__MAIN_TEXT__

Page 1

December

A

PROPOS


VOORWOORD Beste lezer, U hebt het misschien al opgemerkt‌ Deze à propos ziet er ietwat anders uit, daar deze maand feestmaand is. In de decembermaand van feestvreugde en licht, mag het al eens wat meer zijn. We starten de feestmaand met het Sinterklaasfeest, gevolgd door de kerstmarkt. We hopen u daar ook terug te mogen ontmoeten! Daarna volgt het gezellig kerstdiner en om te eindigen een feestelijk eindejaar . Ik wens u veel leesplezier! Dan rest me enkel nog een kerstboodschap over te brengen, van ganser harte:

Wij wensen jullie: Iets goeds, iets lekkers Iets gek, iets gekkers Iets aardigs, iets liefs Maar hoe dan ook iets positief. Veel geluk en goede gezondheid in 2018 Directie en personeel Huize Ter Walle

2


WINTERHART Een laatste stukje blauw in de lucht Geen geluid te horen, alleen maar stilte Stad en landschap kleuren veel tinten grauw Ochtendzon met doffe strepen kleeft op een huid. Kunstmatige lichtbronnen weerkaatsen langs de met ijs en sneeuw bedekte straten Faillissement van de herfst zorgt voor verwarring bij mij maar ook dat er een nieuwe tijd is aangebroken. Een heerlijk wandelbos met prachtige oude bomen van watjes, donsveertjes, sneeuwvlokken en ijskristallen, kleine lieve zangvogels zoeken rustig en ingetogen hun etenswaren in en nabij het struikgewas. Sinds enige tijd heb ik een fladderend gevoel in mijn buik: wintervlinders, vrij en dicht bij elkaar Ze geven me zoveel liefde en warmte, gevoel die ik niet kan thuisbrengen, het stormt in mijn hart onstuimig en wild.

3


PRAATGROEP ACTIVE AGEING OPVOLGING VAN DE ACTIEPUNTEN VAN OKTOBER 2017 

Rolwagens beperken de ruimte in het toilet van de kamers.

Rolstoelen die minder dan 1x per trimester (drie maanden) worden gebruikt, werden afgeschermd met een waterdicht doek en in de garage geplaatst. 

Afruimen van de tafels tijdens de maaltijden

Vaste medewerkers ruimen per tafel af, wanneer iedereen van de tafel klaar is met eten (zoals in restaurants). De bewoners vragen of studenten hier eveneens aandachtig voor kunnen zijn. 

Maaltijden

Debbie is reeds langs geweest op de afdeling Akkerwinde om te proeven van de warme maaltijd en volgt dit verder op door op verschillende afdelingen langs te gaan om eens mee te eten. 

Terugkoppeling van informatie

De bewoners vragen opnieuw aandacht voor het terugkoppelen van informatie of terug komen naar de bewoner wanneer het hen beloofd wordt. De kans bestaat dat het vergeten wordt. 

Beloproepen

De duurtijd van het beantwoorden van de beloproepen in de ochtend– en avondzorg blijft een aandachtspunt. De bewoners stellen de vraag naar meer medewerkers, ze hebben immers het gevoel dat er een tekort aan medewerkers is. De directie geeft aan dat ons Huis reeds aan het maximaal aantal medewerkers zit, volgens de financiering die we hiervoor krijgen.

De bellen van de afdeling, die om controle vroeg, zijn gecontroleerd en (indien nodig) hersteld.

Activiteiten

De bewoners hebben begrip voor de minimale afwezigheid (1x per maand) van de vaste animatoren. Daarnaast geven ze aan het liefst hun vaste animator op de afdeling te hebben en vragen bij afwezigheid een vervanger.

Bewoners geven aan vaker samen te willen zijn, los van de activiteiten. Bijvoorbeeld samen in de living, om te genieten van elkaars gezelschap. De bewoners stelden voor om, na het rustmoment, samen te komen om bijvoorbeeld koffie te drinken. Dit op dagen wanneer er geen activiteit wordt georganiseerd.

De bewoners kregen reeds een aantal keer wijn als aperitief aangeboden op zondag. Ze willen graag iedere week een aperitiefmoment.

4


PRAATGROEP ACTIVE AGEING Actiepunten van NOVEMBER 2017  

Zorgmomenten Bewoners, en in het bijzonder bewoners die weinig zorg nodig hebben, vragen om de tijd die wordt voorzien per bewoner (20 à 25 minuten) meer in te vullen met zorg op maat de bewoner (bijvoorbeeld een gesprek, nagels verzorgen, …). De bewoners benadrukken de behoefte aan een (korte) babbel, een vriendelijk woord, een goedemorgen, …

Opmaak van de bedden

De bewoners vragen om de bedden even open te laten om te verluchten en het nadien mooi op te maken, met extra aandacht voor het voeteinde waar de lakens soms dubbel zitten.

De was

Er wordt aandacht gevraagd om propere en/of vers gewassen kledij mooi in de kasten op te bergen.

Extra controle op bestek

De bewoners vragen extra controle op het bestek, het is niet steeds proper.

Oriëntatie in tijd

De bewoners van Vestinghe vragen om een grote en leesbare klok in de living waar men het uur, de dag van de week en de datum kan lezen.

Ramen en deuren

Er wordt gevraagd om de ramen en deuren van de living niet te openen net voor of tijdens het middagmaal. De bewoners geven aan vaak koud te hebben tijdens het middageten.

5


KALENDERNIEUWS

1 december

Wereldaidsdag

3 december

Eerste adventszondag Internationale Dag van Mensen met een Beperking

7 december

Internationale Dag van de Burgerluchtvaart

8 december

Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

10 december

Tweede Adventszondag Dag van de Mensenrechten

17 december

Derde Adventszondag

21 december

Begin winter

24 december

Vierde adventszondag

25 december

Kerstmis

26 december

Tweede kerstdag

31 december

Oudejaarsavond Feest van de Heilige Familie

6


PASTORAAL Kerst Dankbaar afscheid van mevrouw

Dankbaar afscheid van mevrouw

Lia DE JAEGER

Raymonde COUSSEMENT

Overleden op 14 november. Lia verbleef bij ons in een assistentiewoning en later op Vestinghe.

Overleden op 18 november. Raymonde verbleef bij ons op Akkerwinde.

Dankbaar afscheid van mevrouw

Marcella DEBELS Overleden op 24 november. Marcella verbleef bij ons op Kolleblomme.

Dankbaar afscheid van

mevr. Christiana VANDAELE Overleden op 26 november. Mevrouw Vandaele verbleef bij ons op Kolleblomme.

Dankbaar afscheid van mevrouw

Annie DEMEULEMEESTER Overleden op 23 november. Annie werkte bij ons in het onderhoud.

In zoveel mooie herinneringen, blijven jullie bij ons.

Kerstmis gebeurt als je zoals de drie wijzen goud, wierook en mirre meebrengt als geschenk voor je medemens. Mirre al wat als geurige zalf lijden verzacht. Spirit en zingeving die een mens met hoop doordringen als wierook. Maar vooral veel goud geen klatergoud maar een hart van goud om een mens een toekomst lang mens te laten zijn. KATHLEEN BOEDT

7


3 december

Begin van de advent Begin van campagne van Welzijnszorg Samen tegen armoede: 1 op 7 haalt de meet niet

Vandaag halen 1.700.000 Belgen de meet niet. Hun inkomen is te klein. Deze maand. Volgende maand. Hoe hard ze ook hun best doen, hun fiets maakt het hen onmogelijk om de rit uit te rijden. Hij heeft te veel mankementen. Net zoals ons armoedebeleid.

Met de campagne ‘1 op 7 haalt de meet niet’ maakt Samen Tegen Armoede werk van een leefbaar inkomen voor iedereen. Door mensen een veel te laag inkomen te geven of hen tot veel te hoge kosten te dwingen, stijgt de armoede. Een leefbaar inkomen geeft mensen de kans om de toekomst te plannen en stappen te ondernemen om uit de armoede te ontsnappen. Hoe zuinig mensen in armoede ook leven, ze stellen telkens opnieuw vast dat er op het einde van hun budget nog maand over is. De maanden inkorten kunnen we niet. Iedereen een leefbaar inkomen garanderen, kan onze samenleving wel.

Advent betekent niet zomaar wachten tot het Kerstmis is. het is geen kiekeboespel: even je handen voor je ogen houden. Nu is Jezus er niet‌ En op 25 december is Hij ineens daar! Nee, het is anders. Advent is oefentijd, vier weken tijd om Jezus alvast een plaats te geven in je leven. In de advent beginnen we al te bouwen aan Gods Nieuwe Wereld, de wereld van gerechtigheid en vrede. Deze kalender zet je op weg om bewust door de advent te fietsen. We gaan even op de rem en nemen tijd om stil te staan. Maar we nodigen je ook uit om af en toe stevig op de trappers te gaan staan en beweging te maken. Natuurlijk laten we op tijd een belletje rinkelen. Het wordt een boeiende rit op weg naar Kerstmis. En bij ons zal iedereen de meet halen.

8


9


Begrijpen Deel je boodschap op in verschillende stappen. Stel geen ‘waarom’-vragen.

TIP!

10


BEWONERSNIEUWS Jarigen december ZORGTEAM 1 Kolleblomme  Rachel LANNOY  Antonia BUYSE  Irène DECEUNINCK

17 december 23 december 31 december

98 jaar 87 jaar 98 jaar

‘t Lindeboomke  Ferdinand CNEUT  Yvonne PERNEEL

12 december 19 december

83 jaar 91 jaar

ZORGTEAM 2 Vestinghe  Marie-Thérèse LALMAND

28 december

88 jaar

Leiemeers  Cecile STORMS 4 december  Anne-Marie MEERSCHMAN 12 december

81 jaar 63 jaar

11


ANIMATIE ZT1 Nog even een terugblik. De Franse week sloten we af met een VERJAARDAGSFEESTJE. Dit ging door op woensdag 15 oktober. Heerlijke taart, potje koffie en zo stonden de jarigen nog eens extra in de kijker.

NOVEMBER, Opening seniorenmaand ging gepaard met een heerlijk APERITIEF. Verder in de maand was er de modeshow met kledij van Greta. Hierbij nogmaals dank aan de modellen die dit vlot lieten verlopen. Vrijdag 17 november was er KOFFIE op ouderwetse manier. Heerlijk, de verse geur van koffie. Bonen malen, gemalen koffie in de ouderwetse stoffen zak brengen en dan het heet water. Op 28 november genoten we nog van een spetterend OPTREDEN.

12


V OORUITBLIK Ja natuurlijk, op 5 december komt de SINT langs. Hopelijk is iedereen braaf geweest! Op 11 december gaan we de living VERSIEREN naar kerst toe. Nu de donkere dagen zullen wij het licht naar binnen brengen. 14 december is er KERSTMARKT, bezoeken waard zou ik zeggen. Op 10 december het KERSTDINER en natuurlijk naar het eindejaar toe een oudejaarsfeestje. Op 1 januari 2018: HERINNERINGEN OPHALEN door foto’s op te halen van het voorbije jaar. Groetjes, Joke 13


ANIMATIE Kolleblomme

ZT1

Ons maandelijks rubriekje over het wel en wee op de leefgroep

Beste lezers van à propos We zijn weeral toe aan het laatste nummer van het jaar 2017… Ongelooflijk maar waar! Na november die ook al een feestelijke seniorenmaand was komen we toe aan toch wel de knusse, gezelligste maand van het jaar, de maand om samen met de medebewoners, familie, vrienden te genieten van de kerstsfeer, een goed glas wijn, een lekker etentje, kerstpakjes geven en krijgen, gezellig bijpraten enz. … Kortom, genieten van alle kleine dingen des levens maar ook van elkaar! De volgende activiteiten die we voor jullie in petto hebben zullen hopelijk daar dan ook bij bijdragen om er terug een maand van te maken met heel fijne momenten en een nostalgisch kerstgevoel! Maar voor we van start gaan aan de feestmaand december blikken we nog even terug op de seniorenmaand.. Ja rustig aan doen, dat is niet voor deze periode van het jaar! We sloten de maand oktober af met een gezellige kaas– en wijnavond en een daguitstap met een etentje in het Cuisine om daarna nog eens naar de ‘Stock’ in Gullegem te gaan. Het was leute en een prettig weerzien voor sommige bewoners, zowel de winkel als oude bekenden. Super toch?

14


SantĂŠ!

Het terugzien van een vroegere kennis in de familie , leuk!

15


We hadden de opening van de seniorenmaand met een drankje en een hapje, rustig genieten van een babbel en een knabbel. Ja, meer moet dat niet zijn!

De kleuters waren terug eens op bezoek, altijd een fijn weerzien. En de oliebollen, die smaakten‌.

16


Onze oliebollenbakster! De wentelteefjes, wederom een groot succes, deze lieten jullie niet passeren hé!

KALENDER 5 december: De Sint en zijn Pieten op bezoek in de leefgroep! 7 december: We brengen de kerstsfeer in onze living 11 december: Knutselen aan kerstdeco 14 december: Kersthappening, om 14.30u in de inkom… Iedereen van harte welkom! 18 december: Kerstkaartjes schrijven aan familie, vrienden.. 19 december: Kerstdiner in de leefgroep, start om 11u met aperitiefje, gevolgd door een lekker feest met bezoek van … een lieve man 21 december: Kerstbingo met bubbels en tal van mooie prijzen! 22 december: Kerstviering om 15.45u in de kapel 28 december: We zorgen voor een mooie afsluiter van het jaar met een oudejaarsfeestje in stijl. Zanger-muzikant Thierry komt ons verwennen in de leefgroep met tal van mooie liedjes en muziek. Top, top, top! Santé! 17


De slotshow met niemand minder dan de alombekende Jean-Pierre Lepoutre was voor iedereen een topper! Genieten, meezingen, mee wiegen, ‌ Jullie deden het allemaal!

18


Afscheid nemen hoort jammer genoeg ook bij het wel en wee van de leefgroep, en nadat we het ganse jaar redelijk gespaard bleven daarvan, brachten de 2 voorlaatste maanden van het jaar toch mee dat we terug afscheid moesten nemen van bewoners die hier al een hele tijd in ons midden woonden. Net voor de Franse week in oktober namen we afscheid van Raymond Guilbert, hij die zo graag Franse liedjes hoorde… . Dat was heel onverwacht, en iedereen was er stil van. Ook nu in november namen we afscheid van mevrouw Vandaele die hier al 11 jaar in Huize Ter Walle haar thuis had, ze was dan ook goed gekend door iedereen. Haar manier van aandacht vragen, maar ook haar dankbaarheid als je even de tijd maakte voor een babbel met haar, de foto’s van de huisdierennamiddag spreken voor zichzelf dat ze een echte dierenvriend was. We namen ook afscheid van Marcella Debels die nog maar heel kort bij ons was. Het ga jullie goed...

Mij rest nu nog enkel jullie, bewoners, vrijwilligers, personeel en familie, een zalige, ouderwetse en witte Kerst te wensen… Zo mooi en stil als de kerstnacht, zo liefdevol had ik mijn wensen voor jullie gedacht! Liefs, Carine

19


ANIMATIE ZT1

Akkerwinde Lieve bewoners altegader!

Ware het niet van de bladerloze takken aan de bomen, ewel, je zou denken dat het een mooie zomerdag is. de zon schijnt heerlijk buiten en hier binnen is het gezellig warm. De takken van de bomen zijn misschien wel ‘bladerloos’, ons gras en vijver zijn evenwel bedekt met een bladtapijt vol prachtige herfstkleuren. Hoog tijd om aan de herfstschoonmaak te beginnen, denk ik dan… We schrijven bijna december. Voor velen ‘de mooiste tijd van het jaar’. We blikken ook eventjes terug op het voorbije jaar en we mogen best tevreden zijn. We hebben genoten in 2017. We hebben zelfs grote reizen gemaakt! Laatst nog, eind oktober, zijn we op citytrip geweest naar Parijs. Ik zal er niet veel over neerpennen, de foto’s spreken boekdelen! Om het met een lied van Johan Verminnen uit te drukken: ‘Mooie dagen…’, en dit blijft mijn grote uitdaging, jullie ‘mooie dagen’ aanbieden. Gezellige momenten onder elkaar. En dit werd ook gedaan gedurende de voorbije novembermaand. De aankomende feestmaand van het jaar zal ingezet worden met een traktaat van mijnentwege voor mijn verjaardag, dit gevolgd door een zwartepietenfeest. Ook onze kerstsmoefelmarkt komt eraan op 14 december. We hebben al heel wat klaargeknutseld hoor! Het zal zeker de moeite zijn om eens een kijkje te komen nemen. En we blijven er maar op los feesten, ons kerstdiner met een feestelijke editie krantlezen, een supergezellige filmnamiddag met gebak en Hasseltse koffie, kerstkwisnamiddag … ‘t Kan niet op! We sluiten december af met een eindejaarsfeest met hapjes, drankjes en mooie muziek. Kijk zeker nog eens in de activiteitenkalender want er staan nog toffe activiteiten gepland. Voilà, ik wens iedereen een warme, gezellige kerstperiode toe, geniet ervan!

Veel liefs en een warme knuffel!

Mia

20


Paris, Paris!

21


Paris, Paris!

22


t k r a m t s r e k a e Cr

Restauran

tdag

Krantlezen

23


ANIMATIE ZT2

Leiemeers

Uiteten naar het Vijverhof

24


Zondags aperitiefje!

25


ANIMATIE ZT2

Vestinge en Cortryckpoorte

Beste lezer van het leukste blad van ‘t Vlaanderenland Zijn jullie klaar voor de magie van Kerst?

Nu het buiten steeds vroeger donker wordt, maken we het samen extra gezellig. De kaarsjes mogen aan, en we maken ons klaar voor de gezelligste periode van het jaar. Dromen jullie eventjes met me mee? “Kleine vlammetjes flikkeren in de theelichtjes, veel grotere vlammen dansen in mijn open haard. Marie de poes ligt languit op haar poef en spint van welbehagen. Ik zit op mijn favoriete plekje, van hieruit overzie ik zowat mijn hele huisje, een glaasje rode wijn bij de hand, dromend van de mooie kerstboom die ik straks ga kiezen in de tuinwinkel in de buurt. Naar jaarlijkse traditie ga ik ook dit jaar weer voor een rode Kerst, nee, ik kan het niet laten… Mooie warmrode ballen, vrolijk lachende kerstfiguurtjes, rood met groen geruite strikken, heerlijk ruikende dennenkransen, massa’s rode besjes, etagères vol lekkere kerstkoekjes, en vooral, lieve mensen, héél veel lichtjes; in de boom, in de tuin, aan de voorgevel van mijn kersthuisje. Ja beste lezer, kerst staat voor mij garant voor echt familiegeluk, tijd voor elkaar! Samen met kleine Fiene kerstkoekjes bakken. De gezellige avonden samen met familie en vrienden, genieten van een heerlijke ovenschotel, een lekker glaasje wijn, maar vooral van elkaar. Oergezellige kerstmarktjes, ons jaarlijks uitje naar het kleinste stadje van België Durbuy, met zijn betoverende kerstmarktje. A little town of Bethlehem… Christmas carol singers in hun mooiste kostuums uit een ver verleden, statige hoge hoeden, mooie geruite broeken en rokken, en fluwelen jassen omlijsten hun mooie liederen, een glaasje warme glühwein, cokesvuurtjes, heerlijk geurende eetkraampjes met allerlei Ardense lekkernijen… Zalig!

26


DE MAGIE VAN KERST… Mag ik jullie allen dat heerlijk warme gevoel toewensen van deze Kerst, ZALIG KERSTFEEST! TERUGBLIK OP ONZE MOOIE MOMENTEN SAMEN… 

PANNENKOEKENFEESTJE met een tintje Halloween, schitterend. De fotootjes spreken boekdelen.

Onze feestelijk ouderwetse KOFFIENAMIDDAG alweer een schot in de roos, en de taarten waren heerlijk!

Onze maandelijkse WELLNESSNAMIDDAG, jaja, ons kuuroord zat weer overvol, zalig! 27


“PLACE DU TERTRE”, ons kunstevenementje op ‘t tweede. Schitterend! Wat een plezier om jullie allen bezig te zien, kunstschilders, pottenbakkers, … Wat een talent! Heel veel dank aan alle artiesten van dienst om ons de kneepjes van het artiestenvak te

leren, en het resultaat, magnifique!

    

Feestelijk bezoek van onze KLEUTERTJES. Ja lieve mensen, het was een heel blij weerzien!

Deze maand hadden we ook een fijn afscheidsfeestje van onze bewonersraad, ook dit hebben we in stijl gedaan. Dank u wel Ludo en Maria voor de vele jaren dat jullie naar ons geluisterd hebben.

Met ten slotte onze feestelijke opening van ons KERSTATELJEETJE, mooi gedaan hoor lieve mensen. Ons kerstkraampje zal weer schitteren.

28


29


NU VLUG NOG EVEN MIJN KALENDERTJE OVERLOPEN… 

We starten met een bezoekje van onze lieve SINT en zijn twee leukste Pieten van het land. Het wordt een leuke avondactiviteit me lekkere Sintkoeken en warme chocomelk, waar zijn al die brave kinderen? Eens de Sint terug naar Spanje is worden de KERSTBALLEN van onder het stof gehaald en tooien we ons huisje van onder tot boven in mooi versierde kerstbomen met héél veel lichtjes, waar is mijn elfenstof! Vervolgens gaan we flink doorwerken in ons KERSTATELJEETJE, kerstkransen maken, leuke kerstknutsels, kaarten maken en natuurlijk bij een lekker glaasje glühwein. Naar jaarlijkse traditie gaan we ook onze mooie kerstbakkerij openen, met z’n allen daarheen hoor!

Eenmaal alles in de kerstsfeer gaan we met z’n allen genieten van ons KERSTFAMILIEFEEST in de Sterre. De nostalgie van de Menense Markt.

Vervolgens laten we ons meevoeren naar onze jaarlijkse KERSTMARKT. De gezelligste van Menen en omstreken waar onze zelfgemaakte mooie en lekkere spulletjes te koop zullen prijken. Ook voor een lekkere wafel, heerlijke pompoenpannenkoekjes met confituur, een kerstbiertje, pasteitje met uienconfijt, één adres: De kerstmarkt van Huize Ter Walle.

Nee beste mensen, en de gezelligheid kent geen grenzen, jullie worden ook nog getrakteerd op een DINERTJE van het huis, een bezoekje van een heel leuk kerstgezelschap, lekkere kerstoliebollen, … Genieten maar! 30


Lieve bewoners, vrijwilligers, familie en vrienden, Graag wil ik onze laatste A propos van ’t jaar afsluiten met een welgemeend woordje van dank. Dank u wel iedereen, voor jullie fijne medewerking, jullie talrijke opkomst, jullie aanstekelijk enthousiasme, de vele helpende handen. Al deze elementen zorgen ervoor dat elke dag een feest is om te werken, maar vooral dat we van ons huis een warme thuis kunnen maken voor iedereen. DANKJEWEL!

Ik wens jullie allen een Zalige Kerst en een vreugdevol eindejaar met heel veel lieve mensen om je heen! En zoals jullie weten, iedereen altijd van harte welkom! WARME KERSTGROETJES, DOMINIQUE

31


ANIMATIE DVC


Woensdag 20 december is er weer Wellnessnamiddag! Jullie weten ondertussen al dat dit betekent dat jullie in een ontspannende omgeving zullen kunnen genieten, van een deugdzame handverzorging of gezichtsverzorging met een glaasje cava, waardoor jullie zich weer op en top vrouw voelen en misschien ook bestand zijn tegen het ruige herfstweer. Vrijdag 22 december trakteren we met glĂźhwein en versnaperingen, en geeft Arne een jaaroverzicht met de belangrijkste gebeurtenissen van 2017! Ten slotte sluiten we vrijdag 29 december de maand en het jaar af met een spetterend oudejaarsfeest/verjaardagsfeest. Doe dan zeker je goeie schoenen aan want we gaan een stevig potje dansen! Ik wens jullie alvast een feestelijke maand toe! P.S. Op maandag 25 december en maandag 1 januari is het dagcentrum uitzonderlijk gesloten! Groetjes, Stan 01/12 08/12 26/12

JARIGE BEZOEKERS: Dirk Declercq 66 jaar Ginette Strobbe 79 jaar Michel Seynhaeve 91 jaar We wensen hen een gelukkige verjaardag! NIEUWE BEZOEKERS: Dirk Declercq Ginette Strobbe Arlette Vantieghem. We heten hen van harte welkom in ons midden!

33


DAGCENTRUM: Esthetische geheimen uit de poederdoos! Hallokes, We zijn december en dat betekent ‘een feestmaand’. Deze maand zit vol feestelijkheden en dat betekent dat iedereen een extra ‘effortje’ moet doen om met een prachtige huid en een gelukkig gevoel de feestdagen in te gaan. Tot hoors! Jeroen -------------------------------------------------------------------Kalender: Woensdag 13 december: Schoonheidssalon in het DVC ’t Parkhuis Woensdag 20 december: Schoonheidssalon in het DVC ’t Vermaak Manicures mogen altijd aangevraagd worden en zullen ingepland worden wanneer dit het beste past. Voor de feestdagen vraag je best op voorhand om je manicure in te plannen. Ik zal in december feestelijke nagellakken meebrengen om jullie extra te verwennen met prachtige feestelijke kleurtjes! --------------------------------------------------------------------------------------

December: weetjes over lichaamsmassage Massages worden in alle beschavingen terug gevonden, dit als therapie, genezing of relaxatie. Het woord massage werd voor het eerst gebruikt door Lepage in het jaar 1813. Het is vermoedelijk afkomstig van het Arabische woord ‘Mass’, wat drukken betekent. Dit woord is aangevuld met de Franse uitgang ‘age’ wat kneden betekent. Er zijn drie soorten personen die lichaamsmassage uitvoeren:  Fysiotherapeut/kinesist: die personen masseren op medische initiatie. Hierbij proberen ze ziekelijke afwijkingen te verbeteren en zo mogelijk te genezen.  Sportmasseur: die personen masseren enkel sportlieden met functie om de conditie van de spieren te verbeteren. Hierbij gaan ze bijvoorbeeld de spieren opwarmen voor een activiteit of gaan ze de spieren laten ontspannen en ontkrampen na een sportprestatie.  Schoonheidsspecialist: die personen masseren op cosmetisch niveau en doet dit uitsluitend op ‘gezonde’ mensen. De bedoeling is hiervan om het lichaam te ontspannen. 34


foto’s schoonheidssalon november

35


ANIMATIE

DVC DVC

Het Parkhuis

36


37


38


39


40


ANIMATIE Gelukkige verjaardag! 26/12

Noël Derumez

90 jaar

We hebben alweer een geslaagde maand achter de rug. Met de modeshow, de quiz die top was en het optreden van Jean-Pierre Lepoutre met Christine is de seniorenmaand al voorbij. Voor december zit het ook goed want we krijgen bezoek van de Sint op dinsdag 5 december. 14 december is er kerstmarkt, en we nodigen iedereen van de serviceflatjes uit om aan tafel te schuiven voor het kerstdiner op 19 december. We willen ook nog meegeven dat onze maandelijkse activiteit vanaf volgend jaar zal doorgaan op donderdag in plaats van op dinsdag, en we beginnen op 4 januari al met een nieuwjaarsreceptie. We verwachten jullie allemaal op het derde verdiep in de Rotonde! Lise en Nicole. niseerden november orga Op 21 aen heuse quizn Nicole en Lise e hreef er een middag! Joris sc edankt Joris! verslagje van. B

Quiz van de assistentiebewoners

Op 21 november werden wij door het onthaalcomité vriendelijk ontvangen in het zaaltje van De Rotonde. De quizgroepen werden gevormd. De bladen met 52 vragen werden uitgedeeld en door Lise voorgelezen. De winnende groep had 48 vragen juist op de 52. Meer dan 90% of de grootste onderscheiding! Wie won vermelden wij niet, wij zijn zeer bescheiden… Proficiat aan Nicole voor de opmaak van deze vragen die goed aangepast waren aan de deelnemers. De namiddag werd afgesloten met koffie en lekkere cake. De aanwezigheid van vrijwilligers werd door ons zeer gewaardeerd. Een gezellige namiddag, voor herhaling vatbaar. Joris 41


Talrijke opkomst voor de quiz in de assistentiewoningen! Dank aan alle deelnemers en vrijwilligers!

42


En na de inspanning volgt‌

43


Kalender: 5 december

Sinterklaasfeest

14 december

Kerstmarkt

19 december

Kerstdiner

Lieve bewoners van de ASSW, vrijwilligers en personeel, Wij wensen jullie van harte: Feestdagen vol warmte, licht en gezelligheid, een jaar van geluk met veel tijd om te genieten van de fijne dingen van het leven Personeel en directie Huize Ter Walle

44


MIJMERINGEN Probeer je zoveel mogelijk in te leven in anderen zodat je kunt verwachten dat je jezelf en anderen een beetje gelukkiger maakt. Koester nog je weinige fantasie die nog overblijft bij je, kijk naar de toekomst: dan zie je meer. Ben je er al achter gekomen dat de redelijkheid vereist de kunst ons in te leven in het standpunt van een andere? Als je een kind hebt dat sterft, wat eens een toekomst was, wordt nu verleden. Heb begrip voor de moeilijke opdracht om ziek opnieuw in de wereld te begeven. Zouden er mensen bestaan die zich niets hoeven aan te trekken van het nieuwe ongeduldige leven? Neem de mensen zoals ze zijn, sta open voor de wereld. Zelfs als je zelf al de grenzen hebt afgetast. Wanneer is je tijd gekomen om te sterven? Is het wanneer alles wat het leven waardevol maakt wordt afgenomen? Het leven wordt steeds leger. Is het voltooid, nog niet voltooid in de zin van ondraaglijk? Heel moeilijk punt: familie, vrienden verdwijnen? Nog veel moeilijker is leven met pijn, de gevolgen van een beroerte. Uw behouden is een last geworden, de kans op verbetering is een illusie. Zonder voortdurende hulp red je het niet meer. Dat is geen schrikbeeld. Een matige levenswijze kan wel overlast voorkomen. Het is een voortdurend rouwproces. Verberg je eigen angsten niet, zelfs als je genetisch bezwaard bent. Wees dankbaar voor hetgeen je nog gegund wordt, in aanvaarding en zeg tegen jezelf: “Ik wil niet ongelukkig zijn.� Ook kun je nog een weg zoeken in een ander leven dan wat het nu geworden is, en je lijdensweg in stukjes verdelen. Sommige vragen kennen geen antwoord, vraag niet waarom. Wees geen aanhanger van de plakkerige afgod die vrijheid heet. Tracht niet in eenzaamheid te sukkelen, ook niet in het lijden aan het leven, geen sociaal isolement, ook niet emotionele eenzaamheid. Het is moeilijk geholpen te moeten worden. Je moet zelf aanspreekbaar blijven en moeite doen. Maar het is moeilijk troost te vinden. Wakker je vermogen tot levensplezier een beetje aan.

Gilbert Vanhoutte

Rotonde 0201

tel: 056/35 10 32

45


PERSONEELSNIEUWS FEESTVIERDERS VAN DE MAAND: Mia Lecointre Marjon Gijswijt Dennis Geryl Ikram Raji Kimberly Maertens Julie Vanlangendonck

1 december 9 december 12 december 20 december 31 december 31 december

Orthopedagoog en animatie ZT1 Verpleegkundige ZT2 Medewerker technische dienst OAO logistiek medewerker ZT2 Zorgkundige ZT1 CDO zorgkundige ZT2

Op 16 december mochten we Chantal Vercaempst welkom heten in Huize Ter Walle. Chantal is tewerkgesteld in de schoonmaak ter vervanging van Lonny Vandoorne.

VRIJWILLIGERSNIEUWS

VERJAARDAGEN VAN ONZE GELIEFDE VRIJWILLIGERS! Marc Dejonghe

6 december

Jean-Claude Ryckebosch

21 december

Jules Slos

22 december

Aline Noyez

29 december

CĂŠcile Vanhaute

31 december

OPROEP Wij zijn nog op zoek naar een vrijwilliger die onze kapster kan helpen bij het van en naar de kamer brengen van de bewoners, op maandag en woensdag. Indien u hiervoor interesse heeft, meld dit zeker bij Fien (administratie).

BIBLIOTHEEK Jean-Pierre is elke werkdag aanwezig in de administratie tussen 8u en 10u en komt dagelijks rond met de post. Op andere momenten, kan je steeds bij Fien of administratie terecht. Alvast bedankt! 46


HTWeetjes Quizzen met Natje — december Oplossing november: Begin je dag met een lach, wees positief je leven lang. 7 inzendingen bereikten me waarvan 11 volledig correct. Een onschuldige hand trok Nadine Vandorpe als winnaar van deze quiz. Hartelijk gefeliciteerd, Nadine! U krijgt de eerstkomende dagen een bonnetje ter waarde van twee euro te gebruiken in HTW. Zoals een bewoner terecht opmerkte, de tekeningen mochten duidelijker en groter zijn. Mijn excuses hiervoor, ik zal er in de toekomst zeker rekening mee houden.

Huislotto HTW LOTTOCIJFERS

3—28—13—20—6—23

Jenny Verhulle wint onze huislotto met 4 juiste cijfers. Proficiat! U ontvangt een bonnetje te gebruiken in HTW. W E E R S P R E U K VA N D E M A A N D

Donder in de decembermaand, belooft veel wind in ‘t jaar aanstaand.

47


MENU Dag

Ontbijt

Middagmaal Elke middag is er soep als voorgerecht

Avondmaal

Vrijdag 1/12

Honing/ confituur

Tagliatelle met kabeljauwfilet, gestoofde wortelen en ajuin Rijstdessert en koek

Lookworst

Zaterdag 2/12

smeerkaas

Kalkoenborst met aardappelen, rabarbermoes en balsamico-tijmsaus Sinaasappel en koek

Hoevekaas

Zondag 3/12

Gesuikerde sandwiches

Varkenshaasje met kroketten en knolselder in de room Chocolademousse en koek

Ardeense pastei

Maandag 4/12

Luikse siroop

Kalfsbrood met gebakken aardappelen en ajuinsaus, erwten en wortelen Platte kaas met fruit en koek

Casselrib Klaaskoeken met chocolademelk

Dinsdag 5/12

confituur

Parelhoenfilet met druifjes met roomsaus, Nova sla en gekookte aardappelen Fruitcocktail en koek

Casselrib Klaaskoeken met chocolademelk

Woensdag 6/12

Chocolade Sint

Konijnenbil op grootmoeders wijze, pruimen, gekookte aardappelen en saus grand-mère Sint-ijs en koek

Quiche

Donderdag 7/12

choco

Gehaktballetjes met tomatensaus, frieten en gemengd slaatje Peer en koek

Witte pens

Vrijdag 8/12

smeerkaas

Gepaneerde visbrochette met puree en tartaarsaus, veldsla met witte boontjes Double saveurs en koek

Lunchworst

Zaterdag 9/12

confituur

Ardeens gebraad met warme perzik en Aardappelen Banaan en koek

Leerdammer

Zondag 10/12

rozijnenbol

Koeientong in madeirasaus, cressonnette en kroketten Yoghurt en gebak

Lookworst

Maandag 11/12

Smeerkaas

Boeuf Bourguignon, salade serre en gekookte aardappelen Pudding chocolade en koek

Kalkoenfilet

Dinsdag 12/12

suikerboter

Witloofbroodje in jagersaus met gekookte aardappelen en witloof Yoghurt natuur en koek

Vleeskroket

Woensdag 13/12

Luikse siroop

Varkensstoofvlees op Indische wijze met spirelli currysaus Ananas en koek

Vleessalade

48


Dag

Ontbijt

Middagmaal Elke middag is er soep als voorgerecht

Avondmaal

Donderdag 14/12

chocolade

Entrecôte/hesp met frieten, slaatje en Blackwellsaus Fruityoghurt en koek

Boterhamworst

Vrijdag 15/12

confituur

Zalm met wokmix en roerbakrijst Witte chocolademousse en koek

salami

Zaterdag 16/12

Honing/confituur

Hutsepot met braadworst en mosterdsaus Sinaasappel en koek

Gebakken rosbief

Zondag 17/12

Bruine boerenpistolet/ confituur

Mignonette in rode wijnsaus met suikerboontjes en kroketten Platte kaas en koek

Boerenpastei

Maandag 18/12

speculoos

Kippenfilet met peterselie aardappelen en julienne van groenten Pudding vanille en koek

Jonge kaas

Dinsdag 19/12

confituur

Hertenkalffilet met witloof, boontjes in spek, appel met veenbessen, mini-kroketjes en bordelaise saus kerstijs

Witte sandwiches met préparé, tonijnsalade en krabsalade

Woensdag 20/12

smeerkaas

Kalfssteak/hesp, erwten en wortelen, aardappelen en zingarasaus Ijs en koek

Boursin

Donderdag 21/12

Luikse siroop

Gyros met frieten en slaatje Peer en koek

Bretoense kippenroulade

Vrijdag 22/12

confituur

Tonijnsteak met choronsaus, cressonette en gebakken aardappelen Yoghurt en koek

Gentse kop

Zaterdag 23/12

choco

Bombay grill gebraad met abrikozen, gekookte aardappelen en champignonsaus Gestoofde appel en koek

Tonijnsalade

Zondag 24/12

melkbrood

Kipcorn met pepersaus, maïs, dennenappels en boterboontjes Rijstdessert en koek

Kaasbord met fruit en zachte sandwich

Maandag 25/12

kerstster

Gevuld kalkoengebraad met champignonsaus, gestoofd witloof en gratinaardappelen Vruchtenbavarois met gebak

Wildpaté

Dinsdag 26/12

confituur

Spaghetti bolognaise met gemalen kaas Gestoofde appel en koek

Lasagne

Woensdag 27/12

smeerkaas

Kippenbil met fijne groentjes, peterselieaardappelen en jagersaus Chocolademousse en koek

préparé

Donderdag 28/12

Honing/confituur

Varkensfilet met pepersaus en frietjes Mousse liègoise en koek

roompastei

Vrijdag 29/12

Luikse siroop

Zalmfilet met spinazie in de room, gekookte aardappelen en mousselinesaus Rijstdessert en koek

Kippenwit met kruiden

Zaterdag 30/12

chocolade

Kalfslapje met mosterdsaus, gebakken aardappelen en suikerboontjes Pistachepudding en koek

Bereid gehakt

Zondag 31/12

Witte boerenpistolet Confituur

Boomstammetje met warme perzik, kroketten en bruine saus Kiwi en koek

Noorse schotel met koude aardappelen

kerstdiner

49


ACTIVITEITENKALENDER 5 december

Sinterklaasfeest

14 december

kerstmarkt

19 december

kerstdiner

Activiteitenkalender Assistentiewoningen

Activiteitenkalender ‘Akkerwinde

maandag 4 december dinsdag 5 december donderdag 7 december

de goedheiligman is terug in het land Mia is op bijscholing We zetten onze kerstboom en toveren onze living om in winter

maandag 11 december dinsdag 12 december donderdag 14 december maandag 18 december

wonderland. filmnamiddag met traktaatje van Hasseltse koffie iedereen van harte welkom voor een gezellig kerstontbijt kerstmarkt we maken ons mooi voor de feestdagen

dinsdag 19 december

kerstdiner met in de namiddag

donderdag 21 december maandag 25 december donderdag 28 december

krantlezen volksspelen kerstdag kerstquiz met aansluitend aperitief

50


Activiteitenkalender ‘t Lindeboomke

maandag 4 december

Dessert maken

dinsdag 5 december

Sinterklaasfeest

donderdag 7 december

Actualiteit bespreken

vrijdag 8 december

Eucharistie in de kapel

maandag 11 december

Decoratie kamer/living

dinsdag 12 december

Gezelschapsspelen

donderdag 14 december

Kerstmarkt

vrijdag 15 december

Actualiteit bespreken Eucharistie in de kapel

zaterdag 16 december

Domino

maandag 18 december

Demiclowns

dinsdag 19 december

Kerstdiner

vrijdag 22 december

Eucharistie in de kapel

zaterdag 23 december

4 op een rij

maandag 25 december

Kerstmis inkleding

dinsdag 26 december

Bingo

woensdag 27 december

Handverzorging/nagels lakken

donderdag 28 december

Zing en dansnamiddag

vrijdag 29 december

Eucharistie in de kapel

zondag 31 december

Aperitief

51


maandag 4 december

Decoratie aanbrengen voor ons hoog

dinsdag 5 december

bezoek op 5dec…. RARARA Sinterklaasfeest, de sint en zijn Pieten zijn ons niet vergeten hoor… benieuwd

woensdag 6 december donderdag 7 december

wat ze allemaal te vertellen hebben!!!!! Sint spel Opruimen en aanbrengen van decora-

Activiteitenkalender ‘Kolleblomme

tie……. We brengen de kerstsfeer in vrijdag 8 december maandag 11 december dinsdag 12 december woensdag 13 december donderdag 14 december

ons huis, gezellig!! Eucharistie in de kapel om 15u45 Knutselen “kerstdecoratie” Levensloopspel Ganzenbord KERSTMARKT IN HTW….. iedereen van

vrijdag 15 december maandag 18 december

harte welkom! Eucharistie in de kapel om 15u45 We schrijven vanmiddag Kerstkaartjes, tijdens dit gezellig gebeuren komen de

dinsdag 19 december

Demiclowns op bezoek!!!! Kerstdiner…… hmmmm aperitief, hapjes, feestelijke maaltijd, dessert…. Dat feestje laten jullie waarschijnlijk niet passeren!!! Afspraak om 10u45 in de

woensdag 20 december

living!!! Uitgebreide koffietafel met

donderdag 21 december vrijdag 22 december maandag 25 december

zelfgemaakte koffie Kerstbingo!!!!! Kerstmisviering in de kapel om 15u45 KERSTDAG….. aan allen een vrolijk

dinsdag 26 december woensdag 27 december donderdag 28 december

Kerstmis gewenst!! Gezelschapsspel spelen!! Handverzorging Oudejaarsfeestje….. afspraak om 14u45

vrijdag 29 december

in de leefgroep!!! Eucharistie in de kapel om 15u45 52


Activiteitenkalender ‘Leiemeers

maandag 4 december

Gezellig samenzijn

dinsdag 5 december

Quiz

woensdag 6 december

Active ageing Sinterklaasfeest

donderdag 7 december

Kerstversiering

maandag 11 december

Gezellig samenzijn

dinsdag 12 december

Kaarten

woensdag 13 december

Muziek beluisteren kamer/living

donderdag 14 december

Kerstmarkt

vrijdag 15 december

Eucharistie in de kapel

maandag 18 december

Gezellig samenzijn

dinsdag 19 december

Kerstdiner

woensdag 20 december

Huisdieren verzorgen

donderdag 21 december

We eten taart deze namiddag

vrijdag 22 december

Eucharistie in de kapel

maandag 25 december

Gezellig samenzijn

dinsdag 26 december

Kleuren

woensdag 27 december

Kookdag

donderdag 28 december

Aperitief

vrijdag 29 december

Eucharistie in de kapel

53


Activiteitenkalender ‘Vestinghe en Cortryckpoorte

maandag 4 december

Sinterklaasfeestje met lekkere sintkoeken en warme chocolademelk.

dinsdag 5 december

Gezellige sinterklaasbingonamiddag.

donderdag 7 december

vrijdag 8 december maandag 11 december

Rudolf brengt het fruit aan huis Kerstateljeetje, we gaan mooie kerstkransen en vrolijke kerstknutsels maken, met als hartverwarmertje een heerlijk glaasje glĂźhwein. Een gezellige tafel voor ons kaartersclubje wordt voorzien! Rudolf komt langs met het rijdende winkeltje en neemt de fruitbestellingen op. eucharistie in de kapel Dominique en haar kerstelfjes toveren ons huisje in betoverende kerstsfeer! In de

dinsdag 12 december

namiddag is er een leuke editie kerstkrantlezen voor jullie, genieten maar! kerstfamiliefeestje in de Sterre

donderdag 14 december

We gaan met familie en vrienden gezellig tafelen bij de kerstboom, daarbovenop krijgen we schitterend bezoek uit de noordpool, de enige echte kerstman vergezeld van zijn lieftallig kerstvrouwtje en iedereen mag mee, we spreken af om 11u aan de balie van ‘t tweede. Rudolf brengt fruit aan huis. kerstmarkt in Huize Ter Walle Iedereen van harte welkom op het leukste kerstmarktje van de hele streek!

vrijdag 15 december

Rudolf komt langs met het rijdende winkeltje en neemt de fruitbestelling op. eucharistie in de kapel

54


Activiteitenkalender ‘Vestinghe en Cortryckpoorte

verjaardagsfeestje in gezellige kerststijl. Marie-Therèse Lalmand nodigt jullie allen uit maandag 18 december voor een lekker kopje koffie met overheerlijke taart, HIEP HIEP HIEP………… dinsdag 19 december kerstdineetje in Huize Ter Walle Jullie worden allen verwacht in ons mooie kerstrestaurant de Cortrijkpoorte, de deuren gaan open om 11u, hartelijk welkom! Rudolf brengt het fruit aan huis. donderdag 21 december kerstevenementje met bezoekje van een superleuk kerstgezelschap, HO HO HO, Santa Claus is coming! Het wordt een superleuk feestje met traktaatje van overheerlijke kerstsmoutebollen gebakken door onze allerliefste kerstelfjes, met zen allen daarheen hoor! Rudolf komt langs met het rijdend winkeltje en neemt de fruitbestelling op. vrijdag 22 december kerstviering in de kapel zondag 24 december we wensen jullie allen een gezellige Kerstavond toe!! maandag 25 december We wensen jullie allen een Zalig Kerstfeest toe! dinsdag 26 december Tweede Kerstdag Dominique neemt een weekje kerstvakantie. donderdag 28 december Supergezellige Kerstbingonamiddag Een paar hele lieve Kerstelfjes komen met jullie bingo spelen, heel veel plezier samen! Rudolf komt langs met het rijdend winkeltje en neemt de fruitbestelling op. vrijdag 29 december eucharistie in de kapel zondag 31 december We wensen iedereen een heel fijn en lekker eindejaar toe!!!

55


vrijdag 1 december

voormiddag krantlezen en gymnastiek

maandag 4 december dinsdag 5 december woensdag 6 december

krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek

donderdag 7 december

krantlezen en gymnastiek

vrijdag 8 december

krantlezen en gymnastiek

maandag 11 december dinsdag 12 december woensdag 13 december

krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek

donderdag 14 december

krantlezen en gymnastiek

vrijdag 15 december

krantlezen en gymnastiek

maandag 18 december

krantlezen en gymnastiek

dinsdag 19 december woensdag 20 december

krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek

donderdag 21 december

krantlezen en gymnastiek

vrijdag 22 december dinsdag 26 december

krantlezen en gymnastiek krantlezen en gymnastiek

woensdag 27 december

krantlezen en gymnastiek

donderdag 28 december

krantlezen en gymnastiek

vrijdag 29 december

krantlezen en gymnastiek

namiddag knikkeren gezelschapsspelen sjoelen koken sinterklaasfeest fotoquiz menen nagelspel kaarten UNO bingo kaarten Pictionary andere crea

film ganzenbord muziekuurtje andere cultuur pimpampet wellnessnamiddag smijt je rijk blikjes werpen reminiscentie dialectenspel reminiscentie koningsquiz rad van fortuin 21-en

Activiteitenkalender ‘t Vermaak

56


voormiddag

namiddag

vrijdag 1 december

muziekuurtje

21-en

maandag 4 december

krant lezen en gymnastiek

koken

dinsdag 5 december

krant lezen en gymnastiek

fotoquiz menen

woensdag 6 december

krant lezen en gymnastiek

sinterklaasfeest

donderdag 7 december

krant lezen en gymnastiek

rad van fortuin

vrijdag 8 december

krant lezen en gymnastiek

balspel

maandag 11 december

krant lezen en gymnastiek

zing met ons mee

dinsdag 12 december

krant lezen en gymnastiek

dialectenspel

woensdag 13 december

krant lezen en gymnastiek

schoonheidssalon

donderdag 14 december

krant lezen en gymnastiek

geheugentraining

vrijdag 15 december

krant lezen en gymnastiek

film

maandag 18 december

krant lezen en gymnastiek

kerstkaarten schrijven

dinsdag 19 december

zing met ons mee

krantlezen + gymnastiek

woensdag 20 december

kookdag

donderdag 21 december

krant lezen en gymnastiek

waar of niet waar

vrijdag 22 december

krant lezen en gymnastiek

reminiscentie

dinsdag 26 december

krant lezen en gymnastiek

muzikaal pak

woensdag 27 december

krant lezen en gymnastiek

quiz

donderdag 28 december

krant lezen en gymnastiek

blikjes werpen

vrijdag 29 december

krantlezen en gymnastiek

oudejaarsfeest

Activiteitenkalender ‘Parkhuis 57


Naar aanleiding van het herdenkingsjaar 2018, 100 jaar na het einde van de 1ste wereldoorlog 1918 in Menen, brengt Rotary Club Menen een unieke musical die als zeer passende titel kreeg: “ Oorlog en vrede in Menen ” naar een idee en in een regie van Jean-Pierre Lepoutre. Deze musical van en over Menen brengt 3 belangrijke periodes uit de vorige eeuw. 

- De bevrijding van Menen in 1918. - De bevrijding van Menen in 1944. - De gouden jaren 60-70 in Menen.

Data:

zaterdag 27 januari 2018 om 15u en 19.30u in CC De Steiger zondag 28 januari 2017 om 15u in CC De Steiger

Het unieke aan deze musical is dat ieder deel ingeleid wordt door een historisch correcte speelfilm verfilmd op diverse plaatsen in Menen. Deze Menense musical wordt hoofdzakelijk gebracht door talent uit onze eigen stad. Onze solisten en acteurs zijn: Jean-Pierre en Christine Lepoutre en sopraan Melissa Vanmaelsaeke. Zij worden ondersteund door het koor van de Menense Rotaryclub nl. de “Paul Harris Singers” versterkt met leden van zanggroep “ Ortier “. De toneel fragmenten worden verzorgd door Cie Tabloo uit Menen. Het podiumdecor is van de hand van kunstschilder Dirk Steppe en Luc Lust. Het 8 koppig orkest bestaat o.a. uit leraren van de muziekacademie van Menen. Er is geen Menenaar die dat unieke evenement wil missen! Tickets: € 17,00 middagvoorstelling €20,00 avondvoorstelling 58


59


Huize Ter Walle Kortrijkstraat 126 8930 Menen 056/52.17.40 60

Profile for HTW

December 2017  

December 2017  

Profile for htw9
Advertisement