Page 1

Is uw zoon of dochter hoogbegaafd?

WereldKidz Topklas: voltijds basisonderwijs voor hoogbegaafde kinderen


Is uw zoon of dochter hoogbegaafd? Wordt hij of zij op school niet genoeg uitgedaagd? Bent u op zoek naar een passende onderwijsvorm voor uw kind? Dan is het voltijds hoogbegaafden onderwijs van WereldKidz voor u en uw kind misschien wel dÊ oplossing! Wereldkidz Topklas Op vier locaties verzorgt WereldKidz onderwijs voor hoogbegaafde kinderen in Topklassen. Op het eerste gezicht zijn het gewone groepen met zo’n 28 leerlingen en een eigen leraar. Maar wie verder kijkt ziet dat het onderwijs anders is. De kinderen zijn van verschillende leeftijden, in de Topklas zitten kinderen van groep 4 tot en met 8. Ze krijgen onderwijs op hun eigen niveau en besteden minder tijd aan de verplichte lesstof dan kinderen in een reguliere groep. Toch staat de Topklas niet op zichzelf in de school. Bij pauzes en vakken als handvaardigheid sluiten de leerlingen aan bij hun leeftijdsgenoten uit andere groepen. Ze zijn daarmee gewoon onderdeel van de school en doen mee aan vieringen, uitjes en sportactiviteiten. En andersom gebeurt het ook: kinderen uit de reguliere klassen die extra uitdaging nodig hebben volgen voor een deel onderwijs in de Topklas.

Vier locaties WereldKidz biedt de Topklas aan op vier basisscholen. Dit zijn WereldKidz Tweesprong (locatie Duivenkamp) in Maarssen, WereldKidz Kameleon in Doorn, WereldKidz Van Dijck in Bilthoven en WereldKidz Balans in Veenendaal.


“Omdat we ook samen gymmen en buitenspelen, heb ik ook nieuwe vriendinnetjes in groep 5.” Leerling Topklas

Elke locatie heeft tenminste één groep, sommige locaties hebben er meer. De groepen zijn overal leeftijdsgemengd. De kinderen kunnen van elkaar leren én elkaar helpen, en dat bevordert hun zelfvertrouwen.

Het onderwijs Hoogbegaafde kinderen leren sneller dan gemiddeld. Daarom gaan deze leerlingen in één dag door de reguliere lesstof voor een week. De vier andere dagen besteden zij aan andere vaardigheden. Het opzetten en uitvoeren van eigen onderzoek bijvoorbeeld. Of ze werken zelfstandig aan projecten. Of leren hun gedachten ordenen via de techniek van ‘mindmappen’, waarmee zij hun brein (manier van leren) beter gaan begrijpen. Ook krijgen de kinderen les in techniek, talen, literatuur, kunst, cultuur en filosofie. De leerkrachten zijn specifiek geselecteerd en hebben de nodige ervaring met hoogbegaafde kinderen.

“Vroeger moest ik maar één of twee keer per maand doorbijten. Nu minstens vier keer per dag.” Leerling Topklas

Welke kinderen komen in aanmerking Om deel te kunnen nemen aan de Topklas heeft de leerling een verbaal en performaal IQ van 130 of hoger. Dat moet zijn vastgesteld door een gespecialiseerde orthopedagoog of een testbureau voor hoogbegaafdheid. Na aanmelding


volgt een uitgebreide intake met de directeur van de school en plannen we een wederzijdse proefperiode. Behalve een laptop en het onderzoek dat nodig is voor toelating tot de Topklas, zijn er aan de Topklas geen extra kosten verbonden.

Over WereldKidz WereldKidz is een openbaar schoolbestuur met 19 basisscholen, een school voor speciaal onderwijs en een school voor praktijkonderwijs. Wij staan voor uitdagend onderwijs voor ieder kind. Op onze scholen krijgen kinderen een goede basis om hun eigen leven en ontwikkeling vorm te geven. Wij hebben oog voor álle kinderen. Voor kinderen die achter lopen in hun ontwikkeling, maar ook voor hoogbegaafde kinderen die meer aankunnen dan de gemiddelde leerstof. Voor hen is er de Topklas.

WereldKidz Topklas

1. Leeftijdsgemengde groepen

2. Uitdagend voltijds onderwijs

3. Extra vakken

4. Niet versnellen, maar verzwaren

5. Onderdeel van de school

“Van nieuwe kinderen horen we steeds dat ze blij zijn dat de lesstof maar één keer wordt uitgelegd en dat ze dan zelf aan de slag kunnen.” Leraar Topklas Maarssen


“Mijn kind wordt nu gezien zoals hij is en krijgt wat hij nodig heeft.� Ouder Topklas

Meer informatie Op de website www.wereldkidz.nl vindt u meer informatie over de WereldKidz Topklas en de toelatingsprocedure. U kunt hier ook het aanmeldingsformulier downloaden. Verder kunt u contact opnemen met de directeuren van de scholen zelf.

Bilthoven

Maarssenbroek Veenendaal

Doorn


Maak gerust een afspraak! WereldKidz Balans Spiesheem 54 | 3907 NJ Veenendaal T 06 24 36 11 73 | E a.haak@wereldkidz.nl WereldKidz Kameleon Van der Leelaan 1 | 3941 RN Doorn T 0343 413 322 | E gabydejongh@wereldkidz.nl WereldKidz Tweesprong Duivenkamp 547 | 3607 BL Maarssenbroek T 0346 556 013 | E Hb-onderwijs@obsmaarssenbroek.nl WereldKidz Van Dijck Van Dijcklaan 4 | 3723 CG Bilthoven T 030 228 27 36 | E susannewaal@wereldkidz.nl

WereldKidz Topklas  

Voltijds basisonderwijs voor hoogbegaafde kinderen van WereldKidz

WereldKidz Topklas  

Voltijds basisonderwijs voor hoogbegaafde kinderen van WereldKidz

Advertisement