Page 18

Mozaik

IDÉN SE HAGYD KI A ZSIDÓ MŰVÉSZETI NAPOKAT!

Mácsai Pál, a Budapest Bár, Dés László, Nyáry Krisztián, Ónodi Eszter, Szulák Andrea, Szinetár Dóra – csak pár név arról a sokszínű palettáról, amivel az idei Zsidó Művészeti Napok árnyalatait felfestették. Megszokhattuk már, hogy a programsorozat izgalmas műfaji fúziókat teremt, szokatlan párosokat hoz össze, és ez most sem lesz másként. Soroljuk a kulturális csemegéket!

S

wing, jazz és popzenei koncertek, klezmeroperett, színházi előadások, filmvetítés, kiállítás és kortárstánc-előadások – idén is lesz miből válogatni a Zsidó Művészeti Napok műsorában. 2019. május 25. és június 2. között rendezik meg a népszerű programsorozatot, amely a zsidó és izraeli kultúra kifogyhatatlan tárházát nyújtja. Ha mindez nem lenne önmagában elég csábító, még most hívjuk fel a figyelmed arra, hogy ősbemutatókkal, egyedi produkciókkal is találkozhatsz a ZsiMü-n. A különböző helyekről, műfajokból érkező művészek legtöbb esetben ugyanis kifejezetten erre az alkalomra hozzák létre produkcióikat.

16

Zenében verhetetlen a ZsiMü: annyi műfaj találkozik itt, olyan izgalmas fúziók jönnek létre, hogy csak kapkodni tudjuk a fejünket! A Budapest Bár zsidó származású zeneszerzők – így például Seress Rezső, Zsüti, Fényes Szabolcs – budapesti tematikájú dalaiból válogat. Kováts Kriszta és Farkas Gábriel Hollywood és a mozi legendáit elevenítik meg zenés estjükben: Charlie Chaplintől és Meryl Streeptől Marilyn Monroe-n, Dustin Hoffman-on, Greta Garbón és Woody Allenen át Ingrid Bergmanig és Garas Dezsőig. A Budapest Klezmer Band jiddis motívumokat egészít ki cigány- és népzenei elemekkel, ezúttal Szulák Andrea és Dunai Tamás színművészek vendégszereplésével. A Budapest Ragtime Band a jazz királya, Louis Armstrong zseniális dalait játssza el, méghozzá Ónodi Eszter segítségével.

Profile for Humen Magazin

Humen Magazin 2019. 04. szám (május)  

Humen Magazin 2019. 04. szám (május)  

Advertisement