Page 1

Oktober 2010


Nyt fra Redaktionen Velkommen til skoleårets tredje nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen. Bladet rummer nyt fra hver årgang, nyt fra kontoret, og vigtig information om årgangens aktiviteter.

NB: Husk at bagsiden er tilmelding til skolens madordning! Mvh Redaktionen

1. udgave, 3.årgang, oktober 2010 Ansvarshavende redaktør: Morten Hansen Journalist: Thomas Rene Vedel Jensen Redigering og Lay-out Morten Hansen og Thomas Jensen Trykt hos:VesterKopi

2


Nyt fra Kontoret Lærerne laver lektier hver dag. Undervisningen skal planlægges og materialer og ideer skal gøres klar. Det er undervisningsminister Tina Nedergaard der bestemmer, hvornår eleverne skal lære om bogstavernes lyde, navne og form og om tallenes navne og form. Det er også hende der bestemmer, hvornår man er gammel nok til at lære engelsk. Vi har lige hørt, hvor dygtige 3.årgang er til at synge på engelsk, så der har hun ramt helt rigtigt. Lærerne laver hvert år en Årsplan for undervisningen, og i den kan man læse, hvad der skal undervises i gennem hele skoleåret. Det er også her lærerne sætter mål for, hvordan eleverne skal blive dygtige til at gå i skole, altså hvordan man lærer at tage ansvar for sig selv og opføre sig som en god elev. I klasserne kan man se noget af det, eleverne har lært og noget af det, de er ved at lære. Kan man mon også se noget om, hvordan man er en god elev ? Prøv at snakke med jeres lærer om nogle at de ting I gerne vil lærer og hør, hvornår I skal det. Odense-skolernes fremtid er stadig uvis. Først til marts ved vi, hvordan byrådet vil spare penge. Vi håber vi får lov at beholde vores dejlige skole. På borgermødet i Kulturhuset tror jeg bestemt, at de mange gode ideer og indlæg gav politikerne det indtryk, at Humlehaveskolen hører til i Vollsmose. Med venlig hilsen Dorthe 3


0.Årgang Kære børn og forældre i 0. klasserne! Der er sket mange ting siden jeres børn er begyndt i 0. klasse. Bl.a. har vi været på Færdselsskole, hvor vi skulle lære at bevæge os rundt og orientere os i trafikken. Her mødte vi Lars, som er en vaskeægte politimand. Han lærte os, hvordan vi skulle gå i trafikken, og vi endte med at blive rigtig gode til det. Vi skulle gå til forskellige poster, hvor vi skulle samle brikker. De skulle senere bruges til at lave puslespil. Det ville være en god idé for jer forældre, at I tog jeres barn med ud i trafikken, så de kunne øve sig mere. Trafikken kan være farlig, hvis ikke man ved, hvordan man skal orientere sig i den! Så har vi haft forældremøde. Her blev der snakket om forskellige ting, som børnenes tandbørstning, sundhed og læseudvikling. Mødet gik rigtig godt, men desværre var der nogle forældre der ikke havde fået besked om mødet. Derfor, forældre – husk at tjekke jeres barns røde postmappe hver dag for nye beskeder. Er I i tvivl om noget, vil alle informationerne altid stå på Forældreintra. I kan selvfølgelig også spørge lærerne i klassen. O.B. begynder til svømning fredag d. 1. oktober.. Husk derfor badetøj og håndklæde. De skal have svømning i alt 4 fredage. I uge 42, 18.-24. oktober er der EFTERÅRSFERIE! Skolen er altså lukket i den uge. Dagen inden efterårsferien, fredag d. 15. oktober, er der MOTIONSDAG. Traditionen tro vil Humlehaveskolen sammen med alle andre skoler holde motionsdag, hvor børnene får mulighed for at beskæftige sig med forskellige fysiske aktiviteter. Der vil fx være mulighed for at prøve at danse zumba! Endnu engang vil vi gerne opfordre jer forældre til at bruge Forældreintra! Der er allerede mange billeder af forskellige spændende ting jeres børn har oplevet. Det ville være en rigtig god idé at kigge på Forældreintra sammen med jeres barn – så er vi sikre på, at de meget gerne vil fortælle jer om alle de ting de har oplevet indtil nu! Det var alt for denne gang. Efterårshilsner fra 0.A. og 0.B.

4


Vigtige datoer på 0.Årgang Hasan, 0.B – 17. oktober Abdulla, 0.B – 31. oktober 5


2.Årgang Fredag d. 17. september tog 2.A på fisketur i regnvejr ved søerne i Vollsmose. Vi havde net og et lille akvarium til alle de smådyr vi skulle fange. Desværre var der ikke ret mange smådyr i søerne. Heldigvis fangede vi en skalle. Den var godt nok død, men vi tog den alligevel med hjem så vi kunne kigge nærmere på den og lære noget om fisk. I billedkunst tegnede vi fire forskellige fisk sammen med Tine. Det var en rigtig sjov og lærerig dag.

Med venlig hilsen 2.A

6


7


1.Årgang Emnedag, Stige Ø – 1.årgang Vi har været på tur til Stige Ø. Hele dagen var planlagt som emnedag, så alle fra Heldagsskolen var med, undtagen 0-klasserne. Vi skulle ud og prøve en masse forskellige ting, og opleve naturen på nærmeste hold. 2 -klasserne og 3-klasserne cyklede ud til Stige Ø, mens vi fra 1. årgang lånte skolens 2 busser og kørte derud. Morten og Martin havde planlagt et flot ”Stjerneløb” til os, hvor vi kom rundt og fik set det meste af Stige Ø. Vi skulle finde dyrenavne, tegne det vi oplevede og lave ”levende skulpturer”. Vi fik brugt en masse energi, og blev dejligt trætte. Vi havde kage med ud til Stige Ø, men alle de dumme hvepse gjorde at vi måtte tage den med hjem igen. Det var for farligt at spise den derude. Heldigvis var der lige tid nok til at vi kunne få et stykke kage inden vi skulle hjem igen!

8


9


10


11


3.Årgang Lejrskole – Jørgensø Mandag morgen på Odense Banegård. 25 glade og spændte børn mødes og tager rutebilen mod Otterup og derefter videre mod Hasmark. Resten af børnene kom med skolens bus. Så skulle vi fordeles på værelser og have lagt sengetøj på, det var svært ☺ Det blæste meget og bølgerne var høje og vilde, så der var mange børn, der blev meget våde da vi gik mod Hasmark for at købe slik! Det var noget af en fest med 40 børn, der skulle snolde for 50 kr. hver ☺ Resten af dagen gik med leg både inde og ude. Claudia kom på besøg og hjalp med at putte ungerne! Tirsdag gik vi en dejlig tur til stranden og fandt flotte sten og sjov muslingeskaller. Bagefter var der fodboldturnering og indendørs aktiviteter, hvor nogen knyttede og andre malede. Efter aftensmaden kom Thomas på besøg og vi havde det sjoveste diskotek med ballon- og stopdans. TB og Morten tog nogle af elverne med på nattur - det blev lidt uhyggeligt! (de mødte Enebæroddebjørnen) Vi var alle trætte og sov tidligt!!! Onsdag – HJEM igen!!! Leyla 3.a.: Vores Lejrskole hed Jørgensø koloni. Vi har været på lejrskole og det var meget sjovt. Vi skulle være der i 3 dage. MANDAG morgen skulle vi hen over stranden og over til en slik butik. Vi købte slik, som vi skulle gemme til om aftenen, hvor vi skulle se film – ”Far til fire”. Den var god. Til eftermiddag fik vi ris med sovs. Og til dessert fik vi spejlæg, men det var ikke rigtig spejlæg, det var fersken i midten af noget creme. Det smagte dejligt! I tirsdags lavede vi diskotek og spillede fodbold. Det var sjovt. Så sov vi og da vi vågnede spiste vi, og så skulle vi hjem ☺

12


13


Naturen i Oktober Undersøg frø og frugter Find frø og frugter fra urter, træer og buske. Undersøg hvordan de bliver spredt – og lav en samling.

Planter sætter frø for at sprede deres afkom og deres gener vidt omkring. Men planterne kan ikke selv sprede frugterne, så de må have hjælp. Det får de fra: •

Vinden: Nogle planter sætter små lette frø, der kan svæve på vinden på vinger eller små hår.

Dyr: Nogle planter sætter frø og frugter, som bliver spredt af dyr

Nogle frø har modhager, der sætter sig fast i dyrs pels og falder af på et tidspunkt et helt andet

Andre planter sætter frugter der er så lækre, at dyrene samler dem ind og løber af sted med dem for at gemme dem. En gang imellem taber de et frø – og så kan det spire til en ny plante på et nyt sted.

Atter andre planter sætter frugter der er så lækre, at dyrene spiser dem. De frø der er i frugten kan tåle at rejse igennem dyrets mave og tarm – og spirer senere fra en dejlig klat gødning.

Vand: Vand kan også sprede mange planters frø og frugter.

14


15


Ønsker I jeres barn tilmeldt , eller fortsætte med Heldagsskolens madordning , bedes I henvende jer til SFO – kontoret og betale for en måned af gang. Der koster 8 kr. pr.skoledag. Alle børn får gratis frugt ved siden af. Betaling mellem kl.8.00 til kl.12.00. Sådan ser det ud fra august 2010 og frem til juni 2011 omkring mad betaling.

Oktober ,16 skoledag d.5.oktober

128 kr. Betales senest

November 22, skoledag 176 kr. d.4.november

Betales senest

December ,14 skoledag 112 kr. d.3.december

Betales senest

Januar ,21 skoledag

168 kr.

Betales senest d.5.januar

Februar, 15 skoledag d.4.februar

120 kr.

Betales senest

Marts, 23 skoledag nenst.d.3.marts

184 kr.

Betales se-

April,15 skoledag

120 kr.

Betales senest d.5.april

Maj, 21 skoledag

168 kr.

Betales senest d.4.maj

Juni, 14 skoledag

112 kr.

Betales senest d.6.juni

16

HeldagsNyt oktober 2010  

Skoleblad Humlehaveskolen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you