Page 1

L’EQUIP DE GOVERN INFORMA /

el butlletí nº 122, agost - octubre de 2013

9

GENT GRAN

Homenatge a la centenària Rosa Nieto Garcia El Casal d’Avis- Gent Gran de Teià va retre homenatge el passat dia 21 de setembre a la Sra. Rosa Nieto Garcia amb motiu del centenari del seu naixement. Va ser un acte entranyable al qual van assistir, a més dels seus familiars i amics, molts vilatans i vilatanes i diversos regidors de l’Ajuntament, encapçalats per l’alcalde. L’Ajuntament li va fer entrega d’una aquarel·la commemorativa dels seus 100 anys de vida i la Sra. Laia Bonet, en representació de la Unitat de Gent Gran del Departament de Benestar Social i Família, li va lliurar la Medalla Centenària gravada amb seu nom i any de naixement Esperem poder-ne celebrar molts més!

Homenatge a Rosa Maria Prieto.

SANITAT

BENESTAR SOCIAL

Nova ordenança per tinença d’animals

Teià, premiat pel seu compromís amb el reciclatge

La creixent sensibilitat social pel respecte, la protecció i la defensa dels éssers vius, en general, i dels animals més propers a les persones, en particular, ha suscitat una intensa activitat normativa a Teià. Ara bé, els condicionaments de l’hàbitat urbà i, en ocasions, la manca de responsabilitat d’alguns propietaris d’animals, provoquen problemes en la convivència veïnal. Per això s’ha elaborat una Ordenança municipal sobre tinença d’animals, en què es pretén regular no solament les mesures que garanteixin una saludable relació dels animals amb les persones en l’aspecte higiènic sanitari, sinó també una eficaç protecció dels animals, adequant el seu contingut a la Llei de protecció dels animals. L’ordenança va dirigida fonamentalment, malgrat que no de manera exclusiva, a fomentar la tinença responsable dels animals i promoure el respecte pels seus drets. En aquest sentit, la mera tinença d’animals comportarà obligacions per al seu propietari o posseïdor. El coneixement de les quals es converteix en el primer element, perquè els qui ho pretenguin, valorin i sospesin la decisió que entranya fer-se’n càrrec d’un animal.

Barcelona, 27 setembre de 2013. Teià ha rebut una distinció com una de les localitats catalanes que més tèxtil va recollir l’any 2012 en els contenidors d’Humana ubicats als carrers del poble. El municipi de Teià va rebre el guardó en el marc de la jornada Humana Day 2013.Es tracta d’una de les distincions incloses en els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil, guardons que reconeixen anualment els municipis i entitats privades de Catalunya que més contribueixen al reciclatge de la roba usada i a la tasca social d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo. A Teià, l’entitat disposa de 3 contenidors que al 2012 van recollir 24.478 kg de tèxtil usat. Concretament, la distinció reconeix la gran quantitat de roba recollida per habitant. Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou la reducció, reutilització i reciclatge a través dels contenidors de recollida de roba; amb la gestió del tèxtil usat obté els fons per a finançar programes de cooperació. La llista de premiats per categories és la següent: Ajuntaments: • Major quantitat de kg per habitant: Teià, Palau-solità i Plegamans i Santpedor.

SANITAT

Dóna sang Des de la Regidoria de Sanitat animem novament els teianencs a donar sang. Altre cop hem tingut unes dades molt baixes i preocupants pel que fa a les donacions al nostre municipi. Únicament 27 persones varen donar sang el passat mes de setembre. El proper mes de gener tindreu novament l’oportunitat de donar sang.

• Major quantitat de kg el 2012: Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Reus. • Nou municipi amb més kg recollits: Vilassar de Mar. • Municipi amb el contenidor que més kg va recollir el 2012: Cornellà de Llobregat.

Teià, premiat pel seu compromís amb el reciclatge  

Article aparegut al Butlletí Municipal de Teià (agost-octubre de 2013)

Teià, premiat pel seu compromís amb el reciclatge  

Article aparegut al Butlletí Municipal de Teià (agost-octubre de 2013)

Advertisement