Page 27

27

Til kamp mod kalken:

Ny dansk opfindelse skal sikre rene toiletkummer Når en gryde er svær at få ren, sættes den i blød. For opfinderen bag en ny rengøringsgadget var det indlysende, at samme metode kunne bruges til toilettet. Toiee Toilet Plug forhandles nu landet over. En håndpumpe, en slange og en kraftig gummiballon. Det kan umiddelbart lyde som rekvisitter til en af Egon Olsens mange planer, men faktisk danner de tre elementer grundstenene i en ny dansk rengøringsopfindelse. Opfindelsen er en specialudviklet toiletballon, som gør det enkelt at blive fri for kalkplamager og okkerrander i toilettet. Bag opfindelsen står den nu 67-årige Trygve Thykjær, der fik ideen efter vedvarende irritation over ikke at kunne slippe af med kalkplamager i en toiletkumme.

opvaskemiddel i. Det samme måtte kunne gøres med toilettet, fortæller Trygve Thykjær og fortsætter:

tæt, og efter blot en time i blød var toilettet igen lige så rent, som da jeg købte det.

– Jeg forsøgte uden held at stoppe afløbet med en klud i en pose. Så kom tanken om balloner, og det lykkedes mig efter mange forsøg og ved hjælp af forskellige remedier at puste en ballon op helt nede i vandlåsen. Det holdt fuldstændig

Tiden klarer arbejdet

Toiee Toilet Plug fungerer ved, at man nedsænker den specialudviklede ballon i vandlåsen, hvorefter ballonen pumpes op, så den lukker vandlåsen til. Herefter fyldes toiletkummen med vand, og man tilsætter det specialudviklede toiletrensemiddel. Toilettet står på den måde

– Ligegyldigt hvor mange rengøringsprodukter og gamle husråd jeg brugte, var der intet, der virkede. Pludseligt fik jeg ideen om at lægge hele toilettet i blød. Hvis man har en gryde, der er brændt på, stiller de fleste den jo også i blød med

Kom af med fugt i kælderen Fugt i kælderen er et problem, der skal tages hånd om. Det går sjældent væk af sig selv, og med nyeste teknologi kan man let og enkelt komme problemet til livs. Alle kender den velkendte ”kælderlugt”, men problemet er større end bare lugten. Fugten kommer typisk fra vand i væggene og kan resultere i skimmelsvamp, dårligt indeklima, afskalning af puds og hvide udtræk.

Nyeste teknologi

DryStone System tager udgangspunkt i teknologien kaldet elektro-

Fordele ved DryStone System • • • • • •

Fjerner opstigende vand Fjerner fugt i kælder murværk Fjerner lugtgener Forebygger skimmelsvamp Forbedrer indeklimaet 20 års virkningsgaranti - vedligeholdelsesfri • Billig i driftsomkostninger • No cure, No pay. (Ingen forbedring, ingen betaling. Hvis installationen ikke virker efter 6 mdr., så giver DryStone pengene retur og tager enheden tilbage)

Trygve Thykjær har brugt de seneste år på at fintune sin opfindelse, og nu er resultatet, Toiee Toilet Plug, at finde på hylderne hos mere end 200 byggemarkeder landet over. Også udlandet er begyndt at vise interesse for toiletpluggen. Det gælder ikke mindst lande med et særlig højt kalkindhold i vandet.

Nem installation

DryStone System installeres som en boks på væggen og tilsluttes en stikkontakt. Man undgår derved at skulle lægge omfangsdræn, og det er forventeligt at se et mærkbart resultat allerede indenfor 3-6 måneder. Du kan høre mere om DryStone System på tlf.: 42 36 66 66 eller finde yderligere information på www.drystone.dk

– Det kræver ikke knofedt eller lang tid. Man lader jo egentlig bare tiden lave arbejdet, præcis som når man stiller en gryde i blød, siger Trygve Thykjær. Toiee Toilet Plug koster fra 199 kroner, mens Toiee Special WC Rens fås fra 79,95 kroner. Produkterne kan købes i byggemarkeder over hele landet samt online, herunder i byggemarkedernes webshops. Yderligere information findes på www.toiee.dk.

Send krukkerne på vinterferie Vil du undgå dine krukker ikke sprænger, så sæt dem væk for vinteren.

osmose, og går i sin korthed ud på at udsende elektromagnetiske bølger i væggen, der derved vender polerne. Det betyder, at minus polen kommer til at være ved jorden, og som følge heraf bliver vandet tvunget til jorden og væggene forbliver permanent tørre.

i blød, og her lader man det passe sig selv i et par timer, eventuelt natten over. Efterfølgende fjernes toiletballonen, og resultatet er en ren kumme fri for kalkrester og rødbrune render.

Når du sætter dine krukker væk for vinteren, så husk at tømme dem for jord. De planter der er flerårige, kan du plante ud i havne. Til foråret kan du grave dem op og plante dem i krukker igen. Flyt krukkerne ind i udhus eller skur og hæv dem fra jorden, hvis opbevaringsstedet ikke er helt frostfrit. De kan evt. så på et par mursten.

Hvis dine krukker ikke er frostsikre, bør du vinteropbevare dem.

Profile for Hus & Have avisen

Hus & Have bladet oktober 2019  

Tilbud, tips og gode råd til huset og have. Efterår oktober 2019

Hus & Have bladet oktober 2019  

Tilbud, tips og gode råd til huset og have. Efterår oktober 2019