__MAIN_TEXT__

Page 1

februari


FEBRUARI De vorst verlaat de nok van ‘t dak en schildert bloemen op de ruiten. Geen vogel zit nog op zijn tak: ‘t is bitterkoud en ijzig buiten. De schaatser kerft zijn kras in ‘t ijs En zweeft zo sierlijk langs de beemden. De winter maakt ons eigenwijs Tot ook de warmte gaat vervreemden. Maar binnen gloeit de kachel rood En droomt men van al zijn avonturen. Al zijn verlangens reuzegroot, Niet eeuwig branden voort de vuren… ROGER PYLSER

2


PERSONEELSNIEUWS We beginnen A propos met hartverwarmend nieuws uit eigen huis.

Mieke (administratie en logopediste) en Vincent verwelkomen hun eerste kindje Bob in de wereld. Tylian zag het levenslicht op zaterdag 13 januari. Hij is het zoontje van Carina (schoonmaak en keuken) en Nick. Nog meer babynieuws op zorgteam 1! Kylie (zorgteam 1) en Nicolas hebben nu een broertje Victor voor zusje Elise.

Van harte proficiat aan alle mama’s en papa’s!

Tylian

Bob

Victor 3


KALENDERNIEUWS

02/02

Maria Lichtmis

04/02

Wereldkankerdag

11/02

O.L.V. van Lourdes Europese 112-dag Wereldziekendag

14/02

Aswoensdag Valentijnsdag

18/02

Eerste zondag van de veertigdagentijd

22/02

Europese dag van het slachtoffer

25/02

Tweede zondag van de veertigdagentijd

4


PASTORAAL Dankbaar afscheid van mevrouw

Dankbaar afscheid van mevrouw

Denise CNEUT

Mia DEHAENE

Denise is de mama van Nele Pollefeyt (DVC).

Overleden op 18 januari. Mia verbleef bij ons op Vestinghe.

Overleden op 16 januari. Denise verbleef bij ons op Akkerwinde.

14 februari

Aswoensdag Misviering met toediening van een askruisje om 15.45u

16 februari

Geen misviering

15 maart

Sober maal

29 maart

Witte Donderdag Biechtviering 15.45u

30 maart

Goede Vrijdag Kruisweg 15u

1 april

Pasen

6 april

Paasviering Misviering om 15.45u 5


De vastenperiode is de periode van Broederlijk Delen. De campagne van 2018 = Help honger de wereld uit! Samen kunnen we de Oegandese boeren helpen, zodat ze hun gezin kunnen voeden met voldoende, gevarieerd en gezond eten.

Help honger de wereld uit!    

815 miljoen mensen lijden honger, 2 miljard mensen zijn ondervoed, 1,9 miljard mensen worstelen met overgewicht, Én 1/3 van het wereldwijd voedsel wordt verspild.

Vind jij ook dat het zo niet verder kan? De grootschalige, op export gerichte manier waarop we nu wereldwijd voedsel produceren legt enorme druk op het milieu en op de boeren. Zij die zelf het voedsel produceren, houden amper het hoofd boven water. Dit is niet langer leefbaar. Het kàn anders. Door voedsel op een duurzame manier te produceren, met respect voor mens, dier en natuur.

Wat kan jij doen?  

Doe mee aan het sober maal op 15 maart Koop wenskaarten met bloemzaadjes verpakt in een mooie geschenkdoos en geschikt voor iedere gelegenheid. Met deze kaartjes zaai je overal geluk. 10 euro per set van 5 kaarten Te verkrijgen bij Katrien. Of geef een gift. 6


Het verhaal van Grace “Ons gezin at maar één keer per dag. De kinderen gingen vaak met honger naar bed. Ik had niet genoeg geld om ze naar school te sturen.” Tot Grace Ninseka (41) in april 2015 in contact kwam met COSIL, een lokale organisatie in Oeganda waarmee Broederlijk Delen samenwerkt...

Grace leeft met haar man en 7 zonen in een lemen huis op een klein lapje grond. Een diploma heeft ze niet, ze kon slechts studeren tot haar tweede leerjaar. COSIL (Community Sustainable Initiatives Link) identificeerde het gezin van Grace toen als very poor household of heel arm gezin. Grace en haar man werkten dagelijks lange uren op het land van iemand anders voor een hongerloon: 40 eurocent voor een halve dag. “We verdienden vaak te weinig om bananen of maniok te kunnen kopen.” Het contact met COSIL zorgde voor een keerpunt in het leven van Grace. COSIL ging in gesprek met Grace en haar man. Onder begeleiding tekende Grace haar gezinssituatie. Samen kregen ze op die manier zicht op hoe de situatie kon verbeteren. Tenslotte tekende ze zelf haar toekomstplan.

Maniok brengt brood op de plank Met een startkapitaal van 53 euro, gefinancierd door COSIL en Broederlijk Delen, kon Grace een kleine onderneming starten. “In mijn dorp wordt door de boeren veel maniok verbouwd. Ik koop bij een boer een deel van de oogst op. Ik verwerk de maniok tot meel. Dat is één week zwaar werk. De zakken meel verkoop ik daarna door aan winkels met winst.”

De nieuwe droom van Grace Het leven van Grace en haar gezin is de afgelopen twee jaar veel verbeterd en dat zie je: nu is er geen honger meer. Het gezin eet twee keer per dag. Er staan zelfs zelfgekweekte groenten op het menu. Voor de energieke Grace stopt dit verhaal echter niet. Ze kreeg beter grip op haar leven en daar hoort een nieuwe droom bij: “Ik wil volgend jaar extra geld verdienen met het kweken van kippen.” Door de begeleiding van COSIL staat Grace er niet meer alleen voor. Iedereen van het gezin steunt haar en geniet van haar succesvolle onderneming. Grace is een voorbeeld voor vele vrouwen die vastzitten in armoede. 7


8


Nieuwbouwproject DVC en kortverblijf, opstart in 2018 9


10


11


Juiste toon en houding Spreek de persoon met dementie aan als een volwassene. Laat, ook zonder woorden, blijken dat je het beste voor hebt met de persoon met dementie.

TIP!

12


BEWONERSNIEUWS Jarigen februari ZORGTEAM 1 Akkerwinde  Marguerite BUYSE (zorghotel)  Thérèse BREYNE

2 februari 17 februari

77 jaar 85 jaar

ZORGTEAM 2 Cortryckpoorte  Alena BALLIEU

19 februari

94 jaar

Vestinghe  Andreas DECROO  Denise KNOCKAERT

26 februari 10 februari

85 jaar 90 jaar

Leiemeers  Maria DECOCK

21 februari

88 jaar

13


ANIMATIE ZT1

verjaardag Rosa—80 jaar!

knutselen 14


15


16


17


ANIMATIE ZT1

Kolleblomme

Over het wel en wee van de leefgroep Kolleblomme

♥♥

18


19


20


21


22


ANIMATIE ZT1

Akkerwinde Lieve vrienden van Akkerwinde,

Januari zit erop, Blue Monday dus ook. Dagen worden terug langer, we kijken reikhalzend uit naar droge, zonnige, niet-winderige dagen! Maar, NIET GEKLAAGD! Want dat mogen we ook niet in onze 30 dagen zonder… . De voorbije maand beleefden we met de NIEUWJAARSRECEPTIE, het DRIEKONINGENFEEST en de RACLETTEAVOND, een beetje de nasleep van de feestdagen.. Hapje, drankje, taartje, wafeltje, … . 'k Heb de indruk dat in 2018 mijn verborgen kookkunsten zullen boven komen! Haha, neen, ik hou ervan jullie te verwennen en probeer dat dan ook te doen! Ook in februari zal dat niet anders zijn hoor! Februari wordt ingezet met ONZE-LIEVE-VROUW LICHTMIS op donderdag 2 februari. Het gebruik bestaat dat op die dag de 'nieuwe moederkes' hun kerkgang deden, dit was het eerste kerkbezoek na de bevalling. Een weerspreuk verwijst naar dit gebruik. 'Maria, zo zij Hare kerkgang doet bij helder weer en zonneschijn, zal het nog vriezen en kouder dan tevoren zijn.' Lichtmis, hel en klaar, dan komt er nog wel sneeuw voor waar'. En, om er nog een oude spreuk bij te gooien: 'Er is geen vrouwke zo arm, of ze houdt haar panneke warm.’ Wel, met deze volkswijsheid in ons gedachten komen alle jongstgeborenen van ons huis pannenkoeken smullen op Akkerwinde. Het belooft een gezellige namiddag te worden!

23


Op de vooravond van vasten, op VETTE DINSDAG halen we nog eens alles uit de kast om er nog eens 'op volle toeren' tegenaan te gaan. Benieuwd?? Zet alvast jullie Venetiaanse maskers op en laat jullie verrassen, de OLIEBOLLEN zullen niet ontbreken! In diezelfde week, op donderdag gaan we romantisch DINEREN in ons gezellige restaurant voor Valentijn. Vrouwkes, trek jullie schoonste 'ensembelke' maar aan, man(nen), het witte hemd en de strik, we gaan achter genen euro kijken, hihi! En 'Cupido' heeft nog heel wat in petto hoor, maar hiervoor neem je best eens een kijkje in de maandelijkse activiteitenkalender! Ik wens jullie een supertoffe valentijnsmaand toe! Uw nederige dienaresse, Cu-Mie-Do :-)

driekoningenfeest

24


driekoningenfeest

raclette-avond

25


raclette-avond

wafelbak

26


ANIMATIE Leiemeers

ZT2

De Sterre

27


taart en afscheid Sophie

28


FOTOPROJECT SOPHIE

29


ANIMATIE ZT2

Vestinge en Cortryckpoorte

Beste lezer van ons favoriete blaadje Alles netjes opgeruimd brengt rust in ons huisje, ja beste lezer, dat is de behoefte die ik elk jaar opnieuw ervaar na de feestdagen. Even de tijd nemen om te genieten van de eenvoudige dingen zoals een goed boek met een lekker kopje thee erbij, of een winterwandeling door het bos, met een heerlijke kom warme chocolademelk om me nadien op te warmen. Gewoon even alle drukte van de voorbije weken achter me laten en genieten van pure gezelligheid en warme momenten samen met vrienden en familie. Ook zin gekregen om tot rust te komen? Neem dan eventjes de tijd om je neer te vlijen in je favoriete zetel, pak een lekker kopje koffie (Mia :) ) of thee en geniet van je nieuwe A Propootje, de mooie verhalen en foto’s van de voorbije maand :)

Liefs, Dominique Februari - Valentijn De etalages kleuren rood, Valentijn is in aantocht, een dagje waarop we de mensen die we graag zien eens extra in de bloemetjes zetten. En ook wij daar doen daar graag en mee en zijn fan, we maken er een super romantisch maandje van vol leuke Valentijnsactiviteitjes. We gaan creatief zijn met hartjes, een Valentijnsoepje maken met balletjes, Valentijnsbingonamiddag met lieflijke prijsjes, een zalige romantische wellnessnamiddag organiseren, Cupido’s cinema, en als kers op de taart worden jullie verwend met een overheerlijk super deluxe Valentijnsontbijtbuffet. Genieten maar!

Februari -Carnaval Ook dit staat als een paal boven water, februari steevast garant voor ons jaarlijks carnavalsfeest. Het wordt een super avondje uit in een prachtige après-ski hut, een sfeervolle Oberbayernavond met overheerlijke tartiflette en ne goeien pot bier, Heidi en Anton, we zijn er klaar voor! Jaja, het worden weer billenkletstoestanden en jodelende Tirolermeisjes in dirndl. :) Dus alle feestneuzen van harte welkom in onze “Chalet De Cortryckpoorte’, onze deuren gaan open om 17u.

30


Ja beste mensen, zoals jullie zien wordt februari alweer een goedgevulde maand met voor ieder wat. Ook deze maand reis ik alweer naar jaarlijkse goede gewoonte tijdens de krokusvakantie, een weekje naar de sneeuw, Winterwonderland, een gezellig hotelleke, mijn skilatten binnen handbereik, boven op de berg, reuzegezellige après-ski :), jaja lieve mensen het staat allemaal op mijn verlanglijstje! En ik beloof plechtig op mijn Tirolerhartje om geen benen te breken, mijne Hans geen sneeuw te doen eten (haha een berichtje voor alle vrijwilligers die altijd maar compassie hebben met hem :) ) en ne goeien te drinken op jullie gezondheid, santé! En dan nu het goeie nieuws voor jullie, een toffe bende vrijwilligers komt jullie tijdens mijn snoepreisje vergezellen, een leuke gazettepraat, een gezellige bingo en een sfeervol volkscafeetje staan op het programma. Veel plezier samen en alvast ne dikke merci!

Nog even terugblikken op de mooie maand januari 

Nieuwjaarskoffieleute met lukken en nen dreupel. Jaja, de lukken waren lekker, maar da dreupelke… Da smaakte naar de trog :)

31


Nieuwjaarsreceptie, we heffen het glas op het nieuwe jaar. Er werden hele mooie nieuwjaarswensen voorgelezen. Liefste meter, liefde peter, hoe meer je geeft hoe beter… Haha, en de rest moet er niet bij zeker :) Je kapoen…

Nieuwjaren ten huize Dominique en Hans

32


NIEUWJAREN TEN HUIZE VAN… Nieuwjaar: goede voornemens! Eén van de goede voornemens van Dominique is: de bewoners van Vestinghe en Cortryckpoorte uitnodigen bij haar thuis om te nieuwjaren. (Wij vinden dat een zeeeeeeer goed voornemen!) Niets is zo leuk als op de koffie gaan om elkaar een ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen. Zo trokken we met een groep van 32 bewoners naar haar kersthuisje in Wervik. Ja, je leest het goed: 32 personen. Geen eenvoudige opdracht om iedereen een plaatsje te geven in haar living. En toch is ze daar zeer goed in geslaagd! We werden er verwelkomd door gastvrouw Dominique: een hartelijk en warm welkom en… met de nodige ‘piepers’. De 3 koningen waren al gepasseerd, maar speciaal voor ons, én voor de gezelligheid, stond de kerstboom er nog. Naast koffie met een ‘lukke’, werden we getrakteerd op heel veel lekkers: veel zoete zonden zeg maar. Er werd gekletst en getaterd dat horen en zien verging. Er werden anekdotes verteld en mopjes getapt. De Connemara mocht natuurlijk niet ontbreken. Iedereen deed heel hard zijn/haar best om te zwieren met de servetjes op het ritme van de muziek. Muziek maakt mensen blij en dat werkte aanstekelijk op de vrijwilligers die mee waren. Spontaan begonnen ze aan een polonaise; ze zwierden overal tussen, tenminste waar er nog wat plaats was. De bewoners keken glimlachend toe en zagen dat het goed was. Tussen de bedrijven door konden we nog luisteren naar een ouderwetse nieuwjaarsbrief, eentje in ‘t West-Vlaams dan nog wel. We wensten iedereen en Dominique in het bijzonder een gelukkig nieuwjaar. Eentje met veel goede gezondheid, een cliché, maar daar draait alles om toch. Na nog een zakkertje: een heerlijk advocaatje in een ouderwets ‘dreupelglaasje’, was het tijd geworden om afscheid te nemen, heel tevreden en meer dan voldaan. Bedankt Dominique voor zoveel gastvrijheid en het uitstekend onthaal. Laten we er samen een warm jaar van maken. Enne… Zulke voornemens zijn toch wel heel fijn hoor! Gelukkig nieuwjaar! Marie-Anne V. 33




Wafelbingo, mmm,

lekker!



Verjaardagsfeest Maria David en Rita en Simona

Super hoor die nieuwe voordeur! Dank u wel lieve jarigen voor het lekkere traktaat, we wensen jullie nog vele mooie jaren!

34


Marokkaans wortelsoepje, super lekker en ja, er waren er die met hun tong… Haha, Rita toch!

Kookdagje in ‘t Kwizien, heel gezellig toch altijd! :)

Voila, dit was het een beetje, ik wens jullie allen een übergezellige februarimaand toe met heel veel lieve mensen om je heen ♥

En zoals jullie weten, iedereen altijd van harte welkom!

Vrienden maken je glimlach net iets stralender ♥ 35


ANIMATIE DVC

   


37


FOTOGALERIJ DVC

Après-ski feestje!

38


39


Driekoningen en oudejaarsfeestje

40


‘t Parkhuis

41


Uitstap skipiste Komen

42


43


ANIMATIE

DVC DVC

Het Parkhuis

   

44


45


ANIMATIE Nieuwjaarsreceptie flatjes Op 4 januari hebben we onze nieuwjaarsreceptie gegeven. Er was een grote opkomst. We hebben, met een cavaatje samen geklonken op het nieuwe jaar en daarna lekker gesmuld van de broodjes. Er werd flink wat afgebabbeld en het is altijd fijn om de bewoners samen te zien genieten. We zijn het jaar alvast goed begonnen. Voor de maand februari gaan we op reis naar Compostella met onze gids Joris Larmuseau, hij zal ons de weg wijzen. Dat op 22 februari om 14u30 op het derde verdiep in de Rotonde. Lise

Jarigen februari 

Deman Marie-Louise

16/02

Mahieu Anita

15/2

Bingo 25/1 - Het was een zeer gezellige namiddag en lekkere pannenkoekjes die Lise gebakken heeft. Er waren mooie prijzen. Is altijd leuk samen te zijn. Jacqueline Claeys en Dina Desplancke - Een aangename spelnamiddag! Het was lang geleden dat we nog bingo gespeeld hebben. Zeker voor herhaling vatbaar! Rosa Deman - Deze namiddag, voor mij, ‘t mocht er zijn… Een beetje ontspanning brengt spanning. De boog kan niet altijd gespannen zijn! Een losse tong brengt leven in de kamers. Voor mij, doe zo voort! Noël Derumez

46


- Een zeer goede opkomst. Het was een gokspel. Gelukkig waren er geen geldprijzen anders waren wij strafbaar. Het was een kwestie van geluk dat uw juiste nummer uitkomt. Het gezellig samenzijn was aangenaam en de pannenkoeken hebben lekker gesmaakt. Dank ook aan de vrijwilligers die steeds bereid zijn om mee te werken.Joris Larmuseau

Bingonamiddag met pannenkoeken

47


48


MIJMERINGEN Als oudere in de zon hebben we nog een schaduw. Die zegt niets over ons verleden. Het is een noodzakelijke dubbelganger om hier te zijn. Je kunt het niet ontkennen of afschudden. Ben je nu de schijn van jezelf geworden? Draagt ze ook in diepste geheimen echtheid mee? Als je u omdraait, zo ligt ze achter je. Ze valt ook onverschillig waar. Ook aan verlangens komt een einde en blijven onvervuld, en je krijgt rust in je hoofd. Je moet slimmer zijn dan de tijd, deze zoekt zoals water zijn geluk altijd. Mag je bepeinzen dat het leven onvoorspelbaar was! Je geen zorgen maken over zaken waar je toch geen invloed op hebt en proberen nog altijd een goed mens te zijn maar veranderen wat je kunt veranderen. Je eigen nederigheid bekennen! Uw ego wat in bedwang houden? Denk over uw emoties in plaats van ze te ondergaan. Heb je al die dingen op uzelf toegepast? Toch moet je blij zijn dat het regent, want als je niet blij bent regent het ook. Al lang zijn je vergeten wensen de meerderheid. Ik heb een vriendin verloren na een onmogelijke strijd. Stil verdriet om wie en wat ze was. Mijn eigen levenseinde. De gedachten spelen je parten. Hoe en wanneer? Nu ik nog redelijk helder denk, moet ik op papier samen met zorgverleners er over spreken. Een uitweg zoeken of vinden in mededogen en redelijkheid. Nochtans is sterven een vanzelfsprekend iets. Hoe moet je of leer je om te gaan met een opstoot

van

je

evenwichtssysteem

en

onvermogen,

soms

met

zelfredzaamheidsverlies. Zo kruipt de dood in ieders leven omdat je meestal maar met ouderen samenleeft. Er worden voortdurend stukken uit je bestaan getrokken, je struikelt over het gemis, je verleden dat weet je, kan nooit doodgaan.

Gilbert Vanhoutte

Rotonde 0201 tel: 056/35 10 32 49


PERSONEELSNIEUWS FEESTVIERDERS VAN DE MAAND:

Julie Smets

6 februari

zorgkundige ZT1

Laura Verhulst

6 februari

zorgkundige ZT2

Kenza Lahmar

13 februari

alternerende opleiding leefgroepassistente ZT1

Jara Deckmyn

14 februari

leefgroepassistente ZT1

Marianne Sarrazin

18 februari

verpleegkundige nachtdienst ZT1

NIEUWE PERSONEELSLEDEN: Op 9 januari heetten we Amy Vermeersch van harte welkom. Amy startte als zorgkundige op zorgteam 2. En nog meer nieuw personeel op ZT2! Soraya Azzaoui startte op 15 januari eveneens als zorgkundige op ZT2. Ook Helena Mendes startte die dag. Zij volgt een alternerende opleiding als leefgroepassistente. Op 29 januari startte Stefanie Couckuyt als zorgkundige op ZT2. Welkom Amy, Helena, Soraya en Stefanie!

VRIJWILLIGERSNIEUWS

VERJAARDAGEN VAN ONZE GELIEFDE VRIJWILLIGERS! Monique Lazou Magda Ramaut Yvette De Sutter Katrien Pollefeyt Lut Dunon

3 januari 13 januari 30 januari 30 januari 31 januari

OPROEP Wij zijn nog op zoek naar een vrijwilliger die onze kapster kan helpen bij het van en naar de kamer brengen van de bewoners, op woensdag. Indien u hiervoor interesse heeft, meld dit zeker bij Fien of administratie.

BIBLIOTHEEK Jean-Pierre is elke werkdag aanwezig in de administratie tussen 8u en 10u en komt dagelijks rond met de post. Op andere momenten, kan je steeds bij Fien of administratie terecht. Alvast bedankt! 50


HTWeetjes Quizzen met Natje — januari 21 inzendingen bereikten mij en allen waren volledig correct. Proficiat! De onschuldige hand van Fien trok Marie-Louise Ostyn als winnaar van deze quiz. Gefeliciteerd Marie-Louise! Je krijgt de eerstkomende dagen een bonnetje van €2 om te gebruiken in de cafetaria of rijdend winkeltje van Huize Ter Walle.

Huislotto HTW LOTTOCIJFERS

3—10—18—23—34—36

Noël en Denise Derumez-Knockaert winnen onze huislotto voor januari met maar liefst 5 juiste cijfers. Proficiat Noël en Denise! Jullie krijgen de eerstkomende dagen een bonnetje van €2 om te gebruiken in de cafetaria van Huize Ter Walle.

W E E R S P R E U K VA N D E M A A N D

Februari kil en nat, koren in ‘t vat.

51


MENU Dag

Ontbijt

donderdag 1 februari speculoospasta

Middagmaal Elke middag is er soep als voorgerecht

Avondmaal

biefstuk/hesp met tomatensalade en frietjes en een pepersausje mandarijn en koek

hamrolletjes asperge

vrijdag 2 februari

honing/ confituur

roodbaarsfilet met venkel-tomatensoep en nantuasaus rijstdessert en koek

Jagersworst

zaterdag 3 februari

smeerkaas

varkensmignonette met knolselder in witte saus, aardappelen en blackwellsaus sinaasappel en koek

hoevekaas

zondag 4 februari

spikkel

kalkoenborst met appelmoes en kroketten en demi-glacésaus chocolademousse en koek

Ardeense paté

maandag 5 februari

confituur

gehaktballetjes curry met wokgroenten, rijst en currysaus platte kaas met fruit en koek

kasselrib

dinsdag 6 februari

suikerboter

gebakken spek en rookworst met een winterstamppot van ui en wortel en vleesjus fruitcocktail en koek

quiche

woensdag 7 februari

peperkoek

spaghetti carbonara flan caramel en koek

vissalade

donderdag 8 februari

honing/ confituur

vol au vent met gemengde sla, frieten en mayonaise peer en koek

ei op z’n Russisch

vrijdag 9 februari

confituur

visbrochette met veldsla met witte boontjes, gebakken aardappelen en béarnaisesaus pralinemousse en koek

lunchworst

zaterdag 10 februari

smeerkaas

beenhesp met gestoofde witloof, peterselie aardappelen en vleesjus banaan en koek

préparé

zondag 11 februari

Valentijnshart

kippenbil met broccoli, dennenaardappelen en marinadesaus yoghurt en gebak

Leerdammer

maandag 12 februari

chocolade

bouilli met gestoofde wortelen, aardappelen en mosterdsaus mandarijn en koek

hennepot

dinsdag 13 februari

Luikse siroop

vogelnesten met jeune pousse salade, aardappelen en tomatensaus met champignons chocoladepudding en koek

vleeskroket

52


dag

ontbijt

middagmaal elke middag is er soep als voorgerecht

avondmaal

woensdag 14 februari

smeerkaas

varkensstoofvlees op Indische wijze met ananas, rijst en currysaus panna cotta en koek

salami

donderdag 15 februari

speculoospasta

kalkoenbrochette met komkommersalade, frieten en Andalousische saus fruityoghurt en koek

vleessalade

vrijdag 16 februari

confituur

gebakken zonnevisfilet met gestoofde prei, aardappelen en witte wijnsaus bavarois en koek

Brie

zaterdag 17 februari

choco

braadworst en hutsepot met braadjus sinaasappel en koek

bereid gehakt

zondag 18 februari

ovenkoek/ confituur

mosterdgebraad met suikerboontjes, kroketten en rode wijn saus witte chocolademousse en koek

Ardeense paté

maandag 19 februari

speculoos

kasselrib met boontjes in tomatensaus, peterselie aardappelen en vleesjus mandarijn en koek

Gentse kop

dinsdag 20 februari

suikerboter

woensdag 21 februari

honing/confituur

bolognaise, hoorntjes en gemalen kaas Ijs en koek

tonijnsalade

donderdag 22 februari

confituur

Dyjonnais, slaatje en frieten Banaan en koek

kippenwit met kruiden

vrijdag 23 februari

smeerkaas

vis vol au vent met cressonette en puree fruityoghurt en koek

crème paté

zaterdag 24 februari

Luikse siroop

gemarineerd varkenslapje met groene boontjes, aardappelen en mosterdsaus chocolademousse en koek

américain préparé

zondag 25 februari

rozijnenbol

kalkoenpavé met warme abrikoos, denne appels en jagersaus platte kaas met fruit en gebak

Camembert

maandag 26 februari

confituur

kippenbil met erwten en wortelen, gebakken aardappelen en Spaanse saus chocoladepudding en koek

Ardeense ham/hesp

dinsdag 27 februari

suikerboter

gehaktballetjes met cressonette, bieslookpuree en tomatensaus met champignons sinaasappel en koek

lasagne

woensdag 28 februari

chocolade

varkenstournedos met gestoofde witloof, aardappelen en rode wijnsaus yoghurt en koek

vissalade

kalkoenballetjes op z’n Brussels met witloof en gebakken witte pens aardappelen vanillepudding en koek

53


ACTIVITEITENKALENDER * Elke vrijdag is er om 15.45u eucharistieviering in de kapel. 22 februari

Joris gidst ons tijdens een reis naar Compostella!

Activiteitenkalender Assistentiewoningen donderdag 1 februari

We nodigen jullie van harte uit voor een

Activiteitenkalender ‘Akkerwinde

gezellige pannenkoekennamiddag! maandag 5 februari

Voor de liefhebbers is er UNO en voor de creatievelingen werken we verder met klei.

dinsdag 6 februari

Een lekker verkwikkend voetbadje, handverzorging, een deugddoende ontspannende gezichtsmassage, het kan bij ons allemaal!

donderdag 8 februari

Muzikaal pak met een lekker kopje koffie en een stukje taart!

maandag 12 februari

We spelen Valentijnsbingo.

dinsdag 13 februari

Alle zottemutsen, verenigt u!

donderdag 15 februari

Valentijntjesrestaurant

maandag 19 februari

Voor ieder wat wils!

dinsdag 20 februari

krant/tijdschrift lezen

donderdag 22 februari

We gaan naar het filmfestival van Cannes en reiken de Oscars uit!

maandag 26 februari

We maken een lekkere petit-beurre taart zoals in de goede oude tijd, dit met een lekker kopje zelfgemaakte koffie. Daarna spelen we het koffietassenspel.

dinsdag 27 februari

quiz

54


Activiteitenkalender ‘t Lindeboomke

* Elke vrijdag is er eucharistieviering in de kapel.

vrijdag 2 februari

gezelschapsspel spelen

maandag 5 februari

knutselen

woensdag 7 februari

wellnessnamiddag

donderdag 8 februari

ontbijttafel

vrijdag 9 februari

decoratie/living

zaterdag 10 februari

bakken

maandag 12 februari

handverzorging/nagels lakken

dinsdag 13 februari

Carnaval

woensdag 14 februari

Aswoensdag Valentijn

vrijdag 16 februari

uit eten

maandag 19 februari

Demiclowns

dinsdag 20 februari

reminiscentie

woensdag 21 februari

puzzelen

donderdag 22 februari

kleuterturnen

zaterdag 24 februari

bakken

dinsdag 27 februari

bewegingsactiviteit

woensdag 28 februari

bakken

55


Activiteitenkalender ‘Kolleblomme

* Elke vrijdag is er eucharistieviering in de kapel.

dinsdag 1 februari

sjoelen!

maandag 5 februari

premiejagerspel

dinsdag 6 februari

quiznamiddag

woensdag 7 februari

ganzenbordspel

donderdag 8 februari

Valentijnsontbijt… Heerlijk!

maandag 12 februari dinsdag 13 februari

gezelschapsspel spelen Carnavalsfeest…

woensdag 14 februari

met lekkere oliebollenbak! Aswoensdag

donderdag 15 februari

We maken lekkere petit-beurre taart. We maken verse koffie voor bij

vrijdag 16 februari

de petit- beurre taart. We gaan uiteten naar De Sterre, we gaan er genieten van een lekker ‘Valentijnsmenu’.

maandag 19 februari

Afspraak om 11u15 voor vertrek! muziek– en zanguurtje

dinsdag 20 januari

handverzorging/nagels lakken

woensdag 21 februari donderdag 22 februari

We maken chocoladepudding. kleuterturnen

maandag 26 februari

gezellige wafelbak!

dinsdag 27 februari woensdag 28 februari

levensloopspel Pim-pam-pet

56


Activiteitenkalender ‘Leiemeers

* Elke vrijdag is er eucharistieviering in de kapel.

1 februari

gezellig samenzijn

5 februari

gezellig samenzijn

6 februari

gezelschapsspelen spelen

7 februari

barbiersalon/haar knippen

8 februari

rijdend winkeltje

12 februari

gezellig samenzijn

13 februari

bakken

14 februari

knutselen

15 februari

ontbijtbuffet

19 februari

gezellig samenzijn

20 februari

huisdierennamiddag

21 februari

aperitief

22 februari

kleuterturnen

26 februari

gezellig samenzijn

27 februari

We eten taart!

28 februari

kookdag

57


Activiteitenkalender ‘Vestinghe en Cortryckpoorte

* Elke vrijdag is er eucharistieviering in de kapel. donderdag 1 februari

Pannenkoekenfeestje naar aanleiding van Maria Lichtmis, voor een lekker pannenkoekje klein en fijn moet je vandaag in de Cortryckpoorte zijn! Rudolf komt langs met het rijdend winkeltje en neemt de fruitbestellingen op.

maandag 5 februari

Zalige wellnessnamiddag in ons kuuroord ‘De Cortrcykpoorte’

dinsdag 6 februari

Creatief ateljeetje, naar aanleiding van Valentijn krijgen jullie een leuke workshop aangeboden, alle creatieve vingers van harte welkom! Manillen voor de liefhebbers. Rudolf komt langs met het fruit.

donderdag 8 februari

Carnavalsfeestje in Oberbayernstijl. Naar jaarlijkse goeie traditie krijgen we weer überleuk bezoek uit het wondermooie Oostenrijk, Heidi & Anton met hun Heideroosjes :) Het wordt een superavondje in een prachtige après-skihut waar ze jullie overheerlijke tartiflette gaan serveren met ne goeien pot bier :) Dus alle feestneuzen van harte welkom in onze Chalet de Cortryckpoorte, onze deuren gaan open om 17u! In de namiddag komt Rudolf langs met het rijdend winkeltje en neemt de fruitbestellingen op.

maandag 12 februari

En nu ga ik Heidi en haar leuke gezelschap achterna, op skivakantie. Veel plezier samen. Vandaag komen Magda & Charline & Rudolf met jullie gazettepraat verkopen, met een lekker kopje koffie.

dinsdag 13 februari

donderdag 15 februari

Gezellige Valentijnbingo met een passend traktaatje, alle bingofanaten daarheen! Rudolf brengt het fruit aan huis. Volkscafeetje, we gaan samen sjoelen, manillen, slangenspel… Iedereen van harte welkom in ons gezellig bedoeninkje. Rudolf komt langs met het rijdend winkeltje en neemt de fruitbestellingen op.

maandag 19 februari

We maken een overheerlijk Valentijnsoepje met balletjes. Manillen voor de liefhebbers.

dinsdag 20 februari

Groot Valentijnsbuffet, alle romantische zieltjes van harte welkom in ons hotelrestaurant De Vestinghe voor een overheerlijk luxeontbijtje!

Rudolf brengt het fruit aan huis. donderdag 22 februari De kleutertjes komen op bezoek, hoera! Rudolf komt langs met het rijdend winkeltje en neemt de fruitbestellingen op. maandag 26 februari

dinsdag 27 februari

Verjaardagsfeestje Andreas, hiep hiep hoera! Iedereen van harte welkom voor een lekkere kopje met een stukje taart! Cupido’s cinemanamiddag. Het wordt een romantische muzikale namiddag in het charmante gezelschap van … verrassing :) Rudolf brengt het fruit aan huis. 58


voormiddag

namiddag

donderdag 1 februari

krantlezen en gymnastiek

leerlingenbezoek

vrijdag 2 februari

krantlezen en gymnastiek

pim pam pet

zaterdag 3 februari

krantlezen en gymnastiek

zondag 4 februari

rollatordans

aperitief

maandag 5 februari dinsdag 6 februari

krantlezen en gymnastiek aperitief

woensdag 7 februari

vrijdag 9 februari

krantlezen en gymnastiek manicure krantlezen en gymnastiek snijden soepgroenten krantlezen en gymnastiek

bingo groenten en fruit schillen soep maken sjoelen

zaterdag 10 februari

rollatordans

zondag 11 februari

krantlezen en gymnastiek

maandag 12 februari

krantlezen en gymnastiek

dinsdag 13 februari woensdag 14 februari donderdag 15 februari vrijdag 16 februari zaterdag 17 februari zondag 18 februari

aperitief krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek rollatordans krantlezen en gymnastiek

maandag 19 februari

krantlezen en gymnastiek

geheugentraining kaarten

dinsdag 20 februari woensdag 21 februari

aperitief krantlezen en gymnastiek

tekenen carnaval

donderdag 22 februari

krantlezen en gymnastiek

kleuterturnen

vrijdag 23 februari

krantlezen en gymnastiek

kookdag griezelborspel

zaterdag 24 februari zondag 25 februari maandag 26 februari

rollatordans krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek

dinsdag 27 februari

aperitief

aperitief quiz gebracht door studenten VTI dobbelbordspel + UNO

woensdag 28 februari

krantlezen en gymnastiek

quiz—nagelspel

donderdag 8 februari

familienamiddag bollo smitto 21’en krantlezen Domino aperitief reminiscentie ganzenbordspel uit eten naar De Sterre film knikkeren—werpspelletjes woordspelletjes

Activiteitenkalender ‘t Vermaak

59


voormiddag

namiddag

vrijdag 2 februari

krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek

leerlingenbezoek zing met ons mee

zaterdag 3 februari

krantlezen en gymnastiek

zondag 4 februari

krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek

aperitief yahtzee

aperitief krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek

smijt je rijk waar of niet waar? familienamiddag slangenspel 21’en

krantlezen en gymnastiek

krantlezen domino

krantlezen en gymnastiek aperitief krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek

aperitief creatief rond Valentijn uit eten naar De Sterre UNO pictionary

donderdag 1 februari

maandag 5 februari dinsdag 6 februari woensdag 7 februari donderdag 8 februari vrijdag 9 februari zaterdag 10 februari zondag 11 februari maandag 12 februari dinsdag 13 februari woensdag 14 februari donderdag 15 februari vrijdag 16 februari

vrijdag 23 februari

krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek aperitief krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek

zaterdag 24 februari

krantlezen en gymnastiek

zondag 25 februari

dinsdag 27 februari

krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek aperitief

aperitief spreukenspel balspel

woensdag 28 februari

krantlezen en gymnastiek

ganzenbordspel

zaterdag 17 februari zondag 18 februari maandag 19 februari dinsdag 20 februari woensdag 21 februari donderdag 22 februari

maandag 26 februari

Bingo aperitief Film creatief rond carnaval carnaval kleuterturnen hoger lager

Activiteitenkalender ‘Parkhuis 60


61


62


ALS DE LIEFDE NIET BESTOND Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zullen ze stilstaan, de rivieren En de vogels en de dieren Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou het strand de zee verlaten Ze hebben niets meer te bepraten Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou de maan niet langer lichten Geen dichter zou meer dichten Als de liefde niet bestond Nergens zouden bloemen staan En de aarde zou verkleuren Overal gesloten deuren En de klok zou niet meer slaan Als de liefde niet bestond Dan was de hele vrijerij bedorven De wereld was gauw uitgestorven Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou de zon niet langer stralen De wind zou niet meer ademhalen Als de liefde niet bestond Geen appel zou meer rijpen Zoals eens in het paradijs Als wij elkaar niet meer begrijpen Dan is de wereld koud als ijs Ik zou sterven van de kou En m'n adem zou bevriezen Als ik je liefde zou verliezen Er is geen liefde zonder jou Toon Hermans (1916-2000) 63


Huize Ter Walle Kortrijkstraat 126 8930 Menen 056/52.17.40 64

Profile for HTW

Februari 2018  

Februari 2018  

Profile for htw9
Advertisement