Page 1

UPDATEN DEN TRYKTE UDGAVE AF DK’S BEDSTE SKOLEBLAD 3. udgave, november 2011

AURORA

OD-DAGEN

JUL

MUSIKCAFÉ

Livet som udvekslings- Meget lav tilslutning til På hel traditionel vis— Billeder og tekst fra 24. student i Danmark. årets Peru-indsamling. eller på helt andre må- november—dagen hvor der. julen blev skudt i gang på HTG AF G. OLESEN & A. BIBULJICA

AF C. JENSEN OG S. SCHMIDT

AF M. WIENCKE OG S. KUDSK

AF C. JENSEN OG S. SCHMIDT


LEDER JULESTEMNING PÅ VEJ www.htg.dk/update

HTGupdate er gymnasiets elektroniske skoleblad. Vi bringer artikler og billeder om livet på skolen og sørger for at du hele tiden kan holde dig orienteret om, hvad der sker på HTG. Vi bringer også debatterende artikler som kigger lidt længere ud end Henning Larsens fine, hvide htg-vægge. Updaten er den trykte udgave af HTGupdate.

Vil du have en annonce i bladet, have en artikel med eller vil du VÆRE MED i redaktionen? Skriv til os på news@htg.dk eller på lectio.

Mørket har sænket sig over landet, og nisserne har indfundet sig i supermarkederne. På landets gymnasier ser 3.g’erne mere og mere plagede ud. Det er blevet juletid – og dermed også SRP-tid. Updaten har valgt at forsøde december med en juleudgave. Vi bringer jer lidt koncentreret julehygge og håber at det kan lette den for mange lidt stressede december måned. For os på HTG er der heldigvis ikke så lang tid igen – allerede torsdag den 15. december kan vi ønske hinanden en rigtig god juleferie. Men indtil da – nyd updaten, følg med i juleføljetonen på www.htg.dk/update og se om det bliver jul igen i år – og pas på jer selv! Ikke kun SRP kan være farlig – det kan julefrokoster og glatte fortove også. Glædelig jul!

Høje-Taastrup Gymnasium Frøgård Allé 2 2630 Taastrup

REDAKTIONEN

Asra Bibuljica Journalist

Mathies Wiencke Journalist

Maria Schou Redaktør

Maria F. Özden Journalist

Margen Ott Redaktør

Søren Kusk Journalist

Cecilie L. Jensen Josephine Larsen Sarah A. Schmidt Journalist Journalist Journalist

Anders Vestergaard Thue A. Holm Journalist Journalist Moderedaktør Lay-out

Amalie Mouritzen Journalist

Siobhan Cullington

Gabriella Olesen

Journalist Foto-redaktør

Journalist

Nikoline T. Andersen

Journalist 2


INDHOLD SEPTEMBER 2011 ARTIKLER 4

VOXPOP OM JULEN Hvad kan du bedst lide ved julen?

5

JULENS FORSKELLIGHED Update undersøger HTG’ernes mangfoldige juletraditioner

6

JULEPORTRÆT

8

AT VÆRE UDVEKSLINGSSTUDENT Interview med Aurora, 1m

10

OPERATION PERU Reportage fra årets indsamling

12

JULENS BEDSTE FILM Hvad skal man bruge juledagene på?

14

PETERS (SKRÆKKELIGE) JUL HTG Updates juleeventyr

FASTE INDSLAG . 9 16

SAGT I DETTE NUMMER: ”Jeg holder jul pisse stiv i Thailand :D - det vist ikke helt ligesom alle andre??” Fantha Sandahl, 3.k Om juleaften

”Danmark er et kæmpe kultur chok! Vejret er selvfølgelig meget anderledes, koldere og meget regn, hvilket er lidt deprimerende. Skolesystemet er også anderledes. Men specielt maden er noget jeg savner. Jeg er jo vant til stærk krydret mad i Mexico, så jeg synes maden her mangler mere smag. ” Aurora Escalante , 1.m Om at være udvekslingsstudent

BILLEDREPORTAGE Skolens fødselsdag og sundhedugen MODEHJØRNET Updates eget Modepoliti tjekker stilen.

3


JULE-VOXPOP V/ MATHIES WIENCKE & SIOBHAN CULLINGTON Julen nærmer sig snart, og der er mange der holder jul. Derfor har vi gået rundt og spurgt nogle af studenterne på HTG: ”Hvad kan du bedst lide ved julen?”

Benjamin, 1.y

Kristoffer, 1.z ”Det er hyggen, gaverne selvfølgelig, og være sammen med sine nære 20 personer. Det er kun hvert andet år, men det er det der er gælden ved sammenspil, og så bare være sammen om de gamle traditioner. Jeg ser faktisk stadig Disney’s Juleshow. Det er en tradition med familien, at vi ser det. Ved julegaverne får man også den spænding, når det endelig er sin tur til at åbne sin gave, det er sådan en dejlig følelse.”

”Det er hyggen, at være sammen med familien, og selvfølgelig også gaverne til en vis grad, men mest med familien, maden og hyggen, og så også at man har fri, så man kan få pustet lidt ud.”

Rebecca, 2.z Rebecca, 2.z Rebecca, 2.z

”Det er ved at være sammen med familien.” 4


JULENS FORSKELLIGHED V/ SØREN KUSK PEDERSEN Julen er hjerternes, børnenes, familiens, gavernes og sidst men ikke mindst traditionernes fest!

her, hvad Ellen fra 2.z oplever i julen: ” I min familie har vi tre traditioner omkring jul. Den første er Channukah (jødisk fest, der minder om julen og som afholdes i december, red.) fra min far´s side. I år starter det den 20. dec. Den anden tradition er Crazy Christmas Cabaret, sammen med min far, mine søskende og nogle gange nogle venner, lille juleaften. Den sidste er en traditionel jule dag med min mor og hendes familie hvor vi går i kirke og holder traditionel juleaften sammen med min ene søster og min mor´s familie”

Julens traditioner er mange, og er meget forskellige fra hjem til hjem, familie til familie. Den mest traditionelle må vel siges at indeholde juletræ, and/flæskesteg, ris a la mande og gaver for flere tusinde kroner. Vores land er dog ikke det samme hele vejen igennem. For eksempel er der mange skilsmissefamilier der holder flere juleaftener og mon ikke også der er nogle der vælger risengrøden frem for ris a la mande? Fantha,

Jeg holder jul pissestiv i Thailand - det vist ikke helt som alle andre?? 3.k

Men hvordan står det så til med de danskere der ikke er kristne? Mange holder ikke jul, mens enkelte får en gave eller to. I mange tilfælde, jævnfør dem vi har spurgt, samles de ikke-kristne familier til en god middag, men nyder ellers bare feriedagene mellem jul og nytår. Men nogle har også en helt anderledes juleferie! Læs bare

William, 2z, har en lidt anderledes dagsorden - rent kulinarisk: Williams familie spiser risengrød om mandelgaven og indtager også drinks og snacks som optakt til den store middag, og Fantha, 3k, har andre kulturelle præferencer, da hun rejser til Thailand i år, hvilket også har været en stigende tendens hos det danske folk. Fantha er heldigvis dejlig ukonventionel og skriver til Update: ”Jeg holder jul pisse stiv i Thailand :D - det vist ikke helt ligesom alle andre??”

Kort fortalt er det altså forskelligt hvad danske familier, og i særdeleshed HTG’ere, foretager sig i juledagene.

Fantha fra 3.k vil nyde julen i Thailands sol og varme. William frasærke 2.z har særke 2.z har Ellen fra 2.z fejrer bl.a. William fra madtraditioner. 5 madtraditioner. Channukah.


JULEMUSIKCAFÉ V/ CECILIE L. JENSEN & SARAH SCHMIDT Brunkagerne var

God underholdning og god stemning

sprøde og æble-

Overraskende mange elever var mødt op for

skiverne var var-

at julehygge, da HTG’s musikhold og solo-

me, da en gruppe frivillige musikentusia-

sangere indtog scenen. I løbet af eftermidda-

ster inviterede til musik- og julecafé for

gen optrådte forskellige elever fra HTG, og

skolens elever torsdag d. 24 november

folk var godt underholdt. En meget flot præ-

efter skole.

station især fra musikholdet fra z-klassen, der fremførte nogle gode numre og et godt

Arrangementet blev holdt i stedet for skolens sceneshow. Caféen fik også besøg af et gæårlige julekoncert, da det gav folk mulighed

steband fra Roskilde gymnasium, der levere-

for at snakke og hygge sig, samtidig med at

de en rigtig god performance – med god mu-

der var live musik i baggrunden. Eftermidda- sik og flotte sangstemmer. Hen mod aftenen gen stod helt sikkert i julens tegn, da der

ebbede musikken stille ud, og folk begyndte

kunne købes lækre julegodter ved caféen,

så småt at drage hjemad i godt humør, uden

mens alverdens julesange blev spillet og

tvivl i julestemning. En meget vellykket efter-

sunget.

middag!

6


7


AT VÆRE UDVEKSLINGSSTUDENT V/ GABRIELLA OLESEN & ASRA BIBULJICA

Hvorfor valgte du at blive udviklingsstudent? ”Jeg var træt af det samme i Mexico. Det var altid de samme rutiner når jeg kom hjem fra skolen og i weekenderne med vennerne, så jeg ville prøve noget anderledes.” ”Det krævede lang tid for at søge og blive optaget som udviklingsstudent. Min far og jeg skulle lave en del papirarbejde og ansøge 1 år før. Jeg fik først svar tilbage 3 dage inden jeg skulle rejse, så jeg havde ikke tid til at sætte mig ned og få tankerne på plads. Jeg fik aldrig følelsen af at være forberedt på det her, og jeg har stadig svært ved at tro at jeg er i Europa og at det her er sandt.”

Navn: Aurora Escalante Alder: 17 år Klasse: 1m Kommer fra: Mexico, en lille landsby der hedder San Cristóbal de las Casas Chiapas og ligger i nærheden af grænsen til Guatemala, syd for Cancun. Bor med min mor, min far og to brødre i Mexico. Skal være i Danmark i et år. særligt svært valg, for Brasilien er jo i Latinamerika og det er næsten den samme kultur, så det ville ikke være den store forskel. Da Danmark ligger i Europa og langt fra det sted jeg kommer fra og fra min kultur, var det et oplagte valg.” Hvad synes du om HTG? ”HTG er meget overvældende for mig. Skolen er større end den skole, jeg kommer fra, og det er et anderledes skolesystem. Elevkulturen, lige fra vores måde at opføre os på til vores tøj, er også anderledes. Jeg synes det er en god skole indtil videre, selvom jeg har svært ved at følge med i timerne, da over halvdelen af undervisningen er på dansk. Så jeg plejer tit at bruge min tid på Facebook og skrive med mine venner i Mexico og nogle af de venner, som også er udviklingsstudenter i Frankrig og Brasilien... Når jeg sidder til undervisning, kan jeg godt se at måden, I lærer ting på, er anderledes end i Mexico. Vi plejer for eksempel at have 1 prøve hver måned.” Hvordan går det med at lære dansk? Dansk er et meget svært sprog, også grammatisk. Jeg har lært meget og forstår allerede en del dansk. Jeg har aftentimer efter skole, hvor jeg har ekstra dansktimer så jeg kan lære det hurtigere.

Hvorfor lige Danmark? ”Da jeg skulle ansøge, fik jeg to valgmuligheder af rejseselskabet. Jeg kunne vælge at tage til Brasilien eller til Danmark. Det var ikke et 8


Hvad er dit indtryk af Danmark indtil videre? Danmark er et kæmpe kultur chok! Vejret er selvfølgelig meget anderledes, koldere og meget regn, hvilket er lidt deprimerende. Men specielt maden er noget jeg savner. Da jeg jo er vant til stærke krydret mad i Mexico, synes jeg maden her mangler mere smag. Men der er da også nogle gode retter her i Danmark.

INDTRYK FRA HTGS FØDSELSDAG

Hvad håber du på at få ud af året? Jeg håber på at få et 3. sprog, som også kan åbne flere døre op til karrieremuligheder. Jeg håber også på at få noget med hjem dvs, blive klogere på kulturen her og tage det med mig hjem. Men vigtigst af alt få en oplevelse for livet og en masse venner!

9


OPERATION PERU REPORTAGE OM ÅRETS DAGSVÆRKS-DAG

V/ CECILIE L. JENSEN & SARAH SCHMIDT Operation dagsværk 2011 er nu veloverstået. 20.000 unge danskere arbejdede hårdt den 9. november for at tjene penge til folket i Perus regnskov. Dette svarer til en samlet indtjening på omkring 6 mio. kr., hvor sidste års indtjening lå på 6,5 mio. kr. På Høje Taastrup Gymnasium var der dog kun 60 flittige unge arbejdere, som var villige til at ofre en skoledag for at kunne give nogle andre mulighed for skolegang samt en bedre fremtid. Samlet har HTG tjent 13.000 kr. ind til Peru. Dette resultat kunne dog sagtens have set meget bedre ud. De 60 mennesker, der i år har arbejdet, svarer til 10-15% af eleverne på skolen. Dog blev en del arbejdspladser aflyst i sidste sekund, og mange elever stod tilbage uden job inden dagen. Det forklarer en del af det frafald, som i år fandt sted.

Staten og olieselskaberne sammen om undertrykkelse Grunden til, at netop dette projekt har været vigtigt at støtte, er at det oprindelige folk i Amazonas regnskov de sidste mange år har været udsat for olieudslip, som forårsages af store fabrikker i samme område. Helt specifikt er det en svag peruviansk stat, som gennem de sidste 40 år er blevet udnyttet af de store oliefirmaer til at udvinde olie ved floden Corrientes i Amazonas. Derfor har vandet i floden, samt den omkringliggende natur, været forurenet i mange år. Denne forurening har derfor ødelagt mange menneskers livsgrundlag, ved at de hverken kan drikke rent vand eller få noget ud af deres afgrøder. Regeringen i landet har ikke haft en politisk vilje til gå ind og udrette forbedringer, og folket har derfor i mange år kæmpet med undertrykkelse fra den Peruvianske stat.

”Kun 10-15 % af HTG’s elever deltog i dette års Operation Dagsværk... ”

Folket er magtesløse Vi har spurgt Stine og Trine fra 2.A, som har været nogle af de hovedansvarlige for dette års Operati-

10


on dagsværk, om hvorfor det er så utrolig vigtigt, ind til det gode projekt, og har da også planer at bakke op omkring projektet. om at gøre det igen næste år. Både Stine og Trine udtaler, at det til dette års Operation dagsværk har været vigtigt at støtte, da det ville ændre det ramte folks rettigheder ved en sikring af en overholdelse af de formelle regler fra oliefirmaernes side. Samtidig viser det en vis opbakning, og da folket står magtesløse over for den situation, som de er blevet sat i, er det netop sådan en handling, der kunne være en opbakning og støtte til dem. Uddannelse til de oprindelige folk En anden faktor i projektet er de unge i Perus regnskov. De skal, ligesom mange andre unge i Peru, have en mulighed for at tage en uddannelse på deres eget sprog, hvilket ikke har været muligt for dem hidtil. De er kun blevet undervist på spansk, som de fleste ikke forstår, da de taler deres eget stammesprog. ”Det er utrolig ærgerligt, hvis man ikke greb chancen for, at hjælpe andre, når man nu har muligheden.” udtaler Stine. Selv var Trine og Stine ude og tjene penge

Dårlig koordination Hvorfor kun 10-15 % af skolens elever valgte at bakke op om projektet, kan skyldes koordineringen af arbejdspladserne, som medførte en del forvirring blandt eleverne – havde skolen sørget for en arbejdsplads eller ej? Kommunikationen mellem eleverne og koordinatorerne var ikke i top, og dette medførte, at flere af de elever som gerne ville arbejde, ikke havde mulighed for det. Dermed sagt var der selvfølgelig også elever, der valgte at bruge dagen som en fridag, måske et pusterum fra en travl hverdag i gymnasiet. Det gør en forskel! Uanset hvad kan vi i hvert fald konstatere at de 300 kr., som er den gennemsnitlige indtjening pr. person på OD-dagen, GØR en stor forskel, og at HTG’s indsats på OD-dagen sagtens kan forbedres til næste år.

Pengene fra årets indsamling gik til det sydamerikanske land Peru.

11


JUL PÅ DET STORE LÆRRED UPDATES REPORTER GIVER SIT BUD PÅ HØJTIDENS BEDSTE KLASSIKERE

V/ MATHIES WIENCKE Nu er julen kommet igen, tiden der bringer hver en ven, den tid hvor livet bliver en gave, og man får det som allermest vil have… okay, jeg holder op med at rime nu. Hovedpunktet er at julen spiller en stor rolle i mange menneskers liv. Der er mange ting som gør en i julehumør bl.a. julegaver som er pakket ind, julepynt som stjerner, de grønne juletræer, julemad som æbleskiver, julemusik som M.C. Einars ”Jul det cool” og så videre og så videre. Det er også på denne tid, at der bliver vist film i fjernsynet, med jul som tema. Der findes uendelig mange julefilm, og jeg har tænkt mig at give nogle af de bedste eksempler, både dem med jul som vigtigt tema, og dem der bare foregår under julen.

Det Er Herligt At Leve/It’s A Wonderful Life (1946) Livet er ikke hvad George Bailey (James Stewart) havde håbet på. Det går skidt for ham, da han er i stor pengenød, og de penge, der kunne redde ham, er blevet stjålet. Da George kommer i store selvmordstanker, kommer en engel frem og viser ham, hvordan livet ville være, hvis George ikke eksisterede. Det her er en klassisk julefilm. Selvom den er meget, meget gammel, så er det en film som man stadig kan se i dag. En film der med sin gode fortælling stiller et stort spørgsmålstegn ved livet (hvad hvis man ikke blev født?). Denne film får dig til at indse hvilket godt liv, du egentlig har.

Et Juleeventyr Dette valg kommer ikke til at overraske nogen. Alle kender historien om Scrooge og hans møde med de tre juleånder. Det er et af de klassiske juleeventyr, som er blevet filmatiseret igen og igen og igen og igen og igen… og igen. Der findes masser af versioner af ”Et Juleeventyr” fra den fra 30’erne, til den med The Muppets, til Disney-versionen med Onkel Joakim, til den med Jim Carrey. Spørgsmålet er ikke om man har set en film baseret på ”Et Juleeventyr”, spørgsmålet er hvilken version.

Die Hard (1988) Ja, Die Hard. Bedste action-film nogensinde, og den foregår i julen. Er der noget der gør en i bedre julehumør end en gidselsituation, maskingeværer, John McClane og ”Yippie-Kay-Yay Motherfucker”? Det ved jeg ikke, men filmen får virkelig julehumøret frem. Det er lige meget hvem man er, alle kan se Die Hard. Skuespillet er fedt, historien er fed, spændingen er fed, actionen er fed, det er bare en fed film. Man sidder spændt og ser med, når John McClane (Bruce Willis) kæmper sig igennem terroristerne, så han kan redde gidslerne (en af dem, hans kone) og endelig holde en god jul. Hvad mere kan man sige end ”Yippie Kay-Yay Motherfucker”? 12


Alene Hjemme (1990) Der er nok en pæn chance for at du har set Alene Hjemme. Selv hvis du ikke har, så kender du plottet; forældre tager på juleferie, en af sønnerne bliver glemt derhjemme, dreng har huset for sig selv, to forbrydere vil røve huset, dreng må forsvare sig ved at lave sjove fælder (flammekaster, søm, knuste julekugler osv.). De fleste husker nok Alene Hjemme for de sjove fælder, men filmen har også nogle mere kærlige sider. Et godt eksempel er hvor hovedpersonen Kevin (spillet af Macaulay Culkin) bliver venner med den gamle mand Harley, (som Kevin er bange for i starten) og får ham overtalt til at forsøge at genforenes og holde jul med sin søn, som han ikke har talt med i årevis. Det er en af de ting, der gør Alene Hjemme til en meget hyggelig julefilm… og nåja, også fælderne.

Det er så de julefilm, som jeg anbefaler. Jeg ved godt, at der findes masser af julefilm, som jeg ikke engang har nævnt, men man har jo ikke tid til det hele Glædelig jul! 13


PETERS (SKRÆKKELIGE) JUL V/ SØREN KUSK OG THUE HOLM Følg HTG Updates dramatiske juleføljeton, om globalisering, fordrukne julemænd og farlige julefester. Første afsnit kan du læse her, de næste tre kan ses på hjemmesiden... Peter vågnede. Han syntes det var en helt fin dag at vågne op til, Peter var startet i 3.g i August, og alt kørte bare derudaf. Nu kunne han endelig nyde den sidste jul som gymnasieelev, for denne morgen var 1. december. Peter satte sig ud til morgenbordet og ventede bare på, at hans lillesøster, Trine, ville komme og råbe ”Det’ jul, det’ jul!!!”. Af en eller anden grund skete det bare ikke. Det var først her det gik op for Peter, at de andre slet ikke var stået op. Peter forstod ikke hvorfor de andre sov, de plejede altid at stå lidt tidligere op den 1. december, så Peters mor, Inger, kunne læse højt af Peters Jul. Peter var egentlig lidt træt af det, for mor læste den altid på en sådan måde, at man skulle tro, at det var Peter selv der var med i den. Peter var lidt pinlig over sin mor, og han havde egentlig aldrig fortalt om dette scenarie til nogen. Pludselig kunne Peter høre at far Bjarne vendte sig inde i sengen, ”nu sker der snart noget” tænkte Peter. ”Lige om lidt står de alle op og alt er som det plejer på en 1. december”. Selv om Peter på en eller anden besynderlig måde ikke ville indrømme det over for

sig selv, tænkte han lidt på nogle af de julekalendere, han havde set i tv, da han var yngre. Flere af dem havde handlet om julens forsvinden - mon det virkelig skete for ham? I den virkelige verden? Peter rystede tanken af sig, gik i bad og bestemte sig for at det egentlig var meget rart at være først oppe som altid. Peter havde pakket tasken aftenen før, så han hoppede i tøjet og skyndte sig at spise sine havregryn. Indtil videre havde alt været som var det en almindelig hverdagsmorgen. Nu stod Inger og Bjarne op, præcist til det samme tidspunkt som altid. Inger kom ud i køkkenet og tænkte tilsyneladende ikke længe over det undrende blik som Peter sendte. Peter synes det var en mærkelig morgen, så han åbnede låge nr. 1 i den chokolade-julekalender som hans bedstemor havde været forbi med - som hun plejede - og kylede stykket i munden og af sted på cyklen. I skolen var der ingen der havde taget nissehuer på, eller på nogen måde nævnte at man nu havde ramt december. Peter tænkte for sig selv, ”Ha! Hvad skal vi egentlig også med julen i gymnasiet, vi er voksne nu, ikke alt det pjat”. Dagen igennem studsede han alligevel over at julestemningen manglede, og da han kom hjem fra skole, blev han bekræftet i at der var noget helt galt… 14


Dagen havde kun handlet om noget SRPinformation. Peter havde fået nogle nyttige hjemmesider at vide, og Peter, der skrev SRP i Samfundsfag og Religion om Kommercialisering af Julen, gik nu ind på Infomedia for at se, om der var nogle artikler, han kunne bruge. Han søgte på jul og virksomhed. Der kom en masse artikler op om sandaler med Jesus-figurer på, men særligt en artikel fra Kristeligt Dagblad vakte øjeblikkeligt Peters opmærksomhed: Julemandens værksted i betalingsstandsning. Peter fór op for stolen. Hvad stod der lige der? Han åbnede artiklen og gik i gang med at læse:

stedet solgt til den russiske julemand, Fader Frost. I fremtiden vil det altså være russiske Fader Frost, der skal stå for gaveuddelingen, men også ham, der den første december har den tunge rolle, at dele den magiske julestemning ud over Skandinavien samt at tænde for julemusikken på Radio Soft.” Peter var chokeret. Hvorfor havde han ikke læst dette? Han kom frem til, at Kristeligt Dagblad ikke lige var det blad, han læste dagligt. Straks tænkte han på, hvorfor Fader Frost ikke havde spredt julestemning over Danmark. Han gik straks ind på Google og søgte på Father Frost. Hvis ikke Peter i forvejen var forfærdet blev han det nu, da han fandt en artikel fra den britiske avis News Of The World. Peter kunne ikke forstå engelsk, da han havde et fravær på 82 % i faget, og oversatte det derfor på Google Translate:

I fremtiden vil det altså være russiske Fader Frost, der skal stå for gaveuddelingen.

”De danske børn kan godt begynde at skulle sende juleønsker til Sibirien. I går måtte den Grønlandske julemand til stor forfærdelse meddele over 200 nisser og flere rensdyr på julemandens fabrik, at de nu står uden arbejde. Det erfarer Kristeligt Dagblad. Julemandens værksted lever af donationer, og det er angiveligt den store donator, sodavandsgiganten Coca-Cola, der har trukket sponsoratet. Coca-Colas administrerende direktør i Danmark, Zach Zero har ikke ville kommentere Kristeligt Dagblads oplysninger, men en tidligere ansat hos Coca-Colas hovedkvarter i Atlanta har fortalt Kristeligt Dagblad, at det er pga. det spirende marked i Asien, at virksomheden nu vil søge nye markeder. Angiveligt vil virksomheden fejre det kinesiske nytår i stedet for julen, ligesom en ny indisk markedsfigur, ’Den Gyldne Ko’, er under planlægning. Angiveligt har Julemanden fået tilbud om at sælge værkstedet fra både den hollandske julemand Sinterklaas samt den finske julemand, men Julemanden har nægtet, da han mente at joints og sauna-kul ikke er rigtige gaver at give artige børn. I stedet er rettighederne til at dele gaver ud i Skandinavien, Island, Færøerne og Grønland i

Fader Frost I Endnu En Skandale: Efter gennemgående hacking af den russiske julemands telefon har News Of The World erfaret, at den kontroversielle julemand endnu engang har været indblandet i en skandale. Angiveligt skulle Fader Frost under et besøg hos sin tyrkiske kollega Sankt Nicolaus i dennes hjemby Myra have drukket sig sanseløs i Raki, og i sin fordrukne tilstand tilbudt adskillige indbyggere og turister ’en tur i kanen’. Det er kun det seneste eksempel på, at den russiske julemands alkoholforbrug er alt for højt. Tidligere har News Of The World afsløret, at Fader Frost har et ødelæggende stort forbrug af vodka, der bl.a. sidste år forhindrede ham i at dele gaver ud juleaften, da det russiske politi målte en promille over det tilladte for kanekørsel. Peter vidste nu. Hvad der var hans mission i december - det var ikke SRP. Peter skulle redde julen… Fortsættes på www.htg.dk/update

Til tilmeldte til skiferien: Husk at betal 2. rate senest den 7. december. 15


MODEHJØRNET V/

V/ ANDERS VESTERGAARD

Lidt gaveideer til HTG’eren der har alt...

Jakkesæt (Emporio Armani): Så er man klar til nytårsaften og Armani er det helt rigtige mærke!

CD: Mylo Xyloto (Coldplay): Den nyeste skive fra mit personlige yndlingsband, det britiske indie-rock-band Coldplay. Indeholder bl.a. hit-singlerne Every Teardrop Is A Waterfall, Paradise & Princess Of China.

Parfume (Abercombie & Fitch: Vi kan ikke komme uden om det den BEDSTE parfume!

Luffer: Luffer er det nye! Find selv nogle du føler for. Disse er fra Gaucho.

Ipod Nano (touch): Den nyeste ipod fra elektronik-giganten. Smart, praktisk og lækkert design! 16

Updaten 3. udg. 1. årgang  

3. udgave af HTGs skoleblad, updaten

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you