Page 38

”Da jeg fik konstateret, at mit kolesteroltal lå i den høje ende af normalområdet, var jeg ikke i tvivl om, at jeg måtte gøre noget selv for at holde mit kolesteroltal på et normalt niveau.

5,9

6,7

mmol/L

4,4

mmol/L

5,3

mmol/L

Efter 3 måneder med Lipinorm tabletterne fik jeg målt mit kolesteroltal igen og fik at vide, at tallet lå på et helt normalt niveau. Sikke en skøn positiv overraskelse. Jeg giver Lipinorm mine bedste anbefalinger”, siger Bente, 69 år

mmol/L

KENDER DU DIT KOLESTEROLTAL? Størstedelen af alle voksne kender vigtigheden af et normalt kolesteroltal. Et normalt kolesteroltal er godt for kredsløbet. Hvad er kolesterol?

Kolesterol er et fedtstof, som er livsnødvendigt for kroppen – så vigtig at kroppen selv producerer det. Kolesterol produceres i leveren og bruges bl.a. til dannelse af hormoner og vitamin D. Samtidig er kolesterol en vigtig byggesten i forbindelse med dannelse af nye celler. Kolesterol indgår også i de transportproteiner, der fører fedt og kolesterol rundt i kroppen via blodbanerne. Det er disse transportproteiner, man måler og som i daglig tale kaldes ”kolesterol”.

Hvad er normalt?

Der er en bred spredning i kolesterolniveauet hos sunde og raske danskere – og alt efter om du er kvinde eller mand. F.eks. ligger

de fleste kvinder i alderen 40 – 50 år inden for 4,0 – 7,3 mmol/l og mænd mellem 4,0 – 7,7 mmol/l. Grænsen for mænd ligger altså lidt højere end hos kvinder. Det er især, hvis et højt kolesteroltal følges af højt blodtryk, overvægt og måske andre risikofaktorer, at du bliver anbefalet at gøre noget aktivt ved det.

Hvad kan du gøre?

Hvis du ryger, bør du overveje, om du ikke bør stoppe. Selv om rygning ikke direkte påvirker dit kolesteroltal, så skader det blodomløbet på andre måder. Ofte vil det også hjælpe gevaldigt at smide overflødige kilo – både for blodtryk og kolesterolniveau. En rask gåtur dagligt eller motion i passende omfang vil også fremme sundheden. Ofte er det egentlig ikke så meget, der skal til, for at få sundheden i den rigtige retning. Derudover kan et kosttilskud med rød gær-ris, med indhold af Monakolin K, også være en hjælpende hånd.

Er du i den situation, hvor du har fået en ”løftet pegefinger” Rød gær-ris så er det en god ide først at Rød gær-ris er almindelige hvide kigge på din kost. Du kan: Spise ris, der er podet med en svamp mere grønt, mindre mættet fedt og mere af det sunde fedt 2 1 så som fede med rød gær-ris , artiskok fisk, avokado, og thiamin3 som hjælper til at: olivenolie m.v. au ✔ 1) at bevare et normalt kolesterolnive

(Monascus Purpureus). Efter en lille måned er risene omdannet til et rødt produkt med indhold af det aktive stof Monakolin K. Studier har vist, at 10 mg Monakolin K dagligt kan hjælpe med at holde kolesterolniveauet normalt.

Lipinorm

Lipinorm er et kosttilskud og en naturlig hjælp, når du gerne vil bevare et normalt kolesterolniveau. Lipinorm indeholder rød gær-ris, der indeholder 10 mg Monakolin K, artiskok og ekstrakt af oliven. Derudover indeholder Lipinorm thiamin, der bidrager til normal hjertefunktion. Læs mere på www.mezina.dk.

Lipinorm

✔ 2) sænke blodets fedtstoffer ✔ 3) vedligeholde en normal hjertefunktion

Prøv Lipinorm

Du kan købe Lipinorm her:

Din lokale

helsekost

Profile for Hus & Have avisen

Hus & Have bladet oktober 2019  

Tilbud, tips og gode råd til huset og have. Efterår oktober 2019

Hus & Have bladet oktober 2019  

Tilbud, tips og gode råd til huset og have. Efterår oktober 2019