Page 53

NUBU A Nubu a hazai streetwear divat legnagyobb márkáinak egyike, amely több saját üzlettel is rendelkezik, többek között az Andrássy úton is megtalálhatjuk őket. Ehhez méltóan rendkívül odafigyelnek a minőségre és a márka névjegyének számító minimalista dizájnra. Ez a fajta minimalizmus a színhasználatra is igaz: a kollekció darabjait a fekete, fehér, szürke és a bézs különböző árnyalatai jellemzik. A tökéletes formatervezésre most sem lehet panasz. Kritikus szemmel nézve viszont itt is érezhetjük, hogy ez a kollekció is a biztonságra játszik és a felszabadult tervezés helyett az eladhatóságot helyezték előtérbe. Ettől függetlenül természetesen maradunk a márka rajongói.

ABODI Az idei Abodi bemutató előtt is hatalmas volt a várakozás; Medveczky Ilona, Lady Dömper, Lakatos Márk és számos más hazai celebritás jelent meg a bemutató első soraiban. Az idei kollekciót is a méregdrága anyaghasználat és a csillogás jellemezte. A tervezőnő ismét a nagyobb high-fashion trendekből merített inspirációt, Alexander McQueentől a Balmainig. A sziluettek és a formák mindmind a világmárkákat idézik, mindezt úgy, hogy az Abodi márka nem veszti el saját arculatát sem. Kedvenceink a Jeremy Scottot idéző női és férfi csíkos zakók, nehéz lenne belőlük csak egyet választanunk. Imádtuk a bemutató minden pillanatát!

NANUSHKA Magyarország nemzeti tervezőnője, Sándor Szandra divatmárkája is felvonult a divathéten. Kifinomult szettjeit a világos pasztellszínek, valamint átlátszó anyagok dominálták. A márkát ezúttal is a jól felépített koncepció és a letisztult minimalista formák jellemezték. Idén is sikerült egy-két férfi darabot becsempészni a főleg nőknek szánt ruhák közé. Ismét jelen volt a sokak számára befogadhatatlan fehér zokni-szandál kombináció is a kifutón. Furcsának találtuk, hogy míg az összes többi tervező a következő őszi-téli szezon darabjait mutatta be, addig a Nanushkától inkább a nyári kollekció darabjait láthattuk.

Írta: Tomolya Gergő

51

Profile for Humen Magazin

Humen Magazin 2019. 04. szám (május)  

Humen Magazin 2019. 04. szám (május)  

Advertisement