__MAIN_TEXT__

Page 1

Mei 2016

A PROPOS Jaargang 26


2


Donderdag 12 mei 2016 om 14u Polyvalente zaal Huize Ter Walle

Met optreden van Guy Vranken en Benny Song. Iedereen van harte welkom!

3


V

Mei 2016 Jaargang 26

OORWOORD

Beste lezers Graag gun ik jullie een terugblik op onze Dag van de Zorg van zondag 20 maart. Ik herinner jullie ook nog eens aan het boek dat we maakten naar aanleiding van ons 25-jarig bestaan: “Er wordt momenteel gewerkt aan een boek, een unieke weergave van Huize Ter Walle doorheen 25 jaar. Bewoners, familieleden, vrijwilligers, personeel en leveranciers werden geïnterviewd over hun stukje HTW en aan de hand van 25 foto’s wordt het verhaal van Huize Ter Walle in beeld gebracht. Wij bieden iedereen de kans om ons

boek aan te schaffen. U kan zich daarvoor deze maand voor 20 euro intekenen in het secretariaat van Huize Ter Walle (of mail naar secretariaat@htw.be). Intekenaars worden achterin het boek vermeld en worden verwittigd bij levering. De oplage wordt verwacht eind mei. Een aanrader voor iedereen met een hart voor HTW!” Groetjes en fijne Moederdag aan alle moedertjes! Mieke

4


5


Mei 2016 Jaargang 26

K

ALENDERNIEUWS

01/05

zesde paaszondag / Internationale lachdag / Feest van de arbeid

02/05

eerste der drie Kruisdagen

03/05

tweede der drie Kruisdagen

04/05

derde der drie Kruisdagen

05/05

HEMELVAART V.D. HEER/Rerum Novarum/ Internationale Dag van de Vroedvrouw

08/05

7de paaszondag / Moederdag / V-Dag / Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Irisfeest

09/05

Dag van Europa / O.L.V. van Vlaanderen

10/05

10 mei 1940: begin WO II voor BelgiĂŤ, Nederland en Luxemburg

12/05

Internationale Dag van de Verpleging

13/05

Onze-Lieve-Vrouw van Fatima

15/05

HOOGFEEST VAN PINKSTEREN / Internationale dag van het Gezin

16/05

Pinkstermaandag

17/05

Wereldtelecommunicatiedag / Internationale dag tegen Homofobie en Transfobie

22/05

Feest van de Heilige Drie-eenheid, Internationale Dag van de Biodiversiteit

24/05

Maria, Hulp van de christenen

26/05

Sacramentsdag

29/05

9de zondag door het kerkelijk jaar / Internationale Dag van het Park

TIP VAN DE KINE

6


Mei 2016 Jaargang 26

P

ASTORAAL VERHAAL Overlijdensberichten

Dankbaar afscheid van mevrouw

Godelieve Mahieu Weduwe van de heer Marcel Soete Geboren op 3 december 1928 en overleden op 10 april 2016 Godelieve verbleef bij ons in Leiemeers.

Dankbaar afscheid van mevrouw

Ingrid Berghman Echtgenote van de heer Hubert Dumarey Geboren op 15 juni 1949 en overleden op 28 april 2016 Ingrid was bezoeker bij ons in ‘t Vermaak.

W

e wensen vrienden en familie heel veel sterkte toe.

Moge de mooie herinneringen een troost zijn in dit verdriet.

Maria, beter dan wijzelf kunt gij bidden voor ons: Als wij pijn hebben, bid voor ons Als wij de slaap niet kunnen vinden, bid voor ons Als wij zorgen hebben voor ons gezin, bid voor ons Als wij de zin van ons leven niet verstaan, bid voor ons Als wij geen beterschap meer verwachten, bid voor ons Als wij graag zouden opstaan en niet kunnen, bid voor ons als wij opstandig zijn en bitter, bid voor ons Als wij nergens rust kunnen vinden, bid voor ons H. Maria, toon dat gij onze moeder zijt. Amen

7


Er leefde eens heel lang geleden Een boertje werkzaam en tevreden, Aan weelde was hij niet gewend, Een spiegel had hij nooit gekend. En eens toen hij aan het spitten was Vond hij een stukje spiegelglas Hij nam het in zijn vereelte hand ‘t zat onder ‘t vuil en onder ‘t zand. Hij veegde het aan zijn broekspijp af En keek er in, en stond toen paf. Mijn vader ze hij, sapperloot, Die is al vele jaren dood. Mijn vader, och die goeie man, Hij is het en hij kijkt me an Hoofdschuddend stak hij ‘t in zijn zak En bekeek het thuis op zijn gemak. En hij begon te overleggen Wat zijn vrouw ervan zou zeggen. Ze was wat bazig zijn Katrien En zou er wel om lachen misschien. En omdat hij daar zo bang voor was, Verborg hij ‘t onder zijn matras. Maar telkens ging hij er weer heen, “mijn vader”, zei hij tevreen Dat wekte argwaan bij z’n vrouw Die het hare er van weten wou. En zodra hij weer de deur uit was, Zocht en vond zij ‘t spiegelglas. Wat moet hij daarmee, peinsde zij, er moet iets niet in orde zijn! Zij wantrouwde zo haar goede Hein, Dat ze ‘t omkeerde en keek, Doch raakte toen geheel van streek Daar heb je ‘t nou, ik dacht het wel, Er is een andere vrouw in ‘t spel. Mijn man, hij heeft geen hart in ‘t lijf, Waarom houdt hij van zo’n lelijk wijf?

Het spiegelglas

Dichter onbekend. 8


Mei 2016 Jaargang 26

B

EWONERSNIEUWS

Lindeboomke (ZT1) 

Elisabeth Delbeecke

6 mei

95 jaar

8 mei

70 jaar

22 mei

90 jaar

Kolleblomme (ZT1) 

Ronald Ghesquière

Zorghotel (ZT1) 

Denise Holvoet

Vestinge (ZT2) 

Geneviève Vasse

19 mei

89 jaar

Antoine Ghesquière

24 mei

99 jaar

Alain Heze

28 mei

83 jaar

Jacqueline Sohier

31 mei

63 jaar

3 mei

92 jaar

Cortryckpoorte (ZT2) 

Armand Vandenbroucke

9


Welkomstwoordje aan iedereen en voorlezen van een gedicht van Toon Hermans over “de lente”. Ludo stelt Sharon De Paepe voor, die sinds januari bij ons werkt als psychologe. Sharon omschrijft haar werk als het ondersteunen en begeleiden van bewoners die het moeilijk hebben met bijvoorbeeld een opname in het woonzorgcentrum, verlieservaringen, rouw, somberheid, … of die eens nood hebben aan een goede babbel. Ze is een luisterend oor. Wil ook met de bewoners de visie met betrekking tot seksualiteit en intimiteit in het rusthuis bespreekbaar maken.

Het probleem met de koude borden is nog niet opgelost.

Lawaai, praten van het personeel in de gang, is er toch nog altijd, vooral in de Vestinge. Lawaai van de radio bij een bewoner is opgelost.

De omeletten hadden een aangebrande smaak niettegenstaande ze koud waren opgediend

Pap was aangebrand.

Soep was waterachtig, de soep is voor enkele dagen klaargemaakt in het PCM omdat er werken zijn in onze keuken.

Een bewoner vindt de koffie niet meer zo lekker, hoewel er niets veranderd is, zullen dit nog eens nagaan.

Teveel charcuterie na elkaar, dan enkele dagen kaas na elkaar, volgens de menu is dit niet mogelijk.

Klachten over vuile couverts en vuile glazen die toch wel op tafel gezet worden. 10


Stagiaire, Justine Deroo, komt bijzitten en Ludo stelt haar voor: zij is maatschappelijk werkster, en doet stage bij Chris, Karien en Jorick.

Wat betreft de schoonmaak: bewoners zijn tevreden, vinden het soms wel vervelend dat niet alles op zijn juiste plaats teruggezet wordt.

De activiteiten waren heel aangenaam en gezellig, vooral het Valentijnsontbijt. Ludo heeft ook gevraagd hoe de bewoners “dag van de zorg” hebben ervaren. De bewoners hebben er geen last van gehad.

Vestinghe en Cortryckpoorte: 

Paasviering

Sportdag

Themafeestje ‘De lente’

Seniorenfeest

Wandeling

Moederdagfeest

Avondfeestje

Bedevaart (26mei)

Moederdag, Vaderdag uitstap

Maandag 4 juli 2016 Maandag 10 oktober 2016 en dit telkens om 14u30

11


S

Mei 2016 Jaargang 26

PITS JE OREN VOOR

DE

ZT1

ANIMATOREN ‘t Lindeboomke

Het is een andere A Propos dan jullie dit jaar gewoon zijn geweest. Op 1 april 2015 bestond Huize Ter Walle 25 jaar en dat hebben we een heel jaar gevierd. Wij zetten bijvoorbeeld elke maand het beroep van een bewoner in de kijker. Vorige maand sloten we die rubriek af, want HTW is 26 geworden.

We speelden

waarin er verschillende kleine spelen ge-

speeld konden worden. Iedereen had veel plezier. Er heerste een gezellige drukte in de leefgroep.

12


De

was heel gezellig. De tafels stonden in een vier-

kant. Er was muziek en we konden genieten van een lekkere aperitief (pisang). Ook was de living bedolven onder de aangename geur van verloren brood. Verder was er nog gezellige muziek op de achtergrond om het helemaal in orde te brengen.

13


S

Mei 2016 Jaargang 26

PITS JE OREN VOOR

DE

ZT1

ANIMATOREN Kolleblomme

Ons maandelijks rubriekje over het wel en wee op de leefgroep Beste lezers van A Propos Meimaand… moedermaand… Mariamaand… Maand van de echte lente? Maand met een beetje zon? Maand zonder al die regen? Laat ons dat hopen, want vanaf nu zou het echt wel deugd doen als het wat beter weer wordt. De meimaand telt vele feestdagen: feest van de Arbeid, O.L.H. Hemelvaart, Pinksteren en op de tweede zondag van mei worden ook de moedertjes in de bloemetjes gezet.

Ook bij ons staat er weer heel wat te gebeuren en hopen we dat veel bewoners een leuke namiddag beleven. Zo beginnen we al op 4 mei met een uitstap naar het Leienhof in Lauwe. We gaan er gezellig genieten op het terras (als de weergoden ons goed gezind zijn) met zicht op de Leie. Na het middagmaal hopen we dan ook om eens een wandeling te kunnen maken langs de Leie. Duim je mee voor veel zon?

10 mei organiseren we dan een moederdagsbingo met mooie prijzen in gezelschap van een glaasje bubbels. Super! 14


Op 11 mei maakt Marleen dan voor jullie heel lekkere wentelteefjes, een recept van Jeroen Meus. Volgens horen zeggen zijn ze super lekker! Om duimen en vingers van af te likken! 12 mei, dat is de dag dat we dan alle moeders eens verwennen naar aanleiding van Moederdag met een optreden van Guy Vranken

en Benny Song. Het optreden gaat door om 14u30 in de polyvalente zaal. Allen daarheen! De meimaand is natuurlijk ook de maand van onze jaarlijkse bedevaart naar Dadizele. Deze gaat dan ook door op 26 mei. E.H. Declercq zal voor ons een laatste keer de Eucharistie voordragen in de Basiliek om 14u30. Daarna geven we jullie nog de gelegenheid om er een kaarsje te branden of een bezoekje aan de grot en rosarium te brengen, wat rond te kuieren in Dadizele, een terrasje doen enzovoort. Rond 17u30 trekken we dan huiswaarts om samen, bewoners en begeleiders (vrijwilligers) het avondmaal te nemen in HTW. We hebben dan natuurlijk ook nog ons zitdansen, muziekuurtje, wafelbak, bloemen planten, bezoek van de kleuters‌ De meimaand belooft weeral een goed gevulde en rijk gewaardeerde animatiemaand te worden!

Data om te noteren 2 juni: BBQ in HTW 14 juni: Vaderdagfeest 16 juni: Markt in HTW 28 juni: Reuze oliebollenbak 29 juni: bezoek naar broeder Isidoor Ik wens dan ook iedereen een heel mooie maand toe! En‌ vergeet moederke niet!

Veel liefs en tot de volgende

Carine 15


Terugblik april Sportdag in HTW

Zitdansen

16


Wafelbak voor de jarigen

Paasfeest met bezoek van‌

17


Kookdag

18


Moederdag De wolken gaan verdwijnen Het zonnetje moet schijnen Op deze fijne dag. Nu gaan de bloempjes geuren, Een regenboog aan kleuren, Op mama’s mooiste dag. Aan alle mama’s een dikke proficiat En ik wens jullie een mooie dag!

Carine Braeckevelt

19


S

Mei 2016 Jaargang 26

PITS JE OREN VOOR

DE

ANIMATOREN Akkerwinde

ZT1

Dag iedereen Na een maandje afwezigheid was ik de voorbije maand terug op post. Graag wil ik Wendy bedanken om mij te vervangen tijdens mijn afwezigheid. De voorbije maand was een bont allegaartje van activiteiten. Onze

crea is terug van start gegaan.

De schortjes zijn beeldig en onze brei-

sterkes zijn lustig bezig aan de kussens.

20


We speelden

rad van fortuin, uno en kwis, deze keer ietsje moeilijker.

Voor Maria en Marie Louise hielden we een mooi

verjaardagsfeest.

21


Onze maandelijkse

beautynamiddag is er ook altijd ĂŠĂŠntje om naar uit

te kijken. Brubbelbadje, gezichtsverzorging, handmassage, voor elk wat wils. Met onze beestige vragen over 'avontuur in de natuur' speelden we een namiddagje

hoger lager en we leerden weer heel wat bij! Altijd

leuk met achteraf een gepast versnaperingetje. Op het ogenblik van dit schrijven zit de

namiddag er aan te komen.

lentebingo en de volksspelen-

Alhoewel het buiten heel guur weer was

tijdens onze lentebingo brachten we toch de lente naar binnen met bloemetjesprijsjes deze keer. 22


23


Meimaand-moedermaand-Mariamaand

.

Een maand boordevol feestelijkheden met ook wat vrije dagen.

kwizientje gaat door op donderdag 12 mei, in dezelfde week gevolgd door het moederdagsfeest met een optreden van Guy Vranken en Benny Song. Onze jaarlijkse bedevaart ziet er enigszins anders uit dan vroegere jaOns maandelijks

ren. In plaats van het stukje taart na de misviering gaan we uiteten alvorens naar de basiliek te gaan.

Laat ons met zijn allen hopen dat de meimaand ons mooie dagen brengt en we volop naar buiten kunnen!

Geniet er alleszins van Liefs, Mia

24


S

Mei 2016 Jaargang 26

PITS JE OREN VOOR

DE

ZT2

ANIMATOREN

Vestinge en Cortryckpoorte Beste lezer van ons favoriete huiskrantje,

Woensdagnamiddag 20 april—22°C op een zalig plekje in mijn tuin schrijf ik voor jullie ons maandelijks rubriekje. Kleine Fiene zit in het gras op haar dekentje te spelen. Met blozende wangetjes koekeloert ze nu en dan in mijn richting vanonder haar superleuk zonnehoedje (tja.. Ik en hoedjes hé!) piept ze een stralende glimlach op haar snoetje en ik smelt! Molly, de poes, ligt spinnend in het zonnetje op de bank en geniet van het bijna zomers tafereeltje. De Japanse kerselaars bloeien dat het een lieve lust is, zo mooi, je zou er haast een witte lentejurk en strohoed voor uit de kast halen! En zo geniet ik verder van mijn idyllisch namiddagje in de tuin.


Meimaand Meimaand—Moedermaand

We gaan onze mama’s met z’n allen eens goed verwennen en bedanken voor de vele goede zorgen!

Meimaand—Mariamaand

Wees gegroet, Maria, een bloemetje speciaal voor jou!

Meimaand—Bloemenmaand

Daar gaan we in ons huis ook ons werk van maken. Hup, naar onze terrasjes!

Zo, lieve lezers, laten we nog even in die zonnige stemming blijven en terugkijken naar april. Paasfeest met bezoek van onze paashaas.

Super dank u wel en tot volgend jaar (met je hele kroost?)

26


Verjaardagsfeestje Diane Sierens Super gezellig! Dank u wel voor het lekkere traktaat, we wensen je nog veel mooie jaren toe!

Koken in ‘t kwizientje. Om duimen en vingers bij af te likken!

27


Wellnessnamiddag

Lentebingo met wafeltjesbak

28


Sportdag in HTW Goed gedaan, een dikke pluim voor onze knappe sportcoachen!

Kleuternamiddag met vitamientjes op terras Zalig!

Oliebollenlentefeest

Superlekker! En de bakkerinnetjes mochten er zeker ook zijn!

29


Volksspelennamiddag Met een fris pintje bier, altijd leuk, een cafeetje vol!

De eerste zon op terras

30


Fruitnamiddag Lekker en gezond!

Seniorenfeest in de Steiger Wat een ambiance! En gelukkig konden we tegen de weersvoorspelling in tijdens onze verplaatsing ook nog genieten van het zonnetje op onze snoet! 31


32


Ziezo en nu stappen we vrolijk de meimaand binnen. Startend met tal van leuke

moederdagactiviteiten. We gaan mooie moederdagkaar-

ten maken en vanillepannenkoeken bakken. Een groot moederdagfeest met optreden van Guy Vranken en Benny Song staat op het programma. We gaan wandelen langs ons Leiedal, een lekkere horsd'oeuvre prepareren, een leuke bloemen– en kruidennamiddag in de tuin, een Hollands getint avondfeestje, een gastronomisch kookdagje, en tot slot onze bedevaart naar Dadizele met koffie en versnaperingen.

Voor ieder wat wils! P.S. ziehier de eigenares van de taart die we op de dag van de zorg verloot hebben. Proficiat

Els Vanheede! Veel plezier ermee!

Groetjes Dominique

33


Zomerse uitstapkalender Data om aan te stippen in jullie kalender: 10 mei: Leiewandeling met pitstop op terras 26 mei: Bedevaart naar Dadizele met koffie en versnaperingen 6 juni: vader– en moederdaguitstap naar ‘t eilandje in Ieper. Dit wordt alweer een leuke daguitstap met een etentje in restaurant de Pacific. Bij mooi weer gaan we wandelen en voor de waterratten gaan we varen!

23 juni: daguitstap naar zee. Ook hier gaan we graag uitwaaien, zonnen, flaneren, smullen… kortom, genieten van zon en zee.

7 juli: “nieuw” daguitstap We gaan vissen en picknicken in een mooi plekje natuur

25 augustus: samen de boer op Met picknick op de boerderij!

1 en 2 september: tweedaagse naar De Haan Verdere info volgt. Voor al deze mooie uitstapjes zijn wij nog dringend op zoek naar een aantal lieve begeleiders, familie, vrienden en

vrijwilligers om onze

leuke bende te vergezellen.

Indien interesse gelieve je aan te melden bij Dominique. Jullie weten mij wonen hé! Of telefoon: 056/31 05 14 34


Zo, beste mensen, geniet er van zou ik zeggen. En je weet‌ iedereen van harte welkom! Dominique

Moeder Een vogel in de wind Een blij en lachend kind Moeder, zorgzaam mens Zonder verlangen, zonder wens Geen onderscheid makend Dag en nacht steeds wakend Altijd bereid en opgetogen En met plezier over het fornuis en het wiegje gebogen. Je rijkdom zijn wat bloemen En kinderen die je mama noemen Zij betekenen meer dan goud Omdat je zielsveel van ze houdt. Eenvoudig, moedig en heel simpel Verdien je vlag en wimpel Maar mama, ook wel zonder Ben je voor mij het allerliefste wonder!

35


S

Mei 2016 Jaargang 26

PITS JE OREN VOOR

DE

ANIMATOREN

DVC zal een topmaand zijn! We hebben heel wat leuke dagen om naar uit te kijken. We starten op 3 mei met een lekkere

gegeven door Maria Van-

hauwaert omwille van haar 85ste verjaardag. We zullen er met veel plezier op klinken! Woensdag 11 mei organiseren we (ook n.a.v. Moederdag) een . We zullen jullie (gratis) verwennen met massages, gezichtsverzorging en handverzorging, ‌ en dit alles in een zeer ontspannende sfeer. Donderdag 12 mei is er in de polyvalente zaal om 14u30 een optreden van de Guy Vranken en Benny Song n.a.v. Op 17 mei trakteert

. voor zijn

met een

lekker stuk taart. Jacques is dan net 76 jaar geworden en wil met die geste zijn gelukkig gevoel met iedereen delen! We zijn hem alvast heel dankbaar en we zullen er samen een memorabele dag van maken. Op dinsdag 24 mei vieren we de

van

met

een apĂŠritief en voldoende versnaperingen. Dat zijn 2 vliegen in 1 klap! We zullen er dan ook een dubbele lap op geven!


Donderdag 26 mei gaan we op jaarlijkse

naar Dadizele,

waar we een misviering zullen volgen in de basiliek! Nadien is er dit jaar geen drinkgelegenheid gepland omwille van de beperkte tijd die we hebben nadat de mis gedaan is. Tijd voor een rood daiseldraadje te halen is er mogelijks wel nog. Dit draadje is gewijd en kan mogelijks een genezende werking hebben (zo zegt de legende). Noveenkaarsen zijn ook verkrijgbaar... De ‘thuisblijvers’ zullen die dag een individuele activiteit aangeboden krijgen van de studenten verzorging van het St.-Joris. Tenslotte gaan we op dinsdag 31 mei op

. Waar en

hoeveel het zal kosten zijn wij op dit moment nog aan het opzoeken, maar als dit boekje gedrukt zal zijn zullen jullie dit wel al weten. Vorig jaar waren we helemaal nat geregend. We hopen deze keer toch op een beetje beter weer. Steek dus gerust een noveenkaars aan. Alle hulp om een mooie dag te hebben is welkom!

37


38


Snauwaert MariĂŤtte

Margo Joseph wordt op 1 mei 81 jaar! Vanhauwaert Maria wordt op 1 mei 85 jaar! Demuynck Marc wordt op 6 mei 81 jaar! Yvette Dhelft wordt op 9 mei 81 jaar! Vandendriessche Jacques wordt op 16 mei 76 jaar! Denise Bonnez wordt op 17 mei 71 jaar! Pierre Dejonckheere wordt op 17 mei 88 jaar! Marc Beghein wordt op 19 mei 74 jaar! Jeaninne Vindevogel wordt op 24 mei 82 jaar! Monique Vanackere wordt op 28 mei 80 jaar!

39


S

Mei 2016 Jaargang 26

PITS JE OREN VOOR

DE

DVC

ANIMATOREN

Het Parkhuis

“De meimaand tot juichmaand uitverkoren, heeft nochtans rijm achter de oren” Beste bezoekers en familieleden, Voelen jullie ook die

lentekriebels?

Tulpen en meiklokjes staan in volle

bloei! De zon verwent ons ‘winterhartje’ met haar zonnestraaltjes en laat ons dromen van een mooie warme zomer ... . In April zijn we met enkelen onder jullie naar de

paasfoor in Kortrijk

geweest. Daar hebben we de eer gekregen om met Sagan (wielrenner) op de foto te staan! Bij deze toon ik jullie graag deze foto die ze in het laatste nieuws publiceerden! De paasfoor werd als een geslaagde uitstap gezien en hopelijk kunnen we volgend jaar dit opnieuw doen!

40


De maand mei is een belangrijke maand onder alle moeders hier in Huize Ter Walle! Inderdaad, we vieren

moederdag

op 12 mei.

Dit mogen we natuurlijk niet aan onze neus voorbij laten gaan. We zullen de mama’s onder ons eens goed verwennen! Er staat alvast een optreden van Guy Vranken en Benny Song gepland in de polyvalente zaal. Op 30 mei gaan we op

uitstap naar zee! Hopelijk hebben we

dit jaar meer geluk met het weer en kunnen we met onze blote voeten in het zand zitten! Waar we naartoe gaan, is nog de grote vraag! Als jullie leuke locaties kennen aan de Belgische kust, geef een seintje!

Vele dikke kussen! Charlot Nieuwe bezoekers: Verkruysse Mariette is nieuw in het Parkhuis! We heten haar van harte welkom in ons midden.

Jarige bezoekers Op 12 mei wordt Martha Bruneel 85 jaar! Op 21 mei wordt Colette De Bo 64 jaar!

We wensen hen een gelukkige verjaardag!

Terugblik april

41


42


S

Mei 2016 Jaargang 26

PITS JE OREN VOOR

DE

ANIMATOREN

Vier(d)en hun verjaardag: Mariette D’Haene

4 april

Rotonde

Jacqueline Clerick

10 april

Rotonde

Esther Dekyvere

19 april

Rotonde

Urbain Vandevelde

19 april

Rotonde

Jacques D’Huyvetter

26 april

Benedictinenhof

Marie-Thérèse Verhalle

3 mei

Rotonde

Marc Bouckaert

7 mei

Benedictinenhof

Monica Dewitte

16 mei

Benedictinenhof

Rosa Deman

23 mei

Benedictinenhof

Maria Vanschoubroek

28 mei

Rotonde

Van harte gefeliciteerd!

Quiz 12 april 2016—Rotonde derde verdiep

43


Op 12 april werd er om 14u30 voor ons een spetterende quiz georganiseerd. ‘t is niet zo zeer voor de prijzen, maar ‘t is toch plezant als je er ook bij bent! Vlamingen zijn trouwens echte quizzers. Zeg niet dat het niet waar is, want maar liefst 24 quizliefhebbers zijn komen opdagen. Er zaten enkele mooie prijzen in en zo werd er voor onder andere een halsketting volop gequizt! Dank u wel aan Chris en Nicole en hun gevolg voor het initiatief en de inspanning! Tot kijk!

Noël Derumez

44


M

Mei 2016 Jaargang 26 IJMERINGEN

Heb je nog altijd zijwieltjes nodig zoals toen je leerde fietsen om behoorlijke beslissingen te nemen? In stilte om je heen toekijken, dan zie je het meest in een onvoorspelbare dag. Je beste vrienden zijn diegenen die je niet in de steek laten. Het is een pijnlijk inzicht dat je het eigen verleden niet meer kan veranderen. Misschien je toekomst een beetje‌ Meestal blijven goede daden ongestraft. Vergissen is menselijk, daarom heeft God het kloppen aan zijn deur uitgevonden. Tracht vrij goed om te gaan met je familie opdat je jezelf moreel verzuim niet moet verwijten. Als je eenzaam bent, moet je meer nadenken. Je kunt niet terugvallen op gelijkgestemden. Je vervalt niet meer in het midden van het leven. Soms heb je een ontwikkelde geest en hunker je niet meer naar gezelschap. Hede moet je bijna altijd sociaal zijn. Diegenen die terugvallen op de bijbel weten zich getroost. Nochtans is geloven lastig en vergt het inspanning en dat maakt geloven soms moeilijk. Best niet te veel nadenken over ongemakkelijke liefdes. Niets is giftiger dan schuldgevoelens. Wees voorzichtig dat je in je oude dag niet je ergste vijand wordt. Gelijk hebben is geen excuus voor onredelijkheid en onfatsoenlijk gedrag. Als je wil voorkomen dat de eenzaamheid onder je vel kruipt, mag je jezelf niet isoleren. Maak gebruik van sociale banden. Naarmate je ouder wordt, ben je meer bezig met te vergeten dan met herinneren. In iedere blik naar een ander zit een oordeel, maar zijn wij ook wat we zien of ook wat anderen van ons zien? Heb nooit te veel kritiek op jezelf, dat hebben anderen al genoeg. God helpt alleen wie zichzelf helpt. Heb je bemerkt dat mensen met groot verdriet egoïstisch zijn? Het is heel moeilijk een juiste dosis verdriet te delen met anderen. Is het mogelijk te kunnen meeleven zonder jezelf en hen meer verdriet aan te doen?

Gilbert Vanhoutte

Rotonde 0201 tel: 056/35 10 32 45


Mei 2016 Jaargang 26

HT WEETJES Quiz met Natje 12 inzendingen waarvan 4 volledig juist, gefeliciteerd! De onschuldige hand van Dries trok Marie-louise Ostyn als winnaar van deze quiz. Van harte proficiat, Marie-Louise! U krijgt de eerstvolgende dagen een bonnetje t.w.v. 2 euro te gebruiken in de cafetaria. Oplossing quiz: van de hak op de tak springen—een blok aan je been—met de gebakken peren zitten—een vinger in de pap hebben—liefde maakt blind—een hart onder de riem.

De cijfers van onze huislotto voor deze maand: 7 10 23 28 33 45 Met 3 juiste cijfers wint Colette De Bo een bonnetje voor de cafetaria of het rijdend winkeltje. Proficiat!

BIBLIOTHEEK Jean-Pierre is elke werkdag aanwezig in de administratie tussen 8u en 10u en komt dagelijks rond met de post. Wie een boek wenst te ontlenen, kan steeds bij hem terecht. 46


Mei 2016 Jaargang 26

P

ERSONEELSNIEUWS

FEESTVIERDERS VAN DE MAAND Marleen Decneudt Rose-Flore Vanhouttegehm Marie-Anne Vanooteghem Saskia Verdru Lonny Vandoorne Carina Vanmaelsaeke Yana Wielfaert Inneke Debrabandere Nele Deceuninck

5 mei 9 mei 12 mei 12 mei 13 mei 13 mei 18 mei 19 mei 29 mei

Zorgkundige/Logistiek ZT1 Keukenhulp Brugpensioen Leefgroepassistente ZT 2 Medewerkster Schoonmaak Medewerkster Schoonmaak Zorgkundige ZT 1 Zorgkundige nachtdienst ZT 2 Verpleegkundige ZT 1

Gelukkige Verjaardag! Trots, blij en gelukkig kondigen mama Julie Smets (Zorgkundige ZT1), papa Mike Taillieu en broertje Mathiz de geboorte aan van

Louize

Van harte gefeliciteerd en veel geluk samen!

En ik, Mieke Huyghe (logopediste en administratief medewerkster), ben op 16 april 2016 getrouwd met Vincent Steen, de liefste man van de wereld! 47


Mei 2016 Jaargang 26

A ‘t Lindeboomke

CTIVEITENKALENDER

48


Kolleblomme

49


Akkerwinde

50


Leiemeers

51


Vestinge en Cortyckpoorte

52


53


54


Assistentiewoningen Maandag 2 mei Crea op Akkerwinde

Donderdag 12 mei om 14u30 Moederdagfeest met optreden van Guy Vranken en Benny Song In de cafetaria

Dinsdag 17 mei Krantlezen op Akkerwinde

Dinsdag 24 mei om 14u Vertrek uitstap naar het Bijenhof in Bissegem. Het vervoer met auto’s wordt geregeld.

Maandag 30 mei Quiz op Akkerwinde

55


56

Beenhesp met prinsessenbonen, kroketten en paprikasaus

Gesuikerde sandwiches

Zo 01/05

Flan caramel en gebak

Middagmaal Elke middag is er soep als voorgerecht

Ontbijt

Dag

Belegen kaas

Avondmaal

Peperkoek

Melkbrood

Confituur

Smeerkaas

Woe 04/05

Do 05/05

Vr 06/05

Za 07/05

Boterkoek

Suikerboter

Di 03/05

Zo 08/05

Boomstammetjes met prei in roomsaus, peterselieaardappelen en Spaanse saus

Confituur

ma 02/05

Pudding met rozijntjes en koek

Gebakken kipfilet met spinazie, kroketten en satĂŠsaus

Sinaasappel en koek

Gemarineerd varkensgebraad met boterboontjes, gekookte aardappelen marinadesaus

Fruityoghurt en koek

Fishsticks met witte boontjes op azijn, puree en tartaarsaus

Meloen en gebak

Tomaat gevuld met tonijn met een slaatje en frietjes

Double saveurs en koek

Gyros met rijst en salade serre

Peer en koek

Kippenbil met gestoofd witloof, gekookte aardappelen en rode wijnsaus

Chocolademousse en koek

Middagmaal Elke middag is er soep als voorgerecht

Ontbijt

Dag

Camembert

Gerookte forelfilet

Boerenpastei

Hoofdvlees met mosterd

Bacon/hesp

Macaroni met kaas en ham

Gentse kop

Avondmaal


57

Tussenribstuk met sperzieboontjes, rozemarijnaardappelen en pepersaus

Chocolade

Luikse siroop

Honing/ confituur

Speculoospasta

Confituur

Choco

Boerenpistolet wit

Ma 09/05

Di 10/05

Woe 11/05

Do 12/05

Vr 13/05

Za 14/05

Zo 15/05

Danette caramel en gebak

Orloff met prinsessenboontjes, kroketten en champignon-kaassaus

Platte kaas met fruit en koek

Crepinet met gestoofde wortelen, peterselieaardappelen en pepersaus

Appel en koek

Bladerdeegkorfje met vis en prei met bieslookpuree

Yoghurt en koek

Gemarineerde kippenbrochette met komkommersalade, frieten en ajuinsaus

Vanillepudding en koek

Cordon bleu met appelcompote, gekookte aardappelen en bruine saus

Banaan en koek

Roulade bolognaise met puree en kaassaus

Ijs en koek

Middagmaal Elke middag is er soep als voorgerecht

Ontbijt

Dag

Boursin

Crèmepaté

Kalkoenham

Préparé

Vissalade

Garnaalkroket

Nootham

Avondmaal

Zon 22/05

Za 21/05

Vr 20/05

Do 19/05

Woe 18/05

Di 17/05

ma 16/05

Dag

Spikkel

Luikse siroop

Smeerkaas

Confituur

Honing/ confituur

Speculaas

Suikerbrood

Ontbijt

Peer en koek

Tournedos met erwten, kroketten en zingarasaus

Fruityoghurt en koek

Kaasburger met gestoofde venkel, gekookte aardappelen en vleesjus

Fruitsalade en koek

Vissalade met geraspte wortelen, gebakken aardappelen en mayonaise

Mousse chocolat en koek

Pitta shoarma met gemengde sla en frieten

Kiwi en koek

Konijn op z’n Vlaams met pruimen en gekookte aardappelen

Chocoladepudding en koek

Aspergeburger met gratin, asperges en honing -tijmsaus

Bavarois en koek

Gentse waterzooi met fijne groentjes en krielaardappelen

Middagmaal Elke middag is er soep als voorgerecht

Chimay kaas

Ardeense paté

Brigandworst

Kruidenham

krabsalade

Ravioli

Opgevulde kip

Avondmaal


58

Varkensfilet met bloemkool, gekookte aardappelen en dragonsaus

Speculoospasta

Confituur

Choco

Honing/ confituur

Peperkoek

Smeerkaas

Witte boerenpistolets

Ma 23/05

Di 24/05

Woe 25/05

Do 26/05

Vr 27/05

Za 28/05

Zo 29/05

Rijstdessert en gebak

Kalkoenschnitzel met warme peer, kroketten en roomsaus

Sinaasappel en koek

Bourgondisch gebraad met gestoofde witte kool, gekookte aardappelen en grand-mère saus

IJs en koek

Victoriabaars met ratatouille, pasta en witte wijnsaus

Yoghurt en koek

Bereid gehakt met witloofsalade, frieten en mayonaise

Abrikoos en koek

Canneloni kaas en ham met gemalen kaas en puree

Mousse liĂŠgeoise en koek

Rundstong met cressonette, gekookte aardappelen en madeirasaus

Platte kaas met fruit en koek

Middagmaal Elke middag is er soep als voorgerecht

Ontbijt

Dag

Brie

Boerenpastei

Kippenwit

Vleessalade

Gerookte ham/hesp

Omelet met spek

Fijnkost

Avondmaal

Di 31/05

ma 30/05

Dag

Luikse siroop

Confituur

Ontbijt

Appel en koek

Tonijn met tomatensalade, gebakken aardappelen en Oosterse saus

Chocolademousse en koek

Koninginnesteak met gestoofde wortelen en rijst

Middagmaal Elke middag is er soep als voorgerecht

Quiche

Lunchworst

Avondmaal


59


Huize Ter Walle Kortrijkstraat 126 8930 Menen 056/52.17.40 60

Profile for HTW

Mei 2016  

Mei 2016  

Profile for htw9
Advertisement