Page 1

Núm.1

Hola soc l’ Amadeu, el protagonista de la revista ‘Exploradors’. La revista la fem un petit grup d’alumnes de 6è. Esperem que us agradi!

Òscar Garcia (idea original i disseny)


ARTICLES D’AQUEST NÚMERO:  EL NOSTRE PERSONATGE AMADEU  PRACTICA ESPORT! o EL MINI-HANDBOL  EL NOSTRE PINTOR: PAUL KLEE o Breu biografia o Què hi veus?  MONUMENT DEL MÓN o La Torre Eiffel  El NOSTRE CONCURS: o CREA EL TEU PROPI LOGOTIP


EL NOSTRE PERSONATGE DE LA REVISTA: L’AMADEU

El nostre personatge de la revista es diu AMADEU, el seu cabell és negre i el seus ulls són blaus. El que més m’agrada divertit.

és la seva roba i el seu aspecte simpàtic i

L´ he dibuixat per fer la portada de la nostra revista EXPLORADORS! I ell serà el nostre personatge principal. Esperem que us agradi.

Òscar Garcia


PRACTICA ESPORT! Avui: EL MINI-HANDBOL Àlex Espín i Gisela Carretero Història  El handbol és un esport de conjunt practicat amb les mans entre dos equips. Els jugadors: Dins el camp 1 porter i 4 jugadors. 

El porter és l' únic jugador, que dins l' àrea de 6 metres, pot fer les passes que ell vulgui amb la pilota a les mans, sense necessitat de botar-la. També és l' únic que pot tocar la pilota amb les cames. Es pot avançar amb la pilota a les mans fins a un màxim de tres passes. A partir d' aquest moment el jugador disposa de 3 segons per a llançar, passar la pilota o botar. Si es bota la pilota, només amb una mà per cada bot, es pot continuar en moviment fins que es deixi de botar.

L' objectiu : és introduir la pilota a la porteria contrària i evitar que l 'introdueixin a la porteria del teu equip. El terreny de joc: és un rectangle de 40 metres de llarg per 20 d' ample, dividit en dues meitats quadrades La pilota: Es juga amb una pilota esfèrica. És molt fàcil de manejar; no és grossa ni pesa gaire. Heu d'arribar a moure-la fàcilment amb una sola mà.


La durada del partit: El partit es divideix en 2 parts que, alhora, se subdivideixen en 2 períodes de 10 minuts de joc, amb 6 minuts de descans entre una part i l' altra i 2 minuts entre un període i l' altre. La porteria: L' alçada de 1,60 a 1,80 en funció de les edats. Algunes accions incorrectes  No podeu penetrar a les àrees de porteria, (si sou jugadors de camp), o sortir-ne, (si sou porters).

No podeu agafar, ni empènyer, ni donar cops o fer la traveta a un jugador.

No podeu passar la pilota al vostre porter.

No podeu defensar la porteria des de dins de la vostra àrea

No podeu córrer amb la pilota més de tres passes sense fer-la botar, tirar-la o passar-la a un company.

No es pot xutar voluntàriament amb els peus.


EL NOSTRE PINTOR Paul Klee


Què hi veus?

Paul Klee

Àlex Espín En aquest quadre veig un arbre i també un home saludant, una cara, uns ulls i un nas. També es poden veure lletres: la f, la y, la z.

Gisela Carretero En aquest quadre veig alguns camins ,una font, molts arbres i un pal. També veig la lluna i el sol .També hi ha una persona que té uns ulls, un nas i una boca. Es poden veure un gos i un avió . Aquest quadre també té formes de lletres: la Y , la F ,la O, i la I . És un quadre amb moltes coses divertides i també amb molts colors .

Óscar Rodríguez A aquesta imatge veig un conill, una font, molts colors i línies. També es pot veure un arbre, una tabla de surf i tres persones, una cara i un ull. Al centre hi ha un símbol semblant al símbol de la divisió.

Àlex Garcia Veig arbres, moltes lletres com la I, la S i la F. Dues cares i un home assegut. Diversos arbres, un vaixell i molts pals.


MONUMENTS DEL MÓN Avui:

LA TORRE EIFEEL

Àlex García On es troba? A París (França) Per què es va fer? Va ser construïda amb motiu de l' Exposició Universal celebrada a París (França) l' any 1889. Qui la va fer? Any de construcció? L' enginyer francès Alexandre Gustave Eiffel, al 1889. Rapidesa de construcció: dos anys, dos mesos i cinc dies (de 1887 a 1889) per 250 obrers Material de construcció: ferro colat. Alçada i pes 324 metres si se suma l' antena de ràdio que es troba a la part superior. Pesa al voltant de 7.300 tones. Que hi pots trobar: Un museu , restaurants, magatzems i botigues. Curiositats:  La Torre Eiffel es va haver de reformar perquè estava torta . 

La Torre pateix una corrosió constant, ja que està feta de ferro. Per al seu manteniment, s' apliquen cinquanta tones de pintura cada cinc anys, a efecte de protegir-la d' aquesta corrosió.


EL NOSTRE CONCURS: CREA EL TEU PROPI LOGOTIP Què és un logotip? Un logotip és un distintiu gràfic que identifica una marca, un producte, una empresa, etc., format sovint pel seu nom o per lletres del seu nom. Aquí et presenten alguns exemples:

ACTIVITAT DEL CONCURS: CREA EL TEU PROPI DISSENY DE LOGOTIP A la nostra contraportada et presentem el logotip del Daniel, et conviden a crear el teu propi disseny i portar-lo a la nostra classe, a l’aula d’educació especial, just la del costat de la biblioteca, o bé pregunta per la Soraya, el logotip més original sortirà a la contraportada del pròxim número de la revista ‘Els Exploradors’ MOLTA SORT!

Recorda que tant el dibuix, com el nom hauran de ser inventats.


ELS EXPLORADORS Núm.1  
ELS EXPLORADORS Núm.1  

Petita revista escolar

Advertisement