__MAIN_TEXT__

Page 1

A PROPOS

Februari


Beste lezer(es),

Ik maak graag gebruik van het aanbod van onze hoofdredacteur Mieke om terug zelf eens het voorwoord te schrijven van onze À Propos. De aanleiding hiervoor is ondertussen duidelijk: ik leg immers mijn functie als algemeen directeur neer op 15 februari aanstaande. Ik wil jullie dan ook allemaal graag bedanken voor de voorbije – bijna – 29 jaar. Op 1 april 1990 begonnen we met een tiental pioniers en 13 bewoners, met zeer veel “jeugdig” enthousiasme het grote avontuur van Huize Ter Walle in de Wahisstraat. Het werd een onderneming met veel vallen en opstaan maar ook met zeer veel onnoemelijk mooie momenten. Het is dan ook met gemengde gevoelens dat ik nu afscheid neem: enerzijds is het uiteraard logisch: de leeftijd, nietwaar… anderzijds is het ook het afstaan van een “eigen kind”, want zo voelt het natuurlijk ook aan. Maar voor alle duidelijkheid: ik vertrek met het grootste vertrouwen en geef graag de scepter door aan mijn opvolgster Debbie Janssens. Ik ben de raad van bestuur ontzettend dankbaar voor de keuze die ze gemaakt hebben door Debbie aan te stellen als algemeen directeur. Ik ben ervan overtuigd dat Huize Ter Walle in goede handen is. Ze heeft als Directeur Zorg al heel wat gerealiseerd in de twee jaar dat ze bij ons was en dat belooft voor de toekomst van HTW. Gedurende het volgende jaar zal ik nog wel in HTW aanwezig zijn voor het opvolgen van ons bouwproject (centrum Dagverzorging, centrum Kortverblijf en uitbreiding restaurant), waar we binnen een paar weken mee starten. Bij leven en welzijn ga ik dan “met pensioen” volgend jaar eind maart.

Ik wens jullie in elk geval het allerbeste toe. Ad multos annos!

Ludo


1990-2019 Ludo, het hart van Huize Ter Walle. Als een echte huisvader heb je jouw kind groot gebracht en waarden meegegeven. Vanuit die bezieling gaat het verhaal verder. Geniet van de vrijheid om de vele verantwoordelijkheden met een gerust hart los te laten.

We zullen er met z’n allen héél goed voor zorgen!

Namens het personeel, de vrijwilligers, bewoners, bezoekers en familie.


2/02

Maria-Lichtmis

Opdracht van de Heer in de Tempel 3/02

4de zondag door het kerkelijk jaar

10/02

5de zondag door het kerkelijk jaar

11/02

O.L.V. van Lourdes (1858)

Europese 112-dag / Wereldziekendag 14/02

Valentijnsdag

17/02

6de zondag door het kerkelijk jaar

24/02

7de zondag door het kerkelijk jaar


Overlijdensberichten

Mensen om nooit te vergeten

De Heer Curd DEMELEY Zoon van Albert†en Christiane DEMELY-DEBUSSCHERE Geboren te Kortrijk op 31 augustus 1964 en overleden te Menen op 8 januari 2019.

Curd verbleef bij ons in Leiemeers

Mevrouw Marie-Louise DECROIX Weduwe van de Heer Roger GHESQUIERE Geboren te Geluveld op 27 februari 1931 En overleden te Menen op 12 januari 2019

Marie-Louise verbleef bij ons in het zorghotel

Mevrouw Rachel LANNOY Weduwe van de Heer Roger BIARD Geboren te Menen op 17 december 1919 En overleden te Menen op 12 januari 2019

Rachel verbleef bij ons in Kolleblomme

Mevrouw Diane SIERENS Weduwe van de Heer Martial PEQUEUR Geboren te Menen op 4 april 1927 En overleden te Menen op 27 januari 2019

Diane verbleef bij ons in Vestinghe


De Heer Raymond DEJONGHE Echtgenoot van mevrouw Odette CLOU Geboren te Wervik op 19 augustus 1933 en overleden te Ieper op 29 januari 2019.

Raymond is de papa van Dominique (animatie ZT2)

Mevrouw Mariette D’HAENE Weduwe van de heer Norbert DEKYVERE Geboren te Wevelgem op 4 april 1928 en overleden te Menen op 3 februari 2019.

Mariette verbleef bij ons in Cortryckpoorte

Mevrouw Marie-Thérèse TANGHE Weduwe van de heer Julien DEMEESTER Geboren te Poperinge op 26 maart 1930 en overleden te Menen op 4 februari 2019.

Marie-Thérèse verbleef bij ons in ‘t Lindeboomke

Het is onmogelijk iemand te vergeten Die zoveel gaf

Om te herinneren.

Dankbaar nemen we afscheid van deze mooie mensen. We wensen de familie heel veel sterkte en liefde toe.


Dat jij leven brengt Overal waar je zal komen.

Dat er zoveel schoonheid Op je weg ligt dat je De verwondering bewaart.

Dat er genoeg licht in jou is Om de schaduw toe te laten.

Dat jij op een dag zal weten Dat God zelf jouw naam Als een glanzend steentje

In zijn hand houdt.

Kris Gelaude


4 februari

Lucien Isenbaert

87 jaar

‘t Lindeboomke

10 februari

Denise Knockaert

91 jaar

Vestinghe

15 februari

Anita Mahieu

72 jaar

Zorghotel

17 februari

Thérèse Breyne

86 jaar

Akkerwinde

21 februari

Maria Decock

89 jaar

Leiemeers

26 februari

Andreas Decroo

86 jaar

Vestinghe

29 februari

Gertrud Krafzyck

95 jaar

Akkerwinde

Gelukkige verjaardag!


PRATEN IN PLAATS VAN VRAGEN (uit Dementie Wijzer) 

Stel geen vragen over het recente verleden.

Praat over wat er nu te zien, horen, ruiken, voelen valt.

Spreek over dingen van vroeger.

Sluit aan bij de interesses, gewoontes en voorkeuren van vroeger.

Zorg voor orde, regelmaat, structuur, een vaste dagindeling en terugkerende rituelen.

Je aanwezigheid en rustige nabije uitstraling zijn vaak belangrijker dan woorden.

Vertel ook iets over jezelf.

Stilte kan zinvol zijn.


De wensboom Beste familie en/of mantelzorger,

We willen jullie graag op de hoogte brengen van het project “De Wensboom�. Dit initiatief is ontstaan vanuit de werkgroep dementie met als doel de dromen en wensen van de bewoners in kaart te brengen en indien mogelijk te vervullen. Iedere bewoner zal individueel bevraagd worden over zijn of haar wensen. Indien de bewoner zelf minder aanspreekbaar is, zullen familieleden en/of medewerkers aangesproken worden zodat alsnog de wensen in kaart kunnen worden gebracht.

We beseffen dat het verwezenlijken van al die dromen niet evident zal zijn en misschien ook niet haalbaar, maar met behulp van familie, vrienden en kennissen is onze slaagkans al een stuk hoger. Aan de balie van elk zorgteam zullen daarenboven kaartjes te vinden zijn waarop de wens van jouw dierbare kan neergeschreven worden. Aarzel niet om deze wens met ons te delen en het kaartje aan het zorgteam te bezorgen. Wij kijken er alvast naar uit om in 2019 zoveel mogelijk wensen te laten uitkomen!

Met vriendelijke groeten,

Team Wensboom (onderdeel werkgroep dementie)


Vertel ons jouw wens en misschien kunnen we hem samen verwezenlijken


‘T LINDEBOOMKE

Terugblik Agnes 100 jaar!


Van harte gefeliciteerd, Agnes


Terugblik Nieuwjaarsdrink


KOLLEBLOMME

Beste lezer Hier zijn we alweer terug met ons kersvers maandblad. Ik denk dat de foto’s in kleur een grote meerwaarde zijn voor ons krantje. De bewoners genieten er alvast nog meer van en dat is uiteraard de bedoeling. Bij de start van het nieuwe jaar staan we klaar met onze wensen voor iedereen en hopen we natuurlijk het beste voor iedereen. Dat we al zo vlug in het nieuwe jaar afscheid moesten nemen van Rachel, één van onze bewoonsters, dat hadden we niet verwacht. Rachel was op 17 december 99 jaar geworden. Dat hebben we samen nog uitgebreid mogen vieren. Ze kon daar echt van genieten: een glaasje cava drinken met haar vriendin, Irène. Sinds jaar en dag waren ze vriendinnen en hier in Kolleblomme was het heel fijn ze samen bezig te zien en horen; twee dames die samen zoveel gedeeld hebben. Afscheid nemen van dierbaren is een deel van het leven. Rachel, het ga je goed. We beleefden heel mooie tijden met jou en zullen je missen! We deden het duidelijk heel wat rustiger aan in de nieuwjaarsmaand. Niet verwonderlijk na al dat feestgedruis, die aperitiefuurtjes enzovoort. Tijd om te genieten van wat rustige activiteiten. We krijgen dan de gelegenheid om echt tijd te maken voor elkaar, in alle rust. Tijd is zo kostbaar en belangrijk. Neem tijd dus met beide handen en doe er iets mee. Iets waar je blij van wordt. Veel plezier!

Eindejaarsdrink


Nieuwjaarsreceptie

We klinken op alles wat nog mag komen!


Rachel, niets deed ons toen vermoeden dat we je zo snel

zouden verliezen.

En nog een nieuwjaarscadeautje van Huize Ter Walle, ook voor onze vrijwilligers van dienst!


Sneeuwpret

Sneeuwpret


Heerlijke stovers

Februari—Valentijnsmaand We kunnen er niet meer omheen, Valentijn is bij ons door de jaren heen meer en meer aan populariteit gaan inwinnen. We weten dat de bewoners in hun tijd van verliefdheid deze nog niet kenden en al zeker niet vierden. Dringend tijd om al die schade in te halen en samen het feest van de liefde te vieren!

Wat gaan we doen? 

We maken onze leefgroep romantisch met de passende decoratie

In de Valentijnsquiz kom je alles te weten

We gaan gezellig gaan eten bij onze sympathieke buren, Sacrées Soeurs. Wil je als familie graag één van onze bewoners vergezellen naar het restaurant, weet dat dit heel welkom is! De prijs van de menu weet ik nu nog niet, maar onze buren zullen hun best doen om ons een mooie Valentijnsmenu te serveren! Inschrijven graag bij mij (Carine), vóór 5 februari.

Verder wens ik jullie allen terug een mooie en gezellige maand toe vol liefde om je heen! Liefs Carine


AKKERWINDE

Beste vrienden al te gader! Januari zit er op. Gedaan met 'blue mondays', de donkerste dagen liggen achter ons. Nu worden de dagen stilletjes aan weer wat langer. Een prachtige

sneeuwdag

hebben we ook al gehad. Het was alleszins feeëriek! Zoals ieder jaar is het op 2 februari lichtmis. Dat wil zeggen tijd om kaarsjes aan te steken en pannenkoeken te smullen. En vooral ook alle kleine boelekes uit te nodigen! En het wordt een heus kindercrècheke dit jaar. Ik zie er al naar uit. En nu een lesje geschiedenis. In 1381 werd 14 februari beschouwd als de dag waarop de vogels begonnen te paren. Vandaag vieren we die dag nog steeds het feest

van de liefde, de vriendschap en genegenheid voor elkaar.

Op akkerwinde zullen we dit op gepaste wijze vieren. We gaan op restaurant naar onze buurvrouwtjes van sacrées

soeurs.

Niet ver, niet duur maar zo lekker.


De laatste tijd is op akkerwinde een

uno

en

rummikub

rage uitgebroken.

We lassen dan ook ĂŠĂŠnmaal om de 14 dagen een gezellige namiddag in. Onze maande-

lijkse kwis is deze maand een weekje vervroegd omdat we de week erop karn-

aval

vieren. Een restaurantdag en een workshop bloemschikken,

de traditionele

wellness

en

crea namiddag

maken de ganse maand

goed! Met de professionele hulp van Hilde, dochter van Nelly, maken we prachtige geschenkdozen.Benieuwd of we ook zo een prachtexemplaren kunnen maken.

De tijd vliegt, een maand is zo voorbij, laten we genieten van elke dag! Veel plezier! Groetjes Mia

Terugblik driekoningen


Terugblik gezelschapsspelen


Terugblik raclette


Terugblik wafelbak


LEIEMEERS


CORTRYCKPOORTE EN VESTINGE

Beste lezer van ons favoriete blaadje Alles netjes opgeruimd, dat brengt rust in ons huisje. Dat is de behoefte die ik elk jaar ondervind na de feestdagen: even tijd nemen om te genieten van de gewone dingen: een goed boek met een kopje thee, een winterwandeling in het bos, mijn woordje schrijven terwijl de sneeuwvlokjes in hopen naar beneden dwarrelen… Koning winter is in ‘t land! In een mum van tijd tovert hij mijn tuin om in een wit paleisje, sprookjesachtig en betoverend mooi! De sneeuwlaarzen, dikke sjaals, wollen wanten worden uit de mand gehaald. De slee wordt in gereedheid gebracht, kleine Fiene popelt van ongeduld! Ja, beste mensen, een zalige winterwandeling, eventjes alles loslaten en daarna samen genieten van een warme chocomelk… Alle drukte van de voorbije feestweken maakt dan plaats voor gezelligheid, familie en vrienden. Ook zin gekregen om tot rust te komen? Neem dan eventjes de tijd om je neer te vlijen in je favoriete zetel en geniet van je nieuwe à propos! De mooie verhalen en foto’s van de voorbije maanden spreken voor zich.

Liefs

Dominique


Februari—Valentijn De etalages kleuren rood, Valentijn is in aantocht, een dag waarop we de mensen die we graag zien eens extra in de bloemetjes zetten. En ook wij doen daar graag aan mee! We maken er een super romantische maand van vol mooie valentijnactiviteiten. We gaan creatief zijn met hartjes, een valentijnssoepje maken met balletjes, valentijnsbingo met een glaasje romantische roze bubbels, cupido’s cinema, romantische wellness en als kers op onze taart worden jullie verwend met een overheerlijk luxe valentijnsontbijt!

Geniet maar!

Februari—Carnaval Ook dit staat als een paal boven water; februari steevast garant voor ons jaarlijks carnavalsfeest! Het wordt een leuk avondje uit in een mooie après-skihut, een sfeervolle oberbaieravond met lekkere tartiflette en een goeie pot bier, Heidi, Anton en de Heideroosjes zijn er alweer helemaal klaar voor! Dus alle feestneuzen van harte welkom in onze chalet de Cortryckpoorte, de deuren gaan open om 17u. Iedereen van harte welkom!

Terugblik januari Verjaardagsfeest Marie-Thérèse Lalmand Heel gezellig! Dank u wel, Marie-Thérèse!


Wellnessnamiddag in ons kuuroord, zalig!


Ouderwetse nieuwjaarskoffie met versgebakken lukken en ‌ natuurlijk nen dreupel!


Elke dag is een cadeautje, vergeet het niet uit te pakken!


We maakten een feestelijk soepje

Nieuwjaarsbingo met wafelbak


Rita en Simona kregen deze maand ook een jaartje bij. Dank u wel voor het lekker traktaat! We wensen jullie nog veel mooie en gezonde jaartjes!

Taartenbak op grootmoeders wijze Een gezellige namiddag met alles erop en eraan!


Verjaardagsfeest Simona.

Voila, beste lezers, dit was het een beetje. Ik wens jullie een gezellige februarimaand toe met heel veel lieve mensen om je heen!

En zoals jullie weten iedereen altijd van harte welkom!

Groetjes Dominique


Gelukkige verjaardag aan... Anita Mahieu

15 februari

Marie-Louise Deman

16 februari

Terugblik januari

Op 3 januari hadden we weer een topper. Met de bewoners van de assistentiewoningen hebben we een glas gedronken op het nieuwe jaar. De lekkere hapjes en broodjes van Huize Ter Walle werden zeker geapprecieerd.

Henriette bracht ons een mooie nieuwjaarsbrief: 

Wees kalm temidden van het lawaai en de haast en bedenk welk een vrede er in stilte kan heersen.

Sta op goede voet met alle mensen zonder jezelf geweld aan te doen.

Zeg je waarheid rustig en duidelijk en luister naar anderen; ook zij vertellen hun verhaal.

Wanneer je je met anderen vergelijkt, zou je ijdel en verbitterd kunnen worden, want er zullen altijd grotere en kleinere mensen zijn dan jezelf.

Geniet zowel van wat je hebt als van je plannen.


Blijf belangstelling houden voor je eigen werk, hoe nederig het ook moge zijn; het is een werkelijk bezit in het veranderlijke fortuin van de tijd.

Volg de loop der jaren met gratie; verlang niet naar een tijd die achter je ligt.

Kweek geestkracht aan om bij onverwachte tegenslag beschermd te zijn. Maar verdriet jezelf niet met spookbeelden.

Vele angsten worden uit vermoeidheid en eenzaamheid geboren.

Leg jezelf een gezonde discipline op, maar wees daarbij lief voor jezelf.

Je bent een kind van het heelal, niet minder dan de bomen en de sterren. Je hebt het recht hier te zijn.

En ook al is het je wel of niet duidelijk, toch ontvouwt het heelal zich zoals het zich ontvouwt en zo is het goed.

Heb daarom vrede met God, hoe je ook denkt dat Hij moge zijn, en wat je werk en aspiraties ook mogen zijn, houd vrede met je ziel in de lawaaierige verwarring van het leven.

Met al zijn klatergoud, somberheid en vervlogen dromen, is dit nog steeds een prachtige wereld.

Wees voorzichtig, streef naar geluk.

Tekst uit de oude Sint Pauluskerk in Baltimore, gedateerd van het jaar 1692.


Na de nieuwjaarsbrief van Henriette hebben we stilgestaan bij de activiteiten van het voorbije jaar. We kunnen vaststellen dat 2018 een goed jaar was en zullen proberen om 2019 nog beter te maken!

Activiteiten Assistentiewoningen

- 29/1 Quiz in de Rotonde op het derde verdiep. Welkom om 14u30!

- 12/02: filmnamiddag ‘Mamma Mia’. In de Rotonde op het derde verdiep. Welkom om 14u!

- 7/03: uitstap naar ‘Texture’ in Kortrijk. We vertrekken om 11u15 en zijn terug voor 17u.


Beste bezoekers en familieleden Op 14 februari vieren wij VALENTIJN. Hieronder zie je enkele trouwfoto’s van onze bezoekers en collega’s! Herken je ze?

“ ik schreef je naam in het zand, maar de zee spoelde hem weg. ik schreef je naam in de lucht, maar de wind waaide hem weg. ik schreef je naam in mijn hart, en hij bleef altijd bestaan…”


Interview met de zwemclub van Huize Ter Walle We zijn op vrijdag 18 januari voor het eerst in geschiedenis van Huize Ter Walle gaan zwemmen. Fabienne (kiné) samen met Jacques V. en Roger D. en Charlot (begeleidster dvc) waagden zich aan een plons in het zwembad van Menen. We werden goed geholpen door de redders van dienst. Zij hielpen Roger en Jacques het water in. Eénmaal in het water, leek het of we iedere week kwamen zwemmen. We hebben ons rot geamuseerd! Gelukkig hebben we voor jullie enkele foto’s genomen, zodat jullie kunnen meegenieten van dit spektakel.

Uitstap naar de kinepolis We zijn met enkele bezoekers naar de kinepolis in Kortrijk geweest. Daar hebben we de nieuwste film van Mary Poppins gezien. Voor sommige onder hen was een uitje naar de cinema maar liefst 30 jaar geleden! We hebben er dan ook ten volle van genoten en lekker veel popcorn gegeten!


Uitstap naar de skipiste Op dinsdag 15 januari zijn we met de bezoekers van Het Vermaak en Het Parkhuis naar de skipiste in Komen geweest. Het was fijn om gezellig een aperitiefje te drinken en tartiflette te eten terwijl we vanuit de warmte zicht hadden op het vele stunt(el)werk van de skiërs of snowboarders. Afsluiten deden we met een wafel of een dame blanche. Ook bedanken we Arne Tant nog eens! Hij was een grote steun en goede vriend en we zullen hem missen. Op onze uitstap slaagde hij erin om zijn wafel

in 1 keer op te eten!

Murphy komt op bezoek Liefste bezoekers van het dagcentrum, Zoals velen onder jullie weten volg ik (Charlot) de opleiding ‘Dieren in de hulpverlening’ aan de Vives te

Roeselare. Als project zal ik mijn trouwe viervoeter Murphy meermaals meenemen naar ’t Parkhuis om samen met jullie activiteiten te doen. Dit project zal van start gaan midden februari. Mochten er bezoekers van ’t Vermaak ook geïnteresseerd zijn om mee te werken aan dit project, mag je mij dit gerust vragen! Hele lieve en dikke kussen van Murphy en Charlot


WIST JE DAT... honden (dieren in het algemeen) een positieve invloed hebben op het

welzijn van mensen? Ze verlagen de bloeddruk en de hartslag, ze stimuleren ons om meer te bewegen, brengen mensen dichter bij elkaar en zijn gewoon enorm leuk om rond ons te hebben. Enkele handige weetjes en tips voor als Murphy in huis is: - Geef Murphy GEEN koekjes, etensresten, suiker,… Hij krijgt heus genoeg eten thuis! - Murphy zal ALTIJD onder mijn begeleiding staan en dus nooit zonder mijn aanwezigheid in ’t Parkhuis rondlopen. - Raak Murphy niet aan als hij zijn sjaaltje aanheeft. Sjaaltje betekent ME-TIME (Pauze). - Voor de geïnteresseerden volgt nog een uitleg: “hoe omgaan met honden”.

Nog enkele sfeerbeelden van januari


Jarigen Patrick De Saedeleer

12 februari

64 jaar

Marcella Winckels

15 februari

91 jaar

Ann Loosveldt

22 februari

62 jaar

Annie Desmedt

23 februari

78 jaar

Cecilia Wolters

24 februari

81 jaar

Linda Huysentruyt

25 februari

66 jaar

Jean-Claude Pattyn

25 februari

80 jaar

We wensen hen een zeer gelukkige verjaardag!

Nieuwe bezoekers Henriette Vervaeke, Roger Delaere, Hilda Gouhie, Rosita Lesaffre, Paula Lampaert, Viviane Foulon, Christiane Delbeke en Jean-Claude Pattyn

Wij heten hem van harte welkom in ons midden!

Jarigen Op 15 februari viert Anita Mahieu haar 71ste verjaardag! En op 25 februari wordt Wilma Pille 84 jaar. We wensen hen een gelukkige verjaardag!

We wensen hen een zeer gelukkige verjaardag!


Quizzen met Natje

9 inzendingen bereikten me en allen zijn correct. Proficiat. De

onschuldige hand van mijn man, Dirk , trok Yvette Ramon als winnaar van deze quiz. Gefeliciteerd! U krijgt de komende dagen een bonnetje ter waarde van 2 euro te gebruiken in HTW cafetaria of rijdend winkeltje.

Lotto HTW

Met twee juiste cijfers wint Denise Knockaert de HTW-lotto! U krijgt hiervoor een bonnetje voor de cafetaria of rijdend winkeltje.

Jarige vrijwilligers 1 februari

Pol Vanmoerkerke

3 februari

ThÊrèse Maricau

3 februari

Lieve Markey

6 februari

Monique Douterlungne

19 februari

Julien Van Gysel

28 februari

Brigitte Vandaele


Jarige personeelsleden 3 februari

Kim Ouhamma

medewerkster technische dienst

6 februari

Laura Verhulst

zorgkundige

6 februari

Jacintho lecompte

medewerker intern transport

14 februari

Jara Deckmyn

logistiek assistent / zorgkundige ZT 1

16 februari

Isabelle Carette

verpleegkundige ZT 1

18 februari

Marianne Sarrazin

verpleegkundige ZT 2

23 februari

Annelies Vandevoorde

medewerkster DVC

24 februari

Jolène Cagnard

alternerende opleiding ZT1

25 februari

Lise Lemahieu

sociale dienst

2 maart

Nathalie Deleu

verpleegkundige ZT1

Patricia Victor startte op 2 januari als zorgkundige

Veel succes en welkom in ons team!


Menu MENU Dag

Ontbijt

Februari Middagmaal

Avondmaal

Elke middag is er soep als voorgerecht Maandag 04/02

Confituur

Gehaktballetjes curry met rijs, wokgroenten en currysaus

Kasselrib

platte kaas fruit en koek

Dinsdag 05/02

Suikerboter

Rookworst met winterstampot van ui en wortel en vleesjus

Witte pens

Fruitcocktail en koek

Woensdag 06/02

Peperkoek

Donderdag 07/02

honing/ confituur

Spaghetti carbonara

Quiche

Flan caramel en koek

Vol au vent met frieten, gemengde sla en mayonaise

Ei op z'n russisch

peer en koek

Vrijdag 08/02

confituur

Visbrochette met gebakken aardappelen, veldsla met witte boontjes en béarnaisesaus

Lunchworst

Pralinemousse en koek

Zaterdag 09/02

Smeerkaas

Beenhesp met peterselie aardappelen, gestoofd witloof en vleesjus

Préparé

Banaan en koek

Zondag 10/02

Valentijnshart

Kippenbil met denne aardappelen, broccoli en marinade saus

Leerdammer

Yoghurt en koek

Maandag 11/02

chocolade

Bouilli met aardappelen, gestoofde wortelen en mosterdsaus

Hennepot

Mandarijn en koek

Dinsdag 12/02

Luikse siroop

Vogelnestje met aardappelen, jeune poussesalade en tomatensaus met champignons

Kalkoenham

chocoladepudding en koek

Woensdag 13/02

Smeerkaas

Varkensstoofvlees met rijst, ananas en currysaus

Vleeskroket

Pana cotta en koek

Donderdag Speculoospasta Kalkoenbrochette met frieten, komkommersalade 14/02 en andalousische saus fruityoghurt en koek

Vleessalade


Vrijdag

Confituur

15/02

Gebakken zonnevisfilet met aardappelen gestoofde prei en witte wijnsaus

Brie

Bavarois en koek

Zaterdag 16/02

Choco

Zondag 17/02

Ovenkoek/ confituur

Braadworst met hutsepot en braadjus

Bereid gehakt

sinaasappel en koek

Mosterdgebraad met kroketten, suikerboontjes en rode wijnsaus

Ardeense paté

Witte chocolademousse en koek

Maandag 18/02

Speculoos

Kasselrib met peterselie aardappelen, boontjes in tomatensaus en vleesjus

Gentse kop

Mandarijn en koek

Dinsdag 19/02

Suikerboter

Kalkoenballetjes met gebakken aardappelen en witloof

Champignonworst

Vanillepudding en koek

Woensdag 20/02

honing/ confituur

Bolognaise met hoorntjes en gemalen kaas

Donderdag 21/02

Confituur

Dyjonnais met frieten en slaatje

Vrijdag 22/02

Smeerkaas

Zaterdag 23/02

Luikse siroop

Witte pens

ijs en koek

Banaan en koek

Kippenwit met kruiden

Vis vol au vent met puree en cressonette

Creme pate

Fruityoghurt en koek

Varkenslapje met aardappelen, groene boontjes en mosterdsaus

Américain préparé

Chocolademousse en koek

Zondag 24/02

Rozijnenbol

Kalkoenpavé met dennenappels, warme abrikoos en jagersaus

Camembert

platte kaas fruit en koek

Maandag 25/02

Confituur

Kippenbil met gebakken aardappelen, erwten en wortelen en spaanse saus

Ardeense ham/ hesp

chocoladepudding en koek

Dinsdag 26/02

Suikerboter

Gehaktballetjes met bieslookpuree, cressonette en tomatensaus met champignons

Bretoense kip

sinaasappel en koek

Woensdag 27/02

Chocolade

Varkenstournedos met aardappelen, gestoofd witloof en rode wijnsaus

Lasagne

Yoghurt en koek

Donderdag 28/02

Beenhesp met frieten, tomatensla en béarnaise mousse Liegoise en koek

Hoofdvlees


Profile for htw98

A Propos - Februari  

A Propos - Februari  

Profile for htw98
Advertisement