{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 37

37

Det er ren Ole Lukøje

1 BOKS á 3 liter kr. 198.00

Men er også uhyre gavnlig for en række sygdomme, som en række uafhængige amerikanske undersøgelser viser

1 FLASKE 42,-

– Vi har netop afsluttet årets høst af Stevnsbær og den gav lige omkring 70 tons. Heraf bliver omkring 70 % til den reneste kirsebærsaft, som vi, til forskel fra alle andre i denne branche, blot pasteuriserer af hensyn til holdbarheden. Mange andre separerer saften i aroma og vand, der sammensættes og fortyndes til den ønskede styrke ved hjælp af vand, fortæller Allan Møller, der er én af tre ejere af Ellegården i Vallø,lige uden for Køge, hvor de mange kirsebær netop er blevet høstet.

inkl pant

1 KASSE 12 flasker 498,inkl pant og fragt

KLØE UREN HUD BARBERKNOPPER INTIMBARBERING

Propolis cremen er desinficerende og medvirker til at undgå bakterie- og svampeangreb. Propolis cremen er meget drøj i brug og fedter ikke. Yderligere oplysninger kan fås på tlf. 47 10 01 64 og på www.danasan.dk Forhandles af Matas, apoteker og helsekostbutikker.

DET NATURLIGE SPARK

Sådan får du de tidligste kartofler

Ren og ufortyndet kirsebærsaft har op gennem tiden været kendt og anerkendt som lægemiddel mod en række sygdomme – eksempelvis var det før traktorens indførsel i landbruget helt almindeligt at give hestene en god skvat kirsebærsaft liter saft om morgenen når der skulle efterårspløjes hele dagen for at undgå stivhed i ben og led.

Du skal forspire kartofler allerede i slutningen af februar, hvis du vil have glæde af egne nyopgravede kartofler i juni.

Men den dag i dag har den rene og ufortyndede kirsebærsaft mange gode egenskaber, hvad udenlandske undersøgelser fastslår. – I USA har man gennemført syv blindforsøg, der påviser at kirsebærsaft kan hjælpe mod leddegigt, muskelog ledproblemer, søvnløshed med mere. Det styrker kroppens immunforsvar, hvilket gør helbredelse generelt nemmere. Eksempelvis drikker halvdelen af de amerikanske ishockeyspillere i NHL-ligaen kirsebærsaft for at undgå led- og muskelskader, forklarer Allan Møller.

– En lille ”gibbernakker” af ren, ufortyndet kirsebærsaft omkring 5 cl. før sengetid gør underværker. Vi har kontakt til en læge i lokalområdet, som sender patienter med forhøjet kolesterolindhold i blodet herud for at købe kirsebærsaft i stedet for piller på apoteket. Kirsebærsaften virker i løbet af nogle dage, og bringer blodets indhold af kolesterol ned på det normale, fastslår Allan Møller.

STORT INDHOLD AF MELATONIN GAVNER SØVNEN

KIRSEBÆRSAFT I STEDET FOR RØDVIN

I en af de amerikanske undersøgelser vurderede man indholdet af melatonin i en kirsebærsort (Monterey) med mindre melatoninindhold end i de danske Stevnsbær. Ikke desto mindre fastslog undersøgelsen, at man ved indtag af denne kirsebærsaft opnåede en længere dybsøvn såvel som en længere totalsøvn.

PROBLEMER MED HUDEN?

Blandt Ellegårdens kunder er der også mennesker, som ikke tåler rødvin, men ved festlige lejligheder i stedet har kirsebærsaft i rødvinsglasset. Så kan man eventuelt spæde op med en smule vodka, for også at få alkoholvirkningen.

REN STEVNS FAKTA Ren Stevns kirsebærsaft avlet på Ellegården på Stevns. Ellegården er en meget gammel ejendom, som har dyrket sunde kirsebær af den specielle sort, Stevnsbær, som har utroligt mange gode egenskaber.

Ved at forspire læggekartofler kan du give dem et forspring, så de hurtigere bliver klar til høst. Fra kartoflen lægges, og til du kan høste, går der 80-100 dage. For at nyde egne kartofler i juni, skal du altså forspire allerede i slutningen af februar. Klik ind på www.husoghaveavisen.dk/haven og læs vejledning til hvordan du nyder sommerens første kartofler fra egen have.

Sådan indtages kirsebærsaft Man drikker 1 dl om dagen (gerne om morgenen, så man udnytter effekten op gennem dagen) - eller man tager en ½ dl om morgenen og en ½ dl om aftenen.

Se mere på WWW.GIKISA.DK

rops Støt din krsvar immunfoAR AY med SOL kud kosttils

Vitamin C bidrager til immunsystemets normale funktion og til at beskytte cellerne mod oxidativt stress.

Profile for Hus & Have avisen

Hus & Have Avisen - Februar 2020  

Tilbud, tips og gode råd til huset og have. Februar 2020

Hus & Have Avisen - Februar 2020  

Tilbud, tips og gode råd til huset og have. Februar 2020