Page 1

GARDENA Tuinonderhoud 2012 Meer tuinplezier


2 | GARDENA

GARDENA – Tuinonderhoud Hoge-kwaliteitsproducten. Prachtige tuinen.

GARDENA – dé tuinexpert GaRDena is dé expert aangaande tuinonderhoud. Zowel voor gazon-, boom-, als struikonderhoud, bodembewerking, besproeiing of pompen – U vindt het allemaal terug in GaRDena’s assortiment. alles voor een prachtige tuin.

GARDENA – dankzij slimme systemen Het systeemconcept onderscheidt de producten van GaRDena en is in vele productgroepen terug te vinden. eenmaal GaRDena – altijd GaRDena.

GARDENA – in elk seizoen Met GaRDena houdt u het gazon in topvorm het hele jaar door, ongeacht het seizoen.

GARDENA – uw voordelen 1. Kwaliteit De GaRDena producten staan bekend voor hun extreem hoge kwaliteit en duurzaamheid. De hele productieketen wordt onderworpen aan de strengste controles en kwaliteitsnormen. 2. Innovatie / Technologie GaRDena ontwikkelt producten die het tuinieren zo efficiënt en comfortabel mogelijk maken. Daarom wordt de productportfolio voortdurend verder ontwikkeld en geoptimaliseerd – met de nieuwste technologie. 3. Ergonomie / Comfort GaRDena hecht veel waarde aan de ergonomie van de producten. Ze moeten comfortabel in de hand liggen en het tuinieren vereenvoudigen. 4. Service In geval van onderhoud of herstelling kan u zich richten tot de dienst-na-verkoop. Meer informatie vindt U op www.gardena.com/be.


GARDENA | 3

GARDENA Tuinonderhoud Voor een nóg mooiere tuin Bomen, hagen, struiken en bloemen

Bomen snoeien Oude, droge takken en twijgen dienen regelmatig uit de bomen verwijderd te worden. GaRDena biedt u de juiste producten aan voor de juiste verzorging bij elke tuinklus – zelfs op grote hoogtes.

Hagen en struiken snoeien Hagen en struiken dienen regelmatig terug in vorm gesnoeid te worden. Zowel voor snoeien als voor vormgeving kan GaRDena u het juiste gereedschap aanbieden.

Meer info vanaf pagina ......... 4

Meer info vanaf pagina ......... 6

Bloemenverzorging Met de GaRDena snoeischaren worden bloemen perfect gesnoeid. Met de GaRDena druksproeiers kan u de planten besproeien met een fijne nevel, meststoffen toedienen ofwel onkruid met pesticiden verdelgen. Meer info vanaf pagina ......... 8

Borders en bodembewerking

Spitten Voor het planten is het belangrijk om de grond goed los te maken en eventueel te spitten. De GaRDena ergonomische en comfortabele hulpmiddelen voor bodembewerking maken hiervan kinderspel! Meer info vanaf pagina ....... 10

Borders en grond bewerken Om de bodem rijk aan voedingsstoffen te houden en een weelderige groei te verkrijgen dient de grond regelmatig bewerkt te worden. Het GaRDena combisystem assortiment biedt u een verscheidenheid aan producten aan voor uiteenlopende toepassingen. Meer info vanaf pagina ....... 11

Opruimen en reinigen Onkruid, bladeren, mos, grasresten, sneeuw en dergelijke kunnen de harmonie in de tuin verstoren. Opruimen en de tuin terug netjes maken is ook één van de klusjes waarbij GaRDena u graag helpt. Meer info vanaf pagina ....... 14


4 | Boom- en struikonderhoud

Bomen snoeien Men kan alle mogelijke bomen in tuinen vinden – fruitbomen, loof- en naaldbomen. Om ze gezond en in vorm te houden dienen regelmatig oude en droge takken verwijderd te worden. Hierbij speelt de juiste snit en het juiste gereedschap een zeer belangrijke rol. Waarom? Gezonde bomen: Bomen bloeien en groeien beter wanneer droge, zieke takken verwijderd worden. Bij fruitbomen, verhoogt het rendement en de kwaliteit van de vruchten. Gecontroleerd groeien: Door regelmatig uw bomen te snoeien kan u de groei controleren. Door in de zomer te snoeien zal de groei vertragen, in de winter snoeien zal de groei bevorderen. “Train” uw planten: Bomen – met name degenen zonder kluit – moeten worden gesnoeid direct na het planten. Dit herstelt de balans tussen de gesneden wortels en de bovengrondse delen en vormt de boomkruin. Onderhoud de groei en sterkte van uw planten: Regelmatig onderhouden en snoeien bevordert de groei en sterkte van uw bomen. Vooral oude takken moeten verwijderd worden. Bomen uitdunnen: Voor een betere lichtinval op de boomkruin alsook een verbeterde luchtcirculatie wordt het aangeraden om bomen regelmatig uit te dunnen. Vooral gekwetste, zieke of dode scheuten moeten van de takken verwijderd worden.

atie: en meer inform Alle producten om/be/nl/ www.gardena.c derhoud/ on ik ru st nboom-e

Wanneer? Veel tuinspecialisten raden het snoeien aan in de lente – vóór de bomen knoppen vormen. Zo houden de bomen beter hun voedingsstoffen vast. Dode en zieke takken dienen steeds verwijderd te worden.

Hoe vaak? Jaarlijks, best in februari/maart na de vorst, net voor het knoppen van de bomen.

GARDENA TIP Snoei jonge planten met een traditionele snoeischaar met dubbel snijdende messen. aambeeld-snoeischaren worden aanbevolen voor hard en droog hout.


Boom- en struikonderhoud | 5

Bomen snoeien volgens ieders wens

GARDENA Kettingzagen

GARDENA Boomscharen

GARDENA Snoeizagen

Voor het krachtig en efficiënt zagen van brandhout, kleine bomen te kappen of in vorm te houden.

Voor het exact snoeien van takken tot 32 mm Ø – veilig en comfortabel vanaf de grond.

Voor het comfortabel snoeien van Voor het snoeien en verzorgen dikkere takken en dunne stronken. van bomen – krachtig snoeien van takken en twijgen tot 45 mm Ø.

Kettingzagen

StarCut 410 BL

Voor het krachtig en efficiënt zagen van brand- Snoei takken tot 32 mm diameter rechtstreeks hout, vormsnoei van bomen en het kappen van en comfortabel vanaf de grond. extra krachtkleine bomen. Krachtig en in alle veiligheid. besparing dankzij de geïntegreerde katrolwerking. Telescoopsteel met een bereik tot 6.5 m.

GARDENA Takkenscharen

Comfort Beugelzaag 530

Voor zowel dikke takken en stronken als voor groen en droog hout.

artikel nr. 8782

artikel nr. 8747

Classic Takkenschaar 680 A

Comfort Aambeeld-takkenschaar 500 BL

Comfort Hefboomtakkenschaar SmartCut

Classic aambeeld-takkenschaar, ideaal om droge, harde takken te snoeien.

Comfortabele en ultra-lichte aambeeld-takken- Krachtige hefboomtakkenschaar voor meer schaar, ideaal voor jong hout. kracht tijdens het snoeien. Bijzonder geschikt voor dikkere takken en hard hout.

artikel nr. 8767

artikel nr. 8770

artikel nr. 8773


6 | Boom- en struikonderhoud

atie: en meer Inform Alle producten en om/be/nl/tuinlev www.gardena.c

Heggen en struiken snoeien Houtachtige planten groeien beter als ze regelmatig gesnoeid worden. Door het snoeien zullen de heggen en struiken nieuwe scheuten krijgen en zullen ze beter vertakken. Het verbetert eveneens de groeicondities van naburige planten. Waarom? Snoeien: Hagen en struiken groeien beter en voller wanneer oude en zieke delen van de haag regelmatig verwijderd worden. Door ze regelmatig te snoeien krijgt de beplanting meer licht wat de bloei en groei bevordert. Vormsnoei: Door gericht te snoeien krijgt u de beplanting in vorm. Zo kunt u buxussen in verschillende vormen snoeien zoals een spiraal, bol of kegel.

Wanneer? De lente is de ideale periode voor het eerste snoeiwerk door de zachte temperaturen. De takken zijn beter zichtbaar en ziektes kunnen zich minder op de takken vestigen. In oktober mag er voor de laatste keer gesnoeid worden – net voor het begin van de vorstperiode. Hoe vaak? afhankelijk van de plant en plaats dient u 2 keer per jaar te snoeien. Liefst aan het begin en aan het einde van de zomer. Bij het vormsnoeien is het belangrijk dat de scheuten niet te lang worden zodat de vorm behouden kan worden. In dit geval wordt wekelijks snoeien aangeraden.

GARDENA TIP Wanneer u de haag in een vorm snoeit die breder is onderaan, bevordert u de bloei aangezien de haag onderaan meer licht en warmte zal ontvangen.

Hagen en struiken snoeien naar ieders wens

GARDENA Heggenscharen

GARDENA Manuele heggenscharen

GARDENA Accu-buxusscharen

Voor regelmatig snoeien van hagen. Verkrijgbaar in elektrische of accu-versie.

Voor het lichte snoeiwerk van hagen of de precieze afwerking ervan.

Voor draadloos snoeien en vormgeven van kleine hagen en decoratieve struiken.


Boom- en struikonderhoud | 7

Elektrische en accu-heggenscharen Heggenschaar EasyCut

Heggenschaar ErgoCut

Heggenschaar HighCut

Voor het comfortabel snoeien van hagen. Gebruiksvriendelijk en lichtgewicht. Verkrijgbaar in elektrische en accu-versie.

Door de innovatieve 90° draaibare messenbalk staat u steeds in de ideale positie naast de haag. De aanslagbeveiliging beschermt de gebruiker tegen terugslag tijdens het snoeien.

Comfortabel hagen snoeien vanaf de begane grond – zonder ladder. Door de telescoopfunctie biedt deze heggenschaar een bereik tot 3 m.

Manuele heggenscharen Classic heggenschaar 540 FSC® pure

Comfort Buxusschaar

Licht en klassiek model, robuust en duurzaam. Met houten handvaten die goed in de hand liggen.

Bijzonder geschikt voor struiken en buxussen te snoeien. Ligt uitstekend in de hand en is bijzonder licht.

artikel nr. 391

artikel nr. 399

Accu-buxusscharen Accu-buxusschaar ComfortCut Voor het draadloos snoeien van buxussen, struiken en bomen. Gebruiksvriendelijk, licht, krachtig, veelzijdig – met verschillende messen. artikel nr. 8895


8 | Boom- en struikonderhoud

atie: en meer inform d/ Alle producten n-struikonderhou -e m oo l/b /n be a. en rd ga w. w w

Bloemen snoeien een tuin met weelderig bloeiende bloemen is bijzonder mooi en indrukwekkend. Door regelmatig te snoeien maakt u van uw tuin een persoonlijk kunstwerk. Waarom? Snoeien houdt de sierplanten in vorm en bevordert de groei. Veel heesters bloeien voor de tweede keer als ze in de zomer worden gesnoeid. Verwelkte bloemen moeten regelmatig worden verwijderd om plaats te maken voor nieuwe bloemen. Wanneer? Snoei vorstbestendige planten op vorstvrije dagen doorheen de winter. Vorstgevoelige planten – zoals rozen – worden beter in het voorjaar gesnoeid van het begin tot het midden van maart. Hoe vaak? Snoeien dient jaarlijks te gebeuren en liefst een tweede keer na de bloeiperiode.

GARDENA TIP Verwijder steeds extra scheuten op de knoppen. Planten met knoppen dient u steeds net boven de knop te snoeien.

Classic Snoeischaren

Comfort Snoeischaren

Comfort Hefboomsnoeischaar SmartCut

Klassiek in uitvoering en materiaal. Voor bloemen en jonge scheuten.

Uitzonderlijk krachtig, comfortabel en ergonomisch. Met instelbare openingswijdte van de handvaten.

Krachtige snit. De hefboomfunctie zorgt voor meer kracht bij het snoeien. Bijzonder geschikt voor dikke takken en hard hout.

artikel nr. 8754

artikel nr. 8792

artikel nr. 8798


Boom- en struikonderhoud | 9

atie : en meer inform Alle producten / nl e/ m/b www.gardena.co ukspuiten/ p/dr ha sc ed re ge in tu

Verzorging Mooie, gezonde planten hebben tedere, liefdevolle zorg nodig alsook besproeiing met een fijne nevel, meststoffen of pesticiden. Waarom? Om de planten gezond te houden en weelderig te laten bloeien is niet enkel de bodem en een goede besproeiing belangrijk maar ook voedingsstoffen die soms in de grond ontbreken. Meststoffen maken de planten weerbaar alsook pesticiden die komaf maken met plagen en ziektes. Druksproeiers kunnen meststoffen en pesticiden op een doeltreffende manier verspreiden. Wanneer? Bemest uw planten bij het begin van de bloei in het voorjaar. Mineraalbevattende meststoffen kunnen in de herfst gebruikt worden als bijkomende bemesting. als de planten last hebben van ongedierte dient er snel actie te worden ondernomen.

GARDENA TIP Bij het bemesten geldt volgende regel: minder is meer. Bepaal de Hoe vaak? exacte dosering en bemest enkel bij vochtige grond, liefst op een Planten dienen jaarlijks bemest te worden of indien vereist – afhankelijk bewolkte dag. van de meststof – ook in de zomer. Voor pesticiden dient u rekening te houden met de aanbevelingen van de producent.

Handsproeier 0,5 l / 1,0 l

Druksproeier 3 l / 5 l

Veelzijdige handsproeier voor gebruik in huis en tuin. Met ergonomisch gevormde handgreep en zichtvenster.

Voor plantenverzorging, met D-handvat en zichtvenster. Optioneel verkrijgbaar: GaRDena Trolley voor eenvoudig en comfortabel transport.


10 | Bodembewerking

: meer informatie All producten en /be/nl/tuingereedschap m www.gardena.co

Spitten en graven Goede grond is de basis voor gezonde planten – of het nu voor de moestuin, bloementuin of gazon is. Voor een goede groei en bloei hebben ze een gezonde bodem nodig rijk aan voedingsstoffen. Daarom is af en toe spitten echt noodzakelijk.

Wanneer en hoe vaak? Het spitten is aangeraden bij het aanleggen van nieuwe bloemen- en plantenbedden alsook wanneer de grond verzadigd is van onkruid. In de herfst dienen opgeruimde bloem- en plantenbedden ook omgespit te worden. Bij kleigrond is het aanbevolen om de bodem jaarlijks om te spitten. Bij humus en zandrijke grond dient deze intensieve klus enkel om de 2 jaar te gebeuren.

Waarom? Door weeromstandigheden en beplanting gaat de bodemkwaliteit na verloop van tijd achteruit. Hierdoor hebben water en voedingsstoffen geen vat meer op de bodem. Om de grond weer gezond te maken dient er regelmatig gespit te worden voor een luchtigere structuur. Hoe? Bij het spitten gaat u best systematisch te werk. Verdeel de oppervlakte in stroken en graaf dan een groef van 25 tot 30 cm breed en even diep als de spade. Gooi de grond naast de lege groef. Dan graaft u de volgende groef waarbij u de aarde gooit in de vorige groef. Terwijl u dit doet dient u grote brokken aarde open te breken met de spade. Ga verder met deze werkwijze tot de gewenste oppervlakte bereikt is.

GARDENA TIP Tijdens het spitten kunt u de grond van zand en compost voorzien. Hierdoor zal hij beter water en voedingsstoffen vasthouden en zo meer zuurstof doorlaten. De grond wordt losser waardoor het spitten rapper kan gebeuren.

Op gebied van bodembewerking heeft GaRDena in 2012 het nieuwe ergonomische en comfortabele Terraline-assortiment op de markt gebracht. Deze spades zijn uitermate geschikt voor het losmaken en graven in de bodem.

GARDENA TerralineTM Spade Voor krachtig, comfortabel werken Goede vormgeving, uitstekende krachtverdeling extra breed handvat voor gebruik met 2 handen, in T- of D-vorm Ergonomisch, comfortabel werken SoftecTM schokdemping vermindert de schokken tijdens het spitten Eenvoudig spitten met brede voetbescherming extra brede voetbescherming biedt meer kracht en vermindert de kans op wegglijden

Ook verkrijgbaar met T-handvat

NIEU

W


Bodembewerking | 11

: meer informatie Alle producten en /be/nl/tuingereedschap m www.gardena.co

Bodembewerking

Om een prachtige tuin te hebben met mooie bloemen, lekkere groenten en fruit is gezonde grond van vitaal belang. Planten, spitten, beluchten en onkruid verwijderen moet regelmatig gebeuren in de tuin.

Planten

Spitten en beluchten

Verwijder onkruid

Wat planten? Uw tuin aanleggen kan heel ver gaan. een kleurrijke bloementuin, lekkere groenten of gevarieerde kruiden – alles mag en alles kan in uw tuin.

Waarom spitten en beluchten? een luchtige en rijke grond is de basis voor succesvol tuinieren. Planten ankeren beter hun wortels in losse en luchtige grond, en water en voedingsstoffen kunnen beter de grond doordringen.

Waarom onkruid verwijderen? Borders opkuisen en onkruid verwijderen is een belangrijke taak in de tuin. Wanneer bladeren, mos of grasresten te lang in de borders blijven liggen, kan het snel leiden tot ziekten en plagen. Onkruid verzwakt de grond en neemt voedingstoffen van de planten.

Wanneer en hoe vaak? Van januari tot april, kunnen zaden binnenshuis in potten reeds beginnen kiemen, als voorbereiding op het leven in volle grond. Indien u meteen buiten wilt zaaien of gazon zaaien, is het aangeraden om te wachten tot de vorstperiode volledig gedaan is. Vanaf half september kunnen najaarsbloemen geplant worden – bloembollen die te laat geplant zijn, zijn gevoeliger voor vorst en bloeien veel minder.

Wanneer en hoe vaak? Grond omspitten doet u het beste in de herfst, als de borders en moestuin opgekuist zijn. als u tijdens de herfst de kans niet hebt gekregen, kan dit nog steeds in het voorjaar, zodra de grond niet meer bevroren is. De bodem van uw borders kan natuurlijk het hele jaar door – één keer per week bv. – licht belucht worden.

Wanneer en hoe vaak? Het is noodzakelijk om regelmatig bladeren, mos, grasresten en onkruid te verwijderen. Dit voorkomt het verspreiden van plagen en ziekten. Onkruid groeit het meest in het voorjaar en de zomer – in het najaar is het zwaarste werk bladeren opruimen.


12 | Bodembewerking

: meer informatie Alle producten en /be/nl/tuingereedschap m www.gardena.co

GARDENA combisystem Werken in de tuin vereist een breed assortiment aan tuingereedschap – vooral als het gaat om bodembewerking: planten, spitten, beluchten van de grond en onkruid verwijderen. De GaRDena combisystem accessoires kunnen veelzijdig gebruikt worden met elke GaRDena steel – voor elke toepassing. De grote, niet te verliezen vastzetschroef garandeert steeds de juiste steel/gereedschapcombinatie – als het muurvast moet zitten.

GARDENA combisystem 1

combisystem-houtenstelen FSC® pure

Hoogwaardig, veerkrachtig essenhout; dempt de trillingen en verzekert aangenaam werken.

2

combisystem-aluminiumstelen

Lichte en stabiele stelen voor een vaste grip dankzij kunststof antisliplaag.

3

combisystem-telescoopstelen

Voor makkelijk werken tot ongeveer 5 m hoog; eenvoudig te verlengen in stappen van 26 cm.

4

combisystem Ergoline aluminiumstelen

Ontlast de rug. Ligt uitstekend en veilig in de hand: afgeronde steelgreep en kunststof ommanteling voor aangenaam gebruik.

1 2 3 4


Bodembewerking | 13

Planten

Wieden en beluchten

combisystem-aanaarder

combisystem-tuinhak

combisystem-krabber

combisystem-sterfrees

Ideaal om groenten te bewerken. Voor het trekken van voren en het rooien van aardappelen en groenten.

Voor het hakken, wieden, beluchten, groeven trekken en egaliseren. Het breed blad breekt de grond goed los.

Uitermate geschikt voor het losmaken en beluchten van stenige bodem en dicht op elkaar staande rijen.

Door de bijzondere vorm en stand van de vier sterwielen wordt een ďŹ jne verkruimeling van de grond bereikt.

aanbevolen combisystem-steel van: 150 cm

aanbevolen combisystem-steel van: 130 cm of 150 cm

aanbevolen combisystem-steel van: 130 cm

aanbevolen combisystem-steel van: 150 cm

artikel nr. 3118

artikel nr. 3219

artikel nr. 3166

artikel nr. 3196

combisystem-onkruidhak

combisystem-hark

combisystem-onkruidhak

Moeiteloos verwijderen van onkruid.

Voor het harken, egaliseren en de bodem goed te bewerken.

Moeiteloos verwijderen van onkruid.

Snel en eenvoudig in breedte te verstellen; daardoor geschikt voor ďŹ jn en grof afval.

aanbevolen combisystem-steel van: 150 cm

aanbevolen combisystem-steel van: 150 cm

aanbevolen combisystem-steel van: 150 cm

aanbevolen combisystem-steel van: 130 cm

artikel nr.: 3113

artikel nr. 3178

artikel nr. 3180

artikel nr. 3103

Verwijder onkruid combisystem-bladhark, verstelbaar

GARDENA Handgereedschap Tuinschepje

Bloemenvorkje

Bollenplanter

Onkruidsteker

Om plantjes te planten of te verplaatsen. niet verlengbaar.

Om plantjes te planten of te verplaatsen zonder de wortels te beschadigen. niet verlengbaar.

Om bollen eenvoudig en snel te planten. Met automatische aardeloslating.

Om onkruid snel en grondig te verwijderen. niet verlengbaar.

artikel nr. 8936

artikel nr. 8938

artikel nr. 3412

artikel nr. 8932


14 | Bodembewerking

: meer informatie Alle producten en /be/nl/tuingereedschap m www.gardena.co

Opruimen en reinigen Overal rondom het huis is het noodzakelijk om regelmatig bladeren, mos, grasresten of sneeuw op te ruimen. Maak het u makkelijk en ruim alles

GARDENA Gereedschaphouder alles netjes op zijn plaats: tuinaccessoires kunnen netjes opgehangen worden dankzij de GaRDena gereedschaphouder.

snel op dankzij de GaRDena producten.

GARDENA Bladblazers en -zuigers GaRDena bladblazers en zuigers zijn de ideale partners om eenvoudig en snel bladeren en grasresten te verwijderen.

GARDENA combisystem Om te borstelen, schrobben, aftrekken, goten te reinigen of sneeuw op te ruimen, biedt GaRDena u een breed assortiment aan combisystem accessoires. Combineer eenvoudig het gewenste accessoire met de juiste steel.

GARDENA Handschoenen De betrouwbare GaRDena handschoenen zullen uw handen proper houden en beschermen terwijl u kuist, of in de tuin werkt.

Voegen kuisen

Borstelen

Schuren

Ga hoog in de lucht

combisystem voegenborstel M

combisystem-straatbezem

combisystem-vloerentrekker

combisystem-gootreiniger

Voor voegen en muren. Uit speciaal staal voor uitstekende resultaten.

Voor het kuisen van paden, terassen, garages, enz. Met krabber voor hardnekkg vuil.

Voor snel en gemakkelijk wegwer- Voor het gemakkelijk reinigen en ken van water van stenen vloeren leegmaken van dakgoten. Werkof gladde oppervlakken. Voorzien hoek traploos verstelbaar. van oersterke, dubbele rubberstrips.

aanbevolen combisystem-steel van: 130 cm of 150 cm

aanbevolen combisystem-steel van: 130 cm of 150 cm

aanbevolen combisystem-steel van: 130 cm of 150 cm

aanbevolen combisystem-steel van: combisystem-telescoopstelen

artikel nr. 3605

artikel nr. 3621

artikel nr. 3642

artikel nr. 3650


Bodembewerking | 15

Wintergereedschap

Opruimen

combisystem sneeuwschop KST

Gereedschaphouder NIEU

W

Om snel en eenvoudig sneeuw te verwijderen op effen ondergronden zoals klinkers en paden.

Plaatsbesparende gereedschaphouder. Om tuingereedschap, accessoires en zelfs koppelingen van het original GaRDena System op te bergen.

Beschikbaar met werkbreedtes van 40 of 50 cm

Gewicht per totale gereedschapohouder: max. 60 kg (per haak max. 10 kg)

aanbevolen combisystem-steel van: 130 cm

Stelen met Ø van max 18 tot 40 mm

artikel nr. 3240 / 3241

artikel nr. 3501

Verwijder bladeren en grasresten Accubladblazer AccuJet 18-Li NIEU

W

Elektrische bladblazer en -zuiger ErgoJet 3000

NIEU

W

Lichte en makkelijke bladblazer voor moeiteloos verwijderen van bladeren en grasresten rondom het huis of garage, of in de tuin.

Drie functies in één bladblazer (blazen, zuigen en versnipperen). eenvoudig veranderen van blaas- naar zuigfunctie in één handomdraai dankzij de gepatenteerde ClickFitfunctie.

artikel nr. 9333

artikel nr. 9332

Handschoenen Tuinhandschoenen

Pepita tuinhandschoenen

Lederen handschoenen

Speciaal ontworpen handschoenen Voor lichte tuinwerken. voor al uw tuinwerken.

Voor het zwaardere werk in de tuin.

artikel nr. 561 (Size 8/M)

artikel nr. 570 (Size 9/L)

artikel nr. 565 (Size 8/M)


Meer over GARDENA Deze brochure omvat enkel een klein gedeelte van het GARDENA assortiment. Op onze website www.gardena.be vindt u het complete assortiment alsook tuintips en ideeën voor uw tuinontwerp. Of schrijf u simpelweg in op onze gratis nieuwsbrief via www.gardena.be, die u maandelijks op de hoogte brengt van de nieuwigheden en handige tuintips.

Jaarlijkse tuinonderhoudskalender Jan Feb Maart April Mei Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec Bomen snoeien Heggen en struiken – Snoeien Heggen en struiken – Vormsnoeien Bloemen snoeien Plantenonderhoud Nieuwe borders planten Spitten Plant en Beluchten Opruimen en reinigen

Husqvarna Belgium nv Retail Division – Gardena Leuvensesteenweg 555 b10 1930 Zaventem Tel.: (02) 720 92 12 Fax: (02) 720 57 19 E-mail: info@gardena.be www.gardena.be

Fouten en afwijkingen in afbeeldingen, prijzen en omschrijvingen voorbehouden!

Art. Nr. 47200-65

GARDENA Garden Care 2012 - Belgium (Dutch)  

GARDENA Garden Care 2012 - Belgium (Dutch)