__MAIN_TEXT__

Page 1

Juni 2015

Ă€ Propos

Jaargang 25


Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

Fijne vaderdag!

2


K

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

Juni 04/06

alendernieuws

Sacramentsdag

Internationale dag van de Onschuldige Kinderen

05/06

Wereldmilieudag

06/06

D-Dag

07/06

tiende zondag door het kerkelijk jaar

12/06

Heilig Hart van Jezus

13/06

Heilig Hart van Maria

14/06

11de zondag door het kerkelijk jaar Vaderdag Werelddag van de Bloedgevers

21/06

12de zondag door het kerkelijk jaar Begin van de astronomische zomer Nationale dag van de Beiaard

23/06

Dag van de Mantelzorger

26/06

Internationale dag tegen Foltering

27/06

O.L.V. van Altijddurende Bijstand

28/06

13de zondag door het kerkelijk jaar

30/06

Eerste HH. Martelaren van de Kerk van Rome

Tip van de kinĂŠ Is de vloer nat, neem geen risico en wacht! 3


P

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

astoraal verhaal

4


Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

O

verlijdensberichten

Dankbaar afscheid aan Mevrouw Jeanne DELMOTTE Weduwe van Mijnheer Georges Deprez Geboren te Wervik op 11 januari 1923 en overleden te Menen op 7 mei 2015. Jeanne verbleef bij ons in Akkeriwnde.

Dankbaar afscheid aan De Heer Willy DEMEESTER Echtgenoot van Mevrouw Jet VANLAER Geboren op 1 november 1932 en overleden te Izegem op 16 mei 2015. Willy is de papa van Liliane Demeester (stafmedewerkster)

Dankbaar afscheid aan Jongeheer Niels FORREST Zoon van Filiep FORREST en Martine VANWYNSBERGHE Geboren in Menen op 13 november 1991 en als passagier in een ongeval overleden in Wervik op 18 mei 2015. Filiep (vader van Niels) werkte vroeger in Huize Ter Walle.

Dankbaar afscheid aan Mevrouw Yvonne MINNE Weduwe van Mijnheer Marcel DEBELS Geboren te Lauwe op 28 september 1928 en overleden te Menen op 25 mei 2015. Yvonne verbleef bij ons in Vestinge.

Dankbaar afscheid aan De Heer Etienne BECKAERT Echtgenoot van Mevrouw Lucienne DEWACHTERE Geboren te Wevelgem op 13 december 1935 en overleden te Menen op 30 mei 2015. Etienne verbleef bij ons in ‘t Lindeboomke. Zijn echtgenote Lucienne verblijft bij ons in Akkerwinde.

5


B

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

ewonersnieuws

ZORGTEAM 1 ‘t Lindeboomke

e g i k k le u dag! G ar a j re V

Monique Vanderhaeghe

10 juni

80 jaar

Paula Nuytten

15 juni

92 jaar

Kolleblomme 

Lucienne Dermaux

6 juni

86 jaar

Henriette Ollevier

26 juni

85 jaar

Akkerwinde 

Marie Louise Ostyn

1 juni

83 jaar

Julienne Corselis

7 juni

95 jaar

Lucienne Dewachtere

13 juni

77 jaar

21 juni

86 jaar

9 juni

84 jaar

Zorghotel 

Jaak Gryson

ZORGTEAM 2 Vestinghe 

Gerard Vanderhauwaert

Komen naar ons zorghotel: Jaak Gryson, Simona Vanacker, Elza Rosé, Marie-Thérèse Tanghe, Maria Pattyn, Gisèle Lapeir, André Braems, Lucienne Knockaert, Goldelieve Vanzieleghem. We wensen jullie een aangenaam verblijf toe! 6


S

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

pits je oren voor de animatoren

‘t Lindeboomke

ZT1

Hallo allemaal, In

mei viel er weer veel te beleven. Zo

zijn we op

6 mei gaan eten naar

Violetta’s. Het was zeer lekker, de sfeerfoto’s spreken voor zich.

7


7 mei hebben we kunnen genieten van een modeshow van decostyle. De mensen die wilden konden er ook een nieuwe outfit koOp

pen. Dit was ook een zeer aangename namiddag.

Op

8 mei

heeft Lou samen met de bewoners

bloemetjes geplant.

De bloemetjes waren het moederdagscadeau. Bedankt Lou!

12 mei was er een optreden van de 3 g’s naar aanleiding van moederdagsfeest. Heel wat moeders, maar ook enkele mannen hebOp

ber genoten van dit optreden. Na afloop van het optreden werden er nog eens lekkere ijsjes uitgedeeld.

Petra heeft in april een mooie reis naar Sri Lanka gemaakt. Ze ging er vrijwilligerswerk gaan doen in een weeshuis. Op 22 mei heeft ze de bewoners de foto’s van de reis laten zien en ze laten proeven van de koekjes die ze mee genomen had uit Sri Lanka.

8


25 jaar Huize Ter Walle

!

Elke maand zetten we een beroep van één van onze bewoners in de kijker. In de maand juni zetten wij het beroep van Joseph Vandenbroucke in de kijker. Als jonge man is Joseph naar Torhout geweest om er de lerarenopleiding te volgen. In 1946 studeerde hij af. Hij was toen 18 jaar. Joseph was leraar in een lagere school. Hij was streng, maar rechtvaardig als leraar. De kinderen waren niet bang van hem als ze hem zagen, maar hij had wel goed gezag over de kinderen. De meeste jaren van zijn loopbaan gaf hij les in het 1ste leerjaar, maar hij heeft ook verschillende keren in andere jaren les gegeven. Joseph heeft les gegeven in verschillende scholen. Zo is hij begonnen met les geven in de broederschool Ons Dorp in de Guido Gezellenlaan. Dit is nu beter bekend als Blijdhove. Daarna heeft hij ook nog in het College les gegeven (de toenmalige lagere afdeling). De laatste 10 jaren in het onderwijs heeft Joseph zich opgewerkt tot directeur. Eerst van een school in Wevelgem, erna was hij directeur van een scholengemeenschap. Joseph deed zeer graag zijn job. Door omstandigheden heeft hij zelfs nog 3 jaar langer gewerkt. Er zijn ook enkele anekdotes te vertellen over Joseph in het onderwijs. Ieder jaar wanneer de sint naar de school kwam, ging hij zich ’s morgens Ten huize Marie- Louise en Joseph gaan klaarmaken, en ’s avonds kwam hij zich daar weer omkleden. Dit ging ’s avonds uiteraard gepaard met het genot van een glaasje. Joseph kon het goed vinden met zijn collega’s en na vergaderingen werd er dan ook eens een glaasje gedronken. Kortom, Joseph heeft genoten van zijn job als leerkracht. 9


S

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

pits je oren voor de animatoren

Kolleblomme

ZT1

Ons maandelijks rubriekje over het wel en wee op de leefgroep

Beste lezers Vol verwachting keken we uit naar de lente, maar het weer laat ons een beetje in de steek. Velen onder ons snakken ernaar om buiten te zitten in onze tuin en er te genieten van het zonnetje en van de natuur. Af en toe is het ons wel al gelukt zoals bij ons muziekuurtje dat we buiten deden, maar we hadden toch wel op meer gehoopt. Misschien wordt de maand juni wat zonniger en warmer, hoop doet leven hĂŠ! Intussen zorgen wij ervoor dat er niet te veel tijd overblijft om over het weer te sakkeren en zorgen we voor leute en aangepaste activiteiten voor jullie. Lees je even mee? Als het weer het ons toelaat, zouden we op 3 juni op bezoek gaan naar de Floralux, eens genieten van de bloemen, planten en nog zoveel meer. Daarna gaan we nog even napraten in Bistro Chapeau, gezellig een glaasje samen, heerlijk toch! 4 juni is het BBQ-dag in HTW op alle leefgroepen en liefst in de tuin verzorgen we voor jullie een lekkere BBQ met alles erop en eraan zoals een tuinfeest het verlangt dus duimen voor volle zon!

10


11 juni: onze jaarlijkse markt. Deze keer organiseren we hem terug op de parking. Heel wat marktkramen zoals fruitkraam, kledijkraam, pannenkoekkraam, juwelen enzovoort staan er weer om jullie op jullie wenken te bedienen. Hopelijk vindt u er iets naar uw zin. Afspraak om 14u. Ook de cafetaria staat deze namiddag tot uw beschikking. Iedereen van harte welkom!

Vaderdag 14 juni: vroeger hing in veel keukens de spreuk “Wie werkt voor vrouw en kind, wordt door hen bemind. “t is vader!” Dat was nog in de tijd dat de man de enige kostwinner was in het gezin. En toch heeft hij ook nu nog recht op erkenning en waardering. Ik vond het volgend verhaal:

De wijsheid der jaren 4 jaar – De pappie van mij kan alles! 7 jaar – Mijn vader weet veel… heel veel. 8 jaar – Mijn vader weet ook niet alles. 12 jaar – Nou ja… dat weet vader natuurlijk ook niet. 14 jaar – Vader? Hopeloos ouderwets! 21 jaar – Och… die man is uit de tijd… wat wil je. 25 jaar – Hij weet er wel iets van… maar niet veel. 30 jaar – Toch eens horen wat pa ervan vindt. 35 jaar – Even geduld… eerst de mening van pa vragen. 50 jaar – Wat zou vader daarvan gedacht hebben? 60 jaar – Mijn vader die wist letterlijk alles!

Ik wens dan ook alle vaders vandaag de vreugde toe van een fijne attentie, een teken van liefde en genegenheid voor elkaar. De vaders en alle mannen van HTW worden uitgenodigd voor een gezellige mannenactiviteit op 16 juni in de tuin bij mooi weer, in Cortryckpoorte bij slechter weer. 11


Deze activiteit is enkel voor mannen en dit al 25 jaar na elkaar! Zo zie je maar dat er ook traditie zit in de activiteiten die we jullie aanbieden. Marie -Anne koos er in die tijd voor om enkel haar mannen te verwennen met haar vadersfeest en dit is zo gebleven, al 25 jaar op rij. Goede dingen blijven duren hÊ! Op 23 juni worden jullie dan weer met zijn allen (bewoner, familie, bezoeker‌) uitgenodigd op onze reuze oliebollenbak die doorgaat in de cafetaria en terras. We openen onze deuren om 14u30 om jullie te bedienen. Van harte welkom! Verder hebben we op 25 juni ons laatste kleuterbezoek van dit schooljaar. We zullen ze dan ook op de gepaste manier ontvangen en bedanken voor de mooie namiddagen die ze ons bezorgden.

Vrijwilligersnieuws Zoals jullie allemaal weten, kunnen we hier in HTW heel wat beroep doen op onze vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om hier in ons huis voor jullie dat tikkeltje meer te bieden. Zonder hen zou het echt waar een heel andere werking zijn. Wat zij allemaal doen is echt te veel om op te noemen, maar als je hier aanwezig bent en je ogen gebruikt, weet je wel wat ik bedoel! Daarom willen we hen allen dan ook in ons jubileumjaar eens extra verwennen. Hoe kunnen we dat beter doen met voor hen een verrassingsreis te organiseren! Op 26 juni is het eens HUN dag en zullen WIJ hen dat tikkeltje meer bieden! Wie weet krijgen we volgende maand een verslagje. We kijken er alvast naar uit! Zo, ik wens jullie dan ook allemaal een mooie en gelukkige maand juni toe en we sluiten af met nog wat terugblikken van de maand mei.

Vele groetjes

Carine

12


Terugblikje 30 april seniorenfeest Het was heel gezellig! Kijk maar‌

13


4 mei: voelschorten Bewoners genieten van de voelschorten die andere bewoners voor hen maakten in de hobbyclub.

6 mei: Violette’s We gingen uiteten in het gezelligste koffie– en theehuis.

14


12 mei: Moederdagsfeest

15


21 mei: kleuters op bezoek Zalig genieten ze allemaal!

16


S

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

pits je oren voor de animatoren

Akkerwinde

ZT1

Dag iedereen! Juni, we zijn halfweg het nieuwe jaar. Mooie zomerdagen hebben we al gehad en we hopen dat het weerdipje van de laatste dagen zich vlug zal herstellen. We kijken stilletjes aan uit naar de zomervakantie, onze studenten zitten in den blok, voor velen komt het verlof al in zicht en ook ik neem begin juli reeds 2 weekjes verlof.

verjaardagsfeestjes gevierd, we zijn op wandel geweest naar het jukeboxmuseum en ook onze moedertjes werden in de bloemetjes gezet met een moederdagoptreden van de 3g's uit Gullegem. De

meimaand

vloog voorbij, we hebben

Een aardige mix van Nederlandstalige

liedjes

bracht opnieuw wat nostalgie.

17


Jukeboxmuseum

18


Seniorenfeest

In onze

hobbygroepen is er nog altijd voor ieder wat wils. Sommigen breien

er lustig op los, Julienne heeft terug haar 'scrabble vrienden' gevonden en in de paardenrace is het ook ĂŠĂŠn en al jolijt. Maria is de kampioene van het "spelen zonder paarden" haha..

In onze voorbije

kwisnamiddag had ik wat praktische proeven gestoken.

19


Onze jaarlijkse

bedevaart naar Dadizele komt er nog aan,

hopelijk zullen de weergodenons goedgezind zijn!

Quiz

Lieve mensen, we hebben jammer genoeg ook in de voorbije maand afscheid moeten nemen van 2 van onze vaste bewoners nl: Maria Mulier en Jeanne Delmotte.

Jeanne, tot het laatst wilde je leven, door een sterke wil gedreven. Je geest was nog op volle kracht, maar over je lichaam had je geen macht. Groot is de leegte die je achterlaat mooi zijn de herinneringen die blijven. Maria, zo geheel onverwacht heb je ons verlaten; Het doet ons raar, je grappige anekdotes zullen we missen. Je was een positieve vrouw en je enthousiasme werkte soms aanstekelijk. We koesteren de mooie herinneringen. Het ga je goed! 20


Verjaardagsfeest Maria en Julienne

21


Voor de

junimaand staan ook weer tal van activiteiten op de kalender

genoteerd, hierbij springen de barbecue en de oliebollenbak uit, we hopen op mooi weer. Onze jaarlijkse marktdag is op 11 juni gepland, allen hier naar toe zou ik zeggen. Verder gaan we jullie eens lekker verwennen in het wellnesssalon op akkerwinde, spelen we rad van fortuin, kwis, volksspelen enz..enz.. Neem maar eens een kijkje.

Lieve mensen, geniet van de zonnige dagen en laten we er samen een mooie junimaand van maken!

Veel liefs, Mia

22


S

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

pits je oren voor de animatoren ZT2

Leiemeers

Oproep aan alle mannen! Kom naar de living (bij goed weer de tuin) van de Cortryckpoorte op dinsdag 16 juni om 14u om het mannelijk geslacht te vieren! Dresscode: hoed of das Zorg dat je in (uni)form bent! Olivier 23


S

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

pits je oren voor de animatoren

B ZT2

Vestinge en Cortryckpoorte

Beste lezer van ons favoriete blaadje,

Fietsen op de heide, jij en ik alleen, fietsen met z’n beiden…

Wellicht kent iedereen wel dit leuke melodietje van hier of daar, maar niets is minder waar! Lieve mensen, ik hou van fietsen. Alleen bij mooi weer, dat wel. Niet te warm, niet te koud, niet te veel wind en dan genieten maar! Een briesje op het gezicht, zonnestralen die verwarmen, rustig op de pedalen en zo een uurtje of twee doorgaan. Langs de huizen en hun tuintjes, spelende kinderen op de oprit, langs weiland met pasgeboren lammetjes, mooie boerderijtjes, een kabbelend beekje, kapelletjes her en der en heel veel wilde bloemen langs de weg. En telkens bedenk ik weer hoe mooi “Le Pays Plat” toch kan zijn. Zo bekend en soms toch onbemind. Op die zonnige dagen op de fiets kom je op zoveel leukere plekjes dan doordeweeks met de auto. Je neemt niet de snelste of de kortste weg, wel de mooiste, de stilste, die langs dat fijne cafeetje met zijn leuk terras. Want uiteraard hoort bij elke fietstocht ook de verplichte stop voor een ijsje of een drankje en dat maakt het genot compleet. Om dan nadien met hernieuwde kracht verder te trappen richting rust en kalmte, babbelend met Hans over ditjes en datjes, koetjes en kalfjes… 24


Aardbeienmaand

Juni

We gaan ze smullen hoor, puur natuur! Met een chocoladejasje, in gebak, bij onze

Brusselse wafels met een toefje slagroom, in de chocoladefontein, in confituur, en als kers op de taart, in een heerlijke Coupe Fraise!

Genieten van de verse buitenlucht

Onze fleurige terrasjes nodigen alweer uit om naar buiten te gaan. Doen hoor mensen! We hebben het zonnetje meer dan nodig, maar het blijft niet alleen bij onze balkonnetjes hoor mensen. Als het weer een beetje meezit, gaan we met zijn allen op stap: “verrassingsreis naar Nieuwpoort”! Wandelen in het schitterend natuurreservaat van de Balokken in onze buurstad Wervik enzovoort.

Vaderdag Hier gaan we ons sterke geslacht eens goed verwennen met een lekker streekbiertje.. Of twee! Alle mannen met hoed of das van harte welkom in café Locale De Cortryckpoorte!

BBQ– maand Ook dit jaar gaan we alweer voor de gezelligheid met eigen leefgroep en als het eventjes kan in de tuin dit jaar. Duimen in de lucht voor een stralend weertje!

Markt in HTW Met onze boodschappenmand in onze hand… allen daarheen hoor!

Outdoorcooking Ja beste mensen, zoals het ons vorig jaar zo goed bevallen is, gaan we alweer samen buiten koken. Dit jaar gaan we voor een mooi visbuffet in openlucht! Het dessert hou ik nog geheim!

Themadag reis rond de wereld “Brussel op zijn mooist” Hiervoor zijn we nog dringend op zoek naar een kandidaat vrijwilliger Manneke Pis! Wie zich geroepen voelt… haha, alle gekheid op een stokje, hier gaan we jullie trakteren met lekkere Brusselse wafels met slagroom en aardbeien, mmm!

Breughel Tot slot worden jullie ook nog verwend met een gezellig avondfeest, zomers breughelen, iedereen van harte welkom in de tuin van ons kasteeltje! 25


Terugblik

Voila, lieve lezers, laten we nog vlug in al onze zomerglorie eventjes terugblikken op de meimaand en laat ons eerlijk zijn, het was mooi, een meimaand waarin de woorden “zalig, heerlijk en zonnnig” goed vertegenwoordigd waren.

Daguitstap naar ‘t Eiland Ik denk, nee ik ben het zeker, dat we een paar van onze bewoners hun wens aan de wenseboom in vervulling hebben laten gaan. Heel speciaal voor jullie en ook voor de vele andere aanwezigen op een presenteerblaadje “Een dagje op een onbewoond Eiland” en het was jullie van harte gegund. Ja, lieve mensen, wat kan ik hier nog meer van zeggen, lekker, zalig, zonovergoten en in schitterend gezelschap! Ons M’Anne, verslaggever ter plaatste, schreef voor jullie een mooi verslagje. Dank u wel, M’Anne en alle vrijwilligers die ons begeleid hebben.

26


Naar een onbewoond eiland

De lucht kleurde staalblauw de eerste maandag van mei, geen wolkje aan de West-Vlaamse hemel, een heerlijk weertje om er eens op uit te trekken. Naar aanleiding van 25 jaar HTW had Dominique aan de bewoners beloofd met hen een reis rond de wereld te maken. En zo geschiedde. Maandag 4 mei scheepten een vrolijke bende bewoners en vrijwilligers in voor een gastronomische trip naar een gezellig eilandje in Ieper. Na een voorspoedige rit, na probleemloos parkeren en een korte wandeling, konden we meteen onze voeten onder tafel steken in restaurant Pacific, beter gekend als ’t Eilandje. Alles was er tiptop in orde; de tafels waren mooi gedekt en Dominique had op haar eigen kunstige manier de plaatsjes aangeduid. We voelden ons heel erg welkom! Op het menu: aperitief maison Poperingse standeham met plokkersausje lentegroentjes en lekkere Belgische frietjes koffie met zoete zonde Het eten heeft eenieder zeeeeeer goed gesmaakt, alle bordjes waren leeg.

27


Om de maaltijd te verteren maakten we een mooie wandeling rond de vijver. Het zonnetje, de prachtige natuur, de vele bezienswaardigheden maakten onze wandeling heerlijk ontspannend. Tijd voor koffie dan, buiten op het terras, met zicht op de vijver. Wat kan een mens nog meer wensen… gewoonweg zalig! Als klap op de vuurpijl kregen we er nog een attractie bij. Dominique en enkele vrolijke meisjes waagden zich met een bootje op de vijver. En roeien maar en spatten maar…. Ze hadden er duidelijk zin in, we hoorden ze van verre… en wij, wij genoten van het spektakel en van ons koffietje en van het zonnetje. We waanden ons voor even op een onbewoond eiland….! Het was een heerlijk dagje Ieper. Dank aan iedereen die meehielp om de grote groep bewoners een fijne dag te bezorgen! We danken ook Dominique voor de goede zorgen. Graag tot een volgend keer.

Marie-Anne Vanooteghem

28


Volksspelen in CafĂŠ de Boereleute! Alweer heel gezellig en de frisse pint heeft ons goed gesmaakt! Merci, Rudolf!

Individueel uitstapje naar zee

Super! Moeten we meer doen!

29


Feest op ‘t tweede

enkele leuke Ter Wallenaars in de bloemetjes.

Haha, van leuke verrassingen gesproken‌ de fruitboer van dienst, de bakkerinnen, de chocolatiers, de garçons en diensters hebben hun best gedaan, niet?!

30


Hors d’ oeuvre Mmm, lekker! Laat maar komen!

31


Kleuters op bezoek

Bloemen– en kruidennamiddag Zie ne keer onze terrasjes, hoe mooi! Dank u wel aan alle groene vingers van dienst!

32


Groot Fransgetint verjaardagsfeest

Supergezellig! Een dikke merci aan Antoine, Suzanne, Johan en MarieThÊrèse voor het heerlijke traktaat! We wensen jullie nog vele mooie jaren toe!

33


Zo lieve vrienden, geniet van jullie nieuwe kalender vol zomerse activiteiten en zoals je weet

Iedereen altijd van harte welkom! Groetjes Dominique 34


Verrassingsuitstap Nieuwpoort Maandag 8 juni Beste bewoner, vrijwilliger, vrienden van HTW Bij deze nodig ik jullie graag uit voor een verrassingsuitje naar zee. Ik heb deze keer gekozen voor het parmante Nieuwpoortbad, de pittoreske jachthaven, de mooie promenade langs de vaargeul, de charmante Italiaan (hé, dames!), flaneren langs de winkeltjes en natuurlijk La Mer! En het zou geen verrassingsreis zijn als ik nu al alles zou verklappen hé, dus… Houden jullie van een dagje vol verrassingen, dan spreken we af op maandag 8 juni om 10u30 aan de balie van ‘t tweede. Ik hoop dat we er samen een supermooie dag kunnen van maken! En iedereen mag mee! Prijs 25 euro all-in! Groetjes Dominique

P.S. voor meer info, zich wenden bureau Dominique of buiten de werkuren 056/310514. 35


S

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

pits je oren voor de animatoren DVC Gelieve allemaal een kaars te branden zodat op want dan eten we met z’n allen

de zon zal schijnen,

! Ja, we zetten de zomer in zoals

het moet, nl. eerst uitgebreid aperitieven en daarna genieten van allerlei lekker geurend vlees dat boven de hete kolen heeft gelegen. Smakelijk! Hopelijk eten jullie op 4 juni voldoende, want op

is het dagcentrum

. Alle medewerkers van het dagcentrum hebben die dag een bijscholing. Wij hopen op jullie begrip en wensen jullie toch nog een fijne dag toe. Op

is er op onze parking weer

. Vorig jaar was het zeer

mottig en winderig weer. We hopen deze keer een stralende zon te zien en ook veel kooplustige mensen. Het is aangewezen je portefeuille thuis wat te vullen voor jullie vertrekken, want er zullen weer verschillende interessante kraampjes staan! Factureren kan natuurlijk ook. Op

is het

. Alle mannen worden op dinsdag 16 juni uitge-

nodigd op Cortryckpoorte en bij mooi weer in de tuin om samen te genieten van lekkere biertjes met bijhorende versnaperingen. Gelieve wel een das en of hoed aan te doen om zo bij te dragen aan een vrolijke mannensfeer! Voor de kleutertjes zit het schooljaar er bijna op. Normaal gezien zouden de kleutertjes op donderdag 19 juni komen, maar dan gaan ze op schoolreis! Gelukkig is het dag

verschoven naar de week er op, donder-

. Daarna zien we hen niet meer terug‌jammer. Dan is het weer

wachten tot september op een nieuwe lichting kleutertjes.


Op

is het weer smullen (of boogje vullen), want dan is er de jaarlijkse . Voor een zeer voordelige prijs kun je dan genieten van heerlij-

ke oliebollen (à volenté!). En het is nog niet gedaan met eten! Op breid gaan

gaan we nog eens uitgein de Kortrijkstraat, waar we telkens

zeer goed ontvangen worden en van allerlei Chinese specialiteiten kunnen genieten. Tenslotte zullen op

onze smaakpapillen nog eens verwend worden

met heerlijke ijscoupes die we maken n.a.v. de

juni.

JARIGE BEZOEKERS: Op 4 juni wordt Lutgarde Denys 95 jaar. Op 10 juni wordt Marianne Geffert 74 jaar. Op 16 juni wordt Gerard Degheselle 76 jaar. Op 20 juni wordt Huguette Vandenabeele 81 jaar. Op 22 juni wordt Arlette Debeuf 77 jaar. Op 29 juni wordt Jenny Bay 72 jaar.

NIEUWE BEZOEKERS: Bay Jenny, Denys Lutgarde, Vanhoute Bernard, Geffert Marianne en D’Helft Yvette

37


38


39


40


S

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

pits je oren voor de animatoren

Het Parkhuis

DVC

”Juni regen is Gods zegen. Komt zonneschijn daarbij, dan maakt hij boer en stadslui blij” Beste bezoekers en familieleden, We zijn alweer

juni, ook wel de zomermaand of rozenmaand genoemd.

Wanneer we aan de maand juni denken, hopen we op mooi weer! Verwacht jullie maar alvast aan veel buitenactiviteiten! Zoals ieder maand staat er

een bomvolle agenda

voor jullie klaar. Stan

heeft deze allemaal goed omschreven bij het woordje van ’t vermaak. Jullie mogen je verwachten aan een barbecue, vaderdagsfeest, reuze oliebollenbak, ijsnamiddag, kleuterturnen en een zomermarkt! In de maand

mei

hebben we onze uitstap naar bellewaerde helaas

moeten annuleren. Maar het bleek niet erg te zijn aangezien het op 6 mei stormde! In plaats hiervan zijn we naar ’t eilandje in Ieper geweest. De bezoekers waren hier erg “content” van. Voor herhaling vatbaar?

Geniet van de sfeerfoto’s van mei! Groetjes Charlot 41


Jarige BEZOEKERS: Op 4 juni wordt Iner Allaert 59 jaar!

gelukkige verjaardag

Uitstap naar ‘t eilandje! 42


Familienamiddag 43


S

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

pits je oren voor de animatoren

Gelukkige verjaardag‌ 7 juni

Solagne Vantrois

Rotonde

Van harte gefeliciteerd! De activiteitenkalender vind je voortaan achteraan in onze A Propos.

44


Namiddaguitstap 11 mei 2015 Een geleid bezoek aan het jukeboxmuseum in Menen Wervikstraat in de oude site van Roussel. Dit gebeurde te voet alsook met rolstoelen. Vertrek 13u30 en terug rond 17u30. We kregen er een ronleiding met de nodige uitleg erbij en dit was een unieke gelegenheid om dit te kunnen beluisteren en te genieten van de muziek uit de oude doos. Een traktaat sloot deze interessante namiddag af. Dank u, inrichters, voor uw inzet en hulpvaardigheid en tot nog eens! Dank en tot kijk! NoĂŤl Derumez

45


46


47


Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

M

ijmeringen

Heb je ook soms het gevoel, zelfs als de plicht zei je best te doen, dat het nergens heeft toe geleid of was dat de manier van alles onder controle te krijgen. Is de wereld er wel beter door geworden? Is het mogelijk onze handen af te houden van de aardse zondigheid of blijft het de schuld van anderen? Macht zorgt altijd voor zichzelf. Je kunt ook niet onderhandelen met de dood en niet in de schemering blijven. Het is misschien goed dat je sommige herinneringen niet meer moet beleven of krijgen we troost in vergetelheid. Heb je alles wel verdiend in wat je van het leven gekregen hebt? Raad krijgen van anderen kan, niet dat zij zeggen hoe je het moet doen. Als je oude wonden bijna geheeld zijn, moet je teder met de toekomst omgaan. Zo wordt je weerbaarder, ook in je laatste leven. Loop niet weg van je eigen kwetsbaarheid, ook niet van de wederzijdse kwetsbaarheid. Kleine medemenselijkheden zijn zeer zinvol. Stelt u ook soms vast dat in onze gemeenschap niets meer heilig is, ook niet met het hoogste goed, rechtvaardigheid. Mag je momenten opzoeken die je met niemand moet delen, alleen zijn met jezelf, zonder iemands goedkeuring? Het leven zelf even vergeten‌ probeer het ook even samen met God. Kennen we nog het verschil tussen recht en plicht en levenskwaliteit? Wees niet de gevangene in iemand anders leven, ook niet in de tijd. Moeten we onszelf nog altijd begeven in algemene medeplichtigheid? Je kunt niet verlangen dat anderen van je houden, misschien ben je zelf de oorzaak waarom ze het niet doen. Wie mag oordelen en veroordelen, het is alleen een halfgoddelijke opdracht, want macht en aanzien kan misbruikt worden. Is het niet al te gemakkelijk van anderen de maat te nemen en niet van jezelf. Schuldloos wordt je nooit. Doe je wel zelf genoeg voor de wereld? Kan het zijn dat je al te veel leugens en zelfmedelijden in uw leven binnengesmokkeld hebt en geluk hebt geveinsd als valse troost? Het verleden kan in uw geheugen verspreid zijn als gekleurde confetti, laat het niet meer opwaaien. Denk je dat je als oudere jezelf de vergunning kunt toe-eigenen om zich niet meer naar de regels te moeten gedragen. Alleen proberen een goed mens te zijn is het belangrijkste.

Gilbert Vanhoutte

Rotonde 0201 tel: 056/35 10 32 48


P

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

ersoneelsnieuws

FEESTVIERDERS VAN DE MAAND Liliane Demeester Nathalie Verlinde Nadine Vandorpe Dally Vercruysse Marleen Tubaert Isabelle Ryckebosch Angie Dooghe Christine Zoetaerdt Martine Sarrazin Justine Deriemaecker Griet Godderis Jasmien Commeene Guy Vandeputte

1 juni 1 juni 1 juni 6 juni 9 juni 14 juni 16 juni 18 juni 18 juni 19 juni 22 juni 26 juni 27 juni

Stafmedewerkster Kinesiste Administratief medewerkster Verpleegkundige nacht ZT1 Zorgkundige ZT1 Diensthoofd ZT1 Zorgkundige ZT1 Leefgroepassistente ZT1 Zorgkundige ZT2 Zorgkundige ZT1 Verpleegkundige Mobiele Equipe Zorgkundige ZT2 Kinesitherapeut ZT1

GEBOORTE: Stijn De Waegenaere en Marjon Gijswijt (verpleegkundige ZT2) werden trotse vake en mama van Warre, het kersverse broertje van Kiandro, Yaxano en Marloes. Van harte gefeliciteerd! 49


HTW

Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

eetjes

QUIZ MET NATJE Oplossing quiz mei: Ludo Vanderaspoilden, Carine Braekevelt, Nathalie Deleu, Liliane Demeester, Huize Ter Walle, Bewoners, Personeel, Startdatum, Feestgedruis, Animatie, Vrijwilligers

10 inzendingen voor de meiquiz. Ik geef toe, het was niet gemakkelijk, maar alle inzendingen waren wel correct! De onschuldige hand van Nadine trok Simonne Verstraete als winnares van deze quiz. Gefeliciteerd! U krijgt de eerstkomende dagen een bonnetje t.w.v. 2 euro te gebruiken in de cafetaria of het rijdend winkeltje van HTW. Groetjes, Nathalie.

HUISLOTTO Onze huislotto werd dit keer gebaseerd op de lotto van 27 mei. 12 deelnemers. 3 personen met ĂŠĂŠn goeie gok en slechts 1 persoon met 2 juiste cijfers. Proficiat, JeanPierre. U krijgt de eerstkomende dagen een bonnetje te gebruiken in Huize Ter Walle.

BIBLIOTHEEK Jean-Pierre is elke werkdag aanwezig in de administratie tussen 8u en 10u en komt ook dagelijks rond met de post. Wie een boek wenst te ontlenen, kan dan steeds bij hem terecht. 50


Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

A

ctiviteitenkalenders

‘t Lindeboomke

51


52


Kolleblomme

53


Akkerwinde

54


55

Dinsdag 16 juni Vaderdagsfeest

Maandag 15 juni Gezellig samenzijn

Donderdag 11 juni Markt in HTW

Woensdag 10 juni Turnen

Dinsdag 9 juni Wandelen

Maandag 8 juni Gezellig samenzijn

Donderdag 4 juni Barbecue

Woensdag 3 juni Pictionary

Dinsdag 2 juni Quiz

Maandag 1 juni Gezellig samenzijn

Leiemeers

Dinsdag 30 juni snoezelbad

Maandag 29 juni Gezellig samenzijn

Donderdag 25 juni Apero

Woensdag 24 juni kookdag

Dinsdag 23 juni Reuze oliebollenbak

Maandag 22 juni Gezellig samenzijn

Donderdag 18 juni Rijdend winkeltje Haar knippen Kleuterturnen

Woensdag 17 juni Wafels bakken


Vestinge en Cortyckpoorte

56


57


58


Assistentiewoningen Donderdag 4 juni Aperitief en barbecue om 11u Maandag 11 mei Namiddag: Markt in HTW Dinsdag 16 mei 14u30: alle mannen zijn uitgenodigd voor het vaderdagsfeest op het tweede verdiep van HTW bij Dominique en Olivier Dinsdag 23 juni Grote oliebollenbak vanaf 14u30 op het gelijkvloers van HTW

ACTIVITEITEN OP AKKERWINDE BIJ MIA Maandag 1 juni crea Dinsdag 2 juni Volksspelen Maandag 8 juni Quiz Maandag 15 juni crea Dinsdag 16 juni Krantlezen Maandag 29 juni Rad van fortuin

59


Vol-au-vent met gestoofde wortelen en rijst

Speculoospasta

Confituur

Choco

Smeerkaas

Honing

Luikse Siroop

Boterkoek

Ma 01/06

Di 02/06

Wo 03/06

Do 04/06

Vr 05/06

Zat 06/06

Zon 07/06

Mousse liĂŠgeoise en koek

Kalfssteak met warme perzik, dennenappels en bordelaise saus

Rijstdessert en koek

Gebraiseerde ham met broccoli, aardappelen en pepersaus

Perzik en koek

Zalmfilet met gestoofde prei met spek, puree en mousselinesaus

Aardbeien en koek

Barbecue met koude en warme groenten, aardappel in pel en BBQ-saus

Fruityoghurt en koek

Spieringkotelet met fijne andijvie, peterselie aard en mosterdsaus

appel en koek

Gehaktbroodje met koude prinsessenboontjes, gebakken aardappelen en bruine saus

Chocolademousse en koek

MIDDAGMAAL Elke middag is er soep als voorgerecht

ONTBIJT

DAG

Landjagerworst

Gouda kaas

Hesp

Vissalade

Bereid gehakt

Quiche

Lunchworst

AVONDMAAL

M Juni 2015 Jaargang 25, nr.6

aaltijden

Maaltijden

60


61

Schnitzel met bloemkool in boter, puree en demi-glace saus

Choco

Suikerboter

Smeerkaas

Confituur

Speculoos

Honing

Boerepistolet wit

Ma 08/06

Di 09/06

Wo 10/06

Do 11/06

Vr 12/06

Za 13/06

Zon 14/06

Platte kaas natuur en gebak

Gem varkenslapje met abrikozen, kroketten en marinadesaus

Chocolade pudding en koek

Kalfsworst met warme/koude tomaat, peterselie aardappelen en dijonnaisesaus

Watermeloen en koek

Kabeljauwfilet met venkeltomatenstoemp en nantuasaus

Double saveurs en koek

Americain préparé met slaatje, frieten en mayonaise

Yoghurt fruit en koek

Kasselrib met mais-prei, aardappelen en blackwellsaus

Abrikoos en koek

Kippenbil met appelmoes, gebakken aardappelen en champignonsaus

Potje ijs en koek

MIDDAGMAAL Elke middag is er soep als voorgerecht

ONTBIJT

DAG

Peperham

Brie

Vleessalade

Ei op z’n Russisch

Hennepot met krielaardappelen

Frikandel

Lookworst

AVONDMAAL

Zo 21/06

Za 20/06

Vr 19/06

Do 18/06

Woe 17/06

Di 16/06

ma 15/06

DAG

Suikerbol

Speculoospasta

Chocolade

Confituur

Smeerkaas

Peperkoek

Luikse siroop

ONTBIJT

Mousse chocolat en koek

Kalkoenroullade met boterbonen, kroketten en duivelsaus

Peer en koek

Cordon blue met gestoofde wortelen, bieslook aardappelen en pepersaus

Cornet en koek

Visgratino met prei in de room, tagliatelle en kruidenkaasroomsaus

Pl kaas aardbei en koek

Varkenswangetjes met tomatensla en frieten

Rijstdessert en koek

Biefstuk met gestoofde erwten, aardappelen en demi glace saus

Yoghurt natuur en koek

Kippenreepjes zoetzuur met chinese mie, ijsbergsla en zoetzuresaus

Nectarines en koek

Crepinet met witloofsalade, gebakken aardappelen en mayonaise

MIDDAGMAAL Elke middag is er soep als voorgerecht

Pastei

Krabsalade

Hoevekaas

Pasta van het huis

Salami

Miniloempia

Kalkoen met peterselie

AVONDMAAL


Suikerboter

Honing

Spculoos

Smeerkaas

Croissant

Woe 24/06

Do 25/06

Vr 26/06

Zat 27/06

Zon 28/06

Yoghurt fruit en gebak

Gem varkensmedaillon met andijvie in witte saus, kroketten en jagersaus

Double saveurs en koek

Goulash met gestoofd wortelen en puree

Frisco en koek

Tonijnsalade met slaatje, gebakken aardappelen en mayonaise

Aardbeien en koek

Gyros met salade serre en frieten

Platte kaas natuur en koek

Koude schotel met zigeunersalade, vinaigrette aardappelen en koude bĂŠarnaisesaus

Sinaasappel en koek

Casseler

Bereid gehakt

Gerookte ham / gekookte ham

Rilette

Pepersalami

Di 30/06

Luikse siroop

Kippenworst met gandaham, gestoofde broccoli, peterselie aardappelen en pepersaus

Mousse chocolat en koek

Vogelnestjes met cressonette, aardappelen en tomatensaus met champignons

Lasagne

Confituur

MIDDAGMAAL Elke middag is er soep als voorgerecht

Ribbetjes met sla en geraspte wortelen, gebakken aardappelen en bbq-saus

Smeerkaas

Di 23/06

ma 29/06

ONTBIJT

Pruimen en koek

Paterskaas

Kippenschnitz. Ha. met warme ananas, rijst en currysaus

Confituur

ma 22/06

DAG

Vanillepudding en koek

AVONDMAAL

MIDDAGMAAL Elke middag is er soep als voorgerecht

DAG

ONTBIJT

62

Witte pens met aardappel in de pel

Hesp

AVONDMAAL


63


Huize Ter Walle Kortrijkstraat 126 8930 Menen 056/52.17.40 64

Profile for HTW

Juni 2015  

Juni 2015  

Profile for htw9
Advertisement