Page 1

HUOLTOVINKKI HAKUNILAN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI

2/2017

MURAALIT PIRISTÄVÄT HAKUNILAN ILMETTÄ Kesän aikana valmistuneet muraalit eri puolille Hakunilaa piristävät kaupunginosan ilmettä. Ne ovat saaneet paljon kiitosta ja huomiota myös valtakunnallisesti.

Kuva: Hiirakkotie 1

SIVU 4

SIVU 8 KASKELANRINTEEN ASUINALUE RAKENTUU VAUHDILLA Kaskelanrinteen uutta asuinaluetta Kyytitien pohjoispuolella rakennetaan kovaa vauhtia. Ensimmäiset asunnot valmistuvat ensi syksynä.

SIVU 9 SÄHKÖISET PALVELUT LISÄÄNTYVÄT Loppuvuodesta Hakunilan Huollon asiakkaat voivat lukea taloyhtiökohtaisia viestejä netistä Taloyhtio.Info-palvelukanavasta.

SIVU 3 HAKUNILAN HUOLLON UUSI TOIMITUSJOHTAJA ANTTI SYRJÄLÄ: ”Tulen tutustumaan palveluja tuottavien ihmisten arkeen.”


PÄÄKIRJOITUS

TULIN TÄNNE TÖIHIN Syyskuussa minut vuosia tuntenut ihminen kysyi, mitä minulle oikein on tapahtunut, kun näytän niin erilaiselta kuin vajaa vuosi sitten. Utelin asiaa kysyjältä tarkemmin, ja hän sanoi, että olen kuin vuosia nuortunut. Oli mukava kuulla, että tuollainen muutos minussa näkyy. Mitäkö vastasin? Kerroin, että kesällä tapahtunut työpaikan muutoshan se on tähän syynä. Voin nimittäin aivan avoimin mielin kertoa, että olen nyt sellaisessa työssä ja tehtävässä, jossa tunnen olevani oikeassa paikassa ja oikeassa roolissa. Isännöintija kiinteistöalallahan olen suurimman osan työuraani tehnyt, mutta nyt täällä Hakunilan Huollossa voin ohjata osaamiseni yhdessä pätevän työporukan kanssa ihmisten ja heidän asuntojensa ja toimitilojensa eduksi. Täällä olen siis heinäkuusta alkaen katsastanut, miten Huollossa mitäkin työtä tehdään, jotta olen voinut punnita tulevia kehittämisen kohteita. Toisaalla tässä lehdessä kerrotaan toimistomme lokakuussa käyttöön ottamasta Taloyhtiö.info -sivustosta; se on eittämättä yksi tämän syksyn teemamme, kun lisäämme hallituksille, osakkaille ja asukkaille tehtävää tiedottamista ja vuorovaikutusta. Kehitämme edelleen sähköisiä vikailmoitus- ja työmääräinjärjestelmiämme pyrkiessämme entistäkin juohevampaan ja sujuvampaan huoltopalvelutoimintaan. Myös kiinteistöjen pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen kunnossapito- ja peruskorjaustoiminta on meillä visusti esillä oleva asia yhdessä asiakasyhtiöidemme edustajien kanssa. Edeltäjieni tekemästä työstä on todella hyvä jatkaa yhdessä koko Hakunilan Huollon hyvän väen ja asiakkaiden kanssa. ”Muutama viikko sitten seurasin kurkiauran lentoa; yhteisvoimin aurassa ne pitävät hyvää vauhtia kohti etelää. Välillä se auran kärjessä lentänyt antaa paikan seuraavalle ja siirtyy toiseen kohtaan auraa ‒ toinen toistaan auttaen kurjet pääsevät tavoitteeseensa. Yhteisvoimin, yhdessä töitä tehden; kaikkien on parempi olla, kun tavoitteet ja teot ovat yhdessä sovittuja ja asioita tehdään parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.”

Tänne on hyvä tulla töihin!

Vähemmän sateista loppuvuotta toivottaen Antti Syrjälä Toimitusjohtaja

Hakunilan Huolto sai uuden toimitusjohtajan heinäkuussa, kun pestin entinen haltija Kaija Niemi siirtyi Soukan Huollon toimitusjohtajaksi. Uudessa tehtävässään Syrjälä lupaa viedä Hakunilan Huollon ripeästi digiaikaan. ‒ Nuori ihminen ei varsinkaan takavuosina osannut päättää ryhtyvänsä isännöitsijäksi, vaan tehtävään tultiin yleensä muita reittejä. Varusmiespalveluksen päättyessä minäkin etsin siviilitöitä ja sain vinkin talousupseerin tehtävästä. Minut valittiin ja pääsin parikymppisenä heti luutnantin palkalle, Syrjälä muistelee 1980 -lukua. Talousupseerin tehtävissä kului kymmenisen vuotta. Myös joukko-osaston kiinteistöasiat kuuluivat Syrjälän vastuulle. Työskennellessään Pääesikunnassa talouspäällikkönä hänelle tuli sittemmin vihje isännöitsijätehtävistä. ‒ Siirryin isännöitsijäksi Isännöintikonttori Oy:n Mellunmäen toimistoon, jossa toimin muun muassa Mellunmäen Huolto Oy:n toimitusjohtajana tavallisten isännöintitehtävien lisäksi. Sen omistivat osakasyhtiöt, joten idea oli sama kuin Hakunilan Huollossa. Sieltä läksin Pasilan Huoltoon vetämään isännöintiyksikköä, josta muutaman vuoden jälkeen palasin Isännöintikonttoriin aluksi kiinteistöpäälliköksi ja lopulta tehtävien ja organisaation muuttuessa liiketoimintajohtajaksi. Tämän vuoden keväällä Kaija Niemen siirryttyä uusiin haasteisiin pistin paperit tulemaan, ja täällä ollaan, Syrjälä kertoo. Alku on Syrjälän mukaan sujunut hyvin. Hänet on otettu reilusti ja avoimesti vastaan. ‒ Pyrin olemaan sekä ihmis- että asiajohtaja. Kävin heti aluksi jokaisen toimistolla työskentelevän kanssa parin tunnin keskustelun heidän toiveistaan ja tavoistaan tehdä työtä. Syksyn aikana liikun kiinteistönhuolta-

HUOLTOVINKKI Hakunilan Huolto Oy:n asiakaslehti PÄÄTOIMITTAJA Antti Syrjälä TUOTTAJA RA Communications Oy, ralf.ahlskog@rac.fi TAITTO GoMedia Oy JULKAISIJA Hakunilan Huolto Oy, Kannuskuja 2, 01200 Vantaa. Puh. 0207 792 300, www.hakunilanhuolto.fi JAKELU n. 6000 kpl. Pyydä mediakortti ja ilmoita seuraavassa lehdessä tai anna muuten vain palautetta!

2


ANTTI SYRJÄLÄ ALOITTI TOIMITUSJOHTAJANA HEINÄKUUSSA

jien ja siivoojien toimipaikoilla tutustuakseni enemmän myös heihin ja heidän töihinsä. Kiinteistönhuollosta ja siivouksesta minulla on aiempaa kokemusta näiden palveluiden ostajana, Syrjälä sanoo. Isännöintialaa sääntelevät pitkälti lait, Isännöinnin eettiset ohjeet ja muut auktorisoitua isännöintiyhteisöä koskevat määräykset sekä asiakassopimukset. Hakunilan Huollon toiminta perustuu kaikilla osa-alueilla vahvaan osaamiseen, siksi Syrjälä ei odota yllätyksiä.

Hakunilan Huollon hallituksen kanssa on keskusteltu muistakin muutoksista. Esimerkiksi kiinteistönhuollon päivystystä on tarkoitus kehittää. Vartiointiliikettä tullaan käyttämään välikätenä. ‒ Aiemmin emme aina tienneet varmuudella, missä päivystäjämme liikkui. On turvallisempaa kierrättää päivystyskäynnit vartiointiliikkeen kautta jotta päivystyskäynnin kohde ja keikalle lähtöaika tiedetään, mikäli jotain yllättävää öisellä käynnillä sattuisi.

MUUTOS ON JATKUVAA

Syrjälä sanoo pitkän tähtäimen tavoitteekseen kannattavuudesta huolehtimisen. Kasvukin on suotavaa, kunhan se tehdään kannattavasti ja luonnollisesti nykyiset asiakkaat huomioiden. ‒ Jokaiselle toimintasegmentillemme pitää määritellä omat tavoitteensa. Sitä ennen on kartoitettava lähtötilanne. Työntekijöiden osaamisesta ja työhyvinvoinnista pitää huolehtia. Digitaalisuutta on hyödynnettävä mahdollisimman laajamittaisesti vastaamaan myös asiakkaiden odotuksia, Syrjälä selvittää.

Syrjälä sanoo perehtyvänsä Hakunilan Huollon toimintatapoihin ja peilaavansa niitä sen jälkeen omiin kokemuksiinsa, jotta voi pohtia tarvittavia kehitystarpeita. ‒ Kaikista tulevista muutoksista minulla on perustelu. Jos jollain on riittävän hyvä vastaperustelu, niin kyllä minulla on varaa antaa periksi. Haluan keskustella asioista ammattilaistemme kanssa, en käskyttää. Jo syksyn aikana on tehty joitakin toimintaa jouhevoittavia muutoksia esimerkiksi asiakasyhtiöiden talousraportteihin.

ASIAKASKANNATTAVUUS EDELLÄ

Syrjälän mukaan isännöintipalvelua markkinoidaan jatkossa pääkaupunkiseudulla laajemminkin koska työ ei ole paikkaan sidottua. Myös siivouspalvelua voidaan tuottaa muuallakin kuin Hakunilassa. Sen sijaan kiinteistöhuoltoa ei kannata tehdä kovin kaukana nykyisistä huoltokohteista koska esimerkiksi konekaluston siirtymismatkat ja -ajat on pidettävä kohtuullisina. Hakunilan Huollon kilpailuvaltteina Syrjälä pitää osaavaa ja kokenutta henkilökuntaa, yrityksen pitkää ikää, pitkiä ja toimivia asiakassuhteita, uudistushalua ja avointa keskusteluilmapiiriä. Työkulttuuri on avointa ja kollegat huomioivaa. Vastuista ei luistella, vaan ihmiset tekevät yhteisvastuulla mitä pitääkin. Toimiala on jatkuvassa murroksessa. Syrjälä seuraa kehitystä osallistumalla alan tapahtumiin, webinaareihin sekä seuraamalla alan julkaisuja. Lisäksi tarkoitus on kutsua eri asiantuntijoita kertaamaan henkilökunnalle alan juridiikkaa ja muita tärkeitä osa-alueita. Asiakasyhtiöiden hallituksille järjestetään informaatioiltoja ajankohtaisista asioista sekä hallituksen vastuista ja tehtävistä. ‒ Me olemme täällä asiakkaitamme varten! Huolehdimme asiakkaidemme kiinteistöistä ja niiden taloudellisesta sekä turvallisesta käytöstä. Ja koska tekevät ihmiset ovat se tärkein voimavaramme huomioin päätöksenteossa myös heidät, Syrjälä kertoo terveisiksi.

ANTTI SYRJÄLÄ Ikä: 58 Syntymäpaikka: Himanka, muutti 1-vuotiaana Espooseen Nykyinen asuinpaikka: Järvenpää Perhe: Vaimo, aikuinen poika ja tyttö Koulutus: Kauppaopiston laskentalinja, ITS- ja AIT-koulutukset kiinteistöpuolelta sekä isännöinnin johtamisen erityisammattitutkinto JET Tehtävä: Toimitusjohtaja Aloitti Hakunilan Huollossa: Heinäkuussa 2017 Harrastukset: Luonnossa liikkuminen, lintujen bongaaminen, marjastaminen, sienestäminen ja mökkeily Motto: ”Näissä töissä ei kukaan yksin pärjää”

3


Taiteilijapariskunta Denisen ja Willem käyttävät taiteilijanimeä ”Pipsqueak was here!!!” Heidän maalauksessaan esiintyvät tyttö ja karhu symboloivat luonnon ja ihmisen suhdetta. Teoksessa karhu katsoo tyttöä ja pyytää katseellaan tätä olemaan tietoinen tekemiensä asioiden vaikutuksesta. Karhu edustaa luontoa ja tyttö ihmistä, jolla on vastuu luonnosta. Hepokuja 4.

Anetta Lukjanovan symbolisen teoksen keskiössä ovat fasaanikukot, jotka voivat elää myös vilkkaassa pihaympäristössä ja kaupungeissa. Ostoskeskus

4


PÄÄKAUPUNKISEUDUN PIDETYIN MURAALI LÖYTYY HAKUNILASTA Hakunilassa on kesän aikana ja vähän aiemminkin maalattu oikein urakalla suuria seinämaalauksia eli muraaleja. Helsingin Sanomien lukijaäänestyksessä pääkaupunkiseudun kiehtovimmaksi muraaliksi äänestettiin Hepokuja 4:ssä sijaitseva taideteos ”Pipsqueak was here!!!”, jonka ovat maalanneet hollantilainen taiteilijapariskunta Denisen ja Willem. Muraalit maalattiin pääosin heinä– elokuussa osana Seinähullu Vantaa -hanketta, joka on Street Art Vantaan ja Vantaan taidemuseo Artsin yhteinen projekti. Hakunilassa, Myyrmäessä ja Martinlaaksossa toteutettujen muraalien kokonaisbudjetti oli hieman yli 200 000 euroa. Taiteen suunnittelija ja katutaiteilija Maikki Rantala Street Art Vantaasta sanoo, että muraalit ovat luonteva taidemuoto Vantaalle, ja ne sopivat hyvin lähiöihin. Jo muraaleja maalatessa asukkailta tuli paljon kommentteja – pääasiassa positiivista. ‒ Eräskin iäkkäämpi herra halusi näyttää oman huoneensa ikkunasta avautuvaa uudenlaista näkymää, joka hänen mukaansa nostaa jopa asunnon arvoa, Rantala muistelee. ‒ Koko hanke lähti liikkeelle siten, että katsastimme muraaleille parhaiten sopivia asuinalueita ja rakennusten pintamateriaaleja, joihin olisi mahdollista maalata. Otimme sitten yhteyden talojen omistajiin ja kerroimme ideastamme. Vain muutama kieltäytyi, Rantala kertoo. Seuraavaksi hankkeelle etsittiin rahoitusta ja yhteistyökumppaneita, joiden avustuksella saatiin käyttöön esimerkiksi nostureita. Suurin avustus, 180 000 euroa, saatiin Suomen Kulttuurirahastolta.

TAITEILIJOITA SUOMESTA JA HOLLANNISTA Street Art Vantaa valitsi kansainväliset taiteilijat yhteistyössä hollantilaisen Street Art Today -museon kanssa. Taiteilijoiden haluttiin olevan keskenään riittävän erilaisia, ja heiltä odotettiin myös pedagogista osaamista.

Taneli Stenbergin Hakunilan ostoskeskuksen roskaprässiin maalattu teos Plan pea käsittelee kierrätysteemaa (kyllä, teoksesta löytyy myös herneitä). Taiteilija haluaa nostaa esille, kuinka vanhasta romustakin syntyy uutta luovalla otteella, aivan kuten ostoskeskuksen kasvojenkohotuksenkin kanssa on toimittu. Paikallisväriä kuvaan tuovat hakunilalaiset mallit ja ystävykset. Tytöt kuvattiin heinäkuussa Oritien käsityökeskuksella polkupyörän osien kanssa.

‒ Ensi vuonna on tarkoitus maalata lisää muraaleja kotimaisin voimin. Siksi keväällä järjestettiin avoin haku tuleville Seinähulluille muraalitaiteilijoille. Loistavien hakemusten joukosta valitsimme Vantaan taidemuseo Artsin kanssa viisi innokasta kotimaista tekijää, jotka ottivat oppia kesän 2017 kansainvälisiltä mestareilta, Rantala kertoo. Hakunilassa maalasivat tänä kesänä hollantilaiset ”Mr. June” sekä taiteilijapariskunta ”Pipsqueak was here!!!”. Lisäksi useampia maalauksia on toteutettu yhteisötaiteena, joiden suunnittelijana ja vastuutaiteilijana on toiminut Maikki Rantala. Työryhmään on osallistunut iso joukko asukkaita ja useampi vapaaehtoinen ammattitaiteilija. Aalto-yliopisto halusi osallistua muraalien maalaamiseen omalla työpajalla ja järjesti opiskelijoilleen mahdollisuuden olla Suomessa vierailevan Un Kolor Distinton opissa. Opiskelijat osallistuivat Hakunilan väestönsuojan sisäänkäynnin maalaamiseen. Hakunilan ostoskeskuksen teoskokonaisuus on sen oma tilaustyö. Ostoskeskus on

kustantanut sen itse ja valinnut siihen myös taiteilijat. ‒ Kun jollain alueella ryhdytään hommiin, uusia mahdollisuuksia putkahtaa niiden ympärille ja useampikin taho haluaa olla mukana. Tämä on tervetullutta ja juuri sitä aktiivisuutta, mihin katutaiteen toivotaan kaikkia kannustavan, Rantala sanoo.

KANTAVA IDEA YMPÄRISTÖSTÄ Kohteiden selvittyä taiteilijoille annettiin infopaketti alueesta, jonka jälkeen he esittelivät luonnoksensa. Joissakin taloyhtiöissä järjestettiin asukastilaisuus mielipiteiden kartoittamiseksi. Isännöitsijät ovat myös informoineet rakennusten omistajia ja naapuritaloja muraaleista. Muraalin voi maalata joko seinämaalilla tai spraymaalilla. Luonnostelutapoja on useita: joku ruuduttaa seinän samassa suhteessa kuin luonnoksen, joku laittaa teippejä seinään, joku heijastaa luonnoksen projektorilla seinään. Myös sapluunoita käytetään.

5


Avoin päiväkoti Pikku-Hepo

Väestönsuojan sisäänkäynti

Anetta Lukjanovan symbolisen teoksen keskiössä ovat fasaanikukot, jotka voivat elää myös vilkkaassa pihaympäristössä ja kaupungeissa.

TAUSTATIETOJA HAKUNILAN MURAALEISTA

Oritie 4

Käsityökeskus

6

HAKUNILAN OSTOSKESKUS: organisointi Maikki Rantala Tytöt: “Plan pea” - Taneli Stenberg Fasaanit: Anetta Lukjanova Portaikko: Tanja Valta Pylväikkö: Laura Lehtinen SÄHKÖKAAPPI KIRJASTOLLA: Ida Fleming MUUNTAMO HEPOKUJAN KOHDALLA: J-P Köykkä. HIIRAKKOTIE 1: Mr.June ORITIE 4: Salla Ikonen HAKUNILAN KÄSITYÖKESKUS, ORITIE 1: Yhteistaideteos, jonka on suunnitellut Maikki Rantala, taiteilijat ovat Hakunilan asukkaita: Igor Multi (Toivomuskaivoseinän teos) Von Bomb (Stencil-teokset, lastauslaituri ja muotokuvat), kotoisin Virosta Tanja Valta (hahmojen vaatekuosit) Anna Semerdjiev (villasukat ja panda-lapsi) Maikki Rantala (räsymatto ja neulontaseinät) Mies Nimelt (graffititeos, mukana myös Juha Liede ja Jesse Pasanen) Kari Karvonen (lastauslaiturin kudontatekstit) HEPOKUJA 4: ”Pipsqueak was here!!!” VÄESTÖSUOJAN SISÄÄNKÄYNTI HEPORINNE 3: Un Kolor Distinto + Aalto yliopisto VÄESTÖNSUOJAN SISÄÄNKÄYNNIN VIEREINEN SÄHKÖKAAPPI: Maria Kivilaakso PÄIVÄKOTI: Maikki Rantala ja Hakunilan asukkaat ja vapaaehtoiset ammattilaiset www.streetartvantaa.com www.artsimuseo.com www.multicoloureddreams.com


Ari Tuppurainen

TEKNISEEN ISÄNNÖINTIIN LISÄRESURSSEJA Tällä hetkellä Hakunilan Huollon teknisestä isännöinnistä vastaa Suomen Rakennuttajatoimisto SRT. Kumppanuus tarjoaa lisää joustoa ja voimavaroja. Suomen Rakennuttajatoimisto on tehnyt yhteistyötä Hakunilan Huollon kanssa jo vuosia. Tällä hetkellä yhtiön resursseista kuluu Hakunilan Huollon toimeksiantoihin yhden miehen puolen viikon työpanos. ‒ Eniten aikaa kuluu kartoittaessa erilaisia märkätilojen vaurioita. Me tarkastamme tilanteen sekä suunnittelemme korjaukset, jotka tehdään ja valvotaan avaimet käteen -periaatteella. Töitä riittää myös osakkaiden muutostöiden valvonnassa. Ensin isännöitsijä luonnollisesti hyväksyy suunnitelmat, Rakennuttajatoimisto SRT:n omistaja, rakennusinsinööri Ari Tuppurainen sanoo. Jos ikkunasta tulee vesi sisään, maali kupruilee tai kattoon ilmestyy märkä jälki, kannattaa syy selvittää mahdollisimman pian. ‒ Annamme tarkat ohjeet korjaukseen, hankimme tarvittaessa tekijät ja valvomme työn loppuun asti. Huoltomiehet eivät tällaisia korjaustöitä tee, ne vaativat oman osaamisensa. Meiltä saa myös luotettavien yhteistyökumppaniemme tekemät kuntotutkimukset sekä kuntoarviot. Ne ovat aina hyvän suunnittelun perusta, Tuppurainen muistuttaa.

MONIPUOLISTA OSAAMISTA

KUSTANNUSTASO EI NOUSE

Tuppuraisen yhtiö on erikoistunut erityisesti vesivahinkoihin sekä märkätilojen korjausten suunnitteluun ja töiden valvontaan. Jokaisella työntekijällä on VTT:n myöntämät sertifikaatit alan osaamisesta. Ne takaavat onnistuneen lopputuloksen, onhan takana jo kymmeniä toteutuneita märkätilojen saneerauksia. Talon ulkopuolisista töistä SRT on erikoistunut julkisivu- ja parvekesaneerauksiin, ikkunoiden uusimiseen sekä vesikattojen korjauksiin aina suunnittelusta töiden valvontaan. ‒ Teemme yhteistyötä tutkimuslaitosten, arkkitehti-, LVI- ja sähkösuunnittelutoimistojen kanssa. Näin pystymme tarjoamaan asiakkaille valmiin palvelupaketin vaativissakin korjauksissa, Tuppurainen vakuuttaa. Joskus vahinko voi olla niin iso, että korjausurakointi kannattaa kilpailuttaa. Tuppurainen harkitsee kilpailuttamista silloin, jos urakan hinta kohoaa yli viiteen tuhanteen euroon. Urakan todellinen laajuus kun paljastuu usein vasta sitten, kun purkutyöt on tehty ja kokonaisvauriot kartoitettu. ‒ Työmme ei edellytä kovin massiivista kalustoa. Meillä on kosteusmittarit, kamerat, paine-eromittarit ja muuta pienkalustoa vahinkojen kartoittamiseen. Varsinaisena kilpailuvalttinamme pitäisin ammattitaitoa ja joustavuutta. Ihan vastaavaa konseptia ei muilla ole. Teemme paljon myös pikkuhommia, joihin toiset eivät suostu ollenkaan, Tuppurainen selvittää.

Joustavaan palveluun kuuluu myös päivystäminen asiakkaan tiloissa. Silloin isännöitsijät pääsevät keskustelemaan eri vaihtoehdoista kasvokkain. Esimerkiksi Hakunilan Huollossa päivystetään nyt 2‒4 tuntia viikossa. Tuppurainen lupaa ehtivänsä tarkastuskohteeseen hyvin nopeasti, tarvittaessa jopa saman työpäivän aikana ilmoituksesta. Tuppuraisen mukaan isännöitsijätoimistolle on ulkoistetusta palvelusta monia etuja. Kiinteät kulut eivät juokse, kun töitä tehdään ja laskutetaan urakkaluontoisesti. Asiantuntijayrityksellä on myös monipuoliset resurssit niin omasta takaa kuin alihankkijaverkostossaan, joten ammattiosaajia löytyy joka lähtöön. ‒ On turha pelätä, että ulkoistetun palvelun myötä hintataso nousisi. Toimintamalli ei juurikaan eroa aiemmasta ja uskon meidän tuovan paljon lisäarvoa teknisen puolen hallintaan. Lyön vaikka vetoa, että kiinteistöjen teknisen hallinnan hintataso ei nouse, mutta laatu paranee, Tuppurainen lupaa.

SUOMEN RAKENNUTTAJATOIMISTO SRT OY Perustettu: 1989 Toimialat: Korjaus- ja rakennussuunnitelmien teko, urakkakilpailujen järjestäminen, töiden valvonta sekä projektinjohto Liikevaihto: 0,5 milj. euroa Henkilöstöä: 4 Kotipaikka: Korso, Vantaa

7


KASKELANRINTEEN ENSIMMÄISET ASUNNOT JO MYYNNISSÄ Hakunilan keskustan länsipuolelle, Kyytitien, Kaskelanrinteen, Lahdenväylän ja Lahdentien väliin nousee kovaa vauhtia uusi 42 000 kerrosneliömetrin asuinalue noin 900 asukkaalle. Kerrostalojen kerrosluku vaihtelee kolmesta kahdeksaan ja pysäköintilaitosten kahdesta neljään kerrokseen. Rakennusten koko ja kerrosluku vähenevät Kaskelan pientaloalueen suuntaan ja ne muodostavat muurimaisen rakenteen Lahdenväylän ja Kyytitien suuntiin. Rakennusoikeudesta on osoitettu asuinkerrostaloille 40 500 k-m², erityisasumiselle 1 500 k-m² sekä huoltoasema- ja myymälärakennukselle 600 k-m². Tällä hetkellä alueelle rakennetaan lähes 500 asuntoa seitsemään eri kerrostaloon sekä niiden yhteinen pysäköintihalli. Rakenteilla on asumisoikeus- (Asuntosäätiö), omistus- (YIT) ja vuokra-asuntoja (VAV). Myöhemmin on tarkoitus rakentaa vielä omistus- ja vuokra-asuntoja (YIT

8

ja A-Kruunu). Rakentaminen riippuu paljolti siitä, kuinka asunnot menevät kaupaksi. Urakointi kestää kokonaisuudessaan vielä muutamia vuosia. Alueelle rakentuu muun muassa VAV:n 127 asunnon kerrostalo, joka on valmistuessaan Suomen suurin Joutsenmerkin kriteerit täyttävä talo. Talo on energiatehokas, rakennusmateriaalit ovat turvallisia ja terveellisiä ja erityisesti kiinnitetään huomiota rakennuksen elinkaariajatteluun ja hyvään sisäilmaan. Talon rakennuttaa NCC ja sen arvioidaan valmistuvan syyskuussa 2018. Lisäksi tulossa on YIT:n rakentamia Smartti-koteja. Konseptin yksiöt, kaksiot ja kolmiot ovat muunneltavia ja kompakteja. Niiden koot vaihtelevat 44 ja 58 neliömetrin välillä. Kaskelantie 7:ssä on asuntoja 18.

Ensimmäiset asunnot tulivat ennakkomarkkinointiin keväällä 2016. Kaskelantie yhdeksään ja yhteentoista on suunnitteilla omistusasuntoja. A-Kruunu Oy toteuttaa Kaskelanrinteeseen 41 asunnon 6-kerroksisen korkotukivuokratalon. Se valmistuu ensi vuoden syyskuussa. Asokodit asuntosäätiö rakentaa Kaskelanrinteeseen 68 uutta asumisoikeuskotia kahdeksankerroksiseen, kaksiportaiseen kerrostaloon. Niiden koot vaihtelevat 28-neliöisistä yksiöistä 51-neliöisiin kompakteihin kolmioihin. Huoneistoissa on lasitetut parvekkeet. Kaskelanrinteen uusi asuinalue tukeutuu palveluissaan Hakunilan vanhaan keskustaan, joka periytyy 1970-luvulta. Sinne kulkee useita bussilinjoja, peruspalvelut ovat paikallaan ja ympäröiviltä alueilta löytyy pientaloja sekä runsas luontoalue. Tikkurilan keskustaankaan ei ole kuin noin neljä kilometriä.


HAKUNILAN HUOLTO KEHITTÄÄ VIESTINTÄÄ SÄHKÖISEKSI Hakunilan Huolto tarjoaa asiakkailleen loppuvuodesta uuden viestintäpalvelun. Taloyhtio.Info-palvelukanavan välityksellä taloyhtiöt saavat oman taloyhtiökohtaisen viestintäkanavan, jonka kautta päästään lukemaan taloyhtiön dokumentteja, saadaan tietoa taloyhtiöstä ja voidaan tehdä ilmoituksia sekä tilauksia. Taloyhtio.Info on Hakunilan Huollon kotisivujen laajennusosa, jonne kirjaudutaan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille tehdään omat palvelusivut, joista jokainen saa itselleen kuuluvaa informaatiota. Sivut rakennetaan Hakunilan Huollon ilmeen mukaisiksi ja ne toimivat 24/7. ‒ Asukkaille löytyy järjestyssääntöjä, jätehuolto-ohjeita ja muuta asumiseen liittyvää tietoutta. Osakkaiden luettavissa on muun muassa tilinpäätöksiä, yhtiökokousten pöytäkirjoja ja muita osakkaita koskevia asiakirjoja. Osakkaiden kirjautuessa palvelukanavaan he näkevät myös asukasosion dokumentit, toimitusjohtaja Tuomas Saarelainen Taloyhtio.Infosta kertoo. Sisällön tuotannosta vastaa pääasiassa Hakunilan Huollon isännöinnin väki. Palvelun välityksellä he pystyvät viestimään yhtä aikaa kaikkien asiakasyhtiöidensä kanssa, tai vaikka jokaisen kanssa erikseen. Taloyhtiöiden hallitusten jäsenet saavat sivustoihin myös päivitysoikeuden, jolloin he pystyvät hoitamaan sivuilla taloyhtiön sisäistä viestintää. Hallituksen jäsenille annetaan henkilökohtaiset tunnukset sivustojen hallinnointia varten. ‒ Taloyhtiön omassa palvelussa asukas voi tehdä vaikkapa vikailmoituksen, joka menee suoraan huollosta vastaavalle henkilölle. Korjaus- ja muutostyöilmoitukset menevät puolestaan suoraan taloyhtiötä hallinnoivalle isännöitsijälle. Hakunilan Huollon sivustot räätälöidään ja niitä kehitetään vastaamaan yhtiön toimintatapoja, Saarelainen lisää. Sähköistä asiointikanavaa on mahdollista laajentaa taloyhtiökohtaisesti sitä mukaa, kun tarpeita laajennuksille ilmenee. Hyviä

Taloyhtio.Info on 24 tuntia vuorokaudessa avoinna oleva sähköinen palvelukanava. esimerkkejä ovat esimerkiksi digitaaliset rappunäytöt, sähköinen dokumenttien allekirjoitus, etähallinnan työkalut ja pelastussuunnitelmat. Palvelukanavassa on valmiita tiedotepohjia, joita voidaan tarpeen mukaan muokata. Sivustot antavat asiakkaille sähköpostiin tiedon, kun palvelukanavalle on ilmestynyt uutta informaatiota. Sivustojen kautta voidaan tehdä myös asukaskyselyjä. Yhden kirjautumisen taakse voi lisätä kaikkien isännöitsijätoimiston yhteistyökumppaneiden palvelut ja sivustot, jolloin jokaisen kumppanin sivuille ei tarvitse kirjautua erikseen. Käyttäjien välinen liikenne on salattua ja täysin turvallista. Ohjelma ottaa varmuuskopiot päivittäin, ja ne säilyvät puolen vuoden

ajan. Vahingon sattuessa ne pystytään siis aina palauttamaan. Taloyhtio.Info on suomalaisten isännöitsijöiden eniten käyttämä työkalu asukasviestinnän hoitamiseen verkossa. Jo lähes 150 suomalaista isännöitsijätoimistoa hyödyntää Taloyhtio.Infoa. Käyttäjiä sivustolla on jo yli 300 000. Taloyhtio.Infosta on tänä vuonna lanseerattu myös mobiilisovellukset, jotka toimivat sekä Android- että Apple-puhelimissa. Taloyhtiö.Infon käyttöönotto on ollut helppoa ja vaivatonta. Tarvittaessa käytöstä voidaan järjestää myös koulutusta. Sivustot helpottavat oleellisesti tiedonkulkua, ja ne ovat vähentäneet asiakasyhtiöiden paperi- ja sähköpostitiedottamisen minimaalisen pieneksi.

9


Vakuutusmeklari Karita Grönlund:

HALLITUKSELLE JA ASUKKAILLE KANNATTAA HANKKIA VAKUUTUS Suomalaisen vakuutusmeklari Finib Oy:n asiakasvastaava Karita Grönlund kertoo Huoltovinkille, miksi taloyhtiön tai isännöitsijän kannattaa hankkia lisäturvaa. Entä miksi vakuutukset kannattaa kilpailuttaa meklarilla? KUINKA MONTA VAKUUTUSYHTIÖTÄ OTATTE YLEENSÄ KILPAILUTUKSEEN MUKAAN? Kaikki kotimaiset yhtiöt, jotka tarjoavat kiinteistövakuutuksia taloyhtiöille ja kiinteistöosakeyhtiöille. Suomen markkinoille on tullut myös ulkomaisia toimijoita, joiden palvelutasoa kartoitamme koko ajan taataksemme asiakkaillemme sujuvan palvelun.

MINKÄLAISIA VAKUUTUKSIA TALOYHTIÖILLÄ PITÄISI MIELESTÄNNE OLLA JA MIKSI? Pyrimme hankkimaan asiakkaillemme ensisijaisesti laajan turvan, eli ns. All Risks (AR) -vakuutuksia. Niiden korvaavuudet ovat tietyiltä osin paljon kattavammat, kun tavalliset

ilmiöpohjaiset vakuutukset, jotka korvaavat vain ehdoissa erikseen mainitut vahingot. Laajoista turvista korvataan mm. kalliita vahinkoja aiheuttavia avonaisen hanan vahinkoja sekä altaiden poistoputkien liitosvuotoja. Esimerkiksi suihkuun nukahtaja pystyy harvoin korvaamaan itse aiheuttamaansa vahinkoa. Myös vesikatkon aikana auki jääneet hanat aiheuttavat vahinkoja. Niistä aiheutuvat kustannukset jäävät kokonaan taloyhtiölle, ellei laajaa turvaa ole.

Vakuutusmaksu on aina budjetoitavissa, vahingot eivät. Vanhemmissa taloissa on lisäksi otettava huomioon putkivuotojen ikäpoistot, joissa on isojakin eroja eri yhtiöissä. Tämän otamme myös kilpailutuksessa huomioon ehtojen lisäksi. Vakuutuksessa kannattaa ajatella, mitä rahalla saa eikä vain vakuutusmaksua ja omavastuuta.

MIKSI TALOYHTIÖN PITÄISI OTTAA ASUKKAILLEEN ASIAKASTURVA? Asiakasturva on jatkuva tapaturmavakuutus asukkaille ja talkooväelle. Se on edullinen lisäturva ilman ikärajaa, ja maksaa 72 € vuodessa riippumatta asukkaiden määrästä. Erillinen talkoovakuutus maksaa usein huomattavasti enemmän, ja siinä on yleensä ikäraja, jolloin vanhemmat talkoolaiset eivät ole vakuutettuina. Vakuutus on voimassa yleisissä tiloissa ja piha-alueilla. Kun joku kompastuu rappukäytävän mattoon tai loukkaantuu leikkipihalla, voi näistä hakea korvauksia Asiakasturvasta. Jos taloyhtiöllä on tähän tuottamus, se on korvausvelvollinen. Esimerkiksi liukastumisista taloyhtiö on pääsääntöisesti korvausvastuussa. Korvauksia voi hakea Kiinteistönomistajan vastuuvakuutuksesta ja pienemmissä vahingoissa Asiakasturvasta. Taloyhtiölle ei jää maksettavaa edes silloin, jos jäädään alle omavastuun. Taloyhtiön hyöty on se, että asukkaiden turvallisuudesta huolehditaan pienellä kustannuksella. Sen ei tarvitse maksaa korvauksia pienemmistä tapaturmista, joita kiinteistön-

10

omistajan vastuu ei korvaa. Tuotteessa on lisänä myös Avainturva sekä Asumisen keskeytymisvakuutus.

ONKO TALOYHTIÖN HALLITUKSEEN KUULUMINEN NIIN RISKIALTISTA, ETTÄ PITÄISI OTTAA HALLINNONTURVA? Taloyhtiön hallituksella on iso vastuu. Vakuutukset voi budjetoida, vahingon määrää ei. Vahinkoja sattuu, vaikka toimisi kuinka huolellisesti. Hallinnonturva korvaa hallituksen aiheuttamia taloudellisia vahinkoja, sekä osittain myös oikeudenkäyntikuluja.

MILLAISIA RIITOJA TALOYHTIÖN JA ASUKKAAN VÄLILLE YLEENSÄ SYNTYY? Osakkaiden remonteista johtuneet riidat ovat yksi tavallisimmista. Niissä kiistoja syntyy esim. kustannusjaosta yhtiön ja osakkaan välillä, sekä aikataulujen venymisestä vahinkokorjauksissa. Myös moitekanteet yhtiökokouksissa tehdyistä päätöksistä ovat yleisiä.

KORVAAKO TALOYHTIÖN VAKUUTUS YLEENSÄ MYRSKYTUHON AIHEUTTAMAT VAHINGOT? Kyllä, ainakin osittain, kunhan vakuutusehdoissa oleva myrskymäärite täyttyy. Laajoista turvista korvataan myös esim. kovan tuulen aiheuttamia vahinkoja, vaikkei myrskylukema olisi ylittynyt.

MIKSI TALOYHTIÖREMONTIN AIKANA KANNATTAISI MAKSAA KOROTETTUA VAKUUTUSMAKSUA? Iso osa taloyhtiöistä ei enää peri ns. riskilisämaksua. Sitä maksetaan pääsääntöisesti vain siksi, että vahingon riski kasvaa saneerauksissa. Vakuutussopimuksissa mainitaan usein, että vakuutusyhtiölle pitää tehdä ilmoitus riskin lisääntymisestä. Osa perii siitä edelleen myös maksun, vaikkei vakuutusturva paranisikaan.

MINKÄLAISIA VÄÄRIÄ USKOMUKSIA ON SIITÄ, ETTÄ TALOYHTIÖ KORVAA VAHINGON? Asukkailla on syytä olla kotivakuutus, josta korvataan mm. pintoja ja irtaimistoa vesivahingoissa. Yleensä taloyhtiö ei ole niistä vastuussa. Kannattaa tarkistaa, että kotivakuutus sisältää myös oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen.


MINKÄLAISIA VAKUUTUKSIA HUONEISTON OMISTAJAN KANNATTAA OTTAA VUOKRATESSAAN ASUNTOA? Vuokranantaja voi vakuuttaa omalla vakuutuksellaan sijoitusasuntonsa ne osat, jotka kuuluvat hänen kunnossapitovastuulleen. Vuokralaiselta on syytä vaatia myös kotivakuutusta. Kotiturva ja Omistajanturva ovat meillä kehitettyjä lisäturvia alun perin kiinteistön omistajille, mutta niitä on otettu myös taloyhtiöihin. Vaikka asukkailta vaaditaan kotivakuutusta vuokraushetkellä, omistaja ei koskaan voi olla varma, onko se voimassa vielä seuraavana päivänä. Kaikille ei edes myönnetä kotivakuutusta, esimerkiksi luottomerkintöjen takia. Näillä lisäturvilla omistaja voi olla varma siitä, että vakuutus on voimassa. Omistajanturvassa ja Kotiturvassa pääosassa on vastuuvakuutus ‒ niiden takia ei asukkaan kannata irtisanoa kotivakuutustaan.

Länsihorsma.

MITEN FINIB OMISTAJANTURVA EROAA KIINTEISTÖVAKUUTUKSESTA? Omistajanturva on vastuuvakuutus asukkaiden huolimattomuusvahinkojen varalle. Kiinteistövakuutus kattaa taloyhtiön ja kiinteistöyhtiön rakennukset. Se sisältää yleensä myös yhtiön oikeusturva- ja vastuuvakuutukset.

MIKSI VAKUUTUKSET KANNATTAA HOITAA JA KILPAILUTTAA TEIDÄN KAUTTANNE? Pystymme auttamaan osaltamme omaisuuden arvon turvaamisessa. Tarkistamme mm. rakennustietoja ja paloluokkia, jotta kaikki on oikein vakuutettu. Vakuutusturva on ajantasainen kilpailutuksen avulla ja ehtojen eroavaisuuksien vertailu helppoa. Käsittelemme vahingot ja varmistamme, että asiakas saa oikeanlaisen korvauspäätöksen. Meiltä saa myös nopeaa ja henkilökohtaista palvelua, eikä isännöitsijänkään tarvitse käyttää arvokasta työaikaansa vakuutusasioiden selvittelyyn.

FINIB OY • Suomalainen vakuutusmeklari • Toiminta aloitettu 1995 • Finanssivalvonnan rekisteröimä ja valvoma • Suomen Vakuutusmeklariliitto ry:n jäsen • Toimialueena koko Suomi • 26 työntekijää • Lähes 10 000 kiinteistöasiakasta • Liikevaihto 3 milj. euroa • www.finib.fi

Länsihorsma.

Harmopuisto.

Hevoshaantie 5:n parkkipaikka asukkaan kuvaamana.

Kiira-myrsky teki tuhojaan myös Vantaalla 12.8. riehunut Kiira-myrsky kohteli kaltoin myös Hakunilaa. Paikoittain noin 30 m/s puhaltanut myrsky oli yksi 2000-luvun pahimmista. Puita kaatui ja tuulen mukaan tarttui kaikenlaista kattomateriaaleista katuvalaisimiin. Myrskytuhojen raivaaminen työllisti myös Hakunilan Huoltoa.

11


YHTEYSTIEDOT Hakunilan Huolto Oy

Kannuskuja 2, 01200 Vantaa www.hakunilanhuolto.fi Vaihde ja asiakaspalvelu

0207 792 300

Autopaikat, avaimet ja saunavuorot Vikailmoitukset

0207 792 300

PÄIVYSTYS HÄTÄTAPAUKSISSA TOIMISTOAJAN JÄLKEEN 040 8256 433

Toimitusjohtaja

Antti Syrjälä

0207 792 301

Toimitusjohtajan sihteeri

Tuula Karhunen

0207 792 306

Isännöitsijät:

Ulla Haikonen Martti Immonen Birgitta Vesa-Lehtinen Ari Rauske Heikki Säilä

Hakunila-päivää vietettiin koleassa säässä Hakunila-päivää vietettiin 9.9. Hakunilan ostoskeskuksessa sateisessa ja koleassa säässä. Musiikkia, tanssia ja esityksiä nähtiin silti entiseen tapaan. Kävijöitä ei ollut kuitenkaan ruuhkaksi asti.

0207 792 305 0207 792 303 0207 792 302 0207 792 330 0400 401 858

Kiinteistösihteerit:

Tuula Karhunen Susanna Laiho Marita Leino

0207 792 306 0207 792 314 0207 792 307

Kirjanpito, laskutus

0207 792 300

Keskus yhdistää taloyhtiön mukaan oikealle henkilölle Huoltopäällikkö

Petteri Niemeläinen

0207 792 309

Siivoustyönjohtaja

Marjut Jokinen

AUKIOLOAJAT Maanantaisin Tiistaista torstaihin Perjantaisin

12

0207 792 315

klo 08.30–17.30 klo 08.30–16.00 klo 08.30–15.00

Ota yhteys suoraan oikeaan henkilöön! • Autopaikan sekä saunavuoron varaus ja peruutus: asiakaspalvelu • Vikailmoitukset: asiakaspalvelu • Asunto-osakekauppaan liittyvät rekisteröinnit, isännöitsijätodistustilaukset, vastikkeen maksuun liittyvät asiat: kiinteistösihteeri • Osakkaan taloyhtiölainan lyhennykset ja laina-osuudet: kirjanpitäjä • Vuokranmaksuun liittyvät asiat: kiinteistösihteeri • Muuttuneet yhteystiedot, myös puhelinnumerot: Osakkaan ja osakasasukkaan yhteystiedot: kiinteistösihteeri. Vuokralaisen, joka on talonkirjoilla: asiakaspalvelu • Asunnon muutostyöt: Hakunilan Huollon nettisivut, muutostyöilmoitus on osakkaan vastuulla • Yritysesittelyt ym. myyntipuhelut: toimitusjohtaja tai toimitusjohtajan sihteeri

Huoltovinkki 2/2017  
Huoltovinkki 2/2017  
Advertisement