Kompaktvilla

Page 1

v

kompakt illa god nok plass til et romslig liv

6 eneboliger i Thulittveien LauvĂĽsen Et nytt konsept frav

tid er rom

I fremtiden vil vi bo og leve smartere. Vi må bosette oss tettere og leve mer energiøkonomisk. Vi har herved tatt utfordringen. Noen ganger er det tid for mylder. Vi har hundre jern i ilden, alt kan gjerne flyte. Vi tåler å leve med litt kreativt rot gjennom faser av livet. Vi rydder i garasjen til sommeren. Fyller boden og stenger døren. Det er for mye som skjer utenfor hjemmet. Det er vanlig å ha mye når man har levd litt. Men det er mye vi ikke egentlig har bruk for. Store flater som skal vedlikeholdes. For andre av oss har livet endret seg. Vi har lyst til å starte på nytt. Kanskje lever drømmen om nytt hus der. Luft rundt veggene. Egen hage. Bare deg og ditt. Men å kjøpe hus føles som et stort sprang. Det burde ikke være slik, At man må vente i årevis før man har spart opp nok til å makte det økonomiske løftet. Vi tenker du ikke trenger å vente riktig så lenge. Derfor har vi lansert kompaktvillaen. Alt du trenger over to etasjer, Kompakt. Luftig. Tilgjengelig. Her kan du leve et tidsriktig, smart og romslig liv. I ditt eget hus.

3v

villastrøket


v

fremtiden

Vi skal overlevere kloden til neste generasjon i bedre stand enn vi selv overtok den. Det har vi lovt hverandre, og gjennom FNs klimamål har vi gitt oss selv et stort ansvar for hvordan vi forvalter våre ressurser. Blant annet handler dette om hvordan vi skal bo. For de fleste av oss har det allerede begynt å materialisere seg i måten vi tenker forbruk og livsførsel på. Trenger vi alt vi eier? Er vi nødt til å bo så stort? Bruke så mye strøm? Kan vi klare oss på mer kompakt boflate? Klart vi kan. Fortetting og sentralisering av boligområder kommer, men det betyr ikke at alle må bo i leiligheter. Vi kan bygge smartere og mer kompakte hus. Begrense utslippene, redusere fotavtrykket. Tenke gjennom hva vi egentlig trenger for å leve et harmonisk liv. Det er en befriende øvelse. Man blir faktisk litt lettere i steget av å velge vekk det overflødige. Vi kan se barna våre i øynene med litt bedre samvittighet, og kanskje til og med skaffe oss bedre tid. Til det som er viktig her i livet.

61 Fremtidens boform Du tar et veivalg, sender et signal. Et oppriktig ønske om å leve litt grønnere.

2 Genial på areal Alt er tenkt på, og tenkt på enda en gang, med maksimal plassutnyttelse.

3 Mindre fotavtrykk Du forbruker mindre strøm på mindre flate, lever smartere og sparer miljøet.

4 Din egen enebolig på egen tomt Kompaktvillaens uteområder gir også mulighet for et sosialt og godt uteliv.

5 Alt er nytt Du flytter inn i et nybygg der alle standarder er fulgt. Du er første eier.

6 Velg din egen stil Du kan, avhengig av byggeprosessen, velge farger, materialer og utstyr.

7 Vannbåren oppvarming Du får god komfort med én varmekilde i et behagelig, stabilt og godt inneklima.

8 Minimale vedlikeholdskostnader i helt ny bolig Du vil kunne tenke på noe annet enn utgifter til vedlikehold i mange år.

9 Prisgunstig inngangsbillett til boligmarkedet Du kan skaffe deg helt ny enebolig med lavere egenandel enn de fleste.

10 Fast pris og ingen budrunder Du får i tillegg en langt lavere dokumentavgift: Kun 2,5% av tomteverdien.

8


v

10 gode grunner for ĂĽ velge kompaktvilla


Illustrasjon av kjøkkenrom i første etasje. Kan avvike fra ferdigstilt bolig. 10


v

husets hjerte

11


v

gjennomtenkt

I første etasje kommer du inn i en varm entré, med plass til skap og sko. Her er det åpent og luftig inn mot kjøkkenet, husets hjerte. Vi vet du er glad i å ha gjester, derfor har vi laget spiseplass til 6-8 personer. Det er duket for de gode samtalene. I første etasje finner du også badet, og det kjærkomne ekstra soverommet / kontoret. Du trenger altså ikke å jobbe fra kjøkkenbordet når du har hjemmekontor. Under trappen finner du det smarte kottet, hvor vi har plassert tekniske installasjoner. Her vil du ha plass til lagring og oppbevaring, enkelt tilgjengelig fra oppholdsrommet. Fra kjøkkenbenken har du utsikt ut mot hagen og oppkjørselen. Du rekker med andre ord å hive av deg forkleet før gjestene ringer på. Arkitekten har skapt maksimal komfort og smarte løsninger. Det er tilstrebet en sinnrik utnyttelse av alle flater.

12


1. etg BRA 38 m2

13


2. etg BRA 38 m2

14


v

elegant

Stuerommet i andre etasje er lyst og åpent, med gode vindusflater mot to himmelretninger. Her oppe kan du strekke ut bena, la kvelden få rom og gi verden utenfor en pause. Balkongen gir økt romfølelse og frihet, og gir i tillegg enda flere åpne vinduer som slipper kveldslyset inn. Her har arkitekten laget et smakfullt master bedroom med et eget walk in-closet. Smartness og eleganse i skjønn forening. Som om ikke dette var nok, er det også plass til et tredje soverom eller kontor her oppe i villaens øverste fløy. Det åpne trappehuset mellom kjøkken og stuerom - de mest brukte oppholdsrommene i et hjem - en ekstra dimensjon og høyde til såvel hverdagslivet som til selskapet du holder.

15


v

lounge

Her kan du skape din egen oase. Bildet viser kun et eksempel, med terrassedekke og utekjøkken, men mulighetene er mange. Hvorfor ikke la humla suse en sløv sommerdag, og invitér noen over på grill og chill.

16

En illustrasjon av uteplass / hage. I leveransen medfølger spilegjerdet, sportsbod med takoverbygg og carport. Ønsker du at vi bygger terrassen koster det 28 000,- inkl. mva. Henter du IKEA-katalogen finner du


utekjøkkenet som er tegnet inn. Øvrig utomhusarbeid som plen, beplantning, belegningsstein eller asfalt kan vi vi gode tilbud på ved forespørsel.

17v

nyt livet Du trenger ikke å spare på alt.

Ingen av oss blir lykkelige mennesker dersom absolutt alt skal handle om å leve så etisk riktig vi kan, spise så sunt som mulig og etterlate oss minimalt med karbonavtrykk. Det er lov å fly litt høyt av og til. Det er likevel mange som velger vekk de aller dyreste boligløsningene fordi de ønsker å justere kursen litt. Fordi de gjerne vil prioritere immaterielle verdier. Fordi det handler om global solidaritet. Det kan fort bli et jag etter å stadig skaffe seg nye, pene ting. Mange bruker hele voksenlivet sitt på å pusse opp, lete etter nye prosjekter og så jobbe for å finansiere det. Mange brenner bare for jobben. Skal vi leve slik? Trenger ikke livet å inneholde noe mer enn et race for å omgi oss med velstandssymboler? Er det historiene om hvilke geniale transaksjoner vi dro i land da vi solgte oss stadig høyere opp i boligmarkedet som skal bli vårt ettermæle? Eller ønsker vi å bli husket som gledesspredere? Som alltid hadde plass på timeplanen til noen krumspring og litt baluba i hverdagen. Livet må ha flere farger. Du må ha tid til å sende opp noen ballonger når det er helg. Eller bare en tirsdag.

19


v

restart

Av og til starter livet på nytt. Da skal ofte mye klaffe av det praktiske. Å kjøpe nytt kan også bli en krevende øvelse. Velger du kompaktvilla, kan du få all den plassen du trenger, uten å måtte svi av all din lykke på egenandelen. Vi lever i et mangfoldig samfunn, og strukturene er ikke like lette å få øye på, slik vi kjenner dem fra tidligere generasjoner. Da kan det være godt å ha ekstra rom. Til dine, mine og hvert vårt.v

kjør grønt

Vi lever ikke i en boble, og forstår at man trenger bil av og til. Selv om det ofte går buss, er det jo noen ganger man har behov for å frakte både seg selv og ballongene fra A til K. Uten at de sprekker. Derfor får hver kompaktvilla en pen carport med integrert sportsbod, med plass til både vinterdekk og parasoll, barnevogn og ski. Tar du vare på bilen din, slipper du å skifte den ut. Kjører du litt mindre og sykler litt mer, sparer du både miljøet og økonomien. Vi skal ikke legge oss opp i valg av bil, selvsagt, men vi anbefaler en grønn.


Tomtestørrelser: 63/1381 63/ 1380 63/1379 63/1378 63/1377 63/1376

273 m² 237 m² 240 m² 240 m² 240 m² 370 m²

104

Sportsbod 7,6 m2

Målestokk:

1:50

Dato:

29.10.2020

Tegningsnr.:

Gnr/Bnr 63/1376

Sign.:

K.F

Kontroll:

A71-103

Nye regler fra 2018* tillater deg å tilkoble ett ladepunkt for elbil direkte på en eksisterende kurs i nærheten, lik den du allerede har i sportsboden. Det reduserer selvsagt kostnadene. Enkelt. Grønt. Skjønt.

105

Carport 18,1 m2 Rev

Nr

Beskrivelse

Dato

Sign

Kontr

Prosjekt:

Thulittveien 4 Tiltakshaver:

Tegning:

Salgstegninger Carport/sportsbod

* Ref: NEK 400:2018-722.305.301

23


ROMBEHANDLINGSKJEMA Rom

Vegg

Himling

Berry Alloc Grand Avenue Ku`Damm Gulvlist i samme utseende som gulv. Flis 30x30 cm med oppkantflis, gulv i dusj nedsenket grube med 10*10 cm flis.

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

Sparklet og malt gipsplater farge nsc 0500 N

Gipsplater med påført membran og våtromsystem. Farge ncs 0500 N Fliser 20*40 på vegger i dusj.

Sparklet og malt gipsplater farge nsc 0500 N

Soverom 6,5 m2

Berry Alloc Grand Avenue Ku`Damm Gulvlist i samme utseende som gulv.

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

Bod/teknisk Under trapp

Berry Alloc Grand Avenue Ku`Damm Gulvlist i samme utseende som gulv. Innerste del er teknisk, her leveres 20*20 flis på gulv med oppkant

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

trapp

1 stk Carnes gulvvarmesentral m/ 4 KW Elkassett Varmtvannsbereder Vannmåler Sluk Stoppekran

Kjøkken 16 m2

Berry Alloc Grand Avenue Ku`Damm Gulvlist i samme utseende som gulv.

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

Tilkobling kjøkkenbenk Tilkobling oppvaskmaskin 1 stk utvendig vannutkaster

Berry Alloc Grand Avenue Ku`Damm Gulvlist i samme utseende som gulv.

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

4 stk dobble stikkontakter 1 stk lysbrytere 1 stk lys skinne 1 stk punkt tv/data

Berry Alloc Grand Avenue Ku`Damm Gulvlist i samme utseende som gulv. Berry Alloc Grand Avenue Ku`Damm Gulvlist i samme utseende som gulv. Berry Alloc Grand Avenue Ku`Damm Gulvlist i samme utseende som gulv.

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

2 stk dobble stikkontakter 1 stk lysbryter 1 stk taklampe

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

2 stk dobble stikkontakter 1 stk lysbryter 1 stk taklampe

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

Sparklet og malt gipsplater. Farge ncs 0500 N

1 stk dobble stikkontakter 1 stk lysbryter 1 stk taklampe

betong

Uisolert reisverk

Uisolert reisverk

1 stk dobble stikkontakter 1 stk lysbryter 1 stk taklampe 1 stk utelampe

Bad 4,6 m2

2 etg Stue

Soverom 6,7 m2

Soverom 7,4 m2

Garderobe 3,2 m2

Utvendig bod

Hva som ikke er inkludert i leveransen - Hvitevarer - Garderober - Belysning utover det som er beskrevet i romskjema

24

kompaktvilla Thulittveien

Gulv

1 Etasje Entre 5,7 m2

v

rombehandlingsskjema Rørlegger

Varme

Elektro

Vannboren gulvvarme

Dobbel stikkontakt 1 stk

Innredning

2 stk downligths m/ dimmer Vegghengt Wc 100 cm servantskap m 2 skuffer, speil og lys. 90 x 90 dusjdører Kran og avløp til vaskemaskin

Vannboren gulvvarme

3 stk dobble stikkontakter 2 stk lysbrytere 2 stk downligths m/ dimmer

100 cm servantskap m 2 skuffer, speil og lys.

2 stk dobble stikkontakter 1 stk lysbryter 1 stk taklampe

Vannboren gulvvarme

1

2 stk dobble stikkontakter

Tett tretrapp med sorte vanger, håndrekker, opptrinn og spiler. Trinn i eikebeiset furu.

12 stk dobble stikkontakter 2 stk lysbrytere 1 stk lys skinne

Kjøkkeninnredning fra Aubo inkludert ventilator


Etasjeskiller Etasjeskiller i tre

Carport Gruset gulv

Yttertak Boligene vil få kompakttak med papptekking.Takrenner, beslag og nedløp i sort stål

Utomhus Leveres grovplanert på sprengsteinsfylling Oppgruset adkomstvei

Fasadekledning Boligene vil få tre-kledning Royalimpregnert sort liggende 19*148 ny type.Elementer i fasaden får Formica plaer i sort og typen Grotto. Terrasse 2 etasje Utføres med Cu-impregnert 28*120 terrassebord Rekkverk i Royalimpregnerte trespiler. Listverk Overgang mellom vegger og tak sparkles og males (uten lister) Berry Alloc gulvlist Hvite lister rundt dører, stifter sparkles og males (1 strøk) Vinduer og dører Vinduer leveres i utførelse aluminiums belagt tre, sort RAL 9005 utvendig og farge sort innvendig. Innvendige dører slett hvit i fargen ncs 0500 N, lgerikter på dører 16*60 skarpkant i ncs 0500 N. Energi Boligen leveres i henhold til TEK 17 Utvendig bod Leveres uisolert med betonggulv

Utvendig strømskap og kummer for VA anlegg plasseres på tomten ihht offentlige krav Utvendige murer mellom boligene er tatt med mellom hus og vei. Trapper, terrasser på bakkenivå, beplantning etc er ikke tatt med. Plassering av tekniske installasjoner Ventilasjonsaggregat plasseres i Bad (himling) Oppvarming Vannboren gulvvarme ihht romskjema TV/Data Det legges et punkt i Tv-stue/sov og Stue/kjøkken Smarthus Klargjort for smarthusteknologi Forbehold Det tas forbehold om rett til endring av form og utførelse i denne beskrivelse forutsatt at den generelle standarden ikke forringes. Det tas forbehold om avvik i beskrivelse og mindre endringer/ tilpasninger i fasade som følge av detaljbearbeidelse. Det må påregnes sjakt/inn bok-

v

leveransebeskrivelse

singer/nedforinger for tekniske føringer som ikke er vist på tegninger. Utstyr og innredning som ikke står i romskjema, men som er vist på plantegningen er ikke med i leveransen. Alle illustrasjoner, perspektiver og foto er kun ment å gi et inntrykk av ferdig bebyggelse, og ikke bindene for utforming av den endelige bebyggelsen. Det kan således inneholde elementer som ikke inngår i leveransen. Ved eventuelle avvik mellom tegning og illustrasjon, er tegninger gjeldene. All informasjon er gitt med forbehold om rett for utbygger til å foreta mindre endringer. Endringene skal ikke forringe standarden på leveransen. Det tas forbehold om trykkfeil. I overgang mellom himling, vegg i hjørner og mellom vegg og vindu kan det oppstå sprekk og riss som følge av normal tørk og krymp av bygningsmaterialer. Tilvalg hos våre underleverandører vil det være et påslag på 10-15 %.

25v

et aktivt liv

Kompaktvillaene på Lauvåsen ligger i naturskjønt terreng, tett på skog og utmark, og med endeløse muligheter for å leve et sporty og aktivt liv. Du rekker alltids en tur i skogen. Lauvåsen har som mål å bli Norges mest sporty bydel, og i nærområdet er det anlagt flotte uteanlegg for hele familien. Blant annet kan vi nevne: Norges lengste hinderløype? Ligger i sløyfe på 5 kilometer Tuftepark - utendørs treningsanlegg med 10 apparater Treningssenteret Fitness 24/7 (2 års gratis medlemsskap) Lauvåsen IF - egen idrettsforening (basket, volleyball, kamsport, dans m.m.) Gratis sirkeltrening for alle Sjekk kalender på Facebook

27


KJEVIK LUFTHAVN: 6 KM KRISTIANSAND SENTRUM: 11 KM SØRLANDSPARKEN: 3 KM HAMRESANDEN: 2,4 KM TRENINGSSTUDIO: 1,3 KM LEGESENTER OG APOTEK: 1,3 KM NÆRBUTIKKEN: 1,8 KM BARNEHAGER: 2,5-5 KM BARNESKOLE: 3,3 KM


v

nĂŚrhet til alt


Gleden ved å skape De verdier og resultater som vi skaper, skal være forankret i vår visjon: ”Gleden ved å skape”. I praksis vil dette si at vi til enhver tid speider etter nye, spennende konsepter som kan danne grunnlag for menneskers fremtidige bomiljø. Det fyller oss med stolthet når vi ser på våre prosjekter og med glede kan si: ”Dette har vi fått til.” Vi har tenkt utenfor boksen, og fikk idéen om kompaktvillaen. En boform og et boligkonsept som ser fremover i tid, mot de kommende generasjonene som skal ivareta vårt samfunn, vårt miljø og våre sosiale mønstre. Velkommen til en prat om kompaktvilla! Se referanser på hsh-as.no.

30v

gi boligdrømmen inger

6 minutter fra Sørlandsparken

9 minutter til Kjevik

12 minutter fra byen

15 minutter ekstra til hva du vil, hver dag

Ta kontakt med oss, så forteller vi gjerne mer om kompaktvillaene og hvilke muligheter du har til å sette ditt personlige preg på boligen før den bygges. Ønsker du et møte hos oss eller befaring på tomten, ordner vi det. Vi tar også gjerne turen hjem til deg, dersom det er ønskelig! Les mer på www.kompaktvilla.no

Oppgjørsmegler: