Page 1

DOKUMENTATION TYPOGRAFI


Opgave Jeg fk til opgave at lave et turist magasin for Fredericia Zoologisk Have, som også skulle have lavet et nyt logo. Bladet måtte helst gerne indeholde 12-20 sider og målgruppen var bred. ”Familier med deres børn”. Formatet var frit samt indholdet.


Målgruppe

Fonts

Målgruppen var meget bred, det vil sige ”familier med børn” Alt fra voksne til børn. Jeg har forsøgt at fange målgruppen således, at jeg bruger nogle stærke farver, samt nogle flotte billeder som giver et godt blikfang, samt en letlæselig tekst.

Jeg har valgt 3 forskellige fonts, da det er et langt magasin og det hverken skal være for rodet hvis der kommer for mange fonts med, og så skal der også være lidt overraskelser med overskrifter igennem magasinet (som kan fange børn). Jeg synes de hver især har en fed udstråling. De er læsevenlige og har en god udstråling.

Helvetica Neue LT Std

Boris Black Bloxx

Univers LT Std


Positive farver

Billeder

Glæde

Farver Børnefamilier

Frisk

Shows Zoologisk have - Brainstorm Natur områder Dyrearter Oplevelser

Spænding

Løve, tiger ..

Restaurante

Turister


Farver

Format

Jeg forsøger at få så mange positive, friske og tiltrækkende farver. Jeg bruger meget grøn og lyse farver, fordi man sammenligner Zoologisk Have med dyr som lever i naturen og at det er sunde og grønne områder vi kommer omkring og der dyrene kommer fra.

Mit format er 21x21 da jeg synes det er et overskueligt og nemt format, som er lige til, for både børn og voksne. Det er hverken for stort eller småt, og jeg synes det var lidt anderledes end bare en alm. A4 eller A5.


Logo

Logo symboler

Mit logo er blevet en succes, da den fanger målgruppen perfekt, og jeg har testet det. Jeg lavede det først sort og hvid, og senere bestemt jeg mig for, at den skulle symbolicere Zoologisk Have, som indeholder grønne og naturlige områder. Så den fik en pantone farve i lysegrøn.

Jeg startede ud med en elefant, da det er et af de klassiske dyr man har i en Zoologisk Have. Jeg synes dog det blev for kedeligt og besluttede mig for, at sætte flere dyr på, og det fungerede godt og gav det rigtige blikfang. Man var ikke i tvivl om, hvad det skulle symbolicere.


FREDERICIA

ZOOLOGISKE HAVE


dokumentation  

Grafisk dokumentation til typografi opgave