Issuu on Google+

Architecture

Portfolio

0


CONTENTS 03

Resume

ACADEMIC 07

Hillside | Math Studio

11

161 Gerrard | Complex Building Project

17

The Ramp | Morocco Market Place

21

JetĂŠ | School of Toronto Dance Theatre

INSTALLATION 23

Revita Light | Toronto Nuit-Blanche Exhibition

COMPETITION 29

reGen | Timber In The City Competition

37

City Scraper | eVolo Skyscraper Competition

PROFESSIONAL 39

Vanke City | Mixed-Use Development

OTHER 43

Peel | Digital Fabricated Lamp

45

Sketches | Beijing National Stadium & Hall of Supreme Harmony

2


BENYI HU Canadian Citizen T: +1 647 981-1229 E: benyi_hu@hotmail.com A: 40 Gerrard St. East, Toronto

3


EDUCATION 09.2009 - 08.2013 Toronto, CA

Ryerson University | Department of architecture science Bachelor of Architectural Science

04.2012 - 06.2012 China

Ryerson University | Architecture Studio Abroad Collaboration with Three Gorges University students

WORK EXPERIENCE 06.2012 - 08.2012 Shanghai, China

ACO Design | Architectural Assistant Worked on the Jilin Vanke City as an integral member of the design team. Analyzed the site and produced design proposal for the building and the landscape. Created 3D Visualization and Presentation Graphics using AutoCAD, Rhino,Sketchup and Adobe Design Suite.

EXHIBITION 10.2013 Bata Shoe Museum, Toronto

Toronto Nuit Blanche | [R]evitalight Interactive installation designer and production

HONORS & PUBLICATION 2010 2011 & 2013 2012 01.2014 - 02.2014

Studio Top Five Projects | Ryerson subway station 325 Magazine | City Scraper, [R]evitalight Extreme Redesign | Hang 2 Paul Cocker Gallery | [R]evitalight

TECHNICAL SKILLS Drawing, Modeling & Rendering Adobe Microsoft Other

Revit, Rhino, AutoCAD, Sketchup, V-Ray, Artlantis Photoshop, InDesign, Illustrator Word, PowerPoint, Excel Laser cut, CNC Route, 3d Print, Hand Sketch, Photography

RELATED COURSES 2010 2011 2011 2012 2013

Autocad for Architecture Sustainable Architecture Construction & Documentation Digital Tools Project Management

COMPETITION 10.2013 11.2012 04.2013

eVolo Skyscraper | City Scraper Casablanca Sustainable Marketplace | The Ramp Timber In The City | reGen 4


5


6


7


2011

Hillside Math Studio

Course: ASC621 Tectonic and Materiality / Instructor: John Cirka

The intention of this assignment is to explore materiality with design strategy. The given site is in Toronto's suburb. In order to fully utilize the landscape view, the studio is designed to sit on the edge of the slope. The east and west facades are slightly shifted to accommodate the local topography. Curtain walls are mostly used on the south facade to provide adequate lighting for the working space and privacy.

8


B

B

2

Ground Floor Plan (Left) Scale 1:100

1

1 2 3 4 5

3

9

Entrance Water Closet Storage Workshop Balcony

3

8

Lower Floor Plan (Right) Scale 1:100

4 A

A

5

B

West Elevation

9

6 7 8 9

Resting Area Balcony Bookshelf and Writing Desk Drawing Table

6 A

A

7

B

South Elevation


Section A

Section B

North Elevation

East Elevation

10


Complex Building Project

2012

161 Gerrard

Course: Studio/ Instructor: Russell Richman

161 Gerrard is a mixed use condominium located on the north-east corner of Toronto’s Allan Gardens. The city has a high density of population, however it lacks social interaction. Therefore, the main concept of 161 Gerrard to enhance individual, familial and community interaction. The north and west courtyards are designed as an extension and attraction of the park. The shops, plants, and resting area combined to form a social hotspot for both the residents and community. The types of residential units are scattered to create a diversified neighborhood.

11


1

2

1

1

S1

3

S3 S2 S1

4

S3 S2 5

6

7

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ground Floor Plan Scale 1:500 Store Cafe Commercial lobby Loading dock Garbage room Residential lobby Storage Drop-in day care Day care staff room Community meeting space Parking entrance

8 9

10

11

12


OBC Sprinkler 2 Hour fire separation 1 Hour fire separation Fire exits Occupancy A-2 Occupancy D Occupancy B-2 Corridor Travel distance

2

S1

1

S3 S2

S3 S2 5

S1

4 3

1 2 3 4 5 13

Second Floor Plan Scale 1:500 Walk in clinique Data room Adult learning center Condo's office Electrical room

Mechanical Plan Washroom air exhaust Air return Air supply Return air grilles Opening through wall


FORMED COPING SNAP CAP PRESURE PLATE 7.0 mm SPANDREL GLASS 96.4mm RIGID INSULATION (XPS) 1.0 mm FILTERED FABRIC 19.1mm PLYWOOD 0.25mm FLASHING MEMBRANE CONCRETE UPSTAND BALAST METAL PAN

FIRE BREAK 0.25mm ROOF MEMBRANE DRAINAGE PATH

Curtain Wall Parapet Detail

4.2 mm ARCHITECTURAL STEEL PANEL 134 mm WEB STRUCTURAL STUD 0.25mm AIR/ VAPOR RETARDER STEEL SUBGRIT SYSTEM 69.8mm RIGID INSULATION (XPS) 12.7mm GYPSUM SHEATHING Z-FURRING CONNECT TO WALL STUDS TO SUPPORT METAL CLADDING LINTEL WITH TWO OVERLAPPED STEEL STUDS

DRAINAGE PATH

25.4 mm DOUBLE GLAZED WINDOW 0.25mm FLASHING

Ø11.45 mm PRIMARY & SECONDAR SEALANT

Window Detail

14


A commercial lobby is designed to have access to all shops from inside, to accommodate Toronto's snowy and cold winter.

The commercial lobby is also connected to the clinic and adult learning center on the second floor.

Commercial Lobby Section S2

15


The bricks from the past buildings are preserved and reused as an interior wall material to mark the existence of the previous houses on site. Commercial Lobby Section S1

Commercial Lobby Section S3

16


Morocco Market Place

2012

The Ramp

Course: ASC856 The Small Building / Instructor: Baruch Zone Group Member: Kevin Kim, Daehee Kim

People circulate inside the program known as a market. Through their movement, various spatial experiences broaden the boundary of recognition and accumulate in memory. These movements are reflected by the linear form of the ramp. Having two ramps as a focal piece, the movements formed by these elements allow natural circulation for pedestrians, while the ramps intertwine and share architectural spaces such as roofs and ceilings. Additionally, non linear shared spaces such as open areas and the stage allow dynamic spatial sequence.

17


18


Design Process

The traditional alleyway marketplace

Connect and adjust to the site

Extrude the building using a ramp

Allow multiple access

Final form

Circulation Diagram

Continuous circulation through the alleyway which ramps up to allow dynamic movement for pedestrians.

19

Secondary circulation form the east, utilizing both the ramp and the stairway for multiple entry points.

Integration of the east and the west circulation at the ground level as well as the second level, making them intersection points.

Pathways are all interconnected to the rooftop level


1 2

4

1 2 3

3 1 2 3

Underground Plan Cafe Stage Back stage

1 2 3 4

Ground Plan Newspaper quosk Information area Refuse collection Public space

1 2 3

Path Two Plan Spice market Fish & seafood market Fruit & vegetable market

North East Elevation

2 1

1 2

3 1 2

Path One Plan Meat market Flower market

North West Elevation

20


2011

JetĂŠ

School of Toronto Dance Theatre

Course: Studio / Instructor: Scott Sorli

With the intention of making the project reflect upon the historic neighborhood, the Toronto Cabbagetown, the existing house on the site is incorporated into the new design. The lobby of the theater is used as a connection between the two buildings, and preserves elements from the two era into one space. To demonstrate this connection, the lobby’s facade is designed by combining the geometry of the gable roof with features from the curtain wall. Downtown Toronto has very limited open space, therefore, the roof is designed with canopy for dance practice. Separating from the noise, the center courtyard can be used as a reading and resting area.

Property line and setback

Gable roof

North Elevation

21

Extrude and separate space into public and dwelling

Splitting mass for natural lighting in all dorm room

Transforming mass for better natural light

Curtain wall

South Elevation


S1

Restaurant Theater Lobby

BookStore

Residence Lobby Dance Theater

S1

Cafe

Ground Plan

Third Floor Plan

Section S1

Theater Lobby

22


23


2013

Revita Light

Toronto Nuit-Blanche Exhibition

Display Location: Bata Shoe Museum, Toronto Group Member: Jeffery Lei, Kevin Kim, Daehee Kim, Lisa Chien, Chao Fan Course: ASC775 Digital Tool/ Instructor: Vincent Hui

24


A

01

Line up noched 2x4 on the floor.

02

Insert all the Y axis boards into the noched 2x4. Install two or three X axis boards to hold everything in place. Then detach and remove all the 2x4.

03

Install the rest of the X axis boards in place. Then repeat the previous steps to assemble the bottom structure.

04

Connect the arduino, sensors, fans and all other electrical components. Then install the acrylic tubes.

B

05 25

Rotate and place the top structure on the tube.

06

Install all the acrylic fins with LED strips in between.


A.

Joint Details

B.

Acrylic Connection

The project intends to enhance the spatial experience of the user in producing a more vibrant atmosphere within the urban context. RevitaLight allows participants to trigger and operate the installation through the use of responsive technology. This prototype emphasizes a potential livelihood of urbanized green spaces throughout the city: an interactive sculpture during the day and interactive street furniture by night. By integrating technology and aesthetic in urban context where population density is high, RevitaLight aims to inspire and interest the public in adaptive design features, as well as to increase the value of unused spaces. This allows pedestrians to engage in a unique sensory experience during the night with a kinetic installation, reflecting the scale and spirit of the Nuit Blanche. 26


COMPONENTS

A Wind adjust cap (acrylic)

C RING SUPPORT & NET (ACRYLIC)

D LED

The tube component consists of eight main parts. A B

E Computer fan

Acrylic Tube

x3

C D E F

27

B Styrofoam balls

F Ring support (MDF)


28


29


2013

reGen

Timber In The City Competition

Course: Studio / Instructor: Albert C. Smith Group Member: Brian Lee, Sunmi Choi

Wood is an ancient and significant construction material for all mankind. Its history dated back to Neolithic Era, and have been used as a primary construction material in many parts of the world. Prior to the invention of concrete, the Roman Empire built wood frame buildings up to six storey to meet their density needs. However, the widespread use of concrete, since 18-th century, caused a reduction of timer construction. Nowadays, with the support of new technologies and environment consideration, timber construction could reach a new level and revive. ReGen is a wood frame mid-rise, mixed-use complex building in Red Hook, New York. The building adopted on-site digital fabrication strategy to make modular structural component and pre-fabricate residential units. This would not only reduce the construction time and cost, but also add flexibility by incorporating homeowner’s preference into the residential unit design. Therefore, the factory will be built first and used an assembly line of the towers. Three residential towers are designed to have different orientations of view and separated for natural lighting purpose.

30


1F Bike Workshops/Maintenance Area + Bike Parking + Entry Ram + Rest room

2

500m2

1

6

7

Tower A Residential (Lobby + office )

400m2

Main Production Area + Digital Facility + Washroom

2

Tower B+C Residential (Lobby + Office) + Retail

4

2300m2

1

12

5

4

11

8

Shop Storage + Bike Storage

6

5

6

2F 740m

5

3

2350m2

9

7

10

7

5

2

Residential (Laundry + Recreation)

400m2

GROUND FLOOR

Mezzanine (Research Workshops)

1. Digital fabrication 2. Wood workshop 3. Storage 4. Loading dock

450m

2

Two Bedroom Units

2300m2

5. Retail 6. Office 7. Lobby 8. Entrance

9. Bike repair shop 10. Bike parking 11. Washroom 12. Courtyard

3-12F Residential Units

6500m2

2 3 4

9

1

9

1

Unit Type 1

31

Unit Type 2

Unit Type 3

60m2

9

9 9

9

1

9

9 6

3BD Unit

9

1

9

7

8

Studio Unit

60m2

9

9

5

1BD Unit

9

3

4

30m2

9

SECOND FLOOR 1. Digital fabrication 2. Wood workshop 3. Storage 4. Loading dock

5. Retail 6. Office 7. Lobby 8. Entrance

9. Bike repair shop 10. Bike parking 11. Washroom 12. Courtyard

9

1


Timber Cladding Unit Explosion

Secondary Facade

Customizable Partition

CLT Unit Wall

Elevator Core

CLT Structure Frame

Framing Wall

Tessellating Wall

Sectioning Walll

Contouring Wall

Partition Options

Podium Section

32


regen’s Construction Method

Standard Unit Layout

Customization by Client

Check by Consultant

On-Site Fabricati on

Pre-fabricated Unit

Installation

Occupancy

Traditional Construction Method

Design

33

Bidding

Construction

Occupancy


The traditional construction method will only allows the architect and contractor to design the unit layout and furniture. The result is that all the units will have a similar look, however, everyone has a different design preference. Thus, reGen will provide a standard unit design and giving homeowner the freedom to customize. For instance, client could chose from a list of partition wall type and also pick its material. The design will then be reviewed by a consultant. Subsequently, the drawings will be send to the machines for fabrication. Lastly, the unit will be lifted as a whole, by a crane, and installed onto the tower.

34


Stage 6 Erect and Assemble Units

Stage 4 Manufacturing Unit in Assembly Line

Stage

5

Transfer and Stock Prefabricated Units on Site

Stage 2 Unload Material Into Storage

Stage

Stage

3

Delivery Material to Stite

Sign Purchase Agreement and Submit Client Design

1

Unload material from delivery truck

35

2

Unload material using ceiling crane to material storage

1

3

Stock materials in material storage

Purchase agreement signed

4

5

Unit assemble in assembly line

Transfer to stocking yard

6

Stock units outdoor for installation

Installation/ construction


BUILDING SKIN #2

BUILDING SKIN #1

PARTITION WALL

Building skin STRUCTURAL FRAME

Vertical support

Connecting bolt

Support frame

Frame

Glazing surface

Detail #1 podium facade

SLAB Interlocking connections of truss and beam Detail #2 factory structure +47000 mm +43000 mm +40000 mm +37000 mm +34000 mm +31000 mm +28000 mm +25000 mm +22000 mm +19000 mm +16000 mm +13000 mm +10000 mm +7000 mm +4500 mm

COMPLETE BUILDING

+/- 0 mm

SOUTH ELEVATION

RF 15 F 14 F 13 F 12 F 11 F 10 F 9F 8F 7F 6F 5F 4F 3F 2F 1F

EAST ELEVATION 36


By grouping and reorienting the buildings, the ground is liberated and nature is able to create an urban park.

Buildings are able to move and track the movement of the sun as they slide through the frame.

2010

Program

Vertical Services/ Circulation

Structure

City Scraper

eVolo Skyscraper Competition

Course: Colaboration Studio/ Instructor: Arthur Wrigglesworth Group Member: Sam Ghantous, Brian H. Lee, Grace E.Ko, Jorden Lefler, Zeev Rajman, Dorian Resener

Worldwide current urban densities are reaching new highs and are heavily populated by growing towers and urban publics spaces are an afterthought which must conform to the build environment. CityScrapers creates a vast natural refuge simply by re-orientating the existing urban organization. The resultant architectural form of a CityScraper is a direct result of the existing tower massing and function. This principle can be applied to the entire city thus reclaiming the entire existing cities footprint for agriculture.

37


Green Roof

38


39


2012

Vanke City Mixed-Use Development

Design Company: ACO Design (Shanghai) Developer: Vanke

This project is located by the Songhua River, in Jinlin City, China. It is the #8 site of the Jilin Vanke City, the center of the urban new district development plan. The #8 site is a mixed-use development with five residential towers and one office building on top of a commercial district. The ground floor of the site is mainly pedestrian shopping plaza. Therefore the gaps between the buildings are defined by pedestrian circulation. The nodes are designed with different functionalities to serve and attract shoppers by providing resting, entertaining and social area. I participated in the design and planning of the site and one of the residential tower. I was in charge of making drawings, 3D model and diagrams for each proposal. The design stage of this project has finished and it is currently under construction. Office 办公 5000 m²

Office 办公 5000 m²

Rental Appartment 公寓 10000 m²

Rental Appartment 公寓 10000 m²

10%

5%

5%

10% Commercial 商业 45000 m²

43%

32%

办公 5000 m²

万科持有 43%

商业 19000 m²

8% Commercial 商业 45000 m²

32%

42%

42%

43%

Residential

Residential

住宅 43 000 m²

住宅 43 000 m²

Program spacial percentage

5%

Personal Care

生活配套 527m²

儿童主题 800m²

Major Commercial 4% 主力餐饮 2000m²

1%

Major Restaurants 4%2% 主力餐饮 2000m²

Movie Theater

影院 3000m²

影院 3000m²

GYM

GYM

7%

万科持有 Vanke Own

Supermarket

超市 10000m²

7% Restaurants by River

7%

滨江美食 3000m²

7%

22%

50%

7%

健身康乐 3000m²

7%

健身康乐 3000m²

滨江美食 3000m²

生活配套

次主力店 Major Restaurants

儿童主题 800m²

Movie Theater

Restaurants by River

Personal

Children's Play Area

Children's Play Area

22%

50%

万科持有 Vanke Own

45%

Supermarket

超市 10000m²

零售 Retail

Commercial ownership distribution 40


Ground Floor Plan 15 695 m2

Second Floor Plan

16 505 m2

Retail Store Supermarket Watsons Movie Theater GYM Children's Play Area

S1

Major Commercial Office Parking Unloading Area Residential Site Plan 41

Third Floor Plan 2

6 250 m

P1 Floor Plan


SOHO

Restaurant

Green Plaza River Front Road Section

Municipal Green Zone

Vehicle Lane

Park

South Binjiang St.

Nearby Residence River Park Visitors Parking Access Residencial Tower Access Supermarket Bus Access Loading Route

Circulation Diagram

Loading Area

North West Corner 42


2011

Peel

Digital Fabricated Lamp

Course: ASC775 Digital Tool/ Instructor: Vincent Hui Group Member: Jeffery Lei

We attempted to use a solid material to achieve a fluid form, by combing it with a material of similar origin, so Medium Density Fiber Board (MDF) was glued onto paper. The tensile strength of the paper and its bendable property allows the skin of the lamp to be “curled” up. The design derived from the simple fact of curiosity and habit, how we attempted to “peel“ the corner, wishing to disassemble the form to reveal the light within.

43


PACKAGE

ASSEMBLY STRUCTURE

1

3

ITEMS 2 DISCS 5 STRUCTURE SUPPORTS 2 ROOLS OF MDF ON PAPER

PLAN

SKIN

2

4

44


2009 45

Beijing National Stadium Olympic Green, Beijing, China


Forbiden City, Beijing, China

2012

Hall of Supreme Harmony

46


benyi_hu@hotmail.com

47


Benyi Hu Architecture Portfolio