Page 1

Textielproducten


2


Inhoudsopgave 5

Grondstoffen

– De natuurlijke uitdaging

11 / 17 / 21

Overzicht van de producten – Dekbedden Opleggen Kussens

27

Contact en certificaten –

3


Onze leveranciers en wij stellen de hoogste eisen aan onze grondstoffen.

4


Grondstoffen

De natuurlijke uitdaging In een goed Nest moet u niet alleen kunnen slapen. U moet zich ook volledig goed voelen. Wij zijn ervan overtuigd dat de mens een deel van de natuur is en zich daarom in een natuur­ lijke omgeving het best voelt. Hout, wol, natuur­ latex: een Hüsler Nest bestaat uitsluitend uit natuuproducten. Uw huid kent het verschil. Zij zal u eerlijk meedelen hoe gezond en ver­ draaglijk de materialen in uw bed zijn. De grondstoffen voor onze textielproducten stammen uit een duurzame teelt – uit respect voor de natuur en de menselijke natuur. Wij kennen onze leveranciers. Zij stellen voor

zichzelf dezelfde hoge eisen als wij voor onszelf. Ons werk zou heel wat eenvoudiger zijn, als wij niet uitsluitend met natuurproduc­ ten zouden werken. Industrieel geproduceerde grondstoffen zijn snel besteld en verwerkt. Natuurproducten zijn echter afhankelijk van groeicycli en opbrengsten van de oogst. De natuur daagt ons elke dag uit. Zij laat zich niet normeren. Zij brengt ons nederig­ heid bij. En toch beschouwen wij deze uitdaging als verrijking voor ons leven – en de resultaten geven ons gelijk.

5


Grondstoffen

Natuurlatex

Scheerwol

MicroModal®

Katoen

Natuurlatex

MicroModal®

Latex wordt gemaakt op basis van de rubber­ boom. Deze boom is verwant met onze wolfsmelk en komt oorspronkelijk uit Zuid­ Amerika. Latex is bacteriostatisch en moet niet chemisch worden behandeld. Bovendien maakt latex een goede warmtebalans moge­ lijk en is vochtwerend.

Het uitgangsmateriaal voor MicroModal® is beukenhout uit duurzame bosbouw. MicroModal® is dankzij zijn fijne vezeldoor­ snede vederlicht en wordt beschouwd als de zachtste vezel ter wereld. Dankzij zijn soepelheid en weergaloze huidvriendelijkheid wordt Micromodal® niet alleen graag in de lingerie­ industrie gebruikt, maar ook voor onze dek­ bedden. Dit zachte materiaal draagt in grote mate bij tot uw aangename en gezonde slaap.

Scheerwol Schaapsscheerwol heeft een natuurlijke thermoregulerende eigenschap. In het binnenste van de vezel neemt zij waterdamp op tot 33% van haar droog gewicht, terwijl de opper vlakte water afstoot. Bovendien neemt ze in tegen­ stelling tot kunstvezels weinig geuren en vuil op en heeft een natuurlijke zelfreinigende functie. Na korte blootstelling aan de frisse lucht ruikt wol opnieuw neutraal en fris.

6

Katoen Katoen is zacht, ademend en wasbaar. Het neemt water op tot 65% van het eigen gewicht. Wij gebruiken daarom katoen ook als be­ kledingsmateriaal voor onze dekbedden, kussens en opleggen. Omdat wij alleen katoen gebruiken dat op milieuvriendelijke wijze werd verwerkt, kunt u niet alleen lichamelijk goed, maar ook met een goed geweten rusten.


Grondstoffen

Maïsvezels

Tencel®

Linnen

Kamelhaar

Maïsvezels

Linnen

Maïs stamt oorspronkelijk uit Mexico en heeft veel voordelen. Wij gebruiken maïsvezels telkens samen met Tencel® voor het vullen van dekbedden en opleggen. Het is pluizig en warmte­isolerend. Het is een wasbaar alter­ natief voor personen die aan allergie lijden. De maïsvezel wordt gewonnen uit hernieuw­ bare grondstoffen.

Op het einde van de 19e eeuw werd linnen in de textielindustrie verdrongen door katoen. Tijdens de 20e eeuw werd linnen als ecologische natuurvezel echter opnieuw belangrijker. De vlasvezel wordt vervaardigd op basis van de stengels van de vlasplant. Linnen koelt aangenaam en is ideaal als dekbed voor de zomermaanden.

Tencel®

Kameelhaar

Voor onze dekbedden, kussens en opleggen gebruiken wij ook Tencel®­vezels. Deze worden op milieuvriendelijke wijze gemaakt op basis van zuivere cellulose van eucalyptusbomen. De vezels hebben uitstekende eigenschappen. Ze zijn zacht als zijde, sterk als polyester, koelen zoals linnen, verwarmen zoals schaapsscheer­ wol en absorberen beter dan katoen.

Voor dekbedden bieden wij u een variant aan op basis van kameelhaar. Dankzij de grote temperatuurschommelingen in de woestijnen heeft het edele kameeldonshaar uitstekende temperatuurcompenserende eigenschappen – in de zomer koelend, in de winter verwarmend. Het is zachter dan schaapsscheerwol en kan meer vochtigheid opnemen.

7


8


H端slerProducten Nest Rohstoffe

Voel u thuis De huid is qua functie het veelzijdigste orgaan van het menselijk lichaam. Zij vormt de grens tussen het innerlijke leven en de buitenwereld. Door haar diverse receptoren informeert ze ons onmiddellijk over de buitentemperatuur of de gesteldheid van de oppervlakte van ma足 terialen en voorwerpen. Alhoewel de huid zeer belastbaar is, kan zij op bepaalde stoffen allergisch reageren. Wij weten dat een gezonde slaap meer vereist dan de juiste keuze van

het slaapsysteem. Als u zich te ruste legt, moet u zich helemaal goed voelen. Om deze reden verwerken wij voor onze dekbedden, kussens en opleggen uitsluitend natuurlijke stoffen met uitstekende huidvriendelijke 足eigenschappen. Ze dragen er in beslissende mate toe bij dat u zich in een H端sler Nest thuis voelt.

9


10


Dekbedden

Maak van het Nest een schuilplaats Herinnert u nog het gezellige gevoel van uw kindertijd toen uw moeder voor het uitscha­ kelen van het licht de warme deken tot onder uw kin trok? Wij kunnen de lievelingsdeken uit uw kindertijd natuurlijk niet vervangen. Maar wij hebben dekbedden, waaronder u zich net zo goed zult voelen. Dekbedden die u omhullen en omarmen. Dekbedden die u

droog houden. Dekbedden die u in de zomer afkoelen en in de winter verwarmen. U vindt dekbedden in alle prijs­ en gewichtscategorieën, in verschillende varianten en met verschillende voordelen. Maar zij hebben één ding gemeen: zij bestaan volledig uit natuurlijke materialen.

11

Kameelhaar

Linnen

Tencel®

Maïsvezels

Katoen

MicroModal®

Scheerwol

Het luxueuze dekbed


Dekbedden

Wol/tricot dekbed

Het klassieke dekbed Het dekbed dat meer dan 30 jaar geleden werd ontwikkeld door Balthasar H端sler is de klassieker van onze dekbedden en heeft haar deugdelijkheid meer dan voldoende bewezen. Zij is actief ademend, neemt vochtigheid op van meer dan 30% van haar eigen gewicht, bindt nauwelijks geur- of stofpartikelen en is heel stevig. Het klassieke dekbed verzekert tot vandaag dat u zich in uw H端sler Nest goed voelt en gezond slaapt.

12

Eigenschappen

De bovenste zijde van de hoes bestaat uit tricot足 katoen (jersey) en de onderste uit calicotkatoen. De vulling van het klassieke dekbed bestaat uit 100% natuurlijke schaapsscheerwol. De klassieke beddendeken heeft een levensduur van vijf tot zeven jaar. Het is beschikbaar in de modellen Solo 500 g/m2 (met banden aan de zijde om twee Solo-beddendekens te ver足 binden) en Duo 700 g/m2.


Dekbedden

Kameelhaardekbed

Wol/batistdekbed

Het luxueuze dekbed

Het fijne dekbed

U doet er goed aan u voor de mooiste uren van de dag alleen in de edelste stoffen te hullen. Dit dekbed voldoet aan de hoogste eisen en door het zeer fijne kameeldonshaar slaapt u zoals in Duizend­en­één­nacht.

Meer dan een fijne zaak. Dit dekbed is een echt geschenk voor uw huid. Qua zachtheid en soepelheid kan het nauwelijks worden overtroffen.

Eigenschappen

De vulling bestaat uit 100% natuurlijke Zwits­ erse schaapsscheerwol en is omgeven door een fijne hoes van katoenbatist. Het fijne dekbed bestaat in de modellen Solo 360 g/m2 (met zeven losse banden om twee Solo­bedden­ dekens te verbinden) en Duo 570 g/m2.

De vulling bestaat uit 100% zacht kameeldons­ haar en is omgeven door een fijne hoes van MicroModal® satijn. Het kameelhaardekbed heeft een levensduur van vijf tot zeven jaar. Ze is beschikbaar in de modellen Solo 360 g/m2 (met zeven losse banden om twee Solo­bedden­ dekens te verbinden) en Duo 540 g/m2.

Eigenschappen

13


Dekbedden

Maïs/Tencel®-dekbed

Het plantaardig dekbed U kunt nergens beter slapen dan in de schoot van de natuur. Dit geldt vooral voor dit dekbed. Kruip onder deze zuiver plantaardige dekbed en beleef heel persoonlijk dat dit geen inhoudsloos spreekwoord is. De vulling van ons plantaardig dekbed bestaat voor 50% uit maïsvezels en 50% uit Tencel®. Om deze r­ eden is ze het ideale wasbare alternatief voor personen die aan allergie lijden.

14

Eigenschappen

De hoes van het plantaardig dekbed is gestikt en gemaakt van Tencel®-satijn. Het dekbed is is beschikbaar in de modellen Solo 250 g/m2 (met zeven losse banden om twee Solo-bedden­ dekens te verbinden) en Duo 400 g/m2. Het plantaardig dekbed kan bij 60° C (programma voor de fijne was) worden gewassen.


Dekbedden

Linnen dekbed

Dekbed van natuurtextiel

Het lichte dekbed

Het huidvriendelijke dekbed

Laat u meeslepen door de heerlijke noncha­ lance van het leven. Dit lichte dekbed laat u iedere zomernachtdroom ten einde dromen.

Een echt Zwitsers kwaliteitsproduct. Ideaal voor het directe huidcontact.

Eigenschappen

Het dekbed bestaat uit 100% natuurlijke Zwitserse schaapsscheerwol (800 g/m2). Het textiel wordt vastgehouden door de steken – zonder bevestigingsmiddel. Door regelmatig te luchten blijft het huidvriendelijke dekbed gedurende drie jaar fris. Maatafwijkingen van 20% zijn mogelijk door de speciale verwerking.

De vulling bestaat uit 60% linnen­ en 40% katoenvezels (225 g/m2), is omhuld door heel fijn katoenbatist en is daardoor ideaal voor warme zomernachten. Het lichte dekbed is wasbaar bij 60° C.

Eigenschappen

15


16


Opleggen

Blijf droog – ook al wordt het warm Wij garanderen u dat u droog blijft. Tegelijker­ tijd letten wij erop dat de temperatuur in uw bed niet schommelt. Omdat een slapende ­persoon per nacht tussen drie en zeven deci­ liter zweet verliest, is deze taak niet eenvoudig. Als u zweet, trapt u het deken weg, koelt af en wordt wakker. De Hüsler Nest-opleg, die ge­ scheiden van de matras bovenaan ligt, ver­ hindert dit en voert de vochtigheid snel weg. Wij gebruiken voor onze opleggen alleen

natuurlijke en ademende materialen. Daartoe behoort 100%-schaapsscheerwol uit Zwitser­ land of een combinatie van Tencel® en maïs­ vezels. Dankzij onze natuurlijke opleggen kunt u van uw nacht genieten in een hygiënisch droog bedklimaat – vrij van oververhitting, vochtstuwingen of koude periodes.

17

Tencel®

Maïsvezels

Katoen

Scheerwol

De klassieke opleg


Opleggen

De wolopleg

De klassieke opleg Toen Balthasar Hüsler zijn eerste Nest ontwik­ kelde, herdefinieerde hij het begrip bed. Opdat een mens zich ’s nachts goed voelt, moeten veel componenten samenspelen. Ieder deeltje heeft een eigen betekenis en geen enkel deeltje is toevallig. Het Liforma­veerelement neemt de ondersteunende functie over. De matras zorgt voor comfort bij het liggen. De opleg verzekert een droog slaapklimaat. De eerste door Balthasar Hüsler ontwikkelde opleg noemen wij vandaag de Klassieke. Hij bestaat uit 100% natuurlijke schaapsscheerwol en een ademende hoes van tricot­ en calicotkatoen. De Klassieke maakt deel uit van de geschiedenis van Hüsler Nest.

18

Eigenschappen

De bovenste zijde van de hoes bestaat uit tricotkatoen (jersey) en de onderste zijde uit calicotkatoen. De gestikte dekenkamers fixeren het textielwollen vlies. Bovendien zijn vier elastische banden aangebracht voor de bevesti­ ging. De vulling bestaat uit een textielwollen vlies, dat is gemaakt op basis van 100% Zwitserse schaapsscheerwol. Bovendien is ze natuurlijk en zonder bleekmiddel gewassen. De opleg Solo heeft een gewicht van 600 g/m2 en Duo een gewicht van 1200 g/m2. De opleg is zelfreinigend en blijft door regelmatig te luchten (beschermd tegen zonlicht) fris ge­ durende vijf tot zeven jaar. De opleg kan niet worden gewassen.


Opleggen

Mais/Tencel®­opleg

Opleg van natuurtextiel

De plantaardige opleg

De huidvriendelijke opleg

Natuurlijk gezond doorslapen zonder onwel­ kome bijwerkingen. Deze opleg bestaat uit maïs en Tencel® en is daardoor het ideale alternatief voor personen die aan allergie lijden.

Een opleg van natuurtextiel op basis van 100% natuurlijke schaapsscheerwol, ideaal voor het directe huidcontact

Eigenschappen

De opleg bestaat uit 100% Zwitserse schaaps­ scheerwol, is natuurlijk en gewassen zonder bleekmiddel. Door de speciale verwerking zijn maatafwijkingen tot 20% mogelijk. Door regelmatig te luchten zonder direct zon­ licht is de opleg tot drie jaar fris. Hij is echter niet wasbaar. Omdat hij pluist, moet hij regel­ matig worden afgezogen.

De hoes is gemaakt op basis van 100% katoen, bestaat uit gestikte dekenkamers en heeft vier elastische banden voor de bevestiging. De vulling bestaat uit 50% maïs­ en Tencel®­ vezels en kan worden gewassen bij 60° C. De opleg Solo weegt 500 g/m2, Duo 800 g/m2.

Eigenschappen

19


20


Kussens

Zuiver een hoofdkwestie De wereld behoort toe aan uitgeslapen mensen. Het juiste kussen draagt er ook toe bij dat u ’s morgens vol energie de dag begint. Er moet worden vermeden dat u bij het inslapen aan uw kussen denkt. Het kussen dient uw hoofd zodanig te ondersteunen dat u zich goed voelt. Sommigen hebben liever een kussen dat een beetje zachter is terwijl anderen een zachter kussen verkiezen. Sommigen hebben

graag een kussen dat hun vorm aanneemt, voor anderen mag het kussen steviger zijn. Er bestaat geen juist of verkeerd kussen. Voor uw indi­ viduele eisen, die u aan een kussen stelt, bieden wij u een omvangrijk aanbod. Laat u adviseren en test verschillende kussens.

21

Tencel®

Maïsvezels

Katoen

Scheerwol

Natuurlatex

Het variabele kussen


Kussens

Doorgestikt tricotkussen

Het klassieke kussen Voel u de hele nacht goed en geniet van een gezonde slaap. Het klassieke kussen maakt deel uit van de geschiedenis van Hüsler Nest. Het werd getest door talloze slapers, heeft zijn deugdelijkheid bewezen en is ook vandaag nog zeer populair. Het is niets minder dan de oor­ sprong van onze hoofdkussens. Geen ander kussen brengt u zo dicht in de buurt van de originele «Hüsler»­slaap.

22

Eigenschappen

Het klassieke kussen is gevuld met bollen van 100% natuurlijke schaapsscheerwol of met een latex vormkussen. De hoes bestaat uit 100% tricotkatoen met wollen voering. Door het kussen regelmatig op te schudden blijft het lang bol en fris. Door ze regelmatig te luchten zonder directe blootstelling aan de zon zijn de bollen wol zelfreinigend.


Kussens

Steunkussen voor de nek

VIS­kussen

Het ergonomische kussen

Het variabele kussen

Dit steunkussen voor de nek met twee kamers past zich perfect aan de vorm van uw hoofd aan. Het werd speciaal ontwikkeld door een fysiotherapeut. U voelt zich goed en geniet van een natuurlijke en gezonde slaap.

Dit kussen is een zuivere kwestie van instelling. Geef het de gewenste vorm, gebruik zijn flexi­ biliteit en voel u optimaal ondersteund en in goede handen.

Eigenschappen

Het VIS­kussen is gevuld met een wollen vlies van 100% natuurlijke schaapsscheerwol. De hoes bestaat uit 100% katoenbatist met katoen­ voering. Dankzij het driedelige vlies kan dit kussen individueel worden aangepast. De hoes kan worden gewassen bij 60° C.

Het ergonomische kussen is gevuld met pluizige bollen van 100% natuurlijke schaapsscheerwol. De hoes bestaat uit 100% katoen en is wasbaar bij 60° C. Het kussen heeft twee ongelijk grote kamers voor de optimale ondersteuning van de nek. Zelfreinigend door het regelmatig luchten. Niet aan direct zonlicht blootstellen.

Eigenschappen

23


Kussens

Doorgestikt Tencel®-kussen

Het edele kussen Wij moeten toegeven dat al onze kussens natuurlijk alleen op basis van de edelste ma­ terialen zijn gefabriceerd. Bij dit doorgestikt Tencel®-kussen zijn wij gewoon nog een stap verder gegaan. Voor een slaap die geen enkele wens onvervuld laat. Voor een permanent goed gevoel, waardoor u de jachtigheid van het dagelijks leven vergeet. Voor de ideale ondersteuning van uw hoofd tijdens de hele nacht. Voor een gezonde en edele slaap.

24

Eigenschappen

De hoes bestaat uit Tencel®-satijn met een zachte Tencel®-voering. De vulling bestaat uit pluizige bollen van 100% natuurlijke schaaps­ scheerwol of is verkrijgbaar als natuurlatex vormkussen. De bollen zijn zelfreinigend, maar niet wasbaar. Er moet regelmatig worden ge­ lucht, beschermd tegen direct zonlicht. De hoes kan worden gewassen bij 60° C.


Kussens

Kussen van natuurtextiel

Minikussen van natuurtextiel

Het huidvriendelijke kussen

Het veelzijdige kussen

Aan onschadelijkheid voor de huid wordt bij Hüsler Nest veel waarde gehecht. Dankzij de huidvriendelijke materialen is dit kussen ideaal voor direct huidcontact en biedt u een natuurlijke slaap.

Men moet zijn bed maken zoals men wil slapen. In dit geval betekent dit het volgende: zoals u uw kussen vouwt, wordt u ondersteund. Net als u heeft dit kussen vele zijden.

Eigenschappen

Het veelzijdige minikussen kan worden ge­ plooid en individueel aangepast aan de grootte van de nek. Het kan geplooid ook worden gebruikt voor een ligstoel of een hotelbed (lengte: 180 cm). Het bestaat uit een gebreid basisweefsel van 100% natuurlijke schaaps­ scheerwol. Het kussen moet regelmatig worden gelucht.

Het kussen is gevuld met bollen van 100% natuurlijke schaapsscheerwol of met ergono­ misch latex vormkussen. De hoes bestaat uit gebreid basisweefsel van 100% natuurlijke schaapsscheerwol. Het kussen moet regelma­ tig worden gelucht zonder direct aan zonlicht blootgesteld te worden.

Eigenschappen

25


26


Contact en certificaten

Certificaten

Kontakt

De door het eco-INSTITUUT Keulen doorge­ voerde analyses van de schadelijke stoffen hebben aangetoond dat onze producten gedeelte­ lijk duidelijk onder de vastgelegde ecologische normen liggen van dit instituut met wereld­ wijd aanzien. De volgende producten werden getest en gecertificeerd onder de nummers ID 0810-11862-001 en ID 0810-11862-002 (www.eco-institut.de).

Hoofdzetel:

Hüsler Nest AG Murmeliweg 6 CH-4538 Oberbipp Telefoon +41 (0)32 636 53 60 Fax +41 (0)32 636 53 61 info@huesler-nest.ch www.huesler-nest.ch

1. - Inlegraam vast, rug, rug/been, met motor, ­basiskader - Liforma-veerelement (Origineel, Designa) - 100% natuurlatex matrassen (Origineel, De Luxe) 2. - Opleg wol/tricot, maïs/Tencel®, natuurtextiel - Dekbedden wol/tricot, wol/batist, kameelhaar, maïs/Tencel®, natuurtextiel, linnen - Steunkussen voor de nek, doorgestikt tricotkussen, doorgestikt Tencel®-kussen, latex vorm­ kussen, kussen van natuurtextiel, VIS-kussen 3. - Onze schaapsscheerwol draagt het SWISSWOOL-label.

1.

2.

3.

Verdere Hüsler Nest-brochures (Origineel, Unicum, DreamSwiss en Bedden) zijn verkrijgbaar bij uw specialist. Deze brochure is gedrukt op FSC-papier.

27


Uw uitgeslapen en fitte vakman:

Hüsler Nest AG Murmeliweg 6 CH­4538 Oberbipp www.huesler­nest.ch

Katalog textil nl  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you