Page 1


Manu Beers - Tomorrowland

“We geloven echt dat als je iets goeds maakt voor de mensen, dat ze het

verder vertellen, en dat ze het ook delen op sociale media. En door iets heel moois te maken willen mensen ook En dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste."

terugkomen.


Never underestimate the power of social media


Fear Of Missing Out


Technologie in een stroomversnelling


Digitaal detoxen


1.067.179 people like this


247.201 vinden dit leuk


Sociale media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers. Bron: Wikipedia


Web 1.0 - informeren


beschikbaar

toekomst

www.onlinehulp-arteveldehogeschool.be


www.wikipedia.org


Cyberchondrie

“We leven in een maatschappij waar de mening van de arts een optie is.” “Dokter Google stuurt surfers vaak de verkeerde richting uit: naar sites van farmaceutische bedrijven of sites vol worst-casescenarios of pseudowetenschap.”

www.zegelgezond.nl


www.verbeterjezorg.be


Eén van de grote meerwaarden van social media is dat expertise relatief makkelijk en snel is op te sporen, te bundelen en te gebruiken om zo bepaalde uitdagingen op te lossen. Het is immers “anytime”, “anywhere” beschikbaar.


Web 2.0 - communiceren


www.onlinehulp-arteveldehogeschool.be


Dagdagelijkse gebeurtenissen (en kleine geheimpjes) delen Elkaar helpen (zonder meteen iets terug te verwachten)

Advies vragen

Samen plezier maken Samen fantastische herinneringen opbouwen Elkaar verrassen

Fouten vergeven

Tijd doorbrengen met elkaar


Twitter is net zoals de fitnessclub: 10% 30% 60%

zwoegt kijkt toe vanaf de bar is lid, maar doet niks

www.discover.twitter.com


Eén van de grote meerwaarden van social media is dat expertise relatief makkelijk en snel is op te sporen, te bundelen en te gebruiken om zo bepaalde uitdagingen op te lossen. Het is immers “anytime”, “anywhere” beschikbaar.


Een twaaltje is een twitterbericht dat met behulp van de beperking van 140 tekens de essentie van het menselijk verkeer probeert vast te leggen. Daarbij wordt uitgegaan van de stelling dat onze omgang met elkaar – met de beste en de slechtste bedoelingen vooral een moeizame poging is om elkaar, soms tot gek makens toe, te bereiken. Af en toe lukt dat en dat noemen we geluk of gelukkig zijn. Vaak ook niet. Dat noemen we ongeluk of humor.


1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Wat is je verhaal? Wat is het doel (groep)? KIES! Wat is de rol van sociale media? Zoek je hidden potentials! (collega’s) Do it your self! Start (morgen, 15m) Look, like & follow Comment & post Blijf actief


• • • • • •

Wees respectvol Wees zorgvuldig Wees snel Wees je bewust van je virtuele imago Wees verantwoordelijk: online = off line Let op als je werk en privé mengt


Are you still a horse tied to a plastic chair?


@nicodefauw


HRwijs adviessessie 'workshop sociale media' 03/12/2013  

Inzetten op sociale media? Wat, wanneer en waarom wel/niet en hoe starten?

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you