__MAIN_TEXT__

Page 1

Juli 2015

Ă€ Propos

Jaargang 25


Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

Voorwoord

Wij wensen iedereen een zorgeloze vakantie! 2


K

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

Juli

alendernieuws

15/07

14de zondag door het kerkelijk jaar

11/07

Wereldbevolkingsdag

Feest van de Vlaamse Gemeenschap

12/07

15de zondag door het kerkelijk jaar

16/07

Maria van de berg Karmel

19/07

16de zondag door het kerkelijk jaar

21/07

BELGISCHE NATIONALE FEESTDAG

26/07

17de zondag door het kerkelijk jaar

Tip van de kinĂŠ Rust roest! Bewegen is belangrijk. Blijf nooit langer dan 1 uur stilzitten. Guy 3


P

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

astoraal verhaal

4


Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

O

verlijdensberichten

Dankbaar afscheid aan De Heer Stéphane VANDENHEEDE Weduwnaar van mevrouw Nelly POBLON Geboren op 25 mei 1927 en overleden te Izegem op 1 juni 2015. Stéphane verbleef bij ons in Lindeboomke.

.

Dankbaar afscheid aan Mevrouw Simonne DEJONGHE Weduwe van de heer Henri Saelens (+1991) Geboren te Geluwe op 9 oktober 1915 en overleden te Menen op 5 juni 2015. Simonne was bezoeker van ons DVC.

5


B

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

ewonersnieuws

ZORGTEAM 1 Kolleblomme 

Gertrude Bultinck

22 juli

91 jaar

Denise Depuydt

28 juli

91 jaar

ZORGTEAM 2 Cortryckpoorte 

Godfried Reynaert

5 juli

74 jaar

Gaston Declercq

15 juli

75 jaar

Vestinghe

e g i k k u l e G ! g a d r a a j r e V 

Simonne Verstraete

14 juli

90 jaar

Marie-Josephe Winne

22 juli

90 jaar

Komen naar ons zorghotel:

Jaak Gryson, Raoul Devoddere, Simon Stragier, Denise Cneut, Irena Casteleyn, Karel Wanzeele, Clara Kins, Irène Deceuninck, Jean Vandamme, André Braems, Lydie Degryse, Denise Desloovere en Maria Beddeleem. We wensen jullie een aangenaam verblijf toe! 6


S

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

pits je oren voor de animatoren ZT1

‘t Lindeboomke

Hallo allemaal,

Op 4 juni was het barbecue in Huize Ter Walle. Ook op het Lindeboomke hebben we genoten van de barbecue. Het was mooi weer. We hebben dan ook buiten op ons terras kunnen zitten. Eerst genoten we van een lekkere aperitief: sangria en enkele versnaperingen zoals chips, salami, kaas en ook enkele hapjes van de barbecue. Na de aperitief konden we dan genieten van het hoofdgerecht: lekker vlees van op de barbecue met aardappelen en verse koude groenten. De maaltijd werd natuurlijk ook vergezeld van een bijhorend wijntje. Met heerlijke aardbeien als dessert sloten we deze activiteit af. Het was een mooie dag!

7


Graag willen we alle vrijwilligers en personeel bedanken voor de hulp tijdens deze activiteit. Zo hebben ze geholpen bij de barbecue, het op- en afdienen en de afwas. We zijn hier heel blij mee.

Op 11 juni was het markt in Huize Ter Walle. Enkele marktkramers kwamen hun goederen verkopen. De markt ging door op de parking van Huize Ter Walle. Er was voor ieder wat wils. Zo hadden we een pannenkoekenkraam waar je lekkere pannenkoeken of wafels kon eten en kopen om mee te nemen naar huis. Ook Mia had een kraampje: ze verkocht bloemen en spullen die door de bewoners van Akkerwinde tijdens de crea gemaakt zijn. Verder kon je er ook nog krampjes vinden met juwelen, wenskaarten en kledij.

8


Marianne en Eddy verkochten groenten en fruit van ‘t Appelke, “Tops and Bottoms” was aanwezig en verkochten nachtkledij, lingerie en ondergoed en dan hadden we nog Greta die kleren verkocht. Door het mooie weer die dag was er veel volk op de markt. De bewoners hebben op hun gemak kunnen rondlopen om eventueel een koopje te doen. Ook enkele bewoners van het Lindeboomke zijn naar de markt gaan kijken en hebben iets gekocht. Ze waren zeer tevreden met hun aankoop. Sommigen zijn zelfs na hun toer op de markt nog iets gaan drinken in de cafetaria. Graag willen we de marktkramers bedanken. Verder willen we ook de vrijwilligers en personeel bedanken die de bewoners naar de markt gebracht hebben en de cafetaria open gehouden hebben. Voor herhaling vatbaar!

9


Zoals een songtekst van James Last het zo mooi beschrijft: “In the mood”, zo begon ons patiofestival er al uit te zien van bij de eerste tonen. Met de spontane hulp van vrijwilligster, Lena, durfden enkele bewoners de eerste danspasjes te wagen. Het werkte aanstekelijk en algauw waren handen en armen in de lucht gevolgd door een koor van stemmen op liedjes die elkeen kon meezingen. De hitte kon niet beletten dat actief bezig zijn de reële ontspanning was. De rijdende bar met diverse verfrissende drankjes waren dus geen overbodige luxe. Veel te snel vervloog de tijd, want wij waren nog bijlange niet uitgedanst en uitgezongen. Als bij alle leuke activiteiten kon er zelfs in de avond nog over gepraat worden. Gezien dit grote polonaisesucces, beleving voor bewoners met dementie, kan dit kleinschalige festival zeker nog worden herhaald. Waar zijn die feestneuzen? In ’t Lindeboomke zijn die feestneuzen!

10


25 jaar Huize Ter Walle

!

Elke maand zetten we een beroep van één van onze bewoners in de kijker. Ferdinand

Cneut—gedelegeerd

bestuurder van een farmaceutisch bedrijf Continental Pharma te Brussel. Na zijn schoolplicht ging mijn vader onmiddellijk aan de slag bij Cappelle te Menen, een bedrijf die instaat voor de productie van pigmenten. Ondertussen ging mijn vader zich gaan bijscholen in de Broederschool. Hij volgde er een jaar lang avondlessen waar hij met glans slaagde en er de gouden medaille behaalde. Na zijn legerdienst ging mijn vader zijn geluk gaan beproeven in de hoofdstad Brussel. In 1952 ging hij aan de slag bij Continental Pharma. Als vertegenwoordiger ging mijn vader langs bij vele dochterpraktijken om de medicijnen van Continental Pharma te verkopen. Eerst in België, maar later volgde eveneens het buitenland. Om zich volledig te kunnen toeleggen op zijn werk verhuisde mijn vader naar Brussel. Hij werkte er zich gedurende jaren tot aan het hoofd van het bedrijf. Na meer dan 35 jaar dienst bij Continental Pharma besloot mijn vader op brugpensioen te gaan en terug te keren naar Menen. Ik herinner mij nog steeds telkens ik een medicijn kreeg van de dokter, hij onmiddellijk de bijsluiter nam om deze te bestuderen welke stofnamen het geneesmiddel bevatte en of het eventueel van een concurrent was of van het bedrijf waar hij jaren hielp aan bouwen.

11


S

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

pits je oren voor de animatoren

Kolleblomme

ZT1

Ons maandelijks rubriekje over het wel en wee op de leefgroep

Beste lezers Daar is de zomer! De inzet van de grote vakantie is begonnen. De ene trekt naar Spanje, voor de ander ligt Cyprus te wachten… maar ook al ga je niet zo ver of blijf je thuis, vergeet niet te genieten van de zon en het mooie weer (hopelijk) zo lang je kan! Vakantie… tijd om alle remmen los te gooien, om eens lekker te ontspannen. Ik zie mezelf al liggen op een zonovergoten strand, in een luie zetel met een goed boek en een drankje… heerlijk! Maar zover zijn we nog niet, want voor we ermee stoppen om de batterijtjes terug op te laden, is er nog het een en ander te doen. Zo gaan we op 1 juli wandelen in onze stad bij goed weer, gezellig kuieren en een bezoekje aan een terrasje, leuk toch! Op

7 juli

halen we een vergeten activiteit weer naar boven, u weet

ondertussen dat ik n.a.v. 25 jaar HTW neus in de oude A Propos’ naar activiteiten die ik terug wil oppikken of die na al die jaren nog steeds op de kalender staan. Voor deze maand viel mijn oog op de activiteit “schoenpoetsnamiddag”, een activiteit die ik destijds zag gebeuren en bewoners vonden dat wel leuk. Het is fijn voor de bewoners omdat het een nuttige bezigheid is en het is ook heel herkenbaar, want vroeger deed elke huisvrouw deze karwei. En op deze dag verlaten we onze activiteit met allemaal mooi gepoetste schoenen! 12


Op 9 juli gaan we wafels

bakken

en serveren we deze met ijs en

slagroom. Leuk zou zijn als we dit in onze tuin kunnen laten doorgaan. Voor het vijfde jaar op rij gaan we naar Broeder

Isidoor

in Kortrijk.

Heel wat bewoners gingen vroeger ook daar naartoe en zijn dus nu blij dat ze ook nu nog de kans krijgen om naar de grot te gaan voor een gebed en een kaarsje. Dit staat gepland op 14 juli, ook bewoners van Akkerwinde en ‘t Lindeboomke kunnen bij deze activiteit aansluiten. Als het weer het toelaat, zouden we dan graag bij onze thuiskomst samen eten in de tuin, gezellig samenzijn met een traktaat van belegde broodjes en een glaasje rosé. Daar zeggen we geen nee tegen hé? Vooraleer ik in verlof ga, organiseer ik eerst nog een vakantiebingo op 23

juli. Mooie prijzen, hulp van vrijwilligers, en als slot een glaasje op

mijn verlof… als dat geen mooie afsluiter is. Zo, je ziet het, er is nog heel veel werk aan de winkel, maar ook tijdens mijn verlof zullen er activiteiten aangeboden worden hoor. Jobstudenten komen terug het personeel helpen bij het uitvoeren van de taken of vervangen. We heten hen dan ook van harte welkom hier en wensen hen een mooie periode toe hier in ons huis.

Ik wens dan ook bij deze aan iedereen een deugddoende vakantie toe! Liefs

Carine

13


Terugblikje

op de mooie maand juni

3 juni: zalig genieten in Menen

14


4 juni: BBQ in onze tuin: zalig!

15


11 juni: markt in HTW

16


17 juni: feest van de jarigen juni 2015

17


26 juni: laatste keer kleuterturnen

18


19


S

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

pits je oren voor de animatoren

Akkerwinde

ZT1

Lieve bewoners, familie en vrienden

De zomer is in 't land. Tijd om wat te genieten van het mooie weer. Rond deze tijd dat jullie het favoriete boekje van HTW kunnen lezen, ben ik reeds in

verlof.

Maar niet getreurd,

Emma zal er alles aan doen om jullie goedgevulde,

plezierige namiddagen te bezorgen! Dat heeft ze reeds vorig jaar bewezen. Er staan tal van activiteiten gepland. De tweede week van juli kom ik terug voor een weekje om daarna weer in verlof te gaan, een intermezzo zoals we dat noemen.

kwissen(want dat doen we graag....), kaarsjes branden bij Broeder Isidoor met 's avonds aperitief en broodjes in de tuin. Op donderdag gaan we de Italiaanse toer op, we eten eigenbereide pizza's en een lekker glaasje druivenvocht mag natuurlijk niet ontbreBinnen die week gaan we

ken, nietwaar?

Zo, blik maar eens terug naar onze activiteiten van de voorbije maand, mij rest jullie een zonovergoten julimaand toe te wensen en een welverdiend verlof.

Groetjes Mia 20


Oud-Hollandse volksspelen

21


22


Barbecue

23


Verjaardag Lucienne en Marie-Louise

24


S

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

pits je oren voor de animatoren ZT2

Leiemeers

Barbecue!

25


Zora op bezoek

26


S

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

pits je oren voor de animatoren

B ZT2

Vestinge en Cortryckpoorte Beste lezer van ons favoriete blaadje,

Wat gaat de tijd toch snel, de congĂŠ staat alweer voor de deur. De luchthavens draaien reeds op volle toeren. De jaarlijkse tocht naar het zonnetje is begonnen.

Vakantie

Tijd om eventjes het roer door te geven. Voor even vervangen jobstudenten de vertrouwde gezichten in ons huis. Ook aan ons roer komt dit jaar alweer Julie die jullie samen met een leuk team vrijwilligers komt vermaken. En ja, lieve mensen, ik denk, nee, ik weet het zeker dat deze toffe bende mijn bootje goed gaat besturen. Ik kan met een gerust hartje met vakantie gaan. Ik wens jullie alvast heel veel plezier samen!

Vakantie

Heerlijk uitblazen en de batterijtjes opladen. Dit jaar wordt het voor ons een wel heel speciale zomervakantie. Jaja, lieve mensen, echt eentje om naar uit te kijken! Zoals de meesten onder jullie al weten is er bij ons een baby’tje op komst. Ons Lopke, inmiddels hoogzwanger, met een buikje zo rond als een tonnetje, maar ze straalt zoals alleen een zwanger dametje kan stralen. 27


En ik ben al eventjes aan het wegdromen als het mag. Wandelend met de kinderwagen, een uitje naar zee, een terraske doen, een gezellig marktje, zalig! Luieren in mijn tuin, een barbecuetje… genieten dus! We duimen alvast voor Lopke en Glenn voor een wolk van een baby!

Vakantie En mijn vakantie zou natuurlijk geen vakantie zijn als we er niet eventjes tussenuit kunnen hé! Haha, mijn vakantiekalendertje staat goed vol hoor! Een heerlijk weekje Deauville, flaneren aan de mooiste Costa van Normandië. Vervolgens nemen we het vliegtuig voor een zalige citytrip naar het mooie Praag. Dan gaan we varen in het charmante Holland, om in schoonheid af te sluiten met een weekendje Koksijde met de hele familie. Heerlijk toch! Maar… Eerst gaan we natuurlijk nog samen ten volle genieten van de zomer hier in ons huis!

Uitnodiging Donderdag 2 juli Sneukeltocht naar het gezellige dansterras van het Jukeboxmuseum! Hiervoor zijn we nog op zoek naar lieve mensen die ons willen begeleiden. Dus vrienden, familie, vrijwilligers die zin hebben in een mooie namiddag in de natuur, leuk terraske, een danske op de tonen van de jukebox… Één adres! Zich wenden tot Dominique van ‘t tweede. Iedereen van harte welkom! Kleine deelnameprijs van 2,50 euro! Na de werkuren 056/310514

Groetjes Dominique 28


Vakantie

Verder gaan we nog wellnessen in ons kuuroord in de tuin, gaan we zomerse fruitsalade maken, vakantiebingo spelen, zomergazettepraat,

een snoepreisje naar zee maken, een ijsfeest in ons ijskasteel geven en als kers op de taart: Ha誰tiaans zomerfestival in ons buitenverblijf! Daarna ga ik op vakantie en komen Julie en een toffe bende vrijwilligers jullie vermaken met tal van leuke zomeractiviteiten. Piep alvast maar in de julikalender.

Dank u wel, lieve vrijwilligers!

Veel plezier samen! 29


Terugblik

Voila, lieve lezers, laten we nog vlug eventjes terugblikken op de junimaand. Zie ne keer hoe mooi ze was!

Bedevaart

En Ons Lief Vrouwke zag dat het goed was!

Aardbeienbingo Mmm!

30


Verrassingsdiner in thema de zee Heel lekker! De verse garnaaltjes, het zeetje op ons bord! En allemaal in gepaste outfit natuurlijk! Mooi hoor!

31


BBQ in ons kasteeltje

Een zalige BBQ hoor! We waanden ons helemaal op vakantie in de Ardennen! Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben, kregen we een prachtig buitenverblijf bij in onze tuin, wat een mooie locatie aan de rand van het park tussen de grote bomen en dat in hartje Menen. Dikke merci aan alle mensen die het helpen opbouwen hebben hoor! Het was een beetje spannend, maar een superstaaltje teamwork!

32


Verrassingsuitstap naar Nieuwpoort

Het werd een topdagje, zo eentje met veel zon, zee, strand, wind, maar vooral heel veel plezier! Dank u wel iedereen! Onze journaliste ter plaatse maakte voor jullie een verslag:

Genieten aan zee “Tweede keer, goede keer”, moet Dominique gedacht hebben! Het snoepreisje naar zee moest de week ervoor afgeblazen worden omwille van het slechte weer. En of we blij waren… het regende die dag echt pijpenstelen en het waaide daarbij ook nog eens heel hard. Maar niet getreurd, voor alles is er een oplossing. In een aangepast decor en met dito outfit aan, kregen de bewoners tomates crevettes met frietjes als middagmaal (met veel liefde klaargemaakt door een groepje vrijwilligers). Een ‘tutte a la main’ als dessert deed hen dromen van een uitstapje naar zee in betere dagen… en zo geschiedde. Met windkracht vier op kop reden wij, een leuke groep Ter Wallenaars, op maandag 8 juni richting Nieuwpoort! Afspraak aan de oude jachthaven in Nieuwpoort! Poolreiziger Dixie Dansercoer, wiens standbeeld als eerbetoon op de dijk staat, wachtte ons op en hield een oogje in ‘het zeil’ en zag dat het goed was!

33


Gejaagd door de wind stapten we uit en gingen onze voetjes onder tafel steken in het Italiaans restaurant wat verderop! Het was smullen bij die vriendelijke Italiaan. We werden verwelkomd met een glaasje Prosecco en wat olijfjes als knabbeltje! Als hoofdgerecht liet hij ons kiezen uit een lasagna, een spaghetti Bolognesa, of een pizza naar keuze. Stuk voor stuk heerlijke gerechtjes klaargemaakt volgens de regels van de kunst en zoals het hoort in een Italiaans restaurant. Superlekker!!! Ook het begeleidend zuiders wijntje kon iedereen bekoren! Na de sanitaire stop was het tijd voor een wandeling langs de havengeul. Met zicht op de jachthaven en de wind in onze snoet gingen we op stap; goed aangekleed en heel diep inademend om zoveel mogelijk gezonde zeelucht op te snuiven. De vele aangemeerde boten spraken bij velen tot de verbeelding‌vooral het grote zwarte Yacht en de in zijn vel blinkende houten zeilboot trokken onze aandacht.

34


Ook ’t Kapoentje, de boot van ‘kabouter Klus’ lag er te dobberen op het onstuimige water. Maria David droomde luidop van al dat moois en wilde er wel eentje kopen; én wij zouden allemaal mee mogen aan halve prijs… Hahaha, hilariteit alom. Het werd een stevige, deugddoende wandeling met als slot een koffietje en een stukje cake op het zonnige terras van het restaurant Sono io, waar we onze trip startten. Dominique verwende ons nog met heerlijke snoepjes gekocht bij ‘moeder Babelutte’. Veel calorietjes, maar iedereen liet het zich smaken en in geen tijd was alles op! Tijd om huiswaarts te keren en nog wat na te kaarten; samen gezellig aan de grote tafel op Cortrycpoorte en knabbelend aan een lekker stuutje met ham of kaas. Het was een mooie, deugddoende dag! We hebben vitamientjes opgedaan en kunnen er weer tegenaan tot aan een volgend snoepreisje…! Bedankt Dominique, de vele vrijwilligers en de begeleidende collega’s, het was leuk samen! Graag tot een volgende keer.

Marie-Anne Vanooteghem 35


Coupe Fraise

Traktaat van Alain voor zijn verjaardag

Dank u wel, Alain! We wensen je nog vele mooie jaren toe!

Markt in HTW

Heel geslaagd! Vooral ook de lingerie en nachtmodeshow op de parking. Jammer voor wie dit gemist heeft, hĂŠ Jannick!

36


Brusselse wafels in oes kasteeltje Mmmmm, super lekker!

Verwennerij van aardbeien met chocoladefontein

Wat een sensatie! En ja, er zaten er plots een paar tussen met reuzegrote sproeten of was het chocolade?

37


Avondfeest

Zomers Breughelen met koude schotel! Dat heeft ons nu eens goed gesmaakt! Zo een heerlijke zomerse koude plat! Voor herhaling vatbaar!

38


Taartenbingo

Zo lieve vrienden, bij deze rest mij enkel nog jullie allen een heel fijne vakantie toe te wensen, zo eentje met veel zon, plezier en heel veel lieve mensen om je heen!

En weet: iedereen altijd van harte welkom! Zomergroetjes (of sproetjes) x Dominique 39


S

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

pits je oren voor de animatoren DVC Als alles verloopt zoals gepland ben ik (Stan) nu in verlof. Vaderschapsverlof! Ik zou ondertussen moeten trotse vader geworden zijn van een waarvan tijdens dit schrijven de naam nog niet kan onthullen, maar die jullie mogelijks al hebben vernomen. Het is ons 2de kindje, want we hebben al een zoontje genaamd Noah die in augustus 3 jaar wordt. Ik verwacht dus dat het een zomer zal worden om nooit te vergeten. Na mijn vaderschapsverlof volgt mijn jaarlijks

, waardoor jullie me wel een

aanzienlijke tijd zullen moeten missen. Dit jaar gaan we echter niet op reis en springen we zeker eens binnen om ons klein boontje voor te stellen. Zoals jullie weten nemen de meeste collega’s in de vakantie hun jaarlijks verlof en worden zij dan vervangen door vakantiejobs. Dit jaar hebben we gedurende juli en augustus 3 studenten. Kimberly kennen jullie allemaal van de stage die ze bij ons heeft gelopen en van in het weekend. Alycia is een 7de jaars studente verzorging van het St.-Joris die tijdens het jaar met haar klas activiteiten kwam aanbieden. Tenslotte hebben we ook nog Samanta die ook een 7de jaars studente verzorging is, maar dan van Ieper. We hopen alvast dat ze ons goed zullen vervangen zodat de werking even vlot kan verlopen als anders. In juli zijn Virginie, Febe, Cindy (start laatste week van juli) en ikzelf in verlof. Virginie heeft alvast de beste voornemens want zij gaat op reis naar het warme Turkije om te genieten van een prachtig hotel aan een mooi strand, zwembaden en lekker eten en drinken, ‌Ja, dat zal genieten zijn. Cindy blijft thuis om verder te werken aan en daartussen ook te genieten van haar droomhuis.


Op

komt

bij ons werken. Jeroen was verpleegkundi-

ge op het 1ste verdiep en hapte meteen toe toen hij vernam dat we in het dagcentrum nog een verpleegkundige zochten (wegens het wegvallen van Kevin). We hopen dat hij zich vlug op zijn gemak voelt bij ons en een goede aanwinst zal zijn voor ons team. We heten hem alvast van harte welkom in ons midden. Deze maand staat opnieuw vol van activiteiten zowel in de voormiddag als in de namiddag, maar zoals velen onder jullie weten zijn er in het groot verlof geen uitstapjes gepland. Voor meer info betreft de activiteiten verwijs ik u door naar de

enkele pagina’s verder in dit boekje.

41


42


JARIGE BEZOEKERS: Verbrugghe Walter wordt op 3 juli 70 jaar. Seynhaeve Eric wordt op 27 juli 57 jaar.

NIEUWE BEZOEKERS: Mauricette Everaert en Vanhoutte Julliana

43


S

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

pits je oren voor de animatoren DVC

Het Parkhuis

”Brengt juli het gloed, zo gedijt september goed! “ Beste bezoekers en familieleden, Juli, genaamd naar Julius Caesar, is de zevende maand op de kalender. Deze maand betekent voor velen het startschot van de zomer! Met onze nieuwe tuinmeubelen zullen we onze koffietafel en activiteiten (als het weer het toelaat) veel buiten organiseren. Er zijn dit maand veel jarigen, dit wil zeggen dat er veel kreeften onder ons zitten. Febe (27) is jarig op 1 juli, Stan (35) op 12 juli, ikzelf (28) (Charlot) op 21 juli en Celien (28) op 22 juli. De jarige bezoekers staan hieronder vermeld. Dit wil zeggen dat de maand juli een feestmaand zal worden. We vieren samen met ’t Vermaak de jarigen op 29 juli. Dit vieren we met een grote lekkere chocoladetaart! Zoals je bij ’t Vermaak gelezen hebt, gaan enkele van onze dierbare collega’s op reis of nemen vaderschapsverlof ;). Onze collega’s worden vervangen door de beste jobstudenten namelijk Kimberly, Samantha en Alycia.

Vele dikke kussen en groetjes Charlot 44


Nieuwe BEZOEKERS Hendrika (Ria) Adam, Mauricette Everaert en Vanhoutte Julliana.

welkom Jarige BEZOEKERS: Christiaens Marie-Rose wordt op 3 juli 70 jaar. Labaere Willy wordt op 16 juli 71 jaar. Vanhoutte Flora wordt op 17 juli 69 jaar.

gelukkige verjaardag

45


BBQ

Muziekquiz

Vaderdagsfeest!

46


S

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

pits je oren voor de animatoren

Gelukkige verjaardag‌ 1 juli

Ingrid Speybrouck

Rotonde

4 juli

Paula Marrannes

Benedictinenhof

17 juli

Flora Vanhoutte

Rotonde

31 juli

Agnes Breughe

Rotonde

Van harte gefeliciteerd! Wegens verlof kunnen de bewoners van de assistentiewoningen gedurende juli en augustus niet aansluiten bij activiteiten van Mia op Akkerwinde.

47


Donderdag 9 juli: uitstap naar ‘Eilandje in Ieper We vertrekken met de auto’s om 11u. Na aankomst wandelen we op ons gemak naar het gezellig restaurant “Pacific”. We mogen er onze voeten onder tafel steken om van het volgend menu te genieten: ~ Aperitief maison ~ Poperingse standeham met plokkersausje, lentegroentjes en lekkere Belgische frietjes. ~ Daarna kunnen we hopelijk bij goed weer een mooie wandeling maken. We ronden onze namiddag af met ~ Koffie met zoete zonde ~ Onze thuiskomst wordt voorzien rond 17u30.

48


Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

M

ijmeringen

Rechtvaardigheid is altijd een wrede meester om te volgen. Het geloof in het hogere is al lang ingeruild in eigen reglementen. Zekerheid is voor de dwazen. Als je een spiegel wordt voorgehouden, weiger je soms ook om te zien wat getoond wordt? Schrik je of zeg je ik heb het goed gemeend? Heb je ook vastgesteld dat de vroegere gemeenschap van volwassenen met dezelfde waarden en normen teloor gaat, ook soms gebrek aan eigen opvoeding. Dat we het voor elkaar weinig opnemen en voor elkaar beschikbaar zijn en doen we elkaar na zonder schaamte. Kinderen moeten de kans krijgen zichzelf te worden en zijn en leven zonder slechte voorbeelden en met iemand die er op wijst dat het best zo niet verder kan. Als je positieve gaven hebt, moet je helpen. Moeten we onrecht blijven verdragen als slecht weer? Voel je soms ook schaamte als je instemt met het gangbare in de wereld? Weet als je je fatsoenlijk gedraagt, dat je vanzelf rekening houdt met de ander. Maar als oudere bevindt u zich in het einde van de toekomst, voor sommigen in de wachtkamer van het sterven of van groeiende verlatenheid. Je hoeft niet meer naar de sprekende klok te bellen om te weten hoe laat het is. Veel wensen zullen onvervuld blijven. Troost u, als je een hart op de juiste plaats hebt, wordt je meestal veel vergeven. Is het wenselijk als je oud wordt, dat je toeschouwer over jezelf blijft of nog wordt. Mag je in je oudste leven het wreed vinden en de dood ongeduldig als je weinig of onvoldoende ruimte in je hoofd hebt en vindt? Je kunt leven met je bemeten tijd, best je verleden afzomen. Je maakt nog altijd deel uit van een verstrijkend verleden, samen met verlies van leeftijdsgenoten. Niets kan terug komen, je wordt gestuurd naar een onbekende toekomst. Maak je leven aanvaardbaar, zolang de tijd het je nog toestaat. Laat je niet verstikken in de eenzame ruimte van je verbeelding. Waardeer hetgene dat er is, kijk en verlang niet naar wat er zou moeten zijn? Mogen we ons een beetje gelukkig voelen als ons leven lichtjes in balans is en er naar streven? Met ouder worden moet je oefenen in loslaten. Wie blijft wachten zijn oude leven in orde te brengen, komt steeds te laat. Niet alles blijft om hebben te draaien.

Gilbert Vanhoutte

Rotonde 0201 tel: 056/35 10 32 49


P

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

ersoneelsnieuws

FEESTVIERDERS VAN DE MAAND

Jannick Van Assche Maria Coine Bettina Ruaert Anne Leen Pattyn Evelyne Moonen Claudine Vankeirsbilck Stan Benoot Soezemie Vanbecelaere Delfien Wyffels Shirley Callens Charlot Leyn Celien Calis Robin Malfait Jella Dooms Karolien Knockaert

4 juli 9 juli 9 juli 10 juli 11 juli 11 juli 12 juli 12 juli 14 juli 19 juli 21 juli 22 juli 24 juli 26 juli 27 juli

Teamleider Administratie Brugpensioen Brugpensioen Zorgkundige Poetsvrouw Zorgkundige Medewerker DVC Zorgkundige Verpleegkundige Leefgroepassistente Medewerkster DVC Medewerkster DVC Zorgkundige Verpleegkundige Planner

! g a d r a a j r e V e g i k k u l e G 50


GEBOORTE: Leendert Debrabandere en Sharon Pattyn (Zorgkundige ZT2) werden voor het eerst trotse ouders van een zoontje, Seppe. Wat ziet hij er gelukkig uit! Van harte gefeliciteerd en veel geluk samen!

GEBOORTE: Anneke Vanheede (medewerkster keuken) werd op 22 juni oma van kleindochtertje Norah. Proficiat aan de hele familie! Geniet er van!

GEBOORTE: Stan Benoot (medewerker DVC) en Delphine Vanhoorde werden voor de tweede keer ouders. Noah kreeg op 26 juni een zusje, Sia! Van harte proficiat! Geniet van jullie mooi gezin!

NIEUW PERSONEELSLID! Een nieuw gezicht op het eerste: verpleegkundige Nancy Vanlerberghe startte op 8 juni op zorgteam 1 in de nachtdienst. Welkom in ons team, Nancy! 51


HTW

Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

eetjes

QUIZ MET NATJE Oplossing quiz juni: Al 25 jaar maken wij van dit huis jouw thuis

15 inzendingen waarvan 13 volledig correct. Mieke trok Marie-Anne Vanooteghem als winnaar van deze quiz. Van harte proficiat, Marianne! Je krijgt de eerstkomende dagen een bonnetje t.w.v. 2 euro te gebruiken in de cafetaria of het rijdend winkeltje van HTW. Groetjes, Nathalie.

HUISLOTTO

24 deelnemers. 6 personen met ĂŠĂŠn goeie gok en slechts 1 persoon met 2 juiste cijfers. Proficiat, Paula Marrannes. U krijgt de eerstkomende dagen een bonnetje te gebruiken in Huize Ter Walle.

BIBLIOTHEEK Jean-Pierre is elke werkdag aanwezig in de administratie tussen 8u en 10u en komt ook dagelijks rond met de post. Wie een boek wenst te ontlenen, kan dan steeds bij hem terecht.

52


Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

A

ctiviteitenkalenders

‘t Lindeboomke

53


54


Kolleblomme

55


Akkerwinde

56


57

Leiemeers


Vestinge en Cortyckpoorte

58


59


60


Konijnroullade met pruimen, aardappelen en pruimensaus

Peperkoek

Choco

Speculoospasta

Confituur

Gesuikerde sandwiches

Woee 01/07

Do 02/07

Vr 03/07

Zat 04/07

Zon 05/07

Hoofdvlees met mosterd

Kippensalade

AVONDMAAL

Platte kaas met aardbei en koek

Peegiegebraad met warme peer, dennenappels en marinadesaus

Appel en koek

Roullade bolognaise met puree en kaassaus

Ijs en koek

Maredsous

Boerenpastei

Visbrochet met geraspte wortelen, gebakken aardappelen en kom- Magere kalkoenworst kommerkruidensaus

Chocoladepudding en koek

Koude schotel met gemengde salade en frieten

Yoghurt natuur en koek

MIDDAGMAAL Elke middag is er soep als voorgerecht

ONTBIJT

DAG

M Juli 2015 Jaargang 25, nr.7

aaltijden

Maaltijden

61


62

Chippolatta met ratatouille, aardappelen en jagersaus

Smeerkaas

Honing

Speculoos

Suikerboter

Luikse siroop

Chocolade

Rozijnenbrood

ma 06/07

Di 07/07

Wo 08/07

Do 09/07

Vr 10/07

Zat 11/07

Zon 12/07

Meloen en gebak

Kippenbil met erwten, kroketten en bruine saus

Rijstdessert en gebak

Boomstammetje met bloemkool, aardappelen en pepersaus

Cornet en koek

Tomaat garnaal met sla, gebakken aardappelen en cocktailsaus

Mmousse chocolat en koek

Lendebiefstuk/beenhesp met gemengde salade, frieten en béarnaisesaus

Platte kaas en koek

Kalkoenschnitzel met prinsessenboontjes, aardappelen en bruine saus

Nectarines en koek

Boeuf bourguignon met koude tomaat en puree

Yoghurt fruit en koek

MIDDAGMAAL Elke middag is er soep als voorgerecht

ONTBIJT

DAG

Leerdammer

Américain préparé

Peperone

Rolmops

Vleessalade

Garnaalkroket

Ardeense ham

AVONDMAAL

Zo 19/07

Za 18/07

Vr 17/07

Do 16/07

Woe 15/07

Di 14/07

ma 13/07

DAG

Spikkel

Luikse siroop

Smeerkaas

Honing

Choco

Speculoos

Confituur

ONTBIJT

Krabsalade

Hot dog

Crème paté

AVONDMAAL

Mousse chocolat en koek

Kippenfilet in rode wijnsaus met peer op sap en kroketten.

Yoghurt natuur en koek

Stoofvlees op z’n Vlaams met appelmoes en aardappelen

Platte kaas met fruit en koek

Zalmsalade met broccolisalade, gebakken aardappelen en mayonaise

Mosterdspek

Passendaele kaas

Paardenworst

Préparé van de chef met sla en tomaat, frieten Kalkoenham met tuinen andalouse kruiden Nectarine en koek

Frisco en koek

Kalfswordt met rode kool, aardappelen en bruine saus

Vanillepudding

Spieringkotelet met warme of koude tomaat, aardappelen en champignonsaus

Peer

Balletjes in tomatensaus met cressonette en puree

MIDDAGMAAL Elke middag is er soep als voorgerecht


DAG

Choco

Zat 25/07

Sinaasappel en koek

Kalkoensteak met warme abrikoos, aardappelen en zingarasaus

Watermeloen en koek Jonge kaas

Gevulde kippenrol

Gerookte visschotel met farmersalade, koude aardappelen en mayonaise

Chocoladepudding en koek

Koude omelet met spek, tomaat en tuinkruiden

Tournedos met gemengde salade, frieten en peperroomsaus

Vissalade

Platte kaas en koek

Boerpistolet Varkensrib met boterbonen, kroketten en black- Boerenpastei bruin wellsaus

Honing

Vr 24/07

Zon 26/07

Confituur

Fruit yoghurt en koek

Peperkoek Kippenbroodje met preistoemp en Spaanse saus

Do 23/07

Woe 22/07

Ijs en gebak

Vr 31/07

Do 30/07

Wo 29/07

Di 28/07

Honing

Suikerboter

Luikse siroop

Confituur

Meloen en koek

Tonijnsteak met veldsla, penne en Napolitaanse saus

Mousse mokka en koek

Dyjonnais met slaatje en frieten

Yoghurt fruit en koek

Kasselrib met gestoofde erwtjes, aardappelen en bruine saus

Abrikoos en koek

Koude schotel met koude groenten, gebakken aardappelen en duivelsaus

Kaaskroket

Smeerkaas Wiener schnitzel met gestoofde prei, puree en demi glace saus

MIDDAGMAAL Elke middag is er soep als voorgerecht

Spaghetti bolognaise met gemalen kaas

ma 27/07

ONTBIJT

Potje ijs en koek

Hesp

Cordon bleu met gestoofde wortelen, krielaardappelen en mosterdsaus

Speculoos

DAG

Aardbeien en koek

AVONDMAAL

MIDDAGMAAL Elke middag is er soep als voorgerecht

ONTBIJT

Di 21/07 Melkbrood

ma 20/07

63

Vleessalade

Hamrolletjes met asperges

Hennepot

Macaroni met kaas en hesp

Rilette

AVONDMAAL


Huize Ter Walle Kortrijkstraat 126 8930 Menen 056/52.17.40 64

Profile for HTW

Juli 2015  

Juli 2015  

Profile for htw9
Advertisement