{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

A PROPOS

Januari

2020


Kalendernieuws

1/1

NIEUWJAARSDAG

06/01 08/01 09/01 15/01

Openbaring van de Heer Doopsel van de Heer

Onze-Lieve-Vrouw van Banneux 26/01

27/01

Driekoningen

Gedichtendag

Internationale Dag voor de Herinnering aan de Holocaust 29/01

Werelddag voor de Melaatsen

2020


Bewonersnieuws 07/01

Yolande Van Parys

96 jaar

Leiemeers

20/01

Rita Degryse

66 jaar

Cortryckpoorte

25/01

Nelly Deroo

93 jaar

Cortryckpoorte

27/01

Michel Ducatteeuw

93 jaar

Zorghotel/CDV

29/01

Zr. Yolande Baston

94 jaar

‘t Lindeboomke

31/01

Julia Six

88 jaar

Kolleblomme

Gelukkige verjaardag! HtWeetjes Onze Odette Clou knutselde maar liefst 182 euro bijeen voor De Warmste Week! Ze maakte eigen creaties mutsen en kerstkaarten, verkocht ze op de kerstmarkt van Huize Ter Walle en schenkt de opbrengst volledig aan vzw kinderkankerfonds. Proficiat, Odette!


Virginie (CDV) bakt samen met haar familie cakejes voor Kinderkankerfonds, een vzw die hen sinds enkele maanden zeer na aan het hart ligt door de plotse ziekte van zoontje Lenn. De verkoop brengt maar liefst 2203 euro op, straf! We blijven intussen meeduimen voor een goede gezondheid voor Lenn en een zorgeloos 2020 voor zijn familie. Jullie doen het super goed!


NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

HTW–KAARTERSCLUB ELKE DERDE MAANDAG VAN DE MAAND VAN 14U—17U30 KALENDER 2020 Maandag 20 januari—Maandag 17 februari—Maandag 16 maart Maandag 20 april—Maandag 18 mei—Maandag 15 juni Maandag 20 juli—Maandag 17 augustus—Maandag 21 september Maandag 19 oktober—Maandag 16 november—Maandag 21 december

Zin om mee te kaarten? Iedereen is welkom!

Groetjes Pol en Nadine


Huize Ter Walle vzw CIGB is sinds februari 2018 gecertificeerd door Prezo woonzorg. De voorziening draagt cliĂŤntgecentraliseerde en kwaliteitsvolle dienstverlening hoog in het vaandel. Maandelijks verschijnen 3 actiepunten waar wij elke


Pastoraal Overlijdensberichten Moeders sterven niet, Ze leven voort, In hen die ze liefhebben.

Mevrouw

Monica Vande Putte Weduwe van de heer Charles Gheysen Geboren te Roeselare op 7 juni 1924 Van ons heengegaan op 8 december 2019 Monica verbleef bij ons in ‘t Lindeboomke.

De heer

Jean-Claude Pattyn Weduwnaar van mevrouw Suzette Pecqueur Geboren te Komen op 25 februari 1939 Van ons heengegaan op 5 december 2019 Jean-Claude was bezoeker bij ons in het CDV.


Dementie Een beeld is voor uw naaste herkenbaarder dan woorden. Beelden van vroeger zijn beter herkenbaar dan beelden van nu. 

Plan regelmatige rustmomenten in op de dag. Zo kan uw naaste even tot rust komen en prikkels en informatie verwerken. 

Kom in beweging. Zoek naar een manier die uw naaste prettig vindt. Gaat u liever niet wandelen? Dan kunt u misschien samen tuinieren. 

Stimuleer meerdere zintuigen. Laat uw naaste dingen ruiken of aanraken als u het ergens over heeft. Hierdoor zal de persoon met dementie beter begrijpen wat u bedoelt of wat iets is. 

Tips door Alzheimer Nederland

Afbeelding door: www.onthoumens.be


Animatie ‘t LINDEBOOMKE

Dag iedereen We blikken even terug op december, de maand van geluk, gezelligheid en samenzijn. En dat was niet anders op ‘t Lindeboomke.

Sinterklaas en zwarte piet Eerst kwamen de Sint en zwarte piet langs op 3 december. Er werden liedjes gezongen, gedichten voorgedragen en we smulden van veel lekkernijen.

Kerst Eens de Sintperiode voorbij was, was het tijd op onze kerstversiering boven te halen. Er werd gezorgd voor een gezellige living waar de bewoners samen konden genieten van de kerstperiode die aanbrak. De kerstsfeer ontbrak er zeker niet!


Gelukkige verjaardag, Ferdinand Op 12 december verjaarde Ferdinand. Samen met zijn familie genoten we met z’n allen van een heerlijk stukje taart die zijn zoon en schoondochter voorzien hadden. Het geluk spatte er van af! Proficiat met je 85ste verjaardag, Ferdinand!

Kerstdiner 5 dagen later kondigde het kerstdiner zich aan. We zaten met z’n allen aan een lange feesttafel en genoten van een lekker glaasje wijn en een heerlijke kerstmenu.


Kerstbingo Op 20 december hadden we dan onze jaarlijkse bingo. Er werd gezorgd voor leuke cadeautjes, extra kerstsfeer en véél gelach. Proficiat aan de eerste 5 winnaars! Alsook bedankt aan de vrijwilligers die er een geslaagde kerstbingo van maakten!

Tijdens deze feestelijke dagen gingen onze gedachten ook uit naar Agnès en Monica, die dit helaas niet meer met ons hebben kunnen meevieren. Ook gingen onze gedachten uit naar hun familie en vrienden.

Zo, dit was ons decemberoverzicht. Graag sluit ik nog af met de beste wensen voor het nieuwe jaar namens alle bewoners en personeelsleden! Dat 2020 rijk mag zijn aan mooie dagen vol geluk en liefde! Selina


Animatie KOLLEBLOMME

Het kolleblomistje Over het wel en wee van de leefgroep Kolleblomme

Eerst en vooral wil ik jullie

wensen… een jaar volkomen naar

uw

wensen.

Grote

wensen, kleine wensen, dat ze voor jullie mogen komen, dat

jaar

vol

nieuwe

dromen! Maar toch… ieder jaar is een verrassing

van

gebeurtenissen.

We

hebben

gelukkig geen glazen bol (al zouden we dat soms wél eens willen) en we zijn ook geen waarzeggers of voorspellers. Net daarom ben ik altijd blij als je kunt terugblikken op een mooi jaar met van die

gewone,

maar

o

zo

leuke

gebeurtenissen! Dat je tevreden en met een blij hart kunt herinneringen ophalen aan het voorbije jaar. Voor mij was dit zeker de geboorte van mijn kleindochtertje Margot, die mij met haar lieve lach zoveel moois bracht.


Maar ook voor de kleine dingen, zoals een leuk weerzien, een vakantiebezoekje, een mooie zomer en nog zoveel meer, dat maakt het leven zo mooi! Na alle feestdrukte doen we het altijd wat rustiger aan in de nieuwjaarsmaand. We hebben wel op 2 januari nog onze nieuwjaarsreceptie, een glaasje op het nieuwe jaar, met een knabbel en een babbel‌ een leuk en gezellig samenzijn, meer moet dat niet zijn! Na de opkuis van de kerstversiering hebben we als activiteiten in januari nog eens een quiz, sjoelbak, wafelbak, wentelteefjes, muziekuurtje, premiejagerspel enzovoort. Voor februari wil ik jullie bewoners en ook familie nu al meegeven dat we met Valentijn ons restaurantbezoekje doen naar de Sterre. Heel gezellig en leuk restaurant op de markt in Menen, willen jullie mee op deze uitstap, welkom! Gewoon jullie naam doorgeven aan Carine of Marleen. De prijs van de menu is 35 euro all-in.

Terugblik december


Kerstdiner


Kerstavond


Verjaardagsfeest Michel


En we hadden een 100-jarige in ons midden. Proficiat, Irène! Verslag en foto’s in onze volgende A Propos.

Ik wens jullie allen een mooie maand toe!

Veel liefs Carine


Animatie AKKERWINDE

Lieve bewoners van Akkerwinde ik weet dat jullie me een hele tijd hebben moeten missen, maar soms in

een mensenleven heeft ook de 'animator', die verondersteld wordt om jullie de beste dagen te bezorgen en wat ik ook altijd zonder problemen trachtte te doen, efkes een pauze/rust nodig. Allerlei factoren bleven voor mij en mijn gezin niet bespaard, maar door de tijd die ik voor mezelf genomen had, ben ik er sterker uitgekomen. Langs deze weg, (via Mieke) laat ik jullie met veel enthousiasme en plezier weten dat ik vanaf

6 januari

Ik bedank ten zeerste alle mensen die bijgedragen hebben om jullie alsnog

leuke

namiddagen

te

bezorgen. Ik hoop van harte jullie terug te zien want ik heb jullie ook gemist.

Van harte en tot heel binnenkort!

Liefs

Mia

terug bij jullie zal zijn.


Bedankt aan alle vrijwilligers voor de fijne activiteiten die jullie verzorgden voor Akkerwinde!


Animatie CORTRYCKPOORTE EN VESTINGHE

Beste lezer van ons favoriete blaadje Graag wil ik deze keer mijn woordje beginnen met mooie wensen voor heel

Zoek mooie avonturen Volg dromen en geniet Kus de maan en wees verwonderd Over wat je in de sterren ziet Maak dansjes in de regen Verspreid geluk en lach Vang zonnestralen tussen de wolken Vier een feestje elke dag Laat achter wat je kwijt wil Bewaar wat je nooit had gedacht. En vergeet niet dat plezier Ook dit jaar op je wacht. Maar ik zie het je al denken Nee, ik ben nog niet helemaal klaar Want wat ik jullie heel graag wil wensen Is voor een hĂŠĂŠl gelukkig nieuwjaar!

bijzondere mensen!


Terugblik op onze zalige kerstmomenten Sinterklaasbingo

Sinterklaasfeestje Bezoek van de Sint met zijn twee leuke mieten. We hebben ze alweer in stijl ontvangen. Dank u wel, lieve Sint en tot volgend jaar!


Kerstfamiliefeest in de Sterre Zalig, lekker, gezellig, ĂŠĂŠn grote familie samen bij de kerstboom.


Kerstateljeetje met kerstbakkerij Zwoegen en zweten, onze kerstelfjes van dienst!


Kerstmarkt in Huize Ter Walle Ja, lieve mensen, het blijft als een paal boven water, de gezelligste van de streek! Ons kraampje was hÊlemaal uitverkocht en daar ben ik heel fier op! Onze mooie stukjes, confituren, koekjes‌ verkochten als zoete broodjes. Alsook ons kraampje voor de warmste week, alles weg!

Een dikke merci aan ons moe! Haar gehaakte snoepmutsen en genaaide kaartjes brachten zo maar even 182 euro in het laatje voor vzw Kinderkankerfonds! Goed gedaan!


Kerstdiner Huize Ter Walle Heerlijk! Om duimen en vingers bij af te likken. Dank u wel, lieve kerstelfjes uit de keuken, het heeft ons heel erg gesmaakt!


Kerstfeest Met bezoek van de kerstman, zijn vrouwtje en kleinkind ;-) Hoe zalig dat vertederend mooi klein Jeanneke!


Lieve mensen, we hebben niet zoveel nodig om gelukkig te zijn. Het zit hem veelal in de kleine dingen en die zijn voor geen geld te koop, je kan ze enkel krijgen! Vriendschap, vreugde, blijdschap, liefde, een warm gebaar… ik wens je er heel veel van ook dit jaar!

Dank u wel! Bij deze wil ik ook voor deze bijzondere decembermaand al onze lieve kerstelfen bedanken! Overal in ons huis kwam je ze tegen: zeulend met kerstbomen, oliebollen aan het bakken, glühwein aan het schenken, tafels en stoelen aan het verhuizen, gazetten aan het voorlezen, aan het knutselen of aan het koken… Eén voor één, bedankt voor jullie fijne inzet, jullie enthousiasme, de vele hulp het hele jaar door!

Iedereen altijd van harte welkom! Liefs, Dominique x


Assistentiewoningen December De feestmaand van het jaar is weer voorbij en we hebben het geweten. Het begon met het sinterklaasfeest, we hebben een sinterklaasquiz gehad met vele vragen en weetjes over de heilige man, tot hij plots zijn intrede nam bij ons in het zaaltje op de 3e verdieping van de Rotonde. Hij was tevreden over onze bewoners, maar hij vroeg om de afspraken rond de animatie meer na te komen. Ik ben zeker dat jullie dit gaan doen. Daarna hebben we lekkere sinterklaaskoeken gegeten met een pot warme chocomelk of koffie. Voor velen was dat lang geleden.


Op 12 december was er de kerstmarkt in Huize Ter Walle. Ik vond het zeer mooi, met veel keuze uit verschillende standjes. De standjes waren om het mooist. Ik was fier op mijn stand en hierbij wil ik nog eens de vele vrijwilligers bedanken voor het vele werk die ze geleverd hebben aan de bloemstukken. De advocaat ging goed weg maar we hebben nog steeds potjes over die te verkrijgen zijn bij Lise op de sociale dienst.


Op 17 december hebben we ons kerstdiner gehad. Het was om duimen en vingers bij af te likken en die chocoladetaart als dessert was heerlijk (mmmmmmmm). De bewoners hebben hier heel erg van genoten ! Verder hebben we nog gefeest met onze eigen familie en was het nieuwjaar 2020. Wat vliegt de tijd toch en zeker als we een jaartje ouder worden. Voor volgend jaar staat er veel op het programma, ook in Huize Ter Walle, waar je mag deelnemen aan de activiteiten (zie de kalender voor activiteiten).


Op 2 januari houden we onze nieuwjaarsreceptie op het 3e verdiep. Jullie zijn welkom vanaf 15u / 15u30. Op 28 januari vieren we onze tweemaandelijks verjaardagfeest van de bewoners die geboren zijn in januari en februari. Het is iets nieuws dat we om de 2 maanden invoeren. Dit is dan met een gebak of ijs naargelang het seizoen. In februari hebben we Walter Desmet die komt vertellen over de tijd van toen (meer info in de volgende A Propos). Kijk maar uit naar de activiteitenkalender, er is voor ieder wat wils.

Wij wensen jullie nog een gelukkig en gezond 2020

Nicole en Lise

Gelukkige verjaardag 07/01 Jeanine Haemers De Rotonde

14/01 Julien Tomme De Rotonde

17/01 Irène Devulder De Rotonde


Centrum voor dagverzorging De sint op bezoek

De sint kwam langs in ‘t Parkhuis. Iedere bezoeker aanwezig mocht tot bij de Sint gaan en kreeg zijn welverdiende chocolade! Hopelijk komt hij volgend jaar terug naar ons!


kerstdiner


Kerstmarkt


De kerstmarkt was ook dit jaar weer een voltreffer. Bedankt aan iedereen die wilde meespelen met de fantastische kersttombola!


Bezoeker IN DE KIJKER

Dag Regina. Hoe gaat het met jou? Goed, maar ik mis Louistje (begeleider van het dagcentrum) een beetje. Ik heb hem zo graag. Ik zou graag hebben dat hij elke dag dat ik in ‘t Parkhuis ben er ook is. Wat vindt je zo leuk aan Louis? Het is een toffe en lieve jongen. En het is ook een mooie jongen hé! Ben je soms een beetje op hem verliefd Regina? Ja, toch wel een beetje. Zijn er dan geen andere begeleiders die je ook graag hebt? Ja zeker! Jou heb ik ook graag hoor. Ah! Dank je wel Regina. Dat is lief, maar ge kunt maar op één iemand verliefd zijn hé! Kom jij graag naar het dagcentrum? Ja, maar ik zit niet graag in de grote zaal. Waarom ben je niet graag in de grote zaal (‘t Vermaak of de polyvalente zaal) Het is er voor mij te druk. In ‘t Parkhuis is het veel rustiger. Ik kan niet zo goed tegen de drukte. Ik voel me niet op mijn gemak tussen zoveel andere mensen. In ‘t Parkhuis zijn het er veel minder. Er is een gezellige en huiselijke sfeer. Het toilet is tevens dichtbij en ook het terras is vlug toegankelijk om een sigaretje te roken.

Zijn er andere bezoekers waar je goed mee overeen komt? Ja zeker! Ines, Erna, Christa en Philippe ken ik van vroeger en had ik toen ook goede contacten mee. Doe je soms mee aan de activiteiten? En zo ja, welke vind je zoal leuk? Ja, soms wel. Ik doe graag sjoelbak, knikkerspel, dobbelspelletjes,… Maar tussenin moet ik wel een sigaretje kunnen roken. Vind je het eten hier lekker? Ja, ik eet hier, denk ik, wel alles graag. Meestal vraag ik nog wat extra omdat het zo lekker is. Regina, het was een fijn gesprek. Dank je wel en alvast prettige feestdagen toegewenst! Dank je wel!


Onze studenten Wie ben ik? Naam: Maxim Demeulemeester Geboorte: 10-05-1995

Hobby’s en interesses Mobile Games Op restaurant gaan eten Slapen

Woont: Wevelgem

Vriendschap Mamie

Louisa (zus)

Vriend-

mama

schap

Mijn leven Reizen naar Spanje (Tenerife) Woon bij zus en mamie Beroep: Stagiaire orthopedagogie

Boeken, muziek, televisie…

Pop: Selena Gomez, Halsey… Rap: The notorious B.I.G., Eminem… Series: The rookie, Charmed…


Wie ben ik? Naam: Cériel Ghesquiere

Hobby’s en interesses Sport: Kali (Gevechtssport)

Geboorte: 06-09-1999

Gamen

Woont: In Wervik

Beatbox

Vriendschap Vrienden

Gezin

Huisdieren:

Vriendin

konijnen

Mijn leven Afgestudeerd aan sportschool te Meulebeke

Boeken, muziek, televisie… Muziek: Drum and Bass en Rap

Diploma: hoger redder

Favoriete film: Ratatouille

Opleiding: Graduaat Ortho-

Favorite zender: comedy

pedagogie

central


Jarige bezoekers JARIGE BEZOEKERS ‘t VERMAAK: 05/01

Guido Roelstraete

84 jaar

15/01

Dominique Dupire

56 jaar

22/01

Albert Verhaeghe

72 jaar

22/01

Michel Ducattteeuw

92 jaar

27/01

Denise Lybeer

85 jaar

JARIGE BEZOEKERS ’t PARKHUIS: 13/01

Gerda Vanlerberghe

69 jaar

23/01

Erna Vermont

67 jaar

We wensen hen een gelukkige verjaardag!


Personeel en vrijwilligers Jarige vrijwilligers 03/01 13/01 30/01 30/01 31/01

Monique Lazou Magda Ramaut Katrien Pollefeyt Yvette De Sutter Lut Dunon

Jarige personeelsleden 05/01 06/01 07/01 14/01 19/01 03/02

Jorick Cappon Chantal Vercaempst Kimberly Provost Mia Verfaille Jeroen Godderis Kim Ouhamma

Centrumleider CDV Medewerkster schoonmaak Chauffeur CDV Brugpensioen Verpleegkundige CDV Intern transport

Welkom‌ Jona Vanhoutteghem (medewerkster keuken) en Cemal werden op 11 december 2019 ouders van dochtertje Naya. Van harte gefeliciteerd aan mama en papa en zusjes Salina en Cherish!


Profile for htw98

HTW A Propos - januari 2020  

HTW A Propos - januari 2020  

Profile for htw98
Advertisement