__MAIN_TEXT__

Page 1

A

PROPOS


01/10

Bamis— Internationale Dag van de Ouderen

04/10

Werelddierendag

05/10

Internationale dag van de leerkracht

07/10

27ste zondag door het kerkelijk jaar—Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans

09/10

Wereldpostdag

12/10

Wereldreumadag— Dag van de Onthaalouders

14/10

28ste zondag door het kerkelijk jaar— Nationale Ziekendag 14 tot 21 oktober: Week van het Bos

15/10

Dag van de Spirituele Zorg

16/10

Wereldvoedseldag

17/10

Werelddag van Verzet tegen extreme Armoede Dag van de Verzorgenden

18/10

Dag tegen Kanker

19/10

Dag van de Jeugdbeweging

21/10

Missiezondag

24/10

Dag van de Verenigde Naties

28/10

30ste zondag door het kerkelijk jaar


5 oktober:

Algemene ziekenzalving

9 november: Herdenkingsviering voor onze overleden bewoners.

Dankbaar afscheid van

Dankbaar afscheid van

Dankbaar afscheid van

Dhr. Bert VANDAMME

Mevr. Georgette NOLLET

Dhr. Gaston DECLERCQ

Echtgenoot van mevr. Valérie SAP

Weduwe van dhr. Hernri DANSET

Weduwe van mevr. Mariette DEPUYDT

Geboren op 27 december 1977

Geboren op 7 september 1923

Geboren op 15 juli 1940

Overleden op 31 augustus 2018

Overleden op 4 september 2018.

Overleden op 8 september 2018.

Bert is de zoon van dhr. Frans Vandamme, bestuurslid van onze

Georgette woonde bij ons in

Gaston woonde bij ons in

Kolleblomme.

Cortryckpoorte.

beheerraad

Dankbaar afscheid van

Dankbaar afscheid van

Dankbaar afscheid van

Dhr. Camiel DESMAREY

Mevr. Magda DELVA

Mevr. Georgette VAN DER MASSEN

Echtgenoot van mevr. Marguerite GRUWEZ

Echtgenote van Dhr. Noël LEROY

Echtgenote van dhr. André BOGAERT

Geboren op 6 juli 1945

Geboren op 10 november 1932

Geboren op 6 juni 1924

Overleden op 10 september 2018.

Overleden op 24 september 2018.

Overleden op 10 september 2018.

Magda is schoonmama van Dominique (animatie ZT 2)

Camiel verbleef bij ons in het zorghotel.

Georgette verbleef bij ons in ‘t Lindeboomke.

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe in dit verlies en zijn dankbaar dat ook wij deze mooie mensen mochten kennen.


01/10

Georgette Ameel

95 jaar

Zorghotel

06/10

Odette Vandewattyne

90 jaar

Cortryckpoorte

10/10

Robert Deschepper

88 jaar

Vestinghe

15/10

Christiane Stalmans

84 jaar

‘t Lindeboomke

17/10

Marie-Louise Lux

81 jaar

Leiemeers

19/10

Ivette Ramon

84 jaar

Cortryckpoorte

24/10

Maria Pattyn

95 jaar

Kolleblomme


ALGEMEEN


‘T LINDEBOOMKE

Terugblik: Samen gezellig uit eten!


Terugblik: Samen gezellig uit eten!

Groetjes Team Lindeboomke


KOLLEBLOMME

Beste lezers van à propos

Oktober

… de natuur verandert van kleur, ze wordt oker, geel,

bruin en dan stilaan kaal om daarna te rusten voor enkele maanden. Niet helemaal natuurlijk, want momenteel heeft de natuur heel wat dierbare schatten in petto. Het is het seizoen van de champignons, kastanjes, noten… Heerlijk toch!

Welkom dus aan de gezelligheid van de herfst! Een seizoen met een kleurenpracht die uitnodigt om te gaan wandelen en te genieten. Ook een tijd om het vlugger eens binnenhuis te gaan zoeken. Ook hier bij ons is dat niet anders. Heel wat gezellige, creatieve, knusse activiteiten staan op ons programma, voor elk wat wils! We zijn al begonnen met activiteiten naar aanleiding van ons kunstproject. Zo hebben we al geschilderd met Christine en leefden we ons creatief uit met klei.

Prachtig! Benieuwd? Dat is de bedoeling! Ook hebben we terug onze huisdierennamiddag. Op 4 oktober nodigen we graag alle diertjes en baasjes uit. Voor het eerst hebben we ook terug de

kleutertjes op bezoek

en er staat ook heel wat lekkers te bakken

om de agenda! Als slot van de maand gaan we op 30 oktober terug naar Kuurne. We gaan er heerlijk gaan eten en daarna gezellig kuieren in de winkeltjes. Een echte aanrader voor wie graag eens gaat shoppen. Voor verdere info over onze activiteiten, verwijs ik jullie graag door naar de

activiteitenkalender

achteraan.


September

… we hadden een pracht van een nazomer en deze

is weer voorbij gevlogen. Het was mooi, leuk, gezellig en warm. Genieten geblazen dus! Kijk je nog even mee? Veel plezier met de sfeerbeelden. 4 september: we gingen op bezoek bij de buren in het

nieuwe eethuis “Sacrées soeurs”. We waren daar zeer welgekomen, alles was pico bello voorbereid om onze grote groep van 35 te ontvangen. We hebben er echt heerlijk gegeten en genoten van het gezellig kader. Ze hebben ons verwend en daarom verdienen ze van ons allen een dikke 10! Chapeau aan Louise en Heleen en bedankt voor de vriendelijke ontvangst! Doe zo voort, dames!


Op 12 september hadden we een heel speciale verjaardag! Godelieve

Delaere

werd 101 , dat vraagt om een speciaal feest! Met een heerlijk aperitiefje ontvingen we haar familie en het stadsbestuur en in de namiddag hadden we een gezellige koffietafel met al haar medebewoners. Bedankt voor de heerlijke taart! Dit was een topdag!


Op 13 september hadden we het Sint-Bavokoor op bezoek en hebben ze voor onze bewoners een heel gezellige namiddag gezorgd. Ze brachten liedjes van weleer, de sfeer zat er dus goed in! Dank u wel en zeker voor herhaling vatbaar!

17 september was zo’n prachtige nazomerdag dat we er ons fototoestel bijhaalden.


Nu geven we jullie nog een blik op onze activiteiten naar aanleiding van ons kunstproject. Op naar de volgende!


Zo, verder wens ik jullie een mooie en gezellige maand oktober toe en dat we er samen terug mogen van genieten hĂŠ! Liefs, Carine.


AKKERWINDE

UNO

Bezoek bij Christine


Kunstproject

Quiz


Huwelijk Debbie


Hobbykaartnamiddag

Uiteten sacrĂŠes soeurs


Wellnessnamiddag

Sint-Bavokoor


Restaurant Den Akker


Hoger-Lager

Groetjes, Mia


CORTRYCKPOORTE EN VESTINGE

Beste lezer van ons favoriete blaadje

Indian Summer Het was me het zomertje wel. Mij hoor je niet klagen hoor! Een zalig voorjaar, een heerlijke zomer met een schitterende nazomerfinale. We hebben er met z’n allen van genoten. Onze talrijke geslaagde uitstappen, de zalige zomerse feestjes in onze mooie tuin, de zon maakte voortdurend overuren; dagen, weken aan een stuk! Met hoogzomerse temperaturen waanden we ons in het mooie zuiden en werden we verwend met talrijke zomerse heerlijkheden. En toch ondanks de mooie nazomer voelen we dat de herfst komt piepen. In de tuin krioelt het van de spinnenwebben, de bomen kleuren oranje-rood, de blozende appeltjes aan mijn malusboom zijn een lust voor het oog, mijn warmoranje pompoenen her en der. In deze periode van het jaar neemt de natuur een prachtig kleurenpallet aan. Wijnrode wingerd, bomen in een schitterend pallet van geel over oranjerood naar bruin overgoten met het donkerroze licht van de lage zon. Het is windstil. De zon staat elke dag een beetje lager aan de wolkenloze hemel. Boven de horizon hangt een lichte nevel. In het roze-oranje licht van deze milde najaarszon barsten de bomen en heesters uit in overweldigende kleuren, prachtig! en stilletjes, heel stilletjes verlang ik naar de gezelligheid van de komende maanden. De theelichtjes en zachte plaids worden uit de manden gehaald, mijn ateliertje gebruiksklaar gezet en ik krijg er zin in! De warme gezellige avonden samen met familie en vrienden bij de open haard met een lekker glaasje wijn‌


Gezellig samen terugmijmeren naar de mooie nazomerse momenten. Tweedaagse naar zee In één woord: ZALIG! Ons M’Anne schreef voor jullie een super mooi verslag, dank u wel! Ook een welgemeend dankwoordje aan al de lieve begeleiders. Jullie waren TOP! DANK U WEL!


Zon, zee, strand en… genieten! Ik ga naar zee en ik neem mee… mijn valies, mijn zonnebril, mijn zonnehoed, mijn goed humeur, het mooie weer en een bende vrolijke vrienden…. Alle ingrediënten nodig voor een 2-daagse in De Haan waren aanwezig toen we eind augustus, met een toffe bende bewoners van Vestinghe en Cortryckpoorte en een groep enthousiaste vrijwilligers naar zee vertrokken. De collega’s uit de zorg en onze kapitein Dominique hadden hun best gedaan om iedereen op tijd klaar te stomen. (dikke duim) Op ons piekebeste en met een brede smile op het gezicht wuifden we de thuisblijvers uit… De Haan here we come! Toen iedereen ter plaatse was en alle bagage uitgeladen, was het tijd voor een eerste korte wandeling en niet vergeten: het aperitief met zicht op zee. Zoals elk jaar waren we opnieuw hartelijk welkom in bistro Mano, zo stilaan ons huisbistrootje… Onder een stralend zonnetje werd er getoost op een mooie 2-daagse met veel leute en plezier. Het middagmaal in hotel Zee-Linde werd door iedereen fel gesmaakt. We werden er verwend met een lekker soepje, vol au vent met frietjes, een overheerlijk huisgemaakte chocomousse en een kopje koffie als slot…. Met het buikje rond gegeten hielden veel bewoners nadien een siësta. Na het korte middagdutje maakten we onder begeleiding van gids Eddy een wandelingetje door de mooiste villawijken van De Haan.


De Haan, een pittoresk badstadje vol nostalgie, romantiek, mooie witte villaatjes (met rood dak) én niet te vergeten het oude tramstationnetje, kan ons ieder jaar opnieuw bekoren. De Haan was trouwens ook de geliefde badplaats van Einstein. Elk jaar brengen we hem trouw een bezoekje maar dit jaar was er een extraatje; we konden er onverwacht kennismaken met de maker van het bronzen beeld. Een ietwat bescheiden maar vriendelijk man en een groot kunstenaar. Via het radio 2 programma ‘Zot veel zomer’ dat uitzond vanuit De Haan, kwamen we enkele leuke wist je datjes te weten over Einstein. De dochter van een hoteluitbater wist te vertellen dat toen hij in De Haan was hij elke namiddag zijn thee ging drinken met een kramiek erbij, in hún hotel op de dijk, onze vriend wilde bijvoorbeeld ook nooit sokken dragen want daar konden gaten in komen.  Ze wist ook te vertellen dat hij bevriend was met de koning en de koningin én zot van de zee. Als hij aan de kust was ging hij elke dag 3 maal naar het strand om de zee te zien… leuke weetjes toch! De dorstigen laven in een werk van barmhartigheid en ook daar werd voor gezorgd op het mooiste terras van tearoom Beaufort. Met een dikke pint, een koffietje of een frisdrankje in de hand werd er heel gezellig gekeuveld. Eentje was genoeg want in het hotel wachtte men ons op met een traktaat van het huis. Op het mooie heraangelegd terras van het hotel kregen we een glas Cava aangeboden met wat knabbeltjes erbij. Voor het avondmaal trokken we andermaal naar bistro Mano. De zeelucht had er voor gezorgd dat we weer trek hadden en zeker in die lekkere garnaalkroketjes, een overheerlijk slaatje met tonijn of een flink uit de kluiten gewassen croque monsieur voor de liefhebbers.


Ons traditioneel avondfeest werd er eentje met zang en dans en veel muziek uit de oude doos. Ceremoniemeester van dienst, Eddy, sloeg vakkundig de maat en iedereen zong uit volle borst mee. Dé verrassingsact van de avond werd verzorgd door 3 dulle bewoners die een rollatordans ten toon spreidden voor het aanwezige publiek. Gehuld in de gepaste kledij en onder de deskundige leiding van Dominique dansten ze als of ze nog nooit iets anders gedaan hadden. Echt mooi om te zien. Een verrassende zwemvliezer vervolledige de act. Als hoogtepunt van de avond zong Walter een zelf geschreven tekst op de tonen van het bekende ‘Marina’ van Rocco Granata. De sfeer zat er goed in. Proficiat aan alle acteurs! Heel moe maar héééél voldaan zocht iedereen zijn bedje op. In een mum van tijd was het héééél stil in hotel Zee-Linde….

De volgende morgen liep iedereen er fris en monter bij en schoof met plezier aan aan het verzorgde ontbijtbuffet.


Tijd om de valiesjes te maken en ons op te maken voor een fikse ochtendwandeling op de dijk. We genoten allemaal met volle teugen van de frisse zeelucht. Hier en daar hielden we halt voor een fotoshoot. Het beeld van de naakte God Poseidon, de God van de zee, dat deel uitmaakt van de openlucht tentoonstelling Beaufort, zorgde voor heel wat hilarische foto’s met de dames! ’s Middags gingen we op restaurant. In de Escapade waren de tafels mooi gedekt en werden we verwacht en verwelkomd door de vriendelijke uitbaters. Na het heerlijk diner hield Dominique een kleine toespraak; ze dankte iedereen die mee was voor de goede sfeer en de vele gezellige momenten én de vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet en de vele hulp. De man van Dominique, een handige Harry, had voor iedere vrijwilliger een mooi theelichtje gemaakt uit een tak van de zilverberk! Heel mooi gedaan en een lieve attentie. Bedankt Dominique en Hans. Als afsluitertje flaneerden we nog wat door de winkelstraat en namen we in stijl afscheid van het zeetje, met een korte wandeling op de dijk. Thuisgekomen spoelden we de restjes zand van tussen onze tenen en aten nog een broodje, met liefde gesmeerd door Julien en Lucienne, waarvoor dank! Op onze beurt willen wij Dominique danken voor de vlekkeloze organisatie en de goede zorgen. Onze dank gaat ook uit naar HTW die dergelijke activiteit mogelijk maakt. Graag tot een volgende editie; de geweldige herinneringen van dit jaar nemen we mee elk naar ons eigen huisje.

Marie-Anne V.


We maakten heerlijke appelbeignets, mmmmm, super lekker!

Onze lavendelnamiddag in de Provence met een zeer geslaagd resultaat!


Gelukkige verjaardag, Suzanne! Merci voor het lekker traktaat! We wensen je nog veel mooie jaren toe.

Boerenkermis Ăœbergezellig! En wat een kleurrijk gezelschap zeg. Jullie zagen er allemaal schitterend uit! Aan boereleute geen nood, we hebben lekker gesmuld, gelachen en gezongen. Tot slot verkozen we onze mooiste boer en boerin. ‘t Was een moeilijke, maar is de jury eruit geraakt. Met haar rode jurk met witte bolletjes, een boerensjaaltje in het haar en een stralende glimlach, al zingend en zwaaiend, werd Denise Holvoet onze winnares! Aan haar zijde werd gekozen voor boer Walter met wit hemd, zwarte gilet en boerenklakske. Werkelijk een prachtig boerenkoppeltje! De pompoenwedstrijd werd gewonnen door Suzanne en Jannick. De kanjer woog maar liefst 6,300 kg. Proficiat, dames, goed geraden! Geniet van het flesje bubbels.


Pompoensoep Tot slot maakten we ook nog lekkere pompoensoep en overheerlijke confituur.

Voila en met een mooi aanbod aan gezellige herfstactiviteiten sluit ik deze maand mijn woordje af.

Graag wil ik alle lieve vrienden, vrijwilligers, helpende handen van harte bedanken voor de mooie zomerse momenten! Jullie zijn de zon in huis, de kers op de taart. Dank u wel!


Geniet van de mooie herfstmaanden. Er staat voor ieder wat op de kalender. Van wafelbak tot bloemschikken met pompoentjes, appeltaartjes tot kunst op ‘t tweede, Halloween, breugelfeest…

Iedereen altijd van harte welkom! Warme herfstgroetjes Dominique x

Uitnodiging kunst op ‘t tweede

Groot kunstevenement met hoog bezoek van tal van grote kunstenaars. We gaan samen aan de slag onder de vorm van workshops:

op doek met Marianne Verhaeghe,

gaan beoefenen met Nadine Leeman. Uitdagend en voor elk wat wils! Er wordt jullie een feestelijk aperitief met hapjes en drankjes aangeboden.

Iedereen van harte welkom!


Gelukkige verjaardag aan... 6/10

Georges Vansteenhuyse

Rotonde

17/10

Joris Larmuseau

Rotonde

18/10

Rosa Meesseman

Benedictinenhof

24/10

Daniel Vandenberghe

Rotonde

27/10

Dina Minne

Rotonde

Terugblik: naar de cinema


Beste bezoekers en familieleden, We hebben eind september de zomer achter ons gelaten, en zijn nu de herfst ingedoken. De bladeren beginnen al te vallen en het wordt ook al veel vroeger donker! Eind oktober veranderen we de klok. We keren een uurtje terug. Wanneer het op zondagochtend 28 oktober 3u wordt, dan moet je die terugzetten naar 2u. Gelukkig doen de meeste klokken en multimedia dit vanzelf! Het is dus 2 keer die nacht 2u30. Natuurlijk is er in

oktober veel te doen in het dagverzorgingscentrum. Zo vieren we op donderdag 4 oktober

werelddieren-

dag. Dan zetten we de beestjes eens in de kijker! We or-

ganiseren een dierenquiz, om te zien wat jullie daar allemaal over weten. Op dinsdag 23 oktober gaan we naar

New Etropal in

Lauwe. Voor de prijs van 25,75 euro kunnen jullie genieten van een 3-gangen menu en een optreden van

David Vandyck (zie onderstaan-

de foto). Het is wel zo dat de drank niet inbegrepen is en telkens meteen moet worden betaald, dus raden we aan dat iedereen zeker 15 euro zakgeld meeneemt. Er is tevens een winkel waar tal van zaken (kledij, handtassen,‌) verkocht worden!

Het 3-gangenmenu: - gepaneerde vis op een bedje van puree en kruidensaus - erwtensoep - cock-au-vin met gebakken aardappelen en aangepaste groentjes


Eind oktober vieren we ook

Halloween. Dit vindt plaats op 31 oktober. We zullen terug griezelige pompoensoep maken. Als dat nog niet genoeg is om jullie bang te maken, spelen we het griezelbordspel dit jaar.

De

jarigen van oktober vergeten we natuurlijk ook niet. Er zal weer een heus dans en

eetfestijn zijn om de jarigen te vieren. Wat het zal zijn om te eten, dat is nog een grote verrassing. Als het feestje even leuk belooft te zijn als dat van in september, dan zal het heel tof worden!

Spreuk van de maand


Wedstrijd Hallo, ik ben Arne en ik heb JULLIE hulp nodig. Vanaf september organiseren we terug bezoekersraden, maar op een andere manier. Hoe deze zal verlopen zullen jullie ontdekken. Maar bezoekersraden klinkt een beetje saai, vind je niet? Daarom zoek ik een leuke naam voor onze bezoekersraden. Zelf ben ik niet zo goed daar in, en ik roep jullie hulp in. Wat is jullie opdracht? Zoek een naam die passend is voor de bezoekersraden, en een naam die jullie zelf daarvoor passend vinden.

WIE EEN NAAM STUURT DIE GEKOZEN WORDT, WINT EEN DRANKBONNETJE UIT DE CAFETARIA EN DRIE DIKKE PIEPERS! Jullie mogen mij aanspreken, ik loop genoeg rond in het dagcentrum, maar ik zal jullie er ook over aanspreken tijdens de bezoekersraad. Misschien kunnen jullie er al over nadenken. De gekozen naam gebruik ik dan ook in mijn eindwerk voor school, dus het is een hele belangrijke wedstrijd. Alvast bedankt! 

Vakantieverhaal van Virginie Deze zomer ben ik op vakantie geweest met mijn gezinnetje naar Lommel(Limburg). Tijdens de eerste dag wilde mijn lieftallig ventje als eerste gaan douchen. Wanneer hij vers gewassen was, merkte hij op dat hij zijn douchegel vergeten was. Het waren namelijk gemeenschappelijke douches (mannen en vrouwen gescheiden natuurlijk).Daarna was het aan mij om te douchen, en ik zei tegen mijn ventje dat ik ondertussen zijn douchegel ging halen. Wanneer ik de mannendouche binnenging, kwam ik 5 Italiaanse mannen tegen in de douche. Zij begonnen plots te roepen tegen mij in het Italiaans, dat ik daar niet hoorde te zijn(vermoed ik). Jammer genoeg is mijn Italiaans niet zo goed, en verstond ik er geen noot van. Ik had wel door dat ik daar niet gewenst was. Helaas stond er niemand in zijn blootje te douchen . Ik ging dan maar weg, en ik moest mij dan douchen met de babygel van mijn zoontje. De douchegel heb ik nooit meer terug gezien en is waarschijnlijk ergens in gebruik in Italië. Sindsdien durf ik niet meer binnen gaan in een mannendouche.


Voorstelling nieuwe student Dag iedereen, ik ben Thao Quyen Ha Thi maar je mag me als TAW aanspreken. Mijn origine ligt in het verre Vietnam, maar ik ben geboren in het iets dichtere Kortrijk. Ik studeer tegenwoordig Jeugd –en Gehandicaptenzorg en ik blij hier te mogen werken als stagiaire bij jullie de komende maanden. Ik ben erg enthousiast om vele van mijn wijze verhalen uit te wisselen. Je kan me in mijn vrije tijd vaak vinden in het park in een hangmat. Daar ‘chill’ ik veel, en maak ik het graag gezellig. Daarnaast speel ik tal van instrumenten waaronder viool, gitaar en zingen doe ik ook heel graag. Schilderen en tekenen is ook iets waar ik mij uren mee kan bezig houden. Ik hou ook wel van vuur, ik kan namelijk vuurspuwen. Hiervoor leefde ik voor 4 maanden in een Boeddhistisch klooster. Je mag me daar altijd over verder vragen. Ik hoop dat we van deze dingen in de komende maanden samen kunnen van genieten. Tot gauw, Thao.

Op het pijltje op de wereldkaart hieronder die je Vietnam liggen.


Kunstproject Vorige maand zijn we gestart in ’t Parkhuis met het maken van een grote figuur in Papier-mâché. Het moet een soort bosnimf worden. We hebben de basisvorm reeds gemaakt en kunnen weldra beginnen deze te beplakken met krantenpapier dat gedrenkt is in behanglijm. Als het droog is kunnen we het beschilderen of met verf bespuiten (met spuitbus). We denken ook om de ingekleurde prenten van Antoon Vandeghinste te gebruiken om een mooie en vrolijke toets aan de figuur te geven. Dit beeld zal op zondag 2 december op onze kunstveiling verkocht worden. Met de opbrengst hopen we een elektrische fiets te kopen waarmee een persoon in een rolwagen mee kan worden vervoerd. In oktober starten we in ’t Vermaak met het beschilderen van beeldjes gemaakt door kunstenaar Carlos Callewier. Dit zal ook op meerdere momenten in de maand doorgaan (zie kalender). We hopen meerdere bezoekers te vinden die enthousiast zijn om deel te nemen aan dit project. Deze beeldjes zullen ook verkocht worden op de kunstveiling. Meer info over dit project volgt in het volgende boekje.

In de maand september mochten we enkele nieuwe bezoekers verwelkomen. We heten hen van harte welkom, en hopen op een mooie tijd hier in het dagverzorgingscentrum. Welkom Christiana Feys, Linda Huysentruyt (en Mira), Jean-Pierre Delaere, MarieJosèphe Trachez, Rita Vandeburie en Andrée Choteau

In oktober hebben we 4 verjaardagen, we wensen hen alvast al een gelukkige verjaardag en we vieren dit zeker in het dagcentrum! Rita Vandeburie

10 oktober

74 jaar

Bernice Vandendorpe

14 oktober

80 jaar

Mariette Snauwaert

19 oktober

79 jaar

Marleen Vanhollebeke

30 oktober

60 jaar


Terugblik verjaardag Ivan

Terugblik verjaardag Marie-Louise


Terugblik optreden Sint-Bavokoor

In september kregen we in het Parkhuis 1 nieuwe bezoeker. Hartelijk welkom Paulette Goudeseune.


In het Parkhuis hebben we Regina Herpoel die op 20 oktober 59 jaar wordt. Alvast een dikke proficiat Regina.

Optreden Sint – Bavo koor

Verjaardag Antoon


Als alleenstaande word ik elke ochtend wakker en ben ik dankbaar dat ik er nog ben. Hoe moet het verder elke dag? Bewust zijn van ligpijnen, zitpijnen, looppijnen en lichamelijke ongemakken die het welzijn verpesten. Maar ik heb geen keuze, verder de dag doorbrengen en de ongemakken trachten te vermijden en me er niet ongelukkig door te maken. Het leven gaat door en mijn huishoudboekje moet blijven kloppen. Nu ik nog over een redelijke zelfstandigheid beschik in geestelijke gezondheid moet ik me toch voorbereiden op een eventuele opname in een WZC. Het is best de kwelduivel der eenzaamheid niet te laten toeslaan. Genieten moet ik van de momenten die me gelukkig kunnen maken en me nog worden toegestaan. Mijn overlevingsredding hangt grotendeels af van hulpverleners en eventuele vrijwilligers. Als oudere zijn wij te bekennen aan veel gebruikssporen. Overdreven jeugdig doen helpt ook al niet meer. We komen allemaal gehavend uit het leven. Ik heb van het leven veel gekregen en veel gegeven. Ik kreeg ook chemo en bestralingen met afschuwelijke pijnen en de drempel van het einde heb ik meegemaakt. Je kunt maar graag leven als je het niet erg vindt om te sterven. Mijn wens is dat mijn gestorven lichaam naar de wetenschap gaat. Wel stel ik vast dat ik zoek naar troost. Troost dient om verdrietige omstandigheden draaglijk te maken en verlichting bij nood en pijn te bieden. Hulp bij iets dat in stilte geleden wordt. Troost bestaat alleen in het onder ogen zien van de werkelijkheid. Het komt er op neer dat je geleidelijk aan alles in jezelf ziet sterven. Je vocht terug op de genade Gods die zich over ons ontfermt en hoop geeft. Met mededogen in al onze voorlopigheid is er niets buiten God die het anders voor ons doet. Toch geeft het een nadering en uitzicht en verbinding. Ijverig is de moeder van het geluk. Verbazing is veinzen van de werkelijkheid. Liefde is bedacht door mensen die niet willen sterven. Liefhebben is altijd lijden. Kwaadheid en woede vertroebelt de geest. Er bestaan nog levensvormen die de moeite zijn. Bezoek eens een afdeling waar personen met dementie verblijven. Werkelijk het hele leven is in therapie zijn.

Vanhoutte Gilbert 5 september 2018


Quizzen met Natje 15 inzendingen bereikten me waarvan 13 volledig correct. Proficiat! De onschuldige hand van mijn man Dirk trok

Denise Knockaert uit als winnares van deze quiz. Gefeliciteerd,

Denise. U krijgt de eerstkomende dagen een bonnetje ter waarde van twee euro te gebruiken in HTW.

Jarige vrijwilligers 7/10

Marc Devos

8/10

Gerda Laruweere

27/10

Lucienne Roels

27/10

Linda Soetart


WZC Huize ter Wallle CIGB Kortrijkstraat 126 8930 Menen

Wij zijn DRINGEND op zoek naar :

CAFETARIA - MEDEWERKERS Ons woonzorgcentrum gaat er prat op dat iedere dag van het jaar, inclusief zon- en feestdagen, de cafetaria kan bezocht worden door bewoners en hun familie. Dit kan pas als er voldoende vrijwilligers worden gevonden die bereid zijn hieraan mee te helpen.

Wij zoeken‌ Vrijwilligers voor de uitbating van de cafetaria = namiddag van 14.30 uur tot 17.30 uur. De opbrengst van de cafetaria gaat integraal terug naar projecten ten dienste van onze bewoners.

Interesse/vragen: Nadine Vandorpe 056/52 17 40 of mondeling tijdens bureeluren in het WZC


Jarige personeelsleden Brandon Vancoillie

5 oktober

Zorgkundige ZT2

Sharon Pattyn

7 oktober

Zorgkundige ZT2

Dominique Dejonghe

8 oktober

Animatie ZT2

Kylie Pequeur

10 oktober

Zorgkundige / leefgroepassistente ZT1

Amy Vermeersch

15 oktober

Zorgkundige ZT2

Catherine Breyne

19 oktober

Verpleegkundige ZT2

Fabienne Seys

19 oktober

Kinesiste ZT2

Anne-Mie Sap

20 oktober

Diensthoofd ZT2

Olivier Vankeirsbilck

23 oktober

Ortho/leegroepwerking ZT2

Nieuwe personeelsleden Lahmar Safia komt op 1 oktober ons zorgteam 2 versterken. Ze volgt een alternerende opleiding zorg.

Veel succes!


Huwelijken Debbie

Janssens en

Yann

bezegelden

de liefde op zaterdag 1 september.

Veel geluk samen!

Ann-Sophie

Van den Heede en

Dennis

op vrijdag 21 september. Van harte gefeliciteerd!

Geryl gaven elkaar hun ja-woord


Activiteitenkalender ‘t Lindeboomke


Activiteitenkalender Kolleblomme


Activiteitenkalender Leiemeers

Activiteitenkalender Akkerwinde Elke vrijdag Eucharistieviering in de kapel om 15u45


Activiteitenkalender Cortryckpoorte en Vestinghe


Activiteitenkalender ‘t Vermaak


Activiteitenkalender ‘t Parkhuis


Dag

Ontbijt

Middagmaal

Avondmaal

Elke middag is er soep als voorgerecht Maandag

Honing/

Gyros met gratinaardappelen en eikenbladsalade.

01/10

Confituur

Chocolademousse en koek

Dinsdag

Confituur

Kalfsworst met vleesjus en andijviestamppot spek en ajuin.

02/10 Woensdag

Fruit yoghurt en koek Smeerkaas

03/10

Hamrolletjes met witloof, gekookte aardappelen en kaassaus

Hespenworst

Bloedworst met ui Kippensalade

Ijs en koek Donderdag

Chocolade

04/10

Vrijdag

Luikse siroop

05/10

Varkenswangetjes met ijsbergsalade, frieten en saus grand Koude omelet -mère met fijne kruiden en Meloen en koek Victoriabaarsfilet met gekookte aardappelen, pompoenblokjes met dille en ajuin en Hollandse saus met limoen

Landjagersworst

Mousse liegeoise en koek Zaterdag 06/10

Speculoospasta Casselrib met gekookte aardappelen, erwten en wortelen en pepersaus

Roompastei

Sinaasappel en koek Zondag

Croissant

07/10

Kalkoengebraad philadelphia met kroketten, warme abrikoos en rode portsaus

Camembert

Verse ananas en koek Maandag

Confituur

08/10

Kippenworst met gandaham en gebakken aardappelen, savooikool met spek en rode wijnsaus

Kalkoen met peterselie

Chocoladepudding en koek Dinsdag

Choco

09/10

Rundstong met puree, champignons & cressonette en madeirasaus

Fijnkost

Mousse en koek Woensdag 10/10

Suikerboter

Blinde vink met gekookte aardappelen, knolselder in roomsaus en ajuinsaus Vanillepudding en koek

Visbrochette


Dag

Ontbijt

Middagmaal

Avondmaal

Elke middag is er soep als voorgerecht Donderdag 11/10

Speculoos

Vol au vent met frieten en een gemengd slaatje

Vrijdag

Honing/

Kabeljauwfilet met wortelpuree en kaassaus

12/10

Confituur

Yoghurt natuur en koek

Zaterdag

Confituur

Paardenbiefstuk/hesp met gekookte aardappelen, prinsessenboontjes en demi glace saus

Bereid gehakt

Banaan en koek

13/10

Rolmops

Gouda kaas

Rijstdessert en koek Zondag

Suikerbrood

14/10

Gepaneerde kipfilet met dennenappels, peer op sap Gerookte ham/hesp en pepersaus Platte kaas en gebak

Maandag

Smeerkaas

15/10

Gehaktbroodje met gekookte aardappelen, rode kool met appel en braadjus

Kalfskop

Chocoladepudding en koek Dinsdag

Luikse siroop

16/10 Woensdag

Smulhammetje met hutsepot en mosterdsaus Appel gestoofd en koek

17/10

Kippenhawaiburger met rijst, ananas en zoetzuresaus

OLVH

Pana cotta en koek

Donderdag

Rilette

Speculoospasta

Confituur

18/10

Gemarineerde kalkoenbrochette met gemengde salade, frieten en provenรงaalse saus

Omelet

Zalmsalade

Fruit yoghurt en koek Vrijdag

Choco

19/10

Gratino met gebakken aardappelen, fijne groenten en nantuasaus

Hoofdvlees met mosterd

Mousse speculoos en koek Zaterdag

Honing/

20/10

Confituur

Varkenslapje met gekookte aardappelen, gestoofde spruitjes en jagersaus

Hesp

Platte kaas met fruit en koek Zondag

Chocoladekoek

21/10

Keizergebraad met kroketten, knolselder in witte saus en roomsaus

Boerenpastei

Mandarijn en koek Maandag 22/10

Peperkoek

Kippenboerenburger met rijst, broccoli en champignonsaus Flan caramel en koek

Gentse kop


Dag

Ontbijt

Middagmaal

Avondmaal

Elke middag is er soep als voorgerecht Dinsdag

Confituur

23/10 Woensdag

Spaghetti carbonara

Champignonworst

Appel gestoofd en koek Luikse siroop

24/10

Varkenshaasje met gekookte aardappelen, gestoofd witloof en rode wijnsaus

Grillworst

Mousse praline en koek Donderdag

Smeerkaas

25/10

Rib eye / hesp met frietjes, gemengde salade en pepersaus

Roompastei

Bloedsinaasappel en koek Vrijdag

Chocolade

26/10

Gebakken zalm met gekookte aardappelen, spinazie in de room en kappertjessaus

Kippenwit met tuinkruiden

Chocoladepudding en koek Zaterdag

Confituur

27/10

Kalfslapje met suikerboontjes, bieslookaardappelen en mosterdsaus

Americain Préparé

Yoghurt en koek Zondag

Gesuikerde

28/10

Sandwiches/

Kalkoenpavé met denne appels, warme perzik en bruine saus

Confituur

Banaan en gebak

Confituur

Ardeense steak met peterselieaardappelen, erwten en wortelen en paprikasaus

Maandag 29/10

Brie

Bretoense Kiproulade

Platte kaas met fruit en koek Dinsdag

Choco

30/10

Lamskotelet met home style patatoes, spruitjes en jagersaus

Vissalade

Halloweendessert en koek Woensdag

Honing/

Vol au vent met rijst en cressonette

31/10

confituur

Fruit yoghurt en koek

Frikandel


Profile for htw98

A Propos oktober 2018  

A Propos oktober 2018  

Profile for htw98
Advertisement