biste spriječili grebanje metala po tlu.

* Ne odgovara seriji 126.

116

PRIKLJUČCI Z A VRTNE TR AKTORE

PROTUUTEG * Protuutezi poboljšavaju prianjanje i dostupnost. Masa je 25 kg.


Tri različita sustava rezanja koji jamče savršene rezultate.   

SAKUPLJAČ Njime se postižu najuredniji rezultati rezanja.   BIOCLIP Koristi se za gnojidbu Vašeg travnjaka.   IZBACIVANJE Služi za rijetko košene travnjake s visokom travom.

BIOCLIP KOMPLET Za prelazak na BioClip (usitnjavanje). Neki strojevi zahtijevaju čitav komplet s oštricama i pokrovom otvora za izbacivanje, a drugi zahtijevaju samo pokrov. SAKUPLJAČ * Sakupljač velike zapremine dostupan je s dvjema ili trima košarama. Kapacitet je 210 ili 315 litara.

ODBACIVAČ * Koristi se za traktore s integriranim sakupljačem. Preinačite svoj traktor iz onog za sakupljanje u onaj sa stražnjim izbacivanjem.

KOMPLET ZA ELEKTRIČNO PRAŽNJENJE SAKUPLJAČA* Služi za dodatni komfor na traktorima CTH / CT. Ispraznite sakupljač povlačenjem sklopke.

KOMPLET NASLONA ZA RUKE * Služi za udobniji položaj vozača.

BRANICI Koriste se za postavljanje sprijeda na naše traktore. Učinkovito štite pokrov motora.

POKROV Izrađen je od vodootporne plastike s podesivom uzicom i rupama za provjetravanje.

RAMPE ZA UTOVAR Zakrivljene rampe za utovar napravljene su od aluminija otpornog na morsku vodu. Protuklizna površina.

* Ne odgovara seriji 126.

PRIKLJUČCI Z A VRTNE TR AKTORE

117


VODIČ ZA PROIZVODE – VRTNI TRAKTORI S BOČNIM IZBACIVANJEM

GTH 264T

YTH 224T

YTH 184T

TABLICA PREPORUKA Mali privatni vrtovi Mali / srednji privatni vrtovi

Srednji / veliki privatni vrtovi Veliki privatni vrtovi / zemljišta

●●●

●●●

●●●

●●

TEHNIČKI PODATCI Proizvođač motora Naziv motora

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin 10 @ 2550

12,7 @ 2550

11,8 @ 2550

Akumulator,V / Ah

12 / 28

12 / 28

12 / 28

Vrsta podmazivanja motora

Tlačno

Tlačno

Tlačno

Neto izlazna snaga pri zadanom broj okretaja, kW

Zapremina spremnika za gorivo, litre Tip mjenjača Proizvođač prijenosa

15,2

15,2

15,2

Hidrostatski

Hidrostatski

Hidrostatski

Hydro-Gear

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Način pogona

Upravljanje papučicama

Upravljanje papučicama

Upravljanje papučicama

Načini rezanja

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

Rezna širina, cm

137

117

107

Nepokošeni krug, cm *

59

81

85

Rezna visina, min. – maks., mm

38 – 114

25 – 102

38 – 102

Tip reznog kućišta

Prešano

Prešano

Prešano

Kotači koji ne kližu

4

4

2

Električno

Električno

Električno

Uključivanje noža Zapremina sakupljača, litre

Visina naslona sjedala

Visoki

Visoki

Visoki

Zaštita prednjeg kraja

Cijevni branik

Branik za zaštitu od grmlja

Branik za zaštitu od grmlja

Veličina guma, prednje, inči

16 5 6,5-8

15 5 6-6

15 5 6-6

Veličina guma, stražnje, inči

23 5 10,5-12

20 5 10-8

20 5 10-8

ZNAČAJKE U-Cut™

Hidrostatski prijenos kojim se upravlja papučicama

Tempomat

Platforma za pristup

Središnje podešavanje rezne visine na zaštitnom limu

Podesivo klizno sjedalo

Ergonomski upravljač

Indikator za pun sakupljač

Električno pražnjenje sakupljača

BioClip sa sjedala

Ojačano rezno kućište

Plastificirano rezno kućište

Lijevana prednja osovina

Zakretljiva prednja osovina

Dvojne spone za vuču

Air Induction™

Priključak za crijevo za vodu

Vidljiva razina goriva

Mjerač vremena s podsjetnikom o servisiranju

Prednja svjetla

Držač za šalicu

Sakupljač

( • )

( • )

( • )

BioClip komplet / ploča

( • )

( • )

( • )

SUSTAVI REZANJA

= Dostupno  ( ) = Pribor  ― = Nije dostupno  * Mjereno pri zaokretu na strani obrezivanja.  NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006 / 42 / EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349 / ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama. Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

118

VRTNI TR AKTORI


LTH 174

LTH 154

LT 154

●●

●●

●●●

●●●

●●●

LTH 126

LT 126

●●●

●●●

●●

●●

●●

Kohler

Kohler

Kohler

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Courage

Courage

Courage

PowerBuilt AVS

PowerBuilt AVS

8,8 @ 2500

8,1 @ 2500

8,1 @ 2500

6,4 @ 2800

6,4 @ 2800

12 / 28

12 / 28

12 / 28

12 / 20

12 / 20

Tlačno

Tlačno

Tlačno

Prskanje

Prskanje

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

Hidrostatski

Hidrostatski

Ručno

Hidrostatski

Ručno

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Dana / Peerless

Hydro-Gear

Dana / Peerless

Upravljanje papučicama

Upravljanje papučicama

Upravljanje ručicom

Upravljanje papučicama

Upravljanje ručicom

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

107

97

97

77

77

120

137

137

130

130

38 – 102

38 – 102

38 – 102

20 – 80

20 – 80

Prešano

Prešano

Prešano

Prešano

Prešano

2

Električno

Električno

Ručno

Električno

Ručno

Srednji

Srednji

Srednji

Srednji

Srednji

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

13 5 5-6

13 5 5-6

20 5 10-8

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

16 5 6,5-8

16 5 6,5-8

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

― ( • )

― ( • )

VRTNI TR AKTORI

119


VODIČ ZA PROIZVODE – VRTNI TRAKTORI S UGRAĐENIM SAKUPLJAČEM

CTH 224T

CTH 184T

CTH 164T

TABLICA PREPORUKA Mali privatni vrtovi Mali / srednji privatni vrtovi

Srednji / veliki privatni vrtovi

●●●

●●●

●●●

Veliki privatni vrtovi / zemljišta

●●

●●

TEHNIČKI PODATCI Proizvođač motora Naziv motora

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin 9,2 @ 2550

11,8 @ 2550

10 @ 2550

Akumulator,V / Ah

12 / 28

12 / 28

12 / 14

Vrsta podmazivanja motora

Tlačno

Tlačno

Tlačno

Neto izlazna snaga pri zadanom broj okretaja, kW

Zapremina spremnika za gorivo, litre Tip mjenjača

13,3

13,3

13,3

Hidrostatski

Hidrostatski

Hidrostatski

Proizvođač prijenosa

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Način pogona

Upravljanje papučicama

Upravljanje papučicama

Upravljanje papučicama

Načini rezanja

BioClip / sakupljanje

BioClip / sakupljanje

BioClip / sakupljanje

Rezna širina, cm

107

107

97

Nepokošeni krug, cm *

70

70

85

Rezna visina, min. – maks., mm

38 – 102

38 – 102

26 – 102

Tip reznog kućišta

Prešano

Prešano

Prešano

Kotači koji ne kližu

4

4

2

Električno

Električno

Električno

Uključivanje noža Zapremina sakupljača, litre

320

320

320

Visina naslona sjedala

Visoki

Visoki

Visoki

Zaštita prednjeg kraja

Branik za zaštitu od grmlja

Cijevni branik

Veličina guma, prednje, inči

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

Veličina guma, stražnje, inči

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

ZNAČAJKE U-Cut™

Hidrostatski prijenos kojim se upravlja papučicama

Tempomat

Platforma za pristup

Središnje podešavanje rezne visine na zaštitnom limu

Podesivo klizno sjedalo

Ergonomski upravljač

Indikator za pun sakupljač

Električno pražnjenje sakupljača

BioClip sa sjedala

Ojačano rezno kućište

Plastificirano rezno kućište

Lijevana prednja osovina

Zakretljiva prednja osovina

Dvojne spone za vuču

Air Induction™

Priključak za crijevo za vodu

Vidljiva razina goriva Mjerač vremena s podsjetnikom o servisiranju

Prednja svjetla

Držač za šalicu

Deflektor

• ( • )

• ( • )

• ( • )

Priključak za BioClip

SUSTAVI REZANJA Sakupljač

= Dostupno  ( ) = Pribor  ― = Nije dostupno  * Mjereno pri zaokretu na strani obrezivanja.  NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006 / 42 / EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349 / ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama. Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

120

VRTNI TR AKTORI


CTH 194

CTH 174

CT 154

●●

●●

●●●

●●●

●●●

CTH 126

CT 126

●●●

●●●

●●

●●

Kohler

Kohler

Kohler

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Courage

Courage

Courage

PowerBuilt AVS

PowerBuilt AVS

9,2 @ 2500

8,8 @ 2500

8,1 @ 2500

6,4 @ 2800

6,4 @ 2800

12 / 28

12 / 14

12 / 14

12 / 20

12 / 20

Tlačno

Tlačno

Tlačno

Prskanje

Prskanje

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

Hidrostatski

Hidrostatski

Ručno

Hidrostatski

Ručno

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Dana / Peerless

Hydro-Gear

Dana / Peerless

Upravljanje papučicama

Upravljanje papučicama

Upravljanje ručicom

Upravljanje papučicama

Upravljanje ručicom

BioClip / sakupljanje

BioClip / sakupljanje

BioClip / sakupljanje

Sakupljanje

Sakupljanje

107

97

97

77

77

70

107

107

131

131

38 – 102

26 – 102

26 – 102

20 – 80

20 – 80

Prešano

Prešano

Prešano

Prešano

Prešano

4

2

2

Električno

Električno

Ručno

Električno

Ručno

320

220

220

200

200

Visoki

Visoki

Srednji

Srednji

Srednji

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

13 5 5-6

13 5 5-6

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

16 5 6,5-8

16 5 6,5-8

• ( • )

• ( • )

• ( • )

― ( • )

― ( • )

VRTNI TR AKTORI

121


Brza i učinkovita košnja travnjaka sa savršenim rezultatima. Kosilica s okretanjem u mjestu nudi brze rezultate na velikim travnjacima. Izvrsna upravljivost, precizna košnja i nevjerojatno visoki kapacitet daju Vam stroj bez ograničenja u košnji. Sustav upravljanja s okretanjem u mjestu omogućuje kosilici okretanje oko vlastite osi, bez ostavljanja nepokošenog kruga. To Vam omogućuje potpunu kontrolu nad travnjakom, bez obzira na veličinu.

122

KOSILICE S OKRETANJEM U MJESTU


KOSILICE S OKRETANJEM U MJESTU

123


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU KOSILICA S OKRETANJEM U MJESTU Mjerač vremena s podsjetnikom o servisiranju Pribor sakupljača

BEZ NEPOKOŠENIH KRUGOVA Upravljački sustav s okretanjem u mjestu nudi pojedinačni hidraulički pogon kotača koji omogućuje precizno upravljanje i zakretanje kosilica oko vlastite osi, bez ostavljanja nepo­ košenih krugova.

Električno aktiviranje reznih noževa

UČINKOVITA KOŠNJA Djelotvornost reznih kućišta u kombinaciji s izuzetnom upravljivošću omogućuje neusporedivo brzu i laku košnju.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

124

KOSILICE S OKRETANJEM U MJESTU

Upravljački sustav s okretanjem u mjestu

LAKO DOSTUPNE SERVISNE TOČKE Održavanje ulja i filtara, komponente/ podešavanje hidrauličkog pogonskog sustava te električni sustav i baterija su lako dostupni tako da se brzo možete vratiti produktivnom radu.


Nasloni za ruke

Podizanje reznog kućišta uz pomoć papučice

Čvrsti okvir

Izdržljivo rezno kućište Profesionalan pogonski sustav

Izdržljivi prednji kotači

ČVRSTI OKVIR I KOTAČI

UDOBNO UPRAVLJANJE

Robustan okvir i kotači jamče trajnost i smanjeno savijanje šasije.

Omogućuje ergonomski položaj vozača s odličnim pregledom radne površine. Svi upravljački elementi su unutar lakog dosega za vozača.

ELEKTRIČNO AKTIVIRANJE REZNIH NOŽEVA Noževi se lako uključuju zahvaljujući praktičnoj električnoj sklopki na upravljačkoj ploči.

KOSILICE S OKRETANJEM U MJESTU

125


Obavite svaki obilazak vrta lako i precizno.

OKRETANJE U MJESTU Kosilica

se može okrenuti oko vlastite osi, bez ostavljanja nepokošenih krugova.

PRIBOR SAKUPLJAČA Kosilice

s bočnim izbacivanjem i okretanjem u mjestu mogu se opremiti sustavom za sakupljanje radi urednih rezultata košnje.

126

KOSILICE S OKRETANJEM U MJESTU

Kosilice bez ograničenja. Upravljački sustav s okretanjem u mjestu omogućuje da se kosilica okrene oko vlastite osi bez ostavljanja ikakvih nepokošenih površina, a široka rezna kućišta optimiziraju produktivnost. Ovi su strojevi savršeni za kućevlasnike i zemljoposjednike koji održavaju velike travnate površine i koji također žele udobnost i performanse u brzom paketu.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 128. stranicu.


HUSQVARNA MZ 28T Briggs & Stratton, Endurance Series V-Twin, 15,7 kW pri 2950 okr / min. Rezna širina: 132 cm.

HUSQVARNA EZ 24T Briggs & Stratton, Endurance Series V-Twin, 11,9 kW pri 2450 okr / min. Rezna širina: 122 cm.

HUSQVARNA RZ 19 Briggs & Stratton, Endurance Series, 9,6 kW pri 2600 okr / min. Rezna širina: 107 cm.

KOSILICE S OKRETANJEM U MJESTU

127


VODIČ ZA PROIZVODE – KOSILICE S OKRETANJEM U MJESTU

MZ 28T

EZ 24T

RZ 19

TABLICA PREPORUKA Mali privatni vrtovi Mali / srednji privatni vrtovi

Srednji / veliki privatni vrtovi

●●

●●●

Veliki privatni vrtovi / zemljišta

●●●

●●●

TEHNIČKI PODATCI Proizvođač motora

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Endurance Series V-Twin

Endurance Series V-Twin

Endurance Series

15,7 @ 2950

11,9 @ 2450

9,6 @ 2600

Tlačno

Tlačno

Tlačno

19

13,2

11,4

Tip mjenjača

Hidrostatski

Hidrostatski

Hidrostatski

Proizvođač prijenosa

Hydro-Gear

Naziv motora Neto izlazna snaga pri zadanom broj okretaja, kW Vrsta podmazivanja motora Zapremina spremnika za gorivo, litre

Hydro-Gear

Hydro-Gear

Model mjenjača

ZT 3400

ZT 2800

EZT

Brzina prema naprijed, min. – maks., km / h

0 – 16,1

0 – 10,5

0 – 10,4

Brzina prema nazad, min. – maks., km / h Načini rezanja Rezna širina, cm Rezna visina, min. – maks., mm Tip reznog kućišta Sustav dizanja kućišta Uključivanje noža Visina naslona sjedala

0 – 8

0 – 5,6

0 – 5,6

Bočno izbacivanje

BioClip / Stražnje izbacivanje

Bočno izbacivanje

132

122

107

38 – 114

38 – 114

38 – 102

Način proizvodnje

Prešano

Prešano

Ručno, nožno uključivanje

Ručno, ručno upravljanje

Ručno, ručno upravljanje

Električno kvačilo

Električno kvačilo

Ručno

Visoki

Visoki

Srednji

Veličina guma, prednje, inči

13 5 6,5-6

11 5 5-5

11 5 4-5

Veličina guma, stražnje, inči

23 5 10,5-10

20 5 8-8

18 5 7,5-8

260,8

215,5

195

Profesionalan pogonski sustav

Čvrsti okvir

Nasloni za ruke

Podizanje reznog kućišta uz pomoć papučice

Mjerač vremena s podsjetnikom o servisiranju

BioClip komplet / poklopac

Pribor sakupljača

Masa, kg ZNAČAJKE

DOSTUPNI SUSTAVI REZANJA

= Dostupno  ― = Nije dostupno  NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006 / 42 / EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349 / ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama. Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

128

KOSILICE S OKRETANJEM U MJESTU


Sustav sakupljanja s trima košarama za MZ 28T opremljen je trajnim najlonskim vrećama s lakim priključivanjem puhala i sakupljača. Plastična konstrukcija kućišta i ventilatora otporna na udarce smanjuje masu i poboljšava protok zraka. Dizajn ugrađenog propelera omogućuje maksimalnu brzinu zraka i učinkovitost. Zapremina sakupljača je 317 litara.

KOSILICE S OKRETANJEM U MJESTU

129


Prvoklasna košnja zahvaljujući prvoklasnim strojevima. Sve su naše kosilice učinkovite i pružaju izvrsnu ergonomičnost. Bez obzira odaberete li model s jednom ili promjenjivom brzinom, možete očekivati kosilicu koja je robusna i pouzdana i koja daje vrhunski rezultat. Svi modeli imaju pouzdane motore visokih specifikacija koji se lako pale i nehrđajuća rezna kućišta, što omogućuje prvoklasne rezultate košnje.

130

KOSILICE


KOSILICE

131


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU KOSILICA TwinControl™ Ergonomska ručka Spojka za kočenje oštrice Ručka za podešavanje rezne visine bez stupnjeva Središnje podešavanje rezne visine s indikatorom Briggs & Stratton 750-series Priključak za crijevo za vodu

Sustav rezanja 3-u-1 Tvrdi koš s donjim strujanjem Napredna tehnologija protoka (Advanced Flow Technology, AFT)

Kotači s dvostrukim kugličnim ležajima

Robusno jednodijelno pocinčano rezno kućište

OPTIMALAN PROTOK

OTPORNO NA HRĐU

SUSTAV REZANJA 3-U-1

Advanced Flow Technology, AFT (napredna tehnologija protoka) dat će Vam prvoklasne rezultate. Rezno kućište, nož i otvor za izbacivanje stvaraju optimalan protok zraka. To daje prvoklasne rezultate u svim načinima rezanja.

Jednodijelno rezno kućište pocinčano je galvanizacijom, što ga čini trajnijim i otpornijim na torziono savijanje. Također je plastificirano radi veće otpornosti na koroziju i radi duljeg radnog vijeka.

Odaberite način rezanja koji najbolje odgovara Vašim potrebama i Vašem vrtu: sakupljanje za uredan travnjak, BioClip (usitnjavanje) za gnojidbu travnjaka ili izbacivanje za rjeđe košena područja.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

132

Odbojnik od nehrđajućeg čelika

KOSILICE


Protuvibracijska ručka Sklopiva ručka Središnje, opružno podešavanje rezne visine

Snažan motor Honda GCV

Rezni sustav BioClip

Prednji pogon

Aluminijski naplatci

Gumeni kotači

Aluminijska šasija za grube uvjete

Kotači s dvostrukim kugličnim ležajima

TWINCONTROL™

SKRIVENI KABELI

Dvoručno upravljanje olakšava rad uz odgovarajuću brzinu, ovisno o površini i okruženju.

Kabeli su skriveni unutar cijevi ručke, što uklanja opasnost od zapetljavanja u žbunje ili oštećivanja pri sklapanju ručke.

SREDIŠNJE PODEŠAVANJE REZNE VISINE Lako dostupna i ergonomski oblikovana ručka upravlja visinom čitavog reznog kućišta umjesto pojedinačnih ručica za svaku osovinu ili kotač. Time upravljanje postaje udobnije.

KOSILICE

133


Dugi radni vijek i niska razina vibracija.

JEDNODIJELNO ALUMINIJSKO REZNO KUĆIŠTE Rezna kućišta

lijevana su u jednom komadu i izrađena od aluminija radi optimalne torzije, krutosti i vijeka trajanja.

PROTUVIBRACIJSKE RUČKE

Bočno podesiva ručka sa sofisticiranim protuvibracijskim sustavom olakšava rad uz zidove kuće i živicu.

134

KOSILICE

Izdržljive kosilice za čestu uporabu. Ove robusne kosilice duže traju i koriste se za obavljanje zahtjevnih poslova. Kompaktan dizajn omogućuje izvrsnu upravljivost, a ručke sa smanjenim vibracijama omogućuju ergonomično upravljanje. Jednostavan pogon na prednje kotače ne zahtijeva održavanje i omogućuje lako upravljanje kosilicom.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 144. i 145. stranicu.


HUSQVARNA M 53S Pro Honda GCV160, 2,9 kW pri 3000 okr/min, BioClip, rezna širina 53 cm, rezna visina 27 mm – 65 mm, samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA M 48 Pro Honda GCV160, 2,9 kW pri 3000 okr/min, BioClip, rezna širina 48 cm, rezna visina 27 mm – 65 mm, guranje.

Novo!

HUSQVARNA WB 53S e Honda GCV160, 2,9 kW pri 3000 okr/min, BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 53 cm, rezna visina 27 mm – 65 mm, samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA WB 48S e Honda GCV160, 2,8 kW pri 2900 okr/min, BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 48 cm, rezna visina 30 mm – 60 mm, samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA WB 48S Honda GCV135, 2,1 kW pri 2900 okr/min, BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 48 cm, rezna visina 30 mm – 60 mm, samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA WC 48S e Briggs & Stratton 850 Series, 3,1 kW pri 2800 okr/min, sakupljač/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 48 cm, rezna visina 25 mm – 55 mm, samohodna, jedna brzina.

KOSILICE

135


Za udobnu vožnju.

TWINCONTROL™ Brzina vožnje

može se lako podesiti ovisno o potrebama korisnika i uvjetima na travnjaku.

LAKO DOSTUPNO PODEŠAVANJE VISINE Jedinstveni dizajn ručke

omogu­ćuje maksimalnu udobnost i lako podešavanje visine ručke.

136

KOSILICE

Vrhunske suvremene kosilice namijenjene su zahtjevnim kućevlasnicima. Ova paleta kosilica jamči najbolju ergonomiju, trajnost, učinkovitost i lakoću uporabe. Zahvaljujući reznom sustavu 3-u-1 ili 2-u-1, one su i svestrane te daju mnoge mogućnosti pri košnji travnjaka. Snažan motor i brojne ergonomske značajke omogućuju glatko i udobno upravljanje.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 144. i 145. stranicu.


HUSQVARNA LC 53B e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 okr/min, sakupljanje/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 53 cm, rezna visina 25 mm – 75 mm, AFT, BBC i TwinControl™.

HUSQVARNA LC 53E e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 okr/min, sakupljanje/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 53 cm, rezna visina 25 mm – 75 mm, AFT, električno paljenje i TwinControl™.

HUSQVARNA LC 53 e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 okr/min, sakupljanje/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 53 cm, rezna visina 25 mm – 75 mm, AFT i TwinControl™.

HUSQVARNA LC 48B e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 okr/min, sakupljanje/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 48 cm, rezna visina 25 mm – 75 mm, AFT, BBC i TwinControl™.

HUSQVARNA LC 48 e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 okr/min, sakupljanje/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 48 cm, rezna visina 25 mm – 75 mm, AFT i TwinControl™.

HUSQVARNA LB 48 e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 okr/min, BioClip/ bočno izbacivanje, rezna širina 48 cm, rezna visina 25 mm – 75 mm, TwinControl™.

KOSILICE

137


Funkcije za učinkovitu košnju.

ADVANCED FLOW TECHNO­LOGY

Jedinstvena tehnologija poboljšava protok zraka, što omogućuje optimalan stupanj punjenja sakupljača.

SUSTAV 3-U-1 Odaberite sustav rezanja koji Vam najbolje odgovara: sakupljanje za uredan travnjak, BioClip za gnojidbu travnjaka i izbacivanje za rjeđe košena područja.

138

KOSILICE

Impresivne kosilice izvanrednog kapaciteta. Vrhunski suvremeni dizajn i brojne značajke omogućuju da ove kosilice budu pouzdane i učinkovite. Napredna tehnologija protoka zraka pomaže pri punjenju sakupljača do optimalne razine, što znači rjeđe pražnjenje. Ovo su pouzdani strojevi visokog kapaciteta koji će Vam pomoći u postizanju prvoklasnih rezultata.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 146. i 147. stranicu.


HUSQVARNA LC 48VE Briggs & Stratton 675 Series, 2,4 kW pri 2900 okr/min, sakupljanje/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 48 cm, rezna visina 25 mm – 75 mm, AFT, električno paljenje, samohodni rad, promjenjiva brzina.

HUSQVARNA LC 48V Briggs & Stratton 650 Series, 2,4 kW pri 2900 okr/min, sakupljač/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 48 cm, rezna visina 25 mm – 75 mm, samohodna, promjenjiva brzina.

HUSQVARNA LC 48 Briggs & Stratton 650 Series, 2,4 kW pri 2900 okr/min, sakupljanje/BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 48 cm, rezna visina 25 mm – 75 mm, guranje.

HUSQVARNA LB 48V Briggs & Stratton 650 Series, 2,4 kW pri 2900 okr/min, BioClip/ bočno izbacivanje, rezna širina 48 cm, rezna visina 25 mm – 75 mm, samohodna, promjenjiva brzina.

Održavajte travnjak u dobrom stanju. HUSQVARNA LB 48 Briggs & Stratton 650 Series, 2,4 kW pri 2900 okr/min, BioClip/ bočno izbacivanje, rezna širina 48 cm, rezna visina 25 mm – 75 mm, guranje.

Sustav BioClip reže travu u sitne komadiće koji se brzo razgrađuju i vraćaju na travnjak kao prirodno gnojivo, čime se povećava i otpornost Vašeg travnjaka na isušivanje. BioClip je pogodan za površine koje se često kose.

KOSILICE

139


Pouzdani strojevi.

TRAJNOST Visoke specifikacije

i pouzdani motori jamče vrhunsku učinkovitost i dugi vijek trajanja.

ROBUSNOST Čvrsta šasija, izrađena

od lijevanog aluminija, osigurava veću čvrstoću i dulju trajnost.

140

KOSILICE

Ove su kosilice prikladne za bilo koju vrstu travnjaka. Ova paleta kosilica prikladna je za male, velike, ravne ili brežuljkaste travnjake. Motor daje potrebnu snagu, a promjenjiva brzina vožnje omogućuje kontrolu u vožnji. Svi su modeli opremljeni praktičnim središnjim podešavanjem rezne visine, priključkom za crijevo s vodom radi lakog čišćenja i podešavanjem visine ručke za optimalnu ergonomiju.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 146. i 147. stranicu.


HUSQVARNA R 153SV Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 okr/min, sakupljač/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 53 cm, rezna visina 30 mm – 87 mm, samohodna, promjenjiva brzina.

HUSQVARNA R 153S Briggs & Stratton 675 Series, 2,4 kW pri 2900 okr/min, sakupljač/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 53 cm, rezna visina 30 mm – 87 mm, samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA R 150SV Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2800 okr/min, sakupljač/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 50 cm, rezna visina 28 mm – 75 mm, samohodna, promjenjiva brzina.

HUSQVARNA R 150S Briggs & Stratton 675 Series, 2,4 kW pri 2900 okr/min, sakupljač/ BioClip/stražnje izbacivanje, rezna širina 50 cm, rezna visina 28 mm – 75 mm, samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA R 152SV Briggs & Stratton 750 Series, 2,8 kW pri 2950 okr/min, sakupljač/ BioClip/bočno izbacivanje, rezna širina 53 cm, rezna visina 33 mm – 108 mm, samohodna, promjenjiva brzina.

HUSQVARNA R 152SVH Honda GCV160, 3,3 kW pri 2950 okr/min, sakupljač/ BioClip/bočno izbacivanje, rezna širina 53 cm, rezna visina 33 mm – 108 mm, samohodna, promjenjiva brzina.

Prednosti sakupljača. Sakupljač možete koristiti za sakupljanje trave. Rezultat sakupljanja trave su čisti travnjaci. Manja je opasnost od širenja korova i sakupljena se trava lako prazni u komposter. Također možete sakupljati lišće i grančice. HUSQVARNA R 152SV Swivel Briggs & Stratton 750 Series, 2,8 kW pri 2950 okr/min, sakupljač/ BioClip/bočno izbacivanje, rezna širina 53 cm, rezna visina 31 mm – 106 mm, samohodna, promjenjiva brzina.

KOSILICE

141


Jednostavnost koja je dobra za Vas i Vaše okruženje.

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVO Ručne kosilice su optimalan izbor za okoliš. Osim toga, to je prilika za tjelovježbu.

NISKA RAZINA BUKE Ručne kosilice su izuzetno tihe, što je idealno ako stanujete u stambenom području.

142

KOSILICE

Manja masa, manje buke i izvrsna upravljivost. Lebdeća kosilica ima pouzdani motor za naporne situacije. Svaka kosilica u paleti ručnih kosilica daje rezultat za koji je namijenjena. Ručne kosilice s oštrim cilindarskim sječivima pružaju najbolje performanse pa su najbolji i najzdraviji izbor za košenje Vašeg travnjaka. Lebdeća kosilica lebdi na zračnom jastuku, teži samo 15 kg i vrlo je učinkovita na brežuljkastim travnjacima i kosinama do 45°. Ručni modeli su također lagani, lako ih se gura i daju izvanredan rezultat rezanja. Svi ručni modeli su također opremljeni posebno ojačanim okruglim nožem i držačem sječiva.


HUSQVARNA GX 560 Honda GCV160, 3 kW pri 3150 okr/min, 163 cm³, 15 kg, radni kut 45°, rezna širina 50.5 cm, rezna visina 10 mm – 30 mm i rezno kućište od ABS plastike.

HUSQVARNA 540 Rezna širina 40 cm, rezna visina 12 mm – 38 mm, 4 koraka rezne visine, 9,1 kg. Sakupljač je dostupan kao dodatna oprema.

HUSQVARNA 64 Rezna širina 40 cm, rezna visina 12 mm – 55 mm, beskonačno koraka rezne visine, 8,7 kg. Sakupljač je dostupan kao dodatna oprema.

HUSQVARNA 54 Rezna širina 40 cm, rezna visina 12 mm – 38 mm, 4 koraka rezne visine, 8,6 kg. Sakupljač je dostupan kao dodatna oprema.

Teško da ćete naći kosilice s kojima se lakše upravlja od ovih. Počinjemo s lebdećim modelom. To je kosilica koja lebdi na zračnom jastuku, što uvelike olakšava upravljanje. Kosilica kosi u bilo kojem smjeru i teži samo 15 kg. Ručni modeli su također lagani, a time i praktični. Osim toga, nije potrebno gorivo ili ulje, što dodatno olakšava uporabu.

KOSILICE

143


VODIČ ZA PROIZVODE – KOSILICE

M 53S Pro

M 48 Pro

WB 53S e

●●●

●●●

●●●

WB 48S e

WB 48S

●●●

●●●

TABLICA PREPORUKA Profesionalne – za komercijalnu uporabu Učinkovite – za zahtjevne korisnike Funkcionalne – za učinkovito redovno održavanje TEHNIČKI PODATCI Proizvođač motora Naziv motora Zapremina cilindra, cm≥

Honda

Honda

Honda

Honda

Honda

GCV160

GCV160

GCV160

GCV160

GCV135

163

163

163

163

135

2,9 @ 3000

2,9 @ 3000

2,9 @ 3000

2,8 @ 2900

2,1 @ 2900

0,93 Samohodni, jedna brzina Prednji

0,93 Guranje ―

0,93 Samohodni, jedna brzina Prednji

0,93 Samohodni, jedna brzina Prednji

0,9 Samohodni, jedna brzina Prednji

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

Brzina, km / h

4,0

4,0

5,0

5,0

Razina buke, dB(A)

97

95

97

90

90

Materijal reznog kućišta

Aluminij

Aluminij

Aluminij

Načini rezanja

BioClip

BioClip

BioClip

53

48

53

Aluminij BioClip / Stražnje izbacivanje 48

Aluminij BioClip / Stražnje izbacivanje 48

27 – 65

27 – 65

27 – 65

30 – 60

30 – 60

5 Središnje, opružni mehanizam

5 Središnje, opružni mehanizam

5 Središnje, opružni mehanizam

6

6

Središnje

Središnje

Neto izlazna snaga pri zadanom broj okretaja, kW Zapremina spremnika za gorivo, litre Sustav pogona Pogonski kotači Promjer kotača prednji /stražnji, mm

Rezna širina, cm Rezna visina, min. – maks., mm Rezna visina, koraci Podešavanje visine košnje Tip sakupljača

Zapremina sakupljača, litre

Tip ručke

Protuvibracijska

Protuvibracijska

Protuvibracijska

Protuvibracijska

Ergonomska

Masa, kg

35,5

30,3

36,7

32,5

31

AFT (Advanced Flow Technology – Napredna tehnologija protoka)

Pokazivač rezne visine

Bočno podesiva ručka

Protuvibracijska ručka

ZNAČAJKE

Središnje podešavanje rezne visine Podešavanje visine ručke

Sklopiva ručka

Skriveni kabeli

Električno paljenje

Spojka kočnice noža (BBC)

Aluminij

Aluminij

Aluminij

Čelik

Čelik

Gume s dvostrukim profilom i gumenim prstenom

Odbojnik od nehrđajućeg čelika

Priključak za crijevo za vodu

Kotači s dvostrukim kugličnim ležajima Naplatci, materijal

= Dostupno  ( ) = Pribor  ― = Nije dostupno  NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

144

KOSILICE


WB 48S e

LC 53B e

LC 53E e

LC 53 e

LC 48B e

LC 48 e

LB 48 e

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

850 Series

750 Series

750 Series

750 Series

750 Series

750 Series

750 Series

190

161

161

161

161

161

161

3,1 @ 2800

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

1,0 Samohodni, jedna brzina Prednji

1,0

1,0

1,0

1,0

1,0

1,0

TwinControl™

TwinControl™

TwinControl™

TwinControl™

TwinControl™

TwinControl™

Stražnji

Stražnji

Stražnji

Stražnji

Stražnji

Stražnji

203,2 / 203,2

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

5,0

5,4

5,4

5,4

5,4

5,4

5,4

92

98

98

98

96

96

96

Aluminij Skupljanje / BioClip /  Stražnje izbacivanje 48

Pocinčani čelik Skupljanje / BioClip /  Stražnje izbacivanje 53

Pocinčani čelik Skupljanje / BioClip /  Stražnje izbacivanje 53

Pocinčani čelik Skupljanje / BioClip /  Stražnje izbacivanje 53

Pocinčani čelik Skupljanje / BioClip /  Stražnje izbacivanje 48

Pocinčani čelik Skupljanje / BioClip /  Stražnje izbacivanje 48

Pocinčani čelik BioClip / Stražnje izbacivanje 48

25 – 55

25 –���75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

6

5

5

5

5

5

5

Središnje

Ergo central

Ergo central

Ergo central

Ergo central

Ergo central

Ergo central

Meki koš s donjim strujanjem 65

Tvrdi koš s donjim strujanjem 60

Tvrdi koš s donjim strujanjem 60

Tvrdi koš s donjim strujanjem 60

Tvrdi koš s donjim strujanjem 60

Tvrdi koš s donjim strujanjem 60

Protuvibracijska

Ergonomska

Ergonomska

Ergonomska

Ergonomska

Ergonomska

Ergonomska

44

44,5

45,5

43,5

43,5

42

38

• Lako dostupno, nestupnjevito podešavanje ―

• Lako dostupno, nestupnjevito podešavanje ―

• Lako dostupno, nestupnjevito podešavanje ―

• Lako dostupno, nestupnjevito podešavanje ―

• Lako dostupno, nestupnjevito podešavanje ―

• Lako dostupno, nestupnjevito podešavanje ―

Čelik

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

KOSILICE

145


VODIČ ZA PROIZVODE – KOSILICE

LC 48VE

LC 48V

LC 48

LB 48V

LB 48

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

675 Series

650 Series

650 Series

650 Series

650 Series

190

190

190

190

190

2,4 @ 2900

2,4 @ 2900

2,4 @ 2900

2,4 @ 2900

2,4 @ 2900

1,0 Samohodni, promjenjiva brzina Stražnji

1,2 Samohodni, promjenjiva brzina Stražnji

1,2 Guranje

Guranje

1,2 Samohodni, promjenjiva brzina Stražnji

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

Brzina, km / h

5,4

5,4

5,4

Razina buke, dB(A)

96

96

96

93

93

Pocinčani čelik BioClip / Stražnje izbacivanje 48

Pocinčani čelik BioClip / Stražnje izbacivanje 48 25 – 75

TABLICA PREPORUKA Profesionalne – za komercijalnu uporabu Učinkovite – za zahtjevne korisnike Funkcionalne – za učinkovito redovno održavanje TEHNIČKI PODATCI Proizvođač motora Naziv motora Zapremina cilindra, cm≥ Neto izlazna snaga pri zadanom broj okretaja, kW Zapremina spremnika za gorivo, litre Sustav pogona Pogonski kotači Promjer kotača prednji /stražnji, mm

Materijal reznog kućišta Načini rezanja Rezna širina, cm Rezna visina, min. – maks., mm

Pocinčani čelik Pocinčani čelik Pocinčani čelik Skupljanje / BioClip /  Skupljanje / BioClip /  Skupljanje / BioClip /  Stražnje izbacivanje Stražnje izbacivanje Stražnje izbacivanje 48 48 48

1,2

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

5

5

5

5

5

Središnje Tvrdi koš s donjim strujanjem 60

Središnje Tvrdi koš s donjim strujanjem 60

Središnje Tvrdi koš s donjim strujanjem 60

Središnje

Središnje

Tip ručke

Comfort

Comfort

Comfort

Comfort

Comfort

Masa, kg

43

38

37

34

33

AFT (Advanced Flow Technology – Napredna tehnologija protoka)

Pokazivač rezne visine

Ručka Comfort

• Brzo postavljanje (2 stupnja) •

• Brzo postavljanje (2 stupnja) •

• Brzo postavljanje (2 stupnja) •

• Brzo postavljanje (2 stupnja) •

• Brzo postavljanje (2 stupnja) •

Sklopiva ručka

Električno paljenje

Rezna visina, koraci Podešavanje visine košnje Tip sakupljača Zapremina sakupljača, litre

ZNAČAJKE

Središnje podešavanje rezne visine Podešavanje visine ručke

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Gume s dvostrukim profilom i gumenim prstenom

Odbojnik od nehrđajućeg čelika

Priključak za crijevo za vodu

Kotači s dvostrukim kugličnim ležajima Naplatci, materijal

= Dostupno  ( ) = Pribor  ― = Nije dostupno  NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

146

KOSILICE


R 153SV

R 153S

R 150SV

R 150S

R 152SV

R 152SVH

R 152SV Swivel

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Honda

Briggs & Stratton

750 Series

675 Series

750 Series

675 Series

750 Series

GCV160

750 Series

161

190

161

190

161

163

161

2,7 @ 2900

2,4 @ 2900

2,7 @ 2800

2,4 @ 2900

2,8 @ 2950

3,3 @ 2950

2,8 @ 2950

1,0 Samohodni, promjenjiva brzina Stražnji

1,0 Samohodni, jedna brzina Stražnji

1,0 Samohodni, promjenjiva brzina Stražnji

1,0 Samohodni, jedna brzina Stražnji

190 / 210

190 / 210

190 / 210

190 / 210

230 / 230

230 / 230

230 / 230

4,5

4,0

4,5

4,0

5,0

5,0

5,0

97

97

97

97

98

98

98

Aluminij Skupljanje / BioClip /  Stražnje izbacivanje 53

Aluminij Skupljanje / BioClip /  Stražnje izbacivanje 53

Aluminij Skupljanje / BioClip /  Stražnje izbacivanje 50

Aluminij Skupljanje / BioClip /  Stražnje izbacivanje 50

Čelik Sakupljanje / BioClip /  Bočno izbacivanje 53

Čelik Sakupljanje / BioClip /  Bočno izbacivanje 53

Čelik Sakupljanje / BioClip /  Bočno izbacivanje 53

30 – 87

30 – 87

28 – 75

28 – 75

33 – 108

33 – 108

31 – 106

6

6

6

6

7

7

7

Središnje

Središnje

Dvije točke

Dvije točke

Dvije točke

Meka vreća

Meka vreća

Središnje Meka vreća s krutim vrhom 60

Meka vreća

Meka vreća

Meka vreća

1,0 0,93 1,0 Samohodni, promjenjiva Samohodni, promjenjiva Samohodni, promjenjiva brzina brzina brzina Stražnji Stražnji Stražnji

60

60

Središnje Meka vreća s krutim vrhom 60

75

75

75

Ergonomska

Ergonomska

Ergonomska

Ergonomska

Ergonomska

Ergonomska

Ergonomska

43,8

43,5

41,6

41,7

45,4

44,9

50,8

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

KOSILICE

147


Nikada nije bilo lakše postići sjajan izgled Vašeg travnjaka. Dajte svojem travnjaku najbolji mogući dar. Česta košnja robotskom kosilicom omogućit će da Vaš travnjak bude obrađen na najbolji mogući način, a Vi ćete imati više slobodnog vremena. Ovisno o Vašim zahtjevima i veličini travnjaka, mi ćemo Vam pomoći da pronađete robotsku kosilicu koja odgovara Vašim potrebama i željama.

148

ROBOTSKE KOSILICE


ROBOTSKE KOSILICE

149


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU ROBOTSKIH KOSILICA

Automatsko punjenje

Lako podešavanje visine Ploča s informacijama PIN kod za zaključavanje Brojač radnih sati

Otpornost na padaline Alarm protiv krađe Tiho rezanje

Snažna Li-Ion baterija

Osjetnici podizanja/nagiba

Tri zakretljive oštrice

SMANJENA BUKA Robotsku kosilicu pokreće baterija i vrlo je tiha. Možete ju bez problema ostaviti da radi u vrtu, a susjedi ju ne će ni primijetiti.

BEZ IZRAVNIH EMISIJA ŠTETNIH PLINOVA Robotska kosilica ne proizvodi štetne emisije plinova pa je savršena i iznimno ekološki prihvatljiva svima koji stanuju u stambenim četvrtima.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

150

ROBOTSKE KOSILICE

AUTOMATSKO PUNJENJE Robot zna kada je vrijeme za punjenje. Kada dođe to vrijeme, kosilica se automatski vraća do stanice za punjenje.


Daljinsko GPS upravljanje

Snažna Li-Ion baterija Brojač radnih sati

Ploča s informacijama

Lako podešavanje visine

PIN kod za zaključavanje

Ultrazvučni osjetnici

Alarm protiv krađe

Otpornost na padaline

Tiho rezanje

Automatsko punjenje Pet zakretljivih oštrica

SUSTAV PROTIV KRAĐE

ULTRAZVUČNI OSJETNIK

Robotska kosilica Automower® opremljena je aktivnim sustavom protiv krađe, što povećava zaštitu kosilice.

Ugrađeni osjetnici s ultrazvučnom tehnologijom omogućuju kosilici podešavanje brzine ovisno o okruženju i izbjegavanje jakih sudara.

Osjetnici podizanja/nagiba

DALJINSKO GPS UPRAVLJANJE Ako nešto nepredviđeno omete rad, ova funkcija omogućuje Vašoj robotskoj kosilici slanje tekstualne poruke na zadani broj mobitela s GPS položajem i objašnjenjem događaja.

ROBOTSKE KOSILICE

151


Pokreće se pritiskom na gumb i nastavlja raditi.

UPRAVLJAČKA PLOČA ZA POSTAVKE Robotska kosilica s pločom

za postavke može se personalizirati kako bi odgovarala različitim vrtovima i željama korisnika.

PROGRAMIRANJE UNAPRIJED

Vi odlučujete želite li da robotska kosilica kosi travnjak cijeli dan i svaki dan u tjednu.

152

ROBOTSKE KOSILICE

Košnja travnjaka svih veličina bez napora. Ako često kosite, imat ćete savršen travnjak bez mahovine. Robotska kosilica kosi automatski, cijeli dan i u svim vremenskim uvjetima bez nadzora. Može savladati zahtjevan teren i kosine do 35 %. Kada naiđe na preprjeku, jednostavno se zaustavi i preusmjeri. Zapravo, jedinstveni sustav rezanja čini ove robotske kosilice iznimno učinkovitima bez obzira na uvjete. Česta košnja znači bolju gnojidbu. Naša paleta zadovoljava potrebe raznih veličina travnjaka uz modele s baterijskim pogonom i jednim solarnim hibridom.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 156. i 157. stranicu. 


Novo!

HUSQVARNA 265 ACX Radno područje do 6000 m², 5 zakretljivih oštrica, rezna visina 20 mm – 60 mm. Brojač radnih sati, PIN kod za zaključavanje, ultrazvučni osjetnik i daljinski GPS modul.

HUSQVARNA 230 ACX Radno područje do 3000 m², 3 zakretljive oštrice, rezna visina 20 mm – 60 mm. Brojač radnih sati i PIN kod za zaključavanje.

HUSQVARNA SOLAR HYBRID Radno područje do 2200 m², 3 zakretljive oštrice, rezna visina 20 mm – 60 mm. Brojač radnih sati, PIN kod za zaključavanje i daljinski GPS modul.

HUSQVARNA 220 AC Radno područje do 1800 m², 3 zakretljive oštrice, rezna visina 20 mm – 60 mm. Brojač radnih sati i PIN kod za zaključavanje.

Preuzmite kontrolu s pomoću aplikacije MY Automower ® za iPhone. HUSQVARNA 305 Radno područje do 500 m², 3 zakretljive oštrice, rezna visina 20 mm – 50 mm. Brojač radnih sati i PIN kod za zaključavanje. Dostupno u granitno sivoj ili polarno bijeloj boji.

Uz GPS tehnologiju možete komunicirati s robotskom kosilicom mobilnim telefonom. Možete ju pokrenuti, zaustaviti i pratiti s bilo kojeg mjesta na svijetu. Košnja nikada nije bila lakša.

ROBOTSKE KOSILICE

153


Radi u svim vremenskim uvjetima i uključuje se kada je potrebno.

BEZ POTREBE ZA ODMOROM

Robotska kosilica Automower® dizajnirana je za rad tijekom svih dana u tjednu bez da joj je potreban odmor.

Inteligentni pribor dodatno olakšava košnju travnjaka. Vaša robotska kosilica Automower® je skoro spremna za rad čim ju kupite. Prije košnje treba ju podesiti. Naša ponuda pametnih dodataka olakšava pripreme i uporabu robotske kosilice čini zabavnom.   Informacije o tome koji je dodatak dostupan za koji model potražite na 156. stranici. 

AUTOMATSKO PUNJENJE Kada robotska kosilica zahtijeva punjenje, ona se automatski vraća do stanice za punjenje.

154

ROBOTSKE KOSILICE


AUTOMOWER ® KOLEKCIJA BOJA Osim originalnog dizajna, sada Vam je na raspolaganju i paleta boja između kojih možete birati kada kupujete novu Husqvarninu robotsku kosilicu. Ta je kosilica jedinstvena inovacija na baterijski pogon koja kosi travnjak potpuno samostalno dok se Vi možete posvetiti drugim stvarima. Odaberite najdražu od četiriju ponuđenih boja (narančastu, plavu, bijelu ili smeđu).

KUĆIŠTE Štiti stanicu za punjenje i robotsku kosilicu od izlaganja suncu i kiši.

VJEŠALICA ZA ZID Može se lako pohraniti dok se ne koristi ili tijekom zime.

GPS KOMUNIKACIJSKA JEDINICA GPS uređaj koristi se za praćenje protiv krađe. Bit ćete obaviješteni o krađi SMS porukom. Mijenjanje postavki i informiranje o trenutačnom radnom stanju može se obavljati daljinskim.

PriBOR ZA KOTAČE NA KOSINAMA Pojačava pritisak prednjih kotača na tlo radi poboljšanja stabilnosti pri košnji na uzbrdicama.

MEKA TORBA ZA NOŠENJE Posebna torba za nošenje olakšava prijenos robotske kosilice između travnjaka.

SLANJE TEKSTOVNIH PORUKA Ako nešto nepredviđeno omete rad, ova funkcija omogućuje robotskoj kosilici slanje tekstovne poruke na zadani broj mobitela.

ČETKE ZA KOTAČE Održavaju čistoću kotača radi održavanja dobrog trenja.

POJAČIVAČ SIGNALA Pojačava signal na dovoljnu razinu u dugačkim zatvorenim žičanim instalacijama.

SEKUNDARNI GENERATOR Napaja signal na odvojenom području. Koristi se u vrtovima u kojima je potrebno odvojeno područje.

ROBOTSKE KOSILICE

155


VODIČ ZA PROIZVODE – ROBOTSKE KOSILICE

265 ACX

230 ACX

SOLAR HYBRID

220 AC

305

Kapacitet radnog područja, m≤

6000 +/ – 20 %

3000 +/ – 20 %

2200 +/ – 20 %

1800 +/ – 20 %

500 +/ – 20 %

Površinski kapacitet po satu, m≤

230

125

90

75

30

Nepravilno

Nepravilno

Nepravilno

Nepravilno

Nepravilno

TEHNIČKI PODATCI

Navigacijski sustav Jakost struje punjenja, A

8

4

2,1

1,75

1

Automatski

Automatski

Automatski

Automatski

Automatski

5 zakretljivih oštrica Četverostruko traženje DC bez četki

3 zakretljive oštrice Četverostruko traženje DC bez četki

3 zakretljive oštrice Četverostruko traženje DC bez četki

3 zakretljive oštrice

3 zakretljive oštrice

Trostruko traženje

Jednostruko traženje

DC bez četki

DC bez četki

Li-ion

NiMH

NiMH

NiMH

Li-ion

Kapacitet akumulatora, Ah

8,5

4,4

2,2

2,2

1,6

Napon akumulatora,V

22

18

18

18

18

Potrošnja energije, W

60

42

32

30

20

Rezna širina, cm

32

22

22

22

17

20 – 60 Izmjereno: 64 Jamčeno: 69 12,9

20 – 60 Izmjereno: 62 Jamčeno: 64 10,7

20 – 60 Izmjereno: 62 Jamčeno: 64 10

20 – 60 Izmjereno: 62 Jamčeno: 64 9

20 – 50 Izmjereno: 64 Jamčeno: 66 7

16 tipki LCD zaslon s izbornikom postavki Visoki

19 tipki LCD zaslon s izbornikom postavki Visoki

16 tipki LCD zaslon s izbornikom postavki Visoki

19 tipki LCD zaslon s izbornikom postavki Srednji

15 tipki LCD zaslon s izbornikom postavki Srednji

Granična žica, m

400

250

250

150

Spajalice, kom.

400

200

200

200

Dodatni noževi, kom.

30

9

9

9

9

Sustav punjenja Rezni sustav Sustav traženja Tip pogonskog motora Tip akumulatora

Rezna visina, min. – maks., mm Razina buke, dB(A) Masa, kg Tipkovnica Ploča s informacijama Alarm

ZNAČAJKE PIN kod za zaključavanje

Osjetnik podizanja

Osjetnik nagiba

Ultrazvučni osjetnik

Daljinsko GPS upravljanje

DOSTUPNI DODATCI Metalik lakirano kućište

Kućište

― ―

Vješalica za zid

Meka torba za nošenje GPS komunikacijska jedinica

S

S

Slanje tekstovnih poruka

Četke za kotače

Pribor za kotače na kosinama

Pojačivač signala

Sekundarni generator

= Dostupno  ― = Nije dostupno  S = Standardno  NAZIVNA SNAGA Navedena nazivna snaga robotskih kosilica je prosječna neto izlazna snaga pri rezanju. Kosilice iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga konačnog stroja ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

156

ROBOTSKE KOSILICE


Stvari koje vrijedi imati na umu prilikom odabira modela Automower ®. Složenost radnog područja.

Da bismo Vam pomogli u izboru modela koji je najbolji za Vaš travnjak, sastavili smo popis savjeta koje je dobro imati na umu. Također možete pogledati tablicu niže na stranici.

Ako područje sadrži nekoliko travnjaka povezanih jednim ili s više uskih prolaza (150 cm – 300 cm), preporučujemo odabir modela s dvjema vodećim žicama (230 ACX, Solar Hybrid ili 265 ACX).

Veličina radnog područja.

Kosine.

Ako je Vaš travnjak veći od 80 % kapaciteta radnog područja, preporučujemo da odaberete model većeg kapaciteta radi bolje fleksibilnosti.

Ako na travnjaku postoji više površina s nagibom od 25 % do 30 %, preporučujemo ili model 230 ACX ili model 265 ACX koji su opremljeni jačim motorima za vožnju.

Dostupno vrijeme rada. Kapacitet radnog područja u tablici lijevo zasnovan je na radu kosilice 24 sata dnevno 7 dana u tjednu. Ako, primjerice, ne želite koristiti kosilicu noću, dobro je imati na umu da se kapacitet područja smanjuje za 33 %.

265 ACX

230 ACX

SOLAR HYBRID

220 AC

305

●●●

TABLICA PREPORUKA Mali (≈ 400 m²), otvoreni, ravan s malo preprjeka

●●

●●

●●●

Mali (≈ 400 m²), s kosinama i preprjekama

●●●

●●

Mali – srednji (do 1500 m²), otvoreni, ravan, s malo preprjeka

●●

●●

●●●

●●●

Mali – srednji (do 1500 m²), s kosinama i preprjekama

●●●

●●●

●●●

Mali – srednji (do 1500 m²), više od jednog uskog prolaza Mali – veliki (do 2500 m²), otvoreni, ravan, s malo preprjeka

●●

Mali – veliki (do 2500 m²), kosine i preprjeke

●●

Veliki (2500 m² – 6000 m²), otvoreni ili složeni, sa ili bez kosina i preprjeka

●●●

Vrlo veliki (veći od 6000 m²)

 ● ●

●●● ●●●  *

   ● ●

 *

    ● ●

 *

    ● ●

 *

    ● ●

 *

   ● ●

 *

    ● ●

 *

* Kada koristite nekoliko robotskih kosilica Automower®, pitajte svojeg trgovca za savjet.

Postavite međe i možete krenuti. ■■Slijedite

vodič za postavljanje žice pri određivanju radnog područja. ■■Postavite stanicu za punjenje u sredinu zadanog područja za košnju. ■■Podesite reznu visinu i učestalost košnje. ■■Vaša robotska kosilica spremna je za posao!

Pogledajte Automower ® instalacijski film za besplatnu instalaciju. Skinite s interneta besplatni QR čitač na Vaš smart phone i skenirajte kod.

ROBOTSKE KOSILICE

157


Potpuna paleta kultivatora koji nude snagu, svestranost i ergonomska rješenja. Svi naši kultivatori dizajnirani su za grubu uporabu i konstruirani su za intenzivan dugogodišnji rad. Udoban sustav ručki i dobro grupiranih upravljačkih elemenata olakšava rad, a sustav koji se rotira suprotno od kazaljki na satu vrlo učinkovito lomi tlo i priprema površinu za sijanje u gredice.

158

KULTIVATORI


KULTIVATORI

159


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU KULTIVATORA Komande na dodir Ergonomska ručka s mekim rukohvatom Dvije brzine za različite površine Stupanj prijenosa unazad Potpuno podesiva ručka s rukohvatom Žaruljica za stanje akumulatora

Odvojivi paket akumulatora

Štitnik sječiva

Dvostruki kotači za transport

BEZ IZRAVNIH EMISIJA

POUZDAN PRIJENOS

ERGONOMSKE RUČKE

Model TB 1000 s punjivim akumulatorom daje impresivnu snagu, radi tiho i potpuno je oslobođen izravnih emisija.

Odvojivo kućište prijenosa s mazalicom omogućuje lako održavanje, a dostupan je i model s izoliranom vodootpornom inačicom za teške uvjete kada je to potrebno.

Ergonomski dizajnirane ručke, s udobnim mekim rukohvatom i lako dostupnim upravljačkim elementima, su sklopive radi jednostavnog prijevoza i spremanja.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

160

KULTIVATORI


Sekvencijalni mjenjač s trima stupnjevima prijenosa

Pneumatsko uključivanje zubaca Sklopivi kotač za prijevoz

Vrhunski Subaru motor Potpuno podesiva ručka s rukohvatom

Mjenjačka kutija za unatrag

Prečka za vučenje

Štitnik biljaka

MOTORI VISOKIH PERFORMANSI Pouzdani i snažni Subaru motori sa OHV/ OHC tehnologijom omogućuju izvrsno podmazivanje, hlađenje i niske razine emisija pod opterećenjem.

Štitnik sječiva

PAMETNA RJEŠENJA Sve komponente na našim kultivatorima imaju najvišu kvalitetu i temeljito su ispitane kako bi se osigurala optimalna trajnost.

SVESTRANOST S POMOĆU PRIBORA Široka ponuda pribora daje ono najbolje našim kultivatorima zahvaljujući svestranim alatima koji se mogu koristiti za obavljanje različitih zadataka u vrtu.

KULTIVATORI

161


Budite učinkoviti u načinu na koji obrađujete zemlju i travnjake.

UČINKOVITOST Zupci se mogu rotirati prema naprijed i prema nazad. Uporabite okretanje prema naprijed za obradu gornjeg sloja tla, a obrnuti smjer za duboko kopanje.

UPRAVLJIVOST Pneumatsko kvačilo

koristi tehniku komprimiranog zraka koja omogućuje glatko i praktično upravljanje.

162

KULTIVATORI

Snažni kultivatori koji jednostavno obavljaju zadatak. Naša široka paleta uključuje orače sa stražnjim zupcima za teške uvjete s impresivnim kapacitetom i namjenske lako upravljive kultivatore za pripremu tla na manjim površinama i vrtovima. Svi imaju robustan i pouzdan dizajn koji omogućuje dugi servisni vijek i savršene rezultate. Dostupno je nekoliko dodataka, primjerice, razrahljivač, zemljani plug, alat za korov, rubnik i grebač.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 166. i 167. stranicu.


HUSQVARNA TB 1000 1000 W, punjivi zabrtvljeni akumulator olovo – kiselina, radna širina 47 cm, 32 kg, vrijeme rada 30 – 45 min.

HUSQVARNA TR 530 Subaru EX21, 3,9 kW pri 3600 okr/min, lančani / ručni, radna širina 53 cm i radna dubina ≈ 18 cm.

Novo!

HUSQVARNA TR 430 / TR 430 DUAL Subaru EX17, 3,2 kW pri 3600 okr/min, lančani/ručni, radna širina 43 cm i radna dubina ≈ 15 cm.

Novo!

HUSQVARNA TF 434P / TF 434 Subaru EP17, 3,7 kW pri 3400 okr/min, lančani/pneumatski (TF 434P), lančani/ručni (TF 434), radna širina 80 cm i radna dubina ≈ 30 cm.

HUSQVARNA TF 536 Subaru EP17, 3,7 kW pri 3400 okr/min, lančani/ručni, radna širina 90 cm i radna dubina ≈ 30 cm.

Novo!

HUSQVARNA TF 334 / TF 324 Subaru EP17, 3,7 kW pri 3400 okr/min (TF 334), Subaru EP16, 3,3 kW pri 3300 okr/min (TF 324), lančani/ručni, radna širina 80/60 cm i radna dubina ≈ 30 cm.

Novo!

HUSQVARNA TF 224 Subaru EP16, 3,3 kW pri 3300 okr/min, lančani/ručni, radna širina 60 cm i radna dubina ≈ 25 cm.

HUSQVARNA T300RS Subaru EH035, 1 kW pri 6000 okr/min, pužni reduktor/ručni, radna širina 24 cm i radna dubina ≈ 15 cm.

KULTIVATORI

163


Pouzdani strojevi sa svestranim mogućnostima.

AMBICIJA ZA DUGOTRAJNU KVALITETU Naše dugo iskustvo u

kombinaciji s visokim zahtjevima za komponente jamči produktivnost i dugi vijek trajanja proizvoda.

VIŠE OD OBRAĐIVANJA TLA Ovi će višenamjenski alati biti nezamjenjiva pomoć duže vrijeme bilo da koristite dodatke ili da ih ne koristite.

164

KULTIVATORI

Iskoristite sve mogućnosti kultivatora. Široka paleta dodataka čini naše kopače i kultivatore svestranima, a mogućnosti su gotovo bezgranične. Razrahljivač, rijač, alat za plijevljenje, rubnik i grebač mogu Vam zajedno s kultivatorom pomoći da pripremite tlo brzo i s minimalnim naporom.   Informacije o tome koji je dodatak dostupan za koji model potražite na 166. i 167. stranici.


RIJAČ S METALNIM KOTAČIMA Uporabite kultivator za rijanje vrtnih gredica s pomoću dodatka za rijanje.

RIJAČ Uporabite kultivator za rijanje brazdi u vrtnim gredicama s pomoću dodatka za rijanje.

RAZRAHLJIVAČ Postignite krasan izgled vrta čišćenjem mahovine s travnjaka uz pomoć razrahljivača.

ALAT ZA PLIJEVLJENJE Spriječite širenje neželjenog korova učinkovito i uz minimalni trud koristeći alat za plijevljenje na kultivatoru.

GREBAČ Stvara rupe u travnjaku pa zrak, voda i gnojivo mogu prodrijeti.

RUBNIK Uporabite kultivator za obrezivanje rubova s pomoću rubnika. Ovaj dodatak stvara jasne rubove brže i s manje napora.

DODATNI ZUPCI Zupčasti produžetci omogućuju dulji rad.

DVOSTRUKI KOTAČI ZA TRANSPORT Pričvrstite par kotača na ručni kultivator radi lakšeg transporta.

www.husqvarna.hr Na mrežnim stranicama pogledajte čitavu paletu kultivatora i dodataka, tablice proizvoda i informacije gdje možete naći najbližeg zastupnika.

KULTIVATORI

165


VODIČ ZA PROIZVODE – KULTIVATORI

TR 530

TR 430

TR 430 Dual

●●●

●●●

●●●

TF 536

TF 434P 

TF 434

TABLICA PREPORUKA Česta uporaba – slegnuto i zaraslo tlo Česta uporaba – oranje, kultivacija i podrivanje

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

Česta uporaba – lakša kultivacija, čišćenje mahovine i obrezivanje rubova Rijetka uporaba – kultivacija i podrivanje TEHNIČKI PODATCI Proizvođač motora

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Vrsta motora

OHC

OHC

OHC

OHC

OHC

OHC

Naziv motora

EX21

EX17

EX17

EP17

EP17

EP17

211

169

169

169

169

169

3,9 pri 3600

3,2 pri 3600

3,2 pri 3600

3,7 pri 3400

3,7 pri 3400

3,7 pri 3400

3,6

3,4

3,4

Zapremina cilindra, cm³ Neto izlazna snaga pri zadanom broj okretaja, kW Zapremina spremnika za gorivo, litre Tip kultivatora

Stražnje sječivo Stražnje sječivo Stražnje sječivo

3,4

3,4

3,4

Prednje sječivo

Prednje sječivo

Prednje sječivo

Radna širina, cm

53

43

43

90

80

80

Radna dubina, cm

18

15

15

30

30

30

Korak podešavanja dubine Brzina vrtnje, okr/min

7

7

7

Promjenjivi

Promjenjivi

Promjenjivi

299

190

190

35 –120

28 –165 Lančani / Ručni

Lančani / Ručni

Lančani / Ručni

Lančani / Ručni

Lančani / Ručni

Koraci prijenosa prema naprijed

1

1

1

2

28 –165 Lančani /  Pneumatski 2

Koraci prijenosa prema nazad

1

1

1

1

1

1

Masa, kg

93

90

90

70

59

58

Sklopivi rukohvat

Ručka za nošenje

Okomito podesiva ručka

Vodoravno podesiva ručka

Kotač / i za transport

Motorizirani kotači

Prečka za vučenje

Štitnik biljaka

Odvojivi prijenos

Vodootporni prijenos

Pneumatsko uključivanje zubaca

Prednja PTO osovina (izvan EU)

Odabir prijenosa na rukohvatu

Mjenjačka kutija za unatrag

Chevron gume

Protuuteg

Štitnik sječiva

Rijač

Rijač s metalnim kotačima

Razrahljivač

Alat za plijevljenje

Grebač

Rubnik

Ralica za snijeg

Plug

Gumeni kotači

Tip mjenjača

2

ZNAČAJKE Dvostruka okretna sječiva Sječiva koja se okreću u suprotnom smjeru

DOSTUPNI DODATCI

  = Dostupno  ― = Nije dostupno  NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za   taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama. Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

166

KULTIVATORI


TF 334

TF 324 

TF 224

T300RS

TB 1000 TABLICA PREPORUKA Česta uporaba – slegnuto i zaraslo tlo Česta uporaba – oranje, kultivacija i podrivanje Česta uporaba – lakša kultivacija, čišćenje mahovine i obrezivanje rubova Rijetka uporaba – kultivacija i podrivanje

● ●

●●●

●●●

●●●

●●●

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

OHC

OHC

OHC

OHV

EP17

EP16

EP16

EH035

169

169

169

33.5

3,7 pri 3400

3,3 pri 3300

3,3 pri 3300

1 pri 6000

3,4

3,4

3,4

0,7

Prednje sječivo

Prednje sječivo

Prednje sječivo

Prednje sječivo

80

60

60

24

30

30

25

15

118

115

157

Lančani / Ručni

Lančani / Ručni

Lančani / Ručni

●●● ●●

TEHNIČKI PODATCI Snaga, W Tip akumulatora Kapacitet akumulatora, Ah Napon akumulatora,V Masa paketa akumulatora, kg Trajanje rada, min * Vrijeme punjenja, sati Broj sječiva Promjer sječiva, mm

1000 Punjivi zatvoreni olovni kiselinski akumulator 12 36 12 30 – 45 Približno 8 6 240

1

1

1

167 Pužni reduktor /  Ručni 1

1

1

Stupanj prijenosa unazad

64

56

54

53

12

Masa, kg

32

Ergonomska ručka s mekim rukohvatom

Komande na dodir

Turbo brzina

Stupanj prijenosa unazad

Vodoravno podesiva ručka

Okomito podesiva ručka

Sklopivi rukohvat

Žaruljica za stanje akumulatora

Odvojivi paket akumulatora

Dvostruki kotači za transport

Rijač

Razrahljivač

Radna širina, cm

47

Broj brzina sječiva, naprijed / nazad

3 / 1

Stupnjevi prijenosa prema naprijed, okr/min

64, 136, 160

ZNAČAJKE

• 64 okr/min

DOSTUPNI DODATCI

Rubnik   = Dostupno  * Ovisno o uvjetima tla (kad je posve napunjen)  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

KULTIVATORI

167


Uživajte u zimi i prepustite teške poslove nama. Prvi snijeg je uvijek sretno iznenađenje, ali duga i hladna zima koja slijedi donosi teške zadatke. Husqvarnini bacači snijega visokog kapaciteta ne mogu skratiti zimu, ali mogu olakšati i ubrzati posao kako bi se zima činila kraćom. Ovisno o veličini Vašeg radnog mjesta, pomoći ćemo Vam da nađete savršeni bacač snijega koji će Vam pomoći tijekom zime da ćete čak i uživati u njoj.

168

BACAČI SNIJEGA


BACAČI SNIJEGA

169


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU BACAČA SNIJEGA Servo upravljač Hidrostatski prijenos Halogena prednja svjetla

Upravljanje odbacivačem s pomoću poluge

Brzi izbacivač Šipka za raščišćavanje Rezač snježnih nanosa

Grijane ručke

Dvostupanjski sustav

Elektropokretač

Sustav pogona s gusjenicama

Podesiva stopala za teške uvjete

JEDNOSTUPANJSKI SUSTAV

DVOSTUPANJSKI SUSTAV

HIDROSTATSKI PRIJENOS

Višeslojne ojačane oštrice razbijača leda vrlo učinkovito odmiču snijeg u izravnom dodiru s tlom. To je izvrsno rješenje za prilaze garažama, ulaze u vrtove i staze.

Snijeg se ubacuje u kućište putem pužnog vijka i zatim se izbacuje kroz cijev uz pomoć unutrašnjeg propelera. Ovo je najbolje rješenje za veća područja i javne površine.

Promjenjivi pogon za vožnju naprijed/unazad s ručkom na korisničkoj ploči poboljšava upravljivost i daje optimalnu učinkovitost u različitim uvjetima.

Sve navedene značajke ne odnose se na sve modele. Više informacija možete naći u tablici tehničkih podataka.

170

BACAČI SNIJEGA


Dvostruka LED svjetla Daljinsko zakretanje otvora za izbacivanje Lako dostupan spremnik za gorivo

Sklopiva prečka za držanje s brzim otpuštanjem

Podesivi odbacivač

Pogon razbijača leda Elektropokretač

Jednostupanjski sustav

Višeslojna ojačana oštrica razbijača leda

Učinkoviti gumeni razbijač leda

SERVO UPRAVLJAČ Servo upravljač s praktičnom kontrolnom sklopkom omogućuje zasebno upravljanje svakim kotačem/gusjenicom, što omogućuje vrhunsku upravljivost i uske zaokrete za 180°.

SUSTAV POGONA S GUSJENICAMA Nazubljene gusjenice omogućuju nenadmašan pogon u dubokom snijegu i na skliskim površinama. Savladajte padine i teške terene s odličnim rezultatima.

ELEKTROPOKRETAČ Uključite stroj u električnu utičnicu i pokrenite motor pritiskom gumba. Naš sustav paljenja jamči da nikada ne morate brinuti je li ­akumulator prazan.

BACAČI SNIJEGA

171


Omogućuje rad s različitim vrstama snijega čitave zime.

IZVRSNA UČINKOVITOST Vrlo kvalitetan motor i izvrsna upravljivost jamče brzi rad i prvoklasne rezultate.

PRECIZNO RAŠČIŠĆAVANJE

Naš jednostupanjski model opremljen je jednostavnim daljinskim zakretanjem odbacivača koje će Vam pomoći da vrlo precizno prebacite snijeg.

172

BACAČI SNIJEGA

Preuzmite kontrolu nad snijegom. Čak i u najtežim uvjetima, na najnižim temperaturama i u najdubljem snijegu, naši pouzdani bacači snijega visokog kapaciteta omogućit će Vam kontrolu. Robustan dizajn, snažni motori i jaki kotači ili gusjenice pružaju profesionalan učinak i sjajne rezultate uz minimalni napor. Servo upravljač omogućuje lako upravljanje bacačem snijega, a grijane ručke omogućuju udobno upravljanje. Neki su modeli također opremljeni električnim pokretanjem koje omogućuje pouzdano lako pokretanje u iznimno hladnim uvjetima.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 174. i 175. stranicu.


Novo!

Novo!

HUSQVARNA ST 276 EPT Briggs & Stratton 1650 Series, 7,4 pri 3600 okr/min, radna širina 76 cm, hidrostatski prijenos, dvostupanjski sustav, sustav pogona s gusjenicama, elektropokretač i servo upravljač.

HUSQVARNA ST 268 EPT Briggs & Stratton 1450 Series, 6,7 pri 3600 okr/min, radna širina 68 cm, hidrostatski prijenos, dvostupanjski sustav, sustav pogona s gusjenicama, elektropokretač i servo upravljač.

HUSQVARNA ST 276 EP Briggs & Stratton 1650 Series, 7,4 pri 3600 okr/min, radna širina 76 cm, dvostupanjski sustav, elektropokretač i servo upravljač.

HUSQVARNA ST 268 EP Briggs & Stratton 1450 Series, 6,7 pri 3600 okr/min, radna širina 68 cm, dvostupanjski sustav, elektropokretač i servo upravljač.

HUSQVARNA ST 261 E Briggs & Stratton 1150 Series, 5,1 kW pri 3600 okr/min, radna širina 61 cm, dvostupanjski sustav i elektropokretač.

HUSQVARNA 5524 ST Briggs & Stratton 800 Series, 3,7 kW pri 3600 okr/min, radna širina 61 cm, dvostupanjski sustav.

Jednostupanjski ili dvostupanjski bacač snijega. Novo!

Naši se jednostupanjski bacači snijega lako koriste, lako se spremaju i odmah su spremni za rad kada počne sniježiti. U dvostupanjskom sustavu snijeg se uvlači u kućište preko puža i zatim se izbacuje kroz lijevak s pomoću propelera. Naši dvostupanjski bacači snijega su očito naši najučinkovitiji modeli i zbog toga ih preporučujemo za obavljanje većih poslova.

HUSQVARNA ST 121 E LCT 208, 3,3 pri 3450 okr/min, radna širina 54 cm, jednostupanjski sustav, pogon razbijača leda i elektropokretač.

BACAČI SNIJEGA

173


VODIČ ZA PROIZVODE – BACAČI SNIJEGA

ST 276 EPT

ST 268 EPT

ST 276 EP

TABLICA PREPORUKA Česta uporaba – zahtjevne površine

●●●

●●●

Česta uporaba – obične površine

●●

●●

●●●

Rijetka uporaba – velike količine snijega

●●

●●

Rijetka uporaba – male količine snijega TEHNIČKI PODATCI Proizvođač motora

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Vrsta motora

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Naziv motora

1650 Series

1450 Series

1650 Series

342

305

342

7,4 pri 3600

6,7 pri 3600

7,4 pri 3600

Zapremina cilindra, cm³ Neto izlazna snaga pri zadanom broju okretaja, kW Zapremina spremnika za gorivo, litre

3

3

3

Radna širina, cm

76

68

76

Radna visina, cm

58,5

58,5

58,5

Promjer razbijača leda, cm

30,5

30,5

30,5

Gusjenice

Gusjenice

16 5 6,5

155

148

108

Veličina guma, jedna osovina, inči Masa, kg ZNAČAJKE Jednostupanjski sustav

Dvostupanjski sustav

Hidrostatski prijenos

Elektropokretač

Servo upravljač

Zaključavanje diferencijala

Promjenjiva brzina vožnje

Grijane ručke

Svrdlo za teške uvjete

Kućište svrdla za teške uvjete

― • •

― • •

― ― •

Upravljanje izbacivačem s pomoću poluge

Upravljanje odbacivačem s pomoću poluge

Produžetak odbacivača

Brzi izbacivač

Pužni vijak s kugličnim ležajima

Halogena prednja svjetla

Šipka za raščišćavanje

Rezač snježnih nanosa

Sustav pogona s gusjenicama

Sklopiva prečka za držanje s brzim otpuštanjem

Višeslojne ojačane oštrice razbijača leda Nožno podešavanje razbijača leda Premium upravljački kablovi

LED prednja svjetla

Stopala za teške uvjete

Prilagodljiva stopala

( • )

X-trac, gume s dubokim profilom

Lanci za snijeg

= Dostupno  ( ) = Pribor  ― = Nije dostupno  NAZIVNA SNAGA  Nova smjernica za strojeve (2006/42/EC) stupila je na snagu 1. siječnja 2010., a zahtijeva da proizvođači deklariraju nazivnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena oznaka snage motora je prosječna neto izlazna snaga tijekom normalnih radnih situacija i ispunjavanja važećih propisa za buku (pri navedenom broju okretaja) standardnog motora za taj model motora mjerena prema SAE standardu J1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu se razlikovati od ove vrijednosti. Stvarna izlazna snaga motora ugrađenog u konačni stroj ovisit će o radnoj brzini, klimatskim uvjetima i drugim varijablama.  Glosar karakteristika nalazi se na 230. stranici.

174

BACAČI SNIJEGA


ST 268 EP

ST 261 E

5524 ST

ST 121 E

●● ●●●

●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

LCT

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Snow Series MAX

OHV

1450 Series

1150 Series

800 Series

LCT 208

305

250

205

208

6,7 pri 3600

5,1 pri 3600

3,7 pri 3600

3,3 pri 3450 1.5

3

3

3

68

61

61

54

58,5

58,5

58,5

33 21

30,5

30,5

30,5

16 5 6,5

16 5 4,5

16 5 4,5

8

107

103

103

42

― ― •

― ― •

― ― ―

• ― •

― ―

( • )

( • )

BACAČI SNIJEGA

175


Zaštitna odjeća i radna oprema za svaki zadatak. Odjeću koju nosite na poslu određuju zahtjevi radne situacije. Dizajnirali smo različite serije zaštitne odjeće. Svaka je usklađena sa zahtjevima pojedine vrste posla. Izbor seže od najnovijih inovacija u dizajnu i materijalima u paleti Technical Extreme do pristupačne sigurnosti palete Classic.

SLOJEVITA ZAŠTITA S pomoću napredne tehnologije razvili smo materijal koji štiti od lančane pile. Sastoji se od manje slojeva, što ga čini lakšim, ali pruža istu razinu zaštite.

176

Z AŠTITNA ODJEĆA

POUZDANA SIGURNOST UZ REDOVITU PROVJERU

ODRŽAVAJTE OPREMU U DOBROM STANJU

Zaštitna odjeća za šumarstvo mora imati oznaku CE. Kada odjeća nosi i oznaku EuroTest, znate da se nasumično odabrani primjerci redovito ponovno provjeravaju u priznatom institutu.

Važno je redovito prati odjeću i provjeravati ima li oštećenja kako bi se zadržala njezina zaštitna svojstva. To vrijedi za svu odjeću uključujući rukavice i kacige. Zamijenite sve oštećene predmete. Uvijek pročitajte oznake/korisnički priručnik radi savjeta.


UDOBNA I ZAŠTITNA ODJEĆA Mi proizvodimo zaštitnu opremu i odjeću koja je toliko udobna i ergonomična da Vas ne će sputavati ni smetati tijekom rada. Dizajn materijala i slojeva sastoji se od dugih vlakana koja se mogu zapleti u lanac.

CORDURA I ARAMID Cordura je trajan sintetski materijal koji se koristi za izradu odjeće u kojoj se obavljaju grubi poslovi u grubim uvjetima. Aramid je materijal koji se sastoji od čvrstih sintetskih vlakana. Ovi se materijali koriste u aeronautičkim i vojnim primjenama za tkanine na neprobojnim prslucima i kao zamjena za azbest.

STUPNJEVANE OZNAKE POKAZUJE KLASU ZAŠTITE Ove oznake naći ćete na našoj zaštitnoj odjeći. Odjeća je klasificirana ovisno o sposobnosti zaustavljanja lanca pri različitim brzinama. Klasa 0 (16 m/s), klasa 1 (20 m/s), klasa 2 (24 m/s) i klasa 3 (28 m/s).

Z AŠTITNA ODJEĆA

177


Zaštitna odjeća najviše kvalitete.

OJAČANJA Ojačanja na jakni i hlačama omogućuju snažnu izdržljivost i dugi vijek trajanja.

PRAKTIČNOST Primjerice, u nogavice hlača dodane su kuke za pričvršćivanje hlača za čizme.

178

Z AŠTITNA ODJEĆA

Ponuda zaštitne odjeće dizajnirana je za naše najzahtjevnije korisnike. Serija Technical Extreme sastoji se od radne odjeće dizajnirane za profesionalnu uporabu. Ovo je vrhunska linija suvremene odjeće izrađene od čvrstih novih materijala uskog, ali vrlo udobnog kroja. Ovaj vrhunski materijal i vodootporni zatvarači čine ovu liniju pogodnom za grube poslove kada su bitni sigurnost i udobnost. Ojačanja na kritičnim mjestima, zatvarači s provjetravanjem i unaprijed savijena koljena i rukavi omogućuju snažnu izdržljivost i udobnost za duge radne dane.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 202. stranicu.


Novo!

Husqvarnina kruna na leđima, reflektivan i vidljiv logotip.

JAKNA, TECHNICAL EXTREME Ova jakna suvremenog dizajna i uskog kroja izrađena je od naprednog rastezljivog materijala koji omogućuje udobnost i ergonomičnost. Čvrsti novi materijal s ojačanjima na kritičnim mjestima, zatvarači s provjetravanjem i unaprijed savijeni rukavi omogućuju snažnu izdržljivost i udobnost za duge radne dane. Reflektivna tkanina na ramenima, reflektivna traka i gornji dio u visoko vidljivoj narančastoj boji omogućuju bolju vidljivost pri slabom svjetlu. Jakna ima dva bočna džepa i dva džepa na prsima.

Ojačanja s reflektivnim materijalom na rukavima i ramenima.

Novo!

HLAČE, TECHNICAL EXTREME Dizajnirane su tako da izgledaju suv­re­­meno. Uskog su kroja i napravljene su od naprednog rastezljivog materijala koji omogućuje udobnost i ergonomičnost. Čvrsti novi materijal s ojačanjem na kritičnim mjestima, zatvarači s provjetravanjem i unaprijed savijena koljena omogućuju snažnu izdržljivost i udobnost za duge radne dane. Hlače imaju dva prednja i dva stražnja džepa, jedan džep na lijevoj nogavici i džep za ravnalo. Uključene su i odvojive naramenice, a struk se može zategnuti po želji. Također je dodana reflektivna tkanina na koljenima.

Podesivi struk za poboljšanu udobnost.

Ojačanja od reflektivnog materijala na koljenima.

Zatvarači za provjetravanje ispod ruku.

Z AŠTITNA ODJEĆA

179


Ravnoteža udobnosti i sigurnosti na razini profesionalnih korisnika.

IZDRŽLJIVI ČETVEROSMJERNO RASTEZLJIVI MATERIJAL

Svi odjevni predmeti iz serije Technical napravljeni su od materijala koji omogućuje dodatnu pokretljivost i udobnost.

OJAČANA KOLJENA

Koljena su ojačana aramidom radi dodatne čvrstoće i izdržljivosti.

180

Z AŠTITNA ODJEĆA

Napredna zaštita dizajnirana je za radno okruženje. Serija Technical nudi izbor jakni koje imaju dobru zaštitu od lančane pile, a istodobno omogućuju korisniku udobnost tijekom izvršavanja radnih zadataka. Koristeći napredne materijale za zaštitu od lančane pile, hlače Technical dizajnirane su kako bi bile lakše, otpornije i, prije svega, fleksibilnije. Dodatne značajke čine bitnu razliku kada ih nosite tijekom dugih radnih dana.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 202. i 203. stranicu.


ŠUMARSKA JAKNA, TECHNICAL Izrađena je od prozračnog materijala s četverosmjernim rastezanjem radi velike izdržljivosti i slobode pokreta. Otvoreni oplečnik omogućuje prozračivanje, a ovratnik od samta dodatnu udobnost.

JAKNA, ARBOR 20 Ova udobna jakna sa zaštitom od pile je posebno razvijena za drvosječe. Gornji je dio izrađen od 100 %-tnog ultrapoliestera, a donji od 80 % poliestera s 20 % pamuka. Dizajn je dopunjen patentnim zatvaračem u punoj dužini sprijeda i podesivim strukom.

ZAŠTITNE HLAČE, TECHNICAL 20 A Ove hlače imaju zaštitu od lančane pile. Imaju elastičan struk i straga su proširene kako bi bile udobnije. 

Unutrašnje orukvice na šumarskoj jakni sprječavaju ulazak vlage. Vanjsko ojačanje od materijala Cordura štiti donji dio rukava od trošenja.

ZAŠTITNE HLAČE, TECHNICAL 20 C Ove hlače do struka imaju zaštitu od lančane pile. Opremljene su zaštitom od motorne pile, model C. Cjelokupni dizajn i materijali su isti kao na hlačama do struka Technical 20 A.

Džepovi za prozračivanje na stražnjoj strani bedara i prozračna mrežasta podstava u struku (ne na modelu C).

Lako podešavanje struka i donjeg ruba jakne Technical omogućuje veću udobnost.

Z AŠTITNA ODJEĆA

181


Praktična zaštita dizajnirana je da izdrži svakodnevnu uporabu.

OZNAKA RAZINE ZAŠTITE Oznaka

s narančastom prugom znači zaštitu klase 24 m/s. Nalazi se na džepu za ravnalo.

IZDRŽLJIVI ČETVEROSMJERNO RASTEZLJIVI MATERIJAL Hlače

Functional 24 napravljene su od ovog materijala radi veće udobnosti.

182

Z AŠTITNA ODJEĆA

Ova radna odjeća omogućuje visoku razinu zaštite i dugu trajnost. Funkcionalna zaštitna odjeća s odobrenom zaštitom od pile može se koristiti tijekom čitave godine. Odjeća je izrađena od izdržljivih materijala i zadovoljava potrebe za teške radne dane tijekom kojih se zahtijeva da odjeća ima visoku razinu zaštite. Odjeća mora biti krojena tako da bude udobna kako bi duge radne dane učinila malo lakšima.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 202. i 203. stranicu.


ŠUMARSKA JAKNA, FUNCTIONAL Prednji i gornji stražnji dio zaštitne šumarske jakne izrađen je od vodotpornog materijala. Jakna sprijeda ima četiri džepa, a jedan od njih ima unutrašnji džep za mobitel. Rukavi imaju novi kroj koji omogućuje veću slobodu pokreta. Oplečnik s mrežicom i zatvarači ispod ruku omogućuju bolje provjetravanje, a ovratnik od samta dodatnu udobnost.

ZAŠTITNE HLAČE, FUNCTIONAL 24 A Ove hlače do struka imaju zaštitu od lančane pile. Prednji dio izrađen je od četverosmjerno rastezljivog materijala, a donji prednji i stražnji dio nogavica od Cordura najlona. Hlače imaju tri džepa sa zatvaračem, gumbe za naramenice i duboki džep na desnoj nogavici. Produženi stražnji dio hlača je narančast, što omogućuje bolju uočljivost.

Ojačanja su napravljena od materijala Cordura trajnog sintetskog vlakna koje se koristi u različitim predmetima iz serije Functional za iznimno grube uvjete.

ZAŠTITNE HLAČE, FUNCTIONAL 20 A Ove hlače imaju zaštitu od lančane pile. Produženi stražnji dio hlača je narančast, što omogućuje bolju uočljivost. Hlače imaju tri džepa sa zatvaračem i duboki džep na desnoj nogavici. Dostupna je također inačica hlača s pet džepova. Dostupan je također model hlača do struka s 10 cm duljim nogavicama i model hlača s naramenicama s 10 cm kraćim nogavicama.

Na hlačama su dva prednja džepa i stražnji džep. Svi imaju zatvarače. Ispod rukava nalaze se džepovi za provjetravanje sa zatvaračima.

Unutrašnje orukvice na šumarskoj jakni sprječavaju ulazak vlage.

Z AŠTITNA ODJEĆA

183


Ova odjeća zadovoljava Vaše osnovne potrebe tijekom rada u grubim uvjetima na otvorenom.

DŽEPOVI Jakna ima dva džepa za ruke

i jedan na prsima koji je lako dostupan.

Ova zaštitna odjeća pruža sigurnost koju trebate. Ovo je pristupačna linija izdržljive zaštitne odjeće koja diše. Svi predmeti dizajnirani su u skladu sa sigurnosnim standardima i imaju dodatne značajke koje ih čine idealnim izborom za povremene, ali zahtjevne korisnike lančane pile.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 203. stranicu.

ZATVARAČI ZA PROVJETRAVANJE

Zatvarači za provjetravanje na stražnjoj strani nogavica omogućuju udobnost čitav dan.

184

Z AŠTITNA ODJEĆA


Novo!

Novo!

HLAČE DO STRUKA, CLASSIC Ove hlače imaju elastični struk, prednje džepove, stražnji džep i zatvarač za provjetravanje na stražnjoj strani nogavica.

ŠUMARSKA JAKNA, CLASSIC Ova jednostavno i suvremeno dizajnirana jakna ima kvalitetne detalje kao što su veliki reflektivni logotipovi. Gumbi na krajevima rukava omogućuju dobro zatvaranje, a gornji dio u uočljivoj narančastoj boji daje dobru vidljivost. Jakna ima džep sa zatvaračem na prsima i dva bočna džepa.

Novo! Novo!

ŠTITNICI ZA HLAČE, CLASSIC Savršeni su za povremene korisnike lančane pile. U jednoj su veličini i mogu se nositi preko običnih radnih hlača. Idealni su za rad u vrućim vremenskim uvjetima. Imaju patentne zatvarače pune duljine straga te remen za struk s podesivom visinom i širinom struka.

HLAČE S NARAMENICAMA, CLASSIC Ovaj model hlača s naramenicama ima džep sa zatvaračem na prednjem dijelu, prednji džep sa zatvaračem i dva bočna džepa. Dizajniran je jednostavno i suvremeno s reflektivnim logotipovima, džepovima za provjetravanje sa zatvaračem i džepom za ravnalo na nogavici. Naramenice su visoko vidljive i lako se pričvršćuju.

Džepovi sa zatvaračem na prednjoj strani.

Z AŠTITNA ODJEĆA

185


Profesionalni šumarski pribor će Vas zaštititi.

ŠUMARSKA KACIGA Opremljena je jedinstvenim remenskim podešavanjem s dvama kotačićima koji centriraju glavu unutar kacige radi optimalne ravnoteže i stabilnosti.

Oprema za šumare od glave do pete. Nudimo paletu praktičnih i pouzdanih proizvoda koji zadovoljavaju propisane sigurnosne standarde i čine Vaš svakodnevni šumarski posao sigurnijim i produktivnijim. Svi su proizvodi vrlo kvalitetni, a naći ćete i jedinstvene dodatke koji su potrebni svakom šumaru. Čitave brošure proizvoda potražite na stranicama od 202. do 207. i na stranici 214 .

UŠICA Jedinstveni dizajn ušice omogućuje sigurno vješanje lančane pile na remen za pilu.

186

Z AŠTITNA ODJEĆA


Novo!

Novo!

ŠUMARSKA KACIGA, TECHNICAL Opremljena je jedinstvenim remenskim podešavanjem s dvama kotačićima koji centriraju glavu unutar kacige radi optimalne ravnoteže i stabilnosti. JAKNA, TECHNICAL EXTREME Jakna s reflektirajućom trakom i gornjim dijelom u vrlo vidljivoj narančastoj boji koristi se za rad u uvjetima slabe vidljivosti. Pogledajte ju na 178. i 179. stranici.

RUKAVICE, ARBOR 16 Ove su rukavice posebno razvijene za penjače na drvo. Omogućuju poboljšan zahvat prilikom držanja užeta.

Novo! HLAČE, TECHNICAL EXTREME Ovo su hlače s odvojivim naramenicama i strukom koji se može dodatno zategnuti radi boljeg držanja. Pogledajte ih na 178. i 179. stranici.

KOŽNE ČIZME SA ZAŠTITOM OD PILE, TECHNICAL 24 Ovo su vrlo kvalitetne vodootporne kožne čizme. Savršene su za duge radne dane jer su stabilne i imaju podstavu. Pogledajte ih na 194. i 195. stranici.

Novo!

Novo! UŠICA Jedinstveno dizajnirana ušica namijenjena je šumarima koji koriste standardnu lančanu pilu. Omogućuje sigurno vješanje pile na remen za pilu i otpuštanje pod preopterećenjem.

Novo!

REMEN ZA PILU Elastičan je i koristi se u kombinaciji s kukom za pilu za vješanje pile na remen. Dug je 0,5 m u opuštenom stanju i 1,25 m u ispruženom stanju.

KUKA ZA LANČANU PILU Robusna je i lako prikapča pilu na bilo koje naramenice s odvojivim remenom.

  Novo!

TECHLITE™ ŠUMARSKA VODILICA Lakša je 20 %, a kruća 25 % od standardne laminirane vodilice. Manje je podložna savijanju i ima malu masu, što lančanoj pili daje bolju ravnotežu.

Novo!

LANAC H37 MINI Daje do 15 % bolji učinak rezanja i poboljšava klinasti zasjek. Lanac je opremljen amortizirajućim spojevima za smanjenje povratnog udarca i ima plavu oznaku certifikata. Nudi dobru ravnotežu za profesionalne lančane pile od 35 cm3 do 45 cm3.

Z AŠTITNA ODJEĆA

187


Oblačite se sigurno, radite udobno i budite produktivniji.

PROZRAČIVANJE Podstavljena je

prozračnim mrežastim materijalom radi bolje udobnosti.

PROMJENJIVI UVJETI Otporna i prozračna odjeća s vodootpornim svojstvima omogućuje da posao ne stane zbog kiše.

188

Z AŠTITNA ODJEĆA

Vrlo kvalitetne jakne i hlače dizajnirane su za raščišćavanje i za vrtlarske poslove. Kada radite s čistačem šikare, uvijek nosite čvrstu i izdržljivu radnu odjeću, primjerice, košulje dugih rukava i duge hlače. Husqvarnine jakne i hlače su posebno dizajnirane za udobnost u različitim vremenskim uvjetima. Imaju mnogo praktičnih detalja, primjerice, džepove sa zatvaračem, gume za zatezanje i dodatna mjesta za uloške.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 204. stranicu.


RADNA JAKNA ZA ŠIŠANJE I ČIŠĆENJE GRMLJA Jakna do struka je posebno oblikovana za čišćenje i rad u vrtu. Četiri prednja džepa i džep za mobilni telefon na lijevom rukavu postavljeni su tako da ne smetaju naramenicama. Džep na unutrašnjoj strani ramena koristi se za termoplastične uloške. Jakna ima zatvarač po cijeloj duljini sprijeda, visoki okovratnik i orukvice s kopčama.

RADNE HLAČE ZA ŠIŠANJE I ČIŠĆENJE GRMLJA Hlače za čišćenje i rad u vrtu imaju mrežastu podstavu, patentni zatvarač na stražnjoj strani nogavice za bolju prozračnost, dva prednja džepa, dva stražnja džepa i bočni džep s preklopom. Na desnom boku i na obama koljenima nalaze se dodatni džepovi u koje se mogu umetnuti termoplastični ulošci.

JAKNA ZA SVE VREMENSKE PRILIKE, TYPHONE Izrađena je od čvrstog, vodootpornog i prozračnog materijala. Ima mrežastu podstavu, dva džepa sa zatvaračima na prsima, podesivu gumu u struku i donjem rubu leđa i trake na prošivima. Orukvice imaju zatvarače i ušitke.

HLAČE ZA SVE VREMENSKE PRILIKE, TYPHONE Izrađene su od čvrstog, vodootpornog i prozračnog materijala. Imaju dva bočna otvora za prozračivanje, rastezljivi struk s uzicom i zatvarač sprijeda.

ULOŠCI ZA KOLJENA Ulošci za koljena od plastične pjene koriste se s radnim hlačama prilikom obrezivanja i čišćenja šikare. Isporučuju se u paru. U jednoj su veličini. 505 62 26-99

HUSQVARNA ACTIVE CLEANING Zaštitna odjeća mora se prati redovno da bi se održala učinkovitost. Ovo sredstvo ne sadrži fosfate i biološki je razgradivo te je klasificirano kao ekološki prihvatljivo. Djelotvorno je i za čišćenje lanaca, vrtnih strojeva, filtara za zrak i sl. 505 69 85-70

HUSQVARNINE NARAMENICE Ovo su posebno široke naramenice s podesivom duljinom. Dostupna su dva modela naramenica. Jedan je model s kožnim kopčama  (505 61 85-10), a drugi s čvrstim metalnim kopčama. (505 61 85-00).

Z AŠTITNA ODJEĆA

189


Ako imate pravu odjeću, loše vremenske prilike zapravo ne postoje.

KVALITETNA RADNA ODJEĆA

Ova radna odjeća odolijeva svim vremenskim prilikama i grubim radnim uvjetima.

FUNKCIONALAN DIZAJN Sva kišna odjeća dizajnirana je tako da omogućuje potpunu pokretljivost. Produljena stražnja strana na jaknama omogućuje da ostanete suhi bez obzira na posao koji obavljate.

190

Z AŠTITNA ODJEĆA

Ostati suh po kišnom vremenu je osnovno ljudsko pravo tijekom rada na otvorenom. Naš asortiman vrlo kvalitetne odjeće za kišu pokriva sve aspekte ovog problema i nudi veliki izbor dizajna za različite radne situacije, primjerice, jakne do struka i jakne koje pokrivaju bokove i bedra. Te su jakne lagane i udobne za nošenje, vodootporne, dobro prozračuju i praktično se kopčaju na gumbe.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 204. stranicu.


KIŠNE HLAČE Kišne hlače izrađene su od novog, nepropusnog i rastezljivog materijala sa zabrtvljenim prošivima. Na krajeve nogavica dodani su zatvarači koji olakšavaju navlačenje preko čizama. Ovaj model ima 10 cm mrežaste trake na vrhu radi boljeg provjetravanja i elastičan struk s uzicom.

KIŠNA JAKNA Izrađena je od nepropusnog rastezljivog materijala sa zabrtvljenim prošivima. Dizajnirana je s oplečnikom preko prsa, leđa i rukava, što omogućuje dobru prozračnost. Ispod oplečnika je izdržljiva mreža. Jakna ima okovratnik od kord-samta s velcro kopčanjem, posebno dugačke rukave i produljena leđa s nastavkom za kišu. Džep na prsima i dugi zatvarač sprijeda dobro su zaštićeni pritisnim kopčama.

KIŠNA JAKNA, GARDEN PRO Kišna jakna izrađena je od novog, nepropusnog i rastezljivog materijala sa zabrtvljenim prošivima. Ovaj model osmišljen je za profesionalne vrtlare. Ima otvoren struk s ušitkom i pritisnim kopčama tako da se jakna može podići preko sjedala na Rideru ili traktoru. Sprijeda su tri praktična džepa. Dugačka je pa štiti noge i ima prostranu kapuljaču ispod koje možete nositi zaštitne slušalice.

LEĐNI ŠTITNIK ZA KIŠU S RUKAVIMA Štiti leđa i ima izuzetno dugački leđni dio, zabrtvljene prošive, podesivo zatvaranje sprijeda, posebno dugačke rukave s pritisnim gumbima i kišni obrub pri dnu.

KIŠNE HLAČE ZA RAŠČIŠĆAVANJE Hlače za raščišćavanje izrađene su od novog, nepropusnog i rastezljivog materijala sa zabrtvljenim prošivima. Imaju podesive elastične naramenice, povišen leđni dio i prsnik i podesivo kopčanje u pasu.

ŠTITNICI ZA HLAČE ZA KIŠU Štitnici su oblikovani tako da se mogu pričvrstiti na pojas ili na pojas za alat. Imaju podesivo kopčanje za tri različite dužine.

Z AŠTITNA ODJEĆA

191


Zaštitite se od hladnoće, vjetra, kiše i svih ostalih nepogoda.

100 %-TNI POLIESTERSKI FLIS

To je udoban materijal koji jamči toplinu tijekom dugih radnih smjena.

Radna odjeća koja će Vas utopliti u hladnijim danima ljeti i zimi. Osnovne kvalitete naše dobro provjerene odjeće, koja će Vas grijati dok radite u hladnim i ledenim uvjetima, su udoban dizajn i lagani neupijajući materijali koji odbijaju vjetar i vodu. Jakna od mikroflisa izrađena je od toplog i rastezljivog materijala koji ju čini vrlo udobnom. Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 204. stranicu.

ODBIJANJE VODE Softshell odjeća od rastezljivih materijala jamči suhoću i pokretljivost tijekom radnih dana.

192

Z AŠTITNA ODJEĆA


SOFTSHELL JAKNA Softshell jakna otporna je na vjetar i vodu, a izrađena je od udobne i rastezljive membrane s podstavom od mekog flisa. Savršena je u različitim vremenskim prilikama. Može se nositi preko druge odjeće ili samostalno. Ima ojačanje od materijala Cordura na ramenima, stražnjoj strani rukava i bokovima. Rukavi su unaprijed zakrivljeni radi veće udobnosti i pokretljivosti. Ima podesive donje dijelove, Velcro kopče na krajevima rukava, četiri džepa sa zatvaračem sprijeda i dva unutrašnja džepa.

TERMALNI PRSLUK Termalni prsluk napravljen je od 100 %-tnog vodootpornog poliestera s podstavom od flisa. Nosi se preko jakne ili džempera kako bi Vam bilo toplo i pritom ne smanjuje pokretljivost ruku. Ima četiri prednja džepa s patentnim zatvaračem, produljena leđa i podesivu gumu u struku i na dnu leđa. Ovratnik je visok i zatvara se tijesno.

JAKNA/VESTA OD MIKROFLISA Udobna jakna s mikroflisom izrađena je od 100 %-tnog poliesterskog flisa i četverosmjerno rastezljive tkanine koja upija samo 6 % vlage. Ima zatvarač pune duljine sprijeda, jedan džep na prsima i dva džepa sprijeda sa zatvaračima. Također je dostupna kao prsluk.

Novo!

RADNA KOŠULJA Mekana i udobna košulja u lijepim novim Husqvarninim bojama jednako je dobra za rad i dokolicu. Izrađena je od 100 %-tnog opranog pamuka. Veličine: S – XXL. 578 78 57-xx

JEDNOSLOJNO DONJE RUBLJE Izrađeno je od 100 %-tne poliesterske križano pletene tkanine. Sastoji se od predenog i vučenog poliestera. Ova kvaliteta omogućuje da tkanina odbija vlagu od kože na idući sloj odjeće i daje dobro provjetravanje, što Vaš svakodnevni rad čini ugodnijim. Veličine: S – XL. Potkošulja, 544 96 41-xx. Duge gaće, 544 96 42-xx.

Z AŠTITNA ODJEĆA

193


Radni dan može se činiti puno dulji ako nosite krivu obuću.

SIGURAN KORAK Profilirani

potplati na svim čizmama sprječavaju sklizanje na zahtjevnom terenu.

DIZAJNIRANE ZA RAD Izdržljive Husqvarnine čizme dizajnirane su za profesionalne korisnike i zadovoljavaju sve sigurnosne standarde koje zahtijeva njihova namjena.

194

Z AŠTITNA ODJEĆA

Zaštitna obuća dizajnirana je za maksimalnu udobnost i stabilnost. Husqvarna nudi široki izbor opreme za zaštitu stopala suvremenog dizajna i izrađene od vrlo kvalitetnih materijala kako bi zadovoljila zahtjeve različitih tipova poslova na otvorenom. Temelj istraživanja i razvoja naše jedinstvene linije čizama je iskustvo ljudi koji profesionalno rade u šumi, parkovima i vrtovima.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 204. i 205. stranicu.


KOŽNE ČIZME SA ZAŠTITOM OD PILE, TECHNICAL 24 Ove vrlo kvalitetne vodootporne kožne čizme nude zaštitu od pile klase 2,24 m /s. Nova podstava i veća stabilnost oko gležnja čine ove čizme savršenima za duge radne dane u šumi. Membrana Sympatex čini ove čizme 100 % vodootpornima, ali još uvijek prozračnima između podstave i vanjske tkanine. Imaju pet kukica za brzo namještanje.

KOŽNE ČIZME SA ZAŠTITOM OD PILE, 20 Ove kožne čizme više traju, stabilne su i udobne. Napravljene su od kože obrađene poliuretanom. Trajni i vodootporni potplati napravljeni su od poliuretana, a unutrašnji potplat od materijala Ergothan koji upija udarce i sprječava ozljede.

Novo!

KOŽNE ČIZME SA ZAŠTITOM OD PILE, CLASSIC 20 Izrađene su od vrlo kvalitetne kože s podstavom od materijala Cambrelle. Čizme su robusne i lagane, što ih čini udobnima za duge radne dane. Uložak se može vaditi i prati, a čizma je ojačana iznad prstiju i pete.

ZAŠTITNE ČIZME, TECHNICAL Vrlo kvalitetna vodootporna mreža od kože/najlona omogućuje dulje radne dane u parku ili vrtu. Membrana Sympatex čini čizme 100 % vodootpornima. Prednji dio čizme ima dodatnu gumenu zaštitu. Vezica za povlačenje je straga i na jeziku.

ZAŠTITNE ČIZME, FUNCTIONAL 28 Udobne ručno izrađene čizme sa zaštitom od pile namijenjene su za duge radne smjene u bilo kojim vremenskim uvjetima. Gornji dio čizama je dodatno ojačan, imaju čeličnu kapicu na prstima i ojačanje oko potplata pripremljenog za krampone. Kapica na peti olakšava obuvanje i izuvanje čizama.

ZAŠTITNE ČIZME, FUNCTIONAL 24 Uz ove zaštitne čizme stopala će biti suha, sigurna i spremna za svakodnevni rad. Značajke uključuju čeličnu kapicu, zaštitu od pile, zaštitu za gležanj, zaštitu rubova pete te potplat s uzorkom protiv klizanja, pripremljen za krampone. Ove su čizme razvijene i izrađene u uskoj suradnji s profesionalnim korisnicima.

ČARAPE OUTLAST Udobne čarape napravljene su od materijala Outlast koji Vas hladi kada je vruće, a grije kada je hladno. Veličine su 37 – 48. 544 14 35-xx

ČARAPE HUSQVARNA Ova unutrašnja čarapa koristi kapilarno djelovanje za upijanje i odvlačenje vlage. Veličine su 37 – 48. 505 61 60-xx

SUŠAČ ZA CIPELE/ČIZME Lako i brzo suši svu vrstu obuće, a koža ostaje meka i podatna. Kabel dužine 1,1 metar, 4 + 4 W/ 230 V. Odobren je u skladu sa CE. 544 96 40-01

KRAMPONI Kramponi s ključem za krampone. 35 kom. 505 65 43-61.

Z AŠTITNA ODJEĆA

195


Profesionalne kacige i zaštita za oči savršeno odgovaraju namjeni.

VIZIR ULTRAVISION Smanjuje

svjetlo za samo 20 % i manje je podložan trajnoj deformaciji.

PODESIVE ZAŠTITNE SLUŠALICE Daju Vam optimalnu

ergonomičnost za produljenu uporabu.

196

Z AŠTITNA ODJEĆA

Zaštitite svoju glavu i oči vrhunskom kacigom, vizirom i zaštitnim naočalama. Zaštita najranjivijih dijelova tijela je predmet opsežnog istraživanja i tehnološkog razvoja proizvoda. Slijedeći našu dugotrajnu i blisku suradnju s profesionalnim korisnicima, nudimo jedinstvenu kombinaciju proizvoda i ergonomije koja karakterizira svu Husqvarninu zaštitnu opremu za glavu i oči.   Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 205., 206. i 207. stranicu.


VIZIR ULTRAVISION Smanjuje svjetlo za samo 20 % preko čitave površine mreže. Voda manje prijanja uz mrežicu. Manje je podložan trajnoj deformaciji. ŠUMARSKA KACIGA, FUNCTIONAL Ova nova kaciga namijenjena je šumarskim radnicima koji traže najbolju kombinaciju sigurnosti i optimalne ergonomičnosti u svakodnevnom radu. Opremljena je novim vizirom UltraVision koji smanjuje svjetlo za samo 20 %, što daje bolju vidljivost i šestokrakim remenom koji daje udobnost i smanjuje pritisak. Zaštitne slušalice s optimalnim ergonomskim dizajnom omogućuju produljenu uporabu. Ovo je najbolji izbor u pogledu udobnosti i individualnog podešavanja.

MREŽASTI VIZIR, METALNI Odgovara svim našim kacigama i štitnicima za uši.

MREŽASTI VIZIR, NAJLONSKI Odgovara svim našim kacigama i štitnicima za uši.

PERSPEX VIZIR Odgovara svim našim kacigama i štitnicima za uši.

ZAŠTITNA KACIGA, STANDARD Kaciga je potpuno opremljena za šumarske ili vrtlarske poslove. Ima šestokraki remen s plastičnim potpornim trakama. Štitnici za uši konstruirani su za optimalnu ergonomičnost. Vizir s metalnom mrežicom pruža dobru zaštitu i vidljivost.

ZAŠTITNE NAOČALE X Ove su naočale otporne na grebanje. Imaju okvire koji se mogu proširiti i leće koje se mogu nakrenuti pod kutom. Žuto obojene leće omogućuju poboljšanu vidljivost pri slabom svjetlu, a sivo obojene leće, s UV zaštitom, omogućuju bolju vidljivost u sunčanim uvjetima.

ZAŠTITNE NAOČALE Ove su naočale otporne na grebanje. Imaju statične okvire. Dostupne su s bezbojnim lećama i sivo obojenim lećama s UV zaštitom.

VIZIR PROTIV ZAMAGLJIVANJA Izrađen je od polikarbonata s unutrašnje strane i obrađen protiv zamagljivanja. Vanjska strana otporna je na ogrebotine. Odgovara svim našim kacigama i štitnicima za uši.

ZAŠTITNE NAOČALE Razvijene su za osobe koje nose naočale. Imaju leće koje su premazane protiv magle i mekanu unutrašnju stranu radi veće udobnosti. Otporne su na udarce, prašinu, leteće čestice i prskanje kemikalija.

Z AŠTITNA ODJEĆA

197


Napredne zaštitne slušalice s praktičnim funkcijama.

LAKA ZAMJENA BATERIJA Baterije

se lako mijenjaju s vanjske strane, a u štitnicima za uši nema električnih dijelova.

Neka Vaše uši i ruke budu sigurne uz odgovarajuću zaštitu. Husqvarna nudi široki izbor zaštitnih slušalica i rukavica, posebno dizajniranih za sve vrste poslova. Kao i uvijek, odaberite proizvod u skladu s vrstom posla koji obavljate i u skladu s osobnim sklonostima. Jeste li vrtlar, šumarski radnik ili drvosječa? Naša ponuda rukavica pokriva različite zahtjeve.

VELIKI GUMBI Veliki gumbi koriste se

za upravljanje elektronskim funkcijama na zaštitnim slušalicama.

198

Z AŠTITNA ODJEĆA

Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 205., 206. i 207. stranicu.


ZAŠTITNE SLUŠALICE S FM RADIOM Nove zaštitne slušalice s FM radiom imaju poboljšanu kvalitetu zvuka i novi dizajn trake za glavu koji smanjuje pritisak na glavu i uši. Štitnici za uši su posebno dizajnirani tako da prate oblik glave i savršeno pristaju. Zaštitne slušalice opremljene su priključkom za audio od 3,5 mm (AUX), za mp3 i za dojavni radio.

ZAŠTITNE SLUŠALICE S TRAKOM ZA GLAVU Zaštitne slušalice na kojima možete podesiti pritisak za 20 % imaju meku i podloženu traku za glavu. Slušalice imaju isti dizajn kao i naše kacige. Štitnici za uši konstruirani su za optimalnu ergonomičnost.

Novo!

ZAŠTITNE SLUŠALICE S PERSPEX ILI MREŽASTIM VIZIROM Udobni štitnici za uši, na kojima možete podesiti pritisak za 20 %, idealni su tijekom čišćenja trave i šišanja. Zaštitne slušalice  opremljene su štitnikom između vizira i držača koji štiti glavu od komadića trave ili kiše. Uvijek ih treba koristiti u kombinaciji sa zaštitnim naočalama. Mogu se opremiti i sjenilom.

ZAŠTITNE SLUŠALICE, GARDENER, SA ILI BEZ PERSPEX VIZIRA Jednostavniji model zaštitnih slušalica, s posebno širokom trakom bez podloge, omogućuje sigurno i udobno pristajanje te smanjuje pritisak na glavu. Također je dostupan s vizirom.

RUKAVICE COMFORT, S ODVOJENIM PRSTOM I ZAŠTITOM OD PILE Ove rukavice imaju ojačan dlan. Izloženi dijelovi ojačani su kožom. Unutarnji je dio izrađen od nepropusne jareće kože, a gornji dio od vodoodbojnih poliesterskih vlakana.

RUKAVICE COMFORT  Ove rukavice imaju ojačan dlan. Izloženi dijelovi ojačani su kožom. Unutarnji dio izrađen je od nepropusne jareće kože, a gornji dio od vodoodbojnih poliesterskih vlakana. Također, imaju zaštitu od pile. RUKAVICE COMFORT, WINTER Ove rukavice imaju ojačan dlan. Izloženi dijelovi su bez šavova s ojačanjima od kože.

SPANDEX RUKAVICE, PET PRSTIJU Rukavice s nadlanicom iz Spandexa izrađene su od vodoodbojnog rastezljivog materijala. Imaju dobar kroj, a dlan je izrađen od kože.

RUKAVICE, ARBOR 16 Ove su rukavice posebno razvijene za penjače na drvo. S ovim ćete rukavicama imati poboljšan zahvat pri držanju užeta.

RUKAVICE COMFORT, ODVOJENI PRST Dlanovi su izrađeni od nepropusne jareće kože, a gornji dio od nepropusnog poliestera.

RUKAVICE HUSQVARNA Ove rukavice imaju palac ojačan kožom. Dlan je izrađen od čvrste kože, a gornji dio od poliestera radi bolje udobnosti.

RUKAVICE, GARDEN PRO Ove rukavice imaju pojačane prste i Velcro kopčanje. Izrađene su od nepropusne jareće kože, a nadlanica je napravljena od elastičnog tekstila.

Z AŠTITNA ODJEĆA

199


Široka i prozračna leđna ploča.

Raspodjela težine od ramena do bokova.

Fleksibilan rameni dio i zasebno podešavanje visine.

Pogledajte film o nosilicama i vidjet ćete što Husqvarnina nosilica može učiniti kako bi Vam pomogla u poslu. Skinite s interneta besplatni QR čitač na Vaš smart phone i skenirajte kod.

Ergonomski dizajnirane naramenice koriste se za savršenu raspodjelu tereta. Pomični bočni podložak za ublažavanje udaraca.

Kada čitav dan radite s teškom opremom, kvaliteta i dizajn naramenica mogu Vam itekako popraviti ili pokvariti dan. Odgovarajuće naramenice moraju zadovoljiti različite zahtjeve, ovisno o Vašoj tjelesnoj građi i tipu stroja koji nosite. Čitava Husqvarnina paleta nudi ergonomske naramenice koje pokrivaju sve mogućnosti. Za cjeloviti vodič o proizvodu pogledajte 206. i 207. stranicu.

Lako dostupno i brzo otpuštanje u slučaju nužde.

Ove značajke odnose se na modele Balance XT™ i Balance X™ i nisu dostupne na svim naramenicama.

200

NAR AMENICE


HUSQVARNA NARAMENICE BALANCE XT™ Naramenice Balance XT™ raspoređuju teret preko velike površine. To omogućuje izvrsnu raspodjelu težine između samih ramena, između ramena i prsa i između bokova i ramena. Osim toga, model Balance XT™ nudi mnogo drugih značajki za dodatnu udobnost. Široko podstavljeni i dobro pripijeni remenovi za ramena i remen za pojas čine naramenice udobnima za nošenje tijekom dugih radnih dana.

HUSQVARNA NARAMENICE BALANCE X™ Naramenice Balance X™ raspoređuju teret preko velike površine radi bolje udobnosti. Time se smanjuje naprezanje i težina se raspoređuje između ramena te preko prsa i bokova.

HUSQVARNA NARAMENICE BALANCE 55 I 35 Husqvarna naramenice Balance 55 i 35 su ergonomske naramenice kod kojih je težina optimalno raspoređena na ramena, grudi i leđa. Model Balance 35 ima običan podložak za kuk, a model Balance 55 podložak koji upija udarce. Bočni podlošci imaju pomične spojeve tako da se strojem može upravljati uz minimalne pokrete tijela, što dodatno štedi leđa korisnika.

HUSQVARNA NARAMENICE STANDARD Dizajnirane su za lakše čistače šikare. To su podesive naramenice s jastučićima. Jednostavna i učinkovita poluga koristi se za oslobađanje na prsima.

HUSQVARNA NARAMENICE BALANCE FLEX™ Koriste se za uporabu sa svim vrstama strojeva s produljenom osovinom. Stroj se kopča na naramenice s pomoću otvorenih kuka, što omogućuje jednostavnu uporabu i brzo pokretanje/zaustavljanje. Podizna sila koristi se za držanje i dizanje stroja te omogućuje fiksiranje u bilo kojem položaju. Naramenice daju dobru potporu pri uporabi strojeva s produljenom osovinom tijekom različitih vrsta poslova, visoko ili nisko, daleko ili blizu, što omogućuje bolju ergonomičnost.

Model Balance Flex™ ima pojačanu silu podizanja. Ergonomski dizajn omogućuje spajanje s pomoću otvorenih kuka i korisniku olakšava rad.

NAR AMENICE

201


VODIČI ZA PROIZVODE TECHNICAL EXTREME Sigurnosni zahtjevi Stil zaštite Materijal, sprijeda Materijal, straga Pojačano područje Pokretljivost Kroj Prozračnost

HLAČE DO STRUKA

Nema primjenjivog standarda

CE, EuroTest, E