MyHuittinen Palvelu- ja matkailuopas 2023

Page 1

Taikayöntie lumoaa

maisemillaans.6-7 ja 20-21

Palvelu- ja matkailuopas

Puurijärvi-Isosuon

kansallispuisto juhlii

synttäreitään s. 14-15

2023

Pääkirjoitus 2

Huittisissa tapahtuu 3

Huhtamo International Film Festival 2023 4

Huittisissa rokataan 5

Taikayöntie 6–7

Viihdy ja viivy 8–12

Huittisten museo 13

Puurijärvi-Isosuo 14–15

Matkailijan palvelukartta 16–17

Karttaluettelo 18–19

Taikayöntie in english 20–21

Ostokset ja palvelut 22–30

Huittisten Hullu Yö 31

Huitsikka 31

#hullunahuittisiin

Tervetuloa

Huittisiin!

Huittisten matkailuinfo palvelee matkailijoita kesäkausina Härkäpakarin pihamaan infomökissä.

Avoinna 9.6.-4.8.2023 tiistaista lauantaihin klo 9.30–17.00.

Infopisteen löydät Liikenneasema Härkäpakarin pihamaalta, Risto Rytin katu 2.

Matkailun Chat-palvelu avoinna

samaan aikaan ja muuna aikana voit jättää viestejä. Chat-palvelu

osoitteessa: www.myhuittinen.fi

Ota yhteyttä: matkailu@huittinen.fi

p. 044 560 4206 tai 044 560 4209

Matkailuneuvonta kaupungintalolla ympäri vuoden, p. 02 560 4111 tai matkailu@huittinen.fi

Matkailuoppaan kanssa koet enemmän!

Ota yhteyttä ja kysy lisää: Tarja Eklöf, p. 040 746 0665, tarja.eklof@dnainternet.net

myhuittinen.fi 2

Hulluna Huittisiin – yhdessä Kuva:FotoKata

Huittislaisilta kysyttiin jokunen vuosi sitten ideoita keskustan veto voiman kasvattamiseen. Eniten kannatusta sai torin ja sen ympäris tön kehittäminen. Kesällä 2023 elämystorista tulee totta, kun torille rakennetaan tapahtumalava ja -paviljonki sekä pergola. Tavoitteena on tehdä torista matalan kynnyksen paikka järjestää ohjelmaa ja ta pahtumia. Torin elävöittäminen tarvitsee paitsi raamit, myös ihmisten aktiivisuutta, innostuneisuutta, luovuutta ja yhdessä tekemistä. Torin seutu vilkastuu kohta myös kesäkauden ulkopuolella. Upouusi Lauttakylän koulu valmistuu vuoden 2024 alkajaisiksi. Siitä tulee kaikkien koulu. Päivällä lasten opinahjo, iltapäivällä harrastamisen keskus, ja vielä illalla tiloissa järjestetään jos jonkinlaisia kerhoja ja tapahtumia kaikenikäisille.

Näiden hankkeiden kautta yhteisöllisyys, osallisuus ja sosiaalinen hyvinvointi vahvistavat entuudestaan elinvoimaamme ja paikallista identiteettiämme – huittislaista hulluutta.

Samalla kun huittislaisten toive toteutuu, saavat vieraamme uutta ihmeteltävää. Jo entuudestaan keskiaikainen kirkko, kirkkopuisto ja museo ovat houkutelleet matkailijoita poikkeamaan keskustassa. Nekin, jotka eivät kulttuurista innostu, ovat löytäneet tiensä uniikkeihin erikoismyymälöihimme.

Liikenteen solmukohdassa oleva kaupunkimme on oiva aloituspaikka myös maalaistunnelmaa tihkuvalle Taikayön matkailutielle. Joenvarsinäkymät ja talonpoikaiskulttuuri Punkalaitumenjoen varressa ovat vertaansa vailla kuljit sitten pyörällä, moottoripyörällä tai autoillen.

Jos jalan kulkeminen ja luonnonäänien kuuntelu on lähellä sydäntäsi, on Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto sinua varten. Päiväretkikohteeksi sopiva kansallispuisto täyttää jo 30 vuotta, mutta on säästynyt suuremmilta kävijämassoilta myös vilkkaimpaan lomaaikaan. Pikkuväelle helppo kohde on Vanhankosken lehto, jossa yhdistyvät satupolku, laiduntavat lampaat ja harvinainen lehtojensuojelualueen kasvillisuus.

Ja mitäpä olisi Huittinen ilman mainintaa presidentti Risto Rytistä ja Satakunnan maakuntalaulusta, molemmat ovat saaneet alkunsa Huittisten Loiman kylässä. Maakuntalaulun satakuntalaista maisemaa edustaa Karhiniemen kylän viljelyaukea, jossa pohjoisesta virtaava Kokemäenjoki kääntyy länteen kohti Selkämerta. Näkymää voi ihastella vaikka Ripovuoren laelta, johon on hiljan valmistunut komea laavu. Siellä kelpaa paistella sikapitäjän tehtaanmyymälöistä hankittua evästä. Huittisissa tuotetaan ruokaa, joka on tunnettua kaikissa Suomen ruokapöydissä.

Meillä Huittisissa tarjotaan tänäkin päivänä menestymisen mahdollisuudet ihmisille ja hullunrohkeillekin ideoille, yrityksille ja yhteisöille. Tule tutustumaan!

Viveka Lanne kaupunginjohtaja

Katso lisää: myhuittinen.fi

Huittisissa tapahtuu 2023

Huittinen on vilkas kaupunki, jossa vuoden aikana tapahtuu paljon. Tältä tapahtumalistalta löydät pienen kattauksen paikkakunnan tarjonnasta, mutta lisää houkuttelevaa ohjelmaa tulee pitkin vuotta!

22.4. Jokilevo Jyrää

22.4. Lännen Vahvin -kisa

1.5. Lasten vapputapahtuma ja Torivappu

5.-6.5. Huittisten Voimistelu ja Liikunta ry:n kevätnäytökset Tahto Areenalla

12.5. Huittisten Hullu Yö

13.5. Vanhojen traktorien kokoontuminen

20.5. Rompetori

27.5. Taikayöntien Kirppisralli

10.6. Avoimet kylät

10.6. LauttaRokki

11.6. Suontausta kyläyhdistyksen juhlavuoden puistokonsertti

30.6.-9.7. VampulaViikko

30.6. VampulaRock, Yrittäjäsuulilla, esiintyjänä mm. Turos Hevi Gee

1.7. Lauttakylän Luja 100 v Open 2023 -jalkapalloturnaus

7.7. Käsityöläistori Huittisten museolla

5.-8.7. Okra2023

Huittisten osasto

14.-16.7. Satakunnan Kansansoutu

14.-15.7. Brewerokki

17.-23.7. Huhtamon filmifestivaalit

5.8. Lauttakylän siirtolapuutarhayhdistyksen Kesäpäivät

19.8. Tour De Taikayöntie

26.8. Suomen Luonnonpäivä ja Nuku Yö ulkona

9.9. Lähiruokapäivä, Taikayöntien viinitila- ja pienpanimokierros

16.-17.9. Puurijärvi-Isosuo 30 v.

29.9. Huittisten Hullu Yö

1.12. Joulunavaus

Huittisten tori on remontissa kesän 2023 ja syksyllä pidetään elämystorin avajaiset!

Katso kaikki AVOIMET KYLÄT -kohteet ja ohjelma osoitteesta avoimetkylat.fi

Katso Risto Ryti -salin ajantasainen esityskalenteri huittinen.fi/ rytisali

MUISTA LIIKUNTATAPAHTUMAT JA KISATURNAUKSET PITKIN VUOTTA! Tule fiilistelemään vaikkapa maneesin reunalle, jalkapallokentän laidalle tai TahtoAreenalle. Kurkkaa seurojen somekanaville!

Lauttakylän Luja, SBS Rupu, LP-Vampula Huittinen, Huittisten Voimistelu ja Liikunta ry, Ratsastusseura Varsa ja monet muut!

huittinen.fi

3

Huhtamo International Film Festival 2023 17.-23.7.2023 www.huhtamo.fi

Huhtamo-Huittinen-SuttilaVampula-Punkalaidun

Hidasta elämää. Rakkaudesta elokuvaan.

Tervetuloa Huhtamoon, viehättävään maaseutukaupunkiin, maailman napaan ja sivistyksen kehtoon joka sijaitsee aivan Satakunnan sydämessä! Olitpa sitten elokuvan ystävä, himohumppaaja tai vain rentouttavaa lomaa etsivä matkailija, Huhtamo tarjoaa jokaiselle jotakin, eikä tätä parempaa paikkaa löydy. Mistään.

Tänä vuonna Huhtamon kansainväliset elokuvajuhlat paisuvat viikon mittaiseksi elämysnäytökseksi, tarjoillen maailmanluokan, huimaavan, lämpimän ja ainutlaatuiseen ohjelman, joka on pakko kokea.

Avajaisjuhlat järjestetään 17. heinäkuuta, TuulikkiVampulan lentokentällä, jossa ihailemme villiä voimaa ja esitämme elokuvaspektaakkelin Top Gun: Maverick. Tuulikki-Vampulan lentokenttä on entisessä Vampulan kunnassa Huittisissa sijaitseva, kauppaneuvos Leevi K. Laitisen rakennuttama, yksityinen lentokenttä, joka sijaitsee noin 15 kilometriä Huittisten keskustasta lounaaseen, eli Turkuun päin.

Elokuvavalinnat edustavat koko elokuvakulttuurin läpileikkausta inspiroivista lyhytelokuvista vanhoihin klassikoihin, tajuntaa laajentaviin dokumentteihin, tuoreisiin huippuelokuviin, pieniin ja isoihin. Yksi festarin isoimmista pommeista pudotetaan tässä: Perjantaina 21.7. Kirkkokinon juhlallisessa ympäristössä esitetään maailman ensi-illassa: OPPENHEIMER!

Tämä Christopher Nolanin räjähtävä uutuuselokuva kertoo ”atomipommin isästä” fyysikko Robert Oppenheimerista. Ja nyt sinulla on mahdollista kokea tämä pomminvarma hitti sen ensi-iltapäivänä Huhtamon kirkossa. BOOM!

Huhtamon muita ainutlaatuisia erikoiselämyksiä tai kertaallisia musiikkiesityksiä ei sovi myöskään unohtaa!

Tiistain juhlimme ”kylillä” eli Huittisten keskustassa,

Lauttakylässä. Lisätietoja verkkosivuillamme sekä somessa. Keskiviikkona päästään kokemaan Suttila, tuo taivas maan päällä. Laajennamme siis tapahtuma-alaamme avaamalla jälleen uuden festaripaikan Suttilan Kalliolaan! Keskiviikon kemujen jälkeen voi sukeltaa vaikka tanssin pyörteisiin juhlapaikan viereisellä Hirvensuulilla.

Lisäksi kauniin Punkalaitumenjoen varrella, Mäenpään työväentalolla, järjestetään nostalgianäytöksiä.

Tässä autenttisessa elokuvateatterissa pöhisee entisöity BAUER B5 -hiilikaariprojektori ja filmikelan vaihdot säestetään gramofonin suoltamin sulosoinnuin. Tällaiset elokuvateatterit ovat erittäin harvinaisia ja koemme niihin liittyvän perinteen säilyttämisen merkityksellisenä.

Lauantaina humpataan pellolla, kun Honkapirtin lauteille nousee suomalainen humppabändi Eläkeläiset. Kannattaa tulla ajoissa paikalle ja hypätä heti mukaan letkajenkkaan!

Olipa sinulla sitten cinefiilistelijän tai ihan vain uteliaan matkailijan mieli, Huhtamo on täydellinen kohde unohtumattomalle kokemukselle. Varaa lippusi nyt ja sukella kesän parhaaksi viikoksi maailmanluokan elokuvan, rikkaan kulttuurin ja lämpimän vieraanvaraisuuden pariin! Täällä saa olla rauhassa taju kankaalla!

Pekka Ollula

Festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja

Huittisissa rokataan

Parasta maalaiskaupungeissa ovat tapahtumat, joiden hyvä tunnelma kokoaa ihmiset yhteen. Suomen suvi saa jäyhemmätkin hakeutumaan sinne missä tapahtuu ja ympärivuotiset asukkaat, kesälomalaiset ja kotipaikkakunnallaan vierailevat kohtaavat. Huittisissa riittää tekemistä pitkin vuotta, mutta etenkin kesällä rokki saa jalat vipattamaan ja lanteet keinumaan.

LauttaRokki saa koko kaupunginjoraamaan

Huittisten Yrittäjät tempaisivat 2022 ikärajattoman ja ilmaisen kaupunkifestivaalin Loimijoen puiston joenrantamaisemaan. Tämä hyvän tuulen tapahtuma kerää jälleen iloiset ihmiset kauniiseen kesäiltaan lauantaina 10. kesäkuuta 2023. Tällä kertaa rokataan Lauttakylän ytimessä, Huittisten vanhalla urheilukentällä, jossa riittää tilaa kasvavalle tapahtumalle. Tule nauttimaan elävästä musiikista ja hyvästä seurasta. Nälän yllättäessä löytyy purtavaa moneen makuun ja aikuiset voivat sammuttaa janon olutteltalla.

Vampulasta kajahtaa

Vampulan viikon kohokohta on Vampula Rock 30. kesäkuuta, jossa musiikin lisäksi voi nauttia herkullisesta lähiruoasta. Huittinen on Suomen sikaisin kunta, joten hampurilaisen välistä löytyy nyhtöpossua ja hodarin välistä herkkunakkeja. Vampulassa ei baaria normaalisti ole, mutta nyt Y-suulin baari on auki koko viikon.

Brewen pihamaalla jorataan

Brewerokki järjestetään nyt kolmatta kertaa ja musiikin ystäviä hemmotellaan kahden illan ajan 14.-15. heinäkuuta. Paikallinen Brewer’s Pub tarjoaa loistavat puitteet hauskaan ja rentoon heinäkuun iltaan, jossa musiikin kruunaa hyvä ruoka ja juoma.

Katso lisää tapahtumien kotisivuilta ja somekanavista!

Huittisissa on elävää musiikkia ympäri vuoden. Seuraa paikallisten ravintoloiden ja toimijoiden somekanavia!

5
huittinen.fi

Taianomainen Taikayöntie lumoaa upeilla maisemillaan

”Läpi Urjalan ja kautta Huittisten kuuluu hirveä jyske varstojen, nytpä maistuu työ, varstat maihin lyö, tää on Urjalan taikayö.” Näin kuuluu Martti Innasen vuonna 1967 julkaistu kappale ja single, joka oli suuri hitti saman vuoden syksyllä. Alueen maalaisromanttista maisemaa kuvaavan Innasen kappaleen mukaan on nimetty Urjalasta Punkalaitumen kautta Huittisiin johtava matkailutie Taikayöntie (seututie 230).

Taikayöntie on yksi Suomen virallisista matkailuteistä, eikä suotta. Tie kulkee läpi maalauksellisen ja idyllisen maalaismaiseman. Tiellä kulkiessa matkailija voi nauttia upeista maisemista sekä aistia aidon maalaiselämän ja maalaiskyläfiiliksen. Ei olekaan ihme, että Madventuresin Riku ja Tunna listasivat Taikayöntien Suomen komeimpien maisemateiden joukkoon.

Huittisissa Taikayöntielle pääsee sopivasti jo heti taukopaikka Härkäpakarilta. Tie kulkee läpi Huittisten keskustan ja ”ympyrähullujen” liikenneympyrän, jota ympyröi hauskat ja hullunkuriset patsaat. Huittisten matkailun helmet, kuten paikallista talonpoikaiskulttuuria ja presidentti Risto Rytin elämää esittelevä Huittisten museo sekä Pyhän Katariinan kirkko – upea kivikirkko, jonka vanhin osa on peräisin myöhäiskeskiajalta – sijaitsevat vain kiven heiton päästä Taikayöntiestä.

Huittisten keskustasta Punkalaitumelle päin Taikayöntie kulkee läpi kumpuilevien peltomaisemien ja kauniin jokilaakson. Huittisten päässä aivan tien vieressä kulkevaa Punkalaitumenjokea koristavat viehättävät

6 myhuittinen.fi

jokisillat. Taikayöntietä reunustavat idylliset maatilat ja kylät henkivät pitkästä talonpoikaisperinteestä.

Maalaukselliset peltomaisemat kertovat matkailijoille myös siitä, että ollaan ”leivän lähteellä”. Taikayöntien tienoolta löytyykin useita lähiruokatiloja ja putiikkeja. Huittisissa esimerkiksi lähiruokamyymälä Toripuoti, Ilonan maalaispuoti ja Mattilan Marjatila sekä lihatilat kuten Vahelan Luomutila ja Unton tila houkuttavat tekemään herkkuostoksia.

Punkalaitumella kannattaa pysähtyä Yli-Kirran talonpoikaismuseoon, joka on toiminut inspiraation lähteenä Mauri Kunnaksen rakastettujen lastenkirjojen ”Koiramäen talon” esikuvana. Mäenpään työväentalossa on hienosti säilytetty vanha perinne ja esineistö, eikä sitä turhaan ollakaan ehdottamassa Unescon maailmanperintökohteeksi. Punkalaitumella kannattaa poiketa myös sympaattisessa ja viihtyisässä kahvila Myötätuulessa, joka on Suomen harvoja kahviloita, joissa edelleen on pöytiin tarjoilu. Tanssijalan vipattaessa kannattaa suunnaksi ottaa Suomen kaunein tanssilava Särkkä!

Taikayöntiellä luonnonilmiöt, kuten auringonlaskut- ja nousut sekä jokien ja peltojen yllä leijuva sumu ovat taianomaisia.

Kuvat: Janne Arola

Urjalassa matkailijan kannattaa ehdottomasti vierailla kirjailija Väinö Linnan työhuoneella sekä tutustua Väinö Linnan reittiin. Myös Pölkinvuoren upea kukkaloisto sekä legendaarinen Suomen vanhin lasikylä Nuutajärvellä ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Taikayöntie tekee kaksi sivuhaaraa, toisen Punkalaitumen keskustasta Murronharjuntietä valtatielle kaksi ja toisen Puolimatkan kylästä Nuutajärventietä Nuutajärven Lasikylään. Kyseessä on erityisen kaunis ja suhteellisen kompakti maisematie: Yhteensä kilometrejä tulee pääreittiä pitkin 52 kilometriä ja sivureitit mukaan lukien noin 86 kilometriä.

Taikayöntietä ajellessa lepäävät niin silmät kuin mieli. Koko tien matkan löytyy paljon mielenkiintoista katseltavaa. Urjalaan päin mentäessä pelto- ja jokimaisema vaihtuu hiljalleen järvimaisemaan. Taikayöntietä on kuitenkin syytä ajaa varovasti, sillä tiellä kulkiessa on suuri todennäköisyys kohdata peura! Urjala on peuratihein kunta koko Suomessa.

Erityisen Taikayöntiestä tekee sen upeiden maalaismaisemien lisäksi lumoavat luonnonilmiöt. Joen ja peltojen yllä leijuva sumu sekä hätkähdyttävän kauniit auringonnousut ja laskut lumoavat taianomaisuudellaan. Taikayöntiellä on taikaa!

Niina Aalto

Käynnissä oleva Taikayöntien Lumo -hanke tähtää Taikayöntie -matkailutien tunnettuuden ja saavutettavuuden parantamiseen.

Hankkeessa koottava Taikayöntien toimijaverkosto on avainasemassa tien kehittämisessä. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseuturahasto sekä Leader Joutsenten reitti ja Leader Pirkan Helmi.

Peltomaisemat henkivät pitkästä talonpoikaisperinteestä ja aidosta maalaiselämästä.

Taikayöntieltä kannattaa ehdottomasti kurvata myös Ripovuorelle. Uudella Leijonankita-laavulla voi grillata ja ihailla Kokemäenjoelle ja Karhiniemelle avautuvaa peltomaisemaa.

Kuva: Sami Siltanen

Länsi-Suomen opisto

KOKOUS- JA JUHLAPALVELUJA – kaunis miljöö ja historiallinen rakennus tarjoavat puitteet juhlaan, kokoukseen tai kurssitoimintaan.

MAJOITUSTA opiston siisteissä majoitusrakennuksissa, joissa keittiöt ja oleskelutilat.

KOULUTUSTA eri elämänvaiheisiin. Tarjontaa viikonlopun mittaisista lyhytkursseista aina lukuvuoden kestäviin koulutuksiin.

Aino Voipion tie 30, Huittinen, p. 02 560 7750 –opisto@lsopisto.fi www.lansisuomenopisto.fi

Rekikosken Matkailuja Vapaa-ajankeskus

Rekikosken Majoituspalvelut tarjoaa tasokkaita majoitus- ja ruokapalveluita. Majoitushuoneet ovat hotellitasoisia huoneita, jotka ovat siistejä ja savuttomia. Aamupala kuuluu majoituksen hintaan ja se tarjoillaan tilauskahvila Onnenkengässämme. Meiltä löytyy langaton nettiyhteys myös jokaisesta majoitushuoneesta.

Sijaitsemme vain 2,5 km Huittisten keskustasta.

Kivirannantie 240, Huittinen p. 02 567 797, toimisto@rekikoski.fi www.rekikoski.fi

Huittisten museo

Presidentti Risto Ryti – juuret Huittisissa Lauri Leppänen – valon ja varjon mestari

Miten ennen elettiin – maalaisarkea pellolta pirttiin

Lisäksi: HugoITE, Momman Siina, puukkokokoelma ja vaihtuva näyttely Koulutiellä.

Avoinna: 1.2.–31.5. ja 16.8.–31.10. la–su 12–16

1.6.–15.8. ti–pe 12–17 ja la–su 12–16 Ryhmille sopimuksesta myös muina aikoina.

Käsityöläistori 7.7. klo 15–19 museon pihalla

Pääsymaksu: 2 € / Museokortti

Kirkkotie 4, Huittinen

p. museo 044 560 4139, toimisto 044 560 4319 museo@huittinen.fi – www.huittinen.fi/museo

Toripuoti

Lounaskahvila, juhlien pitopaikka. Lähiruoka-ja käsityömyymälä. Kotiruokalounas noutopöydästä ma-pe 11-14, myös kotiinvietäväksi.

Myymälässämme paikallisia käsitöitä sekä elintarvikkeita.

Leivomme päivittäin pullat, leivät, suolaiset ja makeat tarjottavat. Meiltä saat myös paikallisia karjalanpiirakoita.

Runsas valikoima gluteenittomia leivonnaisia. Tilauksesta saat täytekakut, hyytelökakut ja voileipäkakut, jopa seuraavaksi päiväksi!

Kappelikuja 1, Huittinen p. 040 508 1131

myhuittinen.fi

8

Kahvila Helmi

Kahvilassamme on korkealuokkaiset konditoriatuotteet, laaja suolaisten valikoima, erikoiskahvit, jäätelöannokset, gluteenittomat tuotteet.

Kesällä ulkoterassi.

Lounas ma-pe klo 10.30–14

Avoinna: ma-pe klo 9–18, la klo 9–15

Lauttakylänkatu 6, Huittinen p. 02 569 230

SMK Sikapitäjän

Makkara ja Kalja

Sikapitäjän parasta viihdettä ja palan painiketta.

Katso tapahtumat ja tarjoilut facebookista!

Risto Rytin katu 26, Huittinen p. 045 187 8610

Mattilan Marjatila Oy

Aitoja makuja suomalaisesta marjasta Huittisten sydämessä!

Mansikkaa, vadelmaa, mustaherukkaa ja pensasmustikkaa.

Tuoreena, pakasteena tai jatkojalostettuna.

Tule ja tutustu aidon marjatilan toimintaan ja kuule tarinoita tilalla liikkuneista hiisistä.

Marjatilan palveluita ovat:

Tilamyymälä

Viinitila

Mehuasema

Matkailu, kesäkahvila

Juhlat ja kokoukset

VERKKOKAUPPA:

mattilanmarjatila.fi/kauppa/

Tilamyymälä Hiidenkolo

avoinna kesä-elokuu

ma-pe 10-19

la 10-18, su 12-18

muina aikoina

sopimuksen mukaan

Karhiniementie 353, Huittinen

p. 040 755 2850

www.mattilanmarjatila.fi

9
huittinen.fi Viihdy ja viivy

Liikenneasema Härkäpakari

Härkäpakari on viihtyisä taukopaikka, jossa yhdistyy monta erilaista palvelua. Meille voit tulla syömään aamusta iltaan, tehdä lahjatavara-, laukku- ja ruokaostoksia tai vaikka vain levähtää kahvin ääressä. Maistuva, lähiseudun raaka-aineista valmistettu lounas on tarjolla joka päivä. Pienempään nälkään saat meiltä maukkaat täytetyt voileivät, sämpylät ja paninit sekä makeaan nälkään runsas valikoima erilaisia leivonnaisia. Valikoimassamme on myös gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita. Hesburgerista suositut burgerit koko perheelle ja meiltä löytyy lasten leikkipaikka. Tuliaiset ja kukat löydät helposti kahvila-ravintolasta. Tiloissamme on n. 200 asiakaspaikkaa sekä kokoustila Kammari. Ruokaostokset hoituvat kätevästi K-market Härkäpakarista. Laukku-Centerin laajasta valikoimasta löydät muun muassa laukkuja, lompakoita, käsineitä, vöitä sekä paljon muuta.

Piha-alueeltamme löytyy Otto-automaatti, polttoainejakelu, sähköauton latauspiste, Huittisten kaupungin infopiste sekä kesäisin Pingviini-jäätelökioski.

Avoinna:

Kahvila: ma-pe 5.30-23 la 6.30–23, su 7.30–23

Hesburger: ma-su: 9-23

Laukku-Center: su-pe 10-18, la 10-16 Risto Rytin katu 2, Huittinen p. 02 565 000

www.harkapakari.fi

www.laukkucenter.fi

Ravintola Wanha WPK

Valmistamme aitoa ja maukasta ruokaa ainutlaatuista tunnelmaa huokuvassa miljöössä. Joka arkipäivä tarjolla on lounasta. Tilauksesta järjestämme muut ruokailut, tilaisuudet, juhlat ja kokoukset. Tarjoamme myös erilaisille retkiryhmille ainutlaatuisen paikan pysähtyä nauttimaan keittiömme herkuista ja kauniista ympäristöstä. Kesäisin voit nauttia ravintolan herkuista myös ulkoterassillamme ja ihailla auringon paistetta Loimijoen pinnassa. Lounaan ohella meillä palvelee joka päivä kahvila.

10 myhuittinen.fi

Ravintolan yhteydessä toimii Ilonan Maalaispuoti. Puodista löydät lähialueen herkkuja, erikoisruokavaliotuotteita ja tunnelmallisia käsityöja sisustustavaroita.

Koskitie 1, Huittinen p. 02 569 901 www.wanhawpk.fi

Lounaskahvila WamPulla

Maaseudun rauhassa, keskellä Vampulan taajamaa sijaitseva pieni ja viihtyisä lounaskahvila. Tarjoilemme arkisin klo 11-13 maistuvaa kotiruokalounasta.

Myynnissä suolaisia ja makeita kahvileipiä, myös gluteenittomia tuotteita.

Tilauksesta karjalanpiirakoita, sekä täyte-ja voileipäkakkuja. Kahvilalla myynnissä myös lähituottajien tuotteita mm. Ruusunterälehtihilloa ja hunajaa.

Avoinna ma-pe 8.30-15.30

Sallilantie 43 A 6, Vampula p. 0400 970 865 –www.wampulla.fi

Piparminttutaivas, Juhlatila Tuulensuu

Meillä järjestät pienet juhlat ja kokoukset. Tunnelmalliseen juhlatilaamme mahtuu 30 henkeä. Pyydä tarjousta tarjoiluineen tai kahvituksineen.

Tilauksesta myös kakkuja ja leivonnaisia muualla pidettäviin tilaisuuksiin.

Untonmäentie 2, Huittinen p. 044 339 5188 anna.kankare@piparminttutaivas.fi www.piparminttutaivas.fi

Kajakkikioski

HETKIÄ LUONNOSSA!

Vuokraamme kajakkeja, Sup-lautoja, packrafteja ja kanoottia. Meiltä löytyy myös vene, Tentsile-puutelttoja, liukulumikenkiä ja retkeilyvarusteita.

Tarjoamme retkien lisäksi luonto- ja melonta-aiheisia synttäreitä, retkeilykursseja ja erilaisia tyhy- ja virkistyspäiviä.

Avoinna olemme tilauksesta.

Vesiniityntie 429, Huittinen

Hanna 040 577 6188, Tommi 050 375 1014 www.kajakkikioski.com

Teatteri Hirvenpää

Kesällä 2023 Vampulan Metsäpirtillä

Teatteria lapsille ja lapsenmielisille

ESITYKSET:

Ensi-ilta la 8.7. klo 14

Muut esitykset: Su 9.7. klo 14 ja 18, ti 11.7. klo 18, la 15.7 klo 14 ja 18, su 16.7. klo 14 ja 18, ti 18.7. klo 18, su 23.7. klo 14 ja 18

Varaa liput numerosta: 0440 662 610 tai

sähköpostilla: seijatihumaki@gmail.com

Ryhmäalennus yli 10 hengen ryhmille.

Salmenojantie 241, Vampula www.teatterihirvenpaa.fi

11
Viihdy
huittinen.fi
ja viivy

OP Satapirkka

Olemme omistaja-asiakkaidemme omistama pankki, ja kaikessa toiminnassamme korostuu vahvasti paikallisuus, vastuullisuus ja ihmisläheisyys.

Huittisten lisäksi palvelemme asiakkaitamme Harjavallassa, Ikaalisissa, Karviassa, Kokemäellä, Parkanossa ja Sastamalassa.

Me OP Satapirkassa haluamme olla mukana arjessasi ja elämäsi eri käänteissä. Meiltä saat kattavat pankkipalvelut niin henkilö- kuin yritysasiakkaankin tarpeisiin. Olipa kyseessä sitten päivittäiset pankkiasiat, unelmiesi rahoittaminen tai säästöjesi kartuttaminen asiantuntijamme ovat apunasi. Lakipalveluissa hoidamme myös perheesi tärkeät lakiasiat.

Meiltä saman katon alta saat myös Pohjola Vakuutuksen vakuutuspalvelut ja OP Kodin välityspalvelut.

Palvelemme laajasti ajanvarauksella puhelimitse, verkossa tai konttorilla ma-to klo 8.00-18.00, pe 9.30-16.30.

Varaa aika verkossa tai puhelinpalvelustamme.

Kassapalveluissa hoidamme ensisijaisesti käteisnostoja ja -talletuksia, tilisiirtoja ja maksuosoituksen lunastuksia. Muissa asioissa palvelemme vain ajanvarauksella.

OP Satapirkan kassapalvelut:

MA Huittinen, Ikaalinen 9.30-12.30, 13.00-16.30

TI Harjavalta, Sastamala 9.30-12.30, 13.00-16.30

TO Kokemäki, Parkano 9.30-12.30, 13.00-16.30

PE Karvia, Sastamala 9.30-12.30, 13.00-16.30

OP Satapirkan omassa puhelinpalvelussa vastaamme puheluusi nopeasti ja satavarmasti.

P. 010 254 5801 arkisin klo 9.30-16.00.

www.op.fi/satapirkka

Seuraa meitä somessa

Facebook: @OPSatapirkka

Instagram: @op_satapirkka

myhuittinen.fi

12

Valon ja varjon mestari

Lauri Leppänen esittäytyy Huittisten museon uudessa näyttelyssä

Huittisten museossa tammikuussa 2023 avattu näyttely Lauri Leppänen – valon ja varjon mestari on läpileikkaus professori, kuvanveistäjä Lauri Leppäsen (1895–1977) tuotannosta. Museon kolmannen kerroksen näyttelytilassa on esillä teoksia taiteilijan koko uran ajalta, 1920-luvulta aina 1970-luvul le. Leppänen oli taiteilijana monipuoli nen – hänen tuotannostaan löytyy niin monumentaaliveistoksia kuin mitaleja ja muotokuvia.

Huittisten Nanhialla syntyneen Leppäsen eväät kuvanveistäjän ammattiin löytynevät per heen käsityöläistaustasta. Lauri osoitti kiinnostusta taiteisiin ja kädentaitoihin jo lapsena – isä kaavailikin hänestä koristeveistäjää. Isänsä puusepänverstaassa Lauri opetteli kolmivuotiaasta alkaen puukon käyttöä – aluksi tosin materiaalina oli puuta helpommin työstettävä nauris. ”Vuolupuukko luontui käteeni kuin itsestään ja kokeilin saada puukollani aikaan puusta vähäisiä eläinharjoitelmia, hevosia, lehmiä ja sellaisia”, muisteli Lauri myöhemmin.

Perheen muutettua Helsinkiin Leppänen aloitti taideopinnot Taideteollisessa keskuskoulussa 1911, ja tämän jälkeen hän opiskeli vuoden verran Taideyhdistyksen piirustuskoulussa. Leppäsen maalauksen opettajina toimivat ainakin Hugo Simberg, Väinö Blomstedt ja Viljo Sjöström. Kuvanveistoa Leppänen opiskeli Viktor Malmbergin ja Gunnar Finnen johdolla. Lopullisesti Leppäsen ohjasi kuvanveiston pariin Akseli Gallen-Kallela. Leppänen toimi itsekin 1950-luvulla opettajana Suomen Taideakatemian kuvanveistoosastolla. Hänen oppilainaan olivat muun muassa

kuvanveistäjät Pekka Kontio, Raimo Utriainen, Laila Pullinen ja Marjatta Weckström.

Leppäsen tunnetuimpia töitä ovat

Minna Canthin muistomerkki (1951)

Hämeenpuistossa Tampereella sekä

Eino Leinon muistomerkki (1953)

Helsingin Esplanadinpuistossa. Yhtenä

Leppäsen päätyönä pidetään Kullervoveistosta (1928), joka on pronssisena Kansallisgallerian kokoelmissa sekä Huittisissa Keskuskoulun puistikossa. Veistos on kipsisenä esillä näyttelyssä.

Leppänen sai jääkärikoulutuksen 1916–1918, ja osallistui I maailmansodan taisteluihin Latvian alueella. Sotilasura jatkui myös Suomessa. Jääkäritaustaan johtuen Leppänen sai toteutettavakseen useita sotilasaiheisia töitä ja sankarihautojen muistomerkkejä. Leppäsen käsialaa ovat mm. Seinäjoen jääkäripatsas (1958), jääkärimuistomerkit Latvian Klapkalnciemskissä (1929, pystytetty uudelleen 2004) ja Lockstedterissä Saksassa (1939) sekä hänen viimeiseksi työkseen jäänyt Jääkärimitali (1975). Leppäsen sankarimuistomerkki löytyy mm. Huittisten, Vammalan, Sammatin, Ruoveden ja Korppoon sankarihaudoilta.

Näyttely on esillä museon kolmannessa kerroksessa, jonne on kulku vain portaiden kautta. Museo on avoinna kevätkaudella (1.2.–31.5.) la–su 12–16, kesäkaudella (1.6.–15.8.) ti–pe 12–17 ja la–su 12–16 sekä syyskaudella (16.8.–31.10.) la–su 12–16. Ryhmäkäynnit ovat ennalta sovittuina mahdollisia myös muina aikoina.

Satu Rantala museonjohtaja

Monelle Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto on rauhan tyyssija.

Avara suomaisema terävöittää aistit ja rauhoittaa mielen. Kannattaa siis ottaa aikaa rauhoittua, pysähtyä, kuunnella ja katsella.

Opastus

Pysäköinti

Vierasvenelaituri

Tulentekopaikka

Telttailualue

Lintulava

Lintutorni Kaunis

myhuittinen.fi 14
Forssa, Helsinki Vammala Tampere V esinii tt u S o tk ankulm a
rajoitusosa
rajoitusosa
Puurijärven ja Isosuon luontokeidas kutsuu sinut rauhoittumaan
Kyttäläntie 1121, Kokemäki Mutilahdentie 210, Huittinen Yttiläntie 981, Kokemäki Kansallispuisto Kansallispuiston
Kansallispuiston
opastus
ja
näköala
Polku
esteetön luontoreitti Etäisyys (km) Tie Rautatie 0,8 Kauvatsa Kokemäki Pori Pori Rauma Tampere Luontopolku 2 km 0 2 km © Metsähallitus 2023 © Maanmittauslaitos 2023 Kä rjen ka lli o Ah venu s Mutil a ht i I sosu o Ra ij a l a nj ä r v i Al a-Ka u va ts a njo k i Äetsä Huittinen P uur ij ärv i Is o s u o Ki ettäreen s u o A ron s u o R on k an s u o K or k ea s u o Lauhan s u o Ki ettareen l uot o K yttä l ä 2481 P uro l a mmi t Turve s uu i A h v enu s K yttälänhaara Ki ett ä r eenhaara Kokemäenjoki R on k an k u lm a AlaKauvatsanjoki Liikkuminen kielletty 1 2 - 30 11 Liikkuminen kielletty 1 2 - 30 11 Liikkuminen kielletty 1 4 - 15 7 Liikkuminen kielletty 1 4 - 15 7 Liikkuminen kielletty 1 4 - 15 7 12933 12803 12805 12804 12806 12809 12813 12817 12817 Loimijoki Y ll äp i to: S ata k unnan a v ovan kil a 12 2 0,4 04 0,2 2,0 0,5
Esteetön Matkailunähtävyys Kuivakäymälä
Luontopolku Pitkospuut Vaativa

Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto lepää satakuntalaisen maiseman sylissä. Puiston lintukeitaalla on etenkin keväisin ja syksyisin vilkas liikenne, kun tuhannet muuttolinnut pysähtyvät lepäämään ja ruokailemaan. Taivaalla lintuaurat suuntaavat kohti suoaluetta ja lintutornissa kiikarien putket suuntaavat kohti suomaisemaa. Kapua siis vaikkapa Kärjenkallion katettuun lintutorniin, joka on Pohjoismaiden suurimpia – sinne mahtuu kerrallaan noin 50 katselijaa. Puurijärven eteläpäässä, Mutilahdessa, sekä pohjoisosassa, Ahvenuksella, on noin 4 m korkeat lintutornit. Myös Isollasuolla on luontotorni sekä turvekammi.

Puurijärvi-Isosuo sopii mainiosti kaiken ikäisille ympäri vuoden. Korkeita nousuja ei ole ja pitkospuita pitkin on pientenkin töppösten hauska kulkea. Kärjenkallion lintulava ja sinne johtava polku ovat esteettömiä.

Lintujen lisäksi voit etsiä kansallispuistosta geokätköjä. Lumiaikaan voi harrastaa talvihangilla maastohiihtoa, vaikka latuja ei ajeta. Syksyiseltä suolta voit poimia suuhusi raikkaat karpalot tai metsän laidasta makoisia mustikoita.

Puistossa on kolme merkittyä reittiä (0,5–2 km), jotka vievät lintutorneille. Niiden varrella tutustut suon elämään, lintuihin ja kasveihin.

Puurijärven ja Isosuon kansallispuistoon voit saapua myös meloen Kokemäenjokea ja Ala-Kauvatsanjokea pitkin. Ala-Kauvatsajoen tulentekopaikan luona on venelaiturit, josta pääset myös uimaan.

Upea ja ainutlaatuinen kansallispuisto täyttää tänä vuonna 30 vuotta! Syntymäpäivää juhlitaan 16.-71.9.2023. Seuraa tapahtumailmoittelua! huittinen.fi

Katsolisätiedot: www.luontoon.fi/ puurijarvi-isosuo

83 Ihantolan lammastila Jarttu Oy Mattilan Marjatila Oy Piharakennus Suomela Ripovuori ja Leijonankitalaavu Unton Tila Karan Talo Veneenlaskupaikka Karhiniemi Yleinen uimaranta Karhiniemi 19 Kajakkikioski Kalmin Tila 106 Lauhan kanoottivuokraamo 120 Hirvensuuli Tuorin ratsastuskeskus Vahelan tila 26 Huittisten ratsastuskeskus ja Rekikosken matkailuja vapaa-ajankeskus Milli-Talli MYH Horses 28 Räikkälandian Eläinhoitola Stall Nanhia 109 Balanssiin 130 114 110 48 81 6 86 56 70 41 64 9 119 66 79 23 99 85 92 13 94 96 7 89 87 104 107 128 100 77 122 78 76 15 116 10 115 125 126 17 93 54 46 113 80 12 24 105 37 108 98 34 2
Huittisten Ajo-Auto Oy 51 Ahotaito Oy Viljar Shop Kaivuu-urakointi Kivistö Oy 38 Rahgamo Resort Autopalvelu Metsämäki Oy ja katsastus 63 Harjureitti Hornan vapaa possu ja muna Kaistin Tila Pahkaparatiisi Teatteri Hirvenpää Vampula 117 Korkeakosken laavu 123 27 Hosiken Tila Tenkasen Pitopalvelu 118 31 21 95 121 129 57 11 65 73 43 50 59 68 60 42 40 84 53 111 74 82 62 16 44 47 52 55 103 119 93 90 8 127 1 4 58 39 112 22 45 61 88 3 80 327529 30 36 72 5 100 14 18 71 91 33 25 20 124 97 34 35 157 153 158 150 154 159 156 155 152 151

Ottoautomaatit / ATM

11 Ottoautomaatti / ABC Huittinen

1 Ottoautomaatti / Härkäpakari

2 Ottoautomaatti ja talletuspiste / Lautturi

3 Ottoautomaatti / S-Market

22 Ottoautomaatti / Pick N Pay

Ruokakaupat / Grocery shops

11 ABC Huittinen

4 Huittisten Säästömarket

5 Ilonan Maalaispuoti

64 Seo Huittinen / Tankkauspalvelu

11 Septitankin tyhjennyspiste / ABC Huittinen

65 Shell Mommola

59 Suomen Konehuolto Oy

67 Teboil Huittinen automaatti

43 Turun Konekeskus

40 Valtra, Agco Suomi

68 Vianor Huittinen

Sisustus ja huonekalut / Interior decoration and furnitures

39 Huonekaluliike Jysk

39 Ideal Keittiöt

71 Kangasfrilla

58 K-Rauta Huittinen

70 Pikku Piironki / Isku

70 Satahansa Keittiöt

74 Stemma Huittinen

75 Värisilmäliike Latama

Rauta- ja maatalouskaupat, LVI- ja sähköalan myymälät / Hardware, HVAC and electricity stores

80 Hankkija Oy

81 Huittisten Lasipaja

57 Kiviniitty

58 K-Rauta Huittinen

58 Lantmännen Agro

83 Lauttakylän Putkityö Brunnila

84 LVI-Kokkonen

36 Ri-Mak Solutions

36 Systemia Oy

86 Sähköhalli Ay

87 Sähköhalli Sivunen

88 Telilä Sähköliike E.J. Lehto 89 VM-Huoltokeskus, kodinkonehuolto

Kodinkone- ja elekroniikkakaupat / Home appliance shops

22 Data Group JH Computer

90 Hullumies Kauppaa ja Kirppis

35 Huittisten Sähkötekniikka

85 Radio- ja TV-Kulmanen

61 Veikon Kone

Pankit, vakuutusyhtiöt, kiinteistönvälitys ja isännöinti / Bank, insurance and real estate

34 Aito Säästöpankki

25 Econia

31 Huittisten Kaupunkiasunnot Oy

91 Huittisten Koti-Ikkuna Oy

91 Isännöintitalo Virtanen

98 Kiinteistöympyrä

myhuittinen.fi 18
Huittinen 22 Pick N Pay
S-Market Huittinen 10 Toripuoti
7 K-Market Huhkola 1 K-Market Härkäpakari 2 K-Supermarket Lautturi 8 Lidl
3
Factory shop
Tehtaanmyymälät /
tehtaanmyymälä
6 Kivikylän Kotipalvaamo
tehtaanmyymälä
9 Lihajaloste Korpela
Restaurantas and cafés
Pub
Pizzeria 20 Gastropub Sikapitäjän Makkara & Kalja 26 Hirvensuuli, tanssiravintola
Keila-
Pelihalli
Helmi
Härkäpakari
Hesburger 113 Karaoke Karhu 24 Karpintien Grilli 12 Linja-autoaseman lounaskahvila 27 Länsi-Suomen Opisto 19 Mattilan Marjatila Oy viinitila, kesäkahvila, tilausravintola 21 Mommolan motelli 94 NOMA Kebab-Pizzeria 5 Ravintola Wanha WPK 23 Sasky Ravintola Hirvenpää 65 Shell Mommola 64 Seo Huittinen kahvila 10 Toripuoti Majoitus / Accommodation 26 Hirvensuuli, myös matkailuautoparkki 19 Karan Talo 27 Länsi-Suomen Opisto 19 Mattilan Marjatila Oy 21 Mommolan motelli 63 Rahgamo Resort 28 Rekikosken Matkailu- ja Vapaa-ajankeskus Pukeutuminen / Clothing stores 29 Artemiia 30 Asuste Nikkanen 35 Bodianna 31 Butiken På Landet 22 Farkkuliike Freezer 25 Ihanuuteni 4 Kesport Huittinen 33 Sarden Tyylituunaamo 34 Satasauma 37 Torin kenkä Autokaupat, huoltamot, varaosamyymälät / Cars, spare parts and gas stations 11 ABC Huittinen 38 Ahotaito Oy 39 Ajoneuvohuollon Auto 53 Ajoneuvosähkö Tervaniemi 40 Atula huoltopalvelut 41 Auto Palin 42 Autohuolto Kannisto 43 Autohuolto Oivanen 44 Autokorjaamo Veljekset Mäkelä Oy 63 Autopalvelu Metsämäki Oy / Katsastus 45 Autotalo Pelttari 40 ESP Autotrans 46 Euromaster 42 Esakon 47 Far-Tec 49 Hinauspalvelu Ojala Oy 52 Huittisten Autopiste 53 Huittisten Autopuhelinpalvelu 62 Huittisten Kone ja Sammutin Oy 55 Huittisten Specialmotors 48 JME-Autohuolto Oy 42 JH Pesuhuollot / Hievanen Oy 39 K1 Katsastajat 56 Katsastus Sastamala Oy Huittinen 50 K Auto 57 Kiviniitty 57 Kiviniitty CarWash 58 K-Rauta 60 Kuorma-autokorjaamo Mäkelä Oy 73 Käyttörengas 61 Lauttakylän Kone
Ravintolat ja kahvilat /
11 ABC Huittinen ja Hesburger 12 Brewer’s
14 Eka Kebab
16 Huittisten
ja
6 Hullulenkki Kivikylä 17 Kahvila
1 Kahvila-Ravintola
ja

92 LähiTapiola

35 OP-Pohjola

35 OP Koti Satapirkka

35 Rantalainen

10 RE/MAX Center

35 OP Satapirkka

34 Sp-Koti Huittinen

108 Tilikymppi

10 Tilitoimisto Haapala

Muut erikoisliikkeet / Specialized shops

2 Alko

14 AniMatZoo eläintarvikeliike

2 Apteekki

62 Auts-Tuote Oy

18 Beaty by JaNiina

35 Bodianna

94 Desapi Kukkasidonnan erikoisliike

37 Eezy VMP

99 Ellän Kukka ja Taimi

95 Eläinhoitola Hauskis

17 Fenno Optiikka

54 Foto-Kata

34 Hautaustoimisto Kaunisto

17 Huittisten Kirjakauppa

98 Silmäasema

53 Huittisten Tilausliikenne

101 Kotikatu Jokilaakso Oy

96 Huittisten Wanha Meijeri, Kiertokulma ja Tyyki -kierrätysmyymälät

30 Huittisten Vartioimisliike Ky

90 Hullumies Kauppaa ja Kirppis

19 Jarttu Oy

106 Kajakkikioski

38 Kaivuu-urakointi Kivistö Oy

103 Kakkostien Kirppis Avara

liikuntahalli

78 Tekonurmikenttä

76 Telilä Areena -jäähalli

104 Tenniskentät

26 Tuorin Ratsastuskeskus

77 Ulkojääkaukalo

19 Unton Tila

107 Urheilukenttä

93 Vanha urheilukenttä

19 Veneenlaskupaikka Karhiniemi

100 Veneenlaskupaikka

Loimijoenpuisto

19 Yleinen uimaranta Karhiniemi

Museot ja nähtävyydet / Museums and sights

117 Harjunreitti

124 Huittisten kaupungintalo

115 Huittisten museo

125 Huittisten nuorisoklubi, vanha poikakoulu

116 Huittisten Pyhän Katariinan kirkko

122 Kirjasto ja Hermanni-sali

123 Korkeakosken laavu

91 Lauttakylän Rauta ja Talous -museokauppa

117 Pahkaparatiisi

19 Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto

19 Ripovuori ja Leijonankita-laavu

23 Risto Ryti -sali

127 Taideakseli (opaste)

117 Teatteri Hirvenpää, Metsäpirtin kesäteatteri

126 Tori ja Kirkkopuisto

121 Vanhankosken luontopolku ja Saaren tilan laavu

129 Mommolankoski

Kulttuurikierros

Huittinen

Vampula

150 Apteekki

151 K-extra Vampula + posti

152 Kirjasto

157 Kotiseutumuseo

159 Loimijoen Eläinlääkäriasema

152 Lounaskahvila WamPulla

155 Osuuspankki + automaatti

153 Sallilan koulun uimatila

154 Terveysasema

152 Tili-Kymppi

153 Ulkojääkaukalo

158 Urheilukenttä

156 Ateljee Tatsuo Hoshika ja Vampulan taidekeskus

huittinen.fi

19
71 Kangasfrilla
Kauneus Deea 14 Sani Kirppis
Kello ja Kulta Riihimäki 18 Kello ja kultaliike HelmiHelena Oy 23 Kinoset elokuvateatteri 35 Klaari Optikkoliike 35 KS Hiusateljee Oy 33 Kukkakauppa Rentukka 71 Kuvapassi 120 Lauhan kanoottivuokraamo 1 Laukku Center 94 Lauttakylän Kemiallinen Pesula 91 Lauttakylän Rauta ja Talous -museokauppa 105 Lauttakylä-lehti ja Digitoimisto Huima 119 Marikan Hiusyksiö 111 MR Grooming 1 Pakettiautomaatti 2 Pakettiautomaatti 3 Pakettiautomaatti 11 Pakettiautomaatti 22 Pakettiautomaatti 35 Pakettiautomaatti 112 Pakettiautomaatti 19 Piharakennus Suomela 118 Pitopalvelu Tenkanen 2 Posti 35 Rantalainen 35 R-kioski Miljoonaympyrä 109 Räikkälandian Eläinhoitola 34 Satasauma 32 Taitokeskus Huittinen 33 Traffic Point 112 Tokmanni 113 Vanhan Tavaran Kauppa Illansuu 38 Viljar Shop Tilamyymälät ja suoramyynnit / Farm shops 117 Hornan vapaa possu ja muna 118 Hosiken Tila 19 Ihantolan lammastila 117 Kaistin Tila luomumunamyymälä 106 Kalmin Tila 19 Mattilan Marjatila Oy 110 Tapanilan munamyymälä 19 Unton Tila 26 Vahelan Tila 114 Veikkolan munamyymälä Liikunta / Sport activities 43 Baana Gym 130 Balanssiin hevosille ja ratsukoille 66 Beach volley kenttä 104 Frisbeegolf rata, keskusta-alue 82 Huge, Huittinen GO eSports 117 Harjunreitti-ulkoilualue + Frisbeegolf rata 16 Huittisten Keila- ja Pelihalli 28 Huittisten Ratsastuskeskus + Frisbeegolf rata 77 Huittisten uimahalli 79 Kännölän ulkoilureitti ja laavut 77 Liikuntapuisto 100 Loimijoenpuiston veneja uimalaiturit 28 Milli-Talli 28 MYH Horses 128 Padelix -ulkopadelkenttä 13 Petanque-kenttä 15 Puttiparkki frisbeegolf ja Koskipuisto 78 Spiraali Huittisten Liikuntakeskus
10
97
109 Stal Nanhia
77 Tahto Areena, Huittisten

Taikayöntie scenic route enchants with its stunning landscapes

Taikayöntie is one of the official scenic routes in Finland, running along regional road 230 from Urjala to Huittinen. The route’s name “Taikayöntie” means “the road of the magic night” in Finnish. The route was named after the song “Taikayöntie” composed in 1967 by Finnish musician Martti Innanen. The song was a big hit at the time in Finland and it describes the rural romantic landscape of Urjala and Huittinen region. The Taikayöntie route does indeed offer this: the road runs through picturesque fields, a scenic river valley and idyllic villages where old traditional farms are lining the road.

myhuittinen.fi 20
Natural phenomena such as sunsets and sunrises, and the mist hovering over fields and river are magical on the Taikayöntie route. Photo by Arolan Janne.

In Huittinen, Taikayöntie scenic route starts conveniently from Härkäpakari service station. The route passes through the centre of Huittinen and the roundabout, which is surrounded by funny and crazy statues. Huittinen’s gems, such as the Huittinen Museum and the Church of St. Catherine are located just a stone throw away from the route. The Huittinen Museum presents local peasant culture and the life of former Finnish President Risto Ryti. The Church of St Catherine is a magnificent stone church. Its oldest part dates back to the late Middle Ages.

Taikayöntie route runs through rolling fields and a beautiful river valley from the centre of Huittinen towards Punkalaidun village. In Huittinen charming river bridges catch the eye. The Punkalaidun river runs right alongside the Taikayöntie road. The wealthy farms and idyllic villages lining the road are a reminder of a long peasant tradition. Along the road, a traveller can enjoy the stunning scenery and experience the authentic rural life and country village atmosphere.

The picturesque rural landscapes also tell travellers that they are at the very ”source of food”. There are several farm shops and local food stores along the Taikayöntie road. In Huittinen, for example, a local food store Toripuoti, Ilonan maalaispuoti, a berry farm Mattilan Marjatila and local meat farms such as Vahelan Luomutila and Unton tila are tempting places to shop local delicacies.

In Punkalaidun village, the charming Yli-Kirra Peasant Museum is a must to visit. It has served as the inspiration for the Finnish author Mauri Kunnas’ beloved Doghill Farm children’s books. “The People’s House” Mäenpää is a reminder of the Finnish labour movement. It has beautifully preserved its old traditions and artefacts. In addition, it has been proposed as a UNESCO World Heritage Site. In Punkalaidun, a cosy café Myötätuuli is also worth visiting. It is one of the few cafés in Finland that still offers table service. And if you are in the mood for dancing, head for Särkkä, the most beautiful dance pavillion in Finland!

In Urjala, you should definitely visit the study of the Finnish author Väinö Linna and get to know the Väinö Linna route. Also the Pölkinvuori flower garden and the legendary Nuutajärvi, Finland’s oldest glass village are worth visiting.

The Taikayöntie route includes two side routes: one from the centre of Punkalaidun on Murronharjuntie road to highway 2 and another from the village of Puolimatka on Nuutajärventie road to Nuutajärvi Glass Village. It is a particularly beautiful and relatively compact scenic route: a total of 52 kilometres along the main route and around 86 kilometres including side routes. Driving along the Taikayöntie scenic route is a very pleasant experience. All along the way, you’ll find plenty of interesting things to see. As you head towards Urjala, the landscape of fields and rivers slowly changes to a lake landscape. However, you should drive carefully on the Taikayöntie road, as there is a high probability of encountering a deer! Urjala has the highest density of deer in Finland.

What makes the Taikayöntie special is not only its stunning rural landscapes but also its enchanting natural phenomena. The mist hovering over the river and fields, and the stunningly beautiful sunrises and sunsets, are magical. There is magic on the Taikayöntie scenic route!

huittinen.fi 21
The rural landscapes tell the story of a long peasant tradition and authentic rural life. Photo by Arolan Janne. The Taikayöntie scenic route enchants with its stunning field and river landscapes. The Punkalaidun river runs right next to the Taikayöntie road. Photo by Arolan Janne.

Kuvapassi

• Passikuvat (ilman ajanvarausta)

• Digikuvat (valmiita jopa odottaessa)

• Kuvaukset (studiossa tai miljöössä)

• Kuvatuotteet (oma kuva vaikka mukiin)

• Kuvasta kuvat (myös kuvakorjailut)

• Työmaakortit

Avoinna: ma-to 9-17, pe 9-15

Lauttakylänkatu 4, Huittinen

p. 040 647 3007 www.kuvapassi.fi

Torin Kenkä

Yksilöllinen, ammattitaidolla palveleva koko perheen kenkäkauppa.

Monipuolinen ja värikäs

valikoima jalkineita työhön, juhlaan ja vapaa-aikaan.

Myös erikoiskenkiä

vaativille jaloille.

Tervetuloa ihastumaan!

Avoinna:

ma-to 9–17, pe 9–18, la 10–13

Lauttakylänkatu 17, Huittinen

p. 040 550 5412

Parturi-Kampaamo

Hanna Leena

Ammattitaidolla palveleva

kampaamo sijaitsee Huittisten keskustan ytimessä.

Joustavat aukioloajat, myös ilta- ja viikonloppuaikoja.

Avoinna ti-pe klo 10–muina aikoina sopimuksen mukaan.

Permanentit, värjäykset, leikkaukset, kampaukset ym. alan työt.

Myös laadukkaat kotihoitotuotteet.

Lauttakylänkatu 1, Huittinen

p. 044 054 7069

SataSauma

Ompelimo ja myymälä/putiikki.

Oman malliston lasten-ja aikuisten vaatteet ja asusteet, korjausompelu, ammattiasut tilaustyönä.

Virastokatu 1, Huittinen

p. 040 351 5214

Avoinna ma-pe klo 9–17, la klo 10–14 satasauma@elisanet.fi www.satasauma.fi

22 myhuittinen.fi

Kiviniitty

Myymälästämme löydät paljon tuotteita kotiin, mökille, autotalliin, varastoon, puutarhaan, tuliaisiksi, itselle tai lahjaksi. Monipuolinen valikoimamme tarjoaa laadukkaita työkaluja, koneita ja laitteita, päivittäis- ja lahjatavaraa sekä työ- ja vapaa-ajan vaatteita ja jalkineita, lapsia unohtamatta.

Kiviniitty CarWash – Ympäristöystävällistä puhtautta Ympäristöystävällisen autopesulamme löydät myymälämme pihalta. Voit valita mieleisesi pesuvaihtoehdon automaattipesuista tai varata aikaa itsepalvelupesuhallista. Itsepalvelupesulamme mahdollistaa auton, moottoripyörän, mopoauton, asuntoauton, veneen tai muun menopelin pesemisen, jota automaattipesuun ei voi ajaa.

Hinaus Kiviniitty – Apunasi vuoden jokaisena päivänä 24/7 Mikäli matkasi keskeytyy ja tarvitset tie- tai hinauspalvelua, ota yhteyttä meihin. Palvelemme Huittisissa, Sastamalassa ja lähialueilla. Palvelumme kattaa myös raskaan kaluston sekä moottoripyörien hinaukset.

Verkkokauppa - Ostoskatu.com Verkkokaupastamme löydät tuhat tunnettua tuotemerkkiä ja yli 300 000 tuotetta. Toimitamme tilaukset nopeasti ja edullisesti. Tilaukset voit noutaa myös myymälästämme.

Työvaate-, yksilöinti-, pesula- ja kuljetuspalvelut yrityksille Kattavan palvelumme myötä yritysasiakkaamme voivat keskittyä kokonaan oman liiketoimintansa pyörittämiseen. Valikoimistamme löytyvät työvaatteet eri ammattiryhmien tarpeisiin, jotka voimme yksilöidä toiveiden mukaisesti. Pesulapalvelumme huolehtii työvaatteiden noudosta, pesusta ja korjaamisesta ja kuljetuspalvelumme tuo toimitukset ja tilaukset sovitusti perille asti.

Tervetuloa palvelevaan Kiviniittyyn!

Kiviniityn Auto- ja maatalouskonehuolto Oy Ostoskatu 2, Huittinen, p.020 743 1065 Avoinna ma-pe 7-19, la 7-15 www.kiviniitty.net

verkkokauppa: ostoskatu.com

Kiviniitty CarWash, Ostoskatu 1, Huittinen Hinaus Kiviniitty 044 743 1080

23 huittinen.fi Ostokset ja palvelut

Ihanuuteni

Tervetuloa monipuoliseen Ihanuuteni lifestyle-myymälään ihan Huittisten keskustaan.

Paljon ihanuuksia ja aarteita. Vaatetta naisille, miehille ja lapsille. Kenkiä, sisustus- ja lahjatavaraa, leluja sekä herkkuja.

Tutustu myös Euran myymälään sekä verkkokauppaan ja ota meidät seurantaan somessa ja lähde näin mukaan Ihanuutenimatkalle.

Avoinna: ma-pe 10–17, la 10–14

Risto Rytin katu 28, Huittinen p. 044 565 0155 www.ihanuuteni.fi

Butiken på Landet

Butiken på Landet on erilainen vaatekauppa maalla, kuitenkin ihan Huittisten taajaman tuntumassa.

Kaupasta löydät monipuolisen valikoiman laadukkaita ja ajattomia vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Huomaavainen, henkilökohtainen palvelu rauhallisessa maalaismiljöössä on elämys. Kaupassa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla maaseudun kiireettömyys ja erikoisliikkeen tuotteet. Ostosten lomassa voit istahtaa takan ääreen nauttimaan kupin kahvia, ja vaihtamaan ajatuksia tilan isäntäväen, Ritvan ja Kallen, kanssa. Tee retki maalle - ylläty ja ihastu!

24 myhuittinen.fi

Kauppa on kesäkuukausina avoinna joka päivä ma-pe 12-17, la-su 12-16.

Suljettuna kuitenkin juhannusaatosta sunnuntaihin.

Talvikuukausina syyskuusta toukokuuhun avoinna ke-pe 12-17, la-su 12-16.

Tai sitten sopimuksen mukaan. Ryhmien toivomme ottavan yhteyttä etukäteen. kuiko@bpl.fi tai p. 02 566 107 Mommolankaari 80, Huittinen www.kuiko.fi

Artemiia

Artemiia on palvellut asiakkaitaan jo yli 40 vuoden ajan.

Kivijalkaliikkeen löydät aivan Huittisten keskustasta ja toinen liike sijaitsee Eurassa. Valikoimiin kuuluu yksilölliset vaatteet, kengät ja asusteet naisille sekä Gant myös miehille. Mukana on uusimpia trendejä ja ajattomia klassikoita. Artemiia on tunnettu myös laadukkaista sisustus- ja lahjatuotteista, jotka tuovat iloa ja kauneutta jokapäiväiseen elämään.

Myös vauvoille ja leikki-ikäisille on hyvä ja mielenkiintoinen valikoima asuja sekä lahjatavaroita.

Liike on valtuutettu

Marimekko-jälleenmyyjä.

Ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu on myymälän henkilökunnan sydämen asia!

Tervetuloa tutustumaan.

Risto Rytin katu 27, Huittinen p. 02 561 252 artemiia@artemiia.fi www.artemiia.fi

Marikan Hiusyksiö

Marikan Hiusyksiö sijaitsee kotipihassa rauhallisella Löysälän asuinalueella, Kehrääjänkatu 5.

Liike on auki ma-pe klo 9.00-17.00.

Palvelen asiakkaita myös työajan ulkopuolella sovittaessa, sekä teen kotikäyntejä.

Liikkeessäni saat parturi- sekä kampaamopalvelut, Intialaista pään- hierontaa, ripsien kestotaivutusta, kynsien kestolakkausta, sekä monia muita palveluita.

Lisäksi ostettavissa hius- ja muotoilutuotteita. Nyt voit myös tutustua Young Livingin luonnonmukaisiin tuotteisiin.

Kysy rohkeasti lisää tai tule tutustumaan paikanpäälle.

Kehrääjänkatu 5, Huittinen p. 044 972 6137

www.hiusyksio.fi

www.myyl.com/tmimarikanhiusyksio

huittinen.fi

25
Ostokset ja palvelut

Pesula Pesu-Nopsa

Toiminta-alueemme kattaa Pirkanmaan ja Satakunnan, Sastamalan ja Huittisten lähialueilla. Tarjoamme ammattitaitoista ja kattavaa pesulapalvelua niin yritysasiakkaille kuin kotitalouksillekin.

Puhtaasti parempi!

Meillä onnistuvat kaikkien kodin tekstiilien pesut mattopesusta kemiallisiin pesuihin. Yrityksemme erikoisosaamista ovat kemialliset pesut, joilla saadaan puhtaaksi niin juhlavaatteet kuin ryijyt ja raanutkin. Pesu-Nopsan palveluvalikoimaan kuuluvat myös vuokrattavat pöytäliinat ja lautasliinat. Pesulalla on myös vaivaton kuljetuspalvelu.

Itsenäisyydentie 15, SASTAMALA

p. 0400 456 740, pesunopsa@pesunopsa.fi, www.pesunopsa.fi

Optikkoliike Klaari

Klaari on täyden palvelun optikkoliike, jonka tavoitteena on huolehtia kokonaisvaltaisesti näkemisestä ja silmän terveydestä. Meidän koulutetut, asiantuntevat optometristit ja silmätautien erikoislääkärit pitävät huolta näöstäsi ja silmiesi terveydestä. Paikallisessa optikkoliikkeessä Sinua

palvelevat optometristi Minna Savijoki sekä optinen myyjä Anne Systä.

Autamme kaikkiin näkemiseen liittyvissä asioissa ja ongelmissa.

Tarjoamme monipuolisesti näkemiseen liittyviä palveluita ja välineitä.

Palvelemme Sinua asiantuntevalla, inhimillisellä ja paikallisella otteella.

Arvomme ovat asiantuntijuus, ihmisläheisyys, paikallisuus ja eettisyys.

Kuulumme Näköasiantuntija-verkostoon, joka on suomalaisten yrittäjien perustama ja omistama, maanlaajuinen optikkoliikkeiden verkosto.

Risto Rytin katu 31, Huittinen

p. 044 496 6169, www.klaarioptikko.fi

Hankkija Huittinen

Hankkija on harrastajan ja ammattilaisen ykköspaikka kaupungin keskustassa. Myymälästämme löydät ystävällisen palvelun lisäksi laajan valikoiman tuotteita muun muassa omakoti- ja mökkiasukkaille pihaan ja puutarhaan, harraste- ja kotieläimille, metsänhoitoon ja metsästykseen. Maatalousasiakkaille talomme tarjoaa kattavat tuotantopanoskaupan palvelut, sekä kone- ja varaosakaupan palvelut.

26 myhuittinen.fi

Olet tervetullut tutustumaan myymäläämme ja laajaan puutarhaamme kesäsesongilla!

Avoinna: ark. 9-17, la 9-14 (3.4.-18.6. ark. klo 8-18, la 9-14)

Lauttakylänkatu 4, Huittinen p. 010 768 3646

Kangasfrilla

Meiltä kankaita, lankoja, nauhoja, nappeja, vetoketjuja, ym. käsityötarvikkeita.

Ompelemme mm. verhot, pöytäliinat, tyynynpäälliset. Myös korjausompelupalvelua.

Välitämme pyykkiä

Loimaan Pesulaan.

Avoinna: ma-pe 9-17, la 9-13 (kesälauantait suljettu)

Lauttakylänkatu 4, Huittinen p. 02 561 419

Huittisten Vartioimisliike

Luotettavaa, paikallista vartiointipalvelua jo vuodesta 1992!

Tarjoamme päivä- ja yövartioinnit, myymälävartioinnit, arvokuljetukset sekä hälytysvastaanottopalvelut räätälöitynä juuri sinun tarpeisiisi sopiviksi.

Tarjoamme myös valvontapalveluita omakotitaloalueille. Ota yhteyttä ja kysy tarjousta!

Risto Rytin katu 29, Huittinen p. 040 074 7810

Unton tila

Ylämaankarjan kasvatusta ja laadukkaan lihan suoramyyntiä.

Unton tilalla ekologisuus ja eettisyys, eli vastuullisuus tarkoittaa eläinten ja ympäristön huomioimista ja hyvinvointia läpinäkyvästi kaikissa tuotannon vaiheissa, sekä huolella tuotettuja lihatuotteita.

Unton tilalla ylämaankarja laiduntaa valtakunnallisesti arvokkaassa Kokemäenjoen kulttuurimaisemassa.

Vuokraamme myös fatbike-sähköpyöriä.

Karhiniementie 291, Huittinen

Kalle 040 506 5499

Kirsi 040 540 2270 myynti@untontila.fi www.untontila.fi

27
ja palvelut
huittinen.fi Ostokset

ABC Huittinen

ABC Huittinen sijaitsee vilkkaan Helsingintien kupeessa. Kaupungin suurimmasta ravintolasta löytyy paikkoja 210 hengelle, jonka lisäksi terassilla on 60 asiakaspaikkaa lisää.

Nälkäisen asiakkaan valittavana ovat lounaat, à la carte -ruuat ja Hesburgerin herkut sekä monipuoliset ja takuutuoreet kahvilaherkut.

Löydät meiltä nyt myös aidot ja herkulliset Arnoldsin Original-donitsit. Meillä lapset viihtyvät mainiosti Apsi Apinan leikkipaikalla. Tervetuloa!

Avoinna: joka päivä 6–24

Loimijoentie 89, Huittinen, p. 029 004 2940 lm.huittinen@sok.fi

www.abcasemat.fi

S-market Huittinen

Monipuolinen valikoima ja edulliset hinnat ovat Huittisten S-marketin tunnusmerkit. Palvelemme keskustassa viikon jokaisena päivänä laajoin aukioloajoin. Meiltä löytyy herkullinen ruokatori, jossa on tarjolla tuoreet lihat ja kalat sekä valmista ruokaa kotiin viemiseksi. Aina ei kuitenkaan huvita lähteä kauppaan. Meillä on myös ruoan verkkokauppa S-kaupat.fi, josta voit tilata ostokset valmiiksi keräiltynä ja napata ne mukaan vaikka mökille mentäessä. Helppoa ja nopeaa!

Meiltä löytyy myös palvelut: ABC-automaatti, kierrätyspiste, nestekaasumyynti, SmartPost, Veikkaus, Nosto-automaatti sekä asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki

Lämpimästi tervetuloa ostoksille!

Avoinna:

ma-la 7-22, su 9-22

Ruoan verkkokauppa

S-kaupat.fi

Risto Rytin katu 37, Huittinen p. 029 009 6646

www.s-kanava.fi

Facebookissa:

S-market Huittinen

myhuittinen.fi 28

Autotalo Pelttari

AUTOALAN PALVELUJA

YLI 60 VUOTTA

Aina autoilijan asialla! Meiltä bensiini- ja dieselautot, hybridit, ladattavat hybridit sekä täyssähköautot. Myös kattava valikoima tavara-autoja sekä laadukas valikoima vaihtoautoja.

Huittisissa ja Porissa 50 alan ammattilaisen voimin palveleva Autotalo Pelttari tunnetaan Huittisissa Toyota, Hyundai, Citroën, Peugeot ja Dacia -merkkiliikkeenä.

Merkkihuolto ja varaosamyynti myös Renault, Suzuki, Isuzu, Jeep ja Fiat -merkeille.

Palvelemme automyynnissä arkisin klo 9.00-17.30 ja lauantaisin klo 10.00-14.00, huolto avoinna arkisin klo 8.00-16.30.

Tervetuloa!

Loimijoentie 55, Huittinen p. 044 560 1272 www.autotalopelttari.fi

29
huittinen.fi
Ostokset ja palvelut

Airbnb-majoitus Huittisissa

Hotellitasoinen majoitus ydinkeskustassa. Tilava ja siisti toisen kerroksen kaksio huippusijainnilla, Huittisten pääkadun varrella. Kaksi erillistä vuodetta, sekä vuodesohvasta lisävuode yhdelle. Vuodevaatteet, pyyhkeet ja kaikki tarvittavat astiat sekä kodinkoneet ruoanvalmistukseen. Pieni wc ja suihku. Ilmainen parkkitila sisäpihalla.

Vuokrataan myös huoneistoja Ikaalisten Kylpylä-Hotellista sekä mökkivuokrausta (Sastamala-Houhajärvi)

Lisätietoja:

Päivi p. 040 767 6558

Kesäkioskilta kesä alkaa!

Huittisten kesäkioskit avaavat toimintansa, kun nuoret 4H-yrittäjät pääsevät kesälaitumille.

Loimijoenpuistossa, aivan uimalaiturin kupeessa, löydät Kesäkipsan! Kioskista löytyy pientä purtavaa, juotavaa, karkkia ja jäätelöä!

Suunnitelmissa myös SUP-lautojen vuokrausta.

Kesäkuussa aukeaa keskustan Miljoonaympyrän vieressä sijaitsevan Pankkiaukion pikkukioski. Kahviherkkujen lomassa voi nauttia myös kulttuurielämyksistä, sillä tiedossa on taidetta. Ota kioskien somet seurantaan Instagramissa ja Facebookissa! Lisätiedot myös myhuittinen.fi

Asuste Bodianna

• Terveydenhoidollista jalkahoitoa

• Tukisukkia

• Terapeuttisia pohjallisia

• Geelipohjallisia

• Jalkojenhoitotuotteita

• Verenpainemittareita (5. v takuu)

• Sokerin mittausliuskoja (tilaa etukäteen oman merkkisi mukaiset)

• Jaloille ystävällisiä kenkiä, lisäksi kävelykepit, Biori laukut, käsineet, luomukosmetiikka

Risto Rytin katu 31, Huittinen p. 040 686 1450 www. bodianna.fi

30 myhuittinen.fi

Huittisten Hullu Yö on legendaarinen kaupunkitapahtuma!

Suosikkitapahtumaksi muodostunut Huittisten Hullu Yö on kevään ja syksyn ehdoton vetonaula!

Tällöin vilkas maalaiskaupunki on entistäkin vilkkaampi ja viisaimmat jättävät auton parkkiin ja jalkautuvat kaduille. Huittisten kauppiaat avaavat ovensa aamusta alkaen, aina iltakymmeneen asti ja loistavasta palvelusta ja tuotevalikoimasta tullaan nauttimaan kauempaakin. Huhu on kiirinyt noin 80 kilometrin säteelle ja ei turhaan.

Hyvien ostosten lisäksi tapahtumaan tullaan herkuttelemaan, sillä kaikki paikkakunnan ruokapaikat ovat auki ja niiden lisäksi katukeittiöistä löytyy makoisia ruoka-annoksia. Kadut

täyttyvät kaiken ikäisistä ihmisistä ja monelle juuri ystävien tapaaminen ja tunnelmasta nauttiminen on päivän kohokohtana. Kun ilta alkaa hämärtyä, kelpaa kotiin astella hyvät ostokset ja hyvä mieli tuliaisinaan. Kevään Hullua Yötä vietetään toukokuun 12. päivä ja syksyllä tunnelmoidaan syysillassa 29. syyskuuta.

Koko Hullun Yön järjestää paikkakunnan omat kauppiaat eli samaa hyvää palvelua ja tuotteita saat ympäri vuoden. Huittisiin kannattaa siis poiketa pitkin vuotta!

Seuraa tapahtumaa Facebookista! #huittistenhulluyö

”Linja-autossa on tunnelmaa, linja-autossa matka katkeaa…”

Huittisten keskustassa porhaltaa arkisin Huitsikka eli paikallisliikenteen pieni bussi, jonka pysäkkejä on taajama-alueella. Ennalta sovitusti Huitsikka voi tehdä myös pienen poikkeaman ja noutaa kyytiläisen kotiovelta tai tuoda vastaavasti kotiovelle, jos kauppakassit painavat. Huitsikan kyytiin mahtuu mukavasti myös pyörätuoli tai lastenrattaat. Huitsikan kertalippu on 2 €, lapset (alle 16 v.) ja eläkeläiset 1 €. Aikataulut löytyvät Huitsikan pysäkeiltä ja netistä huittinen.fi/huitsikka.

Vampulan asiointiliikenne kulkee perjantaisin ja sillä voi näppärästi hoitaa asioita Huittisten keskustassa.

Matkan hinta on 3,50 euroa per matka. Nykyinen aikataulu joka arkiperjantai on Huittinen 8.45 > Vampula 9.30 > Huittinen 9.55. Asiointiaika Huittisissa 1 tunti 20 minuuttia. Paluuaikataulu: Huittinen 11.15 > Vampula 12.00 > Huittinen 12.20. Välipysäkit Loiman koulu, Rutava, Kukonharja.

Lippuhinnat eivät päätä huimaa muutenkaan, mutta nyt heinäkuun ajan voit testata Huitsikkaa ja Vampulan asiointiliikennettä ihan ilmaiseksi! Hyppää kyytiin vaikka huvin vuoksi ja tee tutustumiskierros!

MATKALIPPU

MATKALIPPU

Tällä bussilipulla pääset veloituksetta kulkemaan edestakaisen matkan Huitsikalla tai Vampulan asiointiliikenteellä 1.-31.7.2023!

Tällä bussilipulla pääset veloituksetta kulkemaan edestakaisen matkan Huitsikalla tai Vampulan asiointiliikenteellä 1.-31.7.2023!

Katso aikataulut: huittinen.fi/huitsikka ja huittinen.fi/asiointiliikenne

Tällä bussilipulla pääset veloituksetta kulkemaan edestakaisen matkan Huitsikalla tai Vampulan asiointiliikenteellä 1.-31.7.2023!

Katso aikataulut: huittinen.fi/huitsikka ja huittinen.fi/asiointiliikenne

Katso aikataulut: huittinen.fi/huitsikka ja huittinen.fi/asiointiliikenne

31
huittinen.fi Vapaalla
MATKALIPPU
MENO PALUU

Oppaan aineisto on pääosin maksullista mainostilaa. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Emme vastaa tietojen oikeellisuudesta. Huittisten kaupunki

#hullunahuittisiin

Hullun hyvä tuuri asua Huittisissa!

Huittinen on sujuva elämän seutukaupunki, jossa arki rullaa ja eläminen on helppoa. Meillä on hullun hyvät harrastusmahdollisuudet, työja opiskelupaikkoja sekä tietysti loistavia asumisvaihtoehtoja. Luonto on lähellä ja tilaa hengittää.

Oman talon rakentamista suunnittelevien kannattaa suunnata osoitteeseen huittinen.fi/vapaattontit.

Kysy rohkeasti lisää: p. 044 560 4395 tai

Tervetuloa

Huittisiin!

Katso lisää: myhuittinen.fi

Voit antaa palautetta ja kehitysideoitaoppaan osalta: helena.kaitanen@ huittinen.fi

HUITTINEN

TUNNIN

YMPYRÄ

Helsinki

Kannen kuva Tiia Öhman Photography Tampere Pori Rauma Turku