Page 1

Årets viktigste begivenhet for alle kjøpere av events, kurs, konferanser, incentives og kick-offs. Gå ikke glipp av muligheten til å møte mange flotte utstillere, samlet på ett brett! Påmelding: http://mb.hsmai.no

H S M A I MØTEBØRSEN 2 0 1 1

Radisson Blu Scandinavia Hotel Oslo 12. Januar 2011 Norges årlige og fremste møteplass for kjøpere og tilbydere av reiselivstjenester. HSMAI Møtebørsen byr på en unik anledning til å møte kunder og tilbydere, foruten lunsj, mingling og faglig program.


Bransjens møteplass Meld deg på HSMAI MØTEBØRSEN onsdag 12. januar 2011 på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo. Gratis deltagelse

HSMAI Møtebørsen flytter tilbake til Oslo sentrum HSMAI ønsker deg igjen velkommen til HSMAI Møtebørsen, Norges største møteplass for kjøpere og tilbydere av events og kursog konferansetjenester. Utstillerne er klare til å vise deg sine flotte produkter. Spennende nyheter finner du også. Den årlige Møtebørsen arrangeres for 18. gang, og har hovedfokus på forretningsreiser, events, kurs og konferanser. Dagen åpner med et aktuelt seminar, og fortsetter med korte og effektive møter med konferanseleverandører, hoteller og konferansesentre, og andre reiselivsaktører. Dette er nytt i år: HSMAI har arrangert tre ulike webinarer, som har løftet, guidet og forberedt utstillerne på Møtebørsen, slik at resultatet blir optimalt for den enkelte utstiller og den besøkende. HSMAI har valgt Richard Jacobsen fra in2win til å gjennomføre webinarene i forkant av Møtebørsen, og til å være tilrettelegger under selve Møtebørsen-dagen, onsdag 12. januar. Richard kjenner HSMAI og Møtebørsen godt, og har solid erfaring fra hotellbransjen, sist som direktør for salg og relasjoner i Choice Hotels Scandinavia. Meld deg på ved å klikke på http://mb.hsmai.no Hvordan blir MØTEBØRSEN 2011? 1. HSMAI ønsker å tilføre det mer «eksklusive» og topp faglig pregede som har kjennetegnet Møtebørsen gjennom de tidligere årene, og har satt høye krav til seg selv, utstillerne og de besøkende 2. Møtebørsen blir i sentrum, på et flott og anerkjent hotell med god service, som, sammen med HSMAI, vil sette de besøkende og utstillerne i fokus 2

HSMAI Møtebørsen Norge 2011


3. Alle utstillerne må ha eget bord – altså ikke dele. Det gjør det dyrere for utstillerne å delta, og gir dermed færre utstillere, men det vil bli langt mer kvalitet, som igjen er det optimale for de besøkende 4. HSMAI inviterer på en nydelig lunsj, med god mingleatmosfære for business 5. HSMAI arrangerer topp seminarer av høy klasse 6. Richard Jacobsen skal holde tempoet oppe under hele dagen, og sørge for en rød tråd gjennom hele arrangementet 7. HSMAI har innført et loddsystem for de besøkende. Jo flere utstillere du besøker desto flere lodd får du i loddtrekningen på ettermiddagen. Og i loddtrekningen byr vi på meget flotte premier. 8. HSMAI har oppgradert goodie-bagen, slik du skal oppleve deg spesiell som kan delta på Møtebørsen, som HSMAIs gjest, sammen med våre flotte utstillere 9. Kveldsarrangementet, med prisutdelingen, middag og underholdning, blir på Dizzie Showteater og Grand Hotel Denne dagen og kvelden vil vi gjerne tilbringe sammen med deg. Meld deg på ved å klikke på http://mb.hsmai.no Tips gjerne kolleger om denne siden, dersom også de er innkjøpere av events og kurs- og konferansetjenester. Velkommen skal du være! Vær rask med din påmelding, da de første 50 påmeldte (som også må være tilstede under Møtebørsen fra morgenen av) får en flott gave. Velkommen med din påmelding på http://mb.hsmai.no Har du spørsmål, send en e-post til postbox@hsmai.no eller ring Anita på telefon 91652873.

HSMAI Møtebørsen Norge 2011

3


Velkommen til HSMAI Møtebørsen 2011!

Ingunn Hofseth, adm. dir. i HSMAI Chapter Norway.

American Express + HSMAI = sant Før jul ble det klart at American Express ønsker å inngå en partnerskapsavtale med HSMAI Chapter Norway, slik American Express internasjonalt også har gjort med HSMAI Europe. I Norge samarbeider HSMAI dermed tett med Europeiske, Innovasjon Norge, SAS og, nå senest, American Express.

de ukentlige nyhetsbrevene fra HSMAI har vi et fast innslag, i form av et intervju under vignetten Ukens navn. Ett av de faste spørsmålene er «Hva synes du er det beste ved HSMAI?». Det burde ikke komme som noen overraskelse, men vi setter stor pris på hvor mange som svarer Møtebørsen. Så merkelig er det likevel ikke. HSMAI Møtebørsen har i mange år vært den fremste møteplassen for kjøpere og tilbydere av events og kurs- og konferansetjenester, og det er ikke få avtaler som er inngått på Møtebørsen gjennom årene!

I

et alene er likevel ikke hele forklaringen. HSMAI Møtebørsen byr nemlig også på rikelig anledning til nettverksbygging og faglig påfyll. Om du tar en titt på programmet (side 12), finner du blant annet spennende foredrag ved Richard Jacobsen, Jan Henrik Ulvatne og Jan Fredrik Karlsen. Og om kvelden blir det feiring av vinnerne av HSMAI-prisene 2010 (se side 6– 7)!

D

Som innkjøper av reiselivstjenester kan du delta på alt dette kostnadsfritt. Hjertelig velkommen til HSMAI Møtebørsen og HSMAI-prisfesten i Oslo onsdag 12. januar!

Med vennlig hilsen Ingunn Hofseth Adm. dir. HSMAI Chapter Norway 4

– Vi er kjempefornøyd med å få American Express med oss. Vi har samarbeidet med American Express i USA i mange år, så dette er gøy og vil bidra til å styrke oss ytterligere, sier en svært tilfreds Ingunn Hofseth, adm. dir. i HSMAI Chapter Norway. – Kortselskapet American Express fokuserer på betalingsløsninger til bedrifter og offentlig sektor i Norge. Vi har valgt å samarbeide med HSMAI fordi dette gir oss mulighet til å møte både kunder og samarbeidspartnere i næringen, sier Inge Kjønnøy, adm. dir. i American Express Company A/S. – Vi opplever HSMAI som en profesjonell organisasjon, som leverer arrangementer og events med høy relevans og kvalitet. Det er naturlig for oss å eksponere og dele vår kunnskap gjennom disse arrangementene, fortsetter han, og avslutter: – I tillegg ser vi nytte av å knytte bånd til reiselivsnæringen, og opplever at HSMAI er en god møteplass for dette, både gjennom Møtebørsen, HSMAI prisene og Reiselivsdagene. Vi ser frem til å være en aktiv samarbeidspartner gjennom 2011. HSMAI Møtebørsen Norge 2011


2 4

OM HSMAI MØTEBØRSEN 2011

EN HILSEN FRA HSMAI CHAPTER NORWAY + AMERICAN EXPRESS-AVTALE HSMAI Chapter Norway er den norske grenen av Hospitality Sales & Management Association International, en organisasjon for kunnskap, samhold og erkjennelse av ledere som er dedikert til yrkesutvikling, omsetningsvekst, inntektsmaksimering, markedsføring og merkevarebygging. HSMAI er en verdensomspennende organisasjon for salgs- og markedsføringsledere, som representerer alle deler av reiselivsbransjen. Med sitt sterke fokus på etterutdanning, er HSMAI blitt ledende på å spore opp og formidle trender innen reiselivsnæringen og markedsføringsledelse, i tillegg til at organisasjonen introduserer medlemmer og kunder for hverandre. Alt dette er nedfelt i visjonen om at HSMAI skal være reiselivets ledende møteplass, ved å være inspirerende, involverende og aktuelle. HSMAI, som ble stiftet i 1927, baserer seg på individuelle medlemskap verden over. HSMAIs Amerika-region har hovedkontor i McLean, VA, HSMAIs Europa-region har hovedsete i London, men med norsk ledelse. HSMAI Asia Pacific, med hovedkontor i Singapore, har chapters i Singapore, Hongkong/Macau. Et chapter er også stiftet i De forente arabiske emirater, med aktiviteter i Dubai og Abu Dhabi. HSMAI Foundation ble etablert i 1983, som en forsknings- og utdanningsgren av HSMAI. Les mer om medlemskap på www.hsmai.no/om-hsmai/medlemskap

HSMAI Chapter Norway | Oscarsgate 81 | 0256 Oslo www.hsmai.no | postbox@hsmai.no | +47 916 52 873

I N N 6 H O L D

HSMAIPRISFESTEN PÅ KVELDSTID

UTSTILLERE

PROGRAM

INTERVJU: JØRGEN LJUNGGREN

INTERVJU: HILDE MIDTHJELL

INTERVJU: OTTAR SEFLAND

Grafisk utforming: Jarle Petterson, www.pergament.no HSMAI Møtebørsen Norge 2011

5


Prisfesten Når HSMAI Møtebørsen er ferdig på ettermiddagen, gjør vi oss klare til å feire årets prisvinnere på HSMAI-prisfesten, som går av stabelen på Dizzie Showteater om kvelden. Vi starter med aperitiff klokken 18.30, og selve utdelingen starter klokken 19.00. Bli med å feire vinnerne av konkurransens kategorier, Årets Reiselivsmarkedsfører, Årets Unge Leder og Årets Unge Hoteliér. Vi starter med prisutdeling på Dizzie Showteater, deretter går ferden til Grand Hotel, hvor vi byr på nydelig mat og mingling. Alt dette uten ekstra kostnader for deg som er innkjøper av reiselivstjenester. Meld deg på til årets happening (send e-post med navn på alle deltagende til postbox@hsmai.no)!

6

HSMAI Møtebørsen Norge 2011


Aperitiff, bespisning, vin, kaffe og topp underholdning! Vi stiller med DJ på tampen av kvelden på Grand, så her bør du være. Denne gangen blir det delt ut priser i kategoriene: Kampanjer (flermedie), Kampanjer (samme medium), Trykksak (underkategorier: Profilprogrammer, Menyer, Brosjyrer, Andre trykksaker), Annonse (print), Annonse (Internett), Nettsted, Radioreklame, Reklamefilm, Sosiale Medier, CRM, Event, PR (vurderes av egen jury), Miljø (vurderes av egen jury), Åpen klasse – godt tenkt, og Årets Nytenker (basert på nominasjoner og innsendelser). Og så topper vi selvfølgelig det hele med å kåre hovedvinneren, som kan smykke seg med tittelen Årets Reiselivsmarkedsfører 2010. Samme kveld kårer HSMAI og HRR Årets Unge Leder og Årets Unge Hotelier.

HSMAI Møtebørsen Norge 2011

7


8

HSMAI Møtebørsen Norge 2011


HSMAI Møtebørsen Norge 2011

9


FORELØPIGE

U T S T

I

Rezidor Hotel Group

Bårdshaug Herregård

Tusenfryd

Røros Hotell gruppe AS

Radisson Blu Resort Trysil

Tlf: 23 29 36 10

Tlf: 72 47 99 00

Tlf: 64 97 64 00

Tlf: 72 40 80 00

Tlf: 62 44 90 00

www.rezidor.com

www.baardshaug.no

www.tusenfryd.no

www.roroshotell.no

www.radissonblu.com/resorttrysil

Scandic Hotels

Britannia Hotel

Inspirasjon Sørlandet

Tlf: 23 15 50 39

Tlf: 73 80 08 00

Tlf: 38 12 13 13

De historiske hotel & spisested

www.scandichotels.no

www.britannia.no

www.regionkristiansand.no

Tlf: 41 76 19 90 www.dehistoriske.no

Quality Hotel Expo Tlf: 41 24 28 08 http://bit.ly/goaWxl

Radisson Blu Nydalen Hotel

Thon Hotels

Sundvolden Hotel

Quality Hotel Norefjell

Tlf: 23 26 30 00

Tlf: 23 08 00 00

Tlf: 32 16 21 00

Tlf: 32 14 82 00

http://bit.ly/ftP1As

www.thonhotels.no

www.sundvolden.no

www.norefjellsparesort.no

Color Line

Rica Trøndelag

Losby Gods

Kulinariske Steder

Tlf: 22 94 44 00

Tlf: 74 84 48 00

Tlf: 67 92 33 00

Tlf: 67 13 69 31

www.colorline.no

www.rica.no

www.losbygods.no

www.dekulinariske.no

Kviknes Hotel

Scandic Bergen City

Rica Hotels

Quality Hotel Mastemyr

Tlf: 57 69 42 00

Tlf: 55 30 90 80

Tlf: 66 85 45 00

Tlf: 66 99 78 05

Quality Spa & Resort Holmsbu

www.kviknes.no

http://bit.ly/fYcsSG

www.rica.no

www.choice.no/hotels/no003

Tlf: 32 79 70 00

Oslo Kongressenter

Fleischers Hotel

Visit Trondheim

Clarion Hotel Oslo Airport

Tlf: 90 70 99 99

Tlf: 56 52 05 00

Tlf: 73 80 76 60

Tlf: 63 94 94 00

Ekebergrestauranten

www.oslokongressenter.no

www.fleischers.no

www.trondheim.no

www.clarionosloairport.no

Tlf: 23 24 23 00

www.holmsbuspa.no

www.ekebergrestauranten.com

Håndplukket Tlf: 22 00 28 97 http://bit.ly/fcWYIK

Det virkelig gode liv Tlf: 22 79 70 68 www.dvgl.no

Schau's Buss /Gardermoen Minibuss & Crewtransport AS

Clarion Hotel Royal Christiania Tlf: 23 10 80 00

Radisson Blu Resort Beitostølen Tlf: 61 35 30 00

Tlf: 64 95 61 61

www.clarionroyalchristiania.no

http://bit.ly/hGSUSg

www.schaus.no

Anker Brygge

Hurtigruten

Quality Hotel Tønsberg

Tlf: 76 06 64 60

Tlf: 97 05 70 30

Tlf: 33 00 41 00

www.anker-brygge.no

www.hurtigruten.com

www.choicehotels.no/no091 10

HSMAI Møtebørsen Norge 2011


L

L E R E Clarion Hotel & Congress Trondheim

Rica Maritim Hotel

Thon Hotel Vestlia

Tlf: 67 92 40 00

Tlf: 52 86 30 00

Tlf: 32 08 72 00

Radisson Blu Scandinavia Hotel

http://bit.ly/hihPTd

Tlf: 92 24 25 19

www.hotelmaritim.no

www.thonhotels.no/vestlia

Tlf: 23 29 30 00

Quality Spa & Resort Son

Park Inn Oslo Airport

www.choice.no

www.radissonblu.com

Grand Hotel

Tlf: 64 98 48 00

Telenor Arena Business Center

Tlf: 63 84 77 00

Tlf: 23 21 20 00

www.sonspa.no

Tlf: 94 80 04 00

Quality Hotel og Resort Sarpsborg

www.olavsgaard.no

www.grand.no

www.telenorarena.no

Tlf: 69 10 15 00

Quality Hotel Olavsgaard

www.superland.no

Tlf: 32 07 80 00

Holmenkollen Park Hotel Rica

Brunstad Conference Center AS

www.storefjell.no

Tlf: 22 92 20 00

Tlf: 33 00 20 00

www.holmenkollenparkhotel.no

www.bcc.no

Tlf: 23 19 33 33

Lysebu

Visit Snowman

www.q33.no

Tlf: 21 51 10 20

Tlf: 77 83 55 55

www.lysebu.com

www.visitsnowman.no

Storefjell Resort Rica Partner

Quality Hotel 33

Eurest Konferanse & Selskap

Choice Hotels Scandinavia

Telemarkreiser AL

Tlf: 22 40 13 00

Tlf: 35 90 00 20

Engø Gård, Hotel & Restautant

Tlf: 48 49 65 03

www.choice.no

www.visittelemark.no

Tlf: 33 39 00 48

Radisson Blu Plaza Hotel

Felix Konferansesenter

Rica Park Hotel Sandefjord

Tlf: 22 05 80 00

62 grader Nord AS

Tlf: 81 55 51 51

Tlf: 33 44 74 00

http://bit.ly/ft89Vt

Tlf: 70 11 44 30

www.felixkonferanse.no

www.rica.no/sandefjord

Kongsvingerregionen konferansesamarbeid

Hotel Alexandra/Loenfjord

MPI Norway Chapter

Selma Spa + Hotell

Tlf: 57 87 50 00

Tlf: 91 65 19 77

Tlf: +46 565 16600

www.skaslien.no www.opaker.no www.maarudgaard.no www.vinger.no

www.alexandra.no www.loenfjord.no

www.mpinorway.org

www.selmaspa.se

Ullevaal Business Class AS Tlf: 23 00 83 00

Vann Spa Hotell & Konferens

www.ubc.no

Tlf: +46 523 44200

www.eurestkonferanse.no

Quality Spa & Resort Strömstad Tlf: +46 (0)526-303 00

www.engo.no

www.62.no

www.vann.se

www.stromstadspa.se HSMAI Møtebørsen Norge 2011

11


08.00–08.45 Registrering på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

08.55 Velkommen til HSMAI Møtebørsen. Ved adm.dir. Ingunn Hofseth, HSMAI

09.00–09.50 Morgenseminar. Ved Richard Jacobsen Du får respons som du kommuniserer. «Hemningen» er den største hindringen for at du skal få det slik du vil. Vi starter dagen med å gi hemningen et realt, mentalt spark! Richard er en anerkjent foredragsholder, og har solid erfaring fra hotellbransjen, sist som direktør for salg og relasjoner i Choice Hotels Scandinavia.

SEMINARER MED TOPP FAG L I G INNHOLD

10.00–10.10 Praktisk informasjon 10.10–10.40 Åpen Markedsplass

10.45–12.00 Forhåndsbookede møter 12.00–13.00 Lunsjbuffé

13.05–15.00 Forhåndsbookede møter

15.00–15.30 Sikrer din bedrift en langsiktig avkastning på events, kurs og konferanser? Ved Jan Henrik Ulvatne. Bedrifter investerer store summer i kurs og konferanser overfor ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Det brukes mye tid på forberedelse, innhold og gjennomføring av arrangementene, men stilles det samme krav til «avkastning» som for andre investeringer bedriften gjør? Suksessen på et arrangement kan ikke bare måles på hvor godt det er gjennomført, men hvor godt budskapet huskes! Foredragsholder vil gå igjennom betydningen av oppfølging, og konsekvensene hvis en bedrift ikke gjør det. Hvordan er avkastningen i din bedrift? Foredragsholder Jan Henrik Ulvatne har en bred reiselivserfaring innen salg, fra flyselskap, som Head of Client Management i HRG, Key Account Director hos First Hotels, og sitter i styret i NBTA, Norwegian Business Travel Association, og er jurymedlem i European Travel Buyer Award. Han har en Master of Management fra BI, med fokus på ledelse, kundeoppfølging og kompetanse. 12

HSMAI Møtebørsen Norge 2011


15.30–16.15 Slik bruker du dine egenskaper riktig for å lykkes. Ved Jan Fredrik Karlsen Med glødende entusiasme har Jan Fredrik Karlsen guidet unge talenter gjennom Idol og X-faktor på TV 2. Han er kjent for sine direkte tilbakemeldinger, og ikke minst sitt brennende engasjement. Gjennom tvruten er du vitne til hans latter, ergrelse og, mest av alt, hans genuine lidenskap for musikk. Jan Fredrik har alltid jobbet målrettet med det han brenner for, og mener at det først og fremst er deg selv det kommer an på om du når drømmene dine. Musikkinteressen stammer helt tilbake fra barndommen. Hans foreldre var nære omgangsvenner med flere kjente norske artister, og Jan Fredrik var tidlig med i bransjen. Han driver i dag management- og eventselskapet Playroom, der blant andre Kurt Nilsen er i stallen. Han sier selv at han vil snakke om hvordan mulighetene skapes når du selv ikke er tilstede. Han er også opptatt av at det er det inntrykket du etterlater som er med på å skape dine muligheter og din vei videre. Det viktigste er å identifisere dine indre drivkrefter, som hjelper deg til å oppnå det du ønsker i ditt liv. Gled deg til å bli forført av hans smittende humør og herlige utstråling.

P R O G R A M HSMAI Møtebørsen Norge 2011

16.15

18.30–

Avslutning og trekning av reisepremier!

Prisutdelingsfest med underholdning og utdeling av HSMAI-prisene og kåringen av Årets Reiselivsmarkedsfører. Sted: Dizzie Showteater og Grand Hotel, Oslo.

13


INTERVJU

Jørgen Ljunggren

Jørgen Ljunggren er direktør for Radisson Blu Airport Hotel. Se hva han forventer av trender og utvikling for Gardermoen som destinasjon, og sitt eget hotell. Hva mer har denne mannen på hjertet? Les mer i dette intervjuet.

? Du har jobbet for Radisson Blu Airport Hotel en stund, hvordan er det å være direktør for dette hotellet? ! Det er utfordrende, gøy, stimulerende og interessant. Det er et hotell der det alltid skjer noe og vi har dyktige ansatte som gjør at vi klarer de nye utfordringene vi står foran. ? Dere har en spesiell beliggenhet, med bare et par minutter å gå fra flyplassen. Når ble hotellet bygget og hva var visjonen den gang? ! Hotellet ble bygget og åpnet dørene i september 1998, i forbindelse med åpningen av den nye hovedflyplassen. Visjonen den gangen var å bli markedsledende og et internasjonalt flyplasshotell. Hotellet skal være det perfekte terminalhotellet, men idet du går inn dørene, skal du ikke ha følelsen av å være på en flyplass. Vi skal være en «oase», hvor man kan ha møter og overnatting uten å føle at du er på selve flyplassen. ? Var dere det første hotellet som etablerte seg på Gardermoen? ! Nei, men vi var det første og eneste terminalhotellet. I dag er det to terminalhotell på Gardermoen, Radisson Blu Airport Hotel og Park Inn Oslo Airport. ? Hvordan ser utviklingen for hotellene på og rundt Gardermoen ut nå? ! I løpet av dette året har det åpnet tre nye hoteller, med en total kapasitet på 846 nye rom på Gardermoen. Det ser nå ut som om utviklingen har stoppet opp, og jeg er ikke kjent med noen nye prosjekter i området. Den store kapasitetsøkning vil resultere i lavere beleggstall. Gardermoen generelt nyter godt av økende markedsandeler innenfor kurs- og konferanse, og ferie- og fritidsreisende. ? Kan du fortelle litt om trender og nyheter som du ser er under utvikling? ! Det finns mange muligheter, og fremtiden ser lys ut. Gjestene blir mer og mer bevisst på kvalitet og service. Det er derfor viktig å hele tiden fornye seg og utvikle eller videreutvikle våre spennende konsepter. ? Og du selv da, hva er dine ambisjoner for deg, dine ansatte og hotellet? ! Vi skal fortsette å være markedsledende og være førstevalg for jobbsøkende og ansatte. ? Det er stort fokus på service i bransjen, fortell litt om deres filosofi på området.

14

HSMAI Møtebørsen Norge 2011


! Vi har en klart definert filosofi om hvordan vi skal yte den beste servicen, «Yes I can!». Vi har hatt stor suksess med denne filosofien i mange år. Det dreier seg om å ha en positiv holdning, og si ja, dette gjelder alle ansatte på hotellet. Det meste kan la seg ordne til gjestens tilfredshet. Yes I can! handler om kompetanse og selvstendighet: kompetente medarbeidere som kan ta beslutninger på egenhånd. ? Kan du fortelle oss om din bakgrunn, før du begynte som hotelldirektør for dette hotellet? ! Jeg flyttet til Norge i november 1996, på grunn av jobben. Jeg begynte som resepsjonssjef på Radisson Blu Tromsø Hotel. Deretter flyttet jeg til Oslo og var med og åpnet dette hotellet som resepsjonssjef. I 2000 valgte jeg å forlate Radisson og begynte som direktør på Rica Oslo Hotel, der var jeg i seks år. I 2006 begynte jeg som hotelldirektør på Radisson Blu Nydalen hotell. Etter nærmere halvannet år ble jeg tilbudt denne jobben. Å få komme tilbake til Radisson Blu Airport Hotel var en stor drøm som gikk i oppfyllelse. ? Hva slags leder er du? ! Det er viktig for meg at den ansatte trives på jobben og at hun eller han også har et privatliv ved siden av jobben. Jeg er en leder som gir tillit og er dyktig på å bygge team. En bedrift med god bedriftskultur, med tillit blant de ansatte, har et bedre grunnlag for fleksibilitet og handlekraft i organisasjonen. Noe som er meget viktig i hotellnæringen. ? Hva gjør du på fritiden? ! Fritiden går til familien. Med to barn blir det en del tid på fotballbanen og i ishockeyhallen. Noe jeg gleder meg til. ? Hvis du fikk anledning til å studere på nytt, hva ville du valgt og hvorfor? ! Da ville jeg blitt håndverker, for å skape noe med hendene. ? Det nærmer seg Møtebørsen, hva konkret ønsker du å få ut av denne dagen? ! Vi ønsker å møte konferansebestillere som har helt konkrete arrangementer det neste året, som vi kan være med å by på. ? Har du en oppfordring til våre lesere, som er innkjøpere av reiser, events og kurs- og konferansetjenester? ! Gi våre selgere mest mulig informasjon om ditt arrangement fra første kontakt, gjerne også hva dere gjorde sist, slik at vi kan gi et så spesifikt og riktig tilbud som mulig med én gang. Vær klare på ønsker og behov tidlig i prosessen, og hva som er viktig for dere under møtet, dette gjør at vi som leverandør kan planlegge i god tid og sørge for en perfekt flyt under arrangementet.

HSMAI Møtebørsen Norge 2011

15


16

HSMAI Møtebørsen Norge 2011


INTERVJU

Hilde Midthjell Hilde Midthjell regnes som Norges mest suksessrike kvinnelige gründer, og har blant annet vunnet prisen som Årets Forretningskvinne. Som eneeier og leder bygget hun opp selskapet Dermagruppen til en omsetning på 400 millioner, og en resultatgrad på over 20 prosent, og solgte seg nylig ut for 500 millioner kroner. Hilde Midthjell er i dag eier av HiMi Eiendom og HiMi Invest, som blant annet er deleier i reiseselskapet Basecamp Explorer, og hovedeier i Dale of Norway. I Dale of Norway har hun deltatt aktivt i en vellykket snuoperasjon. Hilde Midthjell forteller om sin historie og sine arbeidsmetoder for å skape vekst og lønnsomhet. Hilde holdt et innlegg under HSMAI Reiselivsdagen 1. desember og HSMAI benyttet anledning til å spørre henne litt om hennes reisevirksomhet. HSMAI Møtebørsen Norge 2011

17


? Hvor mye reiser du i jobben din? ! Cirka én uke i måneden. ? Hva består din arbeidshverdag av?

! Som aktiv investor jobber jeg for tiden mest med utvikling av bedriften Dale of Norway, blant annet med markedsføring, for å gjøre det kjent at Dale nylig har lansert nye, flotte plagg mot den moderne forbruker, til sport, jobb og fritid. Ellers følger jeg opp øvrige investeringer gjennom HiMi Invest og HiMi Eiendom. ? Hva er det beste ved jobben din? ! Jeg liker å jobbe med produkter av høy kvalitet. Det er ekstra motiverende å arbeide med en internasjonal merkevare som Dale of Norway med en så sterk norsk tradisjon, og ikke minst å bidra til å ta vare på arbeidsplassene i Norge. Spesielt når det i dag nesten ikke lenger finnes noen norske selskaper innen sport og tekstil som fortsatt produserer i Norge. ? Første forretningsreise-minne? ! Da jeg reiste til Paris for å få agenturet på Decléor til Norge. ? Beste minne fra en forretningsreise? ! Det må være en styretur til Basecamp Masai Mara. Et fantastisk autentisk safaristed med masse sjarm, bra standard, supre guider, og ikke minst var det interessent å oppleve alle de veldedige prosjektene de støtter for lokalbefolkningen. Det var en berikelse på mange plan. ? Favorittreisemål i Norge og hvorfor? ! Var nylig på Svalbard for første gang, og ble bergtatt av den fantastiske naturen og stemningen der oppe. Jeg reiser opp igjen i påsken for å oppleve mer, med hundekjøring og overnatting i en flott seilbåt som er frosset i isen. ? Favorittby i utlandet og hvorfor? 18

HSMAI Møtebørsen Norge 2011


! Jeg har ikke noe bestemt favorittby, da jeg liker å reise nye steder. Men jeg foretrekker byer med mye gammel kultur og sjarm, som Paris og Roma. Ellers trives jeg best i byer med tilgang til hav. ? Favoritthotell – og hvorfor? ! Siden jeg trives med å oppleve nye steder, har jeg heller ikke noe bestemt favoritthotell. Men jeg elsker de gamle historiske hotellene i Norge. Ellers må jeg bare anbefale det nye hotellet Isfjord Radio ytterst i havgapet på Svalbard, det var en opplevelse – med overraskende stilig design innvendig, som understreket den unike atmosfæren.

? Hva er best, reisen eller det å ankomme et nytt sted? ! Å sitte på fly eller tog er jeg ikke egentlig så glad i, men å komme frem til det planlagte målet er alltid spennende. Når man er i et fremmed land, kan reisen være et mål i seg sted. ? Hvordan utnytter du tiden på reisen? ! Jeg liker å dra på oppdagelsesreiser i områdene rundt der jeg ankommer, samt å få tid til å hvile og lese. ? Hva leser du i ferien? ! Alle mulige typer gode romaner, jeg «sluker» alltid flere bøker på en ferie. ? Hvor går drømmeferien? ! Drømmeferien akkurat nå er å kunne seile fra øy til øy i tropiske områder, men har ingen konkrete planer foreløpig… ? Hvor går neste reise privat og/eller i arbeid? ! Det blir nok til Bergen og Dale først, men sannsynligvis en nyttårsferie i varmere strøk. Vi vurderer kanskje Malaysia.

HSMAI Møtebørsen Norge 2011

19


20

HSMAI Møtebørsen Norge 2011


INTERVJU

Ottar Sefland

Salgs- og markedsdirektør, Europeiske Reiseforsikring

HSMAI og Europeiske Reiseforsikring har lang fartstid som samarbeidspartnere. De er en god partner for HSMAI, og har blant annet vært sentral i forbindelse med å arrangere HSMAI-prisene. I den forbindelse har vi tatt en prat med salgs- og markedsdirektør Ottar Sefland, for å bli bedre kjent med ham.

HSMAI Møtebørsen Norge 2011

21


? Hvor mye reiser du i jobben din? ! Det varierer veldig. Enkelte perioder kan det være to dager i uken, andre perioder lite og ingenting. Totalt sett syns jeg at jeg har en god miks mellom reise og kontor. ? Hva består din arbeidshverdag av? ! Jeg har ansvaret for salg og marked i Europeiske. Da er jobben min å gi support til dem som arbeider ute i markedet, slik at de har de beste forhold for å kapre nye kunder og holde de eksisterende fornøyd. Det er i tillegg en god del koordinering inn i If, som vi er en del av. Jeg arbeider også mye mot alarmsentraler, kontorene våre ute i verden og Sjømannskirken. Dette arbeidet er viktig for at kundene skal få profesjonell hjelp når uhellet er ute. ? Hva er det beste ved jobben din? ! Jeg har stor frihet under ansvar. Min jobb er å skape resultater på en god og kostnadseffektiv måte. Kreativitet og pågangsmot er stikkord. Jeg er så heldig at jeg har dyktige medarbeidere, med stor egenmotor. Det er et privilegium som leder. ? Første forretningsreise-minne? ! Det er mange år siden. Jeg hadde ansvar for eksterne kanaler, og hadde i starten av mai vært på en reise til Harstad. Været der var helt fantastisk. Uken etter skulle jeg tilbake, og jeg gikk på flyet i Oslo – Fornebu – i kortermet skjorte. Jeg landet i én meter snø og snøstorm. Da jeg kom inn i mottakshallen, som var helt ny og ugjenkjennelig, måtte jeg spørre hvor jeg hadde kommet. Jeg trodde jeg hadde gått på feil fly og landet på Svalbard. Det viste seg bare at de hadde åpnet ny terminal på Evenes. Snøen og ny terminal satte meg litt ut av fokus. Har ledd mye av den episoden. ? Beste minne fra en forretningsreise? ! Det må være da jeg var i Vietnam og sjekket sykehus. Fantastisk fint der. Det var som å reise i Thailand for 30 år siden. Folkene der var så hyggelige og hjelpsomme. ? Favorittreisemål i Norge og hvorfor? ! Det er Nordfjordeid. Jeg er født der, og fjell, fjord og fine dager skaper en voldsomt flott ramme. Alle tre barna mine reiser dit om de har et par fridager. Dette selv om de nå er blitt voksne. Farmors spesialiteter og naturen er spesielt. ? Favorittby i utlandet og hvorfor? ! Da må jeg si Barcelona. Flott by med alle muligheter. Varmt og godt. La Rambla er en fantastisk gate å rusle i, og så finnes det ofte en fotballkamp der. Men som ansatt i forsikring må jeg vel si «Ta vare på dine eiendeler, tyven er der når du minst aner det». ? Favoritthotell – og hvorfor? ! Alexandra Hotell i Loen. Nydelig landskap, god service, god mat, hyggelig vertskap. Hva mer trenger en?

22

HSMAI Møtebørsen Norge 2011


? Hva er best, reisen eller det å ankomme et nytt sted? ! Jeg er vant til å reise, så jeg liker det godt. Men det er absolutt best å komme frem, rigge seg til og finne roen, dersom det er en privatreise. Da har jeg jo mine nærmeste med meg. Er det en businessreise, er begge deler like bra. Mye arbeid som kan gjøres på fly. ? Hvordan utnytter du tiden på reisen?

! Jeg arbeider stort sett. Fint å benytte tiden til å kunne lese seg opp, lage og videreutvikle materiale som jeg skal bruke senere. ? Hva leser du i ferien? ! Jeg leser mye av Jan Guillo. I tillegg er Paulo Coelho min yndlingsforfatter. ? Hvor går drømmeferien? ! Leie et kjempestort hus på Mallorca eller Kypros og invitere hele familien; barn, barnebarn, ektefeller, kjærester. Være nær familien. Det er godt for meg. ? Hvor går neste reise privat og/eller i arbeid? ! Er akkurat nå på tur hjem fra Canada, hvor jeg har besøkt min yngste datter, som studerer der. Så jeg er litt «på vent» nå. Regner med at det blir en tur til Danmark før jul, i embeds medfør. ? Takk, har du ellers noe på hjertet? ! Mitt ønske fremover er at verden blir litt roligere. De senere årene har terror, bomber og askeskyer vært en del av våre daglige tanker. Håpet er at alle reisende skal kunne nyte dagene optimalt. Litt julero året rundt hadde vært fint. Ellers tror jeg at nettverk er viktig i arbeids- og privatlivet. Det er alltid god ideer å hente fra andre, om en har ører og øyne oppe! Jeg har alltid satt pris på samarbeidet med HSMAI. Gode ideer å utveksle.

HSMAI Møtebørsen Norge 2011

23


Profile for HSMAI Europe

HSMAI Møtebørsen 2011  

Magasin og katalog for HSMAI Møtebørsen 2011. Norges fremste møteplass for kjøpere og tilbydere av reiselivstjenester.

HSMAI Møtebørsen 2011  

Magasin og katalog for HSMAI Møtebørsen 2011. Norges fremste møteplass for kjøpere og tilbydere av reiselivstjenester.

Advertisement