__MAIN_TEXT__

Page 1

A

PROPOS


Beste lezer Vol spanning voor wat komen zou, verliet ik een tijdje geleden HTW. Ik genoot van nog enkele heerlijk zwangere weken, beleefde een zorgeloze geboorte, ontmoette onze prachtige zoon en genoot dag en nacht, elke seconde van Bob zijn eerste maandjes. Nu hij op eigen benen kan staan (zie foto), is het hoog tijd om er terug in te vliegen in Huize Ter Walle. Bedankt, Fien, voor de zorgeloze maanden! Ik ga al meteen van start met het zomernummer. Naar jaarlijkse gewoonte wordt de A Propos van juli en augustus samengesmolten. Jean-Pierre brengt jullie begin augustus de activiteitenkalenders en onze menukaart. Bij een zomernummer hoort ook een zomerquiz. De enige quiz waar onze kinesiste Nathalie Verlinde kans maakt om te winnen (aangezien elke andere quiz door haar wordt gemaakt). Doe zeker mee en maak kans op een leuke zomerprijs! Helaas moet ik eindigen met zeer droevig nieuws. In het onderdeel pastoraal vinden jullie het overlijdensbericht van onze collega Chris Verdure. Ze zette zich bijna 20 jaar in voor de sociale dienst en ontfermde zich over de assistentiewoningen. Diep bedroefd zijn we allemaal met onze gedachten bij de familie en voorzichtig laten we tot ons doordringen dat we Chris voor altijd zullen moeten missen. Wie graag zijn steunbetuigingen schrijft voor de familie of een mooie herinnering aan Chris wil delen, kan dat in ons rouwboek. Je vindt het aan de balie van de inkomhal.

Vele groetjes, Mieke


01/07

13de zondag door het kerkelijk jaar

08/07

14de zondag door het kerkelijk jaar

11/07

Wereldbevolkingsdag Feest van de Vlaamse Gemeenschap

15/07

15de zondag door het kerkelijk jaar

16/07

Maria van de berg Karmel

21/07

Belgisch Nationale Feestdag

22/07

16de zondag door het kerkelijk jaar

29/07

17de zondag door het kerkelijk jaar

05/08

18de zondag door het kerkelijk jaar Wereldvriendschapsdag Wijding Basiliek Maria de Meerdere in Rome

06/08

Gedaanteverandering van de Heer

12/08

19de zondag door het kerkelijk jaar

13/08

Linkshandigendag

15/08

TENHEMELOPNEMING VAN MARIA

18/08

Dag van ‘Bescherm Kinderen’

19/08

20ste zondag door het kerkelijk jaar

22/08

Maria, Koningin van hemel en aarde

26/08

21ste zondag door het kerkelijk jaar Sportzondag

31/08

Maria, Moeder en Middelares van Genade


Dag Chris, mama van Stanse en Lenore, echtgenote van Filip, vriendin van velen, collega van ons,… Na een lange lijdensweg moeten we je laten gaan… Je hield van mensen, van wat hen bezighield, wat hen interesseerde… Je hield van reizen, van verre mysterieuze landen, maar ook van de ‘gewone’ dingen, van de eenvoud en de natuur. Je wist van volhouden, dat was één van je grote sterktes. Desondanks is je laatste grote reis nu begonnen. Dag lieve collega, het gaat je goed daarboven, we zullen je nooit vergeten en dragen je in ons hart. Liefs,

Alle medewerkers van wzc Huize Ter Walle


Dankbaar afscheid van

Dankbaar afscheid van

Dhr. Marc DEGRANDE

Dhr. Jacques MAHIEU

Echtgenoot van Mevr. Josiane MALFAIT Geboren op 01/03/1950 en overleden op 04/06/2018 Geboren op 17/04/1954 en overleden op 13/06/2018

Jacques verbleef bij ons in het zorghotel. Marc is de broer van onze collega Marina Degrande.

Dankbaar afscheid van

Dhr. André VANDENDORPE Levensgezel van Mevr. Marie-Josephe DEJONCKHEERE Geboren op 15/07/1941 en overleden op 21/06/2018

Dankbaar afscheid van

Mevr. Chris VERDURE Echtgenote van Dhr. Filip VAN HILST Geboren op 10/04/1957 en overleden op 21/06/2018

Chris werkte bij ons in de sociale dienst.

André was bezoeker in ons DVC.


Gelukkige verjaardag aan… 04/07

Paula MARRANES

Cortryckpoorte

92 jaar

05/07

Godfried REYNAERT

Cortryckpoorte

77 jaar

06/07

Georgette TALDEMAN

Vestinghe

93 jaar

08/07

Yvette D’ HAENE

Kolleblomme

87 jaar

14/07

Simonne VERSTRAETE

Vestinghe

93 jaar

15/07

Gaston DECLERCQ

Cortryckpoorte

78 jaar

27/07

Wivine VERCOUTERE

Leiemeers

51 jaar

07/08

Nelly VANDECASTEELE

Akkerwinde

86 jaar

07/08

Marie-Josée DEBRABANDERE

Kolleblomme

95 jaar

16/08

André DEBOOSERE

‘t Lindeboomke

91 jaar

18/08

Ida DECROIX

Kolleblomme

82 jaar

24/08

Denise DECLERCQ

Vestinghe

95 jaar

25/08

Julienne BUFFEL

Akkerwinde

96 jaar

31/08

Curd DEMELY

Leiemeers

54 jaar


Vriendschapsnamiddag Mei - Juni 2018

Nieuwe naam! Enkele maanden geleden deden we een rondvraag bij de bewoners naar voorstellen voor een nieuwe naam voor ‘Active Ageing’. Deze voorstellen werden gebundeld in een meerkeuzeformulier en verspreid onder de bewoners. De meerderheid koos voor ‘vriendschapsnamiddag’. Dus, de nieuwe naam voor ‘Active Ageing’ is Vriendschapsnamiddag geworden!

Opmerkingen rond het maaltijdgebeuren 

Opdienen en afruimen van de avondmaaltijd Nog steeds hetzelfde, de laatst bediende bewoner wordt het eerst afgeruimd. Er wordt gevraagd om hier extra aandacht voor te hebben!  Dranken die onvoldoende warm zijn Bewoners geven aan dat dranken (bijv. koffie en soep) niet steeds warm genoeg zijn.  Het middagmaal Een aantal bewoners geven aan dat het vlees soms taai is en dat de aardappelen niet steeds zacht gekookt zijn.  Bevragen van het avondmaal na het middagmaal Bewoners vragen of de bevraging voor het avondmaal (de toespijs) nà het middagmaal of tijdens het ronddelen van de koffie kan gebeuren.  Decafeïne koffie Er wordt gevraagd naar de mogelijkheid van decafeïne koffie voor bijv. bij het avondmaal.

Animatie De bewoners genieten van elkaars gezelschap, ze brengen graag tijd met elkaar door. Ze geven aan dat het moeilijk is om, op eigen initiatief, contact te leggen met de medebewoners. Ze zijn tevreden over de activiteiten die worden georganiseerd, en gaan graag naar buiten (in de tuin of op uitstap).

Zorg De bewoners vinden onze medewerkers vriendelijk! Soms lang wachten tussen avond– en nachtdienst. Een aantal bewoners geven aan dat ze soms lang moeten wachten om in bed begeleid te worden, vnl. rond het tijdstip wanneer de nachtdienst start. Op dat moment is er overdracht tussen de avond– en nachtdienst waardoor het inderdaad wat langer kan duren vooraleer een medewerker kan langs komen.

Lawaai De bewoners vragen om de afwasmachine niet ‘s morgens vroeg of ‘s avond laat aan te leggen omwille van het lawaai. Daarnaast geven ze aan dat er ‘s morgens veel lawaai kan zijn in de living. Er wordt gevraagd om hiervoor wat extra aandacht te hebben.


‘T LINDEBOOMKE

Amuzee 2018

Vrijdag 08.06

Meegedreven door vorige verhalen en herinneringen was het alweer bijna zover dat onze minitrip met de 4 leefgroepen, Leiemeers, Kolleblomme, Akkerwinde en Lindeboomke in zicht kwam. Zonder erbij stil te staan stond alles gepakt en gezakt alweer klaar op de wat uitgelaten en enthousiaste vrijdagmorgen. Met wat reserve aan tijd kon de escorte gas geven richting De Haan.

Zoals het al de ganse morgen in HTW rustig was, was het ook zo op de weg. Tegen de tijd dat allen uitgestapt waren en hun zitje hadden bekomen werden wij in het hotel ontvangen met een glaasje sprankelende bubbels van lichtgouden kleur. Zoals alle jaren voorheen werd er smakelijk getafeld en tijd genomen voor een praatje, in de namiddag werden we geleid door de sfeer van prachtige natuur, de schoonheid van pittoreske gebouwen en de vergane Belle-Epoque periode. De kust en dijkstop waren een verrassing voor al wie houdt van zoetigheid, een zalig moment,.. het zien van de proeverij en tegelijkertijd zelf ook meegenieten, ja , mooi, 't leven is mooi.


Later,..... in de vooravond begon men te speculeren over de avondanimatie want iedereen wist dat er opnieuw een optreden voorzien was van het gelegenheidstrio Grijolo. Telkenjare houden ze iedere gast in spanning tot met de openingsmelodie, en dit jaar was het niet anders. Na de plasstop en wanneer iedereen goed en comfortabel gezeten was, was het zover, Met het thema Big Jamboree herdenking 100 jaar werd de pijl afgeschoten. Dj's van dienst Ghislain en Erwig schoten de 1e pijl af met de overbekende Kolonel Bogey theme, beter bekend als Charel, ik ee joe, ...... gezien. Met deze knaller van formaat werd de toon op ambiance gezet. Alweer een doe- de- doe activiteit en show voor iedereen, en ja, emoties, ontroering en toch ook stille momenten bij het beleven van, samen met mensen en voor mensen. Bij de a capella van Il Divo en Amazing Grace wisten we het allemaal, het was onvergetelijk gewoon, een kippenvelmoment.

Na de show en animatie zaten wij al direct terug in onze gewone rol, het zorgen voor onze bewoner, zorgen voor een veilige nachtrust; En ja, met de kortste nachten van het jaar werd het al vroeg dageraad. Mobiele hulp kwam het team Leiemeers versterken waarvoor moed en goesting berust, ( chapeau daarvoor ). Een frisse scheerbeurt voor de heren en een beautytoiletje voor de dames en iedereen zat stralend aan het ontbijtbuffet. Gemoedelijk, zonder enige tekenen van onrust bij de bewoners, zagen wij een gevoel van geborgenheid, een thuisgevoel, een herkenning aan vroeger met bijhorende verhalen. Al was de zon niet van de partij, dit kon ons niet beletten om een wandeling te maken.


Door spierpijn bij enkele bewoners door de zware danspartij de avond ervoor werd er zowat hier en daar wat aangepast. Leute en plezier en vice versa tijd voor het tapasmoment, ... een hĂŠĂŠrlijk moment. Wat kan een mens nog meer wensen, alle goeie dingen in het leven zomaar mooi verpakt in 1 weekend. Tijdens onze lunch werd het stil, .. zomaar een dipje kwam de restaurantbezoekers, en dat waren wij, wat bedwelmen, dus gauw nog een koffie en nog een laatste keer dwalen, slenteren, een ... ons momentje, wat mijmeren en voor sommige al plannen maken voor een volgende, want ja, er worden ook heel wat ideetjes uitgewisseld. Time 2 go Home, HTW we zijn terug. Wat een verwelkoming, Brigitte, Lucienne en Julien stonden ons op te wachten met de vers gesmeerde broodjes en de nodige frisse, gekoelde drankjes.

Iedere bewoner kon gewoon aansluiten bij het avondmaal samen met de andere bewoners, ja, terug in de gewone rituelen van de dag. Uitstap Amuzee werd daarmee alweer een voltreffer

van

de

hoogste

categorie,

herkenning, een blijvende herinnering voor de meesten, en ja De Haan 2018 , het is mooi geweest!

Groetjes

Lou


Terugblik van onze heerlijke barbecue!


KOLLEBLOMME

Beste lezers van Ă propos De maand juni is voorbij gevlogen met een aantal leuke activiteiten zoals de barbecue.

Onze tweedaagse

aan

zee is zeer goed verlopen. De zon hadden we niet mee, maar de regen gelukkig ook niet. Dankzij onze gids Ghyslain hebben we mooie plekjes ontmoet in de prachtige kustgemeente De Haan.


Met natuurlijk de nodige stops onderweg en ‘s avonds het optreden van Grijolo! Merci, Griet, Joke en Lou voor de voorbereidingen en de fantastische avond. We hebben er allen van genoten! Ook een grote merci aan allen die er bij waren: bewoners, personeel en vrijwilligers!


Op 12 juni was er het vaderdagsfeest.

Op 25 juni vierden we de verjaardag van Henriette.

26 juni oliebollenbak

Voor de maand juli voorzien we een uitstap naar de zee voor diegene die er niet bij waren op onze tweedaagse. Op 12 juli spelen we de ronde van Frankrijk. Verder is er lekkere fruitsalade, zomers aperitiefuurtje en hopelijk kunnen jullie veel genieten buiten op het terras in de verzorgde tuin.

Groetjes Marleen


AKKERWINDE

Dag allemaal!! De zomer is in het land! Tijd om wat te genieten van het mooie weer! Rond deze tijd dat jullie het favoriete boekje van Huize Ter Walle lezen, ben ik op vakantie in St. Remy en Provence. Ze voorspellen daar dertig graden en meer, we zullen bakken!! Ons vertrouwde De voorbije

Marie komt mij vervangen en dat zal ze ongetwijfeld weer super doen!

junimaand

was het genieten geblazen! De foto's liegen er niet om.

Ook op akkerwinde is de

rode duivelsgekte helemaal toegeslagen!

Vanaf 14 juni kleurde onze living zwart geel en rood. Zelfs onze hapjes werden aan de Belgische driekleur aangepast. En, ik weet niet of dat aan ons enthousiasme scheelt, maar ze presteren bovenmaats, onze nationale helden! We speelden dan ook een rode duivelsspel dat glansrijk gewonnen werd door Marie Louise Daels, of beter gezegd: onze 'Kevin de Bruyne'. Zo hebben we toch al onze eerste medaille binnen.


Zee-uitstap


Op maandag 25 juni werd het terras in de visserijstraat klaargezet voor onze jaarlijkse

bewonersuitnodiging. Het weer zat goed, wij zaten goed, kortom ALLES was goed!! Het deed me oprecht deugd aan mijn hartje jullie allemaal te mogen ontvangen.


Op het ogenblik van dit schrijven is het mijn laatste werkdag voor het verlof. Deze namiddag gaan we nog

oliebollen smullen en daarna geef ik het roer over aan Marie.

Lieve bewoners, geniet van de zon en de activiteiten!

Tot volgende maand!! liefs Mia Terugblik verjaardagsfeest


Bedevaart Dadizele

Crea

Quiz


Barbecue

Verjaardagsfeest


LEIEMEERS

Creatieve namiddag

Zee-uitstap


Uit eten


CORTRYCKPOORTE EN VESTINGE

Beste lezer van ons favoriete blaadje ...En dan is het zomer! De schoolpoorten gaan dicht, de eerste festivals staan ingepland, de voetbalgekte is uitgebroken, het kan niet op. We tellen met z’n allen af naar de vakantie. Het hele jaar kijken we uit naar die lange, zonnige dagen die eindeloos gevierd kunnen worden. Luie namiddagen, hopelijk lekker warm, waar we zonder schuldgevoel zalig niets doen. De kunst van het genieten staat gewoon gelijk aan gevoel van puur levensgenot. De versnelling lager schakelen en herontdekken hoe we ten volle kunnen genieten. Ik wens het jullie allen toe… een onvergetelijke, zalige zomer!

La douce France Heerlijk uitblazen, de batterijtjes opladen en waar kan dat beter dan in de heerlijke Provence. Ik ben al eventjes aan het wegdromen, heerlijk geurende lavendelvelden, prachtige landschappen, zonnebloemen, lekker, fris glaasje rosé op een leuk Frans Provençaals terrasje, gezellige, kleurige marktjes, mooie schilderdorpjes… zalig toch! Vive la douce France!

Tijd dus om eventjes het roer door te geven. Jobstudenten vervangen de vertrouwde gezichten. Aan ons roer komt dit jaar een leuke meid die jullie samen met een tof team vrijwilligers komen vermaken. En ja, ik weet zeker dat deze toffe bende mijn bootje goed gaat besturen. Ik kan met een gerust hartje vertrekken. Ik wens jullie samen heel veel plezier!


Eventjes nog terugblikken op de supermooie, zalige, warme junimaand. Juni was zalig, culinair hoogstaand, feestelijk, fruitig en vooral in charmant gezelschap. Zie maar een naar de fotootjes.

Outdoorcooking op ‘t terrasje, zalig en super lekker!


Wellness op ‘t terras. Heerlijk!

Franse avond, wat een heerlijkheid, le pain, le vin en le boursin, délicieux! En al dat schoon volk dat er rondliep! Ons restaurantje straalde pure Provençaalse charme uit! Dank u wel aan alle knappe serveuses en charmante garçons voor de super bediening!


Verjaardagsfeest Denise Holvoet, wat een prachtige taarten, Inneke! Daar kan geen enkele patissier tegenop! Dank u wel Denise voor de mooie namiddag, we wensen je nog veel mooie jaren toe!


Verjaardagsfeest Alain: Coupe fraise Mmm‌ dat waren nog eens coupkes, hoor! Merci, Alain! En ook jou nog vele mooie jaren toegewenst!

Aardbeiennamiddag met chocoladefontein. Lekker, maar of je daar nu mazelen van krijgt, eventjes vragen aan Diane!


BBQ

Minitripje langs de Leie


Ijsjesbingo Jaja, we blijven ze smullen met veel plezier!

Verjaardagsfeest Antoine en Johnny. Supergezellig, dank u wel, heren voor het lekkere traktaat!


Aardbeienconfituur maken

Markt in HTW. Jaja, jullie hadden er duidelijk zin in! Denise en Walter hebben dat goed gedaan, topmarktkramers.


Hollands getint avondfeestje, ja hoor, de maatjes smolten op onze tong en de Hollandse meidjes… hahaha!

Voila, dat was het voor de junimaand. En met het mooie vooruitzicht op ons dagje uit sluit ik deze maand mijn woordje af. Verder gaan we in juli een zomers rondreisje maken van het Mondaine Knokke tot in de zalige Provence. Een heerlijke wellness in de tuin, lekkere Dame Blanche op een zomers terras, Brusselse wafels met aardbeien en slagroom op een mooie locatie, een namiddag Provençaalse spelen met passend aperitiefje om ons rondreisje af te sluiten met een Provençaals avondfeest, tussen de lampionnen en gezellige lampenslingers serveren we jullie een lekker koud visbuffet, genieten maar! En dan ga ik er met mijn hele gezin tussenuit. Ik wens jullie allen een zonovergoten juli en augustus en heel veel plezier

En weet… iedereen altijd van harte welkom!

X Dominique


Verjaardagen 01/07

Ingrid SPEYBROUCK

De Rotonde

07/07

Urbain DESMET

De Rotonde

17/07

Flora VANHOUTTE

De Rotonde

31/07

Agnès BREUGHE

De Rotonde

04/08

Cécile BAMELIS

Benedictinenhof

14/08

Gilbert VANHOUTTE

De Rotonde

23/08

Eddy VANDEPUTTE

Benedictinenhof

30/08

Marie-Louise ASSPEEL

De Rotonde

Activiteit AW juni: eethuis Sacrées Soeurs Op 19 juni is een grote groep bewoners van de assistentiewoningen van Ter Walle gaan tafelen bij de buren. De presentatie van de versbereide tapas was super en zeer origineel aangeboden. We werden verwend met een 12-tal lekkere hapjes. Warm, zoet of pikant. Er was ook een zeer ruime keuze van aperitief dranken. Als hoofdschotel was er een keuze tussen varkenswangetjes in een lekkere saus, een steak tartaar met een ruim bord van lekkere verse groenten in een sausje en frietjes. De grote visschotel was hemels op een bedje van spinaziepuree samen gesmoord in boter. Van de wijn en klasse water werd flink genoten. Het nagerecht was verrassend lekker met keuze tussen een flink stuk citroentaart of een grote kom met ijs en lekkere warme chocolade. Dit alles werd op originele wijze voorgeschoteld met lekkere thee en koffie met versnaperingen. Als algemeen besluit, de prijs – kwaliteitverhouding is zeer goed ! Valt zeker te herhalen!! Gilbert Vanhoutte


Op 3 juli komen we terug samen met de flatjes. Dan zullen we een

taartnamiddag

houden van de Boerinnenbond. Samen met een lekker stukje fruittaart zal je kunnen genieten van een kaartspel of sjoelen. De activiteit zal doorgaan op het 3e verdiep van de Rotonde.

Tot dan !


Beste bezoekers en familieleden, We hebben enorm genoten van het mooie weer aan zee! Het was de uitstekende locatie aan de ‘Belgium Pier’. We werden er vriendelijk onthaald door twee jobstudenten die ons lieten genieten van lekkere soep en vispannetje. Erna konden we kiezen tussen een wandeling of nog iets consumeren op het terras. We hebben enkele malen enorm gelachen zoals Bernice en Hilaire die vastzaten in de lift, de rolstoel van Lucienne die zijn wiel verloor, Charlot die verkeerd reed en een uur later toekwam met alle rolstoelen (en we blijven ermee lachen), … De dag erna zagen we pas hoe fel de zon scheen… We hadden enkele ‘kreeftjes’ onder ons! We waren met 46 personen en we hebben ons geamuseerd! Hieronder kan je genieten van onze kiekjes die we namen!


We hebben de “wall of fame” van de muur gehaald (foto’s). Het was hoog tijd om met een volledige nieuwe fotoreeks te beginnen. Gelieve eventjes geduld te hebben want onze printer werkt momenteel niet mee. Alsook wil ik jullie vriendelijk vragen om zelf aan te geven als je niet op deze nieuwe foto’s staat. Dan zal ik (Charlot) zeker een mooie foto van jullie ophangen.

Bezoeker in de kijker Interview met Bernice Vandendorpe Hoe lang kom je al naar het dagcentrum? Ik kom al 4,5 jaar, waarvan de eerste 10 maanden met mijn man Lucien. Na zijn overlijden ben ik blijven komen, want ik kreeg heel veel steun van mijn vrienden in het dagcentrum. Naast de moeilijke momenten, zijn er ook heel veel mooie momenten, waardoor ik mijn verdriet aan de kant kan zetten. Waarvan geniet je het meest? Ik heb heel veel deugd aan de vriendschappen die ik gedurende de jaren hier heb opgebouwd. We maken heel veel plezier. Ik hou vooral van manillen. Dit doen we als we met voldoende kaarters zijn elke namiddag. Zijn er soms activiteiten waar je het manillen voor zou laten? Ja, ik doe ook heel graag geheugenspelletjes en doe altijd mee met de dagelijkse gymnastiekoefeningen in de voormiddag. Verder ga ik ook altijd mee met de uitstapjes en geniet ik van alle feesten die hier doorgaan. Waarom juist deze activiteiten? Ik heb de ziekte van Parkinson en doe er alles aan om mijn lichamelijke en geestelijke conditie te behouden. Het manillen en de geheugenspelletjes stimuleren mijn hersenen en de gymnastiek zorgt ervoor dat mijn mobiliteit, spierkracht en uithouding behouden blijft in de mate van het mogelijke. Aan welke momenten in de juni heb je mooie herinneringen? Ik heb enorm genoten van de uitstap naar Blankenberge en het moederdagsfeest.


Wat zijn jou wensen voor de toekomst? Ik hoop dat ik nog lang kan blijven komen naar het dagcentrum, want ik zou het heel erg vinden om hele dagen thuis te moeten blijven. Welke tip zou je meegeven aan mensen die overwegen om naar het dagcentrum te komen? Ik zou hen zeggen dat het personeel heel goed zorgt voor hun bezoekers en dat het hier heel leuk is, dat er veel plezier wordt gemaakt.

Weerspreuken - Wisselen in juli regen en zonneschijn 't zal voor de boeren kermis zijn. - Is juli heet en droog dan houdt de winter koud betoog. - Mistsluiers in de vroege nacht geven julidagen in volle pracht.

Mopjes Een dokter wandelt over een begraafplaats. Tot zijn stomme verbazing ziet hij een hand boven het graf uitsteken. Als de medicus naderbij komt en zich vooroverbuigt, hoort hij een zacht stemmetje vragen: "Dokter, hebt u misschien een middel tegen wormen?" Een vrouwelijke hersencel komt toevallig in het brein van een man terecht en ziet dat alles leeg is. "Hallo, hallo, is hier iemand?" roept ze. Opeens komt ze een mannelijke hersencel tegen en vraagt: "hoe komt het dat er hier niemand is? "Daarop zegt hij: "kom mee, we zitten meestal allemaal beneden."

Leuke muurtegel


Nieuws uit het Vermaak Dinsdag 3 juli maken we lekkere

fruitsalade! Alle hulp is welkom, want vele handen

maken licht werk! Woensdag 11 juli vieren we de jarigen van juli met een lekkere

aperi-

tiefnamiddag. Van maandag 9 juli tot vrijdag 14 juli doen we een Franse week, met activiteiten gelinkt aan Frankrijk. Op dinsdag 21 augustus is er weer een grote

ijsna-

middag in de polyvalente zaal met lekkere ijsjes aan schappelijke prijzen! Voor meer info betreft de activiteiten verwijs ik jullie graag verder naar de kalender wat verder in dit boekje.

Nieuwe bezoekers

Vanoutryve Yvette, Olivier Jacqueline, Masschelein Eddy, Breyne Raymond

Wij heten hen van harte welkom in ons midden.

Jarigen

01 juli 18 juli 25 juli

Stella Dorme Jacqueline Olivier Anaise Delrue

86 jaar 90 jaar 85 jaar

06 aug 07 aug 24 aug 25 aug 30 aug 31 aug

Hilaire Vandemaele Jean-Claude Lapiere Diana Vermaut Eric Foulon Marie-Louise Asspeel Gilbert Strobbe

80 jaar 68 jaar 90 jaar 78 jaar 90 jaar 70 jaar

We wensen hen een gelukkige verjaardag!


Terugblikje ‘t Vermaak


Nieuws uit het Parkhuis We zullen jullie deze zomer verrassen met allerlei leuke activiteiten!

Nieuwe bezoekers Herpoel Regina en Grimonprez RĂŠgis zijn nieuwkomers!

We heten hen van harte welkom!

Jarige bezoekers 03 juli

Marie-Rose Christiaens

73 jaar

04 juli

Ines Allaert

62 jaar

07 juli

Christiana Cardoen

79 jaar

16 juli

Lyliane Vanassche

69 jaar

17 juli

Myriam Verfaille

62 jaar

03 aug

Marc Vandenabeele

67 jaar

19 aug

Philippe Omez

67 jaar

23 aug

Eddy Vandeputte

73 jaar

Gelukkige verjaardag!


Terugblikje ‘t Parkhuis


Tachtiger zijnde en lijdend aan verscheidene chronische ziektes ben ik aangewezen op de zorgdiensten mantelzorg en vrijwilligers. Ik moet mij voorbereiden op de dag dat het te zwaar en te veel wordt en ik dus zwaar zorgbehoevend ben.

Ik informeer me dus voor woon– en welzijnszorg in een instelling door voortijdige zorgplanning. Bij mijn bezoeken aan het rusthuis bemerk in dat de vrijwilligers een gewaardeerde brug vormen tussen bedrijf en professionelen.

Als bewoner (en ex-vrijwilliger) zou ik heel graag een warme oproep doen aan jongeren en gepensioneerden om zich als vrijwilliger aan te sluiten. Zo ontkomen we niet aan nog een keerpunt in je leven.

Laat je niet betrappen op ontevredenheid, want dat is vaak het gevolg van onvermogen het leven op de juiste manier te zien. Zie je lichaam graag en drink water zoals ons wordt aanbevolen. Wees dankbaar en durf en laat anderen merken wat ze voor u betekenen. Sommigen lijden aan het bestaan, anderen genieten van het leven.

Veel mensen leven langer dankzij de wetenschap, maar ze zijn ook langer bezig met sterven door de merkwaardige paradox die de levenskwaliteit aantast. Het is een illusie van tijdswinst. De dood is geen tegenstander die je moet verslaan, sterven is ook geen nederlaag. De dood is een natuurlijke bestemming en het onvermijdelijke opschuiven van de tijd. Ondertussen heb ik geleerd geduldig, nederig en dankbaar te zijn en samen met dokters, dierbaren en directies van instellingen en zorgverleners openlijk over mijn toestand te praten en regelen omdat het dan zachter en toegankelijker wordt.

Vanhoutte Gilbert 18 juni 2018.


Quizzen met Natje —juni 2018 Benaming mannelijke dieren: Konijn = rammelaar Gans = gent Varken = beer Dolfijn = stier Eend = woerd Duif = doffer Kip = haan Geit = bok Paard = hengst Schaap = ram

9 oplossingen bereikten me. Allen correct. Ik was inderdaad wat te snel geweest en er was een fout in mijn opgave gelopen. Mijn excuses. F duif en 8 hond mochten geschrapt, 8 moest doffer zijn. De onschuldige hand van Soezemie trok Denise Holvoet als winnaar van deze quiz. Gefeliciteerd, Denise. U krijgt de eerstkomende dagen een bonnetje t.w.v. 2 euro te gebruiken in HTW (cafetaria of rijdend winkeltje).

Tot in september! Groetjes Nathalie


Jarige personeelsleden Jannick Van Assche

4 juli

Teamleider Admin. + loonsecretariaat

Maria Coine

9 juli

Brugpensioen verantw hoteldienst

Bettina Ruaert

9 juli

Brugpensioen leefgroepassistente ZT1

Djenebou Coulibaly

10 juli

Keukenmedewerkster

Evelyne Moonen

11 juli

Medewerkster schoonmaak

Claudine Vankeirsbilck

11 juli

Zorgkundige Nachtdienst ZT2

Stan Benoot

12 juli

Medewerker DVC– ergotherapeut

Soezemie Vanbecelaere

12 juli

Leefgroepassistente/zorgkundige ZT2

Delfien Wyffels

14 juli

Verpleegkundige ZT2

Shirley Callens

19 juli

Leefgroepassistente ZT1

Charlot Leyn

21 juli

Medewerkster DVC—Orthopedagoog

Celien Calis

22 juli

Medewerkster DVC—Zorgkundige

Robin Malfait

24 juli

Zorgkundige ZT1

Jella Dooms

26 juli

Verpleegkundige ZT1

Karolien Knockaert

27 juli

Planner zorgteams

Valerie Deceuninck

4 augustus

Verpleegkundige ZT2

Asma Ouaali

5 augustus

Zorgkundige ZT2

Rani Agustiani

9 augustus

Poetshulp

Nele Pollefeyt

11 augustus

Zorgkundige DVC

Louis Mestdagh

13 augustus

Ortho– DVC medewerker

Charlotte Van Marcke

24 augustus

Verpleegkundige ZT1

Anneke Vanheede

25 augustus

Keukenhulp

Robin De Lobelle

26 augustus

Zorgkundige ZT2

Vanessa Schouteten

30 augustus

Waarnemend Diensthoofd ZT2

NIEUW PERSONEELSLID Sinds 15 jun is Valerie Deceuninck gestart op ZT2. Ze werkt er als verpleegkundige. Veel succes, Valerie!


Jarige vrijwilligers 09/07

Maria Coine

07/08

Rudolf Vanderbruggen

09/07

Bettina Ruaert

08/08

Florette Decock

10/07

Lena De Saedeleer

13/08

Chris Demeester

12/07

Claude Osten

21/08

Jean-Pierre Vroman

18/07

Erwig Verbrugghe

19/07

Shirley Callens


Activiteitenkalender ‘t Lindeboomke


Activiteitenkalender Akkerwinde


Activiteitenkalender Kolleblomme


Activiteitenkalender Leiemeers


Activiteitenkalender Cortryckpoorte en Vestinghe


Activiteitenkalender ‘t Vermaak


Activiteitenkalender ‘t Parkhuis


Profile for htw98

Zomernummer  

Zomernummer  

Profile for htw98
Advertisement